signal i znowu zagrywka pod publiczkę 15.06.07, 20:35 zamiast przeprowadzić prawdziwą reformę finansów publicznych robi się pozorowane kroki Odpowiedz Link Zgłoś
marekmarek44 Re: i znowu zagrywka pod publiczkę 15.06.07, 21:09 To nie zagrywa pod publiczkę,tylko realizacja liberalnej doktryny Zyty,która zmieniła partyjną przynależność,ale nie swoją głowę. Gilowska podobnie jak inni liberałowie skłonni są dać lekką ręką 20 mld zł biznesmenom kosztem innych grup z powodów doktrynalno-ideologicznch. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 ach biznesmenom? no co za idiota 16.06.07, 01:30 Składka jest obniżana przede wszystkim po stronie PRACOWNIKA (dokładnie o 2,5x więcej niż pracodawcom (5%:2%)), tępaku. Przeliterować ci? P R A C O W N I K A. Poza tym tą składkę odprowadzają za swoich pracowników również wszystkie instytucje budżetowe, które ciężko uznać za twoich piekielnych biznesmenów. > Gilowska podobnie jak inni liberałowie skłonni są dać lekką ręką 20 mld zł > biznesmenom kosztem innych grup z powodów doktrynalno-ideologicznch. "Dać" "kosztem innych"? Rozumiem że budżet to z własnego kieszonkowego RP opłacasz a potem ten świński rząd "daje" to tym wrednym biznesmenom? Gros tego budżetu tworzą podatki odprowadzane właśnie przez przedsiębiorców, ich firmy i pracowników którym dają oni zatrudnienie. Przedsiębiorca to nie wróg ale przyjaciel budżetu - im jemu lepiej tym lepiej budżetowi. I na odwrót. Niestety takie typy jak ty nigdy tego nie zrozumieją. KOSZTEM INNYCH z budżetu "dajemy" rolnikom i górnikom, bo to oni dostają dużo więcej niż wpłacają. Nie przedsiębiorcom. Widzę że twoja osobista doktryna, pajacu, zakłada sprzeciw wobec każdego, choćby najsłuszniejszego, posunięcia "lyberałów". Odpowiedz Link Zgłoś
mm11114 Re: ach biznesmenom? no co za idiota 16.06.07, 10:23 pacal2 napisał: > Składka jest obniżana przede wszystkim po stronie PRACOWNIKA (dokładnie o 2,5x > więcej niż pracodawcom (5%:2%)), tępaku. > > Przeliterować ci? P R A C O W N I K A.itd > >OK' moze ktos nie wie dokladnie jakie sa zawilosci i jaki wplyw na inne skladniki ma np. zmniejszenie skladki rentowej oplacanej przez pracownika (pracownicy to zarowno Ci ktorzy maja brutto 936 ( przy pelnym etacie -) i Ci ktorzy zarabiaja duzo, duzo wiecej i tutaj jest sprawa bo jak juz pisalam ta najwieksza zesza pracownikow wzrost jest b.maly, ale Ci (przede wszystkim oplacani z budzetu )zyskaja "sporo" I tutaj jest ten problem, ze robi sie wielki szum, a rzeczywistosc jest dosyc "szara". I nie nalezy nikogo wyzywac od idiotow. Odpowiedz Link Zgłoś
danek121 Wreszcie coś sensownego 15.06.07, 21:51 Wreszcie obniżono podatek nie tylko bogatym. Ale nie ma się co za bardzo cieszyć bo przy okazji bogaci załatwili sobie uldę na dzieci i to jest skandal, że biedni na dziecko dostaną grosze a bogaci 3015 zł. Natomiast dokładnie od 2800 zł. zalacimy mniej o3% czli o84 zł ale od tego zapłacimy 19% podatek czyli 15,96 zł. więc na rękę dostaniemy więcej o 68,04 zł. Mniej o te 3% zaplacimy tylko od 2,5 średniej krajowej bo powyżej tej średniej nie placi się składki ZUS. Odpowiedz Link Zgłoś
l-ewa Na tym polega oszustwo PiS-u 15.06.07, 22:18 Najpierw zabiera a potem oddaje. Tyle że zabiera po cichu a oddaje z wielką propagandą... Oto co wzrosło w 2007 r. finanse.wp.pl/POD,15,ao_page,9,kat,0,wid,8578076,prasa.html?ticaid=13ee6 Odpowiedz Link Zgłoś
u238 Sejm obniżył składkę rentową: wzrosną zarobki 15.06.07, 22:24 No dobra to wiemy kto na tym zyska, ale kto straci? Czy to znaczy, że będzie mniej pieniędzy na renty i emerytury? Słyszałem i tak brakuje pieniędzy w tym systemie Odpowiedz Link Zgłoś
strom kampania wyborcza trwa! podatnik sfinasuje deficyt 15.06.07, 22:27 budżetowy i emerytury po partyzancku czyli od tyłu Odpowiedz Link Zgłoś
blindlemon Prosta kalkulacja! 15.06.07, 22:46 "Za nowelizacją głosowało 341 posłów, nikt nie był przeciw, wstrzymało się 37" 341+37=378 tak? Gdzie więc podziało się 82 darmozjadów płaszczących dupska z moje i Wasze pieniądze????? Grrrrrr..... Odpowiedz Link Zgłoś
amschel_leberstein Re: Prosta kalkulacja! 15.06.07, 23:16 a to oni na szabas pojechali, bo to wolne, bo to świento Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 a lewactwu wciąż coś nie pasuje ! 15.06.07, 23:37 a ja wam powiem; miernoty lewackie nie powinny nigdy być u władzy. Od 1989 do 2005 roku to były lata zmarnowanych szans. Niszczenie bankowości, niszczenie zakładów pracy (całych gałęzi przemysłowych). Rozkradanie majątku narodowego. Niszczenie szkolnictwa, deprawacja społeczeństwa, ................................................................. ................................................................................ .................., robienie sobie żartów z prawa, ect, ect, ect. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: enedue3 16.06.07, 00:28 enedue3 napisał: > a tewactwu wciaz cos nie pasuje > a ja wam powiem; miernoty lewackie nie powinny nigdy być u władzy. > Od 1989 do 2005 roku to były lata zmarnowanych szans. Niszczenie bankowości, > niszczenie zakładów pracy (całych gałęzi przemysłowych). Rozkradanie majątku > narodowego. Niszczenie szkolnictwa, deprawacja > społeczeństwa, ................................................................ > . > .............................................................................. . > . > .................., robienie sobie żartów z prawa, ect, ect, ect. Nie pasuje, bo nie moga juz krasc! Bardzo trafnie to ujales! Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
boguslawolszak Sejm obniżył składkę rentową: wzrosną zarobki 16.06.07, 00:14 ciekaw jestem, czy ta ustawa dotyczy także rencistów i emerytów, czy ich omija. Nie wiem, czy emeryci i renciści płaćą składkę emerytalną. Zabierają dużo, ale tak naprawdę nie mam pojęcia jakie składniki ww tym się mieszczą Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 Sejm obniżył składkę rentową: wzrosną zarobki 16.06.07, 05:34 Na co ja te pieniądze wydam. Nie palę, nie piję, do agencji nie chodzę. Co z tymi pieniędzmi robić. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..........Kto zaopiekuje sie SLD?................. 16.06.07, 06:10 ------Wasza mentalność jest skarlała kompletnie. Byliście przez kilkadziesiąt lat sługami Związku Sowieckiego i dzisiaj nie potraficie żyć bez pana, nie potraficie żyć bez jakiegoś opiekuna. Do dzisiaj jesteście w takim stanie psychologicznym, że poszukujecie swojego opiekuna. Jeżeli zabrakło go na Wschodzie, to rozglądacie się po całym świecie, kto mógłby się wreszcie wami zaopiekować - komentował Roman Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
mm11114 Sejm obniżył składkę rentową: wzrosną zarobki 16.06.07, 09:54 szanowni dyskutanci, ale tak naprawde policzyliscie jakie wieksze pieniadze oczyma przecietny podatnik, a ile np.urzednicy z Ministerstw czy Poslowie? Otoz to wyglada nastepujaco: brutto-1000 zl do wyplaty+ 24.30, brutto 10000zl do wyplaty + 239Zzl.Prosze przeliczyc wzrost roczny. Nie dziwi mnie,ze tak zgodnie glosowali.Pani Minister Gilowska mowi o obnizczce kosztow pracy czyli wg mnie to k-ty, ktore obciazaja pracodawce, oczywiscie od stycznia 2008 bedzie o 2 pkt.% - to jest prawie nic, chyba, ze pracodawcy beda wyliczac aby dla pracownikow zmniejszyc wynagrodzenie( oczywiscie to przekraczajace minimalne).Pewnie ze dobrze ,ze cos sie w tej sferze ruszylo,ale znowu nie z wielka korzyscia dla tej najwiekszej czesci spoleczenstwa.Wczoraj w czasie glosowania w Sejmie jeden z Poslow podniosl ten fakt podajac kwoty wzrostu wynagrodzen tych najnizszych do wysokich - to Marszalek DORN - odebral glos mowiac, ze to nie na temat? Odpowiedz Link Zgłoś
onyx_70 Re: Sejm obniżył składkę rentową: wzrosną zarobki 16.06.07, 11:18 Spoko, spoko, teraz dali kilka groszy, a za jakiś czas wymyślą jakiś głupi podatek lub podniosą akcyzę i ściągną sobie to z nawiązką. Odpowiedz Link Zgłoś