Dodaj do ulubionych

Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji...

• krystyna_zgazowni u was media nic nie powtarzaja ! - po wodce umysl 09.06.07, 21:21
      tak swiezy sie robi ze u kazdego autochtona teorie Pieńkowskiego i Iljuszyna są
      na porządku dziennym - z baniaka na mleko i miski zrobi sie niejedna obrone
      przeciwrakietowa a kij od szczotki na puszce napedzanej okowitą poleci na orbite
      ! To sie nazywa samoistna swiadomosc spoleczna bo w Rosji nie ma medialnego
      prania mozgu - kazdy wie lepiej a wodz najlepiej - tylko jak sie o tym przekonac ??
    • pax777 Re: Powtarzasz jak papuga za mediami 09.06.07, 21:23
      Wlasnie ze nic nie powtarza. Nigdzie nie przeczytalem o technicznych aspektach
      takiej instalacji. To ty paplesz glupoty jak papuga za rosyjskimi mediami.
      • romano33 Od kiedy to informacje z mediów są prawdą ? 09.06.07, 22:04
        Media są w rękach ludzi wpływowych i bogatych, którzy zniekształcają prawdę i
        stwarzają historię nieprawdziwą, która niestety została przyjęta przez masy
        nieświadomych ludzi takich jak Ty jankeski motłoszku

Wolność słowa według Zachodu polega nie na tym, że każdy mówi co chce, ale że
        każdemu można wmówić co się chce.

Na Zachodzie tylko po to jest tyle wolnosci by organy panstwoe mialy pretekst do
        mocnej kontroli "na wypadek gdyby ktos chcial niewlasciwie uzyc tej wolnosci" Z
        jednej strony to zamkniete kolo a z drugiej doskonala okazja do manipulowania i
        czerpania ogromnych zyskow.

• krystyna_zgazowni Nizawisimaja gazieta jak sama nazwa mowi !!! 09.06.07, 22:09
          to jest to - cala prawda w rekach rad !!
          • romano33 A Ty dalej nie rozumiesz. Trzeba samemu myslec 09.06.07, 22:24

• tomekjeden Wygwizdówek na Helu 09.06.07, 21:30
      Trudno nie zgodzić się z oceną Pana Ministra Ławrowa. Amerykanie albo chcą
      tarczy realnej, albo tarczy z jakimś dziwacznym politycznym kapitałem. Tutaj
      powinna decydować technologia wojskowa. System prawie całkowicie pozanatowski
      powinien opierać się na myśleniu czysto obronnym, technicznym i pragmatycznym.
      Jeżeli administracji amerykańskiej idzie o coś innego, to niech to otwarcie
      powie. Lepszy, i to stokrotnie, dla rozmów o amerykańskiej tarczy jest rzetelnie
      opracowany program przez specjalistów wojskowych rosyjskich i amerykańskich, niż
      pogaduchy w wygwizdówku na Helu i następujące po nich dukanie MON-u.
      • krystyna_zgazowni Hmm tylko ze nie rozumiesz ze ta tarcza skierowana 09.06.07, 21:37
        jest przeciwko "wykolejonym reformom" i chęciom imperialnej odnowy radzieckiego
        trupa. Tacy rusofile tutaj na forum wprost nie moga sie pogodzic z tym ze my
        wpadniemy w "amerykanskie sidla" , "stracimy suwerennosc" , "spadna nam odlamki
        na glowe" , "beda nas szpiegowac" itd itd . Skad tyle obawy o Polske ??? z ust
        dyszacych zjadliwością wobec naszego kraju osob ?? Czy az tak bardzo nas kochaja
        ? a moze poprostu nie chca oddac swojej bylej zabawki ? i strefy wplywow ? to
        tak samo jak bys widzial swoja byla dziewczyne w ramionach innego :P
        • tomekjeden Re: Hmm tylko ze nie rozumiesz ze ta tarcza skier 09.06.07, 21:42
          krystyna_zgazowni napisał:

> jest przeciwko "wykolejonym reformom" i chęciom imperialnej odnowy radzieckiego
          > trupa. Tacy rusofile tutaj na forum wprost nie moga sie pogodzic z tym ze my
          > wpadniemy w "amerykanskie sidla" , "stracimy suwerennosc" , "spadna nam odlamki
          > na glowe" , "beda nas szpiegowac" itd itd . Skad tyle obawy o Polske ??? z ust
          > dyszacych zjadliwością wobec naszego kraju osob ?? Czy az tak bardzo nas kochaj
          > a
          > ? a moze poprostu nie chca oddac swojej bylej zabawki ? i strefy wplywow ? to
          > tak samo jak bys widzial swoja byla dziewczyne w ramionach innego :P

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Nic z Pani niegramotnie przekazanych wypocin nie rozumiem. Dużo zdrowego
          rozsądku życzę.
    • tomekjeden Re: hehe, zabawny jesteś, ładne zdanka ale goowno 09.06.07, 21:41
      mil1231 napisał:

> hehe, zabawny jesteś, ładne zdanka ale goowno warte

xxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Czy mógłby Pan dać jakieś argumenty?
      • mil1231 poczytaj wyżej synku, dosc mam juz powtarzania 09.06.07, 21:44
        1000 razy tego samego
    • krystyna_zgazowni Rzekomo Rosja ma system mogacy zmylic kazda 09.06.07, 21:41
      tarcze ? - Balujewski Putin i inni bohaterowie ZSRR albo pieja nad wlasnym
      systemem skrecajacych w dowolnej fazie lotu rakiet - albo obsmiewaja
      nieoperacyjnosc systemu amerykanskiego - skoro jedna i druga tera sie potwierdza
      to nie panikowalbym na ich miejscu :P
      • tomekjeden Re: Rzekomo Rosja ma system mogacy zmylic kazda 09.06.07, 21:44

> tarcze ? - Balujewski Putin i inni bohaterowie ZSRR albo pieja nad wlasnym
        > systemem skrecajacych w dowolnej fazie lotu rakiet - albo obsmiewaja
        > nieoperacyjnosc systemu amerykanskiego - skoro jedna i druga tera sie potwierdz
        > a
        > to nie panikowalbym na ich miejscu :P

xxxxxxxxxxxxxxxxxx

Czy mogłaby Pani uściślić? Co się tera potwierdza? Tera dochodzi godzina 22.
        • mil1231 tera rusie??w maskwie jest 23:45 więc szykuj się 09.06.07, 21:46
          lulu
          • tomekjeden Re: tera rusie??w maskwie jest 23:45 więc szykuj 09.06.07, 21:50
            mil1231 napisał:

> tera rusie??w maskwie jest 23:45 więc szykuj lulu

xxxxxxxxxxxxxx

Aaa, poprawa jest. Szanowny Pan już nie wprowadza do dyskusji swojego g.ówna.
            Gratulacje proszę łaskawie przyjąć. A to co Panu najdroższe trzymaj Pan dla siebie.
            • mil1231 Re: tera rusie??w maskwie jest 23:45 więc szykuj 09.06.07, 21:52
              Wystarczy nam już radzieckiego. jak bedziemy mieli tarczę, nigdy go już więcej
              nie zobaczymy. i to mnie cieszy!ogromnie!
              • tomekjeden Re: tera rusie??w maskwie jest 23:45 więc szykuj 09.06.07, 22:16
                mil1231 napisał:

> Wystarczy nam już radzieckiego. jak bedziemy mieli tarczę, nigdy go już więcej
                > nie zobaczymy. i to mnie cieszy!ogromnie!

xxxxxxxxxxxxxx

Czy Pan myśli poważnie? 10 czy 15 rakiet przechwytujących to jest to? Idzie o
                to, żeby postsowieci zaczęli wchodzić w Zachodni system obronny, i żeby polskie
                fundusze strukturalne dla rolników mogły objąć realną gwarancją sprzedaż
                polskich produktów dla Rosji. Kalendarz się Panu pomylił. Brnij Pan dalej w tym
                co Panu nabliższe.
        • krystyna_zgazowni kazdy kto polski troche zna jezyk zrozumialby ta 09.06.07, 21:57
          literowke ze "tera" to tak naprawde "teza" - mozna oczywiscie uszczypliwie i
          niemerytorycznie odpowiadac mimo ze tak naprawde owa literowka nic z kontekstu
          wypowiedzi nie wyrzucila logicznego - rownie dobrze moge odpisac ze u mnie w
          langley jest 16 - jade juz do domu swoim transamem kończąc na dzis dzialania
          defetystyczne wobec radzieckiego przeciwnika :P
          • tomekjeden Re: kazdy kto polski troche zna jezyk zrozumialby 09.06.07, 22:09

> literowke ze "tera" to tak naprawde "teza" - mozna oczywiscie uszczypliwie i
            > niemerytorycznie odpowiadac mimo ze tak naprawde owa literowka nic z kontekstu
            > wypowiedzi nie wyrzucila logicznego - rownie dobrze moge odpisac ze u mnie w
            > langley jest 16 - jade juz do domu swoim transamem kończąc na dzis dzialania
            > defetystyczne wobec radzieckiego przeciwnika :P

xxxxxxxxxxxxxxxxx

Równie dobrze może Pani nic nie pisać.
    • blue911 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 09.06.07, 21:46
      Widzicie,koziolki ,jak Was tow. Dziordz Krzak przerobil? hahaha!
      Dlatego taki uprzejmy wobec Putina,bo sprzedali im dzisiaj (wczoraj) 22 Boeingi
      Dreamliner. Jak wiadomo Airbus,pomimo klopotow,ostatnio odebral prym na rynku
      samolotow komercyjnych gigantowi z Chicago.
      Tyle Waszego - w wielkiej polityce licza sie interesy,a nie romanse.
      Dlatego mimo,ze Kaczor sie w kota czy zabe zamienil nic nie wskoral i pewnie
      bedzie mu trudno cos osiagnac po jego mysli,bo Hamaryka sie chwieje i chwyta
      sie kazdego ruchu zeby temu zapobiec. Ale coz,w polskich parafiach jestescie na
      etapie dojscia Reagana do wladzy,a papieza JP II dopiero maja wybrac.
      A Rosje wyzywacie od komuny! Pora sie obudzic i wytrzezwiec,co poniektorzy.
      • mil1231 gnoju, brudny capie, wy nigdy nie dojdziecie do 09.06.07, 21:47
        naszego poziomu więc lepeij zamilcz. sracze sobie zainstalujcie bo jesteście
        jeszcze na etapie sławojek.
        • blue911 Re: gnoju, brudny capie, wy nigdy nie dojdziecie 09.06.07, 21:49
          mil1231 napisał:

> naszego poziomu więc lepeij zamilcz. sracze sobie zainstalujcie bo jesteście
          > jeszcze na etapie sławojek.

Pisze ze Stanow ,jesli to do mnie - krowki juz mucza w oborce?
          • mil1231 tak dobrze w CCCP że emigrujecie? 09.06.07, 21:51
            • blue911 Re: tak dobrze w CCCP że emigrujecie? 09.06.07, 21:56
              wlasnie ,ze sie zastanawiam czy do Rosji nie wyjechac ze Stanow,bo tam interesy
              kwitna, w USA - bieda i zgnilizna ostatnio. Busz ich porzadnie wykonczyl
              ekonomicznie. Troche tylko jezyk slabo znam i ich przestepczosci sie obawiam:
              inaczej bym juz tam byl,jak wielu innych cudzoziemcow,w tym Amerykanow.
              Ale duza zaleta jest,ze tam Ciebie nie spotkam!
              • mil1231 bauahahahahahahhahahahahahahahaha hhahahaha 09.06.07, 21:57
                ale kretyn
                • blue911 Re: bauahahahahahahhahahahahahahahaha hhahahaha 09.06.07, 22:03
                  mil1231 napisał:

> ale kretyn

Wiem,ze mi nie dowierzasz,bo masz tak nieaktualne wiadomosci! potraktuje Cie
                  poblazliwie tym razem. Ale nie podam Ci swojego ew. adresu w Rosji,bo mi
                  interesy popsujesz!
                • blue911 Re: bauahahahahahahhahahahahahahahaha hhahahaha 09.06.07, 22:07
                  mil1231 napisał:

> ale kretyn

Jesli sie ze mnie wysmiewasz,to dokladnie ,ale na zimno ,przeanalizuj przebieg
                  wczorajszej wizyty Imperatora z Teksasu. I bez zlosci: czy nie uwazasz,ze
                  zakpil sobie z Kaczora i z Polakow? Oczywiscie,bardzo delikatnie i dyskretnie.
                  A poczekaj, jakie kroki on poczyni dalej? Zrozum,ze jemu sie buty pod nogami
                  pala i ma coraz mniej opcji do wyboru - ma tylko facet twarz pokerzysty i
                  korzysta ze statusu bostwa,ktore Jankesy maja w Polsce. I tyle. Czeka
                  niektorych z Was wielka niespodzianka. Raczej smutna. Nie mam zadnego interesu
                  mowic nieprawdy - przeciez Cie w ogole nie znam,a sam spedzilem (a moze w tej
                  sytuacji zmarnowalem?) ponad 21 lat w Kowbojowie.
      • zigzaur Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 00:02
        Boeing jest z Seattle, nie z Chicago, ty "amierikancu" z łubianki (nie
        truskawkowej).
        • blue911 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 04:41
          zigzaur: na taki post wlasnie czekalem,braciszku. wejdz na ich strone
          internetowa i przeczytaj kiedy sie juz z Seattle wyprowadzili do Chicago?
          chodzi mi o siedzibe glowna.
          Myslalem,ze masz fakty n/t swoich idoli w kowbojskich kapeluszach obstukane??
          Ojjjjj.
        • blue911 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 04:43
          zigzaur napisał:

> Boeing jest z Seattle, nie z Chicago, ty "amierikancu" z łubianki (nie
          > truskawkowej).

Masz. Oto cytat z ich strony na necie:

Headquartered in Chicago, Boeing employs more than 150,000 people across the
          United States and in 70 countries.

Nie podam Ci adresu,bo jestes tak oczytany,ze sam znajdziesz! tylko nie napisz
          Boink.com, bo nie wcelujesz.
    • jarek.gurtowski Rosja kipi. Dobry znak. Znaczy, kierunek jest ok. 09.06.07, 21:49
      Wszystko, co jest wbrew interesom Rosji, jest dla Polski dobre i właściwe.
      A że sąsiad-bydlak się awanturuje za głośno? Trudno. On nas lubi tylko wtedy,
      kiedy jesteśmy pod jego butem.
      • blue911 Re: Rosja kipi. Dobry znak. Znaczy, kierunek jest 09.06.07, 21:53
        Nie mowie tego do wszystkich,ale wielu: pora zaczac sie ksztalcic i na trzezwo
        do pracy chodzic,a nie we wszystkich widziec wrogow i co kilka lat sie komu
        innemu sprzedawac,bo moze pomoze w Waszym nierobstwie i kloceniu sie ze
        wszystkimi!
        Smutna prawda, chocholki.
        Dzis Rusek,jutro Niemiec, potem Zyd ,a potem Jankes: kazdy z Was balona
        zrobi,bo tak sie prezentujecie na swiecie! Niedlugo Chinczycy i Murzyni do nich
        dolacza,jak sie tylko zorientuja jaki Polak jest stumaniony.
        • krystyna_zgazowni chinczykow to ja na waszym miejscu bym sie obawial 09.06.07, 22:06
          przy granicy 1000 razy wieksza gestosc zaludnienia od waszej - kupa surowcow
          ktorych nawet w sposob rabunkowy nie potraficie wykorzystac - nawet ta
          uzbrojona po zęby granica z tymi mitycznymi laserami i wkopanymi czolgami,
          minami , fugasami wam nie pomoze
          • tomekjeden Re: chinczykow to ja na waszym miejscu bym sie ob 09.06.07, 22:23

> przy granicy 1000 razy wieksza gestosc zaludnienia od waszej - kupa surowcow
            > ktorych nawet w sposob rabunkowy nie potraficie wykorzystac - nawet ta
            > uzbrojona po zęby granica z tymi mitycznymi laserami i wkopanymi czolgami,
            > minami , fugasami wam nie pomoze

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Szanowna Pani Zagazowana, przecież Pan milo już wyjaśnił, że od 21 lat mieszka w
            USA. A Pani, jak taka katarynka, tylko swoje. Trochę luzu, rozwagi i do przodu.
            Temat poważny, a Pani o jąkichś laserach nad Amurem, które nigdy nie istniały.
            Ta plota to była w latach 70. ubiegłego stulecia. Babciu kochana, uspokójta się.
            • tomekjeden Erratum 09.06.07, 22:24
              Erratum do postu powyżej.

Ma być BLUE, a nie MILO.
              • blue911 Re: Erratum 09.06.07, 22:29
                tomekjeden napisał:

> Erratum do postu powyżej.
                >
                > Ma być BLUE, a nie MILO.

Dziekuje za trzezwe slowa!
                • tomekjeden Re: Erratum 09.06.07, 22:38
                  blue911 napisał:

> tomekjeden napisał:
                  >
                  > > Erratum do postu powyżej.
                  > >
                  > > Ma być BLUE, a nie MILO.
                  >
                  > Dziekuje za trzezwe slowa!

xxxxxxxxxxxxxx

Drobiazg. Ja już jestem na zgniłym Zachodzie ponad 40 lat i mam odruchowo, a o
                  takie reakcje na forach GW z reguły idzie, wyrobiony pogląd na ponurą i
                  zasciankową polaczkowatość. Od ponurych polaczków wolę zdecydowanie Polaków,
                  czyli ludzi zdolnych do rzeczowej i kulturalnej rozmowy o rzeczach dla Polski
                  ważnych.
                  • blue911 Re: Erratum 09.06.07, 22:47

>
                    > Drobiazg. Ja już jestem na zgniłym Zachodzie ponad 40 lat i mam odruchowo, a o
                    > takie reakcje na forach GW z reguły idzie, wyrobiony pogląd na ponurą i
                    > zasciankową polaczkowatość. Od ponurych polaczków wolę zdecydowanie Polaków,
                    > czyli ludzi zdolnych do rzeczowej i kulturalnej rozmowy o rzeczach dla Polski
                    > ważnych.

Tak nalezy trzymac. A skad piszesz,jesli to nie tajemnica?
                    • tomekjeden Re: Erratum 09.06.07, 22:57
                      Z Anglii.
                      • blue911 Re: Erratum 09.06.07, 23:02
                        tomekjeden napisał:

> Z Anglii.

Fajnie: lubie Londyn. Bylem tam wiele razy. Czy warto tam jeszcze jechac tzn.na
                        dluzej? slyszalem,ze naplyw (co pewnych) rodakow troche sytuacje zmienil?
                        • tomekjeden Re: Erratum 10.06.07, 01:26
                          Szanowny Panie Blue,

Demografia zawsze zmienną jest. Moja rada: nic na dłużej czy to w Arizonie, czy
                          to w Londynie.

Pozdrawiam.
                          • blue911 Re: Erratum 10.06.07, 01:34
                            tomekjeden napisał:

> Szanowny Panie Blue,
                            >
                            > Demografia zawsze zmienną jest. Moja rada: nic na dłużej czy to w Arizonie,
                            czy
                            > to w Londynie.
                            >
                            > Pozdrawiam.

hehe - dzieki za rade!
                            • ambl Re: Erratum 10.06.07, 11:46
                              blue11 i tomekjeden:dwóch fiutów ucięło sobie pogawędkę.Tylko dlaczego na tym forum?
                              • tomekjeden Re: Erratum 10.06.07, 15:07
                                Rzeczywiście odeszliśmy od tematu. Ale posty na forach Gazety to specyficzny
                                taki gatunek. Sądzę, że głównie ze względu na duży procent postów z atakami ad
                                personam. Niektóre z nich są pełne humoru, wiele jest jednak postów
                                nieuprzejmych. No i to już daje poślizg poza temat. Już wolę pogawędkę poza
                                tematem od tych ustawicznie się pojawiających pokazów braku dobrego wychowania.
                                Ale, jak mówię, ma Pan rację, bo nasza miła pogawędka nie była na temat.
    • a.k.traper Dzieki za komplement, nie moge się odwdzięczyć 09.06.07, 21:52
      Dobre stosunki z sasiadami, to takie kiedy sie nie pozwolimy kopac po kostkach,
      bo musza się z nami liczyć. Filozofie polityki rosyjskiej znam dość dobrze i
      wiem zewyznają zasade w stosunku do Polski im gorzej tym lepiej. Czym innym sa
      stosunki z ludźmi tam mieszkajacymi(nie Ukraina, Białorus, Litwa,tylko Rosja)
      teraz juz mozna jeździc i zobaczyć. Swoja drogą byłes tam przez jakis czas,
      rozmawiałes z ludźmi, piłes z nimi wódkę, zaprosili cie do domu? Bo ja moge
      odpowiedziec twierdząco. Dla ciekawości powiem ci, ze sporo starszych ludzi,
      gdy im opowiadałem że w polskiej wsi jest sklepik albo dwa i codziennie jest
      swiezy chleb i kilka gatunków kiełbasy, brali mnie poczatkowo za polaczka -
      kłamcę, który sie przechwala, u nich do wsi przyjeżdżał sklep trzy razy w
      tygodniu z podstawowymi artykułami. W ten sposób nalezy budowac nasz prestiz a
      nie tym komu pozwolimy załozyc bazę. Akurat uwazam że ten system jest potrzebny
      światu, takze Rosji, ale oni zawsze beda mówić nie, ich politycy to sieroty po
      byłym imperium, niepotrafiącym zrozumieć że ich czas się skończył, ludzie sa
      szczęsliwsi bez ich pomocy. Nie nalegam bys mnie nazywał inaczej, bedę
      zadowolony jak zrozumiesz co napisałem, inaczej idiota w drugim kierunku to za
      duzy komplement.
      • wd-pejeza Re: Dzieki za komplement, nie moge się odwdzięczy 09.06.07, 22:14
        Widać, że byłeś w Rosji dosyć dawno, zapewne w niektórych regionach coś takiego
        jak napisałeś jeszcze jest, ale jeżeli chodzi o mentalność ludzi to jest ona
        już dużo inna, oni tylko chcą normalnie żyć i to co dzieje się w Polsce imp o
        prostu wisi. Oprócz tego informacji o Polsce jest bardzo mało, a jak sam wiesz,
        w świadomości ludzi nie istnieje to o czym nie ma informacji.
        • a.k.traper Przeciętnemu Polakowi tez to wisi i tez nie wiedzą 10.06.07, 06:40
          Dlatego uwazam ze tylko normalna praca daje efekty a nie ideologiczne
          podżegania.
    • j.jaros Azerbejdżan od 17 lat prowadzi wojnę z Armenią 09.06.07, 21:54
      więc jak tam można lokować tarczę?
      • blue911 Re: Azerbejdżan od 17 lat prowadzi wojnę z Armeni 09.06.07, 21:56
        j.jaros napisał:

> więc jak tam można lokować tarczę?

Sa chlopaki na biezaco hahaha!
    • boleclaw Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji.. 09.06.07, 22:23
      Budowanie tarczy antyrakietowej jest obiawem masowej paranoi powstałej w skutek
      zamachów z 11 września. Ze strony rosyjskiej też widać objawy paranoi.
      ale może właśnie tak musi wyglądać polityka międzynarodowa.
      Jednego mozna być pewnym: nawet 10 tarcz antyrakietowych na ziemi i w kosmosie
      nie zapewni nikomu 100% poczucia bezpieczeństwa ,bo przecież zamach
      terrorystyczny z użyciem broni atomowej przemyconej podstępnie np. w walizce
      nie zostanie udaremniony zadną tarczą antyrakietową.
    • jarek.gurtowski blue911 - ładny PR tu robisz. Jesteś z ambasady? 09.06.07, 22:49
      twoje posty to chyba w ramach obowiązków służbowych, nieprawdaż?
      muszę przyznać, że robisz to naprawdę fachowo. uczę sie i podziwiam.
      • blue911 Re: blue911 - ładny PR tu robisz. Jesteś z ambasa 09.06.07, 23:01
        jarek.gurtowski napisał:

> twoje posty to chyba w ramach obowiązków służbowych, nieprawdaż?
        > muszę przyznać, że robisz to naprawdę fachowo. uczę sie i podziwiam.

z ambasady amerykanskiej? skad zgadles ,ze kiedys to robilem?
        teraz juz nie ....hehe.
    • ramirez Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 09.06.07, 22:57
      Jak racja!
      precz z kacapami. Wara śmierdzielom od tego co mamy zamiar robić. Skończyły sie
      czasy drżenia przed ruskimi debilami w stylu Putina.
      • wet3 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 09.06.07, 23:01
        Jestem bardzo przeciwny tarczy na terenie Polski. Jednak jeszcze bardziej
        nienawidze rosyjskiego dyktanda. Oni ciagle sie zachowuja tak jak to by byl
        jeszcze ZSRR.
        • blue911 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 09.06.07, 23:06
          wet3 napisał:

> Jestem bardzo przeciwny tarczy na terenie Polski. Jednak jeszcze bardziej
          > nienawidze rosyjskiego dyktanda. Oni ciagle sie zachowuja tak jak to by byl
          > jeszcze ZSRR.

Na pewno nie jest to przyjemne. Ale oni maja zupelnie inne problemy: ich chca
          napadac i rwac im bogactwa ze wszystkich stron: Amerykanie,Niemcy,Chinole itd.
          Wiem,ze sa chamscy czesto i nie maja oglady,ale jednak Putinokio duzo zmienia,
          a przyszlosc jeszcze niejedno moze przyniesc.
      • 1europejczyk Tresc i poziom wiekszosci antyrosyjskich postow, 09.06.07, 23:22
        na forum GW (i nie tylko) jest najlepszym wyjasnieniem dlaczego nas Polakow nie
        bylo, nie ma i najprawdopodobniej nikt nas nigdy nie zaprosi, tak jak Rosjan, do
        uczestnictwa w elitarnym "klubie przywodcow" nazywanym G7 a obecnie G8 (po
        wprowadzeniu do niego Rosji).
        Nasz problem tak wobec Niemcow jak i wobec Rosjan sprowadza sie do faktu, ze oni
        tam sa a my nie tylko, ze nie jestesmy, ale nie mamy zadnych szans by nas tam
        zaproszono.
        I nie zmieni tego faktu zainstalowanie w Polsce calego amerykanskiego arsenalu
        wojennego.
        Forum GW wyraza nie tylko brak zdolnosci i checi do postrzegania rzeczywistosci
        taka jaka jest ale rowniez brak odpornosci Polakow na frustracje spowodowana tym
        trudnym do zaakceptowania dla wiekszosci moich rodakow faktem.

• saturn5 Re: Tresc i poziom wiekszosci antyrosyjskich post 10.06.07, 02:10

> Nasz problem tak wobec Niemcow jak i wobec Rosjan sprowadza sie do faktu, ze on

Akurat to ze tam jest Rosja to absolutnie o niczym nie swiadczy. Pod wzgledem
          wielkosci ekonomii to Rosja tak naprawde nigdy nie powinna nalezec do G8.
          Ekonomia Rosja jest na poziomie Holandii. Bylo bardzo wiele glosow przeciwnych
          uczestnictwa Rosja - oni tylko nalezy do G8 aby udobruchac "pokrzywdzona" Rosja
          ktorej marzy sie wielkosc a tak naprawde jest to kraj 3-ego swiata. Ja wole ze
          Polaka nie nalezy do G8 ale za to ma kanalizacje wsi ktorej Rosja nawet nie ma
          ... taka jest prawda.
    • zigzaur Odwalilo temu wariatowi ??? 09.06.07, 23:39
      Rosja już wie, że Polska nie pozwoli sobie niczego dyktować.
      Czyżby liczyła na to, że USA sobie pozwolą ???

Na terytorium Polski, Litwy, Łotwy, Estonii, Rumunii i Bułgarii, a w przyszłości
      także Gruzji, Ukrainy i Białorusi należy umieścić co najmniej taką
      infrastrukturę wojskową, jaka istniała w zachodnich Niemczech do roku 1989.
      • joushua Zigzaur, skonczony kretynie, przeczytaj moj post o 10.06.07, 01:34
        dnosnie strategi Wuja Sama...Kmiocie skonczony.
        • saturn5 Re: Zigzaur, skonczony kretynie, przeczytaj moj p 10.06.07, 02:11
          joushua napisała:

> dnosnie strategi Wuja Sama...Kmiocie skonczony.

Kmiotem to ty jests.
          • joushua Saturn. Spie..j na Jowisza. 10.06.07, 02:23
            ...
        • zigzaur Re: Zigzaur, skonczony kretynie, przeczytaj moj p 10.06.07, 10:33
          Twoje posty nie są warte czytania.

Nie są nawet warte pisania.
        • wet3 Re: joshua 10.06.07, 15:27
          joushua napisała: > Zigzaur, skonczony kretynie, przeczytaj moj post

> dnosnie strategi Wuja Sama...Kmiocie skonczony.

Szajba odwala rowno jednemu i drugiemu. Wart pac paca!
          PS
          Nie obrzucaj inwektywami!
      • gekon1979 nikt juz powaznie nie traktuje kacapskiego 10.06.07, 09:07
        gadania, dlatego przytakuje im sie jak to wariatom, a robi i tak swoje
        sa niepowazni, i tyle
        no ale dla nas to dobrze, ze wyrabiaja sobie taka opinie
    • joushua Polska w tej rozgrywce nie ma zadnego znaczenia. 10.06.07, 01:14
      Mam nadzieje, ze dotrze to do tych nieszczesnych forumowiczow. Polska w kazdej
      sytuacji przegrywa. Pomysl rozmieszczenia tarczy na terenie Polski, dla Polski
      niczego nie wnosi. Polska jest tylko miejscem, gdzie taka tarcza moglaby
      powstac, nie wnosi to nic w zwiekszenie potencjalu obronnego Polski. USA
      rozgrywaja pomysl tarczy w ostatecznej rozgrywce z Iranem. Iran to ostatnie
      panstwo, ktore wie jak zagrozic USA (chodzi o kwotowanie ropy naftowej w
      walucie innej niz dolar amerykanski - dotychczas wszystkie notowania
      przeprowadzane byly wylacznie w tej walucie). USA sprytnie wykorzystuja motyw
      tarczy, aby wymusic na Rosji aprobate dla amerykanskiej inwazji w Iranie.
      Polska jest zwyklym dalekim zasciankiem i pionkiem bez znaczenia.
      • blue911 Re: Polska w tej rozgrywce nie ma zadnego znaczen 10.06.07, 01:35
        joushua napisała:

> Mam nadzieje, ze dotrze to do tych nieszczesnych forumowiczow. Polska w
        kazdej
        > sytuacji przegrywa. Pomysl rozmieszczenia tarczy na terenie Polski, dla
        Polski
        > niczego nie wnosi. Polska jest tylko miejscem, gdzie taka tarcza moglaby
        > powstac, nie wnosi to nic w zwiekszenie potencjalu obronnego Polski. USA
        > rozgrywaja pomysl tarczy w ostatecznej rozgrywce z Iranem. Iran to ostatnie
        > panstwo, ktore wie jak zagrozic USA (chodzi o kwotowanie ropy naftowej w
        > walucie innej niz dolar amerykanski - dotychczas wszystkie notowania
        > przeprowadzane byly wylacznie w tej walucie). USA sprytnie wykorzystuja motyw
        > tarczy, aby wymusic na Rosji aprobate dla amerykanskiej inwazji w Iranie.
        > Polska jest zwyklym dalekim zasciankiem i pionkiem bez znaczenia.

Tak tez uwazam albo bardzo podobnie.
        • joushua Ciesze sie, ze choc jedna osoba mysli trzezwo. 10.06.07, 01:44
          Moja wypowiedz nie jest ani anty, ani prorosyjska. Polska i polski rzad powinni
          mocno skorygowac doktryne (jesli taka wogole istnieje) polityki zagranicznej,
          ktora opiera sie na mocarstwowym postrzeganiu Polski. USA traktuja Polske
          jedynie jako narzedzie nacisku na Rosje. Doskonale wiedza, jak alergicznie
          Rosja zareaguje nawet na sam pomysl rozmieszczenia takiej tarczy w Polsce
          (pomijajac juz niezawodnosc samej technologii teg projektu). Dlaczego nie mozna
          byloby umiescic takiej tarczy w Turcji (kraj NATO), albo w Grecji (czlonek
          NATO). Nie, pojawia sie pomysl rozmieszczenia tarczy w Polsce - zacofanym kraju
          z bardzo niskim PKB per capita. Jest to zwykla forma nacisku na Rosje i radosc
          polskich politykow jest naprawde zabawna - ja odczuwam glebokie zazenowanie i
          wstyd, ze moj kraj traktowany jest tak instrumentalnie.
          • mil1231 zgoda, CCCP potraktowano instrumentalnie... 10.06.07, 03:45
            to w końcu nic nie znaczący III świat. a jeśli mowa o niskim PKB to napewno nie
            o Polsce. jesteście biedni brudni i pogardzani rusy...
            • joushua Pisalem, ze nie pisze z perspektywy pro, czy antyr 10.06.07, 10:08
              osyjskiej. Ale ty, glupi skonczony kretynie, nie dostrzegasz tego i zamiast
              szukac, skonczony zlamasie, merytorycznych argumentow, uciekasz sie, glupi
              kutasie, do obelg.
              • gekon1979 twoje gebelsowskie sztuczki nie zmienia 10.06.07, 10:19
                faktu ze piszesz z pozycji prokacapskiej
                chocbys krzyczal ile wlezie, ze jest inaczej
                to tak jest
      • pax777 Re: Polska w tej rozgrywce nie ma zadnego znaczen 10.06.07, 02:17

> Polska jest zwyklym dalekim zasciankiem i pionkiem bez znaczenia.

Powiedz co tu jest nowego...

Polska moze byc i "pionkiem" ale do 1989 byla radzieckim wasalem i absolutnie
        nie miala NIC do powiedzienia czy baza (i jaka) u niej bedzie czy nie. Teraz
        chociaz moze powiedziec TAK lub NIE. Jak nie widzisz roznicy to jestes naprawde
        niezle rabniety albo nigy nie zyles za czasow PRL.
        • joushua Nie, nie widze roznicy. Teraz robione to jest pod 10.06.07, 02:23
          szyldem demokracji, ktora jest tylko eufemizmem slowa KASA. Tego chcesz dla
          Polski? Myslisz, ze Polska rzeczywiscie ma teraz prawo powiedzenia TAK lub NIE?
          Miales juz chyba przyklad z zakupem F-16 i calym tym wiekopomnym offsetem,
          ktory Polsce nie przyniosl absolutnie nic. Myslisz, ze (gdyby USA rzeczywiscie
          chodzilo o umieszczenie tarczy w Polsce, a wcale nie chodzi) Polska mialaby
          prawo powiedzenia NIE??? Ty chyba zatrzymales sie w PRL-u...
      • mil1231 hehe, wściekasz się kacapku a tak naprawdę to 10.06.07, 03:43
        wy w biedamocarstwie goowno możecie! mała Polska ma większe możliowści manewru
        niż CCCP! nie mówiąc juz o gospodarce....jesteście podludźmi, zerami!afryka!!
        • blue911 Re: hehe, wściekasz się kacapku a tak naprawdę to 10.06.07, 04:52
          mil1231 napisał:

> wy w biedamocarstwie goowno możecie! mała Polska ma większe możliowści
          manewru
          > niż CCCP! nie mówiąc juz o gospodarce....jesteście podludźmi, zerami!afryka!!

Facet - Ty jestes strasznie nerwowy! nie chcialbym byc Twoja zona czy
          wspollokatorem. Pewnie wszystko wokol kompa masz pogryzione i podeptane? Az u
          mnie biurko sie trzesie ,jak walisz piescia w blat.
          • ambl Re: hehe, wściekasz się kacapku a tak naprawdę to 10.06.07, 11:59
            blue9:u nas nie ma pedalskich małżeństw
    • moped26 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 02:36
      Rosja zostanie pocięta na kawałki a później ucywilizowana.
    • moped26 Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 02:49
      Rosjanie mogą co najwyżej wyprodukować wielokrotność naszego bezrobocia!
    • piotrpsp Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji.. 10.06.07, 03:34
      Rosjanie ida za daleko. Ta tarcza jest zalazkiem swiatoego systemu
      bezpieczenstwa zlozonego z kilkunastu takich instalacji, rozlozonych po swiecie
      tak ze kazdemu bedzie trudno wystrzeliwac balistyczne pociski
      miedzykontynentalna. Jezeli Putin wymyslil Azerbejdzan jako poczatek systemu
      majacego ogarnac caly swiat - to jest wielkim czlowiekiem. Jezeli jednak mysli
      ze taka tarzcza ma byc tylko jedna i chce sie targowac o jej ulokowanie - to
      jest zwykla miernota bez wizji przyszlosci - albo raczej jego przyszlosc jest
      taka jak przeslosc - pelna wojen i zbrodni. Mowiac ze tarcza moze by w
      Azerbejdzanie a nie w Polsce Rosjanie dowodza ze ich koncepcja rozwoju
      swiatowego systemu bezpieczenistwa zaklada tylko ich bezpieczenstwo. Moim
      zdaniem nie nalezy juz wiecej zwracaz uwagi na gadanie Putina i robic tarcze w
      Poslce. Poprzez wolte na temat tarczy (najpierw pyskowal przeciw, potem chcial
      miec w Azerbejdzanie) osmieszyl nieco zwoich generalow co na serio pyskowali na
      temat nakierowania ich wyrzutni na Europe - bo sam potem zaproponowal
      Amerykanom raczej wspolprace niz zbrojenia. W koncu to on sam siebie zapedzil w
      kozi rog i stracil raczej swoj autorytet (i tak nie wiele go mial). Jak Putin
      najppierw grozi, potem sie uklada, najpierw protestuje potem chce tarcze u
      siebie - to znaczy ze nie wiele moze i nalezy go ignorowac. Jestem za tarcza w
      Polsce.
      • pierdot6 Michnikowa Gazeta idzie na dno.... bul,bul,bul 10.06.07, 06:15
        zobacz:

www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=95&ShowArticleId=47880
      • altspringe Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 10.06.07, 07:29
        W sumie nie chodzi o żadną tarczę. Jak odpalą pierwszą rakietę, pójdą następne i
        kamień na kamieniu nie zostanie. Jestem za tarczą tylko z jednego powodu, że
        może być to okazja do sojuszu i swego rodzaju gwarancji bezpieczeństwa ze strony
        USA. Na europę nie ma co liczyć. Stare przymierze Rosja-Niemcy ma sie jak zwykle
        znakomicie - rura tego dowodem. A reszta tzw. mocarstw europejskich to
        przesiąknięte lewactwem pionki, kurduple od których niewiele na prawdę zależy.
        Tu - jeśli nic się nie zmieni - czeka nas nieuchronne zwasalizowanie (jak w 18
        wieku). Owszem, będziemy być może w swoich granicach, ale rządzić będą rezydenci
        ze wszystkimi dalekosiężnymi tego skutkami. Pozostanie terytorium zwane
        zwyczajowo Polska kojarzone najczęściej z "polskimi obozami śmierci".
    • szasza7 Należy zamrozić Rosję na jakieś 5oo lat a potem 10.06.07, 09:22
      odmrozić i rozmieśćić w poszczególnych ogrodach zoo i badać stan ich
      mentalności.Putin chce zostać dozgonnym władcą mateczki Rosji i chce z
      wszystkich zrobić przygłupów.Poczekajmy tylko 1 rok i zobaczymy,co ten rasPutin
      pokaże swoim podwładnym.Rosja,Rosja kak ja ciebia znać,jakaś ty krasiwa,job
      twoja mać.
      • johnny-kalesony Re: Należy zamrozić Rosję na jakieś 5oo lat a pot 10.06.07, 09:39
        Kiedy Bin Laden zostanie schwytany, osądzony a później sprawiedliwie skrócony o
        głowę - wówczas Rubikon zostanie przekroczony i skończy się psychoza na giełdach
        surowców energetycznych. Psychoza, która na drodze owczego pędu nakazywała
        windować ceny ropy i gazu do absurdalnych rozmiarów - tak jak to było już
        wcześniej, w l. 70'.
        I wtedy cała rosyjska obecna "potęga" rozsypie się jak domek z kart, ponieważ
        ten kraj zarabia prawie wyłącznie na eksporcie tego, co zdoła wydobyć z ziemi,
        podobnie jak to miało miejsce w średniowieczu, w czasach trójpolowej, naturalnej
        gospodarki rolniczej.
        I dlatego Putin boi się trzeciej kadencji. Boi się, ponieważ spadek cen ropy
        oznacza potężny kryzys gospodarczy i możliwość eksplozji niepokojów społecznych.
        Rosja ma już w tej materii niezłe doświadczenia.
        A Putin bardzo chce zapisać w annałach swoje nazwisko złotą czcionką i pozostać
        w pamięci jako wielki odnowiciel.
        Kiedy ceny ropy spadną, rozgniewany lud rosyjski pomaszeruje na Kreml - tak jak
        niegdyś na Pałac Zimowy cara. Putina tam jednak już nie będzie -
        odpowiedzialność poniesie jego następca.

Pozdrawiam
        Keep Rockin'
    • ambl Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji.. 10.06.07, 11:34
      ten ławrow zamiast wpłynąć pozytywnie na głupa to jeszcze dolewa oliwy do
      ognia.I to ma być zawodowy dyplomata?
      • zawiz Pierwszy kacap chce dociągnąć do wyborów 10.06.07, 13:12
        kombinuje jak tylko może w swoim malutkim móżdżku co tu zrobić aby utrzymać się
        dalej przy żłobie ze swoją kliką szpicli.
        Pewnie jeszcze nie jeden lepszy numer światu wykręci.
        • zigzaur Re: Pierwszy kacap chce dociągnąć do wyborów 10.06.07, 21:48
          Daj Boże, aby był ostatnim kacapem.

Ej, łza się w oku kręci!
    • s_pikalov Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji.. 17.06.07, 17:16
      Dzen dobry, panove. Ja - koczap. Ja pragnace Varshave vsego dobrzego.
      U vas penkny Koscioly, dobry kinofilmy i Stanislav Lem i wiele jeszcze chego.
      Ale PRO v Polsce mne ne podobac sie. Niemozliwe porozumiec sie z vami - umowim
      sie z amirykaninamy. A co?
    • putinets Re: Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjac 20.06.07, 08:54
      Ухоха!!! Учите русский, пшеки!!! Скоро мы вас поработим, дада!! Кровавая гебня
      уже на подходе к вашим границам!!!
    • wizardus5 Rosja wzywa Waszyngton do zamrożenia negocjacji.. 20.06.07, 23:31
      Powiem panowie ze Rosja nawet nie zwraca uwagi na POlske... a gdyby chciala to panowie mowilibyscie juz po rusku!!! jak kiedys!!! =))) bugagagaga!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka