historyk12 Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:16 Brawo Izrael, miejsce terrorystów jest w piachu tylko europejskie lewactwo tego nie rozumie Odpowiedz Link Zgłoś
login.gazeta1 Żydzi to obecnie najzręczniejsi truciciele. Ruscy, 22.05.07, 07:54 jak pokazał to przykład Juszczenki czy ostatnio tego gościa z polonem to straszne prymitywy. A czym mossadowcy otruli Arafata pewnie długo sie nie dowiemy. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Żydzi to obecnie najzręczniejsi truciciele. R 22.05.07, 13:52 Żydzi zawsze byli tępieni. Obserwując ich w działaniu wcale nie dziwię się ich wrogom. Oby tak dalej. Terroryzm wiecznie żywy. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Mylisz się, Historyku za dychę! 22.05.07, 08:55 historyk12 napisał: > Brawo Izrael, miejsce terrorystów jest w piachu tylko europejskie lewactwo > tego nie rozumie Rozumiemy, że terroryści winni odpowiadać za swoje czyny. Ale do piachu wysyłają zaś ludzi mordercy. Rozumiem, że należysz do takowych, a w każdym razie ich pochwalasz... :-( Odpowiedz Link Zgłoś
kazik.k [...] 22.05.07, 11:14 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Miliony z Europy i stanów pochodzą nie z budżetów 22.05.07, 11:45 krajowych a ze składek organizowanych wśród islamistów. Co innego faktyczne miliardy w gotówce i kolejne w sprzęcie jakie idą do Izraela z budżetu USA. Dla mnie sprawa jest oczywista:Izrael zaczął a teraz trwa w zdziwieniu, że są jakieś zamachy i że nikt ich tam nie lubi. Fakt, z islamistami trzeba zrobić porządek, ale można to robić tak, jak robi się to na północ od Izraela. Nie ma co zakrywać wstydów: Izrael nie jest i nie chce być postrzegany jako cywilizowany naród A kto mieczem wojuje od miecza ginie. Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Miliony z Europy i stanów pochodzą nie z budż 22.05.07, 20:26 lolek0000 napisał: > krajowych a ze składek organizowanych wśród islamistów. Organizowane??? Dobre sobie. Spróbuj być Palestyńczykiem na emigracji, i nie zapłacić "dobrowolnej" składki. Masz przerąbane, włącznie z wąchaniem kwiatków od spodu. To nie są żadne składki, ale zwyczajny haracz. Odpowiedz Link Zgłoś
mishuggah Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:18 Tak, byle celnie... ...jednych i drugich!!! Odpowiedz Link Zgłoś
tomekkwr Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:29 a gdzie gruba kreska, porozumienie www.podajdalej.com.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
alex-alexander Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:29 Izrael musi bronic swoj narod przed atakami szalencow. Odpowiedz Link Zgłoś
miedzianakonefka Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:34 Faszyści i tyle... Odpowiedz Link Zgłoś
bleys2000 Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 08:33 alex-alexander napisał: > Izrael musi bronic swoj narod przed atakami szalencow. Mordujac kobiety i dzieci? Teraz zginelo 7 osob. Co zawinili? Ze mieszkali w jednym domu z oszolomem? Ile bylo juz takich akcji? Moze pare relacji bo rajdzie zydowskiej armii: "- Pociski rozrywały się wśród tłumu uczestniczącego w pikniku na plaży... Wśród zabitych było dwoje dzieci - półroczne i 18-miesięczne - oraz kilkunastoletni chłopiec... Wzdłuż plaży rozrzucone, porozrywane części ciał, krwawe strzępy latające w powietrzu - opisuje atak amerykańska agencja AP." "Według agencji EFE siedmioro zabitych należało do tej samej rodziny; wśród nich była matka z 18-miesięcznym dzieckiem." "Chomma al-Sakka z pogotowia ratunkowego szpitala Szifa w mieście Gaza poinformował dziennikarzy, że do jego szpitala przywieziono zwłoki ośmiu osób, a do szpitala Kamal Odwan na północy Strefy Gazy - siedem ciał. Wśród 43 rannych dwie osoby są w stanie ciężkim." Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a Re: Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 09:34 A co mają do tego ginące dzieci i kobiety? Przecież to wojna! Na wojnie nie ma cywilów! Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 10:16 Tak gwoli ścisłości: fragment dotyczący masakry na plaży opisuje wydarzenia z zeszłego roku. Plaża natomiast była zaminowana przez Palestyńczyków spodziewających się desantu Izraelskiej piechoty morskiej. Detonację min spowodował (jeśli dobrze pamiętam) zabłąkany Izraelski pocisk artyleryjski, ale większość ofiar zginęła od odłamków min. Różnica między armią Izraelską a Jihadystami jest taka, że Izrael robi wszystko żeby uniknąć ofiar wśród ludności Palestyńskiej, a Hamas / Islamski Jihad etc. używają ludności Palestyńskiej jako żywych tarcz i starają się zabić jak najwięcej ludności Izraelskiej. Nie macie chyba wątpliwości co do tego, że gdyby Żydzi chcieli eksterminować Arabów na okupowanych terytoriach to na pewno byli by w stanie tego dokonać. Rzecz w tym że _nie chcą_. Arabowie natomiast chcą eksterminować Żydów i zrobili by to gdyby tylko mieli szansę - mówią o tym dużo, głośno i wyraźnie. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 10:59 ezra_ben_awraham napisał: > Różnica między armią Izraelską a Jihadystami jest taka, że Izrael robi wszystko > żeby uniknąć ofiar wśród ludności Palestyńskiej, "wszystko" -co za ochydne kłamstwo. Oczywiście, że CELEM Izraela nie_jest ludność cywilna i oczywiste jest tez, że IDF NIE_ROBI_WSZYSTKIEGO żeby uniknąć ofiar wśród ludności Palestyńskiej. Gdy CHCE SIĘ zabić jednego bydlaka, a przy okazji zabija się dzieci i kobiety to znaczy WPROST, że nie_zrobiło_się _wszystkiego. www.sciaga.pl/tekst/24297-25-palestyna_holocaust_trzeciego_tysi_clecia Dla zobrazowania, działan wojsk Izraelski przedstawie statystyke strat Palestyńskich w ludziach i rzeczach podczas trwania ostatniej Intifady(2000r- zssyp). Palestyńczycy zabici przez Izraelską armię i osadników: Wszyscy zabici: 2416 Liczba zabitych Palestyńczyków przez osadników żydowskich: 40 Zabici przez ostrzał Izraelskiej Armii: 535 Zabici z powodu restrykcji związanych z okupacją: 113 Z powodu utrudnionego dostępu do szpitala i pomocy medycznej: 58 Niejasne okoliczności: 55 Liczba zabójstw w tym egzekucji: 156 Całkowita liczba zabitych przez Izraelską Armię: 1971 Dzieci: 506 Kobiety: 124 Mężczyźni: 1341 Zabici podczas walk: 315 Zamachowcy samobójcy: 130 Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 11:27 Może się źle wyraziłem... Można by zrobić więcej, to znaczy zaprzestać polowania na mordercę, ponieważ ryzyko strat wśród osób postronnych zawsze istnieje. Podobnie policjant widząc że bandyta wyciąga broń powinien się natychmiast poddać, no bo przecież mógłby postrzelić przechodnia, prawda? IDF robi naprawdę wiele, z narażaniem życia własnych żołnierzy włącznie. Warto jeszcze zwrócić uwagę, że uderzenia lotnicze na Jihadystów i ich infrastrukturę są stosowane tylko w strefie Gazy. Stamtąd Izrael wycofał wojsko żeby umożliwić Palestyńczykom budowę własnego państwa. Niestety na razie kiepsko im idzie - bandytyzm, bezprawie, bratobójcze walki, że o ściąganiu niebezpieczeństwa na cywilów (o którym mowa powyżej) nie wspomnę. W Judei i Samarii gdzie Izrael zachowuje suwerenność wojskową i policyjną terrorystów nie ostrzeliwuje się rakietami, tylko po prostu aresztuje i wsadza do więzienia. Moim zdaniem potwierdza to tezę że Izrael stosuje środki adekwatne do sytuacji w celu zapewnienia bezpieczeństwa swoim obywatelom. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Mordercy. Jedni warci drugich. 22.05.07, 11:38 ezra_ben_awraham napisał: > Może się źle wyraziłem... Można by zrobić więcej, to znaczy zaprzestać polowani > a > na mordercę, ponieważ ryzyko strat wśród osób postronnych zawsze istnieje. > Podobnie policjant widząc że bandyta wyciąga broń powinien się natychmiast > poddać, no bo przecież mógłby postrzelić przechodnia, prawda? Oczywista nieprawda - wystarczy jeden snajper na jednego bydlaka. Ponieważ państwo izraelskie nie stać na aresztowanie, sprawiedliwy proces przed sądem i karę więzienia to może morderstwa realizowane przez państwo w takiej formie jakoś by przeszły w obecnych warunkach. Tak jak policjant MA PRAWO I OBOWIĄZEK bronić siebie i obywateli. Bez demagogii, proszę. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 ezra, ty się chyba w zeszłym roku urodziłeś 22.05.07, 11:50 Przecież odstrzeliwano różnych islamistów palestyńskich z rakiet wystrzeliwanych z helikopterów już kilkanaście lat temu, gdy palestyńczykom autonomia mogła się jedynie śnić. A to, że nie potrafią stworzyć struktór państwowych? Myślę, że macza w tym palce sam Izrael-ćwiczył konfliktowanie różnych stronnictw wiele lat temu w Libanie więc ma doświadczenie. Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 07:48 government napisał: > Byle celnie Zwykły bandytyzm.Niech walczą z partyzantami,czy terrorystami jak ich nazywają ale niech nie mordują cywili,w tym dzieci stosując odpowiedzialność zbiorową.Wstyd mi za Izrael,którym byłem zafascynowanym.Kilka razy byłem w tym państwie i chciałbym by wszyscy mogli tam żyć w spokoju,tak mi się gdzieś pod koniec lat 90 wydawało. Odpowiedz Link Zgłoś
lavojtek Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:03 Nazisci z izraela znowu morduja! Holocaust odcisnal na tym na rodzie takie pietno ze czasami wyglada to na ponura odmiane syndromu helsinskiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alkefas Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:06 Bandytyzm właśnie ujawnia się po stronie określanych jako 'partyzantami,czy terrorystami jak ich nazywają', że zasłaniają się dziećmi, stosując zasadę 'Będziemy podążać wytyczoną ścieżką aż do osiągnięcia jednego z dwóch celów - zwycięstwa bądź męczeństwa', żeby daleko nie sięgając przytoczyć słowa pana Hanija. Męczeństwo całego społeczeństwa, od dzieci zaczynając? Czemu nie? W mediach to będzie porządnie wyglądać. I bogowie się ucieszą. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek1963 Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:12 Izrael ma prawo eliminowac tych ktorzy namawiaja albo organizuja terroryzm. Ostrzeliwanie na oslep miasta jak to robia palestynczycy to terroryzm.Izrael wyszukuje i eliminuje tylko przywodcow takich dzialan.Czy slyszeliscie o ostrzale przez Izrael nieokreslonych celow , bo ja nie. Odpowiedz Link Zgłoś
mut Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:29 >Czy slyszeliscie o > ostrzale przez Izrael nieokreslonych celow , bo ja nie. Komentujesz artykuł którego nie przeczytałeś ?? Przecież napisali że żydowscy naziści zabili prawie całą rodzinę tylko dlatego że chcieli trafić jednego człowieka (no i he he nie trafili) Odpowiedz Link Zgłoś
alkefas Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:34 pisali o żydowskich nazistach? Coś chyba przegapiłem, albo mówimy faktycznie nie o tym samym artykule. Swoją drogą - wszyscy czekamy na rakiety/bomby uderzające z dokładnością do jednego biurka. Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 09:15 alkefas napisał: ... > Swoją drogą - wszyscy czekamy na rakiety/bomby uderzające z dokładnością do > jednego biurka. Rozumiem, że jak Izrael zabija 7 niewinnych osób, to jest to słuszny odwet, i godny ubolewania wypadek przy pracy, a jak Hamas wysyła w odwecie domowej roboty rakiety na pustynię, to są to terroryści i zasługują na śmierć? Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:00 taziuta napisał: > Rozumiem, że jak Izrael zabija 7 niewinnych osób, to jest to słuszny odwet, > i godny ubolewania wypadek przy pracy, a jak Hamas wysyła w odwecie domowej > roboty rakiety na pustynię, to są to terroryści i zasługują na śmierć? To _Palestynczycy_ twierdza ze wsrod 8 zabitych bylo 2 Jihadystów i 6 osób postronnych. Armia Izraelska twierdzi że to było 5 Jihadystów i 3 osoby postrone. Ani Ty ani ja nie pojedziemy sprawdzić kto mówi prawdę... A co do rakiet - czy naprawdę sądzisz że Hamas celowo strzela sobie w pustynię na wiwat? Oni cały czas próbują mordować tymi rakietami Izraelskich cywilów. To że im słabo idzie (dzięki Bogu!) nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Czy gdyby z Białorusi leciały do do Polski rakiety, np. w szalchetnej sprawie wyzwalania Białegostokou spod Polskiej okupacji, a większość tych rakiet robiła kratery na pastwiskach nad Bugiem, a tylko raz na czas zabijała kobiety i dzieci w Polskich wsiach, to byłbyś za tym żeby coś z tym zrobić czy nie? Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:06 ezra_ben_awraham napisał: > To _Palestynczycy_ twierdza ze wsrod 8 zabitych bylo 2 Jihadystów i 6 osób > postronnych. Armia Izraelska twierdzi że to było 5 Jihadystów i 3 osoby > postrone. Ani Ty ani ja nie pojedziemy sprawdzić kto mówi prawdę Wystarczy, że była jedna ofiara cywilna. W Polsce za morderstwo idzie się do pierdla; w Izraelu nie. Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Izrael jest obecnie reprezentantem najbardziej 22.05.07, 11:07 antysemickiej polityki na świecie; nie ma żadnego innego państwa które w takim stopniu akceptowałoby i realizowało politykę niszczenia ludów semickich. Jeżeli się więc nie mylę to wszyscy piewcy cudownego Izraela są tym samym antysemitami. To chyba logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: Izrael jest obecnie reprezentantem najbardzie 22.05.07, 17:31 Pewnie po tej polityce "niszczena ludów semickich" Izrael zamieszkują wyłącznie a/Murzyni,b/Chińczycy,c/Marsjanie.Wybierz właściwą odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:04 Artykuł po angielsku na na poruszany tutaj temat: www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1178708655801&pagename=JPost%2FJPArticle%2FShowFull Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:14 ezra_ben_awraham napisał: > Artykuł po angielsku na na poruszany tutaj temat: > > www.jpost.com/servlet/Satellite?cid=1178708655801&pagename=JPost%2FJPArticle% 2FShowFull Along with Shehada, 14 civilians, including children, died. Israel apologized for the loss of civilian life. Aż się wzruszyłem prawie. Jednak rzeczywiście nie są tacy najgorsi - przecie przeprosili... Może rentę też rodzinom dali, psychologów dla dzieci zprowadzili, a winnych ukarali? Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:33 O widzę że kolega faktycznie zajrzał do artykułu, szkoda że cytat trochę wybiórczy... Szerszy kontekst jest taki że w 2002 roku zrucili 1 tonową bombę żeby zlikwidować przywódcę Hamasu. Ponieważ zginęło wiele niewinnych osób, zaprzestano tego rodzaju bombardowań. Teraz zamiast bombowców czy myśliwców bombardujących wysyłają helikoptery szturmowe, które w przeciwieństwie do samolotów są zagrożone nawet ogniem z broni krótkiej, nie mówiąc o przenośnych rakietach ziemia - powietrze. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:44 ezra_ben_awraham napisał: > O widzę że kolega faktycznie zajrzał do artykułu, szkoda że cytat trochę > wybiórczy... > > Szerszy kontekst jest taki że w 2002 roku zrucili 1 tonową bombę żeby > zlikwidować przywódcę Hamasu. Ponieważ zginęło wiele niewinnych osób, > zaprzestano tego rodzaju bombardowań. > > Teraz zamiast bombowców czy myśliwców bombardujących wysyłają helikoptery > szturmowe, które w przeciwieństwie do samolotów są zagrożone nawet ogniem z > broni krótkiej, nie mówiąc o przenośnych rakietach ziemia - powietrze. Przeczytałem CAŁY artykuł. I to co dla mnie najważniejsze to odpowiedzi na moje pytania. Bo naprawdę gó.. mnie obchodzi CZYM i jak IDF zabija ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 11:53 zssyp napisał: > ezra_ben_awraham napisał: > > Teraz zamiast bombowców czy myśliwców bombardujących wysyłają helikoptery > > szturmowe, które w przeciwieństwie do samolotów są zagrożone nawet ogniem > z > > broni krótkiej, nie mówiąc o przenośnych rakietach ziemia - powietrze. > > Przeczytałem CAŁY artykuł. I to co dla mnie najważniejsze to odpowiedzi na moje > > pytania. Bo naprawdę gó.. mnie obchodzi CZYM i jak IDF zabija ludzi. Nie kwestionuję tego że przeczytałeś, wypowiadam się na temat tego że zacytowałeś tylko to co potwierdza Twoją tezę. Ja zacytowałem to co potwierdza moją tezę że IDF ponosi koszty i ryzyko aby chronić życie Palestyńskich cywilów. Do porozumienia raczej nie dojdziemy... Ale jedno mnie cieszy - że my możemy spierać się na forum na Gazecie zamiast ganiać się po mieście z karabinami... "Błogosławiony Przedwieczny który obdarza lud Izraela pokojem..." Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Tak, ezra, ale jezus powiedział 22.05.07, 11:57 "kto mieczem wojuje od miecza ginie" a co stało się później wiesz sam. Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 12:01 > "Błogosławiony Przedwieczny który obdarza lud Izraela pokojem..." Amen. Ale "kto zabija jednego człowieka, ten zabija cały świat" Odpowiedz Link Zgłoś
romek334 Zydowscy syjoniści to zbrodniarze-skrytobójcy 22.05.07, 12:56 Nic nie potrafią tylko mordować. Jak przestaną rzucac bomby i zabijac dzieci i kobiety to Palestynczycy przestaną rzycac granatami. Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 15:29 zssyp napisał: > > "Błogosławiony Przedwieczny który obdarza lud Izraela pokojem..." > > Amen. > > Ale "kto zabija jednego człowieka, ten zabija cały świat" Oczom nie wierzę! Czyżby Kolega był Żydem - Antysyjonistą, czy z innych względów się tak interesuje tym tematem? Nie tracę nadziei na to, że Izrael będzie w przyszłości żyć w pokoju ze swoimi sąsiadami, ale aby mogło się to ziścić musi przetrwać. To jest walka na śmierć i życie ale nawet wtedy nie powinna być to walka wszystkimi środkami. IDF na pewno nie jest ideałem - przesadziłem mówiąc że "robi wszystko aby unikąć postronnych ofiar", podtrzymuję jednak że robi w tym temacie bardzo dużo, a na pewno więcej niż przeciętny pro-Palestyński agitator wie, lub chce przyznać. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
zssyp Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 23.05.07, 09:00 ezra_ben_awraham napisał: > Oczom nie wierzę! Czyżby Kolega był Żydem - Antysyjonistą, czy z innych względó > w > się tak interesuje tym tematem? :) Jestem Polakiem i właściwie ateistą... tzn zostałem ochrzszczony, bo pochodzę z rodziny praktykującej rzymski katolicyzm, ale odwróciłem się od kościoła bo... "Bóg? - ta teza nie jest mi do niczego potrzebna" :)) Owszem, interesuję się tematatem z innego względu - żyję na Ziemi i chcę być zorientowany, co się tu dzieje. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 14:12 Rzygać się chce jak się czyta tych ideologów przemocy, którzy jednocześnie rozdzierają szaty gdy spotyka ich to samo co zadają innym. Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 15:00 A'propos rozdzierania szat - Libańskie czołgi otoczyły obóz Palestyńskich uchodźców koło Trypolisu w którym schronili się terroryści z ugrupowania Fatah al Islam i ostrzeliwują go z dział. Zginęło co najmniej 20 bojowników, straty wśród ludności cywilnej nie są znane. Reakcja międzynarodowa jest jak na razie znikoma. Nie chce nawet myśleć co by się działo gdyby Izrael zrobił coś podobnego... Odpowiedz Link Zgłoś
artie40 Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 09:03 jerzy.zywiecki napisał: Zwykły bandytyzm.Niech walczą z partyzantami,czy terrorystami jak ich nazywają ale niech nie mordują cywili,w tym dzieci stosując odpowiedzialność zbiorową.Wstyd mi za Izrael,którym byłem zafascynowanym.Kilka razy byłem w tym państwie i chciałbym by wszyscy mogli tam żyć w spokoju,tak mi się gdzieś pod koniec lat 90 wydawało. Jerzy - a czy te palestyńskie/hamasowskie) badziewne (na szczęście) rakiety wycelowane są w IDF? Ależ skąd!!! Ich głównym zadaniem jest terroryzowanie i zabijanie cywilnej ludności Izraela. Więc zarzucanie Izraelowi stosowania odpowiedzialności zbiorowej jest co najmniej pokrętną logiką. A że zginęła rodzina tego hamasowca - cóż, jak się jest z jednej strony takim gierojem a zdrugiej miałoby się odrobinę odpowiedzialności za rodzinę, to delikwent mieszkał by sam, w mysiej dziurze, aby rodziny nie narażać. Ale widocznie ma to w d... weźmie sobie nową żonę, zrobi jej następną piątkę dzieciaków, jaki problem. W końcu brzuchy palestyńskich kobiet to też broń, czyż nie? To hamas stosuje odpowiedzialność zbiorową bombardując na oślep teren Izraela. IDF grzmoci tylko aktywistów. Odpowiedz Link Zgłoś
voqo Żaden terrorysta nie powinien czuć się bezpiecznie 22.05.07, 08:25 I to niezależnie od tego, czy żyje w Palestynie, Syrii, czy w jakimkolwiek innym kraju świata. Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Re: Żaden terrorysta nie powinien czuć się bezpie 22.05.07, 09:15 i dlatego powinno sie zlikwidowac państwowość żydowską, państwo terrorystyczne nie ma prawa istnieć Odpowiedz Link Zgłoś
lolek0000 Re: Żaden terrorysta nie powinien czuć się bezpie 22.05.07, 11:14 Tak, i dotyczy to również tych terrorystów latających na F-16 z gwiazdą dawida na lotkach. Jestam za tym, żeby Izrael istniał, bo jest to argument dla wszystkich narodów gnębionych na różne sposoby przez gieremków tego świata. Zawsze można powiedzieć takiej mendzie, wrzeszczącej, że dzieje mu sie krzywda, że antysemityzm, żeby, skoro dzieje mu się krzywda, wrócił do siebie, gdzie wszyscy są tak wspaniali jak on. Odpowiedz Link Zgłoś
tenare Izrael w mordowaniu ludzi się specjalizuje. 22.05.07, 08:36 Zwłaszcza kobiet i dzieci palestyńskich. Więc takie terrorystyczne pogróżki przywódców państwa żydowskiego wobec działaczy Hamasu nie są ani niczym nowym, ani zaskakującym. Jest to tylko akcja propagandowa zastraszenia, bo gdyby potrafili "zlikwidować" przywódców Hamasu, to oni by już nie żyli. Odpowiedz Link Zgłoś
inicjat Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:48 co by było gdyby ktoś deklarował, że będzie zabijać przywódców izraela? Odpowiedz Link Zgłoś
alkefas Re: Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 08:52 Może spróbujesz? Zresztą słychać było o takich, co to już proponowali. Ba! Poszli dalej - wymazać Izrael z mapy całkowicie. A co się będą ograniczać? Odpowiedz Link Zgłoś
taziuta Re: shalom Jisrael!!! 22.05.07, 08:52 soulworm napisał: Shalom znaczy na pohybel zbrodniczemu rządowi Izraela? :-) Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: shalom Jisrael!!! 22.05.07, 10:24 W Księdzie Rodzaju 12:2-3 Przedwieczny powiedział do Abrahama: "Ve’e’es’cha legoy gadol va’avarechecha va’agadlah shemecha veheyeh beracha. Va’avarchah me’varechecha u’mekallelcha a’or, venivrechu ve’cha kol mishpechot ha’adama." "Uczynię cię wielkim narodem. Będę Ci błogosławił, rozsławię twoje imię i stanie się ono błogosławieństwem. Tym którzy ciebie będą błogosławić Ja pobłogosławię, a tych którzy ciebie będą przeklinać Ja przeklnę. Wszystkie narody ziemi będą błogosławić sobie twoim imieniem." Odpowiedz Link Zgłoś
miliarder Izrael będzie likwidował przywódców Hamasu 22.05.07, 09:15 zlikwidować izrael! Odpowiedz Link Zgłoś
hetman_a No wreszcie się biorą za tych Arabów!!! 22.05.07, 09:23 Trzeba wreszcie Hamas, Fatah, Hezbollach, Islamski Dżihad i inne bandy raz w końcu unicestwić i wysłać ich do świata dziewic i wiecznego szczęścia aby w przestali psuć nasze szczęście tu na ziemi. Odpowiedz Link Zgłoś
uniaeuropejska1 Re: popieram w 100% - celujcie dobrze 22.05.07, 17:28 Również popieram-celujcie dobrze wybijcie całość Hamasu i Dżihadu. Odpowiedz Link Zgłoś
romek334 A Hamas będzie likwidował przywodców Kadimy 22.05.07, 12:55 Byle celie i skutecznie Odpowiedz Link Zgłoś
ezra_ben_awraham Re: A Hamas będzie likwidował przywodców Kadimy 22.05.07, 15:35 Niestety jak na razie Hamas zapowiedział, że będzie likwidował _wyborców_ Kadimy: grożą wznowieniem zamachów samobójczych w Izraelu. Ofiarami takich zamachów padają zwykli obywatele a nie politycy, zarówno Żydzi jak i Arabowie. Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Pessimism is a luxury that a Jew can never allow 22.05.07, 15:44 "Pessimism is a luxury that a Jew can never allow himself." "Peace will come to the Middle East when the Arabs love their children more than they hate us." " Golda Meir. Madra kobita! Odpowiedz Link Zgłoś
hanyska2 Tak trzymac! 22.05.07, 15:28 Jak wykazuje 60 lat istnienie panstwa Izrael pokoj trzeba sobie wywalczyc. Dosc wyciagania reki do zacisnietej piesci. Trafiajcie celnie! Szalom! "We have always said that in our war with the Arabs we had a secret weapon — no alternative." Golda Meir ----------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś