sumienie.lk 19.07.07, 08:32 Kolejny wybieg Jarosława Kaczyńskiego, który usilnie walczy o utrzymanie stołka pod zadkiem. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
trydzyk przejsciowy kryzys, ktory trwa wiecznie 19.07.07, 08:39 I tak sie nic nie zmieni. Koalicjanci, jak swinki, troche pokwicza, pokloca sie, ale wizja pelnego korytka zawsze ich w koncu polaczy. I wroca z mlaskaniem do zarcia. F. Odpowiedz Link Zgłoś
janwatroba Re: przejsciowy kryzys, ktory trwa wiecznie 19.07.07, 08:48 Dokladnie. MUlat i czlowiek kon wymysla dorobia ideologie do swojego trwania "dla dobra Polski" w koalicji inic sie nie zmieni. Odpowiedz Link Zgłoś
almagus Re: przejsciowy kryzys, jowejek Aćkaplaćka! 19.07.07, 09:05 Jowejek Aćkaplaćka! Ależ tandem PiSiORkowy, gejtychowy do połowy, w dalszej części leppiejowy, bezgłowy jeździec ćwiczy, ale nie ma kierownicy! Usiadł PiSiOR na gejtychu i próbuje na popychu! Usiadł PiSiOR na lepbierze i kręci jak na rowerze. Jeszcze wzięli też jednego, co ich wspiera w macanego! Pedały bez kierownicy, więc lądują w gnojowicy! Ty kombinuj w swojej główce, by nie znaleźć się w gnojówce! www.youtube.com/watch?v=nDHbimDHNB4 POwodzenia! W Unii siedzą już przy torcie, oni dyszą przy aorcie! Gryź w aortę, szkaluj wroga, wykorzystuj nawet Boga! Nie uszanuj ducha w grobie, na ikonę siknij sobie!” To są specjaliści smrodu, do ogłupiania narodu. Kombinują w PiSsu główce, jak utopić cię w gnojówce! Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 premier na klęczkach przed złodziejem z Torunia 19.07.07, 09:44 "ważna częśc elektoratu" - plujący nienawiścią emeryci, których PiS stał się zakładnikiem :)) Rzygać się chce, jak premier i prezydent mojego kraju klękają przed Rydzykiem... Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS ma pełne gacie na myśl o komisji ds. CBA :)) 19.07.07, 09:47 CBA kompromituje się każdą akcją :) Miało być odkrycie "układu", aresztowania komuchów, a mamy ściganie lekarzy i Leppera :)) Żenada i kompromitacja. Ziobro aresztuje w świetle fleszy lekarzy, kiboli, a potem po cichu ich wypuszcza :)) Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 Niech tak Kaczor nie straszy bo po następnych 19.07.07, 10:13 wyborach premierem nie bedzie. Panowie Lepper i Giertych ja bym na waszym miejscu powiedział sprawdzam. Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Niestety, przyszłość PiSu wygląda trochę kiepsko 19.07.07, 11:19 Nie podzielam samozadowolenia pana Jarosława. Główny konflikt między PiSem a LiSem dotyczy akceptacji eurokonstytucji i brak jej akceptacji ze strony LiSa - a takiej zapewne nie będzie - doprowadzi do wcześniejszych wyborów. Po spartaczonych negocjacjach w Brukseli sprawa nie wygląda wesoło - jedyne co wywalczyli Kaczyńscy to przedłużenie Nicei o 5 lat, reszta wygląda wręcz tragicznie. Zatem będą usiłowali sprzedać społeczeństwu ten kiepski towar w jakimś zastępczym opakowaniu. Elektorat prawicowy już dziś odpływa od bliźniaków, z przykrością muszę powiedzieć, że również jestem bardzo rozczarowany ich rządami. Praktycznie niczego do tej pory nie załatwiono z licznych obietnic wyborczych. Czas ucieka, a nic się nie dzieje. Rozgrywki polityczne w celu zasłonięcia własnych błędów i partactwa powodują coraz większe poirytowanie wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Po wyborach znow usiada przy wspolnym stole 19.07.07, 13:18 Co tu duzo gadac. Kaczynscy musza miec koalicjanta bo ich jest za malo. Rozmowy czas zaczac na powrot. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Po wyborach znow usiada przy wspolnym stole 19.07.07, 13:30 > Kaczynscy musza miec koalicjanta > bo ich jest za malo. A ja uwazam, ze jest ich za duzo. Co najmniej o dwoch... ________________________ Bracia kaczyńscy to marksizm w najlepszym wydaniu. Oczywście należy rozumieć o jakie nazwisko Marx sie rozchodzi. Myślę że Lecha można porówać do Chico, a Jarosława do Harpo. Ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Zdrajcy i sprzedawczyki. 19.07.07, 10:29 W niczym nie jestescie lepsi od starych komuchow, Kaczynscy. Jestescie tylko pacholkami dla kosciola i Watykanu. Odpowiedz Link Zgłoś
fraglesi67 Wesoły autobus 19.07.07, 09:06 Mój komentarz: "Gnaliśmy z góry. Za kierownicą siedział jakiś konus. Obok jego kopia. Widać bliźniak. Zmiennik?" cd: fraglesi.wordpress.com/2007/07/19/wesoly-autobus/ Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Wesoły autobus 19.07.07, 09:44 A autobus ów, zaprzężony w brunatnego konia, zaś ten pojazd jedynie do przewozu chyba jednak buraków zbudowany został, bo to one, najwięcej na tym kursie skorzystały. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzur Romanie Mądry i Andrzeju Prawy! 19.07.07, 08:54 Romanie Mądry i Andrzeju Prawy! Nie obawiajcie się braci Kaczyńskich. Wyborów nie będzie. Lud tak jest skołowany, że na pewno nie będzie głosował na PiS. Negocjujcie, szantażujcie, możecie dużo wyrwać dla siebie. Kaczory, to takie typy, że jakbyście nie byli im potrzebni, to z wami nie gadaliby. Bylibyście ignorowani, czy wręcz pomiatani na całej szerokości kontaktów. Ale gadają, to znaczy, że bardzo was potrzebują. Odpowiedz Link Zgłoś
chamoobrona A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacun 19.07.07, 09:56 A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacunek do Jarosława, którego uważam za bardzo wytrawnego polityka. Skoro demokracja polega na rządach większości, to polityk w systemie demokratycznym musi zawłaszczyć jak najszersze pole elektoratu, a że Jarosław zagospodarowuje elektorat moherowy, tzn., że wie na czym demokracja polega i potrafi się w niej odnaleźć. Mam nadzieję, że jak najprędzej dojdzie do przyspieszonych wyborów i w Polsce w końcu będzie rządzić koalicja POPISowa. Ostatnie dni naprawdę napawają mnie optymizmem, jeśli chodzi o polską scenę polityczną Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 10:34 PoPiS? - chyba Cię pop..... Jako wyborca PO sobie nie życzę! Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 11:55 jardo-g napisał: > PoPiS? - chyba Cię pop..... Jako wyborca PO sobie nie życzę! tez sobie nie zycze popisu, wiec dlatego tym razem nie zaglosuje na PO, tylko na tych, co ich nie lubie, mianowicie LiD, bo tylko oni sa gwarantem nie wejscia w koalicje z pis i wyoutowania go. Odpowiedz Link Zgłoś
jardo-g Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:47 " tych, co ich nie lubie, mianowicie LiD, bo tylko oni sa gwarantem nie wejscia w > koalicje z pis i wyoutowania go. : Nie byłbym taki pewien - w poprzednim sejmie głosowali ręka w rękę. Np w kwestii stawki 50% PIT. PS - Borowski nadal chce ja wprowadzać? Odpowiedz Link Zgłoś
tomkowski4444 Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 10:47 Podoba mi sie Kaczynski coraz bardziej pomimo tego ze na niego nie glosowalem Dlaczego??? Nie ma czasu juz w polsce na brandzlowanie sie z innymi partiami>>>>WYGRANY BIERZE WSZYSTKO<<<< tak jest w kazdym nnormalnym kraju tylko w polsce gdzie "nienormalnosc jest normalnoscia" dzieja sie takie rzeczy. brawo Ziobro i inni dosc korupcji jakiejkolwiek trzeba ja wycinac ja wrzod. Doprowadzcie w koncu do dwupartujengo systemu wladzy jak jest w normalnych krajach bo takie brandzlownia to doprowadzilo polske do rozbiorow!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eszrdx Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 11:27 w krajach demokratycznych system dwupartyjny nie jest zadna regula. zauwazyles, ze Ziobro i Kaczynskiego piszesz z wielkiej litery, a Polske z malej ? Odpowiedz Link Zgłoś
baby1 W systemie jednomandatowych okręgów wyborczych, 19.07.07, 11:56 a jedynie taki system może byc dwupartyjny, PiS nie byłby w stanie nic osiagnąć bo ludzie głosowaliby na konkretne osoby a nie na półgłówków delegowanych przez partie. Odpowiedz Link Zgłoś
komandor_gruzel Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:29 System dwupartyjny wcale nie jest taki wspaniały, jak uważasz. Jego główną wadą jest brak możliwości wyrwania się ze swoich własnych okopów, a polaryzacja następuje prawie zawsze tylko na jednej osi (np. prawica-lewica). Prawdziwym problemem jest to, że Polacy absolutnie nie potrafią rozmawiać, współpracować, zauważać płaszczyzn porozumienia, nie potrafią się w godny i cywilizowany sposób różnić. Zawsze plują i kpią z tych, którzy mają odmienne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Nie podziela Twojego optymizmu 19.07.07, 11:36 Elektorat "moherowy", jak to łaskawie określiłeś, toleruje Kaczyńskich bo nie ma alternatywy. Z braku alternatywy, dzięki niewątpliwej zasłudze Radia Maryja i O. Rydzyka został wybrany socjaldemokrata Lech na prezydenta, z jego mocno lewicującą i rozpolitykowaną żoną (o której nikt nic nie wiedział, i co teraz jest powodem wielkiego rozczarowania). Lech, który na dodatek w negocjacjach z USA i Niemcami jest przerażająco miękki i ustępliwy, a przede wszystkim nieprofesjonalny, a w polityce wewnętrznej wprowadzający dodatkowy chaos (przykład - spartaczenie ustawy o lustracji), i którego kancelaria to w większości urzędniczki warszawskiego ratusza, specjalistki od budowy muzeum Żydów polskich. Jarosław też wrócił do politycznego oblicza i preferencji personalnych z czasów Nieporozumienia Centrum, doprowadził do odpływu z PiSu wartościowych i ideowych polityków, a promuje różnych beznadziejnych kuchcińskich i gosiewskich.... Polityka gospodarcza... jak można mówić o czymś, czego nie ma? Pani Gilowska to totalne nieporozumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Re: Nie podzielam Twojego optymizmu 19.07.07, 11:46 I jeszcze jedno - trochę mnie dziwi, że tak wytrawni politycy jak "drapieżne kaczory" nie uwzględnili faktu istnienia V kolumny III Rzeczypospolitej, czyli Trybunału Konstytucyjnego, który de facto torpeduje wszelkie niewygodne dla "układu" ustawy... Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: A ja po tym przemówieniu mam coraz większy sz 19.07.07, 12:57 chamoobrona napisała: > A ja po tym przemówieniu mam coraz większy szacunek do Jarosława, którego uważa > m > za bardzo wytrawnego polityka. Skoro demokracja polega na rządach większości, > to polityk w systemie demokratycznym musi zawłaszczyć jak najszersze pole > elektoratu, a że Jarosław zagospodarowuje elektorat moherowy, tzn., że wie > na czym demokracja polega i potrafi się w niej odnaleźć. Mam nadzieję, że jak > najprędzej dojdzie do przyspieszonych wyborów > i w Polsce w końcu będzie rządzić koalicja POPISowa. > Ostatnie dni naprawdę napawają mnie optymizmem, jeśli chodzi o polską scenę > polityczną "Demokracja to ustrój, w którym stu idiotów może przegłosować 99 mędrców". (Winston Churchill) Odpowiedz Link Zgłoś
sternocleidomastoideus Ty to wiesz, ja to wiem - Wyborów NieBędzie!!! 19.07.07, 09:03 Roman i Andrjiu portkami trzęsą... Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Ty to wiesz, ja to wiem - Wyborów NieBędzie!! 19.07.07, 12:27 sternocleidomastoideus napisał: > Roman i Andrjiu portkami trzęsą... ================ Chyba jednak to kwaczor portkami trzesie. To jest riposta jednojajowych na zapowiedz zemsty Leppera i opublikowanie akt FOZZ, ArtB, Telegrafu i innych, w ktorych nieslawny swoj udzial maja wlasnie kwaczynscy. Odpowiedz Link Zgłoś
tetradrachma jestem, ex definitione, przeciwnikiem obu braci, 19.07.07, 08:41 bo są to dyletanci. Co dosadnie zdefiniował Wałęsa: "durnie". Ale, jak patrzę na polska klasę polityczną to ogarnia mnie przerażenie. To "smutek tropików" . Jest paru polityków (Komorowski, Borowski, Chlebowski) ale to kropla w morzu bydła. Odpowiedz Link Zgłoś
presentation1 ...Uwazam ze........... 19.07.07, 08:41 na geby Samoobrony i LPR trzeba zalozyc KAGANIEC.Nie ma innego wyjscia. www.bloguez.com/POLSKA/197407/...Lekarz-pasozyt?.............. Odpowiedz Link Zgłoś
takajednaania Re: ...Uwazam ze........... 19.07.07, 08:55 A potem na PO, SLD, wolne media, wolność osobistą i obywatelską.... Marzy Ci się - wzorem kaczkoidów - dyktaturka. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: ...Uwazam ze........... 19.07.07, 09:25 presentation1 napisał: > na geby Samoobrony i LPR trzeba zalozyc KAGANIEC.Nie ma innego wyjscia. Ale to juz nie jest demkracja, tym bardziej panstwo prawa i sprawiedliwosci, o solidarnym panstwie tez trzeba zapomniec, w takim razie wytlumacz mi Leszek, co takiego ma Prawo i Sprawiedliwosc do zaoferwania spleczesntwu, skoro nawet komisji do zbadania niejasnych spraw CBA boja sie jak diabel wody swieconej, no i wytlumacz mi w jaki sposb komisja mialaby sparalizowac "prace" CBA, bo oprucz sprawy Blidy i Leppera niczym innym nie moze sie pochwalic, zauwaz, ze jedynym osiagnieciem komisji jest krupcja koalicjantow, a i tak nic to nie daje bo takie LPR z Giertychem i Wierzejskim na ktorych prokuratura ma bardzo powazne i bardzo konkretne dowody sa chronieni przez premiera i ministra sprawiedliwosci ? Nie zrozum mnie zle, nie zadaje ci tych pytan po to by wbic ci "klina", ja naprawde mam powazne watpliwosci co do celu i sensu trwania tego cyrku. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 08:42 Premier przyznał też, że koalicjanci powinni zobowiązać się do niepopierania pomysłu powołania sejmowej komisji śledczej, która miałaby zbadać działania Centralnego Biura Antykorupcyjnego. Przyznał? Chyba oświadczyl, powiedzial. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:28 loppe napisał: > Premier przyznał też, że koalicjanci powinni zobowiązać się do niepopierania > pomysłu powołania sejmowej komisji śledczej, która miałaby zbadać działania > Centralnego Biura Antykorupcyjnego. > > Przyznał? Chyba oświadczyl, powiedzial. Ucz sie polskiego, a bol glowy przejdzie...;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 08:45 "Premier Jarosław Kaczyński potwierdza, że przedstawi liderom LPR i Samoobrony tak zwane "warunki dobrego rządzenia". Od ich spełnienia Prawo i Sprawiedliwość uzależnia dalsze trwanie koalicji." Mamy tu logiczna sprzecznosc. "dobre rzadzenie" i pis? Bez sensu... ________________________ Bracia kaczyńscy to marksizm w najlepszym wydaniu. Oczywście należy rozumieć o jakie nazwisko Marx sie rozchodzi. Myślę że Lecha można porówać do Chico, a Jarosława do Harpo. Ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
logoin Wieczorem sam siebie oskarży 19.07.07, 08:48 o kłamstwo w temacie wcześniejszych wyborów Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 08:50 To co dzieje się obecnie w Polsce jest tragedią. Rządy ksenofobów chcących się utrzymać przy władzy za wszelką cenę powodują, że wchodzą w każdą koalicję, która te rządy pomoże utrzymać. Straszak wyborczy jest dla Kaczyńskiego wygodny, aczkolwiek już mocno wyświechtany. Nowa "siła" czyli LiS też nie zamierza sprawdzić się w konfrontacji z wyborcami, bo ich szanse na reelekcję są dość nikłe. Problemem Polski jest przede wszystkim brak aktywności wyborczej Polaków. Moim zdaniem właśnie to powoduje, że nie mamy klasy politycznej z prawdziwego zdarzenia. Ale teraz proszę usilnie chociażby o selekcję negatywną, bo pseudoprawicowy bolszewizm obecnie rządzących niczego dobrego nie da. LUDZIE, JAK JUŻ BĘDĄ TE WYBORY, TO NA NIE IDŹCIE!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
grajag Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 08:52 Czy ktoś jeszcze wierzy w to co mówią Kaczyńscy?Chyba tylko Pisiolubne! Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyński!!! 19.07.07, 08:54 Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:01 > Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs Jasne. kaczynski jest twardy - moglby lbem gwozdzie wbijac ;) ______________________________ Prawda o polskich politykach: www.mleczko.pl/img/policja/big/2.gif img400.imageshack.us/img400/5281/mleczkoyz3.gif Odpowiedz Link Zgłoś
arek64 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:06 Tak, tak. I nic nas nie przekona, że białe jest białe, a czarne jest czarne. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:26 Kaczynski jak na razie szczeka i straszy, niczego nie wyneogcjonowal...:DDD Brawo palestrina2005, PiSi wiejski filozof !!! ;DDD Odpowiedz Link Zgłoś
kat_bolszewikow_z_pisu nie za malo tej W_A_Z_E_L_I_N_Y ? 19.07.07, 09:28 mozesz dalej uprawiac te lizusowska propagande; poza PISiorami nikt nie wierzy w to co piszesz Odpowiedz Link Zgłoś
peperoncino Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 09:44 palestrina, idź na forum gazety polskiej, albo innej tuby kartofli. naprawdę nie rozumiesz takiego prosztego zdania? Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 10:25 Wiecie co? Jeszcze pół roku temu wszystkie te palestriny, galby, jukiery skutecznie mnie prowokowały i wkurzały. A teraz już tylko śmieszą. Zupełnie jak poseł Karski, który wczoraj w TVN24 opowiadał jak to najwspanialszy rząd w historii wszystkich RP kroczy od sukcesu do sukcesu. Bla, bla, bla, myślenie magiczne, zaklinanie rzeczywistości, tyle że to już praktycznie nikogo nie rusza. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 10:52 PKB - wzrost o ponad 7% Bezrobocie - spada Miejsc pracy - więcej Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy Złoty - mocny PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza spadek korupcji... A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko przemawia za PiS... Widać że to Ty "zaklinasz rzeczywistość" nie pisząc w swoim komentarzu ani jednego konkretu... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:12 > A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko > przemawia za PiS... Jasne. Jesli bedzie w tym roku urodzaj, to tez to zasluga pis. Ale jesli bedzie nieurodzaj to juz wina ukladu... ___________________ Bracia kaczyńscy to marksizm w najlepszym wydaniu. Oczywście należy rozumieć o jakie nazwisko Marx sie rozchodzi. Myślę że Lecha można porówać do Chico, a Jarosława do Harpo. Ubaw po pachy! Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:27 Podaj mi nazwy ustaw uchwalonych przez ten sejm oraz rozporządzenia rządu, którym to wszystko zawdzięczamy, a porozmawiamy o konkretach. Ja znam dwa takie konkrety, i nie mają one nic wspólnego z IV RP: podpisanie w Atenach traktatu akcesyjnego do UE w kwietniu 2003 oraz wyniki referendum w sprawie przyjęcia traktatu akcesyjnego do Unii Europejskiej z 7-8 czerwca 2003. W wykonaniu obecnego rządu wszystko co nie jest konsekwencją tych wydarzeń - od sposobu przeprowadzenia lustracji po politykę ochrony zdrowia czy edukację - jest katastrofą. Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:35 No i Kaczyńscy znakomicie wykorzystują nasze wejście do UE... Nie reformują na siłę - tak jak SLD które "reformowało" służbę zdrowia niszcząc to co zrobiło AWS... Polska najlepiej wykorzystała wejście do UE ze wszystkich nowych krajów... Co zorbił PiS - przede wszystkim walaka z korupcją - awansowaliśmy w rankingu Transparency International. To wynik aresztowań które robi Ziobro - transmitowanych w TV - potencjali łapówkarze teraz się boją... a korupcja jest antywzrostowa - każdy to wie... Poza tym teraz mamy obniżenie składki rentowej i odmrożenie progów... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:47 > Nie reformują na siłę - tak jak SLD które "reformowało" służbę zdrowia niszcząc > > to co zrobiło AWS... Jasne. Dewiza jasnie panujacego ministra zdrowia jest: "to dobrze, ze niektore szpitale upadna". Cokolwiek bym nie myslal o sld, to jednak za rzadow Belki probowalo ono zaradzic problemom w sluzbie zdrowia (sup sie to chyba nazywalo), ale nie mieli wiekszosci i glosami obecnych poslow pis i po projekt upadl. Nie wiem, czy rozwiazalo by to wszystkie problemy, ale byloby jakimkolwiek dzialaniem. A pis? Niech szpitale upadaja... Kolejny mi sie przyklad nawija - jak to pis likwiduje bezrobocie przez to, ze ludzie wyjezdzaja za granice. Pewnie jak wiecej wyjedzie, to pozostanie po nich 3 mln mieszkan. Zaiste cud i spelnienie obietnic! Alleluja i do przodu! _____________________________ o rządach kaczyńskich i całej reszty: "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu" Odpowiedz Link Zgłoś
palestrina2005 Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 11:59 hahaha... SLD próbowało "zaradzić" problemom w służbie zdrowia, co roku zwiększając składkę zdrowotną, dociążając mnie dodatkowymi podatkowymi (nie oszukujmy się) opłatami i pompując coraz więcej kasy w nieefektywny system służby zdrowia... I co to dało???? Nic.... A Religa ma rację - nieefektywnie zarządzane szpitale powinny upaść... Trzeba służbę zdrowia sprywatyzować, chociaż częściowo. Tylko wolnorynkowe mechanizmy mogą coś tu uzdrowić... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:17 A ty rozumiesz co inni pisza??? Byl taki projekt za rzadow Belki (przygotowany przez Balickiego), zeby przeksztalcic publiczne zaklady zdrowia w spolki. Projekt uwalony wtedy przez pis i po. Od tego czasu nic nie zostalo ruszone. Ale skad ty moglbys takie rzeczy wiedziec? Oficjalna propaganda pisu pewnie o tym nie wspomina, nie? ________________________ Siekiera, motyka, morze słone Znajdźmy premierowi żonę Siekiera, motyka, lasy, knieje, Jak po*ebie - znormalnieje. (proste, wrecz prostackie miejscami, ale spodobalo mi sie, bede pewnie co jakis czas cos wklejal): www.joemonster.org/art/7155/Zakazane-piosenki-IV-RP Odpowiedz Link Zgłoś
morte_macabre Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:20 Sprywatyzować? "Po moim trupie" rzekł minister Religa. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:54 No proszę, złamie się człowiek, potraktuje taką palestrinę normalnie, zamiast wzruszyć ramionami odpowie jak jakiemuś muslącemu, a ten jak katarynka swoje - podejrzewam że to jest postać, która - gdyby zaszła taka potrzeba - nawet nadejście lata potrafiłaby bez mrugnięcia okiem wciskać nam jako sukces rządów PiS-u ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:28 Pamietasz "Cesarza" Kapuscinskiego (zakladam, ze czytales, bo czemu zakladac inaczej)? Byl tam opisany minister informacji w rzadzie Hajle Sellasje. To musial byc taki sam czlowiek - jak by sie wszystko nie walilo, ilu ludzi by nie umarlo z glodu, to zawsze byly "sukcesy, doganianie, przesciganie". I tak w kolko... (a tak po prostu wzruszyc ramionami jak ktos niezmierzona glupote prezentuje? chyba sie nie da i trzeba przyznac do odrobiny pazernosci... fajnie kogos czasem nazwac kretynem majac ku temu podstawy... ja przynajmniej czasem mam taka potrzebe - i to nie w imie niskich instyktow, ale w imie naprawy swiata, oczywiscie...) ________________________________ Lekarze rozpoznali nową jednostkę chorobową, to tzw. daltonizm umysłowy. Oto typowe przykłady: "... nikt nam nie wmówi ze czarne jest czarne, a białe jest białe" (j. kaczyński, właściciel kota) "Tak dalece powinniśmy być zgodni z Kościołem katolickim, ażeby uznać za czarne to, co naszym oczom wydaje się białe, jeśliby Kościół określił to jako czarne." (Ignacy Loyola, założyciel zakonu jezuitów) Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:57 Oczywiście pomijam tu fakt, że nie doczekałem się odpowiedzi z choćby jednym wymienionym aktem prawnym, którym ten rząd czy sejm doprowadziły zdaniem palestriny do rozkwitu gospodarczego IV RP. To kiepska pamięć, chwilowy brak dostępu do źródeł, czy może - ależ nie, to przecież niemożliwe! - takich aktów po prostu nie ma ;)? Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:25 palestrina2005 napisał: > Trzeba służbę zdrowia sprywatyzować, chociaż częściowo. Tylko wolnorynkowe > mechanizmy mogą coś tu uzdrowić... woooow ,a Ty od kiedy w PO ? Odpowiedz Link Zgłoś
c.rayback Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 12:01 > PKB - wzrost o ponad 7% Wypadkowa dzialalnosci poprzednich rzadow. > Bezrobocie - spada Jasne - nadal bedzie spadac,bo w ciagu 2 lat wyjedzie jeszcze 2 miliony ludzi,w sumie bedzie kolo 5 mln. na emigracji > Miejsc pracy - więcej Wynik dobrej koniunktury. > Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy Efekt pracy p.Balcerowicza m.in. > Złoty - mocny J.w > PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii Juz o tym pisales.Poza tym zapytaj ludzi na ulicy o ten poziom zycia. > Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza > spadek korupcji... Co bylo swietnie widac jak wyszla sprawa "Leppergate" > A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko > przemawia za PiS... Raczysz wiec zartowac,przypisujac to wszystko PiS.Zjawiska ekonomiczne rozkladaja sie w czasie,nie dzieja sie natychamiast.Klamiesz mowiac ze PiS sie przyczynil do tego.Zdyskontowali po prostu sukces wypracowany przez innych i nie udalo im sie tego spieprzyc. I jeszcze jedno: gdzie to solidarne panstwo ze swoimi 3 milionami tanich mieszkan? Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:04 palestrina2005 napisał: > PKB - wzrost o ponad 7% > Bezrobocie - spada > Miejsc pracy - więcej > Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy > Złoty - mocny > PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii > Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza > spadek korupcji... > > A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko > przemawia za PiS... > > Widać że to Ty "zaklinasz rzeczywistość" nie pisząc w swoim komentarzu ani > jednego konkretu... > Masz rację. Niech ten rząd trwa jak najdłużej, niech nie wpie.. się do gospodarki, niech się lustruje, dekomunizuje, obrzuca nawzajem błotem, dostarczając nam rozrywki. Nie bezpłatnej, bo to finansujemy my z naszych podatków, ale może warto te koszty ponosić. Odpowiedz Link Zgłoś
pocieszne Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 13:18 palestrina2005 napisał: > PKB - wzrost o ponad 7% > Bezrobocie - spada > Miejsc pracy - więcej > Inflacja - niska, poniżej bezpiecznej granicy > Złoty - mocny > PKB per capita świadczący o poziomie życia - najwyższy w historii > A więc wszystkie wskaźniki ekonomiczne "jak jeden mąż" są znakomite. Wszystko > przemawia za PiS... i ten niebywaly sukces PISu(?) bierze sie tylko z tego ze nie tykaja sie gospodarki,zadnych gospodarczych regulacji ,ustaw...itd i taaaaki sukces !!! strach sie bac co by bylo gdyby wzieli sie za gospodarke - OBY NIE Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: Popatrz na wskaźniki makroekonomiczne 19.07.07, 14:01 "Antykorupcyjny ranking Transparency International - awans Polski, co oznacza spadek korupcji..." Polska jest na 62 miejscu w towarzystwie Jamajki, ma 3,7 CPI. W poprzednim raporcie miała 3,4CPI i była na 70 miejscu. Awans jest więc symboliczny. Dalej - w 2003 roku, w szczycie rządów aferzystów z SLD, "układu" itp. Polska miała 3,6CPI, a więc wg/ Transparency International była tylko minimalnie bardziej skorumpowana niż obecnie. istotnie - wspaniały sukces :D Dodam, że w innym rankingu porównującym zakres wolności gospodarczej i przyjazności wobec biznesu, Polska w ub. roku otrzymała gorszą notę niż w 2005. Jesteśmy w grupie państ o niskiej wolności gospodarczej, na poziomie państw trzeciego swiata i po roku rządów kaczek zbliżamy się do najgorszej grupy, w której czekają już na nas m.in. Kuba, korea Północna, Iran. Też niebywały sukces. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:09 > Wiecie co? Jeszcze pół roku temu wszystkie te palestriny, galby, jukiery > skutecznie mnie prowokowały i wkurzały. A teraz już tylko śmieszą. Zupełnie jak > poseł Karski, który wczoraj w TVN24 opowiadał jak to najwspanialszy rząd w > historii wszystkich RP kroczy od sukcesu do sukcesu. Bla, bla, bla, myślenie > magiczne, zaklinanie rzeczywistości, tyle że to już praktycznie nikogo nie rusz > a. Uwazaj, bo sie zaczynasz przyzwyczajac, a stad tylko krok do akceptacji tej calej patologii ;) _____________________________ o rządach kaczyńskich i całej reszty: "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu" Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:18 Oj nie, przyzwyczaić to się do tego raczej nie można ;) Po prostu myślę że śmiech jest lepszą odpowiedzią niż złość i podejmowanie dyskusji na ich warunkach. Zdrowiej, a i skuteczniej, bo po drugiej stronie jakoś oręża akurat na tę broń nie zaobserwowałem. Kiepsko tam z poczuciem humoru :D Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 11:38 > Oj nie, przyzwyczaić to się do tego raczej nie można ;) Bardziej niz o przyzwyczajenie, chodzi o zniechecenie do protestu - ludzie potrafia mowic: nie chce mi sie juz protestowac, przeciez juz protestowalem i nic to nie dalo... (a z drugiej strony gra na przeczekanie jest na porzadku dziennym tej ekipy) > Po prostu myślę że śmiech jest lepszą odpowiedzią niż złość i podejmowanie > dyskusji na ich warunkach. Zdrowiej, a i skuteczniej, bo po drugiej stronie > jakoś oręża akurat na tę broń nie zaobserwowałem. Kiepsko tam z poczuciem humor > u :D Przeciez sie rozumiemy ;) A smiech rzeczywiscie zawsze byl bronia, z ktora walczyc nijak sie nie dalo. Ot, chociazby piosenki i wierszyki z czasow okupacji hitlerowskiej sie przypominaja ;) ________________________ Siekiera, motyka, piłka, swąd... Kiedy oni pójdą stąd?! *** Siekiera, motyka, sznurek, budka Jak może być zgwałcona prostytutka *** Siekiera motyka piłka dupa oszołomów w rządzie kupa i inne na: www.joemonster.org/art/7155/Zakazane-piosenki-IV-RP Odpowiedz Link Zgłoś
podatnik2 Re: Kaczyński to twardy negocjator. Brawo Kaczyńs 19.07.07, 12:03 Przepraszam, ale odniosłem inne wrażenie. Bardziej na miejscu byłoby powiedzenie,że sprawia wrażenie twardego negocjatora. Przypomnijmy, co było z deklaracją berlińską, co było w Brukseli, jak wyglądają negocjacje z Bushem w sprawie "tarczy"... Twardy z pozoru. Odpowiedz Link Zgłoś
bartosz731 te co s-kaczą i fruwają... 19.07.07, 08:58 Podparł się w boki jak basza; "Hulaj dusza! hulaj!" - woła, Śmieszy, tumani, przestrasza. I tak w kółko; nic nie robią jako rząd, co rusz jakieś trzęsienie ziemi, żeby ludzie mieli o czym gadać. Gdyby Kaczyński /+ cała reszta zbirów/ był rzeczywiście "mężem stanu", na którego sie kreuje, to by wziął jednego z drugim na dywanik i po cichu załatwił sprawę. A publiczności by oświadczył, co z rozmów wynikło. Ale do minimum cywilizacyjnych stanardów tak jemu, jak i całej reszcie menażerii to daleko. Lata świetlne. Nudne to już się robi. Mieszkam w Niemczech - nawet w państwie pani Hitler vel Merkel (że posłużę się frazą papy Wielkiego G) takie rzeczy by już dawno nie przeszły. Gdzie opozycja? Co na to lud? Faceciki żyją w jakimś matrixie. Oby się z niego wybudzili jak najszybciej. Z ręką w nocniku, na prowincji, daleko od sejmów, kancelarii i innych szoferów. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jaroslaw_nieomylny To straszne! Oby tylko Durn skierowal wniosek 19.07.07, 08:59 bo moze stwierdzic ze tego nie zrobi no i oby Jarek nie wpadl na pomysl by nie przeprowadzac wyborow bo uklad je sfalszuje... Odpowiedz Link Zgłoś
purcman1 Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe wybor 19.07.07, 09:00 a dlaczego niby komisja śledcza ma od razu paraliżować pracę CBA ??? chłopaki będą zajęci ukrywaniem dowodów świadczących o ich partactwach i niekompetencji czy co ?? co za pierdoły ! Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:50 > a dlaczego niby komisja śledcza ma od razu paraliżować pracę CBA ??? no wlasnie, na to pytanie nikt nie umie sensownie odpowiedziec pis sra w gacie ze strachu przed ta komisja, boja sie powtorki losu millera i komisji rywina ale nawet jak odwleka sprawe, wczesniej czy pozniej i tak to powroci Odpowiedz Link Zgłoś
kat_bolszewikow_z_pisu dlaczego f_u_h_r_e_r_tak sie boi komisji sledczej 19.07.07, 09:00 widocznie akcja policji politycznej PISiorow nie byla zgodna z prawem ale niech fuhrer wie,ze najpozniej za 2 lata taka komisja powstanie i wyjdzie co SB robilo Odpowiedz Link Zgłoś
ponury_drwiacy_szyderca Kończ mały kartoflu, wstydu sobie oszczędź 19.07.07, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
haen1950 LiS chytrusek 19.07.07, 09:14 Przyjmie warunki premiera. Musi przyczaić się w kaczniku do najbliższych sesji sejmowych. Potem zacznie rzeź kaczątek. Odpowiedz Link Zgłoś
pan_opticum ]:-) 19.07.07, 09:22 Obecny reżim powtarza że "niewinni nie mają się czego bać". Dlaczego więc boi się powołania komisji śledczej? SLD nie blokowało możliwości powołania takich, PiS już tak. Komisje jak wszystko w tym kraju mają służyć interesom PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: ]:-) 19.07.07, 12:52 pan_opticum napisał: > Obecny reżim powtarza że "niewinni nie mają się czego bać". Dlaczego więc boi > się powołania komisji śledczej? SLD nie blokowało możliwości powołania takich, > PiS już tak. Komisje jak wszystko w tym kraju mają służyć interesom PiSu. Właśnie niewinni i uczciwi powinni się bać, bo łajdaki sobie zawsze jakoś poradzą. "Nie będzie w Polsce dobrze, póki się nie rozstrzela stu tysięcy łajdaków! A jak się tylu nie znajdzie? Nie szkodzi, to się dobierze z uczciwych". (Franc Fiszer, przedwojenny bonvivant i facecjonista warszawski) Naziści też powtarzali, że porządny Niemiec nie ma się czego bac. I Niemcy uwierzyli. Mówili sobie: "To nie nasz problem, to prześladuje się Żydów, komunistów, my nie musimy się bać. Już wkrótce okazało się, jak bardzo się pomylili. "Kiedy przyszli po Żydów, nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Kiedy przyszli po komunistów, nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po katolików. Nie protestowałem, bo nie byłem katolikiem. Wreszcie przyszli po luteran. Zaprotestowałem. Wtedy przyszli po mnie. I już nie miał kto protestować". (pastor Martin Niemoeller) Odpowiedz Link Zgłoś
goral65 Re: Kaczyński : Warunki PiS albo przedterminowe w 19.07.07, 09:24 przecież to jest dyktatura w każdym tego słowa znaczeniu Odpowiedz Link Zgłoś
chigliack Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 09:25 Ciągle czekam na rozbicie układu: zwyklydzien.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 12:13 chigliack napisał: > Ciągle czekam na rozbicie układu: zwyklydzien.blox.pl tez czekam na rozbicie ukladu- tego, stworzonego przez PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
chigliack Ciągle czekam na rozbicie układu 19.07.07, 09:27 Premierze, zanim wybory, chciałbym rozliczyć Pana z rozbicia układu: zwyklydzien.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Trzeba przyznac ze intencje Kaczynskich sa czyste. 19.07.07, 09:28 Bo taki Lepper i Giertych trzymaja sie sie wladzy dla kasy i wplywow. Ale Kaczynscy trzymaja sie wladzy dla semej wladzy. Czysta niczym nie skazona rzadza wladzy. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Kartofel liczy do trzech.. 1, 2, dwa i pol... 19.07.07, 09:31 dwa i 3/4. Groteska. Odpowiedz Link Zgłoś
bugmenot.com Albo powstanie koalicja POLiS, a premierem 19.07.07, 09:29 zostanie Sting. Odpowiedz Link Zgłoś