gogel 18.08.07, 07:38 ooooooooo......... generał flaszka straszy.... chcą wojny? proszę bardzo, ale kościół na tym straci... a religia? do salek katechetycznych! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
husyta A on tak pogroził na trzeźwo? 18.08.07, 08:52 Wypowiadać wojnę rządowi jakiegoś kraju? Może tego hierarchę trzeba poddać jakimś badaniom, przynajmniej na alkometrze. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Za samo nie mówienie "k.." dostał szóstkę z religi 18.08.07, 09:02 kolega w klasie mojej córki. Szóstki dostali też pozostali uczniowie w tej klasie. I tak zdobyta ocena ma wpływać na średnią, panie pułkowniku Głódź i reszto świętszych od papieża ???? Pomijam aspekt naukowy tegoż przedmiotu. Odpowiedz Link Zgłoś
kazek100 Re: Za samo nie mówienie "k.." dostał szóstkę z r 18.08.07, 09:08 Taaak, każdy kto ma inne zdanie, niż KK, "chce konfliktu". Czyli wszyscy mają bezrefleksyjnie Kościołowi potakiwac i nie dyskutować. A mnie się zdaje, że najwięcej konfliktów w Polsce tworzy własnie Kościół. Ja nie jestem przeciwko Kościołowi, to Kościół jest przeciwko mnie - tak to odczuwam. Ta ocena na świadectwie to oczywiście jawna niesprawiedliwośc. Biskup albo jest zwykłym ignorantem, albu udaje głupiego. Wiekszośc katechetów ocenia bardzo łagodnie i to oczywiście daje lepsze świadecwto chodzącemu na katechezy. Sprawiedliwe? w wersji Kościoła... Odpowiedz Link Zgłoś
arcyfioletowy Re: ale kościół się przejedzie -conajwyżej straci 18.08.07, 10:43 to mendy kościelne, jak się panoszą Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov Lekcje religii są MERYtorycznie do dupy 18.08.07, 11:41 I nie widzę szans, by to traktować jak inne przedmioty. Ani nie czyta się tam Biblii, ani encyklik, NIC KOMPLETNIE, tylko katecheta katuje swoimi filozofiami. Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo Glodz to cham i alkoholik 18.08.07, 11:16 znakomite kwalifikacje na biskupa. Dlaczego w Warszawie nie moglismy dostac jakiegos normalnego ksiedza tylko tego psychola? Odpowiedz Link Zgłoś
aplus Re: Glodz to cham i alkoholik 18.08.07, 11:29 kolargolo napisał: > znakomite kwalifikacje na biskupa. Dlaczego w Warszawie nie moglismy > dostac jakiegos normalnego ksiedza tylko tego psychola? Fanatyk fanatykom, po co bylo lezec plackiem w kosciele i biczowac sie co miesiac na pielgrzymkach ? Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 Czas pokazac czarnym bydlakom, gdzie ich miejsce 18.08.07, 11:49 ale czy w Polsce znajdzie sie ktos, kto sie odwazy ? Watpie, caly ten smieszny narodek padl juz dawno na kolanka i potrafi tylko sie modlic Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Hipokryzja i bigocja polska nie zna granic!!!!!!!! 18.08.07, 12:08 arius5 napisał: > ale czy w Polsce znajdzie sie ktos, kto sie odwazy ? > Watpie, caly ten smieszny narodek padl juz dawno na kolanka i potrafi tylko sie > modlic .. nawet, jak wiekszosc wyklina ich w domu, to na drugi dzien idzie do kosciolka i udaje swiete owieczki! Czarno to widze, to potrzebuje jakiegos mocnego impulsu, calosciowego podekscia do problemu panoszenia sie czarnej mafii w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Od straszenia to my jestesmy klecho. 18.08.07, 09:07 To my dajemy forsę, my decydujemy jakiej Polski chcemy. Zbieraj d...e i do Torunia jak ci w Polsce źle. Wprowadzenie nauki religii do szkół to był powazny bład, podobnie jak stworzenie gimnazjum. Powoli ale wasz czas się kończy, zaczęliscie od wojny na górze by odsunac tych którzy bronili wolnosci słowa a chcecie skończyc wojna w kruchcie? Prosze bardzo, zostana księza znajacy życie i pismo swięte. Dla mnie taki biskup jak i zakonnik Rydzyk sa tyle samo warci, powiem jedno: wooon. Te budynki sa nasze a wy tylko w nich przebywacie. Bóg jest w nas a jesli chcecie poznac jego gniew prosze bardzo Odpowiedz Link Zgłoś
adamo64 Re: Od straszenia to my jestesmy klecho. 18.08.07, 10:00 Ostro traper, ale masz racje. Nie rozumiem dlaczego te czarne darmozjady zapominaja, ze BOG JEST W NAS. Biedni ci czarni ignoranci na sadzie ostatecznym beda, oj biedni. Odpowiedz Link Zgłoś
seroo1 Trapeeeerzeee ! Zmieniasz proporcje wody w ciele ! 18.08.07, 11:00 :)) Jak już osiągniesz zmianę proporcji wody i czego tam jeszcze - rewolucja będzie blisko. U mnie to co tam uważasz już dawno przewyższyło ilość wody. :)) Odpowiedz Link Zgłoś
husyta 'Bóg jest w nas" kiedy zjemy Jezusa z ręki księdza 18.08.07, 11:03 adamo64 napisał: > Ostro traper, ale masz racje. Nie rozumiem dlaczego te czarne > darmozjady zapominaja, ze BOG JEST W NAS. Biedni ci czarni ignoranci > na sadzie ostatecznym beda, oj biedni. Moralność katolików czy moralność kleru nie jest ważna; liczy się to, aby ludzie przychodzili po zbawcze usługi TYLKO do katolickiego kleru i TYLKO z ich ręki zajadali Pana Jezusa, dając za tę usługę hojne 'CO ŁASKA.' Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Od straszenia to my jestesmy klecho. 18.08.07, 10:49 a.k.traper napisał: > To my dajemy forsę, my decydujemy jakiej Polski chcemy. Zbieraj > d...e i do Torunia jak ci w Polsce źle. Wprowadzenie nauki religii > do szkół to był powazny bład, podobnie jak stworzenie gimnazjum. > Powoli ale wasz czas się kończy, zaczęliscie od wojny na górze by > odsunac tych którzy bronili wolnosci słowa a chcecie skończyc wojna > w kruchcie? Prosze bardzo, zostana księza znajacy życie i pismo > swięte. Dla mnie taki biskup jak i zakonnik Rydzyk sa tyle samo > warci, powiem jedno: wooon. Te budynki sa nasze a wy tylko w nich > przebywacie. Bóg jest w nas a jesli chcecie poznac jego gniew prosze > bardzo ==================================== Traper,jak zwykle podpisuje sie pod twoim postem, najchetniej rekami i nogami. Tym razem zapominasz, ze jeszcze sie taki nie urodzil, co by po dobroci cos od czarnych wyrwal. Zapominasz o tysiacach moherowych gryzipiorkow we wszystkich urzedach. Czarnokieckowy moloch jest silnie zakorzeniony w tym biednym Kraju od dziesiatkow lat. Komuna, wbrew medialnej opinii, dodala im wiele przywileji, ze to dzieki niej tak bardzo sie czuja bezkarni. No i maja wprawe w "dogadywaniu sie" z oficjelami. Oni sa po prostu pierwsza wladza w Polsce, bez wzgledu na wyniki wyborcze. Aktami prawnymi Sejmu to wiesz, co czarnokieckowi robia? To przeciez sld dalo im tarcze konkordatu, a teraz my mozemy sobie tylko poklikac. Tylko spoleczny odpor moze cos zmienic. Ale na solidarnosci to juz nas raz powiezli. Sorki, ale czarno widze. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper dlatego nizej zaproponowałem 18.08.07, 11:25 byłem uczestnikiem takiej akcji, księdza przeniesli na prowincję. Ja chce pracowac i chce pomagac tym, którzy tej pomocy potrzebuja, ci którzy sie w tym nie mieszcza nie muszą ze mna przebywać. Ten sposób działania koscielnych urzędnikó-bo to juz nie kapłan, w tych czasach będzie powodował zmiany w tym że kosciele. Głódź był kapelanem WP, jest metropolitą i jego centrum dowodzenia to Toruń, a mnie jest nie po drodze. Wiary to on mi nie odbierze ani nie nakaze. Cos za duzo tych debili w ostatnich czasach głowe podnosi. Taczka, gnój i jazda, tam ich miejsce jako naczelnych darmozjadów. Tu jest miejsce dla pracowitych chrześcijan. Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Dosc pasozytniczego zycia kleru na nasz koszt! 18.08.07, 12:29 Jezeli juz czuja "powolanie" to niech sie modla i PRACUJA, a nie wpieprzaja sie w dzialania rzadu. Polska konstytucyjnie ma zapewnion wolnosc slowa i wyznania! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Dosc pasozytniczego zycia kleru na nasz koszt 18.08.07, 14:25 czarek62 napisał: > Jezeli juz czuja "powolanie" to niech sie modla i PRACUJA, a nie wpieprzaja sie > w dzialania rzadu. Polska konstytucyjnie ma zapewnion wolnosc slowa i wyznania! ===================================== Ale zapomniales o wymuszonym na solidaruchach (za otrzymywana kase), a ratyfikowanym przez postkomune Konkordacie. Umowy miedzynarodowe (pomiedzy Panstwem Polska a Panstwem Watykan) maja wage porownywalna z Konstytucja. Obowiazuja przez iles tam lat, i nie wolno ich zlamac. Flaszka-Glodz o tym wie, i moze mowic sobie co chce (tak samo jak rydzyjek). Dopoki nie bedzie zlamania Prawa RP, mozemy czarnym "naskoczyc". Pozostajemy w pozycji feudalnego chlopa pansczyznianego wobec naszego wlasciciela: kosciola. Fajnie jest byc czyims niewolnikiem, no nie? Grzechy ida na "pana" jako wlasciciela. A my, zyjacy w demokracji damy ofiare na chwale Kosciolka. Odpowiedz Link Zgłoś
al675.39311 Re: Dosc pasozytniczego zycia kleru na nasz koszt 18.08.07, 14:35 Za te poatologie, dziejące sie poniekąd też z naszej winy, należy rozliczyć "konkordatiego" i " parafiankę", która jak narazie cieszy się z życia i ma poczucie dobrze spełnionego obowiązku wobec Państwa- Watykan. Niedługo wybory, mamy szansę porozmawiać z tymi "patriotami" i podziękować Im za całokształt. To też jedyna okazja do pokazania klerowi, że jesteśmy chojni i na koszt Narodu możemy Im zafundować bilet w jedną stronę i odesłać do Ich Ojczyzny. Odpowiedz Link Zgłoś
kazimierz151 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:45 łatwo powiedzieć ale jak to zrobić,chyba za daleko zabrneliśmy w ustępstwach ,odebrać to co się dało w tak łatwy sposób nie bedzie ani łatwo ani szybko. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:19 Ekskomunikować takiego ministra i po sprawie! Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynonsens Religia do salek katechetycznych!!! 18.08.07, 09:03 >[...]Zapowiedz zniesienia religii z listy przedmiotów wliczanych do >sredniej, bez konsultacji z Kosciolem, uwazam za arogancje [...] Arogancja jest raczej mieszanie sie kosciola do spraw swieckiej edukacji! Religia do salek katechetycznych - jak napisal gogel! I tylko tam powinno byc jej miejsce! Cos sie czarnym "panom" w sukienkach we lbach poprzewracalo... Doja kase ze szkol i przedszkoli, robia czeto malym dzieciom wode z mozgu, a nad ich programem i sposobami nauczania nawet MEN nie ma kontroli! Odnosnie tego polecam artykul: "Nie ma szkoły bez Boga", ktory ukazal sie w Duzym Formacie (Nr 10/721 12.03.2007). Tutaj link: serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52300,3979000.html Odpowiedz Link Zgłoś
kaczynonsens sredniowieczne sposoby nauczania kleru;) 18.08.07, 09:09 A tu kawalek wspomnianego artykulu z Duzego Formatu. Nic dodac nic ujac. Metody niczym z sredniowiecza albo ciemnogrodu;) [...] - Mamo, ja umrę. Mam skaleczenie na ręku, a jest taka choroba, od której to będzie rosło i rosło, aż ręka mi odpadnie, a potem całe ciało. Siostra miała swoje metody na atrakcyjne lekcje. Zasłaniała okna kotarami, zapalała świeczkę, sadzała dzieci w kręgu i wybierała biblijne przypowieści. Np. o trądzie. Kolega Mai co dzień o 5 nad ranem sprawdzał, czy mu rogi nie rosną, bo siostra orzekła, że z powodu nieregularnego chodzenia na mszę zostanie diabłem. [...] Tutaj calosc: "Nie ma szkoly bez Boga" serwisy.gazeta.pl/edukacja/1,52300,3979000.html Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:49 Dobrotliwy,miłosierny,przebaczający-nadstawiający drugi policzek-jak cały Kościół... Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 09:50 - "religia nie jest polem do eksperymentów, a kościół manekinem" panie Głódż! Naród polski też nie jest manekinem, którego można rozstawiać po kątach! RELIGIA jest sprawą wyboru każdego wolnego człowieka. Min. Legutko robi słuszny manewr, bo religia to nie przedmiot obowiązkowy. ZROZUM to klecho! i nie narzucaj nam na siłę, bo my kierujemy się własnym rozumem, który dał nam Bóg, idąc tokiem twojego rozumowania. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 11:07 elf46 napisała: > - "religia nie jest polem do eksperymentów, a kościół manekinem" > panie Głódż! Naród polski też nie jest manekinem, którego można rozstawiać po > kątach! RELIGIA jest sprawą wyboru każdego wolnego człowieka. Min. Legutko rob > i > słuszny manewr, bo religia to nie przedmiot obowiązkowy. ZROZUM to klecho! i ni > e > narzucaj nam na siłę, bo my kierujemy się własnym rozumem, który dał nam Bóg, > idąc tokiem twojego rozumowania. ============================================= Elf, wiemy, rozumiemy. Ale twoja wypowiedz, to glos wolajacego na pustyni. Przypomnij sobie pielgrzymkowe i rocznicowe spedy. Kto tam byl? Przybysze z innych krajow czy planet? Dla normalnych w tym Kraju miejsca nie ma. Otumanieni Polacy gonia za wlasnym ogonem. Wrzeszcza o wolnosci a sami zakladaja sobie jarzmo poddanstwa. Bo tak naprawde, KK jest bastionem feudalizmu. Zarowno w watykanskim prawodawstwie, strukturach wewnetrznych jak i w stosunkach gospodarczo-finansowych. Przykro mi to napisac, ale sluszne oburzenie na tych stronach w niczym nie zmieni postepowania klechow ze swoim stadem. W przenosni i doslownie. Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
zygu37 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:50 z polskiego dwója,z religii szóstka daje średnią czwórkę,czyli można iść na polonistykę. zygurb. Odpowiedz Link Zgłoś
mreck Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:51 można na politologię. od czego łaska uswiecajaca? Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:52 Nie można,Romek ogłosił upadłość... Odpowiedz Link Zgłoś
bajt52 Re: Głodź to jest Poslska 18.08.07, 07:56 minipolak napisał: > a nie Watykan A w Watykanie mają religię? :) Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Głodź to jest Poslska 18.08.07, 08:50 Jak w dowcipie o ogonie węża (czy posiada): wyłącznie! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Głodź to jest Poslska 18.08.07, 11:19 bajt52 napisał: > minipolak napisał: > > > a nie Watykan > A w Watykanie mają religię? :) =================================== Odpowiedz: tak, Watykan ma religie. Na imie ma MAMONA. Odpowiedz Link Zgłoś
a.k.traper Proponuje od dziś bojkot takich lumpów. 18.08.07, 09:10 symbolicznie rzucac 1 grosz na tacę. Mówie wam, to skutkuje, ta sfera najbardziej boli.Żadne Rydzyki, Głodzie i podobne kościelne cwaniaki nie sa nam potrzebne, za dużo mieszaja i tworza dziadostwa, niby w "imie Boze", w imie Boze to my uczciwie pracujemy i tworzymy społeczność. Odpowiedz Link Zgłoś
ojciecswiety Re: Proponuje od dziś bojkot takich lumpów. 18.08.07, 12:13 Pięknie powiedziane.Amen Odpowiedz Link Zgłoś
olart Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:57 MONACHOMACHIA po nowemu...........ojjj to bedzie ciekawe... rozpanoszyla sie Czarna Zaraza...a co na to Narod polski...czy aby napewno boi sie dysharmonii???? powatpiewam w to. Precz z Czarnuchami katolickimi Odpowiedz Link Zgłoś
wanda43 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 07:59 To jest skandaliczne,aby jakis biskup straszył ministra rządu. Kler rozpanoszyl sie w Polsce do granic mozliwosci. Pasozytuja na panstwie i ludziach i jeszcze mają czelnośc grozic! To skandaliczne, ten haniebny konkordat powinien zostac jaknajszybciej zerwany, a ksieza zająć sie sami przeztrzeganiem nauk Jezusa, ktorymi sobie tylko geby wycierają. Odpowiedz Link Zgłoś
irenuk1 Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:55 Już to widzę, jak Legutko zrywa - lub choćby tylko podkopuje - konkordat. W parę godzin się pokaja i odkupi swój grzech (czytaj: odpłaci episkopatowi w naszym imieniu kolejnym przywilejem). Odpowiedz Link Zgłoś
nabram Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 10:36 Ty ciemna ,zacofana maso,zwana polskim społeczeństwem, znowu chwilę pokrzyczysz i pójdziesz w niedzielę do kościółka????? Gdzie byliście ,ciemniaki, jak Watykańscy Namiestnicy, krok po kroku zawłaszczali Polskę ????? Czy podpisałeś ciemniaku petycję,czy może plułeś wolontariuszom pod nogi ???? Czy zastanowiłeś się na kogo głosujesz??????? A teraz czy rozmawiasz z " młodymi" i próbujesz wyjaśniać ????? Czy masz tyle odwagi ,żeby nie posyłać dziecka na religię ?????? Czy protestujesz u siebie na miejscu, kiedy radni rozdaja majątek gminy proboszczom?????? Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal Dość dyktatu konkordatu - YouTube 18.08.07, 08:03 Zafundowali nam konkordat - Suchocka i Kwaśniewski, to teraz mamy! Warto obejrzeć wymowmy filmik: Dość dyktatu konkordatu Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Re: Dość dyktatu konkordatu - YouTube 18.08.07, 08:41 antyklerykal napisał: > Zafundowali nam konkordat - Suchocka i Kwaśniewski, to teraz mamy! > > Warto obejrzeć wymowmy filmik: > > Dość dyktatu konkordatu Jesli chodzi o scislosc to konkordat zafundowali nam suchocka, Skubiszewski i no, no kto? Tak, pan "premier z Krakowa" wtedy osobisty przydupas Suchej. Odpowiedz Link Zgłoś
antyklerykal Re: Dość dyktatu konkordatu - YouTube 18.08.07, 08:45 Tak, tyle że w kilka lat później to Kwaśniewski podpisał ów dokument, rzekomo lewicowy prezydent. --- Dość dyktatu konkordatu Odpowiedz Link Zgłoś
irena1949 Re: Dość dyktatu konkordatu - YouTube 18.08.07, 09:54 --antyklerykal Dziękuję, a ja już straciłam nadzieję. Irena Odpowiedz Link Zgłoś
kozk To już przechodzi wszelkie granice rozzuchwalenia 18.08.07, 08:04 Zamiast się modlić o religię w szkole to coś chce wypowiadać wojnę Rzeczpospolitej . Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 "Religia do salek" to tak samo mądre jak... 18.08.07, 08:06 homoseksualiści do naleśnikarni... Odpowiedz Link Zgłoś
edi54 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:14 Wprost niewiarygodne,ze u perogu XXI wieku Kosciol katolicki w Polsce potrafi tak bezczelnie i jawnie ingerowac w zycie Panstwa. Jestesmy chyba jedynym panstwem na mapie Europy ,w ktorym to Kosciol decyduje o obliczu Panstwa.Potrzeba nam na gwalt sekularyzacji Panstwa.Dosc jego zawlaszczania przez hierarchow. Kosciol,broniac swych ziemskich ( bo nie Boskich) posad utrwala i umacnia najgorsze z mozliwych tendencje wstecznictwa cywilizacyjnego (fanatyzm religijny,pozorowana tolerancyjnosc, obludnosc zachowan,irracjonalnosc myslenia ,fobie integracyjne, nacjonalizm w jego skrajnej,sarmackiej postaci ,antysemityzm itd itp).Niestety w tym Kraju glos decydujacy nalezy i zapewne dlugo jeszcze bedzie nalezal do proboszczow(czesto zalosnej konduity intelektualnej ;bywa,ze moralnej takze),pralatow i biskupow. Jakze nam daleko do Francji,krajow Beneluksu ,krajow skandynawskich. Jedyna nadzieja na zmiane mentalnosci i postaw Polakow sa szerokie kontakty z Zachodem.Zmiany musza nastapic.Okopy Kosciola katolickiego pasc musza.Szkoda,ze Kosciol katolicki tego nie potrafi pojac.Sam sobie szykuje sobie kleske. Odpowiedz Link Zgłoś
makrebs Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:14 Ja ostrzegam abp, a POPIERAM nowego ministra - nie życzę sobie ocen z religii w ogole w szkole, a tym bardziej do wliczania do sredniej. Jest to typowo przedmiot nadobowiązkowy. Każdy kosciol ma mnostwo salek , w których bóg jeden wie co się dzieje, tam jest dużo miejsca na nauczanie religii. Przy kosciele i dla chetnych. Państwo winno byc wolne od swiatopoglądu, tak sobie wyobrażam wolne państwo i wolną szkołę!!! Rozdzielność państwa od koscioła winna być!!! wtakim państwie chcę żyć.!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
eurypides77 Rozzuchwalone klechy 18.08.07, 08:14 Jeszcze przyjdzie na nich kolej, jak było w Hiszpanii. Odpowiedz Link Zgłoś
majka9959 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:16 stopień z religii nie powinien się liczyć do średniej, przecież te 10% młodzieży to też ludzie. Jestem katoliczką ale "władze Mojego Kościoła" to żadni katolicy to zaciekli ludzie żądni tylko władzy. Biskupi wreszcie obudźcie się czy my 20-40 lat temu mniej znaliśmy naszą reeligię, chociaż wtedy nie było to obowiązkowe a czasem nawet zakazane. Przecież przez wasz upór i przywiązanie tylko do pieniądza to wy powodujecie , że kościoły stają się coraz pustsze a młodzież ma was i waszą wiarę w nosie. Gdyby teraz religia nie była przedmiotem obowiązkowym to nawst 50% mlodzieży by na nią nie chodziło. Dajcie przyklad swoim postępowaniem a nie żadnym stopniem z religii. Odpowiedz Link Zgłoś
niveau52000 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:18 Panie Legutko, tak maprawdę nie wiem, kim Pan jest, nie znam Pana poglądów, ale ma Pan pełne popracie mnie, mojej rodziny i znajomych jeżeli chodzi o wycofanie stopnia z religii ze średniej - to był absurd, nie można oceniać, jak ktoś wierzy - co innego, gdybyśmy mieli do czynienia popartym - realizowanymi w praktyce - programami szkolnymi dotyczącymi np. historii kościoła, liturgiki, albo religioznawstwa - ale powiedzmy sobie wprost, księża nie mają przygotowania ani ochoty prowadzić religii w sposób rzetelny, zgodny z jakimiś naukowymi kryteriami, to, co na niej uprawiają... szkoda gadać I niech się Pan nie przestraszy biskupów! Ludzie są za Panem!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niveau52000 Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:19 miało być poparcie.. przepraszam za literówki Odpowiedz Link Zgłoś
ad.rem123 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:21 Winien nastąpić wyraźny rozdział państwa od kościoła. Kościół jest coraz bardziej zachłanny na stołki, kasę i indokrynację dzieci i młodzieży. Państwo do spraw kościoła nie może się wtrącać, lecz odwrotnie nawet wskazane. Kościół nie ma świadomości że przez Rydzyków Głódziów i innych tj. pedofilów, których tak bronią, złodziei w sukienkach / kredyty salezjańskie, drukarnia w Gdańsku,cegiełki dla stoczniowców - o. Rydzyk/straci i to w niedługim czasie wpływy i owieczki a winien pamiętać iż drugiego Jana Pawła II już nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
andy85 Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:22 Niech pan Głódź dzierży swoją szklankę i nie straszy między łykami. Oświatę niech zostawi ministrowi i zajmie się tym do czego został powołany. Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 11:12 andy85 napisał: > Niech pan Głódź dzierży swoją szklankę i nie straszy między łykami. Oświatę > niech zostawi ministrowi i zajmie się tym do czego został powołany. ================================= Najlepiej do flaszki. Odpowiedz Link Zgłoś
historyk12 Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:26 nienasycone czarne gnidy. kiedy to się wreszcie skończy? dość ustępstw dla kościoła bo każde kolejne tylko wywołuje nowe rządania. Niech politycy oddadzą nam świeckie państwo! Polska Iranem Europy Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 ale chyba jednak nigdy te oceny nie były 18.08.07, 08:27 wliczane do średniej? Odpowiedz Link Zgłoś
alpepe Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:31 absurdem jest sama obecność religii w szkole. Pamiętam, jak miałam religię w salce katechetycznej i w podstawówce w ostatnich klasach. Różnica była kolosalna w zachowaniu dzieci i w prowadzeniu lekcji. Odpowiedz Link Zgłoś
jorge.martinez Re: Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:33 Się rozpanoszyła czarna mafia. Nie mogę się doczekać, aż jakaś siła polityczna pójdzie wreszcie na wojnę z klerem: religia w szkołach podatki ziemia kapelani na konkordacie kończąc. Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 "radio-maryjna" hołota chce rządzić? 18.08.07, 08:34 uczą młodzież pedalstwa ,złodziejstwa i zakłamania! Odpowiedz Link Zgłoś
darkraj Re: "radio-maryjna" hołota chce rządzić? 18.08.07, 11:39 jama.314 napisał: > uczą młodzież pedalstwa ,złodziejstwa i zakłamania! ========================================== Oni nie CHCA rzadzic. Oni RZADZA. Polskie owieczki i barany to ICH prywatna wlasnosc. Doslownie. Otumaniani "tradycja", zagubieni, czesto bez srodkow do zycia, wierza w niezmiennie obiecana laske cudownej odmiany losu. No i oczywiscie blizej nieokreslone "zbawienie". Dziwne, ze glosiciele tych "prawd" jakos daleko o tych idealow pozostaja. Im juz laska panska zaswitala. Az do oslepienia zlotem i purpura. A zbawienie? A kto by sie przejmowal zabobonami? To spoleczenstwo jest zwyklym panszczyznianym chlopstwem w cywilizowanej Europie na poczatku XXI wieku. Niestety. Odpowiedz Link Zgłoś
xsawer Abp Głodź ostrzega ministra edukacji 18.08.07, 08:36 Flaszka, straszysz? Zajmij się najwpierw swoim radyjkiem co ma ryja. Podobno jesteś jego opiekunem. Odpowiedz Link Zgłoś