kalinowski11 20.06.07, 12:06 Ciekawe czy policja podskoczy górnikom ze sztachetami ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
blazej123 Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:07 no to teraz zrobi sie ciekawie... Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:15 Czyzby pielęgniarki wbily pierwszy gwozdz to trumny PiS-u? Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 [...] 20.06.07, 12:44 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 12:45 lewar121 napisał: > Ten OPZZ należałoby zdelegalizować. To nie jest związek zawodowy a zbrojne rami > ę > komuchów. A durne pielęgniarki i kilku ochlejów ze śląska deje sobą manipulować > . > Wstyd! Solidarnosc zas miala bronic ludzi , a stala sie jedynie kolebka klerykalnych kadr PISu Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKItytuł 20.06.07, 12:51 he, he - marzy wam się lewaki, co? Społeczeństwo polski was zgniecie, zakały ludzkości z korzonkami w KPP Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 13:15 Hehe, zdziwiliście się prawiczki, co? Miało być tak pięknie a jest do dupy. Hehe, kobitki zaprotestowały, a wy jak ZOMO zaatakowaliście. Historia lubi się powtarzać, drugi raz jako farsa. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 13:19 Jest pięknie lewusku....bezrobocie w dół.....płace w górę.....ale Wy pewnie nie zauważacie wzrostu płac i poziomu życia bo jak się tylko czyta GW i większość czasu w pracy spędza na papierosku to nie dziwota, że o podwyżkach możecie jedynie pomarzyć :)) Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu [...] 20.06.07, 13:26 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 13:34 Każda z tych protestujących pań podpisywała zapewne świadomie, będąc w pełni władz umysłowych, umowę o pracę, w ramach której zaproponowano jej określone wynagrodzenie. Jeżeli jej to nie odpowiadało, mogła nie podpisywać tej umowy. Jeżeli w trakcie pracy uzna, że za mało zarabia, może z pracodawcą negocjować wyższą stawkę lub rozwiązać umowę o pracy. Nie ma przecież obowiązku robić czegoś, co jej nie odpowiada, prawda? Jeżeli ja, jako osoba prowadząca własna firmę, umawiam się z moim klientem na zapłatę za moją usługę np. 500 zł, to nie idę później do niego z łomem i nie żądam np. 1000 zł, bo policja wsadziłaby mnie za rozbój. Zatem skończmy z tą demagogią i łobuzerią ze strony bandy rozwydrzonych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 13:43 Bardzo racjonalny głos....ale obawiam się, że antyPiSowska hołota go nie zrozumie i dalej będzie wykrzykiwać oklepane slogany o braku wolności itp farmazony :) Pozdrowienia! Odpowiedz Link Zgłoś
lechaleksanderkaczynski NIE górnicy, tylko ZWIąZKOWCY!! 20.06.07, 14:07 ludzie, to naprawdę są dwa różne światy. górnik - pracuje i jest mu dobrze. związkowiec - wszczyna awantury i dostaje za to kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
dobrasekta Dla nauczycieli pewnie górnicy by nie przyjechali. 20.06.07, 14:51 ot, ciemna masa... --------------- Wole coś zjeść i tyle Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr Nie dawać nierobom i łapówkowiczom podwyżek 20.06.07, 15:09 Nie dla podwyzek za moje podatki Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 15:09 Nie dla podwyzek za moje podatki. Obcinac koszty pracy a nie dawac lapowkowiczom Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 15:18 tancezr napisał: > Nie dla podwyzek za moje podatki. Obcinac koszty pracy a nie dawac lapowkowiczo > m tak z ciekawosci: jak wyobrazasz sobie obcinanie kosztow pracy pielegniarki? zatrudnienie jednej zamiast dwoch, ale za to na dwa etaty? Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 15:34 W ramch obniżania kosztów pracy - można obniżyć składkę zdrowotną ;-) -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Antykacze Powstanie na trzy autobusy! 20.06.07, 15:53 He, he! Polewka! Trzy autobusy atakuja stolice! Bedzie tego z 50 chlopa! To jest potezna sila Platformy i Demokratow PL. Antykacze Powstanie 2007... Dajta se tuski siana, jeszcze jaki blekitny marsz zorganizujcie i nie zapomnijcie zaprosic Nordycka Zielona Lewice. Z czym na Kaczory? Jak was 2% jest to lepiej cicho siedzcie. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Antykacze Powstanie na trzy autobusy! 20.06.07, 16:16 szczurek.polny napisał: > He, he! Polewka! Trzy autobusy atakuja stolice! Bedzie tego z 50 chlopa! > To jest potezna sila Platformy i Demokratow PL. > Antykacze Powstanie 2007... Dajta se tuski siana, jeszcze jaki blekitny marsz > zorganizujcie i nie zapomnijcie zaprosic Nordycka Zielona Lewice. > > Z czym na Kaczory? Jak was 2% jest to lepiej cicho siedzcie. Komuna sie nie poddaje, a tym razem wspiera ja cala komusza Europa, plus caly Hitlerland z Merkelowa na czele. Zabawa trwa. Komuchy wszystkich krajow, laczcie sie z pederastami i lesbami w walce przeciw znienawidzonemu rezimowi! Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Gdyby herr Tuske zostal preziem to lekarze juz daw 20.06.07, 16:37 no mieliby po 10 tys. na reke a pielegniarki po 5 Odpowiedz Link Zgłoś
mohery_sterowane_radyjem Polski rząd stał się damskim bokserem :-)))))))))) 20.06.07, 20:19 Polski rząd stał się dla nas damskim bokserem. A to cieniasy te kaczaki, haha. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Polski rząd stał się damskim bokserem :-))))) 20.06.07, 20:55 To jest hańba. Odpowiedz Link Zgłoś
sumienie.lk Na urodziny życzyłem Braciom Kaczyńskim... 20.06.07, 21:15 ...Z całego serca życzyłem braciom Kaczyńskim, aby spełniły się ich najgorsze sny. Widzę, że udały mi się te życzenia... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Pod kancelarią zostały najbardziej durne piguły 20.06.07, 23:36 Pod kancelarią zostały najbardziej durne piguły....jedynie kilkadziesiąt takich co nie mają wojego zdania i pójdą nawet w ogień za komunistycznym OPZZ. Wśród nich jest pewnie także sporo nieszczęśliwych kobiet nie posiadających rodzin. Pewnie biedaczki nie mają dokąd wracać. Wzięłbyście się do roboty panienki a nie tylko awantury i awantury. Mam nadzieję, że za czas przeleniuchowany pod kancelarią Premiera nie dostaniecie wypłat z moich podatków. Dobranoc dziewczynki :)) Odpowiedz Link Zgłoś
arek47 Re: Gdyby herr Tuske zostal preziem to lekarze ju 20.06.07, 22:32 Slusznie ! Ja proponuje slowianskiego knura rozplodowego Herr Lyzwinski albo Herr Prof. Lepper albo Herr Haussner albo Herr Miller albo tego polskiego inteligenta ..tego mlaskajacego, z ciagla zgaga, no jak nazywa sie ten ciul.. wylecial mi z glowy ! Odpowiedz Link Zgłoś
cicho_tam Re: Gdyby herr Tuske zostal preziem to lekarze ju 20.06.07, 22:50 arek47 napisał: > Slusznie ! > Ja proponuje ... albo tego polskiego inteligenta ..tego mlaskajacego, Nie bądź taki! Jak ON mlaśnie, to aż ciarki idą! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Antykacze Powstanie na trzy autobusy! 20.06.07, 17:01 Kiedyś zaczęło się od naszyjnika i "więc niech jedzą ciastka". Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Pała na d ... i gooonić :) 20.06.07, 20:23 To jest juz jedyny sposób aby rozwiązać ten probem . Rząd rządzi czy nie ? Czerń ma rządzić ;),lub ulica ,pieniędzy chcą ,to idźcie i sobie zaróbcie Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Antykacze Powstanie na trzy autobusy! 20.06.07, 22:41 poszeklu napisał: > Komuna sie nie poddaje, a tym razem wspiera ja cala komusza Europa, > plus caly Hitlerland z Merkelowa na czele. Zabawa trwa. Komuchy > wszystkich krajow, laczcie sie z pederastami i lesbami w walce > przeciw znienawidzonemu rezimowi! I cały normalny świat. Uwaga! Poszkelu rozpoczął dyżur! Teraz posypią się jędrne agitki, cięgle takie same, niezależnie od wątku. Jak zwykle. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 21.06.07, 01:57 Przy takich płacowych zadaniach medyków (lekarz 400%, pielęgniarka 100% wzrostu), to nie rząd jako zarządzający winien podejmować decyzje, ale społeczeństwo jako płatnik, czy każdy płatnik podatkowy, akceptuje dodatkowe opodatkowanie sie ca 100 zl miesięcznie na sfinansowanie tych żądań. Chciałbym, choć raz mieć możliwość prawdziwego wyboru i zdecydowania, może w formie referendum np elektronicznym. Społeczeństwo i to tylko płatnicy podatków powinni wypowiedzieć sie, co wolą; A/ przeznaczenie 2/3 przyrostu gospodarczego na finansowanie np. dalszego rozwoju gospodarki, budowy infrastruktury komunikacyjnej budowy mieszkań socjalnych rozwój badan innowacyjnych i nauki a pozostałe środki na systemowy wzrost plac poprzedzony większą, efektywnością Czy B/ przeznaczyć znaczna większość Śródków z przyrostu gospodarczego i dobrej koniunktury, na zadania placowe szczególnie dla zorganizowanych i silnych grup zawodowych, tym samym dając przywileje jeszcze bardziej a to, co zostanie na rozwój gospodarczy nauki i rozbudowy infrastruktury Innymi słowy Mamy kraj unowocześniać i rozwijać dla potrzeb społeczeństwa i naszych dzieci czy skonsumować wg zasady silny bierze więcej lub wszystko a nasze dzieciaki spłacą nasze długi. Ps Jesli kazdemu przyznamy podwyzke rowniez i nam bez wzrostu efektywnosci naszej pracy, to lawinowo wzrosnie inflacja i odsetki za kredyt. Skorzystaja na wiekszym oprocentowaniu, bogacze ktorzy maja milony w banku Odpowiedz Link Zgłoś
tancezr Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 15:37 Ja po porstu nie chce aby za moje pieniądze z moich podatkow rzad wspieral przywileje gornikow kolejarzy czy sluzby zdrowia, bez polepszenia jakosci ich pracy. Podwyzki tak ale nie dla lekarzy czy pielegniarek tylko na zwiekszenie swiadczen medycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
swinston56 Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 16:59 Zdecydowanie popieram. Mam już dość wiecznie świętych krów w społeczeństwie i ich przywilejów kosztem ciężko pracujących pozostałych! Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd P0 i Lidl i Kwaśniewska pielęgniarki by ozłocili 20.06.07, 20:19 Wszystko by im oddali nawet ostatnie ...stare portki bo nowych to na pewno nie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo nosil wilk razy kilka... 20.06.07, 20:54 Kaczynscy stali na czele wszystkich najbardziej demagogicznych demonstracji przez wiele lat, palili kukly urzedujacego prezydenta i domagali sie podwyzek dla wszystkich, od zaraz, o 100%. A teraz role sie odwrocily ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Nie dla podwyzek za moje podatki 20.06.07, 22:18 Ciekawe kto Ci te świadczenia będzie świadczył. Jeżeli wykonanie jakiegoś świadczenia u ciebie np. wykonanie zastrzyku zajmuje z przygotowaniem 10 minut, a pielęgniarka zarabia 8 zł na godzinę, to jej praca na twoim tyłku kosztuje 1,33zł. Widzę, że bardzo nisko się cenisz. Odpowiedz Link Zgłoś
henrim Re: Nie dawać nierobom i łapówkowiczom podwyżek 21.06.07, 01:16 Tiaaa...Bezinteresowna nieżyczliwość. Jeśli nie życzysz dobrze innym, to tak jakbyś i siebie umniejszał, i sobie nie życzył dobrze-czyżby ludzie naprawdę o tym nie wiedzieli. Tak trudno naprawdę zrozumieć drugiego człowieka...Patrzy się tylko z punktu "JA,MOJE"(to już za mało!). Nie życz drugiemu, co Tobie niemiłe. O.K? POZDRAWIAM WSZYSTKICH MNIEJ I BARDZIEJ ŻYCZLIWYCH_DOBREGO DNIA! Odpowiedz Link Zgłoś
pshem.co Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 14:10 Racjonalny... Cóż począć, pielęgniarki i lekarze mają rację gdyż zarabiają za mało... Ale ludzie, jak płaca nie odpowiada to się szuka innej pracy z lepszą pensją. a tak... ciekawe czy ktokolwiek pomyślał ilu ludziom mieszkającym w Warszawie takie demonstracje uprzyjemniają życie? Pewnie znów będę wracał do domu godzinę lub dwie dłużej, bo komuś przyszło go głowy żeby o coś protestować - dodam: w tłumie mi podobnych. Nie wspomnę już o takim drobiazgu, że niejako przy okazji jakiejś górniczej zadymy 2 razy miałem już zniszczone auto tylko dlatego, że kilka lat temu mieszkałem niedaleko placu "Na rozdrożu". Przecież, co tu ukrywać, ktoś ich (ekipę rządzącą) wybrał. Ponadto... jeszcze taki drobiażdżek, o którym zapominają wszyscy; 50 lat było psute co tylko się dało, a teraz co i rusz jest zmaina tych co "uzdrawiają". Cudów nie ma... za 30 lat RP dogoni europę - nie wcześniej. Jeżeli komuś się spieszy do dobrobytu, to zmywanie garów w Londynie czeka niezależnie od tego jaki dyplom w kieszeni. Zmywak tego nie odróżni. Ci co są naprawdę dobrzy w swoim fachu będą pracowali w swoich zawodach a reszta... niech inaczej spełnia swój American Dream... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
baxter21 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 18:43 za długo bym ci musiał odpisywać ale jednak coś naskrobię : to że mieszkasz w warszafce to nie oznacza że jestes lepszy - jeśli cała ta banda złodziej (rząd) byłaby np w krakowie to tam by się to działo- a i może twój samochodzik miałby się lepiej . I powiem ci jeszcze tyle - nie ważne że mam magistra - może w wawie i miałbym te 2 tys na ręke ale nie każdy tam mieszka więc wolę jechać do pracy za granicę za 1500 ale euro, niż płacić swoje podatki na ten bałagan i złodzieji tutaj Odpowiedz Link Zgłoś
mar018 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 16:01 PiS w kampanii wyborczej obiecał wzrost nakładów na służbę zdrowia do 6% PKB. Lekarze postulują wzrost w przyszłym roku do 5% PKB i 6% w 2009 roku (ostatniego roku kadencji PiS). Rząd się na to nie zgadza. Wniosek prosty - obiecał coś, a teraz się z tego nie chce wywiązać. Czyli okłamał wyborców. Ot cała filozofia rządu. PS nie głosowałem na PiS, nienawidzę komuchów, nie jestem lewakiem, nie jestem żydem, nie jestem masonem, nie jestem gejem Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 17:02 mar018 napisał: > PS nie głosowałem na PiS, nienawidzę komuchów, nie jestem lewakiem, nie jestem > żydem, nie jestem masonem, nie jestem gejem Pozostaje wielbłąd:) Odpowiedz Link Zgłoś
v-teck Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 14:13 > Jeżeli w trakcie pracy uzna, że za mało zarabia, może z pracodawcą negocjować > wyższą stawkę lub rozwiązać umowę o pracy. Nie ma przecież obowiązku robić > czegoś, co jej nie odpowiada, prawda? Prawda. Lekarze i pielęgniarki właśnie próbują negocjować z pracodawcą, tyle że pracodawca jakoś nie bardzo wykazuje ochotę do negocjacji, że tak to delikatnie ujmę. Czekam z utęsknieniem na moment kiedy wszyscy lekarze złożą wymówienia, bo wtedy skończy się służba zdrowia, a zacznie się normalne leczenie, na normalnych zasadach. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 15:25 > Prawda. Lekarze i pielęgniarki właśnie próbują negocjować z pracodawcą Właśnie problem z tym, że nie jest to negocjacja, lecz szantaż: dajcie nam podwyżkę, albo będziemy blokować Aleje Ujazdowskie. Dlatego policja słusznie ich z tej ulicy usunęła. Co innego, gdy ktoś mówi "dajcie mi podwyżkę, albo rzucę pracę" - wtedy proszę bardzo. Odpowiedz Link Zgłoś
mar018 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 15:57 ALE PRZECIEż RZąD ODMAWIA NEGOCJACJI!! Strajk trwa już miesiąc, zapowiadany jest od pół roku, a rząd dopiero teraz zbiera informacje ze szpitali ile lekarze zarabiają. Przecież każdy, kto ma mózg większy od orzecha rozumie, że rząd ma lekarzy i pielęgniarki w d...e Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 16:40 Słowo "negocjacja" tutaj nie pasuje. Jeśli ja chcę negocjować podwyżkę, mój pracodawca mówi że nie ma na negocjacje ochoty, to nie daje mi to prawa do rozwalania krzeseł w firmie. Negocjacja z pracodawcą jest wtedy, gdy proponuję podwyżkę lub zwolnienie się z pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
baxter21 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 18:46 tak - tylko że te negocjacje trwają od kilku dobrych miesięcy - ale po co się zainteresować dokładnie - lepiej pisać brednie prawda ? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 21:03 Ciężko mi odpowiedzieć na tak postawione pytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo rzad mamy socjalistyczny 21.06.07, 15:01 premiera i prezydenta socjalistow, ktorzy wspierali wszystkie strajki rolnikow i gornikow przez ostatnie 15 lat, palili kukly prezydenta Polski i teraz ponosza konsekwencje psucia polityki w Polsce, do czego sami najbardziej sie przyczynili. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 16:46 > Lekarze i pielęgniarki właśnie próbują negocjować z pracodawcą, tyle że > pracodawca jakoś nie bardzo wykazuje ochotę do negocjacji Jak ja idę na targ i chcę się targować o cenę, to jest negocjacja. Jeśli sprzedawca mówi że nie spuści, to jest jego pozycja w negocjacji. Rząd mówi że nie podniesie pensji, i to jest jego pozycja w negocjacji. Pracownik może negocjować dalej, pracować na ustalonych warunkach lub zwolnić się. To są jego opcje w normalnej negocjacji. Przemoc (blokowanie ulicy) to nie jest już negocjacja. Odpowiedz Link Zgłoś
nick1111 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 14:21 antylewactwo napisał: > Każda z tych protestujących pań podpisywała zapewne świadomie, będąc w pełni > władz umysłowych, umowę o pracę, w ramach której zaproponowano jej określone > wynagrodzenie. Jeżeli jej to nie odpowiadało, mogła nie podpisywać tej umowy. > Jeżeli w trakcie pracy uzna, że za mało zarabia, może z pracodawcą negocjować > wyższą stawkę lub rozwiązać umowę o pracy. Nie ma przecież obowiązku robić > czegoś, co jej nie odpowiada, prawda? Pewnie uważasz się za "liberała", ale tak naprawdę reprezentujesz zwykłą tępotę. Bo gdyby było inaczej, to drogą dedukcji doszedłbyś do prostego wniosku, że gdyby pielęgniarki posłuchały Twoich rad, to by ich w tym kraju już dawno nie było. Co zresztą może w końcu nastąpić, bo dziewczyny, które obecnie uczą się w liceach pielęgniarskich, bardzo, ale to bardzo pilnie wkuwają angielski. Czy na pewno o to Ci chodzi? Pewnie jesteś jednym z tych, co pod artykułami o wyzysku w hipermarketach piszą wielkimi literami, że "nikt nie musi być kasjerem", prawda? > Zatem skończmy z tą demagogią i łobuzerią ze strony bandy rozwydrzonych bab. Zatem skończmy z tą pseudoliberalną demagogią tępawych facetów, którzy ekonomię znają co najwyżej z uczonych pism niejakiego Korwina-Mikke. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Lewicowe media manipulują Wami górnicy !!! 20.06.07, 14:36 Oni dobrze wiedza kto jest u wladzy(PIS) i kto kitow im nawcisakal w kampani wyborczej , nie potrzebuja mediow zeby to widziec !! Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 14:47 I jeden i drugi pieprzy - jeden nie zauważa że służba zdrowia w Polsce to budzetówka - i nie ma właściwie mowy o wolnym rynku pracy dla lekarzy czy pielegniarek - państwo jest właściwie jedynym pracodawcom podobnie jak w przypadku nauczycieli. I racja mo zmienić zawód - tyle że kiedy się np. połamiesz i bedziesz leżał na wyciągu to musisz liczyć się z tym że doope podcierasz sobie sam. Co wieku pileęgniarek to młode kończące szkołe (bez zobowiązań w kraju) decydują się na wyjazd od razu a średnia wieku polskiej pielegniarki to 45 lat... - nie trzeba komentować. Co do Twojeje nagonki na wyzysk w supermarketach - zgadzam się nikt nie musi za najniższą kase pracować w supermarkecie - jest duża konkurancja pomiędzy marketami i ogólnie o pracowników o najniższych kwalifikacjach i moim zdaniem jeśli tylko warunki pracy nie urongają człowieczeństwu to kontrakt jaki podpisuje pracownik z pracodawcom jest ich sprawą Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 15:30 > I racja mo zmienić zawód - tyle że kiedy się np. > połamiesz i bedziesz leżał na wyciągu to musisz liczyć się z tym że doope > podcierasz sobie sam. Ale to nie jest problem pielęgniarek, lecz chorych! Dlatego nie może to służyć jako uzasadnienie protestu - chyba że pielęgniarki twierdzą, że w imieniu chorych blokują ulice. > jeśli tylko warunki pracy nie urongają człowieczeństwu to kontrakt jaki > podpisuje pracownik z pracodawcom jest ich sprawą Dość ryzykowne stwierdzenie, bo wielu jest takich, którzy podpisują kontrakt za 900 zł, a potem krzyczą, że liczba ta urąga ich człowieczeństwu, więc pracodawca musi więcej dać (i nie może ich zwolnić, bo zwalnianie ludzi też urąga człowieczeństwu). Odpowiedz Link Zgłoś
pawka55 Mam nadzieje, ze antylewak znajdzie sie kiedys 20.06.07, 18:04 w szpitalu i z braku tych wlasnie pielegniarek, beda zmuszony walic w portki pod siebie. A te pielegniarki, ktore jeszcze nie wybieraja sie do EU zapraszam do US, gdzie jest ich coraz wiekszy niedobor i ich poczatkowe place wahaja sie w granicach $40k. Uprawomocnienie dyplomu jest tez znacznie latwiejsze, niz w przypadku lekarza. Miejmy nadzieje,ze Kongres przeglosuje nowy projekt imigracyjny, ktory otworzy takze dla was mozliwosc kilkuletniego zatrudnienia bez zbednych procedur biurokracyjnych. My tutaj doceniamy wasza prace i nikt wam nie bedzie wymyslal od nierobow, jak to ma miejsce w burdelu nad Wisla pelnym zawistnych prymitywow wyladowujacych swe frustracje na klawiaturze komputera. Polak z US antylewactwo napisał: > Każda z tych protestujących pań podpisywała zapewne świadomie, będąc w pełni > władz umysłowych, umowę o pracę, w ramach której zaproponowano jej określone > wynagrodzenie. Jeżeli jej to nie odpowiadało, mogła nie podpisywać tej umowy. > Jeżeli w trakcie pracy uzna, że za mało zarabia, może z pracodawcą negocjować > wyższą stawkę lub rozwiązać umowę o pracy. Nie ma przecież obowiązku robić > czegoś, co jej nie odpowiada, prawda? > > Jeżeli ja, jako osoba prowadząca własna firmę, umawiam się z moim klientem na > zapłatę za moją usługę np. 500 zł, to nie idę później do niego z łomem i nie > żądam np. 1000 zł, bo policja wsadziłaby mnie za rozbój. > > Zatem skończmy z tą demagogią i łobuzerią ze strony bandy rozwydrzonych bab. Odpowiedz Link Zgłoś
baxter21 Re: Mam nadzieje, ze antylewak znajdzie sie kiedy 20.06.07, 18:49 masz zupełną rację . Ale obawiam się jednego - że te PiSiory specjalnie za naszymi plecami dogadają się z wujem Samem żeby nie otworzył granic - a wiesz czemu ? Bo kolejne 20 % uciekłoby z Polski Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Na ogół nie życzę nikomu żadnych nieprzyjemności 20.06.07, 19:45 typu nagła śmierć, połamanie nóg, paraliż itp. No bo po co, skoro życzącemu równie dobrze może zdarzyć się to samo, albo i gorzej? Natomiast mam życzenie, aby każdy dbał o siebie, i wydawał raczej tylko swoje pieniądze, a nie czyjeś - np. moje. Sięganie po podwyżki do mojej kieszeni wbrew mojej woli jest tylko zwykłym rozbojem w biały dzień. Dodam tutaj, że jeżeli chcę się naprawdę leczyć, a nie na niby, to nie korzystam z państwowej służby zdrowia. Chyba każdy, kto miał poważną operację przeprowadzoną w państwowym szpitalu i chciał, aby ta operacja się udała, zapłacił za nią z własnej kieszeni lekarzowi operującemu w postaci tzw. "łapówki". To samo z opieką pielęgniarską - za naprawdę troskliwą opiekę się dopłaca. Paniom, które dzisiaj tak histerycznie wrzeszczały, ze to "gestapo" spycha je z jezdni na trawnik, z której to jezdni mają prawo korzystać inni, np. kierowcy, dedykuję obrazki z lat osiemdziesiątych. W owych latach zdarzyło mi się dostać pałką szturmową po plecach, ale wtedy demonstrowało się uczciwie i z dreszczykiem rzeczywistego ryzyka... I życie wtedy miało głębszy sens. Odpowiedz Link Zgłoś
pigwalion Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 18:30 he he rzad sam je do strajku zaprosił...to teraz ma :))) Odpowiedz Link Zgłoś
ml2403 Re: Dość już tej socjalistycznej demagogii! 20.06.07, 22:07 Coś nie wydaje mi się że prowadzisz własną firmę, bo mówisz same farmazony. One są zatrudnione na umowę o pracę nawet jak się umawiały w swoim czasie na jakąś kwotę to teraz jest inny czas. Człowiek jest z natury niechętny zmianom i oczywiście można się zwolnić i część przecież tak zrobi, ale nie jest to takie proste zaczynać wszystko od nowa. Jak sam słyszysz wokół wszyscy dostają podwyżki a ochrona zdrowia dalej w socjliźmie i tylko mowa o racjonalizacji wydatków. Dodatkowo pielęgniarek jest za mało i mają coraz więcej do zrobienia w czasie pracy, a ministerstwo nie może od kilkunastu lat opracować norm bo szpitale by stanęły. Jeśli rzeczywiście masz firmę to powinieneś umieć liczyć. Weź średnią zarobków pielęgniarek np z Anglii lub Niemiec podziel przez wskaźnik ile razy ich dochód narodowy jest większy od naszego i zobacz co ci wyjdzie. Zdziwisz się, że żądają tak mało. Odpowiedz Link Zgłoś
vanar1 Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 23:41 buhaha ale ty gu pi jesteś, aż mi ciebie żal dziwne że bezrobocie maleje skoro tylu rodaków za granice wyjechało ? nie przypisujmy PIS-iorom wyimaginowanych zasług Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 21.06.07, 05:48 lewar121 napisał: Jest pięknie pięknie lewusku....bezrobocie w dół.....płace w górę.....ale Wy pewnie nie zauważacie wzrostu płac i poziomu życia bo jak się tylko czyta GW Najpierw przeczytaj gazete zanim napiszesz czego nie zauwaza Jak chcesz ratowac rzad, co dal ciala, bo bal sie nie rozmawiac z gornikami a nie bal sie nie rozmawiac z pielegniarkami, zeby je ukarac - bo czego one chca(?), chcialismy je tyko uzyc, jako bron tajna, przeciwko lekarzom(!) a one na powaznie... - to idz i nie tlumacz nam tylko pielegniarkom. Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 16:23 kontonaspam napisał: > Hehe, zdziwiliście się prawiczki, co? Miało być tak pięknie > a jest do dupy. Hehe, kobitki zaprotestowały, a wy jak ZOMO > zaatakowaliście. Dokladnie. Parafrazujac premiera Kaczynskiego mozna powiedziec: WY, PiS-owcy STOICIE TERAZ TAM, GDZIE STAŁO ZOMO (ZOMO IV RP). Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 17:40 kontonaspam napisał: > Hehe, zdziwiliście się prawiczki, co? Miało być tak pięknie > a jest do dupy. Hehe, kobitki zaprotestowały, a wy jak ZOMO > zaatakowaliście. Historia lubi się powtarzać, drugi raz jako > farsa. Koles jak ZOMO atakowalo to lezales w kolysce, zatem co ty o tym wiesz. Gdyby to byly lata 80 oczyszczono by teren gazujac i zmywajac woda a na odchode dodano by kilka preg na plecach. Wiec nie pitol jesli nie masz pojecia. Chinczycy mowia lepiej raz zobaczyc niz sto razy uslyszec. Tak bylo z relacja TVN dla niewidomych, komentujac wbrew temu co pokazywali. Odpowiedz Link Zgłoś
diopsyd1 Podwyzki dla pielegniarek sa u gornikow 20.06.07, 14:32 W formie wczesniejszych emerytur i przywilejow. Ciekawa filozofia... Najpierw okrasc budzet a potem solidaryzowac sie z tymi, ktorzy na tym ucierpieli. Cos jak zlodziej, ktory laczy sie w zalu z tym, ktorego obrobil. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 20.06.07, 14:54 Korzonek to ty może i masz, ale tylko jest to korzonek. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Kilkudziesięciu?Kilkudziesięciu górnikówaJAKI 21.06.07, 05:39 pierot9 napisał: he, he - marzy wam się lewaki, co? Społeczeństwo polski was zgniecie, zakały ludzkości z korzonkami w KPP Za stary jestem, w moim wieku bardziej przystoja korzonki niz owsiki gdybym mial stac, gdzie ty stoisz wolalbym byc lewakiem niz zomowcem Odpowiedz Link Zgłoś
aj40 Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 16:08 Wreszcie społeczeństwo otwiera oczy.Nareszcie Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 17:32 Wypie-rzyc ta Polske, dokonac rozbioru na my i wy, lepszi i gorsi, zorganizowani i sieroty. Wycyckac tych cicho siedzacych roboli pracujacych na dobrze zorganizowanych czerwonych krzykaczy. Doprowadzmy do anarchi i destabilizacji gospodarki i kraju, prawa i sprawiedliwosci. Bedzie wesolo, a co. Dlaczego 1/2 spoleczenstwa majaca miesieczne wynagrodzenie do 1000 zl musi zaiwaniac by bylo na podwyzki wybranych grup zawodowych i gigantyczne odprawy dla gornikow. Taniej bedzie jak zamkniemy kopalnie niz doplacac w nieskonczonosc. Kto o mnie sie martwi i mnie zrozumie, kiedy musialem zaplacic 150 zl za dyzur nocny pielegniarki przy umierajacej matce. Pielegniarki jak sie pozniej okazalo pelniacej dyzur. Dla mnie to bylo 3 dniowki. Musialem pozwolic umrzec matce bo niestac bylo nas na wdziecznosc dla lekarza warunkujaca operacje. Kogo to obchodzi jak zimuje w domu nie dogrzanym bo niestac mnie na drogi polski wegiel. Info z wczoraj. Lekarze strajkujacy przyjmuja prywatnie pacjentow wczesniej odprawionych w imie ratowania zdrowia. Czy nie bylo by korzystniej dla nas roboli, podatnikow, aby ci nie zadowoleni wyjechali tam gdzie lepiej placa, majac doswiadczenie w protestach moga jeszcze wiecej wywalczyc od nowych pracodawcow. Super jak by gornicy zaczeli emigrowac, szczegolnie do Rosji czy Chin. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 21.06.07, 05:40 to niech sie lewar sam zdelegalizuje Odpowiedz Link Zgłoś
jasiecki Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 13:10 lewar121 napisał: > Ten OPZZ należałoby zdelegalizować. To nie jest związek zawodowy a zbrojne rami > ę > komuchów. A durne pielęgniarki i kilku ochlejów ze śląska deje sobą manipulować > . > Wstyd! A czym się te kaczory od komuchów różnią??? Pilnie pobierali nauki od PZPR obserwując wydarzenia w Radomiu i Ursusie w 1976, i zaczynają teraz tę wiedzę wykorzystywać w stosunku do pielęgniarek :-((( Hańba!!! Niech nawet nie śmią wspominać coś o swoim solidarnościowym rodowodzie, bo dzisiejszymi wydarzeniami wyparli się ostatecznie swoich korzeni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kontonaspam Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 13:17 Nasuwa się pytanie: to panie Kaczynski, z której strony to ZOMO stało, a z której wy staliście? Odpowiedz Link Zgłoś
kerrmit20 solidarnośc 80 bojówki nierobów 20.06.07, 13:51 po tym z kim współpracują i gdzie szukają okazji by oszcz.. swój kraj powinni się zamknąć Odpowiedz Link Zgłoś
p.wieczorkowski Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 14:46 jasiecki napisał: > lewar121 napisał: > > > Ten OPZZ należałoby zdelegalizować. To nie jest związek zawodowy a zbrojn > e > rami > > ę > > komuchów. A durne pielęgniarki i kilku ochlejów ze śląska deje sobą > manipulować > > . > > Wstyd! > > A czym się te kaczory od komuchów różnią??? Pilnie pobierali nauki od PZPR > obserwując wydarzenia w Radomiu i Ursusie w 1976, i zaczynają teraz tę wiedzę > wykorzystywać w stosunku do pielęgniarek :-((( Hańba!!! Niech nawet nie śmią > wspominać coś o swoim solidarnościowym rodowodzie, bo dzisiejszymi wydarzeniami > > wyparli się ostatecznie swoich korzeni!!! Cyba cie straszy kolego!!! Pielegniakom zostalo zaproponowane spotkanie w poniedzialek, wiec czego jeszcze chcialy!?!? Ile mozan bylo jeszcze czekac az laskawe panie (ktore nic nie robia w pracy i tylko nadstawiaja kieszen zeby cos do niej na boku wpadlo) zejda z ulicy !!! Odpowiedz Link Zgłoś
dzikowy Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 15:36 p.wieczorkowski napisał: > Cyba cie straszy kolego!!! > Pielegniakom zostalo zaproponowane spotkanie w poniedzialek, wiec czego jeszcze > > chcialy!?!? Ile mozan bylo jeszcze czekac az laskawe panie (ktore nic nie robia > > w pracy i tylko nadstawiaja kieszen zeby cos do niej na boku wpadlo) zejda z > ulicy !!! Ale nie umawia się na spotkanie z manifestantami "kiedyś tam", tylko natychmiast, w końcu przyszły do siedziby Rady Ministrów, czyli dosłownie do sług! To może Piecha by trochę posłużył, a nie pluł w mediach na protestujących?? Kopiecie sobie grób, pisiory, a jak się wychylicie, żeby sprawdzić głębokość, chętnie j***ę wam w potylicę łopatą. Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 14:10 LOL sto;y sie odwrocily Odpowiedz Link Zgłoś
blue911 Re: Pewnie znowu tylko komusze żłoby z OPZZ 20.06.07, 14:12 lewar121 napisał: > Ten OPZZ należałoby zdelegalizować. To nie jest związek zawodowy a zbrojne rami > ę > komuchów. A durne pielęgniarki i kilku ochlejów ze śląska deje sobą manipulować > . > Wstyd! Ale jak za komuny blokowali cale miasta to byli "autentyczni" strajkowicze? A JP II bardzo dbal o dobro kraju? czemu nie kazal sie pochowac w Wadowicach albo Krakowie? Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu a nie 20.06.07, 12:45 wyksztalciuchow, liberalow, lekarzy i czerwonej pajeczyny ukladow i afer postkomunistycznych lgarzy ktorzy klamia jak bure suki mowiac nieprawde w podstawowych sprawach interesu polski dla ktorego swoje rzycie poswiecaja Pan Prezydent i Panowie Premierzy oraz Pan Gosiewski ktory chetnie chce rozmawiac ze wszystkimi ale lekarze nie chca. Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 12:54 W razie choroby czy wypadku, wolałbyś, żeby leczył cię lekarz czy lepperowiec? Odpowiedz Link Zgłoś
alejajaniemaco Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 12:56 Lekarz-lepperowiec poswiecajacy sie dla Polski i dobra wspolnego wszystkich rolnikow za najnizszom krajowom + becikowe. Odpowiedz Link Zgłoś
antylewactwo Gdzie były te "wronie związki" (teraz OPZZ) 20.06.07, 13:41 gdy ZOMO naprawdę masakrowało ludzi na ulicach? Trzeba sobie zdawać sprawę z tego, kto dzisiaj wszczyna te ruchawki. Odpowiedz Link Zgłoś
anvill Re: Gdzie były te "wronie związki" (teraz OPZZ) 20.06.07, 14:56 Z tego co widze wsparcie pigułom chce dać solidarność '80 - nie wiesz gdzie była w '80? w takim samym miejscu - co prawda towarzysz Jarosław nie był jeszcze na salonach politycznych a w domowych salonach pod spodnicą mamusi ze strachu - ale widać dużo się od innych towarzyszy nauczył... Odpowiedz Link Zgłoś
zigzaur Re: Gdzie były te "wronie związki" (teraz OPZZ) 20.06.07, 15:02 Czerwoni? W obecnym rządzie są: - przedstawiciele czegoś w rodzaju TPPR i PAX w jednym, czyli endeccy miłośnicy Moskwy i wrogowie Zachodu, oraz - byli działacze PZPR i złodzieje z PGR. Nazwisk, mam nadzieję, nie trzeba wymieniać. Odpowiedz Link Zgłoś
uookasz Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 19:22 alejajaniemaco napisała: > Lekarz-lepperowiec poswiecajacy sie dla Polski i dobra wspolnego wszystkich > rolnikow za najnizszom krajowom + becikowe. co za jeleń... Odpowiedz Link Zgłoś
marcel_duchamp Kaczorów rzycie święcone... 20.06.07, 12:57 > swoje rzycie poswiecaja Pan Prezydent i Panowie Premierzy oraz Pan Gosiewski żeby im się tylko coś w tę rzyć nie stało, kiedy już ją tak poświęcają... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Normalny czlowiek albo poprze pielęgniarki 20.06.07, 13:00 albo pójdzie do pracy. Rząd PiSu nie zasługuje na nic oprócz Trybunału Stanu... Odpowiedz Link Zgłoś
majan2 Kazdy z nas powinien byc z nimi 20.06.07, 13:26 Kazdy myslacy czlowiek powinnien z peilegniarkami byc, jak nie cialem to przynajmniej duchem. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Ja nie będę 20.06.07, 16:11 Do roboty, a nie strajkować. A jak już strajkować to w celu wyegzekwowania sensownych reform, a nie tylko podwyżki, podwyżki. Ja zadaję następujące pytanie: czy podwajając wynagrodzenie pielęgniarek podwoimy tym samym jakość ich pracy? Ja twierdzę, że nie. Rząd podejmując decyzje powinien kierować się dobrem ogółu, nie dobrem partykularnej grupy społecznej. Pewnie, że chciałbym aby lekarze i pielęgniarki zarabiali więcej. Ale na jakich zasadach, to już inna bajka. A teraz drodzy rodacy kolejne pytanie, czy popierając podwyżki dla pracowników służby zdrowia jesteście również za podwyżką podatków, około 200 PLN w skali roku? Bo na tym to się właśnie skończy. Pielęgniarki wykrzyczą podwyżki o 50PLN miesięcznie, co w żaden sposób nie przełoży się na jakość ich żywota, natomiast my sfinansujemy to z naszych portfeli. Ja poprę pielęgniarki i lekarzy, gdy zaczną skandować "Chcemy prywatyzacji służby zdrowia" Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 13:03 Normalni ludzie, to już dawno wypięli cztery litery na rządzący motłoch i wyemigrowali z tego toczonego kaczą zarazą kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 13:06 saniba napisała: > Normalni ludzie, to już dawno wypięli cztery litery na rządzący motłoch i > wyemigrowali z tego toczonego kaczą zarazą kraju. Ale chyba nie dlatego musieli ginac ludzie za komuny, zeby teraz inni musieli wyjechac na tulaczke ??? Odpowiedz Link Zgłoś
lesbi69 GW dużo zrobiła aby zapomniec jak naprawde 20.06.07, 13:12 GW dużo zrobiła aby zapomniec jak naprawde tłumiło się za PRL brutalnie demonstracje i teraz ludzie pieprzą że to była brutalna interwencja. Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 15:11 Zgadza się, na pewno nie dlatego. Przykre, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
ulisse Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 14:15 Normalny czlowiek, czyli Twoj psychiatra wlasnie strajkuje. Biedny czlowieku. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 15:23 > interesu polski dla ktorego swoje rzycie poswiecaja Pan > Prezydent i Panowie Premierzy oraz Pan Gosiewski Ze premier poswieca swoja rzyc dla interesow innych (panow), to wiadomo. Ale prezydent? Albo Edgar? No, no... Odpowiedz Link Zgłoś
anders76 Re: Normalny czlowiek pojdzie wspierac rzad PiSu 20.06.07, 17:09 Jak chcesz to poswiec swoj "rzyc", ja swojego zycia nie poswiece. A jak sie nie douczyles w szkolce podstaw ortografi to sobie sciagnij program na kompa, ktory twoje nieuctwo pokryje. Odpowiedz Link Zgłoś
deszczowiec Podstawy ortografii 20.06.07, 19:07 Widać różne są te podstawy i pan anders76 zna jeno węższą, nie rozróżniając tej "rzyci" od tego "życia", tudzież nie rozumiejąc gry słów użytych przez przedpiszców lepiej wykształconych. Otóż, panie anders76, historia języka polskiego nie zaczyna się od założenia "Faktu" i "Dziennika", ani nawet (pradzieje!) "Naszego Dziennika". O "rzyci" już Mikołaj Rej pisał. Skromna rada: więcej czytać, mniej pisać, zwłaszcza źle o innych. Pozdrawiam mimo wszystko, bo to jednak się chwali, że tak młody człowiek, a dba o poprawność językową. Odpowiedz Link Zgłoś
dziarek1 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 15:28 No to sie zaczeło:) PRECZ Z KACZORAMI !!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kotbusio PiS stoi tam, gdzie stało ZOMO 20.06.07, 15:54 i tak skończycie - na listach jakichś zidiociałych nowoMacierewiczów, nowoWildsztajnów, nowoKurtyków - bo historia lub się powtarzać.... Odpowiedz Link Zgłoś
dumny.polak A co z tym zawałem? 20.06.07, 16:05 był czy nie był? Swoją drogą to ciekawe co Gadomski by napisał o proteście pielegniarek. W ogóle to jakis ewenement jak Gazeta łączy prorynkowość z lewicowościa - niezła schizofrenia. Odpowiedz Link Zgłoś
majca1971 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 16:56 No to mamy nieżły burdel. Remonty głównych ulic _aleje Jerozolimskie . Warszawa stoi w korkach z powodu remontow dodatkow teraz bedzie stala z powodu manifestacji-zreszta slusznych. Warszawa to ma prze...ne. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:07 Jeszcze autobus z dziennikarzami by nie zaszkodził do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 14:31 myślę, że dziennikarzy jest tam więcej niz całej reszty :D Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:08 Jeśli pielęgniarki się dogadają z tymi darmozjadami, przestane popierać ich strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
pyzz Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:29 > Jeśli pielęgniarki się dogadają z tymi darmozjadami, przestane popierać ich > strajk Ja nie popieram strajku pielęgniarek, ale po tym, co zrobiło ZOMO już nie mogę się doczekać, jak zomowcy dostaną za swoje. Kurcze! To, czy pielęgniarki mają rację to jedno, a to, czy mogą protestować i wyrażać zwoje zdanie to drugie. A policja nie powinna być argumentem. A jak godzi się na bycie to niech płaci krwią. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 15:33 > To, czy pielęgniarki mają rację to jedno, a to, czy mogą protestować i > wyrażać zwoje zdanie to drugie. Ale to, czy mogą blokować główną ulicę, to trzecie. Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:30 ale przynajmnie bedzie trochę okien powybijanych, może jakieś auta zdemolowane - byle się coś działo:) Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:31 Górnicy kochają swoją stolicę:) Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Przecież Michnik jest centroprawicowy 20.06.07, 21:40 w Polsce niema lewicowych mediów. Niema pluralizmu, są gazety prawicowe, media są co najwyżej centrowe i prawicowe. Odpowiedz Link Zgłoś
neokomunista Przecież Michnik jest centroprawicowy 20.06.07, 21:46 a eksperci ekonomiczni GW nieraz podkreślali że są przeciwni postulatom związkowców. W Polsce pluralizm jest niepełny bo media zazwyczaj są centrowe bądź prawicowe, tak samo jest z gazetami. Więc po co ściemniać o "lewicowych" czy też "lewackich" mediach. Odpowiedz Link Zgłoś
evident to już po rządzie Kaczki ! 20.06.07, 12:09 sam odejdzie, albo go wywiozą na taczkach Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Nie byłbym takim optymistą... 20.06.07, 12:17 Oni potrafią ze wszystkiego się wyślizgnąć... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: to już po rządzie Kaczki ! 20.06.07, 12:21 Po nich to splynie jak woda po... kaczce. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 to już po rządzie Kaczki!Zbyt piekne,zeby bylo pra 20.06.07, 12:32 evident napisał: > sam odejdzie, albo go wywiozą na taczkach ..wdziwe! Ale zyczylbym tego Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
grey123 Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:09 Sympatyczna solidarność. Miło z ich strony. lol Odpowiedz Link Zgłoś
burakpl4 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:32 a jak załatwiali te wcześniejsze emerytury też mówiłeś, że to miłe:) Odpowiedz Link Zgłoś
mini_sterek1 Co na to solidaruchy z Gdańska? 20.06.07, 12:09 z pewnością poklepują władzę po plecach i walczą z biedronką Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:10 3 autokary to mało, warto by szybko poslać autokar z dziennikarzami do pomocy Odpowiedz Link Zgłoś
signal widać, że są jeszcze prawdziwi męszczyźni ! 20.06.07, 12:10 w tym kraju, i siostry same nie zostaną Odpowiedz Link Zgłoś
drojb Re: widać, że są jeszcze prawdziwi mężczyźni ! 20.06.07, 19:32 No właśnie! Żebyście widzieli ich wejście! Kordon pisowskiej gwardii nie przepuszczający Warszawiaków (którzy chcieli przyłączyć się do demonstracji) - grzecznie się rozstąpił. Ten rząd potrafi szczuć na Alicję Tysiąc i kilkadziesiąt pielęgniarek. Teraz będzie miał do czynienia ze wszystkimi związkami. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc82 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:11 a co sobie nie dadza rady, wiekszosc stolecznych to przyjezdni... swoje chlopaki i napier*** sztachetą to chleb powszedni. Wpieprza gornikom!!! "Do boju POLACY!!!" Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:30 Tyś się chyba z własnym ch... na łby pozamieniał, bo tylko to może usprawiedliwić głupotę wynikającą z twojej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
ekstraktos Nie wiadomo ktory bedzie policjantem? 20.06.07, 12:12 Teraz pielegniarki powinny spychac meskich potomkow na sali porodowej na ulice Nie wiadomo przeciez czy ktory nie bedzie psim synem (policjantem). Wstyd ! policjanci pokazali ze sa slugusami bez wlasnych mysli i uczuc. Nie zasluguja na nic wiecej jak na kamienie gornicze sruby... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Nie wiadomo ktory bedzie policjantem? 20.06.07, 12:15 o ile zrozumialem policjanci przeprowadzili panie pielęgniarki bliżej kancelarii - z jezdni na chodnik, na pewno ich w każdym razie nie przepędzili i one nadal protestują i jest calkiem calkiem Odpowiedz Link Zgłoś
narod.ovviec Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:13 cóż za zbieg okoliczności. oto w momencie ujawniania agentów komuchów z listy Kurtyki zaczynają się protesty pielęgniarek, żeby zastopować tą bezcenna inicjatywę. Pielęgniarki na usłuchach SB!!! rozgonić i do paki! Odpowiedz Link Zgłoś
signal odwrotnie kolego 20.06.07, 12:15 najpierw był strajk, a w celu jego rozmydlenia podano przeciek z listy Kurtyki Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: odwrotnie kolego 20.06.07, 12:38 ee tam, tacy jak narodo.wiec mają inne poczucie upływu czasu. Zaraz się okaże, że protesty służby zdrowia są inspirowane w związku z podjętą reformą przez rząd Olszewskiego!! Odpowiedz Link Zgłoś
donot Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:17 Ja chyba też pojadę. Skoro pielęgniarkom się należy, górnikom się należy, lekarzom, stoczniowcom, hutnikom i Bóg wie komu jeszcze, to dlaczego ja mam nie skorzystać. Albo nie, zrobię strajk pod gabinetem szefa, bo uważam, że moje kwalifikacje uprawniają mnie do co najmniej 50% podwyżki... Jak ja kocham te postawy roszczeniowe... Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:23 Pielegniarki w kamasze! (?) A tak poza tym, to fakty ci sie myla: najpierw byl strajk (trwa juz ktorys tydzien), a dopiero potem wyskoczyl Kurtyka jak diabelek z pudelka, zeby media mogly sie rzucic na cos innego. I te posluszne, rzadowe, sie rzucily (vide PR i Rzepa). Odpowiedz Link Zgłoś
votek Szef Ryanera to dalby im popalic 20.06.07, 12:14 gwalcieciele narodu polskiego (gornicy), pasozyty jada znowu na zbiorowy gwalt, szef ryanara na pomoc Polsce, rozgonic tych pasozytow!!! Pis przypominba mi troche styl szefa ryana i to mi sie podoba, robic swoje i nie zwazac uwagi na szczekanie innych , pis jest atakowany bo zagrozil wielu interesom, tach samo ryan jest atakowany bo zagrozil nieefektywnym liniom, doszlo do tego ze polscy schizofrenicy uwazaja ze lot, linia ktora ma na koncie 5 katastrof jest bezpieczniejsza od lini ktora przewozi 1o razy wiecej pasazerow i nie miala zadnej katastrofy, paranoja, ludzie zacznijcie uzywac mozgow!!! a z wybiorcza precz Odpowiedz Link Zgłoś
sufler2006 Re: Szef Ryanera to dalby im popalic 20.06.07, 12:18 Stary co ty pierd...weź sie lepiej prześpij.Co mają katastrofy lotnicze do zarządzania firmą-zastanów sie troche.Wiesz choć kiedy były te katastrofy i na jakich typach maszyn?I co to ma do pielęgniarek? Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: Szef Ryanera to dalby im popalic 20.06.07, 12:18 stuknij sie kilofem w glowę- bardzo dobrze, ze gornicy pomoga slabym kobietw. PIS ma na podwyzki dla swoich urzedasów a dla ludzi cieżko pracujacych nie ma. Sejm to robotnicy sezonowi i powinno im sietak placic nierobom. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Szef Ryanera to dalby im popalic 20.06.07, 15:17 Fakt.Vide: Kalata przykladowo. Odpowiedz Link Zgłoś
dzimbim Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:15 Czy są do protestu przygotowani? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Tylko bez kilofów poproszę... 20.06.07, 12:15 I bez wyrywania brukowców. Masa ludzka wystarczy, demolka nie jest potrzebna... O to do czego doprowadziła pogarda premiera... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Tylko bez kilofów poproszę... 20.06.07, 12:16 znaczy tu nie ma mowy o masie tylko o 3 autokarach, może doskoczysz i wesprzesz? Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Wystarczy metr kabla, lepszy niz pałki 20.06.07, 13:35 To wcale nie jest wesoła sytuacja, ale skoro ma się w d...e ciemny lud, to trudno. Jak nie uwazasz jak robisz to rób jak uważasz. Ja głupców bronił nie będę. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powin 20.06.07, 12:16 Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz na zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:21 junkier napisał: > Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz na > zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. Junkierze, klasyku gomulkowszczyzny! Powiedz, kiedy politycy naucza sie szacunku do obywatela, z racji ktorego dostali mandat poparcia? Kto jest suwerenem wladzy w demokratycznym panstwie prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:23 Czy to szacunek dla obywatela powoduje, że rząd okrada 90% społeczeństwa, by oddać to 10% faworytów? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:24 "faworytom" miało byś oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:34 rafvonthorn napisał: > Czy to szacunek dla obywatela powoduje, że rząd okrada 90% społeczeństwa, by > oddać to 10% faworytów? Wlasnie. Dlatego zasadne zdaje sie byc tu pytania o charakter polskiej "demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:43 gó.. wiesz na temat emerytur u górników, a tylko szczekać potrafisz palancie pewnie nie wiedziałeś, że górnicy placą podwójhną składkę emerytalną i po 25 latach mają popłacone tak jakby pracowali 50 lat??? czy ty skończony debilu będziesz pracował 50 lat i odkładał tyle lat na ZUS? Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:54 Nie rozmieszaj mnie. I nie obrażaj, obelga to naprawdę żaden argument... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:00 za obelgi przepraszam, szkoda tylko, że nie odniosłeś się do pozostałej treści Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:16 I słusznie że się nie odniósł, bo dyskusja wymieszana z obelgami lub atakami osobistymi traci sens. Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 14:51 Właśnie na tym to polega. Obelgami sam siebie wyeliminowałeś z poważnej dyskusji... Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 właśnie o to chodzi że NIE płacą 20.06.07, 14:14 ZUS wirtualnie mnoży wpłacone składki razy 1,8. Czyli tłumacząc jak krowie na rowie: kopalnia wpłaca do ZUS 1000zł, ZUS to traktuje jakby wpłacono 1800. Ciekawe dlaczego jak ja wpłacę na swoje ubezp. 1000 to mi naliczają 1000. Gdyby kopalnie rzeczywiście płaciły wyższe składki na ZUS to nikt by nie kruszył kopii o wcześniejsze emerytury górników, bo nie byłoby o co. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:24 K-va, a jekie pielegniary podpuszczane przez cwaniakow w stylu Bukla (rzekomo liberala) maja prawo blokowac ruch w calej dzielnicy wielkiego miasta? Kto jest 'partnerem' dla ich roszczen? Pracodawca, tj. szpital. I tam niech urzadzaja protesty a one sadza ze sa bezkarne. Nauczka w postaci tegich batow policji dla gorniczych awanturnikow powinna byc dla nich odpowiednia lekcja. Odpowiedz Link Zgłoś
neimi Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:30 Ehhh, junkier, głąbku... Jeszcze nie pojąłeś, że to nie jest prywatna służba zdrowia, w której podwyżki zależą od szefa placówki??? Tutaj szefem każdej placów ki jest rząd, więc oczywistym jest, że właśnie od rządu pielęgniarki żądają decyzji. A skoro są ignorowane - to blokują ulice, wtedy może ktoś je zauważy... Poza tym, naucz się najpierw pisać po polsku, a potem dopiero szczekaj. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:32 junkier napisał: > K-va, a jekie pielegniary podpuszczane przez cwaniakow w stylu Bukla (rzekomo > liberala) maja prawo blokowac ruch w calej dzielnicy wielkiego miasta? Niewazne kto jest organizatorem. Wazne jest, ze w demokracji kazdy ma prawo do protestu, chocby na ulicy. Poza tym zadaniem policji jest ogranizacja objazdow w celu zachowania plynnosci ruch, a nie pacyfikacja demonstrujacych. Kto > jest 'partnerem' dla ich roszczen? Pracodawca, tj. szpital. I tam niech > urzadzaja protesty a one sadza ze sa bezkarne. A kto jest wlascicielem szpitali? Dyrektor czy panstwo? > > Nauczka w postaci tegich batow policji dla gorniczych awanturnikow powinna byc > dla nich odpowiednia lekcja. Baty a'la ZOMO w '81? Pamietaj z obywatelami sie rozmawia, a nie "udziela lekcji". Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 12:51 To ten Twój mały geniusz razem z Pięknym Edgarem wypuścili tego dżina z butelki, już zapomniałeś? Pielęgniarki NIE strajkowały. Strajkowali lekarze. A wtedy same pisiorki zaprosiły rzeczone pielęgniarki do strajku. Chcieli podburzyć biały personel i wykorzystać przeciwko lekarzom. A tylko wkurzyli te kobitki. Podziękuj więc Wielkiej Małej Kaczce i Edgarowi i módl się, żeby znalazła się kasa, zanim zadymy się rozszerzą i Kaczor będzie musiał spierniczać helikopterem z Warszawy jak Ceausescu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 12:54 OZZL to hipokryci klamiacy w zywe oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 12:57 junkier napisał: > OZZL to hipokryci klamiacy w zywe oczy. dziwna sprawa rzad PISu chwali sie wzrostem 6% ,ale jakos tego nie widac w placach w budzetowce !! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:02 Wzrost gospodarczy (nb przewidziany na 2007 r. na 6,5%) nie jest tozsamy ze wzrostem plac, tak elementarne rzeczy trzeba tlumaczyc... Zamiast tanich antykoscielnych agitek, gazet Fakty i Mity, Wyborcza czy NIE, seignalbys moze po jakis podrecznik z podstawami ekonomi... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:04 junkier napisał: > Wzrost gospodarczy (nb przewidziany na 2007 r. na 6,5%) nie jest tozsamy ze > wzrostem plac, tak elementarne rzeczy trzeba tlumaczyc... > > Zamiast tanich antykoscielnych agitek, gazet Fakty i Mity, Wyborcza czy NIE, > seignalbys moze po jakis podrecznik z podstawami ekonomi... Ty zas gdybys mniej czytal nasz dziennik to wiedzialbys ze ten wzrost zawdzieczamy tym ktorych nienawidzicie , balcerowiczowi , belce i milerowi o dobrej koniunktorze na swiecie nie wspomne Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:08 Ladnie formulke z Wybiorczej wyglosiles, dobrze tresci przyswajasz... Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 15:21 To nas oswiec ekonomisto!Wyloz teorie ekonomii.Zamieniam sie w sluch. Odpowiedz Link Zgłoś
remeq Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:09 Podobnie jak Kaczor, no i co z tego? Nie zmienia to faktu, że to geniusz Kaczyńskiego spowodował obecne zadymy w Warszawie. Jak mawiała moja babcia "Sama świnia worek drze i sama kwiczy". 1) Gdyby nie te (nieudolne i po prawdzie głupie) próby skłócenia pielęgniarek z lekarzami, nie było by obecnych demonstracji w Warszawie. Do dziś trwałyby może strajki lekarzy, ale nie pielęgniarek. 2) Gdyby nie (jeszcze głupsze) próby użycia siły wobec tych kobiet, nie było by groźby przybycia górników i zadym w Warszawie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:16 Pielegniarki musialy zostac usuniete. Niepodobna zeby jedna z najwazniejszych arterii komunikacyjnych W-wy, kluczowa dla polaczenia centrum z poludniem, byla blokowana. Zwykli mieszkancy dojezdzajacy do pracy nic pielegniarkom zlego niz zrobily i nie ma powodu zeby stali w upale w godzinnych korkach. Ujazdowskie musialy zostac udroznione. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:18 junkier napisał: > Pielegniarki musialy zostac usuniete. Niepodobna zeby jedna z najwazniejszych > arterii komunikacyjnych W-wy, kluczowa dla polaczenia centrum z poludniem, byla > > blokowana. Zwykli mieszkancy dojezdzajacy do pracy nic pielegniarkom zlego niz > zrobily i nie ma powodu zeby stali w upale w godzinnych korkach. Ujazdowskie > musialy zostac udroznione. Moze inaczej msciwy kutafon nie dopusci zeby jakas holta smiala go osmieszac w srodku miasta Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Junkier, Kaczor tylko zbiera, co sam zasiał 20.06.07, 13:43 "Pielegniarki musialy zostac usuniete." OK, ale moze PiS powinien rzucić im 100 miliardów, jak rzucił tuż przed wyborami w 2005 roku pod rękę z SLD. A potem jeszcze wycofał ustawę emerytalną z TK. PiS jest współodpowiedzialny za stan państwa, w końcu współdecyduje o nim od 2001 roku, a gros jego członków jeszcze dłużej. I to PiS jest współwinnym eskalacji roszczeń. Niech teraz połknie tą żabę. Szkoda tylko, że za moje pieniądze... Odpowiedz Link Zgłoś
anmapa Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:21 Bukiela!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 14:06 junkier napisał: > K-va, a jekie pielegniary podpuszczane przez cwaniakow w stylu Bukla (rzekomo > liberala) maja prawo blokowac ruch w calej dzielnicy wielkiego miasta? Kto > jest 'partnerem' dla ich roszczen? Pracodawca, tj. szpital. I tam niech > urzadzaja protesty a one sadza ze sa bezkarne. > > Nauczka w postaci tegich batow policji dla gorniczych awanturnikow powinna byc > dla nich odpowiednia lekcja. Junkier damski bokser - zapytam sie jeszcze raz, swoja mame tez bijesz...??? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:36 > Kto jest suwerenem wladzy > w demokratycznym panstwie prawa? Nie pielęgniarki. A pielęgniarki do blokowania ulic mojego poparcia nie mają. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:38 lucky81 napisał: > Nie pielęgniarki. Pielegniarka to nie obywatel? >A pielęgniarki do blokowania ulic mojego poparcia nie mają. Ty to nazywasz blokowaniem ulic. Ja demonstrowaniem wlasnych postulatow? Kto ma racje? Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:47 > Pielegniarka to nie obywatel? Pielęgniarka to obywatel, ale nie do pielęgniarki należy władza (nie ona jedna suwerenem). Do pielęgniarki należy tylko ułamek władzy. Suwerenem jest całe społeczeństwo, a nie pielęgniarki, a rząd wybrany w procesie demokratycznym ma mimo wszystko większy mandat na reprezentowanie społeczeństwa. > Ty to nazywasz blokowaniem ulic. Ja demonstrowaniem wlasnych postulatow? Kto > ma racje? Ja. Zademonstrować postulat można na chodniku. Blokowanie ulicy to już nie demonstrowanie postulatów, a walka poprzez szantaż. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:53 > a rząd wybrany w procesie demokratycznym ma > mimo wszystko większy mandat na reprezentowanie społeczeństwa. Oczywiście rozmawiamy formalnie, o konstytucji, poprzez którą Ty chciałeś wykazać wyższe prawa pielęgniarek ponad rządem. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:02 lucky81 napisał: > Pielęgniarka to obywatel, ale nie do pielęgniarki należy władza (nie ona jedna > suwerenem W demokratycznym panstwie, kazdy, nawet pojedynczy, obywatel ma prawo do demonstrowania swoich pogladow. > Suwerenem jest całe społeczeństwo, a nie pielęgniarki, A jak zdefiniujesz cale spoleczenstwo? Z kogo sie ono sklada? > a rząd wybrany w procesie demokratycznym ma > mimo wszystko większy mandat na reprezentowanie społeczeństwa. Tak, ale to wcale nie znaczy, ze ma sie do niego obracac plecami i traktowac go jako trzode czy motloch. > Ja. Zademonstrować postulat można na chodniku. Blokowanie ulicy to już nie > demonstrowanie postulatów, a walka poprzez szantaż. Zarowno chodnik jak i szosa naleza do przestrzeni publicznej, wiec nie ma znaczeni gdzie przebiega protest. Zadaniem policji jest zabezpieczenie demonstracji i zorganizowanie objazdow. Policja ma sluzyc przede wszystkim obywatelom a dopiero potem wladzy [choc ta teza i tak wydaje sie byc watpliwa]. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:24 Demonstrowania poglądów w tym przypadku nikt nie zabronił (choć w innych przypadkach tak, np. Parada Równości). Tutaj policja zareagowała nie na demonstrację poglądów, lecz na blokowanie Alei Ujazdowskich. Transparentów nie zabierali, z tego co rozumiem. Co innego wygłaszanie własnego poglądu, a co innego użycie siły do "przekonywania" innych do swoich poglądów poprzez szantaż - dokładnie to samo robili górnicy w Warszawie, oraz Lepper przy wysypywaniu zboża. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:46 O, dobrze, że wspomniałeś Lepepra i górników. Dostali co chcieli gdy zaczęli blokować ulice, siać zamęt. Pielegniarki wielokrotnie strajkowały w szpitalach - flagi, głodówki, takie tam bzdety. Nikt ich wtedy nie brał poważnie. Bo politycy nauczyli obywateli, że o postulaty walczy się właśnie na ulicach. Również politycy obecnej koalicji. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:28 > Zarowno chodnik jak i szosa naleza do przestrzeni publicznej, wiec nie ma > znaczeni gdzie przebiega protest. W przestrzeni publicznej nie wolno robić wszystkiego. Nie każde działanie można podciągnąć pod nazwę "demonstracja poglądów". Stanie na głównej ulicy w celu blokowania ruchu pojazdów nie jest elementem wolności słowa, nie jest też dozwolone prawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:36 > W demokratycznym panstwie, kazdy, nawet pojedynczy, obywatel ma prawo do > demonstrowania swoich pogladow. Jeszcze pytanie - czy jesteś zdania, że mam prawo (w sensie obowiązującego prawa i/lub w sensie "jak powinno być"), ja, pojedynczy obywatel, wyjść na Aleje Jerozolimskie i iść środkowym pasem z transparentem? Odpowiedz Link Zgłoś
sigma06 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 14:56 Nikt nam nie powinien zabraniac walczyc o swoje.Zawsze byłysmy traktowane jak słuzba anie jak pracujace pielegniarki.Zawsze było wiadomo , ze jestesmy na tyle odpowiedzialne ,ze nie odejdziemy od łóżek pacjentów i nie zostawimy cierpiących samym sobie.Każdy wiedział o tym , ze na drastyczne posuniecia tego typu na nie stac ze wzgledu na dobro pacjenta.Traktowane byłysmy jak nieme i niewidzialne .Nie byłysmy partnerkami do rózmów.O Nasze prawa musimy walczyc na ulicy ,musismy byc ponizane i okaleczane.My które walczymy na codzien zchorobą i skutkami przemocy.Kto Nas wesprze ?Jak mamy inaczej dac znac światu,że naprawde jest żle.Pacjent jest traktowany jak procedura za która sie liczy pieniadze .Ogranicza sie ludziom dostep do wszystkiego bo niby brak pieniedzy.Ale na podwyzki dla posłów i innych na górze sa.Potrzeba im wiecej ? Ile jeszcze mamy dać sie zwodzic obietnicami bez pokrycia ?zresztą?Bedziemy blokowac ulice jesli bedzie trzeba.Zeby kazdy kto trafi pod nasz opieke miał dostep do wszystkich mozliwych badan i zabiegów .Przeciez płacisz składki i uwazasz , ze wszystko Ci sie nalezy .Ale nie wiesz, ze za przekroczone limity w budzecie szpitalnym płaca pracownicy.Normalnie obcinaja nam premie.Nie dosc ,ze mamy nic to po tym zostaje ....tylko rozpacz na kwitku.Czy Ci sie to podobaczy nie to bedziemy blokowac ulice i zaczniemy w koncu krzyczec . Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Fedrujacy element - tak mowili komunisci o "Wujku" 20.06.07, 12:30 junkier napisał: > Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz na > zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. ty skryty komunisto, tez bys wyslal ZOMO na gornikow? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika podatn 20.06.07, 12:41 Sam jestes komuchem, bez zadnej wrazliwosci. Gdyby bylo inaczej nie porownywalbys bohaterow z "Wujka", ktorzy polegli za wolna Polske, z banda awanturnikow, ktorzy podchmieleni urzadzaja w Warszawie awantury, sami korzystajac z gigantycznych przywilejow jak finansowane przez podatnikow "gornicze emerytury". Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:44 durniu, górnicze emerytury nie są dla nich żadna łaską to im się należy, poczytaj idioto na temat składek jakie górnic odprowadzają do ZUSu a potem zacznij dyskutować Odpowiedz Link Zgłoś
mut są zerowe 20.06.07, 15:04 te składki sa dokładnie zerowe bo jak kopalnie osiągają jakieś gigantyczne zaległości to ogłaszają strajk w celu oddłużenia :)) Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:44 junkier napisał: > Sam jestes komuchem, bez zadnej wrazliwosci. Gdyby bylo inaczej nie > porownywalbys bohaterow z "Wujka", ktorzy polegli za wolna Polske, z banda > awanturnikow, ktorzy podchmieleni urzadzaja w Warszawie awantury, sami > korzystajac z gigantycznych przywilejow jak finansowane przez > podatnikow "gornicze emerytury". przepracuj smieciu 20 lat na dole to zobaczysz co to gornicza emerytura !!smieciu zyjacy na koszt niemieckiego podatnika Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:46 A po co mam pracowac na dole? Nie chce tego robic i nie bede! Chyba kompletnie juz ten tepy antyklerykalizm rozum odebral... Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:49 junkier napisał: > A po co mam pracowac na dole? Nie chce tego robic i nie bede! Chyba kompletnie > juz ten tepy antyklerykalizm rozum odebral... Mi kadzenie kadzidla na leb nie wali jak tobie ,wiec nie krytykuj ludzi ktorzy uczciwie pod ziemia zarabiaja na swoje utrzymanie !! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:50 Tych ktorzy uczciwie pracuja nei krytykuje. Natomiast tych, ktorzy chca urzadzac publiczne zadymy jak najbardziej. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:54 junkier napisał: > Tych ktorzy uczciwie pracuja nei krytykuje. Natomiast tych, ktorzy chca > urzadzac publiczne zadymy jak najbardziej. Czyli tych ktorzy jada do stolicy rozliczyc oszustow ktorzy duzo obiecali i nic nie spelnili !!! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:57 Od rozliczania rzdu w demokracji jest kartka wyborcza a nie ekscesy podpitych typkow. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:01 junkier napisał: > Od rozliczania rzdu w demokracji jest kartka wyborcza a nie ekscesy podpitych > typkow. Kiedy podpite typki rozbijaly szyby na rozbrat to klaskales w swe krotkie lapki ,ale dzis kiedy jeszcze nawet niewiesz czy gornicy dojada to juz ich obrazasz !!! Odpowiedz Link Zgłoś
trydzyk Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:42 > korzystajac z gigantycznych przywilejow jak finansowane przez > podatnikow "gornicze emerytury". ... ktore zapewnil im w zeszlym roku rzad Kaczynskiego, zapomniales dodac. F. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:40 czy ty junkier idioto wiesz, ze górnicy płaca podwójną składkę emerytalną i tak sa do tyłu, bo po 25 latach idąc na emeryture zapłacili skladek za 50 lat??? pokaż mi kogoś kto tyle w Polsce pracuje Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:43 Bigos idioto nie znaczy to ze maja prawo zwalac sie do Warszawy i robic dym. w SPOLKACH WEGLOWYCH wynagrodzenia stanowia nierzadko 5à-60% ogolu kosztow. Zadna firma dzialajaca na zasadach rynkowych tego nie wytrzyma. Niech maja tego swiadomosc, "bohaterowie". Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:45 co ty mi tu pie..sz kretynie, poczytaj o składkach jakie górnicy odprowadzją do ZUSu, potem dyskutuj Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:47 Bzdury. Do emerytur gorniczych doklada podatnik, podobnie jak do KRUS. Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:48 może ty dokładasz, bo nasłuchałeś się jakiś bzdur, ja nie dokładam Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:50 junkier napisał: > Bzdury. Do emerytur gorniczych doklada podatnik, podobnie jak do KRUS. Ty nie doplacasz wiec co ci do tego ????????? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:25 kto odprowadza? górnicy? LOL. poczytaj o składkach, których górnicy NIE ODPROWADZILI do ZUS w latach 1990-2005 i zostały umorzone, a potem dyskutuj Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika podatn 20.06.07, 12:49 Nalezy rozroznic dwie sprawy. 1) sluszny protest przeciw sprawowaniu wladzy w Polsce przez komunistow z SLD (na szczescie to juz historia) i to zasluguje na poparcie oraz, 2) erwindykacje roszczeniowo-socjallne, mowiac brutalnie chec dorwania sie do kasy podatnika- i tego nie popieralem. Prosze mi tego nie wmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Czy ty masz schozofrenię ?? 20.06.07, 13:11 junkier napisał: > Nalezy rozroznic dwie sprawy. > > 1) sluszny protest przeciw sprawowaniu wladzy w Polsce przez komunistow z SLD > (na szczescie to juz historia) i to zasluguje na poparcie oraz, > > 2) erwindykacje roszczeniowo-socjallne, mowiac brutalnie chec dorwania sie do > kasy podatnika- i tego nie popieralem. Prosze mi tego nie wmawiac. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Prawidlowy oglad spraw 20.06.07, 13:17 Prawidlowy oglad spraw: nie komuchom, nie socjalowi i roszczeniom. Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Prawidlowy oglad spraw 20.06.07, 15:29 Eeeee,a nie Twoj prezio czasem naobiecywal z koalicjantami panstwa socjalnego? Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:47 junkier napisał: > Bigos idioto nie znaczy to ze maja prawo zwalac sie do Warszawy i robic dym. BO Co Idioto bo dzis w stolicy sluszna wladza siedzi!! wiec nie powinno sie domagac tego co obiecali w wyborach !! tylko komuchow rozliczamy z niespelnionych obietnic ????? hipokryto Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:52 Znasz program PiS dotyczacy ochrony zdrowia? Nijak sie ma do postulatow OZZL i pora zeby to wreszcie Bukiel i reszta zrozumieli. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:56 junkier napisał: > Znasz program PiS dotyczacy ochrony zdrowia? Nijak sie ma do postulatow OZZL i > pora zeby to wreszcie Bukiel i reszta zrozumieli. Moze niech ten co ma 10 tys zl pensji nie broni za wszelka cene podwyzki temu co ma 1 tys zl , czasy jeleni ktorzy pracowali za 500 zl skonczyl sie w tym kraju Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Programi PiS 20.06.07, 13:05 zakładał zwiększenie nakladów na służbę zdrowia do 6.5% pkb. tak, jak zakładał tanie państwo. nigdy nie wierz komunistom. nieważne czy z PIS czy z SLD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Programi PiS 20.06.07, 13:10 Tyle ze ja tej czesci programu nie popieralem. Generalnie jesli chodzi o sluzbe zdrowia to nie ufam ani czynnikom rzadowym ani cwaniakom z OZZL. Samo zwiekszanie nakladow, bo tylko taki jest ich postulat, nic nie da poza tym ze napchna swoje kieszenie, a za jakis czas zglosza sie po kolejne datki od podatnika, i tak k-va do zaj_nia jak to ujal Pazura. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa ?????? 20.06.07, 13:22 twoje bezwzględne umiłowanie braci wskazuje na coś innego junkier napisał: > Tyle ze ja tej czesci programu nie popieralem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ?????? 20.06.07, 13:28 Popieram program polityczny J. Kaczynskiego i uwazam to za normalne i patriotyczne dzialanie. Natomiast w sprawach gospodarczych w pelni popieram program UPR jakkolwiek twierdzenie ze PiS jest socjalistyczny uwazam za przesadzone. Jest sporo socjalu, owszem, i jest to niestety problem. Bo jak mawial Kisiel socjalizm to ustroj ktory nieudolnie probuje rozwiazac czesc problemow ktore sam stworzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: ?????? 20.06.07, 13:31 Nie rozumiem - już PO jest bardziej radykalna chociażby w kwestii lustracji (kto rzucił po raz pierwszy pomysł całkowitego otwarcia archiwów i dlaczego bracia nie chcą tego?), do tego program PO był 100x bardziej liberalny od PiSowskiej pustej lodówki. Niekonsekwencja w działaniu? junkier napisał: > Popieram program polityczny J. Kaczynskiego i uwazam to za normalne i > patriotyczne dzialanie. > Natomiast w sprawach gospodarczych w pelni popieram program UPR jakkolwiek > twierdzenie ze PiS jest socjalistyczny uwazam za przesadzone. Jest sporo > socjalu, owszem, i jest to niestety problem. Bo jak mawial Kisiel socjalizm to > ustroj ktory nieudolnie probuje rozwiazac czesc problemow ktore sam stworzyl. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: ?????? 20.06.07, 13:44 PO jest ciut bardziej liberalna ale w kwestiach gosp. jest malo radykalna. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:42 @junkier: chyba kolego zapominasz, że to rząd Marcinkiewicza (PiS) zrejterował przed górnikami i ich protestami, wycofując skargę do TK o stwierdzenie konstytucyjności ustaw emerytalnych dla górnictwa złożoną przez poprzedni rząd (SLD). Już wtedy można było górników nauczyć poszanowania prawa. Teraz jak się pokazuje pogardę wobec prawa (rządzący) to obywatele mają taki sam stosunek jak Kaczyńscy czyli prawo mają w d.pie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:45 Nic nie zapomnialem. Bylem przeciw tej decyzji, uwazalem i uwazam ze jest bledna. Przywileje w postaci 'emerytur gorniczych' mozna jednak wycofac - wystarczy zmienic ustawe. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:53 @junkier: czekam na ten śmiały uczynek tego rządu. I się obawiam, że się go nie doczekam. Szczególnie teraz, jak zaczyna się karuzela z protestami - lekarze, pielęgniarki. W kolejce są całe górnictwo, nauczyciele, kolejarze. Całe to zamieszanie przypomina mnie czasy Zygmunta III Wazy, kiedy za mrzonkami w postaci korony szwedzkiej, skutecznie rozmontował Rzplitą i odtąd co chwila wybuchały jak nie wojny z Turcją czy Moskwą, to konflikty ze Szwecją i najazdy tatarskie, by zakończyć się ruchawkami na Ukrainie. Podobnie teraz Kaczyński skutecznie podgrzewa nastroje w RP i cały korowód strajków ma na głowie. Zamiast wykorzystać dobre warunki gospodarcze do pozbycia się części problemów poprzez rozumne reformy. A ponadto Euro 2012 nam przyznane zostało. Minęły 2 miesiące i nic nie zrobiono. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:55 Sluzba zdrowia to niestety pole minowe. Nikt nie zglosil rozsadnej reformy, nikt. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:59 junkier napisał: > Sluzba zdrowia to niestety pole minowe. Nikt nie zglosil rozsadnej reformy, > nikt. Niestety dla faktow rozwalili ja panowei z AWS wraz z kaczynskiimi jako czlonkami rzadu i parlamentu a SLD tez nic madrego nie zrobilo !! Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa nikt nie ma jaj 20.06.07, 13:02 po prostu. sprywatyzowac służbę zdrowia i wprowadzić indywidualne ubezpieczenia. proste? ale to się kłóci z socjalistyczną wizją państwa "solidarnego" Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa he he he 20.06.07, 13:00 to może przypomij sobie, że PiS podnosiło łapki wraz z SLD za tymi przywilejami. Partia Jara nie zawahała się obciążyć podatników kosztami, byle tylko dochrapać się władzy Ile jeszcze trzeba tłumaczyć, że PIS to partia socjalistyczna. narodowa jest jedynie "w warstwie deklaratywnej" junkier napisał: > Nic nie zapomnialem. Bylem przeciw tej decyzji, uwazalem i uwazam ze jest > bledna. Przywileje w postaci 'emerytur gorniczych' mozna jednak wycofac - > wystarczy zmienic ustawe. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: he he he 20.06.07, 13:07 Ja bylem przeciw i temu glosowaniu i przywilejom. Nie wolno uprzywilejowywac nikogo, to otwieranie na osciez wrot roszczeniom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: he he he 20.06.07, 13:08 junkier napisał: > Ja bylem przeciw i temu glosowaniu i przywilejom. Nie wolno uprzywilejowywac > nikogo, to otwieranie na osciez wrot roszczeniom!!! oczywiscie ty dobrze wiesz ze z twojego niemieckiego socjalu nikt nie bedzie w Polsce doplacal do emrytur Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa Re: he he he 20.06.07, 13:20 Powiedz to temu, który stwierdził, że liberalizm jest większym wrogiem od postkomuny. junkier napisał: > Ja bylem przeciw i temu glosowaniu i przywilejom. Nie wolno uprzywilejowywac > nikogo, to otwieranie na osciez wrot roszczeniom!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:06 > Przywileje w postaci 'emerytur gorniczych' mozna jednak wycofac - > wystarczy zmienic ustawe. Nie zapominaj, że to "koalicja" SLD-PSL-PiS-LPR-SO przegłosowała w roku 2005 ustawę o emeryturach górniczych, która daje ok. 80 mld zł z budżetu na emerytury górnicze. Rok później, gdy górnicy zarządali udziału w zyskach kopalni PiS, też dostali od PiS'u wszystko czego rządali (przy czym był to udział zyskach, których nie było - kopalnie wykazały co prawda ok 2 mld zł zysku "na papierze", ale do rachunku nie były wliczone mniej więcej 4 mld zł kosztów płaconych z budżetu państwa - dopłat do emerytur górniczych i pokrywania szkód górniczych). Skoro górnicy otrzymali od PiS'u najpierw 80 mld zł, a potem połowę nieistniejącego zysku, to jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa do stawiania wielokrotnie niższych żądań? Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa I to jest SEDNO sprawy 20.06.07, 13:28 szefunio1 napisał: > Nie zapominaj, że to "koalicja" SLD-PSL-PiS-LPR-SO przegłosowała w roku 2005 > ustawę o emeryturach górniczych, która daje ok. 80 mld zł z budżetu na > emerytury górnicze. > Rok później, gdy górnicy zarządali udziału w zyskach kopalni PiS, też dostali > od PiS'u wszystko czego rządali (przy czym był to udział zyskach, których nie > było - kopalnie wykazały co prawda ok 2 mld zł zysku "na papierze", ale do > rachunku nie były wliczone mniej więcej 4 mld zł kosztów płaconych z budżetu > państwa - dopłat do emerytur górniczych i pokrywania szkód górniczych). > > Skoro górnicy otrzymali od PiS'u najpierw 80 mld zł, a potem połowę > nieistniejącego zysku, to jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa > do stawiania wielokrotnie niższych żądań? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Prawem prawdy osobistej 20.06.07, 13:30 > jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa > > do stawiania wielokrotnie niższych żądań? Prawem prawdy osobistej. Bo ja tej ustawy nie popieralem, co juz wyjasnilem powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
el_dvpa ROTFL 20.06.07, 13:37 twój ukochany rząd poparł, nie wstydząc się głosowania ręka w rękę z SLD. Ostatnio nawet Lech K stwierdził, że Kwas był ogólnie lepszy od Wałęsy. Za Twoim ukocahnym Ziemkiewiczem (Polactwo) "W 1995 miłość do peerelu wprawiła polactwo w szał uwielbienia dla Aleksandra Kwaśniewskiego, przeciętnego aparatczyka, człowieka żenująco małego formatu, o życiorysie drobnego cwaniaczka i charyzmie biurowego bawidamka, na dodatek wielokrotnie przyłapywanego na nieudolnych krętactwach. " ZAWSZE TWIERDZIŁEM ŻE PiS BLIŻEJ DO SLD NIŻ DO PARTII PRAWICOWEJ junkier napisał: > > jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa > > > do stawiania wielokrotnie niższych żądań? > > > Prawem prawdy osobistej. Bo ja tej ustawy nie popieralem, co juz wyjasnilem > powyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ROTFL 20.06.07, 15:21 junkier napisał: > Rzeczywistosc ewoluuje. Przyznaj sie junkier, boisz sie tej rzeczywistosci...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Prawem prawdy osobistej 20.06.07, 14:14 > > > jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa > > > do stawiania wielokrotnie niższych żądań? > > > > > > Prawem prawdy osobistej. Bo ja tej ustawy nie popieralem, co juz wyjasnilem > > powyzej. To uprawnia cię jedynie do twierdzenia: >>Lekarze/pielęgniarki/nauczyciele stracą prawo do swoich żądań z chwilą gdy PiS "cofnie" pieniądze, które dał na górników<< Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Prawem prawdy osobistej 20.06.07, 15:18 junkier napisał: > > jakim prawem odmawiasz innym grupom zawodowym prawa > > > do stawiania wielokrotnie niższych żądań? > > > Prawem prawdy osobistej. Bo ja tej ustawy nie popieralem, co juz wyjasnilem > powyzej. Junkier o jakiej prawdzie osobistej PiSkasz mlotku, o tej w ktorej bezkrytycznie wspierasz kazde slowo, posuniecie, dzialanie itd. PiS i braci kaczynskich, czy ta prawde osobista w ktorej nazywasz j.kaczynskiego przestepca i wycofujesz sie z poparcia jego praktycznie wszystkich posuniec ostatniej dekady ??? :-OOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOO Nie uwazasz, ze PiSdzielisz smutki...? ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 zbieraj d..e w troki i s..j na Kube bolszewiku 20.06.07, 12:46 PiS dzielcowaty Odpowiedz Link Zgłoś
critto Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:51 wiesz ,szkoda ze takich jak tY za komuny nie nauczono 'szacunku'. Mogl cI jakis milicjant za mocno przetracic gnaty... a widac przetracil, ale glowe i dlatego bzdury gadasz. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 12:59 Nie gadam bzdur. Gornictwo jest kula u nogi finansow publ. Sa oficjalne dane na ten temat, np. raport UOKiK o pomocy publicznej (z kieszeni podatnika) w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 13:02 junkier napisał: > Nie gadam bzdur. Gornictwo jest kula u nogi finansow publ. Sa oficjalne dane na > > ten temat, np. raport UOKiK o pomocy publicznej (z kieszeni podatnika) w Polsce Kler katolicki ze swoimi katechetami i roznej masci kapelanami tez kosztuje budzet sporo kasy , wiec niech kler naucza za swoje , i niech tylko rentowne kopalnie zostana , wtedy bedzie sprawiedliwie Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 14:04 junkier napisał: > Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz na > zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. Junkier widze, ze ty podobnie jak i premier jestes damskim bokserem :D Tez bijesz swoja mame...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kolter Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 14:06 kralik111 napisał: > junkier napisał: > > > Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz > na > > zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. > > > Junkier widze, ze ty podobnie jak i premier jestes damskim bokserem :D Tez > bijesz swoja mame...? Pewno tez !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Moze wyjdziesz i nauczysz osobiscie? 20.06.07, 14:18 Bo w rządzie tez sa elementy zyjace na koszt podatnika i szkodzace Polsce i majace w d...ie prawo. Mimo wszystko wole płacic górnikom. Odpowiedz Link Zgłoś
pio41 ReJunkier, wiesniaku z koziej wolki 20.06.07, 16:32 zycze ci z calego serca, zebys czym predzej znalazl sie pod opieka kogos z tych "fedrujacych na koszt podatnika". Albo bardziej po chrzescijansku - zebys zarabial tyle, co poczatkujacy lekarz - tj. ok. 600 zlotych na reke. Byc moze wtedy przestalbys wypisywac te wszystkie brednie w stylu PZPRowskiej nowomowy. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika p 20.06.07, 22:48 junkier napisał: > Fedrujacy element zyjacy na koszt podatnika powinien zostac nauczony raz na > zawsze przez policje szacunku dla prawa. I to z pelna bezwzglednoscia. O!Junker wrócił. Nadgodziny? Szkoda, że nie skomentowałeś w ten sposób wycofanie z TK skargi poprzedniego Rzecznika Praw Obywatelskich na wywalczone śrubami i kijami zabójcze dla budżetu górnicze emerytury pomostowe. Odpowiedz Link Zgłoś
mikro_ekonomia Ten kraj nie jest normalny ... 20.06.07, 12:16 a bilety na wsypy takie tanie ... Odpowiedz Link Zgłoś
griotte1 Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:17 przeraża mnie postawa roszczeniowa tych właśnie grup społecznych: górników, lekarzy i nauczycieli. Zgadzam się - zarobki powinny być większe bo to praca ciężka, odpowiedzialna i w trudnych warunkach dla tych trzech grup społecznych, ale SKĄD WZIĄĆ NA to pieniądze ? Od tupania nogami i uderzania sztachetami o pręty jeszcze się pieniądze nie posypały. Najpierw trzeba uszczelnić Państwo, rozbić korupcyjne układy mafijne samorządowo - państwowe, zreformować finanse publiczne i wtedy oczekiwać konstruktywnych działań. Przede wszystkim w sferze wynagrodzeń. Ale dziś? Tak? Teraz? Mam wrażenie, przekonanie graniczące z pewnością, że ktoś stoi za tymi ludźmi i nimi manipuluje. Jak za górnikami z sierpnia 80 w zeszłym tygodniu na Śląsku. A co do lekarzy - prywatyzacja służby zdrowia wszystkim wyjdzie na dobre. Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:24 > Od tupania nogami i uderzania sztachetami o > pręty jeszcze się pieniądze nie posypały. Nieparawda. Górnikom się posypały. Odpowiedz Link Zgłoś
lahdaan Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:25 griotte1 napisała: > Od tupania nogami i uderzania sztachetami o > pręty jeszcze się pieniądze nie posypały. Najpierw trzeba uszczelnić Państwo, > rozbić korupcyjne układy mafijne samorządowo - państwowe, zreformować finanse > publiczne i wtedy oczekiwać konstruktywnych działań. A kto wedlug ciebie jest za to odpowiedzalny? Politycy, ktorzy nic w tej kwestii nie robia czy obywatele, ktorzy chca zyc noramlnie? Odpowiedz Link Zgłoś
jpparo Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:27 > przeraża mnie postawa roszczeniowa tych właśnie grup społecznych: górników, > lekarzy i nauczycieli. Zgadzam się - zarobki powinny być większe bo to praca > ciężka, odpowiedzialna i w trudnych warunkach dla tych trzech grup społecznych, > ale SKĄD WZIĄĆ NA to pieniądze ? a mało to pieniędzy kaczory roztrwoniły na różne pierdoły? na lustracje, na dodatkowe stanowiska i ministerstwa, dla przystawek, na przeloty pieniądze są - a na potrzeby społeczne już nie ma - jest to mądre? Chu...ja mądre !!! Niech zaczną oszczędności od siebie - to kasa sie znajdzie Odpowiedz Link Zgłoś
gruby_dolar Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:28 a nie gadaj, pieniądze są na niepotrzebną Iracką misję, na budowę zbędnej amerykańskiej tarczy, na przeloty prezia do gdańska, na nowe gmachy ZUS'u i NFZ'u, na pensje tych pracowników, na IPN'y i CBA, które nic nie dokonało poza spektkalurnymi pomyłkami, na podwyższanie budżetów u premierka i prezia, na podwyżki na prowadzenie biur poselskich, na oddawanie zwrotów za benzynę "na gębe", i jeszcze mnóstwo innych pierdoł by się znalazło, to nie pieniędzy brakuje, to brakuje rozumu rządzącym który beznadziejnie wydają pieniądze, i nie mów mi że to małe pieniądze bo ze miliardy składają się ze złotówek, wiec gdyby to wszystko policzyć to by wyszło, KRUS, ja rozumiem rolników którzy mają do 20ha oni nie dadzą rady płacić ZUS'u, kolejna bzdura obowiązkowść ZUS'u, potężna machina przejadająca pieniądze,ale są rolnicy mający firmy produkujące ogromne ilości mięsa/zbóż/cokowliek w rolnictwie, po 500ha i więcej i płącą krus to śmieszne, biurokracja zjadająca państwo, a kaczy rząd wydaje na lustracje teczki, ipn i obsadzanie swoimi nieudolnymi włazidupami kolejnych stołków za duże pieniądze patrz na Orlen lub na Skrzypka...niech skopią ten kaczy kuper! Odpowiedz Link Zgłoś
lucky81 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:38 Przede wszystkim to nie państwo (kaczyński i spółka zoo) powinno być pracodawcą pielęgniarek, i to nie budżecie państwa powinien być pulą, w której szuka się tych zarobków. Odpowiedz Link Zgłoś
gwiezdny_kupiec Ludzie mało zarabiają i nikt nie musi za nimi stać 20.06.07, 12:43 Po wejściu do UE mamy szybki wzrost cen (np. mieszkania) i płac. Służbę zdrowia i nauczycieli wzrost płac omija stąd nic dziwnego że protestują. Poza tym ludzie porównują płace z zarobkami za granicą. Państwo polskie daje kasę na tych którzy potrafią ją sobie wywalczyć - patrz górnicy, stocznie, rolnicy itp. Wybranym grupom np. IPN, CBA też potrafi płacić rozsądnie. Nic dziwnego, że prowadzi to do radykalizacji i protestów tych co dostają grosze. A co do kasy na podwyżki, ostatnio parlament obniżył składki rentowe co ma kosztować 17 mld zł rocznie. Czyli patrząc z punktu widzenia protestujących kasa jest. Najgorsze jest to że jak lekarze dostaną podwyżki to się zaczną protesty nauczycieli, emerytów, urzędników itd. No ale jak mamy dupę a nie rząd to trudno żeby było inaczej. PS. W prywatnej firmie w której pracuje, studenci zarabiają po kilka tysięcy złotych. Nie dziwię się że ludzie którzy pracują 20 lat i zarabiają grosze za ciężką i odpowiedzialną pracę chcą zarabiać więcej. Odpowiedz Link Zgłoś
misad36 Re: Ludzie mało zarabiają i nikt nie musi za nimi 20.06.07, 15:12 PS. W prywatnej firmie w której pracuje, studenci zarabiają po kilka tysięcy złotych. Nie dziwię się że ludzie którzy pracują 20 lat i zarabiają grosze za ciężką i odpowiedzialną pracę chcą zarabiać więcej. A co przeszkadza tym ludziom ktorzy pracuja 20 lat i zarabiaja grosze przeniesc sie do prywatnej firmy i zarabiac po kilka tysiecy ? Odpowiedz Link Zgłoś
evident niedługo wszyscy tam pojedziemy 20.06.07, 12:17 innego wyjścia nie będzie Odpowiedz Link Zgłoś
trzynasty Popierom grubiorzy i piguły 20.06.07, 12:18 Popierom grubiorzy, bo som żech robił na dole i wiem jako to robota, oprócz tego jadom pomóc pigułom, oby wiyncyj takich akcji, a tyn rząd w końcu dupnie o zol. Odpowiedz Link Zgłoś
agnostic5 Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:19 To lato będzie naprawdę gorące. Kto mieczem wojuje... a Kaczyńscy wojują ze wszystkimi Odpowiedz Link Zgłoś
asd616 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:20 Pierwszy raz kibicuję górnikom :P Odpowiedz Link Zgłoś
rafvonthorn Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:27 Mnie nawet ich rycerskość nie przekonała, że powinienem ich utrzymywać. Sorki, ale w Polsce z podatków utrzymuje się zbyt wiele grup zawodowych, oni dostaną wcześniejsze emerytury z mojego ZUSu, a jak ja dożyję wieku emerytalnego po ZUSie zostanie wspomnienie. Chodzi o elementarną sprawiedliwość, dosyć pozwalania na robienie z siebie frajera! Odpowiedz Link Zgłoś
dx7 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:20 > Ciekawe czy policja podskoczy górnikom ze sztachetami ? Ja bym tu nie winil policji - oni dostaja rozkaz i koniec. Nawet troche mi ich zal bo sa miedzy mlotem a kowadlem. Kwestia tego, od kogo ten rozkaz dostaja ... Odpowiedz Link Zgłoś
kalinowski11 Re: Górnicy jadą pomóc pielęgniarkom 20.06.07, 12:22 dx7 napisał: > zal bo sa miedzy mlotem a kowadlem. Kwestia tego, od kogo ten rozkaz dostaja ... No to górnicy pójdą kawałek dalej... Odpowiedz Link Zgłoś
daretto Inni też jadą... 20.06.07, 12:21 jak podała stacja JPP do Warszawy jada psychicznie chorzy, kibice Lecha i Pogoni, bezdomni, anonimowi alkoholicy, dwie nyski byłych ORMO-wców, jeden żuczek ZOMO. O innych grupach będe informował na bieżąco. Odpowiedz Link Zgłoś
ciupazka Re: Inni też jadą... 20.06.07, 12:28 Otworzyć więzienia, wypuścić przestępców, to Wam pomogą skutecznie...tak jak podczas głosowania w wyborach na Tuska Odpowiedz Link Zgłoś