Dodaj do ulubionych

Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 30 c...

18.05.07, 01:02
Wolfowitz przekonał Busha że w Iraku jest broń masowego rażenia. USA się
skompromitowały. Wolfowitz został "przesunięty" na prezesa Banku Światowego.
Znowu USA sie skompromitowały. Ciekawe gdzie teraz wyląduje Wolfowitz? Stawiam
tezę, że to właśnie on jest bronią masowego rażenia - gdzie się pojawi, szerzy
spustoszenie.
Obserwuj wątek
    • wet3 Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 02:23
      Cud sie stal! Szkoda, ze u nas nie robi sie porzadkow w tem sposob. Na razie
      nie mozna, bo komuna trzyma sie mocno i ma poparcie nawet w TK.
      • przejrzysty Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 03:42
        > Cud sie stal! Szkoda, ze u nas nie robi sie porzadkow w tem sposob. Na razie
        > nie mozna, bo komuna trzyma sie mocno i ma poparcie nawet w TK.

Czy naprawdę wszystko musisz widzieć przez pryzmat komuny? Pozwól, ze przypomne
        ci, że w pis-owskim rządzie jest wicepremier z kilkoma wyrokami; że przed
        rokiem mielismy do czynienia z przypadkiem korupcji politycznej (patrz taśmy
        Begerowej); że wicepremier i jego kumpel są zamieszani w aferę seksualną - i
        być może bedą sądzeni za gwałt. Czy to też wina komuny? W normalnym, podkreślam
        NORMALNYM państwie kilku polityków koalicji już dawno stałoby przed
        prokuratorem. Ale w IV RP, kraju Prawa i Sprawiedliwości, NIKT nawet nie
        stracił stanowiska.
        • ksg06 A gdzie jest taki normalny kraj? 18.05.07, 04:09
          USA? - Clinton & Monica, Francja?, Wlochy? w Azji....?
          • wazzon Re: A gdzie jest taki normalny kraj? 18.05.07, 04:20
            Człowieku, nie rozrożniasz gwałtu i normalnego uprawiania seksu? Clintona
            chcieli usunąć nie dlatego, że uprawiał seks z Lewinski tylko dlatego że skłamał
            w tej sprawie. U nas każdy polityk kłamie 5 razy dziennie i nikt o usuwaniu go
            nie myśli. W Szwecji pani minister złożyła dymisję ze stanowiska bo kupiła
            BŁYSZCZYK ch*****y z karty służbowej (i nie chodzi o defraudację tylko o
            prywatne użycie służbowych pieniędzy). Wkurza mnie nie tyle to że politycy są
            jacy są - no bo wszędzie zdarza się korupcja, chociaż jej zakres jest
            nieporównywalny (szef wielkiej, globalnej organizacji wywalony za 50% większą
            pensję dla jednego pracownika - kpiny, u nas w życiu by go nie zdjęli) - tak
            naprawdę to wkurzające jest to, że zwolennicy PiSu uważają że WSZYSTKO JEST OK.
            PiS robi dokładnie to samo co SLD (a właścwie nie PiS nawet tylko przystawki ale
            on im na to pozwala), jeszcze wali o tym wprost na wizji, i wszyscy jeszcze się
            uśmiechają. Za SLD rzygać się chciało, ale teraz to chce się wyć, za SLD bo
            politycy to szuje a teraz bo (a) politycy to szuje; (b) ludzie to skończeni idioci.
        • marysia57 Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 04:37
          Po przeszlo 60 latach NIENORMALNOSCI w Polsce nie mozna zadac cudow od obecnego
          rzadu aby Polska byla NORMALNA. Na NORMALNOSC musimy czekac, popracowac,
          oczyscic rzad i finanse z komunistow i elementow wrogich naszemu krajowi.
          Normalnosci czy demokracji nie podaje sie na talerzu. Bracia Kaczynscy do tej
          pory pomimo szalonej ,zajadlej krytyki tych ktorzy do Normalnosci w Polsce
          dopuscic nie chca bardzo ciezko pracuja. Radze ci wiec PRZEJRZYSTY przegladnoc
          na oczy i zamiast krytykowac nasz rzad zacznij go popierac bo tylko zjednoczeni
          do czegos dojdziemy, skloceni przepadniemy. Chyba ze ty z tych co tego chca?
          • blue911 Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 04:47
            marysia57 napisała:

> Po przeszlo 60 latach NIENORMALNOSCI w Polsce nie mozna zadac cudow od
            obecnego
            >
            > rzadu aby Polska byla NORMALNA. Na NORMALNOSC musimy czekac, popracowac,
            > oczyscic rzad i finanse z komunistow i elementow wrogich naszemu krajowi.

Zeby dazyc do NORMALNOSCI trzeba najpierw zlikwidowac anomalie ,ktora zwie
            sie "kaczyzmem". A potem powrocic do drogi budowania demokracji.
            Impeach Kaczory - referendum!
            Polacy nie chca zyc w kraju histerykow teczkowych.
          • przejrzysty Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 09:37
            >Po przeszlo 60 latach NIENORMALNOSCI w Polsce nie mozna zadac cudow od
            >obecnego rzadu aby Polska byla NORMALNA. Na NORMALNOSC musimy czekac,
            >popracowac, oczyscic rzad i finanse z komunistow i elementow wrogich naszemu
            >krajowi.

Jesteś komunistką? Bo gadke masz typowo komunistyczną. Komuchy też twierdzili,
            że wszystkiemu są winni "wrogowie ludu"; że trzeba wszystkich inaczej myślących
            aresztować, zesłać, rozstrzelać - i że dzięki temu uda się zbudować "świetlaną
            przyszłość". Widać, że i Ty, i Kaczki, i Leppery, i Macierewicze wychowaliście
            się w poprzednim systemie. Bo sposób myślenia i traktowanie prawa pozostały te
            same. Zmieniły się tylko niektóre słowa (zamiast "wrogów ludu" mamy "komuchów"
            i "wrogie elementy").

Chcesz znać moje zdanie o "oczyszczaniu z komuchów", o lustracji? Mam to
            głęboko gdzieś. Bo w 1989 miałem 14 lat i mało mnie interesuje co kto robił za
            PRLu. Interesuje mnie to, co kto robi TERAZ. Interesuje mnie teraźniejszość i
            przyszłość. Nie dbam o to, co prof. Miodek podpisał w latach 70-ch; szanuję go
            za to co osiągnął w ciągu całej swojej kariery. I tylko to się liczy. Nie dbam
            o to, czy Kaczory spały na styropianie - interesuje mnie tylko to, że teraz
            KŁAMIĄ i drwią z prawa, że zawarli sojusz z pospolitymi PRZESTĘPCAMI; że prawo
            traktują instrumentalnie - jak im akurat pasuje. I tylko to się liczy.

Tzw. "oczyszczenie" i "rozliczenie" to tematy zastępcze. Ja chcę widzieć
            KOMPETENTNYCH ministów mówiących o walce z bezrobociem, o stopach procentowych,
            o inflacji, a inwestycjach, o reformach, o polityce zagranicznej. A tego w tzw.
            IV RP brakuje.
      • ffamousffatman Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 03:58
        wet3 i inni ....a .........i patryoci w Kaczopolsce, jako swoj, Skrzy..., Wolfowitz niczego by nie stracil a jeszczy ty i cala banda bronilibyscie go na necie, ze taki piekny patryota na swiecie pozadek chce robic a z(Z)ydy z Geremkiem mu nie daja bo udzielaja wywiadow.
      • marysia57 Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 18.05.07, 04:39
        CUD NAD CUDAMI sie stal, wreszcie NIETYKALNI zmuszeni sa do odpowiedzialnosci.
        Teraz jeszcze sad w Hadze potrzebny na tego rzezimieszka.
        • minh Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 19.05.07, 19:11
          Cudow nie ma. Kto zle zrobil przeciw prawu, ten odpowieda za swoje czyny. Konczy sie czas pseudo-democratycznego pseudo-feudalnego. Wszystko jest nagrane ...

TERAZ POLSKA: CZAS BALCEROWICZA :-)
          • wet3 Re: minh 19.05.07, 19:31
            minh napisał:

> Cudow nie ma. Kto zle zrobil przeciw prawu, ten odpowieda za swoje czyny.
            Koncz
            > y sie czas pseudo-democratycznego pseudo-feudalnego. Wszystko jest nagrane ...
            >
            > TERAZ POLSKA: CZAS BALCEROWICZA :-)

Swoja wypowiedzia potwierdzasz wyraznie, ze Polska jest ktajem cudow.
            Najwiekszym z nich jest orzeczenie TK w sprawie lustracji. - Jeszcze jeden
            czerwony cud!!! Z Balcerowiczem mozesz nie oczekiwac na cud. Komuna trzyma sie
            wysmienicie!
            • minh Komuna tez nie byla taka zla 19.05.07, 20:42
              Po co Ci takie krytyczne pogladu na przeszlosci. Komuna tez byla polska jak i miedzynarodowa. Jak masz powyzej 30 lat, to dostalas (les) od komuny darmowe dobre edukacje. Za to nie masz prawo pisac to co Ci dolegalo, a teraz masz prawo ale musisz za pracowac na edukacje swoich dzieci jak dalej bedzie prywatyzacje :-)

Kto strzela pistoletem do przeszlosci dostanie cos gorszego od przyszlych pokolen. lepiej nie narzekaj :-) Cudow jest lub nie ma, nie nasza dzialka.
              • wet3 Re: minh 19.05.07, 22:22
                minh napisał: . Komuna nie byla taka zla

> Po co Ci takie krytyczne pogladu na przeszlosci. Komuna tez byla polska jak i
                m
                > iedzynarodowa. Jak masz powyzej 30 lat, to dostalas (les) od komuny darmowe
                dob
                > re edukacje. Za to nie masz prawo pisac to co Ci dolegalo, a teraz masz prawo
                a
                > le musisz za pracowac na edukacje swoich dzieci jak dalej bedzie
                prywatyzacje :
                > -)
                >
                > Kto strzela pistoletem do przeszlosci dostanie cos gorszego od przyszlych
                pokol
                > en. lepiej nie narzekaj :-) Cudow jest lub nie ma, nie nasza dzialka.

Nonsens!!! Myslalem, ze lepiej masz w glowie.

• jan3211 Szef Banku Światowego z konkursu i doswiadczeniem? 18.05.07, 03:57
      To jest dobry przykład, jak osoby które zęby zjadły w "bankowosci" zostają
      wybrani na stanowisko szefa w Banku Swiatowym. To był wybitny fachowiec w
      branży bankowej. Zamach na tego pana , to zamach na demokrację i porządek.
      Panie Balcerowicz , proszę zabrać głos i bronić szefa banku Swiatowego.
      • ffamousffatman Re: Szef Banku Światowego z konkursu i doswiadcze 18.05.07, 03:59
        poj.....?
    • kapitan_stopczyk Gdyby w Polsce dymisjonować za kumoterstwo...... 18.05.07, 05:55
      .....to w krótkim czasie zabrakłoby nam kadry zarządzającej.
      W naszym prorodzinnym kraju wszystko się załatwia po znajomości i po
      kolesiowsku.
      Bo w Polsce najważniejsza jest rodzina.
      I paru kolegów.

-------------------------------------------------------
      - Czy jest pan gotów stać na straży porządku prawnego odnowionej,
      demokratycznej Rzeczypospolitej Polskiej?
      - Bezapelacyjnie. Do samego końca. Mojego lub jej.
    • fyrlok Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 30 c.. 18.05.07, 05:55
      nareszcie, nareszcie, nareszcie !!!!!!!!!!!!!!!

shalom, bye-baj !
    • fyrlok Re: Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 30 18.05.07, 05:57
      No, moze teraz bedzie ambasadorem w Polsce........... ? :)))
    • kaqtusica To bardzo dobra wiadomość:))) 18.05.07, 07:12
      Tacy "ludzie" powinni być za wyrządzone zło przykładnie ukarani i ja miałabym na
      takich wykolejeńców różne metody,np. zostawić go samego na jakimś rynku w Iraku:))).
      Ten facet to potwór.
      • malford To mało powiedziane, że dobra 18.05.07, 07:26
        Wolfowitz to czołowy współczesny zbrodniarz wojenny, wyzute z wszelkich zasad
        bydlę, pupilek i duchowy bliźniak Busha, główny - acz mimowolny - promotor
        antysemityzmu, prowokujący do takiej postawy każdego przyzwoitego człowieka.
        Gdyby pani del Ponte miała choćby cień uczciwości i klasy, dawno zaczęłaby
        czynić symboliczne choćby starania, żeby postawić tego śmiecia przed trybunałem
        w Hadze. Niestety. Ta pani woli uganiać się za trzeciorzędnymi bałkańskimi
        watażkami. Tak jest o wiele łatwiej. Odejście Wolfowitza de facto nic nie
        zmieni, bo na jego miejsce przyjdzie inna bushowska szumowina. To tylko
        odrobina satysfakcji, że nawet takim koszernym cwaniaczkom woda sodowa czasem
        odbiera rozum. Ludobójstwo uszło mu na sucho, ale opłacanie k...y z publiczych
        pieniędzy już nie. Małe, ale cieszy.
        • kaqtusica Masz racje z tym antysemityzmem.Ja zawsze broniłam 18.05.07, 09:55
          Żydów i nie rozumiałam o co chodzi tym wszystkim, którzy ich nie znoszą, ale po
          przyjrzeniu się np.temu co wyrabia Izrael na Bliskim Wschodzie i jak pociągają
          oni za sznurki min.w USA,we mnie zwolennika już nie mają.
          A jak tak dalej pójdzie,to stanę się ich kolejnym zaciekłym wrogiem.
          Może to jest nacja masochistów ?
          • minh Mam nadzieje ze teraz zrozumiesz 19.05.07, 21:23
            Zydow sa i beda. Mieli patent na wiekszosc dobrych idei na tym swiecie, lecz nie wiedza (jako zbiorowosc) ich slabe punkty: sa zbyt nachlanni swoich bogactw i wplywow. Sa widoczni i nie chca byc normalni jak inni, tylko lepsi i caly czas darzyli do absolutnej wladzy, nie tylko finansowej ale tez i geopolitycznej. W tej grze o wplywow przegrali i to dobrze dla nich, bo gdyby wygraly to i tak bedzie taki pseudo-Zyd, np Hitler, ktory powtarza historie z lat 40, a po co nam wszystkim przechodzic to pieklo znowu. Jak ma sie pieniadze, nie sie ma. Ale precz z workami pieniedzy u wladzy. Wladza musi byc czysta i sprawiedliwa a nie nastepnym narzedziem dla kapitalistow. I tak to juz troche pozno na naprawy Iraq i Israel. Kto komu tu powinnien przeprosic i naprawic skody, zanim nienawisc znowu gora.

Kto sie nie nauczyl historie jest wskazany na powtorke bardziej bolesna. Nikt nie byl bez winny. Jak po chrzesciansku to by bylo grzech pierworodny, nie ?
        • wet3 Re: To mało powiedziane, że dobra 19.05.07, 22:26
          malford napisała:

> Wolfowitz to czołowy współczesny zbrodniarz wojenny, wyzute z wszelkich zasad
          > bydlę, pupilek i duchowy bliźniak Busha, główny - acz mimowolny - promotor
          > antysemityzmu, prowokujący do takiej postawy każdego przyzwoitego człowieka.
          > Gdyby pani del Ponte miała choćby cień uczciwości i klasy, dawno zaczęłaby
          > czynić symboliczne choćby starania, żeby postawić tego śmiecia przed
          trybunałem
          >
          > w Hadze. Niestety. Ta pani woli uganiać się za trzeciorzędnymi bałkańskimi
          > watażkami. Tak jest o wiele łatwiej. Odejście Wolfowitza de facto nic nie
          > zmieni, bo na jego miejsce przyjdzie inna bushowska szumowina. To tylko
          > odrobina satysfakcji, że nawet takim koszernym cwaniaczkom woda sodowa czasem
          > odbiera rozum. Ludobójstwo uszło mu na sucho, ale opłacanie k...y z
          publiczych
          > pieniędzy już nie. Małe, ale cieszy.

Wolfowitz moze spac spokojnie jesli idzie o del Ponte. Kruk krukowi oka nie
          wykole.
    • antonioni1 Szef Banku Światowego Wolfowitz zrezygnuje 30 c.. 18.05.07, 08:02
      Facet nie zrozumiał prostej francuskiej zasady: łatwiej za kobietę zginąć niż z
      nią żyć. No i dostało mu się.
    • romek335 Wywalili go za nepotyzm a nie za zbrodnie wojenne 19.05.07, 19:35
      w Iraku

Naprawdę zgnilizna moralna nie zna granic

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka