polonus3 23.08.07, 07:10 Dlaczego dziwnym trafem zydzi pracujacy w tych budynkach zachorowali w tym dniu i nie przyszli do pracy? To juz od samego poczatku bylo mowione i jakos dziwnie przemilczane przez odpowiednie sluzby winne wyjasnienia tego?! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
28plk7b Re: Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 23.08.07, 08:09 Bo zostali ostrzeżeni przez Al Kaidę.Chodziło o ukaranie głupich amerykanów ,którzy ulegają Żydom. polonus3 napisał: > Dlaczego dziwnym trafem zydzi pracujacy w tych budynkach zachorowali > w tym dniu i nie przyszli do pracy? To juz od samego poczatku bylo > mowione i jakos dziwnie przemilczane przez odpowiednie sluzby winne > wyjasnienia tego?! Odpowiedz Link Zgłoś
szcz9 Re: Tak, tak, Polonus, Elvis żyje! 23.08.07, 08:19 Tylko przeniósł się na inna planetę, bo na tej płaskiej ziemi, która podpierają cztery żółwie nie mógł już wytrzymać. Bajeczka, która powtarzasz byłaby zabawna, gdyby nie śmierdziała tak dziećmi Hitlera. Odpowiedz Link Zgłoś
halev Re: Tak, tak, Polonus, Elvis żyje! 23.08.07, 08:23 Hm, tyle że gdyby nie zamach na WTC, to nie byłoby "powodu", żeby ruszyć na Wschód na wojenkę. Sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum To nie Al Kaida 23.08.07, 09:37 No mnie juz nikt nie przekona ze to byla Al kaida lub jakas inna grupa terrorystyczna ktora ukradla samolot przy pomocy plastikowych nozy. USA potrzebowalo dobrego powodu zeby pojechac po rope. Dlaczego kamery przed pentagonem praktycznie niczego nie zarejestrowaly a te z hotelu czy stacji benzynowej zostaly skonfiskowane przez pracownikow CIA? A dziura w niczym nie przypomina tej od samolotu? A budynek WTC rozpadl sie zupelnie jak te burzone precyzyjnie przez zawodowych pirotechnikow? :) W necie (emule) sa filmiki na ten temat. Wystarczy poszukac. Bardzo ciekawe analizy. Odpowiedz Link Zgłoś
srpnov A widiział ktoś może "Idiokrację"? :) 23.08.07, 09:54 Nazywanie tego zaniedbaniami jest śmieszne. To mi wygląda na kompletną bezmyślność. Stany zaczynają wyglądać jak w tym filmie. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: To nie Al Kaida 23.08.07, 10:08 > No mnie juz nikt nie przekona ze to byla Al kaida lub jakas inna grupa > terrorystyczna ktora ukradla samolot przy pomocy plastikowych nozy. USA > potrzebowalo dobrego powodu zeby pojechac po rope. Nazywanie sprawcy akurat "al-kaida" czy jakkolwiek inaczej nic nie zmienia. Ja twierdze, ze samo istnienie tzw. "al-kaidy" jest pretekstem, bardzo wygodnym pretekstem, dla usa i jego wasali do ataku na kolejne kraje: - Afganistan (nikt nie powie, ze powodem wojny jest rurociag, bo jest w zanadrzu wygodna al-kaida, nie? talibowie sa pasztunami, zadanie wydania osamy jako sposob uniknieca wojny bylo nierealne, przeciez pasztunski kodeks honorowy tego zabrania), - Irak (al-kaida miala miec rzekomo powiazania z saddamem, a teraz podsyca wojne domowa, ktora tylko powoduje rozbicie ruchu oporu w tym kraju, a dla usa jest pretekstem by tam siedziec przez nastepne lata), - Somalia (terrorysci islamscy powodem do interwencji etiopii, lokalnego wasala usa) - Iran: "Amerykanie nieoficjalnie rozpoczęli już wojnę w Iranie - podaje telewizja ABC. Wg tej stacji, władze USA wspierają terrorystów Al-Kaidy, którzy przeprowadzają ataki na terytorium Iranu." serwisy.gazeta.pl/swiat/1,34254,4038198.html Gdyby al-kaida chciala zaszkodzic usa, to by sie zwyczajnie rozwiazala, przestajac byc pretekstem do czegokolwiek. A tak tylko usa pomaga... Wnioski nasuwaja sie same... A gdyby ktos mial watpliwosci czy rzad usa jest w stanie poswiecic zycie wlasnych obywateli by tylko miec wygodny pretekst do wojny, to niech poczyta o operacji Northwoods: "According to ABC News and government documents on Operation Northwoods, America’s top military leaders drafted plans to kill innocent people and commit acts of terrorism in US cities to trick the public into supporting a war against Cuba in the early 1960s. Approved in writing by the Pentagon Joint Chiefs, Operation Northwoods even proposed blowing up a US ship and hijacking planes as a false pretext for war." www.wanttoknow.info/operationnorthwoods Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie Al Kaida 23.08.07, 23:56 Pisac sobie mozna rozne bzdury i rozni scenarzysci na tym zarabiaja. Tak czy inaczej Busch w czasie pierwszej kampanii wyborczej w 2000 jako jedne z punktow programu oglosil redukcje personelu wojskowego USA poza granicami kraju i az do wrzesznia 2001 nie robil zadnych ruchow, ktore by temu zaprzeczyly. Wedlug ciebie - oczywiscie dla niepoznaki czyz nie tak, albo ,ze to sama CIA wystapila przed szereg !!! ??? Bzdura!!!! Gdyby im az tak zalezalo na pierwszym lepszym pretekscie to mogli wykorzystac zamachy na ambasady USA w Kenii i Somalii w 1998 albo na okret US Cole stacjonujacy w Adenie w 2000 ,gdzie zginelo 7 marynarzy. Wszystkie te zamachy byly w swietle prawa miedzynarodowego zamachami na TERYTOTIUM USA i co - i nic... Juz w 1996 Sudan chcial USA przekazac na tacy ben Ladena i co ??? Administracja Clintona widziala mnostwo przeszkod prawnych. Nie cuduj juz moze i zajmij sie czyms sensowniejszym bo sie niezdrowo podniecasz! Odpowiedz Link Zgłoś
thebigzumzum Re: To nie Al Kaida 24.08.07, 09:44 A te obelgi to po co? Jak masz sensowne argumenty to po co lajnem rzucasz, chamie? Sloma z butow ci wystaje. Pozatym mowisz ze na okrecie zginelo 7 marynarzy. Na ulicach miast stanow zjednoczonych dziennie ginie tyle osob w roznych strzelaninach i tam jakos nikt wojska nie wysyla. Zreszta zabicie 7 marynarzy nie wydaje sie byc dobrym powodem zeby najezdzac na cale panstwo. Sami amerykanie powoli przestaja wierzyc w ta Bushowska (nie Buschowska) propagande. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: To nie Al Kaida 23.08.07, 23:47 No coz ktos komus za te "analizy" placi a takie jak ty niedojdy sie tym epatuja... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Tak, tak, Polonus, Elvis żyje! 23.08.07, 09:59 > Hm, tyle że gdyby nie zamach na WTC, to nie byłoby "powodu", żeby ruszyć na > Wschód na wojenkę. Sama nie wiem, co o tym wszystkim myśleć. Przypomniec nalezy (tak mimochodem...) pewne akta jeszcze z lat szescdziesiatych: "According to ABC News and government documents on Operation Northwoods, America’s top military leaders drafted plans to kill innocent people and commit acts of terrorism in US cities to trick the public into supporting a war against Cuba in the early 1960s. Approved in writing by the Pentagon Joint Chiefs, Operation Northwoods even proposed blowing up a US ship and hijacking planes as a false pretext for war." www.wanttoknow.info/operationnorthwoods Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Tak, tak, Polonus, Elvis żyje! 23.08.07, 23:45 Nie mysl wogole. Co ma wojenka z zamachem. Bezposrednim skutkiem zamachu byla inwazja na Afganistan a nie na Irak. W Afganistanie USA nie maja zadnych innych interesow niz zniszczenie sily Talibow. Przyczyna inwazji na Irak byly niezalatwione sprawy sprzed dziesieciu lat i malo spolegliwe zachowanie Husajna bo juz nawet nie zloza ropy, te sa w obfitosci a Arabii Saudyjskiej gdzie jest duzo spokojniej. Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Tak, tak, Polonus, Elvis żyje! 23.08.07, 23:42 Wymysl moze jakas inna kosmologie a nie ta ze slupami, bo to juz nudne! !!! Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj Teorie spiskowe 23.08.07, 08:17 1.podobno jest coś nie tak z grą na giełdzie przed atakiem 2.zdjęcia radujących się z zamachu Palestyńczyków były nieprawdziwe 3.właściciel WTC 4.zachowanie Busha 5.atak na pentagon i wiele innych podejrzanych niejasności a teraz kto najlepiej wyszedł na całej akcji - żydzi i arabscy szejkowie. żydzi dostali sojusznika a szejkowie wyższe ceny za ropę o poważnych zyskach z firm produkujących broń nie wspomnę. no i klan Bushów zarobił nieźle. takie wiadomości można znaleźć w sieci. powinien ktoś godny zaufania np. z GW zweryfikować to. myśle ,że niezły temat na Duży Format. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Teorie spiskowe 23.08.07, 10:20 > a teraz kto najlepiej wyszedł na całej akcji - żydzi i arabscy szejkowie. żydzi > dostali sojusznika a szejkowie wyższe ceny za ropę o > poważnych zyskach z firm produkujących broń nie wspomnę. > no i klan Bushów zarobił nieźle. Polecam film: pl.youtube.com/watch?v=puWqNJI8Mjo&mode=related&search= Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek obu wam gratuluje udzialu w antysemickim delirium 23.08.07, 12:06 polonusa - ktory jest ewidentnie czlowiekiem chorym. I ewidentnie jego przypadlosc jest zarazliwa..... Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: obu wam gratuluje udzialu w antysemickim deli 23.08.07, 13:06 > obu wam gratuluje udzialu w antysemickim delirium Nie poczuwam sie. Niektorzy potrafia wyciagac debilne wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: obu wam gratuluje udzialu w antysemickim deli 23.08.07, 13:09 A... jeszcze jedno. Dzis blyszczysz wiedza slownikowa ;) Masz moze jakas definicje tego "antysemickiego delirium" czy znowu opierasz sie na jakichs wlasnych (nazwijmy to) "przemysleniach"? Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Re: Teorie spiskowe 23.08.07, 16:57 zdjecia radujacych sie z zamach na WTC marokanczykow (w Holandii) byly jak najbardziej prawdziwe Odpowiedz Link Zgłoś
mateo51 Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 23.08.07, 09:14 a co CIA zrobilo w tym kierunku??obejrzyjcie ilm dokumentalny "11 wrzesnia,niewygodne fakty" ja po obejrzeniu tego filmu zmienilem zdanie.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek polonusie, idz do psychiatry 23.08.07, 09:25 a jeszcze lepiej do kosciola i popros Boga, aby pozwolil Ci pozbyc sie nienawisci. Ktora jest sprzeczna z nauka Kosciola. Naszego Kosciola. Pozdrowienia i zyczenia powrotu do zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: polonusie, idz do psychiatry 23.08.07, 16:03 > a jeszcze lepiej do kosciola i popros Boga, aby pozwolil Ci pozbyc > sie nienawisci. ----------------------------------- A co z twoja nienawiscia do Islamistow? Bog Ci nie pomogl? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek mam prawo sprzeciwiac sie podrzynaczom gardel 23.08.07, 16:13 i pragnac, aby nie dostawali w swoje rece calych panstw i ich ludnosci (jak wygladaly ich rzady w Afganistanie wiele razy opisywalem) - polonus natomiast nienawidzi Zydow wszystkich razem i kazdego z osobna, niewazne, kim sa i co robia. To jest pewna roznica. No, ale rzecz jasna, ty takze wierzysz w zydowskie spiski, wiec do kogo ta mowa.... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Masz milowac swoich wrogow 23.08.07, 16:28 Tak glosi chrzescijanska religia, nie wiem czy jest ona tez i twoja. Tak poza tym to nie kazdy muzulmanin to podrzynacz gardel. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swoje" 23.08.07, 16:53 ale powiedzial takze "Oddajcie Cezarowie co nalezy do Cezara", uznajac tym samym wladze doczesna, ktora ma obowiazek bronic ludzi przed niebezpieczenstwem, nedza i innymi zlymi przygodami. Jezus powiedzial takze, aby dawac swiadectwo wiary, nawet za cene zycia - ale nigdy nie powiedzial "dajcie sie wyrznac jak barany". Jestem wiec gotow milowac swoich wrogow - jak tylko zostana zwyciezeni. Poza tym Jezus byl doskonaly - ja nie jestem. Oczywiscie, ze nie kazdy muzulmanin to podrzynacz gardel - Twoj pierwszy post do mnie mowil o ISLAMISTACH, nie o muzulmanach. ISLAMISCI to dla mnie EKSTREMISCI MUZULMANSCY, tzn. np. Al Qaida, liderzy rezimu iranskiego, talibowie afganscy, bojownicy trybunalow islamskich w Somalii, Hamas, Hezbollah, bojownicy GIA (islamskiej grupy zbrojnej) z Algierii, etc. etc. To tylko niewielka czesc ludnosci muzulmanskiej - aczkolwiek niestety rosnaca w sile. A co TY sadzisz o pierwszym wpisie w tej dyskusji (czyli o wpisie polonusa)? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 23.08.07, 17:08 > ale powiedzial takze "Oddajcie Cezarowie co nalezy do Cezara", ---------------------------------- W twoim rozumieniu tych slow oznacza to oddajcie Bogu swieczke a diablu ogarek :-) A slyszales o tym, ze nie mozna dwom panom sluzyc? > A co TY sadzisz o pierwszym wpisie w tej dyskusji (czyli o wpisie > polonusa)? ---------------------------------- Myslalem, ze masz juz wyrobione zdanie jakie prezentuje poglady i nie chcialbym tu ciebie zbyt rozczarowywac. Tekst polonusa jest stereotypowy i prymitywny. Chlopak slyszal, ze gdzies w jakims kosciele dzwonilo, ale ze zostaly z tego tylko same antysemickie popluczyny. Nawet nie sililbym sie odpowiadac. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 23.08.07, 17:24 jesli uwazasz, ze nie mozna byc jednoczesnie chrzescijaninem i obywatelem jakiegos kraju (tzn. zbiorowosci ludnosci na danym terytorium, majacej wlasna odrebnosc i wlasne interesy, zdolnej do obrony swojej niezaleznosci) zyjacym w swiecie realnym, czyli niedoskonalym - to niestety, w mysl tej opinii jedynymi prawdziwymi chrzescijanami sa mnisi z zakonow kontemplatywnych.... Czyzbys pisal z klasztoru kartuzow? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 23.08.07, 18:03 > jesli uwazasz, ze nie mozna byc jednoczesnie chrzescijaninem i > obywatelem jakiegos kraju... ----------------------------------------- Absolutnie niczego takiego nie twierdze, jak tez i obca jest mi klasztorna asceza. Bycie chrzescijaninem zobowiazuje do przeciwstawiania sie zlu. Jezeli twoja wladza sprowadza twoj kraj na zla droge to nie mozesz bezmyslnie sie jej poddawac. Masz swoje sumienie i rozum. Bezsensownym jest cytowanie "oddajcie cesarzowi co cesarskie" i manipulowanie tych slow na wlasny, trudny do pojecie uzytek. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek tyle, ze ja uwazam, ze moj kraj idzie dobra droga 24.08.07, 10:18 wiec nie widze dlaczego mialbym sie z tym nie zgadzac. Uwazam takze, ze Cezarowie 37 krajow uczestniczacych w dzialaniach w Afganistanie maja absolutna racje i tocza wojne o sluszna sprawe - wiec nie widze nic w nauce Chrystusa, co by mi przeszkadzalo ich dzialania popierac... Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: tyle, ze ja uwazam, ze moj kraj idzie dobra d 24.08.07, 13:53 > wiec nie widze dlaczego mialbym sie z tym nie zgadzac. Uwazam > takze, ze Cezarowie 37 krajow uczestniczacych w dzialaniach w > Afganistanie maja absolutna racje i tocza wojne o sluszna sprawe - > wiec nie widze nic w nauce Chrystusa, co by mi przeszkadzalo ich > dzialania popierac... ------------------------------------ No wlasnie w tym jest problem, ze w zabijaniu niewinnych ludzi nie widzisz niczego zlego. Dla ciebie to sa tylko wiory lecace w "slusznej sprawie". Popierajac mordercow bierzesz krew pomordowanych na swoje sumienie. Malo tego, ze popierasz mordercow, Ty wolasz o kolejna wojne. Tym samym stajesz sie wspoludzialowcem zbrodni. Z ta mysla zycze Ci milego samopoczucia. Odpowiedz Link Zgłoś
kijwoko Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 23.08.07, 17:22 > Jezus [..] > nigdy nie powiedzial "dajcie sie wyrznac jak barany". Cos ci chyba umknelo. I to najwazniejsze przeslanie Jezusa: "jezeli ci ktos skrzywdzi, to nadstaw drugi policzek". > Poza tym Jezus byl doskonaly - ja nie jestem. Tak, Jezus byl wielki, ty jestes za maly zeby go zrozumiec. Moze wiec powinienes przestac cytowac jego nauki na wyrywki?!? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 24.08.07, 10:03 oh, a to ty jestes akurat wystarczajaco duzy, zeby go zrozumiec? Ostroznie kiju - pycha to pierwszy z grzechow glownych, nazywany takze ulubionym grzechem Szatana. A skoro juz zeszlo na nauki biblijne, to jeszcze cos dla Ciebie i plorga - wystrzegajcie sie falszywych prorokow.... Moze wiec byscie przestali szukac wiadomosci o otaczajacym was swiecie na youtube i byscie zaczeli czytac jakas w miare wiarygodna gazete? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Jezus powiedzial "Milujcie nieprzyjacioly swo 24.08.07, 13:59 > Moze wiec byscie przestali szukac wiadomosci o otaczajacym was > swiecie na youtube i byscie zaczeli czytac jakas w miare > wiarygodna gazete? ------------------------------------- Co dla Ciebie jest miara wiarygodnosci gazety? Zasobnosc portfela wydawcy? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek miara wiarygodnosci gazety 24.08.07, 14:21 oto proponowane srodki mierzenia wiarygodnosci: 1. Ilosc kaczek dziennikarskich na jakie sobie pozwala (im mniej, tym lepiej). 2. Ilosc razy, kiedy przylapuje sie ja na otwartym klamstwie (im mniej, tym lepiej) 3. Naklad - w zasadzie im wyzszy tym lepszy, gdyz ludzie na dluzsza mete sami odsiewaja ziarno od plew (nawet jesli istotnie niektore najgorsze bulwaruwy maja duzy naklad) 4. Czas jaki utrzymala sie gazeta na rynku (ten sam powod co wyzej). Moje ulubione dzienniki sa dosc stare: Le Figaro - powstalo w 1826 roku New York Times - powstal w 1851 roku Le Monde - zalozony w grudniu 1944, ale przejmujacy szate graficzna i ogolny model dziennika Le Temps powstalego w 1861 roku 5. Moja wlasna opinia o wiarygodnosci mediow, wynikajaca z - bede nieskromny - wcale niezgorszej wiedzy o swiecie. Nie zawsze zgadzam sie z tym co pisza nawet moje ulubione dzienniki i czasem lapie je na tym, ze probuja mi robic wode z mozgu (tak bylo zwlaszcza w czasie wojen w Jugoslawii). Ale te trzy ktore wymienilem, nawet jesli dwa z nich (NYT i Le Monde) maja linie polityczna inna niz moja, to moim zdaniem najbardziej wiarygodne zrodla informacji o otaczajacym nas swiecie sposrod calej prasy codziennej. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: miara wiarygodnosci gazety 24.08.07, 15:40 > 1. Ilosc kaczek dziennikarskich na jakie sobie pozwala (im mniej, > tym lepiej). ---------------------------------- Hm... chyba na bierzaco prowadzisz statystyki takowych, bo nie sa one liczba stala dla wiekszosci gazet. Kryterium bez sensu. > 2. Ilosc razy, kiedy przylapuje sie ja na otwartym klamstwie (im > mniej, tym lepiej) ---------------------------------- A co z tym kiedy sie nie przylapuje a klamia? Nie jestes w stanie zweryfikowac prawdziwosci podawanych informacji. Kryterium bez sensu. > 3. Naklad - w zasadzie im wyzszy tym lepszy, gdyz ludzie na > dluzsza mete sami odsiewaja ... ---------------------------------- Wiec jednak portfel wydawcy. Tak myslalem. Ludzie czesto lubia czytac chlam, czy to zwieksza wiarygodnosc pisma, ktore takowy oferuja? > 4. Czas jaki utrzymala sie gazeta na rynku ---------------------------------- Nie widze zadnego zwiazku z wiarygodnoscia. Staz klamcy nie sprawia, ze jego klamstwa staja sie blizsze prawdy. > 5. Moja wlasna opinia o wiarygodnosci mediow, ---------------------------------- Twoje widzimisie, powinno chyba stac na pierwszym miejscu. > bede nieskromny - wcale niezgorszej wiedzy o swiecie. ---------------------------------- Bez komentarza. Calosc mozna by sprowadzic do jednego stwierdzenia. Wiarygodne media to te, ktore Ty uwazasz za takie. Te ktorych Ty nie uznajesz sa niewiarygodne. Calosc zamyka sie w oblednym kole tak jak twoja "niezgorsza" wiedza o swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek OK, a jak ty wybierasz wiarygodne zrodla? 24.08.07, 15:47 ciekawym wielce Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: OK, a jak ty wybierasz wiarygodne zrodla? 24.08.07, 16:37 Otoz drogi Macku, nie ma czegos takiego jak wiarygodne media. Kazda informacje trzeba weryfikowac poczawszy od informacji z innych zrodel, a skonczywszy na zwyklej logice i elementarnym zdrowym rozsadku. Jezeli jakas gazeta napisze ci, ze nad Nilem zaobserwowano latajace krokodyle. To chyba w to nie uwierzysz? A co jezeli taka informacje napisze wiekszosc oficjalnych mediow? Zaczniesz watpic w swoj zdrowy rozsadek i wszystko to co wiesz na temat swiata? Dla mnie wiarygodnym zrodlem bedzie opinia biologa, poparta racjonalnym uzasadnieniem. Nie wazne czy opublikuje ja znany dziennik, czy pokaze sie ona na Youtube. Dla Ciebie wystarczy duzy naklad gazety, staz na rynku, ewentualnie stosunkowo niska klamliwosc na przestrzeni jakiegos czasu? Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek beda swinia, zapytam o szczegoly 24.08.07, 16:44 a jak wyselekcjonujesz wiarygodnego biologa? Musisz przeciez na czyms sie oprzec.... A jesli to nie jest wiarygodny biolog, tylko facet ktory jest gotow potwierdzic byle co za kase? Jak na przyklad bardzo wielu naukowcow wynajetych przez wielkie korporacje do nieustannego kwestionowania efektu cieplarnianego i roli przemyslu w jego nasilaniu sie? W pewnym momencie musisz jakiemus zrodlu zaufac, albo zaufac wlasnej wiedzy, wlasnemu rozsadkowi, wlasnemy instynktowi, wreszcie wlasnej subiektywnej ocenie realiow... Nie da sie sprawdzic bezstronnie wszystkiego, bo kto sprawdzi "bezstronnnych specjastow"? A kto sprawdzi tych, co beda ich sprawdzali? Nie wierze we WSZYSTKO co podaja zrodla jakie uznaje za wiarygodne - ale jesli w nich czytam jedno, a w zrodlach innych (zwlaszcza marginalnych) slysze co innego, to raczej ufam tym pierwszym. A latajce krokodyle istnieja - nazywaja sie smoki. Wiem o tym bo wiele utrupilem grajac w Dungeon and Dragons. A swoja droga kiedy sobie wreszcie zalozysz wizytowke? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: beda swinia, zapytam o szczegoly 24.08.07, 17:37 > a jak wyselekcjonujesz wiarygodnego biologa? Musisz przeciez na > czyms sie oprzec.... A jesli to nie jest wiarygodny biolog, tylko > facet ktory jest gotow potwierdzic byle co za kase? ----------------------------------- Kazdego da sie zweryfikowac, nikt nie zyje w izolacji od spoleczenstwa. Jezeli jest naukowcem to jest uczelnia ktora ukonczyl, sa ludzie z ktorymi pracuje. Oczywiscie nie mozna zaufac komus kto nie ma zadnego zaplecza na poparcie swojego autorytetu i nagle pojawil sie znikad, chociaz pomimo tego, jego poglady mozna zweryfikowac w oparciu o ogolnie dostepna wiedze naukowa. Jezeli ow rzekomo latajacy krokodyl nie ma skrzydel to wszelkie przeslanki beda wskazywac na to, ze nie moze on latac, a podana prasowa informacja jest bujda. Jezeli do danego naukowca przylaczaj sie kolejni potwierdzajac jego wersje, to bede bardziej sklonny im uwierzyc, niz innej grupie naukowcow "dowodzacych", ze cos co jest fizycznie niemozliwe jest prawda. Dowodzenie czegos sprzecznego z rzeczywistoscia jaka znamy (niemozliwego fizycznie), swiadczy o nieuczciwych intencjach dowodzacego. Zaden autorytet oficjalnych mediow tu nie pomoze. > Nie wierze we WSZYSTKO co podaja zrodla jakie uznaje za > wiarygodne - ale jesli w nich czytam jedno, a w zrodlach innych > (zwlaszcza marginalnych) slysze co innego, to raczej ufam tym > pierwszym. ---------------------------------- Ja sklonie sie do tego co ma bardziej racjonalne uzasadnienie, a nie tylko cos tak nieuchwytnego jak wiarygodnosc zrodla. > A latajce krokodyle istnieja - nazywaja sie smoki. Wiem o tym bo > wiele utrupilem grajac w Dungeon and Dragons. ---------------------------------- Zdazylem juz poznac, ze lubisz wirtualna rzeczywistosc. Ja tez lubie, ale staram sie jej nie mieszac z prawdziwym swiatem. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek Re: beda swinia, zapytam o szczegoly 24.08.07, 17:47 plorgu, moj drogi, ty ZYJESZ w wirtualnej rzeczywistosci, gdyz odrzucajac swiat taki jaki jest ciagle weszysz za spiskami. "Zdazylem juz poznac, ze lubisz wirtualna rzeczywistosc. Ja tez lubie, ale staram sie jej nie mieszac z prawdziwym swiatem." Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: beda swinia, zapytam o szczegoly 24.08.07, 17:58 > plorgu, moj drogi, ty ZYJESZ w wirtualnej rzeczywistosci, gdyz > odrzucajac swiat taki jaki jest ciagle weszysz za spiskami. ----------------------------------- Tak, ludzie sa sprawiedliwi i uczciwi, a swiat dzieli sie na wspaniala Ameryke i reszta podlego zwlaszcza muzulmanskiego swiata :-) w/g Macka Historia swiata, to historia nieustajacych spiskow kolego. Jak bys nie wiedzial co to spisek to sprawdz tutaj: sjp.pwn.pl/lista.php?co=spisek Odpowiedz Link Zgłoś
ihateschool ty polonus mój szwagier był Żydem i zginął 23.08.07, 09:29 w budynku 2 chcesz w morde antysemicki palancie? jak sam nie umiesz nic w życiu to nie zwalaj sukcesu innych na ich religię, polaczku Odpowiedz Link Zgłoś
stawo73 Poluźnij beret ,dotleń mózg i zacznij myśleć 23.08.07, 11:12 Zanim następnym razem zaczniesz pisać takie podsycone antysemityzmem brednie,przejrzyj imienną listę ofiar zamachu na WTC,np tutaj: www.cnn.com/SPECIALS/2001/memorial/lists/by-name/index.html Myślę jednak ,że Ciebie nie przekonają nawet tak typowe zestawienia żydowskich imion z zydowskimi nazwiskami jak: Joshua Aron,Aron Horwitz czy Naomi Leah Salomon. Ty wolisz wierzyć ,że kilka tysięcy osób dzień wczesniej dostało telefon z Mossadu z ostrzeżeniem o zamachu i nikt z nich się nie wygadał.Nikt z nich nie chciał uratować swoich kolegów ,znajomych ,przyjaciół, z którymi wspólnie pracują,bo przecież żydzi nie mają przyjaciół tylko interesy. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 23.08.07, 16:24 Najwazniejsze bledy CIA to te, ze wszystko wyszlo na jaw, mozna by napisac z punktu widzenia prowadzonych przez nich akcji. Szczescie to dla nas, ze mozemy poznac naszego prawdziwego wroga. CIA - cocaine import agency, stworzyla Al Kaide i posluguje sie ich najemnikami w tajnych, brudnych operacjach amerykanskiego rzadu. Niestety jest jeszcze wielu naiwnych wierzacych w bajki o wszechmogocej organizacji Al Kaidy, kiedy tymczasem to caly czas ta sama przeswietna CIA-da. "... agenci CIA nie zdołali umieścić żadnego swojego człowieka w strukturach al Kaidy" ------------------------------------- To nazwalbym tekstem 21 stulecia! Czy kto moze odpowiedziec na proste pytanie: poco mieliby umieszczac tzw. "swojego czlowieka" w we wlasnej organizacji? Osama Bin Laden vel Tim Osman jest/byl ich agentem od samego poczatku istnienia AL Kaidy. Odpowiedz Link Zgłoś
takinie3 CIA nie schwytala prawdziwych sparwcow zamachu na 23.08.07, 16:59 Amerykanow. Nie byli nimi bynajmniej alkaidowcy, tylko "sami swoi", jak juz dowiedziono. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek a kto tego dowiodl, agent Mulder? 24.08.07, 10:19 czy agentka Scully (bo od 8-go sezonu to ona zaczela wierzyc, wczesniej byla sceptyczna...)? Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: a kto tego dowiodl, agent Mulder? 24.08.07, 14:02 darthmaciek napisał: > czy agentka Scully (bo od 8-go sezonu to ona zaczela wierzyc, > wczesniej byla sceptyczna...)? ----------------------------------- Przestan Macku bujac w oblokach i zejdz z kinowej fikcji na ziemie. Odpowiedz Link Zgłoś
tarura Patałachy, wiedzieli wszystko zawczasu 23.08.07, 17:53 wiedzieli że stoją wieżowce wiedzieli że latają samoloty a nie wiedzieli że samolot może wlecieć w wieżowiec a teraz też wszystko wiedzą - i nic nie robią co za brak wyobraźni Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Patałachy, wiedzieli wszystko zawczasu 23.08.07, 18:13 Aczkolwiek wypowiedz twoja nie jest zbyt powazna, odpowiem, ze 11 wrzesnia przeprowadzano cwiczenia "na temat" - porwany samolot uderza w WTC. Takim to tylko dziwnym trafem Al Kaida wybrala dokladnie ten sam dzien i te sama godzine na swoje zamachy. Jezeli znasz troche rachunek prawdopodobienstwa to sobie policz jakie jest prawdopodobienstwo takiego "zbiegu okolicznosci". Zeby bylo jeszcze ciekawiej cwiczenia antyterrorystyczne w Londynie 7 lipca, tez doczekaly sie identycznego "zbiegu okolicznosci". Odpowiedz Link Zgłoś
farmer_mendoza Inzynierowie i architekci twiedza, ze to bylo 23.08.07, 18:22 kontrolowane wyburzenie. blip.tv/file/306082/ Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: Inzynierowie i architekci twiedza, ze to bylo 23.08.07, 19:57 > kontrolowane wyburzenie. -------------------------------------- Tylko zadne oficjalne media o tym nie powiedza. Dozwolona jest tylko jedna wersja wydarzen - Bin Laden w jaskini. Odpowiedz Link Zgłoś
darthmaciek ano, obejrzalem sobie kawalek tego filmiku 24.08.07, 17:06 ten dobry czlowiek duzo i fajnie mowi, ale wszystkie jego argumenty rozbijaja sie o jeden podstawowy fakt - nigdy wczesniej nie bylo takiegu wydarzenia. Nigdy tak wysokie budynki nie zostaly uderzone przez samoloty wypelnione po brzegi paliwem, wiec nigdy nie bylo takiego pozaru ani takich szkod wyrzadzonych strukturze budynkow przez pierwotne uderzenie. W zwiazku z czym jego wczesniejsze doswiadczenia jako architekta nie na wiele sie przydaja - nigdy nie mial z czyms takim do czynienia, wiec nie moze wiedziec jak dany budynek sie zachowa. I jeszcze - nie inzynierowie i architekci, lecz ten mily pan i paru jego fanow twierdza, ze dwie wieze padly od ladunkow wybuchowych. Panowie, nie marnujcie czasu - ten caly film ma chyba z godzine. A domyslam sie, ze ogladacie takich wiele.... ja rozumiem, ze czasem trzeba sie oderwac od rzeczywistosci. Ale od tego jest kino. Odpowiedz Link Zgłoś
plorg Re: ano, obejrzalem sobie kawalek tego filmiku 24.08.07, 17:53 > ten dobry czlowiek duzo i fajnie mowi, ale wszystkie jego > argumenty rozbijaja sie o jeden podstawowy fakt - nigdy wczesniej > nie bylo takiegu wydarzenia. ----------------------------------- Jakie sa twoje argumenty? Ze nigdy wczesniej nie bylo pozaru wiezowca, a moze taki, ze samolot nigdy nie trafil w budynek? Czy moze taki, ze tak naprawde to nawet Ci sie nie chce posluchac co ma do powiedzenia, z gory zakladajac, ze jest to nieprawda? > nigdy nie mial z czyms takim do czynienia, wiec nie moze wiedziec > jak dany budynek sie zachowa. ----------------------------------- Od tego sa podstawowe prawa fizyki, ktore pozwalaja przewidziec jak dana struktura sie zachowa, nawet jezeli nigdy cos takiego wczesnie nie mialo miejsca. Czy jezeli cos nigdy wczesniej nie mialo miejsca daje to prawo do spekulowania, ze prawa fizyki przestaly obowiazywac? Poza tym dla mnie jezeli cos ma piora, gdacze i znosi jajka to jest to kura. Tobie oficjalne media potrafia wmowic, ze to pies. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszn3 Z kim nie rozmawiam, to każdy już wie.. 23.08.07, 21:00 Z kim nie rozmawiam, to w zasadzie każdy już wie i jest w dużej mierze przekonany, że sam rząd USA był w pełni świadom i maczał palce w tym ataku.. .. a na górze wciąż cicho.. jak gdyby nigdy nic.. tego nie rozumiem.. wciąż siedzimy w tym Iraku teraz w Afganistanie i sami dokładamy cegiełkę to tego chyba największego spisku w dziejach ludzkości :/ Odpowiedz Link Zgłoś
kapitan.kirk Zamach na WTC to sprawka Marsjan 23.08.07, 21:59 Wystarczy zapoznać się ze spisem nazwisk ofiar, żeby zorientować się, że nia ma wśród nich ani jednego człowieka urodzonego na Marsie lub noszącego marsjańskie nazwisko. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
przytomny2 Re: Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 23.08.07, 23:40 Kurcze .... kolejny "nawiedzony", taaak ,al Kaida na uslugach Mosadu ...puknij sie w czolko i zmien plyte bo ta juz slysze od szesciu lat i dalej nie mam zamiaru... Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates22 Re: Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 24.08.07, 09:23 CIA pokazało swoje możliwości . Jedynie co CIA potrafi dobrze robić do rozpieprz. Specjalizacja tej organizacji to destabilizacja na świecie ,obalanie rządów co przy budżecie tej organizacji nie jest zbytnim problemem. CIA stworzyło al Kaidę tak jak Wałęsa pluralizm.:))) Ogólnie wspierają organizacje prawicowo eksternistyczne a potem się dziwią w USA ,że chcieli dobrze a wyszło jak zawsze. A kij im w oko.:)))) Talibowie wiedzą przynajmniej o co walczą. Odpowiedz Link Zgłoś
trzy-kolory Czego nie zrobiła CIA przed 11 września 03.09.07, 08:25 Nelson DeMille m.in. w żywiole ognia czy Grze Lwa bardzo trafnie analizuje sytuację o CIA też ma wiele do powiedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś