darekpw 22.05.07, 17:12 Swietnie! Ale co na to milosnicy malej czarnej? ;-) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tygrysio_misio Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 17:23 nic poniewaz oni czytaja tylko artykuly o tym,ze kawa jest zdrowa...milosnicy miarihuany czytaja o jej fenomenalnych wlasciwoscia, milosnicy krykieta o tym jakie korzysci on niesie jednym slowem....manipulujac danymi wszytsko da sie wcinac...nie warto na takie manipulacje zwracac uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
konopnyjasio Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 17:37 No tak ,ale marihuana jest naprawde bardzo zdrowa:) Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 17:58 tak tylko,ze jej zwolennicy nie mowia o zagrozeniach..tak samo jak zwolennicy herbat nie napisza nigdy o jej zagrozeniach pseudobadaniom mowie stanowcze nie i leje na nie;] Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 18:04 Bardzo spodobał mi się ten artykuł. Herbata to mój główny (prawie jedyny) napój. Dziennie wypijaj jej jeden lub nawet dwa dzbanki (półtoralitrowe). Myślałem, że szkodzę sobie w ten sposób, a tu okazuje się, że wręcz przeciwnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 18:13 Jakies dwa tygodnie temu bylo o tym jak barzdo szkodliwa jest herbata w wiekszych dawkach. Przyznaje sie ze nie przeczytalam dokladie. Wiec nie jest to takie jednoznaczne - wszystko zalezy od dawki. Odpowiedz Link Zgłoś
tygrysio_misio Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 18:45 nie od dawki tylko od badan...wszak te mozna bardzo latwo nakierowac odpowiednio...a da sie takze pewnych spraw nie zauwazyc ;] Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Herbata zdrowsza niż woda 23.05.07, 17:16 titta napisała: > Jakies dwa tygodnie temu bylo o tym jak barzdo szkodliwa jest herbata w > wiekszych dawkach. Przyznaje sie ze nie przeczytalam dokladie. ******************************************* Pisano o zielonej herbacie. W obecnie komentowanym artykule autorzy nie zdecydowali się, o której mówią. Na fotce jest zielona, a w tekście złocisty napój. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika do poczytania na poczatek - 04.06.07, 11:09 maruda.r napisał: > titta napisała: > > > Jakies dwa tygodnie temu bylo o tym jak barzdo szkodliwa jest herbata w > > wiekszych dawkach. Przyznaje sie ze nie przeczytalam dokladie. > ----------------------- Flavonoids : chemistry, biochemistry, and applications / edited by Øyvind M. Andersen and Kenneth R. Markham. p. cm. Includes bibliographical references and index. ISBN 0-8493-2021-6 (alk. paper) 1. Flavonoids. I. Andersen, Øyvind M. II. Markham, Kenneth R. ----------------------------------------------------------- Caffeine edited by Gene A. Spiller, PhD., D.Se., FACN Health Research and Studies Center and Sphera Foundation Los Altos, California ------------------------------------------------------------- Flament, Ivon. Coffee flavor chemistry / Ivon Flament, with the collaboration of Yvonne Bessiere-Thomas. p. cm. Includes bibliographical references and index. ISBN 0-471-72038-0 (acid-free paper) 1. Coffee. 2. Flavoring essences. 1. Bessiere-Thomas, Yvonne. n. Title. --------------------------------------------------------------- Handbook of Antioxidants e d i t e d b y E n r i q u e C a d e n a s L e s t e r P a c k e r University of Southern California School of Pharmacy Los Angeles, California Second Edition Revised and Expanded ------------------------------------------------------------- Denisov, E. T. (Evgeny Timofeevich) Oxidation and antioxidants in organic chemistry and biology / Evgeny T. Denisov, Igor B. Afanas’ev. p. cm. Includes bibliographical references and index. ISBN 0-8247-5356-9 (alk. paper) 1. Hydrocarbons–Oxidation. 2. Antioxidants. 3. Chemistry, Organic. 4. Biology I. Afanas’ev, Igor B., 1935- II. Title. ----------------------------------------------------------- The Science of Flavonoids Edited by Erich Grotewold The Ohio State University Columbus, Ohio, USA Library of Congress Control Number: 2005934296 ISBN-10: 0-387-28821-X ISBN-13: 978-0387-28821-5 2006 Springer ScienceBusiness Media, Inc. ------------------------------------------------------------ Caffeine and activation theory : effects on health and behavior / edited by Barry D. Smith, Uma Gupta, B.S. Gupta. p. cm. Includes bibliographical references (p. ). ISBN 0-8493-7102-3 1. Caffeine--Physiological effect. 2. Caffeine--Health aspects. I. Smith, Barry D. II. Gupta, Uma. III. Gupta, B.S. ------------------------------------------------------------- Coffee, tea, chocolate, and the brain / edited by Astrid Nehlig. p. ; cm. — (Nutrition, brain, and behavior ; v. 2) Includes bibliographical references and index. ISBN 0-415-30691-4 (hardback : alk. paper) 1. Caffeine—Physiological effect. 2. Coffee—Physiological effect. 3. Tea—Physiological effect. 4. Chocolate—Physiological effect. 5. Neurochemistry. 6. Brain—Effect of drugs on. [DNLM: 1. Brain—drug effects. 2. Coffee—Physiology. 3. Cacao—physiology. 4. Caffeine—pharmacology. 5. Cognition—drug effects. 6. Tea—physiology. WB 438 C674 2004] I. Nehlig, Astrid. II. Series. QP801.C24 C64 2004 -------------------------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
sztuka.latania Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 17:40 No i pięknie :) To artykuł dla mnie, wypijam przynajmniej 3 kubki herbaty dziennie i okazuje się, że będę dzięki temu zdrowa hehehe a nawet jeśli wcześniej herabat anie działała to może teraz pojawi się efekt placebo? :D Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg I to ma byc odkrycie? 22.05.07, 17:46 Zolnierze SAS od piecdziesieciu lat wola zapazyc galazke sosny w menazce niz wipic zwykla wode. Kazde dziecko wie, ze napary sa bardziej przyswajalne niz woda. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 17:55 Milosnicy malej czarnej nic, bo my mamy antyoksydanty. Odpowiedz Link Zgłoś
jowita21 Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 19:26 Zadziwia mnie to wielkie "odkrycie", że herbata zawiera: fluor i flawonoidy - a konkretnie: katechinę, taninę, kwercetynę i coś więcej. Te dane pochodzą już z lat 90-tych, a niektóre nawet z wcześniejszych ! Od dawna też wiadomo, że herbata osłabia przyswajanie żelaza. Zastanawiam się więc, co ci "odkrywcy" robili wcześniej ? Odpowiedz Link Zgłoś
naserio Skandaliczny artykuł. 22.05.07, 19:37 Typowy dla GW wybiorczy artykuł. Jak można nie napisać, że herbata jest *pyszna*? Odpowiedz Link Zgłoś
cover_wielki Re: Herbata zdrowsza niż woda 22.05.07, 21:58 I bez badań wiem że mi słuzy, tak samo jak słuzy mi kawa, piwo, wino... Odpowiedz Link Zgłoś
ania_shmania Herbata zdrowsza niż woda 23.05.07, 09:16 Czy tylko mnie zeby zgrzytaja, gdy czytam o *kubkach herbaty*? (Jeszcze lepiej: *kubki napoju*) Jakos nie moge odzwyczaic sie od tradycyjnego serwowania herbaty - w szklankach i filizankach. Przynajmniej w tekscie pisanym. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Herbata zdrowsza niż woda 23.05.07, 16:50 ania_shmania napisała: > Czy tylko mnie zeby zgrzytaja, gdy czytam o *kubkach herbaty*? (Jeszcze lepiej: > *kubki napoju*) > Jakos nie moge odzwyczaic sie od tradycyjnego serwowania herbaty - w szklankac > h i filizankach. **************************************** Ciekawe spostrzeżenie. Widocznie autor (tłumacz) uznał, że podawanie w herbaty w szklance jest niestosowne, a filiżanki miewają dość zróżnicowaną objętość. Tradycyjny rosyjski sposób przyrządzania herbaty i rozlewania jej do szklanek z ozdobnym metalowym koszyczkiem jest naprawdę dobrym sposobem podawania tego napoju. Odpowiedz Link Zgłoś
buhaj_z_rogiem Mała czarna 23.05.07, 11:12 darekpw napisał: > Swietnie! Ale co na to milosnicy malej czarnej? ;-) Uwielbiam małą czarną. Szkoda, że już od dawna niemodna :( Bardzo sexy wdzianko. Odpowiedz Link Zgłoś
eeeee1 Herbata zdrowsza niż woda 03.06.07, 16:50 ehehehe wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80355,4118286.html Odpowiedz Link Zgłoś