zzamiedzy 17.07.07, 20:51 Czyzby wszyscy czytajacy ten material oniemieli? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
el_triste Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 20:54 Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 20:55 el_triste napisał: > Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. i po co ten chamski komentarz twój... Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 20:57 A co jest w moim komentarzu chamskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 "Molestowanie" 17.07.07, 21:08 Prawad jest tak, że coraz częściej kobiety z własnych dzieci czynią dzieci molestowane, byle tylko zniszczyć partnera. I to jest dopiero przerażające. Nie liczą się z konsekwencjami, byle postawić na swoim. I to powinno być karane równie surowo jak ciężkie przestępstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Re: "Molestowanie" 17.07.07, 21:17 madryt3 napisał: > Prawad jest tak, że coraz częściej kobiety z własnych dzieci czynią dzieci > molestowane, byle tylko zniszczyć partnera. I to jest dopiero przerażające. Nie > > liczą się z konsekwencjami, byle postawić na swoim. I to powinno być karane > równie surowo jak ciężkie przestępstwa. ========= Mojego pracownika to spotkało. Matka (na szczęście ???) miała wpadkę z prochami i zajęta obroną własnego dupska nie miała głowy do dalszego oskarżania. Mieszkają w tej samej miejscowości. On jej płaci minimalne alimenty - córki mieszkają u niego. Ona go już nie oskarża, żeby co miesiąc dostać alimenty. On się nie odwołuje od tych alimentów, bo nie ma ochoty na wojnę (której smak poznał, łącznie z 48 godzinnym aresztem - "molestował" córki w Wielkopolsce w czasie kiedy pracowaliśmy w rejonie Monachium) Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio [...] 17.07.07, 21:55 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
z-zgrzyt marna policja, marni sedziowie, marne prawo 17.07.07, 22:25 marna policja, marni sędziowie, marne prawo marna Polska Odpowiedz Link Zgłoś
kochanek_michnika W opinii "drogiego Bronisława" mamy państwo prawa 17.07.07, 22:37 Odpowiedz Link Zgłoś
trewas Dzielni policjanci. Walczą z dziećmi, pielęgniarka 17.07.07, 23:07 mi, politykami. Ze zbirami chyba się boją. Co za obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 00:06 To jest przerażające. To było beztwialsto na miarę gestapo. Sam mam 2 dzieci i doskonale rozumiem co to znaczy je kochać. I ci ludzie mają jeszcze czelność zasłaniać się literą prawa? Odpowiedz Link Zgłoś
pavle niech ktoś zapamięta nazwiska Milicjantów i sędzi. 18.07.07, 07:17 przyjdzie pora, to się je przypomni. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Prossze bardzo: 18.07.07, 07:23 Sąd Rejonowy w Łukowie prezes sądu: Leszek Lendzion ul. Staropijarska 1 kod: 21-400 tel.: +48 25 7982160; fax: +48 25 7982351 Andrzej Biernacki oficer prasowy policji w Lukowie tel. kom. 601-309-277 tel. (025) 796-62-55 Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Poseł Kurski dał przykład jak pomawiać ludzi. 18.07.07, 07:29 Kto ktoś powie, że przesadzam. Tymczasem przykład idzie z góry. Dzięki naszym rządzącym uczymy się jak bezkarnie niszczyć ludzi. Wystarczy oskarżenie o molestowanie czy przyjęcie łapówki. Odpowiedz Link Zgłoś
inzynier_skrzypek Za chwilę dzielny Ziorro wystąpi na konferencji pr 18.07.07, 07:33 asowej i przywróci prawo i sprawiedliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
masochista 4 osoby na tylnym siedzeniu, bez pasów. 18.07.07, 23:58 Tych troje policjantów (kobieta z mężczyzną z tyłu plus kierowca), którzy w takich warunkach wieźli dzieci samochodem, powinni zostać postawieni w stan oskarżenia za spowodowanie zagrożenia życia dzieci, tym bardziej, że otrzymali je pod opiekę. Ten zdenerwowany kierowca odjechał bardzo dynamicznie. W razie wypadku na tylnym siedzeniu byłaby masakra. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika i jeszcze ta zdzira, zwana nie wiadomo dlaczego 18.07.07, 15:34 matka? Przypomina mi sie biblijne salomonowe rozwiazanie. Po czym poznaje sie prawdziwa matke? Ano po tym, ze chce najlepiej dla dziecka, nawet wlasnym kosztem. Szkoda slow. Ten wal sadowy nie powinien juz nigdy decydowac, ale on jest klonem Ziobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
atled Re: i jeszcze ta zdzira, zwana nie wiadomo dlacze 18.07.07, 15:41 Masz rację zdzira to łagodne określenie! Jak byłbym na miejscu ministra sprawiedliwości to sędzia i kurator od jutra zamiatają brzozówą przystanki! Odpowiedz Link Zgłoś
ciumcia Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 07:18 Niestety kobiety coraz częściej wykorzystują oskarżenie o molestowanie do prywatnych porachunków z ojcem dzieci. Myślę, że w przypadku fałszywego oskarżenia o tak straszne przestępstwo kary powinny być identyczne jak w przypadku molestowania seksualnego. Odpowiedz Link Zgłoś
unkhas Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 09:16 Zgadzam się w zupełności, fałszywe oskarżenie powinno być karane taką samą karą jak zarzucane przestępstwo. Bezmyślne kobiety powinny wbić sobie do głowy że w rozwodzie i końcu małżeństwa nie chodzi o swój tyłek (alimenty, samozadowolenie) ale o dobro dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
centrolew Karać za fałszywe oskarżenia 18.07.07, 12:55 Ja uważam, że należy bezwzględnie wsadzać do więzienia za fałszywe oskarżenia o molestowanie. Ostatnio stało się to bardzo wygodną bronią, która może zniszczyć każdego! Odpowiedz Link Zgłoś
brombeere Re: Karać za fałszywe oskarżenia 19.07.07, 01:03 centrolew napisał: > Ja uważam, że należy bezwzględnie wsadzać do więzienia za fałszywe oskarżenia o > molestowanie. Ostatnio stało się to bardzo wygodną bronią, która może zniszczyć > każdego! > Popieram!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mojmirka Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 10:34 Oni działają zgodnie z prawem. To matka jest winna, nie chce dobra swoich dzieci jeśli oskarżyła meża o molestowanie ich. I w swoim czasie odpowie za składanie fałszywych zeznań. Policja musiała zabrać te dzieci. Nie może inaczej zrobić, takie są przepisy. Oby sąd jak najszybciej uniewinnił tego człowieka. Ale nie miejcie pretensji do policjantów. Policja to władza wykonawcza - oni nie decydują komu przyznac opiekę nad dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 10:52 Nikt nie kwestionuje faktu, ze musiala dzieci "zabrac". Ale na Bga! NIE W TAKI SPOSOB! Za jakosc akcji odpowiada poplicja. A takiego typu sytuacja NIGDY nie powinna miec miejsca! Odpowiedz Link Zgłoś
fidelxxx Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 15:29 > Ale na Bga! NIE W TAKI SPOSOB! Zgadzam się w stu procentach. Jak to powiedział rzecznik Policji pod koniec materiału: "metodę odebrania wyznacza kuratorium" (czy jakoś tak). Czyli mam rozumieć, że kurator poprzez nakaz sądu zdecydował, że chłopcy mają być wyciągnięci siłą za nogi? Ciągnięci po chodniku? Mężczyzna w pomarańczowej koszuli prawie złamał jednemu z nich nogi podczas wciągania do samochodu. Policjanci też nie są bez winy. Może podam zły przykład, ale spójrzmy na sprawę kopalni Wujek. Strzelający milicjanci dostali niedawno wyroki. A taki Jaruzelski, autor Stanu Wojennego? Śmieje się sprawiedliwości w oczy. IMO powinno się zbadać decyzje sądu oraz działania samej policji. Toż to największy przestępca ma zagwarantowane bezpieczeństwo podczas zatrzymania (słynne "uwaga na głowę" podczas wsiadania do radiowozu). Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 19.07.07, 09:51 Nie nie musiała. Oskarżenia są od listopada - czy nasze szanowne kuratorium i prokuratura przez 9 miesiecy nie były w stanie przebadac dzieci psychologicznie, czy były molestowane. To zasadniczo daje się sprawdzić. Tu nie chodzi o molestowanie, tylko o bezmyślność i świadome robienie dziecom krzywdy przez urzędników. Czy pani czy pan kurator i sędzia nie mają wiedzy, że przemoc wobec dzieci zostawia ślady na całe życie? Oni maja przecież psychologów w swoich instytucjach jeżeli nie posiadają żadnych kompetencji w tej dziedzinie (co w przypadku przyjamniej kuratora bardzo zastanawia). ja uważam, że dzieci powinny natychmiast dostac opieke psychologa a ojciec na ich leczenie ogromne pieniądze. ja bym jeszcze chciała, by zmieniły sie przepisy i te pieniądze płaciły niekopetentne panie kuratorki, a nie podatnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
mucha3331 Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 19.07.07, 18:22 współczuję z tym płaczem.... A wracając do twojego wątku to dzieci od kilku miesięcy są pod opieką psychologa w Lublinie. Sprawdź to bo Pani z Polsatu wiedząc o tym i mając ciekawe nagranie o dzieciach i matce - nie wmontowała tego do materiału. jak wczesniej napisałam chyba dlatego że nie pasowało do załozonej tezy. Zapewniam że to zmieniłoby nastawienie kilku osób do sprawy a przede wszystkim do TV Polsat Odpowiedz Link Zgłoś
brzuzia Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 12:53 Jasne miała prawo zabrać. Ale tak to sie zabiera gangsterów, pijaków po bójce i świenie na ubój a nie dzieci które defakto zabierane są z miejsca dla nich bezpieczneo.... Gdzie rozmowa z dziećmi, gdzie psycholog?? Ku.... Przperaszam ale jestem zdruzgotane sposobem egzekfowania prawa. Gdyby ktoś tak zabierał moje dzieci to bym chybna poprostu zabiła... Co za matka że pozwoliła na taką akcję... A jeśli chodzi o kuratorów i policję wstyt, zenada, ja nie chcę zeby tacy mnie bronili... Odpowiedz Link Zgłoś
godsend3 Re: Mam 29 lat, chyba od 20tu nie płakałem. 18.07.07, 20:25 pociesz się ja też płakałem mam dwoje dzieci sam wychowuję córkę 14lat ma nie wyobrażam sobie takiej sytuacji .Wstyd mi za nasze państwo dzieci odbierają siłą a ja nie mogę pozbyć się byłej żony alkohliczki cóż takie prawo jacy rządzący strach przed Ziobrem paraliżuje sędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
1nick [...] 18.07.07, 07:38 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dzielni policjanci. Walczą z dziećmi, pielęgn 18.07.07, 07:57 o tak! musieli wlec po ziemi te dzieci. taki rozkaz dostali i musza wykonac! bo co? mozgow nie maja? mogli przestac na idok histerii dzieci. wezwac psychologa. przeciez zialali w imie ich dobra! No i ta liczba! 11-12? Tyle ich trzeba bylo, zeby dwoch nastolatkow obezwladnic. O doprawdy nie wiem nic o pracy w Policji. Ale wiem jedno. To co dziao sie z dziecmi bylo niedopuszczlne! Odpowiedz Link Zgłoś
tatali Brawo Policja 18.07.07, 10:14 Świetnie chłopaki.Jestem BURAKIEM i nie wiem jak wygląda praca w policji..........Ale tez jestem obserwatorem i widzę że rozkaz pobicia pielęgniarek czy bezdusznego rozdzielenia rodzeństwa wykonujecie kranie i bez gadania...........Ciekawe, że jak pod blokiem na ławeczce siedzą "dresy" i żłopią piwsko to już rozkazów nie wykonujecie tak karnie, i odwracając głowę odchodzicie cichutko z podwiniętymi ogonkami pod siebie. Mundur niebieski, orzeł żelazny wywlekłeś dziecko-jestes ODWAŻNY! Odpowiedz Link Zgłoś
tentutaj Re: Dzielni policjanci. Walczą z dziećmi, pielęgn 18.07.07, 13:26 1nick napisał: > Jak nie wiesz buraku jak wygląda praca policji to stul dziub.!!!!!!!!!!!!! > Pewnie to wina policji , że jakiś kurator wystąpił o rozdzielenie albo jakiś > inny prokurator. Policjanci choć gucio mają do powiedzenia to jak zwykle przez > takich ....... są obrzucani błotem. Problem polega na tym , że prokurator > powinien zlecić rozmowę dzieci z biegłym psychologiem i byłby spokój ale z > reguły tacy muszą się wykazać .... Zamknij się i nie przyznawaj, że masz coś wspólnego z policją, bo jesteś tylko ostatnią zakałą. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Dzielni policjanci. Walczą z dziećmi, pielęgn 18.07.07, 08:31 Miej pretensje do sądu (a sądy sa niezawisłe - ich niezawislości broni zreszta każdy światły demokrata i liberał w Polsce) a nie do policjantów którzy sa zobowiązani do wykonywania wyroków sądowych. Smieszne sa te pretensje do policji, państwa, gdy cały materiał - także komentarz redaktor Hanny - dotyczy kontrowersyjnej decyzji sądu (sądy nadmiernie preferuja matki nad ojcami głosi komentarz). Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Dzielni policjanci. Walczą z dziećmi, pielęgn 18.07.07, 08:41 smieszny jestes. to o co ludzie maja pretensje to sposob wykonania, nie wyrok. Cos Ci z logika szwankuje panie posternkowy. Wyobraz sobie sytuacje: Matka oskarza o molestowanie podczas sprawy rozwodowej. Sad mowi, usunac dzieci z otoczenia zboczenca kuratrowi. Kurator jedzie do domu i ojciec mowi - nic nie molestuje, mozna sprawdzic, dzieci sa tu z wlasnej woli, bo je kocha. W tym omencie kurator powinien umowic sie z ojcem na rozmowe psychologa z dziecmi. Zadnej traumy. Prosty i cywilizowany sposob. Dp zalatwienia w jeden dzien. Nawet gdyby byl uparty i postanowil zrealizowac natychmiast polecenie sadu. Prosi o asyste policji. Przyjezdza kurator i policjant/ka ojca nie ma. wracaja jak juz bedzie. mowia co i jak ojcu i prosza o wspolprace. przedstawiaja skarzenia i decyje. Ojciec nie glupi. rozmawia z dziecmi i tlumaczy dlaczego na krotki czas musza isc z domu. dzieci w szku malym, bo j obcy luzie gdzies wywoza (pol biedy jak do matki) ale bez traumy. Film pokazuje natomiast 11 mezczyzn wywlekajacych za nogi dwojke dzieci w totalym szoku i histrii... Brawo Policja! Sztandarowa akcja ! Kurator prosi o pomoc Odpowiedz Link Zgłoś
loppe a ja bym się zajął głównie matką i sądem 18.07.07, 08:48 bo to oni stoją za tym co się stało być może masz rację że ojciec pomogłby łagodniej wykonać decyzję sądu, ale pewności wcale nie ma a może się nawet okazać że specjalnie wykonano zlecenie matki-sądu gdy ojca nie było w domu ponieważ doświadczenia z jego wspólpracą nie były najlepsze i co wtedy? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: a ja bym się zajął głównie matką i sądem 18.07.07, 08:51 czy czasem nie było tak że on odmówił przekazania dzieci do osrodka opieki po wyroku sądu i tylko dlatego musiała przyjeżdżać policja z kuratorką? Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: a ja bym się zajął głównie matką i sądem 18.07.07, 13:19 To nie zmienia faktu, że dzieci są istotami ludzkimi i należy im się poszanowanie ich godności. To nie są kartofle w worku, żeby je wlec po ziemi i na siłę, nie są to tym bardziej przestępcy, wobec których taki przymus byłby uzasadniony. A tak nawiasem mówiąc czy obywatelem tego kraju jest się dopiero po 18-tym roku życia a do tego czasu nietykalność osobista jest wyłączona ? Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Skoro tacy odwazni 18.07.07, 20:03 Zgodnie z prawem i dzielnie dzialali. Niech wiec teraz pokaza lokalnemu spoleczenstwu swoje twarze... Nie maja sie czego wstydzic. Moga z uniesiona glowa isc i byc dumnym z tego, ze wywlekli w 11 dwoch chlopcow z domu rodzinnego. Co za brawura, co za odwaga! Niech sie pokaza przed cala Polska. PSY! Odpowiedz Link Zgłoś
studentka08 Re: marna policja, marni sedziowie, marne prawo 18.07.07, 20:16 zgadzam sie w zupelnosci z Re.Plakac mi sie chcialo jak ogladalam ten material...jak mozna tak potraktowac dzieci...ci policjanci to nie ludzie to zwierzeta...brak slow po prostu... Odpowiedz Link Zgłoś
mimiwp nie tylko kobiety... 18.07.07, 10:52 moja koleżanka nie widziała swojej corki już ze 3 lata, bo jej były już mąż oskarżył jej nowego faceta o molestowanie córki, a ją o rażące zaniedbania co oczywiście jest bzdurą. Wszystko dlatego, ze jej były to jak pies ogrodnika i do tego sk..syn Postanowienie o ograniczeniu kontaktów wydał w jej przypadku... SĄD w LUBLINIE... coś mi się wydaje, ze albo ten sąd g... obchodzi dobro dzieci, albo wystarczy w takich sprawach rodzinnych dać komuś w łapę w tym sądzie Odpowiedz Link Zgłoś
garfield69 Re: nie tylko kobiety... 18.07.07, 20:58 Uwazam, ze to drugie. U mnie w pomorskiem tez jest taki jeden sad rodzinny, ktory dziala podobnie. Jak mowil mi kolega adwokat mozna w tym sadzie kupic dowolny wyrok. Jaki chcesz. Osobiscie nie cierpie pana Ziobro ale kto wie czy nie ma on racji atakujac od czasu do czasu to srodowisko. Moze uda mu sie oczyscic nasze sady od sprzedawczykow. Odpowiedz Link Zgłoś
sylwwia2 ;/ 18.07.07, 23:10 boże ludzie ciagle sie odwołujecie do prawa do artukułów do prawa do prokuratury a czy ktoś tu bierze pod uwage DZIECI ktrore sa tu ofiarami!!! niech ktos z nimi porozmawia!! Odpowiedz Link Zgłoś
lambeth [...] 17.07.07, 21:20 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
nerhaa Re: "Molestowanie" 17.07.07, 23:55 Sądy i kuratorzy wychodzą z założenia, że skoro matka urodziła, to ma większe prawo, nikt nie bierze pod uwagę, że urodzenie dziecka, to tylko 1% całości, to tylko start - dalej już jest podział odpowiedzialności nie inaczej jak 50/50 i tak samo powinno być przy rozwodach! Poza tym - na molestowanie trzeba mieć świadków, dowody w postaci jakichś śladów na ciele dziecka, etc! Świat jest zdrowo po..y a nasze prawo rodzinne jeszcze bardziej !! Ale tak to jest jak pewne przepisy są wydawane przez imbecyli, którzy nie mają o życiu pojęcia... Odpowiedz Link Zgłoś
labirynt Re: "Molestowanie" 18.07.07, 12:51 myślę, że takie "granie dziećmi" nie jest charakterystyczne wyłącznie dla kobiet. przerażające jest to, że dwoje dorosłych ludzie nie potrafi rozstać się w sposób cywilizowany i w bezduszny sposób rani dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:11 el_triste napisał: > A co jest w moim komentarzu chamskiego? to że problemy nieco ponadczasowe (kultura naszego spoleczeństwa) zwalasz na chama na państwo dzisiejsze Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:24 loppe napisał: > el_triste napisał: > > > A co jest w moim komentarzu chamskiego? > > to że problemy nieco ponadczasowe (kultura naszego spoleczeństwa) zwalasz na > chama na państwo dzisiejsze xxxxxxxxxxxx Loppe-=-przestań wreszcie lizać ten pisuar.Coś ci się facet pomieszało.Ten problem właśnie jest na czasie,a kultura jak koń jaka jest kazdy widzi. A teraz najtrudniejsze.Masz prawo nie odpowiadać.Chciałbym Ci zadać pytanie tzw.ponadczasowe. -=-Co jest cięższe: 1 kg żelaza czy 1 kg pierza.-=-Bądz madry i pisz wiersze. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:02 wy ludzie jesteście mentalnie wciąz w komunizmie albo zaborach - coś tam sie stanie miedzy ludxmi a wy do cara Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 23:16 W sumie masz racje: gosc sie powinien okopac,kupic dluga bron i kto wejdzie na posesje - napieprzac,az sie magazynki skoncza.Wzialby sprawiedliwosc we wlasne rece. Jestes baran,tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
dupawolowaijeszczeraz Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 00:42 a wy zwierzęta jesteście wciąż tacy sami - zero rozumu Odpowiedz Link Zgłoś
el_triste Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:18 Uderz w stół, a nożyce się odezwą. Gdzież ja nawiązałem do dzisiejszego państwa? Odpowiedz Link Zgłoś
messer2 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:53 Chamski komentarz?? Jak smiesz?? Serca nie masz?? W zyciu czegos takiego nie widzialem. Jeszcze do tej chwili mam lzy w oczach. To jest niewiarygodne. Te dzieci juz dosc dostaly od zycia. Rodzice nie sa razem. Wystarczy. Nie trzeba ich jeszcze w dziesieciu chlopa targac po podworzu. NIE NIE NIE NIE Ci policjanci powinni znalesc sie w wiezieniu albo patrzec jak ich dzieciom ktos w ten sposob "asystuje". To jest zalosne... Srodek Europy... XXI wiek... Nie moge w to uwierzyc... Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:06 Tylko że to rodzice (nie oceniam w jakim stopniu) są winni tej sytuacji, ani sąd ani policja. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:22 nie! nie rodzice są winni czołganiu dwóch dzieciaków przez 11 zbirów. matka jest jaka jest, ale jeśli sąd, jeśli organa ścigania zniżają się na poziom matki to co mamy robić? rozpirzyć to panstwo w drobny mak i zapomnieć że kiedykolwiek było? A jeśli ojciec zostanie uniewinniony? A potem wytoczy państwu sprawiedliwy proces? za krzywdę swoich dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:52 A jeśli, czysto teoretycznie, okazałoby się, że ojciec molestował swoje dzieci to co? Odpowiedz Link Zgłoś
wypasior bronisz na siłę.. 17.07.07, 23:41 to nie zmieniłoby faktu, że dzieciom należy się odpowiednie traktowanie; z byle powodu ciąga się dzieciaki po psychologach a tutaj policjanci jakby mogli to by te dzieci poćwiartowali żeby wykonać wyrok twoich kolegów po fachu Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 Wzorowa akcja 18.07.07, 01:05 Czyli jak rozumiem uważasz, że środki zastosowane przez sąd i policjantów były calkowicie zasadne co do sytuacji. Całe zajście powinno zostać teraz rozpowszechnione jako wzorowa akcja policji, a sąd dostać premię za polepszenie sytuacji życiowej dzieci. Prawda? Uważasz również, że policjant powinien ślepo wykonywać rozkazy. Jak żołnierz SS, i zawsze bezgranicznie ufać w mądrość i rozsądek zwieszników. Ale zaraz... jaki to oni mieli rozkaz? "Użyć wszelkich dostępnych środków, a zwłaszcza przymus bezpośredni, w celu dokonania wywiezienia obywatela X (lat 10) i Y (lat 16) poza posesję należącą do groźnego przestępcy i zboczeńca Z. Z uwagi na zagrożenie użyć oddziału w sile nie mniejszej niż 11 funkcjonariuszy". Tak... założę się że dokładnie taki rozkaz został im wydany... Odpowiedz Link Zgłoś
mimiwp Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:55 takich akcji nie powinno się podejmować na wszelki wypadek! od czego są kuratorzy, opieka społeczna i inne służby? od tego, żeby najpierw zrobić wywiad, a dopiero pozniej podejmowac decyzje, czy zabierać ojcu dzieci, czy nie. i nie w taki podły sposób. Ci chłopcy długo się nie otrząsną z tego co im zrobiono w majestacie chorego prawa Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:06 człowieku, jak w USA 5 policjantów spalowalo Murzyna w LA (zamieszki) to nikt z gębą na prezydenta USa nie lecial i wladze państwa, stuknij się Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy [...] 17.07.07, 22:19 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe [...] 17.07.07, 22:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:34 A co ma dotego baranie Prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
pszeszczep666 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:21 nieprawda, za każdym razem pojawiają sie oskarzenia polityki władz o sprowokowanie zamieszek, a to że polska policja nabiera wiatru w żagle i staje sie coraz bardziej bezwzgledna to chyba ma jakiś związek z polityka, może ktos zaprzeczy. nie zmienia to faktu, że cała sytuacja jest złozona, oczywiście nie za wszystko trzeba winić polityke, ale za brutalnośc policji tak. żeby takie sprawy rozwiązać trzeba wyczucia i wyobraźni a z góry idą wskazania, zeby wszystko siłowo. policja nie powinna w ogóle tknąć tych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
zzamiedzy Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:11 loppe napisał: > el_triste napisał: > > > Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. > > > i po co ten chamski komentarz twój... "loppe" - nie wiadomo jak lepiej - czy byc "chamskim???" jak "el triste" czy slepym idiota jak ty? Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:17 loppe napisał: > el_triste napisał: > > > Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. > > i po co ten chamski komentarz twój... xxxxxxxxxxxxxxxxxxxx Loppe-=-już dzieci wiedzą,że wylizywanie pisuarów szkodzi.Właśnie to udowodniłeś. Prawdę rzekłszy to *el_triste*bardzo trafnie to ujął.Lecz Twoja odzywka właśnie była czysto chamska.Nic dodać,nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
miki1964 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 08:21 Prorodinne państwo nie ma z tym nic wspólnego ,to nieodpowiedzialni i niedojrzali rodzice, którzy nie umią sie porozumieć i gotują swoim dzieciom piekło na ziemi. Gdyby 'państwo' nie zareagowało na to że dzieci są molestowane , a byłaby to prawda to oberwało by że dzieje się dzieciom krzywda a nikt nie reaguje. Odpowiedz Link Zgłoś
jas_wedrowniczek2 "Prawe i Sprawiedliwe" rozwiązywanie sporów 18.07.07, 09:22 To prawdziwa tragedia rodziny a w szczególności dzieci i ojca. Jest zasadnicza róźnica między nieodpowiedzialnymi rodzicami a nieodpowiedzialnymi prokuratorami i sędziami. Pierwsi za złamanie prawa trafiają do tych drugich. Ci drudzy za swoje błędy są praktycznie bezkarni. Tragedia jest wtedy gdy okazuje się iż prokurator zamiast wysokich standardów moralnych wykazuje się ślepotą i czystą bezmyślnością. W połączeniu z siłomym orężem ( policja ) doszło do strasznej traumy u dzieci. Mam nadzieję iż z tej tragedii wycięgnie się wnioski... Ten film powinien być puszczany jako szkoleniowy przykład ŚLEPOTY prokuratora oraz BEZMYŚLNOŚCI wykonawców. Dowodzący tą 'bandą oprychów' zwanych policją powinien poszukać innej pracy. Teraz nie dziwię się iż częśc co wrażliwszych i myślących policjantów po kilku takich 'egzekucjach prawa' ucieka z policji. Zostają raczej tępe i bezduszne narzędzia. Niestety w naszej kochanej Polsce tak właśnie może wyglądać 'Prawe i Sprawiedliwe rozwiązanie sporu rodzinnego. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 13:36 To może wypadałoby najpierw sprawdzić, czy sa molestowane a dopiero zabierać dzieci, nie sadzisz ? W całej tej sprawie chodzi o rzecz daleko ważniejszą : na ile wiarygodne jest Państwo w swej funkcji obrony obywatela, skoro takie drastyczne decyzje wobec dzisci mogą być podejmowane na podstawie oskarżeń jednej osoby. Mamy prawo obawiać się, że każdy donos żyjącego nienawiścią obywatela tego kraju ma szansę zniszczyć komuś życie , zanim obwiniony oczyści się z zarzutów. Tak prawo działać nie powinno. Najpierw wiarygodne dowody , później decyzje wpływające na los niewinnych.A dzieci nie wolno było policjantom brać na siłę. Je chroni konstytucja bardziej niż dorosłych. Odpowiedz Link Zgłoś
petal Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:16 Niby Policja wykonywała swoje obowiązki, ale gdyby nie było komentarza reportarzu to kto wyglądałby tu Wam na groźnego przestępcę. Zupełnie jak rozbicie jakieś meliny, mafii itp. Czy nikt z tych policjantów nic nie czuł? Zadanie wykonane. Nie wiem jakie urazy będą miały te dzieci po tych wydarzeniach. Boję się co może sie w ich życiu teraz wydarzyć. NIeodpowiedzialni ludzie. Nie wiem co czuła matka tych dzieci, kiedy to widziała. O to chodziło? Dzieci jak prosięta wynoszą, przemocą.... Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:17 W dupie to mam, czy policjanci coś czuli, nie taka ich rola. Za dużo się naoglądałem takich, co coś czuli, głównie pociąg do moich pieniędzy więc wolę żeby swoje uczucia zachowali dla siebie i egzekwowali prawo i wyroki sądów. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:27 ale wyroku jeszcze nie ma. po prostu sąd "na wszelki wypadek". może sąd spieszył się do domu? może miał to wszystko w dupie? szybko załatwić sprawę. a potem juz tylko drobiazg- udowodnić winę. bo co teraz zrobi sąd? przyzna się do błędu czy upierd.. ojca i pozostanie czysty (sąd oczywiście). dzieci? a h.. to sąd obchodzi. dzieci sądu są bezpieczne. bo lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 06:32 to niebył sąd. To była sąd. i miała menstruację. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 11:02 A może to był ten sąd i miał wzwód na widok mamusi? Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: o SS też tak mówili... 18.07.07, 14:52 a potem była Norymberga. chętnie posłuchałbym co dzis mają do powiedzenia gorliwi policjanci. Może powinni zaczekać na powrót ojca z pracy? Taż to była KRADZIEŻ dzieci w majestacie prawa. wyobrażcie sobie .. za chwilę 15, wracacie do domu. A tam pusto. Nie wiem, mnie by ten krzyk "Kamil trzymaj mnie" śniłby się długo po nocach. Odpowiedz Link Zgłoś
sceptyk40 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 13:44 Przypadek napisał : "W dupie to mam, czy policjanci coś czuli, nie taka ich rola. Za dużo się > naoglądałem takich, co coś czuli, głównie pociąg do moich pieniędzy więc wolę > żeby swoje uczucia zachowali dla siebie i egzekwowali prawo i wyroki sądów. Najlepiej zakop się gdzieś pod ziemią razem ze swymi pieniędzmi i zatrudnij do ochrony roboty. Ludzie i ich uczucia są Ci przecież zbędni. Odpowiedz Link Zgłoś
mikolaj.plank Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:20 zamiast pierd...ić może się zastanówmy jak można facetowi pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 11:38 mikolaj.plank napisał: > zamiast pierd...ić może się zastanówmy jak można facetowi pomóc. Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś
mal49 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:31 el_triste napisał: > Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. To jest państwo chore, chory system prawny, fatalny kodeks rodzinny, sędziowie rodzinni to w 80-90% kobiety. Efekt jest taki, że ojciec służy do płacenia alimentów. Matka może być zdzirą lub umysłowo chorą - i tak ma prawnie zagwarantowaną opiekę nad dziećmi. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Powiedzmy im co o tym myslimy.. 18.07.07, 06:10 Andrzej Biernacki oficer prasowy policji w Lukowie tel. kom. 601-309-277 tel. (025) 796-62-55 Odpowiedz Link Zgłoś
chotomowianka Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 12:40 To wydarzenie nie powinno mieć miejsca, nigdy. Te dzieci to nie jakies maleństwa, gdyby były molestowane to by nie było trzeba 11 chłopa. Co wy tu ludzie pieprzycie o polityce, wina leży po stronie wszystkich w tej sytuacji, państwo - bo wracamy do komuny i bezmózgowia, matki, może i ojca, sędziów i reszty. Niestety te dzieci mają traumę na całe życie. Róbmy ich więcej, codziennie przejeżdżam obok domu małego dziecka. W Europie nie istnieją takie placówki! A wy co, komuna, prawica, lewica, a co to ma do rzeczy! Co to zmieni te nieustające kłótnie o rząd, sami sobie taki wybraliśmy. Przy następnych wyborach trzeba ruszyć tyłek, a nie siedzieć i czekać aż ktoś zadecyduje, a potem mieć pretensje do całego świata i obrzucać się błotem. Od kiedy my się tak nienawidzimy, na każdym forum to samo, przy każdej okazji... Mam dośc słowo daję! Odpowiedz Link Zgłoś
plazzek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 15:41 el_triste napisał: > Państwo prorodzinne. Nic dodać, nic ująć. Państwo postępowe, jeśli już. W postępowym państwie dzieci nie należą do rodziców, lecz są własnością państwową. Taki postępowy wzór daje nam np. Szwecja, gdzie odbiorą Ci dzieciaka, jeśli tylko coś piśnie przeciw Tobie. Ponieważ jesteśmy w Unii, to musimy robić postępy w postępowych rozwiązaniach. Odpowiedz Link Zgłoś
nanunana Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 20:55 ja nawet nie wiem co napisać... Co to za matka, która wyrządza dzieciom taką krzywde co?! Odpowiedz Link Zgłoś
gatmar Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:58 A co robi Rzecznik Praw Dziecka? Teletubisie cenzuruje?! Odpowiedz Link Zgłoś
lovcen6 Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał "... 17.07.07, 20:56 Gratuluję ministrowi Kaczmarkowi akcji jego podwładnych , a ministrowi Ziobro wyroków sądów podlegających mu . Odpowiedz Link Zgłoś
wrobelek0403 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:08 Ziobro akurat nie ma tu nic do rzeczy, bo sady podlegaja mu wylacznie administracyjnie. Ale fakt pozostaje faktem, wydzialy rodzinne sadow do miejsca straszne, mnie wystarczyla miesieczna praktyka na aplikacji, zeby to zobaczyc. Oskarzenia o molestowanie staja sie przy rozwodach rutyna - i to czesto w obie (sic!!) strony. Zdarzenia nie skomentuje, nie wiem jak :( Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:35 lovcen6 napisała: > Gratuluję ministrowi Kaczmarkowi akcji jego podwładnych , a ministrowi Ziobro > wyroków sądów podlegających mu . Gratuluje wiedzy o swiecie i prawie. Sedziowie nie podlegaja zadnemu ministrowi. Odpowiedz Link Zgłoś
alojzy84 Minister ZERO 18.07.07, 00:52 Ja się obawiam, że Zero wykorzysta to do usprawiedliwienia przejęcia kontroli nad sądami!! A co do całej sytuacji to mnie osobiście ściska!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chotomowianka Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 12:38 To wydarzenie nie powinno mieć miejsca, nigdy. Te dzieci to nie jakies maleństwa, gdyby były molestowane to by nie było trzeba 11 chłopa. Co wy tu ludzie pieprzycie o polityce, wina leży po stronie wszystkich w tej sytuacji, państwo - bo wracamy do komuny i bezmózgowia, matki, może i ojca, sędziów i reszty. Niestety te dzieci mają traumę na całe życie. Róbmy ich więcej, codziennie przejeżdżam obok domu małego dziecka. W Europie nie istnieją takie placówki! A wy co, komuna, prawica, lewica, a co to ma do rzeczy! Co to zmieni te nieustające kłótnie o rząd, sami sobie taki wybraliśmy. Przy następnych wyborach trzeba ruszyć tyłek, a nie siedzieć i czekać aż ktoś zadecyduje, a potem mieć pretensje do całego świata i obrzucać się błotem. Od kiedy my się tak nienawidzimy, na każdym forum to samo, przy każdej okazji... Mam dośc słowo daję! Odpowiedz Link Zgłoś
xpert Wiadomo Kaczynscy winni 18.07.07, 04:25 Sady tumanie sa niezawisle. Wiec nie zasmiecaj netu swoimi bredniami Odpowiedz Link Zgłoś
jazg1 Polskie sądy 17.07.07, 21:00 a już szczególnie rodzinne, jak już coś zasądzą, to tylko się powiesić. Popieprzona marka rzuca oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami, a głupkowate sędziny zamykają dzieci w domu dziecka. te sędziny to wyrodne suki. Odpowiedz Link Zgłoś
mojboze Re: Polskie sądy 18.07.07, 11:11 jazg1 napisał: > a już szczególnie rodzinne, jak już coś zasądzą, to tylko się powiesić. > > Popieprzona marka rzuca oskarżenia nie poparte żadnymi dowodami, a głupkowate > sędziny zamykają dzieci w domu dziecka. te sędziny to wyrodne suki. Fajnie tak sie jeździ po kobietach? Ulżyło? Jeśli poczytasz posty powyżej, dowiesz się, że to była decyzja meżczyzny sędziego. I choć matka tych chłopców wydaje sie być wyrodną, na jedną matke pokazę ci 1000 wyrodnych ojców. A wiem co mówię, bo byłam kuratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.dyrektor Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:02 Szlag mnie trafiał jak oglądałem ten film. Czuję się bezsilny, bezradny i dziwię się w jakim państwie żyję. Trzeba było policjantów wysłać na ulice, bo pewnie w całym Łukowie w tym czasie nie było ani jednego patrolu pieszego, a odbicie dwóch nastolatków chcących mieszkać z ojcem i zapierających się rękami i nogami przed powrotem do matki, trzeba było powierzyć brygadzie AT. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:04 Nie żadnej brygadzie AT. Akurat policjanci robili tu co do nich należy - egzekwowali wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm21 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:10 Czy nie zwróciła Twojej uwagi brutalność, z jaką policjanci, prokuratorzy, czy kto tam jeszcze był potraktowali te dzieci? Odpowiedz Link Zgłoś
esteczka Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 11:45 mmm21 napisała: > > Czy nie zwróciła Twojej uwagi brutalność, z jaką policjanci, prokuratorzy, czy > kto tam jeszcze był potraktowali te dzieci? Gdyby byli brutalni ta cała szopka skończyłaby się w 10min, dzieciaki dostałyby pałą po łapach za stawianie oporu a babcia i sąsiedzi by nawet 'do płota' nie podeszli. A materiału by nie było bo kamera szkła by nie miała. Odpowiedz Link Zgłoś
moherfucker1 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 20:06 Ty jestes chora! Odpowiedz Link Zgłoś
mieczyslaw.dyrektor Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:30 > Nie żadnej brygadzie AT. Akurat policjanci robili tu co do nich należy - > egzekwowali wyrok sądu. W jedenastu po dwóch nastolatków? Mogli jeszcze o 6. rano zastukać do drzwi i przyjechać z własnym operatorem kamery, a potem taśmę z całą akcją udostępnić telewizjom. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:31 A co miało przyjść dwóch i oczekiwać, że zostaną wyśmiani przez tatusia? Póki co kamery tatuś sprowadził, a nie policja. Odpowiedz Link Zgłoś
gress Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:03 Akurat gdybyś barani łbie oglądał dokładnie i ze zrozumieniem materiał w telewizji, to słyszałbyś że ojca nie było przy interwencji bo był w pracy. A kamery się pojawiły pewnie na zaproszenie policji - ale to akurat było bardzo potrzebne. Przynajmniej cała Polska miała szansę zobaczyć jaką mamy dzielną policję i mądre sądy rodzinne Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Ojca przy tej akcji nie bylo buraku. 18.07.07, 06:15 Jesli uwazasz ze zawsze nalezy wykonywac rozkazy to masz cos z glowka Odpowiedz Link Zgłoś
el_bigos Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 08:24 tak się składa palancie, że tatusia tam nie było, zrobiono to pod jego nieobecność Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Taka policja nie jest nam potrzebna 17.07.07, 21:33 przypadek napisał: > Nie żadnej brygadzie AT. Akurat policjanci robili tu co do nich należy - > egzekwowali wyrok sądu. **************************************** Skoro policja uważa się za bezmyślne małpy, to faktycznie nie zasługuje na więcej, niż 800 zł i banana. Do jasnej cholery, nawet więzień w zakładzie karnym, jak jest chory, to nie jest tak traktowany. Czy w bezmiarze bezmyślności krawężnikowych nie zabłysło światełko rozumu, że coś może być nie tak, bo sędzia nie widział w ogóle ojca? Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Taka policja nie jest nam potrzebna 17.07.07, 21:37 Tak, powinni jeszcze pójść do wróżki i zapytać co ona sądzi o wyroku. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Taka policja nie jest nam potrzebna 17.07.07, 21:46 przypadek napisał: > Tak, powinni jeszcze pójść do wróżki i zapytać co ona sądzi o wyroku. xxxxxxxxxxxxxx Przypadek,Ciebie chyba zrobili tylko przez przypadek,a może to był wypadek. Wyrazy współczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula [...] 18.07.07, 06:17 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny A gdzie socjalizm, Maruda? 17.07.07, 22:42 Przecież wyraźnie jest powiedziane, że dzielna państwowa Policja broni państwowych dzieci przed męską szowinistyczną świnią, podejrzaną o molestowanie. Maruda - ty przeciwko decyzji państwowej pani sędziny rodzinnej, niezawisłej sędziny?! Matka tych dzieci jest kobietą, sędzina jest kobietą - to jak one nie mogą mieć politycznie poprawnej racji? Gdzie akcja afirmatywna? Przecież to państwowy organ otoczył te dzieci opieką, której najbardziej potrzebowały. Broń lepiej światłej decyzji sędziny, bo ta fundamentalistyczna świnia Ziobro gotów ją za taki numer z roboty wywalić. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Nad socjalizmem czuwa Ziobro 19.07.07, 01:53 szczurek.polny napisał: > Przecież wyraźnie jest powiedziane, że dzielna państwowa Policja broni > państwowych dzieci przed męską szowinistyczną świnią, podejrzaną o molestowanie > . > Maruda - ty przeciwko decyzji państwowej pani sędziny rodzinnej, niezawisłej > sędziny?! ***************************************** Oczywiście, wszak nasz system prawny przewiduje pomyłkę sędziowską. PS. Ziobro jeszcze nie przyznał się do błędu, choć popełnia takie byki, że nie powinien skończyć pierwszego semestru prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:44 przypadek napisał: > Nie żadnej brygadzie AT. Akurat policjanci robili tu co do nich należy - > egzekwowali wyrok sądu. Niech sąd wyda wyrok likwidacji mafii w Polsce, policja załatwi to od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:30 i znowu ... oni tylko wykonywali rozkazy Odpowiedz Link Zgłoś
augustus_germanicus_caligula Wolalbym mundur zrzucic niz wykonac cos takiego 18.07.07, 06:14 ... w taki sposob Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 07:07 "przypadek" tak oni robili co do nich nalezy. Juz nie jeden raz zlapano sedziego prowadzacego rozprawy po pijanemu i wydajacych wyroki na "fleku". Policja nie moze sie zaslaniac slepym wykonywaniem wyrokow np. pijanego sedziego bo on ma orla z korona na lancuchu. Zapamietajcie sobie gliny ze do dzis skazuja tych co za Adolfa slepo wykonywali jego rozkazy( prawnie uzasadnione ) i tych co wykonywali rozkazy w stanie wojennym. Wiec i wy co braliscie w tym horrorze udzial staniecie przed sadem jak ci ze stanu wojennego. Tylko jak rzad sie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
kociakolyska7 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:10 kilka lat wstecz w moim miasteczku zapadłwyrok odebrania niemowlęcia ku..szonowi prowadzącemu do tego melinę .Dziecko było zaniedbane i groziła mu śmierć. Były trudności z wykonaniem wyroku gdyż zaden milicjant /wtedy jeszcze się tak nazywali/nie chciałuczestniczyć w akcji bo byli stałymi klijentami owej pani .Sądze że stosują politykę jak nam pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
holtze Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 19.07.07, 00:55 Uwaga: Nie odpisuj na posty łamiące regulamin! Lepiej zgłoś je, klikając czerwony kosz. Odpowiadasz na : przypadek napisał: > Nie żadnej brygadzie AT. Akurat policjanci robili tu co do nich należy - > egzekwowali wyrok sądu. przypadek wroc juz bezmozgu do swojego komisariatu. moze powinnismy policje z litwy albo ukrainy zatrudnic w polsce. ci z lublina; co za debile slowo daje. funkcjonariusze ciagnacy niewinne dzici za nogi po chodniku w kazdym cywilizowanym kraju wyladowaliby natychmiast w pierdlu. a w polsce koledzy po fachu jak bezmozg przypadek beda ich kryc i bronic... policja powinna byc instytucja zaufania publicznego. taka jest w krajach cywilizowanych. inaczej wspolpraca ze spoleczenstwem jest niemozliwa. jesli nie ma wspolpracy (cecha krajow trzeciego swiata) tworzy sie tylko panstwo w panstwie: niby policja - wataha wscieklych hien. dlatego przelozeni powinni takie przypadki pietnowac, na kolanach przepraszac a winnych do pierdla! Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:10 Sędzia,ktory wydal taki wyrok jest czlowiekiem, ktory nigdy nie powinien zakladac lancucha sedziowskiego na szyje, czlowiekiem bez serca i bez sumienia.Zanim rozpatrzyl, mogl pojechac, zrobic sesje wyjazdowa,porozmawiac z dziecmi,zobaczyc w jakich warunkach zyją. Ale to wymaga chęci i odrobiny wysilku. Krzywdy, ktorą wyrządzil swoja decyzja tym dzieciom nikt juz nie naprawi.Pozostanie w ich pamieci na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:15 Jasne jasne, tak by było najlepiej gdyby doba sędziego trwała nie 24 a 240 godzin. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:23 jasne jasne, najlepiej prewencyjnie strzelać na ulicach to sędzia będzie mógł 2 godziny w robocie posiedzieć. Twój brak poczucia dysproporcji jest tak samo żałosny jak mój argument Odpowiedz Link Zgłoś
douglasmclloyd Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:52 vox.populi.vox.dei napisał: > Jasne jasne, tak by było najlepiej gdyby doba sędziego trwała nie 24 a 240 > godzin. A jak wygląda dzień pracy? Odpowiedz Link Zgłoś
szczurek.polny Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:46 Sędzina, ktora wydala taki wyrok jest kobietą, ktora nigdy nie powinna zakladac lancucha sedziowskiego na szyje, kobietą bez serca i bez sumienia.Zanim rozpatrzyla, mogla pojechac, zrobic sesje wyjazdowa,porozmawiac z dziecmi,zobaczyc w jakich warunkach zyją. Ale to wymaga chęci i odrobiny wysilku. Krzywdy, ktorą wyrządzila swoja decyzja tym dzieciom nikt juz nie naprawi.Pozostanie w ich pamieci na cale zycie. Odpowiedz Link Zgłoś
michal_in_uk Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 13:57 Wlasnie dlatego uciekajmy z tego gowna gdzie pieprz rosnie... Naprawienie rzeczywistosci w Polsce jest niemozliwe, jedynie totalna rewolucja moze zmienic ta patologie. Czy aby pracowac w sadownictwie, prok., pol., trzeba byc aroganckim czlowiekiem ze znieczulica czy to te zawody tworza zwyrodnialcow...? chyba znam odpowiedz... Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał ".. 17.07.07, 21:03 POLSAT już oczywiście wydał wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
mmm21 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:06 Na kogo? Bo nie rozumiem... Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:07 Na sąd oczywiście i na policję, która nie miała za bardzo innego wyjścia jak wykonywać wyrok sądu. Odpowiedz Link Zgłoś
aguszak Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:10 "wykonywać" można na wiele sposobów, a wobec dzieci TRZEBA to robić tak, żeby ich dodatkowo psychicznie nie obciążać. Nie życzę tym policjantom, żeby ich dzieci potraktowano w taki sposób!!! A raczej nie życzę tego żadnym po prostu dzieciom, po tych funkcjonariuszy wysłałabym teraz na dworzec, patrolować perony... :(((((((((((((((((((((9 Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:33 pasażerowie oczekujący na stacji na pociąg uprzejmie proszą panów policjantów, aby nie patrolowali peronów. porządny chuligan da w dziub, zabierze nieco kasy i pójdzie. a ci policjanci .... Odpowiedz Link Zgłoś
mmm21 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:13 Ale w zasadzie, w jaki sposób POLSAT wydał wyrok? W materiale skomentowany był tylko sposób egzekwowania tego wyroku. Nie było żadnego innego komentarza autorki materiału. Za komentarz służyły wypowiedzi rodziny, sąsiadów, rzecznika sądu, komendanta. Więc nie widzę tu żadnej manipulacji czy tym bardziej wydawania wyroku przez redakcję Wydarzeń. Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:14 Ty co Ty bredzisz? Wyrok nie tłumaczy tu w żaden sposób zachowania Policji. Psy (policja) w jedenaście chłopa targali po ziemi krzyczące rozpaczliwie *dzieci*. Na oczach innych dzieci i ludzi, bez obecności rodzica. Jak nie widzisz w tym żadnego problemu to współczuję. Twoim zdaniem to jest normalna procedura postępowania? Ja tam się nie znam, ale nie wydaje mi się. Powinni zaczekać na rodzica i to *rodzicowi* nakazać, aby doprowadził dzieci do samochodu. Na 100% by to zrobił tłumacząc dzieciom o co chodzi, nie wygląda na gościa, który wolałby aby te dzieci szarpano. Policja jak zwykle okazała się bandą nieprofesjonalnych sku..synów. Jak przychodzi co do czego to srają w porty, ale do dzieci to są twardzi jak Ziobro. HWDP Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:22 Obawiam się że twoja wiara w tatusia jest nieco na wyrost. Przecież to właśnie on wezwał Polsat i zorganizował cały ten spektakl. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 wszystko OK? 17.07.07, 21:26 Czy twoim zdaniem wszystko było OK? Wyrok majestat wydał więc za wszarz gó..arzy i do suki? Tata ich podpuścił żeby lepiej w TV wyglądało? Ktoś pojechał po prostu po szablonie mając głęboko w dupie te dzieci. W końcu to nie jego. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: wszystko OK? 17.07.07, 21:32 A ty tam byłeś? Bo ja nie, oglądałem jedynie populistyczny i jednostronny materiał interwencyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 posłuchaj... 17.07.07, 21:36 w tym filmie nie potrzeba słuchać komentarza dziennikarza. Wystarczy popatrzyć że COŚ jest nie tak. Tu nie jest pokazane że coś jest czarne czy białe. Ale OK nie jest. Jeżeli tego nie dostrzegasz to po prostu jesteś na poziomie sądu, prokuratury i policji - papiur mam, wykonać, fajrant do domu. Po twoich komentarzach widać że chyba w resorcie pracujesz. EOT Odpowiedz Link Zgłoś
wodzo77 Re: wszystko OK? 17.07.07, 21:49 Tu się nie mam nad czym zastanawiać. Taka jest prawda sądów rodzinnych w Polsce. Same sędziny ,ojciec dziecka ma małe szanse na wywalczenie czegoś więcej ponad kilkugodzinne widzenie dwa,trzy razy w miesiącu.I niech się cieszy, bo jego ex mogła go oskarżyć o molestowanie dzieci. Nawet gdy udowodnisz że kłamała nic się nie zmieni.W/g polskiego sądu matka nawet pijaczka,puszczalska,itp ma większe prawo do dzieći niż ojciec. Odpowiedz Link Zgłoś
olias Re: wszystko OK? 17.07.07, 22:37 to jedna z największych zagadek psychiki człowieka. jak to jest? sędziny - niby biologicznie przygotowane do bycia matkami a w sprawach dotyczących dzieci zachowują się gorzej niż xłośliwe małpy z brzytwą. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: wszystko OK? 17.07.07, 22:21 te, aspirant, nie musisz isc na patrol czasem? skad sie takie betonowe lby biora? Odpowiedz Link Zgłoś
quebec4 @przypadek: moja krucjata trwa... 18.07.07, 01:18 nie byłeś tam, ale widzę, że wiesz dużo więcej niż my wszyscy: - wiesz kto i kiedy wezwał polsat - wiesz, że "tatuś" nie poszedł do pracy, ale czatował z kamerą - wiesz, że policja nie dysponowała innymi środkami jak przymus bezpośredni - wiesz, że "tatusiowi" nie można ufać - wiesz, że materiał został zfabrykowany i zmanipulowany należy wnioskować, że to TY przypadek jesteś: a) mamuśka dzieci b) sędzina / sędzia który wydał postanowienie To by tłumaczyło Twoje wypowiedzi i ponadnormalny stan wiedzy na temat tego zaścia. Odpowiedz Link Zgłoś
hamsterek PRZypaDEK! 18.07.07, 08:59 Po twoich postach dochodzę do wniosku że ty musisz być psem, takim samym kretynem jak tamci ciągnący dzieci po asfalcie. Dlaczego 90% policjantów w Polsce to półmózgi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kosmosiki Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:36 przypadek napisał: > Obawiam się że twoja wiara w tatusia jest nieco na wyrost. Obawiam się, że jesteś jakimś skretyniałym idiotą. Skomentowałem zachowanie psów, a nie wyrok. > Przecież to właśnie on wezwał Polsat i zorganizował cały ten spektakl. To może on powinien dostać wpie.. a nie jego dzieci? Wtedy by było na Twoje, a tak to jesteś kolejnym ignorantem. Miłego życia. Odpowiedz Link Zgłoś
sokolasty Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 00:07 przypadek napisał: > Obawiam się że twoja wiara w tatusia jest nieco na wyrost. Przecież to właśnie > on wezwał Polsat i zorganizował cały ten spektakl. A co, miał potulnie czekać 72 miesiace na wyjasnienie sprawy? Bo pan(i?) sędzia robotą zasypany(a?) tak, że nie ma czasu wniosku prokuratora o aresztowanie (bo tak w ciągu tygodnia się sprawa zapewne rozwinęła) przeczytać, tylko z automatu zakłada, że jak jest oskarżenie eks-żony, to na 100% prawdziwe? Bo historie z filmu "Tato" to na Marsie, tak? Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:41 i dobrze, ze jest to nagranie! to kolejny przypadek jak 'kochające mamusie' wytaczają bez ŻADNEJ ODPOWIEDZIALNOŚCI działa o nazwie 'molestowanie'. Każdego można tak oskarżyć - dokładnie każdego - a w sądzie później powie to ścierwo, że - 'odniosła takie wrażenie' i tyle... Jedno jest pewne, te dzieciaki jej tak odpłacą, że jej się żyć odechce... Facet musi się trzymać i bardzo dobrze, że będzie miał teraz takie duże wsparcie z każdej strony. Kto sam na sobie nie przeszedł odebrania czy odsunięcia od dziecka przez kochającą mamusię, ten wie bardzo niewiele na ten temat! Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:52 przypadek napisał: > Na sąd oczywiście i na policję, która nie miała za bardzo innego wyjścia jak > wykonywać wyrok sądu. Jak to nie miała wyjścia???? Zawsze można odmówić wykonania kretyńskiego rozkazu. Tych, którzy "tylko wykonywali rozkazy" w Norymberdze wieszano. Jest takie stare powiedzenie bodajże z c.k. armii: "Po to jest pan oficerem, żeby wiedzieć, którego rozkazu wykonać panu nie wolno". Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:00 Obawiam się że analogia z niewykonywaniem rozkazu przez żołnierza jest nie do końca na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
krakoma Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:36 przypadek, zgadzam sie z toba calkowicie, dla mnie to jest nierzetelne, nieobiektywne dziennikarstwo. sam wywod dziennikarki = gra na emocjach. Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:45 krakoma napisała: > przypadek, zgadzam sie z toba calkowicie, dla mnie to jest nierzetelne, > nieobiektywne dziennikarstwo. sam wywod dziennikarki = gra na emocjach. nie życzę ci, żeby to właśnie tobie ktokolwiek odebrał dziecko w jakikolwiek sposób - cywilizowany czy brutalny... jeśli sam/sama przez to przejdziesz, to wtedy możesz mówić o emocjach... teraz kompletnie nie wiesz o czym mówisz :( Odpowiedz Link Zgłoś
gress Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:10 Zycze Ci wielu dzieci, podobnych problemów jak facetowi z materiału i równie gorliwych w wykonywaniu wyroków sądowych policjantów. A właściwie to nie - szkoda byłoby Bogu ducha winnych dzieci. A tobie i tak nic nie pomoże - bo jeżeli ktoś nie widzi różnicy pomiędzy wykonywaniem i "wykonywaniem" wyroku sądu to znaczy że dla niego wrażliwość i uczucia to tylko puste słowa. Złóż papiery do policji - najlepiej w Lublinie - tam znajdziesz bliskich kolegów. Odpowiedz Link Zgłoś
kowja Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:10 To tylko pokazuje bezdenność głupoty naszych pań sędzin w sądach rodzinnych - jak znam życie, nawet nie było opini psychologa "dlaczego" uciekały. ciekawe, czy zdanie starszego (który już mógł decydować z kim chce być) było brane pod uwagę. Ale nie, u nas sędziowie są niezawiśli - czytaj nie odpowiadają za swoje decyzje. W każdym innym fachu wypieprzono by takich partaczy na bruk. A tu mają wielkie pieniądze bez odpowiedzialności (korporacja za nich wszystko załatwi). Czekam teraz kiedy się do mnie dobierze 8-( już się boję ). Odpowiedz Link Zgłoś
gandalph Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:50 przypadek napisał: > POLSAT już oczywiście wydał wyrok. A żebyś wiedział! Materiał jest jednoznaczny; skoro mamy kretynów w sędziowskich togach, to czego chcesz? Odpowiedz Link Zgłoś
cimokio Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:58 Czekam na konferencje Ziobry i 'ten pan już nigdy nie skrzywdzi swoich dzieci' Odpowiedz Link Zgłoś
marek.k72 Nawet zwierzęta na zasługują na takie traktowanie 17.07.07, 21:06 a dlaczego można to robić dzieciom. Powinno zostac wszczęte postępowanie prokuratirskie w tej sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
brusiek11 Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał ".. 17.07.07, 21:11 Obejrzałem - wieczór mam z głowy... Panie Ministrze Sprawiedliwości, Panie Ziobro - gratuluje Panu takiego wymiaru "sprawiedliwości" Panie Komendancie Główny Policji - gratuluje Panu tak sprawnego i skutecznego aparatu policyjnego Życzę wszystkim Wam dalszego miłego życia w takim kraju... ja spier..lam czym prędzej. Odpowiedz Link Zgłoś
socjalliberal Chciało społeczeństwo szeryfa 17.07.07, 21:29 który by brał wszystkich za łby - to ma. Tylko najpierw zaczęło się od dzieci, bo kto by tam mafię za łeb targał, żywicieli swoich... Odpowiedz Link Zgłoś
polski_francuz Durne sedziny 17.07.07, 21:11 bo to one glownie w polskim sadzie rodzinnym decyzje wydaja, nawet sie nie zastanawiaja. W ich schematycznych glowach maz to: pijak, nie lozy na dzieci, nie opiekuje sie...a matka to: serdeczna, milujace dzieci... I sedziny wyrokuje tak glupio jak i w tym wypadku. Sadow na sedziny nie ma. Moze sie beda przynajmniej w piekle poniewierac. PF Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Re: Durne sedziny 17.07.07, 21:51 sędzina to żona sędziego. co ona ma do tego twoim zdaniem??? Odpowiedz Link Zgłoś
stercus_curiae Re: Durne sedziny 18.07.07, 08:35 sprawdz w slowniku a pozniej sie madrz. Odpowiedz Link Zgłoś
bespowrotnie Dokładnie 18.07.07, 06:20 tą sędzinę (tak przypuszczam, że to ona) zwyczajnie by trze bało pozbawić z ogólnie z prawa do generowana wyroków w sądzie rodzinnym, że względu na brak rzetelności wynikającej z tzw. "Solidarności Jajników". Po prostu, ta sędzina być może już ma wypaloną świadomość ze może być inaczej. A dla równości potrzebne by były 2 osobowe składy sędziowskie (Facet i Baba) tak by nikomu żadna solidarność natury z dupy na literę prawa nie wychodziła. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Re: Dokładnie 18.07.07, 12:17 W takim razie "dla równości" powinniśmy wprowadzić parytet. Zgadzasz się? Łatwo jest postulować, aby wyrównać jakąś nierównośc na korzyść facetów, ale czy jesteś gotów poprzeć działanie w odwrotną stronę? Do mężczyzny-sędziego zawsze dodawać kobietę-sędzię? Mężczyznę-prokuratora wesprzeć kobietą-prokuratorem, a prezydentowi przydzielić prezydentkę? Odpowiedz Link Zgłoś
lepszawina Barbarzyństwo !!! 17.07.07, 21:13 Barbarzyństwo !!! Wyrafinowane i okrutne barbarzyństwo Czy na całym cywilizowanym świecie niema kogoś kto pomógłby tym bezbronnym dzieciom , nie ma jakiejś organizacji która zabroniła by takich praktyk ? Daleko nam jeszcze do europy !!! Wydaje się że bardziej godnym godłem dla polski była by maczuga !!! Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:13 Czy tylko dlatego że ci młodzieńcy wpadli w histerię i zaczęli wierzgać policjanci mieli odstąpić od czynności i powiedzieć: "skoro tak to my sobie pójdziemy"?? No słucham, niech ktoś mi teraz powie, w jaki sposób mieli postąpić funkcjonariusze realizujący wyrok sądu? A skoro sąd wydał taki wyrok to chyba znaczy że kierował się wiarygodnymi przesłankami i w oparciu o fakty i nie nam wydawać wyroki skoro nic nie wiemy jak było w tej rodznie naprawdę! Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Polski sąd orzekł że z dachu wialgachnej chali nie 17.07.07, 21:17 trzeba odśnieżać, w efekcie zginęło kilkadziesiąt osób. Szympans po lobotomii jest inteligentniejszy niż 99% polskich pseudosędziów. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Polski sąd orzekł że z dachu wialgachnej chal 17.07.07, 21:24 Nic takiego sąd nie orzekł. Nie powtarzaj głupot za swoimi idolami, jak się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Orzekł, a efekty wyroku widziała cała Polska. 17.07.07, 21:29 Nie, orzekł jedynie, że Hestii nie należy się odszkodowanie, a Hestia się nie odwołała. Sprawa jest cywilna, więc dotyczy tylko tego konkretnego między ubezpieczającym a ubezpieczanym i nikogo więcej nie powinna obchodzić. Nie gadaj głupot jak się nie znasz. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Pisz durnemu, a durny nie rozumie. Orzeczono że 17.07.07, 21:32 iksiński, jeśli nie mu się nie chce, może dachu nie zamia6tać, i iksiński nie zamiatał. Pseudosędzia ze Śląska do spółki z iksińskim, mają prawie 100 ofiar na sumieniu! Odpowiedz Link Zgłoś
gress Re: Orzekł, a efekty wyroku widziała cała Polska. 17.07.07, 22:24 przypadek napisał: > Nie, orzekł jedynie, że Hestii nie należy się odszkodowanie, a Hestia się nie > odwołała. Sprawa jest cywilna, więc dotyczy tylko tego konkretnego między > ubezpieczającym a ubezpieczanym i nikogo więcej nie powinna obchodzić. Hestia jako ubezpieczyciel i spółka nastawiona na zysk ma prawo najgłupsze powody wymyślać żeby kasy nie wypłacić. A sąd jako organ kierujący się przepisami prawa, opiniami biegłych i własnym rozsądkiem ma OBOWIĄZEK sprawę solidnie i wyczerpująco wyjaśnić i osądzić. W tym przypadku sąd dał d... na całej linii i wydał wyrok niezgodny z żadnym wyżej przytoczonym kryterium. A stało się to co się stało i winnych oczywiście nie ma. A przynajmniej nikt nie poczuwa się do winy - najlepszy sposób na czyste sumienie to jego nieużywanie. Ale cóż - mamy kraj prawa i sprawiedliwości, mamy odnowę moralną (z Lepperem w tle), mamy wychowanie młodzieży w duchu patriotycznym ( z Giertychem w tle) - rzygać się chce na to co się w tym kraju dzieje oglądając takie obrazki. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Orzekł, a efekty wyroku widziała cała Polska. 17.07.07, 22:44 Opowiadasz bajki. W postępowaniu cywilnym sąd ma jak najszybciej wydać wyrok i tyle. Wyrok ten obchodzi jedynie dwie strony umowy cywilnej i nikogo innego. W tym przypadku sąd decydował jedynie czy Hestia ma wypłacić odszkodowanie czy nie, Hestia się nie odwołała, widocznie uznała że sąd miał rację a ciebie to guzik raczy obchodzić dlaczego, podobnie jak całe to postępowanie między dwoma przedsiębiorcami. Daw przepisy - KPC: Art. 6. Sąd powinien przeciwdziałać przewlekaniu postępowania i dążyć do tego, aby rozstrzygnięcie nastąpiło na pierwszym posiedzeniu, jeżeli jest to możliwe bez szkody dla wyjaśnienia sprawy. Art. 230. Gdy strona nie wypowie się co do twierdzeń strony przeciwnej o faktach, sąd, mając na uwadze wyniki całej rozprawy, może fakty te uznać za przyznane. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Polski sąd orzekł że z dachu wialgachnej chal 17.07.07, 21:42 l.o.r.t.e.a napisał: > trzeba odśnieżać, w efekcie zginęło kilkadziesiąt osób. Szympans po lobotomii > jest inteligentniejszy niż 99% polskich pseudosędziów. xxxxxxxxxx Wiesz,ten szympans jest też mądrzejszy nawet od CIEBIE,gdyż on nie napisałby c-hali przez*ch* Odpowiedz Link Zgłoś
petal Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:18 naprawdę w to tak wierzysz? Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 to nie wojsko 17.07.07, 21:30 Nikt by ich nie rozstrzelał. To sąd miałby problem gdyby odmówili ze względu na okoliczności. Bo majestat i autorytet legł właśnie od tego że ten wyrok wykonali. W "Wujku" strzelali na rozkaz i pewnie wiesz jak się to skończyło. Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: to nie wojsko 17.07.07, 21:36 No i co w związku z tym Wujkiem? Czyli wprowadźmy dodatkową instancję, niech policja ocenia decyzję sędziego, czy aby na pewno jest słuszna. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 a powiedz mi jedno 18.07.07, 00:34 Czy patrząc na ten materiał masz jakieś wątpliwości, że była niesłuszna? Bo ja ich nie mam. I nie potrzebowałem polsatowego komentarza, żeby dojść do tego wniosku. A sąd (podobno) wydał decyzję dla dobra dzieci. Czy to co się wydarzyło miało twoim zdaniem na celu dobro dzieci? Dlaczego przy tak traumatycznym dla nich przeżyciu nie przysłano z policją psychologa? Odpowiedz Link Zgłoś
ladne_sny Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 22:40 mysle vox. populi, ze gdyby Ciebie jedenastu facetow szarpalo i wkleklo za nogi po ziemi rowniez wapdlbys w histerie i kto wie, moze nawet zesralbys sie ze strachu barani lbie. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 23:45 vox.populi.vox.dei napisał: > Czy tylko dlatego że ci młodzieńcy wpadli w histerię i zaczęli wierzgać > policjanci mieli odstąpić od czynności i powiedzieć: "skoro tak to my sobie > pójdziemy"?? No słucham, niech ktoś mi teraz powie, w jaki sposób mieli > postąpić funkcjonariusze realizujący wyrok sądu? A skoro sąd wydał taki wyrok > to chyba znaczy że kierował się wiarygodnymi przesłankami i w oparciu o fakty i > > nie nam wydawać wyroki skoro nic nie wiemy jak było w tej rodznie naprawdę! Uzycie przymusu fizycznego wobec tak mlodych dzieci? Tam powinno byc 10 psychologow dzieciecych a nie 10 policjantow. Tak byloby w USA a dwa radiowozy stalyby na wszelki wypadek dwie porzecznice dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
hapet Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:20 vox.populi.vox.dei napisał: > Czy tylko dlatego że ci młodzieńcy wpadli w histerię i zaczęli wierzgać > policjanci mieli odstąpić od czynności i powiedzieć: "skoro tak to my sobie > pójdziemy"?? No słucham, niech ktoś mi teraz powie, w jaki sposób mieli > postąpić funkcjonariusze realizujący wyrok sądu? A skoro sąd wydał taki wyrok > to chyba znaczy że kierował się wiarygodnymi przesłankami i w oparciu o fakty > i nie nam wydawać wyroki skoro nic nie wiemy jak było w tej rodznie naprawdę! Skoro młodzieńcy wpadli w histerię i zaczęli wierzgać, to samo to oznacza, że sąd jednak chyba nie kierował się "wiarygodnymi przesłankami". A policjanci winni zamiast przymusu bezpośredniego (chyba jedyny sposób działania jaki znają)użyć rozmowy z ojcem oraz pomocy psychologa, a nie w 11 osób przychodzić po 2 dzieci i to pod nieobecność ojca. Wszak i sąd i policja twierdzą, że robili to dla "dobra tych dzieci", a mnie się wydaje, choć psychologiem nie jestem, że takie potraktowanie dzieci odbije się gorzej na ich psychice niż ewentualne molestowanie (do którego o dziwo uciekały od kochającej matki po 100 km :o), że nie wspomnę o pobycie w zakładzie. Niech się wypowie jakiś psycholog. I gdzie jest rzecznik praw dziecka. Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 18.07.07, 10:52 vox.populi.vox.dei napisał: > A skoro sąd wydał taki wyrok > to chyba znaczy że kierował się wiarygodnymi przesłankami i w oparciu o fakty wejdz sobie na www.wstroneojca.pl/ i poczytaj o wiarygodnych przesłankach, faktach i takich tam... może kiedyś będziesz miał szczęście trafić właśnie na taką uroczą kobietę... albo twoja kobieta w pewnym momencie pokaże, kim jest naprawdę... będziesz miał wiarygodne przesłanki wtedy - tylko dlatego, że jesteś facetem... poczytaj proszę tamto forum, zobacz ilu ojców jest 'zboczeńcami' dzisiaj... jeśli nie z potrzeby zrozumienia problemu, to z czystej ciekawości - po prostu poczytaj... Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek_1974 to "tylko" rozkaz ... 17.07.07, 21:20 Tysiace kretynkich decyzji wydanych przez kreynskie sedziny, wykonanych przez kuratorow i policjantow kretynow. ONI TYLKO REALIZUJĄ PRAWOMOCNY WYROK. Nazisci tez TYLKO wykonywali rozkazy. CI chlopcy przezywaja traume i byc moze do konca zycia za to beda placic. Tymczasem przedstawiciele ORGANÓW po osmiu godzinach "dobrze" wykonywanej pracy ida z swoimi dziecmi do wesolego miateczka. s.......ny ! Odpowiedz Link Zgłoś
amanasunta Dlaczego uciekali do ojca? 17.07.07, 21:23 Czy pan(raczej pani!)sędzia sprawdził ? A skad, ona już ma gotowy wyrok ,potwierdzajacy wniosek ,,matki''! Mamusia jest zawsze ,,dobra'' :))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
pan_niemota Re: Dlaczego uciekali do ojca? 17.07.07, 22:52 kochane dzieci, życzymy wam udanych wakacji. My oczywiscie wiemy, że to dorosli są źli. że to oni czasem chcą byc ze sobą a póxniej juz nie. walczą wami pomiedzy soba az dochodzi do takich niemiłych sytuacji, Ale zrozumcie, że cały swiat jest zły. a do dorosłych - czy czujecie sie usatysfakcjonowani? nie wiem, jak sie układało pomiedy rodzicami tych dzieci, nie wiem co sąd, wogóle mało wiem. ale też wiem, ze w całej akcji zabrakło jednego podstawowego elementu - człowieczeństwa. moze w innych momentach go nie zabraknie .... -- zła wypowiedź? to tylko skróty myślowe Odpowiedz Link Zgłoś
eres39 Szok,,,,serce peka z zalu 17.07.07, 21:24 Swoja droga film "Tato" sie klania. Tak sie traktuje ojcow w Posce. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister stereotypy dają się we znaki 17.07.07, 22:14 eres39 napisał: > Swoja droga film "Tato" sie klania. Tak sie traktuje ojcow w Posce. Jak widać mężczyźni też płacą cenę za życie w konserwatywnym, tradycyjnym społeczeństwie. Zazwyczaj to kobiety padają ofiarą stereotypów na temat płci - rzadziej awansują, mniej zarabiają, cieszą się mniejszym autorytetem niż kolega na identycznym stanowisku... Zgodnie ze stereotypem nadają się najlepiej do wychowywania dzieci i prowadzenia domu. Nie dziwota, że w związku z tym sądy nie chcą przyznawać opieki ojcom. Być może takie sytuacje powinny dać do myślenia facetom, którzy dla własnej wygody nie chcą nic zmieniać w naszym polskim patriarchalnym społeczeństwie. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 o, czyżby? 18.07.07, 01:44 chcemy zmieniać, i zmieniamy. Gdybyśmy naprawdę tego nie chcieli to w zdominowanych od zawsze przez mężczyzn władzach kraju nie przeszłaby żadna korzystna dla kobiet ustawa/uchwała/zarządzenie. Tyle że na ogół osoby, które najgłośniej krzyczą o równouprawnieniu płci, mają na myśli jedynie dziedziny, w których status kobiety stoi poniżej mężczyzny. A właśnie przeciwnie - poprawienia statusu mężczyzn wymagają te najbardziej niesprawiedliwe, bolesne z tych nierówności: - prawa ojca/matki (m.in. głośna sprawa męża, który musi płacić byłej żonie alimenty za dziecko pochodzące ze zdrady, dziecko którego mieć nie chciał a żona je sobie pomimo sprzeciwu męża zrobiła z innym) - zasadnicza służba wojskowa - obowiązek tylko dla mężczyzn - kluczowa nierówność - wiek emerytalny: - kobiety 5 lat wcześniej wcześniej mogą przejść na emeryturę - kobiety co za tym idzie 5 lat krócej krócej wpłacają składki - wszystko to POMIMO tego że kobiety w Polsce z przyczyn biologicznych (chyba?) żyją średnio o 8 lat dłużej od mężczyzn i o tyleż dłużej pobierają emerytury: Podsumujmy (dla normalnych, nie wcześniejszych emerytów): - mężczyzna: przechodzi na emeryturę w wieku 65 lat, pracując na swoją emeryturę minimum 35 lat, pobiera ją wg statystyk przez "aż" 5 lat. - kobieta: przechodzi na taką samą emeryturę w wieku 60 lat, po przepracowaniu minimum 30 lat, pobiera ją wg statystyk przez 19 lat (bo żyje średnio 8-9 lat dłużej serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3498091.html). Nie wspominając już o jednostronnych urlopach macierzyńskich. O takie równouprawnienie chodzi? To ja dziękuję. Dzięki Bogu Komisja Europejska zaczyna przebąkiwać że niższy wiek emerytalny kobiet nie ma żadnego uzasadnienia i czas go zrównać z męskim... Ktoś powie - czym się tu przejmować, kobiety w większej ilości dziedzin mają gorzej od mężczyzn. Owszem, prawda, ale NIE JEST TO USANKCJONOWANE PRAWNIE. To tylko chora tradycja, mentalność którą należy zmienić i którą się zmienia (posuwając się nawet w niektórych krajach do wprowadzania idiotycznych parytetów płciowych). A wypisane przeze mnie nierówności są zapisane w chorych ustawach, których dziwnym trafem nikt nie uważa za niesprawiedliwe i łamiące równouprawnienie. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 poprawka: działający link 18.07.07, 01:45 serwisy.gazeta.pl/metro/1,50145,3498091.html Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Re: o, czyżby? 18.07.07, 11:41 Dziękuję za tą listę, która jest tak naprawdę streszczeniem postulatów polskich feministek. Wcześniejsza emerytura dla kobiet to nie przywilej, a dyskryminacja - to przez nią (oraz fakt, że często wychowując dzieci kobiety mają krótszy staż w pracy) ich emerytury są tak drastycznie niskie. Służba wojskowa byc może wychodzi poza zakres działań feministek, ale uwierz mi, że żadna kobieta nie chce wysyłać swojego syna na wojnę. Co do uropów macierzyńskich to "urlop tacierzyński" jest marzeniem osób walczących o równouprawnienie. Jest to jeden z czynników ułatwiających integrację młodych matek na rynku pracy, oraz zmniejszający ryzyko dyskryminacji. Jednym słowem, to wszystko, o czym piszesz, wcale nie jest korzystne dla kobiet, i stanowi tylko kolejny przykład dyskryminujących przepisów prawnych. Odpowiedz Link Zgłoś
polonus3 Re: stereotypy dają się we znaki 18.07.07, 07:23 "siostra.sister" nie moze byc inaczej bo kobieta mysli d..a. I tak juz zostanie. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Re: stereotypy dają się we znaki 18.07.07, 11:42 a mezczyzna twoim zdaniem mysli k...em? troche masz uproszczona wizje swiata. polonus3 napisał: > "siostra.sister" nie moze byc inaczej bo kobieta mysli d..a. I tak juz zostanie > . Odpowiedz Link Zgłoś
mch1983 złożyć doniesienie o popełnieniu przestępstwa 17.07.07, 21:24 taka rzecznik praw dziecka zamiast uganiać się za teletubisiami powinna do zrobić, albo rzecznik praw obywatelskich. no tu już ręce opadają ... dno ciekawe czy te wszystkie urzedasy z sądów i ten policjantek by tak samo postąpili gdyby chodziło o ich synów. Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 Trauma która zostanie tym dzieciną do końca życia 17.07.07, 21:25 Trauma która zostanie tym dzieciną do końca życia Nareszcie Polska stała się sławna Materiał pokazują we wszystkich telewizjach świata , ponury hit Odpowiedz Link Zgłoś
przypadek Re: Trauma która zostanie tym dzieciną do końca ż 17.07.07, 21:26 Naucz się polskiego, misiaczku. Odpowiedz Link Zgłoś
tex3 No ja wiem co ci zaszkodziło !!! 17.07.07, 21:34 No ja wiem co ci zaszkodziło !!! Wykopałeś studnie zbyt blisko szamba !!! i te kwasy całkiem mózg ci przeżarły ! nie ten temat Odpowiedz Link Zgłoś
maliniak25 Re: Trauma która zostanie tym dzieciną do końca ż 17.07.07, 22:35 Ze co Cie boli? Odpowiedz Link Zgłoś
masher Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał ".. 17.07.07, 21:34 to co sie tam stalo jest chora praktyka i rzeczywistoscia polskiego sadownictwa rodzinnego. zadnego zaangazowania w sprawe, w wyjasnienie z kim dzieciom bedzie lepiej, czy matka to przypadkiem nie skonczona suka ktora nie zapewni dzieciom nie tylko odpowiedniego wychowania ale i uniemozliwi ojcu kontakty z dziecmi, lamiac tym samym ich prawa. oby zaden z nas facetow nigdy nie musial sie z takim czyms spotkac bo jak widac marny nasz los. patrzcie jaka to ironia- staramy sie zadbac o prawa matek aby nie byly wyrzucane z domow z dziecmi na bruk, aby nikt sie nad nimi i nie znecal... a nie dbamy o wlasne prawa a jesli juz cos sie dzieje to jestesmy bezsilni i traca na tym takze dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
tigga_11 !!! przypadek !!! - NIE karmić TROLA 17.07.07, 21:38 Proponuje darować sobie polemikę z przypadkiem. Chyba w resorcie pracuje i zbyt dużo w oczy kole... Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Ot przypadek skończonego pozytywisty prawniczego, 17.07.07, 21:44 Radbruch dobrze opisał takich ludzi na przykładzie II wś i totalitaryzmów, niestety dziś jego teksty są lekko przykurzone Odpowiedz Link Zgłoś
ingaaaa Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:44 to przeciez jest juz norma w naszym kraju. a prokuratorzy i sedziowie zachowuja sie jakby byli slepi i daja sie lapac na tak tanie ale za to jakze medialne chwyty. SKANDAL !!!! WIELKI SKANDAL !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan_stopczyk [...] 17.07.07, 21:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
madzia58 Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:54 SZOKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKKK!!!!!!!!!!!!!!!!! JSK MOZNA TAK POSTEPOWAC??? TO JEST PANSTWO PRAWA ZIOBRY??? KURATORZY I POLICJANCI BYLI A GDZIE PSYCHOLOG???ZEBY TULU POLICJANTOW SCIGALO PRZESTEPCE!!! 11 DO DWOJKI DZIECI,DEBILIZM DO POTEGI!!!!!!!!!!!!!! SLOW MI BRAK!!!!SMUTNO MI:(((((((((((((((( Odpowiedz Link Zgłoś
beffen Re: Odbieranie dzieci ojcu - dramatyczny materiał 17.07.07, 21:56 Gdzie jest LPR i PIS ? Gdzie jest Ziobro? Co oni k.... robia w tej sprawie? Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Niedawno uchwalono ustawę która umozliwia 17.07.07, 21:58 ministrowi sprawiedliwości większą kontrolę nad niekompetentnymi sędziami, ustawa została zakrzyczana przez środowiska prawnicze jako faszyzm, totalitaryzm i bla bla bla. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Prawa dziecka a la Polonaise 17.07.07, 21:58 Z zaciekawieniem będę śledzić wiadomości, aby dowiedzieć się, jak na to wydarzenie zareaguje nasza wybitna rzeczniczka praw dziecka, Ewa Tropicielka Gejów Sowińska. Moim zdaniem sytuacja przedstawiona w Polsacie jest prostą konsekwencją traktowania dzieci w naszym kraju przez państwowe instytucje. Zgodnie z tym podejściem dzieci są własnością rodziców, nie mają własnej podmiotowości - i jako takie można je tym rodzicom odebrać jedną nieprzemyślaną decyzją. Konserwatywne podejście do wychowania prezentowane przez miłościwie nam panujących nie rokuje zmian na lepsze w tej materii. Odpowiedz Link Zgłoś
l.o.r.t.e.a Akurat odwrotnie. W końcu i do Polski przyszła 17.07.07, 22:01 moda " a la USA", to jest oskarżanie się przy rozwodach, konfliktach o dzieci, o moestowanie i pedofilę. Ofiar takich przypadków jest sporo na Zachodzie, teraz i do nas to przyszło. wystarczy rzucić hasło "molestowanie" i tępy burak w todze, nie sprawdzając niczego, odbiera dzieci ojcu, z którym te chcą przebywac. Odpowiedz Link Zgłoś
matrek Nie zauwazasz ze sobie samej przeczysz? 18.07.07, 15:16 siostra.sister napisała: > Gejów Sowińska. Moim zdaniem sytuacja przedstawiona w Polsacie jest prostą > konsekwencją traktowania dzieci w naszym kraju przez państwowe instytucje. > Zgodnie z tym podejściem dzieci są własnością rodziców, nie mają własnej > podmiotowości - i jako takie można je tym rodzicom odebrać jedną nieprzemyślaną > decyzją. Dziecko jest wlasnoscia rodzicow, wiec mozna je im odebrac nieprzemyslana decyzja... Konserwatywne podejście do wychowania prezentowane przez miłościwie na > m > panujących nie rokuje zmian na lepsze w tej materii. > Bzdura, to wlasnie socjalistyczne podejscie do swiata, w ktorym urzednik, sedzia - ogolnie panstwo - wie lepiej od obywatela, co jest dla niego lepsze. Tak jak w tym przypadku, sedzina i ilusnastu zbirow z kuratorium i Policji - przedstawiciele Panstwa, wiedzieli lepiej ... ... i zapewnili dzieciom szczesliwe, spokojne dziecinstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra.sister Re: Nie zauwazasz ze sobie samej przeczysz? 18.07.07, 23:18 > > Dziecko jest wlasnoscia rodzicow, wiec mozna je im odebrac nieprzemyslana decyz > ja... > nie widzę w tym sprzeczności. dziecko pozbawione podmiotowości jest jak rzecz którą można komuś zabrać/przydzielić > Konserwatywne podejście do wychowania prezentowane przez miłościwie na > > m > > panujących nie rokuje zmian na lepsze w tej materii. > > > > > > Bzdura, to wlasnie socjalistyczne podejscie do swiata, w ktorym urzednik, sedzi > a > - ogolnie panstwo - wie lepiej od obywatela, co jest dla niego lepsze. Tak jak > w > tym przypadku, sedzina i ilusnastu zbirow z kuratorium i Policji - > przedstawiciele Panstwa, wiedzieli lepiej ... > > > ... i zapewnili dzieciom szczesliwe, spokojne dziecinstwo. po pierwsze, nie wiem dlaczego uparliście się, że sędzia był kobietą. po drugie, od dwóch lat rządzą polską konserwatyści, więc czy można całą winę zrzucać na socjalizm? Odpowiedz Link Zgłoś
sylwwia2 Re: Nie zauwazasz ze sobie samej przeczysz? 18.07.07, 23:27 sędzią była kobieta bo było pokazane to w materiale Odpowiedz Link Zgłoś
g075 Re: Nie zauwazasz ze sobie samej przeczysz? 18.07.07, 23:27 Sędzia jest kobietą,bo z dumą pokazała swoją twarz społeczeństwu. Odpowiedz Link Zgłoś