Dodaj do ulubionych

Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybory

19.07.07, 08:32
Kolejny wybieg Jarosława Kaczyńskiego, który usilnie walczy o utrzymanie
stołka pod zadkiem.
Obserwuj wątek
    • trydzyk przejsciowy kryzys, ktory trwa wiecznie 19.07.07, 08:39
      I tak sie nic nie zmieni. Koalicjanci, jak swinki, troche pokwicza, pokloca sie,
      ale wizja pelnego korytka zawsze ich w koncu polaczy. I wroca z mlaskaniem do
      zarcia.

F.
      • janwatroba Re: przejsciowy kryzys, ktory trwa wiecznie 19.07.07, 08:48
        Dokladnie. MUlat i czlowiek kon wymysla dorobia ideologie do swojego
        trwania "dla dobra Polski" w koalicji inic sie nie zmieni.
        • almagus Re: przejsciowy kryzys, jowejek Aćkaplaćka! 19.07.07, 09:05
          Jowejek Aćkaplaćka!

Ależ tandem PiSiORkowy,
          gejtychowy do połowy,
          w dalszej części leppiejowy,
          bezgłowy jeździec ćwiczy,
          ale nie ma kierownicy!

Usiadł PiSiOR na gejtychu
          i próbuje na popychu!
          Usiadł PiSiOR na lepbierze
          i kręci jak na rowerze.
          Jeszcze wzięli też jednego,
          co ich wspiera w macanego!
          Pedały bez kierownicy,
          więc lądują w gnojowicy!
          Ty kombinuj w swojej główce,
          by nie znaleźć się w gnojówce!
          www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4
          POwodzenia!

W Unii siedzą już przy torcie,
          oni dyszą przy aorcie!
          Gryź w aortę, szkaluj wroga,
          wykorzystuj nawet Boga!
          Nie uszanuj ducha w grobie,
          na ikonę siknij sobie!”
          To są specjaliści smrodu,
          do ogłupiania narodu.
          Kombinują w PiSsu główce,
          jak utopić cię w gnojówce!
          • kronopio77 premier na klęczkach przed złodziejem z Torunia 19.07.07, 09:44
            "ważna częśc elektoratu" - plujący nienawiścią emeryci, których PiS stał się
            zakładnikiem :)) Rzygać się chce, jak premier i prezydent mojego kraju klękają
            przed Rydzykiem...
            • kronopio77 PiS ma pełne gacie na myśl o komisji ds. CBA :)) 19.07.07, 09:47
              CBA kompromituje się każdą akcją :) Miało być odkrycie "układu", aresztowania
              komuchów, a mamy ściganie lekarzy i Leppera :)) Żenada i kompromitacja. Ziobro
              aresztuje w świetle fleszy lekarzy, kiboli, a potem po cichu ich wypuszcza :))
              • baby1 Niech tak Kaczor nie straszy bo po następnych 19.07.07, 10:13
                wyborach premierem nie bedzie. Panowie Lepper i Giertych ja bym na waszym
                miejscu powiedział sprawdzam.
                • podatnik2 Niestety, przyszłość PiSu wygląda trochę kiepsko 19.07.07, 11:19
                  Nie podzielam samozadowolenia pana Jarosława.

Główny konflikt między PiSem a LiSem dotyczy akceptacji eurokonstytucji i brak
                  jej akceptacji ze strony LiSa - a takiej zapewne nie będzie - doprowadzi do
                  wcześniejszych wyborów.

Po spartaczonych negocjacjach w Brukseli sprawa nie wygląda wesoło - jedyne co
                  wywalczyli Kaczyńscy to przedłużenie Nicei o 5 lat, reszta wygląda wręcz
                  tragicznie. Zatem będą usiłowali sprzedać społeczeństwu ten kiepski towar w
                  jakimś zastępczym opakowaniu.

Elektorat prawicowy już dziś odpływa od bliźniaków, z przykrością muszę
                  powiedzieć, że również jestem bardzo rozczarowany ich rządami. Praktycznie
                  niczego do tej pory nie załatwiono z licznych obietnic wyborczych.

Czas ucieka, a nic się nie dzieje. Rozgrywki polityczne w celu zasłonięcia
                  własnych błędów i partactwa powodują coraz większe poirytowanie wyborców.
                  • poszeklu Po wyborach znow usiada przy wspolnym stole 19.07.07, 13:18
                    Co tu duzo gadac. Kaczynscy musza miec koalicjanta
                    bo ich jest za malo. Rozmowy czas zaczac na powrot.
                    • kijwoko Re: Po wyborach znow usiada przy wspolnym stole 19.07.07, 13:30
                      > Kaczynscy musza miec koalicjanta
                      > bo ich jest za malo.

A ja uwazam, ze jest ich za duzo. Co najmniej o dwoch...

Bracia kaczyńscy to marksizm w najlepszym wydaniu.
                      Oczywście należy rozumieć o jakie nazwisko Marx sie rozchodzi.
                      Myślę że Lecha można porówać do Chico, a Jarosława do Harpo. Ubaw po pachy!
          • arius5 Zdrajcy i sprzedawczyki. 19.07.07, 10:29
            W niczym nie jestescie lepsi od starych komuchow, Kaczynscy.
            Jestescie tylko pacholkami dla kosciola i Watykanu.
        • fraglesi67 Wesoły autobus 19.07.07, 09:06
          Mój komentarz:
          "Gnaliśmy z góry. Za kierownicą siedział jakiś konus. Obok jego kopia. Widać
          bliźniak. Zmiennik?"

cd: fraglesi.wordpress.com/2007/07/19/wesoly-autobus/
          • konread Re: Wesoły autobus 19.07.07, 09:44
            A autobus ów, zaprzężony w brunatnego konia, zaś ten pojazd jedynie do przewozu
            chyba jednak buraków zbudowany został, bo to one, najwięcej na tym kursie
            skorzystały.
      • zuzur Romanie Mądry i Andrzeju Prawy! 19.07.07, 08:54
        Romanie Mądry i Andrzeju Prawy!
        Nie obawiajcie się braci Kaczyńskich. Wyborów nie będzie. Lud tak jest
        skołowany, że na pewno nie będzie głosował na PiS.
        Negocjujcie, szantażujcie, możecie dużo wyrwać dla siebie. Kaczory, to takie
        typy, że jakbyście nie byli im potrzebni, to z wami nie gadaliby. Bylibyście
        ignorowani, czy wręcz pomiatani na całej szerokości kontaktów. Ale gadają, to
        znaczy, że bardzo was potrzebują.
        • chamoobrona A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacun 19.07.07, 09:56
          A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacunek do Jarosława, którego uważam
          za bardzo wytrawnego polityka. Skoro demokracja polega na rządach większości,
          to polityk w systemie demokratycznym musi zawłaszczyć jak najszersze pole
          elektoratu, a że Jarosław zagospodarowuje elektorat moherowy, tzn., że wie
          na czym demokracja polega i potrafi się w niej odnaleźć. Mam nadzieję, że jak
          najprędzej dojdzie do przyspieszonych wyborów
          i w Polsce w końcu będzie rządzić koalicja POPISowa.
          Ostatnie dni naprawdę napawają mnie optymizmem, jeśli chodzi o polską scenę
          polityczną
          • jardo-g Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 10:34
            PoPiS? - chyba Cię pop..... Jako wyborca PO sobie nie życzę!
            • gburiaifuria Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 11:55
              jardo-g napisał:

> PoPiS? - chyba Cię pop..... Jako wyborca PO sobie nie życzę!

tez sobie nie zycze popisu, wiec dlatego tym razem nie zaglosuje na PO, tylko na
              tych, co ich nie lubie, mianowicie LiD, bo tylko oni sa gwarantem nie wejscia w
              koalicje z pis i wyoutowania go.
              • jardo-g Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:47
                " tych, co ich nie lubie, mianowicie LiD, bo tylko oni sa gwarantem nie wejscia
                w
                > koalicje z pis i wyoutowania go. :

Nie byłbym taki pewien - w poprzednim sejmie głosowali ręka w rękę. Np w
                kwestii stawki 50% PIT.

PS - Borowski nadal chce ja wprowadzać?
          • tomkowski4444 Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 10:47
            Podoba mi sie Kaczynski coraz bardziej pomimo tego ze na niego nie glosowalem
            Dlaczego???
            Nie ma czasu juz w polsce na brandzlowanie sie z innymi partiami>>>>WYGRANY
            BIERZE WSZYSTKO<<<< tak jest w kazdym nnormalnym kraju tylko w polsce
            gdzie "nienormalnosc jest normalnoscia" dzieja sie takie rzeczy. brawo Ziobro i
            inni dosc korupcji jakiejkolwiek trzeba ja wycinac ja wrzod. Doprowadzcie w
            koncu do dwupartujengo systemu wladzy jak jest w normalnych krajach bo takie
            brandzlownia to doprowadzilo polske do rozbiorow!!!!!!
            • eszrdx Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 11:27
              w krajach demokratycznych system dwupartyjny nie jest zadna regula. zauwazyles,
              ze Ziobro i Kaczynskiego piszesz z wielkiej litery, a Polske z malej ?
            • baby1 W systemie jednomandatowych okręgów wyborczych, 19.07.07, 11:56
              a jedynie taki system może byc dwupartyjny, PiS nie byłby w stanie nic osiagnąć
              bo ludzie głosowaliby na konkretne osoby a nie na półgłówków delegowanych przez
              partie.
            • komandor_gruzel Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:29
              System dwupartyjny wcale nie jest taki wspaniały, jak uważasz. Jego główną wadą
              jest brak możliwości wyrwania się ze swoich własnych okopów, a polaryzacja
              następuje prawie zawsze tylko na jednej osi (np. prawica-lewica).

Prawdziwym problemem jest to, że Polacy absolutnie nie potrafią rozmawiać,
              współpracować, zauważać płaszczyzn porozumienia, nie potrafią się w godny i
              cywilizowany sposób różnić. Zawsze plują i kpią z tych, którzy mają odmienne zdanie.
          • podatnik2 Nie podziela Twojego optymizmu 19.07.07, 11:36
            Elektorat "moherowy", jak to łaskawie określiłeś, toleruje Kaczyńskich bo nie ma
            alternatywy.

Z braku alternatywy, dzięki niewątpliwej zasłudze Radia Maryja i O. Rydzyka
            został wybrany socjaldemokrata Lech na prezydenta, z jego mocno lewicującą i
            rozpolitykowaną żoną (o której nikt nic nie wiedział, i co teraz jest powodem
            wielkiego rozczarowania). Lech, który na dodatek w negocjacjach z USA i Niemcami
            jest przerażająco miękki i ustępliwy, a przede wszystkim nieprofesjonalny, a w
            polityce wewnętrznej wprowadzający dodatkowy chaos (przykład - spartaczenie
            ustawy o lustracji), i którego kancelaria to w większości urzędniczki
            warszawskiego ratusza, specjalistki od budowy muzeum Żydów polskich.

Jarosław też wrócił do politycznego oblicza i preferencji personalnych z czasów
            Nieporozumienia Centrum, doprowadził do odpływu z PiSu wartościowych i ideowych
            polityków, a promuje różnych beznadziejnych kuchcińskich i gosiewskich....

Polityka gospodarcza... jak można mówić o czymś, czego nie ma? Pani Gilowska to
            totalne nieporozumienie...
            • podatnik2 Re: Nie podzielam Twojego optymizmu 19.07.07, 11:46
              I jeszcze jedno - trochę mnie dziwi, że tak wytrawni politycy jak "drapieżne
              kaczory" nie uwzględnili faktu istnienia V kolumny III Rzeczypospolitej, czyli
              Trybunału Konstytucyjnego, który de facto torpeduje wszelkie niewygodne dla
              "układu" ustawy...
          • eti.gda Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:57
            chamoobrona napisała:

> A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacunek do Jarosława, którego
            uważa
            > m
            > za bardzo wytrawnego polityka. Skoro demokracja polega na rządach większości,
            > to polityk w systemie demokratycznym musi zawłaszczyć jak najszersze pole
            > elektoratu, a że Jarosław zagospodarowuje elektorat moherowy, tzn., że wie
            > na czym demokracja polega i potrafi się w niej odnaleźć. Mam nadzieję, że jak
            > najprędzej dojdzie do przyspieszonych wyborów
            > i w Polsce w końcu będzie rządzić koalicja POPISowa.
            > Ostatnie dni naprawdę napawają mnie optymizmem, jeśli chodzi o polską scenę
            > polityczną

"Demokracja to ustrój, w którym stu idiotów może przegłosować 99 mędrców".
            (Winston Churchill)
      • sternocleidomastoideus Ty to wiesz, ja to wiem - Wyborów NieBędzie!!! 19.07.07, 09:03
        Roman i Andrjiu portkami trzęsą...
        • darkraj Re: Ty to wiesz, ja to wiem - Wyborów NieBędzie!! 19.07.07, 12:27
          sternocleidomastoideus napisał:

> Roman i Andrjiu portkami trzęsą...
          ================ Chyba jednak to kwaczor portkami trzesie. To jest riposta
          jednojajowych na zapowiedz zemsty Leppera i opublikowanie akt FOZZ, ArtB,
          Telegrafu i innych, w ktorych nieslawny swoj udzial maja wlasnie kwaczynscy.
    • incipit Zawsze i wszędzie tylko szantaż 19.07.07, 08:40
      zwyczajny kaszyzm
    • tetradrachma jestem, ex definitione, przeciwnikiem obu braci, 19.07.07, 08:41
      bo są to dyletanci. Co dosadnie zdefiniował Wałęsa: "durnie". Ale, jak patrzę
      na polska klasę polityczną to ogarnia mnie przerażenie. To "smutek tropików" .
      Jest paru polityków (Komorowski, Borowski, Chlebowski) ale to kropla w morzu
      bydła.
    • presentation1 ...Uwazam ze........... 19.07.07, 08:41
      na geby Samoobrony i LPR trzeba zalozyc KAGANIEC.Nie ma innego wyjscia.
      www.bloguez.com/POLSKA/197407/...Lekarz-pasozyt?..............
      • takajednaania Re: ...Uwazam ze........... 19.07.07, 08:55
        A potem na PO, SLD, wolne media, wolność osobistą i obywatelską.... Marzy Ci się
        - wzorem kaczkoidów - dyktaturka.
      • kralik111 Re: ...Uwazam ze........... 19.07.07, 09:25
        presentation1 napisał:

> na geby Samoobrony i LPR trzeba zalozyc KAGANIEC.Nie ma innego wyjscia.

Ale to juz nie jest demkracja, tym bardziej panstwo prawa i sprawiedliwosci, o
        solidarnym panstwie tez trzeba zapomniec, w takim razie wytlumacz mi Leszek, co
        takiego ma Prawo i Sprawiedliwosc do zaoferwania spleczesntwu, skoro nawet
        komisji do zbadania niejasnych spraw CBA boja sie jak diabel wody swieconej, no
        i wytlumacz mi w jaki sposb komisja mialaby sparalizowac "prace" CBA, bo oprucz
        sprawy Blidy i Leppera niczym innym nie moze sie pochwalic, zauwaz, ze jedynym
        osiagnieciem komisji jest krupcja koalicjantow, a i tak nic to nie daje bo
        takie LPR z Giertychem i Wierzejskim na ktorych prokuratura ma bardzo powazne i
        bardzo konkretne dowody sa chronieni przez premiera i ministra sprawiedliwosci ?

Nie zrozum mnie zle, nie zadaje ci tych pytan po to by wbic ci "klina", ja
        naprawde mam powazne watpliwosci co do celu i sensu trwania tego cyrku.
    • loppe Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 08:42
      Premier przyznał też, że koalicjanci powinni zobowiązać się do niepopierania
      pomysłu powołania sejmowej komisji śledczej, która miałaby zbadać działania
      Centralnego Biura Antykorupcyjnego.

Przyznał? Chyba oświadczyl, powiedzial.
      • kralik111 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:28
        loppe napisał:

> Premier przyznał też, że koalicjanci powinni zobowiązać się do niepopierania
        > pomysłu powołania sejmowej komisji śledczej, która miałaby zbadać działania
        > Centralnego Biura Antykorupcyjnego.
        >
        > Przyznał? Chyba oświadczyl, powiedzial.

Ucz sie polskiego, a bol glowy przejdzie...;DDD
    • antymoher5 Żałosny gość 19.07.07, 08:42
      Taki jak cała koalicja
    • kijwoko Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 08:45
      "Premier Jarosław Kaczyński potwierdza, że przedstawi liderom LPR i Samoobrony
      tak zwane "warunki dobrego rządzenia". Od ich spełnienia Prawo i Sprawiedliwość
      uzależnia dalsze trwanie koalicji."

Mamy tu logiczna sprzecznosc. "dobre rzadzenie" i pis? Bez sensu...

• logoin Wieczorem sam siebie oskarży 19.07.07, 08:48
      o kłamstwo w temacie wcześniejszych wyborów
    • gulcia77 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 08:50
      To co dzieje się obecnie w Polsce jest tragedią. Rządy ksenofobów chcących się
      utrzymać przy władzy za wszelką cenę powodują, że wchodzą w każdą koalicję,
      która te rządy pomoże utrzymać. Straszak wyborczy jest dla Kaczyńskiego wygodny,
      aczkolwiek już mocno wyświechtany. Nowa "siła" czyli LiS też nie zamierza
      sprawdzić się w konfrontacji z wyborcami, bo ich szanse na reelekcję są dość
      nikłe. Problemem Polski jest przede wszystkim brak aktywności wyborczej Polaków.
      Moim zdaniem właśnie to powoduje, że nie mamy klasy politycznej z prawdziwego
      zdarzenia. Ale teraz proszę usilnie chociażby o selekcję negatywną, bo
      pseudoprawicowy bolszewizm obecnie rządzących niczego dobrego nie da. LUDZIE,
      JAK JUŻ BĘDĄ TE WYBORY, TO NA NIE IDŹCIE!!!!!
    • grajag Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 08:52
      Czy ktoś jeszcze wierzy w to co mówią Kaczyńscy?Chyba tylko Pisiolubne!
    • palestrina2005 Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyński!!! 19.07.07, 08:54

• kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:01
        > Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs

Jasne. kaczynski jest twardy - moglby lbem gwozdzie wbijac ;)

Prawda o polskich politykach:
        www.mleczko.pl/img/policja/big/2.gif
        img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif
      • arek64 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:06
        Tak, tak. I nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne.
      • kralik111 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:26
        Kaczynski jak na razie szczeka i straszy, niczego nie wyneogcjonowal...:DDD

Brawo palestrina2005, PiSi wiejski filozof !!!
        ;DDD
      • kat_bolszewikow_z_pisu nie za malo tej W_A_Z_E_L_I_N_Y ? 19.07.07, 09:28
        mozesz dalej uprawiac te lizusowska propagande; poza PISiorami nikt nie wierzy
        w to co piszesz
      • peperoncino Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:44
        palestrina, idź na forum gazety polskiej, albo innej tuby kartofli. naprawdę
        nie rozumiesz takiego prosztego zdania?
      • dr_avalanche Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 10:25
        Wiecie co? Jeszcze pół roku temu wszystkie te palestriny, galby, jukiery
        skutecznie mnie prowokowały i wkurzały. A teraz już tylko śmieszą. Zupełnie jak
        poseł Karski, który wczoraj w TVN24 opowiadał jak to najwspanialszy rząd w
        historii wszystkich RP kroczy od sukcesu do sukcesu. Bla, bla, bla, myślenie
        magiczne, zaklinanie rzeczywistości, tyle że to już praktycznie nikogo nie rusza.
        • palestrina2005 Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 10:52
          PKB - wzrost o ponad 7%
          Bezrobocie - spada
          Miejsc pracy - więcej
          Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy
          Złoty - mocny
          PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii
          Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza
          spadek korupcji...

A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko
          przemawia za PiS...

Widać że to Ty "zaklinasz rzeczywistość" nie pisząc w swoim komentarzu ani
          jednego konkretu...
          • kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:12
            > A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko
            > przemawia za PiS...

Jasne. Jesli bedzie w tym roku urodzaj, to tez to zasluga pis. Ale jesli bedzie
            nieurodzaj to juz wina ukladu...

• dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:27
            Podaj mi nazwy ustaw uchwalonych przez ten sejm oraz rozporządzenia rządu,
            którym to wszystko zawdzięczamy, a porozmawiamy o konkretach.

Ja znam dwa takie konkrety, i nie mają one nic wspólnego z IV RP: podpisanie w
            Atenach traktatu akcesyjnego do UE w kwietniu 2003 oraz wyniki referendum w
            sprawie przyjęcia traktatu akcesyjnego do Unii Europejskiej z 7-8 czerwca 2003.

W wykonaniu obecnego rządu wszystko co nie jest konsekwencją tych wydarzeń - od
            sposobu przeprowadzenia lustracji po politykę ochrony zdrowia czy edukację -
            jest katastrofą.
            • palestrina2005 Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:35
              No i Kaczyńscy znakomicie wykorzystują nasze wejście do UE...
              Nie reformują na siłę - tak jak SLD które "reformowało" służbę zdrowia niszcząc
              to co zrobiło AWS...
              Polska najlepiej wykorzystała wejście do UE ze wszystkich nowych krajów...

Co zorbił PiS - przede wszystkim walaka z korupcją - awansowaliśmy w rankingu
              Transparency International.
              To wynik aresztowań które robi Ziobro - transmitowanych w TV - potencjali
              łapówkarze teraz się boją... a korupcja jest antywzrostowa - każdy to wie...

Poza tym teraz mamy obniżenie składki rentowej i odmrożenie progów...
              • kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:47
                > Nie reformują na siłę - tak jak SLD które "reformowało" służbę zdrowia niszcząc
                >
                > to co zrobiło AWS...

Jasne.
                Dewiza jasnie panujacego ministra zdrowia jest: "to dobrze, ze niektore szpitale
                upadna".
                Cokolwiek bym nie myslal o sld, to jednak za rzadow Belki probowalo ono zaradzic
                problemom w sluzbie zdrowia (sup sie to chyba nazywalo), ale nie mieli
                wiekszosci i glosami obecnych poslow pis i po projekt upadl. Nie wiem, czy
                rozwiazalo by to wszystkie problemy, ale byloby jakimkolwiek dzialaniem.
                A pis? Niech szpitale upadaja...

Kolejny mi sie przyklad nawija - jak to pis likwiduje bezrobocie przez to, ze
                ludzie wyjezdzaja za granice. Pewnie jak wiecej wyjedzie, to pozostanie po nich
                3 mln mieszkan. Zaiste cud i spelnienie obietnic! Alleluja i do przodu!

o rządach kaczyńskich i całej reszty:
                "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu"
                • palestrina2005 Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:59
                  hahaha... SLD próbowało "zaradzić" problemom w służbie zdrowia, co roku
                  zwiększając składkę zdrowotną, dociążając mnie dodatkowymi podatkowymi (nie
                  oszukujmy się) opłatami i pompując coraz więcej kasy w nieefektywny system
                  służby zdrowia... I co to dało???? Nic....

A Religa ma rację - nieefektywnie zarządzane szpitale powinny upaść...
                  Trzeba służbę zdrowia sprywatyzować, chociaż częściowo. Tylko wolnorynkowe
                  mechanizmy mogą coś tu uzdrowić...
                  • kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:17
                    A ty rozumiesz co inni pisza??? Byl taki projekt za rzadow Belki (przygotowany
                    przez Balickiego), zeby przeksztalcic publiczne zaklady zdrowia w spolki.
                    Projekt uwalony wtedy przez pis i po. Od tego czasu nic nie zostalo ruszone. Ale
                    skad ty moglbys takie rzeczy wiedziec? Oficjalna propaganda pisu pewnie o tym
                    nie wspomina, nie?

Siekiera, motyka, morze słone
                    Znajdźmy premierowi żonę

Siekiera, motyka, lasy, knieje,
                    Jak po*ebie - znormalnieje.

(proste, wrecz prostackie miejscami, ale spodobalo mi sie, bede pewnie co jakis
                    czas cos wklejal):
                    www.joemonster.org/art/7155/Zakazane-piosenki-IV-RP
                  • morte_macabre Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:20
                    Sprywatyzować? "Po moim trupie" rzekł minister Religa.
                    • dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:54
                      No proszę, złamie się człowiek, potraktuje taką palestrinę normalnie, zamiast
                      wzruszyć ramionami odpowie jak jakiemuś muslącemu, a ten jak katarynka swoje -
                      podejrzewam że to jest postać, która - gdyby zaszła taka potrzeba - nawet
                      nadejście lata potrafiłaby bez mrugnięcia okiem wciskać nam jako sukces rządów
                      PiS-u ;)
                      • kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:28
                        Pamietasz "Cesarza" Kapuscinskiego (zakladam, ze czytales, bo czemu zakladac
                        inaczej)? Byl tam opisany minister informacji w rzadzie Hajle Sellasje. To
                        musial byc taki sam czlowiek - jak by sie wszystko nie walilo, ilu ludzi by nie
                        umarlo z glodu, to zawsze byly "sukcesy, doganianie, przesciganie". I tak w kolko...

(a tak po prostu wzruszyc ramionami jak ktos niezmierzona glupote prezentuje?
                        chyba sie nie da i trzeba przyznac do odrobiny pazernosci... fajnie kogos czasem
                        nazwac kretynem majac ku temu podstawy... ja przynajmniej czasem mam taka
                        potrzebe - i to nie w imie niskich instyktow, ale w imie naprawy swiata,
                        oczywiscie...)

Lekarze rozpoznali nową jednostkę chorobową, to tzw. daltonizm umysłowy.
                        Oto typowe przykłady:

"... nikt nam nie wmówi ze czarne jest czarne, a białe jest białe"
                        (j. kaczyński, właściciel kota)

"Tak dalece powinniśmy być zgodni z Kościołem katolickim, ażeby uznać za czarne
                        to, co naszym oczom wydaje się białe, jeśliby Kościół określił to jako czarne."
                        (Ignacy Loyola, założyciel zakonu jezuitów)
                    • dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:57
                      Oczywiście pomijam tu fakt, że nie doczekałem się odpowiedzi z choćby jednym
                      wymienionym aktem prawnym, którym ten rząd czy sejm doprowadziły zdaniem
                      palestriny do rozkwitu gospodarczego IV RP. To kiepska pamięć, chwilowy brak
                      dostępu do źródeł, czy może - ależ nie, to przecież niemożliwe! - takich aktów
                      po prostu nie ma ;)?
                  • pocieszne Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:25
                    palestrina2005 napisał:

> Trzeba służbę zdrowia sprywatyzować, chociaż częściowo. Tylko wolnorynkowe
                    > mechanizmy mogą coś tu uzdrowić...

woooow ,a Ty od kiedy w PO ?
          • c.rayback Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:01
            > PKB - wzrost o ponad 7%

Wypadkowa dzialalnosci poprzednich rzadow.

> Bezrobocie - spada

Jasne - nadal bedzie spadac,bo w ciagu 2 lat wyjedzie jeszcze 2 miliony ludzi,w sumie bedzie kolo 5 mln. na emigracji

> Miejsc pracy - więcej

Wynik dobrej koniunktury.

> Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy

Efekt pracy p.Balcerowicza m.in.

> Złoty - mocny

J.w

> PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii

Juz o tym pisales.Poza tym zapytaj ludzi na ulicy o ten poziom zycia.

> Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza
            > spadek korupcji...

Co bylo swietnie widac jak wyszla sprawa "Leppergate"

> przemawia za PiS...

Raczysz wiec zartowac,przypisujac to wszystko PiS.Zjawiska ekonomiczne rozkladaja sie w czasie,nie dzieja sie natychamiast.Klamiesz mowiac ze PiS sie przyczynil do tego.Zdyskontowali po prostu sukces wypracowany przez innych i nie udalo im sie tego spieprzyc.

I jeszcze jedno: gdzie to solidarne panstwo ze swoimi 3 milionami tanich mieszkan?
          • eti.gda Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:04
            palestrina2005 napisał:

> Bezrobocie - spada
            > Miejsc pracy - więcej
            > Złoty - mocny
            > Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza
            > spadek korupcji...
            >
            > przemawia za PiS...
            >
            > Widać że to Ty "zaklinasz rzeczywistość" nie pisząc w swoim komentarzu ani
            > jednego konkretu...
            >

Masz rację. Niech ten rząd trwa jak najdłużej, niech nie wpie.. się do
            gospodarki, niech się lustruje, dekomunizuje, obrzuca nawzajem błotem,
            dostarczając nam rozrywki. Nie bezpłatnej, bo to finansujemy my z naszych
            podatków, ale może warto te koszty ponosić.
          • pocieszne Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:18
            palestrina2005 napisał:

> Bezrobocie - spada
            > Miejsc pracy - więcej
            > Złoty - mocny
            > przemawia za PiS...

i ten niebywaly sukces PISu(?) bierze sie tylko z tego ze nie tykaja sie
            gospodarki,zadnych gospodarczych regulacji ,ustaw...itd i taaaaki sukces !!!

strach sie bac co by bylo gdyby wzieli sie za gospodarke - OBY NIE
          • swoboda_t Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 14:01
            "Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza
            spadek korupcji..."

Polska jest na 62 miejscu w towarzystwie Jamajki, ma 3,7 CPI. W poprzednim
            raporcie miała 3,4CPI i była na 70 miejscu. Awans jest więc symboliczny. Dalej -
            w 2003 roku, w szczycie rządów aferzystów z SLD, "układu" itp. Polska miała
            3,6CPI, a więc wg/ Transparency International była tylko minimalnie bardziej
            skorumpowana niż obecnie. istotnie - wspaniały sukces :D Dodam, że w innym
            rankingu porównującym zakres wolności gospodarczej i przyjazności wobec
            biznesu, Polska w ub. roku otrzymała gorszą notę niż w 2005. Jesteśmy w grupie
            państ o niskiej wolności gospodarczej, na poziomie państw trzeciego swiata i po
            roku rządów kaczek zbliżamy się do najgorszej grupy, w której czekają już na
            nas m.in. Kuba, korea Północna, Iran. Też niebywały sukces.
        • kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:09
          > Wiecie co? Jeszcze pół roku temu wszystkie te palestriny, galby, jukiery
          > skutecznie mnie prowokowały i wkurzały. A teraz już tylko śmieszą. Zupełnie jak
          > poseł Karski, który wczoraj w TVN24 opowiadał jak to najwspanialszy rząd w
          > historii wszystkich RP kroczy od sukcesu do sukcesu. Bla, bla, bla, myślenie
          > magiczne, zaklinanie rzeczywistości, tyle że to już praktycznie nikogo nie rusz
          > a.

Uwazaj, bo sie zaczynasz przyzwyczajac, a stad tylko krok do akceptacji tej
          calej patologii ;)

o rządach kaczyńskich i całej reszty:
          "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu"
          • dr_avalanche Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:18
            Oj nie, przyzwyczaić to się do tego raczej nie można ;)

Po prostu myślę że śmiech jest lepszą odpowiedzią niż złość i podejmowanie
            dyskusji na ich warunkach. Zdrowiej, a i skuteczniej, bo po drugiej stronie
            jakoś oręża akurat na tę broń nie zaobserwowałem. Kiepsko tam z poczuciem humoru :D
            • kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:38
              > Oj nie, przyzwyczaić to się do tego raczej nie można ;)

Bardziej niz o przyzwyczajenie, chodzi o zniechecenie do protestu - ludzie
              potrafia mowic: nie chce mi sie juz protestowac, przeciez juz protestowalem i
              nic to nie dalo... (a z drugiej strony gra na przeczekanie jest na porzadku
              dziennym tej ekipy)

> Po prostu myślę że śmiech jest lepszą odpowiedzią niż złość i podejmowanie
              > dyskusji na ich warunkach. Zdrowiej, a i skuteczniej, bo po drugiej stronie
              > jakoś oręża akurat na tę broń nie zaobserwowałem. Kiepsko tam z poczuciem humor
              > u :D

Przeciez sie rozumiemy ;) A smiech rzeczywiscie zawsze byl bronia, z ktora
              walczyc nijak sie nie dalo. Ot, chociazby piosenki i wierszyki z czasow okupacji
              hitlerowskiej sie przypominaja ;)

Siekiera, motyka, piłka, swąd...
              Kiedy oni pójdą stąd?!

Siekiera, motyka, sznurek, budka
              Jak może być zgwałcona prostytutka

Siekiera motyka piłka dupa
              oszołomów w rządzie kupa

i inne na:
              www.joemonster.org/art/7155/Zakazane-piosenki-IV-RP
      • manasonta palestrina2005... to twardy idiota ! 19.07.07, 10:50
      • podatnik2 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 12:03
        Przepraszam, ale odniosłem inne wrażenie.

Bardziej na miejscu byłoby powiedzenie,że sprawia wrażenie twardego negocjatora.
        Przypomnijmy, co było z deklaracją berlińską, co było w Brukseli, jak wyglądają
        negocjacje z Bushem w sprawie "tarczy"...

Twardy z pozoru.
    • bartosz731 te co s-kaczą i fruwają... 19.07.07, 08:58
      Podparł się w boki jak basza;
      "Hulaj dusza! hulaj!" - woła,
      Śmieszy, tumani, przestrasza.

I tak w kółko; nic nie robią jako rząd, co rusz jakieś trzęsienie ziemi, żeby ludzie mieli o czym gadać. Gdyby Kaczyński /+ cała reszta zbirów/ był rzeczywiście "mężem stanu", na którego sie kreuje, to by wziął jednego z drugim na dywanik i po cichu załatwił sprawę. A publiczności by oświadczył, co z rozmów wynikło. Ale do minimum cywilizacyjnych stanardów tak jemu, jak i całej reszcie menażerii to daleko. Lata świetlne.
      Nudne to już się robi. Mieszkam w Niemczech - nawet w państwie pani Hitler vel Merkel (że posłużę się frazą papy Wielkiego G) takie rzeczy by już dawno nie przeszły. Gdzie opozycja? Co na to lud? Faceciki żyją w jakimś matrixie. Oby się z niego wybudzili jak najszybciej. Z ręką w nocniku, na prowincji, daleko od sejmów, kancelarii i innych szoferów.
      Pozdrawiam
    • jaroslaw_nieomylny To straszne! Oby tylko Durn skierowal wniosek 19.07.07, 08:59
      bo moze stwierdzic ze tego nie zrobi no i oby Jarek nie wpadl na pomysl by nie
      przeprowadzac wyborow bo uklad je sfalszuje...
    • purcman1 Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 09:00
      a dlaczego niby komisja śledcza ma od razu paraliżować pracę CBA ???
      chłopaki będą zajęci ukrywaniem dowodów świadczących o ich partactwach i
      niekompetencji czy co ?? co za pierdoły !

• eexmd2 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:50
        > a dlaczego niby komisja śledcza ma od razu paraliżować pracę CBA ???

no wlasnie, na to pytanie nikt nie umie sensownie odpowiedziec
        pis sra w gacie ze strachu przed ta komisja, boja sie powtorki losu millera i
        komisji rywina
        ale nawet jak odwleka sprawe, wczesniej czy pozniej i tak to powroci
    • kat_bolszewikow_z_pisu dlaczego f_u_h_r_e_r_tak sie boi komisji sledczej 19.07.07, 09:00
      widocznie akcja policji politycznej PISiorow nie byla zgodna z prawem

ale niech fuhrer wie,ze najpozniej za 2 lata taka komisja powstanie i wyjdzie
      co SB robilo
    • drogba666 Rób te wybory dziadzie 19.07.07, 09:06
    • ponury_drwiacy_szyderca Kończ mały kartoflu, wstydu sobie oszczędź 19.07.07, 09:11

• haen1950 LiS chytrusek 19.07.07, 09:14
      Przyjmie warunki premiera. Musi przyczaić się w kaczniku do najbliższych sesji
      sejmowych. Potem zacznie rzeź kaczątek.
    • pan_opticum ]:-) 19.07.07, 09:22
      Obecny reżim powtarza że "niewinni nie mają się czego bać". Dlaczego więc boi
      się powołania komisji śledczej? SLD nie blokowało możliwości powołania takich,
      PiS już tak. Komisje jak wszystko w tym kraju mają służyć interesom PiSu.
      • eti.gda Re: ]:-) 19.07.07, 12:52
        pan_opticum napisał:

> Obecny reżim powtarza że "niewinni nie mają się czego bać". Dlaczego więc boi
        > się powołania komisji śledczej? SLD nie blokowało możliwości powołania
        takich,
        > PiS już tak. Komisje jak wszystko w tym kraju mają służyć interesom PiSu.

Właśnie niewinni i uczciwi powinni się bać, bo łajdaki sobie zawsze jakoś
        poradzą.
        "Nie będzie w Polsce dobrze, póki się nie rozstrzela stu tysięcy łajdaków! A
        jak się tylu nie znajdzie? Nie szkodzi, to się dobierze z uczciwych". (Franc
        Fiszer, przedwojenny bonvivant i facecjonista warszawski)

Naziści też powtarzali, że porządny Niemiec nie ma się czego bac. I Niemcy
        uwierzyli. Mówili sobie: "To nie nasz problem, to prześladuje się Żydów,
        komunistów, my nie musimy się bać. Już wkrótce okazało się, jak bardzo się
        pomylili.

"Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Kiedy przyszli
        po komunistów, nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po
        katolików. Nie protestowałem, bo nie byłem katolikiem. Wreszcie przyszli po
        luteran. Zaprotestowałem. Wtedy przyszli po mnie. I już nie miał kto
        protestować". (pastor Martin Niemoeller)
    • goral65 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:24
      przecież to jest dyktatura w każdym tego słowa znaczeniu
    • chigliack Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 09:25
      Ciągle czekam na rozbicie układu: zwyklydzien.blox.pl
      • gburiaifuria Re: Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 12:13
        chigliack napisał:

> Ciągle czekam na rozbicie układu: zwyklydzien.blox.pl

tez czekam na rozbicie ukladu- tego, stworzonego przez PiS.
    • chigliack Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 09:27
      Premierze, zanim wybory, chciałbym rozliczyć Pana z rozbicia układu:
      zwyklydzien.blox.pl
    • grogreg Trzeba przyznac ze intencje Kaczynskich sa czyste. 19.07.07, 09:28
      Bo taki Lepper i Giertych trzymaja sie sie wladzy dla kasy i wplywow.
      Ale Kaczynscy trzymaja sie wladzy dla semej wladzy. Czysta niczym nie skazona
      rzadza wladzy.
      • qc Kartofel liczy do trzech.. 1, 2, dwa i pol... 19.07.07, 09:31
        dwa i 3/4.
        Groteska.
    • bugmenot.com Albo powstanie koalicja POLiS, a premierem 19.07.07, 09:29
      zostanie Sting.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka