navaira 03.06.07, 15:00 "Nie można w tym momencie powiedzieć jak się skończy." Wszystko jedno jak, byle szybko. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tetlian Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskiego 03.06.07, 15:02 Czyli już wiemy komu mamy dziękować za to co się teraz w Polsce dzieje :/ Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Wynurzenia paranoika po bezsennej nocy z kotem 03.06.07, 15:08 Żeby jeszcze ten nibypremier umiał rozsądnie myśleć... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 [...] 03.06.07, 15:15 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku A ty pewnie wolałbyś Katolistan w Polsce 03.06.07, 15:24 Ja mam dość takich ćwoków jak ty którzy wolą niewole pod egidą Kościoła Katolickiego od wolności! To co jest teraz w Polsce (i było od 1989) to najlepsza droga do prawdziwej wolności, gdzie każdy może wyznawac jakiego boga chce (albo być ateistą jak mu się podoba) bez matołów jak ty na siłe wciskających doktrynę katolicka każdemu, czy chcą czy nie! Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 [...] 03.06.07, 15:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kardio_aniol_smierci [...] 03.06.07, 18:51 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 15 rocznica olszówy - to jakieś nowe święto ??? 03.06.07, 19:29 Człowiek się stara o tych kretynizmach z prehistorii nie pamiętać a tu buch, prosto między oczy...A jeszcze te oszołomy wskakują ze swoimi komentarzami na forum jak pchły na burkową du..ę. Żadnego w tym celu ani pożytku - swędzi tylko i co najwyżej jakiś wrzodak się z tego ulęgnie niepozwalający spokojnie usiąść, dopóki się go z d... nie wyciśnie... Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: A ty pewnie wolałbyś Katolistan w Polsce 03.06.07, 15:34 patriota21wieku napisał: > Ja mam dość takich ćwoków jak ty którzy wolą niewole pod egidą Kościoła > Katolickiego od wolności! To co jest teraz w Polsce (i było od 1989) to > najlepsza droga do prawdziwej wolności, gdzie każdy może wyznawac jakiego boga > chce (albo być ateistą jak mu się podoba) bez matołów jak ty na siłe > wciskających doktrynę katolicka każdemu, czy chcą czy nie! ------------------------------------------------------------- Oczywiscie ,ze katolicyzm prowadzi nas do potegi swiatowej ! Nie zapominaj o takim czynniku w polityce swiatowej jakim jest Bog !!! Odpowiedz Link Zgłoś
eloman Re: A ty pewnie wolałbyś Katolistan w Polsce 03.06.07, 15:42 który bóg, bo ja znam kilku Odpowiedz Link Zgłoś
sebxx Re: A ty pewnie wolałbyś Katolistan w Polsce 03.06.07, 15:45 Oczywiscie ,ze katolicyzm prowadzi nas do potegi swiatowej ! > Nie zapominaj o takim czynniku w polityce swiatowej > jakim jest Bog !!! Tak wielki katoliku w 10 przykazaniach bożych jest napisane Zabijaj, Nienawidź inne nacje, bądź hitlerowcem...itp. a nawet gdybyś choć trochę liznął historii kościoła, a co najważniejsze był katolikiem to byś takich bredni nie pisał. Niestety ludzie bez MÓZGU NIE MYŚLĄ, BEZMÓZGOWiec=SPRAWNY INACZEJ=(wg. twojej retoryki)DO GAZU!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Tak, bóg jest napędem polityki 03.06.07, 15:59 katolik_polski1 napisał: > Nie zapominaj o takim czynniku w polityce swiatowej > jakim jest Bog !!! Oczywiście że jest 1. Inkwizycja <br>2. Wojny Arabów z Izraelem w imię Jachwe i Allacha! <br>3. Nawiedzone pie...lenie "ojca" Rydzyka itp. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.ja222 Re: A ty pewnie wolałbyś Katolistan w Polsce 03.06.07, 21:30 Czy na tej fotce widnieje trójca jedynie mających rację otępiałych paraliżem szyszynki zbawców swojej mądrości? Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Mamy rację bo mamy rację 03.06.07, 15:29 Premier gada, jak katarynka. Rząd Olszewskiego został obalony (ogromną większością zresztą) nie dlatego, że Macierewicz nakłamał, tylko dlatego, że był układ. A dowodem na to, że Macierewicz miał rację, jest to, że rząd Macierewicz obalił układ. I tak dalej. A kto w to nie wierzy, ten stoi tam, gdzie stało zomo, jest z układu, jest agentem albo ma kuzyna agenta, jest postkomunistą. A dlaczego to wszytko prawda? Dlatego, że nie wierzą w to sami członkowie układu, postkomuniści. Tylko szkoda Polski. www.skubi.net/macierewicz.html www.skubi.net/sowinska.html Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Mamy rację bo mamy rację 03.06.07, 16:07 Niech kaczyński zamknie ryja, kłapie paszczą kłamstwa na lewo i prawo. Gdyby były pozory demokracji, to za spalenie kukły Wałęsy by zgnił w więzieniu bez wyroku sądowego. Im starszy tym durniejszy. Udane dziecko nauczyciela teorii marksizmu i leninizmu. Sam ten rząd po cichu uwalił, oferowano mu wejście do rządu Olszewskiego, a on nie wszedł i jego partia nie poparła rządu. Niech teraz cicho siedzi jak bura suka. Kłamca, kłamca i kłamca, po trzykroć zdrajca. Odpowiedz Link Zgłoś
zeno50 Re: Mamy rację bo mamy rację 03.06.07, 18:28 Dobrze że to przypomniałeś. Ty pamiętasz,ja też. Spytaj o to elektorat PiS-u. Oni wiedzą tylko to co usłyszeli w Radiu Maryja. Jak w swoim wystąpieniu Macierewicz lizał d..ę Rydzykowi? Wstrętne to i obrzydliwe. Brrrrrrrrrrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 A Polska to jedno bajoro z donośnym kwa, kwa, kwa 03.06.07, 19:36 Pacholęciem bedąc zapamiętałem taki sielsko-wiejski odgłos z krainy dziecięcej szczęśliwości: donośne kwakanie na stawie, właśnie takie po trzykroć jak jedna kaczka wlazła na drugą i zlazła (wtedy jeszcze nie wiedziałem po co). I to cholerne kwakanie, po prawie czterdziestoletniej przerwie, znowu mnie dopadło, ale już nie z wiejskiego stawu tylko z ul. Wiejskiej z przyległościami...kwaaaa, kwa, kwaaaaa Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: A Polska to jedno bajoro z donośnym kwa, kwa, 04.06.07, 12:28 Tak, po 89 mieliśmy pewne pozory demokracji. Teraz te pozory zniknęły. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Szczegolnie zas pana Dornabauma, nieprawdaz? 03.06.07, 15:40 I o Wassermannie tez nie wolno zapomniec, "katoliku":) Odpowiedz Link Zgłoś
eloman Re: Polska wyzwolila sie z niewoli zydowskiej ! 03.06.07, 15:45 katolik_polski1 napisał: > Teraz nalezy ten rzad pielegnowac i popierac ! > Nastepny musi te linie przejac !!! dobra, będę go pielęgnował; co dzień rano będę go podlewał Odpowiedz Link Zgłoś
kon_boxer Święte słowa, Katoliku - święte: ot co! 03.06.07, 16:39 Jak to bowiem zgrabnie ujął Pan Premier? "Według J. Kaczyńskiego, po 1989 roku demokracja w Polsce "bywała pozorem"" To i przywraca nam DEMOKRACJĘ sprzed 1989 roku - nie tyle nawet demokrację stanu wojennego czy Gierka, ale demokrację Gomułki z zauważalnym zeslizgiem w kierunku demokracji Bieruta. Ten plan z pewnością trzyma się kupy - ale kto te kupę potem posprząta? Zacytuję Gorbaczowa: - Jak nie my, to kto? - Jak nie teraz - to kiedy? Ot i cały problem. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: Polska wyzwolila sie z niewoli zydowskiej ! 03.06.07, 17:39 " Teraz nalezy ten rzad pielegnowac i popierac ! > Nastepny musi te linie przejac !!!" a w lelum polelum też wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
s_mi Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 17:12 Jedyny komentarz jaki ciśnie mi się na usta to kilka przekleństw... Więc najlepiej nie napiszę nic. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskiego 03.06.07, 15:03 Powiedział co wiedział, tylko zapomniał że wtedy już skompromitowano lustrację, dzięki liście Macierewicza, na której sie nazwiska pojawiały i znikały w zależności od tego czy dany poseł opowiadał się za olszewikami czy przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 teraz jest to samo, są nasi "agenci" i nienasi;) 03.06.07, 15:13 i tu jest najwiekszy problem Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 16:12 Ta niby prawica, skupiona wowczas kolo Olszewskiego, dobrze wyczula, ze owczesna demokracja - zwlaszcza w sferze gospodarczej - niebezpiecznie skreca w strone przekladania wszelkiego publicznego dobra do paru prywatnych kieszeni, ze np.prywatyzacja idzie tak, jak isc nie powinna (vide: prywatyzacja Ozarowa, gdzie ekspertyzy robione dla Irish Cement przez rzadowego "szwagra" byly drozsze nizli wycena cementowni, taka cwana super lapowka na najwyzszych szczeblach, a przy tym wlasciwie legalna - pisal o tym Irish Times w ub.roku; ten typ "prywatyzacji" byl zreszta norma). Za szmalem szly dobra mniej materialne: popularnosc, promocje medialne etc.etc, zarowno politykow jak i lepszych i gorszych artystow czy uczonych. Wowczas jeszcze jakos mozna bylo temu zaradzic, gdyby kontratak nie poszedl po sferze ideowej, gdyby nie pare glupich decyzji zorientowanych na to, czym nikt sie nie naje (jak pare ustaw pod-koscielnych), gdyby nie ZLE rozpoznanie potrzeb narodu, jego swiadomosci, mentalnosci etc. Macie racje: nie-medialny Macierewicz i reszta oszolomstwa (to byla trafna nazwa dla niezyciowych idealistow)w swej paranoi, ze co zle to ubek i komuna, ze poprzez likwidacje owych uzdrowi sie kraj i przywroci demokracji jej istote, przekreslili raz na zawsze szanse uratowania dla narodu dobr publicznych i ich bardziej demokratyczna redystrybucje, bo narod pod paranoja nie bardzo sie chcial podpisac. A dzis juz na zmiany - nie rewolucyjne zmiany - zbyt pozno, bo niezbyt wiele pozostalo do podzialu. Tym bardziej, ze "oszolomy" nie wyciagnely zadnej nauczki z upadku rzadu Olszewskiego i powielaja do kwadraty jego bledy - sorki, ale az takimi idiotami jak Kaczory, to Olszewski sie nie otaczal. Nie pozwalal tez naziolom na zabieranie glosu. I to by bylo na tyle. PS: Moze warto jeszcze wspomniec, ze dzieki aktualnym idiotom polowanie na ubeka ma charakter czysto histeryczny, ze ci najwyzej (jako dla idiotow zbyt cwani) sa nadal nietykalni, a w tylek bierze lekarz za przyjecie od pacjenta 2 kg wieprzowiny etc., choc - od Leppera = Kwaczki nauczyly sie jednego: przypochlebiania sie rownie durnej i sfrustrowanej cudza pozycja holocie. To Kacza Rzeczpospolita jest policzkiem dla Olszewskiego, bo ten przynajmniej nie byl POPULISTA. Odpowiedz Link Zgłoś
danielek_b Re: Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 17:53 Onufry - o ile pamietam 15 lat temu... przywolales ekonomie... rzad Olszewskiego proponowal smieszna nacjonalizacje i mial retoryke bardziej abstrakcyjna niz bolszewicy rosyjscy w czasach rewolucji Lenina. Jezeli kogos oceniasz to troche na ten temat poczytaj - oczywiscie przypominam, ze tak naprawde tamte czasy byly troche podobne do obecnych, robiono igrzyska kosztem bierzacej sytuacji. Mam nadzieje ze teraz spoleczenstwo, ktore przeszlo juz hiperinflacje okrzeplo i spojrzy na to z wiekszym rozsadkiem (emigracja tez ma na to wplyw - czyli obycie w swiecie, ktore nie jest zarezerwowane dla elit jak bylo przed 89 rokiem, ale dla normalnych ludzi budujacych midle class). Osobiscie zle oceniam tamte rzady, historia tez nie zostawila suchej nitki na paranoi, ktora cechowala ta noc... Jest jedna zasada, ktorej nie udalo sie podawzyc Macierewiczowi, czlowiek inteligentny i z zasadami wie co ma robic w zyciu i zaden szleniec nie jest w stanie go tak bardzo oszkalowac jak wtedy chcial minister MSWiA. Rzuce taka intelektualna bombe.... czy czasem Macierewicz i Olszewski nie jest bezposrednim sprawca powrotu lewicy na owczesny teatr polityczny, oraz pamietajmy jaka role tez wtedy pelnili obecni dysydenci.... Dlatego bawi mnie ta szopka Kaczynskiego, pamietajac co wtedy sie wydarzylo... Pozdrawiam serdecznie i nie dajcie sie oglupic. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 18:59 oczywiscie ze to wlasnie paranoja tego rzadu doprowadzila do rozbicia solidarnosci i do oddania wladzy komunistom. Oraz do zatrzymania na lata procesu lustracji, gdy Macierewicz zaczal oskarzenia od Walesy... to srodowisko walczylo o wladze, o rzad dusz, cynicznie, bezwglednie i brutalnie. Przeciez Walesa chcial ten rzad odwolac i w momencie gdy to zapowiedzial to Macierewicz zaserwowal swoje rewelacje... pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4%85d_Jana_Olszewskiego (tekst redagowany z odchyleniem prawicowym chyba troche ale zgodny z faktami, tak mi sie wydaje) To srodowisko w okresie gdy Polska bardzo potrzebowala modernizacji, reform, nie mialo Polsce do zaoferowania zadnej rozsadnej, ekonomicznej koncepcji. Wszystkie pomysly oparte byly na retoryce populistycznej. Podobna droga dzis idzie PiS. Tylko ze dzis Polska nie potrzebuje reform gospodarczych az tak bardzo jak wowczas.. ale jednak ich potrzebuje, zwlaszcza ludzie zarabiajacy malo i bezrobotni potrzebuja radykalnych reform. Odpowiedz Link Zgłoś
hecer Re: Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 18:37 >prawica, skupiona wowczas kolo Olszewskiego, dobrze wyczula, ze >owczesna demokracja - zwlaszcza w sferze gospodarczej - niebezpiecznie skreca >w >strone przekladania wszelkiego publicznego dobra do paru prywatnych kieszeni Rodzaca sie polska demokracja otrzymala w spadku po prl ogromny dlug i niewydolna gospodarke. Rozpoczelo sie jej reformowanie, bardzo ciezkie dla spoleczenstwa. Ludzie ktorzy wowczas reformowali kraj, to nie byli zlodzieje, jak piszesz. To byli ludzie ktorzy wzieli wielka odpowiedzialnosc ktorej nikt nie chcial sie podjac. I wzieli na siebie rowniez nienawisc spoleczna, jak Balcerowicz. Srodowisko ktore wspieralo rzad Olszewskiego odcielo sie od tych dzialan. To oni pierwsi rozpetali populizm skierowany przeciwko demokratycznej wladzy. To rowniez to srodowisko zaczelo dekomunizacje i lustracje od Lecha Walesy.. Wykorzystalo teczki do brutalnej rozgrywki politycznej przeciw swoim niedawnym przyjaciolom, nie przeciw komuchom i agentom ktorzy w tym okresie mogli byc jeszcze niebezpieczni. Tym ruchem pogrzebali lustracje na wiele lat. Odcinajac sie od swojego srodowiska, tworzacego pierwsze rzady niepodleglej polski, spowodowali ze wladza przeszla do komuchow. Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 19:18 Brawo hecer,dziękuję za sformułowanie myśli.Zgadzam się w 100%.Tak było i ktoś kto usiłuje wcisnąć mi ciemnotę w stylu kaczego stanu obrażą mnie bo traktuje mnie jak idiotę, bezmózgowca.Jeszcze raz dziękuję.Aż lżej się oddycha gdy można spotkać się z takimi opiniami,pozbawionymi nienawiści,uwzględniającymi ówczesne realia i atmosferę tamtych dni.Dlaczego tak rzadko można takie wyważone opinie usłyszeć w mediach bez ideologizacji i politycznego zakłamania?UFF! Odpowiedz Link Zgłoś
stedo Re: Czekajcie - chcieli DOBRZE, rozumu zabraklo:) 03.06.07, 19:04 Zgadzam się z pp O.Zagłobą i Danielkiem.Też mam podobne wspomnienia i refleksje po tamtej nocy.Do 2005r jak przeciętny obywatel niezbyt interesowałam się polityką, ot okazjonalnie.Ale teraz życie mnie zmusza do bardzo uważnego śledzenia tego, co się dzieje.Z ludżmi rozsądnymi, realistami ,niezależnie od ich poglądów można dojśc do jakiegoś consensusu,ale paranoja, oszołomstwo, ciemnota mnie przeraża,bo jak z czymś takim dyskutować,jak przekonywać,że czarne jest czarne..Jak budować przyszłośc konstruktywnie, z jakąś wizją,skoro druga strona nurza się w mrokach historii i babrze w jej błocie,usiłując wciągnąc w to szambo całe społeczeństwo na jego zgubę. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Definicja Paranoi - pasuje jak ulał!! 03.06.07, 16:16 Osobowość paranoiczna (paranoidalna) - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy. Kryteria diagnostyczne 1. wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie 2. tendencja przeżywania długotrwale przykrości 3. podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych 4. sztywne poczucie własnych praw podejrzenia dotyczące wierności 5. przecenianie własnego znaczenia 6. pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń Kryteria diagnostyczne 1. pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują 2. zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania 3. niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach 4. odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń 5. ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów 6. dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku 7. powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia, dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Paranoiczny bełkot Kaczyńskiego 03.06.07, 15:10 J. Kaczyński: Demokracja w Polsce po 1989 r. bywała pozorem ***************************************** Ciekawe. Jak w takim razie wytłumaczyć ustawiczne kręcenie się Kaczyńskich koło żłoba, od okrągłego stołu poczynając, zasiadanie na bardzo wysokich stołkach i w końcu niezły wynik w wyborach? Czyżby sami Kaczyńscy uczestniczyli w owym spisku, zwanym III RP? Odpowiedz Link Zgłoś
syn.tuhajbeja ty sie gosciu ostro stuknij w lepetyne 03.06.07, 15:20 Kaczynscy kolo zlobu? Gdzie i kiedy? Z Belwederu odeszli po otwartym konflikcie z Twoim ministrem Wachowskim. Potem to juz tylko opozycja. A racje Premier Kaczynski ma. Po 1989 roku wladza - jak lupem - podzielila sie "zydo-komuna" - a ko byl kim to juz sobie sam dopowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Ano puknij się 03.06.07, 15:30 syn.tuhajbeja napisał: > Kaczynscy kolo zlobu? Gdzie i kiedy? Z Belwederu odeszli po otwartym konflikcie > ************************************** Lech Kaczyński był prezesem NIK i ministrem sprawiedliwości. Czy naprawdę jesteś aż takim idiotą, by zaprzeczać faktom? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ano puknij się 03.06.07, 18:53 kaczym potakiwaczom wygodnie jest o tym nie pamietac - to eliminuje trudne pytania w rodzaju "co zrobil minister sprawiedliwosci i prezes NIK, Lech Kaczynski, aby wyjasnic ... (tu wstaw sprawy z tamtego okresu, o ktorych chetnie opowiada tow. (p)rezydent, jak to ich nie wyjasniano, nie rozwiazywano i tak dalej" Odpowiedz Link Zgłoś
kot_katowice Re: Ano puknij się 04.06.07, 00:03 Cóż, ktoś kto przez całe życie knuł li tylko i wyłącznie co tu zrobić żeby mieć nowszego poloneza od sąsiada i ładniejszą od niego marchewkę na działce, nie zagłosuje przecież na partię, która swymi pomysłami spowoduje, że aby coś mieć trzeba zakasać rękawy. Pis jest przecież lepszy bo jest lepszy. Osobom poniżej pewnego poziomu inteligencji ta argumentacja w zupełności wystarcza... Teraz tylko minister edukacji musi zadbać, aby takich ludzi "naprodukować" jak najwięcej. Miejmy nadzieję, że ktoś w końcu znajdzie jakiś legalny sposób, aby pozbyć się ze sceny politycznej karykatur, dla których jedynym sposobem na utrzymanie świeżego dopływu dotacji od państwa jest stałe obniżanie progu wyborczego. Ciekawe czy pojawi się w układzie SI, na potrzeby ekstraklasy nikłego odsetka polskich rodzin mniejsza jednostka od promila? Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: ty sie gosciu ostro stuknij w lepetyne 03.06.07, 16:09 Lech K. prezes NIKu i minister sprawiedliwości to też opozycja?? Żydokomuna nie istnieje, wymysł godny protokołów mędrców Syjonu. Brednie pijanego wariata. Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov syn.tuhajbeja, wyjaśnij mi proszę: 03.06.07, 18:38 syn.tuhajbeja napisał: > A racje Premier Kaczynski ma. Po 1989 roku wladza - jak lupem - podzielila > sie "zydo-komuna" - a ko byl kim to juz sobie sam dopowiedz. Co mam rozumieć przez to, że "władza - jak łupem - podzieliła się "żydo-komuną"? Na ścianach sobie władza tę "żydo-komunę" wieszała? Jadła ich? Czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Jajecznica z nieświeżych kukułczych jaj 03.06.07, 15:11 Patrząc na to, co dziś odbywa się w sejmie, można pomyśleć, że ekipa tvn24 pojawiła się z kamerami na zamkniętym oddziale szpitala psychiatrycznego, w którym od 15 lat nie otwierano okien i nie zapalano światła, a leki uspokające zastąpiono proszkami ślinopędnymi, koktajlem z szaleju i tarzaniem się na moherowych klęcznikach. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jajecznica z nieświeżych kukułczych jaj 03.06.07, 15:46 honeyr napisał: > Patrząc na to, co dziś odbywa się w sejmie, można pomyśleć, że ekipa tvn24 > pojawiła się z kamerami na zamkniętym oddziale szpitala psychiatrycznego, w > którym od 15 lat nie otwierano okien i nie zapalano światła, a leki uspokające > zastąpiono proszkami ślinopędnymi, koktajlem z szaleju i tarzaniem się na > moherowych klęcznikach. ***************************************** Jednym słowem: Tworkistan. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr Re: Jajecznica z nieświeżych kukułczych jaj 03.06.07, 15:53 > > Jednym słowem: Tworkistan. No i to taki sklerotyczny! Nic lepiej nie buduje mitologii niż skleroza. Najbardziej mi się podobało rzewne samouwielbienie Olszewskiego: "Pamiętajmy, że był w Polsce Taki Premier, który...", hehe, i tu następowała lista bohaterskich czynów i rycerskich cnót, zakorzenionych w konfederacji barskiej! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Jajecznica z nieświeżych kukułczych jaj 03.06.07, 16:00 honeyr napisał: > > > > Jednym słowem: Tworkistan. > > No i to taki sklerotyczny! Nic lepiej nie buduje mitologii niż skleroza. > Najbardziej mi się podobało rzewne samouwielbienie Olszewskiego: "Pamiętajmy, ż > e > był w Polsce Taki Premier, który...", hehe, i tu następowała lista bohaterskich > czynów i rycerskich cnót, zakorzenionych w konfederacji barskiej! **************************************** Czy oni naprawdę nie widzą, ze robią z siebie arcypośmiewisko? Odpowiedz Link Zgłoś
kotobs Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 15:17 Słucham obecnie przemówienia Antoniego Macierewicza i jestem przerażony. Z tego człowieka aż "kipi" nienawiść do wszystkich. Wg neigo wszyscy chcą zniszczyć Polskę. Cóż za ultrakatolicka nowomowa. Wstyd mi za takich rządzących. A ceikawe czy w innych krajach szef kontrwywiadu też przemawia w taki sposób. Odpowiedz Link Zgłoś
honeyr ZBOWiD agresywnych olszewickich zombiesów 03.06.07, 15:21 Hehe, patrząc na Macierewicza trudno nie pomysleć, że Dzierżyńskiego ekshumowano. Odpowiedz Link Zgłoś
czak.norys a o rocznicy konstytucji zapomnieli 03.06.07, 15:23 zresztaPC samo chcialo wyjsc z rzadu Olszewskiego. Ale nie zdazylo. Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Pamiętamy ,panowie :Tusk,Kwasniewski,Pawlak,,, 03.06.07, 15:24 Niesiołowski,Geremek,Frasuniuk i ciebie Wielki Elektryku. Brawo Panie Premierze !!!!!!!!!!!!! Niech tym parszywym bydlakom wejdzie w łeb ,że Polacy pamietają zdrajców!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Ty tak naprawde czy tylko dla jaj? 03.06.07, 15:26 amanasunta napisała: > Niesiołowski,Geremek,Frasuniuk i ciebie Wielki Elektryku. > > Brawo Panie Premierze !!!!!!!!!!!!! > Niech tym parszywym bydlakom wejdzie w łeb ,że Polacy pamietają zdrajców!!!!!!! > !!! Chyba naprawde, bo dla ciebie lepszy Putin od prawdziwej wolnosci. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Pamiętamy ,panowie :Tusk,Kwasniewski,Pawlak,, 03.06.07, 16:12 Pamiętają: Macierewicz, Kukliński, św. Stanisław, Radziejowski, Radziwiłł, uczestnicy Targowicy i wielu innych, którzy sami lub obce pieniądze zdradzali Polskę, wierząc że czynią dobro dla niej. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Cóż, Kaczyński ma trochę racji mówiąc... 03.06.07, 20:50 ... że "Demokracja w Polsce po 1989 r. bywała pozorem" Na przykład za czasów IV RP, kiedy to manipulowano ordynacją wyborczą pod bieżące potrzeby rządzącej koalicji. Nic dodać, nic ująć panie Jarku. Robienie z wyborców debili poprzez blokowanie list i obniżanie progu wyborczego w wyborach ogólnopolskich jest tak demokratyczne, że hej! Można by książkę napisać o wypaczonym funkcjonowaniu demorkacji w Polsce. Można by nadać jej tytuł "Metody instrumentalnego wykorzystywania prawa w procesie wdrażania systemu TKM". Proporcje w tego typu opracowaniu wyglądałyby następująco: rozdziały poświęcone SLD - 30%, PiS - 70%. Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskiego 03.06.07, 15:25 Jaroslaw Kaczynski albo rznie glupa,albo nim jest.Przy tym mam na mysli tak jego strone intelektualna,jak tez mentalna.To typ ludzi chorych , trapionych ambicjami,urojeniami,lekami ,podejrzeniami i nienawiscia. I pomyslec ,ze znaczna czesc spoleczenstwa ( czesc prezentujaca cechy motlochu)owczym pedem daje im sie omamic.Az sie tu poprosi,by przypomniec ewangeliczna przypowiesc o slepcach. Odpowiedz Link Zgłoś
sw.patryk Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 15:29 Dzieki Bobu , ze udalo sie wtedy pozbyc tej ekipy nieudacznikow, nienawistnikow, chorych z nienawisci , niechlujnych i brudnych typow. Szkoda, ze nie calkiem ich wyautowano. Pan Olszewski , ktoremu nigdy nic sie w zyciu nie udalo i pan Macierewicz chory z nienawisci . Kiedy tych ludzi historia usunie na stale z widnokregu ? Odpowiedz Link Zgłoś
janek344 Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 15:37 Niestety Boże młyny mielą powoli ale hańba na którą naraził nasz kraj Macierewicz i jemu podobni musi zostać przezzwyciężona,chociaż przy kaczorach narazie rozkwita.Oni też nie są wieczni. Odpowiedz Link Zgłoś
czat-man Obalenie rzadu Olszewskiego byl zamachem stanu 03.06.07, 15:28 Obalenie rzadu Olszewskiego bylo jednym z najwiekszych, jesli nie najwiekszym nieszczesciem dla Polski po 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
czerstwy.stefek Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskiego 03.06.07, 15:28 "ta próba została załamana przez kontratak tych sił, które w istocie pełnej realizacji tych idei nie chciały, bo ich realizacja godziłaby w ich interesy i panowanie". Bożesz Ty Mój! Co za bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Ty czerstwiaku reprezentujesz sily przedpotopowe ! 03.06.07, 15:36 Jestes jakie 4000 tysiace lat za Chrystusem ! Odpowiedz Link Zgłoś
tppiotr Temu s*** już podziękujmy 03.06.07, 15:35 Opinia usunięta ze względu na złamanie regulaminu lub niewłaściwe poglądy polityczne. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba O, kolejny filosemita.:) Jak sie nam oni na forum 03.06.07, 15:37 mnoza... Panie Dornbaum, i CO Pan na to? Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: O, nastepny kapus TW i OZI. 03.06.07, 15:44 janek-007 napisał: Re: O, nastepny kapus TW i OZI. *********************************** Kaczyński twierdzi, że jego lojalka był sfałszowana, ale większość podziela twoje zdanie, że Kaczyńscy współpracowali z PRL-em. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 15:57 maruda.r napisał: > janek-007 napisał: > > Re: O, nastepny kapus TW i OZI. > > *********************************** > > Kaczyński twierdzi, że jego lojalka był sfałszowana, ale większość podziela > twoje zdanie, że Kaczyńscy współpracowali z PRL-em. ---------------------------------------------------------- Napewno tez masz brod za pazurami ! Znajdzie sie i na ciebie teczka ! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Katolik: wyjaśnij mi jedno 03.06.07, 16:00 katolik_polski1 napisał: > maruda.r napisał: > > > janek-007 napisał: > > > > Re: O, nastepny kapus TW i OZI. > > > > *********************************** > > > > Kaczyński twierdzi, że jego lojalka był sfałszowana, ale większość podzie > la > > twoje zdanie, że Kaczyńscy współpracowali z PRL-em. > ---------------------------------------------------------- > Napewno tez masz brod za pazurami ! > Znajdzie sie i na ciebie teczka ! Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ile masz lat? 03.06.07, 16:04 Skonczylem 18 i juz robie prawo jazdy ! Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Ile masz lat? 03.06.07, 16:10 katolik_polski1 napisał: > Skonczylem 18 i juz robie prawo jazdy ! Jesli to prawda, to znaczy ze komunizm znasz tylko z ksiazek i gazet! A jesli nie, to twoja odpowiedz swiadczy o poziomie intelektu. Dla wyjasnien: ja mam 46, czyli przez 29 lat zylem w komunizmie, mialem 21 lat jak ogloszono stan wojenny, jestem katolikiem ale jednoczesnie jestem wierny zasadom 10 przykazan a nie doktrynie Rydzyka. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Katolik: wyjaśnij mi jedno 03.06.07, 16:01 katolik_polski1 napisał: > maruda.r napisał: > > > janek-007 napisał: > > > > Re: O, nastepny kapus TW i OZI. > > > > *********************************** > > > > Kaczyński twierdzi, że jego lojalka był sfałszowana, ale większość podzie > la > > twoje zdanie, że Kaczyńscy współpracowali z PRL-em. > ---------------------------------------------------------- > Napewno tez masz brod za pazurami ! > Znajdzie sie i na ciebie teczka ! Dlaczego teczki Jaśnie Oświeconych Kaczyńskich zostały sfałszowane, a wszystkie inne są prawdziwe? Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Katolik: wyjaśnij mi jedno 03.06.07, 18:35 patriota21wieku napisał: > Dlaczego teczki Jaśnie Oświeconych Kaczyńskich zostały sfałszowane, a wszystkie > inne są prawdziwe? "Katolik" zaniemówił to ja wyjasnię. BO TO TECZKI KACZYŃSKICH, A NIE INNYCH! __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 16:01 katolik_polski1 napisał: > Napewno tez masz brod za pazurami ! > Znajdzie sie i na ciebie teczka ! ***************************************** Bez wątpienia. W tej teczce stoi, kto na mnie donosił. I to jest najlepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 16:02 maruda.r napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > Napewno tez masz brod za pazurami ! > > Znajdzie sie i na ciebie teczka ! > > ***************************************** > > Bez wątpienia. W tej teczce stoi, kto na mnie donosił. I to jest najlepsze. ------------------------------------------------- Ale w drugiej stoi na kogo ty donosiles ! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 16:10 katolik_polski1 napisał: > > Bez wątpienia. W tej teczce stoi, kto na mnie donosił. I to jest najlepsz > e. > ------------------------------------------------- > Ale w drugiej stoi na kogo ty donosiles ! ***************************************** Jasne, że donosiłem. Choćby w sprawie łapówki, którą ode mnie wyłudziłeś jako funkcjonariusz ORMO. Zgłosiłem to na MO, ale powiedzieli, że łapówkę razem przepiliście i nie ma dowodów. Odpowiedz Link Zgłoś
katolik_polski1 Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 16:21 maruda.r napisał: > katolik_polski1 napisał: > > > > Bez wątpienia. W tej teczce stoi, kto na mnie donosił. I to jest na > jlepsz > > e. > > ------------------------------------------------- > > Ale w drugiej stoi na kogo ty donosiles ! > > ***************************************** > > Jasne, że donosiłem. Choćby w sprawie łapówki, którą ode mnie wyłudziłeś jako > funkcjonariusz ORMO. Zgłosiłem to na MO, ale powiedzieli, że łapówkę razem > przepiliście i nie ma dowodów. --------------------------------------------------- Przepraszam to bylo inaczej ! Sam powiedziales ,ze mozemy zrobic z tymi pieniedzmi co chcemy !!!! Kupilismy wode i sprawa zostala zapomniana ! Ale teraz zeznam ,ze wreczyles nam lapowke !!! Odpowiedz Link Zgłoś
krasnov Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 18:32 katolik_polski1 napisał: > Przepraszam to bylo inaczej ! > Sam powiedziales ,ze mozemy zrobic z tymi pieniedzmi > co chcemy !!!! > Kupilismy wode i sprawa zostala zapomniana ! > Ale teraz zeznam ,ze wreczyles nam lapowke !!! A, czyli jednak się przyznałeś. A ja cię kojarzę. Ode mnie też chciałes wymusić. A katolikiem to zostałeś jak się zaczęło opłacać, zaraz po rozwiązaniu PZPR. __________ Ogród Jane Austen - łagodniejszy, kobiecy świat. iKatalog.org - katalog stron. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ty Maruda nie podskakuj ! 03.06.07, 19:09 krasnov napisał: > katolik_polski1 napisał: > > Przepraszam to bylo inaczej ! > > Sam powiedziales ,ze mozemy zrobic z tymi pieniedzmi > > co chcemy !!!! > > Kupilismy wode i sprawa zostala zapomniana ! > > Ale teraz zeznam ,ze wreczyles nam lapowke !!! > > A, czyli jednak się przyznałeś. A ja cię kojarzę. Ode mnie też chciałes wymusić > . A katolikiem to zostałeś jak się zaczęło opłacać, zaraz po rozwiązaniu PZPR. *********************************** No proszę. Bez kajdanek, strzałów w piersi, kominiarek, teczek, aresztu i wyzwisk można uzyskać zeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Zaden kapus, tylko przyjaciel Lutka Dorna, jeszcze 03.06.07, 16:13 z czasow studenckich:) Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: O, kolejny filosemita.:) Jak sie nam oni na f 03.06.07, 15:45 filosemita to takze ten ktory lubi arabow, bo arabowie to tez semici cwoku. poza tym lecz sie ze swojej ksenofobicznej nienawisci. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Czy przejawem "ksenofobicznej nienawisci" jest 03.06.07, 16:14 kulturalny protest przeciwko nazistowskim tekstom? Bujaj sie, Hitlerku:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Jasne: polskich szmalcownikow na rozplod zostawil. 03.06.07, 16:26 I potem mamy takie swojskie naziole, jak te na tym forum:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Z moja 30 letnia miloscia do Lutka Dorna? 03.06.07, 16:40 Nie rozsmieszaj:) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Spytaj Lutka: odbieral ode mnie "bibule" w 03.06.07, 16:57 "Harendzie":) Odpowiedz Link Zgłoś
adam81w obchodza rocznice upadku rzadu olszewskiego???? 03.06.07, 15:38 dzizas co za kalectwo. co za paranoja. za 30 lat dzieci pisowcow beda obchodzily rocznice upadku rzadu kaczynskich :) Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: obchodza rocznice upadku rzadu olszewskiego?? 03.06.07, 15:58 Kochani ! Wszystko to co mówię o innych świadczy o mnie, nie o nich. Swoją drogą krew mnie zalewa że PiS za moje pieniądze czci rocznicę obalenia rządu Olszewskiego, który moim skromnym zdaniem był najgorszy od 1989 roku. Pan prezydent Lech Kaczyński miał juz okazję w III RP pełnic zaszczytne funkcje Prezesa NIK, Ministra Sprawiedliwości, Prezydenta Warszawy a obaj Kaczyńscy na krótko, bo wylecieli, byli prominentnymi pracownikami Kacelarii Prezydenta Wałęsy. Z resztą to Oni najgłośniej krzyczeli w czasie kampanii wyborczej w 1990 roku że tylko Lech Wałęsa jest godny tej funkcji. To świadczy o hipokryzji tych panów ! Odpowiedz Link Zgłoś
stefan-50 Re: obchodza rocznice upadku rzadu olszewskiego?? 03.06.07, 16:07 Nie zgadzam się żeby bawiono się za moje pieniądze w czczenie rocznic obalania jakiegokolwiek nierządu. Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _A co miał napisać Tomasz Jastrun w laurce? 03.06.07, 16:18 Urodził się w roku 1950; syn poetki - Mieczysławy Buczkówny i poety Mieczysława Jastruna. Jest poetą, prozaikiem, eseistą, krytykiem literackim i reporterem ... Mieczysław Jastrun pochodził z żydowskiej rodziny Józefa Agatsteina, który był lekarzem i Justyny z Wiensohnów. Urodził się 29 października 1903 r. w ... Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 16:01 navaira napisał: > "Nie można w tym momencie powiedzieć jak się skończy." > > Wszystko jedno jak, byle szybko. > Gdzieś na zapleczu warsztatu, oddają bliźniaków katu. Rosną więzy unijne, w powiązania mafijne! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4197827.html cyniol 03.06.07, 13:47 No to mamy patrona strajkujących pacjentów z lekarzami! wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,4197868.html Szymon z Lipnicy. Na kanonizację do Watykanu, pojechali księża z mężem stanu. Strajkowa sytuacja złożona wymaga do działań patrona. Przecież komusza była WRONa, z Lipnicy weźmiemy Szymona, dla tych strajkujących lekarzy, niech im zaraza się zdarzy. Strajki taki na przejściach ćwiczy, może padnie chory na ulicy. Zdrowego ducha mu wyzwoli ksiądz, a nam z kościołem zostanie pieniądz! Za przykładem Szymona z Lipnicy, po co szpitale, umierajmy na ulicy. Ten rząd ma patrona dla lekarzy. Darz Bóg władzy, niech się darzy! Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Skład rządu Olszewskiego 03.06.07, 16:06 Tu jest skład rządu Olszewskiego: pl.wikipedia.org/wiki/Rz%C4% 85d_Jana_Olszewskiego M.in. ministerem spraw wewn. był Macierewicz. I też gadano głównie o "liście Macierewicza". A kilku ministów było z PC. Czyli nic się nie zmieniło - rząd J. Kaczyńskiego to taka powtórka z rozrywki. Mam nadzieję, że równie szybko odejdzie w niepamięć historii, a za 20 lat normalny rząd będzie obchodził okrągłą rocznicę odsunięcia od władzy paranoików. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Ich niby to wspolpraca zostala juz... 03.06.07, 16:04 janek-007 napisał: > dawno wyjaśniona lewacki betonie a ta większość to w twojej chorej i obolałej o > d > niepowodzeń i rozczarowań głowie. ****************************************** Dzięki, że jeszcze raz zechciałeś potwierdzić fakt ich współpracy z PRL-em. Kaczyńscy będą przez następne 20 lat ciemnicy i już dzisiaj zacznijcie myśleć, o waszej i dla was, politycznej eutanazji. ****************************************** Sądzę, że Trybunał Stanu nie skaże Kaczyńskich aż na 20 lat ciemnicy. Wystarczy 10. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Prawda.Pozorowana.W pozorowaniu prym wiodła SLD i 03.06.07, 16:09 Prawda.Pozorowana.W pozorowaniu prym wiodła SLD i Gazeta Wyborcza, która zawłaszczyła i sprofanowała symbol Solidarności. Teraz bedzie parę zdań o SLD. SLD to organizacja przestępcza działająca pod przykrywką zalegalizowanej partii pod taką sama nazwą, która jest w linii prostej dziedziczką szumowin postpezpeerowskich. Organizacja , która dla zdobycia pieniędzy jest w stanie zrobić wszystko i poświęcić wszystko i wszystkich. Przede wszystkim dobro Polski. Celem realizacji powyższego celu podszyła się pod ideologie lewicową, z która nie ma nic wspólnego. Zbrukała te ideologię. Dla omamienia i zdobycia wyborców na swoich sztandarach wypisała slogany typu poparcia aborcji, obrony gejów, walki z Kościołem, równości społecznej itp.itd. Nieliczna część społeczeństwa daje się naciągnąć na tę propagandę dając mandat w wyborach organizacji przestępczej do legalnej działalności za pieniądze podatników z kasy państwowej. Pytam się: Ile musi jeszcze wyjść SLD-owskich przekrętów na swiatło dzienne, żeby popierający to szemrane towarzystwo z dużą ilością prawomocnych wyroków sądowych za pospolite przestępstwa z chęci zysku ,a jeszcze większą prokuratorskich postępowań w toku (w praworządnych krajach partie o charakterze przestępczym podlegają delegalizacji) wyborcy opamietali się, oprzytomnieli. Pomijam tu sbkow, aparatczyków PZPR i podobnej maści delikwentów. Jak można popierać złodziei, krętaczy, oszustów itp.itd. mających Polskę w dupie. I to "w dupie" to nie sa moje słowa.To słowa Oleksego.On jest doskonale obeznany w tym temacie ( przecież to jego słowa z taśmy Oleksego, zresztą powiedział jeszcze bardzo dużo ciekawych rzeczy –kompromitujących SLD, Kwaśniewskiego i całą III RP). On wie wszystko ( był premierem rządu III RP, marszałkiem Sejmu III RP ,szefował SLD, wcześniej I sekretarz KW PZPR w Białej Podlaskiej i w latach 1970-1978 tajny współpracownik wojskowego Agenturalnego Wywiadu Operacyjnego, rzeczywiście imponująca kariera, ale możliwa do zrealizowania tylko właśnie w takim tworze jak III RP). Z parodii i groteski ma coś ta komitywa byłych działaczy Solidarności z SLD. Śmiesznie to wygląda, ale i tragicznie zarazem, bo kto się zadaje z elementem przestepczym. A ten wiec w obronie rzekomo zagrożonej demokracji na UW zorganizowany przez Kwaśniewskiego.Było tam doborowe towarzystwo. Parweniusze III RP ( Olechowski, Zoll ( Wielki przeciwnik lustracji-a sam zlustrował prof. Maciora) , Safjan, Wachowski, Piskorski, Ungier ,Wałęsa młody i stary , pieszczochy PRL-u w osobach Olbryski, Kutz, Wajda - grali i kręcili co chcieli i jak chcieli ( czyżby święte przekonanie, że gdyby nie PRL to byliby nikim?) oraz demony przeszłości w osobie towarzysza Rakowskiego ( jak by kto nie pamiętał co to za figura przypominam –ostatni I sekretarz KC PZPR. . Doborowe towarzystwo, które jakoś zapomniało o falandyzacji prawa, obiadach drawskich i bezprawiu, kanciarstwu i złodziejstwu III RP. Teraz Kwaśniewski dołaczył do klubu opluwaczy Polski na arenie międzynarodowej. Do klubu należą już Geremk i Michnik.Gdyby w Polsce była zagrozona demokracja, to złodzieje grosza publicznego z SLD juz dawno wisieli by na latarnich ulicznych, a przeciez nie wiszą. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Oto wlasnie przyklad wspomnianego wyzej super 03.06.07, 16:26 oszolomstwa tzw. prawicy - ci ludzie nawet na wlasnych bledach niczego sie nie ucza i nie nauczyli. Kolega znow wpada w ten antyubecki i partyjny patos, ktory niczego nie zmiani, a tylko ludzi przezciwko prawiczkom bolszewickim zwroci. Coz, samiscie tego chcieli: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63568826&a=63571914 Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 I nie byłoby seksafery bez rządu Kaczynskiego 03.06.07, 16:17 tudziez faszyzacji Polski, homofobii panstwowej i wielu innych plag, ktore nawiedzily Polske od czasu, gdy dwa karly dorwaly sie do waaadzy. Tworcy IV PRL moga byc z siebie dumni a rebours. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 a granice tej"demokracji" wyznaczał Michnik i GW? 03.06.07, 16:22 Dlatego zeszliśmy jako państwo i naród na psy, ale na szczęście jest Bóg, który czuwa - w nim mamy ostoję od początku naszej państwowości i wysiłki "środowiska" GW na nic się zdadzą! Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Dlaczego Kwasniewski nie powinien powrócić 03.06.07, 16:28 NSDAP nie wyprowadziło sztandaru, by następnego dnia ogłosić się socjaldemokracją i dalej uczestniczyć jakby nigdy nic w demokratycznej walce o władzę. Nazistowska nomenklatura nie uwłaszczyła się tak jak komunistyczna w Polsce.Minister Sportu III Rzeszy nie był przez 10 lat prezydentem RFN, a dawni aparatczycy partii narodowo-socjalistycznej nie byli kanclerzami, ministrami, marszałkami itd. Gestapowcy nie dostali wielotysięcznych emerytur i nie kierowali swoimi dawnymi agentami by pomagać sobie w interesach, tak jak nasi esbecy. Natomiast największe media nie zostały opanowane przez ludzi uważających Goeringa za człowieka honoru, zapraszających Goebbelsa by brylował na salonach i lamentujących, że próby odebrania przywilejów gestapowcom to łamanie praw człowieka. Czas najzwyzszy przeprowadzic dekomunizacje Odpowiedz Link Zgłoś
anna_maria Re: a granice tej"demokracji" wyznaczał Michnik i 03.06.07, 16:25 , ale na szczęście jest Bóg, który > czuwa - w nim mamy ostoję od początku naszej państwowości ty sobie Bogiem gęby nie wycieraj, już byli tacy co krzyczeli: Gott mit uns Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: a granice tej"demokracji" wyznaczał Michnik i 03.06.07, 16:26 realista1000 napisała: > Dlatego zeszliśmy jako państwo i naród na psy, ale na szczęście jest Bóg, który > czuwa - w nim mamy ostoję od początku naszej państwowości i wysiłki "środowiska > " > GW na nic się zdadzą! Daj mi spokoj z tym Bogiem!!!! Juz Chrystus na stopniach Swiatyni Jerozolimskiej powiedzial: "Dajcie cesarzowi co cesarskie, a Bogu co boskie"!!! Ja chce rozdzialu Kosciola i Panstwa zeby mi takie matoly jak ty nie pier.... codziennie o bogu!!!! Rzygac sie chce. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 Re: a granice tej"demokracji" wyznaczał Michnik i 03.06.07, 17:17 ty sobie możesz chcieć - mnie to tyle obchodzi twoje chcenie, co zeszłoroczny śnieg! Gdyby nie nasi (czy twoi? - nie wiem - raczej wątpię) wierzący dziadowie i ich odwaga, to byś dzisiaj w pasiaku zapierniczał na polu Bauera (chociaż takie indywidua jak ty wielkich ambicji nie mają, więc pewnie by ci spasowało, co?) Odpowiedz Link Zgłoś
meetsue Re: Premier: Nie byłoby PiS bez rządu Olszewskieg 03.06.07, 16:24 pozorem to demokracja teraz jest... niestety Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A CZEMU i ty o tym nie piszesz? Czy nie zdajesz 03.06.07, 16:32 sobie sprawy, ze za rzadow Olszewskiego polowa z interneutow w pampersach raczkowala? Nie nadymaj sie swym "wtajemniczeniem" - NAPISZ! Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 A CZEMU i ty o tym nie piszesz? Piszę właśnie-> 03.06.07, 16:34 hotnews.pl/artpolska-552.html Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wrzuc sobie ten link w sygnaturke. Niemniej 03.06.07, 16:39 przy obiedzie drawskim i innych swoich postach w tym watku powinienes pare slow skreslic - nawet ja wszystkiego juz nie pamietam, choc bylem blisko..."oszolomow". Niestety, jako inteligentny pragmatyk niewiele moglem ksiezycowym glabom pomoc:( Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 [...] 03.06.07, 16:29 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Definicja P_A_R_A_N_O_I 03.06.07, 16:30 Osobowość paranoiczna (paranoidalna) - zaburzenie osobowości, w którym występuje chłód emocjonalny, wycofywanie się z kontaktów z innymi, wrogość, nadmierna podejrzliwość, nadmierna wrażliwość na lekceważenie i krytykę, niezdolność do wybaczania urazy. Kryteria diagnostyczne 1. wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie 2. tendencja przeżywania długotrwale przykrości 3. podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub pogardliwych 4. sztywne poczucie własnych praw podejrzenia dotyczące wierności 5. przecenianie własnego znaczenia 6. pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń Kryteria diagnostyczne 1. pozbawiona wystarczających podstaw podejrzliwość, że inni nas wykorzystują, krzywdzą lub oszukują 2. zaabsorbowanie bezpodstawnymi wątpliwościami co do lojalności przyjaciół lub wspólników i co do tego, czy są oni godni zaufania 3. niechęć do zwierzania się innym, spowodowana nieuzasadnionym lękiem, że informacje te zostaną użyte przeciw nam w złych intencjach 4. odczytywanie ukrytych, poniżających lub groźnych znaczeń z niezłośliwych uwag lub zdarzeń 5. ciągłe noszenie urazów, czyli niewybaczanie zniewag, krzywd lub afrontów 6. dostrzeganie ataków na nasz charakter czy reputację, które nie są widoczne dla innych, oraz szybkie reagowanie na nie gniewem lub przechodzeniem do kontrataku 7. powtarzające się nieusprawiedliwione podejrzenia, dotyczące wierności współmałżonka lub partnera seksualnego Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Przeczytaj sobie gazety z 1992 r i potem się lecz 03.06.07, 16:31 z paranoi Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Re: Ile Wy macie lat i oleju? 03.06.07, 16:38 Ja mam 46: Przezylem 29 lat w komunizmie Mialem 21 lat jak ogloszono stan wojenny. A ile ty masz? Czy znasz obce jezyki? Czy czytasz jakiekolwiek gazety poza Naszym Dziennikiem? Czy ogladasz inne programy telewizyjne poza Trwam i TVP1? Ja uzywam moich szarych komorek zeby wylowic sens artykolow i proramow telewizyjnych. Tego mnie nauczylo zycie w komunizmie z Trybunami Robotnicza i Ludu i Dziennikiem Telewizyjnym. Ale widze ze ciebie nic to nie nauczylo poza tym ze tesknisz do wodzowskiej Polski. Przypominam z Polska Pilsudskiego i Sanacji byla tak szanowana ze dostala w d... od Miemcow i Rosjan w 39. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba No i szach sie "wtajemniczeniem" nadal :) 03.06.07, 16:33 A dopiero co o tym wspominalem: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=63568826&a=63572689 Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Pawlak PSL to FJN z pzpr Front Jedności Narod 03.06.07, 16:37 Rokita zgłosił w Sejmie odwołanie rządu reszta na filmie. Wystarczy przeczytać Macierewicza i sprawdzic w gazetach czy kłamie. Lista Milczanowskiego z 1991 jest identyczna w 99,9% z l. Macierewicza i zgadza się z listą Wildsteina Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Premier w pieknym garniturze? ;)A o Rokicie 03.06.07, 16:43 mi nie wspominaj - "Jas Wedrowniczek" to nie moja spiewka. Podobnie zreszta jak Macierewicz - probowalem od czasow rzadu O., ale nie da sie go czytac:) Odpowiedz Link Zgłoś
romek337 Dlaczego Kwasniewski nie powinien powrócić 03.06.07, 16:32 NSDAP nie wyprowadziło sztandaru, by następnego dnia ogłosić się socjaldemokracją i dalej uczestniczyć jakby nigdy nic w demokratycznej walce o władzę. Nazistowska nomenklatura nie uwłaszczyła się tak jak komunistyczna w Polsce.Minister Sportu III Rzeszy nie był przez 10 lat prezydentem RFN, a dawni aparatczycy partii narodowo-socjalistycznej nie byli kanclerzami, ministrami, marszałkami itd. Gestapowcy nie dostali wielotysięcznych emerytur i nie kierowali swoimi dawnymi agentami by pomagać sobie w interesach, tak jak nasi esbecy. Natomiast największe media nie zostały opanowane przez ludzi uważających Goeringa za człowieka honoru, zapraszających Goebbelsa by brylował na salonach i lamentujących, że próby odebrania przywilejów gestapowcom to łamanie praw człowieka. Czas najzwyzszy przeprowadzic dekomunizacje Odpowiedz Link Zgłoś
mayday100 Re: Definicja P_A_R_A_N_O_I 03.06.07, 16:34 Pasuje, jak ulał ;) Nic dodać.... Odpowiedz Link Zgłoś
przejrzysty Re: Definicja P_A_R_A_N_O_I 03.06.07, 16:40 Jak ulał pasuje do Jarka Kaczyńskiego! Mam tylko cień wątpliwości co do partnera seksualnego.... Kot???? > Osobowość paranoiczna > 1. wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie > 2. tendencja przeżywania długotrwale przykrości > 3. podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub > pogardliwych > 4. sztywne poczucie własnych praw podejrzenia dotyczące wierności > 5. przecenianie własnego znaczenia > 6. pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń > Odpowiedz Link Zgłoś
patriota21wieku Kompleks Edypa!!!! 03.06.07, 16:42 przejrzysty napisał: > Jak ulał pasuje do Jarka Kaczyńskiego! Mam tylko cień wątpliwości co do > partnera seksualnego.... Kot???? > > > Osobowość paranoiczna > > 1. wrażliwość na niepowodzenia i odrzucenie > > 2. tendencja przeżywania długotrwale przykrości > > 3. podejrzliwość, ujmowanie obojętnych działań otoczenia jako wrogich lub > > > pogardliwych > > 4. sztywne poczucie własnych praw podejrzenia dotyczące wierności > > 5. przecenianie własnego znaczenia > > 6. pochłonięcie wyjaśnieniami wydarzeń > > Odpowiedz Link Zgłoś
jacek230 Tak oto przekuwa sie kleska w pozorne zwyciestwo. 03.06.07, 16:33 JK probuje roznych sztuczek. Nazywanie czarnego kota bialym to jego specjalnosc. Potem okazuje sie, ze kot nie byl wcale bialy, bo w ogole nie byl kotem a lisem i do tego farbownym na rudo. JK mysli, ze Polacy sa glupi, ciemni i bezmyslni rownoczesnie. Gratuluje polotu intektulanego panu premierowi. Rozsmieszyl mnie do lez tymi obchodami. Moze Macierewicz powinien dostac jakis wielki order. Najlepiej Orla Bialego. Tak sie przeciez zasluzyl dla prawdziwej demokracji. Czekam z niecierpliwoscia na jutrzejsze mienia panow redaktorow z Rzepy, ktorzy beda wpadac w ekstaze jaki to byl niezwykly i wazny ten rzad Olszewskiego (dodajmy od siebie najgorszy, jaki miala Polska, chyba nawet gorszy od rzadow IV PRL JK i faszystwo tudziez populistow. Krzyzyk na droge panowie tzw. prawica. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Tak oto przekuwa sie kleska w pozorne zwycies 03.06.07, 16:36 "JK probuje roznych sztuczek. Nazywanie czarnego kota bialym to jego specjalnosc." O przepraszam, ale to nieprawda. Cytując JK: "Nikt nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne..." Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 _______Fakty: 1-szym Oszołomem był Michnik szanta 03.06.07, 16:42 zując polityków po 4 miesiącach buszowania w teczkach pod pozorem KOmisji Historycznej. Archiwisci rwali włosy z głowy nic nie było odnotowywane, za przyzwoleniem min. Kozłowskiego nikt nie beknął za palenie a wszyskie kopie w Moskwie! "Wujek" Wam nic nie mówi? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Kozlowski czy Samsonowicz? W czyjej gestii 03.06.07, 16:45 byly te archiwa, bo juz wszystko mi sie pieprzy? Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Kozłowski był Min Spraw Wewnetrznych i nie karał z 03.06.07, 16:48 a palenie zgodził się na to by z polecenia Henryka Samsonowicza, Ministra Edukacji Narodowej w rządzie Tadeusza Grubokreskowego wykreslili swoich! www.antyk.org.pl/ojczyzna/agentura/komisja.htm Odpowiedz Link Zgłoś
szach0 Re: _______Fakty: 1-szym Oszołomem był Michnik sz 03.06.07, 16:45 Pamiętacie jak kandydat Tymiński, który i tak wygrał z Mazowieckim "bił żonę" etecetera..? Media rozdmuch..ą Mendele kryptonim ścisle tajny jako "propagowanie nazimu" Ścisle tajnie? Stuknijcie się... A kto wczesnie we wszystkich mediach używał tego okreslenia? A Lepper jako Hitler na 1 stronie to już nie propagowanie nazizmu? Nie kojarzycie faktów z wczoraj a co dopiero z 1991... Odpowiedz Link Zgłoś