bs75 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 11:51 najbardziej boli ze jak protestowali gornicy demolujac wszystko wokol to 1. szybko dostali czego chcieli 2. Policja bala sie do nich w ogole podejsc coz, czyje Prawo tego Sprawiedliwosc Odpowiedz Link Zgłoś
makary21 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:30 chodzi o sprawę z 2003 r.? A kto wtedy był u władzy w skali państwa? trudno podjeść jak MSWiA skierowało pod Ministerstwo Gospodarki tylko pół kompanii policji, i to bez wsparcia? (za gazeta.pl ) miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34889,1669926.html w podanym linku nawet Piskorski bronił Kaczyńskiego przez próbą wzalenia odpowiedzialniści na miasto. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Kto tym kobietom namieszał w głowach ? 20.06.07, 11:55 Policja musiała być bardzo brutalna skoro krzyczały gestapo, bandyci,faszyści.Porownywały swoją sytuację z sytuacją gornikow z Wojka.Pewnie je tam pałowano i kule świstały im nad głowami !Szok. Z relacji wideo jednak tego nie widać. Bufetowa pochyliła się nad losem pielęgniarek i przywiozła im obiecane namioty ? Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja kamien 20.06.07, 11:56 rolnicy oplywaja w kase, gornicy tez bo rzucaja kamieniami i sie bija z policja, wladza tchorzowska do granic mozliwosci, na grupe kobiet wysylac odzial uzbrojony w paly, scurvysynstwo panie Lepper obronco ludzu gdzie zes sie podzial ? zgubiles sie chamie w labiryncie swoich luksusowych biur ? taka wladza to smiecie co tylko sily i przemocy sie boja bez honoru Odpowiedz Link Zgłoś
stiszyn Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:12 To w żaden sposób ich nie tłumaczy, że łamia prawo blokując drogę. Poza tym to poprzednia władza dała górnikom, bo rzucali kamieniami (choc jestem przekoanany, że niestety ta tez by dała :() Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:20 i rzucanie jest zlamaniem prawa i wysypywanie zborza i blokowanie ulic, wszytko polega na tym jak bardzo blokujesz ulicy, czy siedzisz czy polozysz brony i podpalisz fure siana, czy krzyczysz i spiewasz rote czy lejesz po karu cepem i sztacheta sily fizycznej sie boi kazda wladza a nie sily argumentow oby te wszytkie pielegniarki i lekarze zrezygnowali z pracy i niech wreszcie sprywatyzuja sie sami bo panstwo nigdy do tego nie dorosnie Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikmiesiaca Re: rolnicy oplywaja w kase, gornicy bo rzucaja k 20.06.07, 12:25 NIe spotkałam się jeszcze z pielęgniarką która nie wzięłaby łapówki za "opiekę" nad chorym. Położna podczas porodr- 500 pln wzwyż i kwiatki, kawki torciki w trakcie pobytu w szpitalu, opieka nocna nad ojcem ( patrz patrzenie przez szybę na wskaźniki na aparaturze ) 350 pln za noc!!!! Plus kosz delikatesowy. Nie rozumiem ich, nie szanuje, nie spotkałam się oddaną ciepłą pielęgniarką która z czystej przyzwoitości zawodowej zapytała się siedzącego w kolejce na izbie przyjęć " jak się pan czuje". Skoro są źle opłącane niech zmienią zawód, a nie zatruwają życie chorych ludzi. Niech wyjadą, niech się nauczą jak się uprawia ten zawód, bo nie chodzi tu o robienie zastrzyków. Zawód pielęgniarki wybiera się ze świadomością że się będzie niosło pomoc ludziom. Koniec i kropka. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Pracownikmiesiaca 20.06.07, 12:33 Trochę się z Tobą zgodzę.ALE pieniądze powinni mieć normalne.Czy pielęgniarka ma na czepku napisane CARITAS?? Odpowiedz Link Zgłoś
surykatka333 Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu dla au 20.06.07, 12:12 Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu dla aut Odpowiedz Link Zgłoś
matadeusz Re: Osoby te zostały tylko usunięte zpasa ruchu d 20.06.07, 12:21 ciekawe czy jak by te osoby byly w sile 500 z 3 traktorami ulozonymi bronami i kosami w rekach tez by byly usuniete z pasa dla aut predzej by kancelaria premiera zmienila kolor nic by ich ruszyli Odpowiedz Link Zgłoś
lolektyrmand Wielkie aj waj! 20.06.07, 12:17 A jak policja ochrania mecze i łamie prawo, to wtedy nie ma tylu obrońców poszkodowanych obywateli. Ludzie nie wygłupiajcie się! Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.klos wszyscy wyjadą i będą pustki w szpitalach 20.06.07, 12:19 zrozumcie ze lekarze i pielęgniarki mają niegodne płace za wykonywaną pracę i niedługo wszyscy wyjadą na zachód a w Polsce beda pustki w szpitalach!!! ja odwiedzam szpital i widze co sie dzieje! lekarze nie wiedzą gdzie ręce włożyc tyle jest potrzebujących a na etatach nikogo nie ma bo nie dziwie sie ze mają pracowac za takie pieniądze za tyle lat nauki praktyki i taką odpowiedzialnosc i ciężar "patrzenia na cierpienie i śmierć"! gdybys miał rodzine na utrzymaniu i nie mógl wyjechac po inne zarobki to bys tez siedzial na takiej ulicy i blokował te wspaniałą trase dla ludzi! co robi rząd jak korki sa w calej stolicy bo remontuja mosty a policja zamiast kierowac ruchem to bije pielegniarki bo ma tak nakazane przez rząd! żałosne co się dzieje. wstyd mi za mój kraj, za takich rządzących za tak smutne perspektywy, za to ze za niedługo będąc na emeryturze nie będzie kto miał pracowac na emerytury bo kazdy bedzie stad uciekał...bo umieranie w szpitalu gdzie brakuje specjalisty czy pomocy to dopiero przerazajaca perspektywa... Odpowiedz Link Zgłoś
vienn No to już dalej półdzie jak z płatka 20.06.07, 12:26 ...jeżeli teraz nikt nie ujmie się za tmi dziewczynami,PiS będzie miało otwartą drogę do załatwiania wszelkich sporów społecznych przemocą. Odpowiedz Link Zgłoś
thesimpsons Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:31 pojechały poturbowane do szpitala a tam kur.. strajk!! Odpowiedz Link Zgłoś
giselher Co za absurd!!! 20.06.07, 12:41 Policja odblokowała ulicę, żeby ludzie mogli dojechać do pracy! Jak Lepper blokuje drogi jest źle, jak pielęgniarki blokują drogi jest dobrze. Policja nikogo nie pobiła, nie rozpędziła protestu, nie użyła brutalnej siły wobec pielęgniarek, tylko przesunęła je z asfaltu na trawnik. Termin rozmów jest wyznaczony, protest jest słuszny - zarabiają za mało, niech sobie Panie siedzą przed ministerstwem w namiotach jak chcą do poniedziałku, ale niech nie blokują dróg i nie utrudniają życia warszawiakom. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 12:46 Biedny warszawiaku..Nie mogłeś do pracy dojechać?Ojej,to przykre. Mieszkasz w stolicy to się licz z tym,bucu Odpowiedz Link Zgłoś
g.r.a.f.z.e.r.o Czy media zupełnie zgłupiały? 20.06.07, 12:48 Policja przesunęła protestujące o maksymalnie kilkadziesiąt metrów, a z GW można wywnioskować że nastąpiło niemalże rozbicie manifestacji, masowe aresztowania i przeszukania w mieszkaniach protestujących :) Uważam że w chwili obecnej media dążą do zaognienia sytuacji - we własnym interesie, bo im jest goręcej tym więcej ludzi obejrzy gw i tvn24. Wstyd, państwo dziennikarze. Odpowiedz Link Zgłoś
jk270805 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 12:48 Dojedziesz do pracy inną drogą i luz..no chyba,że pracujesz w kancelarii premiera,to trochę gorzej z dojazdem. :)))))) Odpowiedz Link Zgłoś
giselher Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 14:01 Chłopcze/Dziewczynko, nie wiem skąd jesteś i nie interesuje mnie to specjalnie. Ale czy nie można gdzieś w środku Polski, na łące albo polu utworzyć miasteczka dla protestujących?? Jeśli ktoś chciałby protestować przyjechałby do takiego miasteczka, rozbiłby namiot w dzielnicy np. Górnicy, albo Lekarze i tam by sobie protestował. A z liczby namiotów można by wywnioskować która grupa ma największe pretensje do władzy? A tak zupełnie serio to wszyscy wiedzą że to nie jest taki problem, który da się rozwiązać poprzez wypłatę podwyżek. Potrzeba modernizacji służby zdrowia - i te Panie, które dziś protestują musza się liczyć, że po reformie w szpitalach na oddziale zamiast 10 kiepskich i słabo opłacanych pielęgniarek, które biorą łapówki za opiekę, zostaną 4 najlepsze, kochające swoją pracę i dobrze wynagradzane. Ale wtedy oczywiście zwolniona szóstka znów przyjedzie do Warszawy protestować... Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Co za absurd!!! 20.06.07, 15:18 giselher..masz rację! popieram Cię...przecież oni juz ponad chyba miesiąć negocjują..to coś znaczy...poprzedni rząd jak zobaczył jelcze z górinkami to za 2h podpisał ustawę o emeryturach:))))) to były "negocjacje" i "szybkie rozwiązanie problemu" - który w tym stopniu mnie dotyczy, ze bede musiał przez 20lat dopłacac do tych emerytur około 300zł/rok:)))) więcej Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 ludzie widzą kwatratowy swiat, świat który migocze 20.06.07, 13:01 w telewizorach...prawda przekazu, granie na emocjach, kompleksach i sumieniu, manipulacja...potem zamiast głowy z jajem pomykają:) Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Czy Bufetowa dostarczyła pielęgniarkom 20.06.07, 12:46 toalety przenośne ? Obsrają i oszczą trawnik i kto to bedzie sprzątał? Hania? Odpowiedz Link Zgłoś
uran-65 Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:50 niech pigułu przestaną okradać szpitale w kturych pracują to pieniądze na podwyrzki się znajdą Odpowiedz Link Zgłoś
michal807 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 12:55 zadziwiające, że policji nie poszło tak sprawnie z górnikami jak dewastowali Warszawę, najwyraźniej to było bardziej legalne. Odpowiedz Link Zgłoś
dinozaur0 Wstyd mi !!! 20.06.07, 13:16 Jest mi wstyd za rząd, który nie potrafi załatwić zasad wynagradzania za godziwą pracę obywateli mieszkających w naszej ojczyźnie. Kto to słyszał aby ci co ratują nasze życie czy to lekarz, czy pielęgniarka a nawet policjant, strażak, itp. musieli żebrać się o godziwe zarobki za wykonywaną pracę. Tak dalej nie może być ! Ja przepracowałem uczciwie w tym kraju 37 lat i za tą pracę na stare lata z łaski dają mi żebraczy zasiłek. Czy to jest uczciwe ? A ci co przez kolejne lata nami rządzą / rządzą nieudolnie / biorą ogromne pieniądze / Bóg jedyny wie ile / i tak nas traktują jak te nieszczęsne pielęgniarki. Nienormalny kraj i za to mi wstyd wobec innych z tego świata. Odpowiedz Link Zgłoś
ratm1978 Re: Wstyd mi !!! 20.06.07, 15:14 o jejku...ja ukończyłem studia 5 lat temu i co zastałem?!! czy przez te 35 lat tez ci było wstyd czy dopiero od 2 lat co? Boga w to nie mieszaj tylko zobazc sobie ile dostaj w internecie za rzadzenie. Jestes nienormalny skoro zyjesz w nienormalnym kraju. Ja żyję w Polsce (normalnym kraju) i jest mi wstyd za Ciebie Odpowiedz Link Zgłoś
m15 komuchom strasznie wstyd,że przegrali z kretesem 20.06.07, 15:51 natomiast łajdactwa ,złodziejstwo ,zdrada jest w ich genach-tego nigdy wstydzić się nie będą wstyd mi ,że tacy ludzie na świecie istnieją Odpowiedz Link Zgłoś
prawienormalna Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 13:33 Pielęgniarki zrobiły burdę, więc policja interweniuje-to ich praca. Te pierwsze mają prawo do strajku, lecz Ci drudzy wręcz zobowiązani są pilnować porządku. Takie starcia są nieuniknione i nie da się jednoznacznie opowiedzieć za jedną ze stron. A jeśli strajki są tzn, że rząd powinien coś zmienić a nie siedzieć z założonymi rękami i zajmować się wszystkim tylko nie sprawami bierzącymi. Odpowiedz Link Zgłoś
tsuranni nic dziwnego, że nikt nie chce pracować w policji 20.06.07, 13:37 kaczystowskie gestapo Odpowiedz Link Zgłoś
heron Re: Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 13:38 dzielna policja, a gdy górnicy rozrabiaja w Warszawie są jak trusie Odpowiedz Link Zgłoś
azeta7 Dymisja Religi 20.06.07, 13:49 Panie Ministrze, jeśli zachował pan w sobie resztę honoru i męskości DZISIAJ powinien pan złożyć swój urzad. Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Cześć Michnikowe PSY 20.06.07, 14:02 Psiarnia ujada jaki zwykle... Spedalone umysły i sumienia po tresurze guru żydo- michnika i jego agentów. Odpowiedz Link Zgłoś
giselher Niech media zaczną być rzetelne!!! Dość histerii 20.06.07, 14:06 Niech media zaczną przedstawiać tą sprawę obiektywnie!!! Pod Kancelarią jest więcej dziennikarzy i dziennikarzyn niż policji i pielęgniarek razem wziętych, czyhających na kolejne nośne hasła jak "gestapo" czy "faszyści". No i oczywiście opozycja zlatuje się jak sępy... Nie zaostrzajcie atmosfery! Kto ma w tym interes? Poza tym wszyscy chyba wiedzą że to nie jest taki problem, który da się rozwiązać poprzez wypłatę podwyżek. Potrzeba modernizacji służby zdrowia - i te Panie, które dziś protestują muszą się liczyć, że po reformie w szpitalach na oddziale zamiast 10 kiepskich i słabo opłacanych pielęgniarek, które biorą łapówki za opiekę, zostaną 4 najlepsze, kochające swoją pracę i dobrze wynagradzane. Ale wtedy oczywiście zwolniona szóstka znów przyjedzie do Warszawy protestować... I znowu dziennikarze się zlecą... Odpowiedz Link Zgłoś
maxymus1 Policja usuwa pielęgniarki z ulicy - wideo 20.06.07, 14:09 Co wy pokazujecie? Jaka makabra? Tak łagodnej Policji to chyba nigdzie na świecie nie ma jak u nas teraz! Jak możana w ogule tak mówić, przy mnie milicja jak kiedyś pan Miller i Kwaśniewski byli przy władzy ( pierwszy był w KC, a drugi ministrem), przejeżdżała ludzi samochodami ciężarowymi, a mi osobiście petardę z gazem łzawiącym do wózka z dzieckiem wrzucili łobuzy,że o mordach i ciężkich pobiciach nie wspomnę, bo to było tak powszednie jak chleb! teraz demokraci, bandziory jedne, to gołym okiem widać że te strajki teraz to robota SB-cji, boją się bandziory że się więcej wyda, i Lechu S-syn, i Oluś mały krętacz i oczywiście , wielu, wielu innych. W prywatnej służbie zdrowia, na przykład w firmie FALCK, z wyjątkiem Wa-wy, na przykład kierowca karetki "R" zarabia 900. zł.,na rękę 600. zł. a w państwowym pogotowiu 2.900. zł. i pies z kulawą nagą się o nich nie upomnie! a TVN, RFM, Zet, i "Wyborcza" to już chyba samego Goebelsa w łgarstwie prześcigneli. Pamiętajcie tylko łobuzy że ktoś tych Kaczyńskich wybrał! i może niekoniecznie czytelnicy i widzowie tych mediów. Odpowiedz Link Zgłoś
zetisdead No i okazało się... 20.06.07, 15:07 kto stoi po tej samej stronie, gdzie kiedyś stało ZOMO. Odpowiedz Link Zgłoś
m15 bolek ,jego kumple i niesiołowski z cieniasami 20.06.07, 15:34 zetisdead napisał: > kto stoi po tej samej stronie, gdzie kiedyś stało ZOMO. lewy czerwcowy- reaktywacja wystarczyła groźba publikacji listy najgroźniejszych agentów ,a te same gęby co piętnąście lat temu znowu oglądamy w tvn i znowu ten sam komuszy jazgot Odpowiedz Link Zgłoś
macarthur ludzie używani do tłumienia demonstracji 20.06.07, 15:37 to przeważnie mutanci specjalnego chowu, takie ogniwo pośrednie między małpą a człowiekiem Odpowiedz Link Zgłoś
m15 właśnie jadą ze śląska,a są to sługusy ubecji 20.06.07, 15:39 macarthur napisał: > to przeważnie mutanci specjalnego chowu, takie ogniwo pośrednie między małpą a > człowiekiem zatem policja powinna ich odpowiednio potraktować Odpowiedz Link Zgłoś
jolkak11 Zal i pielegniarek i policji - gdzie ten "Rząd" !! 20.06.07, 16:08 kogo wybrałąm - w najgorszych snach głosując na PiS nie wyobrażałąm sobie jej koalicji z samoobroną czy lpr !!! Ostatni raz naiwnie uwierzyłam! Ti hańba takie traktowanie pielęgniarek i wysyłanie przeciwko nim policji - dlaczego nie wyszli ci do których pielęgniarki przyszły!!! Schowali sie za policją która nie może odmówić rozkazu!!! Odpowiedz Link Zgłoś
critto Tylko chamy biją DAMY!! 20.06.07, 16:16 Mundur niebieski, orzeł żelazny Pobiłeś DAMĘ, jesteś odważny. Jesteś odważny, jesteś wybitny, Polska policja to chamy niemyte. Odpowiedz Link Zgłoś