kalina.tt 05.07.07, 13:58 Na filmie idzie dziewczynka bez sweterka i w różowej bluzce ale nie na ramiączkach, tylko z krótkim rękawkiem. Jeśli tak wyglądają poszukiwania jak opis to ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
waclaw_grzyb Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 14:11 Na pewno została porwana przez kobietę z siatką! A potem obie zostały porwane przez złowrogiego mężczyznę którego widać na filmie! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Wlasciciel stadniny. 05.07.07, 14:40 "córkę miał przywieźć samochodem właściciel stadniny, do której dziewczynka uczęszczała na lekcje jazdy konnej." Odpowiedz Link Zgłoś
makijaze Re: Wlasciciel stadniny. 06.07.07, 12:32 poszeklu napisał: > "córkę miał przywieźć samochodem właściciel stadniny, do której dziewczynka > uczęszczała na lekcje jazdy konnej." Ja bym tego nie komentowała... bo nie wiadomo czy maka teraz "zwala winy" za zaniedbanie na instruktora... a jej też nie chcę osądzać... Odpowiedz Link Zgłoś
koltun111 Re: Wlasciciel stadniny.jego wersja 06.07.07, 17:17 czy policja ma całkowitą pewność co do zeznań instruktora to on mógł wystawić to dziecko pedofilom albo sam zorganizował zaginiecie ona mu ufała!! Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 18:54 Jak by nie patrzec na tę tragedię,to napewno, nie można w powaznej gazecvie umieszczac na newsa.Jesteście do dupy wyborcza! Odpowiedz Link Zgłoś
miryaam_77 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 19:12 Witam serdecznie.Na filmie widać mężczyznę w białej koszuli,z krótkim rękawem,w beżowych spodniach.Jest bez bagażu.Czy wiadomo kim jest? Odpowiedz Link Zgłoś
jagodastepnik Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 21:00 mysle ze policja powinna znalezc w aktach wszystkich ostatnio oskarzonych zwiazek z molestowaniem dzieci -wyrosnietych dziewczynek i te osoby wziasc pod lupe -obserwowac np glosna byla sprawa p.siwego z czarnym samochodem z Nowin kolo plywalni Perla nawet gazeta regionalna pisala o tym z Nowin co domagal sie odszkodowania od sadu i co sprawa sie przedawnila ? prosze to sprawdzic a moze odnajdziecie Magde !? Odpowiedz Link Zgłoś
deeper75 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 14:12 "Magda wygląda na ok. 14 - 15 lat" Że co? Niezły ten opis... Odpowiedz Link Zgłoś
miranda333 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 18:56 najbardziej podejrzana jest Matka dziecka,zero rozpaczy...idżcie gliny w te slady...trop niezły. Odpowiedz Link Zgłoś
driada2 matka dziewczynki 05.07.07, 20:07 matka dziewczynki w wywiadzie telewizyjnm byla dziwnie pewna, ze dziecko sie nie znajdzie, nie wygladala tez na osobe bedaca w rozpaczy Odpowiedz Link Zgłoś
skibstein Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 07.07.07, 04:41 Komórki są przecież na podsłuchu non stop. Możecie zapytać w danej firmie typu Plus, Orange, era, a na pewno wam powiedzą jak jest. Jakbym ją kiedykolwiek widział, na pewno bym zgłosił odpowiednim służbom. Moja koleżanka z liceum zaginęła w Iłży i znaleziono jej zwłoki po ok. miesiącu. Nie chciałbym , aby i tym razem sytuacja się powtórzyła. Generalnie jestem antypolicyjny, ale tym razem jestem przychylny ich działaniom.Ponadto twierdzę, że koleś który odwoził małą spiepszył sprawę po całości.I H mu w D. Odpowiedz Link Zgłoś
kachniczka1 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 14:17 obejrzałam dwa razy ten film, i faktycznie, opis całkowicie nie zgadza sie z tym co pokazuje film...nie mniej jednak mam nadzieje, że dziewczyna odnajdzie się cała i zdrowa. Odpowiedz Link Zgłoś
wiracha Dlaczego w takich sytuacjach operator telefonii 05.07.07, 14:19 Dlaczego w takich sytuacjach operator telefonii komórkowej nie jest zobowiązany do NATYCHMIASTOWEGO udostępnienia informacji o lokalizacji telefonu komórkowego zaginionej osoby? Komórka, nawet jeśli się nie wykonuje żadnych połączeń, przełącza się pomiędzy stacjami bazowymi. Gdyby operator udostępnił informację, z których wynika, że np. komórka tej dziewczynki przemieszczała się na zachód z prędkością 80 km na godzinę to wiadomo byłoby, że poszukiwania w Kielcach są kompletnie bez sensu, należy natomiast zawiadomić straż graniczną na zachodzie. Przestępcy są często prostymi ludźmi i mogą nie wpaść na to, że komórkę trzeba nie tylko zabrać, ale też wyłączyć. Poza tym w przypadku porwania nie odbiorą komórki w 5 sekund po porwaniu, tylko np. po wyjechaniu z miasta, gdy dziecko zacznie się buntować. Z drugiej strony informacja o tym, że komórka przez kilka kolejnych godzin nie opuściła rejonu dworca też byłaby bardzo cenna. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 czesto sa prostymi ludzmi? 05.07.07, 14:33 chyba zartujesz. Czasy sie zmienily i przestepcy glupkami w wiekszosci nie sa (zdarzaja sie wyjatki ale bez przesady) Odpowiedz Link Zgłoś
fijore Re: Dlaczego w takich sytuacjach operator telefon 06.07.07, 10:08 Nawet gdyby telefonia komórkowa udostepniala lokalizacje, to w tym wypakdu nic by nie pomoglo. Matka mówiła w TVN24, ze Magda nie ma komórki... Odpowiedz Link Zgłoś
livja Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 14:20 Mi też się to rzuciło w oczy. Zupełnie inaczej ubrana. Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: To PiS jest temu winien!!! 05.07.07, 14:54 Wchodzisz na wszystkie fora "ku chwale partii"? Tu to troche niesmaczne. Osiągniesz efekt przeciwny do zamierzonego. Nikt nie pomyśli, że "wszędzie krytykuja tą wspaniłą patrię", ale "i tu bu*e wciskaja się z nachalną reklamą, nic nie uszanują". Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: wraczek 05.07.07, 14:54 wraczek napisal: > To PiS jest temu winien!!! Oczywiscie, ze tak. Przeciez PiS winien jest wszystkiego!!! Odpowiedz Link Zgłoś
elza63 Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 15:08 jakiś czas temu oglądałam program o jasnowidzu, kóry naawet przez telefon jest w stanie pomóc. Wierzyć czy nie ale rodzice MAgdy nie czekajcie dzwońcie do niego. Policja kożysta z pomocy jasnowidzów. Nie czekajcie. Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 co Ty pitolisz 05.07.07, 15:12 kobieto, nie jest znany zaden udokumentowany przypadek jasnowidza, ktory by pomogl kogos znalezc. Wszystko to sa niestety bzdury, a policja korzysta tylko na zyczenie rodziny (niestety naiwnej rodziny, ale w takich sytuacjach latwo sie stac naiwniakiem) Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: co Ty pitolisz 05.07.07, 18:44 nie chce spamowac w tym watku poniewaz to powazna sprawa nie ma tutaj miejsca na zarty czy spam . ale musze powiedziec e sie mylisz policja w usa bardzo czesto kozysta z pomocy jasnowidzow a w szegolnosci jednego niestety nazwiska nie pamietam w tym momencie .. sprawa wyglada tak jedynie prawdziwy jasnowidz czy jak to tam chcecie zwac jest jeden na 10 tysiecy naciagaczy czy wariatow ale prawa rowniez jest ze telepatia czy postrzeganie pozazmyslowe jest faktem powiem tylko tyle ze rzad usa w latach 70 prowadzil projekt ktory mial na celu wplasnie wykorzystanie jasnowidzow w lokalizowaniu i badaniu rosyjskich instalacji nuklearnych , potem projekt zosatl oficjalnie zawieszony ale nieoficjalnie wiadomo ze zostal poprostu utajniony i nie ze wzgledu na nieudolnosc ale dlatego ze ruman czy nixon nie pamietam teraz swierdzil ze nie chce trwonic funduszy na cos takiego . dzieki temu projektowi stworzony wiele dokladnych szkicy rosyjskich baz nuclearnych ktore byly w 90 procentach poprawne i doskonale sczegolowe .. identyczny program prowadzil ZSRR rownierz zostal utajniony . ale wracajac do sprawy .. KTO DO CHOLERY POZWALA 11 STO LATCE JEZDZIC SAMEJ DO JAKIEJS STADNINY I POZWALA JAKIEMUS OBCEMU FACETOWI ODWOZIC DZIECKO ?????? rodzice pewnie mieli lunch albo mamusia miala kosmetyczke .. witajce w kapitalizmie Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: co Ty pitolisz 28.07.07, 13:58 Co ma do tego kapitalizm? w socjalizmie by sie to nie stalo? Co za bzdury. Dowody co do tych jasnowidzow. Bzdura. Aha, i dlaczego admin usunal moj post, byl drugi. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Przestan pieprzyc od rzeczy. 05.07.07, 15:12 Oczywiscie, ze naiwni czesto korzystaja z jasnowidzow, ale jeszcze nigdy nie przynioslo to rezultatu oprocz straty czasu i pieniedzy. Rownie dobrze moga sie modlic do papieza, a nawet leszy efekt bedzie. Odpowiedz Link Zgłoś
macoofka Re: Przestan pieprzyc od rzeczy. 06.07.07, 13:09 A mnie się wydawało, że modlić się należy do Boga, a nie do Jego pośredników... Cóż, człowiek całe życie się uczy. Tylko jak to się ma do przykazania "Nie będziesz miał Bogów cudzych przed mną"? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Rada dla policji. 05.07.07, 15:10 Mam nadzeje, ze policja zainteresuje sie facetem w koszuli, ktorego widac na filmie, nie zeby byl zaraz podejrzany, ale trzeba tego goscia sprawdzic, bo wyglada jakby szedl za dziewczynka. Oczywiscie mysle, ze jest to pierwsza rzecz, ktora policja sie juz zajela, chociaz po kilku ostatnich osiagnieciach w poszukiwaniach zaginionych osob wszystko jest mozliwe. Odpowiedz Link Zgłoś
kinlej Re: Rada dla policji. 05.07.07, 15:50 ta kobieta tez "wygląda jakby szła za dziewczynką" i co jej już nie sprawdzac??? Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Rada dla policji. 05.07.07, 20:19 wedlug mnie to nie tylko wyglada jakby szli za dziewczynką, oni rzeczywiscie za nią idą ... Odpowiedz Link Zgłoś
nonieee Re: Rada dla policji. 06.07.07, 09:26 Najgorsza jest ta siatka w rekach kobiety... Odpowiedz Link Zgłoś
fiut-filut Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 15:39 Mysle, ze facet, ktory podwiozl JEDENASTOLATKE i zostawil sama o 20:30 na dworcu PKP powienien pojsc przykladowo siedziec, bez wzgledu na to czy sie cos jej stalo czy nie. Poprostu 11-latkow nie zostawia sie ot tak bez popieki. Nigdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 17:39 a ty powinienes isc przykladowo siedziec bo jestes debilem Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus5084 Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 15:44 czytałem artykuł kilka razy i nigdzie nie pisze,że dziewczynka była ubrana w sweterek i bluzkę na ramiączkch kalina.tt -gdzie to wyczytałaś????? Odpowiedz Link Zgłoś
tkdrft Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 16:12 ja jestem z kielc i wierzcie mi że ten dworzec z filmu nie jest dworcem kieleckim gdzie na kazdym wolnym kawalku sciany jest napis korona kielce,mks,itd.a smrod jest nie do zniesienia, a jednak kocham to miasto :D Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 pozostaje nam poczekac na kamery zapachowe 05.07.07, 20:22 pozostaje nam poczekac na kamery zapachowe Odpowiedz Link Zgłoś
kalina.tt Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 21:12 Ktoś po moim komentarzu poprawił tekst. Odpowiedz Link Zgłoś
moman1 Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 17:35 Skoro niespodziewanie wysadził ją w innym miejscu, mogła nie mieć przy sobie pieniędzy na bilet, skoro wracała z treningu. Nie widać żadnej torebki, na filmie widać, że nie wie, co zrobić z rękami. Może poprosiła kogoś o podwiezienie Odpowiedz Link Zgłoś
boderek Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 18:14 biedne dziecko!żal mi rodziny dziewczynki - musi przeżywać katusze. Mam nadzieje że wróci do domu cała i zdrowa. A ten właściciel stadniny to jakiś nieodpowiedzialny dupek... Odpowiedz Link Zgłoś
lugner.bakayaro Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 18:48 raczej jej rodzice sa nieodpowiedzialni. rozumiem zostawic dziecko w stadninie na trening ale zeby potem jakis obcy facet odwozil to JUZ PRZEGIECIE TOTALNE Odpowiedz Link Zgłoś
jednorazowy3 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 05.07.07, 20:23 skad wiecie, ze obcy? moze sie znali od lat Odpowiedz Link Zgłoś
seidr Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 01:46 Co to za durne pudło z tej matki, która pozwala jedenastolatce wracać wieczorami (20.40) do domu! Odpowiedz Link Zgłoś
janek.p Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 07:29 a czy zglosili sie ci loudzie ktorzy ida na filmie za magda? moze oni cos pamietaja? Odpowiedz Link Zgłoś
mijuli1 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 08:39 Policja w całym województwie szuka, skoro bezskutecznie, to może trzeba wyjść poza województwo. Szukajcie w całej Polsce, obstawcie granice. Odpowiedz Link Zgłoś
level1987 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 09:24 kapota Oo jesli tak przebiegają poszukiwania Oo przeciez to matka dała rysopis wiec do matki miejcie pretensje Oo Ręce opadają jak sie czyta takie komentarze Oo Odpowiedz Link Zgłoś
idoser Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 10:21 Może poprostu pozamykajmy wszystkie dzieci do lat 18 i nie pozwalajmy im nigdzie wychodzić, codziennie za rączke odprowadzajmy do szkoły, a zaraz po tym przywoźmy je do domu i zamykajmy w swoich pokojach - czy to jest wasze wyjście? Nie rozumiem czego można się czepiać Bogu ducha winnej dziewczynki i jej Matki. Uczęszczała na jazdę konną, no i bardzo dobrze! Każdy z nas, a tym bardziej każde dziecko powinno mieć jakieś hobby, zainteresowanie, coś w czym potrafi się "odnaleźć". To, że ją instruktor odwiózł? (instruktor, nie obcy facet!) Czy w tym jest coś złego? Jedynie to, że wysadził ją przy dworcu, który niezabardzo jest bezpiecznym miejscem. To, że jej Matka nie rozpacza w TV, tez zwróciło moją uwagę. Ale to zwyczajne, powściągliwe zachowanie. Wolelibyście, żeby wyła, ryczała, wypłakiwała sobie oczy, rzucała się po podłodze? Takich obrazów oczekujecie?! Mam jednak pewne zastrzeżenie co do monitoringu w takim obiekcie jak dworzec PKP - tam monitoring powinien być prowadzony w sposób zachowujący ciągłość, czyli od chwili gdy osoba wejdzie na dworzec - można prześledzić prawie każdy jej ruch, do chwili aż opuści dworzec. No ale... Odpowiedz Link Zgłoś
koniec_kropka Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 14:02 zgadzam się z przedmówcą, czasy się zmieniły, jedenastolatka to juz dziewczyna, którą obecnie ciężko nazwać dzieckiem, nie pochwalam tego co się dzieje, ale teraz sześciolatki mają komórki, ośmiolatki włóczą się po osiedlach z koleżankami, kolegami, a jedenastolatki i dwunastolatki chodza na pierwsze całonocne imprezy itd, nie kup siedmio-, ośmio- latkowi komórki to będzie odtrącony, nieakceptowany, wytykany palcami, nie pozwól ośmiolatce wyjść z domu zrobi ci awanturę po czym zadzwoni do swojej koleżanki i opowie jej jak to nie rozumie świata - to konkretne przykłady, prawdziwe, taki się świat zrobił nic nie poradzimy dlatego przestańcie mówić o matce tak jakby zostawiła dwulatka samego w domu i poszła na imprezę, bardziej się dziwie instruktorowi, który zobowiązał się odwieźć dziewczynkę a tego nei zrobił co do matki, wiem że ludzie się spodziewają lamentów godnych płaczek do wynajęcia ale ludzkie emocje i ich okazywanie to bardzo indywidualna sprawa, nikt nie wie co przeżywa ta kobieta w swojej głowie mam nadzieję, że dziewczyna się znajdzie, przerażają mnie te zaginięcia bez śladu, szczerze współczuję rodzinie Odpowiedz Link Zgłoś
alla37 Re: Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 21:37 A co z 15letnią ciocią zajrzyjcie do Echa Dnia ,podała trzy wersje rozstania z Magdą.Kręci? Odpowiedz Link Zgłoś
kasian Kielce: Poszukiwania 11-letniej Magdy 06.07.07, 13:51 Matka sam moiwla ze Pan andrezj <czyli zna tego trenera> i sama moiwla ze j amil apo dom odwiexc po dodm to nei znaczy z 2 strony dworca ! kto mieszka w kielcach wiejak si eidzie przez dworzec czasami wieczorami. i jak jest na czarnowie matka mowila w tvn ze to nei spokojne osiedle.. miala juz 10 minut do domku. . na nastepny dzien mial awyjechac na kolonie.. sama by sie chciala skrzywdzic ? ? ktos musial jej cos zrobic. . ale do tego musi dojsc policja na nic takie komentarze - gdybanie, ale co do monitoringu on powinien byc takze przy wyjsciu z tuneluna strone ulic mielczraskiego i grochowej . bo tam wlasnei jest najniebezpiecznie.. Kasiek Odpowiedz Link Zgłoś
coresack Niezły z niej towar... 06.07.07, 16:14 ...swoją drogą - dopiero 11 lat? Moge powiedzieć że za kilka lat bedzie z niej piekna dziewczyna jeśli w wieku 11 lat już tak wygląda. Z jednego ze zdjęć po oczach widać że wielka z niej "szelma" vel maly łobuziak. Oby wszystko się dobrze zakończyło, bez konieczności obwiniania kogokolwiek. To straszne co muszą przeżywać rodzice... Odpowiedz Link Zgłoś
afore1 To nie wygląda dobrze 08.07.07, 17:38 11 lat, różowa bluzeczka z odłoniętym lekko brzuszkiem, godzina 21:00 wieczorem, dworzec, włuczy się sama... ...to nie wygląda dobrze. Wyczuwam tragedię :( Odpowiedz Link Zgłoś