Dodaj do ulubionych

Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo

• bs75 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:51
      najbardziej boli ze jak protestowali gornicy demolujac wszystko wokol to
      1. szybko dostali czego chcieli
      2. Policja bala sie do nich w ogole podejsc

coz, czyje Prawo tego Sprawiedliwosc
      • makary21 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:30
        chodzi o sprawę z 2003 r.? A kto wtedy był u władzy w skali państwa?
        trudno podjeść jak MSWiA skierowało pod Ministerstwo Gospodarki tylko pół
        kompanii policji, i to bez wsparcia? (za gazeta.pl )
        miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,1669926.html
        w podanym linku nawet Piskorski bronił Kaczyńskiego przez próbą wzalenia
        odpowiedzialniści na miasto.
    • prokto Kto tym kobietom namieszał w głowach ? 20.06.07, 11:55

Policja musiała być bardzo brutalna skoro krzyczały gestapo,
      bandyci,faszyści.Porownywały swoją sytuację z sytuacją gornikow z Wojka.Pewnie
      je tam pałowano i kule świstały im nad głowami !Szok.
      Z relacji wideo jednak tego nie widać.
      Bufetowa pochyliła się nad losem pielęgniarek i przywiozła im obiecane namioty ?
    • matadeusz rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja kamien 20.06.07, 11:56
      rolnicy oplywaja w kase, gornicy tez bo rzucaja kamieniami i sie bija z policja,
      wladza tchorzowska do granic mozliwosci, na grupe kobiet wysylac odzial
      uzbrojony w paly, scurvysynstwo
      panie Lepper obronco ludzu gdzie zes sie podzial ? zgubiles sie chamie w
      labiryncie swoich luksusowych biur ?
      taka wladza to smiecie co tylko sily i przemocy sie boja
      bez honoru
      • stiszyn Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:12
        To w żaden sposób ich nie tłumaczy, że łamia prawo blokując drogę. Poza tym to
        poprzednia władza dała górnikom, bo rzucali kamieniami (choc jestem
        przekoanany, że niestety ta tez by dała :()
        • matadeusz Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:20
          i rzucanie jest zlamaniem prawa i wysypywanie zborza i blokowanie ulic, wszytko
          polega na tym jak bardzo blokujesz ulicy, czy siedzisz czy polozysz brony i
          podpalisz fure siana, czy krzyczysz i spiewasz rote czy lejesz po karu cepem i
          sztacheta
          sily fizycznej sie boi kazda wladza a nie sily argumentow
          oby te wszytkie pielegniarki i lekarze zrezygnowali z pracy i niech wreszcie
          sprywatyzuja sie sami bo panstwo nigdy do tego nie dorosnie
      • pracownikmiesiaca Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:25
        NIe spotkałam się jeszcze z pielęgniarką która nie wzięłaby łapówki
        za "opiekę" nad chorym. Położna podczas porodr- 500 pln wzwyż i kwiatki, kawki
        torciki w trakcie pobytu w szpitalu, opieka nocna nad ojcem ( patrz patrzenie
        przez szybę na wskaźniki na aparaturze ) 350 pln za noc!!!! Plus kosz
        delikatesowy. Nie rozumiem ich, nie szanuje, nie spotkałam się oddaną ciepłą
        pielęgniarką która z czystej przyzwoitości zawodowej zapytała się siedzącego w
        kolejce na izbie przyjęć " jak się pan czuje". Skoro są źle opłącane niech
        zmienią zawód, a nie zatruwają życie chorych ludzi.
        Niech wyjadą, niech się nauczą jak się uprawia ten zawód, bo nie chodzi tu o
        robienie zastrzyków. Zawód pielęgniarki wybiera się ze świadomością że się
        będzie niosło pomoc ludziom. Koniec i kropka.
        • jk270805 Re: Pracownikmiesiaca 20.06.07, 12:33
          Trochę się z Tobą zgodzę.ALE pieniądze powinni mieć normalne.Czy pielęgniarka
          ma na czepku napisane CARITAS??
    • surykatka333 Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu dla au 20.06.07, 12:12
      Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu dla aut
      • matadeusz Re: Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu d 20.06.07, 12:21
        ciekawe czy jak by te osoby byly w sile 500 z 3 traktorami ulozonymi bronami i
        kosami w rekach tez by byly usuniete z pasa dla aut
        predzej by kancelaria premiera zmienila kolor nic by ich ruszyli
    • mln79 I kto teraz stoi tam, gdzie stało ZOMO? 20.06.07, 12:14
      • ratm1978 tam nie stało ZOMO:)))))) to inna bajka 20.06.07, 12:19

• lolektyrmand Wielkie aj waj! 20.06.07, 12:17
      A jak policja ochrania mecze i łamie prawo, to wtedy nie ma tylu obrońców
      poszkodowanych obywateli. Ludzie nie wygłupiajcie się!
    • joanna.klos wszyscy wyjadą i będą pustki w szpitalach 20.06.07, 12:19
      zrozumcie ze lekarze i pielęgniarki mają niegodne płace za wykonywaną pracę i
      niedługo wszyscy wyjadą na zachód a w Polsce beda pustki w szpitalach!!! ja
      odwiedzam szpital i widze co sie dzieje! lekarze nie wiedzą gdzie ręce włożyc
      tyle jest potrzebujących a na etatach nikogo nie ma bo nie dziwie sie ze mają
      pracowac za takie pieniądze za tyle lat nauki praktyki i taką odpowiedzialnosc
      i ciężar "patrzenia na cierpienie i śmierć"! gdybys miał rodzine na utrzymaniu
      i nie mógl wyjechac po inne zarobki to bys tez siedzial na takiej ulicy i
      blokował te wspaniałą trase dla ludzi! co robi rząd jak korki sa w calej
      stolicy bo remontuja mosty a policja zamiast kierowac ruchem to bije
      pielegniarki bo ma tak nakazane przez rząd! żałosne co się dzieje. wstyd mi za
      mój kraj, za takich rządzących za tak smutne perspektywy, za to ze za niedługo
      będąc na emeryturze nie będzie kto miał pracowac na emerytury bo kazdy bedzie
      stad uciekał...bo umieranie w szpitalu gdzie brakuje specjalisty czy pomocy to
      dopiero przerazajaca perspektywa...
    • vienn No to już dalej półdzie jak z płatka 20.06.07, 12:26
      ...jeżeli teraz nikt nie ujmie się za tmi dziewczynami,PiS będzie miało otwartą drogę do załatwiania wszelkich sporów społecznych przemocą.
    • thesimpsons Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:31
      pojechały poturbowane do szpitala a tam kur.. strajk!!
    • giselher Co za absurd!!! 20.06.07, 12:41
      Policja odblokowała ulicę, żeby ludzie mogli dojechać do pracy! Jak Lepper
      blokuje drogi jest źle, jak pielęgniarki blokują drogi jest dobrze. Policja
      nikogo nie pobiła, nie rozpędziła protestu, nie użyła brutalnej siły wobec
      pielęgniarek, tylko przesunęła je z asfaltu na trawnik. Termin rozmów jest
      wyznaczony, protest jest słuszny - zarabiają za mało, niech sobie Panie siedzą
      przed ministerstwem w namiotach jak chcą do poniedziałku, ale niech nie blokują
      dróg i nie utrudniają życia warszawiakom.
      • jk270805 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 12:46
        Biedny warszawiaku..Nie mogłeś do pracy dojechać?Ojej,to przykre.
        Mieszkasz w stolicy to się licz z tym,bucu
      • g.r.a.f.z.e.r.o Czy media zupełnie zgłupiały? 20.06.07, 12:48
        Policja przesunęła protestujące o maksymalnie kilkadziesiąt metrów, a z GW można
        wywnioskować że nastąpiło niemalże rozbicie manifestacji, masowe aresztowania i
        przeszukania w mieszkaniach protestujących :)
        Uważam że w chwili obecnej media dążą do zaognienia sytuacji - we własnym
        interesie, bo im jest goręcej tym więcej ludzi obejrzy gw i tvn24.
        Wstyd, państwo dziennikarze.
      • jk270805 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 12:48
        Dojedziesz do pracy inną drogą i luz..no chyba,że pracujesz w kancelarii
        premiera,to trochę gorzej z dojazdem. :))))))
        • giselher Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 14:01
          Chłopcze/Dziewczynko, nie wiem skąd jesteś i nie interesuje mnie to specjalnie.
          Ale czy nie można gdzieś w środku Polski, na łące albo polu utworzyć miasteczka
          dla protestujących?? Jeśli ktoś chciałby protestować przyjechałby do takiego
          miasteczka, rozbiłby namiot w dzielnicy np. Górnicy, albo Lekarze i tam by sobie
          protestował. A z liczby namiotów można by wywnioskować która grupa ma największe
          pretensje do władzy? A tak zupełnie serio to wszyscy wiedzą że to nie jest taki
          problem, który da się rozwiązać poprzez wypłatę podwyżek. Potrzeba modernizacji
          służby zdrowia - i te Panie, które dziś protestują musza się liczyć, że po
          reformie w szpitalach na oddziale zamiast 10 kiepskich i słabo opłacanych
          pielęgniarek, które biorą łapówki za opiekę, zostaną 4 najlepsze, kochające
          swoją pracę i dobrze wynagradzane. Ale wtedy oczywiście zwolniona szóstka znów
          przyjedzie do Warszawy protestować...
          • ratm1978 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 15:18
            giselher..masz rację! popieram Cię...przecież oni juz ponad chyba miesiąć
            negocjują..to coś znaczy...poprzedni rząd jak zobaczył jelcze z górinkami to za
            2h podpisał ustawę o emeryturach:))))) to były "negocjacje" i "szybkie
            rozwiązanie problemu" - który w tym stopniu mnie dotyczy, ze bede musiał przez
            20lat dopłacac do tych emerytur około 300zł/rok:)))) więcej
      • ratm1978 ludzie widzą kwatratowy swiat, świat który migocze 20.06.07, 13:01
        w telewizorach...prawda przekazu, granie na emocjach, kompleksach i sumieniu,
        manipulacja...potem zamiast głowy z jajem pomykają:)
    • prokto Czy Bufetowa dostarczyła pielęgniarkom 20.06.07, 12:46
      toalety przenośne ? Obsrają i oszczą trawnik i kto to bedzie sprzątał? Hania?
    • uran-65 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:50
      niech pigułu przestaną okradać szpitale w kturych pracują to pieniądze na
      podwyrzki się znajdą
    • michal807 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:55
      zadziwiające, że policji nie poszło tak sprawnie z górnikami jak dewastowali
      Warszawę, najwyraźniej to było bardziej legalne.
      • dinozaur0 Wstyd mi !!! 20.06.07, 13:16
        Jest mi wstyd za rząd, który nie potrafi załatwić zasad wynagradzania za
        godziwą pracę obywateli mieszkających w naszej ojczyźnie. Kto to słyszał aby ci
        co ratują nasze życie czy to lekarz, czy pielęgniarka a nawet policjant,
        strażak, itp. musieli żebrać się o godziwe zarobki za wykonywaną pracę. Tak
        dalej nie może być ! Ja przepracowałem uczciwie w tym kraju 37 lat i za tą
        pracę na stare lata z łaski dają mi żebraczy zasiłek. Czy to jest uczciwe ? A
        ci co przez kolejne lata nami rządzą / rządzą nieudolnie / biorą ogromne
        pieniądze / Bóg jedyny wie ile / i tak nas traktują jak te nieszczęsne
        pielęgniarki. Nienormalny kraj i za to mi wstyd wobec innych z tego świata.
        • ratm1978 Re: Wstyd mi !!! 20.06.07, 15:14
          o jejku...ja ukończyłem studia 5 lat temu i co zastałem?!! czy przez te 35 lat
          tez ci było wstyd czy dopiero od 2 lat co?
          Boga w to nie mieszaj tylko zobazc sobie ile dostaj w internecie za rzadzenie.
          Jestes nienormalny skoro zyjesz w nienormalnym kraju. Ja żyję w Polsce
          (normalnym kraju) i jest mi wstyd za Ciebie
          • m15 komuchom strasznie wstyd,że przegrali z kretesem 20.06.07, 15:51
            natomiast łajdactwa ,złodziejstwo ,zdrada jest w ich genach-tego nigdy wstydzić
            się nie będą
            wstyd mi ,że tacy ludzie na świecie istnieją
    • prawienormalna Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 13:33
      Pielęgniarki zrobiły burdę, więc policja interweniuje-to ich praca. Te pierwsze
      mają prawo do strajku, lecz Ci drudzy wręcz zobowiązani są pilnować porządku.

Takie starcia są nieuniknione i nie da się jednoznacznie opowiedzieć za jedną
      ze stron. A jeśli strajki są tzn, że rząd powinien coś zmienić a nie siedzieć z
      założonymi rękami i zajmować się wszystkim tylko nie sprawami bierzącymi.
    • tsuranni nic dziwnego, że nikt nie chce pracować w policji 20.06.07, 13:37
      kaczystowskie gestapo
    • heron Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 13:38
      dzielna policja, a gdy górnicy rozrabiaja w Warszawie są jak trusie
    • azeta7 Dymisja Religi 20.06.07, 13:49
      Panie Ministrze, jeśli zachował pan w sobie resztę honoru i męskości DZISIAJ
      powinien pan złożyć swój urzad.
    • zbforjude Cześć Michnikowe PSY 20.06.07, 14:02
      Psiarnia ujada jaki zwykle... Spedalone umysły i sumienia po tresurze guru żydo-
      michnika i jego agentów.
    • giselher Niech media zaczną być rzetelne!!! Dość histerii 20.06.07, 14:06
      Niech media zaczną przedstawiać tą sprawę obiektywnie!!! Pod Kancelarią jest
      więcej dziennikarzy i dziennikarzyn niż policji i pielęgniarek razem wziętych,
      czyhających na kolejne nośne hasła jak "gestapo" czy "faszyści". No i oczywiście
      opozycja zlatuje się jak sępy... Nie zaostrzajcie atmosfery! Kto ma w tym
      interes? Poza tym wszyscy chyba wiedzą że to nie jest taki problem, który da się
      rozwiązać poprzez wypłatę podwyżek. Potrzeba modernizacji służby zdrowia - i te
      Panie, które dziś protestują muszą się liczyć, że po reformie w szpitalach na
      oddziale zamiast 10 kiepskich i słabo opłacanych pielęgniarek, które biorą
      łapówki za opiekę, zostaną 4 najlepsze, kochające swoją pracę i dobrze
      wynagradzane. Ale wtedy oczywiście zwolniona szóstka znów przyjedzie do Warszawy
      protestować... I znowu dziennikarze się zlecą...
    • maxymus1 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 14:09
      Co wy pokazujecie? Jaka makabra? Tak łagodnej Policji to chyba nigdzie na świecie nie ma jak u nas teraz! Jak możana w ogule tak mówić, przy mnie milicja jak kiedyś pan Miller i Kwaśniewski byli przy władzy ( pierwszy był w KC, a drugi ministrem), przejeżdżała ludzi samochodami ciężarowymi, a mi osobiście petardę z gazem łzawiącym do wózka z dzieckiem wrzucili łobuzy,że o mordach i ciężkich pobiciach nie wspomnę, bo to było tak powszednie jak chleb! teraz demokraci, bandziory jedne, to gołym okiem widać że te strajki teraz to robota SB-cji, boją się bandziory że się więcej wyda, i Lechu S-syn, i Oluś mały krętacz i oczywiście , wielu, wielu innych. W prywatnej służbie zdrowia, na przykład w firmie FALCK, z wyjątkiem Wa-wy, na przykład kierowca karetki "R" zarabia 900. zł.,na rękę 600. zł. a w państwowym pogotowiu 2.900. zł. i pies z kulawą nagą się o nich nie upomnie! a TVN, RFM, Zet, i "Wyborcza" to już chyba samego Goebelsa w łgarstwie prześcigneli. Pamiętajcie tylko łobuzy że ktoś tych Kaczyńskich wybrał! i może niekoniecznie czytelnicy i widzowie tych mediów.
    • zetisdead No i okazało się... 20.06.07, 15:07
      kto stoi po tej samej stronie, gdzie kiedyś stało ZOMO.
      • m15 bolek ,jego kumple i niesiołowski z cieniasami 20.06.07, 15:34
        zetisdead napisał:

> kto stoi po tej samej stronie, gdzie kiedyś stało ZOMO.
        lewy czerwcowy- reaktywacja
        wystarczyła groźba publikacji listy najgroźniejszych agentów ,a te same gęby co
        piętnąście lat temu znowu oglądamy w tvn i znowu ten sam komuszy jazgot
    • macarthur ludzie używani do tłumienia demonstracji 20.06.07, 15:37
      to przeważnie mutanci specjalnego chowu, takie ogniwo pośrednie między małpą a
      człowiekiem
      • m15 właśnie jadą ze śląska,a są to sługusy ubecji 20.06.07, 15:39
        macarthur napisał:

> to przeważnie mutanci specjalnego chowu, takie ogniwo pośrednie między małpą
        a
        > człowiekiem
        zatem policja powinna ich odpowiednio potraktować
    • mjslon bardzo sprawna akcja pomocy zemdlonej pielegniarce 20.06.07, 15:56
    • jolkak11 Zal i pielegniarek i policji - gdzie ten "Rząd" !! 20.06.07, 16:08
      kogo wybrałąm - w najgorszych snach głosując na PiS nie wyobrażałąm sobie jej
      koalicji z samoobroną czy lpr !!! Ostatni raz naiwnie uwierzyłam! Ti hańba
      takie traktowanie pielęgniarek i wysyłanie przeciwko nim policji - dlaczego nie
      wyszli ci do których pielęgniarki przyszły!!! Schowali sie za policją która nie
      może odmówić rozkazu!!!
    • critto Tylko chamy biją DAMY!! 20.06.07, 16:16

Mundur niebieski, orzeł żelazny
      Pobiłeś DAMĘ, jesteś odważny.
      Jesteś odważny, jesteś wybitny,
      Polska policja to chamy niemyte.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka