Dodaj do ulubionych

Albo lustracja albo ujawnianie archiwów

04.07.07, 09:55
Teczki nie są własnością prywatną ale publiczną i każdy obywatel musi mieć
pełny dostęp, tak jak do każdego państwowego archiwum inaczej znowu nastąpi
odruch społecznego nieposłuszeństwa i ich dane znajdą się i tak w internecie.

Nie może być tak, że garstka ludzi decyduje kto i co może wiedzieć a masy
będą trzymane w ciemnocie, bo „nie zrozumią” i należy im się tylko
streszczenie jaśnie oświeconych strażników informacji z IPN a pan prezes
będzie od czasu do czasu wychodził na scenę i mówił: „a za tydzień ujawnię
wam kolejne 4 nazwiska, albo 3, albo 500, jeszcze się zastanowię” a naród
będzie czekał w napięciu na „prezent” żeby się czegoś dowiedzieć.

Prawda wyzwala, teczki są jej częścią – otworzyć.

Obserwuj wątek
    • wet3 Re: toja3003 05.07.07, 02:37
      toja3003 napisała: > Albo lustracja albo ujawnienie archiwow.

> Teczki nie są własnością prywatną ale publiczną i każdy obywatel musi mieć
      > pełny dostęp, tak jak do każdego państwowego archiwum inaczej znowu nastąpi
      > odruch społecznego nieposłuszeństwa i ich dane znajdą się i tak w internecie.
      >
      > Nie może być tak, że garstka ludzi decyduje kto i co może wiedzieć a masy
      > będą trzymane w ciemnocie, bo „nie zrozumią” i należy im się tylko
      > streszczenie jaśnie oświeconych strażników informacji z IPN a pan prezes
      > będzie od czasu do czasu wychodził na scenę i mówił: „a za tydzień ujawni
      > ę
      > wam kolejne 4 nazwiska, albo 3, albo 500, jeszcze się zastanowię” a naród
      >
      > będzie czekał w napięciu na „prezent” żeby się czegoś dowiedzieć.
      >
      > Prawda wyzwala, teczki są jej częścią – otworzyć.

Nie bedzie ani lustracji ani otwarcia archiwow, bo tak zazyczyl sobie czerwony
      TK - zaciekly obronca czerwonych bandytow, zlodziei i donosicieli. Komuchy
      teraz pewnie baluja jak zwariowani.
      PS - Jak ludzie zmadrzeja, to zaglosuja na PiS i koalicje tak aby miala w
      sejmie wiekszosc potrzebna do zmiany konstytucji. Wtedy dopiero bedziemy mogli
      mowic o lustracji. Bardzo watpie aby do tego doszlo.
      • toja3003 rozczaruję cię ale nie "zmądrzeję" i na tą 06.07.07, 09:44
        koalicję na pewno głosował nie będę. Tym politykom mówię krótko: "s... dziadu".
        • wet3 Re: toja3003 07.07.07, 15:56
          toja3003 napisała: > rozczaruje cieale nie "zmadrzeje" i na ta

> koalicję na pewno głosował nie będę. Tym politykom mówię krótko: "s...
          dziadu".

Wobec tego mowisz zdecydowanie "NIE" dla lustracji i dekomunizacji!!! Nikt inny
          poza obecna koalicja tego NIE zrobi!!!
          PS - jak sie ma cel, to idzie sie do niego konsekwentnie robiac wyrzeczenia!
          Pozdrawiam.
          • koham.mihnika uwazasz, ze sie PiS-SO-LPR sami odstawia od 07.07.07, 16:02
            cycka?
            Przeciez tam od bylych pezetperowcow az gesto!!!
            A co mowil Kurdupel o Czerstwym? Juz przestalo byc aktualne?

wet3 napisał:

> toja3003 napisała: > rozczaruje cieale nie "zmadrzeje" i na ta
            >
            > > koalicję na pewno głosował nie będę. Tym politykom mówię krótko: "s...
            > dziadu".
            >
            > Wobec tego mowisz zdecydowanie "NIE" dla lustracji i dekomunizacji!!! Nikt inny
            >
            > poza obecna koalicja tego NIE zrobi!!!
            > PS - jak sie ma cel, to idzie sie do niego konsekwentnie robiac wyrzeczenia!
            > Pozdrawiam.
            • wet3 Re: kocham.michnika 07.07.07, 16:09
              koham.mihnika napisał: > uwazasz, ze sie PiS-SO-LPR sami odstawia od

> cycka?
              > Przeciez tam od bylych pezetperowcow az gesto!!!
              > A co mowil Kurdupel o Czerstwym? Juz przestalo byc aktualne?

Wydaje mi sie, ze przesadzasz na temat koalicjantow. Poza tym jestem w 100%
              przekonany, ze zadne inne ugrupowanie polityczne, poza obecna koalicja, albo
              nie bedzie chcialo przeprowadzic lustracji i dekomunizacji, albo tez nie
              otrzyma w wyborach wiekszosci wymaganej do zmiany konstytucji.
              • koham.mihnika mam nadzieje, ze te akta zostana w calosci 07.07.07, 16:29
                udostepnione. Problem nie lezy w TK, tylko w amatorszczyznie pisdzielskiej
                legislacji.
                Ale kiedy mieli sie nauczyc? Gdy obrok na tory wysypywali?
                • wet3 Re: kocham.michnika 07.07.07, 16:39
                  koham.mihnika napisał: > mam nadzieje, ze te akta zostana w calosci

> udostepnione. Problem nie lezy w TK, tylko w amatorszczyznie pisdzielskiej
                  > legislacji.
                  > Ale kiedy mieli sie nauczyc? Gdy obrok na tory wysypywali?

Niestety, ale mam na ten tema odmienna opinie. Wedlug mnie problem lezy tylko i
                  wylacznie w postkomunistycznym (wiekszosc) TK! To co nazywasz amatorszczyzna
                  nie mialo tu decydujacego wplywu.
          • toja3003 agentem się nie najem, z powodu lustracji 09.07.07, 15:49
            nie będę głosował na partie szkodzące interesom Polski.
            • wet3 Re: agentem się nie najem, z powodu lustracji 09.07.07, 18:11
              toja3003 napisała:

> nie będę głosował na partie szkodzące interesom Polski.

Wedlug mnie podjales temat, ktorego nie powinienes podejmowac. Osobiscie jestem
              jak najbardziej za otwarciem teczek i lustracja. Po negatywnej decyzji TK nie
              ma innej mozliwosci jak zmiana konstytucji. Zmiany tej NIE przeprowadza zadne
              inne ugrupowania polityczne poza obecna koalicja. - I tu lezy brak logicznej
              konsekwencji w twoim rozumowaniu. Tylko przypadkiem nie mysl, ze jeste wielkim
              zwolennikiem obecnej koalicji. Popieram tylko te ich posuniecia, ktore uwazam za
              korzystne dla Polski. Wedlug mnie jest to pierwsza koalicja od 1945 roku o
              ktorej po raz pierwszy moge powiedziec cos pozytywnego. Wszystkie rzady przed
              obecnym oceniam jako dno!

• funny5 Re: agentem się nie najem, z powodu lustracji 09.07.07, 18:15
                wet3 napisał:

Wedlug mnie jest to pierwsza koalicja od 1945 roku
                ----
                To ty pamietasz rzady od 1945 roku?
                • wet3 Re: funny 09.07.07, 18:23
                  funny5 napisała:

> wet3 napisał:
                  >
                  > Wedlug mnie jest to pierwsza koalicja od 1945 roku
                  > ----
                  > To ty pamietasz rzady od 1945 roku?

Pamietam, pamietam. Wiem, ze rzadom PRL-u nieuwaznie zaimplikowalem
                  slowo "koalicja" - co jest oczywiscie bledem.
              • toja3003 "Wedlug mnie podjales temat, ktorego nie powiniene 10.07.07, 13:51
                "Wedlug mnie podjales temat, ktorego nie powinienes podejmowac". Uprzejmie
                przepraszam, jaśnie pana cenzora i proszę o listę tematów, które "powinienen
                podjąć".
                • wet3 Re: toja3003 10.07.07, 15:29
                  toja3003 napisała:

> "Wedlug mnie podjales temat, ktorego nie powinienes podejmowac". Uprzejmie
                  > przepraszam, jaśnie pana cenzora i proszę o listę tematów, które "powinienen
                  > podjąć".

Powinienes zrozumiec, ze w cenzora nie bawie sie. Wytykam ci tylko jawna
                  niekonsekwencje w twoim mysleniu. Piszesz, ze chcesz lustracji, a jednoczesnie
                  zdecydowanie odrzucasz glosowanie na jedyna partie, ktora chce te lustracje
                  przeprowadzic. Przeciez inne partie, poza byc moze jakimis malenkimi partyjkami
                  ktore w glosowaniu nie maja zadnych szans, nie sa tym w ogole zainteresowane.
                  Mam prawo wytknac tobie brak logiki w rozumowaniu!
                  • toja3003 po prostu mam priorytety: 11.07.07, 14:41
                    1. gospodarka głupcze (sory ale to znany cytat, nie mam ciebie na myśli) atu
                    mamy zastój w sferze reform (gdzie jest prywatyzacja służby zdrowia, kolei,
                    rozbudowa dróg i lotnisk
                    2. efektywna współpraca międzynarodowa (tymczasem Polska jest samotna,
                    bo nie umiemy się z innymi dogadać)

Partie, które tego mi nie gwarantują nie uzyskają mojego poparcia z powodu
                    lustracji, bo powtarzam: agentem się nie najem.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka