dokitu Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 18:23 Wojnę też zaplanował Stalin,obozy,piece i wiele miłych rzeczy dla polaków i żydów.Ciekawe,kto wypędził polaków z Pomorza,Mazur w dawnych wiekach.Erika ma krótką pamięć i chyba z historii Adolfa korzystała.Może bitwę pod Grunwaldem też zaplanował Stalin. Odpowiedz Link Zgłoś
freedompl A ja sobie zrobiłem koszulkę 18.08.07, 18:23 ze zdjęciem masowej mogiły pomordowanych przez Niemców dzieci - są na niej napisy "Pamiętamy Auschwitz" oraz "Żadnego pojednania". Z przodu po polsku, z tyłu po niemiecku. Chodzę w niej u nas po starym mieście, szczególnie po knajpach w których starzy Niemcy lubią obżerać się polską kuchnią. Zamawiam wodę i wbijam w nich oskarżycielskie spojrzenia. Zazwyczaj wychodzą nie kończąc posiłku. Pod koniec sierpnia jadę do Berlina i wtedy też ją założę... Odpowiedz Link Zgłoś
ergo12 Re: A ja sobie zrobiłem koszulkę 18.08.07, 18:45 W jakim celu to robicie Polacy???????A jakim pytam? Odpowiedz Link Zgłoś
freedompl Re: A ja sobie zrobiłem koszulkę 18.08.07, 18:55 Ja na przykład robię to po to, bo patrząc na te setki, tysiące, miliony martwych ciał, nadal nie wiem w jakim celu zrobili to Niemcy... Chiałbym żeby mi któryś z tych osiemdziesięcioletnich "turystów" z dawnego ss, gestapo albo wermahtu buszujących beztrosko po moim rozstrzelanym mieście wytłumaczył mi to zanim pójdzie do piekła... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Zwyczajnym, aby przypadkiem nie zapomnieli... 18.08.07, 22:07 jak to tam było. Manipulantów nie brakuje w polskojęzycznej springerowskiej prasie. Coraz częściej wina Niemiec jest zamazywana a w jej miejsce podstawiana "wina" Polaków. Na szczęście paru normalnych głośno o tym jeszcze mówi i mówić nie przestanie wbrew bredniom głoszonym przez różnych zakłamanych germanofilów. Odpowiedz Link Zgłoś
skin.polskii Niemcy pow nam oddać jeszcze Łuzyce 18.08.07, 18:38 i Misnię..z Budziszynem Cottus Żytawą... Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 18:45 Zacznijmy przypominać światu jak to Niemcy w XIX i XX wieku walczyli z tym wszystkim, co mogło, choć trochę przypominać Polskę, a więc przede wszystkim walczyli z językiem i obyczajami polskimi i to nie tylko w Poznańskim czy na Pomorzu Gdańskim i Kaszubach, ale również na Dolny Śląsku, który to od wieków pozostawał poza granicami państwa polskiego a na którego terenie ludność ciągle posługiwała się językiem polskim jako językiem codziennym. Tak samo na Mazurach czy Warmii tam również mówiono po polsku i tylko zakrojone na szeroką skalę działania władz najpierw cesarskich a następnie hitlerowskich doprowadziło do ciągłej marginalizacji polskości na tych terenach. Czas żeby świat dowiedział się o tym i nie zapominał tego, co Niemcy uczynili Polakom na przestrzeni dziejów. Odpowiedz Link Zgłoś
liber444 Prosze się odczepić od tej zacnej osoby, 18.08.07, 18:45 w końcu sam papież jej pobłogosławił, czyli musi być bardzo dobrą kobietą. Wszyscy polscy katolicy są z Tobą droga Eriko ;) Odpowiedz Link Zgłoś
rk111 Re: Prosze się odczepić od tej zacnej osoby, 18.08.07, 18:53 Jak Erika chce kultywować tradycję małej ojczyzny na Mazurach czy Śląsku to powinna też wspierać naukę języka polskiego wśród Mazurów, bo przedwojenni Mazurzy mówili głównie po polsku, i języka śląskiego wśród Ślązaków to jest właśnie dbanie o korzenie w małych ojczyznach? Odpowiedz Link Zgłoś
niewir Benedykt XVI pokazał swoje nazistowskie oblicze 18.08.07, 18:50 Czyżby Benedyktowi XVI "coś" pozostało z nauki w czasach gdy był członkiem HitlerJugend? Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Benedykt XVI to zwyczajny dwulicowy ... 18.08.07, 18:59 miglanc.Czego mozna sie bylo spodziewac po Niemcu?...Jego umizgi do Polakow zawsze byly podszyte obluda. Odpowiedz Link Zgłoś
janusz36 Re: Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpo 18.08.07, 18:50 ciekawe, czy ten mały, tępy niemiecki polityk będzie tolerował to w jaki sposób w niemczech traktuje się Prezydenta RP Lecha Kaczyńskiego? Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 18:56 na takie czasy, na takie niemcy, potrzebna jest tylko polityka zagraniczna Kaczyńskich, tylko oni z polskich polityków zauważają zagrożenia płynące z niemiec, w świetle tych wydarzeń zupełnie inaczej brzmi wypowiedź Fotygi, o chęci poniżenia nas przez niemcy Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpo 18.08.07, 19:02 > na takie czasy, na takie niemcy, potrzebna jest tylko polityka > zagraniczna Kaczyńskich, tylko oni z polskich polityków zauważają > zagrożenia płynące z niemiec, w świetle tych wydarzeń zupełnie > inaczej brzmi wypowiedź Fotygi, o chęci poniżenia nas przez niemcy Mylisz sie. Niemcy Polakow ponizac nie musza. Polacy sami to robia wybierajac KARTOFLI na prezydenta i premiera. Jaki narod, tacy politycy. Jeszcze o tym nie slyszales? Giertych, Lepper, Kurski i inni, upokorzenie narodu polskiego na arenie swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Re: Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpo 18.08.07, 19:13 nfplakto napisała: > > na takie czasy, na takie niemcy, potrzebna jest tylko polityka > > zagraniczna Kaczyńskich, tylko oni z polskich polityków zauważają > > zagrożenia płynące z niemiec, w świetle tych wydarzeń zupełnie > > inaczej brzmi wypowiedź Fotygi, o chęci poniżenia nas przez niemcy > to ty się mylisz ja jestem dumny ze swojego narodu, nawet po Twojej wypowiedzi również z Ciebie, spójrz kogo wybierają gdzie indziej np. Steibach i o czym to świadczy Twoim zdaniem. A nazywanie przywódców Twojego kraju mam nadzieję bo może się mylę kartoflami i używanie bezmyślne niemieckiej prostackiej (no niestety tacy są niemcy w swoich krotkich bawarskich spodenkach) kalki nienajlepiej niestety świadczy o Tobie a nie tylko nich, skoro tak szastasz epitetami to zacznij o siebie, jak byś siebie nazwał... mam nadzieję że nie zawiedziesz mnie i znowu błyśniesz intelektem > Mylisz sie. Niemcy Polakow ponizac nie musza. Polacy sami to robia wybierajac > KARTOFLI na prezydenta i premiera. Jaki narod, tacy politycy. Jeszcze o tym nie > slyszales? Giertych, Lepper, Kurski i inni, upokorzenie narodu polskiego na > arenie swiatowej. Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpo 18.08.07, 19:22 > to ty się mylisz ja jestem dumny ze swojego narodu, nawet po Twojej > wypowiedzi również z Ciebie, spójrz kogo wybierają gdzie indziej np. > Steibach i o czym to świadczy Twoim zdaniem. A kim jest Steinbach? Kto ja w Niemczech zna? Niestety, to inna jakosc niz Kaczynscy, Lepper i Giertych. > A nazywanie przywódców > Twojego kraju mam nadzieję bo może się mylę kartoflami i używanie > bezmyślne niemieckiej prostackiej (no niestety tacy są niemcy w > swoich krotkich bawarskich spodenkach) kalki nienajlepiej niestety > świadczy o Tobie Niestety, dla mnie czlowiek, ktory wygral wybory, bo dziadek konkurenta byl w Wehrmachcie, a "ciemny lud wszystko kupi" (cytat) to KARTOFEL. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Polityczna poprawnosc to nowa Jalta? 18.08.07, 19:37 Jesli wysoki przedstawiciel UE i Papiez popieraja te antypolska Niemke Steinbach to zaczyna mi to przypominac nowa Jalte, nowa zdrade Polski. Przykro mi przyznac racje nienawistnym mi kaczorom, ale gdyby nie styl w jakim prowadza polityke zagranicznym, wydaje mi sie, ze tak nalezy rozmawiac z Niemcami. Musimy byc twardzi i pokazywac jaka Steinbach jest naprawde: rewanzystka i nacjonalistyczna jak hitlerowka. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 A po co komu... 18.08.07, 19:50 w Polsce niemiecki kundel u wladzy ? Przeciez pogrobowcy Adolfa tez nie wybraliby kundla na prezydenta? Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Re: Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpo 18.08.07, 20:55 nfplakto napisała: > > to ty się mylisz ja jestem dumny ze swojego narodu, nawet po Twojej > > wypowiedzi również z Ciebie, spójrz kogo wybierają gdzie indziej np. > > Steibach i o czym to świadczy Twoim zdaniem. > > A kim jest Steinbach? Kto ja w Niemczech zna? Niestety, to inna jakosc niz > Kaczynscy, Lepper i Giertych. > > > A nazywanie przywódców > > Twojego kraju mam nadzieję bo może się mylę kartoflami i używanie > > bezmyślne niemieckiej prostackiej (no niestety tacy są niemcy w > > swoich krotkich bawarskich spodenkach) kalki nienajlepiej niestety > > świadczy o Tobie > > Niestety, dla mnie czlowiek, ktory wygral wybory, bo dziadek konkurenta byl w > Wehrmachcie, a "ciemny lud wszystko kupi" (cytat) to KARTOFEL. niestety znowu nie zrozumiałaś... tym razem miałeś o sobie coś napisać, trudno pomogę ci BURAKU Odpowiedz Link Zgłoś
judzugas SS-man podobny do dziadka Tuska, a rycerz do 18.08.07, 19:03 pra-pra-pra-pradziadka Tuska. To dowodzi, że Tusk pochodzi z rycerskiej rodziny. Dlatego zgodnie ze zwyczajem rycerskim, prezydent Tusk odda wszystko co się komu należy - Niemcom co niemieckie, żydom co żydowskie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Dodaj zdjecie rodziny rycerskiej, ...:) 18.08.07, 19:12 ....niech narod oceni kto klamie, ... Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 19:05 niemcom trzeba bez przerwy i wciąż przypominać o ich zbrodniach, bo mają coraz krótszą pamięć, nie można wierzyć w to że jak trzymają naszą stronę w unii, to my jesteśmy im coś winni, niemcy przede wszystkim (tak jak inne państwa) mają na uwadze swój egoistyczny interes, my musimy postępować tak samo, w polityce nie ma wybacz, niemcy za darmo nic nam nie dadzą, a my nie możemy sobie dac wmówić że o odległej historii powinniśmy zapomnieć, że niemcy już swoje odpokutowały, i poniosły karę, nieprawda jeszcze długo nie, wszystko zależy od nas Polaków, nie mozemy wierzyć niemcom, gdzie jest polskie powiernictwo, niech niemcy w końcu zapłacą nam za rabunki, mordy i zniszczenia ktorych od nich (,,dobrych niemców") doznaliśmy Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 O jakiego Gota tobie chodzi ? 18.08.07, 19:21 CZYZBY KAREL GOT jeszcze spiewal ? Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Re: Gott mit uns! 18.08.07, 19:28 Jaki papież taki Gott. To wyraźnie Bóg rzźnika z Warszawy, który chwalił się Hitlerowi, że amunicji mu nie stracza aby wymordować wziętych jenców, że zabił już 1/4 miliona ludzi. Pisze o tym grba w tym wątku, a wyraźnie jest przygotowany dokumentacyjnie. I czy w tym momencie jest jeszcze ktoś kto wierzy że był on zmuszony aby służyć w HJ? Kościół darzy faszyzm miłością ale aby błogosławić morderców to już przesada. Odpowiedz Link Zgłoś
katecheta Panie papieżu a kto był w Polsce przed szwabami? 18.08.07, 20:11 Takie gadanie oznacza że hitlerowcy napadli w 1939 roku na biednych niemców w Polsce, czy tak?! Boże, widzisz i nie grzmisz z powodu takich niegodziwości?!! Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Steinbach niedouczony koltun pohitlerowski 18.08.07, 20:43 "Plan przesiedleń Niemców nakreślił Stalin, ale za jego wykonanie odpowiadają poszczególne narody, które uczestniczyły w jego realizacji - powiedziała Erika Steinbach" Jesli Steinbach nie wie dlaczego Niemcy przegraly wojne i z kim, to niech sie nie wypowiada na temat granic. To nie Stalin wygral wojne tylko Alianci, a wsrod nich i Sowiety i Stany Zjednoczone i Wielka Brytania, a nawet Nowa Zelandia. To durnowate chamskie babsko-sposcizna hitlerowskiego ojca, dotad jest nieodwracalnie uposledzona po hekatombie, jaka zrobil jej tatus i reszta Niemcow w Europie i na swiecie. Steinbach powinna wystapic do rzadu Niemiec o odszkodowanie dla siebie i jej podobnych mentalnie poszkodowanych przez hitleryzm. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Niemiec zawsze Niemcem i lizanie zadka nic nie zmi 18.08.07, 21:47 ...zmieni poszeklu napisał: > "Plan przesiedleń Niemców nakreślił Stalin, ale za jego wykonanie odpowiadają poszczególne narody, które uczestniczyły w jego realizacji - powiedziała Erika Steinbach" > Jesli Steinbach nie wie dlaczego Niemcy przegraly wojne i > z kim, to niech sie nie wypowiada na temat granic. To nie > Stalin wygral wojne tylko Alianci, a wsrod nich i Sowiety > i Stany Zjednoczone i Wielka Brytania, a nawet Nowa Zelandia. > To durnowate chamskie babsko-sposcizna hitlerowskiego ojca, > dotad jest nieodwracalnie uposledzona po hekatombie, jaka > zrobil jej tatus i reszta Niemcow w Europie i na swiecie. M: Ona nie rozumie albo niechce zrozumiec, ze w 1945 jedna okupacje zamieniono nam na druga. Nasz Rzad w Londynie nie mial nic wspolnego z mordami czy gwaltami Czerwonej Armii. > Steinbach powinna wystapic do rzadu Niemiec o odszkodowanie > dla siebie i jej podobnych mentalnie poszkodowanych przez > hitleryzm. M: Mogla by tez wystapic do rzadu Rosji o odszkodowanie za bestialswo czerwonoarmiejcow ale Szkopom sojusz z Kacapami mily a wciaz mozna liczyc,ze Tusk da im co zechca. Postawa Papieza juz wielokrotnie wykazal, ze nie umywa on sie do naszego Jana Pawla II. On wiec kim jest ziomkowska holota ale zew przodkow sie odezwal. Odpowiedz Link Zgłoś
elf46 Re: Panie papieżu a kto był w Polsce przed szwaba 18.08.07, 21:03 katecheta napisał: > Takie gadanie oznacza że hitlerowcy napadli w 1939 roku na biednych niemców w P > olsce, czy tak?! Boże, widzisz i nie grzmisz z powodu takich niegodziwości?!! Gdyby był, to pewnie by zagrzmiał!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
suoap Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 19:25 Przeczytalam przemowienie Steinbach w oryginale i mowa tam jest o odpowiedzialnosci panstw a nie narodow. Calosc jednak i tak ma skandaliczna wymowe. Lektura roznych niemieckich wypowiedzi na ten temat wskazywalaby, ze II wojna to sie tak naprawde zaczela w 1944/1945, wczesniejsze wydarzenia komentowane sa mniej wiecej jednym ogolnikowym zdaniem: oczywiscie zbrodnie hitlerowskie byly ogromne... Jest to o tyle "zrozumiale", ze dla niemieckiej ludnosci cywilnej okropienstwa zaczely sie wlasnie od 1944 roku Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Jak najbardziej. 18.08.07, 19:30 Czytałem wspomnienia mieszkanki Prus Wschodnich. Ona latem 1944 była z rodzicami na wczasach. Wojna dla niej zaczęła się dopiero po powrocie do domu. Odpowiedz Link Zgłoś
noelkabat Re: Steinbach - antypolska i smierdzi nazizmem 18.08.07, 19:45 suaop ma racje, niestety, Niemcy juz zapomnieli, ze to oni rozpetali II Wojne Swiatowa i sa odpowiedzialni za smierc 30 mil ludzi, za zaglade Zydow europejskich i za zmiane granic wielu panstw. Jesli wysoki przedstawiciel UE i Papiez popieraja te antypolska Niemke Steinbach to zaczyna mi to przypominac nowa Jalte, nowa zdrade Polski. Przykro mi przyznac racje nienawistnym mi kaczorom, ale gdyby nie styl w jakim prowadza polityke zagranicznym, wydaje mi sie, ze tak nalezy rozmawiac z Niemcami. Musimy byc twardzi i pokazywac jaka Steinbach jest naprawde: rewanzystka i nacjonalistyczna jak hitlerowka. Odpowiedz Link Zgłoś
unamatita On nie jest moim papieżem. 18.08.07, 19:25 Nie chcę takiego papieża. To papież wszystkich frycoli, nie wszystkich chrześcijan. u. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Niech ten pogrobowiec nie kaleczy wiecej polskiej 18.08.07, 20:36 mowy.Okazal sie zwyklym niemieckim swintuchem. Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: Niech ten pogrobowiec nie kaleczy wiecej pols 18.08.07, 20:50 > Niech ten pogrobowiec nie kaleczy wiecej polskiej mowy.Okazal sie > zwyklym niemieckim swintuchem. Benedykt XVI mowi wyrazniej i zrozumialej po polsku niz Prezydent Polski Lech Kaczynski. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Ten niemiecki pan ksiadz... 18.08.07, 21:05 MOWI TAK PO POLSKU JAK MURZYN PO CHINSKU. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 durne szwaby, znowu gobelsowska propaganda 18.08.07, 19:26 1. jak mozna traktowac powaznie durniow na ktorych czele stoi baba - rzekomo wypedzona - urodzona w rodzinie kaprala i pomywaczki z Lufftwaffe okupujacych podczas II WS tereny II RP? 2. jak mozna traktowac powaznie durniow, majacych pretensje do Polakow o rzekome wypedzenia - podczas gdy w rzeczywistosci na rokaz swojego furhera uciekali tchorze w panice przed nadciagajaca armia czerwona? 3, w kwestii winy - warto durniom przypomniec przemowienie Goebelsa o wojnie totalnej "chcecie wojny totalnej" i entuzjastyczny odzew - chcemy, chcemy...... Wprowadzic dla pogrobowcow nazistow zakaz wjazdu na teren RP - ban dla Steinbach, Kocha i Poeteringa Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Gdzie jestes Michniku Redaktorze ? 18.08.07, 19:38 Gdzie jestes Geremku Profesorze ? Gdzie Mazowiecki Premierze ? Gdzie polscy europejczycy ? buzia w ciup ? bez kometarza ? moze jakis wykladzik na temat polskiego zascianka i postepowej europejskosci Niemiec ? Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Dschjenkujemy Tschi Eutsche Schwjenty !!! 18.08.07, 19:40 Polski Ojciec Święty - ikona nacjonalizmu polskiego. Niemiecki Ojciec Święty" - ikona nacjonalizmu niemieckiego. Odpowiedz Link Zgłoś
milena.rl Re: Dschjenkujemy Tschi Eutsche Schwjenty !!! 18.08.07, 19:42 Ataturk - ikona nacjonalizmu tureckiego. Turkmenbasha - nacjonalizmu turkmeńskiego :)) Odpowiedz Link Zgłoś
guru133 Re: Dschjenkujemy Tschi Eutsche Schwjenty !!! 18.08.07, 21:23 milena.rl napisała: > Ataturk - ikona nacjonalizmu tureckiego. > Turkmenbasha - nacjonalizmu turkmeńskiego :)) Nie obrażaj Ataturka, który z islamskiego zacofanego państwa uczynił Turcję państwem nowoczesnym. Odpowiedz Link Zgłoś
rtaj Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 19:47 Niemiec to niemiec nawet jak jest papieżem.Jak się boj to jest dobry a jak nie i jeszcze otrzyma właściwy rozkaz to znowu wymorduje kilkadziesiąt milionów ludzi,a następnie trzeba będzie go przepraszać za wysiłek z jakim to zrobił i rekompensować straty z tego wynikłe. TO SĄ SKUTKI POPRAWNOŚCI POLITYCZNEJ Odpowiedz Link Zgłoś
panzet w Niemczech 18.08.07, 19:53 Trzeba sie wczuc w sytuacje... w Polsce media na szeroka skale zajmuja sie problemami przestarzalymi, ubocznymi i do tego w sposob emocjonalny bo w koncu 99 % przesiedlencow w Niemczech a moze i wiecej jakby i mogla nie chcialaby do Polski zjazdy przsiedlencow sa postrzegane jak zjazd jakiegos wiekszego kolka hobbystow, normalny czlowiek szczegolnie mlodziez nawet nie widza o organizajach przesiedlencow ( co wie normalny Polak o zwiazku Stanislawiakow.. itp) Wspoczesne problemy leza gdzie indziej Wychodzisz do miasta .. a tu 90 % ludzi nie pochodzi z Niemiec czesto nie z Europy... zachowuja sie dla nas "jak dzicy" ale to tylko dla nas ... inne kultury jak z tym zyc... i ono sa aktywni .. cywilizuja sie i swoje kultury, i szerza je.. jesli sie z nimi dobrze zaprzyjaznisz.. namwiaja cie zeby przejsc na islam... tzn oni nasza kulture jeszcze mniej respektuja toleruja ja tylko tu w Niemczech... Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Nie sciemniaj... 18.08.07, 20:04 W Niemczech wszystko jest mozliwe wedle rozkazow.Kaza Niemcowi mordowac, to Niemiec morduje,kaza krasc, to kradnie.Taki to jest juz ten narod rzemieslnikow z laski ichniego Gotta. Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Opowiadasz bajki. 18.08.07, 20:06 Ten marginalny, niezauważalny zlot dojrzał papież. Cud jakiś czy co? Neofaszyści maszerują po ulicach, praktycznie bezkarni. Partia neofaszystowska jest reprezenntowana w parlamencie. Kto na nią głosuje? Czy chcecie czy nie, jesteście obarczeni tym co stało się w XX wieku. Jeśli islandczyk ubierze brunatną koszulę to nic nie znaczy, ale jeśli robi to Niemiec .... Odpowiedz Link Zgłoś
nfplakto Re: Opowiadasz bajki. 18.08.07, 20:17 > Neofaszyści maszerują po ulicach, praktycznie bezkarni. A za co ich karac? Za poglady? To tylko w Polsce sie za poglady karze, mozna nawet wyleciec z pracy za orientacje seksualna niezgodna z kosciolem. Przypomne ci: w USA tez faszystom wolno demonstrowac. To ten krajm ktoremu Polska lize dupe. > Partia neofaszystowska jest reprezenntowana w parlamencie. W Polsce tez. Nazywa sie LPR. A antysemita zostal powolany na stanowisko ministra edukacji. Codziennie odbywaja sie antysemickie audycje w radiu i telewizji z udzialem ksiezy. > Czy chcecie czy nie, jesteście obarczeni tym co stało się w XX wieku. Tak. I Niemcy dobrze o tym wiedza, doucz sie troche niemieckiej histori powojennej. Rozprawa z przeszloscia byla ostra (w zachodnich Niemczech), we wschodnich oczywiscie. Odpowiedz Link Zgłoś
edek47 Niemiecki ' pol-owczarek'... 18.08.07, 20:26 nie nadaje sie na adwokata dla Zydow, w AUSCHWITZ jego dziadek ich pilnowal , zeby nie uciekli. Odpowiedz Link Zgłoś
koneser10 Re: Opowiadasz bajki. 18.08.07, 20:27 bzdury piszesz - zwlaszcza o tej ostrej rozprawie z nazistowska przeszloscia - sprawdz w podreczniku jak rozprawiono sie chocby z bandyta pacyfikujacym Powstanie Warszawskie o nazwisku: von dem Bach-Zelewski. Zastanawia rowniez taki drobiazg jak to, ze na czele organizacji wypedzonych stoi baba, urodzona w polskiej Rumii pod Gdynia - w rodzinie kaprala z okupujacej Polske Luftwaffe..... Odpowiedz Link Zgłoś
suoap Re: Opowiadasz bajki. 18.08.07, 20:40 Ostra rozprawa z przeszloscia miala w Niemczech miejsce w 1968(!), a wiec dosyc dawno temu. Potem zaczal sie okres okres rozkwitu gospodarczego, sfrustrowanych (w tym takze polityka) bylo wiec niewielu. Temat wypedzonych pojawil sie w dyskusji publicznej wlasnie na fali frustracji zwiazanej z pogorszeniem koniunktury w Niemczech w okresie jakis ostatnich 10 lat. Ostra rozprawa z nazizmem jakos nie jest aktualna w tej dyskusi... Odpowiedz Link Zgłoś
ws21 Ostra rozprawa z historią. 18.08.07, 20:56 Szczególnie widać to na przykładzie Powiernictwa Pruskiego. Ponownie polecam lekturę wpisów kolegi o nicku "grba" w tym wątku. Jak to się stało, że mimo tego rozliczenia, kat Warszawy, chwalący się ze wymordował ćwierć miliona ludzi, był po wojnie burmistrzem i szanowanym obywatelem RFN? Był też oczywiście jednym z zalożycieli "Powiernictwa". Odpowiedz Link Zgłoś
staszko89 Re: Opowiadasz bajki. 18.08.07, 23:05 nfplakto napisała: > > Neofaszyści maszerują po ulicach, praktycznie bezkarni. > > A za co ich karac? Za poglady? To tylko w Polsce sie za poglady karze, mozna > nawet wyleciec z pracy za orientacje seksualna niezgodna z kosciolem. Przypomne > ci: w USA tez faszystom wolno demonstrowac. To ten krajm ktoremu Polska lize du > pe. S:hmmm...o ile mi wiadomo Parlament Eu. zakazał propagowania faszyzmu i komunizmu, oraz eksponowania symboli nazistowskich i sowieckich. Tak mi się coś zdaje, że Polska należy do Unii Eu, ale pewnie Pan wie lepiej > > > Partia neofaszystowska jest reprezenntowana w parlamencie. > > W Polsce tez. Nazywa sie LPR. A antysemita zostal powolany na stanowisko > ministra edukacji. Codziennie odbywaja sie antysemickie audycje w radiu i > telewizji z udzialem ksiezy. S:Ja bym użył słowa nacjonalistyczna lub antysemicka. Raczej wystrzegałbym się słowa narodowo-socjalistyczna. > > > Czy chcecie czy nie, jesteście obarczeni tym co stało się w XX wieku. > > Tak. I Niemcy dobrze o tym wiedza, doucz sie troche niemieckiej histori > powojennej. Rozprawa z przeszloscia byla ostra (w zachodnich Niemczech), we > wschodnich oczywiscie. S:Z tego co mówi nam ten artykuł raczej trudno pokładać nadzieję w niemiecką świadomość czym była II wojna światowa dla Polaków i innych narodów, które zostały odwiedzone przez "kulturalnych" i "cywilizowanych" Niemców. Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup007 Wypędzenia zaplanował wasz Hitler i caly narod 18.08.07, 20:00 niemieci go poparl, w jego imienu i z jego symobolami slonca maszerowal mordowal palil, strzelal do naszych intelektualistow. kradl nasz majtek narodowy, dziela sztuki, okradal koscioly defraudowal nasza wolnosc na generacje. Przekleci klamcy znad renu, Koch ty deutsche schwein poczytaj histore albo niech ci ja opowie twoj dziadek ktory harcowal po Polsce w tamtym czasie. Wy galgany wepchalyscie nas w sidla sowieckiej niewoli, poprzednio obracajac nasz kraj w ruine. Bez honoru klamcy. Jezeli zas papiez ich poblogoslawil to nie chece widziec tego czlonka hitlerjugend w naszym kraju jest on tak sprzedajny i zaklamany jak sprzataczka steinbach. Odpowiedz Link Zgłoś
repres1 Panie europośle Geremek, do dzieła. 18.08.07, 20:11 A może pan europoseł Geremek złoży wniosek o odwołanie faszysty z funkcji przewodniczącego PE? Przecież piewca faszyzmu nie może pełnić takiej funkcji. Nikt tak dobrze nie jednoczy Polaków wokół PiS-iorów jak faszyści, ubrani w "europejskość". Prawa człowieka? Jak się mają prawa Polaków, którym wyburzono miasta, spalono domy, zabito bliskich? Jak śmie ten skvrwysyn (a tylko spróbujcie wycenzurować to określenie)ubrany w biały berecik, wspierać faszystów? On też pobłogosławiłby Wermacht! Odpowiedz Link Zgłoś
doopajasiu Sztajn bach zaprojektował Hitler 18.08.07, 20:22 Terazb polacypowinni "pobłogoslawić" papieża grubym słowem Odpowiedz Link Zgłoś
sld_sld roznice Polskie Powiernictwo a Pruskie Powiernictw 18.08.07, 20:23 o... coz trudno sie dziwic ze Niemcy sie przebijaja a Polacy jak zwykle wymach*ja szabelka. Wystarczy porownac same panie przewodniczace... z Polski poslanka PISS wygladajaca jak zelazna dziewica nie potrafiaca nic powiedziec celnego i madrego, skoro wiadomo w czym jest problem to DLACZEGO Polska strona tj. rzad nic nie robi! Krzykami i obrazaniem nic sie nie zmieni! Odpowiedz Link Zgłoś
hanklo co ja mysle 18.08.07, 20:43 A ja do dyskusji dodam jedno slowo. Mnie to g... obchodzi. I tak od lat Polacy sie obrazaja, machaja szabelkami a na koncu i tak dostaja w d.... Z polskim szowinizmem najlepiej postapil. "dal w morde polskim politykam". Jestesmy slabi, biedni i glupi. I co z tym zrobimy??. Musimy zyc . Odpowiedz Link Zgłoś
da.wi581 Steinbach: Wypędzenia zaplanował Stalin, odpowi.. 18.08.07, 21:00 a my benkowi chcieliśmy wybaczyć HJ, że młodość, że wcielali siłą, a tu proszę... czym skorupka za młodu nasiąknie tym na starośc trąci, Polacy nie powinni stać pod oknem papieża w watykanie dopóki benek sie nie wytłumaczy amen Odpowiedz Link Zgłoś