isabella81 Sarkozy: Polska jest za wielka na pierwiastek 14.06.07, 16:28 Musimy miec ta liczbe glosow w Radzie, inaczej mniejsze kraje razem wzeite nie beda mogly przeglosowac zadnej decyzji Wlk. Brytanii, Niemiec, Francji i Wloch. Nie lubie KAczynskich, bo przynosza mi wstyd ( zyje w Niemczech), ale wiem, ze w sprawie podzialu glosow w radzie maja racje i bronia polskiego interesu. Odpowiedz Link Zgłoś
geytrych Re: Sarkozy: Polska jest za wielka na pierwiastek 14.06.07, 17:14 isabella81 napisała: > Nie lubie KAczynskich, bo przynosza mi wstyd ( zyje w Niemczech), ale wiem, ze > w sprawie podzialu glosow w radzie maja racje i bronia polskiego interesu. Skoro mają rację to powinno się wprowadzić pierwiastek w wyborach do Sejmu i Senatu. Odpowiedz Link Zgłoś
geytrych Re: Sarkozy: Polska jest za wielka na pierwiastek 14.06.07, 17:19 Pierwiastek do Sejmu. Logarytm do EU. Matematyka na maturę. Odpowiedz Link Zgłoś
abba15 Załgany rodowód 14.06.07, 16:30 Jarosław Kaczyński, opisując kiedyś zachowanie Michnika, podkreślał jego niebywałą skłonność do kłamstwa, to, że potrafi łżeć w żywe oczy, dosłownie iść w zaparte. Trzeba przyznać, że szczyt łgarstwa osiąga Michnik już przy najnowszych opisach rodowodu swojej rodziny. Kiedy na przykład stara się maksymalnie wybielić postać swego ojca Ozjasza Szechtera, członka Komitetu Centralnego Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy. I pisze o nim, że czuł się on jak absolutnie polski Polak (Między Panem a Plebanem, Kraków 1995, s. 50). Nie wyjaśnia tylko nigdzie, co ten absolutnie polski Polak szukał w Komunistycznej Partii Zachodniej Ukrainy i jak zawędrował na sam jej wierzchołek z tą swą rzekomą dumą z polskiej tożsamości (tamże, s. 50). Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Załgany rodowód 14.06.07, 21:08 Haha ^^ No proszę. Przypisywanie komuś polskiego patriotyzmu jest wybielaniem tej osoby ? A gdyby czuł się Ukraińcem lub Żydem byłby gorszy ? A gdyby czuł się obywatelem świata ? Odpowiedz Link Zgłoś
kasia-s ale picerek! 14.06.07, 16:31 Uwazam, ze Sarkozy ma znakomitych doradcow i ekspertow od wypowiedzi publicznych, powiedzial wszystko co chcial nieurazjac nikogo: - najpierw poglaskal narodowcow, bo oni najglosniej krzycza, - potem poglaskal spadkobiercow unii demokratycznej, - jednoczesnie pokazal, ze Polska jest dla niego wazna naprawde, bo zna jej historie i pierwszy przyjechal, nie czekajac na wizyte - potem podbil bebenek aktualnym wldzom,wskazujac jak moga sobie przydac slawy - odwolal sie do osobistych sentymentow polskiego prezydenta, jednoczesnie puszczajac oko do rolnikow - wyjasnil dlaczego przymyka oko na nasze dzialania nie licujace z czlonkowstwem w Unii - w dwoch zdaniach przedstawil sedno sprawy, niedopuszczajac alternatywy - skusil marchewka - pogrozil kijem - jeszcze raz podkreslil czego chce - i na koniec wykrecil sie od konkretnej odpowiedzi. Mistrzostwo swiata i to w jednym krotkim wywiadzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
m_16 Re: ale picerek! 14.06.07, 19:44 kasia-s napisała: . > > Mistrzostwo swiata i to w jednym krotkim wywiadzie ;) Bardzo dobra analiza, rzeczywiście coś jest na rzeczy. Pytanie tylko czy potrzebował do tego doradców? Możliwe że sam jest taki bystrzakiem, że wie co chcą od niego usłyszeć. Odpowiedz Link Zgłoś
sirchh ja chce.... 14.06.07, 17:07 ja CHCE jednej silnej armii europejskiej, ktora mnie obroni przed terrorystami i agresywnymi mocarstwami; chce wspolnego silnego rynku europejskiego ktory powalczy przeciwko rynkom chinskim i USA; chce silnej polityki zagranicznej Europy; chce walke Europy przeciwko zmianom klimatycznym, zeby i moje dzieci jeszcze na tej ziemi mogli zyc; chce bezpiecznego doplywu energii i jej sprawiedliwego dzielenia wsrod sasiadow i przyjaciol; chce... NIE CHCE takich kaczorowych debilow, ktore mi te wszystkie szanse chca okrasc! a ja pier...le na pierwiastki. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Pierdlmy zabojadow i UE i wiazmy sie z USA 14.06.07, 17:14 Pierdlmy zabojadow i UE i wiazmy sie z USA. W scislym sojuszu z USA lezy nasza sila. Weto dla podwojnego systemu liczenia glosow! Pierwiastek albo weto! Zabojady marsz do domu, i to poslizgiem! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Pierdlmy zabojadow i UE i wiazmy sie z USA 14.06.07, 17:30 masz absolutna racje. Z kamieniem u szyji.... Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewizne Pierwiastek broni interesow nie tylko Polski ale i 14.06.07, 17:25 Pierwiastek broni interesow nie tylko Polski ale i interesow innych malych i srednich krajow, czlonkow UE. Rezygnacja z pierwiastka i przyjecie lapowki oferowanej przez Sarkozyego to ZDRADA przez POlske innych krajow malych i srednich naszego regionu. To siegniecie po przywijeje u "wielkich" po trupach "malych". PRZENIGDY nie powinnismy postapic w tak HANIOEBNY sposob, PRZENIGDY!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Nic z tego nie wyjdzie! Kaczor jest mniejszy niz 14.06.07, 17:28 PIERWIASTEK. Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 A kto nas prosi? 14.06.07, 17:46 Jak czytam, jedynie Czesi popieraja projekt systemu pierwiastkowego. A co z takimi zainteresowanymi jak Litwa, Estonia, Wegry, Slowacja, Lotwa, ze nie wspomne o Portugali i Cyprze. pies_na_lewizne napisał: > Pierwiastek broni interesow nie tylko Polski ale i interesow innych malych i > srednich krajow, czlonkow UE. Odpowiedz Link Zgłoś
igraszka Mądry człowiek 14.06.07, 17:40 "- Jestem człowiekiem prawicy. Francuzi głosowali za klarownym projektem. Jest więc strategia. Ale żeby wcielić ją w życie, potrzebuję najlepszych. A najlepsi nie znajdują się tylko na prawicy." Warto aby każda ekipa o tym pamiętała - eksperci nie są tylko w jednej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod a ojca dyrektora prezydent nie zaprosil;( 14.06.07, 18:01 brawo Adam, wywiad z prezydentem Francji to wielka sprawa, przyjazn polsko- francuska, byla i jest, gwarancja stabilnosci w Europie Odpowiedz Link Zgłoś
jowitaa1 bzdety Sarkozego.Polska jest za wielka....tez cos 14.06.07, 18:12 biurokraci unijnii juz nie moga sie doczekac kiedy Polska sie podda. Zwlaszcza Niemcy nie moga sie doczekac zeyb polozyc lape na Polsce. Juz sie poca z emocji. Niedoczekanie wasze!!! Niemcy sa najgrozniejsi dla Polski; wciaz maja roszczenia terytorialne; nigdy nie zrezygnowali z Ziem Zachodnich i Polnocnych. Rzad polski powinien walczyc o zachownaie prawa do weta; to jest najwazniejsze a nie pierwiastek. Odpowiedz Link Zgłoś
stanislawcz02 Re: bzdety Sarkozego.Polska jest za wielka....tez 15.06.07, 18:53 Jowito,a z którego jesteś zaścianka? Czyżby od Butrymów? Odpowiedz Link Zgłoś
barwro5 Sarkozy: Polska jest za wielka na pierwiastek 14.06.07, 18:23 Sarkozy chyba niema pojecia co to jest GW......szmatlawiec antypolski. Mysle ze za niedlugo pozna opinie uczciwych obywateli Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Polska jest za wielka na pierwiastek - bezczelność 14.06.07, 18:47 jesteśmy za dobrzy by wziąść więcej dlatego bierzmy mniej. po co nam rządzić jak możemy być rządzeni. w końcu zawsze mogę wyjechać na zachód europy i nająć się do roboty której miejscowy nie weźmie bo nie chce. ale pana Adama interesują bardziej manewry na francuskiej scenie politycznej. czemu się tam nie wyprowadzi, miałby wszystko na miejscu,po co pytać Sarkozego? w każdym kraju pod każdą długością i szerokością geograficzną (ludzki wymysł ułątwiający życie) rodzi się ktoś taki jak polityk który dla dobra ogółu wymyśla jak ten ogół ogarnąć i zmusić do tańczenia w rytm swojej muzyki. jak czytam ten wywiad to po za ugładzeniami nie widzę niczego innego co mamy w kraju. wypięknianie przez jednych i oszmacanie przez drugich. ale zawsze to gó..... pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
chopako1 Pierwiastek 14.06.07, 19:36 Tak moze wygladac podzial glosow wg pierwiaskta: Deutschland 9 France, UK, Italia 8 Espana 7 Polska 6 Romania 5 Nederlands 4 Greece, Portugal, Belgique, Czech, Hungary, Sweden, Austria, Bulgaria 3 Danemark, Slovakia, Finland,Ireland, Lituania, Latvia 2 Slovenia, Estonia, Cyprus, Luxembourg, Malta 1 Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Re: Pierwiastek 14.06.07, 21:14 No właśnie. Fatalnie. Oddaliłby pełną integrację. Dobrze, że nie przejdzie. Szkoda, że Polska może przez ten projekt znaleźć się na końcu stawki. Odpowiedz Link Zgłoś
gupek222 Macie się słuchać Francji i siedzieć cicho ! 14.06.07, 20:03 fr.wikipedia.org/wiki/Jacques_Chirac Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: gupek 15.06.07, 01:15 gupek222 napisała: > macie sie sluchac Francji i siedziec cicho! Zapomnialas dodac do swej ksywy literke "l"!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Sarkozy: Polska jest za wielka na pierwiastek 15.06.07, 02:10 Skoro te dwa małe downy chcą umierać za pierwiastek to niech to zrobią możliwie szybko - dopóki jeszcze da się całe to gó.. po kurduplach naprawić Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vicary 16.06.07, 02:32 wicary napisał: > Skoro te dwa małe downy chcą umierać za pierwiastek to niech to zrobią możliwie > szybko - dopóki jeszcze da się całe to gó.. po kurduplach naprawić Bredzisz, komuszku! Polska nie jest za wielka na pierwiastek. Polska jest za wielka aby Sarkozy mogl ja zabajtlowac!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gm114 Rozdział państwa i gospodarki (biznesu). 15.06.07, 17:17 Bez rozdziału państwa i biznesu europa stanie się niedługo 3-cim światem świata. Lansowana Europa 2-óch prędkosci, to: pierwsza prędkosć - komunizm, druga prędkosć - etatystyczny socjalizm. Dlatego Chiny wkrótce wyprzedzą razem z Indiami cały świat, bo oprócz ogromnej liczby mieszkańców WPROWADZIŁY KAPITALIZM. W kapitalizmie im więcej ludzi tym wiecej bogactwa. W socjalizmie/komunizmie im więcej ludzi tym więcej problemów, dlatego socjalizm i komunizm lansują zabijanie nienarodzonych, narodzonych i emerytów. W ogóle im mniej ludzi w socjalizmie tym lepiej, bo mniej kasy potrzeba na zasiłki. W kapitalizmie, lepiej gdy jest więcej ludzi, bo jest lepszy biznes. No to wybierajcie drodzy co chcecie.. Wasz wybór, wola pańska.. Odpowiedz Link Zgłoś