1zorro 14.08.07, 07:09 ktory mozna bardzo latwo zmanipulowac. Wiec jako prokurator powinienes wiedziec - nieuku, ze zaden sad nie przyjmie to jako wiarygodny dowod. Pora sie troche doksztalcic, panie "magistrze"! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
h5n1_kaczory Nagranie Ziobro - Lepper częściowo skasowane... 14.08.07, 10:45 Wg. mnie nagranie zostało częściowo skasowane... tak jak skasowali film z akcji ABW w domu Blidów. Tam też wszystko miało być nagrane, a po dwóch czy trzech miesiącach pokazali kilkanaście sekund filmu. I nikt nie pamięta, jak Wassermann zapewniał, że wszystko jest na filmie. Teraz spece od nagrań pracowali w iście ekspresowym tempie (jeszcze wczoraj wieczorem dogrywali odgłosy pracującego silnika w samochodzie:)) Diabeł tkwi w szczegółach. Po pierwsze proszę zrócić uwagę na zachowanie ministra Ziobry, gdy dowiedział się, że Lepper go wskazał jako źródło przecieku. Ziobro dygotał ze strachu przed kamerą, czego tak się bał skoro było to nagranie? Po drugie dlaczego tyle zwlekał z przekazaniem tej informacji o nagraniu, prawdopodobnie nawet nie wspomniał o nim na przesłuchaniu i później na konfrontacji z Lepperem (Wtedy nic nie mówił bo nagarnie nie było jeszcze gotowe, pracowali nad nim spece, żeby właściwe kawałki wykasować, i co by powiedział Ziobro prokuratorom gdyby chcieli je natychmiast zabezpieczyć?)? Po trzecie, dlaczego minister Ziobro nie odpowiedział na pytanie jednemu z dziennikarzy tuż przed zakończeniem konferencji, chodziło o to na jakim nośniku jest zapisana ta rozmowa Ziobry z Lepperem? Czy jest to taśma czy zapis cyfrowy? Chyba Ziobro zapomniał zapytać speców od przegrywania/nagrywania/kasowania (właściwe do zakreślenia) o takie szczegóły... Odpowiedz Link Zgłoś
and-j1 Paranoja, nastepny absurd ........... 15.08.07, 15:12 najpierw łapiemy i wsadzamy do paki a później szukamy dowodów, tak funkcjonuje polski wymiar sprawiedliwości - żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
remont8 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 07:15 Czy na pewno gwóźdź pana Ziobro jest do tej trumny Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.zywiecki Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 07:31 Może tak żle wychowali Żiobrę rodzice i nauczyciele a i księża też nie mówiąc mu że rąk do kieszeni nie należy wkładać jak się rozmawia z innym człowiekiem.A już zabawiać się w kieszeni,nawet i lewą ręką toż to obraza boża - fe. Odpowiedz Link Zgłoś
intasie Gwoździk do d..y 14.08.07, 07:52 Wbrew mniemaniu wielu osób nagranie na dyktafonie cyfrowym można o wiele łatwiej zmanipulować (wyciąć !!!), niż nagranie na taśmie. Brak szumu na "cyfraku", w przeciwieństwie do taśmy, uniemożliwia weryfikację ciągłości nagrania. Dlatego Michnik nagrywał Rywina jednocześnie na "cyfraka" i na taśmę. Oj będzie ZERO mógł sobie swój gwoździk wsadzić w d..ę. P.S. Ciekawa ta "kalicja" była. Było więcej takich Big Brother'ów? Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej-ciupinski Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 07:56 Kurczę!Niech ktoś wreszcie odbierze temu dzieciakowi zabawki;a to niszczarka,a to dyktafon... Całe szczęście,że nie jest ministrem obrony,machałby pewnie kałasznikowem! a-c Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Czy to Zero to w IV Reich takze i Prokurator 14.08.07, 08:04 Generalny? I nie wie, ze takie nielegalne nagrania, nawet na najlepszym sprzecie, to ZADEN DOWOD? A potem Polacy, co Zero sobie wybrali placza, ze sad amerykanski wywala do kosza tegoz Zera "dowody" przygotowane w celu ekstradycji Mazura:))) NB. Przed owa ekstradycja, gdy Zero tez po telewizjach biegalo a ciemnota piala hymny powalne na chwale tej cioty, mowilem, ze skonczy sie to tak, jak sie skonczylo. Przypomne tez, ze w USA podobne nagrywanie zwalo sie AFERA WATERGATE:) Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 08:33 Tak jak inni rodacy oczekujący na rewelacje Ziobry zobaczyłem tylko ,,gwóżdż", którym byl dyktatofon, ale nie mieliśmy możliwości posłuchać tego gwożdzia i jego zawartości. Ja też mogę pokazać magnetofon i wmawiać ludziom, że coś tam nagrałem, ale przecież nie o to chodzi i chodziło. To nie jest dla mnie żadnym dowodem. Zresztą niewiadomo, czy na tym dyktatofonie nie było nagrane tylko to co odpowiadało temu, który nagrywał, a również czy nie było wykasowane to co było niewygodne itp. Więc oprócz gadki Ziobry o niczym nas nie przekonał. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Madrze mowisz, ale gadka Ziobry nie byla do takich 14.08.07, 08:36 jak ty, ale do "ludu ciemnego", co "kazda lipe kupi", bo zadnego dyktafonu jeszcze w zyciu nie widzial:) Odpowiedz Link Zgłoś
samideano Re: Madrze mowisz, ale gadka Ziobry nie byla do t 14.08.07, 08:40 A może to rzeczywiście był gwóżdż tylko nie wiadomo do czyjej trumny. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Ziobro!..Wbij sobie ten gwóżdż w czoło !!!!! 14.08.07, 09:03 Rydzyk będzie miał gdzie powiesić berecik ! Odpowiedz Link Zgłoś
jestemprzemek Re: Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 09:11 Kiedys taki jeden mial "gwozdzie" w teczce... prezydentem nie zostal Odpowiedz Link Zgłoś
kazik_b4 i taki oszolom w panstwie PiS ... 14.08.07, 08:43 psychopatow Kwaczynskich, byl odpowiedzialny za "prawo" i "sprawiedliwosc"?! Jak to sie dzieje, ze Ziobro jest ciagle jeszcze ministrem sprawiedliwosci? Jak to sie dzieje, ze psychopaci sa ciagle na wolnosci i ciagle sa bezkarni? Jak dlugo jeszcze te nedzne kreatury beda zajmowaly czolowe miejsca w kraju i srodkach masowego przekazu? Jak dlugo jeszcze grupa psychopatow i paranoikow bedzie epatowala 38mln obywateli, tego kraju UE (jeszcze)? Czy o demokracji w Polsce ma swiadczyc fakt, ze krajem moze rzadzic kazdy - nawet psychopata?! Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Kaczyński ,Rydzyk,Ziobro..Trzech kłamliwych łotrów 14.08.07, 09:05 puściłem pawia.... Odpowiedz Link Zgłoś
husyta Co za metafora z tym gwoździem! 14.08.07, 09:05 Co za metafora! Ministrant (nie)Sprawiedliwości w roli poety. A potem te metaforę oprawi sobie w ramki i będzie patrzył z zachwytem, jak mu się poetycznie powiedziało. Odpowiedz Link Zgłoś
mamasz33 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 09:12 Razem z gwoździem, powinien przynieść również młotek. I na oczach publiki wbić go sobie w czerep. I byłby to tak zwany "gwóźdź programu". Wczorajszy występ pana Ziobry to istne gejzery wisielczego humoru. Mam wrażenie, że cała ta nasza pożal się Boże polityka, to prawdziwy cyrk Monty Pythona. W związku z reorganizacją rządu premier Kaczyński powinien utworzyć dodatkowo Ministerstwo Dziwnych Kroków, a minister niech będzie wybierany w audio-tele. Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie to remeke" Co mi zrobisz,jak mnie złapiesz"... 14.08.07, 09:32 "jest cegła !..Proszę zapisać...jedna cegła !" Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: to remeke" Co mi zrobisz,jak mnie złapiesz". 14.08.07, 09:51 a teraz dokładniej, cieńszym prętem! :DDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
pies_na_lewiznie Re: to remeke" Co mi zrobisz,jak mnie złapiesz". 14.08.07, 10:08 pixos... wyje ze smiechuuuuu! Odpowiedz Link Zgłoś
pixos Re: to remeke" Co mi zrobisz,jak mnie złapiesz". 14.08.07, 10:26 :D Takie czasy, można tylko wyć, czasem ze śmiechu... Odpowiedz Link Zgłoś
wodnik53 Re: to remeke" Co mi zrobisz,jak mnie złapiesz". 14.08.07, 10:16 do pies na lewiżnie - Twoje uwagi są boskie ,jeszcze nikt tak mnie nie rozśmieszył ,az do łez ,podziwiam za błyskotliwość ,pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Premier -mam pelne zaufanie do Ziobro! 14.08.07, 09:38 Tak skomentowal/tego gwozdzia -PR.prI,7,15/i sielanka/starokawaler- ska/trwa! Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Czy Ziobro jest kochanka kaczora?? 14.08.07, 10:07 tak go kaczor broni, ze zaczyna to sie w pewne fakty ukladac... Odpowiedz Link Zgłoś
ineti Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 10:13 Kilka pytań: Jak można nagrać coś co sie nie mówiło? Dlaczego na pytanie na jakim nośniku zostało przekazane nagranie, Pan Ziobro zakończył konferencję prasową? Pytanie o poddanie sie próbie na wariografie padło 3 razy, odpowiedzi nie było? Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 10:33 najgorsze jest to,że cała ta pisowska banda nie ma poczucia winy a metody jakimi się posługuje są porażające. Niech to się wreszcie skończy bo tylko wstyd Odpowiedz Link Zgłoś
jurwal Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 10:55 Lepper już poleciał. Czas na Ziobro. Coraz mniej mu ufam. Choć jest lepszy od Leppera. Panie Ziobro ! Należy jeszcze rozliczyć Leppera i jego zgraję z wszystkich ich poczynań podczas ich całej kilkuletniej działalności. Przez ten czas zdobyli niezłe fortuny. Mimo świetnych zarobków niemożliwe, aby aż tyle zdobyli. Odpowiedz Link Zgłoś
zeno50 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 11:09 Ten pajac obraża normalnych,trzeżwo myślących ludzi. Dziwię się dziennikarzom. Na ich miejscu po pięciu minutach opuściłbym to miejsce żenującego spektaklu. Panie Ziobro,te brednie proszę wygłaszać w wiadomej telewizji. Tam jest wasz elektorat,ciemny lud wg słów posła Kurskiego. Tym nieszczęśliwym ludziom już dawno wyprano mózgi. Zrobił to wasz guru,który nazywa waszego prezydenta oszustem,jego małżonkę czarownicą,a wy mu dalej ślecie pokłony. Jakie to wszystko żenujące,obłudne,wstrętne..... Przepraszam właśnie zwymiotowałem.... Odpowiedz Link Zgłoś
jotbuc Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 12:41 Szanowni Panstwo, prosze o wiecej rzeczowosci, cierpliwosci i klasy w dyskusji. Ktorzy z was jako minister sprawdiedliwosci byliby na tyle nierozsadni , zeby wybrac sie bez „gwozdzia“ na to spotkanie z Andrzejem Lepperem, ktore jak sie okazala byly przez niego zainspirowane (oswiadczenie Leppera). Jak Lepper oswiadczyl celem jego bylo przekonanie ministra Ziobro do odstapienia od czynnosci toczacych sie w rzekomo nieslusznych sprawach przeciwko ludziom z Samoobrony. Znajac temat spotkania a takze samego Andrzeja Leppera pan Ziobro wykazal zdrowy rozsadek i zabral ze soba ta ladna zabawke. W polskim parlamencie etyka jest na wage zlota, kazdy posel moze bezkarnie posadzac nieslusznie, innych o niecne czyny. Najsmutniejsze jest to, ze zanim pokrzywdzeni oczyscza sie z nieslusznych zarzutow, co pochlania wiele nerwow i czasu, opinia publiczna skazuje ich na niebyt publiczny (tez dzieki mediom). W tym czasie polityczni przeciwnicy dysponuja przewaga i tocza swoja brudna walke dalej. Poniewaz chroni ich immunitet poselski, a nie ma czegos takiego jak kodeks posla, jestesmy ciagle swiadkami nowych skandali politycznych. Mam pelen szacunek dla pana Ziobry , iz nie zdradzil przedwczesnie informacji o posiadanym nagraniu. Wiedza o nim zniechecilaby Andrzeja Leppera do konfrontacji przed prokuraturem krajowym , a co za tym idzie do zlozenia podpisu w oswiadczeniu, ktore stalo sie podstawa do postepowania karnego. Andrzej Lepper jako posel nie mogl byc wezwany przez Prokurature, moglby wiec starymi sposobami unikac zapowiedzianej przez siebie konfrontacji, korzystalby dalej z pomocy mediow do kreowania swojego wizerunku chorego, dreczonego przez obecny rzad, mimo to twardego chlopa, poswiecajacego dla dobra Polski. Odczekajmy werdyktu sadu, ktory z uwagi na przestrzeganie procedur predko nie zapadnie. Po wyborach, jak wszystko na to wskazuje, PIS nie bedzie miec na niego zadnego wplywu. I tu mam nadzieje, ze ten wyrok sadowy odstraszy nastepnych politykow od pieniactwa, warcholstwa oraz bezpardonowej walki o wladze za wszelka cene, a ich zadaniem bedzie nie walka o wladze, ale praca ne rzecz kraju. Polska demokracja jest jeszcze mloda, bledy polityczne sa czasami nie do unikniecia, ale jesli cala Polska zmobilizuje sie do pojscia na wybory, mozna z czasem wyeliminowac wszystkie szumowiny z zycia publicznego. Pan Ziobro swoje zadanie zrobil z klasa i ma u mnie duzy plus. Odpowiedz Link Zgłoś
korenia Re: Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 16.08.07, 20:13 Dodatkowo mógł nie powiedzieć o nagraniu od razu, bo nie był pewien, czy nie skasował go przypadkiem, skoro np. Lepper nie powiedział nic godnego zainteresowania. Albo o nim po prostu nie pamiętał, bo nie nagrywał go z myslą o takiej sytuacji. Ludzie, nie bądźcie zaślepieni jak ten cały pis. Ich krytykujecie, a sami nie jesteście lepsi. Ja mam poglądy bardzo lewicowe, obecny "rząd" szalenie mi się nie podoba, jestem ateistką itd itp. i generalnie uważam większość katolików za zaślepionych idiotów. Staram się jednak na wszystko patrzeć racjonalnie, a nie potępiać ludzi tylko dlatego, że mają inne poglądy. Artykuł był tendencyjny, a Wy pod dyktando poparliście opinię autora. Życzę Wam więcej samodzielności w kreowaniu poglądów. Przecież wystarczy spojrzeć na Ziobrę, żeby wiedzieć, że to jest czlowiek, który kłamać by po prostu nie umiał. Twarz dziecka, postawa dziecka. To taki mały chłopiec, który wierzy w ideały. A Wy probujecie zrobić z niego potwora. Ja nie rozumiem. Odpowiedz Link Zgłoś
mzast Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 13:36 Panie Ministrze! To nie „Gwóźdź” ale dziecinada. Nie chciałbym nikomu ubliżyć, ale wydaje mi się, że politycy zachowują się jak dzieciaki w przedszkolu. Gdzie ten poziom wykształcenia, kultury osobistej, własnego honoru i zwykłego człowieczeństwa. Jacy to są bohaterowie? Gdy są w jednej kupce to koledzy, jak się rozejdą to wojna na dziecinne zabawki. Do zabawek tych zaliczam wszelkie pomówienie, oskarżania, nagrania i mieszanie z błotem wczorajszego przyjaciela. Panowie politycy! Posłowie! Senatorowie! Wśród całej waszej plejady na palcach rąk policzę ludzi do których miałbym zaufanie. Do żadnej partii politycznej nie mam za grosz zaufania. Dziwne w tym jest to, że tych kilku ludzi których darzyłbym zaufaniem są w różnych partiach politycznych. Zbliżają się wybory. Na kogo mogę głosować? Chyba na nikogo! Odpowiedz Link Zgłoś
rm429 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 17:32 Obydwaj ci panowie są siebie warci, nie sa natomiast warci tego aby ich żenujący spektakl sledziła cala Polska i się nim pasjonowała. Obydwaj w szambo i polityczny niebyt. Dość już narozrabiali w tym kraju za pieniądze podatnikow. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 18:17 Jak z kogos taki mlotek to i wszedzie gwozdzie widzi ;) __________________________________ o rządach kaczyńskich i całej reszty: "Jeszcze nigdy tak wielu nie musiało się wstydzić tak bardzo za tak niewielu" Odpowiedz Link Zgłoś
marek99158 Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 20:46 to jednak p.Ziobro mówi prawdę,pozdrowienia dla niego,jest Pan autorytetem. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 14.08.07, 22:15 Watażki z Samoobrony mi nie żal. Spektakle w wykonaniu ministra sprawiedliwości każą mi jednak wierzyć niewiarygodnemu Lepperowi. Pan Ziobro zachowuje się nia jak mężczyzna. Robi wszystko abym uwierzył,że jest zwykłym, małym kanciarzem, ktory zrobi wszystko aby udowodnić, że jest uczciwy i prawy. Jego zachowanie udawadnia, że jest inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
jotbuc Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 15.08.07, 08:33 Kolego pora cie czegos nauczyc. Tutaj chodzi o nagranie cyfrowe. Dowodem jest nie dyktafon, ale nagranie cyfrowe. Nagranie cyfrowe tworzy pliki. Nieprzerywane nagranie ma jeden plik. Przerywane nagranie tworzy wiecej plikow. Jesli jest tylko jeden to znaczy, ze nagrywanie nie bylo przerywane, a wiec wiarygodne. Nim sie nie da manipulowac, to nie tasma. W postepowaniu sadowym na calym swiecie jest mocnym dowodem, tak samo jak zapis na dysku twardym. Autor tego artykulu powinien przed jego napisaniem zasiegnac informacji od bieglych w tej materii. Sugerujac pochopnie, ze ten "gwozdz" to nie dowod, udziela tym samym poparcia dla absolutnie niewiarygodnego Leppera, a jego artykul stal sie niewiarygodny. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 15.08.07, 08:50 Proponuje zapoznać się z przyciskiem pauza, proponuje też zapoznać się ze specyfika pamięci stosowanych w dyktafonach cyfrowych - tu przyda się firma Ontrack www.ontrack.pl/ . Należy się też zapoznać z metodą dzielenia i łączenia plików cyfrowych. Potem zacznij się wymądrzać. Odpowiedz Link Zgłoś
jotbuc Re: Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 15.08.07, 12:31 Uwazasz sie za bardzo madrego. Powinienes tez dopisac, ze kazde laczenie czy dzielenie plikow zostawia slady. Chocbys nie wiem jak chcial te pliki laczyc i dzielic, specjalisci to wykryja. Przypuszczam, ze Ontrack tez. I to mialam na mysli. Podaruj sobie tez ten napastliwy ton. Jesli nawet nie zgadzasz sie z dyskutantem, to nie znizaj sie do pozionu naszych politykow i nie uzywaj wyzwisk. Odpowiedz Link Zgłoś
przemasowski Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 15.08.07, 08:50 Jak widać minister ZERO jest wynalzacą na miarę XXI wieku. Wynalazł gwóźdź elektroniczny z wymiennymi kartami pamięci co prawda nie przybije i przytrzyma niczego ale za to może dobić jak się nim niumiejętnie posługiwać. Szeryf IV RP jest nieomylny i to jedyny prawnik w kraju, który posiadł wiedzę na temat obsługi gwoździ elektronicznych w sytuacjach np. rozmów towarzyskich lub rzucania podejrzeń.Proponuję to opatentować a Ziobrę wysłać do SeVre tam jest takie muzeum wzorców ,może tam stać jako wzór debila wynalzacy z nalepką Made in PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
michalparadowski Zbigniew Ziobro: Proszę państwa, oto gwóźdź 15.08.07, 12:22 do mojej trumny politycznej, zapomniał dodać imć Ziobro. No bo nagrywanie kolegów z własnego rządu to skandal. Nawet takich jak Lepper. Przecież Leppera nie my, wzięliśmy do rządu! Odpowiedz Link Zgłoś