mentorlevicy Naginanie konstytucji znaczysie jest ,,trendy,,... 21.05.07, 21:22 A ja myślałem że perelu już nima.. Orwell wiecznie żywyj... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremka ? 21.05.07, 21:23 Pan Geremek złamał prawo. Złe prawo , ale prawo. Powiedział wszystkim Polakom-szarakom: złamię prawo i nikt mi nic nie zrobi. Niech dotrwa do końca kadencji , pobiera te swoje diety (pecunia non olet). On juz sie nie liczy, dla Polski go "nie ma". Szkody przez niego wyrzadzone bedziemy przez kilka lat naprawiać. Mam nadzieje ,że żaden przyzwoity człowiek nie zagłosuje na niego juz nigdy. Złe prawo Panie profesorze należy zmieniać a nie łamac. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 21.05.07, 21:27 remik.bz napisał: > Pan Geremek złamał prawo. > Złe prawo , ale prawo. > Powiedział wszystkim Polakom-szarakom: złamię prawo i nikt mi nic nie zrobi. > Niech dotrwa do końca kadencji , pobiera te swoje diety (pecunia non olet). > On juz sie nie liczy, dla Polski go "nie ma". > Szkody przez niego wyrzadzone bedziemy przez kilka lat naprawiać. > Mam nadzieje ,że żaden przyzwoity człowiek nie zagłosuje na niego juz nigdy. > Złe prawo Panie profesorze należy zmieniać a nie łamac. Zagłosują zagłosują.Polak przed szkodą i po szkodzie ....głupi.No może nie wszyscy ale jeszcze bardzo bardzo wielu. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejslu Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 21.05.07, 21:27 remik.bz napisał: > Pan Geremek złamał prawo. > Złe prawo , ale prawo. Dodaj - prawo, które przed jego wejściem w życie prawem być przestało... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Tak trzymac profesorze Geremek !!!! 21.05.07, 21:30 teraz widac jak te 2 nieszczescia co chodza parami, kaczynszczyzna, znaja prawo!!!hahahahaha kupili dyplomy na Bazarze Rozyckiego za 10 patykow, lze- kaczory przebrzydle!! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Tak trzymac profesorze Geremek !!!! 21.05.07, 21:33 pies_na_prawizne napisał: > teraz widac jak te 2 nieszczescia co chodza parami, kaczynszczyzna, znaja > prawo!!!hahahahaha kupili dyplomy na Bazarze Rozyckiego za 10 patykow, lze- > kaczory przebrzydle!! Wyszczekaj sie jeszcze trochę przed snem to kołderki nie zamoczysz. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tak trzymac profesorze Geremek !!!! 21.05.07, 21:38 szczekaczka PiSdowa to moze jestes ty, a mnie nie bierz za "pierot6" z ktorym sie zawsze psioczysz, ja jestem bezpartyjny, obiektywny i patriota, a wy polskie dingo, szczekaczki PiSu i male polaczki Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Tak trzymac profesorze Geremek !!!! 21.05.07, 21:43 pies_na_prawizne napisał: > szczekaczka PiSdowa to moze jestes ty, a mnie nie bierz za "pierot6" z ktorym > sie zawsze psioczysz, ja jestem bezpartyjny, obiektywny i patriota, a wy > polskie dingo, szczekaczki PiSu i male polaczki No widzisz co to LSD z ciebie zrobiło.Popatrz wyzej i pokaż gdzie cie nazwałam pierotem6? Może i jesteś bezpartyjny Na pewno nie jesteś obiektywny. Czy jesteś patriotą,kto to wie?Tego sie na forach gazeta.pl nie udowadnia. Chyba ,ze uważasz za patriotyzm ,,walenie w kaczorów''.Wspólczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 boli że Koczyńscy znow odnieśli bohaterską klęskę 21.05.07, 21:49 na szczęscie, bo idąc twoim tokiem myślenia w PE reprezentowali by nas tylko eurodeputowani Giertych, Czarnecki i jeszcze ten co nie zgwałcił prostytutki na szczęscie nie pamiętam jak miał na imie- autorytety godne kolalicji Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: boli że Koczyńscy znow odnieśli bohaterską kl 21.05.07, 21:54 witek040 napisał: > na szczęscie, bo idąc twoim tokiem myślenia w PE reprezentowali by nas tylko > eurodeputowani Giertych, Czarnecki i jeszcze ten co nie zgwałcił prostytutki na > > szczęscie nie pamiętam jak miał na imie- autorytety godne kolalicji Zapomniałeś dodać eurodeputowanych z PO.Oni też wypełnili i wysłali oswiaczenia,chociaż nie popierali tej ustawy.Szanowali prawo, misiu co to gra w ,,misie patisie''. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Re: boli że Koczyńscy znow odnieśli bohaterską kl 21.05.07, 21:57 nie każdy ma tyle odwagi cywilnej co profesor Geremek, co do deputowanych z Po - to wcale im się nie dziwei- PO też poparło tą idiotyczna ustawę więc czemu mieli nie składać oświadczeń? Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: Tak trzymac profesorze Geremek !!!! 21.05.07, 21:49 okularkow pozyczyc???nie pisalem ze mnie" nazwalas", tylko ze mnie za pierot6 "bierzesz" to znaczy ze szukasz zaczepki, zeby mi przywalic, ale ja sie sprowokowac nie pozwole, bo nie mam nawet ochoty na dyskusje z trotuaru, dobrej nocy, nie zapomnij o pampersie Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Zamiast "szczekać" wygraj wybory 21.05.07, 21:47 Niepotrzebnie się unosisz. W ten sposób nas nie przekonasz , abyśmy nie głosowali na PiS . Nie przerzucisz naszych głosów na PO czy SLD. Rozumiem ,że o to Ci chodzi. Bo jak na razie to PiS ma stałe poparcie (ok 25 % )i nic nie wskazuje na to aby się cos miało zmienic. Takie "akcje" jak Pana Geremka to się nawet przydaja. Przy kolejnej kampanii wyborczej przypomni sie coś niecoś o lekceważeniu uchwał Sejmu (a więc woli Narodu), porówna się płacze i skargi Profesora w Brukseli z Targowica ( oj nie lubia tego Polacy , nie lubia). No i troche głosów odpadnie profesorowi. Na szczęście mamy pluralizm medialny jak wiesz . A Trwam i RM nie znikną nagle. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: Zamiast "szczekać" wygraj wybory 22.05.07, 03:05 remik.bz napisał: > Niepotrzebnie się unosisz. > W ten sposób nas nie przekonasz , abyśmy nie głosowali na PiS . Nie przerzucisz > naszych głosów na PO czy SLD. > Rozumiem ,że o to Ci chodzi. > Bo jak na razie to PiS ma stałe poparcie (ok 25 % )i nic nie wskazuje na to aby > się cos miało zmienic. > Takie "akcje" jak Pana Geremka to się nawet przydaja. Przy kolejnej kampanii > wyborczej przypomni sie coś niecoś o lekceważeniu uchwał Sejmu (a więc woli > Narodu), porówna się płacze i skargi Profesora w Brukseli z Targowica ( oj nie > lubia tego Polacy , nie lubia). > No i troche głosów odpadnie profesorowi. > Na szczęście mamy pluralizm medialny jak wiesz . A Trwam i RM nie znikną nagle. Bezprawna ustawa lustracyjna nie była wyrazem woli narodu, bo naród od razu powiedział, że ma ją w d., tylko woli nazistów i zdrajców, miłośników sowieckiej niewoli i hitleryzmu, innymi słowy kaczotargowicy. Wszyscy jesteście zdrajcami i nikt nie chce was odwieść od głosowania na PiSdę. Głosujcie sobie, głosujcie. I tak gnidy zostaną oderwane od koryta. I co wtedy, sprzredawczyki, zrobicie? Zapiszecie się masowo do jakichś komuchów, bo już taka wasza wstrętna natura zboczeńców. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 21.05.07, 21:39 Ustawa, którą nazywasz "prawem", okazała się bezprawiem. Prawo złamali ci, którzy ją ucwalili. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz A więc Naród złamał prawo ? 21.05.07, 21:56 majajekukubzdziongvamajaje napisał: > Ustawa, którą nazywasz "prawem", okazała się bezprawiem. Prawo złamali ci, > którzy ją ucwalili. A uchwalił Sejm , Senat i Prezydent ( a nie PiS ). A to sa przedstawiciele Narodu ( art. 4 Konstytucji RP) A wiec nalezy domniemywać ,że to Naród złamał prawo tworząc tę ustawę - tak ? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: A więc Naród złamał prawo ? 21.05.07, 22:06 remik.bz napisał: > majajekukubzdziongvamajaje napisał: > > > Ustawa, którą nazywasz "prawem", okazała się bezprawiem. Prawo złamali ci > , > > którzy ją ucwalili. > > A uchwalił Sejm , Senat i Prezydent ( a nie PiS ). > A to sa przedstawiciele Narodu ( art. 4 Konstytucji RP) > A wiec nalezy domniemywać ,że to Naród złamał prawo tworząc tę ustawę - tak ? Tak ,bo demokracja to przywileje dla mniejszości,takich no jak Geremek,co to prawo ma w d..ie.Tak twierdzą popierajacy np. gejów,lesby,TW i odpowiednie ustawy lub ich projekty. Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: A więc Naród złamał prawo ? 22.05.07, 03:16 starasuka napisała: > remik.bz napisał: > > > majajekukubzdziongvamajaje napisał: > > > > > Ustawa, którą nazywasz "prawem", okazała się bezprawiem. Prawo złam > ali ci > > , > > > którzy ją ucwalili. > > > > A uchwalił Sejm , Senat i Prezydent ( a nie PiS ). > > A to sa przedstawiciele Narodu ( art. 4 Konstytucji RP) > > A wiec nalezy domniemywać ,że to Naród złamał prawo tworząc tę ustawę - t > ak ? > Tak ,bo demokracja to przywileje dla mniejszości,takich no jak Geremek,co to > prawo ma w d..ie.Tak twierdzą popierajacy np. gejów,lesby,TW i odpowiednie > ustawy lub ich projekty. Czy wy, ćwierćinteligenci, nie zrozumieliście jeszcze, że popełniliście bezprawie głosami nie "całego narodu", tylko trzech przestępczych mafii? Jesteście kryminalistami z powodu gwałcenia konstytucji, hołubicie komunistycznych "sędziów" i prokuratorów (waserwanna), a także sowieckich kolaborantów (giertysie), świnopasów z wyrokami i hitlerowców. To tacy głosowali za pogwałceniem Konstytucji RP. Nb. co cię tak ci geje martwią? Boisz się, że zabraknie dla ciebie ch...? Nie bój się - pod latarnią zawsze coś znajdziesz, jeśli zapłacisz. Stare raszple nie mają za darmo :))))))))))))))))))) Zresztą w waszych partiach same k.tasy i k.rwy, może się załapiesz. Odpowiadam ci w identycznym tonie, jak twój, bo tylko taki rozumiesz, esbecka ćwierćinteligentko. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: A więc Naród złamał prawo ? 21.05.07, 22:13 "Naród" czy nie "Naród", ustawa była sprzeczna z aktem prawnym wyższego rzędu (konstytucją). Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: A więc Naród złamał prawo ? 22.05.07, 06:11 majajekukubzdziongvamajaje napisał: > "Naród" czy nie "Naród", ustawa była sprzeczna z aktem prawnym wyższego rzędu > (konstytucją). Zeby nie wiem, jak odwracali kota ogonem, nauczeni przez J. "Lojalkę" K. żyjącego na kocią łapę z odrażającą starą ropuchą, którą nazywa mamusią, Naród doskonale widzi, że to banda obłąkanych, lecz złośliwych kretynów, złodziei i malwersantów w sosie hitlerowskim. Nie wiedzą, co to ustawa zasadnicza, ci rzekomi prawnicy po studium marksistowsko-leninowskim. Jak każdego raka złośliwego toczącego zdrową polską tkankę, należy ich wypalać. Zby im się nie wiem jak marzyło wyborcze zwycięstwo, nie przekroczą nawet pięcioprocentowego progu i zdechną, jak zdechł nazizm i komunizm. Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 21.05.07, 22:38 Niby jak to prawo złamał? Przecież zgodził się na konsekwencje. gdyby ustawa nie była przygotowana w taki denny sposób to już nie byłby posłem. W każdym momencie masz wybór: stosujesz do przepisów albo ponosisz konsekwencje. On zdecydował że się nie zastosuje. Ty remik pomyśl lepiej ile lat trzeba będzie czyścić urzędy z kmiotków z samoobrony. pomyśl co jeszcze zrobi roman w oświacie i jego wiceminister orzechowski. Pomyśl sobie kto jest szefem NBP, kto rządzi PZU. PiS wielokrotnie dopasowywał istniejące prawo do swoich potrzeb zupełnie nie troszcząc sie o to że kiedyś do władzy może dojść inna opcja. Zobaczysz co bedzie jak komuchy wrócą i zaczna robic porządek na swój sposób bo pis przygotował im do tego pole. I jeszcze sobie pomyśl że cały czas trwają durne lustracyjne igrzyska a o gospodarce nikt nie myśli bo bracia k wyraźnie się na ekonomii nie wyznają. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 22.05.07, 00:22 Ale przecież PiSiorków to albo nie interesuje, albo, co gorsza cieszy - przecież skoro Lechujarek obiecał, że lewa noga już do władzy nie wróci, to tak będzie. Bat'ko ma rację z definicji. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 22.05.07, 09:36 jjr44 napisał: > Niby jak to prawo złamał? Przecież zgodził się na konsekwencje. Zgoda na konsekwencje nie usprawiedliwia. Niejeden zięć mógłby powiedzieć " zabije teściową , niech mnie wsadzą do więzienia" > Ty remik pomyśl lepiej ile lat trzeba będzie czyścić urzędy z kmiotków z > samoobrony. Po kazdych wyborach nastepuje u nas czystka (niestety). To zadna nowina. A problem to bedzie miała PO. Wygra wybory , ale będzie musiała zaprosic do rządzenia "komuchów" ( bo przecież z definicji nie PiS). A komuchy dadzą PO bardziej popalic niz dzisiaj Kaczorom SO czy LPR. Tusk jest zbyt "wrażliwy" , aby poradzić sobie z koalicjantami tak jak "Kaczor". Będzie musiał tańczyć tak jak mu komuchy zagrają. I jeszcze sobie pomyśl że cały czas trwają durne lustracyjne igrzyska a o > gospodarce nikt nie myśli bo bracia k wyraźnie się na ekonomii nie wyznają. No cóż , niestety. Ale taka była wola Narodu i trzeba to uszanowac. PO nie chce tego zrozumieć i stąd 3-krotna odmowa koalicji z PiS-em. Gdyby doszło do realizacji POPiS-u w pierwszym wariancie (Rokita superwicepremier, połowa ministerstw w tym wszystkie gospodarcze dla PO i jeszcze Tusk Marszałkiem Sejmu) to pewnie byśmy się dziś nie martwili o "braki kadrowe " ,o gospodarke i ekonomie. No cóż ,ale elity się "wzięły i obraziły na głupi naród , który nie ufa mądrym" Więc na złość Narodowi - nie ma POPiS-u a są "braki kadrowe". Odpowiedz Link Zgłoś
jjr44 Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 22.05.07, 18:30 niestety brak koalicji z po wynika w dużej części z tego że bracia k woleli zapłacić kmiotkom z samoobrony i oszołomom z lpr stanowiskami i kasą niż dzielić sie władzą z po. to nie jest tylko moja opinia - pisał też o tym niezbyt przeze mnie lubiany ziemkiewicz, który zastanawiał sie czy te kompromisy moralne są warte realizacji planu budowy 4rp. Ja myślę że niestety nie są warte. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Czy ktos jeszcze darzy szacunkiem pana Geremk 22.05.07, 00:26 Ja go darzę. Wielu innych szczęśliwych użytkowników mózgów również. Na przykład dlatego, że widząc sprzeczność prawnego bubla wyciekłego spod kupra postawił na konstytucję. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz dura lex sed lex 22.05.07, 09:23 uriel.blog.pl napisał: > Ja go darzę. Wielu innych szczęśliwych użytkowników mózgów również. > Na przykład dlatego, że widząc sprzeczność prawnego bubla wyciekłego spod kupra > postawił na konstytucję. Rzymianie mówili "dura lex sed lex" A przyzwoity człowiek widząc ułomne czy wręcz złe ( jak w tym przypadku) prawo nie łamie go , tylko stara sie zmienić. Odpowiedz Link Zgłoś
chrzanisz Re: dura lex sed lex 22.05.07, 20:20 remik.bz napisał: > A przyzwoity człowiek widząc ułomne czy wręcz złe ( jak w tym przypadku) prawo > nie łamie go Chrzanisz remik.bz. Jeżeli Geremek złamał prawo, to przed sąd z nim. Minister Sprawiedliwości jest odpowiedzialny za dopilnowanie tego. Odpowiedz Link Zgłoś
gmanchuel To bardzo dobra wiadomosc ! 21.05.07, 21:30 To bardzo dobrze, ze profesor Geremek nie traci mandatu. To bardzo dobrze dla niego oczywiscie a tez dla Polski ! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: To bardzo dobra wiadomosc ! 21.05.07, 22:04 Dla postkomuny.Mi on zwisa. Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Bronisław Geremek nie straci mandatu 21.05.07, 21:37 cóż rzec... bawcie się tak dalej, wybiórcze ałtorytety... Pozdrawiam Losiu Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Bronisław Geremek nie straci mandatu 22.05.07, 00:16 Świetnie dobrany nick, gratuluję lapidarnej, ale wnikliwej samooceny. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
losiu4 Re: Bronisław Geremek nie straci mandatu 22.05.07, 20:47 uriel.blog.pl napisał: > Świetnie dobrany nick, gratuluję lapidarnej, ale wnikliwej samooceny. o Geremku waść prawisz? Pozdrawiam Losiu PS: "> milion idiotów nie może się mylić" Fakt: żryjcie g... wszak miliardy much nie mośgą się mylić... z życzliwą dedykacją dla GW :) Odpowiedz Link Zgłoś
ordynator_psychiatrii Giermek "Zwycięsca"? Raczej "pyrrusowy" 21.05.07, 21:39 naobrażał polskie władze, nakłamał w zagranicznej prasie, krwi napsuł - ot, taki to zwycięzca Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne podobno psychiatrzy sa glupsi od pacjentow??? 21.05.07, 21:53 zy to prawda??? Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: podobno psychiatrzy sa glupsi od pacjentow??? 21.05.07, 21:58 pies_na_prawizne napisał: > zy to prawda??? Prawda kazdego psychicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 strasznie się dzisiaj rozbrykałeś dziadku 21.05.07, 22:03 i dobrze klęskę trzeba odreagować, lepiej abys tu powypisywał trochę głupotek niz miałbyś zlać żonę lub zmolestowac dzieciaka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: strasznie się dzisiaj rozbrykałeś dziadku 21.05.07, 22:13 witek040 napisał: > i dobrze klęskę trzeba odreagować, lepiej abys tu powypisywał trochę głupotek > niz miałbyś zlać żonę lub zmolestowac dzieciaka ;-) Sądząc po twoich wpisach to masz: -demencję starczą, -zdziecinnie, -paranoję ,,antykaczą''. Nie pal juz tego świństwa.I nie kupuj tych kaczek na bazarach żeby je piec na grilu z błyskiem w oku. Podobno te bazarowe kaczki chorują na to na co łabędzie zimą w Toruniu. T O R U N I U!!!!!! Zapaliło ci sie kolejne światełko w mózgu! Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Re: strasznie się dzisiaj rozbrykałeś dziadku 21.05.07, 22:17 co za straszliwe odkrycie- jak ty na to wpadłeś biedaku? chyba przepisałeś ze swojej recepty ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: strasznie się dzisiaj rozbrykałeś dziadku 21.05.07, 22:20 witek040 napisał: > co za straszliwe odkrycie- jak ty na to wpadłeś biedaku? > chyba przepisałeś ze swojej recepty ;-) Sprawdz ,,młodziak''w kieszeni czy masz receptę od doktora_psychiatrii?Nie masz ,bo co podprowadziłam i przepisałam :) Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: strasznie się dzisiaj rozbrykałeś dziadku 22.05.07, 06:03 Przestałabyś wreszcie brechać nazistowska szczekaczko, bo tylko samej sobie wystawiasz świadectwo wstrętnej ćwierćinteligentki głupszej od buta. Won do budy, parszywa hitlerówo. amanasunta napisała: > witek040 napisał: > > > i dobrze klęskę trzeba odreagować, lepiej abys tu powypisywał trochę głup > otek > > niz miałbyś zlać żonę lub zmolestowac dzieciaka ;-) > > Sądząc po twoich wpisach to masz: > -demencję starczą, > -zdziecinnie, > -paranoję ,,antykaczą''. > Nie pal juz tego świństwa.I nie kupuj tych kaczek na bazarach żeby je piec na > grilu z błyskiem w oku. > Podobno te bazarowe kaczki chorują na to na co łabędzie zimą w Toruniu. > T O R U N I U!!!!!! > Zapaliło ci sie kolejne światełko w mózgu! > Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 czy bohaterski Lech K. nie dostał z tego powodu 21.05.07, 21:40 obstrukcji? Agencje jakoś milczą na ten temat. A swoją drogą gratulacje panie Profesorze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: czy bohaterski Lech K. nie dostał z tego powo 21.05.07, 22:02 witek040 napisał: > obstrukcji? Agencje jakoś milczą na ten temat. O tobie też milczały.Po wyroku juz byłeś bezpieczny. > > A swoją drogą gratulacje panie Profesorze ;-) Tyle i tylko tyle. Pokaż swoich idoli, powiem ci kim jesteś. To naczelne hasło tego forum.I jazda.... Odpowiedz Link Zgłoś
witek040 Re: czy bohaterski Lech K. nie dostał z tego powo 21.05.07, 22:07 tak piszesz jakbyś nie zauważył że tu nikt nikogo nie przekona a każdy chce tylko dokopac wrogowi i chyba to wszystkich najbardziej wciąga - bo nie widzę jakiegos innego wytłumaczenia tego wylewania na siebie kubłow pomyj ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: czy bohaterski Lech K. nie dostał z tego powo 21.05.07, 22:18 witek040 napisał: > tak piszesz jakbyś nie zauważył że tu nikt nikogo nie przekona a każdy chce > tylko dokopac wrogowi i chyba to wszystkich najbardziej wciąga - bo nie widzę > jakiegos innego wytłumaczenia tego wylewania na siebie kubłow pomyj ;-) ........................................................................ ,,Wprzódy słońce w niebie stanie.Wprzódy w morzu wyschnie woda ,niż tu u nas bedzie zgoda'' Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: czy bohaterski Lech K. nie dostał z tego powo 22.05.07, 02:52 witek040 napisał: > obstrukcji? Agencje jakoś milczą na ten temat. > > A swoją drogą gratulacje panie Profesorze ;-) Z tego, co słyszałem, obsr.ł się po same uszy, o co przy "wzroście" metr dwadzieścia i takiej ilości kaczego łajna nietrudno. Podobno przyszła akurat Fatyga, pośliznęła się i wpadła w kupę g.wna. Nie mogli jej znaleźć, bo się niczym nie odróżniała. Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 może Geremek odejdzie sam , jak z PZPR ? 21.05.07, 21:46 To postać z bajki ? Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: może Geremek odejdzie sam , jak z PZPR ? 22.05.07, 00:13 Jest w Parlamencie Europejskim, a nie Rządzie RP, więc go smród stalinizmu na zewnątrz nie wypycha. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Re: może Geremek odejdzie sam , jak z PZPR ? 22.05.07, 03:00 jan3211 napisał: > To postać z bajki ? Geremek odszedł z PZPR, natomiast członkowie pseudogabineciku pseudopremierka w wielu przypadkach tkwili w niej do końca, do wyprowadzenia sztandaru. Potem znaleźli schronienie pod kaczymi skrzydłami i dziś rządzą Polską w najlepsze. Debilizm PiSd bije wszelkie rekordy. Odpowiedz Link Zgłoś
lady_godziwa Bronisław Geremek stracił mandat 21.05.07, 21:58 "Po wyroku Trybunału Konstytucyjnego brak jest jednak podstaw prawnych, aby marszałek mógł ogłosić utratę mandatu." BZDURA! Decyzja TK nie jest ważna poniewaz sedziowie nie byli zlustrowani! " Brak jest podstawy prawnej do wydania postanowienia (o utracie mandatu), a tym samym zaprzestania wypłacania uposażenia, a także poinformowania przewodniczącego Parlamentu Europejskiego - dodał rzecznik." Geremek moze twierdzic że NIE straił mandatu! Ale wstrzymanie jego pensji po przez rzad polski jest wystarczajace aby stracił mandat, z wyjątkiem kiedy chce pracować na własny koszt! "Jednocześnie poinformował, że marszałek Ludwik Dorn przedstawił Prezydium ekspertyzę, z której wynika, że eurodeputowany Geremek "utracił mandat z mocy prawa"." Ludwik Dorn ma rację! "Zgodnie z zakwestionowaną częściowo przez TK ustawą lustracyjną osoba, która nie złożyła w terminie oświadczenia lustracyjnego, zostaje pozbawiona funkcji publicznej." I słusznie! Geremek utracił prawo ponieważ odmówiłoświadczenia lustracyjnego przed decyzja TK! " Utratę mandatu przez posłów, senatorów czy europosłów, którzy nie złożyli na czas oświadczeń lustracyjnych, ogłasza marszałek Sejmu po otrzymaniu zawiadomienia z PKW. TK zakwestionował kilkadziesiąt przepisów nowej ustawy lustracyjnej - wyłączył spod lustracji dziennikarzy (poza szefami mediów publicznych - PAP, PR, TVP), ogół naukowców (poza zajmującymi stanowiska kierownicze w uczelniach publicznych), dyrektorów szkół niepublicznych, szefów spółek medialnych i koncesjonariuszy medialnych, doradców podatkowych, biegłych rewidentów, szefów spółek giełdowych oraz szefów związków sportowych." Geremek to istrukcja dla ciebue: "SPIEPSZAJ DZIADU"! Już nie jesteś "Euro Osłem"! Jezeli chcesz to działaj na swój własny koszt, a nie na koszt tych co płacą podatki! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ....Niech podda sie do dymisji.............. 21.05.07, 22:02 Przeciez on nie reprezentuje juz Polske ale lobby komunistyczne.Oczywiscie nie musi tego zrobic.Do dzisiaj stracil twarz,brode i fajke.Zostala cala reszta. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ....Niech podda sie do dymisji.............. 21.05.07, 22:08 Urban o nim mowil to samo . Gratuluje . Dobry z ciebie uczen , nadajesz sie na rzecznika rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ....Niech podda sie do dymisji.............. 21.05.07, 22:11 Oswieciles mnie.Dzieki.Okazuje sie ze rozne opcje polityczne maja o tym facecie podobne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: ....Niech podda sie do dymisji.............. 21.05.07, 22:15 raczej metody . Propaganda goebelsa , urbana i pisu maja wiele spolnego . Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: ....Niech podda sie do dymisji.............. 22.05.07, 00:11 Przed rozpoczęciem wycierania sobie bolszewickiej paszczy nazwą "Polska" wysoce wskazane jest opanowanie języka polskiego. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
altspringe Jak widać, warcholstwo się opłaca. Mam nadzieję 21.05.07, 22:06 że tylko do czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
felicjan15 "Dobrzy" i "źli" Żydzi w IV RP 21.05.07, 22:14 Kartofle ogłosili dobrymi Dorna i Wildszteina a złymi Gieremka i Michnika. Życiorysami ci ludzie niewiele się różnią poza tym, że Michnik sam w więzieniu przesiedział dłużej niż bliźniacy i "dobrzy" razem wzięci. Odpowiedz Link Zgłoś
urbanoid Re: "Dobrzy" i "źli" Żydzi w IV RP 22.05.07, 00:05 ale za zydo-komune a nie za Polske kotku... Odpowiedz Link Zgłoś
mark.parker Dureń się upiera, głupek 21.05.07, 22:22 Ludwik Dorn przedstawił Prezydium ekspertyzę, z której wynika, że eurodeputowany Geremek "utracił mandat z mocy prawa". Czy ten dureń nie umie czytać orzeczeń sądowych? Powinien osobiście, a nie przez rzecznika odszczekać te dornowate deklaracje o utracie mandatu i podać się do dymisji. Mandat to wy, komuszonaziści, możecie odbierać sobie samym. EOD - na żadne zaczepki pisuarowych kretynów nie odpowiadam. Odpowiedz Link Zgłoś
mentorlevicy współczuje osobie dyskomfortu posługiwania się 21.05.07, 22:30 polskim językiem.. Odpowiedz Link Zgłoś
semantyczne_naduzycie Ale się karły zaplują z wściekłości :)))))) 21.05.07, 22:27 Kartofle będą się gotowac :))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Wszystkie pisowskie pieski daly glos na forum: auu 21.05.07, 22:41 wyjcie i kwaczcie sobie dalej, maszerujac prosto na smietnik, gdzie wasze miejsce. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne "nieprezentatywny1" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 21.05.07, 22:49 presentation1 napisal: Przeciez on nie reprezentuje juz Polske ale lobby komunistyczne.Oczywiscie nie musi tego zrobic.Do dzisiaj stracil twarz,brode i fajke.Zostala cala reszta. ------------------------------------------- a tej "twojej" Anglii kogo reprezentujesz??chyba tylko fajke, bo uciekajac z ojczyzny, bo 'tam latwiej" w momencie kiedy Ona cie potrzebuje, nie tylko twarz straciles ale i godnosc i jestes azylowym kmiotkiem, wiec my POLACY nie zyczymy sobie aby jacys dorobkiewiczew sprawie polskiej sie wypowiadali, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
wnuczek_i_janek_co_maryja Interesujace. To wnuczka tez mozna uwazac za 22.05.07, 02:00 "nie-Polaka"? Mowi lamana polszczyzna, dziadek w Wehrmachcie i chce Polakow reprezentowac? Odpowiedz Link Zgłoś
zg13 to zle, oznacza to, ze mozna opluc swoj kraj 21.05.07, 22:43 a zamiast konsekwencji honory... Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: to zle, oznacza to, ze mozna opluc swoj kraj 21.05.07, 23:23 A zastanawiałeś się może ostatnio nad nawiązaniem, dla odmiany, jakiejś łączności z własnym mózgiem? --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
maderic Geremek to antypolak i pseudonaukowiec 21.05.07, 22:43 Tyle gnoju i smrodu nikt jeszcze nie narobil Polsce w zagranicznych mediach co ten zatracony z chciwosci typ. Odpowiedz Link Zgłoś
pisubek Kaczynski to antypolak i pseudonaukowiec, ktory 21.05.07, 22:48 osmiesza Polske na calym swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne nawet Kaligula to pikus kolo tej holoty!!!!! 21.05.07, 23:02 Kaczynscy to dwa eSBeckie scierwa, slugusy Moskwy, Polske juz dawno sprzedali na pniu, nawet Walesa, na pol-niepismienny madrzejszy od nich, ale i z niego robia esbeka, swinie rynsztokowe,male mizerne smiecie Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re na Zioberkiewicza to ja z 10go pietra ...!!!!!! 21.05.07, 23:26 to nie Ziobrze mam udowodnic ze mowie prawde, to on moze mi udowodnic, ze ja klamie !!!!!!!!!niech robi co chce, to mi zwisa i powiewa Odpowiedz Link Zgłoś
wnuczek_i_janek_co_maryja Ziobro mialby sie taki g... jak ty zajmowac? 22.05.07, 02:07 PO_.. cie? Odpowiedz Link Zgłoś
wnuczek_i_janek_co_maryja Wnuczek to chociaz mial dziadka co w wojsku 22.05.07, 01:47 sluzyl. Lamana polszczyzna by Polske reprezentowal, po niemiecku cos dorzucil ... --- video.google.com/videoplay?docid=-5283799625388778394 Odpowiedz Link Zgłoś
czululu Drogi bronisław poza prawem? 21.05.07, 22:54 Drogi bronisławie, "cała europa" murem za tobą stoi. Przecie moralny autorytet, autorytetem pozostać musi, nawet jeśli łamie prawo. Ale jakie prawo, złe prawo (!), wspaniała postaw odważnego nieposłuszeństwa społecznego. Cóż to za ważna instytucja w d***kracji! Brawo! Brawissimo! Odpowiedz Link Zgłoś
madmalina A to się PiS zdenerwuje..... 21.05.07, 23:00 I bardzo dobrze. Pan Profesor Geremek jest jednym z nielicznych polityków, których szanuje. Chociarz w tej sprawie nie zadziałało TWA (Towarzystwo Wzajemnej Adoracji) rodem z koalicji. travian.interia.pl/?uc=pl4_55764 Odpowiedz Link Zgłoś
wnuczek_i_janek_co_maryja A wnuczek? 22.05.07, 01:57 --- video.google.com/videoplay?docid=-5283799625388778394 Odpowiedz Link Zgłoś
helenka17 Stary wierszyk, a jakby nowy... 21.05.07, 23:08 Oto wynalazek nowy Cienki drucik mohairowy Za jego przewodem Złączy się z narodem Lądek Zdrój, Przylądek Horn - tak powiedział Ludwik Dorn H. Odpowiedz Link Zgłoś
kolegamichnika Bronisław Geremek nie straci mandatu 21.05.07, 23:12 Powinien sam zrezygnować! Ale żydzi nie wiedzą co to honor! Odpowiedz Link Zgłoś
romek334 Jest stara, mądra zasada 21.05.07, 23:22 Zasada mówi: o swoim kraju za granicą mówi się albo dobrze, albo w ogóle. Polak o Polsce zawsze powie - w moim kraju, w mojej Polsce, w mojej Ojczyźnie. A nie w "tym kraju" Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: kultura unijna mowi: 21.05.07, 23:29 jezeli w danym kraju zle sie dzieje to trzeba o tym nie mowic a krzyczec, bo Unia to znaczy "zwiazek" to jak rodzina, a jak w rodzinie zle sie dzieje to reszta kuzynow musi doradzic jak wybrnac z klopotow itp...........ale co stary zdoktryzowany komuch jak ty zrozumie?nic tylko Lenin i Lenin.......... Odpowiedz Link Zgłoś
olias Bronisław Geremek nie straci mandatu. A twarz? 21.05.07, 23:25 stary cap ośmieszył polskę. Kiedyś go szanowałem. Ale jak się robi takie widowisko, tworzy czarną propagandę własnego państwa i jeszcze na dodatek przez nieświadomość (nie do końca wiedział czego od niego chcą) to czas na odpoczynek. Zostań ty w tym swoim ukochanym Paryżu i nie wracaj do nas. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 Re: Bronisław Geremek nie straci mandatu. A twarz 21.05.07, 23:28 Kto placi te pieniadze takiemu h.jowi ?. Podatnik. czas zlecic to podatnikowi Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne Re: słodko pierdzacy Bronek ! juz czas....... 21.05.07, 23:37 brynk - wybierz dziewczyne i umow sie na randke pelna sexu, jak za czasow tow.Gierka, juz czas Odpowiedz Link Zgłoś
brynk Re: słodko pierdzacy Bronek ! juz czas....... 21.05.07, 23:37 brynk napisał: > ....na ciebie... Zmarszczek masz jak cholera duzo, a ta broda jaka siwa.... hahaha Odpowiedz Link Zgłoś
langston Rzygac mi sie chce gdy slysze od niego o moralnos 21.05.07, 23:48 Rzygac mi sie chce gdy slysze od niego o moralnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
uriel.blog.pl Re: Rzygac mi sie chce gdy slysze od niego o mor 22.05.07, 00:04 Jeśli masz na myśli Dornia, to faktycznie, jakby dziewczynka z agencji robiła na KUL-u wykład o cnocie czystości. --- milion idiotów nie może się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
szampon.do.wlosow Bronisław Geremek nie straci mandatu 22.05.07, 00:26 "Nie ma podstaw prawnych, aby marszałek Sejmu mógł ogłosić utratę mandatu" a jednoczesnie "Dorn przedstawił Prezydium ekspertyzę, z której wynika, że eurodeputowany Geremek >>utracił mandat z mocy prawa<<". Takie to eksperyzy specjalistow od Lenina. Odpowiedz Link Zgłoś
jmx Re: Bronisław Geremek nie straci mandatu 22.05.07, 01:14 To było jasne i oczywiste od samego początku. Nad czym tu się rozwodzić? nad normalnością? choć może właśnie dzisiaj trzeba... Odpowiedz Link Zgłoś