junkier 31.07.07, 13:41 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
imie_jaszczomp Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:42 Buhahahaha!Kolejny wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu.Jeszcze jeden do duzej odprawy po rozwiazaniu rządu. Odpowiedz Link Zgłoś
jareczek72 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:44 Ten kraj jest chory. Odpowiedz Link Zgłoś
zdzichu_bhp Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:59 Zaiste, tak jest. A parafrazujac artyste mozna powiedziec "Ten kraj powiadam jest chory, wladaja nim potwory, jest coraz bardziej normalne tylko to co jest bardziej nachalne..." Odpowiedz Link Zgłoś
szukacz_waw Mojzesowicz to policzek dla Leppera 31.07.07, 14:06 Pierwszy zdrajca Samoobrony ministrem rolnictwa... Premier najwyraźniej jest nie tylko paranoikiem - ten niezrównoważony facet destabilizuje Rzeczpospolitą Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: Mojzesowicz to policzek dla Leppera 31.07.07, 14:15 szukacz_waw napisał: > Pierwszy zdrajca Samoobrony ministrem rolnictwa... Premier najwyraźniej jest > nie tylko paranoikiem - ten niezrównoważony facet destabilizuje Rzeczpospolitą toś chłopie nowość odkrył... nie ma co... Odpowiedz Link Zgłoś
jwojnar Może świnia ze mnie, 31.07.07, 14:40 ale jak Leppera po py... znaczy po twarzy chlastają, to ja biję brawo. A teraz dajcie premierowi megataboret, albo stołek barowy, niech włazi i się za Romcia zabiera. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Może świnia ze mnie, 31.07.07, 15:15 jwojnar napisał: > ale jak Leppera po py... znaczy po twarzy chlastają, to ja biję brawo. A teraz > dajcie premierowi megataboret, albo stołek barowy, niech włazi i się za Romcia > zabiera. A po Romusiu premier powinien pójść do prezydenta, aby nawzajem po gębusiach wychlastali - to już bez taboretów wszelakich załatwią, a my będziemy mieli nareszcie spokój! Odpowiedz Link Zgłoś
hegemon72 wal się na ryj!!! 31.07.07, 15:54 krótka piłka i samoobrona lezy na lopatkach jestem POwcem ale podoba mi sie to co kaczor robi z lepperem i giertychem PO niestety niepotrafilaby ich tak przeczolgac w gownie dobra sciezka zdrowia, nalezalo im sie od dawna Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: kto w przyszłości zawrze jakiś sojusz z Kaczo 31.07.07, 16:15 Obawiam się,że PO jest na wpół ślepa. Wciąż niektórzy politycy tego ugrupowania puszczają oko do "braci" i wolą PiS od całkiem przyzwoitych ludzi z LiD-u. Odpowiedz Link Zgłoś
her_tusek_klusek [...] 31.07.07, 18:39 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
skubi6 Wolą mniejszą katastrofę dziś niż wielką za 2 lata 31.07.07, 20:49 Jeśli PiS porządzi sobie jeszcze 2 lata z LiSem, to ma w kieszeni wielką katastrofę wyborczą, coś jak AWS. Bo kompromitacja jest wielka: ci, którzy obiecywali odowę moralną, wprowadzili przestępcę do rządu, niby-katolicy wprowadzili na salony partię gwałcicieli i abortera Popeckiego. Mianowanie Mojzesowicza, który jest wrogiem Samoobrony, oznacza, że parcie PiS do wyborów chyba jest autentyczne, że nie jest to tylko prężenie muskułów przed negocjacjami. PiS woli ktastrofę średniej wielkości dziś od kompletnej katastrofy za dwa lata. Zobacz, jak działa IV RP: krótki film o raporcie Macierewicza: www.skubi.net/procesy.html Na (coraz prawdopodobniejszy) wypadek wyborów: www.skubi.net/nieoddaj.html Odpowiedz Link Zgłoś
charnel Re: Wolą mniejszą katastrofę dziś niż wielką za 2 01.08.07, 09:48 Zdycha ta koalicja i zdycha... i dojść nie może Odpowiedz Link Zgłoś
plaszcz Kolejny mierny, bierny ale wierny do pociągania za 01.08.07, 00:56 za sznurki - Mojzesowicz prosty, uległy człowiek, cieszy sie jak dziecko z posady a kaczyński wymaga całkowitego posłuszeństwa, jak nie to wypad ! Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Re: Kolejny mierny, bierny ale wierny do pociągan 01.08.07, 02:34 plaszcz napisał: > za sznurki - Mojzesowicz prosty, uległy człowiek, cieszy sie jak dziecko z posa > dy a kaczyński wymaga całkowitego posłuszeństwa, jak nie to wypad ! A ten Mojrzeszowicz to prawdziwy tzn obrzezany ??? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Re: kto w przyszłości zawrze jakiś sojusz z Kaczo 31.07.07, 18:17 Niestety PO się nadyma. Ale jest beznadziejną partią. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 16:09 Durni zwolennicy PO cieszący się z gier z Leperem powinni troche pomyśleć, że wkrótce to samo może spotkać Tuska. Załóżę się, że przed wyborami prezydenckomi jakiś bliski współpracownik Tuska okaże sie bardzo podejrzanym i aresztowanym o świcie. Wtedy będzie za późno na protestowanie przeciwko machinacjom PIS, szczególnie jeśli wcześniej popierało się ich działania wobec Lepera. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Teraz nie Tusk, ale Ziobro 31.07.07, 16:15 jest najwiekszym zagrozeniem dla re-elekcji Lecha w 2010. Czekamy i patrzymy kiedy Zero poplynie... Odpowiedz Link Zgłoś
krak15 Czy to nie jest już faszyzm? 31.07.07, 16:23 Podobnymi metodami jak J. Kaczyński, dochodzili do władzy absolutnej Hitler i Stalin. Polskie społeczeństwo może obudzić się z ręką w nocniku jeśli zawczasu nie przejrzy na oczy. "Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą. Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem. Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem. Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem. Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować." Pastor Martin Niemöller Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 16:41 No tak, pewnie nie potrafiliby. Ale czy PO "zaprosilaby" Leppera do koalicji? Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 18:16 Nie ciesz się dziadku z cudzego upadku. Dziadek się śmiał i to samo miał.-przysłowie Odpowiedz Link Zgłoś
jola_z_dywit6 S____a____m____o____o____b____r__ __o____n____a 31.07.07, 15:56 Mojzesowicz tzw.szczur polityczny. Renegat i człowiek bez honoru. Nie ma takiej rzeczy której by za pieniądze nie zrobił. Wzór Judasza. Lojalny dopóki są pieniądze,męska wersja Anety K. Już opuszczał PIS . Teraz pięć minut Hieny. Szkoda że polska wieś na tym ucierpi. Odpowiedz Link Zgłoś
lobo13 Ło kurde! To zupełnie jak Lepper! 31.07.07, 16:19 A mam ci przypomnieć jak Lepper szczekał przeciwko Unii, że po wejściu zaleją nas tanią żywnością? A mam ci przypomnieć jak wysypywał na tory legalnie sprowadzone zborze? A mam ci przypomnieć jak płakał że wraz z wejściem do UE niemiec przyjdzie i całą polską ziemię wykupi? Oczywiście żadne z proroctw się nie spełniło. Do dzisiaj nic z tego nie odszczekał. Wszakże pieniądz z dopłat, choć unijny, to nie śmierdzi (tak jak każdy inny). Wszystkie działania motywowane populizmem i ciemnotą naszych durnych mas społecznych. Tak czy inaczej, kogo obchodzi kto zrywa koalicję? Ja mam to w nosie. Dla mnie najważniejsze jest, aby ten rząd przestał istnieć, a w najbliższych wyborach obywatele pamiętali o tym, co działo się przez ostatnie 2 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
diwa_z_jowit6 Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n___ 31.07.07, 16:19 skończ pierdzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
czaromir Lud dał głos :) 31.07.07, 17:47 I jeszcze się z tego cieszy. Na wieś krowy doić!. A jak będzie je molestował to podamy do Obrońców Praw Zwierząt. Odpowiedz Link Zgłoś
expert_spod_mostu_kierbedzia Panie Jola.....po co udajesz Pan jakąś babę... 31.07.07, 20:00 Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:20 zdzichu_bhp napisał: > Zaiste, tak jest. A parafrazujac artyste mozna powiedziec "Ten kraj powiadam > jest chory, wladaja nim potwory, jest coraz bardziej normalne tylko to co jest > bardziej nachalne..." "Polski nie zgubi brak obywateli ani ich stan majątkowy, ale terror nierozumu". (Maurycy Mochnacki) Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 16:06 To kolejny przykład wysokich standardów moralnych polityki Kaczyńskich. Teraz przebojem telewizyjnym znów będą taśmy Begier z wypowiedziami PISowsksiego wybitneg polityka Mojzesowicza. Mojzesowicz, Lipiński i inni, to poziom nowej kultury politycznej. Poprzednie ekopy były Wersalem na tle obecnych rządzących. Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:47 Jako zwolennik Po apeluję o konstruktywne wotum nieufności dla rządu kaczorów - Dla Polski to i z diabłem można wchodzić w układy. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:06 rk111 napisał: > Jako zwolennik Po apeluję o konstruktywne wotum nieufności dla rządu kaczorów - > Dla Polski to i z diabłem można wchodzić w układy. no żebyś nie wyprorokował. a potem diabeł ci bokiem wyjdzie. nie ma lekko, obecne świniobicie jarosłąwa kosztuje sporo nerwów. jakoś nie wyobrażam sobie Tuska zdolnego do takiej akcji. jego to diabeł łyknie w całości. mięczaka. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Pitera na premiera! 31.07.07, 14:10 dlatego mam nadzieję że Tuska odstawi się na bok a najbardziej mnie w tym wszystkim śmieszą naiwniaczki które naprawdę uwierzyły kaczusiom - na marnych pensjach, emeryturach, z małych miasteczek ale i z Warszawki, szczerze uwierzyli w rozliczenie krzywd, w wielki naród polski, a dziś wyznają kaczyzm-lepperyzm z rozpędu i tak jak za Stalina nie wiedzą co się dzieje Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:16 Tusk przynajmniej nie jest żydem jak kaczyńscy, ziobro, dorn, wasserman, wildsztain i w końcu ten cały mojżeszowicz. Trudno o bardziej żydowskie nazwisko. jeszcze nigdy Polską nie rządziło tylu żydów co teraz Odpowiedz Link Zgłoś
jolkas1 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 18:27 Kalkstein.Do budy chłopie. Odpowiedz Link Zgłoś
pestycyd Sezon na buraki rozpoczęty 31.07.07, 13:57 Huraaaa!!! wreszcie burak zajmie się burakami. Proponuję jeszcze jednak obsadzić nieszczęsnego pana Leppera na stanowisku ministra sprawiedliwości, wszakże nie kto inny jak on ma największe doświadczenie w prawie karnym. Do tego jeszcze należy zrobić ojca Rydzyka naszym patronem. Pana Bosaka jeszcze wrzucić na ministra sportu, bo chłopak jest już roztańczony. Mega cyrk nam kaczory fundują, kompromitacja jest już tak wielka, że nie przyznaje się do polskiej narodowości. Jadę do Izraela! Odpowiedz Link Zgłoś
atibalo Re:Taśmy prawdy 31.07.07, 17:31 Poczekaj Reniu tydzień dwa aż wszystko ucichnie . Stołków u nas kur@@ jest dużo . I ten człowiek zostaje ministrem . Gdyby w domu wariatów była demokracja , dyrektorem tego domu byłby wariat . Ten dom to mój kraj . Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg postokrągłostołowych siepaczy 31.07.07, 13:45 > postokrągłostołowych siepaczy i antypolskch szubrawców jak śmiesz pisać tak o wielkich Kaczyńskich? Skroś burze świeciło nam słońce swobody I wielki Jarosław wskazywał nam cel Wychował nas Lechu w wierności ludowi Do wielkich sposobił nas czynów i dzieł! Sława Ci IV RP, Tyś ziemią swobody Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 13:49 To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z komunistami. Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'. - - - - - - Demokracja według Michnika Ojciec założyciel III RP, prorok, gestem zdolny podnosić z upadku i strącać w otchłanie, ten który nie dyskutuje, ale potępia lub błogosławi, Adam Michnik, przerwał swoje krzyczące milczenie w pustelni na alei Przyjaciół (i Princeton). I zagrzmiał. We wczorajszej "Gazecie Wyborczej" wskazał na "pełzający zamach stanu, który dokonuje się w Polsce". Niszczona jest demokracja, której spełnieniem była III RP. "Z republiki, gdzie wszyscy mieli równe prawa [a prawa te ustalał na grillu premier z szefami Agory], gdzie obowiązywała niezawisłość sądów powszechnych [które w związku z tym nie były w stanie skazać nikogo za zbrodnie stanu wojennego ani za afery późniejsze, jak FOZZ, chętnie natomiast skazywały piszących o nich dziennikarzy], gdzie respektowano domniemanie niewinności [i dlatego biznesmeni, którzy nie należeli do układu, jak Roman Kluska, byli aresztowani i niszczeni, natomiast gangsterzy czy ludzie zamieszani w najpoważniejsze przestępstwa, jak Słowik, Mazur czy właściciele Coloseum, byli wypuszczani, aby mogli wymknąć się polskiemu wymiarowi sprawiedliwości], gdzie (istniał) pluralizm mediów publicznych [za prezesury Kwiatkowskiego polegający na tym, że każda karetka pogotowia, która nie dojechała do chorego, była grzechem rządu Buzka, tak jak każda, która dojechała, była zasługą rządu Millera, gdzie ustalona była lista dziennikarzy i polityków, a więc i poglądów, które miały prawo bytu w telewizji i dziwnie pokrywały się z istniejącymi w "Wyborczej" i "Trybunie" i gdzie prezydenta Kwaśniewskiego można było tylko chwalić]. Polska staje się krajem, gdzie wszystkie te wartości i obyczaje zostają zakwestionowane". Ogłasza Michnik. A ja w nawiasach uzupełniam. I uzupełniać mógłbym długo. Na przykład: w kraju, w którym o tym, kto był agentem SB, wiedzieć mogli tylko jej funkcjonariusze tudzież ich byli mocodawcy (i ich przyjaciele) zarówno z PZPR (obecnie SLD), jak i Moskwy, ale nigdy zwykli obywatele i w którym Michnik po obejrzeniu tajnych archiwów dał do zrozumienia Polakom, że oni w żadnym wypadku nie mogą tego robić. I tak dalej. Taki jest ideał demokracji według Michnika. www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070731/druga_strona_a_3.html Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg alarm! Poronienie IV RP, poczęta a nie urodzi się 31.07.07, 13:51 tak, jeszcze 2 maja 1945 w Festung Breslau wydano gazetę i napisano tam że 1000letnia Rzesza ogólnie ma się dobrze Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 13:56 Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP. Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy. Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i bledem rzadu niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:00 > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy. Dobrze myślisz (chyba po raz pierwszy) - też uważam, że ludzie nie dadzą się ponownie nabrać komuchom z PiS, faszystom z LPR i warchołom z SO i nie wybiorą ich ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:03 LPR to nie sa zadni faszysci, buraczany eseldowsko-pedecki lewaku! Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:10 junkier napisała: > LPR to nie sa zadni faszysci SĄ. Ale nie zaprzeczasz, że PiS=komuchy a SO=buraki. W dobrą stronę idziesz - może jeszcze nie wszystko stracone dla ciebie i uda się twój rozumek naprawić? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:15 To ze ty tak uwazasz nie znaczy ze tak jest. Smieszny woluntaryzm oblakanych lewicowcow. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:18 oblakani to sa w tym kraju przedstawiciele koalicji: zakompleksione kurduple, burak bez szkoły i genetycznie (rodzinnie) powichrowany nieudacznik edukacyjny tacy ludzie mają nami rządzić, he ?? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:21 Jak juz po genetyke siegasz to zajrzyj sobie do zyciorysow najwiekszych krytykow Kaczynskich, pisal o tym niedawno Nasz Dziennik, porazajaca lektura. I taki antypolski element smie nawolywac Polakow do 'rozliczen'... Niebywale. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:26 nasz dziennik wiarygodnością zbliżony jest do dzieła braci Grimm wiec znajdz moze jakies sensowne zrodlo Odpowiedz Link Zgłoś
mamara Po co rozmawiasz z typem, który jak dotąd potrwafi 31.07.07, 14:41 tylko wyzywać. Takich ludzi trzeba olewać. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:44 Klamstwo. Zadna inna gazeta tyle nie pisala o zbrodniach wyrzodzonych na Narodzie Polskim dokonanych w roznych momentach historii przez sily niemieckie, soweickie, ukrainskie, zydowskie, litewkie, bialoruskie, itp. O martyrologii Polakow nikt nie chce pisac bo przeciez jest prikaz zeby w Polakow walic i bic czym sie da. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:18 O martyrologii > Polakow nikt nie chce pisac bo przeciez jest prikaz zeby w Polakow walic i bic > czym sie da. Tak jest to bardzo prawdziwe co piszesz. Nareszcie jakiś Polski głos na tym forum. Jeśli zapomnimy o naszej martyrologii i ile wycierpielismy to staniemy sie jak inne narody bez pamięci, jak czesi i holendrzy. Odpowiedz Link Zgłoś
diwa_z_jowit6 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:30 Nasz dziennik to taki sam szmatławiec jak Gazeta Polska, to taka Wyborcza ale moherowa. Odpowiedz Link Zgłoś
szpetny_joe Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:45 ja wczoraj z nudów studiowałem "życiorys" Przemka Edgara... porażająca lektura! Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:54 junkier napisał: > LPR to nie sa zadni faszysci, buraczany eseldowsko-pedecki lewaku! LPR to sa faszysci ty katolicki lachociagu, znam osobiscie ciocie giertycha, pania Podchorodecka, zalozycielka maciezy szklnej w Londynie, ona sama twierdzi, ze romek jest faszysta i sie do niego nie przyznaje :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:04 junkier napisał: > Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP. > > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy. > > Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i bledem > > rzadu niestety. Gamoniu, zacznij sam rozliczać i zabierz im na początek telewizory... oznacz drzwi czarnym krzyżem abu wszyscy widzieli gdzie żyja postkomunisci a nastepnie zacznij na placu koło katedry budowac wielki stos... moze na tej czynności zastanie cię odmłodzona IIIRP bo IVRP nigdy nie było tak samo jak nigdy nie było socjalizmu, który był wiecznie budowany przez tobie podobnych gamoni. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:06 Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym mowil Premier J. Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Teraz czas na depisyzację..jesteś pierwszy na 31.07.07, 14:08 liście :D junkier napisał: > Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera > sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym > mowil Premier J. Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq kaczor mowil tez cos o szatanach 31.07.07, 14:38 i ze z polski wolskiej do wolski i ze nigdy nie da sobie wmowic, ze białe jest białe a czarne jest czarne. jak dołożymy do tego jeszcze brak prawa jazdy i konta w banku, to nie wiem czy to dobry pomysł, zeby słuchać tego pana. moze czas najwyzszy, zeby zajął się nim jakiś psychiatra:))) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:39 junkier napisał: > Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera > sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym > mowil Premier J. Kaczynski Premier jaroslaw kaczynski wraz ze swoim bratem skutecznie wstrzymali lustracje, a komunistow maja w swojej partii i kalicji, komunista byl tez ich tatus...:DDD Odpowiedz Link Zgłoś
dduszynski Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:40 antykomuniści muszą umrzeć, inaczej nie zrozumieją, że należy wybaczać choćby 77 razy. A po owocach ich poznacie, fałszywi prorocy co świętsi są od Papieża Polaka, wszak on do Niemców pisał wraz z innymi biskupami "Wybaczamy i prosimy o wybaczenie". Jezus i Maryja to najbardziej znani żydzi na świecie, ale nikt o tym w Polsce nie pamięta, i pewnie w głowach roi im się, że Maryja to Matka Polka przecież, bo jest naszą Królową. Rozliczać po 18 latach, gdy nie wiadomo kto komu krzywdę czynił, a kto kogo ratował i kto z systemem walczył tak jak umiał. Co czyni was moralnie lepszymi by rozliczać innych? Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:11 junkier, przejrzyj na oczy - Kaczynscy siedzieli przy okraglym stole i klepali razem z Lechem i innymi, nic nigdzie nie znajdziesz ze jakoby mieli inne zdanie. Jedyne co maja teraz do powiedzenia to wykrety bez zadnych dowodow. I niestety trafiaja do niektorych ze swoimi klamastwami. Najdziwniejsze jest to, ze osoby Twojego pokroju nie przyjmuja nic do wiadomosci, kreca historia tak jak im odpowiada, a jedyne co potrafia to wyzywac innych. PS III RP ma sie dobrze - zajrzyj do Konstytucji. Kolejne numery RP zmienialy sie w zwizaku z waznymi wydarzeniami niepodleglosciowymi. Natomiast co to za wydarzenie ze Kaczynscy doszli do wladzy? Zapoznaj sie z historia niektorych krajow - tam w zwiazku z nastaniem nowego wladcy oglaszano czasami "nowa ere" Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:17 Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod nos? Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany uklad w III RP i jego wszystkie patologie. Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec dowodem oskarzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:21 junkier napisał: > Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany > uklad w III RP i jego wszystkie patologie. to napisz do kaczora, zostaniesz członkiem zbowidu Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:35 czlonkiem to juz jest, tyle ze zlamanym :) Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:29 junkier napisał: > Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod nos? > przypomnij sobie ze za taka Konstytucja glosowal nie Kwasniewski > Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany > uklad w III RP i jego wszystkie patologie. Ty byles oczywiscie przeciw temu wszystkiemu, pogratulowac dalekowzrocznosci > Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec > dowodem oskarzenia! ta Konstytucja obowiazuje, nie tylko mnie ale Ciebie rowniez, i nie bedziesz mi tu zadnymi nowymii numerami RP machal przed nosem. Jezeli Kaczynski chce z powodu swojego wyboru zmieniac numery RP to moze niech sie przeniesie do Korei Północnej, tam od razu zostanie Słońcem Karpat. Junkier, jestes chory na jakas manie przesladowcza, skutecznie ograniczajaca zdolnosc logicznego myslenia i wyciagania wnioskow. Ciekawe ze ta Konstytucja jest taka zla, i jakos Kaczynscy przez prawie dwa lata nic w niej nie zmieniaja. Jedyne co potrafia to jakies ciagle narzekania na "margines spoleczny", ktory liczy teraz juz ponad 70% Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:37 Przeciez byly proby zmiany konstytucji ale oboz czerwono-rozowych hien od razu z miejsca krzyczal NIE, szantazujac przy tym PO bo PSL jest po pierwsze malo liczny a po drugie zachowuje sie w sposob skrajnie oportunistyczny. Przypominam, ze konstytucja obecna petryfikuje patologie polegajace na korporacjonizmie zawodowym a poza tym jej kretynskie, ogolnikowe zapisy daja roznej masci personom usadowionym w tzw. organach konstytucyjnych mozliwosc calkowicie bezprawnego blokowania lustracji i rozliczenia komunistycznej agentury w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:53 junkier napisał: > > Przypominam, ze konstytucja obecna petryfikuje patologie polegajace na > korporacjonizmie zawodowym a poza tym jej kretynskie, ogolnikowe zapisy daja > roznej masci personom usadowionym w tzw. organach konstytucyjnych mozliwosc > calkowicie bezprawnego blokowania lustracji i rozliczenia komunistycznej > agentury w Polsce. przypomnij sobie co Kaczynscy obiecywali przed wyborami a co masz teraz, tylko nie klep o tym, ze jakies rozowo-czerwone ludki im przeszkadzaja, bo to robi sie juz nudne - "chcielismy duzo, ale nam nie wyszlo". Przypomnij sobie np. ze obiecywali przestepcow pozamykac w pierdlach, natomist o umieszczeniu ich w rzadzie nic nie mowili. Przypomnij sobie co jeszcze obiecali, a co robia. Dodaj do tego jeszcze jakies logiczne wytlumaczenie dlaczego ta lustracja jest takim nadrzednym celem, Twoim tez. Bo mnie bardziej interesuje, ze musze w tym roku placic wieksze odsetki od wzietego kredytu, to jest wlasnie Kaczynskich cud gospodarczy. Ja pamietam jeszcze czasy Gierka - taka sama propagande sukcesu i zachlystywania sie swoim wlasnym rzadem. I pamietam tez ze wtedy juz mnie nazywano "wrogim elementem". I wytlumacz jeszcze dlaczego takich wybitnych dzialaczy niepodleglosciowych nie trzymano miesiacami w internowaniu? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:04 Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc. A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa. Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:21 junkier napisał: > Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop > procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes > wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie > dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc. nie masz racji, za wichure pod Czestochowa winni sa komunisci, postkomunisci a drugim szeregu Tusk i reszta opozycji. A na koncu cyklisci i Zydzi. Przestan sie martwic moja kalkulacja finansowa, bo nie takie problemy zniesie > A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze > pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa. najciekawsze, ze z lustracji Kaczynscy zrobili swoj sztandar, nie majac nic wiecej do zaoferowania. Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie. Czyzby ten temat nalezy przemilczec? Tak jak wszystkie klamstwa tego rzadu? A co z internowaniem, tez nie masz argumentow? Czy wierzysz w bajeczki opowiadane grzecznym dzieciom przez Kaczynskich, ze przed nimi to zadnej opozycji nie bylo, doooopiero ooooni pooookazali!!! Zalosne, ze ktos w to wierzy. Na przyklad junkier Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:31 > Przestan sie martwic moja kalkulacja finansowa, bo nie takie problemy zniesie Nie musze przestawac bo nie zaczalem. W razie trudnosci sluze pomoca. A temat nb. sam zaczales. > Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie. O Lepperze mowisz? Wg mnie komunisci tacy jak Miller, Kwasneiwski, Wiatr, o TW nie wspominajac, znacznie bardziej zhanbili godnosci panstwowe niz taka plotka jak Endrju. To tak jakby w Nieczech o wojnie ndsap-owcow premierami i prezydentami zrobic. Co do Kaczynskich i 'spraw rownych opozycjonistow', to to polecam: "To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji, co SLD, jest od wielu lat zupełnie oczywiste. Spędził sześć lat w komunistycznych więzieniach, nikt mu nie odmawia tych zasług, tylko jest pytanie: o co walczył? Mówiąc najkrócej, czy walczył o zwycięstwo "Puław" nad "Natolinem", czy o niepodległą Polskę? To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć. Ja nie chcę odpowiadać, natomiast wiem, że tego rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne niż pytanie o zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia. Tego nie odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością nigdy do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna kwestia, a to druga. Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei. Jaroslaw Kaczynski, wywiad, Polskie Radio, 2007-05-15 www.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/default.aspx?id=10046 Odpowiedz Link Zgłoś
blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:43 junkier napisał: > Nie musze przestawac bo nie zaczalem. W razie trudnosci sluze pomoca. A temat > nb. sam zaczales. tak, sam zaczalem, zebys sie nie zachlystywal geniuszem gospodarczym Kaczynskich > > > Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie. > > O Lepperze mowisz? Wg mnie komunisci tacy jak Miller, Kwasneiwski, Wiatr, o TW > nie wspominajac, znacznie bardziej zhanbili godnosci panstwowe niz taka plotka > jak Endrju. > To tak jakby w Nieczech o wojnie ndsap-owcow premierami i prezydentami zrobic. to ze oni byli zli to pozwala pisoidom byc jeszcze gorszymi, fajne wytlumaczenie, ale mnie to nie satysfakcjonuje > Co do Kaczynskich i 'spraw rownych opozycjonistow', to to polecam: > > "To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji, co SLD, > jest od wielu lat zupełnie oczywiste. Spędził sześć lat w komunistycznych > więzieniach, nikt mu nie odmawia tych zasług, tylko jest pytanie: o co walczył? > > Mówiąc najkrócej, czy walczył o zwycięstwo "Puław" nad "Natolinem", czy o > niepodległą Polskę? > > To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego > aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć. Ja nie chcę > odpowiadać, natomiast wiem, że tego rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne > niż pytanie o zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia. Tego > nie odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością nigdy > do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna kwestia, a to druga. > Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei. > > Jaroslaw Kaczynski, wywiad, Polskie Radio, 2007-05-15 jako dowod przedstawiasz mi tutaj wypociny JK? To za malo, nie osmieszaj sie. Jako dowod walki w opozycji Kaczyscy tez przedstawiaja swoje wypowiedzi, to wszystko jest zalosne i obliczone na takich latwowiernych jak Ty. Na szczescie takich otumanionych jest w tym kraju mniejszosc. Moze kiedys zaczniesz uzywac glowy do celow do jakich powinna sluzyc, bo jak na razie to Ci sie siano tam lasuje Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:02 > To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego > aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć... Biorąc pod uwagę działalność Michnika i jego ludzi w ciągu ostatnich 18 lat, łatwo zauważyć, że to oni wykryli wszystkie największe afery zakończone trafieniem ich uczestników do więzienia: - aferę FOZZ - aferę "łowców skór" - aferę Rywina - aferę Starachowicką. Bez problemu można obronić tezę, że Michnik ze swoimi ludźmi zrobił więcej na rzecz czyszczenia Polski z afer i posyłania aferzystów do więzienia niż wszyscy politycy obecnej koalicji razem wzięci. I to mając miniejsze możliwości, bo w końcu nikt z tych ludzi nigdy nie był członkiem żadnego z rządów i nie zajmował stanowiska szefa NIK, prokuratora generalnego czy ministra skarbu. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:23 Gasil niektore z pozarow jakie rozniecila jego polityka grubej kreski i tolerowania patologii w imie uglaskiwania komunistow, i to wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot junkier, nieodmienne dostarczasz nam tu rozrywki 31.07.07, 16:34 lubię twoje brednie czytać. naprawdę :D jesteś wzorcem i punktem odniesienia dla powiedzenia "ślepa wiara" Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:41 > Gasil niektore z pozarow jakie rozniecila jego polityka ... Michnik ani jego ludzie nie byli politykami (nidgy żadnego stanowiska w żadnym rządzie, sejmie czy organach administracji nie zajmowali), więc co to za bredzenie o jakiejś "jego polityce"? > tolerowania patologii A "tolerowanie patologii" można zarzucić komuś kto miał w tym względzie jakieś możliwości decyzyjne - pracownikom administracji państwowej, posłom, senatorom czy członkom rządu: na przykład takim którzy będąc szefem NIK, prokuratorem generalnym czy ministrem skarbu nie wykryli żadnej większej afery. > w imie uglaskiwania komunistow A wyrażenie "ugłaskiwanie komunistów" bardziej pasuje do czynności polegającej na przyjmowanu ich do swojego rządu czy umieszaniu na wysokich stanowiskach, praktykowane przez również przez obecną koalicję. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:59 A to Pan Adam nie byl poslem na Sejm z ramienia OKP i nie plotl nastepujacych andronow? "I chcę powiedzieć Wysoka Izbo, że w niektórych wystąpieniach, niestety także moich kolegów posłów z OKP, z przerażeniem usłyszałem ten ton, który słyszałem w prokuratorskich przemówieniach wtedy, kiedy sam siedziałem na ławie oskarżonych. Znam ten ton dobrze, bardzo się go boję…chcę powiedzieć, że w niektórych głosach, o czym mówię z bólem, usłyszałem coś co bym nazwał antykomunizmem jaskiniowym. Jestem antykomunistą, mówiłem o tym wielokrotnie i chcę powiedzieć, że jako antykomunista tej jaskiniowości się boję. I dziś popisywanie się tymi deklaracjami gdzie się PZPR miesza z błotem, przyrównywanie do katyńskich morderców... ja z tym nic wspólnego nie mam i mieć nie chcę. I chcę do tego jeszcze dodać, że w stanie wojennym po 13 grudnia i siedząc w kryminale nie byłem, aż tak odważny, żebym dzisiaj musiał być aż tak odważny. Źródło: stenogram 28 posiedzenia Sejmu z dnia 28 kwietnia 1990 roku. Dyskusja nad sprawozdaniem komisji rządowej oraz projektem ustawy w sprawie przejęcia na rzecz skarbu państwa majątku byłej PZPR, kol. 397; załącznik e) Czas chyba szefie1 poszerzyc stan wiedzy, na poczatek to proponuje: www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,480952.html Odpowiedz Link Zgłoś
szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 17:46 > A to Pan Adam nie byl poslem na Sejm z ramienia OKP i nie plotl nastepujacych > andronow? Rzeczywiście. Zapomniałem o Sejmie Kontraktowym [18 czerwca 1989 - 27 października 1991] (65% miejsc w tym Sejmie mieli zagwarantowane komuniści: PZPR i jego partie soujsznicze). W porównaniu z wypowiedziami i działalnością innych opozycjonistów z czasów sejmu kontraktowego całkiem wyważona wypowiedź. Przypomnę, że kandydat LPR na prezytenta Maciej Giertych w czasach Sejmu Kontrakowego należał do "Rady Konsultacyjnej przy Przewodniczącym Rady Państwa Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej Wojciechu Jaruzelskim" (tak dokładnie ta instytucja się nazywała) i 17 lipca 1989 roku powiedział coś takiego: "Politycznie nie wolno nam rezygnować z oparcia o Rosję. Potrzebny nam u steru ktoś, kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Tylko pan [słowa skierowane do Jaruzelskiego], panie przewodniczący, może nam to zagwarantować" Odpowiedz Link Zgłoś
baca07 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 17:51 Ludzie-odpisując junkierowi zniżacie się do jego poziomu czyli dna. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:52 junkier napisał: > Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop > procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes > wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie > dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc. > > A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze > pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa. Junkier jestes manipulatorem, poniewaz podczas calej sprawy z lustracja nazywales kaczynskich zdrajcami i osobiscie wielokrotnie przyznawales, ze w rzeczywistsci ta lustracje wstrzymali, jak rowniez nazywales kaczynskich zdrajcami gdy kategorycznie sttwierdzili, ze akt IPN nie otworza, wynika z tego, ze junkier jestes scierwm...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
dduszynski Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:01 junkier napisał: > > A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze > pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa. A dlaczego? Czemu po prostu nie wybaczyć 77 razy? Czemu po prostu na nich nie głosować, jak kto nie chce żeby byli przy władzy? Czemu narzucasz mi, 31 letniemu człowiekowi swój punkt widzenia? Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:42 junkier napisał: > Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod nos? > > Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany > uklad w III RP i jego wszystkie patologie. > > Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec > dowodem oskarzenia! Chamie antypolski, konstytucja jest Polska, stworzona przez AWS i kaczynscy tez w niej swoje brudne lapska maczali. Odpowiedz Link Zgłoś
levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:28 blackmoore napisał: > Najdziwniejsze jest to, ze osoby Twojego pokroju nie przyjmuja nic do > wiadomosci, kreca historia tak jak im odpowiada, a jedyne co potrafia to > wyzywac innych. Bo tacy ludzie byli zawsze - to taki typ zawistnego, kołtuniastego, tępego Polaczka, który zawsze potrzebuje żeby ktoś (najlepiej władza - obojętnie jaka) wskazał im "dyżurnego wroga", na którego można psioczyć. Aha - i zawsze zazdrości sąsiadowi jeśli ten ma lepiej. Ci sami co kiedyś słuchali z uwielbieniem Gomułki jak wzywał do walki z imperialistami dziś wielbią Rydzyka i patrzą w ślepo w Jarusia (ten z kolei wymyślił sobie "liberałów"). Jestem pewien, że jeśli junkier nie jest za młody to latał na wiece gomułkowskie i wołał "Wiesław, Wiesław!". Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:20 > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy< hehehe, jezeli uwierzyli w androny panow K., znaczy ze uwierza we wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:32 imie_jaszczomp napisała: > > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzy > li > > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy< > hehehe, jezeli uwierzyli w androny panow K., znaczy ze uwierza we wszystko. "W kłamstwo - uwierzą, w prawdę - nigdy". (Józef Stalin) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:45 junkier napisał: > Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP. > > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy. > > Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i bledem > > rzadu niestety. Mi tez sie w to nie chce wierzyc, dlatego takie mendy jak ty beda teraz bite po mordach...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re:To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista? 31.07.07, 15:16 ze znakiem zapytania na końcy ta teza jestbliższa prawdy. Odpowiedz Link Zgłoś
and777rew Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 13:58 W trakcie obrad okrągłostołowych bracia K. zasiadali przy jednym ze stolików. Nie wiedziałeś o tym? Czyżby oni też należeli do Układu? ----------------------- > To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z > komunistami. > > Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami > ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o > rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:03 Wybiorcza, nomen omem, wiedza dysponujesz. Co z tego ze Kaczynscy siedzieli przy okraglym stole skoro juz poltora roku pozniej oglosili Polsce program przyspieszenia Porozumienia Centrum zakladajacy calkowitre, podkreslam to, calkowite odrzucenie dorobku okraglostolowego i anulowanie wszelkich ustalen z komunistami. I przypomnij sobie kto tak na nich najezdzal wtedy od 'odzolomow' wyzywajac i montujac nawet operacje sluzb specjalnych w ramach tzw. inwigilacji prawicy. I wtedy powiedz sobie kto przy okraglym stole chcial dobra Polski a kto wykorzystal te ukradziona legitymizacje spoleczna do zawarcia faktycznego sojuszu z komunistami. Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:38 Kalkstainowie brali udział w tym sabacie medrców syjonu i tego sie nie wyprą. nie było tam ani jednego polaka. podzielili sie tam władzą tyle a tyle dla nas kalkstainów, tyle dla szechtera a tyle dla stoltzmana. mene tekel fares Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:11 Nikt(w tym także Kaczyńscy) nie musi się tłumaczyć z konferowania przy okrągłym stole. Okragły stół był ogromnym osiągnięciem Polaków a nie żadną zdradą. Dzięki ustaleniom wynegocjowanym w tamtych latach, możliwe było "w pewnym stopniu ewolucyjne" przekazanie władzy bez wzajemnego zabijania się. Nie było nowych ofiar, nowych kombatantów i nowych pomników bratobójczych walk i bardzo dobrze. W Polsce jest miejsce dla różnych Polaków a nawet dla obcokrajowców. I wspólnie powinni rozwijać ten kraj. Władza, która doprowadza do skłócania ludzi to bardzo zła władza. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:00 junkier napisał: > To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z > komunistami. > > Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami > ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o > rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'. ******************************************* Jeżeli Kaczyńscy nie należeli do różowych, to do czerwonych, bo innych w myśl legendy nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:05 Nieprawda, byly jeszcze ugrupowania narodowo-patriotyczne, z ktorych czesc w ogole wbojkotowala Okragly Stol, i oni mieli wtedy najwiecej racji. Poza tym nie Kaczynscy nie weszli do ROAD, ostoi rozowych, tylko zalozyli wlasna partie - patriotyczne Porozumienie Centrum. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:09 junkier napisał: > Nieprawda, byly jeszcze ugrupowania narodowo-patriotyczne, z ktorych czesc w > ogole wbojkotowala Okragly Stol, i oni mieli wtedy najwiecej racji. ***************************************** Tak, były. U cioci na imieninach. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:14 Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi zdrajcami. Dwa srodowiska wymienie: konsewatywni liberalowie, pozniejsza UPR, oraz narodowcy ze Stronnictwa Narodowego. Dawno juz udzial przy okraglym stole przestal byc uwazany za nobilitacje. Srodowiska narodowo-prawicowe zawsze zachowywaly wobec okraglego stolu dystans i nieufnosc i czas pokazal, ze bylo to ze wszech miar uzasadnone. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:34 junkier napisał: > Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi > zdrajcami. ***************************************** Czyli zwyczajnie wsadzili sobie palce w dupę i nie robili nic. Wszem, wyrosło nam pokolenie cwaniaczków stowarzyszonych w PiS, którzy twierdzą, że odmówili. Szkoda tylko, że nikt o tym nie słyszał. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:38 No chyba nie bedziesz wmawial ze byl jakis obowiazek 'dogadywania' sie z Kiszczakiem i Jaruzelem. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:39 maruda.r napisał: > junkier napisał: > > > Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi > > zdrajcami. > > ***************************************** > > Czyli zwyczajnie wsadzili sobie palce w dupę i nie robili nic. Wszem, wyrosło > nam pokolenie cwaniaczków stowarzyszonych w PiS, którzy twierdzą, że odmówili. > Szkoda tylko, że nikt o tym nie słyszał. > Oni czekali, jak się sytuacja rozwinie, aby w odpowiednim czasie stanąć po właściwej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:41 Rekordowa brednia. Twierdzisz kalumniarsko ze Kaczynscy rozwazali przylkaczenie sie do Kiszczaka i Jaruzela? Papier wszystko wytrzyma, oktety na serwerze pewnie rowniez dowolna brednie wytrzymaja. Jak jeszcze ma w Kaczorow walnac... Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:48 junkier napisał: > Rekordowa brednia. Twierdzisz kalumniarsko ze Kaczynscy rozwazali przylkaczenie > > sie do Kiszczaka i Jaruzela? Papier wszystko wytrzyma, oktety na serwerze > pewnie rowniez dowolna brednie wytrzymaja. Jak jeszcze ma w Kaczorow walnac... O kurna ! Junkra o oktetach uczyli...:-O Junkier a tak wracajac do kaczynskich, to jak myslisz, czego ich ojciec w zyciu nauczyl...??? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:17 Jarosław Kaczyński - Kalkstein - dywersant, W latach 70. współpracował z żydo-trocksistowskim KOR-em; W grudniu 2005 roku Jarosław Kaczyński został uznany Człowiekiem Roku 2005 żydokomunistycznego tygodnika "Wprost"; obecnie premier PRL-bis; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - "okrągły stół" Lech Kaczyński - Kalkstein - dywersant, mason, w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha "Bolka" Wałesy; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - tajne rozmowy w Magdalence, "okrągły stół", pomiędzy żydowskim przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności' a elitami SB i PZPR; Od grudnia 1988 r. w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego, powstałego po stanie wojennym, z inicjatywy żydokomuny drugiego związku NSZZ "Solidarność"-bis, nie mającego nic wspólnego, oprócz nazwy z pierwszym związkiem i ruchem społecznym; były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy o ilości ofiar i sprawców zbrodni na żydach; bł. prezydent Warszawy [2002 r.], obecnie prezydent PRL-bis; członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje żydomasońskie. Grupa Windsor utrzymuje kontakty z tzw. Miedzynarodowym Funduszem Republikanskim i Heritage Foundation; prezydent PRL-bis III Kaczyński-Kalkstein w Polsce odznaczyl wszystkich żydokomunistycznych trockistów z KOR-u krzyżami i orderami Odpowiedz Link Zgłoś
elwojciecho Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:13 Junkier, Te grzyby, co wczoraj z lasu przyniosłeś na zupę, to nie były kurki. Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 kaczyńscy siedzieli przy okrągłym stole!!!! 31.07.07, 14:16 i niezależnie od tego jak głośno i jak często będą krzyczeć palestyny galby junkry bunkry warzechy i inne pisuarowe szczekaczki to jest fakt. Z drugiej strony gó.. wtedy (i teraz też) znaczyli. A zawsze jedynym kierunkiem ich działań była jest i będzie własna kiesa. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: Stół był wysoki ledwo ich było widać :P 31.07.07, 14:46 Ciekawe w co, czy tez czym sie zabawiali pod tym stolem...? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 14:23 Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy Okaraglym Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa ideologia a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy porzadek. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:51 junkier napisał: > Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy Okaraglym > Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa ideologia > a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program > Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy > porzadek. Junkier, a na jakiej podstawie twierdzisz, ze cos im byl obce, jakie masz na to dowody, przeciesz sam wielokrotnie nazwales kaczynskich zdrajcami. :DDD Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:56 junkier napisał: > Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy Okaraglym > Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa ideologia > a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program > Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy > porzadek. A oto główne założenia tego programu : 1) Kasa = ART B 2) Kasa = Cargo Modlin 3) Kasa = FOZZ 4) Kasa = Telegraf Sp z o o Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: kaczyńscy siedzieli przy okrągłym stole!!!! 31.07.07, 16:58 filut69 napisał: > i niezależnie od tego jak głośno i jak często będą krzyczeć palestyny galby > junkry bunkry warzechy i inne pisuarowe szczekaczki to jest fakt. > Z drugiej strony gó.. wtedy (i teraz też) znaczyli. A zawsze jedynym kierunkiem > ich działań była jest i będzie własna kiesa. Nie tyle kiesa (trzeba przyznać, że pazerni na dobra doczesne nie są, firerkowi wystarczy kieszonkowe od mamusi), ile folgowanie własnym zajobom. To raczej typ obłąkanych ideologów. Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:30 junkier napisał: > To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z > komunistami. nie, nie było ich tam... wcale... nawet jednego... doucz sie historii, przeczytaj cos... najlepiej w ksiazce a nie w polskojezycznym brukowcu pana rydzyka Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:43 junkier napisał: > To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z > komunistami. > > Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami > ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o > rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'. Jestes glupsze od palestriny junkier, ile ty szczylu miales lat podczas obrad okraglego stolu ? :DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
skrzych Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:53 junkier napisał: > To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z > komunistami. Za Wikipedią: pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_(historia_Polski) Strona opozycyjna [edytuj] Uczestnicy po stronie opozycyjnej to m.in.: [...] * Jarosław Kaczyński * Lech Kaczyński [...] pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski Lech Aleksander Kaczyński [...] Od lutego do kwietnia 1989 brał udział w obradach Okrągłego Stołu (gdzie zasiadał w zespole do spraw pluralizmu związkowego) oraz w tajnych naradach w Magdalence. [...] Nie chce mi się z tobą gadać... Krzysztof Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:15 Przecież Kaczyńscy bili przy władzy od 1990 r do czassu aż ich Wałęsa nie wyrzucił za brak lojalności. Widziałem ich przy okrągłym stole. Ich dzisiejsza krytyka III RP, to jest ktytyka własnej działalności. Lech Kaczyński był Prezesem NIK i Ministrem Sprawiedliwości w czasie gdy działy sie krytykowane przez nich afery. Jak łatwo kłamstwem i hucpą ogłupić polskie społeczeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Jak zwykle bzdury opowiadasz nie pomyslawszy 31.07.07, 16:30 Własciwie myslenie nic nie da jak pustka w głowie. To nie Michnik był twórca III RP, tylko wszyscy którzy oddali głos w wyborach w 1989 r. Moge wiedziec dlaczego nienawidzisz tego człowieka? Mógł pójśc w polityke i gadac bzdury, ale wział sie za to co umie najlepiej. Jego artykuły nie sa obligujace do zmiany czegokolwiek natomiast wymuszaja dyskuję i tak rasowi dziennikarze piszą. Michnik mógł wiele rzeczy robic i zapewne taka ewentualność wielu by wykorzystało, on zachował wielka przyzwoitość, nie będę wymieniał nazwisk ludzi którzy z zazdroscia patrza na pana Adama, niestety, jego zasług przypisac sobie nie mogą, moga za to pluc na niego bo za to własnie siedział w więzieniu, by tchórze mogli wreszcie sie publicznie wypowiedzieć. Nie próbuj byc najsprawiedliwszym tego swiata, bo najpierw musisz wykazac swój patriotyzm i moralność, Czytajac Twoje posty(własciwie cytaty)uwazam ze jestes zagubiony, bo nie wiesz co z tego wyjdzie. Jeszcze raz powtórzę ja głosowałem na nowa Polskę, która nazwano III RP i która do tej pory sie rozwija wbrew temu co mówisz. By powstała IV RP musi byc spełnione kilka warunków, a na to się nie zanosi. Jezeli masz takie mocne dowody na przestępcza działalnośc poprzednich ekip to dlaczego nie poprzesz tego nazwiskami i wskazaniem co, gdzie i kiedy? Juz ci kiedys pisałem, że słyszałem jakoby jeden z braci Kaczyńskich był Żydem, ja w to nie wierzę, a ty? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Michnikowszczyzna RAZa powinna byc w spisie lektur 31.07.07, 16:38 "Michnikowszczyzna" RAZa powinna byc w spisie lektur i wtedy nie padalyby tak naiwne glosy i pytania jak ten p. Trapera. www.redhorse.pl/p28_Rafal_A_Ziemkiewicz_Michnikowszczyzna_Zapis_choroby.html Fragment: Jak mawiają Amerykanie — It’s nothing personal, man. To nie jest sprawa osobista. Michnik nie sprawuje już rządu dusz, trudno powiedzieć, czy jeszcze kieruje bodaj swoją własną gazetą (w chwili gdy piszę te słowa, od wielu miesięcy wydaje się, że nikt nią w ogóle nie kieruje) — ale jad, który wsączył w polskie umysły, wciąż je zatruwa. Fałsze, które upowszechniała jego propaganda, wciąż pokutują w publicznych sporach, a absurdy, które podniósł do roli aksjomatów, wciąż dla wielu pełnią rolę drogowskazów. Nie wolno milcząco przejść nad nimi do porządku dziennego, i bez wchodzenia w polemikę, bez refleksji głosić rzeczy diametralnie sprzecznych. Choć polska ociężała umysłowo inteligencja właśnie tak najbardziej lubi — gotowa równie gorąco przyklaskiwać i temu, co mówi, że czarne, i temu, co dowodzi, że białe, byle owej sprzeczności nie eksponować, byle było słodko, miło, przyjemnie i bezkonfliktowo. Tak, Adam Michnik poniósł klęskę. Praktycznie na wszystkich możliwych polach. Po pierwsze, jako polityczny demiurg — bo partie, którym kibicował, zostały przez Polaków wysłane na grzybki, a liderzy, których kreował, musieli odejść, nierzadko z wściekłością, że — jak publicznie pożalił się przy mnie jeden z nich — ludzie na każdym spotkaniu każą mu się tłumaczyć z bruderszaftów Michnika i w ogóle postrzegają jego partię jako przybudówkę do „Gazety Wyborczej”. Po drugie, jako orędownik wizji postępowej, socjaldemokratycznej przemiany peerelu w kraj przypominający Francję a nie Irlandię, nie wspominając już o USA — bo Polska poszła ostatecznie w innym niż jej wskazywał kierunku, a jego propagandowe natarcie na „endecki ciemnogród”, zamiast znieść narodową prawicę z powierzchni ziemi, raczej jej pomogło. Poniósł też klęski bardziej dotkliwe. Jako autorytet moralny — bo człowiek postrzegany powszechnie jako niepokorny, więzień polityczny i odważny dysydent, z własnego wyboru stał się lokajem. Obrońcą nieuczciwie zdobytych przywilejów, dworskim pochlebcą nowych elit władzy, ślepym na gangsterskie rodowody swych nowych przyjaciół, za to z pałkarską gorliwością rozprawiającym się z wyrazicielami powszechnego rozczarowania; z rzecznikami krzywd tych właśnie ludzi, których dawny bunt przeciw niesprawiedliwości wyniósł go do rangi kumpla ministrów i prezydentów. Stał się, mówiąc krócej, chodzącym potwierdzeniem gorzkiej mądrości, iż nie ma bardziej zajadłych reakcjonistów, niż byli rewolucjoniści, którym wreszcie udało się posmakować władzy. Wreszcie — poniósł klęskę jako intelektualista. I osobiście sądzę, że to może być dla niego najbardziej bolesne. To jest przykre nawet dla kogoś, kto, tak jak ja, nigdy nie pałał do Michnika sympatią. Popatrzcie: książki redaktora naczelnego wciąż największej i najbardziej opiniotwórczej polskiej gazety, człowieka, którego nazwisko przywoływane jest w mediach nieustannie, mającego na skinienie dziesiątki klakierów gotowych w każdej chwili wysmarować dowolnych rozmiarów panegiryk, cieszącego się taką sympatią wpływowych mediów, że każdy z tych panegiryków natychmiast zostanie wydrukowany w ogromnym nakładzie, odczytany w radiu i telewizji — książki kogoś tak sławnego i chwalonego od kilku lat ukazują się z adnotacją „zrealizowano ze środków Ministerstwa Kultury”! Cała ta gigantyczna maszyna promocyjna, jaką ma Michnik do dyspozycji, nie jest w stanie zachęcić do kupna jego dzieł grupy ludzi na tyle licznej, aby ich sprzedaż była opłacalna choćby na minimalnym poziomie. Przeciwnicy Michnika, których rzeszy dorobił się równie licznej, jak zwolenników, nie kupują jego książek ze względów oczywistych. Ale zwolennicy? Oni również ani myślą. Owszem, ze szczerym ogniem odprawią rytualne pokłony i potwierdzą, że Michnik jest wielkim mędrcem, ale sami na wczytywanie się w jego mądrości nie mają najmniejszej ochoty. Nie potrzebują w najmniejszym stopniu wgłębiać się w jego rozwlekłe wywody o jakobinach czy „polskim piekle”. Po co? Przecież i bez tego wiedzą, że są one arcymądre i wspaniałe. Nie mogło być inaczej. Takimi metodami, po które Michnik sięgnął, metodami zakrzykiwania i zamilczania, etycznego szantażu, moralnego terroru, arbitralnego wyrokowania, co podłe, a co szlachetne, wykluczającego wszelkie wątpliwości, wszelką dyskusję — nie można sobie wychować zwolenników innych, niż bezmyślni potakiwacze. To oczywisty skutek pójścia na skróty, postawienia na argument siły, zamiast na siłę argumentów. A przecież nie jest to jeszcze najgorsze. Najgorsza, tak sądzę, musi być dla niego świadomość — choć nie wiem, czy już ją posiadł — iż klęskę tę zadał sobie sam. Rys autentycznego tragizmu Michnikowi nadaje fakt, że Michnika- intelektualistę zabił nikt inny, tylko Michnik - polityk. Jest coś odrażająco fascynującego, gdy wczytując się w publicystykę Michnika z ostatnich kilku dziesięcioleci (a tę lekcję przerobiłem, i jest ona jednym z istotnych powodów powstania niniejszej książki), obserwujemy, jak staje się ona coraz płytsza, jak potrzeba doraźnego przykopania nakłada kaganiec myślom, jak intelektualista sam się ochoczo kastruje, by osiągnąć maksymalną ostrość zderzenia czerni i bieli. Jak finezja ustępuje miejsca łopatologii, a analiza zanika na rzecz żonglerki faktami, osobami i cytatami, choćby najbardziej karkołomnej, byle tylko pozwalała każdego pisarza, każdą postać historyczną i każdy autorytet zaprząc do bieżących kampanii prowadzonych akurat przez Michnika-polityka. Znowu — nie byłby ten upadek tak głęboki, gdyby nie otoczenie się klaką, zawsze zachwyconą, zawsze sypiącą komplementami, usłużną. Gotową przyjąć wiwatami każdy pomysł szefa, nawet najbardziej bezsensowny i szkodliwy dla niego samego. Wielcy myśliciele nie pozostawiają po sobie klakierów. Pozostawiają uczniów, całe intelektualne szkoły. Jeśli ktoś twierdzi, że mam w Michniku cenić myśliciela — proszę, niech mi pokaże, gdzie owi uczniowie Michnika, i na czym polega jego szkoła. Ja, mimo wysiłków, niczego podobnego zauważyć nie mogę. Zamiast spójnej myśli, Michnik, jako autor esejów i książek, pozostawia po sobie tylko pokrętny styl — styl wyróżniający się wielką zręcznością w gmatwaniu spraw prostych, w błyskotliwym prowadzeniu Czytelnika do wniosków całkowicie nielogicznych i stwarzaniu wrażenia, że wnioski te zostały w trakcie wywodu udowodnione — wrażenia, któremu ulec może tylko ten, który na wstępie lektury odżegna się od krytycyzmu i, jak to się dzieje podczas czytania beletrystyki, „zawiesi swą niewiarę”. Adam Michnik poniósł klęskę, to już dziś oczywiste — ale czy to znaczy, że można udać, iż go nigdy nie było? Że wszystkie tezy, które wygłosił, wszystkie działania, które zainspirował, nie miały miejsca? Przecież ten człowiek zmarnował nam piętnaście lat niepodległości! Współkształtował to kulawe państwo, z którego dziś, gdy piszę te słowa, dziesiątki tysięcy młodych, pracowitych, przedsiębiorczych i nierzadko dobrze wykształconych obywateli wieją na potęgę drzwiami i oknami, do Anglii, do Irlandii, gdziekolwiek, byle dalej, w poszukiwaniu normalnego życia. A zarazem — sam został przez nie ukształtowany. Bo — i to dla mnie jedna z istotniejszych tez tej książki — mimo całej swej politycznej zręczności, Michnik nie stałby się tym, kim się stał, gdyby nie trafił w oczekiwanie na kogoś właśnie takiego. Oczekiwanie, którego możemy i powinniśmy się dz Odpowiedz Link Zgłoś
tukot ...wszystkich kierunków "psychicznych" jako 31.07.07, 16:40 doskonały zapis obsesji i paranoi autora. póki pisał sf jego paranoja nie była zauważalna. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Od PiS-u się nie tylko łysieje 31.07.07, 17:46 (wystarczy porównać aktualne i sprzed paru miesięcy zdjęcia kaczych przydupasów), ale i głupieje, i to się właśnie przydarzyło Ziemkiewiczowi (a także np. Dornowi, ale nie o tym mowa). Kto czytał ostatnie jego książki - nazwijmy je krótko "P" i "M" - tego uderzy, jak kiepski interes zrobił autor przystępując do szkółki pisarskiej Henryka Pająka i Waldemara Łysiaka. Dwaj wymienieni autorzy wpadli na pomysł, żeby tę samą książkę pisać dziesiątki razy, permutując jedynie zdania. Pozwala to utłuc nieco kapusty, zwłaszcza gdy się głosi ideologicznie słuszne na aktualnym etapie kacze dyrdymały, ale płaci się za to reputacją grafomana. "M" jest dwa razy grubsze od "P"; mimo to w "P" jest wiele rzeczy, których nie ma w "M", natomiast vice versa ani dudu. "P" przeczytałem z przyjemnością: świetny styl, wiele ocen, które podzielam. Antymichnikowej obsesji tylko trochę pod koniec. W "M" nic, tylko monotonne do zerzygania walenie w urojonego wroga. I jedna znamienna ciekawostka: jakoś dziwnie z książki na książkę wypiękniał Ziemkiewiczowi Lepper. Może teraz, kiedy koalicjant został wytypowany do odstrzału i ruszyła już nagonka, Ziemkiewicz popełni kolejne tomiszcze? Kończę, bo przekraczam ramy, ale mógłbym jeszcze trochę. Może innym razem? Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje I jeszcze jedno: 31.07.07, 17:50 podoba mi się stosunek Michnika do Ziemkiewicza, trochę taki, jaki ma Balceroweicz do Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Spogląda z czułoscia jak na dziecko specjalnej 31.07.07, 18:36 troski. Po tym się poznaje człowieka, mógłby go łatwo zrównać z glebą, ale widzi w nim człowieka i słucha co ma do powiedzenia, a ten z kolei podbija sobie bębenek, bo mysli sobie ale mu dokopałem, ze strachu się nie odzywa. Tak panie RAZ, mozmna pana smiechem zabić bo inaczej nie wypada jako chrześcijaninowi, chociaz nalezy sie jak chłopu ziemia. Historia najnowsza pokazuje że wszystko sie moze zmienić a konkurencja na rynku zbieraczy puszek ogromna, tylko watpie w pana umiejętnosci zyciowe. Nieudacznicy tzw IV RP wzajemnie sobie kadzą.:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: ...wszystkich kierunków "psychicznych" jako 31.07.07, 23:26 tukot napisał: > doskonały zapis obsesji i paranoi autora. > > póki pisał sf jego paranoja nie była zauważalna. alez byla, tyle ze na marginesach. wystarczylo sie wczytac w rozmaite rozwazania Ziemniakiewicza i tego drugiego full-blown psychofaszola, Jeczmyka. dopoki tego nie zauwazalem, beztrosko czytalem sobie opowiadania i minipowiesci, ale potem stwierdzilem, ze "Nowa Swastyka" mi nie pasuje. to regularny p.o.j.e.b.a.n.i.e.c. zalosny, jak i jego wyznawca, bunkier. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Bełkotu to ja sie juz w zyciu osłuchałem 31.07.07, 17:03 RAZ moze niech wróci do swoich poprzednich bajek, były lepsze chciaz publikowane w rezimowym wydawnictwie które uczciwy Polak bojkotował. Byłem i swiadkiem i uczestnikiem bezposrednich wydarzeń, takze moja wiedza z tamtego okresu pozwala mi okreslić dzisiejsze zachowania niektórych ludzi. Oprócz tego miałem dobrych nauczycieli i w szkole i w zyciu - nauczyli mnie korzystać z mózgu, to duzo, jak się doda doswiadczenie. z racji wykonywanego zawodu mam do czynienia z ludxmi na róznych szczeblach i czesto jakas władze nad nimi. Wiesz czego się najbardziej obawiam, by nie wydac im się głupszym niz jestem, dlatego często jak czegos nie jestem pewien, po prostu o tym rozmawiam, bo nikt nie ma patentu na mądrość. Wiem tez z autopsji, że człowiek który potrafi rozmawiać i pytac innych o opinię ma o wiele wieksze powazanie niż nadęty d...ek. Nie lekcewaze twoich wypowiedzi ale sorry, czytał tych cytatów nie bedę. Ja nikogo nie zmuszamm do czytania więc i ty tego nie rób, wole przeczytać co ma A. Michnik do powiedzenia niż jego krytyk, który nie rozumie pewnych procesów i chciałby za wszelka cene zniszczyc człowieka któremu niedorównuje intelektualnie. Nawet nie będe mówił jak takich za komuny nazywali, bo mi się na wymioty zbiera. Odpowiedz Link Zgłoś
mwojtczak Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 01.08.07, 05:55 Ty znowu jesteś naćpany.Nie pij,nie bierz prochów.Szkoda twojego zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
zygmund Stolek za stolek, stolek za stolek IVRP nie zyje!! 31.07.07, 13:46 Yes Yes Yes Tora Tora Tora Teraz K. IVRP Odpowiedz Link Zgłoś
mat25 Dobrze junkier myslisz! 31.07.07, 13:47 To dowod na to, ze Kaczynscy sa konmi trojanskimi układu! ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
xorock Podczas konf: to kiedy zostanie odwołana 31.07.07, 13:48 minister Kalata? LOL. To było świetne. Na pewno M. to lepszy kandydat od L. co nie zmienia faktu że większość społeczeństwa chce wyborów więc skończcie drodzy politycy tą szopkę. To pokazuje jak marna jest demokracja - na czas wyborów obywatel coś znaczy, później jest bez prawa do głosu. Odpowiedz Link Zgłoś
kraq kalata to najlepszy minister od grunwaldu!!!!! 31.07.07, 14:43 zaraz po fotydze:)))))) w ogole trafil sie nam rzad fachowcow, ze boki zrywac. dobrze, ze szlag ich trafil, bo przyszlosc z tymi cieciami prowadzonymi przez schizofrenika (nikt nam nie wmowi, ze biale jest biale...) bez konta w banku, nie rysowała się różowo:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:48 Na krótko przed wyborami ale słowa JK dotrzymuje.Za taśmy prawdy nagroda musi być zrealizowana bo inaczej przejdzie do układu i zakabluje. Złapał kozak tatarzyna... Odpowiedz Link Zgłoś
puchowy i dobrze ... koniec bliższy 31.07.07, 13:50 wiadomo jak mojzesowicz dziła na kolaicjantów z samejb....... Odpowiedz Link Zgłoś
l.george.l Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 13:50 Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg Wykształcenie: średnie zawodowe Zawód: rolnik 31.07.07, 13:52 www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/237.htm Wybrany dnia: 25-09-2005 lista: Prawo i Sprawiedliwość okręg wyborczy: 4 Bydgoszcz liczba głosów: 12601 Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 13:53 l.george.l napisał: > Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera. płonne nadzieje jeżeli tylko trochę myslą, czego w 100% zakładać nie można. Lud jest w swojej masie ciemny, jak widac po wynikach ostatnich wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 14:13 l.george.l napisał: > Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera. **************************************** I obsadzić jak najwięcej stołków przed wyborami. Potem pod nóż pójdzie Kalata i Giertych. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 łamanie karku syfoobrony trwa w najlepsze:) 31.07.07, 13:52 kaczka wciąż coraz mocniej skręca szyjkę lepperowi ciekawe, kiedy usłyszymy charakterystyczne chrupnięcie łamanych kości? :) nie ma to jak być kaczką... najpierw 2 lata psuje Polskę z lepperem i giertychem, a teraz robi za pierwszego sprawiedliwego, ktory nic nie wiedzial o lepperze, gdy wprowadzał go na salony hehe ale co tam: ciemny lud kupi, rydzol pobłogosławi aleluja i do przodu Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
qawsedrftg już słyszymy trzask kaczych kości 31.07.07, 13:53 pustych w środku, jak to u ptaków Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: już słyszymy trzask kaczych kości 31.07.07, 13:56 qawsedrftg napisał: > pustych w środku, jak to u ptaków Sugerujesz że kość czaszkowa też jest pusta? To moze być prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 znów zaćpałeś, chłopczyku? jacy k.. siepacze? 31.07.07, 13:58 władzy przez postokrągłostołowych siepaczy ktorzy to ci "siepacze"? Michnik? Geremek? Mazowiecki? kogo to oni "siepali"? hehe ty to masz proste zycie... siedzisz przy kompie i wysrywasz na forach swoje kompleksy i kołtuństwo nieźle:) Odpowiedz Link Zgłoś
filut69 kolejna prowokacja kaczora przeciw jondrkowi 31.07.07, 14:04 kaczor palancie zamiast pajacować powiedz nam wszystkim P(rzepraszam)i S(pie.dalam) Odpowiedz Link Zgłoś
szukacz_waw premier Mojzesowiczem napluł Lepperowi w twarz 31.07.07, 14:03 Nie może być większej zniewagi dla Leppera jak powierzenie tego ministerstwa pierwszemu zdrajcy Andrzeja Leppera. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Brunatne gumiaki (czyt.LiS) się wściekną :P 31.07.07, 14:06 no to nowe wybory hurrraaa Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Wallenrod 31.07.07, 14:06 czwartej Rzeczypospolitej! Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Walle 31.07.07, 14:10 cymber.gaj napisał: > czwartej Rzeczypospolitej! ze Szczypińską na kocią łapę... Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Walle 31.07.07, 16:16 Chyba raczej z panną Zbysią? Odpowiedz Link Zgłoś
wujcio44 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:08 Znowu wzięli Żyda do rządu, jakiegoś syna Mojżesza. Rydzyk, ratuj!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antoni61 Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:09 oczywiście najlepiej jest gdy nie ma obsadzonego stanowiska Ministra Rolnictwa. Wtedy najwłaściwiej rozwija sie gospodarka rolna ! Także przykro mi, bo pracuję w rolnictwie od 37 lat, i zawsze było najlepiej jak nie było obsadzone to stanowisko, nikt nie psuł natury ! Ale jak by to mogło byc dobrze w Polsce i dlaczego, najlepiej jest jak ktoś coś zmieni, zepsuje etc. Odpowiedz Link Zgłoś
1utek Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 15:42 Pan Mojżeszowicz będzie mógł nareszcie wywiązać się z "obiecanki-cacanki" i powołać panią Beger na dyrektora departamentu w swoim ministerstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:10 chyba Kaczyński nie liczy, iż Mojzesowicz zdoła do PiS przyciągnąć jakiś SO... junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną, budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny junkier 31.07.07, 14:12 isa.stern napisała: > junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną, > budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;)) > :P > Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny ju 31.07.07, 14:22 najlepsze jest to, że on nie popiera PiS-u tylko o. dyrektora...;))) :P Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny ju 31.07.07, 23:35 isa.stern napisała: > najlepsze jest to, że on nie popiera PiS-u tylko o. dyrektora...;))) > :P oj tam, dajcie bunkrowi spokoj. on przeciez tak naprawde wierzy tylko w UPR, a kontretnie w tego niezrownowazonego zydozjada o rozbieganych oczkach, Michalkiewicza :) junkers nie glosowal na PiSde (tak twierdzi, co oznacza, ze jest platnym zdrajca, pacholkiem kaczyzmu, i wchodzi kaczkodanom bez wazeliny za jakies marne grosze), a tak naprawde to wierzy w sojusz konserwatywno-ludowo-narodowo-prawicowo-katolicko-niepodleglosciowy, cokolwiek by to nie bylo :))) Odpowiedz Link Zgłoś
rtg Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:14 isa.stern napisała: [...] > junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną, > budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;)) > :P > Nie wymagaj od niego niemożliwego. On nic nigdy nie zrozumie. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:32 wygląda na to że żadna oszołomsko-narodowo-elpeerska partyjka nie wejdzie do nastepnego sejmu. coż ze sobą biedny junkrzyk zrobi? koryto sie urwie. Odpowiedz Link Zgłoś
hennep no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 14:17 nie narzekajcie na morale premiera, powiedzcie o swoim ,a kiedy bylo wieksze bagno niz za czasow komuny Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 14:24 komunę znam tylko z książek do historii, no i teraz jak patrzę na poczynania PiS, to mi się jednoznacznie kojarzy z działaniami towarzyszy z PZPR...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
hennep Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 17:41 czytasz nie te ksiazki co trzeba, moze ktos ci podstawia historie pzpro-wska, lepiej sprawdz Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 18:52 Ty cymbale nie czytasz zadnych ksiazek, nawet elementarza, bo nie wypisywlbys takich bzdur Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje "A u was biją Murzynów" - jedyny kaczy argument. 31.07.07, 16:20 hennep napisała: > nie narzekajcie na morale premiera, powiedzcie o swoim ,a kiedy bylo wieksze > bagno niz za czasow komuny Odpowiedz Link Zgłoś
hennep Re: "A u was biją Murzynów" - jedyny kaczy argume 31.07.07, 17:50 powtarzasz jak katarynka te same slogany, a jest tak fajnie, ten Mojzesowic taki chlopak w sam raz na zniwa Odpowiedz Link Zgłoś
junkier D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:20 D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP. A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym obaleniu dorobku IV RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Bosheee ty to czytasz?? Rozumiem teraz twoją 31.07.07, 14:21 głupotę..zmień gazety... junkier napisał: sam czytalem to w Fakcie albo w > Dzienniku chyba, Odpowiedz Link Zgłoś
kot_kreskowy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:24 te polskojezyczne media to radio maryja, nasz dziennik i tv trwam ?? bo przeciez to jest w lapach klasztoru redemptorystow ktory nie jest polski, zgadza sie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:51 Nasz Dziennik to najbardziej wiarygodna polska gazeta. Jak na dzien dzisiejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 18:24 Junkrom /Junkierom (???) i pisuarom pali sie zienia pod stopami . Nagle zauwazyli ze PO jest lepsze od Leppera. Za pozno s-syny . Odejdziecie na smietnik historii Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 19:10 junkier napisał: > Nasz Dziennik to najbardziej wiarygodna polska gazeta. Jak na dzien dzisiejszy. > Dowcip roku! Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Polskojęzyczny nie jest 31.07.07, 15:49 nasz wodzunio, bo mówi "podjełem" i pisze "obiat". Reszta jest. Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 chlopie diagnoza to nie wszystko.. leczenie ważne! 31.07.07, 14:26 nawet jesli kaczki zdiagnozowały dobrze, to nie znaczy że umieją leczyc :) a "leczyć" nie umieją, bo leczą grypę cholerą patologie 3 erpe leczą patologiami 4 pomrocznej i trzeba bedzie po nich niezle sprzatac :) Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:28 junkier, czytasz der dziennik...?! a jaki to ma dorobek IV RP - wicepremiera kryminalistę? o tym GW nie pisze, ale są prowadzone odrębne śledztwa w sprawie powiązań SO w tym Leppera z mafią...;)) :P Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:34 Dorobek IV RP jest b. duzy, ja porusze malo medialna kwestie jaka jest calkowite zanegowanie dotychczasowej polityki karnej poprzez konsekwentne jej zaostrzanie, skonczenie z ideologia ze 'pierwszy milion trzeba ukrasc' a lapowkarze i przekreciarze maja byc bezkarni. Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:40 ...?! junkier, o czym Ty gadasz? ziober narobił takiego zamieszania, że wszystkie obecnie toczące się procesy w sprawie zorganizowanej przestępczości trzeba zaczynać od nowa... żeby coś zaostrzać, trzeba najpierw zorganizować całą infrastrukturę potrzebną do sprawnego wymierzania kary...a ziober nic w tym kierunku nie robi, on zresztą tylko dużo gada - z efektami jest dużo gorzej...;) :) Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 23:40 ech, dlugo by gadac.. "ekstradycja" Mazura to chyba najlepszy dowod "skutecznosci" kaczej bandy, z tow. Zero na czele. tego naprawde nie da sie zwalic na uklad, chyba, ze jest obecny nawet w sadzie w Chicago :) Odpowiedz Link Zgłoś
finish1 do junkier 31.07.07, 15:20 czy ty dziecko szaleju się najadłeś? Pan Piłsudzki zrobił wielki błąd,na diabła komu potrzebna Polska? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 23:38 tak, jak na cos, co nie istnieje (sprawdz w Konstytucji RP), tzw. IV RP, czyli Wolska, gdzie miedzy sniadaniem a kolacja jada sie "objat", ma nieprawdopodobne osiagniecia. moglbys je przypomniec, bo cos tam belkotales, ale mi umknelo?? Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:30 junkier napisał: > D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w > Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli > chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP. > > A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci > > z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym > obaleniu dorobku IV RP!!! IRP. Chyba wszyscy, którzy czymkolwiek sie interesują zauważyli to. Zauważyli aferę Rywina, przekręty i przetępstwa Pęczaka, Długosza, Jagiełły, Jakubowskich i można by tak długo. Faktem jest także śledztwa przeciwko nim a nawet niektóre procesy miały miejsce jeszcze za czasów SLD. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:31 junkier napisał: > D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w > Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli > chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP. > > A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci > > z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym > obaleniu dorobku IV RP!!! Jakim dorobku? Tyle spraw pozaczynali a żadnej nie skończyli. Celuje w tym zwłaszcza minister Ziobro! I nie mów, że to "Układ" im nie pozwolił. "Rozpocząłeś dobre dzieło - doprowadź je do końca". (Talmud, Megilla 2) Na forum GW chyba wypada posługiwać się cytatami z Talmudu? Mam jeszcze cytaty z Koranu, ale na razie żaden mi tu nie pasuje. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Poronienie w trakcie. 31.07.07, 14:44 nie ma i nie bedzie nic takiego jak IVRP przynajmniej w kształcie proponowanym przez Kaczyńskich. Ten potworek ustrojowy z przyczyn zasadniczych nie ma prawa sie urodzić. Organizm państwa usunie zdegenerowany zalążek IVRP. Poronienie w trakcie. junkier napisał: > D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w > Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli > chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP. > > A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci > > z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym > obaleniu dorobku IV RP!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:52 Powtarzam jeszcze raz, bo część tekstu zniknęła. junkier napisał: > D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w > Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli > chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP. > > A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci > > z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym > obaleniu dorobku IV RP!!! Byłoby dziwne, gdyby Tusk nie zauważył patologii III RP. Chyba wszyscy, którzy czymkolwiek się interesują zauważyli to. Zauważyli aferę Rywina, przekręty i przestępstwa Pęczaka, Długosza, Jagiełły, Jakubowskich i można by tak długo. Faktem jest, że śledztwa przeciwko nim a nawet niektóre procesy miały miejsce jeszcze za czasów SLD. Rzecz w tym, że w tzw. IV RP pod tym względem niewiele się zmieniło. Nepotyzm kwitnie. Ludzie z wyrokami, z marginesu są u władzy. Ma miejsce bezpardonowa walka z fundamentalnymi instytucjami państwa prawa, państwa demokratycznego. Netzel, człowiek zamieszany w wyprowadzane majątku z firmy Drob-kartel zostaje szefem PZU. Były skarbnik gminy Ruja zarządza kombinatem KGHM - zgodnie z leninowską zasadą sprzątaczka może być ministrem. Prezesem Stoczni Gdańskiej zostaje etnolog. Lipiec, o którego przekrętach w Stołecznym OSiR od roku pisze prasa, wiele miesięcy pozostawał ministrem, a obecne odwołanie go ogłoszono jako sukces walki z korupcją. Wyciągasz daleko idące wnioski z oczywistości. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:59 Gdzie drwa rabia tam wiory leca. J. Kaczynski powiedzial - za IV RP nie ma afer a to co probuje sie nadmuchiwac jako rzekome afery, te wiesmaki i inne, to rzeczy nieproporcjonalne i nie wynikajace ze zlej woli, przeciwnie, szybko korygowane. Co do Netzela - mozna bylo miec watpliwosci ale nikt nie zaprzeczy ze potrzebny jest prezes realizujacy interes skarbu panstwa a nie mneijszosciowego akcjonariusza poslugujacego sie na dodatek, oglednie rzecz biorac, budzacymi watpliwosci metodami. > Nepotyzm kwitnie. Wlasnie za to szef ARiMR zostal odwolany. A kogo w III RP odwolano? > Ludzie z wyrokami, z marginesu są u władzy. WYborcy ich wybrali. Domagam sie szacunku dla ich decyzji. Dlaczego wyborcy glosujacy na Geremka maja byc godnie szacunku a glosujacy na Filipka nie? Powstrzymaj swoja arogancje i pyche! > Ma miejsce bezpardonowa walka z fundamentalnymi instytucjami państwa prawa, > państwa demokratycznego. To polecam, odpowiedni komentarz: www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070731/druga_strona_a_3.html Poza tym - zmieniona zostaje, co najwazniejsze, filozofia rzadzenia panstwem i zakwestionowana filofozia totalnej nieodpowiedzialnosci wlasciwa dla III RP. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 15:17 junkier napisał: > Gdzie drwa rabia tam wiory leca. J. Kaczynski powiedzial - za IV RP nie ma afer....... Przerażają mnie ludzie, którzy na wszystko mają odpowiedź wyłącznie popierającą ich własne poglądy. Dla takich ludzi np. zatrzymanie pociągu na bezpośredniej trasie InterCity Kraków - Warszawa w małej mieścinie, kosztem kilku milionów złotych, jest cenną inicjatywą. Gdyby taką głupotę zrobił przeciwnik polityczny, podniósłby wielkie larum. Łajdactwa, które ciągle maja miejsce, teraz są wiórami, które lecą, gdy drwa rąbią. W innej sytuacji oceniłbyś je jako skandal. Ochrona swoich aż w oczy kłuje. Tego nie zniweluje ostatni spektakl medialny z Lipcem i Lepperem. Wykupienie za kilkaset mln. zł BOŚ po to, aby na jego czele postawić skarbnika PiS to betka. To zapewne jest przykład zmienionej filozofii rządzenia państwem. Tu zgadzam się z tobą w 100%. Tylko jakie będą losy tego naszego państwa - Polski? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 15:22 O Polske sie nie martw, jej interesy sa znacznie lepiej pilnowane niz w czasach, gdy kierowali nia ludzie ktorzy bezwstydnie biegaja dzis do obcych i haniebnie skarza sie na wlasny (czy na pewno?) kraj wyplakujac sie do roznych Reppublica, FAZow i ELPaisow. Co do wykupienia BOS to niestety powtarzasz klamstwa medialne. BOS nie zostal wykupiony po to zeby "wsadzic tam wlasnego czlowieka", bo wczesniej i tak Skarb Panstwa kontrolowal te spolke, ale po to zeby wzmocnic kapital krajowy w sektorze bankowym, ktory poprzednie rzady za bezcen oddaly pod kontrole obcemu kapitalowi. Wbrew opinii spoleczenstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 18:54 junkier napisał: > ...Co do wykupienia BOS to niestety powtarzasz klamstwa medialne. BOS nie zostal > wykupiony po to zeby "wsadzic tam wlasnego czlowieka", bo wczesniej i tak Skarb Panstwa kontrolowal te spolke, ale po to zeby wzmocnic kapital krajowy w > sektorze bankowym, ktory poprzednie rzady za bezcen oddaly pod kontrole >obcemu kapitalowi. Wbrew opinii spoleczenstwa. I dlatego na czele banku musiał zostać skarbnik PiS. Przypuszczam, że sam w to nie wierzysz. Powiedz na czym polegają kłamstwa medialne o których piszesz. Nie problem w tym, że wykupiono od Szwedów akcje i bank w 100% stał się bankiem polskim. Istotne jest to, że wojewódzkie Fundusze Ochrony Środowiska i Gospodarki Wodnej zostały zmuszone przez rząd do wykupienia szwedzkich akcji uszczuplając znacznie swoje fundusze, które powinny być wykorzystane do innych celów - właśnie na ochronę środowiska, gospodarką wodną itp. I to że szefem został skarbnik PiS. Napisałem już innym poście, że należysz do ludzi, którzy w sposób nieprzyzwoity naginają i interpretują fakty, aby udowodnić nieomylność swoich politycznych idoli, którzy z zadziwiającą konsekwencją psują państwo. Gdyby to było psucie tylko na okres ich rządów - pół biedy. Z dotychczasowych doświadczeń wynika, że następcy będą z tego co PiS zepsuł korzystać pełnymi garściami. Psucie państwa zaczęło sie praktycznie od pierwszych rządów SLD, potem AWS kontynuował ten proces korzystając z doświadczeń SLD. W czasie kolejnych rządów SLD psucie przyspieszyło. Jednak nikt nie dorównał w tej działalności PiS-owi. Gdyby twój główny idol zgwałcił w południe, na środku Rynku Starego Miasta nieletniego chłopczyka i temat ten byłby omawiany na forum, wyjaśniłbyś, że za tym stały na pewno jakieś wyższe racje. I skąd znasz opinię społeczeństwa na temat prywatyzacji banków? Dzięki tym prywatyzacjom mamy system bankowy na poziomie europejskim. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje "Wiem, bo czytałem w >>Fakcie<<" 31.07.07, 15:46 Skoro wiesz to, co wyczytałeś w "Fakcie", nie dziw się powszechnej o sobie opinii. Odpowiedz Link Zgłoś
cymber.gaj Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:22 isa.stern napisała: > junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną, > budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;)) Chyba coś zaczyna do niego docierać, skoro napisał: "Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do pioruna!!!". Odpowiedz Link Zgłoś
isa.stern Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:31 niestety junkier zmienił zdanie i kwestionuje nadrzędną rolę PiS, bo zmienił się stosunek o. Rydzyka do Kaczyńskich... został lekko przeprogramowany...;) Odpowiedz Link Zgłoś
khagan Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:14 Dobrze, że nie mianowali znowu Jurgiela na ministra. www.polskieradio.pl/trojka/salon/default.aspx?id=12356 "Poseł Hatka, Giżyński i Krzysztof Jurgiel dali się nabrać prowokacji "Faktu" i chcieli przyznawać dotacje zagrożonym producentom drzew rodzynkowych. Ale Pan, widzę, że wie rodzynki to są suszone winogrona." Odpowiedz Link Zgłoś
sraczynski Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:16 Koniec świata bliski, junkier nazwał Kaczorów antypolskimi szubrawcami! Odpowiedz Link Zgłoś
e-kibel Junkier nareszcie koniec tych okropnych męk. 31.07.07, 14:19 Niech jeszcze się nacieszą korytem. Ostatnie podrygi. IV RP, to jedno wielkie bagno jak SLD. Istny prawicowy cyrk pora skończyć! Odpowiedz Link Zgłoś
marek99az1 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:19 junkier napisał: > Jeśli to prawda to nominacja Mojzesowicza grozi niewyobrażalnymi > konsekwencjami, zerwaniem koalicji i wcześniejszymi wyborami. > > A niestety ryzyko przejęcia władzy przez postokrągłostołowych siepaczy i > antypolskch szubrawców jest całkiem realne. > > Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do > pioruna!!! Junkier, kiedy ty zmądrzejesz? Gdyby nie ci "siepacze okrągłostołowi" czyli ludzie, którzy kosztem utraty wolności, lat więzienia, cierpień swych bliskich walczyli przez lata, taki gamoń jak ty nie mógłby rzygać nieniwiścią na tym forum. Czy do tych "siepaczy" zaliczasz Kaczyńskich, np. Lecha, jednego z trzech uczestników spotkań w Magdalence, którzy uczestniczyli we wszystkich spotkaniach (pozostali to Kiszczak i Wałęsa), gdzie wg takich oszołomów jak ty zawarto jakieś tajne porozumienia godzące w Polskę? Gdy plujesz na lewo i prawo uważaj abyś nie opluł swoich idoli i wodzów. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:29 Cos takiego, chcesz powiedziec ze nie byloby Polski gdyby nie okragly stol? Czlowieku, upadek komunizmu byl tendencja globalna i geopolityczna, komunizm upadl nie dlatego ze paru panow siedzialo na styropianie i pisalo w wieziniach ksiazki, ale dlatego ze okazal sie systemem zbrodniczym i przede wszystkim zalosnie niewydolnym gospodarczo. Okragly Stol widac dzis w pelni w ponurej poswiacie pozniejszych faktow - byl proba, calkowicie udana, nie tylko unikniecia przez komunistycznych szubrawcow odpowiedzialnosci za wyrzadzone zlo, ale takze byznesowego 'ustawienia sie' w rzekomym kapitalizmie nomenklaturowych przekretow i zlodziejskich prywatyzacji. I dlatego nie wymagaj ode mnie szacunku dla Okraglego stolu. To powinien byc krotki etap, a okazalo sie ze postokraglostolowy uklad trwa w wielu dziedzinach zycia spoleczno-gospodarczego niemal do dzis! Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:34 jakieś przykłady na poniższe , czy to tylko histeryczny bełkot przestraszonego człowieka: junkier napisał: a okazalo sie ze postokraglostolowy uklad trwa w wielu dziedzinach > > zycia spoleczno-gospodarczego niemal do dzis! Odpowiedz Link Zgłoś
junkier komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropianie 31.07.07, 14:40 A sprawa tzw. koncesji medialnych? A ksztalt rynku prasowego? Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:46 rozumiem, obecność na rynku Radia Maryja i Naszego Dziennika jest efektem postkomunistyczno-postokrągłostołowej zmowy czerwonego salonu? zawsze sie tego domyślałem. junkier napisał: > A sprawa tzw. koncesji medialnych? A ksztalt rynku prasowego? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:53 Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom. Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a Odpowiedz Link Zgłoś
mangold a ja myslałem ze STASI w tym łapy maczała 31.07.07, 14:54 junkier napisał: > Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod > rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom. > > Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:56 junkier napisał: > Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod > rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom. > > Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a Oczywiście, że nie zawdzięczają. Swoje powstanie zawdzięczają przekrętom finansowym Ojca TeDe w Niemczech a późniejszy rozwój ukradzionej kasie na stocznię:) Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:58 nie boj junkiers, nie bój, przyjdzie uczciwa władza i prześwietli ciemne sprawki, niejasną geneze i podejrzaną kase za którą działają. nie wspominając o pienądzach ukradzionych stoczniowcom. junkier napisał: > Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod > rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom. > > Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Koncesje, heheheh.... 31.07.07, 14:47 Przypomnę tylko, że i PiS, i LPR idąc do wyborów zapowiadały uwolnienie rynku od koncesji, likwidację KRRiTV i odpolitycznienie TV Public. Co się stało? Skok na KRRiTV, TKM w telewizji i upolitycznienie w drugą stronę, koncesje jak były, tak są. Dobranoc:) Odpowiedz Link Zgłoś
junkier komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropianie 31.07.07, 15:01 Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak to okreslil Prezes Targalski. Odpowiedz Link Zgłoś
eti.gda Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:03 junkier napisał: > Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc > media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie > da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak to > okreslil Prezes Targalski. Targalski, ten stary komuch i działacz PZPR niech ubierze wór pokutny i na kolanach do Częstochowy! A może sama przynależność do PiS oczyszcza z grzechu komunizmu? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:06 Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami Prezesa Targalskiego, czlowieku! Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:09 junkier napisał: > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami > Prezesa Targalskiego, czlowieku! Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w Naszym Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:09 targalski to dobry komuch - jarek mu odpuścił. tw_wielgus napisał: > junkier napisał: > > > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusa > mi > > Prezesa Targalskiego, czlowieku! > > > Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w Naszym > Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:11 A w takim razie przepraszam, juz wiem że czerwone jest czarne bo tak kazał prezes. no.655321 napisał: > targalski to dobry komuch - jarek mu odpuścił. > > tw_wielgus napisał: > > > junkier napisał: > > > > > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi s > lugusa > > mi > > > Prezesa Targalskiego, czlowieku! > > > > > > Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w > Naszym > > Dzienniku. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Targalski to komuch i szuja 31.07.07, 15:10 junkier napisał: > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami > Prezesa Targalskiego, czlowieku! W latach 1974-1979 członek PZPR i aktywny, nie że miał tylko legitkę. A te opowieści o oczyszczaniu publicznych mediów to w jego wykonaniu mobbing i sku.....ństwo wobec pracowników. Nie wiesz, zawrzyj paszczę Junkier i nie bredź, bo tam są zwykli ludzie krzywdzeni, nie mający nic wspólnego z polityką, przez tego skurw..la. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Nie lzyj Prezesa Targalskiego, przesladowany przez 31.07.07, 15:13 Nie lzyj Prezesa Targalskiego, to przesladowany przez 'michnikowszczyzne' i czerwonych dzielny czlowiek i prawy antykomunista wielce zasluzony w oczyszczaniu Polskiego Radia z ukladu oraz w poprawianiu oferty programowej. Czytalem wywiady z nim, w zasadzie zgadzam sie z kazdym stwierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Tak tak 31.07.07, 15:18 Tak tak Junkier. Czarne jest Czarne, Białe jest białe. Przestań w końcu łgać. pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Targalski Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tak tak 31.07.07, 15:24 Wikipedia nie jest zrodlem naukowym. To po pierwsze. A po drugie dlaczego rzekomo Targalskiego ma przeszlosc w PZPR hanbic a Germka czy Kuronia nie? Sam wiec przestan lgac. Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Tak tak 31.07.07, 15:31 Po pierwsze to jest forum, nie praca naukowa, nie obowiązują mnie normy naukowe. Po drugie to co mówisz to nieprawda. Wikipedia jest uznawana przez środowiska naukowe za źródło pomocnicze, a hasła uznawane za wiarygodne jeżeli ich redakcja trwa ponad 2 lata, a tak jest w tym przypadku. Jeżeli twierdzisz, że Targalski nie był w PZPR, udowodnij, narazie rację mam ja, podałem dowód, jeżeli twierdzisz, że tam napisano nieprawdę, udowodnij to. Jak narazie to ty twierdziłeś, że nie był komuchem, ale antykomuchem, a więc to ty łgałeś. Po trzecie, nigdzie nie napisałem nic o Geremku ani Kuroniu, nie mają nic do rzeczy, więc nie manipuluj i nie odwracaj uwagi. Jego biografia nie ma nic wspólnego z Geremkiem ani Kuroniem. A poza tym, skoro jego nie wg ciebie hańbi, to odwrócę pytanie: czy hańbi Geremka lub Kuronia? Tak lub Nie? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Tak tak 31.07.07, 15:37 Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc. W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'. Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u i stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow spod znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Tak tak 31.07.07, 16:10 junkier napisał: > Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim > (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc. > > W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'. > > Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u i > stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow spod > znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie. Czyli ot taka konunkturalna postpzperowska mendzina, bo menda to za dużo powiedziane. Taka przeszłość i miekki kręgosłup jest bardzo charakterystyczny dla "elit" PISu Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: Tak tak 01.08.07, 09:44 junkier napisał: Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc. W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'. Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u i stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow spod znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie. >>>Owszem zaprzeczę i niegołosłownie, bo znowu bredzisz. Targalski był w PZPR w latach 74-79, co już pisałem (ślepy jesteś czy jak zwykle "przypadkiem" nie zauważyłeś?), a okres Gierka załamał się w 1975 roku, więc ledwie po jego wstąpieniu. Później był 1976 i strajki i co? i nic, koniunkturalista dalej siedział w PZPR. A jego walka z komuną była taka, że trochę popisał w pismach drugiego obiegu, a w 1983 wyjechał do Francji, podczas gdy inni gnili w pierdlu za ten kraj i trochę więcej niż on zrobili. I łgarze twojego pokroju tego nie zmienią, Targalski to szuja za to, że był koniunkturalistą, a dzisiaj to menda i świnia. Kłamstwa o okrągłym stole, które tu uskuteczniasz też nic nie pomogą, podobnie jak nie pomogą kłamstwa o Targalskim w PR. Walczy z komuchami? OK, wyzywam Cię, abyś podał chociaż jednego komucha, który został stamtąd przez niego wywalony właśnie za komunizm. Udowodnij albo uznam, żeś i w tym aspekcie kłamca. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Gdzie czytałeś? Znowu w "Fakcie"? 31.07.07, 16:04 junkier napisał: > Nie lzyj Prezesa Targalskiego, to przesladowany przez 'michnikowszczyzne' i > czerwonych dzielny czlowiek i prawy antykomunista wielce zasluzony w > oczyszczaniu Polskiego Radia z ukladu oraz w poprawianiu oferty programowej. > > Czytalem wywiady z nim, w zasadzie zgadzam sie z kazdym stwierdzeniem. Odpowiedz Link Zgłoś
kacza_aberracja wszystko to prawda, co piszesz o Targalskim... 01.08.07, 00:52 ale to ojciec duchowy junkiera - wiec badz troche wyrozumialy dla cymbala! Z tresci tego co pisze ten oszolom widac, ze jego idole mimo ze kanalie i ostatnia holota sa dla tego wsiarza niedoscignionymi wzorami wszelkich cnot! Zreszta junkier podaza w nasladowaniu tych sukin..now i niewiele sie od nich rozni! y.y napisał: > W latach 1974-1979 członek PZPR i aktywny, nie że miał tylko legitkę. A te > opowieści o oczyszczaniu publicznych mediów to w jego wykonaniu mobbing i > sku.....ństwo wobec pracowników. Nie wiesz, zawrzyj paszczę Junkier i nie > bredź, bo tam są zwykli ludzie krzywdzeni, nie mający nic wspólnego z polityką, > > przez tego skurw..la. Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 16:30 Czy nie można pominąć milczeniem wypwiedzi niektórych etatowych propagandzistów PIS. Przecież kłamią w każdej sprawie po to, aby stworzyć wrażenie, że są stroną społeczną w dyskusji. Że reprezentują poglądu warte rozważenia. To nie ma sensu. To jest dyskusji jak w pianym facetem na ulicy. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:07 junkier napisał: > Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc > media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie > da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak to > okreslil Prezes Targalski. Apropos prezia Targalskiego, już widać efekty jego pozytwynych działań. W radiu zostaną same miernoty i betonowe dupowłazy. Odpowiedz Link Zgłoś
no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:08 jak na razie to PiS upartyjnił i zwasalizował telewizje publiczną do stopnie niespotykanego nawet za SLD. Szmatławców papierowych wchodzących w dupe obecnej kaczej władzy nie bede nawwet z litości wymieniał. media publiczne wymagają dekaczyzacji. junkier napisał: > Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc > media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie > da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak to > okreslil Prezes Targalski. Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:14 no.655321 napisał: > jak na razie to PiS upartyjnił i zwasalizował telewizje publiczną do stopnie > niespotykanego nawet za SLD. > Szmatławców papierowych wchodzących w dupe obecnej kaczej władzy nie bede > nawwet z litości wymieniał. > Dlaczego trzeba wymieniać ich z iienia i nzawiska. Póżniej będą się starali ukryć i wkraść w łaskę nowej władzy. A swoją drogą dlaczego piewcy kaczyzmu dostają odrazu pelikaniego podgardla, vide Semka, rozna im podgardla a powinny nosy. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 23:41 junkers, nie krzycz tak glosno o tych "gomulkowskich zlogach", bo ktos to moze zrozumiec jako nawolywanie do obalenia prezydenta z premierem do kupy. wiekszych zlogow ze swieca szukac :) Odpowiedz Link Zgłoś
zyks No, jeśli Lepper nie wyładuje nic na Kaczorów 31.07.07, 14:24 teraz, to znaczy, że nic na nich nie ma i chyba finito z nim :-(. Fascynująca wojna gangów... Odpowiedz Link Zgłoś
eddynz Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:26 Teraz to będą dopiero jaja.To wielka potwarz dla samoobrony. jest takie stare mądre powiedzenie jak sobie pościelisz tak sie wyśpisz. A więc zobaczymy,. Odpowiedz Link Zgłoś
mangold Giertych: W przyszłym tygodniu przedstawię moje 31.07.07, 14:37 stanowisko....buahahaha Giertycha zatkało :D Odpowiedz Link Zgłoś
tw_wielgus Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:37 junkier napisał: > Jeśli to prawda to nominacja Mojzesowicza grozi niewyobrażalnymi > konsekwencjami, zerwaniem koalicji i wcześniejszymi wyborami. > > A niestety ryzyko przejęcia władzy przez postokrągłostołowych siepaczy i > antypolskch szubrawców jest całkiem realne. > > Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do > pioruna!!! > I znowu z przykroscią stwierdam że masz rację. Przejęcia władzy przez postokrągłostołowych siepaczy i > antypolskch szubrawców jest całkiem realne , ba oni juz nawet są u władzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 23:48 tw_wielgus napisał: > I znowu z przykroscią stwierdam że masz rację. Przejęcia władzy przez > postokrągłostołowych siepaczy i > > antypolskch szubrawców jest całkiem realne , ba oni juz nawet są u władzy > !!! wszystko prawda, tylko bunkers zrobil literowke, powinno byc: "PODokrągłostołowych siepaczy i antypolskch szubrawców" :) Odpowiedz Link Zgłoś