agulaszek 23.05.07, 07:08 fakt, to już przesada. W końcu oboje są osobami publicznymi. A poza tym chyba nadużywanie czyjegoś wizeruku jest karalne. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
1zorro To kaczor wezmie rozwod z kotkiem? 23.05.07, 07:31 myslalem, ze poleci Rynairem z kotkiem a nie z jakas napuszona "blondi"! A tak w sumie , to ma baba darmowa reklame swojej osoby i powinna sie cieszyc a nie bulgotac! Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Pani szczypińska i szwagier nie są politykami 23.05.07, 08:39 Tym się różni dobry polityk od zwykłego idioty, że na rzecz niewłaściwą reaguje prawidłowo, podczas gdy zwykły idiota umie się tylko wściec, ewentualnie wytoczyć proces albo zrobić pojedynek. "Die Tageszeitung" niewątpliwie po świńsku obraził naszą Narodową Kaczkę. Ale gdyby kaczka była politykiem, a nie zwykłym idiotą, to by ten problem olała zamiast robić międzynarodowy skandal. Tak samo Ryanair zrobił niewłaściwą (i pewnie też nielegalną, nie znam się na tym) reklamę. Ale gdyby pani Szczypińska, kandydatka na Pierwszą Szwagierkę Polski, była politykiem, a nie zwykłą idiotką, to by sprawę olała, ewentualnie obśmiała... w najgorszym razie rzeczywiście by wytoczyła proces, ale by o tym procesie nie opowiadała wszystkim naokoło. Dla "Die Tageszeitung" i dla Ryanaira mam uczucie wdzięczności: swoimi (skądinąd głęboko niewłaściwymi) działaniami te firmy pozwoliły naszym politykom pokazać niektóre cechy swojej osobowości. Dzięki temu zwykły obywatel wie więcej, demokracja ma się lepiej. www.skubi.net/macierewicz.html www.skubi.net/lustracja.html www.skubi.net/pis.html Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re:„Przeleć mnie, przeleć” w końcu ptaszydło 23.05.07, 12:58 Festiwalowo i PoPiSOwo! Dziś w Opolu obok Niemodlina czwarta eRPe festiwal zaczyna, pod hasłem odzyskamy Niemodlin, jak chce opatrzność, będzie Pomodlin! My dopuścimy też kabarety, tylko o PiSie będą pamflety. Niech nie śpiewają nam „cztery Ziobry”, to nas powali litr jadu kobry. Nowej formuły szukamy jak chleba, nam polityków występów trzeba. Z kabaretami klęska totalna, zaśpiewa Polska przyparafialna. Żądamy śpiewu Pawła Kukiza, u drzwi ojrydzyk do nas się zbliża. Hymn „jak rządzić to tylko we dwóch” otworzy, bo w nas narodowy duch. Czwarta eRPe już przeszła twoje drzwi, bije serce, szczęśliwi, że dziwi. Zaśpiewa w chórku ze skarbu Iza, dla ciebie ojcze większa akcyza, wio Maybachu, „a jak się postarasz”, to masz pałac i piętrowy garaż. Ruszy z inicjatywą wojewoda, Pomodlinowi obwodnicę doda. Odśpiewa z wodzem żeby Wolscze, pod twą obronę idziemy ojcze. PiS iiber alles, ponad wszystko, trzymamy z knurem oraz z faszystą, tak, że usłyszą na górze Annie, „nie dla mnie kąpiesz się” w Wasserwannie. Z Radyja dwupłciowa Buchela z Maryją doda rondo Ravela. Tyle kasy w waszym mieście, „nie widziałem tego jeszcze”. „Daj, daj, daj, nie odmawiaj, daj”, ja obiecam tobie zbawienie i raj, ale odmawiać modlitwę możesz, ja sieję, sieję, zbieram, ty orzesz. To takie oratorium redemtorium, pro sacrum, pecunia i memorium! Kuśki, „nie widziałeś tego jeszcze”, popatrz, z PiSiORem ja się mieszczę! Ty Leppiej nie bądź taki ideowy, nie „sam zapładniaj swoje krowy”! Pasie Anetka, za seks gąski pasie, Łyżwa i Leppiej gra jej na bobasie. „Przeleć mnie, przeleć” w końcu ptaszydło, „szabadaba” użyłam Fa mydło. Romuś, „bo mój chłopak” geja kopie, wczoraj z glana ze dwóch chłopie. „Wesoły autobus przez ulice mknie,” a takie dziury, że czołg się sypnie! Oglądam odzysk tak PiSem przytruty, dla równowagi zjadłem własne buty! Ze mną zaśpiewa wesoły Romek, mam ja z kratkami dla ciebie domek. Tam ty nie wydasz ani złotówki, będziesz mógł dojeść jeszcze sznurówki! cuius regio, eius religio Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Uderz w stół... 23.05.07, 07:38 - Szokujące są sugestie, jakoby pan premier proponował mi prywatną podróż rządowym samolotem - dodaje. ******************************************* Oczywiście, że nikt się nie spodziewa po premierze, by zapraszał na prywatną podróż rządowym samolotem. Pan premier mówi: jedziemy. I wsiada do tego, co mu BOR zorganizuje: limuzyny, samolotu, odrzutowej łodzi podwodnej itd. Przy okazji. Czyżby mamuśka zmęczyła się praniem majtasów synusia i potrzebna jest jakaś podkuchenna? Bo jakoś nie mogę uwierzyć, że zdradzi kota. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Pani Szczypińska powinna być zadowolona 23.05.07, 08:02 Może to zmusi wreszcie wybranka do oświadczyn bo podchody do niego trwają juz zbyt długo.Naród żąda żony dla premiera.Dzięki temu premier skupi się na zupełnie czymś innym i zostawi nas wreszcie w spokoju !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pl.adex Come fly with me 23.05.07, 08:08 Poslanka Szczypinska napewno z przyjemnoscia by sie przeleciala samolotem z niejakim Brad Pittem ale jak nie zna angielskiego to pan Zebrowski tez dobry a tu ja wsadzili do samolotu z jakims kurduplem,nic dziwnego ze ja zatkalo.Jak kazda kobieta woli bogatego i przystojnego a nie bogatego ale zyjacego u mamusi po czterdziestce i do tego z ta uroda tez klopoty. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Come fly with me 23.05.07, 08:31 Przeczytalam wszystkie posty dotyczące watku głownego i zastanawiam się ile podłosci i głupoty jest w ludziach którzy je napisali .Czy sami maja problemy emocjonalne bo na to wygląda jak można tak komentować fakty o których nic nie wiadomo .Na szczęscie to tylko 4 osoby ale wspólczuję waszym partnerom !!albo ich nie mają bo z takim charakterkiem to pewnie trudno o partnera brrr. Linie lotnicze też widać nie należą do porządnych skoro imaja sie takich reklam ale cóż tam przynajmniej wiadomo o co chodzi . Rada dla pani Szczypińskiej 1.absolutnie wykorzystać linie i wyciągnąć milionowe odszkodowanie na cele społeczne jest okazja aby tez na tym zarobić w słusznym celu to czemu nie . 2.Oskarżyć o insynuacje i nastepne odszkodowanie . Myśle ze kilka milionów to nic dla firmy dla czego te pieniądze maja nie trafić do Polski ? To samo pan premier, nie przejmować sie ale wyciągnąć od linii ile możliwe na cele społeczne .Biznes jest biznes jak jesteście popularni to nich płacą ci którzy chca na waszej popularności zarobić . Niech sie cieszą ci którzy otrzymaja odszkodowanie i ich proponuję wybrać ich już aby cały proces był medialny ale bez emocji .Sucho sprawa ma dotyczyć tylko pieniedzy które można zarobić na tej akcji . A panu premierowi i Pani Joli życze szczęscia bo w tej obrzydliwej polityce to nagłaśnianie ich "romansu " uczłowiecza polityków i czyni ich wrażliwymi ludźmi w tym buszu złosliwości.Piękny wątek dla pijaru . aby cała akcja nabrała Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak Re: Come fly with me 23.05.07, 08:49 pani poseł po raz kolejny pokazał, że podobnie jak cała reszta pissu jest głupia jak kilo gwoździ, prawdziwy polityk całą sprawę by zlekceważył albo skomentował jakimś zgrabnym non motem, no ale czego oczekiwać of hołoty wybranej głosami hołoty Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika przelec mnie...aeroplanem...przelec mnie - ladne 23.05.07, 10:25 byly te Alibabki... Z twojej sugestii najbardziej uciesza sie adwokaci. Bo tylko oni wygraja/zarobia. Czlowiek z gestem i poczuciem humoru to by to olal, albo wydebil od linii lotniczych darmowy bilet. Narzeczona in spe grosza od linii nie dostanie. Oni dobrze sprawdzili, na ile moga sobie pozwolic. A jak chcesz sie pienic i pieniaczyc - good luck. Odpowiedz Link Zgłoś
lepanto ale głupie rady 23.05.07, 14:17 Przecież proces bedzie wielką medialną reklamą Ryanaira. I linie to wszystko ze spokojem zniosą. A ile bedzie jaj! Oczywiscie z nowożeńców . Ile karykatur w prasie. A jakby tak potencjalnym nowożeńcom zaoferować darmowe wczasy? Albo M2 na Ursynowie? A to jest dozwolone. Przecież możesz ofiarować premierowi mieszkanie jak się ożeni. Łącznie z łożeczkiem na noc poślubną. A przywiezie je Ryanair specjalnym kursem. I kamery cały czas to wszystko utrwalają. I do telewizornii!!! A wynik procesu niepewny. A ośmieszenie prawie pewne. Więc włóż sobie w buty te dobre rady. Bo są glupie. Premier i poseł nie powinien oburzać się na byle co. I jakby ten proces premier wygrał , a potem chciał się z nią ożenić? Ale byłoby jajcowanie z młodej pary!!! I jak się jest osobą publiczną to należy takie podszczypywanki olewać. I to jest właściwa rada. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: ale głupie rady 23.05.07, 17:27 dlaczego głupie jak zapłacą część zysków które wrócą do Polski to pieniądz nie smierdzi przynajmniej ktoś oprócz adwokatów na tym skorzysta np /zapłacą za klinikę Budzisz ?Czy nie widzisz w tym korzyści ? bez emocji kolego bez emocji z oświadczeniem ze całe odszkodowanie ma służyć określonemu celowi . Podejżewam ze szlag by trafił linie. W Ameryce za coś takiego płaci sie ogromne odszkodowanie bo jest to naruszenie cudzej wolności i dobr osobistych i są tu tacy którzy dorabiają sobie w ten sposób .Premierowi tego nie podpowiadam ale pani poseł przynajmniej napewno zyskała by głosy wyborców bo cel byłby zbożny .Oczywiście warunek wyjątkowy adwokat . Odpowiedz Link Zgłoś
decent76 Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje swoje 23.05.07, 08:50 reklamy. Bo raczej tej pary ludzie nie dażą zbyt dużą sympatią. Ja im moge kupić bilet na Kamczatkę tylko niech tam lecą Aeroflot-em i nie wracją. A może wtedy powstanie bajka za górami za lasami, wszech rusi mieszkali sobie Jola i Jarosław zagubieni i samotni w zimnych lasach północy Matuszki Rosij pewnego dnia brat Jarosława, Lech zorientował się jego brat znikną itd... Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 09:01 decent76 napisał: > reklamy. Bo raczej tej pary ludzie nie dażą zbyt dużą sympatią. > Ja im moge kupić bilet na Kamczatkę tylko niech tam lecą Aeroflot-em i nie > wracją. > > A może wtedy powstanie bajka za górami za lasami, wszech rusi mieszkali sobie > Jola i Jarosław zagubieni i samotni w zimnych lasach północy Matuszki Rosij > pewnego dnia brat Jarosława, Lech zorientował się jego brat znikną itd... I po co jadłeś dzisiaj te chrupiące bułeczki pszenne na sniadanko?Gluten Ci na mózg uderzył :) Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 09:19 Post docenta był złośliwy, ale śmieszny, Amanasunta, naucz się odpowiadać dowcipnie, twoje wypowiedzi są poniżej poziomu reklamy Rainera... Ad meritum, reklama jest cienka, mało intrygująca, poniżej poziomu. Sztuczny skandal wokół niej, nie jest wcale skandaliczna ani szokująca, raczej nudna...A posłance Szczypińskiej chyba płacą za robienie z tego skandalu na siłe.... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 10:19 a ty zlotko znowu tabletek nie wzielas... Jestes po 30 tce czy 50 tce? Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 10:29 1zorro napisał: > a ty zlotko znowu tabletek nie wzielas... Jestes po 30 tce czy 50 tce? za dwa dni ma ciote Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 09:32 Ryanair kieruje reklamę do "myslących inaczej" a tych ,jak wiesz ,jest u nas dostatek. No cóz większość reklam niestety jest słabiutka ( z reguły nudne stereotypy damsko-meskie , skojarzenia seksualne , mało finezji, dowcipu i inteligentnej ironii) Jest jednak pewna granica zwykłej ludzkiej przyzwoitości. Raynair tę granicę przekroczył ( a możę wogóle nie wie co to "przyzwiotość" -pecunia non olet). Po prostu przyzwoity człowiek wpierw pyta o zgodę a potem ew. wykorzystuje czyjś wizerunek dla "kasy". Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 09:58 remik.bz napisał: > Ryanair kieruje reklamę do "myslących inaczej" a tych ,jak wiesz ,jest u nas > dostatek. ************************************** I bardzo dobrze, że nie udało się jeszcze zaprowadzić orwellowskiego ujednolicenia poglądów. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Re: Tak się zastanawiam do kogo Ryanair kieruje s 23.05.07, 10:27 reklama moze byc glupia, byle byla zauwazalna. lecisz czy nie, ale do glowy ci wpadla nazwa linii. I o to chodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
makup to skandal??? ha, ha ha 23.05.07, 09:01 Blondi zapomina, a może tego wcale nie wie, ze w momencie otrzymania mandatu posła, stała się osoba publiczną. Teraz trzeba nie tylko liczyć dietę poselską, ale również liczyć się z konsekwencjami bycia osobą publiczną. Po jej wypowiedziach sądzić należy, iż ona tego zrozumieć nie potrafi, a może nie chce? Rozumieć trzeba chcieć, a chcieć się nie musi. Dla relaksu polecam www.Arek01.piczo.com Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz pospolite łajdactwo Ryanair-u i tyle 23.05.07, 09:07 Zastanawiam się jak daleko mozna się posunąc dla "kasy".Jak daleko sięga zbydlęcenie "robiacych kasę". Wykorzystanie cudzego wizerunku z niskich pobudek bez zgody zainteresowanego to po prostu chamstwo i pospolite łajdactwo. A tak nawiasem media są swięcie przekonane ,że kazdy tylko marzy o tym aby jego wizerunek gdzies tam ukazał się w miejscu publicznym. Ot taka medialno- konsumpcyjna pseudokultura. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: pospolite łajdactwo Ryanair-u i tyle 23.05.07, 09:51 remik.bz napisał: > Zastanawiam się jak daleko mozna się posunąc dla "kasy".Jak daleko sięga > zbydlęcenie "robiacych kasę". ******************************************* Daleko sięga. Np. przez finansowanie się z Telegrafu i zwalenie wszystkiego na aferzystów z FOZZ skoligaconych z PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
sawi5 Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 09:26 Jesli zostaje sie juz czlowiekiem publicznym to musi sie liczyc ze bedzie czasem obiektem zartow Przeciez O tym fakcie wyrazonym na plakacie wie caly swiat i po prostu to wykozystali Nie ma sie co obrazac A jak ich poda do sadu to tym bardziej beda mieli darmowa reklame A zaplaca tak jak zplaciliby za reklame modelom Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Chodzi o kasę nie o zarty 23.05.07, 09:37 sawi5 napisała: > Jesli zostaje sie juz czlowiekiem publicznym to musi sie liczyc ze bedzie czase > m obiektem zartow Miałabys rację , gdyby chodziło rzeczywiście o żart. Ale tu chodzi o zrobienie "kasy". Po prostu użycie czyjegoś wizerunku "dla kasy" powinno być za zgodą zainteresowanego, bez względu na to kim jest. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chodzi o kasę nie o zarty 23.05.07, 09:54 remik.bz napisał: > sawi5 napisała: > > > Jesli zostaje sie juz czlowiekiem publicznym to musi sie liczyc ze bedzie > > czase > > m obiektem zartow > > Miałabys rację , gdyby chodziło rzeczywiście o żart. > Ale tu chodzi o zrobienie "kasy". Po prostu użycie czyjegoś wizerunku "dla > kasy" powinno być za zgodą zainteresowanego, bez względu na to kim jest. *********************************** Za zgodą premiera i posłanki? Kpisz, czy o drogę pytasz? Przecież to byłaby jawna korupcja. A może jest, i rozdzieranie szat jest tylko elementem kampanii reklamowej? Odpowiedz Link Zgłoś
vidi12 To skandal, że Szczypińska jest posłanką 23.05.07, 09:43 Jej głupota jest PORAŻAJĄCA !!! Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 10:12 To kolejny dowód jak maluczcy są przedstawiciele Pisiorstwa - zero dystansu do siebie. NIestety jak się chciało zostać osobą publiczną należy liczyć się z tym, że twój wizerunek przestanie być twoja prywatną sprawą. Jakoś za granicą nikt nie robi awantury, tylko o nas SKANDAL! Dziwne, że Angela Merkel nie pozwała wypożyczalni samochodów Sixt, który wykorzystał jej wizerunek osoby o oględnie mówiąc niezbyt twarzowej fryzurze do reklamy swojej firmy. I Merkelowa nie uznała tego za ujmę, wręcz przeciwnie - zdobyła wielu sympatyków swoim zdrowym podejściem do własnej osoby. Dla ciekawych, zamieszczam link www.focus.de/auto/unterhaltung/marketing/sixt-werbemotive_did_12472.html Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 10:13 Aha - zdjęcie z Merklową ma numer 21/25 Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 10:21 ale Merkel to nie Szczypinska! I chwala Bogu!!A kaczor to nie orzel. A szkoda... Odpowiedz Link Zgłoś
hermenegilda_zenia Re: Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 12:08 Tak, ale w czasie gdy reklama z Merkel była opublikowana, czyli 2001 Angie nie była jeszcze kanclerzycą tylko przedstawicielką swojej partii, tak jak dzisiejsza Szczypińska Odpowiedz Link Zgłoś
pafni NIech leci Kaczor z kotem i z bratem... 23.05.07, 10:21 Niechaj lecą a wiatr im twarz omiata i niechaj to będzie lot w jedną stronę. Odpowiedz Link Zgłoś
toja3003 muszę zainteresować się tymi liniami - może są 23.05.07, 11:06 naprawdę tanie? Odpowiedz Link Zgłoś
icc217 Pieniadze w pierwszym rzedzie (pfui!) 23.05.07, 11:51 Takie publikacje sie (jako osoba publiczna przede wszystkim) ignoruje. Zadanie odszkodowania napawa mnie wstretem do tej pseudo-promi kasty ... Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Jolka!.. Złap Jarka i o glebe go !..Będzie twój.. 23.05.07, 13:01 nie pozwól sobie, a jak ! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz pieniądze na rzecz organizacji pozytku publicznego 23.05.07, 14:33 icc217 napisał: > Takie publikacje sie (jako osoba publiczna przede wszystkim) ignoruje. > Zadanie odszkodowania napawa mnie wstretem do tej pseudo-promi kasty ... Nie doczytałeś. Nikt nie chce pieniędzy dla siebie. Firma Raynair zapłaciłaby jakiejś organizacjio pozytku publicznego (powiedzmy "lekarze bez granic" ,albo dla Jurka Owsiaka). I dobrze , niech placą. Normalnie za reklame musieliby zapłacić aktorom, (sportowcom , dziennikarzom itp). Im "wazniejszy" aktor tym większa gaża. Politykom nie moga zaproponować "kasy" bo to by była korupcja. Chciał Raynair mieć "na krzywy ryj" reklamę , to nich teraz płaci organizacji charytatywnej. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Pieniadze w pierwszym rzedzie (pfui!) 23.05.07, 17:33 Rzeczywiscie co za idiota je wymyślił i najgorzej ze nawet lekarze ich rządają a w sklepie trzeba płacić ,bezczelność .Ciągle tylko pieniądze i pieniądze. A ludzie tymi samolotami podobno za darmo latają wiec jak można rządać pieniędzy za naruszanie dóbr najlepiej ich pochwalić i przprosić ze tak źle para wyszła na zdjęciu i wcale sie nie całują .Ojojoj . Odpowiedz Link Zgłoś
suhar3 Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 23.05.07, 13:10 całkiem niezła ta reklama. niech sie sądzi - ryanair na pewno na tym procesie wiecej zyska niż straci :P Odpowiedz Link Zgłoś
istvan73 O B S R A M Kaczyńskiego ! 23.05.07, 15:51 to jest reklama żarówek firmy Obsram ! Odpowiedz Link Zgłoś
diabolique82 Posłanka Szczypińska: Ta reklama to skandal! 24.05.07, 09:29 Niesmaczne, ale chwytliwe. Obie strony racje mają. W końcu, skoro politykom zależy na popularności, jak twierdzą linie lotnicze, co nie mija się z prawdą, to wystarczy zapytać a napewno się zgodzą. No chyba, że chce się mieć darmową niemalże reklamę czyimś kosztem. Ale w końcu przyznać trzeba, że dużej szkody nikomu nie zrobili, a mechanizmy rekalmy są dość specyficzne. Odpowiedz Link Zgłoś