Dodaj do ulubionych

Zbigniew Religa - lekarz i polityk

30.05.07, 16:28
Panie Zbigniewie, szybkiego powrotu do zdrowia!
Obserwuj wątek
    • joo551 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 17:06
      Szanowny Panie Religa,powodzenia w walce z chorobą.Gratuluję wielkiej
      skromnosci i odwagi.Powodzenia.
      • tetlian Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 18:02
        Ja też jestem chory. Więc jestem solidarny ze Zbigniewem.
      • mini_sterek1 Gdyby był skromny i odważny 31.05.07, 07:39
        to by nie zrobił w związku ze swoją choroba którą można wyleczyć w 100% jak sam
        stwierdził cyrku medialnego i poszedłby jako zwykły pacjent do zwykłego szpitala
        w normalnej kolejce tak jak to zgotował innym.
        Przypomnę że ledwie zasiadł na stołek ministra wykorzystał swoje stanowisko do
        przyznania swojej fundacji 30 mln zł z budżetu państwa.
    • mar018 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 18:38
      życzę szybkiego powrotu do zdrowia i szybkiej dymisji - będzie to z pożytkiem
      dla Pana i służby zdrowia. Trzymam kciuki za jutrzejszą operację! Pozdrawiam!
    • age.kruger Życzę powrotu do zdrowia Panie Profesorze! 30.05.07, 19:20
      Ma pan klasę!
    • rash2ed Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 20:11
      dołączam się do życzeń
      • jola_z_dywit_2006 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 20:32
        Dziwny Min.Zdrowia,
        - nic nie zrobil dla nas pacjentow - my w kolejkach - on nie - to jak oczekiwac
        ze on cos rozumie z balaganu ktory sam tworzy w lecznictwie ?
        - pali papierosy - powinien sam zaplacic przynajmniej 80% kosztow leczenia
        - sam sobie przyznal 30 milionow
        - zajmuje sie nie tym za co bierze pensje - chocby te jego glupie gadanie o
        ograniczeniu sprzedazy alkoholu
        Zenada.
        Co do zyczen to one sa potrzebne nam, by w koncu miec ministra zdrowia a nie blazna.
        • maretina jolu z smoobrony 30.05.07, 21:23
          bo o ile pamiec mnie nie myli nadal jestes czlonkinia tej partii. odloz na
          chwile polityke. zobacz chorego czlowieka.
          ststem ochrony zdrowia w polsce jest tragedia ( szkoda, ze rzad tego nie
          widzi), ale klamie ten, kto sadzi, ze to tylko tego rzadu win. to sprawy, ktore
          swoja geneze maja w prl.
          nie popieram polityki ministra zdrowia, popieram strajk lekarzy....ale jestem
          czlowiekiem, mam swiadomosc dramatu, jaki przezywa minister Religa. bardzo mu
          wspolczuje i goraco wierze, ze uda mu sie wygrac z choroba.
          • jola_z_dywit_2006 maretina, nie przeszkadz ci ze GW zlamala swoja 30.05.07, 22:00
            o "Ochrone prywatnosci" i prawo o "Ochronie Danych Osobowych" podajac dane Joli
            z Dywit?

Poza tym od PRLu minelo 18 lat, nie zauwazylas tego ? Co do dramatu to nie
            widzisz ze wiekszym dramatem jest obecna sluzba zdrowia dla nas ?
            On nie czeka w kolejce chociaz ma duzy udzial w tym b...

To ze Religa jest chory to jego wina, na opakowaniach papierosow min. zdrowia
            ostrzega ze palenie szkodzi zdrowiu. Nie umie czytac ? Na dodatek chla gorzale.
            To niech placi za leczenie ze swojej kieszeni. Proste. Komuna sie skonczyla czas
            odpowiadac za siebie.

maretina napisała:
            > bo o ile pamiec mnie nie myli nadal jestes czlonkinia tej partii. odloz na
            > chwile polityke. zobacz chorego czlowieka.
            > ststem ochrony zdrowia w polsce jest tragedia ( szkoda, ze rzad tego nie
            > widzi), ale klamie ten, kto sadzi, ze to tylko tego rzadu win. to sprawy, ktore
            > swoja geneze maja w prl.
            > nie popieram polityki ministra zdrowia, popieram strajk lekarzy....ale jestem
            > czlowiekiem, mam swiadomosc dramatu, jaki przezywa minister Religa. bardzo mu
            > wspolczuje i goraco wierze, ze uda mu sie wygrac z choroba.

• maretina Re: maretina, nie przeszkadz ci ze GW zlamala swo 31.05.07, 08:08
              jolu, sama sie wystawilas , dalas nawet zdje4cie w krawacie samoobrony. zatem
              nie rob teraz z siebie ofiary!
          • usergazeta1 Re: jolu z smoobrony 31.05.07, 02:31
            maretina napisała:

> bo o ile pamiec mnie nie myli nadal jestes czlonkinia tej partii. odloz na
            > chwile polityke. zobacz chorego czlowieka.
            > ststem ochrony zdrowia w polsce jest tragedia ( szkoda, ze rzad tego nie
            > widzi), ale klamie ten, kto sadzi, ze to tylko tego rzadu win. to sprawy,
            ktore
            >
            > swoja geneze maja w prl.
            > nie popieram polityki ministra zdrowia, popieram strajk lekarzy....ale jestem
            > czlowiekiem, mam swiadomosc dramatu, jaki przezywa minister Religa. bardzo mu
            > wspolczuje i goraco wierze, ze uda mu sie wygrac z choroba.
            >
            jak wspolczujesz chorym na raka to prosze bardzo wymien paru parudziesieciu
            paruset itd. a nie brakuje ich m.in. dzieki balaganowi w sluzbie zdrowia za
            ktora ten czlowiek jest tez odpowiedzialny....pomysl to jest polityk on z tego
            robi spektakl....
    • rusek11 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 20:33
      szkoda go, niech wraca do zdrowia
    • nenil009 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 21:07
      Zycze szybkiego powrotu do zdrowia. Pewnie szybki bedzie, skoro tak szybko
      dostal termin operacji. Jestem pewna, ze czekal grzecznie w kolejce tak, jak
      szeregowi Polacy. Hipokryta, szkoda mi go, ale bardziej mi szkoda tych ludzi,
      ktorzy sie nie doczekaja, bo musza swoje 6-12 miesiecy odczekac.
      • to_jaaa Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 21:36
        przypomnij sobie łaskawie, ile istnień ludzkich profesor uratował

Najlepszego, profesorze, bedzie dobrze!
    • maretina Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 21:17
      nie popieram Zbigniewa religii jako polityka, nie zgadzm się z nim w kwestii
      strajków lekarskich, które ja w pelni akceptuje.
      wiele razy pisalam zle o ministrze zdrowia, ale teraz po prostu zycze owocnej
      walki z chorob. wierze w sukces. duzo zdrowia!!!!
      ps. moze teraz bedzie latwiej zrozumiec i docenic strajkujacych lekarzy?
    • kachna.kachna Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 30.05.07, 21:31
      Wedlug mnie p.Religa niepotrzebnie wdal sie w polityke. Ale mam ogromny
      szacunek dla Pana Profesora i zycze powrotu do zdrowia.
    • gertka Tak bez kolejki się leczyć? 30.05.07, 21:53
      A fee, nie ładnie. Trzeba było się grzecznie ustawić w ogonku do rejestracji.
      Poczekać na operację kilka miesięcy (o tej porze roku, to może jeszcze jest
      limit na zabiegi, bo w listopadzie, to już pewnie nie będzie).
      A jeśli będzie potrzebna chemia, to posiedzieć sobie za każdym razem najpierw
      pod gabinetem zabiegowym do badania krwi, potem pod gabinetem lekarza
      prowadzącego, by na koniec udać się na oddział dzienny i potem o własnych
      siłach powrót do domu. No ale Pan Minister nie ma czasu, ma ważne sprawy.
      Serdecznie Mu współczuję tego, że jest chory, ale o wiele bardziej Jemu i jemu
      podobnym współczuję ślepoty.
      • macrad Ohyda... 31.05.07, 00:39
        (chodzi mi o tekst "gertki")

Dzięki temu człowiekowi wiele osób - zamiast na cmentarzu - jest wśród nas,
        żywych. I za to, a nie za stanowiska w rządzie, profesorowi Relidze należy się
        leczenie na najwyższym poziomie i - jeśli zachodzi taka potrzeba - poza wszelką
        kolejnością.
        Można nie przepadać za Zbigniewem Religą - politykiem, ale należy szanować
        Zbigniewa Religę - lekarza. To jedna z tych postaci, z których Polacy mogą być
        dumni.

Dołączam się do życzeń szybkiego powrotu do zdrowia.
        • cuffed Chory obywatel ma sie leczyc, a nie byc ministrem 31.05.07, 01:02
          Nie szkoda mi Religi
          1.komunistyczny agitator z pochodow 1maja
          2.nieuczciwy czlowiek ,bo uczciwy lekarz jest biedny w Polsce
          3.palacz papierosow tzn slaby charakter
          4.pijaczek
          5.pazerny na wladze kandydat na prezydenta, a teraz minister do smierci
          Wcale mi pana Religi nie szkoda.
          A na dodatek zalatwil sobie leczenie do jakiego przecietny Polak nie ma dostepu.
          Absolutnie nie szanuje Religi.
          • lacapone Re: Chory obywatel ma sie leczyc, a nie byc minis 31.05.07, 01:42
            Minister zdrowia jest osobą publiczną. Powinien służyć autorytetem w swoim
            fachu. Bycie ministrem zdrowia to najwiekszy prestiż, wyróżnienie dla lekarza w
            Polsce. Największy autorytet w polskiej służbie zdrowia powinien obrać sobie za
            obowiązek świecić zdrowym przykladem. Kto to słyszał, żeby profesor
            habilitowany, do tego kardiolog palił! Na etykietce paczek papierosów sam się
            podpisuje, że palenie powoduje śmiertelne choroby. Nie zastanawia państwa ta
            obłuda? Brak szacunku do swojego stanowiska i środowiska lekarskiego.
            Ale to, to można jeszcze zrozumieć, ze pan Religa jest najzwyczajniej słabym
            człowiekiem na chybionym stanowisku, bez siły osobowości. Ale to, że minister
            zdrowia wmawia, że biopsja zmiany w płucach nie wykazała związku z paleniem
            papierosów, to po prostu granda, skandal. Nie ma Religa klasy by się przyznać,
            że sam sobie winny. Zamiast tego, lepiej iść w zaparte i twierdzić, że nowotwór
            płuc nic nie ma wspólnego z paleniem papierosów. Czyli przesłanie do
            społeczeństwa, ja palę ale z tego powodu nie choruje, więc wy też tak możecie
            czyńić. Ten nowotwór płuc, który mi sie przytrafił, nie ma nic wspólnego z
            paleniem. Skoro na oficjalnej konferencji, został minister zapytany i
            zaprzeczył to, że nowotwór pochodzi od palenia, to jest to niejednoznaczne i
            może zostać odebrane, że skoro można dostać nowotwór nie od palenia, to
            dlaczego mam nie palić, skoro i tak mogę być tego przykładem?
            Z całym szacunkiem do pana zasług w zakresie medycyny, być może był pan
            wybitnym chirurgiem, i trzeba panu to oddać, ale jeżeli badania dowodzą, że
            wraz z wiekiem palenia intelekt IQ spada, ktoś tu powinien zastanowić się nad
            sobą...
        • gertka Re: Ohyda... 31.05.07, 19:24
          O rany, a Konstytucja RP nie gwarantuje nam czasem... równego traktowania?
          Założę się, że pod gabinetami onkologów znajdzie się niejeden człowiek, który
          ocalił drugiego człowieka - taki strażak na przykład - oni też chorują na raka.
          A nawet jeśli nie ocalił, to co? Gorszy jest?
          Jak Pan Minister rządzi resortem i ma wyjątkową okazję sprawdzić jak to
          wszystko działa, to czemu z tej okazji nie korzysta?
          Macrad - polecam jednodniowy pobyt w Warszawskim Centrum Onkologii - tak dla
          sprawdzenia ile wytrzymasz. A potem sobie pogadamy. Możesz tam pojechać nawet
          zdrowy i nawet bez chorego pod opieką. Tylko spróbuj tam wysiedzieć, jak
          przeciętny chory od 8 rano (bo wtedy się trzeba zarejestrować), do 14 (bo
          zwykle szybciej wychodzą tylko ci, którym danego dnia odmówiono przyjęcia).
          Żebyś poczuł się jak ONI, to nie śpij ze dwie noce przedtem... Wycieczkę
          rozpocznij od rejestracji (wejście D), potem pójdź pod gabinet pobrań krwi (tu
          ustaw się w kolejce i odejdź jak nadejdzie Twoja kolej), a potem do poczekalni
          pod gabinetem 29 na parterze... tu będzie trudniej oszacować czas, bo wywołują
          po nazwisku - możesz sobie upatrzeć chorego, który nadejdzie razem z Tobą i
          wyjść, gdy On wyjdzie z gabinetu.
          A potem to jeszcze polecam gabinet RTG, albo tomografię... te są naprawdę
          zabawne. Badanie trwa w sumie 10-20 minut, ale chorzy warują pod gabinetem po
          kilka godzin.
          Może taka wycieczka otworzy Ci oczy - czego serdecznie życzę.
    • miron999 Re: Zbigniew Religa - lekarz i polityk 31.05.07, 08:06
      Panie ministrze!
      Dziś diagnoza, jutro operacja? To tak? Gratuluje. Może by tak Pan min. poszedł i
      się grzecznie zarejestrował w POS i poczekał a nie pokazywał arogancje władzy.
      Nie jest to przypadek ani nagły, ani śmiertelny w przeciągu np. pół roku. Można
      poczekać, jak 'zwykli' śmiertelnicy. Mam nadzieje, że operacja przywróci Panu
      honor, który teraz znajduje się po niewłaściwej stronie przewodu pokarmowego!.
      m.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka