login.gazeta1 20.05.07, 18:47 Najpierw musza nas przetrawić, a to potrwa lata... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
miroskom [...] 20.05.07, 18:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
olias u nas byłoby to nie do pomyślenia 20.05.07, 19:06 przepłyń Bałtyk, przybądź do nas! Tu Ci będzie lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
abb71 Re: u nas byłoby to nie do pomyślenia 20.05.07, 21:06 oj było by napadło by cie ze 20 a żaden polak w polsce by ci nie pomógł atam to bambusy leja całymi bandami . ps. dobrze że u nas bieda bo jakby przyjechali to kopernika obrzezali Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: u nas byłoby to nie do pomyślenia 20.05.07, 22:06 Ehh co wandale. Zero poszanowania dla sztuki. Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Nasza syrenka zasługuje na triregnum !!! 20.05.07, 19:17 Ciekawe nie czy? Tylko kiedy ktoś naszą przystroi? Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Re: Gazeta wyborcza boi się prawdy? 20.05.07, 19:30 Czy to że napisałem że wielu Muzułmanów nie potrafi zaakceptować europejskiego stylu życia i nie godzi się z obyczajami panującymi w Europie jest nieprawdą i nawoływaniem do nienawiści? Uważam że ludzie przyjeżdżający do Europy z dowolnego rejonu świata powinni akceptować europejski styl życia, europejska kulturę i europejską sztukę. Tak samo jak Europejczyk chcący zamieszkac w Pakistanie czy Arabii Saudyjskiej musi zaakceptować panujące tam obyczaje. Jeśli ktoś się z tym nie zgadza to lepiej niech zostanie w swoim kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
vik50 Zgadzam się z tobą. Problem w tym, 20.05.07, 20:03 że w Europie rodzi się coraz więcej muzułmanów, dla których kraje arabskie nie są już domem, a tutaj nie czują się również jak u siebie. To jest poważny problem. Coraz poważniejszy. Syrence w Kopenhadze zakładali muzułamańskie chustki już kilka razy. Raz nawet czador - z tego, co czytałam. Dobrze, że naszej Syrenki jeszcze nikt nie ubiera :) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Powiedziales dokladnie to samo,co szef brytyjskiej 20.05.07, 20:08 Komisji ds Rownosci Rasowej: ze jesli nie sa w stanie czerpac z naszej kultury, rozwijac ja i wzbogacac, ale chca ja zmieniac na swa wlasna modle, to powinni pozostac w swoim starym kraju. Jest tez przeciwnikiem multikulti uwazajac ja, i slusznie, nie za kulture synkretyczna, nowa jakosc, ale po prostu zbior etnicznych gett. I tyle. A teraz pomylona cenzuro Wybiorczej obejrzyj sobie Trevora Phillipsa, autora powyzszych slow, i nazwij go RASISTA:) www.bbc.co.uk/london/content/articles/2006/03/01/news_trevorphillips_video_feature.shtml Odpowiedz Link Zgłoś
samson.miodek Re: Gazeta wyborcza boi się prawdy? 20.05.07, 21:27 Malo jest Muzulmanow ktorzy potrafia zaakceptowac jakikolwiek inny styl zycia poza ichnim.Nie tylko europejski.I masz racje.Kazdy kto przyjezdza do Arabii Saudyjskiej czy gdziekolwiek gdzie kroluje islam, musi sie podporzadkowac regulom tam panujacym.Dziwi ze my musimy sie podporzadkowywac ich regulom u siebie. Zaczniesz sie burzyc w dajmy na to Pakistanie to uslyszysz ze nie potrafisz uszanowac ich tradycji.Bedziesz sie burzyc u siebie - to rasista z ciebie.Nie wygrasz Odpowiedz Link Zgłoś
willy12 Re: Dania: Kopenhaska syrenka w muzułmańskiej sza 20.05.07, 19:51 Miroskom masz rację, zgadzam sie z Toba w pełni.Oni są tu gośćmi, więc powinni przestrzegać naszych praw.Kiedy TAM się jedzie, przestrzegamy ICH praw, bo naruszenie prawodawstwa islamskiego grozi w najlepszym przypadku pobiciem.Nie wiem co tam napisałeś w pierwszym poście, ale nie mieszaj w to WYBORCZEJ.Może za ostro "pojechałeś". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: willy12 20.05.07, 20:37 willy12 napisał: > Miroskom masz rację, zgadzam sie z Toba w pełni.Oni są tu gośćmi, więc powinni > przestrzegać naszych praw.Kiedy TAM się jedzie, przestrzegamy ICH praw, bo > naruszenie prawodawstwa islamskiego grozi w najlepszym przypadku pobiciem.Nie > wiem co tam napisałeś w pierwszym poście, ale nie mieszaj w to WYBORCZEJ.Może > za ostro "pojechałeś". No coz? Islam probuje. Pierwsza probe zahamowal karol Mlot pod Poitiers. Druga probe zahamowal Sobieski pod Wiedniem. A czy ktos zahamuje trzecia probe? - Mam powazne watpliwosci! Dzisiejsza Europa jest zbiorem politycznie poprawnych ciot. Pewnie za 50 lub 100 lat bedziemy piec razy dziennie modlic sie do Allaha na wezwanie muezzina. Chyba, ze nasi "wodzowie" wezma lodowaty prysznic i zaczna poprawnie myslec! Kultur i religii nie miesza sie! Pamietajmy o jednym - lokator ma obowiazek dostosowania sie do praw wlasciciela. Niestety, Europa w swojej bezdennej glupocie kompletnie o tym zapomina. To jest samobojstwo!!! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Religie sie nie tylko mieszaja, ale i synkretyzuja 20.05.07, 20:41 Vide: tzw. katolicyzm polski, pelen do dzis rytualow czysto poganskich, jak swiecenie ziol czy wiankow, uzywanych nastepnie w starej magii Odpowiedz Link Zgłoś
ja-polak Dunski Holocaust czyli muzułmańska histeria... 20.05.07, 20:49 Od wielu lat obserwuje sie w Danii rosnacy rasizm i dyskryminacje inaczej wygladajacych (i chodzi tu tylko o ciemniejszy odcien pigmentu skóry!), inaczej myslacych i majacych inna kulture ludzi. Ostatnia histeria, rozpetana przez rzadzaca nazistowska koalicje w Danii, jest sprawa noszenia chust przez kobiety o pochodzeniu innym niz dunskie. Ubranie w huste syrenki nie jest "huliganskim wybrykiem" jak tego chce dunska policja lecz nie pozbawiona humoru próba pokazania problemów obcokrajowców w Danii. Partia Venstre pana Fogh Rasmusena aby uzyskac wiekszosc w dunskim parlamencie zawiazala koalicje z nazistowska partia Dansk Folkeparti (Dunska Partia Narodowa), ktora otwarcie glosi hasla rasistowskie i antysemickie oraz nawoluje do rozprawy z wszystkimi obcokrajowcami. Chce zamkniecia granic, wystapienia z Unii Europejskiej i rewizji przyznanych obywatelstw. Bardzo niepokojacym jest fakt, ze partia ta rzadzi (wprowadza ustawy) i aktywnie wprowadza swoje idee w zycie. Ostatnim tego przykladem jest sprawa chust i ubioru obcokrajowców. Zachodzi uzasadniona obawa, ze obcokrajowcy w Danii beda musieli nosic wyszyte litery, np. "PL" dla Polaków, "J" dla Zydów itd. Nie trzeba byc specjalnym znawca historii aby wiedziec, ze juz raz te "idee" wprowadzal w zycie Adolf Hitler i wszyscy wiemy ilu milionami ofiar przyplacilismy to wszyscy... Nazisci dunscy nie boja sie opinii publicznej gdyz twierdza, ze w innych krajach tez dokonuja sie takie same czystki etniczne. Czas zatrzymac te nagonke na obcokrajowców i muzelmanska histerie w Danii. Wystarczy nam jeden Holocaust! Odpowiedz Link Zgłoś
abb71 Re: Dunski Holocaust czyli muzułmańska histeria.. 20.05.07, 21:09 ja-polak napisał: > Od wielu lat obserwuje sie w Danii rosnacy rasizm i dyskryminacje inaczej > wygladajacych (i chodzi tu tylko o ciemniejszy odcien pigmentu skóry!), inaczej > > myslacych i majacych inna kulture ludzi. Ostatnia histeria, rozpetana przez > rzadzaca nazistowska koalicje w Danii, jest sprawa noszenia chust przez kobiety > > o pochodzeniu innym niz dunskie. > Ubranie w huste syrenki nie jest "huliganskim wybrykiem" jak tego chce dunska > policja lecz nie pozbawiona humoru próba pokazania problemów obcokrajowców w > Danii. > > Partia Venstre pana Fogh Rasmusena aby uzyskac wiekszosc w dunskim parlamencie > zawiazala koalicje z nazistowska partia Dansk Folkeparti (Dunska Partia > Narodowa), ktora otwarcie glosi hasla rasistowskie i antysemickie oraz nawoluje > > do rozprawy z wszystkimi obcokrajowcami. Chce zamkniecia granic, wystapienia z > Unii Europejskiej i rewizji przyznanych obywatelstw. Bardzo niepokojacym jest > fakt, ze partia ta rzadzi (wprowadza ustawy) i aktywnie wprowadza swoje idee w > zycie. Ostatnim tego przykladem jest sprawa chust i ubioru obcokrajowców. > Zachodzi uzasadniona obawa, ze obcokrajowcy w Danii beda musieli nosic wyszyte > litery, np. "PL" dla Polaków, "J" dla Zydów itd. Nie trzeba byc specjalnym > znawca historii aby wiedziec, ze juz raz te "idee" wprowadzal w zycie Adolf > Hitler i wszyscy wiemy ilu milionami ofiar przyplacilismy to wszyscy... > > Nazisci dunscy nie boja sie opinii publicznej gdyz twierdza, ze w innych > krajach tez dokonuja sie takie same czystki etniczne. > > Czas zatrzymac te nagonke na obcokrajowców i muzelmanska histerie w Danii. > Wystarczy nam jeden Holocaust! ales ty głupi człowieku chyba ci sie relanium skonczyło co tym porownujesz 2ga wojne do ekspansji islamu? jebnij sie głową w sciane Odpowiedz Link Zgłoś
jankbh Re: Dunski Holocaust czyli muzułmańska histeria.. 20.05.07, 21:54 czy ja-polak musi pisac bzdury? W sklad koalicji rzadzacej nie wchodzi partia nazistowska, dzialajacy w Danii neonazisci w ogóle nie maja reprezentacji w parlamencie. W Danii nie obserwuje sie wzrostu rasizmu i dyskryminacji, za to od chyba dziesiecu lat wzrasta w spoleczenstwie akceptacja dla imigrantów, którzy integruja sie np przez prace. Natomiast obserwuje sie rosnaca radykalizacje niektórych srodowisk islamistów, które m.in. sa odpowiedzialne za wywolanie zamieszek antydunskich w wielu krajach muzulmanskich. Ostatnia checa dotyczaca chust wywolana zostala przez przyszla kandydatke do parlamentu z ramienia komunistów i innego lewactwa, która raptem przypomniala sobie, ze jest muzulmanka, zaczela nosic chuste i zapowiedziala, ze ze wzgledów religijnych mezczyznom reki juz nie bedzie podawac. Dansk Folkeparti, która nazywa sie Dunska Partia Ludowa (a nie Narodowa), nie jest antysemicka (prawde powiedziawszy przez osobiste powiazania w kierownictwie moglaby byc podejrzewana o zupelnie co innego), a zarzuty o rasistowskie wypowiedzi jej czlonków sa co raz to odrzucane przez sąd. Partia ta nie "wprowadza ustaw" i nie wchodzi w skald koalicji rzadzacej. Jedynym grzechem Dansk Folkeparti jest chec powstrzymania niekontrolowanej imigracji (o co zgodnie walcza zarówno partie rzadzace jak i najwieksza opozycyjna partia Socjaldemokraci). W Danii nie przeprowadza sie czystek etnicznych, natomiast co roku wiele tysiecy imigrantów otrzymuje dunskie obywatelstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
hollowcat Re: Dunski Holocaust czyli muzułmańska histeria.. 20.05.07, 22:56 Bo ta islamska dzicz za bardzo się panoszy. Mnożą sie jak króliki i nic nie wnoszą do europejskiego społeczeństwa. Dodatkowo nienawidzą każdego innego nie-islamistę. Wsadzić wszysktich na małą łódeczkę i wywieźć skąd przybyli, albo na Madagaskar... Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Madagaskar? Boj sie Boga, Mazurkiewicz. CO ci 20.05.07, 23:11 Malgasze zawinili? Odpowiedz Link Zgłoś
miroskom Re: Cenzura Wyborczej - nic nie rozumiem 21.05.07, 07:42 Dziwne - moja wypowiedź (druga na forum) została ocenzurowana choć napisałem o wiele bardziej poprawną politycznie niż to co zaprezentował Hollowcat. W jednym zdaniu zamiast łódeczki o której pisał Hollowcat napisałem o statkach do Arabii i Pakistanu dla tych którym nie podoba się w Europie. Odpowiedz Link Zgłoś