Dodaj do ulubionych

Życiu noworodka, który urodził się pijany nie g...

13.07.07, 13:33
Mateczka - moczymorda dostanie kolejne becikowe i będzie co rok rodzić IV
Rzeczpospolitej nowych zdrowych obywateli, zgodnie z nauka Kościoła.
A my będziemy płacić na utrzymanie dzieci z uszkodzonymi mózgami.......
Obserwuj wątek
    • kzet69 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 13:38
      widziałem w życiu zawodowym dziesiątki noworodków matek alkoholiczek więc co za
      sensacja w kraju gdzie 80% kobiet to tępę chodzące macice???
      • aplus nie wierze zeby nie zalapal do Samoobrony lub PO 13.07.07, 14:06
        • titta Re: nie wierze zeby nie zalapal do Samoobrony lub 13.07.07, 14:12
          Przeciez PO to podobno partia wyksztalciuchow?
          A to takie polsko-katolickie...niestety.
      • titta Do kzet69 13.07.07, 14:18
        Nie wiem jaki masz zawod, ale jesli to cos innego niz sprzatnie podlog na
        porodowce, to powinienes go zmienic...kraj tez, zeby sie przekonac, ze wcale
        taki wyjatkowy nie jest. Co najwyzej mniej nazekania, wiecej pracy i empati
        inni praktykuja.
      • moon5 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 16:11
        kzet69 napisał:

> widziałem w życiu zawodowym dziesiątki noworodków matek alkoholiczek więc co za
        >
        > sensacja w kraju gdzie 80% kobiet to tępę chodzące macice???

Jeśli 80% kobiet to takie indywidua, to dlaczego tylko w Polsce ma tak być?
        Pewnie wszędzie jest podobnie.
        A jak określić 80% mężczyzn? Brzydko.
    • aotearoa Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 14:13
      No wlasnie problem w tym ze nie zdrowych. FAS to zespol uposledzenia umyslowego
      w najgorszym przypadku a na taki niestety wskazuje ta historia.
      A nawet jesli tak nie jest to i tak bedzie chlopczyk odstawal od swoich
      rowiesnikow i wymagal troskliwszej opieki, na ktora chyba od swoich rodzicieli
      nie bedzie mogl liczyc. Gorzej, bo pewnie nawalony tatus i mamusia beda sie
      wstydzic ze dziecko takie powolne i niekumate i wstyd po prostu przynosi, wiec
      beda sie na nim jeszzce bardziej wyzywac.
      A teraz chcialabym poprosic te wszystkie organizacje, radia co maja ryja oraz
      innych politykow prawicy o ochrone tego zycia juz poczetego. Tylko ze w tym
      kraju zycie poczete liczy sie tylko wtedy kiedy jest w macicy (przepraszam za
      ten sarkazm, ale naprawde nei moglam sie powstrzymac!)
      • generaljaruzelski Babo chloło, bo siedziało samo w domu, bo 13.07.07, 14:25
        stary na przodku zapierdzieloł. Ślunsko pijaczko ! Pewnie po pijoku tez
        zmajstrowali potomka.
    • kalan2 Życiu noworodka, który urodził się pijany nie g.. 13.07.07, 14:25
      szkoda ze to dziecko przezylo....ciekawe czy ktos zaadoptuje to dziecko - to
      jedyna szansa...choc i tak zawsze bedzie chore....
      • aazz67 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 14:51
        Kalan - po prostu, jak możesz tak pisać. Nikt nie jest Bogiem, skąd wiesz co
        bedzie dalej - rodzi się zdrowe dziecko i zostaje potworem, morduje, katuje,
        niszczy swiat wokół siebie. Rodzi sie dziecko chore i daje tyle miłości.
        Zgadzam się z Tobą, że przez tą...... będzie miało bardzo ciężko, ale zapytaj
        się dzieci upośledzone ( choć mam nadzieję, że Maleństwo będzie jednak
        zdrowe ), czy chca umrzeć, czy żyć.
        A to, że zawsze bedzie chore - też skąd wiesz.
        Na razie jednak - Bączku, walcz.
        Ps. Moje dorosłe dziecko jest chore niemal od urodzenia. Jest radością mojego
        zycia.
        • kalan2 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 15:04
          pisze tak bo realnie patrzac, widze marne szanse na szybka adopcje wiec to
          dziecko bedzie niekochane!wiadomo ze ani matka ani ojciec ich nei otocza ani
          miloscia ani opieka. wiec dziecko jest zdane na niemal cud, ze ktos go adoptuej
          szybko i ze bedzie zdrowe...prawei zero szans. wiec ja uwazam ze lepij jakby ni
          przezylo.!Ty jestes normalnym rodzicem i mimo chorego dziecka masz radosc z
          eposiadania dziecka. a tu mowimy o ekstremalnym przypadku.no al eteraz wiemy ze
          przezylo- lekarze stwoerdzili juz wady nurologiczne...wiec jedynie mozna sie
          modlic zeby ktos dbry je azzdioptowal i zeby ta matka morderczyni zrezkla sie
          praw rodzicielskich i nei robila problemow przy adiopcji - bo tez trwa pare
          miesiecy....
        • kalan2 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 15:07
          a ci mordercy i kaci co piszesz, co wyrastaja mimo ze urodzili sie zdrowi, to b
          czesto staja sie takimi ze wzgledu na brak kochajacych rodzicow, pochadza z
          rodzin patologicznych, rodzin wielodzienych etc etc... ja uwazam zeby miec
          dziecko - trzeba by skladac 'wniosek' o pozwolenie na dziecko. zeby pozniej
          takei malenstwo nei potrzebnie nei cierpialo,.,ale wiem ze takich procedur
          nigdy nei bedzie...wiec moge sobei tak pipsac do smierci...
    • mjetker Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 14:29
      a co mnie obchodzi ile ludzi z tymi zaburzeniami rodzi sie w stanach skoro ja
      zyje w polsce. bardziej interesowalaby mnie skalla tego problemu na wlasnym
      podworku niz za oceanem
    • marek.paluch Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 15:18
      zgadza sie , i placic za ich leczenie
    • heimdallr Ale za to będzie nas więcej. Nas-Polaków... 13.07.07, 15:18
    • afore1 Pijacka polska 13.07.07, 15:26
      Takie ścierwo tylko chleje i płodzi dzieci, a w domu pewnie patologia, stary
      chleje, dzieciaki włóczą się po ulicach, głodne, złe, palą, chleją, ćpają, a za
      kilka lat kogoś zgwałcą, pobiją, zabiją.

Takich ludzi jak ta "matka", powinno się eliminować. Innego sposobu nie ma. Za
      rok urodzi ósme dziecko, a potem dziewiąte.
      • elibre Re: Pijacka polska 13.07.07, 21:22
        "Ta sama kobieta ma pięcioro innych dzieci, w wieku 17, 14, 11, 4 i 3 lat. Dwa
        lata temu zabrzański sąd pozbawił ją praw rodzicielskich"

Dlaczego nie wyciąć alkoholiczce macicy czy cokolwiek innego antykoncepcyjnego
        na stałe? "Spełniła się" (czyt. wydała na świat) jako matka, nawet kilkakrotnie
        i tyle ludzi teraz cierpi a tak, cierpiałaby (a może wcale nie) tylko ona.

Znam osobiście podobną rodzinę. Kilkanaścioro dzieci, w wiekszości
        kryminaliści. Jeden morderca.

• fedorczyk4 Re: Pijacka polska 13.07.07, 21:34
          Okrotne opinie, la rez okrotne realia. Nic nie zniecheca takich "mam" do
          zachodzenia. Przeciez nie bedzie placila za antykoncepcje bo nie ma na to
          pieniedzy. Woda jest tansza. Dziecko porzuci, to nic nie kosztuje. Kosciolowi
          sie nie sprzeniewierzy, prawu tez nie. Jest mowa o sankcjach karnych wobec
          niej. Ciekawa jestem z jakiego paragrafu. Pic nie zakazuje prawo. Dac dyla ze
          szpitala tez nie. Wiec plodzmy radosnie i a reszta niech zajma sie jacys
          idioci, bo praeciez panstwo takim dzieciom oferuje absolutne minimum, kosciol
          nic, a spoleczenstwo jesli zechce i bedzie moglo.
    • odpi Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 15:45
      > A my będziemy płacić na utrzymanie dzieci

nikt płacić ci nic nie nakazał,
      nie nadużywaj frazesów o ciężarach podatkowych,
      napisz lepiej ile sam przechlewasz/przeżerasz kasy bezproduktywnie

wysiliłeś się "internauto" jak mysz w połogu
      • izabela966 Re: Życiu noworodka, który urodził się pijany nie 13.07.07, 17:44
        pracuję jako pedagog specjalny.stykam się z dziećmi z rodzin patologicznych na
        co dzień. nikt go nie adoptuje, będzie w domu, pod marną opieką, bez potrzebnej
        rehabilitacji.A mamusia niedługo urodzi kolejne. zainkasuje 2tys becikowego,
        to jest zgodne z naukami kościoła i rządzących. A zapewnienie takim dzieciom
        opieki, rehabilitacji, odpowiednich warunków nikogo nie obchodzi, kościół ma
        ważniejsze sprawy niż pomoc chorym dzieciom,państwo też.Antykoncepcja kosztuje
        zresztą w państwie wyznaniowym niedługo będzie nielegalna.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka