Dodaj do ulubionych

Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy

24.07.07, 07:26
po co to forum - nie chce sie na ten temat mówić.... co by było gdyby... po
co to komu? robicie zawsze z każdego nieszczęścia wielki show, a PiSdzielcy
zbijają na tragedii punkciory wyborcze i liczą na poprawe imagu. Kościół też
piecze na żałobie swoją pieczeń - ohyda i hucpa jak sępy nad padliną.
Dziennikarze gdyby mogli wleźliby na plecy rozpaczającym ludziom,
Obserwuj wątek
    • mozart Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 07:42

• panistrusia Re: Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 07:54
        I głupota jest nadal: vide rozmowa z kierowcami ze Śląska.

I rzeczywiście: spróbujcie kiedyś zwrócić kierowcy uwagę, albo złożyć reklamację
        w firmie przewozowej - taaaaak się przejmą.
        • mis22 Brawura młodego kierowcy przyczyną smierci 24.07.07, 08:23
          Obawiałem się, że to awaria hamulców była przyczyną wypadku. A to brawura
          kierowcy, który jechał o wiele za szybko na krętej górskiej drodze i nie mógł
          zwolnić do bezpiecznej szybkości przed ostrym zakrętem. Ciekaw jestem o ile za
          szybko on jechał?
          • usak Re: Brawura młodego kierowcy przyczyną smierci 24.07.07, 08:30
            Szybkosc jazdy nie ma tu znaczenia. On jechal po drodze, na ktorej zaden
            autobus nie powinien sie znalezc. Czy tak mlody kierowca nie zauwazylby znaku
            zakazu wjazdu autobusow i pojazdow o wadze calkowitej ponat 8 ton? Watpie!
            Mysle, ze ktos mu polecil jechac ta droga.
            • zgryzliwyzenek Ten autobus mogl tam jechac, - Policja Francuska 24.07.07, 10:21
              Cytujac wypowiedz francuskiej policji drogowej w radio:
              "tylko najnowoczesniejsze, wyposazone w potrojny system autobusy moga tamtedy
              zjezdzac"

Kontrola Policji by puscila ten autobus bo mial POTROJNY system hamulcow, na
              tej trasie trzeci, elektromagnetyczny, jest rownowazny pozwoleniu na jazde. (EU
              wymaga podwojnego systemu hamowania dla autobusow)

Pozosataje blad, niedoswiadczenie kierowcy.
              • marweg25 Re: Ten autobus mogl tam jechac, - Policja Francu 24.07.07, 11:55
                Nie mógł. bo oprócz tego dodatkowego systemu hamulców musiałby mieć specjalne
                zezwolenie na przejazd, a nie mial. Takie pozwolenia muszą mieć nawet
                francuskie autobusy wiozące codzień dzieci do szkoły. Po prostu zignorował
                zakaz wjazdu dla autobusów no stała się tragedia.
        • jarus16 Re: Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 12:13
          Nie dodatkowe kursy techniki jazdy a rozmowy na temat stosunku do prawa
          drogowego.Przedstawieni w wywiadzie kierowcy powinni zmienić zawód bo
          stwierdzili dobitnie, że przestrzegac przepisów nie będą i śmierci sie nie
          boją.Szkoda tylko ich pasażerów.
      • rokets_w Re: Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 08:56
        Autor: mozart
        Data: 24.07.07, 07:42
        Prezydent RP jest facetem bez jaj, skoro nie potrafi obronić honoru swojej
        żony. Jego rodzony brat – premier RP, dla utrzymania władzy sprzedałby własną
        matkę. Tacy ludzie nie mogą rządzić krajem!
        "Niejednego karła własna małość zżarła"
        Już ci tyle razy pisałem żeś głupi. Ale teraz napisze że jesteś debil i idiota
        do entej potęgi
        Co do tego tematu ma twoja idiotyczna wypowiedz?
        Myślę, że powinieneś iść do psychiatry albo na wymianę mózgu
        Prz tym tragicznym temacie ty poruszasz politykę? Naprawdę jesteś nie spełna
        rozumu. I szkoda, że tak nisko już upadłeś.
        Proszę cie byś wiecej nie zabierał głosu na żadnym forum.
        • pos3gacz Re: Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 10:09
          rokets_w napisał:

> Autor: mozart
          > Data: 24.07.07, 07:42
          > Prezydent RP jest facetem bez jaj, skoro nie potrafi obronić honoru swojej
          > żony. Jego rodzony brat – premier RP, dla utrzymania władzy sprzedałby wł
          > asną
          > matkę. Tacy ludzie nie mogą rządzić krajem!
          > "Niejednego karła własna małość zżarła"
          > Już ci tyle razy pisałem żeś głupi. Ale teraz napisze że jesteś debil i
          idiota
          > do entej potęgi
          > Co do tego tematu ma twoja idiotyczna wypowiedz?
          > Myślę, że powinieneś iść do psychiatry albo na wymianę mózgu
          > Prz tym tragicznym temacie ty poruszasz politykę? Naprawdę jesteś nie spełna
          > rozumu. I szkoda, że tak nisko już upadłeś.
          > Proszę cie byś wiecej nie zabierał głosu na żadnym forum.
          xxxxxxxxxxxxxxxx
          Mozart ma rację.Te 1/2 główki próbują zbić kapitał na tym wypadku,nawet kosztem
          podatników[wypłata odszkodowań z państwowej kasy dla wybranych-=-czytaj
          moherów ogłupionych przez oszustów i opowiadaczy bajek z KK]
          Roket_s idź pomódl się do radioodbiornika lub telewizora.
        • gacekemdk Re: Jak zwykle przyczyna smierci byla glupota! 24.07.07, 11:37
          Też się zgadzam z Mozartem. A ty łaskawco weź "porządkuj" inne fora.
    • sarmata Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy drogow 24.07.07, 07:48
      Nalezy dokladnie zbadac, jaka role w doprowadzeniu do katastrofy mialy osoby
      opiekujae sie pielgrzymami. Wsrod pielgrzymow bylo az trzech ksiezy. Czy oni
      nie widzieli, ze 22-letni kierowca autobusu mial male doswiadczenie? Dlaczego
      nie sprzeciwili sie, kiedy rzucono pomysl, by jechac niebezpieczna trasa pomimo
      znakow zakazu? A moze sami naciskali na kierowce, by obral ryzykowna droge?
      • sai_mon Re: Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy d 24.07.07, 08:03
        Przecież oddawali pokłony panbozi i jakimś bóstwom, co to mamusiami jezuska
        były... Jak mogło się im coś złego stać.
        Kubica tylko kostkę zwichnął, a tu bozia z nami jedzie... My są nieśmietelne!

I jeb. Fajny sposób na zarobienie 110kPLN. Też poproszę kaskę, z odsetkami
        ustawowymi, miałem wypadek w zeszłym roku.
        • welcometopoland Gdy kiedyś bedziesz zdychał saimon ... 24.07.07, 08:10
          ..zapragniesz aby był Bóg po tamtej stronie.
          Płytki frajerze.
          • sarmata Re: Gdy kiedyś bedziesz zdychał saimon ... 24.07.07, 08:19
            Frajerem to moze sam jestes, mimo ze uwazasz, zes taki "gleboki". Twoj
            przedmowca ma racje. Wiara to nic innego jak produkt firmowy sprzedawany za
            grube pieniadze przez KK. Ciekaw jestem, gdzie byl twoj bog, gdy stala sie ta
            tragedia. Ponadto dziwie sie ze katolicy chodza dzisiaj w zalobie, jesli wierza
            ze ofiary wypadku sa juz z bogiem, do ktorego daza przez cale zycie. A
            zdechniesz dokladnie tak samo jak wszyscy inni. I nawet nie bedziesz mial
            okazji przekonac sie ze wierzysz w glupstwa.
            • gabiene tak fajny sposób - miał rację 24.07.07, 09:55
              i ty masz rację - to rzeczywiście "fajny sposób na zarobienie 110
              kpln"
              ty nie wierzysz w glupstwa, jestes super madry i dlatego nie wiesz czemu ludzie
              chodza w zalobie

- ilu jeszcze takich debili ziemia nosi?
          • pos3gacz Re: Gdy kiedyś bedziesz zdychał saimon ... 24.07.07, 10:18
            welcometopoland napisał:

> ..zapragniesz aby był Bóg po tamtej stronie.
            > Płytki frajerze.
            xxxxxxxxxxxxxxxx
            Idioto,a udowodnisz,że ten Twój bóg istnieje.Coś mi się zdaje,że bóg powinien
            być miłosierny,a jaki jest każdy widzi.Jestem niewierzący[wierzę tylko w siebie]
            i jest mi z tym bardzo dobrze,gdyż nie mam zwyczaju zwalać winy na nikogo w
            przypadku mojego niepowodzenia tak jak to Wy robicie.Jesteście ludźmi małej
            wiary.
        • panistrusia Re: Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy d 24.07.07, 08:16
          Akurat nie pielgrzymi kierowali autobusem...
          Kierowców wszelkich wyznań obowiązują na drodze te same zasady. Problem tkwi
          więc nie w tym, co myśleli pasażerowie, a w tym, jaki ogólnie stosunek do
          respektowania przepisów mają kierowcy. Wystarczy przeczytać przytoczony przez
          gazetę wywiad, by wiedzieć, dlaczego starszy kierowca ani pilotka nie
          interweniowali.
          • sarmata Re: Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy d 24.07.07, 08:24
            Ale ksieza tez maja wlasne samochody, co nie jest tajemnica i znaja przepisy
            drogowe. Dlaczego nie napomnieli swego brata, gdy zle czynil i narazal 50 osob
            na nieszczescie. A moze sami naciskali na chlopaka za kierownica, by pojechal z
            gorki na pazurki i by parafianie po powrocie chwalili ich za wspaniale
            wrazenia, jakie dane im bylo przezyc.
          • pigwalion Re: Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy d 24.07.07, 09:36
            na onecie pisza ze to pomysl ksiezulkow..
            "Polacy już mieli wracać do kraju. Wtedy, jak opowiada "Faktowi" Mordas, część pasażerów i jeden z księży wpadli na pomysł, żeby przejechać przez słynny garb Grenoble"
            wiadomosci.onet.pl/1577014,11,item.html

No ba ja sie sie nie dziwie - trakt napoleona, to takie polsko-radjomareyjne a i kaczorka mohery napoleonem zwą...
      • bronimir Re: Gdzie byli ksieza? Pozwolili lamac przepisy d 24.07.07, 09:21
        Księża namawiali do jazdy tą trasą. Ksiądz kazał, kierowca musiał.
        Niby dlaczego miał być odważniejszy od Prezydenta? Zapłacił za to najwyższą
        cenę. Kościół sobie tej zasługi nie przypisze.
        • gabiene następny "mądry" 24.07.07, 09:56
          skąd to niby wiesz?
          • pos3gacz Re: następny "mądry" 24.07.07, 10:21
            gabiene napisał:

> skąd to niby wiesz?
            xxxxxxxxxxxxx
            Włącz radio i pomódl się do niego.
            • gabiene modlisz sie do radia? 24.07.07, 12:01
              to twoja sprawa, nie musisz mowic innym co maja robic madralo, wierz w siebie
              dalej do czasu, az stracisz kogos bliskiego, swoje zdrowie, albo cos co daje
              sens twojemu zyciu (przynajmniej wedlug ciebie)
    • mal1950 Polska Kaczagłupota 24.07.07, 08:03
      Jeżeli przyczyną wypadku była lekkomyślność i BRAK WYOBRAŹNI, to żenuje mnie,
      jak słucham wszelkich PALANTÓW-ekspertów drogówki onanizujących się wręcz tym o
      ilu zwiększy się ilość kontroli, inspektorów - darmozjadów itp. oraz ile trzeba
      mieć lat, żeby prowadzić autobus. Nie wiek Panowie, a doświadczenie i
      umiejętności się liczą (gdyż taki KMubica nie mógłby dzisiaj jeździć na torze,
      bo "jest za młody")oraz LOGIKA MYŚLENIA, której nie da się zastąpić
      jakimikolwiek PiS-uarowymi kontrolami. Trzeba uczyć w szkołach już LOGIKI
      MYŚLENIA i ROZSĄDKU. Ale gdzie ten rozsądek w Polsce widać ? Może u władz, w
      polityce. otóż nie, dlatego mamy to, co mamy. Zaś zwiększanie kontroli ad hok
      powoduje jedynie ODWRÓCENIE KOTA OGONEM typowe dla obecnych władz.
      • rokets_w Re: Polska Kaczagłupota 24.07.07, 09:07
        mal1950 napisał:
        Jeżeli przyczyną wypadku była lekkomyślność i BRAK WYOBRAŹNI, to żenuje mnie,
        jak słucham wszelkich PALANTÓW-ekspertów drogówki onanizujących się wręcz tym o
        ilu zwiększy się ilość kontroli, inspektorów - darmozjadów itp. oraz ile trzeba
        mieć lat, żeby prowadzić autobus. Nie wiek Panowie, a doświadczenie i
        umiejętności się liczą (gdyż taki Kubica nie mógłby dzisiaj jeździć na torze,
        > bo "jest za młody")oraz LOGIKA MYŚLENIA, której nie da się zastąpić
        > jakimikolwiek PiS-uarowymi kontrolami. Trzeba uczyć w szkołach już LOGIKI
        > MYŚLENIA i ROZSĄDKU. Ale gdzie ten rozsądek w Polsce widać ? Może u władz, w
        > polityce. otóż nie, dlatego mamy to, co mamy. Zaś zwiększanie kontroli
        > powoduje jedynie ODWRÓCENIE KOTA OGONEM typowe dla obecnych władz.
        A ty kolego zwróciłes uwage kto prowadzi i uczy nauki jazdy? Przecież to ludzie
        po zawodówkach, zrobili kursy i ucza jezdzic nie mają zielonego pojecia o logice
        i pedagogice.
        • piesek.leszek masz rację 24.07.07, 09:45

• swoboda_t Re: Polska Kaczagłupota 24.07.07, 10:18
          Żeby zostać instruktorem, trzeba mieć wykształcenie srednie. Żeby egzaminować,
          trzeba mieć wyższe. To w ramach sprostowania.
    • welcometopoland Prawo jazdy miał od 10 miesięcy ... 24.07.07, 08:07
      zasr... fan Otylki (nonszalanckiej), zasr... oszczędność kosztów w chorej
      Polszcze. Tylko dlaczego ten starszy, zmiennik kierowca nie zabrał szczunowi
      kierownicy na TEJ drodze ?!?!?!
      • gacekemdk Re: Prawo jazdy miał od 10 miesięcy ... 24.07.07, 11:48
        Pewnie dlatego ze autokar był własnością szczyla. On tak naprawdę decydował o
        zmianach za kierownicą.
    • bergman1 winni sami się znajdują 24.07.07, 08:16
      a następni stoją w kolejce.,to smutne.
    • naprawdetrzezwy ależ bezczelnie kłamie ten gość... 24.07.07, 08:32
      ...przecież kierowca miał prawo jazdy - urzędowo poświadczone anbycie niuezbędnych umiejętności.

Więc BYŁ DOŚWIADCZONYM KIEROWCĄ.

Chyba, że cały system szkolenia przyszłych kierowcow jest do d... (co np. pokazał program z tym
      śląskim chamem nie mającym pojęcia o ruchu drogowym), ale wtedy to nawet kierowcy BOR ani Kubica
      nie mają doświadczenia...
      ;>>>
      • pos3gacz Re: ależ bezczelnie kłamie ten gość... 24.07.07, 10:26
        naprawdetrzezwy napisał:

> ...przecież kierowca miał prawo jazdy - urzędowo poświadczone anbycie
        niuezbędn
        > ych umiejętności.
        >
        >
        > Więc BYŁ DOŚWIADCZONYM KIEROWCĄ.
        >
        >
        > Chyba, że cały system szkolenia przyszłych kierowcow jest do d... (co np.
        pokaz
        > ał program z tym
        > śląskim chamem nie mającym pojęcia o ruchu drogowym), ale wtedy to nawet
        kierow
        > cy BOR ani Kubica
        > nie mają doświadczenia...
        > ;>>>
        xxxxxxxxxxxxxxx
        Idioto,doświadczenie zdobywa się z wiekiem i praktyką.Miał tylko
        potwierdzone,że potrafi kierować autubusem w stopniu podstawowym i nic wiecej.
        Mylisz pojęcia.
    • piotrus.zibi Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 08:32
      jak slysze takie bzdury typu, "mlody, niedoswiadczony kierowca" to mi sie
      niedobrze robi. jezdze w transporcie (TIR) 14 lat i mam kolegow w wieku tego
      kierowcy. radza sobie swietnie, nawet znakomicie. tu nie ma nic do rzeczy
      kierowca i jego blad. jechal tamtedy drugi raz i przyjal technike hamowania
      taka sama jak ostatnio. i co? i wszystko bylo w porzadku. nikt nic nie mowil.
      szef bez stresu wyslal go ponownie. dlaczego my polacy zawsze szukamy krwi.
      kilka razy zdarzylo mi sie wyjezdzajac ze stacji kontroli, aby po dwoch dniach
      stwierdzic, ze nagle cos juz nie dziala. to jest maszyna i niewazne kiedy byla
      sprawdzana. zepsuc moze sie 5 minut pozniej. czasami tak jest i nic na to nie
      poradzimy. wiec dajmy chlopakowi spokoj. nie robmy z niego jakiegos zabojcy bo
      wszystko do tego zmierza. wstydzcie sie wszyscy. najlepiej oskarzyc kierowce.
      wiek tu nie ma zadnego znaczenia. pozdrawiam i zycze normalnosci
      • koczisss Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 08:52
        Okej, wiek może bez znaczenia, uprawnienia miał, ale widać, że dostał je
        bezzasadnie, bo znaków nie rozróżnia, albo je lekceważy, czyli nie powinien
        kierować, bo nie potrafi!
        • bronimir Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 09:33
          koczisss napisał:

> Okej, wiek może bez znaczenia, uprawnienia miał, ale widać, że dostał je
          > bezzasadnie, bo znaków nie rozróżnia, albo je lekceważy, czyli nie powinien
          > kierować, bo nie potrafi!

Nie słyszałeś zeznań pasażera? Ksiądz kasuje wszystkie znaki. Kierowca jedzie
          albo traci pracę. To był autobus z pielgrzymką, więc ksiądz to Bóg.
          • zgryzliwyzenek Autobus MOGL tam jechac. 24.07.07, 10:25
            --------------------------------------------------------------------------------
            Cytujac wypowiedz francuskiej policji drogowej w radio:
            "tylko najnowoczesniejsze, wyposazone w potrojny system autobusy moga tamtedy
            zjezdzac"

Kontrola Policji by puscila ten autobus bo mial POTROJNY system hamulcow, na
            tej trasie trzeci, elektromagnetyczny, jest rownowazny pozwoleniu na jazde. (EU
            wymaga podwojnego systemu hamowania dla autobusow)

Pozosataje blad, niedoswiadczenie kierowcy.
            • stoprasizmowi Re: Autobus NIE MOGL tam jechac. !!! 24.07.07, 10:38
              tam jest zakaz wjazdu autobusow!! niemial prawa tamtedy jechac.
              znak taki wyglada jak czerwone kolo a w nim autobus. pod spodem niebylo
              zadnych wyjatkow na tabliczcce.
              niewiem czy urodziles sie kretynem czy od niedawna bierzesz lekcje?
      • darek_w1 Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 11:26
        > jak slysze takie bzdury typu, "mlody, niedoswiadczony kierowca" to mi sie
        > niedobrze robi.

Niestety, ale wszystko wskazuje na to, że była to ewidentna wina kierowcy.
        Pomijam kwestię zlekceważenia zakazu wjazdu, ważniejsze jest, że _nie potrafił_
        poradzić sobie z prowadzeniem autobusu na drodze w górach. W Polsce w zasadzie
        nie ma prawdziwych górskich dróg i kierowcy po prostu nie wiedzą jak się
        zachować w Alpach czy Pirenejach, a nawet jak wiedzą to nie traktują tego
        poważnie. Wiem po sobie.
        Jechałem kiedyś do Hiszpanii (samochodem osobowym) i na drodze przez Pireneje
        jechałem za ciężarówką. Był długi, choć dość łagodny zjazd, i tak jak wiele
        razy robiłem to w Polsce (i nie tylko ja) wrzuciłem luz i jechałem rozpędem.
        Jechało się bardzo przyjemnie, cichutko, silnika pracującego na biegu jałowym w
        ogóle nie było słychać, paliwo się oszczędzalo, co jakiś czas tylko, jak się
        zbliżałem do wspomnianej ciężarówki przyhamowywałem lekko. Tylko że za którymś
        razem jak nacisnąłem hamulec to nic się nie stało. Był normalny opór na pedale
        hamulca, ale żadnego hamowania. A tył ciężarówki rósł w oczach. W jednej
        sekundzie sobie przypomniałem, że w górach powinno się hamować silnikiem i
        zrozumiałem, dlaczego. Miałem rozgrzane hamulce, które przestały działać.
        Wiedziałem o hamowaniu silnikeim, ale to lekceważyłem, bo wielokrotnie w Polsce
        jeździłem z góry na luzie i żadnych problemów nie było, traktowałem więc to
        zalecenie jako dmuchanie na zimne, na wypadek gdyby ktoś miał uszkodzone
        hamulce. Ja miałem dobre więc to olewałem. Cała historia zakończyła się
        szczęśliwie, bo jak depnąłem z całej siły na hamulec to jeszcze dał radę
        zwolnić auto przed pacnięciem w tył ciężarówki, wrzuciłem bieg hamując już
        dalej silnikiem, a po minucie jak sprawdziłem hamulce wróciły do sprawności. W
        sumie miałem szczęście, bo ta lekcja poza lekką dawką adrenaliny nie kosztowała
        mnie nic. A w najgorszym razie stuknąłby TIRa z prędkością ok. 10-20 km/h
        (różnica prędkości w momencie zderzenia), więc obyłoby się bez strat w
        ludziach. Ale gdyby zjazd był dłuższy, bardziej stromy, nie byłoby na czym
        wyhamować, a na końcu byłby zakręt o 90 stopni czyli dokładnie tak jak w
        przypadku tego autobusu to nie wiem czym by się to skończyło.
        Moim zdaniem coś podobnego zdarzyło się temu młodemu kierowcy - nie miał
        doświadczenia z jazdy w prawdziwych górach, gdzie się wjeżdża na przełęcze
        położone wyżej niż Rysy, a drogi na mapie przypominają jelito cienkie, a lekcję
        dostał w miejscu, gdzie oblanie egzaminu z jazdy w górach skończyło się
        katastrofą. Najprawdopodobniej jechał z góry na luzie albo na zbyt wysokim
        biegu pozwalającym autobusowi na rozpędzenie się, a gdy chciał wyhamować to
        hamulce nie dały już rady, rozgrzały się i zapaliły.

Być może po tej katastrofie kierowcy zaczną sobie zdawać sprawę z tego czym
        może się skończyć zjazd z góry na hamulcach. Pytanie jak długo będą o tym
        wypadku pamiętali. Obawiam się, że niezbyt długo, dlatego na kursach na prawo
        jazdy powinno się takie rzeczy dokładnie wyjaśniać, bo jak ktoś wyjedzie w Alpy
        i tam się będzie tego uczył to może się skończyć tragicznie.

• mieszko27 Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 08:32
      Ogłaszam całoroczną żałobę narodową! Co weekend ginie ponad 30 osób na polskich
      drogach.
      • toporowa Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 08:58
        mieszko27 napisał:

> Ogłaszam całoroczną żałobę narodową! Co weekend ginie ponad 30 osób na polskich
        > drogach.

Bardzo wątpię, czy sam będziesz się stosował do wlasnego zarzadzenia.
        Raczej powstrzymaj się od gadania głupot 'przy okazji" tej czy innej ludzkiej
        tragedii
    • lepszawina Pojechali w poszukiwaniu BOGA 24.07.07, 08:49
      Pojechali w poszukiwaniu BOGA
      Nasz ksiądz wczoraj powiedział
      że nie pojechali na wycieczkę że
      pojechali w poszukiwaniu boga !!!
      Moja konkluzja ?
      No i bóg ich wysłuchał i wyszedł
      niektórym z nich naprzeciw !
      Tylko nie rozumiem po co ta żałoba ?
      • gabiene następny nie wie po co żałoba ... 24.07.07, 09:59
        co za pokraki wychodzą z krzaków, gdy się coś stanie?
        • pos3gacz Re: następny nie wie po co żałoba ... 24.07.07, 10:30
          gabiene napisał:

> co za pokraki wychodzą z krzaków, gdy się coś stanie?
          xxxxxxxxxxxxx
          Odejdź wreszcie od tego komputera i włacz radio co Ma ryja.
          • gabiene sam odejdz precz prymitywie 24.07.07, 12:09
            czego tu szukasz? chcesz cos zamanifestowac? kogos obrazic? masz kompleksy,
            problemy? najwyrazniej cos ci w zyciu nie wyszlo, bo musisz sie wyladowywac
            chocby przed komputerem ze swoich dziecinnych frustracji.
            • sarmata Re: sam odejdz precz prymitywie 24.07.07, 12:42
              Dlaczego nikt nie mowi o ksiedzu, ktory zmuszal kierowce do jazdy trasa, na
              ktora obowiazywal zakaz wjazdu? Kierowca nie chcial jechac, a ksiadz wraz z
              grupa ludzi wymusili na kirowcy lamanie przepisow drogowych. Ksieza zamiast
              opiekowac sie pielgrzymami narazali ich zycie na niebezpieczenstwo. To skandal,
              zeby kierownikami pielgrzymki byli idioci w sutannach.
    • husyta Katolicko-polski stosunek do przepisów 24.07.07, 08:52
      Katolicko-polska religijność zachęca do omijania i łamania róznych przepisów.
      No bo jakim grzechem jest łamanie przepisów ruchu drogowego? Najwyżej lekkim, a
      gdy obok siedzi ksiądz, z którego reki zaraz po powrocie może zjeść hostię i
      otrzymać rozgrzeszenie, to w czym problem?

Iluż to polskich katolików w niedzielę rano idzie na mszę, a potem na piwko, a
      potem siada za kierownicę?

I katolicy raczej nie zadają sobie pytania, czy w tym momencie popełniają jakiś
      grzech, bo rozgrzeszenie otrzymuje się tak łatwo - zje się hostię i po
      problemie.
    • presentation1 .....Jezeli ktos tam jezdzi.................... 24.07.07, 09:10
      to tylko na wlasna odpowiedzialnosc.I dodajmy ze lamia prawo.Znak zabraniajacy stoi jak byk.A dlaczego jest wypadek? Poniewaz sie nie udalo.
      www.bloguez.com/POLSKA/199456/.....Strach-przed-Rydzykiem...........
      • patinito Re: .....Jezeli ktos tam jezdzi.................. 24.07.07, 09:21
        to prawda, ze mimo zakazu autokary tamtedy jezdza i to nie tylko polskie, nawet
        z reguly przestrzegajacy wszystkich przepisow niemieccy kierowcy sie tam
        zapuszczaja i to w dodatku zima!!! W zeszłym roku jechałem tamtedy na narty do
        stacji superdevoluy z niemieckim przewoznikiem i jechalismy dokladnie ta sama
        trasa...
        • presentation1 Re: .....Jezeli ktos tam jezdzi.................. 24.07.07, 09:32
          Ja tez znam ta trase.Po prostu rarytas.Wiadomo jak to dziala we Francji.Jest zakaz ale...czesto przymyka sie oczy poniewaz najwyzej podejmujesz ryzyko.Jechalem kiedys pod prad.Zatrzymala mnie Policja.Oczywiscie bylem zdziwiony ze na trasie tylko ja jade w jednym kierunku.Zrobilismy z tej sytuacji komedie i kazdy rozesmiany pojechal w swoja strone.Ja bez przeszkod przejechalem jeszcze kilka kilometrow pod prad zaoszczedzajac kilkadziesiat kilometrow.Tak najczesciej dzialaja lokalne policje francuskie.Ale zawsze trzeba pomyslec o wlasnej odpowiedzialnosci.
          www.bloguez.com/POLSKA/199456/.....Strach-przed-Rydzykiem...........
    • hanni Zlamal zakaz bo... jest powszechnie lamany 24.07.07, 09:15
      przez Wlochow i Hiszpanow - twierdza kierowcy.

To dopiero podejscie do przepisow!
      Glupim szwabom i holendrom znow sie udalo i zyja bo nie sa tacy cwani jak polaczki.

Szkoda slow...
    • gajane4 Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 09:18
      Ciekawe dlaczego nie ma miejsca na opinie czytelników w informacji o 100 tys.
      zł dla rodzin poszkodowanych!! A ja jestem ciekaw czy pan prezydent (przez
      małe "P" bo tak go "szanuję") za każdym razem przeznacza z kasy państwowej -
      czyli Z NASZYCH KIESZENI - po 100 tys. zł dla każdej rodziny w której zgnął
      ktoś W CZASIE PRACY. Jeśli nie, to była by to "czysta, żywa" propaganda
      PiSuarowa nakierowana na czcicieli towarzysza Rydzyka, który nota bene
      nasral "prezydentowi" na głowę a ten udaje że deszcz pada. To jest właśnie
      moherowa moralność.
    • okha wielka tragedia - wielki show 24.07.07, 09:31
      Płomienie! Pisk hamulców! Trupy! - zupełnie jak w kinie. Ludzie to kochają.
      Więcej o tym na monokukurydzaslonecznika.blogspot.com
    • maureen2 Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 09:40
      jak wynika ze zdjęć tego odcinka,trudność polegała na tym,że droga była prosta
      bez zakrętów,równa i dość szeroka,aż do tego zakrętu przed mostem w miasteczku
    • piesek.leszek Kaczor ! Łapy precz od publicznych pieniędzy ! 24.07.07, 09:40
      To była prywatna wycieczka prywatnych osób. Po co tam idioto 148cm pojechałeś ?
      Ślady zadeptać ?
    • freelancer_1 Typowo polskie myślenie... 24.07.07, 09:44
      Co tam jakieś zakazy! Przejedziemy, nie będzie Francuz nam dyktował którędy jeździć! No i perę euro
      się przecież oszczędzi, autostrada jest dla leszczy. Polak potrafi!!!
    • anders76 Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 09:55
      "- Nic, kierowcy nadal będą tamtędy jeździć. To nie moja wina, że wszystkie
      sanktuaria znajdują się w górach."

A wiec nadrzednie jest jeszcze jeden winowajca , francuska policja. Jezeli
      rozejdzie sie wsrod kierowcow, ze tamten przejazd kosztuje kilka tys. Euro to
      poszanowanie do zjawisk nadprzyrodzonych wsrod swiatobliwych pielgrzymow
      rozszerzy sie takze o poszanowanie do ziemskiej rzeczywistosci.

Przy okazji naturalnie wyskoczyly inne ciekawe zagadnienia. Moze tak blizniacy
      by wyjasnili czym rozni sie tragedia tych ofiar od tragedi niepielgrzymujacych
      ofiar ? Toz to "tylko" tyle ofiar co w intensywny weekend w Polsce. Czyzby kazdy
      zabity w ruchu drogowym mial od dzisiaj kosztowac budzet 110 tys zeta ? Pomnozmy
      to przez ilosc ofiar w Polsce, wynik jest zastanawiajacy.
      • stoprasizmowi kierowca to morderca! zlamal przepisy i zabil 26 24.07.07, 10:36
        anders76 zgadzam sie z toba z w 100%
        juz niektorzy staraja sie za wszelka cene wybronic kierowce ktory swiadomie
        wjechal pod zakaz ...i zabil 26 osob. niema na to zadnego wytlumaczenia.
        moze na forum zaczniecie rowniez brnic kierowcow TIR ktorzy wyprzedzaja na
        podwojnej ciaglej...bo przeciez wszyscy wyprzedzaja...macie typowo angielskie
        myslenie.zal mi was.
        • sarmata Ksieza sa odpowiedzialni za te tragedie!!!! 24.07.07, 12:44
          Ksiadz zmuszal kierowce do jazdy trasa na ktora obowiazywal zakaz wjazdu.
          Ksieza to idioci!
        • arek140 Re: kierowca to morderca! zlamal przepisy i zabil 24.07.07, 16:12
          stoprasizmowi napisał:

> anders76 zgadzam sie z toba z w 100%
          > juz niektorzy staraja sie za wszelka cene wybronic kierowce ktory swiadomie
          > wjechal pod zakaz ...i zabil 26 osob. niema na to zadnego wytlumaczenia.
          > moze na forum zaczniecie rowniez brnic kierowcow TIR ktorzy wyprzedzaja na
          > podwojnej ciaglej...bo przeciez wszyscy wyprzedzaja...macie typowo angielskie
          > myslenie.zal mi was.
          Nie będe nikogo bronił.I kierowców "TIR" i autobusów.Jesteś pewny że innymi
          pojazdami nie wyprzedzaja na ciagłej???Może sam to robisz a widzisz tylko
          innych??A może chcesz ich bronić??
    • pos3gacz Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 10:02
      tepetoja napisała:

> po co to forum - nie chce sie na ten temat mówić.... co by było gdyby... po
      > co to komu? robicie zawsze z każdego nieszczęścia wielki show, a PiSdzielcy
      > zbijają na tragedii punkciory wyborcze i liczą na poprawe imagu. Kościół też
      > piecze na żałobie swoją pieczeń - ohyda i hucpa jak sępy nad padliną.
      > Dziennikarze gdyby mogli wleźliby na plecy rozpaczającym ludziom,
      xxxxxxxxxxxxxxxxxxx
      Nie byłoby tego,gdyby te mohery siedziały w domu.Wojaży im się zachciało do
      nieba,no to mają już to swoje niebo.
    • stoprasizmowi kierowca to morderca! zlamal przepisy i zabil 26 24.07.07, 10:26
      u mnie w stanach za kazda ofiare dostal by 25 lat czyli razem ponad 500 lat
      odsiadki. ale uwas w UE socjalistycznym tworze zaraz napisza zeby go
      usprawiedliwic ze: kazdy tam lamie przepisy itp...
      ciekawe jakby tym autobusem jechala wasza babcia czy wtedy tez bronilibyscie
      tego zwyrodnialca
      • sarmata Wsadzic czarnych do pierdla 24.07.07, 15:15
        Zaprowadzili pielgrzymow na dno piekla.
    • tadeusz1965 Rządowe pieniądze dla rodzin ofiar...? 24.07.07, 10:32
      Przyznam, ze pomysl premiera z wyplaceniem rodzinom ofiar po 100 tys zlotych
      budzi moje wątpliwości. Doceniam gest czlowieka, który zapewne kierował się
      ludzkim odruchem współczucia, ale jest to chyba niepotrzebny precedens. Na
      polskich drogach codziennie ginie około 20 osób, w tym wiele nie ze swojej winy
      (np. z powodu pijanych piratów drogowych czy zniszczonych przez TIR-y
      nawierzchni). Dlaczegóż nie zasługują one na finansowe wsparcie ze strony
      rządu, którego obowiązkiem jest zapewnić bezpieczeństwo na drogach? Z jakiegoż
      to powodu ofiary tego nieszczęsnego wypadku we Francji mają być traktowane
      szczególnie? Dlatego, ze jechaly na pielgrzymke? A gdyby wracały z parady
      rownosci, to tez by dostaly pieniadze? Z tego co wiemy, uczestnicy pielgrzymki
      byli ubezpieczeni. Czym innym jest kataklizm, kleska zywiolowa, a czym innym
      wypadek komunikacyjny, w dodatku najprawdopodobniej zawiniony przez
      nieroztropnego kierowce.
      • maureen2 Re: Rządowe pieniądze dla rodzin ofiar...? 24.07.07, 11:44
        bo jest to precedens,pasażerowie byli ubezpieczeni w firmie ubezpieczeniowej
    • jacques777 Do Lichenia... 24.07.07, 10:34
      " - To nie moja wina, że wszystkie sanktuaria znajdują się w górach...."

Nie wszystkie - niech jeżdżą do Lichenia.
    • morda11 Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 10:46
      Na głupotę niestety niema lekarstwa, a zwłaszcza na kozacką głupotę.
      • mapi7 Re: Zakaz wjazdu, który łamią wszyscy 24.07.07, 11:03
        Wypowiedź tego kierowcy świadczy o jego bezdennej głupocie i arogancji!!!
        Właśnie przez takich jak on giną inni, czasami owi głupcy łamiący przepisy i
        zasady także.
        Ponieważ kierowcy są beznadziejnie nieodpowiedzialni, to turyści muszą dobrze
        zastanawiać się na jaką wycieczkę, gdzie, jaką trasą pojechać.
        Kierowca autokaru, który uległ katastrofie w Alpach zabił 26 ludzi i siebie, bo
        tak jak inni pojechał tą trasą, łamiąc zasady!
    • naturat Niestety kierowca wybrał najgorszą opcje toru jazd 24.07.07, 12:19
      Niestety kierowca wybrał najgorszą opcję toru jazdy autokaru.
      Głupota? chciał ratować autokar?
      Były dwie możliwości albo maksymalne ścięcie zakrętu albo też otarcie się o zbocze góry.
      Wczesniej był w tym miejscu podobny wypadek i wszyscy przeżyli ponieważ kierowca wybrał wtedy otarcie się o zbocze góry.
      Mógł też złudzić polskiego kierowce w miare gruby murek który jednak nie okazał sie zbyt mocny.
      Całą sytuacje drogową przypieczetowała podobno peknięta opona, opona mogła pęknąć na skutek otarcia kołem o mur co spowodowało przechylenie autokoaru + droga była pod kątem. Sumą sumarum wyszła katastrofa z czegoś co nią nie musiało byc gdyby kierowca wybrał otarcie się o stok góry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka