miranda333 13.08.07, 08:02 Tak,bo jak słucham teraz posła Suskiego w TOK FM, cyt.że Platforma rzuciła PiSowi Leppera i giertycha w ramiona.." to naprawdę zaczynam szukac dla PiSu dobrej Kliniki Psychiatrycznej,ale na Zachodzie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
talug Czy musimy wybierać mniejsze zło? 13.08.07, 08:42 Jestem za pisaniem e-mailów do PO bo to trzeba pokazac opinii publicznej działalność CBA. Odpowiedz Link Zgłoś
xarp już się nawet wziąłem za pisanie e-maila do mojego 13.08.07, 10:16 posła z PO (Roman Kosecki). Ale jakoś nigdzie nie mogę znaleźć jego adresu, ani jego biura poselskiego. Może ktoś z forumowiczów pomoże? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Re: już się nawet wziąłem za pisanie e-maila do m 13.08.07, 10:47 www.platforma.org/index.php/oplatformie/powsejmie/klub&pT=userdetails&sP=CONTENT,objectID,881347&L=pl Jest tam podany adres Roman.Kosecki@sejm.pl Prawdopodobnie wszyscy posłowie mają tego typu adresy. Ogólnie: - na stronie www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html klikamy w odpowiednie województwo i na stronie wynikowej sprawdzamy posłów ze swojego okręgu. - na stronie www.platforma.org/index.php/oplatformie/powsejmie/klub klikamy w "Posłowie" i wybieramy swojego posła - kliknięcie w jego nazwisko prowadzi do strony z jego adresem mailowym. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Zły adres. 13.08.07, 12:08 Oj, naiwny. Gra służbami specjalnymi w walce politycznej to wynalazek PO a nie PiS. Miodowicz-Brochwicz-Jarucka. Reakcja czołówki PO. Przyzwoicie (z tzw "prawicy") wtedy zachowywał się tylko PSL i o dziwo J. Kaczyński. Reszta prowadziła Cimoszewicza na szafot, choć sprawa śmierdzała na kilometr. Cel uświeca środki. Oni to tylko jak widać nieudolnie (jak to określił L. Wałęsa - to popaprańcy) ciągną dalej. Trzeba być wyjątkowo mało rozgarniętym aby oczekiwać, ze objęcie władzy przez PO coś zmieni. Wiec po co pisać listy? Odpowiedz Link Zgłoś
rs_gazeta_forum Czy musimy wybierać mniejsze zło? 13.08.07, 10:54 Pani profesor ma rację porównując polityków epatujących nas SWOIMI wartościami do żuli. I niestety rola PO w tej zabawie jest dość jednoznaczna. Pozostaje LiD, choć akurat główny jego komponent - SLD nie jest moim ulubieńcem, to w tej sprawie jako jedyny próbuje coś zrobić. No a my weźmy się za pisanie maili chociaż. - na stronie www.sejm.gov.pl/poslowie/posel.html klikamy w odpowiednie województwo i na stronie wynikowej sprawdzamy posłów ze swojego okręgu. - na stronie www.platforma.org/index.php/oplatformie/powsejmie/klub klikamy w "Posłowie" i wybieramy swojego posła - kliknięcie w jego nazwisko prowadzi do strony z jego adresem mailowym. Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 Psychopaci Kaczynscy i rzadowi paranoicy pod TS! 13.08.07, 10:58 Sejmowe komisje sledcze sa konieczne dla ustalenia wszystkich patologii rzadow schizofrenikow w aberracji - braci Kaczynskich!! Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Guzik to da... 13.08.07, 11:25 ...jeżeli Tusk u prezydenta przehandlował komisję nie tylko za wcześniejsze wybory, których przecież PiS może chcieć w nie mniejszym stopniu co Platforma (nie ma większości, obawa, że im dłużej porządzi, tym bardziej notowania mu spadną), ale i za obietnicę niewykorzystywania przez Jarka "kwitów" (jakie by one nie były) oraz nadzieję na koalicję z PiS w przyszłym sejmie (wielu Platformersów nie wyobraża sobie koalicji z LiD). Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_prawizne wlasnie ze da....glosy dla LiD 13.08.07, 11:29 jak mowia francuzi" to jest woda na mlynskie kolo LiD", zeby sie szybciej krecilo, a jezeli Donald zrobil taki "handel" to niech przepadnie razem z Kaczorami, ale ja w to nie wierze, on jest za uczciwy Odpowiedz Link Zgłoś
koloratura1 Re: wlasnie ze da....glosy dla LiD 13.08.07, 11:48 pies_na_prawizne napisał: > jak mowia francuzi" to jest woda na mlynskie kolo LiD", zeby sie > szybciej krecilo, Oczywiście, im lepszy wynik LiD, tym większa szansa na koalicję PO-LiD. A taka byłaby najlepsza. > a jezeli Donald zrobil taki "handel" to niech > przepadnie razem z Kaczorami, ale ja w to nie wierze, on jest za > uczciwy Uczciwy to on może i jest, ale jest przede wszystkim politykiem, szefem normalnej partii (a nie - wodzowskiej a'la PiS czy SO), gdzie musi się liczyć ze zdaniem innych. No i te jakieś "kwity", o których wspominał Giertych, co pisiaki gorąco wprawdzie dementowały, ale nie sądzę, żeby je sobie Giertych całkiem wyssał z palca... Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 Nawet nie wyobrazam sobie w przyszlym rzadzie 13.08.07, 11:58 udzialu przestepczej organizacji PiS! Mysle, ze zaden rzad nie moze byc gorszy od rzadow psychopatow Kaczynskich i ich rzadu nawiedzonych oszolomow, dyletantow i uposledzonych kanalii!! Odpowiedz Link Zgłoś
etykieta_zastepcza Czy musimy wybierać mniejsze zło? 13.08.07, 13:27 WSI nie budziło grozy pani Marody. Dopiero demoniczne CBA wzbudziło. Odpowiedz Link Zgłoś
placownik Więc piszmy! 13.08.07, 15:37 Zdopingowany do działania wypowiedzią Pani Profesor, wysłałem dzisiaj do lokalnych posłanek i posłów PO, a do wiadomości Przewodniczącego PO poniższy mail: Szanowny Panie Pośle, Wybory, bez wcześniejszego wyjaśnienia, kto kłamie, a kto mówi prawdę w sprawie akcji ABW zakończonej samobójstwem Barbary Blidy i akcji CBA zakończonej dymisją Andrzeja Leppera są oszukiwaniem wyborców. Co więcej, są grą w rosyjską ruletkę, w której stawką jest kształt polskiej demokracji w najbliższych latach. Dlatego też oświadczam, że jeśli Platforma Obywatelska nie doprowadzi ,przed wyborami, do powołania Komisji Śledczych do wyjaśnienia tych spraw, nie może Pan liczyć w nich na mój głos. Z poważaniem Imię i Nazwisko Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Infantylny system partyjny w Polsce 13.08.07, 19:20 Kontrola wyborcow nad ich politycznymi reprezentantami zawsze byla slaba strona systemu rzadow w Polsce. Za czasow socjalizmu dzialo sie tak za sprawa tzw. "kierowniczej roli PZPR", za czasow II Rzeczpospolitej bylo wpierw rozbicie partyjne po ktorym nastapila czesciowa faszyzacja po przewrocie majowym... Obecnie sytuacja zdaje sie nieco przypominac czasy przed rokiem 1926. Druga sprawa to jakosc systemu partyjnego w Polsce. Za wyjatkiem SLD (i moze po czesci SdRP) partie maja charakter kanapowy, sa nadmiernie zdominowane przez ich przywodcow - stanowia wlasciwie przybudowke, maszyne wyborcza ich szefow i to bez wzgledu na to czy idzie o LPR, Samoobrone czy samo PO (podobnie z PiS). Partie powinny reprezentowac interesy okreslonych grup spolecznych albo okreslone ideologie. Tymczasem partie w Polsce, w tym PiS i PO wlasciwie reprezentuja poglady malej liczby ich przywodcow. W PiS sa to bracia Kaczynscy, w PO mamy rywalizacje Tuska z Rokita, Samoobrona to Lepper a LPR to Giertych. Kompromitacja albo po prostu odejscie ktoregokolwiek z tych politykow oznacza koniec partii. Tak nie jest w innych krajach. W W. Brytanii Blair odszedl, Partia Pracy istnieje nadal, Kohl odszedl z CDU, CDU znow rzadzi z Angela Merkel. Tam w ramach partii zmieniaja sie politycy, w Polsce zmiana polityka oznacza zmiane partii. Odpowiedz Link Zgłoś
gobi03 nie widać dobrych w polskiej polityce 13.08.07, 21:11 Nasza scena polityczna to wciąż kilku przywódców którzy prz wódce postanawiają założyć PARTIĘ i zwołują swoich kolesiów. Wciąż te same gębyi te same reguły gry. Odpowiedz Link Zgłoś
arsa8 całkowicie zgadzam się, 14.08.07, 14:49 i właśnie wysłałam maila do Platformy. Odpowiedz Link Zgłoś