Dodaj do ulubionych

ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kras...

18.06.07, 12:35
a ja myslalem ze to wszystko jednak krasnoludki :) ale lekarze i pigulki wyjasnily mi to ... teraz juz wiem ze najwazniejse rzeczy robia skrzaty .. ale ja nie madry bylem :D
Obserwuj wątek
    • joushua A tak naprawde to male zielone ludziki z Saturna.. 18.06.07, 12:41
      :-)
      • noname711 Re: A tak naprawde to male zielone ludziki z Satu 18.06.07, 12:47
        czyli czas na kolejna pigulke :) ... ciekawe co oni biore ze widza krasnoludki :D:D:D
        • joushua Cos biora... 18.06.07, 14:27
          ...
      • niepoprawny1 Nauczyciele to roszczeniowe nieroby. 18.06.07, 12:49
        Pensum 18 godzin, 2,5 miesiąca wakacji i jeszcze nie mogą się przyłożyć do
        poprawiania egazminów. Gruby skandal !!! Środowisko nauczycielskie, a zwłaszcza
        ZNP to skansen. Najwięcej cierpią na tym dobrzy nauczyciele, którzy na wolnym
        rynku zarobiliby więcej. Prawie nikt jednak nie domaga się prywatyzacji, bo
        większość nauczycieli to miernoty, które nie wytrzymałyby konkurencji.
        A podwyżki co zmienią ??? To, że inflacja pójdzie w górę, spowolni się rozwój i
        wszyscy na tym stracą. Zwłaszcza żądajacy...
        • drk_z Re: Nauczyciele to roszczeniowe nieroby. 18.06.07, 12:53
          Więc zostań nauczycielem, przecież to raj a nie życie!
        • niepoprawny1 Socjalizm ZNP 18.06.07, 12:55
          To jest kwiatek:"czas samej wypowiedzi ucznia przed komisją bez czynności
          dodatkowych, takich jak np. zapoznanie ucznia z treścią zadań egzaminacyjnych,
          dokonanie oceny ucznia przez nauczycieli oraz wypełnianie dokumentacji związanej
          z egzaminem."
          Kiedy w upały 3/4 społeczeństwa będzie zap... oni będą się byczyć na zielonej
          łączce i żałować 2 godziny przepracowanych "społecznie" ponad pensum.
          Chamstwo !!! Inaczej tego określić nie można.
          Giertych nieraz jest śmieszny, ale Broniarz to już totalny śmiech. Za takie
          chamstwo etosowe środowisko przedwojenne powiozłoby go na taczece, ale czasy się
          zmieniły. To homosovieticus w najczystszej postaci.
          • ar.co Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:10
            Już ci ktoś poradził: zatrudnij się jako nauczyciel, skoro to taka przyjemność.
            Najgorzej, kiedy o sprawach edukacji wypowiadają się ludzie o inteligencji na
            poziomie absolwentów rabfaków.
            • niepoprawny1 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:20
              ar.co napisała:

> Już ci ktoś poradził: zatrudnij się jako nauczyciel, skoro to taka przyjemność.
              >
              > Najgorzej, kiedy o sprawach edukacji wypowiadają się ludzie o inteligencji na
              > poziomie absolwentów rabfaków

A kiedy będę krytykować złodziei powiesz mi, że sam mam zostać złodziejem.
              Logika iście socjal-nauczycielska.
              ZNP to zakała nauczycielstwa. Do związku wstępują najmierniejsi z miernych.
              Jeszcze kilka lat i oświata zostanie wreszcie sprywatyzowana, a wtedy znajdą w
              niej pracę najzdolniesi ludzie z powołaniem i ci którym chce się pracować.
              Członkowie ZNP będą musieli sobie znaleźć inne zajęcia i nie będzie zlituj !

• k0len Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:35
                Przepraszam, ale chyba nie wiesz o czym piszesz... Same prywatne szkoly maja
                byc lekarstwem na wszystko??
                Wiesz co sie w nich (a w zasadzie niektorych) dzieje?? Nauczyciele dla swietego
                spokoju przepuszczaja uczniow z klasy do klasy, rodzice placa wiec wymagaja i
                gleboko w powazaniu maja to czy ich dziecko umie material w stopniu chocby
                minimalnym - chca miec spokoj i tylko to ich obchodzi, a dyrektorzy ze wzgledu
                na to zeby ten spokoj osiagnac i nie stracic zarobku zmuszaja tych nauczycieli
                ktorzy nie popadli jeszcze w "zaliczeniowy marazm" zeby przepuszczali miernoty
                i bezmuzgi dalej.. tak wiec jak widzisz zarowno w oswiacie prywatnej jak i w
                panstwowej dzieje sie zle, nie ma czegos takiego jak zloty srodek.
                Jeszcze jedno, takie skrajne opowiadanie sie za jedna z opcji i plucie na druga
                nie starajac sie zobaczyc wszystkich aspektow jest bardzo bliskie fanatyzmowi,
                a to ani w wykonaniu lewicy, czy moze jak wolisz "komuchow", ani w wykonaniu
                prawicy "kleru" nie jest dobre w zadnej sytuacji bo prowadzi do nietolerancji i
                totalitaryzmu.
                • niepoprawny1 Pewnie to samo jest na Princeton czy Harvard 18.06.07, 15:33
                  bo to prywatne szkoły i przepuszczają uczniów z roku na rok... To jest po prostu
                  śmieszne... argumenty państwowego lobby...
                  Prywatne działa lepiej zawsze. Kto chce się uczyć marnie i zdobywać marną
                  wiedzę, ten sobie marną szkołę znajdzie.
                  A totalitarnym zamordystą jesteś Ty, żądając przymusu oświaty publicznej i
                  uszcześliwiania ludzi na siłę.
                  • funny5 Re: Pewnie to samo jest na Princeton czy Harvard 18.06.07, 18:37
                    Harvard to uniwersytet pissdoopku
              • irmina.w Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 20:18
                > A kiedy będę krytykować złodziei powiesz mi, że sam mam zostać złodziejem.
                > Logika iście socjal-nauczycielska.

Jeśli uważasz, ze złodzieje mają takie cudowne życie, to aż dziw, że nie jesteś
                jednym. No chyba że jesteś. Bo skoro rzeczywiście nauczyciel to najlepszy zawód
                w kraju, to powinieneś bez wahania pójść do takiej pracy. Chyba że, o zgrozo,
                nie przyjmują tam każdego z ulicy, tylko ludzi, którzy uczą sie co najmniej 5
                lat na uczelniach wyższych, wyrabiają za darmo godziny praktyk a potem spędzają
                wieczory na przygotowywaniu lekcji i sprawdzaniu prac domowych i klasówek,
                uzupełnianiu dzienników, spotykaniu się z rodzicami i Bóg wie czym jeszcze. A 2
                miesiące wakacji to też mrzonka, bo rady pedagogiczne trzeba odbyć przynajmniej
                kilka razy w tym czasie.

> ZNP to zakała nauczycielstwa. Do związku wstępują najmierniejsi z miernych.
                > Jeszcze kilka lat i oświata zostanie wreszcie sprywatyzowana, a wtedy znajdą w
                > niej pracę najzdolniesi ludzie z powołaniem i ci którym chce się pracować.
                > Członkowie ZNP będą musieli sobie znaleźć inne zajęcia i nie będzie zlituj !

Prędzej spotkasz nauczyciela z powołaniem w szkole publicznej, bo w prywatnej
                możesz trafić na takiego, który "na kasę leci" (w publicznej raczej nie).

Problem w tym, że ludzie, którzy mają powołanie właśnie próbują się w tej pracy
                spełniać. Spróbuj jednak popracować przez 2-3 lata z rozwydrzoną młodzieżą z
                gimnazjum, w 30-osobowych klasach, nawet na pół etatu i zobaczysz ile zostaje
                nawet z największej na początku chęci. Może pójdźmy dalej i zrezygnujmy z
                obowiązkowej nauki do 18-go roku życia, wtedy uczyć będą się tylko ci, którzy
                czują powołanie do zdobywania wiedzy. I nauczycielom i młodzieży naszej złotej
                będzie wtedy łatwiej. A i szkół trochę zamkną, bo wspomniana rozwydrzona
                młodzież wyraźnie ma ciekawsze rzeczy na głowie.
                • yacho1984 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 23:30
                  Ręce opadają... w dzisiejszych czasach kazda praca umysłowa wymaga studiow i
                  praktyk - pozatym nie to jaką uczelnie skończysz determinuje ile bedziesz
                  zarabiac ! to POPYT RYNKOWY NA PRACĘ - tego zaden nauczyciel zrozumiec nie moze
                  - sa prywatne szkoly - jak komus nie odpowiada - droga wolna !.
          • zydzinski2 To nie związek to sitwa postkomuchów nad matoło- 18.06.07, 13:12
            watymi nauczycielami. Inteligencję wymordowano w Katyniu, wywieziono na Sybir,
            spalono w krematoriach.
            To co teraz zwie się nauczycielstwem - to (w 99%) dno, nieudactwo, brak wiedzy...
            I to jest całe ZNP -
          • los1717 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:18

> To jest kwiatek:"czas samej wypowiedzi ucznia przed komisją bez czynności
            > dodatkowych, takich jak np. zapoznanie ucznia z treścią zadań egzaminacyjnych,
            > dokonanie oceny ucznia przez nauczycieli oraz wypełnianie dokumentacji
            związane
            > j
            > z egzaminem."
            > Kiedy w upały 3/4 społeczeństwa będzie zap... oni będą się byczyć na zielonej
            > łączce i żałować 2 godziny przepracowanych "społecznie" ponad pensum.
            > Chamstwo !!! Inaczej tego określić nie można.
            > Giertych nieraz jest śmieszny, ale Broniarz to już totalny śmiech. Za takie
            > chamstwo etosowe środowisko przedwojenne powiozłoby go na taczece, ale czasy
            si
            > ę
            > zmieniły. To homosovieticus w najczystszej postaci.
            Jesli praca nauczyciela to taka wspaniala rzecz, to dlaczego nie zostaliscie
            nauczycielami??? Zapraszam! Moze wtedy otworza sie oczy.
            To, ze pensum to 18 godzin - zgadza sie, ale nikt nie dolicza ile czasu kazdy z
            nas spedza w domu - nie tylko przygotowujac sie do lekcji (tak, tak - ja nawet
            po 8-letnim stazu pracy ciagle znajduje cos nowego, poza tym to sztuka
            przygotowac lekcie, zeby uczniowie sie nie zanudzili), dodam do tego rady
            pedagogiczne ciagnace sie godzinami, tona papierow do uzupelniania - ciagle
            trzeba pisac jakies sprawozdania, sprawozdania z realizacji sprawodzdan...
            powoli dochodzimy do absurdu z papierkami. Do tego dochodza jeszcze jeszcze
            kursy i studia - i one nie odbywaja sie podczas moich godzin pracy, tylko w
            moim tzw. czasie wolnym. I jeszcze jedna sprawa - pracujac w szkole nie mam
            czesto czasu nawet na to, aby 5 min. podczas przerwy posiedziec w spokoju i
            wypic choc kilka lykow kawy - tak, tak - nie ma spoznien: jest dzownek i trzeba
            sie ruszac, isc do kolejnej klasy, niewazne, ze zasycha w gardle, ma sie ochote
            choc na jablko lub kanapke o toalecie nie wspomne. Czasem idac do urzedu, banku
            i widzac, jak niektore osoby tam pracuja mam ochote zaproponowac im choc dwa
            dni w szkole - moze wtedy zrozumieja nas - nauczycieli. Fakt - 2 miesiace
            wakacji, plus inne przerwy, ale - w scisle okreslonym czasie. Ja nie mam
            mozliwosci wziac w trakcie roku szkolnego urlopu. I jeszcze matury - gdybym
            wiedziala, jak bedzie wygladalo rozliczenie, nie zgodzilabym sie na udzial w
            komisji. Siedizalam na angielskim 5 dni, przeegzaminowalam ok.100 osob i po
            kazdym dniu mialam dosc. 5 dni - nie 18 godzin, tylko srednio 8 godzin dziennie
            PRACY, a nie siedzenia, picia kawy, surfowania w necie. Na koncu okazalo sie,
            ze lepiej bym wyszla, gdybym podczas tych dni normalnie pracowala.
            No i ten slynny juz komunizm i PZPR - czy wszyscy w tym kraju musza zyc
            historia?!? Ja nie pamietam komunizmu, o stanie wojennym opowiadala mi mama, ze
            nie bylo Teleranka, ze byly kolejki i kartki... I nie lubie jak mnie i wiele
            moich kolezanek i kolegow ktos w taki sposob obraza. W ZNP sa mlodzi
            nauczyciele i z pewnoscia do komunistow nie naleza. A dopoki nie bedzie godnych
            podwyzek, to dobrze zapowiadajacy sie nauczyciele w szkole nie zostana, bo -
            tak jak mowi moj stazysta - spolecznie to moge pracowac w organizacji
            pozarzadowej.

• yacho1984 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:36
              Kobieto !

Ja jestem programista do pracy przygotowuje sie czasem po 3h kazdego dnia zeby
              jutro wiedziec co mam robic - tempo zmian w tym srodowisku jest duże.

Podstawowoym problemem Waszym jest to że żaden nauczyciel nie chce i nie weźmie
              odpowiedzialności za swoją pracę - a w dzisiejszym świecie płaci się za efekty -
              takie jakie efekty taka płaca.
              • los1717 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:23
                Mezczyzno!
                nie napisalam jak dlugo przygotowuje sie do lekcji, ale mysle ze podobnie dlugo
                przygotowuje sie, zeby wiedziec co mam robic kolejnego dnia
                tempo zmian w moim srodowisku (angielski) tez jest duze, na pewno nie tak
                bardzo jak w Twoim przypadku
                prosze - powiedz jak Twoim zdaniem placic nauczycielowi za efekty w szkole?
                porownywac oceny uczniow - i jesli sa lepsze niz wczoraj (tydzien temu, miesiac
                temu, rok temu...) to znaczy ze to jakis efekt jest, moze srednie uczniow, a
                moze jeszcze jakos inaczej? Tylko czy to czasem nie jest tak, ze ten
                nauczycielski 'efekt' widoczny jest po wielu latach? Ale moze sie nie znam.
                Prosze bardzo - 'ide' na to, tylko jeszcze mam taka malutka sprawe - jak to
                zrobic w przypadku klasy 29 osobowej, gdzie tak naprawde mam uczniow na 5
                poziomach zaawansowania, a lekcja ma tylko 45 min
                i zeby nie bylo - moglabym pracowac w szkole dluzej niz 18 godzin, to nie jest
                dla mnie problem. Nawet nie wiesz jak bardzo chcialabym pracowac tylko w jednym
                miejscu (a nie tak jak teraz w 3 szkolach), zeby zarobic na swoje utrzymanie -
                i to utrzymanie bez fajerwerkow
                • niepoprawny1 To proste - zatrudniać nauczycieli jak w firmie. 18.06.07, 14:31
                  Oczywiście, że można oceniać pracownika- nauczyciela tak jak każdego innego.
                  Przecież nawet rodzice mówią. Lepiej jakby uczyła Cię "ta", bo "nauczy", a tamta
                  jest beznadziejna. Szkoły konkurowałyby między sobą jak najlepszą kadrą. A nie
                  czy się stoi czy się leży, czy się jest zięciem czy wnukiem dyrektora czy radnego.
                  Słabsi nauczycile nie muszą iść na bruk - mogą założyć małą gastronomię albo
                  przepisywać teksty na maszynie. Państwo nie troszczy się złych weterynarzy czy
                  kiepskich stolarzy.
                • yacho1984 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:40
                  ale przecież nikt Ci nie broni pracować prywatnie !
                  Mamy wolny rynek - szkół językowych za przeproszeniem od zarąbania - stawki na
                  pewno wyższe grupy na pewno mniejsze.... w czym problem ? :)
                • yacho1984 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:52
                  Jak płacić za efekty ? bardzo prosto - jeśli mnie szef wysyła na szkolenie to
                  właśnie szef ma widzieć że coś z tego szkolenia wyniosłem i to on (ponieważ je
                  funduje) bedzie mógł zgłaszać jakiekolwiek pretensje co do poziomu. Zdaje sobie
                  sprawę że sytuacja tych dobrych nauczycieli w naszym kraju jest zła - ale drogą
                  do jej polepszenia jest uwolnienie rynku a nie wymaganie podwyżek.

W moim żywocie edukacyjnym (trwającym jeszcze) spotkałem sie z 8ma anglistkami i
                  tak naprawde 2-3 uznałbym za takie z ktorymi chciałbym mieć zajęcia.

Nauczyciele powinni mieć pretensje o brak możliwości dostosowania swoich
                  umiejętności do potrzeb uczniów (ile naprzykład słownictw tym dzieciakom sie
                  przyda i jakiego - poza gramatyką ktora sie rozumie sama przez się i wiele sie
                  wniej nie wymyśli) - tu choroba jest w systemie a niskie płace są tylko skutkiem.

PS. Przepraszam za ten wołącz na początku - jakiś taki nie na miejscu był :)
            • niepoprawny1 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:36
              Zabrzmiało to jak manifest socjalistyczny !!!
              I jeszcze to zdanie:" Na koncu okazalo sie,
              > ze lepiej bym wyszla, gdybym podczas tych dni normalnie pracowala."
              Szanowna Pani, okazuje się, że przepracowała Pani normalny tydzień pracy
              statystycznego Polaka ! 40 godzin w tygodni, jeśli to oczywiscie prawda. Raz w
              roku. I jeszcze pretensje ? Do kogo ?
              To rzeczywiście skandal. Pewnie nie miała Pani czasu nawet na przygodtowanie się
              do lekcji w szkole.
              Mówi Pani, że jest młoda i nie ma nic wspólnego z PZPR no i co z tego, skoro
              powtarza Pani socjalistyczne bajania.
              W szkole nie ma Pani czasu na przerwę ? Co ma powiedzieć statystyczny Polak
              pracownik, któremu przysługuje 15 min. przerwy w czasie 8 godzin dziennie ?
              Pani przerwy ma co godzinę i w szkole jest przez 18 godzin.
              Uczciwi i zdolni nauczyciele z ZNP (jeśli są tam tacy) powinni pozbyć się
              Komunistycznego Dziadka Broniarza i podobnie jak lekarze domagać się
              prywatyzacji oświaty.
              Niestety takich nauczycieli jak na lekarstwo.
              • krzysta1 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:44
                Chciałbym pracować task jak Ty, móc w pracy siedziecw internecie i pisać
                pierdoły, pić herbatkę, gaDAć Z KOLEGAMI . W szkole pracuje się efektywnie, nie
                można czytac gazetki, czy wysyłać e-maile - idź popracuj i wtedy się wypowiadaj.
                • niepoprawny1 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 13:51
                  krzysta1 napisał:

> Chciałbym pracować task jak Ty, móc w pracy siedziecw internecie i pisać
                  > pierdoły, pić herbatkę, gaDAć Z KOLEGAMI . W szkole pracuje się efektywnie, nie
                  > można czytac gazetki, czy wysyłać e-maile - idź popracuj i wtedy się wypowiadaj
                  > .

Wiem, że Pan by chciał, ale ja wcale nie chcę. Tym właśnie różnię się od
                  socjal-nauczyciela, że dla mnie choroba to nie ulga.
                  Gdyby większość z nas, uczciwych, pracujących ludzi miała trochę czasu, tak jak
                  jak teraz, to pojechalibyśmy do Sejmu i zwalczyli socjalistyczne brednie i ucisk
                  nałożony przez tych, którym się chce protestować, a nie robić !!! Wyzysk w
                  Polsce to m.in. wyzysk nauczycieli i urzędników - tylko, że są to wyzyskiwacze ,
                  a nie wyzyskiwani.
                  • mark.parker Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 18:56
                    Więcej tych debilizmów ćwierćinteligenta z pisuarowego "odzysku" nie mogę
                    czytać. Kto najczęściej wini nauczycieli i czyni im nieprzystojne zarzuty?
                    MATOŁ! Nie był w stanie się nauczyć, bo ograniczony umysłowo, a teraz ma
                    pretensje. Przekwalifikuj się i staraj o pracę w szkole - wątpię, żeby cię tam
                    ktoś zatrudnił.

niepoprawny1 napisał:

> krzysta1 napisał:
                    >
                    > > Chciałbym pracować task jak Ty, móc w pracy siedziecw internecie i pisać
                    > > pierdoły, pić herbatkę, gaDAć Z KOLEGAMI . W szkole pracuje się efektywni
                    > e, nie
                    > > można czytac gazetki, czy wysyłać e-maile - idź popracuj i wtedy się wypo
                    > wiadaj
                    > > .
                    >
                    > Wiem, że Pan by chciał, ale ja wcale nie chcę. Tym właśnie różnię się od
                    > socjal-nauczyciela, że dla mnie choroba to nie ulga.
                    > Gdyby większość z nas, uczciwych, pracujących ludzi miała trochę czasu, tak jak
                    > jak teraz, to pojechalibyśmy do Sejmu i zwalczyli socjalistyczne brednie i ucis
                    > k
                    > nałożony przez tych, którym się chce protestować, a nie robić !!! Wyzysk w
                    > Polsce to m.in. wyzysk nauczycieli i urzędników - tylko, że są to wyzyskiwacze
                    > ,
                    > a nie wyzyskiwani.
              • los1717 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:07
                niee, no to nieprawda jest ze przepracowalam te 40 godzin - tak sobie
                napisalam, zeby napisac...
                nie mam o to do nikogo pretensji - wybralam taki zawod bo lubie uczyc i
                potrafie to robic dobrze, wiec nie boje sie, ze gdyby placono za efekty to
                byloby ze mna gorzej
                a jesli juz rozliczamy sie z czasu - to przerwy mam nie co godzine tylko co 45
                min. - tylko taki scenariusz jest raz w tygodniu, w pozostale dni na przerwach
                dyzury, a w szkole nie jestem 18 godzin (byloby fajnie) - a dlaczego pracuje
                wiecej niz 18 godzin - opisalam wczesniej.
                Socjalistyczne bajania to tez nie - to rzeczywistosc szkolna. Czy do
                sosjalisycznego bajania doliczysz tez to, ze norma w szkole jest doplacanie
                przez nauczyciela do swojej pracy - ja juz po 5 latach pracy w szkole dostalam
                do sali odtwarzacz (w przypadku nauczyciela j. obcego to jedna z wazniejszych
                pomocy) - wczesniej nosilam z swoj z domu, o kopiowaniu testow, materialow do
                pracy w grupach, markerach do tablicy nie wspomne. Ale jak juz tak sobie bajam,
                to niech bedzie na calego.
                • niepoprawny1 Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 14:19
                  Socjalizm to system, który bohatersko walczy z problemami nieznanymi w innych
                  systemach. Tylko dlaczego nikt z tych uczciwych i sumiennych nauczycieli z
                  powołania, członków ZNP nie chce pozbyć się Broniarza ? Czy dobrego nauczyciela
                  zadowoli podwyżka o 200 zł bez perspektywy wyższej za cięższą pracę, większą
                  wiedzę i skuteczność ? Pewnie nie. Dlatego twierdzę, że to nie jest dobry
                  nauczyciel, tylko ktoś kto chce małym wysiłkiem jakoś sobie żyć.
                  Uczciwy i dobry nauczyciel powinien,jak lekarze (albo radykalniej) domagać się
                  prywatyzacji oświaty i grozić wypowiedzeniem umowy o pracę. Zniesienia karty
                  nauczyciela i innych szkaradków PRL, które sprawiają, że wszyscy nauczyciele są
                  równi i nie mogą się rozwijać.
                  W ZNP powinien dokonać się przewrót. Broniarz to stary aparatczyk myślący po
                  staremu, przesiadujący za pieniądze składkowiczów na posiedzeniach SLD.
              • mark.parker Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 18:49
                Burak znowu dowiódł, że nie umie czytać ze zrozumieniem.

niepoprawny1 napisał:

> Zabrzmiało to jak manifest socjalistyczny !!!
                > I jeszcze to zdanie:" Na koncu okazalo sie,
                > > ze lepiej bym wyszla, gdybym podczas tych dni normalnie pracowala."
                > Szanowna Pani, okazuje się, że przepracowała Pani normalny tydzień pracy
                > statystycznego Polaka ! 40 godzin w tygodni, jeśli to oczywiscie prawda. Raz w
                > roku. I jeszcze pretensje ? Do kogo ?
                > To rzeczywiście skandal. Pewnie nie miała Pani czasu nawet na przygodtowanie si
                > ę
                > do lekcji w szkole.
                > Mówi Pani, że jest młoda i nie ma nic wspólnego z PZPR no i co z tego, skoro
                > powtarza Pani socjalistyczne bajania.
                > W szkole nie ma Pani czasu na przerwę ? Co ma powiedzieć statystyczny Polak
                > pracownik, któremu przysługuje 15 min. przerwy w czasie 8 godzin dziennie ?
                > Pani przerwy ma co godzinę i w szkole jest przez 18 godzin.
                > Uczciwi i zdolni nauczyciele z ZNP (jeśli są tam tacy) powinni pozbyć się
                > Komunistycznego Dziadka Broniarza i podobnie jak lekarze domagać się
                > prywatyzacji oświaty.
                > Niestety takich nauczycieli jak na lekarstwo.
                >
          • mark.parker Re: Socjalizm ZNP 18.06.07, 18:40
            Homo Sovieticus to ktoś, kto uważa, że nauczyciele będą "żałować 2 godziny
            przepracowanych "społecznie" ponad pensum". Społecznie to było w komunizmie.
            Widać, że jesteś niepoprawny, bo dalej głosisz idee komunistów.
            Do pracodawcy "niepoprawnego": Natychmiast zażądać od niego pracy za darmo w
            czynie społecznym i przymusowo wysyłać na dwumiesięczny bezpłatny urlop latem,
            żeby se poleżał na zielonej łączce.
            Nb. żałować kogo, czego, a więc dwóch godzin przepracowanych...itd. Gramatyka
            wymaga zgodności przypadków. To może lepiej wróć do II albo III klasy
            podstawówki zamiast się wymądrzać, co?

niepoprawny1 napisał:

> To jest kwiatek:"czas samej wypowiedzi ucznia przed komisją bez czynności
            > dodatkowych, takich jak np. zapoznanie ucznia z treścią zadań egzaminacyjnych,
            > dokonanie oceny ucznia przez nauczycieli oraz wypełnianie dokumentacji związane
            > j
            > z egzaminem."
            > Kiedy w upały 3/4 społeczeństwa będzie zap... oni będą się byczyć na zielonej
            > łączce i żałować 2 godziny przepracowanych "społecznie" ponad pensum.
            > Chamstwo !!! Inaczej tego określić nie można.
            > Giertych nieraz jest śmieszny, ale Broniarz to już totalny śmiech. Za takie
            > chamstwo etosowe środowisko przedwojenne powiozłoby go na taczece, ale czasy si
            > ę
            > zmieniły. To homosovieticus w najczystszej postaci.
        • mark.parker Re: Nauczyciele to roszczeniowe nieroby. 18.06.07, 18:33
          Jacy wy jesteście nudni. Wypisujecie coś bez pojęcia o pracy nauczycieli - i
          stale to samo wg instrukcji z gabineciku kurdupelka i z gabineciska wałacha.
          Wstyd tak obnosić się z własną głupotą! Ktoś, kto pisze "> A podwyżki co zmienią
          ??? To, że inflacja pójdzie w górę, spowolni się rozwój i
          > wszyscy na tym stracą. Zwłaszcza żądajacy...", powinien od razu zrezygnować z
          połowy pensji.

niepoprawny1 napisał:

> Pensum 18 godzin, 2,5 miesiąca wakacji i jeszcze nie mogą się przyłożyć do
          > poprawiania egazminów. Gruby skandal !!! Środowisko nauczycielskie, a zwłaszcza
          > ZNP to skansen. Najwięcej cierpią na tym dobrzy nauczyciele, którzy na wolnym
          > rynku zarobiliby więcej. Prawie nikt jednak nie domaga się prywatyzacji, bo
          > większość nauczycieli to miernoty, które nie wytrzymałyby konkurencji.
          > A podwyżki co zmienią ??? To, że inflacja pójdzie w górę, spowolni się rozwój i
          > wszyscy na tym stracą. Zwłaszcza żądajacy...
    • yxcv ZNP-prosze wymyslec inna nazwe to kojarzy mi sie z 18.06.07, 12:57
      PZPR:
    • lexgm ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kras.. 18.06.07, 12:58
      "...ministerstwo myśli, że wszystko robią krasnoludki..." - to chyba zbyt duży
      komplement z tym myśleniem w ministerstwie ?
    • zydzinski2 Broniarz do brony !! Na pole chłopie do roboty! 18.06.07, 13:04
      Byłbym bardziej użyteczny !
      • palestrina2o05 zamknij swoje średniowieczne usta 18.06.07, 13:21
      • krzysta1 Re: Broniarz do brony !! Na pole chłopie do robot 18.06.07, 13:27
        A Ty już sie przepracowałeś? Sam się bierz do roboty , bo głupoty wypisujesz.
        Sam jesteś przykładem, że nauczyciele dobrze uczą, takiego głu..a nauczyli pisać
        - dziękuj im za to !
    • bardzosztywny ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kras.. 18.06.07, 13:17
      A ja myślę że znp jest czerwoną rozbijacką organizacją
    • kalista25 Re: ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kr 18.06.07, 16:39
      To rozporzadzenie jest tak napisane, ze dochodzi do pewnego idiotyzmu.
      Niektorzy nauczyciele beda musieli jeszcze doplacic do swoiej pracy.
      Rozporzadzenie idiotyczne utworzone przez idiote, no bo inaczej nazwac tego nie
      mozna.
    • zwiatrem1 ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kras.. 18.06.07, 17:49
      Ciekawe czemu ten rozowy karaluch nie walczyl tak zaciekle o prawa nauczycieli
      kiedu rzadzila eseldowska sitwa. komuna precz z polskiej szkoly!!!!!!!!!
    • mark.parker Krasnale "rządzą", a nie pracują. 18.06.07, 18:29
      Jakże można się tak pomylić?
    • mirage72 Re: ZNP: ministerstwo myśli, że wszystko robią kr 18.06.07, 21:00
      Ciekawa jestem, czy ten, ktory ustalal stawki dla nauczycieli na maturze, takze
      ustaliby sobie i swoim kumplom taka place, do ktorej musialby jeszcze doplacac
      do wykonanej pracy. Precz z chamstwem w MEN.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka