tomasz10012 25.06.07, 11:14 No cóż, siła złego na jednego. Stwierdzić należy, że obecna koalicja poza łapaniem agentów nie ma żadnego pomysłu na Polskę. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tomasz10012 Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialog" 25.06.07, 11:15 Siła złego na jednego. Stwierdzić należy, że obecna koalicja poza łapaniem ( nieudolnym) agentów, nie ma żadnego pomysłu na Polskę. Szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Armatki wodne !!! 25.06.07, 12:17 To jedyne rozwiązanie. Inaczej trzeba będzie podnieść podatki. Grozi nam recesja. Jeśli w czasie wysokiego wzrostu gospodarczego wyjeżdża tylu Polaków, to jak myślicie ilu wyjedzie i nie wróci jak Kaczyński podniesie podatki ? Prywatyzacja może tylko uratować gospodarkę. Dziennikarze z TVN ma takie pensje, że ich nie obchodzi wzrost i rozwój, więc "użalają się" nad pielęgniarkami obłudnicy. A my zapłacimy w podatkach. Będziemy zdrowsi, a uczciwi pracownicy szpitali bogatsi jeśli nastąpi bezwarunkowa prywatyzacja. Wstydzę się, że moje ugrupowanie, którego jestem członkiem - PO - stoi okrakiem zamiast zająć jednoznaczene stanowisko. Prywatyzacja 95% usług !!! Tylko podstawowe z podatków. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Człowiek, który ma konto u matki... 25.06.07, 12:21 ... i jedynym jego wydatkiem jest karma dla kota, nie wie czym jest potrzeba bogacenia się ludzi w Polsce. Nie chcemy równego dzielenia biedy. To już przerabialiśmy przez 40 lat PRL. Obniżyć podatki!!! Prywatyzacja i bez gadania. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Gilowska - zdraczyni, obłudnica... 25.06.07, 12:24 ... jeśli się nie zdymisjonuje na żądanie Kaczyńskiego podwyższenia podatków, trzeba będzie okupować Ministerstwo Finansów i wywieść babę na taczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
niepoprawny1 Antypodatkowy wiec - koniecznie... 25.06.07, 12:25 ... precz z socjalizmem pielęgniarskim i kaczyńskim. Odpowiedz Link Zgłoś
lwaw No kobitom ktoś w głowie namącił. 25.06.07, 12:50 Żeby rządowi dyktować gdzie ma rozmawiać?! To by się dopiero anarchia rozlała po kraju, gdyby Kaczyński ustąpił. Liczę na konsekwentną postawę premiera i rządu wobec zmanipulowanych przez główną opozycyjną partię polityczną GW-TVN szantażystek. Odpowiedz Link Zgłoś
sneaker Re: No kobitom ktoś w głowie namącił. 25.06.07, 12:55 Górników się bali, to im dali, a biednych kobiet się nie boją... Z drugiej strony najlepszy argument "skoro dali im, to dlaczego mają nie dać nam?". Wg konstytucji wszyscy są równi. Odpowiedz Link Zgłoś
nowinator Re: No kobitom ktoś w głowie namącił. 25.06.07, 15:44 > Premier podkreślił też, że "za czasów rządów SLD takie okupacje miały > miejsce i nikt nie protestował, kiedy okupujący byli usuwani siłą". qrwa znowu ta sama retoryka. bo poprzednicy tak samo robili. Odnowa moralna n-tej RP. Róbcie tak dalej to następne rządy powiedzą: robili tak za czasów tzw. prawicy Zero moralności. Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Ciekawe jak długo jeszcze tam beda kwitnac :) 25.06.07, 16:02 Ciekawe jak długo będą tam jeszcze kwtnąć nasz pigułki. Coś czuję, że powodem rozejścia tej zgrai będzie wprowadzenie przez Rząd ustawy o całkowitym zakazie palenia w meijscach publicznych :-) Jak tak patrzę na te babsztyle to myślę, że ta ustawa będzie dla nich największą karą. Przecież one pochłaniają dziennie po 2 paczki petów na głowę. I tacy ludzie chcą się opiekować innymi. Zaopiekujcie się najpierw sobą dziewczynki. Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 olały go ciepłym MOCZEM??? pałami je! nauczą się 25.06.07, 16:17 moresu i pokory dla władzy Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Nie chcą rozmawiać to po co tam kwitną ?? 25.06.07, 16:20 Nie chcą rozmawiać to po co tam kwitną ?? To durne kobity. Wiedziałem od początku, że tym leniom nie chce się pracować. Przyjechaly do stolicy zrobic sobie piknik. Tylko patrzec jak do papierowskow i piweńka jakiegoś grillika postawią. Żenua babeńki, żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Re: Nie chcą rozmawiać to po co tam kwitną ?? 25.06.07, 16:51 Pielegniarki na campie ? Czy tylko? "W rozmowie z tygodnikiem „Wprost” wicepremier Roman Giertych twierdzi, że w Polsce trwa „zorganizowana akcja przeciw rządowi”. Kto za nią stoi? - Siły, które zbudowały układ postkomunistyczny i obóz związany z byłą Unią Wolności, czyli dziś to jest „Gazeta Wyborcza”. - To im trzeba się przeciwstawić, a nie pielęgniarkom. To Kwaśniewski i Michnik za tym stoją – mówi Giertych. - Lewica i Demokraci to ugrupowanie komunistyczno-przestępcze. Chcę wskrzesić komisję orlenowską, żeby to udowodnić – tłumaczy „Wprost" wicepremier. I dodaje, że komisja jest potrzebna, aby wykryć nieprawidłowości. – Bo układ, zawarty między Michnikiem a Kwaśniewskim prawie 20 lat temu, istnieje do dziś – argumentuje lider LPR. lewar121 napisał: > Nie chcą rozmawiać to po co tam kwitną ?? To durne kobity. Wiedziałem od > początku, że tym leniom nie chce się pracować. Przyjechaly do stolicy zrobic > sobie piknik. Tylko patrzec jak do papierowskow i piweńka jakiegoś grillika > postawią. Żenua babeńki, żenua. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Lewaczki poprzebierane za pielęgniarki 25.06.07, 18:12 poszeklu napisał: > Pielegniarki na campie ? > Czy tylko? "W rozmowie z tygodnikiem „Wprost” wicepremier Roman Giertych twier > dzi, że w Polsce trwa „zorganizowana akcja przeciw rządowi”. Kto za nią > stoi? - > Siły, które zbudowały układ postkomunistyczny i obóz związany z byłą Unią > Wolności, czyli dziś to jest „Gazeta Wyborcza”. > - To im trzeba się przeciwstawić, a nie pielęgniarkom. To Kwaśniewski i > Michnik za tym stoją – mówi Giertych. M: Pielęgniarki roazmawialy wlasnie z Premierem o poprawie wynagrodzen w sluzbie medycznej, ktore zawalily kolejne rzady UBekistanu. Zadyme organizuja dzialaczki SLD - LiDu poprzebierane za pielęgniarki. No ale kim sa te panie mozna sie dowiedziec tylko w prawdziwych mediach a nie TVN-WSI, PO-lsacie czy G.Wnie. Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: Lewaczki poprzebierane za pielęgniarki 25.06.07, 18:28 Przykre słowa. Odpowiedz Link Zgłoś
znajomy_jennifer_lopez Te szumne nazwy Centrum Dialog, Solidarne Państwo 25.06.07, 16:04 Prawo i Sprawiedliwość. Bardzo dobrze, niech pielęgniarki (potem może i inni) przejrzą na oczy i zobaczą że za tymi szumnymi nazwami kryją sie jeno szumowiny... Odpowiedz Link Zgłoś
lewar121 Re: Te szumne nazwy Centrum Dialog, Solidarne Pań 25.06.07, 16:05 No tak....ale jak pielęgniarki szumowiny mogą zobaczyć, że są szumowinami. Wszstko tam mają....ale luster to chyba ze sobą nie wzięły :/ Odpowiedz Link Zgłoś
puba Re: Te szumne nazwy Centrum Dialog, Solidarne Pań 25.06.07, 17:20 a ty jestes jakim członkiem politbiura marksistów kaczystów? a no to podaj dokładnie na potwierdzenie słów twego małego wodza KIEDY dokładnie ludzie opkupowali urzędy za SLD i kiedy ich wywalano siłą i prasa nie protestowała. bo jakos z doświadczenia wiem ze kaczyński na potrzeby swej bolszewickiej propagandy często mówi "oczywistą nieprawdę" Odpowiedz Link Zgłoś
eba_k Re: No kobitom ktoś w głowie namącił. 25.06.07, 14:54 To premier zaprosił Panie we wtorek na spotkanie do gabinetu a potem na to spotkanie nie przyszedł, więc nie pisz proszę głupot. Premier ewidentnie chce pokazać społeczeństwu, że jest nieugięty bo to, że nie posiada wrażliwości to już każdy wie. Ciekawe czy posunie się do użycia siły wobec pielęgniarek, czy może jednak się opamięta i dopuści do siebie myśl, że nie może robić wszystkiego co się mu wydaje, że może zrobić. Tak czy inaczej, gdyby zamiast pielęgniarek pod kancelarią premiera przebywaliby wyrywający płyty chodnikowe górnicy, premier nie odważyłby się na takie sformuowania jakie prawi dzisiaj w mediach. Ten rząd dobrze wie, że pieniądze w systemie są, tyle tylko, że ma inne pomysły na ich wydatkowanie. Społeczeństwo jest straszone podwyżką podatków, choć każdy ekonomista wie, że to właśnie zmniejszenie obciążeń podatkowych wygenerowałoby dodatkowe wpływy do budżetu. No ale cóż, jak to już jeden znamienny polityk PiS- u powiedział - głupi lud to kupi. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Gilowska - zdraczyni, obłudnica... 25.06.07, 14:56 niepoprawny1 napisał: > ... jeśli się nie zdymisjonuje na żądanie Kaczyńskiego podwyższenia podatków, > trzeba będzie okupować Ministerstwo Finansów i wywieść babę na taczkach Widac jak wielu z was potrzebuje porady psychiatrycznej, moze promocyjnie u protestantow dostaniecie ja tylko za wdziecznosc. Zakute paly z zacmieniem wzroku, zrozumcie iz, Rzad przygotowuje grunt do wprowadzenia reformy sluzby zdrowia, polegajacej na; Systemowej i rozlozenej w czasie podwyzce plac medykow, wyrownujac dysproporcje z UE. Zakaz przyjmowania wdziecznosci od pacjentow za obligatoryjne poslugi medyczne. Wprowadzenia zasady pacjent decyduje ktorego lekarza wybierze i za ile. Opodatkowania pelnych dochodow z prywatnych porad lekarskich. Zgoda spoleczenstwa na dodatkowe ubezpieczenia zdrowotne pozwalajace na uzyskanie lepszej uslugi medycznej. Mam watpliwosci do nawykow lekarzy, jesli dostana podwyzki nie beda oczekiwac wymuszanych lapowek a siostry wzutki do kieszeni fartucha. Kolejna watpliwosc do spoleczenstwa, jak to sprawiedliwosc i rownosc gwarantowana przez Konstytucje, jesli pracusie i pokorne robole musza ze swoich zarobionych pieniedzy utrzymywac poza swoja rodzina, tzw karmiacych gornikow w ciazy, sytch rolnikow, zaglodzonych policjantow, przepracowanych nauczycieli a teraz dojda im biedni lekarze. Czy jest kres obciazania osla i wola roboczego? Obecnie w Polsce polowa zdolnych do pracy nie pracuje zyjac na garnuszku tych pracujacych frajerow. Polowa pracujacych wywalczyla sobie status spec grupy zawodowej. Co sie stanie jak ta 1/4 cierpliwych i obowiazkowych pracusiow przed wczesnie wymrze, co wtedy. Czy mozemy liczyc na pomoc ruskich czy chinczykow a moze niemiaszki wezma nas pod skrzydelka. Wszystko zmierza w tym kierunku, juz mamy piersza fortpoczte piatej kolumny na salonach UE w osobie Gieremka. Zatem pomysl samodzielnie nie powtarzajac za GW i TVN, gdzie tkwi prawdziwa zdrada i z skad plynie prawdziwa obluda. Odpowiedz Link Zgłoś
zibuumgo Re: Gilowska - zdraczyni, obłudnica... 26.06.07, 08:48 To wredna baba.Nadaje się do pralni lub do zmywalni naczyń. Odpowiedz Link Zgłoś
rocznica80 Boże nasz,Jak ten strajk długo trwa. 25.06.07, 12:29 Boże nasz, Boże nasz, Boże nasz Jak ten strajk, jak ten strajk długo trwa. Więc dlaczego przetrzymują, Postulatów nie przyjmują, Niech pomyślą, ile to kosztuje nas. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Człowiek, który ma konto u matki... 25.06.07, 14:37 niepoprawny1 napisał: > ... i jedynym jego wydatkiem jest karma dla kota, nie wie czym jest potrzeba > bogacenia się ludzi w Polsce. Nie chcemy równego dzielenia biedy. To już > przerabialiśmy przez 40 lat PRL. > Obniżyć podatki!!! > Prywatyzacja i bez gadania. Otóż nie przez cały okres PRL. Za Gierka jednym z haseł jego ekipy było "bogaćcie się". Kto się bogacił, ten się bogacił. Ale niektórzy działacze partyjni zaczęli nieśmiało głosić, że zamożność (na ile wtedy można było się wzbogacić) nie jest niczym zdrożnym i wcale nie jest sprzeczna z ideałami socjalizmu. Po upadku Gierka takie hasła zostały uznane za rewizjonistyczne i zastąpione hasłem, że "wszyscy mamy jednakowe żołądki". Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo Re: Człowiek, który ma konto u matki... 25.06.07, 15:04 Wszyscy mamy jednakowe żołądki, ale nie jednakowe mózgi i to co w tych mózgach jest. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Człowiek, który ma konto u matki... 25.06.07, 15:11 mamgotamgo napisał: > Wszyscy mamy jednakowe żołądki, ale nie jednakowe mózgi i to co w tych mózgach > jest. Widzisz, ja w tamtych czasach też działałem w Solidarności, ale na bardzo skromnej funkcji, ale kiedy powiedziałem to samo, że wprawdzie mamy takie same żołądki, ale głowy i ręce nie takie same, zostałem okrzyknięty sługusem komuny. Ta mentalność utrzymuje się do dziS. Odpowiedz Link Zgłoś
big_pijak a najciekawsze jest to... 25.06.07, 17:49 niepoprawny1 napisał: > ... i jedynym jego wydatkiem jest karma dla kota że Jarek nie ma żadnych oszczędności, całą dietę i pensję ministerialna po prostu co miesiąc przejada... może odkłada na lepszą przyszłość dla kota...? Odpowiedz Link Zgłoś
iurisconsult niżej prawda o wynagrodzeniach i podwyżkach 25.06.07, 15:07 średnie wg GUS wynosiły w Polsce: 1995 - 702 zł 62gr 1998 - 1.239 zl 49gr 2001 - 2.061 zł 47gr 2004 - 2.289 zł 57gr jeżeli pielęgniarka przez wszystkie te lata zarabiała 700 zł miesięcznie, to w 2004 r. zarabiała tak samo jak obecnie w 2007 r. po podwyżce za rządu PiS bo 1/3 średniej krajowej (900 zł w stosunku do 2.776 zł 92gr w maju 2007 r. co jest nieomalże identyczne z relacją z roku 2004, czyli 700 zł w stosunku do 2.289 zł 57gr) Trudno nie zauważyć, że w 1998 pielęgniarka zarabiała ok 80% średniej krajowej, a w 1995 r. nieomalże 100% średniej krajowej. Taka jest skala kłamstw, ktore głoszą w tej sprawie Doorn i Kaczyńscy. Odpowiedz Link Zgłoś
akselek ja tez sie wstydze za Platforme 25.06.07, 16:22 masz racje i ja tez jestem zawstydzony bo glosowalem na PO. Nie spodziewalem sie, ze sa do tego zdolni aby tak walczyc z rzadem, takimi metodami - wykorzystujac kazda okazje... to taki bezwstydny populizm, obszczekiwanie i ujadanie. Az dziwne, ze dotad jeszcze nie wystapil Niesiolowski.. trzymaja go na wybory.. Odpowiedz Link Zgłoś
pompompom Re: Armatki wodne !!! 25.06.07, 18:12 Dziennikarze TVN pracują w prywatnej stacji. Odpowiedz Link Zgłoś
big_pijak Dobrze, że dopisałeś - "nieudolnym" 25.06.07, 16:54 tomasz10012 napisał: > Siła złego na jednego. > Stwierdzić należy, że obecna koalicja poza łapaniem ( nieudolnym) agentów, > nie ma żadnego pomysłu na Polskę. > Szkoda. Bo przecież jeszcze żadnego nie złapali. Ciągle tylko raporty, teczki, szafy i inne tego typu brednie... Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos jak oni mają się dogadać jak nawet nie mogą dojść 25.06.07, 11:16 do porozumienia gdzie mają gadać???? Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: jak oni mają się dogadać jak nawet nie mogą d 25.06.07, 11:25 A dlaczego rząd nie chce za nic ustąpić ??? Nawet pół kroku ??? Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: jak oni mają się dogadać jak nawet nie mogą d 25.06.07, 11:56 artnow napisał: > A dlaczego rząd nie chce za nic ustąpić ??? > Nawet pół kroku ??? Bo czerpią wzorce z PRLu, tam władza też nie cofała się przed protestami sił reakcyjnych, a jedynie przy postulatach "klasy robotniczej" - czyli swoich. Odpowiedz Link Zgłoś
frant3 Niech zrobią wiedeokonferencję ;-) 25.06.07, 11:29 "De asini umbra disceptare". -- Frant Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: jak oni mają się dogadać jak nawet nie mogą d 25.06.07, 11:42 el_bigos napisał: > do porozumienia gdzie mają gadać???? Juz to widze jak w kraju swiatowej demokracji pielegniarki stawiaja pod murem prezydenta USA i warunkuja ze gadac beda tylko w sali owalnej Bialego Domu. Jak nie to wywroca cala demokracje, bo to tylko one maja racje. Wiedza to z doswiadczenia z pracy z pacjentami. Szczegol tam nie musze oplacac sie dotkowo medykom za operacje, podanie basenu czy srodka znieczulajacego. Kto z was mlodzi pisacy i opurtunisci, bedac w szpitalu nie doznal oczekiwan wymiernej wdziecznosci ze strony personelu medycznego na codzien wrazliwych na cierpienie i uczciwych do bolu pacjenta Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Przeciez premier boi sie bab, to jak ma rozmawiac? 25.06.07, 13:46 On by biedak moze i chciał ale Jolka zazdrosna, nie dopusci. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialog" 25.06.07, 11:17 to balo juz wiadome od poczatku bo tu nie chodzi o dialog czy podwyzki to jest czysto polityczny strajk na zlecenie,teraz jest tego dowod. Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:21 Co Ty opowiadasz. 1200 PLN jest polityczne ??? Rząd cały czas chce za wszelką cenę pokazać jak problemy zwykłych ludzi siedza mu głęboko w .... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:26 artnow napisał: > Co Ty opowiadasz. > 1200 PLN jest polityczne ??? > Rząd cały czas chce za wszelką cenę pokazać jak problemy zwykłych ludzi siedza > mu głęboko w .... Sporo ludzi zarabia 1200 zł ,a i sporo nadal nie pracuje ,poziom zatrudnienia w Polsce jest niski ,pół narodu nic nie robi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 14:12 yxcv napisał: > to balo juz wiadome od poczatku bo tu nie chodzi o dialog czy podwyzki to jest > czysto polityczny strajk na zlecenie,teraz jest tego dowod. "Oczywiście" na zlecenie "określonych kół" i "wiadomych sił" Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialog" 25.06.07, 11:18 I bardzo dobrze. Może w końcu zobaczą, ze ludzi ich wybrali i mają być dla ludzi. Mają robić to czego naród rząda. Są od tego jak nie powiem co od czego... Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd naród pielęgniarek 25.06.07, 11:29 artnow napisał: > I bardzo dobrze. > Może w końcu zobaczą, ze ludzi ich wybrali i mają być dla ludzi. Mają robić to > czego naród rząda. > Są od tego jak nie powiem co od czego... Mnie trochę martwi ,że rząd tak się cacka ,nie jestem pewien czy broni mnie i moich interesów ,bo nie chcę płacić wyższych podatków . A jeżeli będę ,to zagłosuję na tego ,który je obniży Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: naród pielęgniarek 25.06.07, 14:20 mariuszdd napisał: > > Mnie trochę martwi ,że rząd tak się cacka ,nie jestem pewien czy broni mnie i > moich interesów ,bo nie chcę płacić wyższych podatków . > A jeżeli będę ,to zagłosuję na tego ,który je obniży Nie wiem, czego się boisz, bo ta podwyżka podatków ma dotyczyć tylko "najbogatszych". Co to znaczy? czy według rządzących, najbogatsi to ci, którzy mają co do garnka włożyć i nie zalegają z opłatami? "Jestem Janosik-Fiskusik. Bogatym zabiorę, biednym nie dam". (Z prasy z początku lat 90-tych. Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:33 artnow napisał: > I bardzo dobrze. > Może w końcu zobaczą, ze ludzi ich wybrali i mają być dla ludzi. Mają robić to > czego naród rząda. > Są od tego jak nie powiem co od czego... > Wg twojej tezy jesli grupa oszolomow z haslem to my narod, zarzada ab kaczory czolgali sie to dla igzysk i spektaklu powinny to zrobic. Aby moc odroznic kolory i slowa od czynow, prawde od walszu, to trzeba uprzednio nauczyc sie myslec i zdobyc umiejetnosc bycia obiektywnym w osadach. Delikatnie powiedziawszy, to poza matura czy licencjatem nalezy samodzielnie i rozsadnie myslec. Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:27 Związki zawodowe nie chcą rozmawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
signal ten rząd powinien jak najszybciej odejść 25.06.07, 11:28 przez dwa lata nic nie zrobili i nic już nie zrobią Odpowiedz Link Zgłoś
wiseman_said PO = Polaków Otumanimy 25.06.07, 11:35 PO = Polaków Otumanimy Tak, czas na mój rząd. Ja Prezydent Tusk wam pomogę. Dam wam pilęgniarki 2500 brutto. Nauczycielon dam 3000 brutto i jeszcze miesiąc wakacji w listopadzie (z okazji jesieni) i w kwietniu (z okazji przyszlej jesieni). Ja Tusk dam wam górnicy 7000 brutto, a wam lekarze dam 9000 brutto. Ja Tusk dam wam wszystkim jednorazową zapomogę 5000. Tylko pamiętajcie PREZYDENT TUSK. Jedyna prawda, słuszność to TUSK i PO. A kto myśli inaczej to do roboty za 936 brutto u niemieckich i francuskich przedsiębiorców. po 12 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: PO = Polaków Otumanimy 25.06.07, 11:48 Znowu zapomniałeś wziąć proszki? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ten rząd powinien jak najszybciej odejść 25.06.07, 14:17 signal napisał: > przez dwa lata nic nie zrobili i nic już nie zrobią I to samo będzie z następnym rządem. Bo nawet jeśli nastąpi kryzys i odbędą się przedterminowe wybory, to najpierw nikt nie bdzie miał głowy do takich spraw, bo kampania wyborcza. Po wyborach - kilka tygodni fetowania zwycięstwa, niezależnie kto wygra. Potem przez wiele miesięcy nowy rząd będzie się zapoznawał z tematem. Upłynie pół kadencji, a potem to nie opłaca się tym zajmować, bo wybory za pasem, i tak to może trwać wiecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wisnia spójżcie na te kobity, to nie ładne dziewczyny z 25.06.07, 11:30 serialów otyłe od podjadania pacjentom posiłków, przepite od naduzywania spirytusu, potrafią tylko się dosać i wyciągać łape po łapówki Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv P.Kaczynski 25.06.07, 11:32 prosze wywalic te brudne leniwe krowy z budynku i przystapic do prywatyzacju sluzby zdrowia,polowa personelu pozostanie bez pracy,to bedzie najlepsza lekcja nauki dla tych nierobow,oni o to sie prosza to prosze im to ulatwic. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: P.Kaczynski 25.06.07, 14:23 yxcv napisał: > prosze wywalic te brudne leniwe krowy z budynku i przystapic do prywatyzacju > sluzby zdrowia,polowa personelu pozostanie bez pracy,to bedzie najlepsza lekcja > nauki dla tych nierobow,oni o to sie prosza to prosze im to ulatwic. Żeby tylko nie było za późno na takie rozwiązania. Co prawda Kaczyńscy nie są z mojej bajki, ale uważam, że proste pompowanie pieniędzy w służbę zdrowia to marnotrawstwo. To studnia bez dna, tam się zmieści każda kwota i nie nastąpi poprawa, najwyżej na krótko. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Jest 300tys etatow,90tys lekarzy.Wiec,jak Ty chces 25.06.07, 14:54 z zwolnic polowe?Powodzenia,przyjacielu:) Ps.Pomijajac ta oczywista bzdure,ktora napisales-jestem za calkowita prywatyzacja.To jedyne rozwiazanie.Likwidujemy ZUS&NFZ i nagle pieniadze sie znajda... Odpowiedz Link Zgłoś
jurekpy Jedyne ustępstwo na jakie pójdzie J.Kaczyński to . 25.06.07, 11:33 .... wysłanie Leppera do kancelarii RM. J.Kaczyński jest osobą niezdolną do jakiegokolwiek kompromisu i ustępstw,tym bardziej w przypadku kobiet,które odważyły się zademonstrować jemu inne spojrzenie na zaistniałą sytuację. Kaczyński odbiera protest pielęgniarek wyłącznie w kategoriach walki politycznej i już wkrótce zostaną one wyprowadzone siłą przez uzbrojonych po zęby policjantów. Po raz kolejny kraj zostanie uratowany dzięki nieomylności Pierwszego Kosiarza Umysłów IV RP. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 jeżeli ten psychopata wyśle pilicję 25.06.07, 11:44 przeciw Siostrom, to jego Kaczyńskiego sekundy będą policzone!Banicja z kraju natychmiastową wykonalnością!A teraz wybieram się do Sióstr,to jest niedaleko odemnie! Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Michnikowy osdszołom. 25.06.07, 11:46 Myślisz "po nas choćby potop. To jest myslenie tego tałatajstwa michnikowo- geremkowego. Oszołomstwo na maxa. Siedza sobie w salonikach we włoszech i knuja i plują. Pokazuja jak maja w poważaniu Polskę/ Maja gdzieś demokrację. Nie rządzą to po co im taka demokracja. Jak bym ich po prosty skazał na banicję. \Największy rozwój gospodarczy, a te MORALNE SZMATKI WALA EW pOLSKę.... sZKODA SłóW. Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 the.bill1 z "jackowa"jak idzie sprzątanie 25.06.07, 11:48 ulic w Chicago? Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor pojęcia nie masz o czym piszesz młotku...: 25.06.07, 11:54 ...rozwój gospodarczy mamy tylko dlatego, że obecna pożal sie Boże władza ajmuje się lustracją i Układem, a nie gospodarką. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 No to młocie parowy nie bardzo rozumiemy... 25.06.07, 11:58 dlaczego i to budzi takie gwałtowne protesty sierot po Geremku i ruchy nerwowe innych nienawistników Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Wy towarzysze z P0 i SLD ,macie jedynie inwektywy 25.06.07, 12:07 do przekazania ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Czekamy niecierpliwie na sprawozdanie... 25.06.07, 11:52 Patrz też analfabeto kto Cię tam będzie piłował (pałował?). Sam już nie wiem co tam "pilicja" miałaby do roboty. Cokolwiek Ci nie zrobią, wyjdzie Ci tylko na dobre, bo gorzej już być Ci nie może... Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Jama314 Klerykalny cenzor w akcji !! 25.06.07, 11:59 Ostrzegam forumowiczów przed tym curiosum,jego guru antysemita Michalkiwiecz placi mu jakieś nędzne "grosze"za "wach" Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 A co tam nowego u czertedki obrońców demokracji 25.06.07, 12:05 Jakoś długo szykują się do kolejnej akcji znani w Polsce obrońcy demokracji jak Rakowski, Kwaśniewski, Wachowski, Nicholski, Wałęsa, Siwiec no i reszta wesołej czeredki z obozu postępowego. Jesteś na miejscu to spróbuj ustalić co tam nowego w zamiarach... Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor a to nie są idole twego tatusia młotku??? 25.06.07, 12:14 odreagowujesz grzechy ojca na Forum...??? nadgorliwiec z ciebie... Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Jedyne ustępstwo na jakie pójdzie J.Kaczyński 25.06.07, 12:21 jurekpy napisał: > .... wysłanie Leppera do kancelarii RM. > J.Kaczyński jest osobą niezdolną do jakiegokolwiek kompromisu i ustępstw,tym > bardziej w przypadku kobiet,które odważyły się zademonstrować jemu inne > spojrzenie na zaistniałą sytuację. > Kaczyński odbiera protest pielęgniarek wyłącznie w kategoriach walki > politycznej i już wkrótce zostaną one wyprowadzone siłą przez uzbrojonych po > zęby policjantów. > Po raz kolejny kraj zostanie uratowany dzięki nieomylności Pierwszego Kosiarza > Umysłów IV RP. Zacznij samodzielnie myslec i mowic. Poslugujesz sie tekstem rodem z TVN. Przyklad bestronego przekazu telewizyjnego przez TVN to byl poranek we wtorek. Sektakl dla niewidomych, mowiono o brutalnej policyjnej pacyfikacji pielegniarek, a pokazywano zdjecia calkiem co inego wyrazajace. Ponad dwie godziny trwala ta spoleczna edukacja, ze biale tym razem jest czarne. Mysliciele i uczniowie GW czy TVN, sprobujcie zadawac sobie pytania, czy to jest prawda i jaki jest cel by tak to przedstawiac. Czemu srodowiska medykow, prawnikow, nauczycieli, policjantow nie moga (moze nie chca) odciac sie od lapowkarzy, choc dobrze ich znaja. W medykach zaczelo sie buzyc z chwila publicznego obnazenia ich wrazliwosci na bol i cierpienie chorego. Kazdy z nas to doswiadczyl. Gdyby tak samo obnaza nasza drogowa policje to rowniez bedzie zawierucha. Srodowiska te bronia do upadlego swych uprawnien i zdobyczy przez lata wypracowane. Czemu lekarze nie chca sie zgodzic na reforme by pacjent wybieral lekarza a nie na odwrot, jak dotychczas lekarz wybiera pacjenta. Czekam na odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
mariokoko1 Re: Jedyne ustępstwo na jakie pójdzie J.Kaczyński 25.06.07, 13:04 Reformy w słuzbie zdrowia są potrzebne a Rząd już rządzi 2 lata i propozycji reform na razie nie widać, jeżeli pozostanie po staremu i wrzucać będziemy tylko więcej i więcej pieniędzy to kiepsko to widzę. TVN i GW przesadza ale Premier nie potrafi sobie poradzić z obecnymi protestami i prezentuje niezrozumiały dla mnie upór. A propos korupcji, to trzeba niestety zacząć od swojego podwórka (mam na myśli koalicjantów a w szczególności Samoobronę) bo inaczej traci się legitymacje. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Jedyne ustępstwo na jakie pójdzie J.Kaczyński 25.06.07, 14:34 rosol4 napisał: > ...Czemu lekarze nie chca sie zgodzic na reforme by pacjent wybieral lekarza a nie > > na odwrot, jak dotychczas lekarz wybiera pacjenta. > Czekam na odpowiedz. Co prawda Kaczyńscy nie są z mojej bajki, ale spróbuję odpowiedzieć; Od zawsze służba zdrowia dążyła do tego, aby wszystko zostało po staremu, tylko żeby dać więcej pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Strajk polityczny. Teraz to już widać dokładnie ! 25.06.07, 11:33 Komuszyce na czele strajku,spot - gniot Peło,przenośne toalety ,ze Strażą Miejską w środku,od Bufetowej,hamburgery od Bambuko Olejniczaka - oto dowody. Popieram rząd ! Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 [...] 25.06.07, 11:46 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
prokto Tampaxa , Tampaxa im zasadzić!!!!!! 25.06.07, 11:51 Lato + Tampax = LUZIK Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: Tampaxa , Tampaxa im zasadzić!!!!!! 25.06.07, 11:52 Może Tobie należy leki zmienić?? Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma prokto, czy inny coprofagu, twój guru nakłamał w 25.06.07, 12:08 kampanii wyborczej, to teraz zbiera, tych kłamstw, owoce. Ale nie martw się, PiS, dwie kadencje, ma jak w banku. Przeproszą Rydzyka, urządzą teatrum z kolejnymi "komisjami śledczymi", założa pikelhaubę na głowy przodków Komorowskiego, Samoobrona z LPR odnowią śluby "czystości" na Jasnej Gorze, poszczują na Żydów, masonów,.....i..... "ciemny naród to kupi". Wybacz zadam Ci teraz (prywatne) pytanie: Czy bardzo cierpisz ? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Strajk polityczny. Teraz to już widać dokładn 25.06.07, 16:13 prokto napisała: > Komuszyce na czele strajku,spot - gniot Peło,przenośne toalety ,ze Strażą > Miejską w środku,od Bufetowej,hamburgery od Bambuko Olejniczaka - oto dowody. > Popieram rząd ! W twojej glowie jak nie penis to toaleta, jak tu nie nazywac cie zwieraczem prokto...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
artnow Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialog" 25.06.07, 11:41 Dla mnie szok. To co Wy ludzie wypisujecie to normalnie bredzenie jakiś umysłowo chorych, albo mózgi wyprane przez PIS. Teraz się nie dziwię, że PIS ma takie poparcie w społeczeństwie... Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:45 artnow napisał: > Dla mnie szok. > To co Wy ludzie wypisujecie to normalnie bredzenie jakiś umysłowo chorych, albo > mózgi wyprane przez PIS. > Teraz się nie dziwię, że PIS ma takie poparcie w społeczeństwie... > Wielokroc glupi nie moze zrozumiec innych ze inaczej rozumuja swiat. Wtedy glosna krzyczy ze wokol ma glupich. Aby cokolwiek mowic o innych uprzednio spojz w lustro. Odpowiedz Link Zgłoś
m_voy Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 11:49 Taak... Cztery kobiety, które poszły zanieść postulaty i postanowiły nie wychodzić, gdy okazało sie jak głeboko w ..... ma sprawy nasz piekny rzad, odciete od kontaktu z swiatem zewnetrznym, bez podstawowych artykułow to łamanie prawa i zamach stanu.... Ale marsz górników z kijami, wiadrami nakrętek i mutr to już nie... W sumie łatwiej poszczuć policją biały personel niż czarny.... A zamiast poszukać normalnych, rynkowych rozwiązań (prywatyzacja, niepełna odpłatność) łatwiej poszukać w kieszeni u bogatszych obywateli... Bolszewizm w najczystszym wydaniu.... Odpowiedz Link Zgłoś
the.bill1 Kobiety idźcie sie leczyć. Serio! 25.06.07, 11:44 To, co wyprawiacie w kancelarii jest po prostu żałosne. Wam zależyna rozmowach czy urządzaniu hotelu z kancelarii? Ja bym wam na zbity pysk wywalił. Żenada. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: Kobiety idźcie sie leczyć. Serio! 25.06.07, 12:30 Te "pielęgniarki" to tylko aktywistki związkowe... prowokatorki... Odpowiedz Link Zgłoś
zima0001 Panie Premierze - twardo z warcholstwem 25.06.07, 11:48 niech sie zdecyduja czy im zależy na rozmowach czy na zwiedzaniu Kancelarii Odpowiedz Link Zgłoś
topolowka szczucie jednych na drugich 25.06.07, 12:13 to ulubiona - i jedyna - metoda rzadzenia przez Kaczynskich. Tym razem szczujemy spoleczenstwo jednoczesnie i przeciwko pielegniarkom, i przeciwko ludziom zamoznym. Pomysl z referendum szczujacym na zamoznych, co to maja nam sfinansowac wyzsze place dla pielegniarek, jakby nie placili podatkow i skladki zdrowotnej, calkowicie kuriozalny. Niech sie rozne grupy spoleczne rzuca sobie nawzajem do gardel, a te kanalie beda dalej trwac przy wladzy, tyc za nasze pieniadze, jezdzic nowymi limuzynami i chodzic po podgrzewanych chodnikach... Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv wiadomosci zielonego lasu 25.06.07, 12:09 Kaczynski pewno sie zgodzi na prywatyzacje sluzby zdrowia,ponad polowa bialego personelu znalazlaby sie na ulicy-bez pracy,bedzie to nagroda dla strajkujacych Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: wiadomosci zielonego lasu 25.06.07, 14:30 yxcv napisał: > Kaczynski pewno sie zgodzi na prywatyzacje sluzby zdrowia,ponad polowa bialego > personelu znalazlaby sie na ulicy-bez pracy,bedzie to nagroda dla strajkujacych E, nie zgodzi się, to by równało się politycznemu seppuku. Przecież on wszystko chce upaństwawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 .......Rozwiazanie............... 25.06.07, 12:19 Wyrzucic z Gabinetu Premiera przestepczynie.Zlamaly prawo.Zostawic manifestujacych niech sobie manifestuja.Za dwa miesiace im sie znudzi.Moze Waltz znajdzie srodki zeby je utrzymac.Starczy czasu na prywatyzacje na ktora sie nie zalapia.Zero tolerancji i litosci. Odpowiedz Link Zgłoś
aglo11 Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 12:22 tomasz10012 ty też należysz do tych czerwonych co ryją , czerwonych świń to oni okradali, mordowali i zamykali polaków począwszy od 45 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schodach? 25.06.07, 12:26 Kaczyński może ten mini-Majdan zakończyć w kwadrans - wystarczy zejść po schodach, uścisnąć dłonie pielęgniarkom (w świetle fleszy), porozmawiać chwileczkę i umówić się na dalsze rozmowy w innym miejscu. To takie proste. Ale ja rozumiem, Jego Małość jest zbyt ważny i pyszny by rozmawiać na warunkach jakichś tam pielęgniarek. Przecież on jest premierem! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 12:27 Czy Kaczynski jest winien?a niego Sluzba zdrowia dostala najwieksze podwyzki od 1989 roku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: do ciebie schizolu nic nie dociera... 25.06.07, 12:31 ty ORMO-wcu umiesz tylko obrazac??.......wiem boli boli..dobre czasy sie dla was skonczyly..no trudno ..zycie.. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: pomyliło ci się-ORMOwcem byli twój tatuś i wu 25.06.07, 12:54 ...no widzisz sam potwierdzasz ze jestes dupek i pajac..... Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 12:30 Odkręcanie Alika ogonem. A ja piszę o tym, że Kaczyński nie potrafi zejść po schodach i traktuje te cztery pielęgniarki jak śmiertelnych wrogów. Odnoś się do meritum! Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 12:32 jak traktowac przestepce?Na dworzu pielegniarki legalnie manifestuja natomiast nielegalnie,lamiac prawo okupuja Gabinet Premiera.Gdyby ktos zaczal okupowac twoje stanowisko pracy -wyrzucilbys go lub zadzwonil na policje.Proste Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Rozumiem, obywatele są dla premiera... 25.06.07, 12:40 Zapomniałem, że to obywatele są zobowiązani służyć Jego Małości premierowi Jarosławowi Kaczyńskiemu. Mój błąd... Przypomnę, że pielęgniarki zupełnie legalnie przyszły jako delegacja do premiera. I ten nie raczył przywlec swej dumnej pupci do nich. Więc czekają, aż raczy przyjść. BTW, ile ci płacą za odwracanie Alika ogonem? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Rozumiem, obywatele są dla premiera... 25.06.07, 12:42 Przyszly legalnie ale nie chcialy wyjsc.Czyli zlamaly prawo.Jestes jednak czlowiek ze wschodu.Naucz sie przestrzegac prawa to zblizysz sie do UE ktora gebe sobie wycierasz. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: a lepiej być kloszardem niż "człowiekiem wsch 25.06.07, 12:48 Widocznie jestes jednym i drugim.Plus glupcem. Odpowiedz Link Zgłoś
kaczka701 Re: tw_kaczor..... 25.06.07, 13:04 ...tw_kaczor krwawy podpaskowy rewolucjonista...tampaksy laczmy sie....rewolucja pod przewodnictwem tw_kaczor zwyciezy....precz z kaczyzmem..podpaski z nami... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: tw_kaczor..... 25.06.07, 14:57 kaczka701 napisał: > ...tw_kaczor krwawy podpaskowy rewolucjonista...tampaksy laczmy > sie....rewolucja pod przewodnictwem tw_kaczor zwyciezy....precz z > kaczyzmem..podpaski z nami... "zużte podpaski skupuję. Nosferatu" Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: tak, tak schizolu...jak zwykle masz rację 25.06.07, 13:55 Daj spokój tym biednych, upośledzonym ludziom jak presentation. To jakiś fornal czy wywózca smieci, biedna polaczyna we Francji, popychlę, traktowany jak smieć przez miejscowych, więc musi tu odreagować. Pewnie poza tym słucha jadu złodzieja rydzyka i ostatnie szare mkomórki mu już obumarły. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Rozumiem, obywatele są dla premiera... 25.06.07, 12:51 Aha, więc jak premier nie pamięta o obowiązkach głowy państwa to dobrze, a jak obywatele mu o nich przypominają to źle? Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: Rozumiem, obywatele są dla premiera... 25.06.07, 12:53 Pamieta czy nie pamieta.Nie ma kraju gdzie z powaznej sprawy robi sie szopke.Tym bardziej ze Premier chce rozmawiac.A ci co maja problemy?Juz 4 raz odmawiaja.Cyrk. Odpowiedz Link Zgłoś
anty_komunista Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 12:58 intel-e-gent napisał: > Odkręcanie Alika ogonem. > > A ja piszę o tym, że Kaczyński nie potrafi zejść po schodach i traktuje te czte > ry pielęgniarki jak śmiertelnych wrogów. > > Odnoś się do meritum! > Przed wszystkim to one łamią prawo. A z takimi ludźmi się nie dyskutuje tylko się ich sądzi. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 13:02 Czyli nie dyskutujemy z: 1. Lepperem 2. Prezydentem Lechem Aleksandrem Kaczyńskim (nie wykonał wyroku sądowego) 3. i tym podobnymi... ;p Odpowiedz Link Zgłoś
anty_komunista Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 13:11 intel-e-gent napisał: > Czyli nie dyskutujemy z: > 1. Lepperem > 2. Prezydentem Lechem Aleksandrem Kaczyńskim (nie wykonał wyroku sądowego) > 3. i tym podobnymi... > > ;p > W tej sprawie na pewno nie ma z nimi o czym dyskutować. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 BZDURA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Jak ie k... podwyzki? 25.06.07, 14:57 Zakladajac nawet,ze ktos wogole dostal ta kase/"to pan w tym miesiacu dostanie mniejsza pensje,ale jest podwyzka,wiec wyjdzie pan na zero"-to cytat/,to k...nie wiecej,jak 300-400pln!!!To idzie od podstawy,bez nadgodzin /DYZUROW!!!!!/,etc-a ile to jest 30% od 1000pln?Co?300 pln?Przepraszam,nie doslyszalem?To ma byc k... podwyzka?! Odpowiedz Link Zgłoś
anty_komunista Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 12:56 intel-e-gent napisał: > Kaczyński może ten mini-Majdan zakończyć w kwadrans - wystarczy zejść po schoda > ch, uścisnąć dłonie pielęgniarkom (w świetle fleszy), porozmawiać chwileczkę i > umówić się na dalsze rozmowy w innym miejscu. To takie proste. > > Ale ja rozumiem, Jego Małość jest zbyt ważny i pyszny by rozmawiać na warunkach > jakichś tam pielęgniarek. Przecież on jest premierem! > > Równie dobrze można powiedzieć, że panie pielęgniarki mogą łaskawie udać się w miejsce proponowanego spotkania. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 13:01 W sumie można, ale pamiętaj o tym, że to Jareczek nie raczył się we wtorek spotkać z pielęgniarkami i to on je obraził. Teraz musi ustąpić i spotkać się z nimi na ich warunkach... Odpowiedz Link Zgłoś
anty_komunista Re: Nie rozumiem. Tak ciężko jest zejść po schoda 25.06.07, 13:08 intel-e-gent napisał: > W sumie można, ale pamiętaj o tym, że to Jareczek nie raczył się we wtorek spot > kać z pielęgniarkami i to on je obraził. Teraz musi ustąpić i spotkać się z nim > i na ich warunkach... > Obrazą jest to, że te panie ciągle przebywają nielegalnie w budynku Kancelarii. Dostały przecież warunek mówiący o tym, że rozmowy będą mogły się odbyć w tym budynku, gdy panie znajdujące się obecnie w środku go opuszczą. Więc gdzie tu sens i logika??? Czerwone OPZZ czywiście staje okoniem, bo wcale nie chodzi im o to żeby z kimkolwiek rozmawiać! Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 No właśnie, jakieś tam Centrum "Dialog" 25.06.07, 12:26 Rozmowy powinny odbyć się w Las Vegas... albo na Hawajach... albo... Gabinet premiera jest zbyt mało reprezentacyjny... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: No właśnie, jakieś tam Centrum "Dialog" 25.06.07, 12:34 Ten Dialog powstal jakis czas temu i sluzy do rozmow z roznymi srodowiskami.Ale pielegniarki to przeciez KTOS................... Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: No właśnie, jakieś tam Centrum "Dialog" 25.06.07, 15:40 Najwyraźniej paniom "pielęgniarkom", aktywistkom związkowym, nie chodzi o dialog z władzą, ale o sianie zamętu w kraju... Czas skończyć z tą anarchią! Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: No właśnie, jakieś tam Centrum "Dialog" 25.06.07, 12:37 gamon0 napisał: > Rozmowy powinny odbyć się w Las Vegas... albo na Hawajach... albo... > Gabinet premiera jest zbyt mało reprezentacyjny... :))) Pozostaje tylko palac prezydenta lub siedziba prymasa. Premier powinien rozmawiac z przedstawicielami medykow o prawdziwiej reformie sluzby zdrowia, prowadzacej do normalnosci by wrescie pacjent decydowal o swoich pieniadzach wybierajac lekarza a nie odwrotnie. Ci co wybieraj biwakowanie pod KPRM walkowerem odaja swoj glos w rozmowach. Nie obecni nie maja glosu. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Re: No właśnie, jakieś tam Centrum "Dialog" 25.06.07, 15:44 Strajkujące panie "pielęgniarki", aktywistki związkowe SLD, dobrze wiedzą, że służba zdrowia dostała najwyższe po wojnie podwyżki, że w przyszłym roku dostanie jeszcze więcej, że Religa przygotowuje kompleksową reformę służby zdrowia. No ale liczy się robienie zadymy... Odpowiedz Link Zgłoś
lesbi69 Mądry głupiemu ustępuje 25.06.07, 12:32 Mądry głupiemu ustępuje tylko kto okaże sie mądrzejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Mądry głupiemu ustępuje 25.06.07, 14:49 lesbi69 napisał: > Mądry głupiemu ustępuje tylko kto okaże sie mądrzejszy. "Mądry głupiemu ustępuje... I dla tego ten świat tak wygląda..." (grasffiti na murze) Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Mądry głupiemu ustępuje...i wyjezdza z tego choreg 25.06.07, 23:41 o kraju.Jedyne rozwiazanie.Tutaj nigdy nie bedzie normalnie... Odpowiedz Link Zgłoś
hor1 Do stoczni na rozmowy 25.06.07, 12:32 Proponuję,żeby rozmowy odbyły się stołówce Stoczni Gdańskiej.Przy okazji,może ktoś wreszcie dostarczy styropian pielęgniarkom!A nie wojna tylko o podpaski! Czy te lato ma się kojarzyć z ukrywającym się premierem?Podpaskami?I panią Jolą? Jest taki film "Uciekająca panna młoda",który coraz bardziej kojarzy mi się Kaczyńskim.A może powstanie film o "Uciekającym premierze"?Mającym koszmarne sny o ścigającej go podpasce. Odpowiedz Link Zgłoś
evident elektorat Kaczyńskiego 25.06.07, 12:33 Kaczyński buduje swój elektorat na skłóceniu społeczeństwa, na podżeganiu, na szukaniu zawiedzionych i nieudaczników, którym w życiu nic się nie udało. Te kilkanaście procent frustratów zawsze będzie za opluwaniem każdego, zabieraniem tym co coś ciężką pracą osiągnęli, za populizmem i oszołomstwem. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_kaczor dokładnie tak...: 25.06.07, 12:39 ...elektorat PiS`u to w wiekszości zakompleksieni nieudacznicy gotowi zlinczować każdego, któremu wyszło lepiej niż im... Odpowiedz Link Zgłoś
bonar10 Niech się nie wygłupiają te piguły!!!! 25.06.07, 12:42 Gdzie one w ogóle są zatrudnione?! przecież ktoś za ni wykonuje ich robotę, a jeśli daje sobie z tym radę, to znaczy że one są tam zbędne. Już dawno powinny zostać zwolnione i wytedy mogłyby zmienić zawód. np. na pomoce domowe, lub inne garkotłuki.... Odpowiedz Link Zgłoś
rosol4 Re: elektorat Kaczyńskiego 25.06.07, 12:46 evident napisał: > Kaczyński buduje swój elektorat na skłóceniu społeczeństwa, na podżeganiu, na > szukaniu zawiedzionych i nieudaczników, którym w życiu nic się nie udało. Te > kilkanaście procent frustratów zawsze będzie za opluwaniem każdego, zabieraniem > tym co coś ciężką pracą osiągnęli, za populizmem i oszołomstwem. O czym ty piszesz? O lekarzu ktorzy za pensje 1500zl buduje trzecia wille za milion zl, tym razem dla dziecka, czy kupuje piatego nowke sportowego rumaka. Pokarz mi biednego lekarza i przymierajaca glodem pielegniarke. Lerzac w szpitalu widzialem ich uczciwosc i wrazliwosc. Rodzina dawala banknoty do szerokiej kieszonki, nie akceptuja moniakow. Sam widzialem jak do siatek ladowaly zaoszczedzone materialy opatrunkowe i medyczne, po wyczerpujacym przespanym duzerze. Spojzmy prawdzie w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent Celnie powiedziane 25.06.07, 12:53 ja bym dodał - jacy przywódcy, taki elektorat :) Odpowiedz Link Zgłoś
anty_komunista Re: elektorat Kaczyńskiego 25.06.07, 13:03 evident napisał: > Kaczyński buduje swój elektorat na skłóceniu społeczeństwa, na podżeganiu, na > szukaniu zawiedzionych i nieudaczników, którym w życiu nic się nie udało. Te > kilkanaście procent frustratów zawsze będzie za opluwaniem każdego, zabieraniem > tym co coś ciężką pracą osiągnęli, za populizmem i oszołomstwem. O czym Ty piszesz?!? Nieudacznikami i zawiedzionymi są ci, którzy ciągle wyciągają ręce do państwa o pomoc. Tylko z jakiej racji należy im niby tej pomocy udzielić??? To właśnie frustraci pozbawieni elementarnego myślenia i chęci zrobienia coś z własnym życiem są ciągłymi krytykami. Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv to balo wiadome 25.06.07, 12:37 kaczynski powiedziel od stycznie zwieksza sie naklady finansowe o ok.6 mld.zl ci dalej strajkuja,kaczynski zaprasza ich na rozmowy do centrum dialogu 4 razy one nie pujda,to odpowiedz jest tylko jedna ten strajk jesz zdalnie sterowany i pigulom nie chodzi o podwyzki czy o dialog.Zostaly wciagniete w rozgrywki polityczne i w razie sprywatyzowania sluzby zdrowia wieksza czesc bialego personelu niestety bedzie zwolniona z pracy.Bylyby to dla nich nagroda za strajk. Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Po przegranej w Unii kolejna kleska? 25.06.07, 12:38 Nie martwcie sie. Panowie Kaczynscy nagmatwaja i tu i znow okrzykna zwyciestwo i - o dziwo! - lud mu uwierzy. Moj znajomy zwykl konczyc takie komentarze slowami: i tylko Polski szkoda... Ja powiadam znajomemu, zeby tyle nie pil. Ludzie ta chca i nie inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ..Po wygranej-naucz sie czytac................... 25.06.07, 12:41 www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=49969 Odpowiedz Link Zgłoś
old.european Re: ..Po wygranej-naucz sie czytac............... 25.06.07, 13:27 presentation1 napisał: > www.dziennik.pl/Default.aspx?TabId=209&ShowArticleId=49969 Kilka pochlebstw na otarcie lez..... Jednak: po owocach ich poznacie. W tym sensie: kleska. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 Re: ..Po wygranej-naucz sie czytac............... 25.06.07, 13:29 Swiat mowi z uznaniem a lewactwo pluje.Gdyby Kwach pojechal juz na wstepie rozszerzyliby mu usta. Odpowiedz Link Zgłoś
hwa_rang84 Re: ..Po wygranej-naucz sie czytac............... 26.06.07, 13:11 1)Dziennik jest rownie prorzadowy,co gw anty.Bierzmy na to poprawke. 2)...ale przepraszam,panowie,jakie zwyciestwo?:)Chlopaki przegrali,tyle ze wyrok odsuneli w czasie o kilka lat:)Co najsmieszniejsze-to DOBRZE ze przegrali.W zadnym normalnym kraju prowincja nie ma do gadania tyle,co stolica.Tak samo powinno byc w europie-niemcy sa dwa razy wieksze pod wzgledem ludnosci-wiec maja dwa razy wiecej do powiedzenia od polski.Proste jak drut.Albo,jego ciagniecie. Ps.TAK,nie przeszkadza mi,ze bedzie mna rzadzil niemiec-moze przynajmniej bedzie mial lepsze pomysly,niz dwoch skretynialych blizniakow i ich pomagierzy z objawami kily wrodzonej /vide:edziu gosiewski.../ Odpowiedz Link Zgłoś
yxcv Re: Po przegranej w Unii kolejna kleska? 25.06.07, 12:43 old.european napisał: > Nie martwcie sie. Panowie Kaczynscy nagmatwaja i tu i znow okrzykna zwyciestwo > i > - o dziwo! - lud mu uwierzy. > Moj znajomy zwykl konczyc takie komentarze slowami: i tylko Polski szkoda... > Ja powiadam znajomemu, zeby tyle nie pil. Ludzie ta chca i nie inaczej. > i widzisz wyszles na pierwszego durnia unijnego,tato z PZPR czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
pol.na.pol Dostały swoje 5min, czyli strajk a'la Big Brother 25.06.07, 14:01 W TV pokarzą, w radiu będzie można je usłyszeć, Wybiórcza zrobi fotoreportaż, więc im się nie spieszy do dialogu, a co za tym idzie do skończenia tej strajkowej farsy. Odpowiedz Link Zgłoś
prapradziad Re: Związki zawodowe nie pojadą do Centrum "Dialo 25.06.07, 12:54 A, Ty na co masz pomysł? Pochwal się geniuszu, może będzie to recepta na wszystkie polskie bolączki. Odpowiedz Link Zgłoś