Dodaj do ulubionych

Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji

19.05.07, 07:36
Chyba z kilkuset albo nawet paru tysięcy komputerów
Obserwuj wątek
    • bardzosztywny Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 07:49
      Przed chwilą pobrałem napisy i co na to policmejstry?
      • ojciecswiety Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 11:22
        Dzięki za info już wysyłamy potrol.
        • tetlian Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 11:41
          Policja zaczęła ścigać zwykłych szarych obywateli, zamiast prawdziwych
          przestępców. Podpadła im zamykając napisy.org, to teraz obywatele zaczęli mścić
          się na policji. Nie ma co się dziwić, sami rozpoczęli tę walkę.

Ehh, a ja kiedyś wierzyłem, że policja jest po to by chronić obywateli przed
          przestępcami. Ale okazuje się, że łatwiej jest z obywateli zrobić przestępców :/
          • qtt3 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 12:07
            Ja już tylko przytoczę fragment komentarzy odnośnie zamknięcia napisy.org...

c4 - "Zatrzymanych 9 osób - to teraz nie będę się już bał wyjść nocą do parku...
            teraz czuję się o wiele bezpieczniej !!!"

lll - "gang tłumaczy zatrzymany, jesteśmy bezpieczni !!!!!! współpracowali z
            niemiecką policją, żeby ująć gang tłumaczy... szkoda ze nie z FBI czy NATO"

żebro - "Ci Panowie nikogo już nie zabiją!!"

nic dodać nic ująć.
            • manhu Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policj 19.05.07, 14:36
              Śmiej się cfaniaczku.

Policja to nie żarty, Policja to potęga i nie należy jej nadeptywać na odcisk (wszyscy rozsądniejsi mafiosi to wiedzą). Policja czasem olewa robotę i trup może leżeć 5 dni na ulicy albo jak ci ukradną radio z samochodu to nic nie zrobią, ale jak zwiną coś komendantowi to ...:) albo jak gang z Paroli zaatakował Policję to został zmasakrowany itp.

Ja bym się nie przejmował tym, że Policja nic hakerom nie może zrobić z powodu prawa, bo zwyczajnie ich namierzą, wpadną z pałami i spuszczą solidny wpier, zarekwirują kompy na których coś znajdą.
              • pszeszczep666 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 15:24
                ale super, podniosłeś mnie na duchu, od razu poczułem się bezpieczniej.
                a tak na poważnie to mam pełen szacunek dla dobrych policjantów, ale tacy funkcjonariusze jak ty- zadufani, aroganccy, naduzywajacy kompetencji nie zasługują nawet na okreslenie pies i menda.
                • manhu Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 17:40
                  LOL, ja nie jestem z policji, ale wiem jak działa w praktyce i że metody ma.
                  • masochista A nie lepiej wziąć hakerów do wojska? 20.05.07, 10:28
                    A potem na jedno przeszkolenie za drugim. Dobry, sprawdzony sposób na opozycję,
                    i za komuny, i za IV RP.
              • guchy_84 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 15:49
                I ku.. co ztego, nadal sa tylko ..ymi kretynami. Na posylki kochanej polski.
                Nie o taka Polske chyba chodzi, zeby ku.. w policyjnych unformach na nas zawsze
                krzywo patrzyli. Nie zalezy im na wytworzeniu stanu, polegajacego na wzejemnym
                respekcie. Taka policja to nie policja, tylko wrogowie. Fuck'em All...
              • qtt3 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 20:15
                manhu napisał:
                > Śmiej się cfaniaczku.

Oczywiście ze będę się śmiał ;) Z takich jak ty również.

manhu napisał:
                > Ja bym się nie przejmował tym, że Policja nic hakerom nie może zrobić z powodu
                > prawa, bo zwyczajnie ich namierzą, wpadną z pałami i spuszczą solidny wpier, za
                > rekwirują kompy na których coś znajdą.

To bardzo ciekawe co piszesz bo jakbyś zainteresował sie tematem to wiedziałbyś
                że atak typu DDOS jest prawie niemożliwy do zidentyfikowania... pakiety są
                spoofowane (zmieniony adres ip nadawcy na losowy), a właściciele (tysięcy)
                komputerów "zombie" nie mają pojęcia że uczestniczą w ataku. Chciałbym zobaczyć
                jak policja wpada do kilku tyś ludzi na całym świecie ;)

Poza tym manhu zrozum, że są ważniejsze kwestie w tym kraju, niż kilkanaście
                osób tłumaczących sobie hobbystycznie napisy aby podnieść swoją wiedzę z danego
                języka.. Może raczej powinieneś się zastanowić kto był Twoim dziadkiem bo nie
                długo żeby Cie lekarz przyjął będziesz potrzebował zaświadczenia lustracyjnego z
                IPN ;]
                • manhu Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 20.05.07, 12:54
                  Powtarzam po raz drugi-nie jestem ani z policji, ani fachmanem od ataków DDOS, ale znam metody.

I wiem, że wszystko da się zmiażdzyć krwawą siłą, bo jak to powiedział słynny mafiosio (w odp. na propozycję spuszczenie wpier* policjantom): zwariowałeś, wiesz ilu nas jest a ilu ich?

Jak była polityczna potrzeba-został zaatakowany rabin, to do sprawy skierowano 1000x większe siły niż normalnie. Ponadto to i owo słyszałem jak biorą meneli do "suki", tam pałami spuszczają wp* i od razu menele nabierają szacunku. Więc moim zdaniem hakerzy podjęli za dużo ryzyko, to nie jakieś włamanie do banku czy hackowanie www prywatnych firm.
      • swesolowski Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 12:39
        > Przed chwilą pobrałem napisy i co na to policmejstry?

W całym kraju został wysłane patrole piesze jak i zmotoryzowane. Wszyscy mają tylko jedno zadania; znaleźć i aresztować (a jak Bozia da to nawet spałować), niestety nikt im nie powiedział, gdzie ten INTERNET MIESZKA!
    • cyndyndanda a gdzie jest 00? czemu nie reaguje? Wyglada na to, 19.05.07, 07:59
      ze pieknotek wkrotce bedzie odstrzelony!
      • maruda.r Re: a gdzie jest 00? czemu nie reaguje? Wyglada n 19.05.07, 14:55
        cyndyndanda napisał:

> ze pieknotek wkrotce bedzie odstrzelony!

Odreagowuje decyzję Sądu Apelacyjnego waląc głową w ścianę.

• konread Re: zemsta za napisy 19.05.07, 08:08
      Jakiś czas temu w Teraz My, był poruszany problem bezpieczeństwa danych
      komputerowych policji, wystąpił ktoś z resortu i jak to w naszym kraju, zamiast
      przyznać sie że są kiepskie i warto je poprawić, udowadniał jedynie że wszyscy
      są w błędzie. Czyli jak ze wszystkim w IV RP;)
      • swistak336 Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 09:26
        GW nie wie, o co chodzi i wierzy na słowo Policji, zamiast zapytać kogokolwiek na czatach.

Setki tysięcy zwykłych użytkowników z całego świata umówiło się, aby w jednej chwili zacząć wchodzić na stronę Policji. Policyjne łącza nie były w stanie wytrzymać tak dużego "zainteresowania".

To nie był atak hakerski, tylko protest społeczeństwa informacyjnego przeciwko aresztowania tych, którzy woluntarystycznie, darmowo pracowali na rzecz powszechnego dostępu do dóbr kultury.
        • mistrzkungfu Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 09:28
          i łamali prawo
          • swistak336 Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 09:34
            Czy łamali, o tym orzeknie sąd - są poważne przesłanki, by sądzić, że to działanie jest dozwolone.

Jeśli jednak łamenie prawa ma polegać na DARMOWYM, BEZPŁATNYM DOKONYWANIU TŁUMACZEŃ filmów w większośći w ogóle niedostępnym w Polsce, a nawet w całej Europie i bezpłatnym ich rozdawaniu , to takie prawo jest zbrodnią gorszą niż jego łamanie.
            • mistrzkungfu Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 25.05.07, 13:07
              tak?

czyli bys chcial odrebnego prawa na temat tlumaczenia napisow do filmow? czy
              dobrze rozumiem?
          • recces Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 09:38
            a niby jak zlamano prawo ?? poprzez wpisanie do przegladarki adresu i wejscie na
            strone??- jak narazie jest to calkowicie legalne.Inna sprawa ze wiekszosc
            serwerow instytucji w polsce jest zabezpieczona -tylko klodka na serwerze (by
            ktos czegos z niego nie ukradl)...Kazdy majacy jakiekolwiek pojecie o hackingu
            czy crackingu jest wstanie wejsc na te serwery w ciagu paru minut - i nie bedzie
            to wlamanie, poniewaz zabezpieczen nie zlamie, a jedynie obejdzie-jesli wogole
            istnieja...
            Panowie z policji- zatrudnijcie osoby spoza oficjalnych firm... nikt tak ci nie
            zabezpieczy samochodu- jak zlodziej samochodow (jest poniekad wysokiej klasy
            specjalista) ...
            • podkoscielny Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 11:15
              cracking? W sensie, że rozbijanie dłuższych łańcuchów węglowodorowych na krótsze? :D
              • carmamir Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 13:02
                Dziecko drogie wróć do laboratorium chemicznego i tam zostań, na wątki o IT
                wogóle nawet nie wchodź....

A co do crackingu to nie ma nic wspólnego z hackingiem, więc Twój przedmówca
                walnął gafe, rzucił 2 słówka które groźnie brzmią i myśli że mastaha...

O boshe ludzie zostawcie informatyke informatykom, to że potrafisz zainstolować
                łindołsa, ściągnąć film z torrent, usunąć jakieś syfy z kompa nie czynie to
                Ciebie łinformatykiem ....

Można ładnie się uśmiać czytająć teksty niektórych łołków....
                • puch4cz Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 17:33
                  Dziecinko, nie spinaj się tak bo zaraz pęknę ze śmiechu :D Ktoś tu próbował być
                  inteligentny ale mu nie wyszło, ciekawe dlaczego?
                • mistrzkungfu Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 25.05.07, 13:06
                  hehe... wrzuc na luz, poczucia humoru nie masz? a z crakingiem to bylo dobre :)
            • tadziass Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 14:07
              Można sobie wyobrazić jakie nasi genialni prawnicy wymyślą prawo walczące z
              takimi akcjami. Pewnie będzie można zgarnąć każdego człowieka, który akurat
              chciał obejrzeć blokowaną stronę. Już widzę ich zdziwienie gdy się okaże, że to
              co wymyślili jest niezgodne np. z konstytucją albo prawami człowieka.
          • arme Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 11:18
            Czyżby. Na razie to policka łamała prawo podając nieprawdziwe dane. 2000
            pirackich filmów i programów? Nie znaleźli nic takiego! Oczywiście zawsze się
            da udowodnić jakieś łamanie licencji ale wg takiego podejścia to ty tez jesteś
            bandziorem.
        • grey123 Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 11:04
          Sam nie wiesz o co chodzi lamerze!!!!!!!!!!

Kto by namówił klikaset tysięcy ludzi z całego świata do wchodzenia na jedną
          stronę w tym samym czasi? Zejdź na ziemię "ajnsztajnie"

Do ataków DoS (Denial of Service) wykorzystuję się komputery ZOMBIE, które są
          pod kontrolą hackera. Wykorzystuje się również całe sieci, itp, itd.

Taki atak może przeprowadzić jedna osoba i nie potrzeba tu całego świata.

Jeżeli chodzi o napisy i inne formy piractwa to dobrze się dzieje, że ktoś z tym
          walczy. Nawet jeżeli zamknięcie tych witryn był, jak uważam, przesadą.
          • carmamir Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 13:04
            DoS ? On nie wie o czym Ty mówisz, gościu siedzi na gazeta przeczytał w
            komentarzach dot. artykułu o zamknięciu napisy.org i myśli że wszyscy się
            umówili na chacie <hahaha> Jezu poprawiają mi humor niektórzy tutaj...
          • abgan Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 13:53
            Domyślam się, że korzystasz z Windowsa. Uruchom zatem 'cmd' i wpisz "ping
            www.policja.pl -t -l 2049" (bez cudzysłowów). Wciśnij Enter.
            I wiesz co? Już uczestniczysz w ataku DDoS. Atak DDoS różni się od DoS tym, że
            jest rozproszony pomiędzy wiele komputerów. Gdybyś się tym kiedykolwiek
            interesował, wiedziałbyś że wiele stron zostało 'zaatakowanych', dlatego że
            miało popularną informację i mnóstwo ludzi, niezależnie od siebie wchodziło na
            tę stronę w poszukiwaniu tejże. I położyli serwer. Atak na policja.pl może być
            taki sam - ludzie nie znający się, ale mający tę samą intencję wysyłają do
            serwera zapytania. Żadne nie jest samo w sobie szkodliwe, żadne nie wykłada
            serwera, ale jest ich po prostu za dużo.

A jeśli chodzi o legalność - znów popisujesz się niewiedzą. Prawnicy podzielili
            się na kilka obozów. Jedni twierdzą, że nie jest to legalne, inni że jest, a
            jeszcze inni że zależy jak na to patrzeć. Ale rozumiem, że Ty wiesz. Cieszy mnie
            Twoja pewność.
            • pszeszczep666 Re: Protest społeczeństwa informacyjnego! 19.05.07, 15:29
              i co głąby zatkało was, najmądrzejsi z całej wsi
              napisy rulez!
    • makumba2000 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 08:18
      No cóż - bezprawne działania policji i i ich kłamstwa o sprawie napisy.org i
      innych serwisów zrzeszających tłumaczy - amatorów musiało urodzić reakcję. A że
      jest bezprawna, trudno. Najpierw niech policja działa w ramach prawa, a potem
      niech domaga się przestrzegania prawa przez obywateli.

A atak - śmiech na sali. Jeżeli łączna przepustowość 4MB/s wystarczyła, aby
      położyć główny serwer stołecznej policji, to przykro mi. Kiedy rosyjscy hackerzy
      namierzą nasz kraj, będą w stanie zablokować na długi czas każdy rządowy serwer
      gdziekolwiek. A to wina tego, że komputerowe wykształciuchy, specjaliści i
      fachowcy w ramach zabezpieczeń już dawno uciekli z policji, gdzie zarabiali 1500
      PLN na rękę, a gdziekolwiek indziej, jeżeli pokażą najwątlejszy certyfikat np.
      ORACLE OCA, dostaną od razu co najmniej 5.000, a po trzech miesiącach, jeżeli
      się sprawdzą - nawet 10.000. O czym my tu rozmawiamy?
      • marko_uk Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:02
        5000 PLN z jednym certyfikatem, powiadasz? W takim razie - nie nabijam sie,
        prosze o potraktowanie serio mojego pytania - mam aktualnie cztery certyfikaty,
        trzy Microsoftu (MCSE, MCSA i MCDBA) oraz jeden Cisco (CCNA), plus wieloletnie
        doswiadczenie, w tym dla rzadu brytyjskiego. Na jaka pensje w Polsce moglbym liczyc?

Dzieki za odpowiedz.

• dickofgeorge Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:09
          Ty nie dostalbys pracy w Pl. Za duzo masz papierow.
        • subo.salon24.pl Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:23
          Domyślam się że znasz perfekcyjnie język angielski, jesteś więc potencjalnym
          "przestępcą" mogącym tłumaczyć ścieżki dźwiękowe z filmów. I jeszcze ta
          podejrzana praca dla obcego rządu!! Pewnie aresztowali by Cię na lotnisku i od
          razu dożywocie ;)
          • marko_uk Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:39
            o tym nie pomyslalem... ;) a ze znam jeszcze HTML, PHP i javascript'a...
            wsadzili by mnie i moja rodzine... a ja przeciez wyjechalem tylko zeby sie
            doksztalcic, zdobyc wiedze i doswiadczenie i chcialbym kiedys wrocic do kraju.
            Ale chyba poczekam, przynajmniej do nastepnych wyborow :)
        • forumkiller1 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:41
          W Warszawie jestes w stanie dostac 15-20k brutto na luzaku (zakladajac ze bedzie
          akurat oferta na stanowisko, w ktorym jest potrzebne takie doswiadczenie jakie
          posiadasz). W innych duzych miastach jakies 20-30% mniej. Jesli ktos
          proponowalby Ci ponizej 10k brutto to po prostu robilby sobie jaja.
    • tadeusz.szymanski Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 08:52
      Ostatnio wśród moich znajomych "modne" jest szyfrowanie dysków twardych: dla
      Windows polecam programik truecrypt www.truecrypt.org/ dla Linuksa
      cyryptsetup (dobry opis po polsku na olewaczers.eu.org/cryptedhome.php
      polecam :)). Jestem ciekaw miny panów "informatyków" z policji gdy odwiedzą
      człowieka z zaszyfrowanymi danymi :)
      • goborrr Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:10
        No właśnie... jak smutni panowie wpadną o 6:00am z pobudką to musisz im
        udostępnić hasło, czy spisz smacznie dalej i niech się bawią ?
        • maggus85 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:16
          Niech się sami bawią. Jeszcze nie ma obowiązku dostarczania dowodów przeciw sobie.
          • distorted Pytanie do znających DriveCrypt !!! 19.05.07, 10:14
            Jakie są spowolnienia w rozruchu/pracy systemu po zaszyfrowaniu partycji z
            użyciem DriveCrypt?
            • pio765 Re: Pytanie do znających DriveCrypt !!! 19.05.07, 10:43
              distorted napisał:

> Jakie są spowolnienia w rozruchu/pracy systemu po zaszyfrowaniu partycji z
              > użyciem DriveCrypt?

Jeżeli masaz procesor powyżej 1.8 GHz, to nawet tego nie odczujesz
              • pio765 Re: Pytanie do znających DriveCrypt !!! 19.05.07, 10:50
                oczywiście przy standardowym szyfrowaniu np. AES. No i trzeba niestety mieć w komputerze trochę pamięci, (około 1GB)
                • distorted dzięki za info. 19.05.07, 10:58

• marpszon2 Instalka SecurStar DriveCrypt Plus Pack v3.90G 25.06.07, 16:45
                    Uaktualniona wersje programu SecurStar DriveCrypt Plus Pack v3.90G juz
                    przygotowana do uzytku ;-) znajdziecie tu:

skocz.pl/drivecrypt
                    http://skocz.pl/drivecrypt

W razie pytan piszcie.
        • miroslawa_potrzeba Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:17
          heh, jasne ze spisz dalej, ewentualnie przewracajac sie na drugi bok mozesz odmowic skladania zeznan (bo narazily by cie na ew. odp. karna)
        • janbugaj1 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:18
          Nic nie musisz udostepniac, bo nie mozna wymagac od podejrzanego zeby sam sie
          wkopal. Poza tym wymieniony przez kolege program TrueCrypt oferuje taka
          mozliwosc, ze jeden dysk czy plik moze byc odszyfrowany na dwa sposoby, w
          zaleznosci jakie haslo podasz.

Tak wiec jako wyraz dobrej woli podajesz haslo po ktorym nic ciekawego sie nie
          pokaze, a drugie, prawdziwe, czeka sobie spokojnie na lepsze czasy :)

Co do przeprowadzonego ataku DDoS to w dzisiejszych czasach w zasadzie nie ma
          przed nim dobrego zabezpieczenia, a znajdywanie sprawcow jest prawie niemozliwe,
          wiec nie wroze dobrze panom policjantom :)
        • el_triste Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:36
          Cytat z instrukcji obsługi Truecrypta: Nie można zidentyfikować kontenera
          Truecrypta, dana partycja czy plik wyglądają jak ciąg losowych cyfr. Nie
          istnieje sposób na udowodnienie, że dana partycja czy plik zawierają
          zaszyfrowaną zawartość.

Nawet jak się trafi jakiś oświecony intruz po zaocznych studiach, któremu
          przyjdzie do głowy żeby zapytać o hasło to odpowiadasz "To tylko ciąg losowych
          liczb, nie mogę podać hasła, bo nie ma żadnego hasła". Jedyny sposób, żeby
          udowodnić że kłamiesz, to znać te hasło. Piękne nie?

Dla paranoików istnieje jeszcze coś takiego jak ukryte wolumeny - w ramach
          zaszyfrowanej partycji tworzy się kolejną zaszyfrowaną partycję. W sytuacji
          stresowej ujawniasz hasło do zewnętrznego kontenera, nie wspominając o istnieniu
          wewnętrznego. Intruz dostaje tylko zawartość honeypota, w którym strategicznie
          trzymasz zdjęcia z wakacji. Jeszcze Cię będą musieli przeprosić.
          • matrek Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:42
            dobra, tylko na ile takie zaszyfrofanie zwalnia normalna prace systemu?
            • maggus85 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:54
              Niewiele, przecież nie musisz szyfrować wszystkich partycji, a tylko te na
              których masz dane, które nie powinny ujrzeć światła dziennego. Taką partycje
              montujesz dopiero w chwili potrzeby jej użycia, dopiero wtedy spowalnia system,
              kiedy nie potrzebujesz tych danych to ją odmontowujesz i system działa jak przed
              szyfrowaniem.
              • abgan Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 14:08
                Odpowiedziałeś nieprecyzyjnie. Używanie TrueCrypt'a nie spowalnia systemu
                (używam, to wiem). Odczyt i zapis z/na zaszyfrowaną partycję jest wolniejszy niż
                z/na partycję niezaszyfrowaną. I tylko tyle.

Spokojnie można korzystać z programów znajdujących się na partycji
                zaszyfrowanej. Prędkość odczytu/zapisu będzie zależała od: Prędkości dysku,
                rodzaju algorytmu szyfrującego i też od obciążenia procesora (TC obciąża go w
                ok. 10%). U mnie prędkości odczytu są na poziomie ok. 40 MB/s.
          • tadeusz.szymanski Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:47
            Hm, widzę w takim razie pewną przewagę truecrypta :). Sam używam cryptsetup, a
            jeśli ktoś pyta o wydajność - pewnie jakaś jest, ale niezauważalna przy
            normalnej pracy :).
            Pozdrawiam wszystkich którzy zdecydują się na szyfrowanie :). Jeszcze tylko
            szyfrowany mp3 player i będę całkiem szczęśliwy ;)
        • formoza78 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 16:28
          goborrr napisał:

> No właśnie... jak smutni panowie wpadną o 6:00am z pobudką to musisz im
          > udostępnić hasło, czy spisz smacznie dalej i niech się bawią ?

To polecam TeleDisk. Bardzo silne algorytmy (m.in. AES, Blowfish, Serpent).
          Możliwość stworzenia ukrytego wolumenu w szyfrowanym dysku. Podajesz hasło do
          dysku szyfrowanego i panowie widzą tylko to, co chcesz. A najpewniej to użyj
          TeleTokena AES (pakiet TeleGuard z pendrive'm jedyne 199PLN)i masz kłopot z
          głowy. Bez tej zabawki nawet nie odpalą kompa. I to jest najpewniejsze
          zabezpieczenie. Pozdrawiam
    • a.k.traper ten atak, to najlepsze podanie o pracę. 19.05.07, 09:20
      z reguły część znajduje prace w najlepszych firmach a część w instytucjach
      rzadowych zajmujacych się zabezpieczeniami i podobnymi tematami. Na całym
      świecie tak jest, jako single nie zrealizuja się.
      • swistak336 To nie atak, tylko protest. 19.05.07, 09:28
        Z tego, co od wczoraj wiadomo, nie było żadnego ataku hakerskiego. Po prostu setki tysięcy internautów umówiło się, aby zaprotestować przeciw w najwyższym stopniu szkodliwym działaniom Policji.

Setki tysięcy ludzi w tym samym czasie weszło na strony policyjne i łącza tego nie mogły wytrzymać.
        • kolargolo Re: To nie atak, tylko protest. 19.05.07, 09:34
          watpie zeby byl skuteczny, ale gratuluje mimo wszystko.
          • swistak336 Re: To nie atak, tylko protest. 19.05.07, 09:43
            Podobno były nawet pojedyncze wejścia z Phoenianu w Korei Północnej Ludzie z najbardziej cenzorskiego kraju świata bronią wolności internetu w Polsce. Do czego to doszło.
        • a.k.traper na protestach zawsze ktos korzysta bezposrednio 19.05.07, 10:15
          Przykładem jest i Lech Wałęsa i Andrzej Lepper. ale protest jest zawsze
          mobilizacja społeczeństwa i to popieram.
    • vvanguard alez sie gowniazeria zemscila 19.05.07, 09:32
      brawurowy atak, po prostu oniemialem!

dorosnijcie "hakerzy", bo jestscie zalosni
      • swistak336 To nie atak hakerski, tylko prostest obywatelski. 19.05.07, 09:37
        Od wczoraj już wiadomo, że nie było żadnego elementu hakerskiego. Po prostu setki tysięcy ludzi zdecydowały w tym samym momencie wejść na stronę i w ten sposób zablokowały łącze.

Wszystko zależy od podejścia - czy wolisz być niewolnikiem złego prawa, czy powiesz mu: NIE - ono jest złe, niesprawiedliwe i jako wolny obywatel się chcę, zeby było inne.
        • vvanguard Re: To nie atak hakerski, tylko prostest obywatel 19.05.07, 09:52
          OK, sorry, widocznie Wyborcza sie nie postarala i jeszcze wali tytulem na stonie
          glownej. Ale to nie chodzi tylko o to. W tym kraju poki co prawo tworzy wladza
          ustawodawcza. Biorac jeszcze pod uwage, ze sprawa z tymi napisami nie byla
          scigana z urzedu, to jaki ma sens, nawet taki mikro-mikro, blokowanie serwera
          policji?

Wszyscy tylko w kolko "policja" i "policja" - policja jest od pilnowania
          przestrzegania prawa, tak jak sprzataczka jest od sprzatania a piekarz od pieczenia.

O samej ustawie nawet nie chce mi sie pisac, bo przeciez w tym kraju lamanie
          prawa autorskiego jest tak codzienne, ze juz nawet nikt nie pamieta, ze to
          lamanie prawa. Tylko co Was rozni od kiboli, ktorzy tez nie pamietaja?
          • swistak336 To nie atak hakerski,tylko prostest obywatelski 19.05.07, 09:55
            Owszem, GW najwidoczniej dostała info z Policji i tak je przedrukowała, a dla Policjantów każda awaria, której nie rozumieją, to "atak hakerski".

Przynajmniej od wczoraj na forach setki użytkowników chwalą się ile to razy ręcznie weszli na stronę Policji.
            • milet_z_sedesu Protest obywatelski? Paradne!!!! 19.05.07, 10:26
              Idz na wybory. Ale najpierw musisz uzyskac prawo wyborcze, do skonczenia 18 lat
              musisz jeszcze poczekać :-)
              • swistak336 Owszem prostest obywatelski. 19.05.07, 10:45
                Prawa wyborcze bierne i czynne mam od dawna. Z tego co wiem, powstaje Polska Partia Piratów, więc mam nadzieję, że w przyszłym sejmie internauci będą reprezentowani.

ps. niestety, osobiście nie protestowałem. Przesypiałem te godziny w pracy.
          • subo.salon24.pl Re: To nie atak hakerski, tylko prostest obywatel 19.05.07, 10:18
            Wyborcza (jak i inne media) nie postarały się także w innej kwestii. Wszyscy
            (czy niemal wszyscy) donoszą że zamknięto "serwis z napisami do nielegalnie
            ściągniętych filmów". A ja np. używam ich m.in. do filmów legalnie nabytych; nie
            chcą męczyć napędu CD-ROM 2-godzinnym filmem DVD, przerabiam sobie film na
            format .avi i oglądam z dysku (700 MB zamiast ponad 4 GB) z napisami pobranymi z
            netu. Więc drodzy żurnaliści, nie wprowadzajcie społeczeństwa w błąd, bo już i
            tak jest strasznie ogłupione...

Sorry za off-topic.
            • janpod12 Re: To nie atak hakerski, tylko prostest obywatel 19.05.07, 18:49
              Faktycznie naped CDROM musi sie meczyc kiedy probojesz odtwarzac na nim film DVD ;-)
          • abgan Re: To nie atak hakerski, tylko prostest obywatel 19.05.07, 14:02
            Słusznie piszesz - jest to ścigane z oskarżenia prywatnego. Konkretnie
            właścicieli praw do FILMU!

Czy FOTA ma prawa majątkowe do filmów powstających w Hollywood? Jakoś nie chce
            mi się wierzyć, że np. 21st Century Fox przekazało prawa majątkowe do ścieżki
            dźwiękowej swoich filmów polskiej organizacji...

A zatem czemu policja wszczęła postępowanie? Na podstawie oskarżenia właścicieli
            praw do oficjalnych tłumaczeń? Ale ich prawa nie były naruszone! napisy.org nie
            zamieszczały kopii oficjalnych tłumaczeń. Więc nie prawo jest durne (choć to też
            prawda, ale ja nie o tym), tylko policja jest beznadziejna, że ściga
            bezpodstawnie. Chyba, że, jak napisałem, wytwórnie amerykańskie dały odpowiednie
            prawa organizacji FOTA.

Ale dopóki nikt z FOTA tego nie wyjaśni będę głosił, że FOTA wprowadziła w błąd
            policję, a policja bezprawnie ściga ludzi tworzących napisy.org
      • haryjesion Re: alez sie gowniazeria zemscila 19.05.07, 10:21
        vvanguard napisał:

> brawurowy atak, po prostu oniemialem!
        > dorosnijcie "hakerzy", bo jestscie zalosni

Święta prawda :) Strony internetowe Policji to są tylko "reklamowe" przyczepki.
        Są nich numery telefonów, jakieś informacje dla ludzi co się wydarzyło.
        Taki "atak" to nawet nie szczypie.
        • maruda.r Gó..ażeria w mundurach 19.05.07, 14:54
          haryjesion napisał:

> vvanguard napisał:
          >
          > > brawurowy atak, po prostu oniemialem!
          > > dorosnijcie "hakerzy", bo jestscie zalosni
          >
          > Święta prawda :) Strony internetowe Policji to są tylko "reklamowe" przyczepki.
          >
          > Są nich numery telefonów, jakieś informacje dla ludzi co się wydarzyło.
          > Taki "atak" to nawet nie szczypie.

Może i nie szczypie. Ale te strony, to przecież jedyne z zakresu informatyki, co
          policja posiada. Wystarczy wejść na pierwszą lepszą komendę: "królują"
          mechaniczne maszyny do pisania i znalezione na śmietnikach komputery 486. Sieć
          jest informatyczną rozpustą.

Najprawdopodobniej ktoś z mundurowych zwyczajnie zaczął grzebać w systemie i coś
          spieprzył. I teraz winne są krasnoludki od napisów.

• paragraf-22 Przynajmniej Ruscy nie będą mieli satysfakcji... 19.05.07, 09:33
      ...że zaatakowali Polskę tak jak Estonię. Zrobiliśmy to pierwsi :)
      • swistak336 Re: Przynajmniej Ruscy nie będą mieli satysfakcji 19.05.07, 09:45
        Swoją drogą Ruscy mogliby Polsce pomóc. Zapewne mają podobne zdanie o działaniach Policji.
        • edek47 Ja nie jestem wcale taki pewny,ze tymi hakerami... 19.05.07, 10:35
          sa Polacy.PRZYPUSZCZAM,ze moga to byc 'nasi',czyli Marsjanie z czerwonymi
          gwiazdkami na czolach i z charaterystycznym prawoslawnym skretem...Przypuszczam
          tak, bo to wszystko jest troche idotyczne i pachnie mi dziurawymi walonkami.
          • distorted oł jee :)) walonki rox! :)) 19.05.07, 11:01
            nic tak nie wali jak stare poczciwe walonki :)
            • edek47 Dynastia Walonow ma bardzo dluuuga tradycje... 19.05.07, 11:31
              w ROSSYJI. Jej przedstawiciele zawsze byl uwaleni w trupa...na trzezwo nic im
              nigdy nie wychodzilo...no, moze poza sloma.
        • paragraf-22 Re: Przynajmniej Ruscy nie będą mieli satysfakcji 19.05.07, 10:41
          Ja już nie wiem jakie oni mają zdanie o policji, bo po tych obrazkach jak
          putinowskie brygady pacyfikują grupki demonstrantów wydaje się, że powinni
          bardziej skupić się na swoim kraju.
          Inną sprawą jest, że policja działa tak (przynajmniej powinna), jak jest
          skonstruowane prawo i w przypadku naszych napisów.ogr, pewnie skutecznie się na
          nie powoła. Według mnie to wina tworzących te karkołomne przepisy, którzy
          ulegają naciskom organizacjom takim jak RIAA. Niedługo, za przeproszeniem, nawet
          pierdnąć nie będzie można, bo ktoś uzna, że to naruszenie czyichś dóbr :)
    • ciass I komu zaszkodzili policji czy ludziom dla których 19.05.07, 09:41
      jest serwis na tej www? Bezmyslne matoły.
    • jola_z_dyvvit Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 09:54
      proponuje zablokować również strony rządowe:
      ministerstwa sprawiedliwości
      kancelarii premiera
      kancelarii prezydenta
      • kosiarka_joli_z_dywit Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 10:40
        lepper jest moim bogiem

kocham go <3

~~~~~~~~~~~~~~~~~~

jolu gdzie jestes ?
    • reaver247 www.NAPIsy.org maja wrocic!! strone bezprawnie zam 19.05.07, 09:59
      knieto, ataki beda ponowione jesli jej nie przywroca
    • gigacop i powinni tak działać dalej, do skutku 19.05.07, 10:26
      Dopóki w sieci istnieją strony typu blood & honour czy inne faszystowskie
      redwatche. Energia policji spala się na łapaniu drobnicy, np. tłumaczy napisów,
      co do których nie ma nawet jasności prawnej, czy w ogóle złamali jakiś przepis!

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
      Panie Moderatorze, przez długi czas wprowadzałem swoje komentarze logując się
      jako realny użytkownik, niestety Wasza idiotyczna polityka zmusza mnie do
      założenia fikcyjnego konta. Nie chodzi mi o represje ze strony policji, tylko po
      prostu obawiam się zemsty durnych faszystów. Co do policji, wiem dobrze z
      wieloletnich kontaktów zawodowych, że nadal używane są na komputerach
      policyjnych nielegalne programy i przechowywane są nielegalne zbiory z filmem i
      muzyką! Rewizja komputerów nawet na komendach wojewódzkich dałaby ciekawe
      rezultaty... Panie Moderatorze, tekst poniżej plusików może Pan wyciąć, jest
      raczej do Pana wiadomości, niż do wiadomości dyskutantów portalu...
    • lol76 z kilku komputerow hahahahahaha 19.05.07, 10:43
      DOS jest robiony za pomoca wileu tysiecy pingow jednoczesnie.
    • el_bigos jeśli chodzi akrurat o ten ich serwer to naprawdę 19.05.07, 10:45
      nie trzeba wiele aby zadławić go metodą DoS, chociażby tylko dlatego, że mają
      marne 2 MB/s na niego
    • morfeusz_1 Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 10:49
      ;)
    • przemcios Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 10:50
      zamknięcie tej strony jest nielegalne, policja dostała pieniądze od prywatnej
      firmy aby to zrobić
      • pb158 Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 11:19
        Masz w 100% rację lobby mające kasę lub broniące teoretycznie dużej kasy (według
        mnie oczywiście przesadzone wyliczenia) walczy o swoją kasę a durna policja
        idzie za nimi bo po co łapać inne gnidy np. kradnące samochody ( to niech kradną
        rozwija się przeciez przemysł motoryzacyjny o co chodzi :) ) Po głebszym
        zastanowieniu wychodzi na to że policja zaczyna w większym stopniu reprezentować
        interesy kasiastych firm niż zwykłego obywatela , którego ma w serdecznym
        poważaniu jeżeli tak ma wyglądać polska demokracja to ja to pier....
    • arme Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 11:32
      I znowu propagandowy bełkot. Jak policja bezpodstawnie aresztowała niewinnych
      ludzi i skonfiskowała im sprzęt to podali, że złapali wielkich bandziorów z
      tysiącami nielegalnych utworów na kompach kłamiąc w żywe oczy. Teraz jak
      tysiące zbulwersowanych internautów zrobiło elektroniczną pikietę to mówi się,
      że z 'paru' komputerów przeprowadzano atak prawie terrorystyczny.
      Jeszcze ta adnotacja a propos zmianie w prawie. Jak zamierzają to zrobić?
      Zabronią ludziom odwiedzać strony rządowe?
      Złe prawo naruszające naszą wolność należy ignorować i postawą obywatelskiego
      nieposłuszeństwa je zmieniać. Gdybyśmy ślepo przestrzegali prawa to nigdy
      komuna by nie upadła.
    • black_wojtek Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 11:38
      te napisy jak ktos bedzie chial ściagnac to i tak ściagnie, nie z tej strony to
      z innej, a jak nie ze strony to z z P2P. a Do kina jak kogos nie stac to i tak
      nie pojdzie, wiec nikomu z tego pozytku nie przybedie , ze zamknieto strone z
      napisami
    • uj3mny Re: Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej polic 19.05.07, 11:41
      Ależ mi atak. Wiadomość dnia. Zwykłe zapchanie serwera publicznej strony. Niech
      sie ludziska zabiorą za sieć wewnętrzną policji. To byłby wyczyn. Szansa
      mniejsza niż wygrana w Dużym lotku.
    • mosessex to tylko szkolenie psów było żaden atak psy muszą 19.05.07, 12:13
      nabrać szacunku dla panów cyberprzestrzeni.Jak piesek nie jest grzeczny to może
      wyrosnąć na policyjnego bandziora co jest niekorzystne społecznie.
      Pieski do budy i ogonkami merdać.
    • rezoon ciekawe kto robi DDOS'a w nocy 19.05.07, 12:15
      coś policja kręci ...
    • pokeo2 Coraz ciekawiej: tlumaczenie filmow do... 19.05.07, 12:19
      2 lat wiezienia, pingowanie pewnie tez cos kolo tego. Niedlugo za zly kolor wlosow bedzie wiezienie. To sie nazywa totalitaryzm.
      • bronimir Re: Coraz ciekawiej: tlumaczenie filmow do... 19.05.07, 12:51
        Tak, totalitarna cenzura. Z komuny też ścigali za tłumaczenie i udostępnianie
        niewygodnych władzy tekstów.
    • xaliemorph Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 12:51
      Tak, i wszytkich w kamasze. Bo nieważne jest to co ludzie myślą. Ważne jest to czy można ich za to zamknąć. PRL !!!
    • mppmpp Hakerzy zaatakowali serwer warszawskiej policji 19.05.07, 13:28
      I dobrze! Mafiozów to się nasi dzielni Policaje boją! Ba, nawet trupa w parku nie umią przez 5 dni znaleźć, ale nalot o 6 nad ranem zrobić zwukłym ludziom to potrafią! Spróbuj przejść nocą w zakazanych dzilenicach, ciekawe czy ktoś ci pomoże? Buhaha! Jacy dzielni, jacy sprawni, jacy wykształceni, jacy gotowi i odważni. Buhahaha...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka