dobra.ciocia 20.06.07, 17:15 Jaaasne, bo jakby PiS był w opozycji to absolutnie nie krytykowałby tego typu sytuacji... Hipokryzja tej kobiety jest powalająca. Niech ona się lepiej zajmie swoimi podróbami torebek. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
hegemon72 ta baba jest naprawde bystra inaczej 20.06.07, 17:16 no ale nie dziwota w koncu z PiS'u Odpowiedz Link Zgłoś
navaira Pani Jolanto, skoro czuje się Pani pielęgniarką... 20.06.07, 17:27 ...to może powie Pani, ile pensji pielęgniarki otrzymuje Pani co miesiąc jako posłanka? Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Pani Jolanto, skoro czuje się Pani pielęgniar 20.06.07, 17:32 "Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać strajk do obalenia rządu" A ta "opozycja" to zdecydowana wiekszosc narodu. Jakiez to niby poparcie ma ten rzad? Rownie marne jak i sam gabinet marny... _______________________ Lekarze rozpoznali nową jednostkę chorobową, to tzw. daltonizm umysłowy. Oto typowe przykłady: "... nikt nam nie wmówi ze czarne jest czarne, a białe jest białe" (j. kaczyński, właściciel kota) "Tak dalece powinniśmy być zgodni z Kościołem katolickim, ażeby uznać za czarne to, co naszym oczom wydaje się białe, jeśliby Kościół określił to jako czarne." (Ignacy Loyola, założyciel zakonu jezuitów) Odpowiedz Link Zgłoś
rokets_w Re: Pani Jolanto, skoro czuje się Pani pielęgniar 20.06.07, 21:46 navaira napisał: > ...to może powie Pani, ile pensji pielęgniarki otrzymuje Pani co miesiąc jako > posłanka? > A moze lekarze by czesc swych poborów przekazali by pielegniarkom? Odpowiedz Link Zgłoś
yanuss Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać str.. 20.06.07, 17:28 Zgoda, to jasne, ze postkomunistyczne dranstwo chce wykorzystac strajki do obalenia PiS-u. Ciekawe, bo przeciez i Religa, i Gilowska to reprezentanci PO-wskiej polityki. Mam nadzieje, ze rzad bedzie twardy i nie da sie tanim chwytom. Te 4 panie z budynku powinno sie grzecznie wyniesc i doprowadzic do kolezanek. Policja ma pilnowac porzadku i jak trzeba, uzyc sily. W demokracji nie okupuje sie budynkow. Do rozmow z premierem nie kazdy ma prawo, jest wiele sposobow by dyskutowac. SLD-owcy zrobia wiele by uniknac lustracji i pokazania zlodziejskiego okresu poczatkow RP i prywatyzacji za lapowki albo za poldarmo. Rzad dal 30 % podwyzki, ktory wczesniej dal tyle jakiejs innej grupie zawodowej ? Malo, tak, bo nie o pieniadze chodzi ale o burdy w kraju. Nie wolno sie poddac, dranstwo chce wyciagnac na ulice nauczycieli, kolejarzy.. Trzeba pokazac, ze nie tedy droga. Odpowiedz Link Zgłoś
dobra.ciocia Re: Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać s 20.06.07, 17:35 yanuss napisał: > Zgoda, to jasne, ze postkomunistyczne dranstwo chce wykorzystac strajki do > obalenia PiS-u. Ciekawe, bo przeciez i Religa, i Gilowska to reprezentanci > PO-wskiej polityki. Mam nadzieje, ze rzad bedzie twardy i nie da sie tanim > chwytom. Te 4 panie z budynku powinno sie grzecznie wyniesc i doprowadzic do > kolezanek. Policja ma pilnowac porzadku i jak trzeba, uzyc sily. W demokracji > nie okupuje sie budynkow. Do rozmow z premierem nie kazdy ma prawo, jest wiele > sposobow by dyskutowac. SLD-owcy zrobia wiele by uniknac lustracji i pokazania > zlodziejskiego okresu poczatkow RP i prywatyzacji za lapowki albo za poldarmo. > Rzad dal 30 % podwyzki, ktory wczesniej dal tyle jakiejs innej grupie zawodowej > ? Malo, tak, bo nie o pieniadze chodzi ale o burdy w kraju. Nie wolno sie > poddac, dranstwo chce wyciagnac na ulice nauczycieli, kolejarzy.. Trzeba > pokazac, ze nie tedy droga. Marzy się powrót do sprawdzonych, komuszych wzorców, co? Pałowanie, te sprawy. I niech mi ktoś jeszcze powie, że nie mamy PRL-u bis. Odpowiedz Link Zgłoś
oryganion1 Re: Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać s 20.06.07, 21:33 lekarze do chorych, kolejarze do wagonów, nauczyciele do szkół a pederaści do pilnowania zycia poczetego.... Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Każde otwarcie przez nią ust ... 20.06.07, 17:47 Każde otwarcie przez nią ust to kompromitacja. To nieprawdopodobne, żeby ona była prawdziwa - musiała zostać podstawiona (razem z Edgarem i Kuchcińskim) przez opozycję, żeby ośmieszać PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Każde otwarcie przez nią ust ... 20.06.07, 18:16 Baaardzo mi sie podobal jej komentarz o ministrach, ktorych trzeba bedzie zmienic. Kobitce sie we lbie poprzewracalo. A moze to ten zwierzecy magnetyzm pana K.tak dziala? PS. Swoja droga to rola opozycji jest patrzenie waaaadzy na rece. Odpowiedz Link Zgłoś
travel_wawa Szczypińska cierpi na paranoje i obsesje. 20.06.07, 18:02 Jak na razie skutkiem polityki PiS jest skłanianie do EMIGRACJI lekarzy i pielegniarki. Młodzi przedstawiciele zawodów medycznych widząc takie Szczypińskie, takie Piechy, Gosiewskie czy Kaczyńskie tracą złudzenia, że cokolwiek tu się zmieni. Na szczęscie Unia Europejska stoi otworem. I z tego się korzysta. Odpowiedz Link Zgłoś
demokrata10 Re: Szczypińska cierpi na paranoje i obsesje. 20.06.07, 21:39 To nie jest tak, jak może kochanka premiera sprzeciwić się wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Szczypińska: jestem blondynką 20.06.07, 18:18 Wiceprzewodnicząca Klubu Parlamentarnego PiS zwróciła uwagę, że problem niedofinansowania ochrony zdrowia nie pojawił się w czasie rządów Jarosława Kaczyńskiego ale narastał od lat. **************************************** A kto to w ostatnim programie wyborczym obiecywał złote góry? A strajk? Każda opozycja na świecie wykorzystuje niezadowolenie budżetówki do przejęcia władzy. To żaden zarzut. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Oj maruda maruda !!! 20.06.07, 18:34 I słusznie prze 17 lat opozycja rządziła i nie załatwiła problemów w służbie zdrowia a trego rządu wymaga cudu !!!! Przypominam że strajkujący otzrymali od tego rządu podwyżkę mimo że był rok więc swoją złota górę już otrzymali ale nie tu nie o podwyzkę chodzi to jest strajk manipulowany .Przewodniczący związku jako biedny lekarz ma majątek milionowy ,pielęgniarki dołączają do strajku bo zostały namówione teraz górnicy i to w sytuacji kiedy ich postulaty zostały i zostaną zrealizowane w przyszłym roku !!!Przecież to ewidentne o co chodzi !!! tylko pytam czy ja muszę znosić kolejne zmiany w rządach w urzędach w samorządach po to aby do władzy doszli komuniści z byłymi komunistami /SLD + PO/ czyli co znów będzie protestować nowa opozycja ,o nie trochę oleju Polacy !!!! nie dajcie sobą manipulować czas komuny kiedy wami manipulowano sie skończył pomyślcie czy warto czy nie lepiej poświecić czas na budowanie .Obrzydliwe od pierwszego dnia tego rządu nie pozwala im się pracować tylko cały czas kąsanie !!!! oj cieszą się nasi wrogowie !!!!!I podsycają ogień !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Oj hydepark1 20.06.07, 19:50 hydepark1 napisała: Przypominam że strajkujący otzrymali od > tego rządu podwyżkę mimo że był rok więc swoją złota górę już otrzymali ale nie > > tu nie o podwyzkę chodzi to jest strajk manipulowany . **************************************** No to już mamy dwie blondynki. Ciebie i Szczypińską. Napisz jeszcze, że układ zrzuca stonkę i coca-colę. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Czyli mam rację !!! 20.06.07, 22:11 Bo nie używasz argumentów tylko odbiegasz od tematu kąsając.Oto widoczna cecha faceta mającego kompleks a szczególnie wtedy kiedy kobiety sa mądrzejsze . Ot i mamy kolejnego małego chłopczyka którego nie chca kobiety !!!ale widać jesteś taki sam w sexie jak w dyskusji .Współczuję facet impotent to tragedia a zakompleksiony impotent w dyskusji to katastrofa !!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Czyli mam rację !!! 21.06.07, 07:33 hydepark1 napisała: > Bo nie używasz argumentów tylko odbiegasz od tematu kąsając.Oto widoczna cecha > faceta mającego kompleks a szczególnie wtedy kiedy kobiety sa mądrzejsze . > Ot i mamy kolejnego małego chłopczyka którego nie chca kobiety !!!ale widać > jesteś taki sam w sexie jak w dyskusji .Współczuję facet impotent to tragedia > a zakompleksiony impotent w dyskusji to katastrofa !!! **************************************** Szczypińska jest potwornie głupia i nic tu żadne wydumane teorie nie zmienią. Równie głupia, jak twój post. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Czyli mam rację !!! 21.06.07, 08:46 On jest odpowiedzia na twój mądry post !!!!ale nie na argumenty bo tam ich nie znajduję i nie znalazłam !!!Jescze raz współczuję choroby Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Czyli mam rację - mylisz sie dziecino 21.06.07, 09:26 pindziu droga, ja w twoich wypocinach argumentow nie znajduje. Nakrzyczalas "argumentami" baby z bazaru - nazywajac te znakomita wiekszosc, ktora nie akceptuje bezprawia pisu/samobrony/lepry komunistami itp. Skoro podzial jest taki prosty, to ty i znakomita mniejszosc - sa najzwyklej uzytecznymi debilami aktualnie "panujacych". Gdybys troszku myslala, znalazlabys bardzo wiele uderzajacych podobienst ustrojowych miedzy kaczymem a komunistycznym bolszewizmem. Ale czy ty potrafisz myslec??? Odpowiedz Link Zgłoś
kosa44 Re: Czyli mam rację - mylisz sie dziecino 21.06.07, 09:44 Jasne..niech żyje kwasizm!!!"prawdziwa"demokracja ha ha ha ha ha ha... Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: Czyli mam rację - mylisz sie dziecino 21.06.07, 10:27 ja takich bzdur, ktore ty jako moje sprzedajesz - nie napisalam. Ale twoja odpowiedz potwierdza teorie kaczyzmu, ze kto nie za pisem - ten wrog smiertelny i komunista. Zycze (nie kaczego) zdrowia i szybkiego zdrowego poszerzenia horyzontow myslowych oraz gamy kolorow o co najmniej 3 tony (nie wagowe, musze to dopisac, bo jeszcze sie odszczeknie, ze jego waga jest do 150 kg). Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Czyli mam rację - mylisz sie dziecino 21.06.07, 18:47 Myśle "troszku" inaczej niz ty ,nie sądzę abyś znalazł bo nie masz na tyle inteligencji aby to zrozumieć .Baba z bazaru odpowiada żargonowi z pod budki z piwem ze twoje madrości są tylko na poziomie faceta po piwie i to kiepskim !!! A rząd PIsu / z konieczności z pozostałymi ale to z winy PO/ jest najlepszym i najsilniejszym rządem a KK są najbardziej uczciwymi politykami jaich miała Polska wbij sobie to do głowy nawet pijanej !!!A jakbyś nie siedział tylko pod budka z piwem to wiedział byś że demokracja ma wiele wspólnego z socjalizmem .!!!Ja nie muszę o tym myśleć bo mieszkam w krajach demokratycznych od lat ja to wiem !!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
shawman Opozycja wykorzystuje - nic w tym dziwnego 20.06.07, 18:44 A cóż innego ma robić opozycja? :) To normalne zachowanie opozycji w każdym demokratycznym państwie, że wykorzystuje kłopoty rządu. Rząd dlatego jest rządem, że ma zaplecze polityczne w parlamencie i od niego może oczekiwać lojalności, a nie od opozycji. :) Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Opozycja wykorzystuje - nic w tym dziwnego 20.06.07, 19:19 ok ale nie wtedy kiedy to ma uzasadnienie a w tym przypadku to nie jest opozycja w demokratycznym kraju tylko jacyś wywrotowcy którym nie chodzi o zmianę sytuacji w służbie zdrowia tylko o obalenie rządu .W demokratycznym kraju opozycja nie wykorzystuje kłopotów tylko swoja obecnością zwraca uwagę rządowi o problemie jak rząd go rozwiazuje to ok a jak nie to walczą dalej .W tym przypadku rząd zrealizował rządania lekarzy i pielęgniarek rok temu w przyszłym roku otrzymają następną podwyżkę więc o co chodzi ?.sztuka dla sztuki ?czy pucz ? A poza tym jest jeszcze jedno ?? W piątek ważny dla Polski dzień w EP czy nie mozna zawiesić strajku ? Czy to jest tak zaplanowane? to jest głupie co ci ludzie robią i bezczelne a świadczy o ich braku wyobraźni zapomnieli że to inne czasy czy co ?Albo czekają na przegraną w europejskim parlamencie aby rozpocząć ogólnopolski strajk i obalenie rządu ? Odpowiedz Link Zgłoś
rumano33 przyszła blondynka{Szczypinska" do premiera z.... 20.06.07, 19:49 siekirś w tyłku....Proszę, usiądż kochanie! Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 rzad sie sypie z wlasnej inicjatywy 21.06.07, 09:40 kochanie - zapominasz, ze to rzad powinien byc dla narodu, a nie narod dla rzadu. Jezeli rzad jest niezadowolony z narodu i nie potrafi=nie chce rozwiazywac problemow realnych uczciwie pracujacych, to niech splywa. Szczypinska i inni klakierzy moga wmawiac Kaczorom jacy to ono wspaniali i genialni, bo siedza u niego w garnuszku. A reszta nie, i nie ma do tego zadnych powodow. Glupi rzad pisu szczuje lekarzy, pielegniarki, szpitale uzytecznymi idiotami z cba - by pokazac tepej masie - jak to walczy o ich prawa, lamiac bezwzglednie prawa innych. I co - mamy to karnie akceptowac, bo rzad tak chce. Lekcje "demokracji" w twoim i pisu rozumieniu - to jakies wielkie niezrozumienie tematu. Wiec oszczedz sobie apeli politycznych, bo Polacy juz to przerabiali, i po prostu maja w d...e takie rzady, ktore sa tylko posmiewiskiem Europy. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: rzad sie sypie z wlasnej inicjatywy 21.06.07, 11:40 Ja nie pamiętam rządu który tak rozmawiał z narodem dowodów az nadto Ten rząd jak zaden inny rozpoczął rozwiązywanie problemów w ubiegłym roku i na przyszły zapowiedziane są następne pieniądze wieć o co chodzi to są fakty !!! Jak ty sobie to wyobrażasz tamte rżądy a dziś opozycja nie zrobiły nic by zmienić jak to ty nazywasz problemy uczciwie zarabiający a teraz walcza z rządem który zrobił juz coś i jeszcze ich sie krytykuje Sczypińska choć tylko pielęgnarka ale dowodzi wysokiej kultury politycznej i umiaru a ty jak byś był w tym rządzie to byś występował przeciwko . To twoje zdanie dowodzi ze ty masz we krwi bunt !! jak wiekszośc Polaków !!!i Ten rząd po raz pierwszy wziął sie za korupcję w szpitalach o której wszyscy wiedzą od lat i dobrze ze na forum publicznym może ta pazerna łapa się powstrzyma ze strachu !!! Od pierwszego dnia ten rząd choć jeszcze nic nie zrobił ma wrogów !!! i to daje madremu człowiekowi chwilę do zastanowienia !!! To ty apelujesz choć nie wiem do kogo bo na mnie takie zachowanie nie zdaziała mam widać więcej rozumu i potrafię logicznie myśleć no i jeszcze jedno ty żyjesz w kraju w którym demokracja sie buduje a ja w takich w których demokracja jest od zawsze .A dlatego połowę zycia spędziłam w Polsce i jest to moja ojczyzna na tle głupoty i zachowań takich Polaków jak ci teraz strajkujący i TY wiem że ta Polska musi chyba taka głuipa być . Te rządy są pośmiewiskiem tylko wrogów Polski a takich w Europie jak i w Polsce nie brakowło nie brakuje i nie będzie brakowało. Silna Polska z własnym zdaniem i rządem który o to naprawdę walczy to szok i dlatego takie są reakcje ale nie wszyscy uważaja że ten rząd jest głupi onie .W euroipe tylko silny partner sie liczy a silny to ten który walczy o swoje !!!!Gadasz takie bzdury że jak sądze kariery nie zrobisz !!! bo do tego jest potrzebne własne mare zdanie a ty go nie masz .Ale to Twój problem.I dozorcy są potrzebni w Kraju a i nie będą strajkować tylko na forum mogą sobie coś napisać bo tu mają demokrację nie ograniczna przez PIS !!!A może ??????? Odpowiedz Link Zgłoś
rybka9915 Re: rzad sie sypie z wlasnej inicjatywy 21.06.07, 12:05 dowody na rozmowy rzadu z narodem dostarcza moze radio Maryja we wspolnych modlach kaczorow z "wiernymi". Ale to tez monolog, tyle ze choralny. Poza tym kochanie "swiatowcu" - piszesz obszernie o zaletach i cnotach pisowcow - ale to nie sa argumenty. To jest kadzenie. Wysylanie uzbrojenych po zeby i jaja cba-istow, by obezwladnic i publicznie aresztowac lekarza - dowodzi wprost, jak mierny i zalosny jest rzad, ktory takimi akcjami szuka akceptacji. Liczni czlonkowie tego rzadu maja rowniez milionowe majatki pochodzenia blizej nieokreslonego, i co?? Tych sie cba nie ima, bo to swoi. Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: rzad sie sypie z wlasnej inicjatywy 21.06.07, 19:00 W zyciu nie słyszałam Radia Maryja i nie jestem ortodoksyjną katoliczką aby mieć poglądy zliżone do PISU .Podstawą każdego demokratycznego państwa jest prawo i sprawiedliwość własnie na tym opierają sie państwa demokratyczne .Kadzić nikomu nie muszę tylko burzy sie we mnie krew jak widzę bzdury na forach i wyobrażenia o demokracji jak z przedszkola . Tak , abyś wiedział tu tak sie rozprawiaja z łapówkarzami że to co zrobiło CBS to zabawa w kotka i myszkę a normalny człowiek by pochwalił takie zachowanie a nie durnowato broni łapówkarza !!! Haha wszyscy wiedzą nawet najgorsi wrogowie że w PISIE niktnie ma majątków takich jak SLD I PO !!!Gdyby tak było wyciągnęli by to już dawno w prasie i TWN. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać str.. 20.06.07, 21:55 PIS-macie wszechwladna wladze,jestescie ciency.Zamknac granice na krotko-wywiesic na niej kartki "ROBIMY PORZADEK"I RAZ NA ZAWSZE DO TRZECIEGO POKOLENIA wszystkich bez wyjatku,w koncu kraj sie uwolni od zarazy i robactwa komunistycznego. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PO CO ta idiotka sie odzywa? Czyzby status 21.06.07, 04:24 oficjalnej narzeczonej homo-nie-tego Kaczora do glowy jej uderzyl? Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Re: Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać s 21.06.07, 06:02 Niech p. Szczypińska zamknie swój dzióbek i namówi narzeczonego, żeby wreszcie spotkał się z pielęgniarkami i nie będzie taka zazdrosna. Zapomniała jak sama była pielęgniarką. Dlaczego nie chce żyć za marne grosze tylko poszła w posły? Jeśli już została wybrana, to niech walczy o pielęgniarki. Widać, że punkt widzenia zależy od siedzenia. Lepper też gdy był normalnym chłopem inaczej mówił, obiecywał potem co to on nie zrobi dla rolników. A teraz? Odpowiedz Link Zgłoś
hydepark1 Re: Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać s 21.06.07, 11:41 Już widzę jak ty byś zrobił inaczej !!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Szczypińska: Opozycja stara się wykorzystać str.. 21.06.07, 12:32 Dlaczego Naczelna Pielęgnarka pana - przeraszam za wyrażenie - premiera, Pani ....pińska jako pielęgniarka z zawodu namolnie wcina się do sprawy. Gdyby chciaż potrafiła gadać z sensem - ale przecież to niemożliwe, bo ona jest też z PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent No dalej pani Jolanto, niech pani powie 21.06.07, 12:39 "Nie mają na chleb, to niech ciastka jedzą". Niewiele trzeba, by tłum się mocno rozgniewał, a wtedy Jareczek poczuje co to wściekłość ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś