Dodaj do ulubionych

Mojzesowicz ministrem rolnictwa?

31.07.07, 13:41
Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
Obserwuj wątek
    • imie_jaszczomp Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:42
      Buhahahaha!Kolejny wlasciwy czlowiek na wlasciwym miejscu.Jeszcze jeden do
      duzej odprawy po rozwiazaniu rządu.
      • jareczek72 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:44
        Ten kraj jest chory.
        • zdzichu_bhp Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:59
          Zaiste, tak jest. A parafrazujac artyste mozna powiedziec "Ten kraj powiadam
          jest chory, wladaja nim potwory, jest coraz bardziej normalne tylko to co jest
          bardziej nachalne..."
          • szukacz_waw Mojzesowicz to policzek dla Leppera 31.07.07, 14:06
            Pierwszy zdrajca Samoobrony ministrem rolnictwa... Premier najwyraźniej jest
            nie tylko paranoikiem - ten niezrównoważony facet destabilizuje Rzeczpospolitą
            • kot_kreskowy Re: Mojzesowicz to policzek dla Leppera 31.07.07, 14:15
              szukacz_waw napisał:

> Pierwszy zdrajca Samoobrony ministrem rolnictwa... Premier najwyraźniej jest
              > nie tylko paranoikiem - ten niezrównoważony facet destabilizuje Rzeczpospolitą

toś chłopie nowość odkrył... nie ma co...
              • jwojnar Może świnia ze mnie, 31.07.07, 14:40
                ale jak Leppera po py... znaczy po twarzy chlastają, to ja biję brawo. A teraz
                dajcie premierowi megataboret, albo stołek barowy, niech włazi i się za Romcia
                zabiera.
                • konread Re: Może świnia ze mnie, 31.07.07, 15:15
                  jwojnar napisał:

> ale jak Leppera po py... znaczy po twarzy chlastają, to ja biję brawo. A teraz
                  > dajcie premierowi megataboret, albo stołek barowy, niech włazi i się za Romcia
                  > zabiera.

A po Romusiu premier powinien pójść do prezydenta, aby nawzajem po gębusiach
                  wychlastali - to już bez taboretów wszelakich załatwią, a my będziemy mieli
                  nareszcie spokój!
                  • hegemon72 wal się na ryj!!! 31.07.07, 15:54
                    krótka piłka i samoobrona lezy na lopatkach

jestem POwcem ale podoba mi sie to co kaczor robi z lepperem i giertychem

PO niestety niepotrafilaby ich tak przeczolgac w gownie

dobra sciezka zdrowia, nalezalo im sie od dawna
                    • 4krzych1 kto w przyszłości zawrze jakiś sojusz z Kaczorem? 31.07.07, 16:07
                      • 1utek Re: kto w przyszłości zawrze jakiś sojusz z Kaczo 31.07.07, 16:15
                        Obawiam się,że PO jest na wpół ślepa. Wciąż niektórzy politycy tego ugrupowania puszczają oko do "braci" i wolą PiS od całkiem przyzwoitych ludzi z LiD-u.
                        • buchachacha Następny do schrupania będzie kaczor Donald! 31.07.07, 16:40
                          • borow4 powolano tego ktory korumpowal Begerowa 31.07.07, 16:56
                            b
                            • her_tusek_klusek [...] 31.07.07, 18:39
                              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                              • skubi6 Wolą mniejszą katastrofę dziś niż wielką za 2 lata 31.07.07, 20:49
                                Jeśli PiS porządzi sobie jeszcze 2 lata z LiSem, to ma w kieszeni wielką
                                katastrofę wyborczą, coś jak AWS. Bo kompromitacja jest wielka: ci, którzy
                                obiecywali odowę moralną, wprowadzili przestępcę do rządu, niby-katolicy
                                wprowadzili na salony partię gwałcicieli i abortera Popeckiego.

Mianowanie Mojzesowicza, który jest wrogiem Samoobrony, oznacza, że parcie PiS
                                do wyborów chyba jest autentyczne, że nie jest to tylko prężenie muskułów przed
                                negocjacjami. PiS woli ktastrofę średniej wielkości dziś od kompletnej
                                katastrofy za dwa lata.

Zobacz, jak działa IV RP: krótki film o raporcie Macierewicza:
                                www.skubi.net/procesy.html
                                Na (coraz prawdopodobniejszy) wypadek wyborów: www.skubi.net/nieoddaj.html
                                • charnel Re: Wolą mniejszą katastrofę dziś niż wielką za 2 01.08.07, 09:48
                                  Zdycha ta koalicja i zdycha... i dojść nie może
                              • plaszcz Kolejny mierny, bierny ale wierny do pociągania za 01.08.07, 00:56
                                za sznurki - Mojzesowicz prosty, uległy człowiek, cieszy sie jak dziecko z posady a kaczyński wymaga całkowitego posłuszeństwa, jak nie to wypad !
                                • wicary Re: Kolejny mierny, bierny ale wierny do pociągan 01.08.07, 02:34
                                  plaszcz napisał:

> za sznurki - Mojzesowicz prosty, uległy człowiek, cieszy sie jak dziecko z posa
                                  > dy a kaczyński wymaga całkowitego posłuszeństwa, jak nie to wypad !

A ten Mojrzeszowicz to prawdziwy tzn obrzezany ???
                        • jolkas1 Re: kto w przyszłości zawrze jakiś sojusz z Kaczo 31.07.07, 18:17
                          Niestety PO się nadyma. Ale jest beznadziejną partią.
                    • trasat Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 16:09
                      Durni zwolennicy PO cieszący się z gier z Leperem powinni troche pomyśleć, że
                      wkrótce to samo może spotkać Tuska. Załóżę się, że przed wyborami prezydenckomi
                      jakiś bliski współpracownik Tuska okaże sie bardzo podejrzanym i aresztowanym o
                      świcie. Wtedy będzie za późno na protestowanie przeciwko machinacjom PIS,
                      szczególnie jeśli wcześniej popierało się ich działania wobec Lepera.
                      • tarura Teraz nie Tusk, ale Ziobro 31.07.07, 16:15
                        jest najwiekszym zagrozeniem dla re-elekcji Lecha w 2010.

Czekamy i patrzymy kiedy Zero poplynie...
                        • tukot spoks. teczkę ma już całkiem grubą >:] 31.07.07, 16:18
                      • krak15 Czy to nie jest już faszyzm? 31.07.07, 16:23
                        Podobnymi metodami jak J. Kaczyński, dochodzili do władzy absolutnej Hitler i
                        Stalin. Polskie społeczeństwo może obudzić się z ręką w nocniku jeśli zawczasu
                        nie przejrzy na oczy.

"Najpierw przyszli po komunistów, ale nie protestowałem, bo nie byłem komunistą.
                        Potem przyszli po Żydów, ale nie protestowałem, bo nie byłem Żydem.
                        Potem przyszli po związkowców, ale nie protestowałem, bo nie byłem związkowcem.
                        Potem przyszli po katolików, ale nie protestowałem, bo byłem luteraninem.
                        Potem przyszli po mnie... i nie było już komu protestować."
                        Pastor Martin Niemöller
                    • imie_jaszczomp Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 16:41
                      No tak, pewnie nie potrafiliby. Ale czy PO "zaprosilaby" Leppera do koalicji?
                    • jolkas1 Re: wal się na ryj!!! 31.07.07, 18:16
                      Nie ciesz się dziadku z cudzego upadku. Dziadek się śmiał i to samo miał.-przysłowie
                • jola_z_dywit6 S____a____m____o____o____b____r__ __o____n____a 31.07.07, 15:56
                  Mojzesowicz tzw.szczur polityczny.
                  Renegat i człowiek bez honoru.
                  Nie ma takiej rzeczy której by za pieniądze nie zrobił.
                  Wzór Judasza.
                  Lojalny dopóki są pieniądze,męska wersja Anety K.
                  Już opuszczał PIS .
                  Teraz pięć minut Hieny.
                  Szkoda że polska wieś na tym ucierpi.
                  • lobo13 Ło kurde! To zupełnie jak Lepper! 31.07.07, 16:19
                    A mam ci przypomnieć jak Lepper szczekał przeciwko Unii, że po wejściu zaleją
                    nas tanią żywnością? A mam ci przypomnieć jak wysypywał na tory legalnie
                    sprowadzone zborze? A mam ci przypomnieć jak płakał że wraz z wejściem do UE
                    niemiec przyjdzie i całą polską ziemię wykupi? Oczywiście żadne z proroctw się
                    nie spełniło.
                    Do dzisiaj nic z tego nie odszczekał. Wszakże pieniądz z dopłat, choć unijny,
                    to nie śmierdzi (tak jak każdy inny). Wszystkie działania motywowane populizmem
                    i ciemnotą naszych durnych mas społecznych.

Tak czy inaczej, kogo obchodzi kto zrywa koalicję? Ja mam to w nosie. Dla mnie
                    najważniejsze jest, aby ten rząd przestał istnieć, a w najbliższych wyborach
                    obywatele pamiętali o tym, co działo się przez ostatnie 2 lata.
                  • diwa_z_jowit6 Re: S____a____m____o____o____b____r__ __o____n___ 31.07.07, 16:19
                    skończ pierdzieć.
                    • czaromir Lud dał głos :) 31.07.07, 17:47
                      I jeszcze się z tego cieszy. Na wieś krowy doić!. A jak będzie je molestował to
                      podamy do Obrońców Praw Zwierząt.
                  • tukot ...jak każdy były i obecny działacz chamobrony 31.07.07, 16:20
                  • expert_spod_mostu_kierbedzia Panie Jola.....po co udajesz Pan jakąś babę... 31.07.07, 20:00
          • eti.gda Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:20
            zdzichu_bhp napisał:

> Zaiste, tak jest. A parafrazujac artyste mozna powiedziec "Ten kraj powiadam
            > jest chory, wladaja nim potwory, jest coraz bardziej normalne tylko to co jest
            > bardziej nachalne..."

"Polski nie zgubi brak obywateli ani ich stan majątkowy, ale terror nierozumu".
            (Maurycy Mochnacki)
        • trasat Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 16:06
          To kolejny przykład wysokich standardów moralnych polityki Kaczyńskich. Teraz
          przebojem telewizyjnym znów będą taśmy Begier z wypowiedziami PISowsksiego
          wybitneg polityka Mojzesowicza. Mojzesowicz, Lipiński i inni, to poziom nowej
          kultury politycznej. Poprzednie ekopy były Wersalem na tle obecnych rządzących.
      • rk111 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:47
        Jako zwolennik Po apeluję o konstruktywne wotum nieufności dla rządu kaczorów -
        Dla Polski to i z diabłem można wchodzić w układy.
        • gdkj Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:06
          rk111 napisał:

> Jako zwolennik Po apeluję o konstruktywne wotum nieufności dla rządu kaczorów -
          > Dla Polski to i z diabłem można wchodzić w układy.

no żebyś nie wyprorokował. a potem diabeł ci bokiem wyjdzie.
          nie ma lekko, obecne świniobicie jarosłąwa kosztuje sporo nerwów. jakoś nie
          wyobrażam sobie Tuska zdolnego do takiej akcji. jego to diabeł łyknie w całości.
          mięczaka.
          • qawsedrftg Pitera na premiera! 31.07.07, 14:10
            dlatego mam nadzieję że Tuska odstawi się na bok

a najbardziej mnie w tym wszystkim śmieszą naiwniaczki które naprawdę uwierzyły
            kaczusiom - na marnych pensjach, emeryturach, z małych miasteczek ale i z
            Warszawki, szczerze uwierzyli w rozliczenie krzywd, w wielki naród polski, a
            dziś wyznają kaczyzm-lepperyzm z rozpędu i tak jak za Stalina nie wiedzą co się
            dzieje
          • kalkstain Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:16
            Tusk przynajmniej nie jest żydem jak kaczyńscy, ziobro, dorn, wasserman, wildsztain i w końcu ten cały mojżeszowicz. Trudno o bardziej żydowskie nazwisko. jeszcze nigdy Polską nie rządziło tylu żydów co teraz
            • jolkas1 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 18:27
              Kalkstein.Do budy chłopie.
      • pestycyd Sezon na buraki rozpoczęty 31.07.07, 13:57
        Huraaaa!!! wreszcie burak zajmie się burakami. Proponuję jeszcze jednak obsadzić
        nieszczęsnego pana Leppera na stanowisku ministra sprawiedliwości, wszakże nie
        kto inny jak on ma największe doświadczenie w prawie karnym. Do tego jeszcze
        należy zrobić ojca Rydzyka naszym patronem. Pana Bosaka jeszcze wrzucić na
        ministra sportu, bo chłopak jest już roztańczony.
        Mega cyrk nam kaczory fundują, kompromitacja jest już tak wielka, że nie
        przyznaje się do polskiej narodowości.
        Jadę do Izraela!
        • atibalo Re:Taśmy prawdy 31.07.07, 17:31
          Poczekaj Reniu tydzień dwa aż wszystko ucichnie .
          Stołków u nas kur@@ jest dużo .

I ten człowiek zostaje ministrem .

Gdyby w domu wariatów była demokracja , dyrektorem tego domu byłby wariat .
          Ten dom to mój kraj .
    • qawsedrftg postokrągłostołowych siepaczy 31.07.07, 13:45
      > postokrągłostołowych siepaczy i antypolskch szubrawców

jak śmiesz pisać tak o wielkich Kaczyńskich?

Skroś burze świeciło nam słońce swobody
      I wielki Jarosław wskazywał nam cel
      Wychował nas Lechu w wierności ludowi
      Do wielkich sposobił nas czynów i dzieł!

Sława Ci IV RP, Tyś ziemią swobody
      • junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 13:49
        To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z
        komunistami.

Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami
        ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o
        rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'.

- - - - - -
        Demokracja według Michnika

Ojciec założyciel III RP, prorok, gestem zdolny podnosić z upadku i strącać w
        otchłanie, ten który nie dyskutuje, ale potępia lub błogosławi, Adam Michnik,
        przerwał swoje krzyczące milczenie w pustelni na alei Przyjaciół (i Princeton).
        I zagrzmiał.

We wczorajszej "Gazecie Wyborczej" wskazał na "pełzający zamach stanu, który
        dokonuje się w Polsce". Niszczona jest demokracja, której spełnieniem była III
        RP. "Z republiki, gdzie wszyscy mieli równe prawa [a prawa te ustalał na grillu
        premier z szefami Agory], gdzie obowiązywała niezawisłość sądów powszechnych
        [które w związku z tym nie były w stanie skazać nikogo za zbrodnie stanu
        wojennego ani za afery późniejsze, jak FOZZ, chętnie natomiast skazywały
        piszących o nich dziennikarzy], gdzie respektowano domniemanie niewinności [i
        dlatego biznesmeni, którzy nie należeli do układu, jak Roman Kluska, byli
        aresztowani i niszczeni, natomiast gangsterzy czy ludzie zamieszani w
        najpoważniejsze przestępstwa, jak Słowik, Mazur czy właściciele Coloseum, byli
        wypuszczani, aby mogli wymknąć się polskiemu wymiarowi sprawiedliwości], gdzie
        (istniał) pluralizm mediów publicznych [za prezesury Kwiatkowskiego polegający
        na tym, że każda karetka pogotowia, która nie dojechała do chorego, była
        grzechem rządu Buzka, tak jak każda, która dojechała, była zasługą rządu
        Millera, gdzie ustalona była lista dziennikarzy i polityków, a więc i poglądów,
        które miały prawo bytu w telewizji i dziwnie pokrywały się z istniejącymi
        w "Wyborczej" i "Trybunie" i gdzie prezydenta Kwaśniewskiego można było tylko
        chwalić]. Polska staje się krajem, gdzie wszystkie te wartości i obyczaje
        zostają zakwestionowane". Ogłasza Michnik. A ja w nawiasach uzupełniam. I
        uzupełniać mógłbym długo. Na przykład: w kraju, w którym o tym, kto był agentem
        SB, wiedzieć mogli tylko jej funkcjonariusze tudzież ich byli mocodawcy (i ich
        przyjaciele) zarówno z PZPR (obecnie SLD), jak i Moskwy, ale nigdy zwykli
        obywatele i w którym Michnik po obejrzeniu tajnych archiwów dał do zrozumienia
        Polakom, że oni w żadnym wypadku nie mogą tego robić. I tak dalej. Taki jest
        ideał demokracji według Michnika.
        www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070731/druga_strona_a_3.html
        • qawsedrftg alarm! Poronienie IV RP, poczęta a nie urodzi się 31.07.07, 13:51
          tak, jeszcze 2 maja 1945 w Festung Breslau wydano gazetę i napisano tam że
          1000letnia Rzesza ogólnie ma się dobrze
          • junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 13:56
            Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP.

Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli
            postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy.

Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i bledem
            rzadu niestety.
            • levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:00
              > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzyli
              > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy.
              Dobrze myślisz (chyba po raz pierwszy) - też uważam, że ludzie nie dadzą się
              ponownie nabrać komuchom z PiS, faszystom z LPR i warchołom z SO i nie wybiorą
              ich ponownie.
              • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:03
                LPR to nie sa zadni faszysci, buraczany eseldowsko-pedecki lewaku!
                • levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:10
                  junkier napisała:
                  > LPR to nie sa zadni faszysci
                  SĄ.

Ale nie zaprzeczasz, że PiS=komuchy a SO=buraki. W dobrą stronę idziesz - może
                  jeszcze nie wszystko stracone dla ciebie i uda się twój rozumek naprawić?
                  • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:15
                    To ze ty tak uwazasz nie znaczy ze tak jest. Smieszny woluntaryzm oblakanych
                    lewicowcow.
                    • kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:18
                      oblakani to sa w tym kraju przedstawiciele koalicji:
                      zakompleksione kurduple, burak bez szkoły i genetycznie (rodzinnie)
                      powichrowany nieudacznik edukacyjny

tacy ludzie mają nami rządzić, he ??
                      • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:21
                        Jak juz po genetyke siegasz to zajrzyj sobie do zyciorysow najwiekszych
                        krytykow Kaczynskich, pisal o tym niedawno Nasz Dziennik, porazajaca lektura.

I taki antypolski element smie nawolywac Polakow do 'rozliczen'... Niebywale.
                        • kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:26
                          nasz dziennik wiarygodnością zbliżony jest do dzieła braci Grimm wiec znajdz
                          moze jakies sensowne zrodlo
                          • mamara Po co rozmawiasz z typem, który jak dotąd potrwafi 31.07.07, 14:41
                            tylko wyzywać. Takich ludzi trzeba olewać.
                          • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:44
                            Klamstwo. Zadna inna gazeta tyle nie pisala o zbrodniach wyrzodzonych na
                            Narodzie Polskim dokonanych w roznych momentach historii przez sily niemieckie,
                            soweickie, ukrainskie, zydowskie, litewkie, bialoruskie, itp. O martyrologii
                            Polakow nikt nie chce pisac bo przeciez jest prikaz zeby w Polakow walic i bic
                            czym sie da.
                            • kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:18
                              O martyrologii
                              > Polakow nikt nie chce pisac bo przeciez jest prikaz zeby w Polakow walic i bic
                              > czym sie da.

Tak jest to bardzo prawdziwe co piszesz. Nareszcie jakiś Polski głos na tym forum. Jeśli zapomnimy o naszej martyrologii i ile wycierpielismy to staniemy sie jak inne narody bez pamięci, jak czesi i holendrzy.
                            • diwa_z_jowit6 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:30
                              Nasz dziennik to taki sam szmatławiec jak Gazeta Polska, to taka Wyborcza ale
                              moherowa.
                        • szpetny_joe Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:45
                          ja wczoraj z nudów studiowałem "życiorys" Przemka Edgara... porażająca lektura!
                • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:54
                  junkier napisał:

> LPR to nie sa zadni faszysci, buraczany eseldowsko-pedecki lewaku!

LPR to sa faszysci ty katolicki lachociagu, znam osobiscie ciocie giertycha,
                  pania Podchorodecka, zalozycielka maciezy szklnej w Londynie, ona sama
                  twierdzi, ze romek jest faszysta i sie do niego nie przyznaje

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
            • rtg Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:04
              junkier napisał:

> Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP.
              >
              >
              > Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i
              bledem
              >
              > rzadu niestety.
              Gamoniu,
              zacznij sam rozliczać i zabierz im na początek telewizory... oznacz drzwi
              czarnym krzyżem abu wszyscy widzieli gdzie żyja postkomunisci a nastepnie
              zacznij na placu koło katedry budowac wielki stos... moze na tej czynności
              zastanie cię odmłodzona IIIRP bo IVRP nigdy nie było tak samo jak nigdy nie
              było socjalizmu, który był wiecznie budowany przez tobie podobnych gamoni.
              • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:06
                Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera
                sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym
                mowil Premier J. Kaczynski.
                • mangold Teraz czas na depisyzację..jesteś pierwszy na 31.07.07, 14:08
                  liście :D

junkier napisał:

> Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera
                  > sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym
                  > mowil Premier J. Kaczynski.
                • kraq kaczor mowil tez cos o szatanach 31.07.07, 14:38
                  i ze z polski wolskiej do wolski i ze nigdy nie da sobie wmowic, ze białe jest
                  białe a czarne jest czarne. jak dołożymy do tego jeszcze brak prawa jazdy i
                  konta w banku, to nie wiem czy to dobry pomysł, zeby słuchać tego pana. moze
                  czas najwyzszy, zeby zajął się nim jakiś psychiatra:)))
                • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:39
                  junkier napisał:

> Lustracja i dekomunizacja musza zostac przeprowadzone poniewaz na nich opiera
                  > sie racja stanu jak tez silne wciaz wplywy czerwono-rozowego Ukladu, o ktorym
                  > mowil Premier J. Kaczynski

Premier jaroslaw kaczynski wraz ze swoim bratem skutecznie wstrzymali
                  lustracje, a komunistow maja w swojej partii i kalicji, komunista byl tez ich
                  tatus...:DDD
                • dduszynski Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:40
                  antykomuniści muszą umrzeć, inaczej nie zrozumieją, że należy wybaczać choćby 77
                  razy. A po owocach ich poznacie, fałszywi prorocy co świętsi są od Papieża
                  Polaka, wszak on do Niemców pisał wraz z innymi biskupami "Wybaczamy i prosimy o
                  wybaczenie". Jezus i Maryja to najbardziej znani żydzi na świecie, ale nikt o
                  tym w Polsce nie pamięta, i pewnie w głowach roi im się, że Maryja to Matka
                  Polka przecież, bo jest naszą Królową. Rozliczać po 18 latach, gdy nie wiadomo
                  kto komu krzywdę czynił, a kto kogo ratował i kto z systemem walczył tak jak
                  umiał. Co czyni was moralnie lepszymi by rozliczać innych?
            • blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:11
              junkier, przejrzyj na oczy - Kaczynscy siedzieli przy okraglym stole i klepali
              razem z Lechem i innymi, nic nigdzie nie znajdziesz ze jakoby mieli inne
              zdanie. Jedyne co maja teraz do powiedzenia to wykrety bez zadnych dowodow. I
              niestety trafiaja do niektorych ze swoimi klamastwami. Najdziwniejsze jest to,
              ze osoby Twojego pokroju nie przyjmuja nic do wiadomosci, kreca historia tak
              jak im odpowiada, a jedyne co potrafia to wyzywac innych.
              PS III RP ma sie dobrze - zajrzyj do Konstytucji. Kolejne numery RP zmienialy
              sie w zwizaku z waznymi wydarzeniami niepodleglosciowymi. Natomiast co to za
              wydarzenie ze Kaczynscy doszli do wladzy? Zapoznaj sie z historia niektorych
              krajow - tam w zwiazku z nastaniem nowego wladcy oglaszano czasami "nowa ere"
              • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:17
                Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod nos?
                Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany
                uklad w III RP i jego wszystkie patologie.

Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec
                dowodem oskarzenia!
                • kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:21
                  junkier napisał:
                  > Ja bylem przeciw temu stekowi bredni petryfikujacych chory, zbiurokratyzowany
                  > uklad w III RP i jego wszystkie patologie.

to napisz do kaczora, zostaniesz członkiem zbowidu
                  • ready4freddy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:35
                    czlonkiem to juz jest, tyle ze zlamanym :)
                • blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:29
                  junkier napisał:

> Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod
                  nos?
                  >

przypomnij sobie ze za taka Konstytucja glosowal nie Kwasniewski

Ty byles oczywiscie przeciw temu wszystkiemu, pogratulowac dalekowzrocznosci

> Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec
                  > dowodem oskarzenia!

ta Konstytucja obowiazuje, nie tylko mnie ale Ciebie rowniez, i nie bedziesz mi
                  tu zadnymi nowymii numerami RP machal przed nosem. Jezeli Kaczynski chce z
                  powodu swojego wyboru zmieniac numery RP to moze niech sie przeniesie do Korei
                  Północnej, tam od razu zostanie Słońcem Karpat. Junkier, jestes chory na jakas
                  manie przesladowcza, skutecznie ograniczajaca zdolnosc logicznego myslenia i
                  wyciagania wnioskow.
                  Ciekawe ze ta Konstytucja jest taka zla, i jakos Kaczynscy przez prawie dwa
                  lata nic w niej nie zmieniaja. Jedyne co potrafia to jakies ciagle narzekania
                  na "margines spoleczny", ktory liczy teraz juz ponad 70%
                  • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:37
                    Przeciez byly proby zmiany konstytucji ale oboz czerwono-rozowych hien od razu
                    z miejsca krzyczal NIE, szantazujac przy tym PO bo PSL jest po pierwsze malo
                    liczny a po drugie zachowuje sie w sposob skrajnie oportunistyczny.

Przypominam, ze konstytucja obecna petryfikuje patologie polegajace na
                    korporacjonizmie zawodowym a poza tym jej kretynskie, ogolnikowe zapisy daja
                    roznej masci personom usadowionym w tzw. organach konstytucyjnych mozliwosc
                    calkowicie bezprawnego blokowania lustracji i rozliczenia komunistycznej
                    agentury w Polsce.
                    • blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:53
                      junkier napisał:

>
                      > Przypominam, ze konstytucja obecna petryfikuje patologie polegajace na
                      > korporacjonizmie zawodowym a poza tym jej kretynskie, ogolnikowe zapisy daja
                      > roznej masci personom usadowionym w tzw. organach konstytucyjnych mozliwosc
                      > calkowicie bezprawnego blokowania lustracji i rozliczenia komunistycznej
                      > agentury w Polsce.

przypomnij sobie co Kaczynscy obiecywali przed wyborami a co masz teraz, tylko
                      nie klep o tym, ze jakies rozowo-czerwone ludki im przeszkadzaja, bo to robi
                      sie juz nudne - "chcielismy duzo, ale nam nie wyszlo". Przypomnij sobie np. ze
                      obiecywali przestepcow pozamykac w pierdlach, natomist o umieszczeniu ich w
                      rzadzie nic nie mowili. Przypomnij sobie co jeszcze obiecali, a co robia.
                      Dodaj do tego jeszcze jakies logiczne wytlumaczenie dlaczego ta lustracja jest
                      takim nadrzednym celem, Twoim tez. Bo mnie bardziej interesuje, ze musze w tym
                      roku placic wieksze odsetki od wzietego kredytu, to jest wlasnie Kaczynskich
                      cud gospodarczy.
                      Ja pamietam jeszcze czasy Gierka - taka sama propagande sukcesu i
                      zachlystywania sie swoim wlasnym rzadem. I pamietam tez ze wtedy juz mnie
                      nazywano "wrogim elementem". I wytlumacz jeszcze dlaczego takich wybitnych
                      dzialaczy niepodleglosciowych nie trzymano miesiacami w internowaniu?
                      • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:04
                        Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop
                        procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes
                        wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie
                        dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc.

A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze
                        pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa.
                        • blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:21
                          junkier napisał:

> Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop
                          > procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes
                          > wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie
                          > dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc.

nie masz racji, za wichure pod Czestochowa winni sa komunisci, postkomunisci a
                          drugim szeregu Tusk i reszta opozycji. A na koncu cyklisci i Zydzi. Przestan
                          sie martwic moja kalkulacja finansowa, bo nie takie problemy zniesie

> A lustracja jest wyborem moralnym. Zlo rozliczyc trzeba. Komunizm nie moze
                          > pozostac nierozliczony i zgrywac za jakas 'normalna' forme ustrojowa.

najciekawsze, ze z lustracji Kaczynscy zrobili swoj sztandar, nie majac nic
                          wiecej do zaoferowania. Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie. Czyzby
                          ten temat nalezy przemilczec? Tak jak wszystkie klamstwa tego rzadu? A co z
                          internowaniem, tez nie masz argumentow? Czy wierzysz w bajeczki opowiadane
                          grzecznym dzieciom przez Kaczynskich, ze przed nimi to zadnej opozycji nie
                          bylo, doooopiero ooooni pooookazali!!!
                          Zalosne, ze ktos w to wierzy.
                          Na przyklad junkier
                          • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:31
                            > Przestan sie martwic moja kalkulacja finansowa, bo nie takie problemy zniesie

Nie musze przestawac bo nie zaczalem. W razie trudnosci sluze pomoca. A temat
                            nb. sam zaczales.

> Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie.

O Lepperze mowisz? Wg mnie komunisci tacy jak Miller, Kwasneiwski, Wiatr, o TW
                            nie wspominajac, znacznie bardziej zhanbili godnosci panstwowe niz taka plotka
                            jak Endrju.
                            To tak jakby w Nieczech o wojnie ndsap-owcow premierami i prezydentami zrobic.

Co do Kaczynskich i 'spraw rownych opozycjonistow', to to polecam:

"To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji, co SLD,
                            jest od wielu lat zupełnie oczywiste. Spędził sześć lat w komunistycznych
                            więzieniach, nikt mu nie odmawia tych zasług, tylko jest pytanie: o co walczył?
                            Mówiąc najkrócej, czy walczył o zwycięstwo "Puław" nad "Natolinem", czy o
                            niepodległą Polskę?

To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego
                            aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć. Ja nie chcę
                            odpowiadać, natomiast wiem, że tego rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby inne
                            niż pytanie o zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia. Tego
                            nie odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością nigdy
                            do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna kwestia, a to druga.
                            Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei.

Jaroslaw Kaczynski, wywiad, Polskie Radio, 2007-05-15

www.polskieradio.pl/jedynka/sygnalydnia/default.aspx?id=10046
                            • blackmoore Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:43
                              junkier napisał:

> Nie musze przestawac bo nie zaczalem. W razie trudnosci sluze pomoca. A temat
                              > nb. sam zaczales.

tak, sam zaczalem, zebys sie nie zachlystywal geniuszem gospodarczym
                              Kaczynskich
                              >
                              > > Nie odpowiedziales mi o przestepcach w rzadzie.
                              >
                              > O Lepperze mowisz? Wg mnie komunisci tacy jak Miller, Kwasneiwski, Wiatr, o
                              TW
                              > nie wspominajac, znacznie bardziej zhanbili godnosci panstwowe niz taka
                              plotka
                              > jak Endrju.
                              > To tak jakby w Nieczech o wojnie ndsap-owcow premierami i prezydentami zrobic.

to ze oni byli zli to pozwala pisoidom byc jeszcze gorszymi, fajne
                              wytlumaczenie, ale mnie to nie satysfakcjonuje
                              > Co do Kaczynskich i 'spraw rownych opozycjonistow', to to polecam:
                              >
                              > "To, że Adam Michnik jest człowiekiem w istocie z tej samej formacji, co SLD,
                              > jest od wielu lat zupełnie oczywiste. Spędził sześć lat w komunistycznych
                              > więzieniach, nikt mu nie odmawia tych zasług, tylko jest pytanie: o co
                              walczył?
                              >
                              > Mówiąc najkrócej, czy walczył o zwycięstwo "Puław" nad "Natolinem", czy o
                              > niepodległą Polskę?
                              >
                              > To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego
                              > aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć. Ja nie chcę
                              > odpowiadać, natomiast wiem, że tego rodzaju pytanie stoi i ono jest jakby
                              inne
                              > niż pytanie o zaangażowanie w tej walce, odwagę, gotowość do poświęcenia.
                              Tego
                              > nie odmawiam, chociaż są tacy, którzy odmawiają, ale ja z całą pewnością
                              nigdy
                              > do takich ludzi nie będę się zaliczał. Ale to jest jedna kwestia, a to druga.
                              > Ludzie poświęcali się dla bardzo różnych idei.
                              >
                              > Jaroslaw Kaczynski, wywiad, Polskie Radio, 2007-05-15

jako dowod przedstawiasz mi tutaj wypociny JK? To za malo, nie osmieszaj sie.
                              Jako dowod walki w opozycji Kaczyscy tez przedstawiaja swoje wypowiedzi, to
                              wszystko jest zalosne i obliczone na takich latwowiernych jak Ty. Na szczescie
                              takich otumanionych jest w tym kraju mniejszosc. Moze kiedys zaczniesz uzywac
                              glowy do celow do jakich powinna sluzyc, bo jak na razie to Ci sie siano tam
                              lasuje
                            • szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:02
                              > To jest pytanie, na które by trzeba było sobie dzisiaj, biorąc pod uwagę jego
                              > aktywność w ciągu ostatnich 18, co najmniej 18 lat, odpowiedzieć...

Biorąc pod uwagę działalność Michnika i jego ludzi w ciągu ostatnich 18 lat,
                              łatwo zauważyć, że to oni wykryli wszystkie największe afery zakończone
                              trafieniem ich uczestników do więzienia:
                              - aferę FOZZ
                              - aferę "łowców skór"
                              - aferę Rywina
                              - aferę Starachowicką.
                              Bez problemu można obronić tezę, że Michnik ze swoimi ludźmi zrobił więcej na
                              rzecz czyszczenia Polski z afer i posyłania aferzystów do więzienia niż wszyscy
                              politycy obecnej koalicji razem wzięci.
                              I to mając miniejsze możliwości, bo w końcu nikt z tych ludzi nigdy nie był
                              członkiem żadnego z rządów i nie zajmował stanowiska szefa NIK, prokuratora
                              generalnego czy ministra skarbu.
                              • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:23
                                Gasil niektore z pozarow jakie rozniecila jego polityka grubej kreski i
                                tolerowania patologii w imie uglaskiwania komunistow, i to wszystko.
                                • tukot junkier, nieodmienne dostarczasz nam tu rozrywki 31.07.07, 16:34
                                  lubię twoje brednie czytać. naprawdę :D

jesteś wzorcem i punktem odniesienia dla powiedzenia "ślepa wiara"
                                • szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:41
                                  > Gasil niektore z pozarow jakie rozniecila jego polityka ...

Michnik ani jego ludzie nie byli politykami (nidgy żadnego stanowiska w żadnym
                                  rządzie, sejmie czy organach administracji nie zajmowali), więc co to za
                                  bredzenie o jakiejś "jego polityce"?

> tolerowania patologii

A "tolerowanie patologii" można zarzucić komuś kto miał w tym względzie jakieś
                                  możliwości decyzyjne - pracownikom administracji państwowej, posłom, senatorom
                                  czy członkom rządu: na przykład takim którzy będąc szefem NIK, prokuratorem
                                  generalnym czy ministrem skarbu nie wykryli żadnej większej afery.

> w imie uglaskiwania komunistow

A wyrażenie "ugłaskiwanie komunistów" bardziej pasuje do czynności polegającej
                                  na przyjmowanu ich do swojego rządu czy umieszaniu na wysokich stanowiskach,
                                  praktykowane przez również przez obecną koalicję.
                                  • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:59
                                    A to Pan Adam nie byl poslem na Sejm z ramienia OKP i nie plotl nastepujacych
                                    andronow?

"I chcę powiedzieć Wysoka Izbo, że w niektórych wystąpieniach, niestety także
                                    moich kolegów posłów z OKP, z przerażeniem usłyszałem ten ton, który słyszałem
                                    w prokuratorskich przemówieniach wtedy, kiedy sam siedziałem na ławie
                                    oskarżonych. Znam ten ton dobrze, bardzo się go boję…chcę powiedzieć, że w
                                    niektórych głosach, o czym mówię z bólem, usłyszałem coś co bym nazwał
                                    antykomunizmem jaskiniowym. Jestem antykomunistą, mówiłem o tym wielokrotnie i
                                    chcę powiedzieć, że jako antykomunista tej jaskiniowości się boję. I dziś
                                    popisywanie się tymi deklaracjami gdzie się PZPR miesza z błotem,
                                    przyrównywanie do katyńskich morderców... ja z tym nic wspólnego nie mam i mieć
                                    nie chcę. I chcę do tego jeszcze dodać, że w stanie wojennym po 13 grudnia i
                                    siedząc w kryminale nie byłem, aż tak odważny, żebym dzisiaj musiał być aż tak
                                    odważny.

Źródło: stenogram 28 posiedzenia Sejmu z dnia 28 kwietnia 1990 roku. Dyskusja
                                    nad sprawozdaniem komisji rządowej oraz projektem ustawy w sprawie przejęcia na
                                    rzecz skarbu państwa majątku byłej PZPR, kol. 397; załącznik e)

Czas chyba szefie1 poszerzyc stan wiedzy, na poczatek to proponuje:
                                    www.merlin.com.pl/frontend/browse/product/1,480952.html
                                    • szefunio1 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 17:46
                                      > A to Pan Adam nie byl poslem na Sejm z ramienia OKP i nie plotl nastepujacych
                                      > andronow?

Rzeczywiście. Zapomniałem o Sejmie Kontraktowym [18 czerwca 1989 - 27
                                      października 1991] (65% miejsc w tym Sejmie mieli zagwarantowane komuniści:
                                      PZPR i jego partie soujsznicze).

W porównaniu z wypowiedziami i działalnością innych opozycjonistów z czasów
                                      sejmu kontraktowego całkiem wyważona wypowiedź.
                                      Przypomnę, że kandydat LPR na prezytenta Maciej Giertych w czasach Sejmu
                                      Kontrakowego należał do "Rady Konsultacyjnej przy Przewodniczącym Rady Państwa
                                      Polskiej Rzeczypospolitej Ludowej Wojciechu Jaruzelskim" (tak dokładnie ta
                                      instytucja się nazywała) i 17 lipca 1989 roku powiedział coś takiego:
                                      "Politycznie nie wolno nam rezygnować z oparcia o Rosję. Potrzebny nam u steru
                                      ktoś, kto zapewni trwałość sojuszu ze wschodnim sąsiadem. Tylko pan [słowa
                                      skierowane do Jaruzelskiego], panie przewodniczący, może nam to zagwarantować"
                                • baca07 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 17:51
                                  Ludzie-odpisując junkierowi zniżacie się do jego poziomu czyli dna.
                        • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:52
                          junkier napisał:

> Fakt ze w wyzszej fazie cyklu koniunkturalnego nastepuje podwyzsza stop
                          > procentowych przeciwdzialajaca inflacji jest normalny i powinienes
                          > wkalkulowywac to ryzyko. Zreszta, nikt nikogo do kredytow nie zmusza. Rownie
                          > dobrze Kaczynskich mozna o wichury pod Czestochowa oskarzyc.
                          >

Junkier jestes manipulatorem, poniewaz podczas calej sprawy z lustracja
                          nazywales kaczynskich zdrajcami i osobiscie wielokrotnie przyznawales, ze w
                          rzeczywistsci ta lustracje wstrzymali, jak rowniez nazywales kaczynskich
                          zdrajcami gdy kategorycznie sttwierdzili, ze akt IPN nie otworza, wynika z
                          tego, ze junkier jestes scierwm...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        • dduszynski Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:01
                          junkier napisał:
                          >

A dlaczego? Czemu po prostu nie wybaczyć 77 razy? Czemu po prostu na nich nie
                          głosować, jak kto nie chce żeby byli przy władzy? Czemu narzucasz mi, 31
                          letniemu człowiekowi swój punkt widzenia?
                • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:42
                  junkier napisał:

> Czlowieku, co Ty mi tu te zalosna konstytucje Kwasniewskiego podtykasz pod
                  nos?
                  >
                  >
                  > Ta chora konstytucja nie jest zadnym 'argumentem' na obrone III RP ale wiec
                  > dowodem oskarzenia!

Chamie antypolski, konstytucja jest Polska, stworzona przez AWS i kaczynscy tez
                  w niej swoje brudne lapska maczali.
              • levy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:28
                blackmoore napisał:
                > Najdziwniejsze jest to, ze osoby Twojego pokroju nie przyjmuja nic do
                > wiadomosci, kreca historia tak jak im odpowiada, a jedyne co potrafia to
                > wyzywac innych.
                Bo tacy ludzie byli zawsze - to taki typ zawistnego, kołtuniastego, tępego
                Polaczka, który zawsze potrzebuje żeby ktoś (najlepiej władza - obojętnie jaka)
                wskazał im "dyżurnego wroga", na którego można psioczyć. Aha - i zawsze
                zazdrości sąsiadowi jeśli ten ma lepiej.
                Ci sami co kiedyś słuchali z uwielbieniem Gomułki jak wzywał do walki z
                imperialistami dziś wielbią Rydzyka i patrzą w ślepo w Jarusia (ten z kolei
                wymyślił sobie "liberałów"). Jestem pewien, że jeśli junkier nie jest za młody
                to latał na wiece gomułkowskie i wołał "Wiesław, Wiesław!".
            • imie_jaszczomp Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:20
              > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy<
              hehehe, jezeli uwierzyli w androny panow K., znaczy ze uwierza we wszystko.
              • eti.gda Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:32
                imie_jaszczomp napisała:

> > Jakos mi nie chce sie wierzyc w to zeby ludzie tak latwo ponownie uwierzy
                > li
                > > postkomunistom i pozwolili wrocic im do wladzy<
                > hehehe, jezeli uwierzyli w androny panow K., znaczy ze uwierza we wszystko.

"W kłamstwo - uwierzą, w prawdę - nigdy". (Józef Stalin)
            • ulisse Junkiers sie popsul...:( 31.07.07, 14:40
              czym wzpluczemy szambo?
            • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:45
              junkier napisał:

> Jeszcze przeziebisz sie na pogrzebie tyle ze nieboszczki III RP.
              >
              >
              > Brak surowego rozliczenia postkomunistow jest najwiekszym zaniechaniem i
              bledem
              >
              > rzadu niestety.

Mi tez sie w to nie chce wierzyc, dlatego takie mendy jak ty beda teraz bite po
              mordach...:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
              • tw_wielgus Re:To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista? 31.07.07, 15:16
                ze znakiem zapytania na końcy ta teza jestbliższa prawdy.
        • and777rew Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 13:58
          W trakcie obrad okrągłostołowych bracia K. zasiadali przy jednym ze stolików.
          Nie wiedziałeś o tym?

Czyżby oni też należeli do Układu?

-----------------------

> To nie Kaczynscy zdradzili Polske dogadujac sie przy okraglym stole z
          > komunistami.
          >
          > Kaczynscy nie nalezeli do obozu 'rozowych', ktorzy dzis wraz z komunistami
          > ujadaja przeciw Polsce i belkocza w zagranicznych gazetach o
          > rzekomym 'pelzajacym zamachu stanu'.
          • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:03
            Wybiorcza, nomen omem, wiedza dysponujesz. Co z tego ze Kaczynscy siedzieli
            przy okraglym stole skoro juz poltora roku pozniej oglosili Polsce program
            przyspieszenia Porozumienia Centrum zakladajacy calkowitre, podkreslam to,
            calkowite odrzucenie dorobku okraglostolowego i anulowanie wszelkich ustalen z
            komunistami.

I przypomnij sobie kto tak na nich najezdzal wtedy od 'odzolomow' wyzywajac i
            montujac nawet operacje sluzb specjalnych w ramach tzw. inwigilacji prawicy.

I wtedy powiedz sobie kto przy okraglym stole chcial dobra Polski a kto
            wykorzystal te ukradziona legitymizacje spoleczna do zawarcia faktycznego
            sojuszu z komunistami.
            • kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:38
              Kalkstainowie brali udział w tym sabacie medrców syjonu i tego sie nie wyprą. nie było tam ani jednego polaka. podzielili sie tam władzą tyle a tyle dla nas kalkstainów, tyle dla szechtera a tyle dla stoltzmana. mene tekel fares
            • 1utek Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:11
              Nikt(w tym także Kaczyńscy) nie musi się tłumaczyć z konferowania przy okrągłym stole. Okragły stół był ogromnym osiągnięciem Polaków a nie żadną zdradą. Dzięki ustaleniom wynegocjowanym w tamtych latach, możliwe było "w pewnym stopniu ewolucyjne" przekazanie władzy bez wzajemnego zabijania się. Nie było nowych ofiar, nowych kombatantów i nowych pomników bratobójczych walk i bardzo dobrze. W Polsce jest miejsce dla różnych Polaków a nawet dla obcokrajowców. I wspólnie powinni rozwijać ten kraj. Władza, która doprowadza do skłócania ludzi to bardzo zła władza.
        • maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:00
          junkier napisał:

> komunistami.
          >

Jeżeli Kaczyńscy nie należeli do różowych, to do czerwonych, bo innych w myśl
          legendy nie było.

• junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:05
            Nieprawda, byly jeszcze ugrupowania narodowo-patriotyczne, z ktorych czesc w
            ogole wbojkotowala Okragly Stol, i oni mieli wtedy najwiecej racji.

Poza tym nie Kaczynscy nie weszli do ROAD, ostoi rozowych, tylko zalozyli
            wlasna partie - patriotyczne Porozumienie Centrum.
            • maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:09
              junkier napisał:

> Nieprawda, byly jeszcze ugrupowania narodowo-patriotyczne, z ktorych czesc w
              > ogole wbojkotowala Okragly Stol, i oni mieli wtedy najwiecej racji.

Tak, były. U cioci na imieninach.

• junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:14
                Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi
                zdrajcami. Dwa srodowiska wymienie: konsewatywni liberalowie, pozniejsza UPR,
                oraz narodowcy ze Stronnictwa Narodowego.

Dawno juz udzial przy okraglym stole przestal byc uwazany za nobilitacje.

Srodowiska narodowo-prawicowe zawsze zachowywaly wobec okraglego stolu dystans
                i nieufnosc i czas pokazal, ze bylo to ze wszech miar uzasadnone.
                • maruda.r Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:34
                  junkier napisał:

> Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi
                  > zdrajcami.

Czyli zwyczajnie wsadzili sobie palce w dupę i nie robili nic. Wszem, wyrosło
                  nam pokolenie cwaniaczków stowarzyszonych w PiS, którzy twierdzą, że odmówili.
                  Szkoda tylko, że nikt o tym nie słyszał.

• junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:38
                    No chyba nie bedziesz wmawial ze byl jakis obowiazek 'dogadywania' sie z
                    Kiszczakiem i Jaruzelem.
                  • eti.gda Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:39
                    maruda.r napisał:

> junkier napisał:
                    >
                    > > Nie u zadnej cioci tylko po prostu odmowili negocjacji z komunistycznymi
                    > > zdrajcami.
                    >
                    > *****************************************
                    >
                    > Czyli zwyczajnie wsadzili sobie palce w dupę i nie robili nic. Wszem, wyrosło
                    > nam pokolenie cwaniaczków stowarzyszonych w PiS, którzy twierdzą, że odmówili.
                    > Szkoda tylko, że nikt o tym nie słyszał.
                    >

Oni czekali, jak się sytuacja rozwinie, aby w odpowiednim czasie stanąć po
                    właściwej stronie.
                    • junkier Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:41
                      Rekordowa brednia. Twierdzisz kalumniarsko ze Kaczynscy rozwazali przylkaczenie
                      sie do Kiszczaka i Jaruzela? Papier wszystko wytrzyma, oktety na serwerze
                      pewnie rowniez dowolna brednie wytrzymaja. Jak jeszcze ma w Kaczorow walnac...
                      • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:48
                        junkier napisał:

> Rekordowa brednia. Twierdzisz kalumniarsko ze Kaczynscy rozwazali
                        przylkaczenie
                        >
                        > sie do Kiszczaka i Jaruzela? Papier wszystko wytrzyma, oktety na serwerze
                        > pewnie rowniez dowolna brednie wytrzymaja. Jak jeszcze ma w Kaczorow walnac...

O kurna ! Junkra o oktetach uczyli...:-O

Junkier a tak wracajac do kaczynskich, to jak myslisz, czego ich ojciec w zyciu
                        nauczyl...???

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
                        • kalkstain Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:17
                          Jarosław Kaczyński - Kalkstein - dywersant, W latach 70. współpracował z żydo-trocksistowskim KOR-em; W grudniu 2005 roku Jarosław Kaczyński został uznany Człowiekiem Roku 2005 żydokomunistycznego tygodnika "Wprost"; obecnie premier PRL-bis; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - "okrągły stół"

Lech Kaczyński - Kalkstein - dywersant, mason, w latach 80-tych bliski współpracownik Lecha "Bolka" Wałesy; zbrodniarz - uczestnik porozumienia ponad głowami narodu polskiego ze zbrodniarzami PZPR i SB - tajne rozmowy w Magdalence, "okrągły stół", pomiędzy żydowskim przywództwem drugiej [po stanie wojennym] 'Solidarności' a elitami SB i PZPR; Od grudnia 1988 r. w Komitecie Obywatelskim przy Lechu Wałęsie; w 1990 roku został I zastępcą przewodniczącego, powstałego po stanie wojennym, z inicjatywy żydokomuny drugiego związku NSZZ "Solidarność"-bis, nie mającego nic wspólnego, oprócz nazwy z pierwszym związkiem i ruchem społecznym;

były szef NIK; jako minister sprawiedliwości w rządzie Jerzego Buzka, nie dopuścił do ekshumacji zwłok w Jedwabnem, co uniemożliwiło ustalenie prawdy o ilości ofiar i sprawców zbrodni na żydach; bł. prezydent Warszawy [2002 r.], obecnie prezydent PRL-bis;

członek żydomasońskiej organizacji "Grupa Windsor" - finansowana przez zagraniczne organizacje żydomasońskie. Grupa Windsor utrzymuje kontakty z tzw. Miedzynarodowym Funduszem Republikanskim i Heritage Foundation; prezydent PRL-bis III Kaczyński-Kalkstein w Polsce odznaczyl wszystkich żydokomunistycznych trockistów z KOR-u krzyżami i orderami
        • elwojciecho Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:13
          Junkier,
          Te grzyby, co wczoraj z lasu przyniosłeś na zupę, to nie były kurki.
        • filut69 kaczyńscy siedzieli przy okrągłym stole!!!! 31.07.07, 14:16
          i niezależnie od tego jak głośno i jak często będą krzyczeć palestyny galby
          junkry bunkry warzechy i inne pisuarowe szczekaczki to jest fakt.
          Z drugiej strony gó.. wtedy (i teraz też) znaczyli. A zawsze jedynym kierunkiem
          ich działań była jest i będzie własna kiesa.
          • mangold Stół był wysoki ledwo ich było widać :P 31.07.07, 14:17

• kralik111 Re: Stół był wysoki ledwo ich było widać :P 31.07.07, 14:46
              Ciekawe w co, czy tez czym sie zabawiali pod tym stolem...?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
          • junkier To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunistami 31.07.07, 14:23
            Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy Okaraglym
            Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa ideologia
            a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program
            Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy
            porzadek.
            • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:51
              junkier napisał:

> Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy
              Okaraglym
              > Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa
              ideologia
              > a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program
              > Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy
              > porzadek.

Junkier, a na jakiej podstawie twierdzisz, ze cos im byl obce, jakie masz na to
              dowody, przeciesz sam wielokrotnie nazwales kaczynskich zdrajcami. :DDD
            • tw_wielgus Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:56
              junkier napisał:

> Ja nie twierdze jak balamutnie piszesz ze 'Kaczynskich nie bylo przy
              Okaraglym
              > Stole", bo byli przeciez, ale obca im byla pozniejsza okraglostolowa
              ideologia
              > a od brzemienia umowy z komunistami szybko sie uwolnili oglaszajac program
              > Porozumienia Centrum, w ostocie rzecz calkowicie kwestionujacy okraglostolowy
              > porzadek.

A oto główne założenia tego programu :
              1) Kasa = ART B
              2) Kasa = Cargo Modlin
              3) Kasa = FOZZ
              4) Kasa = Telegraf Sp z o o
          • majajekukubzdziongvamajaje Re: kaczyńscy siedzieli przy okrągłym stole!!!! 31.07.07, 16:58
            filut69 napisał:

> i niezależnie od tego jak głośno i jak często będą krzyczeć palestyny galby
            > junkry bunkry warzechy i inne pisuarowe szczekaczki to jest fakt.
            > Z drugiej strony gó.. wtedy (i teraz też) znaczyli. A zawsze jedynym
            kierunkiem
            > ich działań była jest i będzie własna kiesa.

Nie tyle kiesa (trzeba przyznać, że pazerni na dobra doczesne nie są, firerkowi
            wystarczy kieszonkowe od mamusi), ile folgowanie własnym zajobom. To raczej typ
            obłąkanych ideologów.
        • kot_kreskowy Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:30
          junkier napisał:

> komunistami.

nie, nie było ich tam... wcale... nawet jednego...

doucz sie historii, przeczytaj cos...
          najlepiej w ksiazce a nie w polskojezycznym brukowcu pana rydzyka
        • kralik111 Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 14:43
          junkier napisał:

> komunistami.
          >

Jestes glupsze od palestriny junkier, ile ty szczylu miales lat podczas obrad
          okraglego stolu ?

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD
        • skrzych Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 15:53
          junkier napisał:

> komunistami.

Za Wikipedią:
          pl.wikipedia.org/wiki/Okr%C4%85g%C5%82y_St%C3%B3%C5%82_(historia_Polski)

Strona opozycyjna [edytuj]

Uczestnicy po stronie opozycyjnej to m.in.:

[...]
          * Jarosław Kaczyński
          * Lech Kaczyński
          [...]

pl.wikipedia.org/wiki/Lech_Kaczy%C5%84ski
          Lech Aleksander Kaczyński
          [...]
          Od lutego do kwietnia 1989 brał udział w obradach Okrągłego Stołu (gdzie
          zasiadał w zespole do spraw pluralizmu związkowego) oraz w tajnych naradach w
          Magdalence.
          [...]

Nie chce mi się z tobą gadać...

Krzysztof
        • trasat Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 31.07.07, 16:15
          Przecież Kaczyńscy bili przy władzy od 1990 r do czassu aż ich Wałęsa nie
          wyrzucił za brak lojalności. Widziałem ich przy okrągłym stole. Ich dzisiejsza
          krytyka III RP, to jest ktytyka własnej działalności. Lech Kaczyński był
          Prezesem NIK i Ministrem Sprawiedliwości w czasie gdy działy sie krytykowane
          przez nich afery. Jak łatwo kłamstwem i hucpą ogłupić polskie społeczeństwo.
        • a.k.traper Jak zwykle bzdury opowiadasz nie pomyslawszy 31.07.07, 16:30
          Własciwie myslenie nic nie da jak pustka w głowie. To nie Michnik był twórca
          III RP, tylko wszyscy którzy oddali głos w wyborach w 1989 r. Moge wiedziec
          dlaczego nienawidzisz tego człowieka? Mógł pójśc w polityke i gadac bzdury, ale
          wział sie za to co umie najlepiej. Jego artykuły nie sa obligujace do zmiany
          czegokolwiek natomiast wymuszaja dyskuję i tak rasowi dziennikarze piszą.
          Michnik mógł wiele rzeczy robic i zapewne taka ewentualność wielu by
          wykorzystało, on zachował wielka przyzwoitość, nie będę wymieniał nazwisk ludzi
          którzy z zazdroscia patrza na pana Adama, niestety, jego zasług przypisac sobie
          nie mogą, moga za to pluc na niego bo za to własnie siedział w więzieniu, by
          tchórze mogli wreszcie sie publicznie wypowiedzieć. Nie próbuj byc
          najsprawiedliwszym tego swiata, bo najpierw musisz wykazac swój patriotyzm i
          moralność, Czytajac Twoje posty(własciwie cytaty)uwazam ze jestes zagubiony, bo
          nie wiesz co z tego wyjdzie. Jeszcze raz powtórzę ja głosowałem na nowa Polskę,
          która nazwano III RP i która do tej pory sie rozwija wbrew temu co mówisz. By
          powstała IV RP musi byc spełnione kilka warunków, a na to się nie zanosi.
          Jezeli masz takie mocne dowody na przestępcza działalnośc poprzednich ekip to
          dlaczego nie poprzesz tego nazwiskami i wskazaniem co, gdzie i kiedy? Juz ci
          kiedys pisałem, że słyszałem jakoby jeden z braci Kaczyńskich był Żydem, ja w
          to nie wierzę, a ty?
          • junkier Michnikowszczyzna RAZa powinna byc w spisie lektur 31.07.07, 16:38
            "Michnikowszczyzna" RAZa powinna byc w spisie lektur i wtedy nie padalyby tak
            naiwne glosy i pytania jak ten p. Trapera.

www.redhorse.pl/p28_Rafal_A_Ziemkiewicz_Michnikowszczyzna_Zapis_choroby.html
            Fragment:
            Jak mawiają Amerykanie — It’s nothing personal, man. To nie jest sprawa
            osobista. Michnik nie sprawuje już rządu dusz, trudno powiedzieć, czy jeszcze
            kieruje bodaj swoją własną gazetą (w chwili gdy piszę te słowa, od wielu
            miesięcy wydaje się, że nikt nią w ogóle nie kieruje) — ale jad, który wsączył
            w polskie umysły, wciąż je zatruwa. Fałsze, które upowszechniała jego
            propaganda, wciąż pokutują w publicznych sporach, a absurdy, które podniósł do
            roli aksjomatów, wciąż dla wielu pełnią rolę drogowskazów. Nie wolno milcząco
            przejść nad nimi do porządku dziennego, i bez wchodzenia w polemikę, bez
            refleksji głosić rzeczy diametralnie sprzecznych. Choć polska ociężała umysłowo
            inteligencja właśnie tak najbardziej lubi — gotowa równie gorąco przyklaskiwać
            i temu, co mówi, że czarne, i temu, co dowodzi, że białe, byle owej
            sprzeczności nie eksponować, byle było słodko, miło, przyjemnie i
            bezkonfliktowo.

Tak, Adam Michnik poniósł klęskę. Praktycznie na wszystkich możliwych polach.
            Po pierwsze, jako polityczny demiurg — bo partie, którym kibicował, zostały
            przez Polaków wysłane na grzybki, a liderzy, których kreował, musieli odejść,
            nierzadko z wściekłością, że — jak publicznie pożalił się przy mnie jeden z
            nich — ludzie na każdym spotkaniu każą mu się tłumaczyć z bruderszaftów
            Michnika i w ogóle postrzegają jego partię jako przybudówkę do „Gazety
            Wyborczej”. Po drugie, jako orędownik wizji postępowej, socjaldemokratycznej
            przemiany peerelu w kraj przypominający Francję a nie Irlandię, nie wspominając
            już o USA — bo Polska poszła ostatecznie w innym niż jej wskazywał kierunku, a
            jego propagandowe natarcie na „endecki ciemnogród”, zamiast znieść narodową
            prawicę z powierzchni ziemi, raczej jej pomogło.

Poniósł też klęski bardziej dotkliwe. Jako autorytet moralny — bo człowiek
            postrzegany powszechnie jako niepokorny, więzień polityczny i odważny dysydent,
            z własnego wyboru stał się lokajem. Obrońcą nieuczciwie zdobytych przywilejów,
            dworskim pochlebcą nowych elit władzy, ślepym na gangsterskie rodowody swych
            nowych przyjaciół, za to z pałkarską gorliwością rozprawiającym się z
            wyrazicielami powszechnego rozczarowania; z rzecznikami krzywd tych właśnie
            ludzi, których dawny bunt przeciw niesprawiedliwości wyniósł go do rangi kumpla
            ministrów i prezydentów. Stał się, mówiąc krócej, chodzącym potwierdzeniem
            gorzkiej mądrości, iż nie ma bardziej zajadłych reakcjonistów, niż byli
            rewolucjoniści, którym wreszcie udało się posmakować władzy.

Wreszcie — poniósł klęskę jako intelektualista. I osobiście sądzę, że to może
            być dla niego najbardziej bolesne.

To jest przykre nawet dla kogoś, kto, tak jak ja, nigdy nie pałał do Michnika
            sympatią.

Popatrzcie: książki redaktora naczelnego wciąż największej i najbardziej
            opiniotwórczej polskiej gazety, człowieka, którego nazwisko przywoływane jest w
            mediach nieustannie, mającego na skinienie dziesiątki klakierów gotowych w
            każdej chwili wysmarować dowolnych rozmiarów panegiryk, cieszącego się taką
            sympatią wpływowych mediów, że każdy z tych panegiryków natychmiast zostanie
            wydrukowany w ogromnym nakładzie, odczytany w radiu i telewizji — książki kogoś
            tak sławnego i chwalonego od kilku lat ukazują się z adnotacją „zrealizowano ze
            środków Ministerstwa Kultury”! Cała ta gigantyczna maszyna promocyjna, jaką ma
            Michnik do dyspozycji, nie jest w stanie zachęcić do kupna jego dzieł grupy
            ludzi na tyle licznej, aby ich sprzedaż była opłacalna choćby na minimalnym
            poziomie. Przeciwnicy Michnika, których rzeszy dorobił się równie licznej, jak
            zwolenników, nie kupują jego książek ze względów oczywistych. Ale zwolennicy?
            Oni również ani myślą. Owszem, ze szczerym ogniem odprawią rytualne pokłony i
            potwierdzą, że Michnik jest wielkim mędrcem, ale sami na wczytywanie się w jego
            mądrości nie mają najmniejszej ochoty. Nie potrzebują w najmniejszym stopniu
            wgłębiać się w jego rozwlekłe wywody o jakobinach czy „polskim piekle”. Po co?
            Przecież i bez tego wiedzą, że są one arcymądre i wspaniałe.

Nie mogło być inaczej. Takimi metodami, po które Michnik sięgnął, metodami
            zakrzykiwania i zamilczania, etycznego szantażu, moralnego terroru,
            arbitralnego wyrokowania, co podłe, a co szlachetne, wykluczającego wszelkie
            wątpliwości, wszelką dyskusję — nie można sobie wychować zwolenników innych,
            niż bezmyślni potakiwacze. To oczywisty skutek pójścia na skróty, postawienia
            na argument siły, zamiast na siłę argumentów.

A przecież nie jest to jeszcze najgorsze. Najgorsza, tak sądzę, musi być dla
            niego świadomość — choć nie wiem, czy już ją posiadł — iż klęskę tę zadał sobie
            sam. Rys autentycznego tragizmu Michnikowi nadaje fakt, że Michnika-
            intelektualistę zabił nikt inny, tylko Michnik - polityk. Jest coś odrażająco
            fascynującego, gdy wczytując się w publicystykę Michnika z ostatnich kilku
            dziesięcioleci (a tę lekcję przerobiłem, i jest ona jednym z istotnych powodów
            powstania niniejszej książki), obserwujemy, jak staje się ona coraz płytsza,
            jak potrzeba doraźnego przykopania nakłada kaganiec myślom, jak intelektualista
            sam się ochoczo kastruje, by osiągnąć maksymalną ostrość zderzenia czerni i
            bieli. Jak finezja ustępuje miejsca łopatologii, a analiza zanika na rzecz
            żonglerki faktami, osobami i cytatami, choćby najbardziej karkołomnej, byle
            tylko pozwalała każdego pisarza, każdą postać historyczną i każdy autorytet
            zaprząc do bieżących kampanii prowadzonych akurat przez Michnika-polityka.

Znowu — nie byłby ten upadek tak głęboki, gdyby nie otoczenie się klaką, zawsze
            zachwyconą, zawsze sypiącą komplementami, usłużną. Gotową przyjąć wiwatami
            każdy pomysł szefa, nawet najbardziej bezsensowny i szkodliwy dla niego samego.

Wielcy myśliciele nie pozostawiają po sobie klakierów. Pozostawiają uczniów,
            całe intelektualne szkoły. Jeśli ktoś twierdzi, że mam w Michniku cenić
            myśliciela — proszę, niech mi pokaże, gdzie owi uczniowie Michnika, i na czym
            polega jego szkoła. Ja, mimo wysiłków, niczego podobnego zauważyć nie mogę.
            Zamiast spójnej myśli, Michnik, jako autor esejów i książek, pozostawia po
            sobie tylko pokrętny styl — styl wyróżniający się wielką zręcznością w
            gmatwaniu spraw prostych, w błyskotliwym prowadzeniu Czytelnika do wniosków
            całkowicie nielogicznych i stwarzaniu wrażenia, że wnioski te zostały w trakcie
            wywodu udowodnione — wrażenia, któremu ulec może tylko ten, który na wstępie
            lektury odżegna się od krytycyzmu i, jak to się dzieje podczas czytania
            beletrystyki, „zawiesi swą niewiarę”.

Adam Michnik poniósł klęskę, to już dziś oczywiste — ale czy to znaczy, że
            można udać, iż go nigdy nie było? Że wszystkie tezy, które wygłosił, wszystkie
            działania, które zainspirował, nie miały miejsca? Przecież ten człowiek
            zmarnował nam piętnaście lat niepodległości! Współkształtował to kulawe
            państwo, z którego dziś, gdy piszę te słowa, dziesiątki tysięcy młodych,
            pracowitych, przedsiębiorczych i nierzadko dobrze wykształconych obywateli
            wieją na potęgę drzwiami i oknami, do Anglii, do Irlandii, gdziekolwiek, byle
            dalej, w poszukiwaniu normalnego życia. A zarazem — sam został przez nie
            ukształtowany. Bo — i to dla mnie jedna z istotniejszych tez tej książki — mimo
            całej swej politycznej zręczności, Michnik nie stałby się tym, kim się stał,
            gdyby nie trafił w oczekiwanie na kogoś właśnie takiego. Oczekiwanie, którego
            możemy i powinniśmy się dz
            • tukot ...wszystkich kierunków "psychicznych" jako 31.07.07, 16:40
              doskonały zapis obsesji i paranoi autora.

póki pisał sf jego paranoja nie była zauważalna.
              • majajekukubzdziongvamajaje Od PiS-u się nie tylko łysieje 31.07.07, 17:46
                (wystarczy porównać aktualne i sprzed paru miesięcy zdjęcia kaczych
                przydupasów), ale i głupieje, i to się właśnie przydarzyło Ziemkiewiczowi (a
                także np. Dornowi, ale nie o tym mowa). Kto czytał ostatnie jego książki -
                nazwijmy je krótko "P" i "M" - tego uderzy, jak kiepski interes zrobił autor
                przystępując do szkółki pisarskiej Henryka Pająka i Waldemara Łysiaka.
                Dwaj wymienieni autorzy wpadli na pomysł, żeby tę samą książkę pisać
                dziesiątki razy, permutując jedynie zdania. Pozwala to utłuc nieco kapusty,
                zwłaszcza gdy się głosi ideologicznie słuszne na aktualnym etapie kacze
                dyrdymały, ale płaci się za to reputacją grafomana.
                "M" jest dwa razy grubsze od "P"; mimo to w "P" jest wiele rzeczy, których
                nie ma w "M", natomiast vice versa ani dudu. "P" przeczytałem z przyjemnością:
                świetny styl, wiele ocen, które podzielam. Antymichnikowej obsesji tylko trochę
                pod koniec. W "M" nic, tylko monotonne do zerzygania walenie w urojonego wroga.
                I jedna znamienna ciekawostka: jakoś dziwnie z książki na książkę wypiękniał
                Ziemkiewiczowi Lepper. Może teraz, kiedy koalicjant został wytypowany do
                odstrzału i ruszyła już nagonka, Ziemkiewicz popełni kolejne tomiszcze?
                Kończę, bo przekraczam ramy, ale mógłbym jeszcze trochę. Może innym razem?

• majajekukubzdziongvamajaje I jeszcze jedno: 31.07.07, 17:50
                  podoba mi się stosunek Michnika do Ziemkiewicza, trochę taki, jaki ma
                  Balceroweicz do Leppera.
                  • a.k.traper Spogląda z czułoscia jak na dziecko specjalnej 31.07.07, 18:36
                    troski. Po tym się poznaje człowieka, mógłby go łatwo zrównać z glebą, ale
                    widzi w nim człowieka i słucha co ma do powiedzenia, a ten z kolei podbija
                    sobie bębenek, bo mysli sobie ale mu dokopałem, ze strachu się nie odzywa. Tak
                    panie RAZ, mozmna pana smiechem zabić bo inaczej nie wypada jako
                    chrześcijaninowi, chociaz nalezy sie jak chłopu ziemia. Historia najnowsza
                    pokazuje że wszystko sie moze zmienić a konkurencja na rynku zbieraczy puszek
                    ogromna, tylko watpie w pana umiejętnosci zyciowe. Nieudacznicy tzw IV RP
                    wzajemnie sobie kadzą.:))))
              • ready4freddy Re: ...wszystkich kierunków "psychicznych" jako 31.07.07, 23:26
                tukot napisał:

> doskonały zapis obsesji i paranoi autora.
                >
                > póki pisał sf jego paranoja nie była zauważalna.

alez byla, tyle ze na marginesach. wystarczylo sie wczytac w rozmaite rozwazania Ziemniakiewicza i tego drugiego full-blown psychofaszola, Jeczmyka. dopoki tego nie zauwazalem, beztrosko czytalem sobie opowiadania i minipowiesci, ale potem stwierdzilem, ze "Nowa Swastyka" mi nie pasuje. to regularny p.o.j.e.b.a.n.i.e.c. zalosny, jak i jego wyznawca, bunkier.
            • a.k.traper Bełkotu to ja sie juz w zyciu osłuchałem 31.07.07, 17:03
              RAZ moze niech wróci do swoich poprzednich bajek, były lepsze chciaz
              publikowane w rezimowym wydawnictwie które uczciwy Polak bojkotował. Byłem i
              swiadkiem i uczestnikiem bezposrednich wydarzeń, takze moja wiedza z tamtego
              okresu pozwala mi okreslić dzisiejsze zachowania niektórych ludzi. Oprócz tego
              miałem dobrych nauczycieli i w szkole i w zyciu - nauczyli mnie korzystać z
              mózgu, to duzo, jak się doda doswiadczenie. z racji wykonywanego zawodu mam do
              czynienia z ludxmi na róznych szczeblach i czesto jakas władze nad nimi. Wiesz
              czego się najbardziej obawiam, by nie wydac im się głupszym niz jestem, dlatego
              często jak czegos nie jestem pewien, po prostu o tym rozmawiam, bo nikt nie ma
              patentu na mądrość. Wiem tez z autopsji, że człowiek który potrafi rozmawiać i
              pytac innych o opinię ma o wiele wieksze powazanie niż nadęty d...ek. Nie
              lekcewaze twoich wypowiedzi ale sorry, czytał tych cytatów nie bedę. Ja nikogo
              nie zmuszamm do czytania więc i ty tego nie rób, wole przeczytać co ma A.
              Michnik do powiedzenia niż jego krytyk, który nie rozumie pewnych procesów i
              chciałby za wszelka cene zniszczyc człowieka któremu niedorównuje
              intelektualnie. Nawet nie będe mówił jak takich za komuny nazywali, bo mi się
              na wymioty zbiera.
        • mwojtczak Re: To nie Kaczynscy zdradzili Polske z komunista 01.08.07, 05:55
          Ty znowu jesteś naćpany.Nie pij,nie bierz prochów.Szkoda twojego zdrowia.
    • zygmund Stolek za stolek, stolek za stolek IVRP nie zyje!! 31.07.07, 13:46
      Yes Yes Yes
      Tora Tora Tora
      Teraz K. IVRP
    • mat25 Dobrze junkier myslisz! 31.07.07, 13:47
      To dowod na to, ze Kaczynscy sa konmi trojanskimi układu! ;-)
    • xorock Podczas konf: to kiedy zostanie odwołana 31.07.07, 13:48
      minister Kalata? LOL. To było świetne.
      Na pewno M. to lepszy kandydat od L. co nie zmienia faktu że większość
      społeczeństwa chce wyborów więc skończcie drodzy politycy tą szopkę.
      To pokazuje jak marna jest demokracja - na czas wyborów obywatel coś znaczy,
      później jest bez prawa do głosu.
      • kraq kalata to najlepszy minister od grunwaldu!!!!! 31.07.07, 14:43
        zaraz po fotydze:)))))) w ogole trafil sie nam rzad fachowcow, ze boki zrywac.
        dobrze, ze szlag ich trafil, bo przyszlosc z tymi cieciami prowadzonymi przez
        schizofrenika (nikt nam nie wmowi, ze biale jest biale...) bez konta w banku,
        nie rysowała się różowo:))))
    • rtg Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 13:48
      Na krótko przed wyborami ale słowa JK dotrzymuje.Za taśmy prawdy nagroda musi
      być zrealizowana bo inaczej przejdzie do układu i zakabluje. Złapał kozak
      tatarzyna...
      • puchowy i dobrze ... koniec bliższy 31.07.07, 13:50
        wiadomo jak mojzesowicz dziła na kolaicjantów z samejb.......
    • l.george.l Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 13:50
      Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera.
      • qawsedrftg Wykształcenie: średnie zawodowe Zawód: rolnik 31.07.07, 13:52
        www.sejm.gov.pl/poslowie/posel5/237.htm
        Wybrany dnia: 25-09-2005
        lista: Prawo i Sprawiedliwość

okręg wyborczy: 4 Bydgoszcz
        liczba głosów: 12601
      • rtg Re: Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 13:53
        l.george.l napisał:

> Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera.

płonne nadzieje jeżeli tylko trochę myslą, czego w 100% zakładać nie można.
        Lud jest w swojej masie ciemny, jak widac po wynikach ostatnich wyborów.
      • maruda.r Re: Spec od handlu stołkami zajmie się rolnictwem 31.07.07, 14:13
        l.george.l napisał:

> Zadanie przed nim jedno: oderwać dietetyków od Leppera.

I obsadzić jak najwięcej stołków przed wyborami. Potem pod nóż pójdzie Kalata i
        Giertych.

• monster1972 łamanie karku syfoobrony trwa w najlepsze:) 31.07.07, 13:52
      kaczka wciąż coraz mocniej skręca szyjkę lepperowi

ciekawe, kiedy usłyszymy charakterystyczne chrupnięcie łamanych kości?

:)

nie ma to jak być kaczką...

najpierw 2 lata psuje Polskę z lepperem i giertychem, a teraz robi za
      pierwszego sprawiedliwego, ktory nic nie wiedzial o lepperze, gdy wprowadzał go
      na salony

hehe

ale co tam: ciemny lud kupi, rydzol pobłogosławi

aleluja i do przodu

Polak-ateista
      • qawsedrftg już słyszymy trzask kaczych kości 31.07.07, 13:53
        pustych w środku, jak to u ptaków
        • rtg Re: już słyszymy trzask kaczych kości 31.07.07, 13:56
          qawsedrftg napisał:

> pustych w środku, jak to u ptaków
          Sugerujesz że kość czaszkowa też jest pusta? To moze być prawda.

• monster1972 znów zaćpałeś, chłopczyku? jacy k.. siepacze? 31.07.07, 13:58
      władzy przez postokrągłostołowych siepaczy

ktorzy to ci "siepacze"?

Michnik? Geremek? Mazowiecki? kogo to oni "siepali"?

hehe

ty to masz proste zycie... siedzisz przy kompie i wysrywasz na forach swoje
      kompleksy i kołtuństwo

nieźle:)
      • filut69 kolejna prowokacja kaczora przeciw jondrkowi 31.07.07, 14:04
        kaczor palancie zamiast pajacować powiedz nam wszystkim P(rzepraszam)i S(pie.dalam)
    • szukacz_waw premier Mojzesowiczem napluł Lepperowi w twarz 31.07.07, 14:03
      Nie może być większej zniewagi dla Leppera jak powierzenie tego ministerstwa
      pierwszemu zdrajcy Andrzeja Leppera.
    • mangold Brunatne gumiaki (czyt.LiS) się wściekną :P 31.07.07, 14:06
      no to nowe wybory hurrraaa
    • cymber.gaj Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Wallenrod 31.07.07, 14:06
      czwartej Rzeczypospolitej!
      • rtg Re: Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Walle 31.07.07, 14:10
        cymber.gaj napisał:

> czwartej Rzeczypospolitej!
        ze Szczypińską na kocią łapę...
        • majajekukubzdziongvamajaje Re: Niech żyje Jarosław Kaczyński, pierwszy Walle 31.07.07, 16:16
          Chyba raczej z panną Zbysią?
    • wujcio44 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:08
      Znowu wzięli Żyda do rządu, jakiegoś syna Mojżesza. Rydzyk, ratuj!!!
    • antoni61 Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:09
      oczywiście najlepiej jest gdy nie ma obsadzonego stanowiska Ministra Rolnictwa.
      Wtedy najwłaściwiej rozwija sie gospodarka rolna ! Także przykro mi, bo pracuję
      w rolnictwie od 37 lat, i zawsze było najlepiej jak nie było obsadzone to
      stanowisko, nikt nie psuł natury ! Ale jak by to mogło byc dobrze w Polsce i
      dlaczego, najlepiej jest jak ktoś coś zmieni, zepsuje etc.
      • 1utek Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 15:42
        Pan Mojżeszowicz będzie mógł nareszcie wywiązać się z "obiecanki-cacanki" i powołać panią Beger na dyrektora departamentu w swoim ministerstwie.
    • isa.stern Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:10
      chyba Kaczyński nie liczy, iż Mojzesowicz zdoła do PiS przyciągnąć jakiś SO...
      junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną,
      budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;))
      :P
      • mangold Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny junkier 31.07.07, 14:12
        isa.stern napisała:

> junkier, kiedy zrozumiesz, że Kaczyński żartował z tą całą odnową moralną,
        > budowaniem IVRP, stolikami brydżowymi itp...?!...;))
        > :P
        >
        • isa.stern Re: Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny ju 31.07.07, 14:22
          najlepsze jest to, że on nie popiera PiS-u tylko o. dyrektora...;)))
          • ready4freddy Re: Do zrozumienia potzrebny jest mózg..biedny ju 31.07.07, 23:35
            isa.stern napisała:

> najlepsze jest to, że on nie popiera PiS-u tylko o. dyrektora...;)))

oj tam, dajcie bunkrowi spokoj. on przeciez tak naprawde wierzy tylko w UPR, a kontretnie w tego niezrownowazonego zydozjada o rozbieganych oczkach, Michalkiewicza :) junkers nie glosowal na PiSde (tak twierdzi, co oznacza, ze jest platnym zdrajca, pacholkiem kaczyzmu, i wchodzi kaczkodanom bez wazeliny za jakies marne grosze), a tak naprawde to wierzy w sojusz konserwatywno-ludowo-narodowo-prawicowo-katolicko-niepodleglosciowy, cokolwiek by to nie bylo :)))
      • rtg Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:14
        isa.stern napisała:

[...]
        >
        Nie wymagaj od niego niemożliwego. On nic nigdy nie zrozumie.
        • no.655321 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:32
          wygląda na to że żadna oszołomsko-narodowo-elpeerska partyjka nie wejdzie do
          nastepnego sejmu.
          coż ze sobą biedny junkrzyk zrobi? koryto sie urwie.
      • hennep no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 14:17
        nie narzekajcie na morale premiera, powiedzcie o swoim ,a kiedy bylo wieksze
        bagno niz za czasow komuny
        • kot_kreskowy Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 14:19
          teraz jest
        • isa.stern Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 14:24
          komunę znam tylko z książek do historii, no i teraz jak patrzę na poczynania
          PiS, to mi się jednoznacznie kojarzy z działaniami towarzyszy z PZPR...;))
          • hennep Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 17:41
            czytasz nie te ksiazki co trzeba, moze ktos ci podstawia historie pzpro-wska,
            lepiej sprawdz
            • starod Re: no i co mina zrzedla pudlom? 31.07.07, 18:52
              Ty cymbale nie czytasz zadnych ksiazek, nawet elementarza, bo nie wypisywlbys
              takich bzdur
        • majajekukubzdziongvamajaje "A u was biją Murzynów" - jedyny kaczy argument. 31.07.07, 16:20
          hennep napisała:

> nie narzekajcie na morale premiera, powiedzcie o swoim ,a kiedy bylo wieksze
          > bagno niz za czasow komuny
          • hennep Re: "A u was biją Murzynów" - jedyny kaczy argume 31.07.07, 17:50
            powtarzasz jak katarynka te same slogany, a jest tak fajnie, ten Mojzesowic
            taki chlopak w sam raz na zniwa
      • junkier D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:20
        D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w
        Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli
        chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP.

A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa komunisci
        z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym
        obaleniu dorobku IV RP!!!
        • mangold Bosheee ty to czytasz?? Rozumiem teraz twoją 31.07.07, 14:21
          głupotę..zmień gazety...

junkier napisał:

sam czytalem to w Fakcie albo w
          > Dzienniku chyba,
        • kot_kreskowy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:24
          te polskojezyczne media to radio maryja, nasz dziennik i tv trwam ??
          bo przeciez to jest w lapach klasztoru redemptorystow ktory nie jest polski,
          zgadza sie ???
          • junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:51
            Nasz Dziennik to najbardziej wiarygodna polska gazeta. Jak na dzien dzisiejszy.
            • indianski Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 18:24
              Junkrom /Junkierom (???) i pisuarom pali sie zienia pod stopami . Nagle
              zauwazyli ze PO jest lepsze od Leppera. Za pozno s-syny . Odejdziecie na
              smietnik historii
            • marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 19:10
              junkier napisał:

> Nasz Dziennik to najbardziej wiarygodna polska gazeta. Jak na dzien
              dzisiejszy.
              >

Dowcip roku!
          • majajekukubzdziongvamajaje Polskojęzyczny nie jest 31.07.07, 15:49
            nasz wodzunio, bo mówi "podjełem" i pisze "obiat". Reszta jest.
        • monster1972 chlopie diagnoza to nie wszystko.. leczenie ważne! 31.07.07, 14:26
          nawet jesli kaczki zdiagnozowały dobrze, to nie znaczy że umieją leczyc

a "leczyć" nie umieją, bo leczą grypę cholerą

patologie 3 erpe leczą patologiami 4 pomrocznej

i trzeba bedzie po nich niezle sprzatac

• isa.stern Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:28
          junkier, czytasz der dziennik...?!
          a jaki to ma dorobek IV RP - wicepremiera kryminalistę? o tym GW nie pisze, ale
          są prowadzone odrębne śledztwa w sprawie powiązań SO w tym Leppera z mafią...;))
          • junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:34
            Dorobek IV RP jest b. duzy, ja porusze malo medialna kwestie jaka jest
            calkowite zanegowanie dotychczasowej polityki karnej poprzez konsekwentne jej
            zaostrzanie, skonczenie z ideologia ze 'pierwszy milion trzeba ukrasc' a
            lapowkarze i przekreciarze maja byc bezkarni.
            • isa.stern Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:40
              ...?!
              junkier, o czym Ty gadasz? ziober narobił takiego zamieszania, że wszystkie
              obecnie toczące się procesy w sprawie zorganizowanej przestępczości trzeba
              zaczynać od nowa...
              żeby coś zaostrzać, trzeba najpierw zorganizować całą infrastrukturę potrzebną
              do sprawnego wymierzania kary...a ziober nic w tym kierunku nie robi, on zresztą
              tylko dużo gada - z efektami jest dużo gorzej...;)
              • ready4freddy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 23:40
                ech, dlugo by gadac.. "ekstradycja" Mazura to chyba najlepszy dowod "skutecznosci" kaczej bandy, z tow. Zero na czele. tego naprawde nie da sie zwalic na uklad, chyba, ze jest obecny nawet w sadzie w Chicago :)
            • finish1 do junkier 31.07.07, 15:20
              czy ty dziecko szaleju się najadłeś? Pan Piłsudzki zrobił wielki błąd,na diabła
              komu potrzebna Polska?
            • ready4freddy Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 23:38
              tak, jak na cos, co nie istnieje (sprawdz w Konstytucji RP), tzw. IV RP, czyli Wolska, gdzie miedzy sniadaniem a kolacja jada sie "objat", ma nieprawdopodobne osiagniecia. moglbys je przypomniec, bo cos tam belkotales, ale mi umknelo??
        • marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:30
          junkier napisał:

> D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP, sam czytalem to w Fakcie albo w
          > Dzienniku chyba, mniejsza z tym. Powiedzial, ze Kaczynscy maja racje jesli
          > chodzi o zdefiniowanie patologii, jakie trafily III RP.
          >
          > A zatem pole wspoldzialania z PO istnieje. Najwiekszym zagrozeniem sa
          komunisci
          >
          > z LiD judzeni przez polskojezyczne media, im zalezy po prostu na calkowitym
          > obaleniu dorobku IV RP!!!

IRP. Chyba wszyscy, którzy czymkolwiek sie interesują zauważyli to. Zauważyli
          aferę Rywina, przekręty i przetępstwa Pęczaka, Długosza, Jagiełły, Jakubowskich
          i można by tak długo. Faktem jest także śledztwa przeciwko nim a nawet niektóre
          procesy miały miejsce jeszcze za czasów SLD.
          • monster1972 wg pisu to pis ujawnił afere rywina:) 31.07.07, 14:33
        • eti.gda Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:31
          junkier napisał:

>
          komunisci
          >

Jakim dorobku? Tyle spraw pozaczynali a żadnej nie skończyli. Celuje w tym
          zwłaszcza minister Ziobro!
          I nie mów, że to "Układ" im nie pozwolił.
          "Rozpocząłeś dobre dzieło - doprowadź je do końca". (Talmud, Megilla 2)
          Na forum GW chyba wypada posługiwać się cytatami z Talmudu?
          Mam jeszcze cytaty z Koranu, ale na razie żaden mi tu nie pasuje.
        • no.655321 Poronienie w trakcie. 31.07.07, 14:44
          nie ma i nie bedzie nic takiego jak IVRP przynajmniej w kształcie proponowanym
          przez Kaczyńskich. Ten potworek ustrojowy z przyczyn zasadniczych nie ma prawa
          sie urodzić. Organizm państwa usunie zdegenerowany zalążek IVRP.
          Poronienie w trakcie.

junkier napisał:

>
          komunisci
          >
        • marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:52
          Powtarzam jeszcze raz, bo część tekstu zniknęła.

junkier napisał:

>
          komunisci
          >

Byłoby dziwne, gdyby Tusk nie zauważył patologii III RP. Chyba wszyscy, którzy
          czymkolwiek się interesują zauważyli to. Zauważyli aferę Rywina, przekręty i
          przestępstwa Pęczaka, Długosza, Jagiełły, Jakubowskich i można by tak długo.
          Faktem jest, że śledztwa przeciwko nim a nawet niektóre procesy miały miejsce
          jeszcze za czasów SLD. Rzecz w tym, że w tzw. IV RP pod tym względem niewiele
          się zmieniło. Nepotyzm kwitnie. Ludzie z wyrokami, z marginesu są u władzy. Ma
          miejsce bezpardonowa walka z fundamentalnymi instytucjami państwa prawa,
          państwa demokratycznego. Netzel, człowiek zamieszany w wyprowadzane majątku z
          firmy Drob-kartel zostaje szefem PZU. Były skarbnik gminy Ruja zarządza
          kombinatem KGHM - zgodnie z leninowską zasadą sprzątaczka może być ministrem.
          Prezesem Stoczni Gdańskiej zostaje etnolog. Lipiec, o którego przekrętach w
          Stołecznym OSiR od roku pisze prasa, wiele miesięcy pozostawał ministrem, a
          obecne odwołanie go ogłoszono jako sukces walki z korupcją.
          Wyciągasz daleko idące wnioski z oczywistości.
          • junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 14:59
            Gdzie drwa rabia tam wiory leca. J. Kaczynski powiedzial - za IV RP nie ma afer
            a to co probuje sie nadmuchiwac jako rzekome afery, te wiesmaki i inne, to
            rzeczy nieproporcjonalne i nie wynikajace ze zlej woli, przeciwnie, szybko
            korygowane.

Co do Netzela - mozna bylo miec watpliwosci ale nikt nie zaprzeczy ze potrzebny
            jest prezes realizujacy interes skarbu panstwa a nie mneijszosciowego
            akcjonariusza poslugujacego sie na dodatek, oglednie rzecz biorac, budzacymi
            watpliwosci metodami.

> Nepotyzm kwitnie.

Wlasnie za to szef ARiMR zostal odwolany. A kogo w III RP odwolano?

> Ludzie z wyrokami, z marginesu są u władzy.

WYborcy ich wybrali. Domagam sie szacunku dla ich decyzji. Dlaczego wyborcy
            glosujacy na Geremka maja byc godnie szacunku a glosujacy na Filipka nie?
            Powstrzymaj swoja arogancje i pyche!

> Ma miejsce bezpardonowa walka z fundamentalnymi instytucjami państwa prawa,
            > państwa demokratycznego.

To polecam, odpowiedni komentarz:
            www.rzeczpospolita.pl/dodatki/druga_strona_070731/druga_strona_a_3.html
            Poza tym - zmieniona zostaje, co najwazniejsze, filozofia rzadzenia panstwem i
            zakwestionowana filofozia totalnej nieodpowiedzialnosci wlasciwa dla III RP.
            • marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 15:17
              junkier napisał:

> Gdzie drwa rabia tam wiory leca. J. Kaczynski powiedzial - za IV RP nie ma
              afer.......

Przerażają mnie ludzie, którzy na wszystko mają odpowiedź wyłącznie popierającą
              ich własne poglądy. Dla takich ludzi np. zatrzymanie pociągu na bezpośredniej
              trasie InterCity Kraków - Warszawa w małej mieścinie, kosztem kilku milionów
              złotych, jest cenną inicjatywą. Gdyby taką głupotę zrobił przeciwnik
              polityczny, podniósłby wielkie larum. Łajdactwa, które ciągle maja miejsce,
              teraz są wiórami, które lecą, gdy drwa rąbią. W innej sytuacji oceniłbyś je
              jako skandal. Ochrona swoich aż w oczy kłuje. Tego nie zniweluje ostatni
              spektakl medialny z Lipcem i Lepperem. Wykupienie za kilkaset mln. zł BOŚ po
              to, aby na jego czele postawić skarbnika PiS to betka. To zapewne jest przykład
              zmienionej filozofii rządzenia państwem. Tu zgadzam się z tobą w 100%. Tylko
              jakie będą losy tego naszego państwa - Polski?
              • junkier Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 15:22
                O Polske sie nie martw, jej interesy sa znacznie lepiej pilnowane niz w
                czasach, gdy kierowali nia ludzie ktorzy bezwstydnie biegaja dzis do obcych i
                haniebnie skarza sie na wlasny (czy na pewno?) kraj wyplakujac sie do roznych
                Reppublica, FAZow i ELPaisow.

Co do wykupienia BOS to niestety powtarzasz klamstwa medialne. BOS nie zostal
                wykupiony po to zeby "wsadzic tam wlasnego czlowieka", bo wczesniej i tak Skarb
                Panstwa kontrolowal te spolke, ale po to zeby wzmocnic kapital krajowy w
                sektorze bankowym, ktory poprzednie rzady za bezcen oddaly pod kontrole obcemu
                kapitalowi. Wbrew opinii spoleczenstwa.
                • marek99az1 Re: D. Tusk poparl diagnoze patologii III RP 31.07.07, 18:54
                  junkier napisał:
                  > ...Co do wykupienia BOS to niestety powtarzasz klamstwa medialne. BOS nie
                  zostal
                  > wykupiony po to zeby "wsadzic tam wlasnego czlowieka", bo wczesniej i tak
                  Skarb Panstwa kontrolowal te spolke, ale po to zeby wzmocnic kapital krajowy w
                  > sektorze bankowym, ktory poprzednie rzady za bezcen oddaly pod kontrole
                  >obcemu kapitalowi. Wbrew opinii spoleczenstwa.

I dlatego na czele banku musiał zostać skarbnik PiS. Przypuszczam, że sam w to
                  nie wierzysz. Powiedz na czym polegają kłamstwa medialne o których piszesz. Nie
                  problem w tym, że wykupiono od Szwedów akcje i bank w 100% stał się bankiem
                  polskim. Istotne jest to, że wojewódzkie Fundusze Ochrony Środowiska i
                  Gospodarki Wodnej zostały zmuszone przez rząd do wykupienia szwedzkich akcji
                  uszczuplając znacznie swoje fundusze, które powinny być wykorzystane do innych
                  celów - właśnie na ochronę środowiska, gospodarką wodną itp. I to że szefem
                  został skarbnik PiS.
                  Napisałem już innym poście, że należysz do ludzi, którzy w sposób
                  nieprzyzwoity naginają i interpretują fakty, aby udowodnić nieomylność swoich
                  politycznych idoli, którzy z zadziwiającą konsekwencją psują państwo. Gdyby to
                  było psucie tylko na okres ich rządów - pół biedy. Z dotychczasowych
                  doświadczeń wynika, że następcy będą z tego co PiS zepsuł korzystać pełnymi
                  garściami. Psucie państwa zaczęło sie praktycznie od pierwszych rządów SLD,
                  potem AWS kontynuował ten proces korzystając z doświadczeń SLD. W czasie
                  kolejnych rządów SLD psucie przyspieszyło. Jednak nikt nie dorównał w tej
                  działalności PiS-owi.
                  Gdyby twój główny idol zgwałcił w południe, na środku Rynku Starego Miasta
                  nieletniego chłopczyka i temat ten byłby omawiany na forum, wyjaśniłbyś, że za
                  tym stały na pewno jakieś wyższe racje.
                  I skąd znasz opinię społeczeństwa na temat prywatyzacji banków? Dzięki tym
                  prywatyzacjom mamy system bankowy na poziomie europejskim.
        • majajekukubzdziongvamajaje "Wiem, bo czytałem w >>Fakcie<<" 31.07.07, 15:46
          Skoro wiesz to, co wyczytałeś w "Fakcie", nie dziw się powszechnej o sobie
          opinii.
      • cymber.gaj Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:22
        isa.stern napisała:

Chyba coś zaczyna do niego docierać, skoro napisał: "Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do
        pioruna!!!".
        • isa.stern Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:31
          niestety junkier zmienił zdanie i kwestionuje nadrzędną rolę PiS, bo zmienił się
          stosunek o. Rydzyka do Kaczyńskich... został lekko przeprogramowany...;)
    • khagan Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:14
      Dobrze, że nie mianowali znowu Jurgiela na ministra.

www.polskieradio.pl/trojka/salon/default.aspx?id=12356
      "Poseł Hatka, Giżyński i Krzysztof Jurgiel dali się nabrać prowokacji "Faktu" i chcieli przyznawać dotacje zagrożonym producentom drzew rodzynkowych. Ale Pan, widzę, że wie rodzynki to są suszone winogrona."
    • sraczynski Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:16
      Koniec świata bliski, junkier nazwał Kaczorów antypolskimi szubrawcami!
    • e-kibel Junkier nareszcie koniec tych okropnych męk. 31.07.07, 14:19
      Niech jeszcze się nacieszą korytem.
      Ostatnie podrygi.
      IV RP, to jedno wielkie bagno jak SLD.
      Istny prawicowy cyrk pora skończyć!
    • marek99az1 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:19
      junkier napisał:

> Jeśli to prawda to nominacja Mojzesowicza grozi niewyobrażalnymi
      > konsekwencjami, zerwaniem koalicji i wcześniejszymi wyborami.
      >
      > A niestety ryzyko przejęcia władzy przez postokrągłostołowych siepaczy i
      > antypolskch szubrawców jest całkiem realne.
      >
      > Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do
      > pioruna!!!

Junkier, kiedy ty zmądrzejesz? Gdyby nie ci "siepacze okrągłostołowi" czyli
      ludzie, którzy kosztem utraty wolności, lat więzienia, cierpień swych bliskich
      walczyli przez lata, taki gamoń jak ty nie mógłby rzygać nieniwiścią na tym
      forum. Czy do tych "siepaczy" zaliczasz Kaczyńskich, np. Lecha, jednego z
      trzech uczestników spotkań w Magdalence, którzy uczestniczyli we wszystkich
      spotkaniach (pozostali to Kiszczak i Wałęsa), gdzie wg takich oszołomów jak ty
      zawarto jakieś tajne porozumienia godzące w Polskę? Gdy plujesz na lewo i prawo
      uważaj abyś nie opluł swoich idoli i wodzów.
      • junkier Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:29
        Cos takiego, chcesz powiedziec ze nie byloby Polski gdyby nie okragly stol?

Czlowieku, upadek komunizmu byl tendencja globalna i geopolityczna, komunizm
        upadl nie dlatego ze paru panow siedzialo na styropianie i pisalo w wieziniach
        ksiazki, ale dlatego ze okazal sie systemem zbrodniczym i przede wszystkim
        zalosnie niewydolnym gospodarczo.

Okragly Stol widac dzis w pelni w ponurej poswiacie pozniejszych faktow - byl
        proba, calkowicie udana, nie tylko unikniecia przez komunistycznych szubrawcow
        odpowiedzialnosci za wyrzadzone zlo, ale takze byznesowego 'ustawienia sie' w
        rzekomym kapitalizmie nomenklaturowych przekretow i zlodziejskich prywatyzacji.

I dlatego nie wymagaj ode mnie szacunku dla Okraglego stolu. To powinien byc
        krotki etap, a okazalo sie ze postokraglostolowy uklad trwa w wielu dziedzinach
        zycia spoleczno-gospodarczego niemal do dzis!
        • no.655321 Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:34
          jakieś przykłady na poniższe , czy to tylko histeryczny bełkot przestraszonego
          człowieka:

junkier napisał:
          a okazalo sie ze postokraglostolowy uklad trwa w wielu dziedzinach
          >
          > zycia spoleczno-gospodarczego niemal do dzis!
          • junkier komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropianie 31.07.07, 14:40
            A sprawa tzw. koncesji medialnych? A ksztalt rynku prasowego?
            • no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:46
              rozumiem, obecność na rynku Radia Maryja i Naszego Dziennika jest efektem
              postkomunistyczno-postokrągłostołowej zmowy czerwonego salonu?

zawsze sie tego domyślałem.

junkier napisał:

> A sprawa tzw. koncesji medialnych? A ksztalt rynku prasowego?
              • junkier Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:53
                Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod
                rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom.

Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a
                • mangold a ja myslałem ze STASI w tym łapy maczała 31.07.07, 14:54
                  junkier napisał:

> Zrozum ze Radio Maryja i Nasz Dziennik powstaly POMIMO okraglostolowych klod
                  > rzucanych pod nogi nienomenklaturowym mediom.
                  >
                  > Radio Maryja i Nasz Dziennik nic okraglemu stolowi nie zawdzieczaja.a
                • y.y Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:56
                  junkier napisał:

>

Oczywiście, że nie zawdzięczają. Swoje powstanie zawdzięczają przekrętom
                  finansowym Ojca TeDe w Niemczech a późniejszy rozwój ukradzionej kasie na
                  stocznię:)
                • no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 14:58
                  nie boj junkiers, nie bój, przyjdzie uczciwa władza i prześwietli ciemne
                  sprawki, niejasną geneze i podejrzaną kase za którą działają. nie wspominając o
                  pienądzach ukradzionych stoczniowcom.

junkier napisał:

>
            • y.y Koncesje, heheheh.... 31.07.07, 14:47
              Przypomnę tylko, że i PiS, i LPR idąc do wyborów zapowiadały uwolnienie rynku
              od koncesji, likwidację KRRiTV i odpolitycznienie TV Public. Co się stało? Skok
              na KRRiTV, TKM w telewizji i upolitycznienie w drugą stronę, koncesje jak były,
              tak są. Dobranoc:)
              • junkier komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropianie 31.07.07, 15:01
                Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc
                media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie
                da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak to
                okreslil Prezes Targalski.
                • eti.gda Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:03
                  junkier napisał:

> Uwolnienir rynku powinno nastapic, jednak bede sie upieral, skoro maja byc
                  > media publiczne to musza zostac oczyszczone, i to w brutalny sposob jesli nie
                  > da sie inaczej, z czerwono-rozowej nomenklatury i gomulkowskich zlogow, jak
                  to
                  > okreslil Prezes Targalski.

Targalski, ten stary komuch i działacz PZPR niech ubierze wór pokutny i na
                  kolanach do Częstochowy! A może sama przynależność do PiS oczyszcza z grzechu
                  komunizmu?
                  • junkier Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:06
                    Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami
                    Prezesa Targalskiego, czlowieku!
                    • tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:09
                      junkier napisał:

> Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami
                      > Prezesa Targalskiego, czlowieku!

Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w Naszym
                      Dzienniku.
                      • no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:09
                        targalski to dobry komuch - jarek mu odpuścił.

tw_wielgus napisał:

> junkier napisał:
                        >
                        > > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusa
                        > mi
                        > > Prezesa Targalskiego, czlowieku!
                        >
                        >
                        > Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w
                        Naszym
                        > Dzienniku.
                        • tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:11
                          A w takim razie przepraszam,
                          juz wiem że czerwone jest czarne bo tak kazał prezes.

no.655321 napisał:

> targalski to dobry komuch - jarek mu odpuścił.
                          >
                          > tw_wielgus napisał:
                          >
                          > > junkier napisał:
                          > >
                          > > > Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi s
                          > lugusa
                          > > mi
                          > > > Prezesa Targalskiego, czlowieku!
                          > >
                          > >
                          > > Człowieku ! Targalski to menda, jeszcze gorsza menda niż te co pisują w
                          > Naszym
                          > > Dzienniku.
                    • y.y Targalski to komuch i szuja 31.07.07, 15:10
                      junkier napisał:

> Nie lzyj zasluzonego w walce tak z komunistami jak i ich rozowymi slugusami
                      > Prezesa Targalskiego, czlowieku!

W latach 1974-1979 członek PZPR i aktywny, nie że miał tylko legitkę. A te
                      opowieści o oczyszczaniu publicznych mediów to w jego wykonaniu mobbing i
                      sku.....ństwo wobec pracowników. Nie wiesz, zawrzyj paszczę Junkier i nie
                      bredź, bo tam są zwykli ludzie krzywdzeni, nie mający nic wspólnego z polityką,
                      przez tego skurw..la.
                      • junkier Nie lzyj Prezesa Targalskiego, przesladowany przez 31.07.07, 15:13
                        Nie lzyj Prezesa Targalskiego, to przesladowany przez 'michnikowszczyzne' i
                        czerwonych dzielny czlowiek i prawy antykomunista wielce zasluzony w
                        oczyszczaniu Polskiego Radia z ukladu oraz w poprawianiu oferty programowej.

Czytalem wywiady z nim, w zasadzie zgadzam sie z kazdym stwierdzeniem.
                        • y.y Tak tak 31.07.07, 15:18
                          Tak tak Junkier. Czarne jest Czarne, Białe jest białe. Przestań w końcu łgać.

pl.wikipedia.org/wiki/Jerzy_Targalski
                          • junkier Re: Tak tak 31.07.07, 15:24
                            Wikipedia nie jest zrodlem naukowym. To po pierwsze.

A po drugie dlaczego rzekomo Targalskiego ma przeszlosc w PZPR hanbic a Germka
                            czy Kuronia nie?

Sam wiec przestan lgac.
                            • y.y Re: Tak tak 31.07.07, 15:31
                              Po pierwsze to jest forum, nie praca naukowa, nie obowiązują mnie normy
                              naukowe. Po drugie to co mówisz to nieprawda. Wikipedia jest uznawana przez
                              środowiska naukowe za źródło pomocnicze, a hasła uznawane za wiarygodne jeżeli
                              ich redakcja trwa ponad 2 lata, a tak jest w tym przypadku. Jeżeli twierdzisz,
                              że Targalski nie był w PZPR, udowodnij, narazie rację mam ja, podałem dowód,
                              jeżeli twierdzisz, że tam napisano nieprawdę, udowodnij to. Jak narazie to ty
                              twierdziłeś, że nie był komuchem, ale antykomuchem, a więc to ty łgałeś.

Po trzecie, nigdzie nie napisałem nic o Geremku ani Kuroniu, nie mają nic do
                              rzeczy, więc nie manipuluj i nie odwracaj uwagi. Jego biografia nie ma nic
                              wspólnego z Geremkiem ani Kuroniem. A poza tym, skoro jego nie wg ciebie hańbi,
                              to odwrócę pytanie: czy hańbi Geremka lub Kuronia? Tak lub Nie?
                              • junkier Re: Tak tak 31.07.07, 15:37
                                Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim
                                (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc.

W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'.

Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u i
                                stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow spod
                                znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie.
                                • tw_wielgus Re: Tak tak 31.07.07, 16:10
                                  junkier napisał:

> Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim
                                  > (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc.
                                  >
                                  > W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'.
                                  >
                                  > Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u
                                  i
                                  > stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow
                                  spod
                                  > znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie.

Czyli ot taka konunkturalna postpzperowska mendzina, bo menda to za dużo
                                  powiedziane.
                                  Taka przeszłość i miekki kręgosłup jest bardzo charakterystyczny dla "elit" PISu
                                • y.y Re: Tak tak 01.08.07, 09:44
                                  junkier napisał:

Targalski byl zdaje sie w PZPR w latach 70-tych w soft-okresie gierkowskim
                                  (przypomniec kiedy byl Geremek? i wystapil zanim nastala Solidarnosc.
                                  W tamtym okresie oczywiscie mozna powiedziec ze byl 'komuchem'.
                                  Potem jednak zmienil poglady, dostrzegajac nicosc i moralna zgnilizne PZPR-u i
                                  stal sie radyjalnym przeciwnikiem zarowno komunistow jak i postkomunistow spod
                                  znaku grubej kreski. Temu nie zaprzeczysz, chyba ze goloslownie.

>>>Owszem zaprzeczę i niegołosłownie, bo znowu bredzisz. Targalski był w PZPR w
                                  latach 74-79, co już pisałem (ślepy jesteś czy jak zwykle "przypadkiem" nie
                                  zauważyłeś?), a okres Gierka załamał się w 1975 roku, więc ledwie po jego
                                  wstąpieniu. Później był 1976 i strajki i co? i nic, koniunkturalista dalej
                                  siedział w PZPR. A jego walka z komuną była taka, że trochę popisał w pismach
                                  drugiego obiegu, a w 1983 wyjechał do Francji, podczas gdy inni gnili w pierdlu
                                  za ten kraj i trochę więcej niż on zrobili. I łgarze twojego pokroju tego nie
                                  zmienią, Targalski to szuja za to, że był koniunkturalistą, a dzisiaj to menda
                                  i świnia. Kłamstwa o okrągłym stole, które tu uskuteczniasz też nic nie pomogą,
                                  podobnie jak nie pomogą kłamstwa o Targalskim w PR. Walczy z komuchami? OK,
                                  wyzywam Cię, abyś podał chociaż jednego komucha, który został stamtąd przez
                                  niego wywalony właśnie za komunizm. Udowodnij albo uznam, żeś i w tym aspekcie
                                  kłamca.
                        • majajekukubzdziongvamajaje Gdzie czytałeś? Znowu w "Fakcie"? 31.07.07, 16:04
                          junkier napisał:

> Nie lzyj Prezesa Targalskiego, to przesladowany przez 'michnikowszczyzne' i
                          > czerwonych dzielny czlowiek i prawy antykomunista wielce zasluzony w
                          > oczyszczaniu Polskiego Radia z ukladu oraz w poprawianiu oferty programowej.
                          >
                          > Czytalem wywiady z nim, w zasadzie zgadzam sie z kazdym stwierdzeniem.

• kacza_aberracja wszystko to prawda, co piszesz o Targalskim... 01.08.07, 00:52
                        ale to ojciec duchowy junkiera - wiec badz troche wyrozumialy dla cymbala!
                        Z tresci tego co pisze ten oszolom widac, ze jego idole mimo ze kanalie i
                        ostatnia holota sa dla tego wsiarza niedoscignionymi wzorami wszelkich cnot!
                        Zreszta junkier podaza w nasladowaniu tych sukin..now i niewiele sie od nich
                        rozni!

y.y napisał:

> W latach 1974-1979 członek PZPR i aktywny, nie że miał tylko legitkę. A te
                        > opowieści o oczyszczaniu publicznych mediów to w jego wykonaniu mobbing i
                        > sku.....ństwo wobec pracowników. Nie wiesz, zawrzyj paszczę Junkier i nie
                        > bredź, bo tam są zwykli ludzie krzywdzeni, nie mający nic wspólnego z
                        polityką,
                        >
                        > przez tego skurw..la.
                    • trasat Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 16:30
                      Czy nie można pominąć milczeniem wypwiedzi niektórych etatowych propagandzistów
                      PIS. Przecież kłamią w każdej sprawie po to, aby stworzyć wrażenie, że są
                      stroną społeczną w dyskusji. Że reprezentują poglądu warte rozważenia. To nie
                      ma sensu. To jest dyskusji jak w pianym facetem na ulicy.
                • tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:07
                  junkier napisał:

to

Apropos prezia Targalskiego, już widać efekty jego pozytwynych działań.
                  W radiu zostaną same miernoty i betonowe dupowłazy.
                • no.655321 Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:08
                  jak na razie to PiS upartyjnił i zwasalizował telewizje publiczną do stopnie
                  niespotykanego nawet za SLD.
                  Szmatławców papierowych wchodzących w dupe obecnej kaczej władzy nie bede
                  nawwet z litości wymieniał.

media publiczne wymagają dekaczyzacji.

junkier napisał:

to
                  • tw_wielgus Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 15:14
                    no.655321 napisał:

> jak na razie to PiS upartyjnił i zwasalizował telewizje publiczną do stopnie
                    > niespotykanego nawet za SLD.
                    > Szmatławców papierowych wchodzących w dupe obecnej kaczej władzy nie bede
                    > nawwet z litości wymieniał.
                    >
                    Dlaczego trzeba wymieniać ich z iienia i nzawiska.
                    Póżniej będą się starali ukryć i wkraść w łaskę nowej władzy.
                    A swoją drogą dlaczego piewcy kaczyzmu dostają odrazu pelikaniego podgardla,
                    vide Semka, rozna im podgardla a powinny nosy.
                • ready4freddy Re: komunizm upadl nie dlatego ze paru na styropi 31.07.07, 23:41
                  junkers, nie krzycz tak glosno o tych "gomulkowskich zlogach", bo ktos to moze zrozumiec jako nawolywanie do obalenia prezydenta z premierem do kupy. wiekszych zlogow ze swieca szukac :)
    • cartofel Liczy się tylko dobro Wolski 31.07.07, 14:21
      Amen
    • zyks No, jeśli Lepper nie wyładuje nic na Kaczorów 31.07.07, 14:24
      teraz, to znaczy, że nic na nich nie ma i chyba finito z nim :-(. Fascynująca
      wojna gangów...
    • eddynz Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:26
      Teraz to będą dopiero jaja.To wielka potwarz dla samoobrony. jest takie stare
      mądre powiedzenie jak sobie pościelisz tak sie wyśpisz. A więc zobaczymy,.
    • mangold Giertych: W przyszłym tygodniu przedstawię moje 31.07.07, 14:37
      stanowisko....buahahaha Giertycha zatkało :D
    • tw_wielgus Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 14:37
      junkier napisał:

> Jeśli to prawda to nominacja Mojzesowicza grozi niewyobrażalnymi
      > konsekwencjami, zerwaniem koalicji i wcześniejszymi wyborami.
      >
      > A niestety ryzyko przejęcia władzy przez postokrągłostołowych siepaczy i
      > antypolskch szubrawców jest całkiem realne.
      >
      > Mało tego, to grozi zakwestionowaniem programu budowy IV RP w ogóle, do
      > pioruna!!!
      >
      I znowu z przykroscią stwierdam że masz rację. Przejęcia władzy przez
      postokrągłostołowych siepaczy i
      > antypolskch szubrawców jest całkiem realne , ba oni juz nawet są u władzy!!!
      • ready4freddy Re: Mojzesowicz ministrem rolnictwa? 31.07.07, 23:48
        tw_wielgus napisał:

> I znowu z przykroscią stwierdam że masz rację. Przejęcia władzy przez
        > postokrągłostołowych siepaczy i
        > > antypolskch szubrawców jest całkiem realne , ba oni juz nawet są u władzy
        > !!!

wszystko prawda, tylko bunkers zrobil literowke, powinno byc: "PODokrągłostołowych siepaczy i antypolskch szubrawców"

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka