Dodaj do ulubionych

Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniarek ...

• amanasunta Czerwony desant zwija obóz i odchodzi ...hura ! 15.07.07, 21:07
      Premier wytrzymał te histeryczki, pod wodzą czerwonych czarownic typu Gardias !
      Biedny TVN 24 :)))))
      Musiał zasponsorować, na koniec, żenujące,,występy'' aby zgrowmadzić gapiów do
      kadrowania scen ,,zwijania miasteczka'' :))))))
    • rassik Re: Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniare 15.07.07, 21:19
      Dlaczego nikt ne sluchal co mial do powedzenija pan Liepper, tylko wszystko se
      rzucilo na te seksafery, on by lepej pokerowal tym rzadem
      Tylko teraz z wjadomych przyczyn mu ciezszko, to bylo przemyslane by go
      zlikwidowac a to prawidziwe ljudowy polityk
    • old.european Wyjada, a ich miejsce zajma Hindusi, Ukraincy 15.07.07, 21:21
      Rumuni, Albanczycy, Moldawianie itp.
      Beda pielegnowac chorych, beda operowac chorych, a moze i beda tychze chorych
      grzebac w ziemii. A takze chodzic w kondukcie, jak wszyscy wyjada.
      Amen.
    • old.european tak, tak, glupie piguly a syjonisci do syjonu 15.07.07, 21:24
      Dziwne, jak sie niektorzy szmaca, czy za Gomulki, czy za obecnego Neogomulki,
      jak napadaja na walczacych o polepszenie swojego losu...
      To chyba tylko ta polska zawisc. Zreszta nie wiem, co, ale wymiotowac sie chce.
    • presentation1 ...Za SLD........ 15.07.07, 21:39
      chcialy zajac gabinet Ministra.Nie bylo dyskusji.Wyprowadzono je sila.Zapomnialy?
      www.bloguez.com/POLSKA/195581/...FUNDACJA-STEFANA-BATOREGO..........
      • krzynia.c Koniec wesołego miasteczka,przerwa urlopowa 15.07.07, 21:49
        A może uzbroić ten teren,postawić baraki i co tam potrzeba, po co kobitki mają
        marznąć w zimę.Jarek podobno w PiSie wiedzą co to gośćinność.
      • wet3 Re: presentation1 16.07.07, 15:58
        presentation1 napisał:

> Za SLD chcialy zajac gabinet Ministra.Nie bylo dyskusji. Wyprowadzono je
        sila.Zapomnialy?

Swoj swemu wybaczy. To sie nazywa ideologiczna solidarnosc.
    • piotrek20074 Ja to bym dał pielegniarkom mniej niż teraz!!! 15.07.07, 21:42
      byłem 3 razy w szpitalu, do lekarzy nie mam nic. Ale pielegniarki? Często po
      policealnej 2-letniej pielęgnierskiej a fochy i problemy jakby były ważniejsze
      od lekarzy. Powinni im zmniejszyć pensje!! kazdy mnie poprze kto był w szpitalu.
      • kzet69 [...] 15.07.07, 22:14
        Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • finisterre Re: Ja to bym dał pielegniarkom mniej niż teraz!! 15.07.07, 22:59
        A ja bym dała duzo więcej niż teraz! Po to, żeby za kilka lat w ogole były jakieś pielęgniarki. Wiesz, jak już brakuje pielęgniarek w szpitalach? W ciągu kilku lat ok. 1/3 pielęgniarek z mojego szpitala odejdzie na emeryturę. Młodych brak. Opieka za kilka lat będzie jeszcze gorsza! I nie łudźmy się, że tłumy chętnych z Ukrainy czy Białorusi przyjadą tu pracować za te marne grosze. W UK i Niemczech też szukają pielęgniarek.
    • divanija dajcie spokój z tym cyrkiem... 15.07.07, 21:48
      dajcie już spokój z tymi bezsensownymi protestami... KAŻDY by chciał więcej
      zarabiać! Z pustego nawet Salomon nie naleje...
      • kzet69 Re: dajcie spokój z tym cyrkiem... 15.07.07, 22:16
        a co jest puste???? chyba myśl o polityce prorozwojowej dla kraju w wykonaniu
        rządu JK?
    • elan13 SLD dziękuje 15.07.07, 21:51
      SLD dziękuje towarzyszce Dorocie Gardias za przeprowadzenie akcji przed
      siedzibą premiera (przeczytałem na czerwonym pasku w TVP3). Dorota Gardias
      wraz z towarzyszkami dziękują aktywowi partyjnemu za udzielone podczas akcji
      wsparcie organizacyjne, moralne, medialne i wszelkie inne.

Tylko proszę nie mylić towarzyszki Doroty z jej imienniczką zapowiadającą
      pogodę w TVN i o 20 kg młodszą.
      • slavik222 SLD dziękuje towarzyszce J.Kwaśniewskiej i innym 15.07.07, 22:23
        elan13 napisał:

SLD dziękuje towarzyszce Dorocie Gardias za przeprowadzenie akcji przed
        siedzibą premiera (przeczytałem na czerwonym pasku w TVP3). Dorota Gardias
        wraz z towarzyszkami dziękują aktywowi partyjnemu za udzielone podczas akcji
        wsparcie organizacyjne, moralne, medialne. Tylko proszę nie mylić towarzyszki
        Doroty z jej imienniczką zapowiadającą
        pogodę w TVN i o 20 kg młodszą.

DZIEWUCHY, ALEŚTA SOBIE DAŁY CZADU ZA ZWIĄZKOWE KASE:)
        Teatr uliczny.Codziennie brukowa TVN i inne gadzinówki.
    • adamk017 Re: Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniare 15.07.07, 22:09
      jestem całym sercem za Paniami Pielęgniarkami i lekarzami , wiem że im
      zwłaszcza się należy godziwa płaca i traktowanie.
      Rzadowi za tak potraktowanie ich protestu i lekcewarzenie daje czerwoną kartke
      i zapowiadam że nigdy nie będę na PiS głosował - amen .
    • slavik222 Re: Znika "czerwone miasteczko", koniec pikniku S 15.07.07, 22:17
      Ale argumenty :)argumenty- sumienia nie zagłuszysz.
      Napisz,że to nieprawda.Napisz,że Miller i Oleksy dali 30% podwyzki uczciwym
      i nieuczciwym, pracowitym i leniwym pielegniarkom.
      A złośliwe małe Kaczory nic... po prostu chcą zagłodzic służbę zdrowia :)
      • kzet69 Re: Znika "czerwone miasteczko", koniec pikniku S 15.07.07, 22:25
        Kaczory to jedynie przynoszą wstyd ...
    • paka48 Re: Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniare 15.07.07, 22:21
      Ludzie bez pomyślunku traktują - rozpacz pielęgniarek i ich pożegnanie z
      Warszawiakami jako koncert czy zabawę - jak to dureń dziennikarski ogłosił z Łodzi.
      Co ta likwidacja oznacza? Na twarzy uśmiech - pozorny a w sercach rozpacz! Widać
      na zdjęciach.Wracają z niczym. Za to Rząd triumfalnie siedzi w budynku i napisem
      - BÓG i HONOR. Przecież ten Rząd nie robiąc NIC w sprawie postulatów
      strajkujących pielęgniarek: nie ma w sercu ani Boga ani Honoru. Oto filozofia
      Rządu: dla Polaków nie robić nic - niech spieprzają (dziady) z kraju! I czuje
      się dobrze Pan Premier i jego sufler pielęgniarski: Joanna Szczypińska (nota
      bene tez pielęgniarka) ale po słusznej stronie. Dorota nie płacz - Pan Bóg
      nierychliwy ale sprawiedliwy! Faszyzm Kaczorów nie przejdzie!
    • vanilla.dream jeszcze 2 lata kaczych mord. szybko zleci 15.07.07, 22:22
      myślałem, ze gorszy rząd od gabinetu tow. Millera się nie trafi. myliłem się
      • vanilla.dream nieudacznik popierdzi w Pałacu Namiestnikowskim 15.07.07, 22:24
        jeszcze 3 lata.

vanilla.dream napisał:

> myślałem, ze gorszy rząd od gabinetu tow. Millera się nie trafi. myliłem się
    • szambolan_prezydenta [...] 15.07.07, 22:25
    • lolektyrmand Rozumiem donisłość sprawy... 15.07.07, 22:26
      "Wyborcza" wszak nie przepuści żadnej okazji, by skrytykować obecny rząd. Nawet
      kuma się z Sierakowskim. Jednak "Warszawiacy" to błąd, pisze się "warszawiacy".
      Nawet ci, którzy pielęgniarkom pomagali.
    • tadjan Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniarek .. 15.07.07, 22:35
      No i Jaruś może jechać na wakacje z poczuciem dobrze wykonanej roboty tzn.
      wydymania pielęgniarek. Nie macie się co obrażać, swoją bratową też tak
      załatwił. Jednym słowem.... damski bokser. Zobaczymy jak sobie poradzi z
      oborowym z widłami od gnoju w gaści. Igrzyska przed nami!
    • chruszczow87 dobrze im tak !!!!!! 15.07.07, 22:38
      teraz powinno się im zmniejszyć pensję o 50%, przynajmniej o tyle, i tak wiadomo
      że nie są w stanie walczyć o podwyżki, nie potrafią strajkować hahahaha, niby za
      co miałyby dostać podwyżki ? przecież nie umieją nic oprócz robienia zastrzyków
      i podmywania pacjentów...
      • kzet69 [...] 15.07.07, 22:52
      • nurse_manager Re: dobrze im tak !!!!!! 15.07.07, 22:52
        Przyjdz na pierwszy dyzur.
        Specjalnie polecam noc na ICU.
        A potem walcz z PAP 17/6, CVP-2, ABP 72/30, CI-1.3, CO-2.5, UO - < 10 mL/min, HR
        - 180 z multifocal PVC's.
        Przy okaszji "zrob zastrzyk" , hmm, jaki:
        Dopa do 20 mcg/kg/min? Hmmm, HR 180
        Dobutrex @ 15 mcg/kgg/min, hmm
        A moze Dordarone bolus 150 a potem 1 mg/min.
        Ot, to sa te "glupie piguly"
        PS - nie skladaj aplikacji u mnie. Odrzuce po przeczytaniu 2 zdan.
        • kzet69 Re: dobrze im tak !!!!!! 15.07.07, 22:55
          wow przy HR=180 to Levonor lepiej niż D+D, bezpieczniej
          • nurse_manager Re: dobrze im tak !!!!!! 16.07.07, 01:35
            Zwroc uwage na CI (<2.0).Jaki masz wyrzut? Dobutrex bedzie lepszy, nie bedzie
            bardziej tachy. Osobiscie lubie Levo, ale przy tym indeksie niewiele da. CVP ok
            2 mmHg.
            PLYNY, kolego/kolezanko, moze krew i to SZYBKO. Ok. 10 min na pol litra krwi.
            Pacjent jest po prostu SUCHY.
            Pytanie dlaczego?
            Objawowo plyny/krew, a potem przyczyny.
    • pogardzamwyksztalciuchami [...] 15.07.07, 22:49
    • szambolan_prezydenta Mój pan ma doświadczenie w załatwianiu pielęgniare 15.07.07, 23:14
      Jak ktoś nie wierzy, to niech zapyta panią pielęgniarkę Magde Machere.
      Artur Marc w "Chwili dla Ciebie"
      W tej gazecie wyjaśnia.
      Amen.
    • amanasunta Czekam na ,,sianie trawy'' jutro rano :))) 15.07.07, 23:38
      Nie licze na relację w TVN ...pojadę i opisze to co Gardias obiecała:))))))
      Jeśli siew trawy zrobią służby miejskie to .....za d.. bufetową !!!!!
      • kzet69 Re: Czekam na ,,sianie trawy'' jutro rano :))) 15.07.07, 23:45
        skąd w tobie tyle ninawiści kobieto??? współczuję ci musisz byc bardzo
        nieszczęśliwa...
        • wyar O tak... 16.07.07, 00:09
          Wystarczy przeczytać komentarze forumowiczów (znacznej części) odnośnie
          KACZYńSKICH... Tu oczywiście nienawiści nie ma, a skądże ! :-)))))) Za to
          krytycy michnikowszczyzny i innego lewactwa - tak, Ci skażeni sa nienawiścią...
          :-)))
          Do głupoty - tak, ja jej nienawidzę...
          Ot,logika socjalistów, kto nie z nimi, ten przeciw nim...
          • wariant_b Re: O tak... 16.07.07, 02:39
            Nie odwracaj Kota ogonem.

Po pierwsze - jesteśmy na forum GW a nie RM.
            Po drugie - w tym temacie Kaczyński jest stroną, a Michnik nie jest.
            Może się mylę, ale chyba nie zabierał głosu w temacie. Byli UBcy również.
            Żydzi też nie. Masoni - nie. Cykliści - nie pamiętam.
            Po trzecie - nienawidzić Kaczyńskich? Nie zasłużyli sobie na aż tyle.
        • amanasunta Zero nienawiści tylko śmiech nad głupotą i .. 16.07.07, 11:20
          tendencyjnościa komentarzy o tych ,,biednych siostruniach''!Czy nie widzisz
          śmieszności w tym cyrku urządzonym w Al.Ujazdowskich ?
          kzet69 napisał:

> skąd w tobie tyle ninawiści kobieto??? współczuję ci musisz byc bardzo
          > nieszczęśliwa...
    • hans564 Ile mają pielęgniarki ze szp. MSW ??? 15.07.07, 23:48
      Siostry, zapytajcie Je, dlaczego nie ma ich wśród Was ?!
    • winton Pierwszy strajk na którym nie odprawiono mszy? 15.07.07, 23:58
      Nie było zbiorowych spowiedzi, nie widziałem ich w TV. Mylę się?
      • amanasecta a po co?ksieza falszywi, to lepiej jak bylo !!!!! 16.07.07, 00:59
        winton napisał:

> Nie było zbiorowych spowiedzi, nie widziałem ich w TV. Mylę się?
        • kozaczek3 Ci kięża spowiadający te pielęgniarki są z IV RP 16.07.07, 01:32
          I tak trzymać!!!
    • magosiaa Re: Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniare 16.07.07, 00:12
      Był o tym wywiad z księdzem. Księża odmówili, powiedzieli, że blisko jest
      kościół i mogą sobie tam iść. W przeciwnym razie nie można by już było mówić o
      czerwonym, różowym czy jakim tam strajku, a tak można sobie poużywać.
    • kozaczek3 Msza na tym białym miasteczku jest bez sensu !!! 16.07.07, 00:22
      Katolicyzm gloryfikuje drogę cierpienia do celu tegoż.
      A celem tego jest śmierdź.
      W każdym szpitalu jest kapliczka.
      Czasem obok apteki.
      Wykupujący leki często idą do tej kapliczki i modlą się do palanta który ich
      masowo olewa.
      A potem dziękują bogu za to że ich olał i zabrał do siebie waszą ukochaną osobę.
    • yurekbis Od 17.00 znika "białe miasteczko" pielęgniarek .. 16.07.07, 00:46
      To,ze przez 27 dni tak zwane "biale miasteczko"kradlo energie elektryczna z
      pobliskich Lazienek a wiec okradalo nas podatnikow to Gazeta nie pisze.To,ze
      Dorota Gardiasz kandydowala do Sejmu z listy SLD to takze przemilcza.
      Kazdy by chcial zarabiac wiecej to normalne ale ,gdzies sa granice rozsadku i
      dobro wszystkich a nie tylko jednej grupy zawodowej.
      • amanasecta no i co z tego??????????????? 16.07.07, 00:55
        yurekbis napisał:

> To,ze przez 27 dni tak zwane "biale miasteczko"kradlo energie elektryczna z
        > pobliskich Lazienek a wiec okradalo nas podatnikow to Gazeta nie pisze.To,ze
        > Dorota Gardiasz kandydowala do Sejmu z listy SLD to takze przemilcza.
        > Kazdy by chcial zarabiac wiecej to normalne ale ,gdzies sa granice rozsadku i
        > dobro wszystkich a nie tylko jednej grupy zawodowej.
        --------------------------------

to ze kandydowala z ramienia sld to znaczy ze ona juz nie czlowiek???a pradu
        nikt nie kradl, Lazienkami nie ty zarzadzasz, a zalozono tzw.podlicznik i za
        elektryke zaplaca zwiazki zawodowe, ludzie nalezacy do zwiazkow na to sie
        zgodzili, a ty darmozjadzie, pewno na zapomodze siedzisz , baki zbijasz w wyrze
        do poludnia, a rady komu dajesz, az smierdzi od ciebie wszaniepolska
        • wet3 Re: amanasecta 16.07.07, 01:01
          amanasecta napisał:
          > to ze kandydowala z ramienia sld to znaczy ze ona juz nie czlowiek???a pradu
          > nikt nie kradl, Lazienkami nie ty zarzadzasz, a zalozono tzw.podlicznik i za
          > elektryke zaplaca zwiazki zawodowe, ludzie nalezacy do zwiazkow na to sie
          > zgodzili, a ty darmozjadzie, pewno na zapomodze siedzisz , baki zbijasz w
          wyrze
          >
          > do poludnia, a rady komu dajesz, az smierdzi od ciebie wszaniepolska

Z listy SLD (ktore bezwarunkowo powinno byc zdelegalizowane!!!) kandydowaly te
          cztery baby, ktore okupowaly biuro. Strajk mial tylko i wlylacznie charakter
          polityczny. Nie rob sciemy!
      • wet3 To hanba, jak zachowal sie wobec nas rzad 16.07.07, 00:56
        Sld-sowskie biedule maja pewnie do rzadu pretensje, ze dostaly tylko lososia.
        Im zapewnie marzyly sie homary.
        PS - czas najwyzszy, aby to zapowietrzone lewackie miasteczko zapadlo sie pod
        ziemie!!!
    • wojtek2784 Premier ma inne problemy i zlecenia, on tropi ... 16.07.07, 01:34
      Ta akcja przeciwko Lepperowi to prawdziwa kompromitacja ...
      • nurse_manager Re: Premier ma inne problemy i zlecenia, on tropi 16.07.07, 01:39
        Ot, kulturalny narod.
        Sami sobie wysrawiacie swiadectwo.
        A potraficie napisac cos konstruktywnego?
        Nie m,owcie "a ty nie"? Popatrzcie powyzej.
        Bron mnie Panie Boze przed pracownikami jak niektorzy z tych "pisarzy".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka