tajemniczy_don_pedro ?Rom polskiego pochodzenia? - GW juz nie wie,co... 26.07.07, 21:28 ...wymyslic, zeby bylo ladnie i politycznie poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
czeslaw.58 Re: ?Rom polskiego pochodzenia? - GW juz nie wie, 26.07.07, 22:09 Czy kiedys ktos odpowie za zbeszczeszczenie naszego hymnu przez cyganke?. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Halo? My nie mafia... 26.07.07, 21:41 Faktem jest, że od lat polskie władze nie potrafią, nie umieją, nie chcą traktować Romów jakinnych obywateli tzn.: - wymagać od nich służby wojskowej tak jak od Polaków - ściągać od nich podatki ( jak nie pracują to domiar za nieujawnione dochody) - traktować w sądach nie jak "uciśnioną mniejszość narodową" tylko jak wszystkich innych. Na razie jest WSZYSTKO ODWROTNIE! Żyję kilkadziesiąt lat, w tym w miejscowościach z Romami i jeszcze nie widziałem uczciwie pracującego Roma, płacącego podatki czy uczącego się w szkole średniej. Jestem za jak najbardziej szeroką tolerancją mniejszośći, ale akurat TA NIETOLERENCJA dotyka właśnie innych uczciwych Polaków poprze tolerowanie tych patologii wśród Romów. I nie dajcie się nabierać na jakieś pierdoły w stylu "to uogólnienia, czy atak na mnieszość romską"! Odpowiedz Link Zgłoś
vanilla.dream to smiecie. brudasy i robactwo mnożące się 26.07.07, 22:39 na potęgę. Nie można ich wywalić poza granicę UE? Odpowiedz Link Zgłoś
pakulec stereotypy 26.07.07, 23:15 wrzucanie wszystkich Romów do jednego wora z tym gangsterem jest tak samo glupie jak stwierdzenie ze kazdy Polak to katolik Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Re: stereotypy 26.07.07, 23:46 96% polaków to katolicy 96% cyganów to złodzieje Odpowiedz Link Zgłoś
bernard.gui Re: stereotypy 27.07.07, 00:09 Nawet jeżeli 30% polaków to katolicy 30% cyganów to złodzieje to już dość! PS Pozostałe 69% cyganów to sutenerzy, stręczyciele i żebracy... jakiś 1% uczciwie żyje Odpowiedz Link Zgłoś
amanasecta Re: co wy o tym sadzicie???? 27.07.07, 00:13 gdybyscie mieli sasiada (nie cygana), ktory ma zone i 2 malych dzieci, pracuje, jego zona tez, ale jeszcze mu widocznie za malo, bo kradnie materialy w firmie w ktorej pracuje i to w znacznych ilosciach (wszystko do zakladania elektrycznosci), czy bedac naprawde czlowiekiem uczciwym, byscie zakablowali takiego sasiada???na marginesie dodam, ze nie tylko ze zlodziej, ale i nieprzyjazny, a nawet chamski i wulgarny wobec sasiadow. Co o tym myslicie, tylko szczerze. Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczny66 Re: co wy o tym sadzicie???? 27.07.07, 02:51 Zakapowac, od razu. Cygan tez by kapowal jakby mial taka mozliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzmatronic Halo? My nie mafia... 27.07.07, 02:01 kolesia sprowadzl bym do parteru... i juz nigdy nie bylby ta sama osoba Odpowiedz Link Zgłoś
kozaczek3 Halo? My Watykan!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!! 27.07.07, 02:32 Kobiety w naszym państwie są ponad wszystko.!!!!!!!!!!!!!!! To przecież Marysia wmówiła łatwowiernemu Józefowi, że jakiś Antoni Gołębica założył Watykan. Amen Odpowiedz Link Zgłoś
cyniczny66 Gdzie wasza tolerancja? 27.07.07, 02:42 Czy wielu z was daje pieniadze cyganom? Czy wielu z was chodzi z cygananmi razem do kawiarenek, czy do pubow? Czy macie wielu znajomych cyganow? Czy znacie cyganow ktorzy sa czysci? I jak wielu z nich NIE kradnie? Cyganie to narod ktory powinien byc wyslany jak najdalej od naszego kraju. Spowrotem do Indii skad pochodza. Mam dosc tych gadek o rownosci ras i milosci wszystkich do wszystkich, przeciez to klamstwo w zywe oczy... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Lenin tez mowil, ze wszyscy sa rowni... 27.07.07, 05:06 nie bral pod uwage wzrostu ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
pibi62 To nie Cygan... 27.07.07, 06:55 penie, że nie, gwałt i bicie kobiety to nie oni, kraść, bić małe dzieci w czasie rozboju to też nie oni, wszystko im się przypisuje bo oni biedni są, zaczynam mieć ich po dziurki w nosie, w Krakowie na Kurdwanowie ludzie boją się wychodzić z bloku, bo właśnie biedny cygan furą jedzie, bo biedne dzieci cygańskie chodzą i włamują się do mieszkań. Ale to nie oni, oni są biedni tak mówi ich Wójt... ROMSKA ETYKA a co to?, bo nie znam Roma, który ma jakąś inną niż tą której teraz używają... kradnij, bij... Odpowiedz Link Zgłoś
samsone1 Cyganska etyka, co mnie ona bardzo 27.07.07, 07:43 ta islamska przypomina: Gwalcenie jest zabronione-5 arabow, polke uzywano, moze oni wedlug jej etyki islamski zwaizek malzenski z nia zrinili. Wysadzanie sie w powietrze jest zabronione Nicie kobiet jest zabronione itd... Odpowiedz Link Zgłoś
loader Cyganska etyka, hie hie hie!!! 27.07.07, 09:20 "... -Moja romska etyka nie pozwoliłaby mi na takie rzeczy. Wolałbym suchy chleb jeść, niż kobietę skrzywdzić..." "... -no, bo jak można zgwałcić prostytutkę?. przecież każdy pedał to pedofil..." "... -taak, alelluja i do przodu!!!..." nie dla wrażliwych: bombek.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
mazda1f Re: Halo? My nie mafia... 27.07.07, 09:50 Dokladnie tez mi sie smiac chce raz widzialem jak dzieciaki kopami gonil ojciec do zebrania a sam piwko popijal z kolegami Odpowiedz Link Zgłoś
anty65 Re: Chyba nadszedł czas na jakiś pogrom 27.07.07, 10:43 Smutne jest, ze informowanie o etnicznym pochodzeniu sprawcow powoduje taki odzew. Chyba niestety jestesmy jeszcze przez dlugi czas skazani na rzady partii ksenofobiczno-narodowych. Coz przestepcy maja dwie informacje. Jedna zla, druga dobra. Zla jest taka, ze policja depcze im po pietach, dobra to ta, ze jest to szwedzka policja. Odpowiedz Link Zgłoś
ipswich1 Mam jedno zasadnicze pytanie.... 27.07.07, 14:19 kiedy rząd czy też parlament europejski zniosą sezon ochronny na cyganów? I będzie można do nich strzelać nawet przy paśniku. Rozpleniło się to po całym swiecie, toż to gorzej jak króliki w Australii. W UK nie można do lisów, no to chociaż do cyganów. No, żeby jakaś rozrywka była w tym nudnym życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Halo? My nie mafia... 27.07.07, 16:59 brzydzę się takimi chwastami Odpowiedz Link Zgłoś
ador34 Halo? My nie mafia... 27.07.07, 17:13 Mysle ze dosc tych przestepstw w wykonaniu romganow,kiedys kradli kury ,gesi i kaczki,nasdtepnym etapem bylo okradanie mieszkan i domkow nie mowiac o rozbojachi i innych,teraz wyrabiaja nam opinie w Europie mordujac dla telefonu komurkowego i zmuszajac ludzi do kradzierzy i nierzadu.Mysle ze dosc tego i nalezy sukcesywnie przeprowadzac akcje uswiadamiajace, co to za element sa ci ROMGANIE. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 27.07.07, 20:27 Skoro już mowa o mniejszościach narodowych. Cyganie są zdolnym narodem, utalentowanym muzycznie, łatwo też uczą się języków obcych. Cyganie nigdy nie wyrządzili większych szkód Polsce. I to najbardziej ich różni od Żydów. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 28.07.07, 09:33 Jak można rzucać takie oskarżenia na takich wspanialych ludzi jak Cyganie. Przecież powszechnie wiadomo, że jest wśród nich wielu wspaniałych naukowców, uczciwych i mądrych przedsiębiorców zapewniających miejsca pracy, wielu wysokowykwalifikowanych fachowców: lekarzy, informatyków, architektów, prawników, a młodzi Cyganie oknami i drzwiami pchają się do Wojskowych Komend Uzupełnień, żeby spełnić obywatelską powinność i w mundurze służyć ojczyźnie..... Taaak, nie można obrażać tak zacnych obywateli jak Romowie. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 28.07.07, 14:34 Ładnie napisany tekst ironiczny. Ironiczny nie oznacza, że jest rzetelny. Jest naciągany w jedną stronę. Talent pisarski masz. Chętnie bym przeczytał , gdybyś napisał coś równie ironicznego o Żydach, o ile starczy ci odwagi, oczywiście. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 28.07.07, 15:21 dziekuję za ocenę. nie odnosiłemm się w tym tekście do Żydów, pisałem o Cyganach. Nie było moją intencją tworzyć jakiejś opozycji pomiędzy Zydami i Cyganami. Wniosek: Jeżeli Cyganie są be to Zydzi są cacy jest niczym nieuprawniony. A swoją drogą bardzo chciałbym, żeby mój ironiczny tekst przestał takim być. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 28.07.07, 15:26 P.S. chętnie przeczytam co naciagnąłem w tym tekście ? Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 28.07.07, 17:31 "P.S. chętnie przeczytam co naciagnąłem w tym tekście ?" > Ano choćby to, ze było wśród Cyganów ani jednego UB-owca i ani jednego Sb-eka. Nie ma także przykładów służby Cygana w V kolumnie. Nie znam ani jednego donosu Cygana w obcej prasie szkalującego Polskę na podobieństwo kreciej roboty Geremka, Edelmana, czy Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
fibi1 Cyganie kradli zawsze 28.07.07, 21:19 Za to cyganie kradli zawsze co popadlo. Okradali domy i ludzi. Oszukiwali ludzi wrozac w parkach i wyciagajac ostatni grosz. Bez skrupulow. Chciwi i pazerni. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: fibi1 29.07.07, 00:36 fibi1 napisała: > cyganie kradli zawsze > Za to cyganie kradli zawsze co popadlo. Okradali domy i ludzi. Oszukiwali ludzi > > wrozac w parkach i wyciagajac ostatni grosz. Bez skrupulow. Chciwi i pazerni. Zydzi tez kradli i kradna. Jednak ich kradziez na bardzo cywilizowana nazwe: restytucja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
fibi1 Re: wet 3 29.07.07, 21:32 Cyganie kradli i krasc beda. Kiedys kradli kury i gesi. Zebrowali cyganie po parkach, ulicach, dworcach, okradali domy i to maja we krwi. Cygana nikt nie zmieni. Temat jest o cyganach, wiec nie zmieniaj go wet 3, bo nie zmienisz w ten sposob faktow. Odpowiedz Link Zgłoś
pal666 Re: Nie uważam, aby Cygan był gorszy od Żyda. 29.07.07, 14:27 ja się do tych kwestii w ogóle nie odniosłem, więc trudno tu mówić o jakimkolwiek naciąganiu. Odpowiedz Link Zgłoś