marek123481 Polski syf to nie wina 1roku rzadzenia Kaczynskich 22.08.07, 15:32 tylko wynik SLD'owskiego PRL'u i lewacko oligarchicznej postkomuny ostatnich 15lat ,gdzie stoklosa mogl bez problemu wylewac gnojowice do rzeki a "biznesmeni" zasmiecac miasta megareklamami. Kto tego nie dostrzega ,niech naprawde lepiej zostanie w Anglii i podbija londynskie statystyki przestepczosci bo ludzi z IQ38 Polska nie potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
duet24 Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:33 żałuj, boś megakretyn , który wrócił nie wiadomo po co ? Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:33 Będzie teraz cykl artykułów jak to jest źle w Polsce za rządów Kaczorów.Kampania wyborcza w toku..... Odpowiedz Link Zgłoś
wkp7 Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:35 W Polsce żyje się wbrew pozorom co raz lepiej i dostatniej. Powoli ale jednak gonimy Anglię, której gospodarka trzyma się również dzięki imigrantom. Korupcji też z dnia na dzień mniej... a to dzięki Kaczorom. --- POPiS szansą dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
przemek25121970 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:37 Bez przesady z tym coraz lepiej, ale fakt , że postęp jest.I gospodarczo i np. polityka historyczna jest taka no... dostępna.Oczywiście manipuluje się nią trochę, ale które rządy tego nie robią i nie będą robić? Da się żyć w moim kraju. wkp7 napisał: > W Polsce żyje się wbrew pozorom co raz lepiej i dostatniej. Powoli > ale jednak gonimy Anglię, której gospodarka trzyma się również > dzięki imigrantom. Korupcji też z dnia na dzień mniej... a to dzięki > Kaczorom. > --- > POPiS szansą dla Polski Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:38 W zasadzie im więcej takich eloziomów wyjeżdża tym lepiej, coraz więcej pracy, zarobki rosną. TYLKO TE CENY nas wyprzedziły o dobre kilkanaście lat. Odpowiedz Link Zgłoś
vazz Naciagane, przekombinowane, slabe 22.08.07, 15:36 Co wogóle ten tekst miał znaczyć? Czy GW nie znalazła jakiegoś normalnego człowieka do rozmowy? Zapewniam,że na wyspy wyjechało wielu inteligentnych ludzi. Zreszta czytajac tekst ma sie wrażenie,że pisał to jakiś redaktor i przekombinował ;),zupełnie tak jakby gospodyni domowa próbowała zaspiewac gangsta rap ulicznym slangiem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vivian.darkbloom co za pretensjonalna stylizacja 22.08.07, 15:36 autor chciał sie wykreować na równego zioma, ale wyszło to mega sztucznie i żenująco. Odpowiedz Link Zgłoś
toolkien Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:36 co za wytworny, wykwintny i kunsztowny język. W jakim języku Ty mówisz? Wracaj do Anglii, jeśli tam ktoś rozumie Twój bełkot. Odpowiedz Link Zgłoś
inteligent-na GW chce złowić elektorat "ziomali". Jak nisko 22.08.07, 15:36 można upaść pchając się do koryta. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Musiał przyjśc czas kiedy przesadzą. 22.08.07, 15:43 I chyba właśnie nadszedł. Odpowiedz Link Zgłoś
cluniak Chyba sądzili że już czas na ostateczny cios. 22.08.07, 16:53 Nieco się jednak przeliczyli. Odpowiedz Link Zgłoś
tuqan11 Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:36 "Jestem patriotą" - gdyby nim był to by został, widać że nie znz tego pojęcia "Miasta tego kraju są megabrzydkie, [...]Ulice i miasta to chaos, pstrokate szyldy w nieładzie, zero ścieżek rowerowych, zero zieleni, sam beton, hałas i samochody" - ciekaw jestem gdzie on mieszkał bo ja nie znam takich miast w polsce Jeszcze mówi jak idiota widać że orłem w szkole nie był tylko jakimś "Zyziem" lub "grubym Bolem" Odpowiedz Link Zgłoś
pivkotrek Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:36 Jestem rocznik 81, skonczylem studia, zrobiłem podyplomowkę, teraz robie kolejną. Zarabiam miesięcznie około 4-5 na reke, z perspektywa duzej podwyzki w ciągu pol roku. Z Zyziem lub Bolem mam niewiele wspolnego, mieszkam w Rzeszowie - mieście, które się pięknie rozwinęło w ostatnich kilku latach - jest ładne, czyste i bezpieczne. Autor artykułu specjalnie sili się na maksymalne "uslangowienie" tekstu, gadając nawet pod blokiem z ziomkami nie słyszy się tylu udziwnien jezykowych. Jak ktoś się nie nadaje do niczego nie poradzi sobie, niewazne czy to w ANglii czy w Polsce, człowiek operatywny i przedsiebiorczy da sobie rade gdziekolwiek. Jesli ktos nie ma ambicji i preferuje zapieprzac fizycznie z magistrem w kieszeni i byc obywatelem 2 kategorii to jego wybor, ale wcale nie ma sie czym chwalic. Na marginesie - znam mnostwo ludzi z anglii - ciasniutkie mieszkania, brak imprez ze wzgledu na oszczednosci to jest czestsze niz to o czym mowi autor artykulu. Sorry ale jestes zapewne szczylem bardziej zainteresowanym "jaraniem" niz zrobieniem czegokolwiek pozytecznego, tym lepiej gdybys zostal w tej wymarzonej anglii. Odpowiedz Link Zgłoś
as200 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:37 "Nikt po was plakac nie bedzie" - Odpowiedz Link Zgłoś
bromba_bez_glusia Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 16:03 as200 napisał: > "Nikt po was plakac nie bedzie" - Odpowiedz Link Zgłoś
crichton1 Przykro czytać 22.08.07, 15:37 Proszę, nie zamieszczajcie więcej takich artykułów. Pozwólcie wypowiadać się ludziom, którzy mają coś sensownego do powiedzenia i potrafią wyrażać swoje myśli w jakimś języku, niekoniecznie polskim. Może być artykuł po angielsku, jeśli ktoś pisze poprawną angielszczyzną. Ale na Boga, tacy ludzie, którzy nie znają dobrze żadnego języka i do tego są porażająco przeciętni, budzą irytację i conajwyżej współczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
mgrfarmaceuta Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:37 Gdybyś znał język polski, może byś tu znalazł robotę... A tak, bez języka - trudno. Odpowiedz Link Zgłoś
jazzmatazz2000 Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:38 he he , ale kolo pojechal! ze niby tylko w Polsce kawalki zieleni w miescie sa obkupkane przez psy? czy on gdzies w Europie w wiekszym miescie byl, czy tylko w Anglii na wsi? przeciez psie kupy to zmora wiekszosci stolic Europy! wiem, na wlasne oczy widzialem ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
aasiek Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:38 Hm, a kolo to nie widział wcześniej, że blokowiska mamy tu brzydkie? \Ze dresy słuchają za stodołą disco polo? Ze pociągi osobowe to żart z podróżnych? Męczący ten tekst, w dodatku nie w ojczystym języku, a jakimś luzackim narzeczu... Gość pisze "wy" - nic nie robicie, żeby to zmienić, nikt tu do was nie wróci... Jak patrzę na to, jakie szopki odstawiają politycy, przyznaję rację. Ale nie tylko od polityków zależy jak ten kraj wygląda. Samemu już nie łaska nad tym popracować? Za trudno? Nikt nie mówił, że będzie łatwo. Fakt, że za wyjazdami kryją się różne historie, decyzje, ale generalnie - uciekać jest najłatwiej... Odpowiedz Link Zgłoś
pittu.wawa Żenujące 22.08.07, 15:38 Czy Wyborcza zbliża się już poziomem do Faktu, żeby zamieszczać teksty na takim poziomie? Odpowiedz Link Zgłoś
j_dobrowolska Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:38 Naucz się najpierw w języku polskim mówić, a potem dopiero pisz co Ci się w tym kraju nie podoba. Żal mi takich ludzi jak Ty! Nie każdy musi mieć imprezy i ananasy po 3zł, żeby być szczęśliwym. W Polsce można żyć bardzo dobrze, wiec wkurza mnie takie ciągłe narzekanie ludzi... Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: j_dobrowolska 22.08.07, 15:45 j_dobrowolska napisała: > Naucz się najpierw w języku polskim mówić, a potem dopiero pisz co Ci się w tym > kraju nie podoba. Żal mi takich ludzi jak Ty! Nie każdy musi mieć imprezy i > ananasy po 3zł, żeby być szczęśliwym. W Polsce można żyć bardzo dobrze, wiec > wkurza mnie takie ciągłe narzekanie ludzi... Jeszcze jeden przyczynek w wydaniu GW majacy na celu obrzydzanie Polski. Ten idiota chce sprawic celowo wrazenie, ze w Polsce jest tak zle iz wszyscy mlodzi juz powyjezdzali. Nigdy jeszcze w GW nie widzialem czegos pozytywnego o Polsce. To jest znamienne! PS - Zgadzam sie z Toba i pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
albion0012 Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:48 sorry ludzie, ale ja po tym artykule przestaję kupować GW, tym co oni ostatnio wypisują to nawet sie dupy nie chce podcierać!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mil1231 ta żydowska szmata to kompromitacja 22.08.07, 17:38 to goowno trzeba zdelegalizować, siedzibę przejąć, a pracowników tego zera wyj...na kopach na zbity pysk Odpowiedz Link Zgłoś
fotoamator13 nowy typ lewicowej publicystyki GW... 22.08.07, 15:40 ...pisanej przestępczym slangiem, bo do takiego środowiska adresowanej, w końcu lansowane przez GW "opcje polityczne" zyskują rekordowe poparcie nie gdzie indziej, tylko właśnie w więzieniach (przypomnijmy casus "prezydenta z Gdańska", poparcie w zakładach karnych ponad 90%) "trzym się ziom, klawa nawijka!" Odpowiedz Link Zgłoś
operacja_bobas Może autocenzura? 22.08.07, 15:43 Zgadzam się z autorem, ale uważam, że listy pisane takim językiem nie powinny być publikowane. To nobilituje taki język. Młodzież zawsze ma swój slang, ale to nie znaczy, że można go używać publicznie. Jak każdy zacznie używać swojego slangu w różnych sytuacjach, to przestaniemy się dogadywać. Odpowiedz Link Zgłoś
wesoly_siewca_pesymizmu Re: Może autocenzura? 22.08.07, 15:47 Tylko to jest z kreatora slangu, taki programik do udawania. Przynajmniej tak brzmi. Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:43 Wyborcza siega dna. Kampania obrzydzania Polski trwa w najlepsze (vide artykul Zuradzkiego). Do tego ten wulgarny jezyk zacpanego menela. Obrzydlistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg "Kampania obrzydzania Polski" 22.08.07, 15:46 Świetne określenie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 A co tu jeszcze mozna "obrzydzic"? 22.08.07, 15:53 wystarczy wyjechac na pare miesiecy do niektorych krajow i zobaczyc jak zyja tam ludzie, jak sie odnosza do siebie i do swojego otoczenia. co mozna obrzydzic w Polsce? chamstwo, syf, brud, szpanerstwo i prostactwo? Odpowiedz Link Zgłoś
capitalissimus Re: A co tu jeszcze mozna "obrzydzic"? 22.08.07, 15:56 > co mozna obrzydzic w Polsce? chamstwo, syf, brud, szpanerstwo i prostactwo? Wspolczuje otoczenia i znajomych. Moze czas zmienic towarzystwo? Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 Re: A co tu jeszcze mozna "obrzydzic"? 22.08.07, 16:05 capitalissimus napisał: > Wspolczuje otoczenia i znajomych. Moze czas zmienic towarzystwo? moze? chamy i prostaki zostana miedzy soba. oni i tak nie maja z tym problemu. Odpowiedz Link Zgłoś
mar-len-ecz-ka Wyjedź z Polski. Będzie jednego prostaka mniej 22.08.07, 16:42 i wielu odetchnie z ulgą. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 ze ty akurat "prostakami" rzucasz:-) 22.08.07, 22:20 widac po twoim jezyku jaka z ciebie "dama" :-))) forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=67856477&a=67861507 Odpowiedz Link Zgłoś
bosman_plama Re: Nikt wam tutaj z Anglii nie wróci 22.08.07, 15:43 Coś mi podróbką ten tekst pachnie. Jeśli jednak jest prawdziwy, to umiarkowanie wart uwagi. Autor wyciąga wnioski z powierzchownych (delikatnie mówiąc) obserwacji, przekłamań, jest niekonsekwentny. Np. powtarza odwołanie do Rumunii, z zaznaczeniem, że tam był więc wie, iż tam lepiej, by na końcu jednak uczynić z owej Rumunii zestawienie na gorsze (IV Rumunia). Przy okazji - ciekaw jestem, gdzie autor w Rumunii był, że stwierdził, iż tam lepiej. Rumunia jest pięknym krajem, bez dwóch zdań, jeżdżę tam często. Ale in plus w porównaniu z Polską pod względem rozwoju gospodarczego wciąż nie wypada. Jeśli porównać miejscowości podobne pod względem wielkości i zaludnienia też nie. Ale tak naprawdę dyskwalifikuje ten tekst zwrot: "Wy". "Wy coś z tym zróbcie", "wy to naprawcie" itd. itp. Jeśli nie jesteś dziennikarską fantazją, koleś, to spadaj gdzie sobie chcesz i już tam zostań, zamiast czekać aż "my" coś za Ciebie zrobimy. Bo wyraźnie należysz do tych, którzy uważają, że wszystko im się należy, bo tak. Szerokiej drogi. Odpowiedz Link Zgłoś
infomozg Wspaniałe podsumowanie. 22.08.07, 15:48 Nie rozumiem dlaczego GW próbuje nas przekonać, że jesteśmy najgorsi na świecie? Bo przy władzy jest nie ten co trzeba? Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 A od kogo jestesmy lepsi? 22.08.07, 15:54 infomozg napisał: > Nie rozumiem dlaczego GW próbuje nas przekonać, że jesteśmy najgorsi > na świecie? A od kogo jestesmy lepsi? I w czym? Odpowiedz Link Zgłoś
mar-len-ecz-ka Skoro byscie najorszym lumpem na świecie 22.08.07, 16:45 tw twój fetysz, nie będę z tym dyskutowała. Ale trzymaj proszę gębę na kłódkę za granicą, bo nie chcę by mnie postrzegano przez pryzmat takiego durnia jak ty. Odpowiedz Link Zgłoś
rzydzio54 Jezyk "damy" he he he 22.08.07, 22:22 mar-len-ecz-ka napisała: > trzymaj proszę gębę na kłódkę za granicą, bo nie chcę by mnie > postrzegano przez pryzmat takiego durnia jak ty. a ty za granice lepiej nie wyjezdzaj bo jak tylko otworzysz "gebe" to kazdy po dwoch slowach sam sie przekona jaki z ciebie "duren" i "prostak". Odpowiedz Link Zgłoś
bartlex Polski degenerat na emigracji 22.08.07, 15:43 To właściwy tytuł tego artykułu. Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Artykuł - nieudana podróba 22.08.07, 15:44 To nie jest język z pokolenia 80-85 ale z pokolenia 90-95. Ten co napisał ten tekst - jakiś gryzipiórek - niech się wysłowi normalnie bez takiej żenady. Odpowiedz Link Zgłoś
barbara444 GW to 5ta kolumna spod sztandaru Michnika 22.08.07, 15:47 i pisze o RP najgorsze rzeczy jakie mozna. Odpowiedz Link Zgłoś
jah.rastafari.jest.mym.panem Moi drodzy krytycy- apel do was 22.08.07, 23:17 placebo99 napisał: > To nie jest język z pokolenia 80-85 ale z pokolenia 90-95. Ten co > napisał ten tekst - jakiś gryzipiórek - niech się wysłowi normalnie > bez takiej żenady. Ello, Dziwi mnie wasz atak na to jak ludzie dziś mówią. Idźcie sobie do jakichś ziomków na waszym osiedlu i sobie spokojnie z nimi pogadajcie. Oni nie mówią tak jak wy, wy mówicie "hochpolnisch", "bbc Polish", językiem mediów. Kto tak pisze, kto tak ciśnie? Czy wy komunikujecie się z ludźmi tylko przez media? Ello Ello przecież można tak po prostu, ludzie stoją na dworze, u was na osiedlu, i sobie gadają. Wyjdzcie do nich zamiast gnić z waszymi "mediami", otwórzcie się na nich, na to co mają do powiedzenia. Może nagle stwierdzicie że nie są "brudasami" tyko też myślą, i miejscami bardziej ynteligentnie od was. Że to wy żyjecie w kościosłoniowej wieży zbudowanej z uprzedzeń do człowieka inaczej ubranego, inaczej mówiącego. Nosicie inne ciuchy, prasujecie koszulkę na kancik, włączacie telewizor i trzesięcie tyłek za każdym razem gdy przechodzicie koło nich. Jakby coś fuknęli do was to byście się zlali ze strachu tak się ich boicie. A się boicie, bo ich nie znacie, bo nie macie zaufania do ludzi. I nawet nie wiecie jacy oni sa naprawdę. Kiedyś byłem takim dziwnym człowieczkiem który czytywał "Rzeczpospolitą", i wyczytał w niej gdzieś tam wreszcie że tacy ludzie to "brudasy, lenie". A oni często są sprytniejsi od was, słuchają muzy która uczy że nie hajs jest celem w życiu, że inne rzeczy są drogę do szczęścia. Tylko że ja do tego doszedłem jakąś dekadę temu. A mam dziwne wrażenie że wy żyjecie w świecie obaw, uprzedzeń, nieufności, niepewności. Weźcie ku..a wyjdźcie przed swój blok. bless ya. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 Syf to wina PRL'u i postkomuny (czyli lewicy) 22.08.07, 15:45 To nie kaczynscy rzadzili tym krajem od 1945 az do 2005 ,tylko rozne odcienie jednej a tej samej lewicowo oligarchicznej grupy. to nie kaczynscy pozwalali Stoklosie na wylewanie gnojowicy gdzie popadnie i to nie IV RP nie wybudowala w polsce ani jednej autostrady czy stadionu w ostatnich 20 latach... Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 L_E_W_I_C_A 1945-2005------------------------ ----- 22.08.07, 15:55 Tutaj szukac winnych. Odpowiedz Link Zgłoś
marek123481 Geremek 1950 PZPR / 2000 MSZ -> kolo sie zamyka 22.08.07, 16:03 To samo dotyczy innych dzialaczy ,ktorzy rzadzili polska od 1945 do 2005 z malymi przerwami.... Odpowiedz Link Zgłoś
mlaszczacy.kaczor Re: Syf to wina PRL'u i postkomuny (czyli lewicy) 22.08.07, 16:03 Kaczorom na pohybel!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś