sar11 Kot, który potrafi przewidzieć śmierć 26.07.07, 19:28 ... a może wypożyczyć kota do Rady Ministrów IV RP? Odpowiedz Link Zgłoś
primo_indywiduum mniam.... mniam...... 26.07.07, 20:20 A ja mysle ze stary czlowiek przed smiercia poprostu zaczyna za zycia sie rozkladac i pachnie inaczej.... no a Oskarowi przypomina to pewnie jakis smaczny kasek...... przychodzi...a tu.. o nie znowu jakis staruch a nie np. myszunia dwu dniowa ze sloneczka :) Odpowiedz Link Zgłoś
dominikinha allegreta! 26.07.07, 22:10 a moze ty przenosisz zarazki glupoty co ? bo na nosiciela sie nadajesz:/ kazdy glupi wie ze koty potrafia wyczuc powazna chorobe, wiec i pewnie zblizajaca sie smierc. przyszlo ci do glowy ze moze ten kot idzie do ludzi zeby nie umierali sami jak to sie niestety zdarza w takich miejscach ? zastanawiajace jak ludzie przypisuja kotom wszystko co najgorsze:/ Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 A co potrafi kot Jarka??? 26.07.07, 22:34 Czy tylko jest w stanie przewidzieć miejsce oddania kociej musztardy na pana. Odpowiedz Link Zgłoś
xabc123 Kot Jarka ma intuicję polityczną 26.07.07, 23:59 Właśnie przewidział polityczną śmierć Leppera. Po prostu zjawia się obok zdjęcia delikwenta, które Jarek porozkładał w pokoju. Oto cała tajemnica rzekomego geniuszu naszego premiera. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Szłyszałem,że oddał na książkę Jana Pawła 27.07.07, 00:04 Przed jego śmiedzią. Amen. abc123 napisał: > Właśnie przewidział polityczną śmierć Leppera. > Po prostu zjawia się obok zdjęcia delikwenta, > które Jarek porozkładał w pokoju. > > Oto cała tajemnica rzekomego geniuszu naszego premiera. > > xabc Odpowiedz Link Zgłoś
marta.miodzio Re: Kot, który potrafi przewidzieć śmierć 27.07.07, 09:13 "Dwuletni szaro-biały Oscar mieszka głównie na trzecim piętrze kliniki w Providence." no to dziękuję, dostać pokój na trzecim akurat... btw. może na trzecie piętro trafiają ludzie o najbardziej wątłym zdrowiu? a problem, który to rozkminiamy to jeden z podstawowych problemów metodologicznych. w podręcznikach omawiany jest na przykładzie bocianów - prawdą jest, że dużo więcej dzieci rodzi się na terenach, które zamieszkują bociany. czy bociany donoszą te "nadwyżkowe" dzieci? raczej nie - bociany mieszkają na wsi, a na wsi notuje się wyższą płodność i to akurat związane jest z pewnym modelem rodziny. tu akurat rozwiązanie nie jest takie trudne - można wpaść na to po chwili, trzeba znaleźć cechę, która koreluje zarówno z naszą domniemaną "przyczyną" jak i "skutkiem". W przypadku kliniki i kota trzeba pewnie dużo lepiej znać tamtejsze warunki. ciekawe jak głęboko panowie naukowcy się w to zakopali... i podoba mi się jak rzucacie pomysłami (zarazki, podkręcona temperatura w pokoju itp., ślady dra Oskara;) Odpowiedz Link Zgłoś
grogreg Bo wykwalifikowana sila robocza z nieba ....... 27.07.07, 09:14 ..... wyemigrowala do piekla. Lepsze place, szacunek dla pracownika, cieplejszy klimat.... wiec zatrudniaja kogo leci.... na stanowisku aniola smierci jest kot. Odpowiedz Link Zgłoś
mika_100 samospełniające się proroctwo? 27.07.07, 11:05 A czy to może nie jest teraz tak: Jestem starszą. schorowaną osobą, która wie, że koniec jest bliżej niż dalej. Nagle przychodzi do mnie kot, o którym wiem, że jeżeli przychodzi, to znaczy, ze ta osoba niedługo umrze. Podnosi mi się ciśnienie, zaczynam coraz silniej wierzyć, że koniec tuż tuż, skutkiem czego zaczynają zachodzić różne reakcje w organiźmie, które przyspieszają po prostu to co nieuniknione... ..a kot po prostu wyczuł mleko, które miałam w kubku.... Odpowiedz Link Zgłoś
keczup1 Re: samospełniające się proroctwo? 27.07.07, 11:10 Chyba dlugo nie pociagne - zobaczylem tego kota czyli przyszedl do mnie. Na ekranie bo na ekranie ale przyszedl.ciekawe jaka smiercia umre? Czy mam sobie pomoc aby sie nie meczyc????????? :) Odpowiedz Link Zgłoś
azja_pl2 Re: samospełniające się proroctwo? 27.07.07, 12:31 no sorry, ale to naprawde nic dziwnego. umierajacy czlowiek wyglada i pachnie inaczej. ludzie potrafia ocenic wyglad, zwierzeta pewnie zapach. Odpowiedz Link Zgłoś
kinul444 Kot, który potrafi przewidzieć śmierć 28.07.07, 00:55 To prawda nasi mniejsi przyjaciele wiele potrafią!! Czy jest to zjawisko paranormalne czy zwykła chemia??,tego jestem ciekaw,myśle że wy też.Żal mi tych panów autorów komentaży o Jarku i jego kocie,naprawde zabłysnęli!!!Teksty w stylu niech będzie pochylony,coza poczucie chumoru tylko boki zrywać.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bogaty_ojciec Wyczuwa specyficzny zapach ciała. 28.07.07, 00:58 Zapach jaki wydziela organizm prze smiercia. Odpowiedz Link Zgłoś
zinea Oscar nie żyje... 21.10.07, 23:29 ... już od kilku miesięcy. Jak na ironię- zabili go staruszkowie z tego ośrodka. Zmasakrowanego Oscara personel znalazł na korytarzu. Nikt nie przyznał się otwarcie, ale wszyscy pacjenci odetchnęli z ulgą. Szkoda kociaka. A co do jego zdolności- wcale nie były "magiczne". Jeśli ktoś całe życie ma kontakt ze śmiercią innych to uczy się dostrzegać subtelne sygnały, które mogą świadczyć o jej rychłym nadejściu. Właśnie całe to "magiczne" myślenie, przesądy i inne dziwne sposoby tłumaczenia tego co robił Oscar, kierowały jego oprawcami. Odpowiedz Link Zgłoś