bbsbb Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 09:56 Mam tylko nadzieję ze media nie zapomną i będą to wypominać do skutku!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mojmirka Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 10:13 Radio Maryja nawołuje do nienawiści już od dawna. Nie reaguje Kościół, nie reaguje naród. Cóż, widać nie jesteśmy dobrymi ludźmi. Dlaczego nagle wyrzucili Leppera? Żeby odwrócić uwagę od Tadeusza Rydzyka. Mam gdzieś to czy Tadeusz Rydzyk obraża prezydenta czy nie. Ale nie podoba mi się podejście Polaków. "Nie zapomnimy." I co zrobimy? Będziemy pamiętać przy kolejnych wyborach do ktorych i tak nie pójdziemy? Albo wybierzemy drugich takich jak bracia? Kolejny raz jesteśmy pośmiewiskiem reszty świata. Wstyd mi. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Co czyta moher 10.07.07, 10:22 akurat media które czytuje/ogląda/słucha moher będą w tej sprawie milczeć jak zaklęte. Nic sie przecież nie stało ;)))))) no i 25 % uratowane. mojmirka napisała: > Radio Maryja nawołuje do nienawiści już od dawna. Nie reaguje Kościół, nie > reaguje naród. Cóż, widać nie jesteśmy dobrymi ludźmi. Dlaczego nagle wyrzucili > > Leppera? Żeby odwrócić uwagę od Tadeusza Rydzyka. Mam gdzieś to czy Tadeusz > Rydzyk obraża prezydenta czy nie. Ale nie podoba mi się podejście Polaków. "Nie > > zapomnimy." I co zrobimy? Będziemy pamiętać przy kolejnych wyborach do ktorych > i tak nie pójdziemy? Albo wybierzemy drugich takich jak bracia? Kolejny raz > jesteśmy pośmiewiskiem reszty świata. Wstyd mi. Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Żenada, PiSowskich gnidy!!! 10.07.07, 10:01 Nie opłaca się wam nawet napluć w pysk bo jeszcze podziękujecie i poprosicie o więcej! Odpowiedz Link Zgłoś
pyramid Teraz widac kto rzadzi w polsce 10.07.07, 10:10 Mr. Rydzyk i jego 'rodzina'. Przykre, ale prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
wladek1957 Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 10:11 patrzcie blizniacy tacy ambitni geby pelne Boga iHonoru a zupelnie bezkarnie mozna im nopluc w twarz Odpowiedz Link Zgłoś
mojmirka Pokażmy to, jeśli nam się nie podoba 10.07.07, 10:27 Wykorzystajmy protest pielęgniarek i dołączmy do nich. Jeśli nam się nie podoba (a mnie się nie podoba to co się dzieje w państwie) to jedźmy do Warszawy i pokażmy to. Może coś da? Boogólnonarodowy protest pisanie po forach, że nam się nie podoba nic nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
joushua A co na to Prezio IV Pomrocznej? Bedzie bronil hon 10.07.07, 10:14 oru malzonki, czy tez pusci to plazem pod naciskiem swojego gejowskiego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 A co na to Prezio IV Pomrocznej? Zamelduje ! 10.07.07, 10:18 pan prezydent zamelduje niedługo preesowi wykonanie kolejnego działania - tym razem miesa armatniego. joushua napisała: > oru malzonki, czy tez pusci to plazem pod naciskiem swojego gejowskiego brata? Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Pewnie masz racje. Smutne, ze Prezio IV RP nie ma 10.07.07, 10:24 kregoslupa... Odpowiedz Link Zgłoś
joushua Przerazajace jest jednak, ze cholerny klecha ma ta 10.07.07, 10:29 k wielki wplyw. Rozumiem, ze Jaroslaw chce utrzymac/pozyskac/zagospodarowac elektorat SO i LPR. Po to pojechal na Lysa Gore, po to AKURAT TERAZ CBA wszczelo postepowanie przeciwko Lepperowi. Wszystko to fajne. Ale pokazuje to nam, ze caly aparat wladzy jest tylko po to, zeby ta wladze utrzymac przy korycie. Wszystko jest rezyserowane, wszystko jest starannie planowane. Planowane sa przecieki z IPN (vide kanalia Kurtyka), sterowane sa aresztowania CBA, wszystko jest starannie planowane... Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: Przerazajace jest jednak, ze cholerny klecha 10.07.07, 11:00 > Przerazajace jest jednak, ze cholerny klecha ma tak wielki wplyw. Tak, to jest naprawde przerazajace: po cichu popiera go pewnie z 90% naszych ubranych w fiolety Hierarchow. Gdyby nie ich poparcie, nie utrzymalby sie nawet przez tydzien. Rydzyk to tylko najjaskrawszy przyklad. Siegniesz glebiej i zobaczysz to samo, tyle ze nie az tak bezczelne. Odpowiedz Link Zgłoś
wojmar69 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 10:17 Rydzyk mógłby narobić na głowę Kaczyńskim i tez by nic nie zrobili. Wszak ciężko pogardzić tyloma głosami w wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
norymberga3 czy nie macie Państwo od dawna wrażenia, 10.07.07, 10:22 że ten człowiek jest niepoczytalny? Może wypowie się jakiś psychiatra? Kto się złości lub oburza na wyczyny tego paranoika w sutannie, ten stawia go na równi ze zdrowymi, których słowa należy brać na serio. Inna sprawa z popierającymi go cynicznymi biskupami i politykami oraz otumanionym ludem moherowym. Słowo daję, gdybym mieszkała w Polsce, to bym chyba wystąpiła z instytucjonalnego Kościoła na znak protestu. Ale, ale? Może to byłby pomysł? Protest społeczny polegający na skargach wnoszonych do swoich proboszczów/biskupów nt. zgorszenia sianego przez pewnego przestawiciela Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 mamy, ale to nic nie zmienia. 10.07.07, 10:29 moherowy elektorat dzięki któremu ten człowiek i jego instytucja trwa nie kieruje się logiką, rozsądkiem, faktami. norymberga3 napisała: > że ten człowiek jest niepoczytalny? Może wypowie się jakiś psychiatra? > Kto się złości lub oburza na wyczyny tego paranoika w sutannie, ten stawia go n > a > równi ze zdrowymi, których słowa należy brać na serio. Inna sprawa z > popierającymi go cynicznymi biskupami i politykami oraz otumanionym ludem > moherowym. Słowo daję, gdybym mieszkała w Polsce, to bym chyba wystąpiła z > instytucjonalnego Kościoła na znak protestu. > Ale, ale? Może to byłby pomysł? Protest społeczny polegający na skargach > wnoszonych do swoich proboszczów/biskupów nt. zgorszenia sianego przez pewnego > przestawiciela Kościoła? Odpowiedz Link Zgłoś
saniba Huuuura! Można legalnie obrażac prezydenta!!! 10.07.07, 10:24 "Sojusz z radiem jest dla nas strategiczny, niezależnie od takich wypowiedzi - tak ważny polityk PiS komentuje obelżywe słowa o. Rydzyka o prezydencie i prezydentowej. - Będziemy bagatelizowali sprawę, aż wszyscy o tym zapomną - dodaje." **************** No to teraz sku..syny spróbujcie cokolwiek złego powiedzieć obywatelowi, który odpowiednio zinwektywuje prezydenta, hahahahaha, gratuluję wypowiedzi i poczucia humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
jacenty07 [...] 10.07.07, 10:25 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
zaplutek Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 10:34 obrzydliwe... ale przynajmniej pis przyznaje, że promuje podwójne standardy, podwójną etykę, w zależności od tego kto da więcej, kto jest więcej wart.. zalewski czy rydzyk... i to ma być nowa jakość.. w rywinlandzie kupczyło się biznesowo, w IV RP kupczy się moralnością i etyką.. obrzydliwe po prostu. Odpowiedz Link Zgłoś
manasonta Skoro Rydzyk może opluwać Kaczyńskich, to ja też ! 10.07.07, 10:39 tfu ! Odpowiedz Link Zgłoś
schrott1 wstyd mi ze jestem polakiem. 10.07.07, 10:41 zaluje ze sie urodzilem wtym durnym kraju a wystarczylo urodzic sie 400km dalej w niemczech i bylbym szczesliwy. Odpowiedz Link Zgłoś
jqu Re: wstyd mi ze jestem polakiem. 10.07.07, 10:55 > zaluje ze sie urodzilem wtym durnym kraju a wystarczylo urodzic sie 400km dalej > w niemczech i bylbym szczesliwy. A chodzic na wybory, i namawiac innych myslacych, zeby chodzili!! Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy30 [...] 10.07.07, 10:47 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 rozmodlone prostactwo zapomni... ale my nie! 10.07.07, 10:48 niech sobie pisdziaki nie mysla, ze rozsadna czesc Polski zapomni, co wygadywał złodziej z Torunia i co wygadywały pisdziaki, zeby go usprawiedliwić POlak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Nic____nie____trwa____wiecznie... ................ 10.07.07, 10:54 Na długo przed Chrystusem niejaki SENEKA stwierdził........ ..Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek sie zdarza komu innemu, może sie i tobie przydarzyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
s.li Polski Savonarola 10.07.07, 10:56 Za podobne wypowiedzi - proponuję stos dla o. dErektora !!! I tak po śmierci będzie się smarzył w piekle. Odpowiedz Link Zgłoś
naturat Co wolno panu wojewodzie to nie tobie smrodzie 10.07.07, 10:58 Gdy bezdomny obraził Prezydenta od razu przyszło wezwanie do sądu ale jak to robi znaczący duchowny to wtedy ciho sza. Odpowiedz Link Zgłoś
wgrzegorz2 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:06 Mam szczera nadzieje i zycze ojczulkowi Rydzykowi, baciom Kaczynskim, Leperowi i Giertychowi zeby sobie w koncu lby poukrecali. Odpowiedz Link Zgłoś
beffen Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:13 To jest naprawde skandal i wstyd, ja nie walczylem w latach 80-tych aby partia rzadzaca nic nie robi z chamstwem , rasizmu, nienawisc! Wyjezdam z kraju - dziekuje ci Jarku i Rydzyczek - wygladacie pieknie razem! Polska ginie! Odpowiedz Link Zgłoś
nikiwegier Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:25 Temu gościowi wszystko wolno! Co to jest, że w PiS-ie marginalizuje się obelżywe obrażanie żony prezydenta(zresztą prezydent z PiS-u jest)??!! To ten pasożytniczy klecha, wrzód polskiego kościoła, megalomaniak jest dla PiS-u ważniejszy niż żona prezydenta?! Ludzie gdzie my żyjemy! Toż prezydentem od 10 lipca 2007 jest o.Tadeusz Rydzyk. Jeżeli sami politycy wolą Radio Maryja od braci Kaczyńskich... Odpowiedz Link Zgłoś
barracuda7110 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:23 Za wysyłanie kawałów o jednym z bliźniaków chcieli wsadzić jednego kolesia do pierdla... Ten klecha może wszystko :/. Ręce opadają. Odpowiedz Link Zgłoś
amdrzej11 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:26 "Wazny polityk PiS"...Hehehe...Wyglada to bardziej na malo inteligentny komentarz ktoregos mlodego, albo, nabuzowanego starego, gryzipiorka z Gazety Wybiorczej! Odpowiedz Link Zgłoś
52b1 Re: Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:46 Huberta H gonili po calej Polsce, bo obudzony z nienacka przez policje po ciezkim dniu picia wypowiedzial sie skrotowo acz bardzo ogolnie o prezydencie- ale jego rodzina byla obojetna PIS-owi.Teraz faktycznie okazuje sie, że obrazac mozna bezkarnie Panią Prezydentowa a nie mozna Szczypinskiej, kota czy guru moherowego. świństwo i calkowity brak honoru.Moze prezydntowi nie przeszkadz,że jakis pseudo klecha nazywa go oszustem , ale ja nie chce aby prezydenta mojego kraju( mimo tego ,ze na niego nie glosowalam) nazywano oszustem.A moze oszust to takie tam sobie lagodne sloweczko w przenosni zbytnik?Kombinujcie dalej PIS- owcy a wszyscy zaczna Was opluwać jak wam to nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
ruskozerca Smierdzace kaczory 10.07.07, 11:47 Smierdzicie majtami starych dewot spod kosciolow,oddechem bezzebnych emerytow ze slina na mordach i dzika nienawiscia do ludzi ktorym sie powiodlo,calym tym karawanem beznadziei-ktory zapewnia wam istnienie.I na koniec:nie ma was,nie widac pokrak na kaczych lapach zza plecow ojca Bydlaka.Wzbudzacie we mnie wstret.Nie chce sie nawet pisac,bo na jezyk przychodza same bluzgi.I pomyslec tylko-XXI wiek ,a rzadzi nami sredniowieczne koscielne bydlo.Penis wam w odbyty. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:48 Hehe, pisiaki.... Rydzyk napluł Wam w twarz i jeszcze odchrząknął. A Wy mówicie, że to deszcz pada... Zero honoru, totalne upodlenie, byle przy korycie być. Cieszę się, że nie mam nic wspólnego z PiS... nie mogę patrzeć na ludzi, którzy nie mają żadnych zasad. Odpowiedz Link Zgłoś
hardy01 Co wolno o. Rydzykowi 10.07.07, 11:51 Pan Prezydent z małżonką zostali obrażeni i znieważeni... czy po nich też to spłynie? A jakiemuś pijaczkowi nie potrafili darować wypowiedzi w stanie upojenia alkoholowego... Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Torebka ważniejsza od żony prezydenta 10.07.07, 11:51 Okazuje się, że torebka Szczypińskiej została bardziej obrażona niż żona prezydenta. Dziwny sposób myślenia jest w PiSie... Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Wystapienie Gamaliela:Odstapcie od tych ludzi.. 10.07.07, 11:56 Dlaczego od lat wolno polowac na Rydzyka? Dlaczego ta nagonka i nekanie jest bezkarne? Zadna gazeta czy media w Polsce i na swiecie nie byly celem takiego straszliwego i zmasowanego ataku,jaki mamy juz od lat w stosunku do Radia Maryja . MOZNA JUZ NAZWAC CUDEM FAKT ,ZE POMIMO TEGO WSZYSTKIEGO UDAJE SIE TE MEDIA JESZCZE ROZBUDOWAC ! Fragment z Bibli -Dzieje Apostolskie Wystapienie Gamaliela 5:33do5:42 33) Gdy to usłyszeli, wpadli w gniew i chcieli ich zabić. 34) Lecz pewien faryzeusz, imieniem Gamaliel*, uczony w Prawie i poważany przez cały lud, kazał na chwilę usunąć Apostołów i zabrał głos w Radzie: 35) «Mężowie izraelscy - przemówił do nich - zastanówcie się dobrze, co macie uczynić z tymi ludźmi. 36) Bo niedawno temu wystąpił Teodas, podając się za kogoś niezwykłego*. Przyłączyło się do niego około czterystu ludzi, został on zabity, a wszyscy jego zwolennicy zostali rozproszeni i ślad po nich zaginął. 37) Potem podczas spisu ludności wystąpił Judasz Galilejczyk* i pociągnął lud za sobą. Zginął sam i wszyscy jego zwolennicy zostali rozproszeni. 38 )Więc i teraz wam mówię: Odstąpcie od tych ludzi i puśćcie ich! Jeżeli bowiem od ludzi pochodzi ta myśl czy sprawa, rozpadnie się, 39) a jeżeli rzeczywiście od Boga pochodzi, nie potraficie ich zniszczyć i może się czasem okazać, że walczycie z Bogiem». Usłuchali go. 40) A przywoławszy Apostołów kazali ich ubiczować* i zabronili im przemawiać w imię Jezusa, a potem zwolnili. 41) A oni odchodzili sprzed Sanhedrynu i cieszyli się, że stali się godni cierpieć dla imienia [Jezusa]. 42 Nie przestawali też co dzień nauczać w świątyni i po domach i głosić Dobrą Nowinę o Jezusie Chrystusie. Tyle biblia i jeszce: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=65607782&a=65652650 www.naszdziennik.pl/index.php?typ=my&dat=20070710&id=my21.txt Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Re:Wystapienie Gamaliela:Odstapcie od tych ludzi. 10.07.07, 12:04 Co to znaczy "wolno polowac?" Jesli ktos opowiada głupoty, oszukuje i wykorzystuje biednych starych ludzi to obowiązkiem społeczeństwa jest zapoieganie działalności takich hien. To takie samo "polowanie" jak na każdego innego oszusta. Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Wystapienie Gamaliela:Odstapcie od tych ludzi. 10.07.07, 12:44 mat25 napisał: > Co to znaczy "wolno polowac?" Jesli ktos opowiada głupoty, oszukuje i > wykorzystuje biednych starych ludzi to obowiązkiem społeczeństwa jest > zapoieganie działalności takich hien. To takie samo "polowanie" jak na każdego > innego oszusta. Tychik:W nowoczesnym panstwie demokratycznym,od czegos takiego co ty tu piszesz jest sad, czy donos do prokuratora. Trzeba najpierw cos komus udowodnic zeby otworzyc usta! Natomiast to co sie dzieje w stosunku do Rydzyka to sa praktyki rezimowe, i to z komunistow zywcem wziete! A pozatym "opowiadanie glupot " czy "oszukiwanie" to to jest tylko twoja czy wasza opinia.Ja sam juz po 50tce ,daje na RM i prosze mnie na sile nie "uszczesliwac",zreszta jest duzo mlodych! Ani czerwone "szczescie"wam nie wyszlo ,ani nie wyjdzie niebieskie, a my juz mamy swoje w Bogu ! Odpowiedz Link Zgłoś
aimach Re:Wystapienie Gamaliela:Odstapcie od tych ludzi. 10.07.07, 13:00 Jak można cytować Biblię w odniesieniu do tego człowieka?? Porównywać go z Bogiem??? Nie uważasz, że to już przegięcie? Może dla Ciebie Rydzyk i Bóg to to samo, ale dla przeważającej części katolików Bóg pozostał Bogiem... BTW jeśli już cytujesz Biblie...dlaczego nie inne fragmenty? "Darmo otrzymaliście, darmo dawajcie! Nie zdobywajcie złota ani srebra, ani miedzi do swych trzosów. Nie bierzcie na drogę torby ani dwóch sukien, ani sandałów, ani laski!" (Mt 10,8-10) [drogi nasz papa na krowie przecież jeździć nie będzie] Odpowiedz Link Zgłoś
agata789 Re:Wystapienie Gamaliela:Odstapcie od tych ludzi. 10.07.07, 13:03 tychik1 napisał: > Dlaczego od lat wolno polowac na Rydzyka? > Dlaczego ta nagonka i nekanie jest bezkarne? Nie ściemniaj (chyba że robisz sobie jaja). Jaka nagonka na Rydzyka? Przez lata jedynie "Gazeta Wyborcza" ośmielała się nazywać po imieniu bandycką działalność obłąkanego klechy, który buduje imperium za pieniądze wyłudzone od ogłupionych emerytek i otrzymane od byłego szmalcownika ukrywającego SS-manów w Ameryce Południowej w nagrodę za krzewienie poglądów uważanych przez tegoż osobnika za słuszne. Rząd SLD mógł rozpędzić to towarzystwo na cztery wiatry na podstawie dowolnego paragrafu, ale bał się utraty poparcia Kościoła dla wejścia Polski do UE. I to był wielki błąd. Bo obecny rząd paranoików uznał bandytę za swojego guru i nic go już nie przekona, że białe jest białe. Odpowiedz Link Zgłoś