1zorro 24.08.07, 07:46 ciezko im przyjdzie te rece pokazac...Ubabrane gownem i krwia....Tak sie nawet SLD nie zeszmacil. I to jest najtragiczniejsze. Ponowie pogrobowcy Solidarnosci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chirlider PiS pogrobowcy Solidarności ???? 24.08.07, 07:58 PiS pogrobowcy Solidarności ???? nie bliźnij publicznie. to jest jakaś osobna linia, jak neandertalczycy, zbieranina ludzi którzy uwierzyli w TKM Kaczyńskiego. 1zorro napisał: > Ponowie pogrobowcy Solidarnosci... Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: PiS pogrobowcy Solidarności ???? 24.08.07, 08:11 tak? To przejzyj zyciorysy tych panow to zobaczysz ilu bylo w Solidarnosci! Chyba tylko na zqasadzie "statek plynie i gowno sie przylepia i mowi: fajnie plyniemy..." Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 raczej pogrobowcy PRLu przesiaknięci socjalizmem 24.08.07, 08:51 wystarczy popatrzeć, jak lekką ręką wydają publiczne pieniadze i windują wydatki socjalne przy jednoczesnym braku jakichkolwiek reform Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: PiS pogrobowcy Solidarności ???? 24.08.07, 10:58 1zorro napisał: > tak? To przejzyj zyciorysy tych panow to zobaczysz ilu bylo w > Solidarnosci! Chyba tylko na zqasadzie "statek plynie i gowno sie > przylepia i mowi: fajnie plyniemy..." niestety zgadzam się z Tobą,szkoda że tego nie przewidzieliśy a teraz najgorszy bazar i wstyd,oby jak najprędzej się to skończyło Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Amnezja. 24.08.07, 09:29 Jak dobrze, że "GW" nie pamięta rządów Millera i Belki. Jak dobrze mieć tak wybiórczą pamięć. Jak dobrze będzie, gdy znów SLD wróci. Jak dobrze być hipokrytą. Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Re: Amnezja. 24.08.07, 09:51 wiesz co? Nigdy nie bylem i nie jestem zwolennikiem SLD, ale takiego gowna jak teraz to nawet za ich "panowania" nie bylo. A jak widzieli, ze "przegieli pale" to sie poddali a Miller ustapil. Porownaj teraz kaczorow.... Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa A wiesz co 24.08.07, 10:37 Wiosną 2006 PiS złożył wniosek o rozwiązanie Sejmu. Już wtedy opozycja mogła się pozbyć tego "g...wna". I co. Nic. Teraz też w Sejmie PiS złożył wniosek o rozwiązanie Sejmu. I co. I nic. PiS chce zniknąć, a opozycja nie chce do tego dopuścić. To jest dopiero paranoja. Miller się poddał, a o Belce nie słyszałeś, za jego władzy popierająca go partia SLD była w opozycji do samej siebie. Ale tego nie nazwiesz przegięciem pały. Odpowiedz Link Zgłoś
zegrz Re: A wiesz co 24.08.07, 11:20 A co PiS zrobił z wnioskami opozycji o rozwiązanie sejmu? Gdzie leżą? A wniosek o usunięcie marszałka? Czy Dorn nie ma krzty honoru? PiS chce "zniknąć" ale na własnych warunkach, tak by nie ponieść konsekwencji swoich poczynań w najbliższych wyborach! Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Konsekwencje 24.08.07, 11:36 Skutki poniesie i ty nad urną wydasz werdykt, także ja i wszyscy, którzy widzą, co widzą. Wnioski leżą w szufladzie. Czy niezgodnie z prawem, z Konstytucją? To bezwzględna walka (w ramach prawa) i czego oczekujesz. PiS się kompromituje, ale i opozycja w identycznej mierze. I ci, i ci warci siebie. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: Konsekwencje 24.08.07, 11:50 urtasa napisał: > Skutki poniesie i ty nad urną wydasz werdykt, także ja i wszyscy, > którzy widzą, co widzą. Wnioski leżą w szufladzie. Czy niezgodnie > z prawem, z Konstytucją? Kiedy większość posłów podpisuje się pod wnioskiem o odwołanie marszałka sejmu, wniosek taki musi być głosowany niezwłocznie. Obecne postępowanie Dorna to bezczelna uzurpacja. Poza tym, nie zauważyłem, aby GW - jak to próbujesz insynuować - opowiadała się za powrotem SLD do władzy. Sądzę, że wypisujesz takie rzeczy, bo chcesz odwrócić uwagę od tematów istotnych - nie podoba ci się dyskusja na temat nadużyć obecnego układu, więc krzyczysz, że GW popiera komuchów. To prymitywna strategia, typowa dla zacietrzewionych wyznawców ideologii kaczystowskiej, którzy nie potrafią zrozumieć, że ta ideologia i te metody są już skompromitowane. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Czy potrafisz? 24.08.07, 12:15 Czy umiesz pokazać przepisy prawne, które łamie Dorn? Epitet "bezczelna uzurpacja" chyba nie jest tym przepisem? Wedle mnie, temat najistotniejszy to nieistnienie SLD. PiS-u nie popieram, bo nie umie doprowadzić do delegalizacji SLD. Nie jestem zatem "zacietrzewionym wyznawcą ideologii kaczystowskiej". Jestem wrogiem PiS-, ale hańba to istnienie SLD. "GW" swą formułą nieczepiania się Jaruzelskiego odpowiada za to, co się dzieje w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo typowe PiSdackie zawracanie gitary 24.08.07, 13:59 urtasa napisał: > Czy umiesz pokazać przepisy prawne, które łamie Dorn? Epitet > "bezczelna uzurpacja" chyba nie jest tym przepisem? A więc twoim zdaniem pracami sejmu może kierować człowiek, który utracił zaufanie posłów ??? Pseudoprawnicza ekwilibrystyka słowna przesłania ci chyba fakt istnienia pewnych zasad, które być może nie zostały sformułowane wprost w żadnych przepisach, ale z pewnością wynikają z zapisanych w Konstytucji fundamenalnych zasad ustrojowych RP. Nasze państwo jest demokracją parlamentarną, a to oznacza, że wola reprezentantów narodu stoi ponad instrumentalnie traktowanymi przepisami porządkowymi. W kwestiach tak kluczowych, jak obsada stanowiska decydującego o przebiegu prac parlamentu, stosowanie naciąganej interpretacji tych przepisów w celu ograniczenia suwerenności Sejmu jest jaskrawą, bezczelną uzurpacją (przy okazji: "bezczelna uzurpacja" to nie jest epitet misiaczku). > Wedle mnie, temat najistotniejszy to nieistnienie SLD. A zatem jesteś w zdecydowanej mniejszości. Jak wszyscy ekstremiści, nie umiesz odróżnić tego, co obiektywnie ważne, od tego, co do rangi "tematu" urasta tylko w twoich oczach, na skutek twoich subiektywnych uprzedzeń i kompleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa iedsupo, a więc nie umiesz 24.08.07, 15:17 Czyli nie potrafisz przytoczyć prawa, które łamie Dorn. Swoją nieumiejętność przykrywasz epitetem pod moim adresem "pseudoprawnicza ekwilibrystyka", stosujesz zatem sofistykę. I na zdrowie. Ps. Ciekawe, czy podobnie jak w stosunku do Dorna myślałeś, gdy Cimoszewicz chował wnioski większości posłów do szuflady? Chyba wtedy nie mówiłeś, że ogranicza suwerenność parlamentu... Mój ekstremizm w niczym nie jest ani gorszy, ani lepszy od twojego umiarkowania. Mam swoje poglądy, ty masz swoje. Dobrze, że ty wiesz, co jest obiektywnie ważne. Ja takiej wiedzy nie mam. Jestem zwolennikiem Heraklita, więc może się domyślasz, co to znaczy... "twoich subiektywnych uprzedzeń i kompleksów" - Uważam, że jestem doskonały i że niczego mi nie brak (jeśli chodzi o moje życie); jeśli wyobrażenie własnej doskonałości można nazwać kompleksem, to niech ci będzie... Ps 2. Z PiS-em nic mnie nie łączy, np. chcę maksymalnego ograniczenia Państwa, totalnej prywatyzacji, zwłaszcza oświaty i lecznictwa. Jeśli to jest ideologia PiS-u, to niech ci będzie, iedsupo. Ps. 3 Jeśli można, spróbuj odwrócić mój nick, może to ci coś powie (ja twój odwróciłem). Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: Amnezja. 24.08.07, 11:15 jak dobrze również nie być urtasem. I GW i my wyborcy co trzeba pamiętamy i Millerowi i Belce. Ale potrafimy również porównać wyczyny tych dwóch panów z innymi dwoma - bliźniakami. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa No wiesz! 24.08.07, 11:41 Być mną?!!! Jeśli ktoś chciałby być mną, to natychmiast wolałbym mieć ogon, aby mu się chciało upodabniać do mnie. Wyczyny bliźniaków to pestka wobec wyczynów Belki, Millera i Kwaśniewskiego. Lepszy najgorszy pisowiec od najlepszego eseldeowca. To mój wybór, a jaki twój - guzik mnie to obchodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Re: No wiesz! 24.08.07, 11:45 jestem wdzięczny, że cię mój wybór nie interesuje, aczkolwiek bez sensu jest wówczas uczestniczenie w takich rozmowach.pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Twoje wybory 24.08.07, 12:18 To, co wybierasz, nigdy mnie nie zainteresuje, bo inaczej bym naruszył twą wolność. Natomiast spór o to, co się wydarza w Polsce i dlaczego ma sens. To dwie różne sprawy. Odpowiedz Link Zgłoś
twilightzone Najpierw pokażcie ręce 24.08.07, 09:37 Co do meritum, pełna zgoda, ale minus ze znajomości klasyki literatury fantastycznej... ;) Wbrew obiegowej opinii, Frankenstein to nazwisko naukowca, który dopiero stworzył wspomnianego "potwora"... Ale oczywiście, po drobnej zmianie akcentów, analogia będzie jak najbardziej celna i prawidłowa... ;))) Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
piesek.leszek ciekawe czy Kurscy leją się w domu za poglady ? 24.08.07, 09:50 Jak można mieć tak dwa różne światopoglądy ? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski dec 24.08.07, 10:09 Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski decydowalo paru protegowanych pana Adama M. i pora przyjac to do wiadomosci zamiast udzialac nikomu niepotrzebnych rad. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 10:27 junkier napisał: > Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski decydowalo paru > protegowanych pana Adama M. i pora przyjac to do wiadomosci zamiast > udzialac nikomu niepotrzebnych rad. xxxxxxxxxxxxxxxx Dam Ci dobrą radę-=-zamknij dziób. Odpowiedz Link Zgłoś
pos3gacz Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 10:29 junkier napisał: > Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski decydowalo paru > protegowanych pana Adama M. i pora przyjac to do wiadomosci zamiast > udzialac nikomu niepotrzebnych rad. xxxxxxxxxxxxxxx Wiesz już może -co jest cięższe? 1 kg żelaza czy 1 kg pierza??? Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro Junkier, ty w ogole obserwujesz co sie dzieje? 24.08.07, 10:33 czy tak po prostu walisz w klawiature od rana blem, blem? Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski dec 24.08.07, 10:40 Oczywiscie ze obserwuje. I mam niezly oglad sytuacji. Odpowiedz Link Zgłoś
tmkmk Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:11 > Oczywiscie ze obserwuje. I mam niezly oglad sytuacji. z kancelarii premiera? czy z palacu prezydenta? co ty biedaku bedziesz robic jak sie zmieni rzad i stracisz etat? Odpowiedz Link Zgłoś
alan.ski Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:36 A ten junkier to nie jest przypadkiem galba? Pisze służbowo, pełna impregnacja na rzeczywistość. Szkoda dyskutować. Kiedyś ktoś napisał: galbomi tam jeszcze innym (wymieniał) nie odpowiadam. Warto do tego powrócić. Jakiś poziom powinien obowiązywać wystarczy, że mamy dno w polityce. Junkier do przedpokoju. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:52 Eeee, no co ty, fajnie jest w niego ponapier.dalać. Ja np. doskonale bawię się obserwując jego reakcje na niektóre słowa kluczowe. Spróbuj np. w odpowiedzi na jego post umieścić słowo "endecja"... ;) Bawmy sie tym póki można, bo podejrzewam, że wraz z upadkiem IV Rzeszy Pospolitej wszystkie kaczystowskie gów.na spłyną jak bozia przykazała do ścieku. Odpowiedz Link Zgłoś
kaza40 Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:01 junkier napisał: > Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polski decydowalo paru > protegowanych pana Adama M. i pora przyjac to do wiadomosci zamiast > udzialac nikomu niepotrzebnych rad. masz rację tu rady są niepotrzebne tylko szbkie zmiany mogą nas uratować od totalnej kompromitacji Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:35 Dobra rada dla ciebie: stul pysk endecki zdrajco, wypierdku i pachołku pedofilskiej mafii z Watykanu. I zrób to teraz po dobroci, póki jeszcze ładnie prosimy, bo po wyborach - jak już wsadzi się do pierdkla wszystkich budowniczych Tysiącletniej IV Rzeszy Pospolitej - będziesz mógł co najwyżej cienko piszczeć, jak ci panowie pod celą dupę przeflancują. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 11:40 Narodowa Demokracja jest najbardziej patriotyczna formacja w dziejach polski a polskojezyczni kuglarze sa neigodnie nawet zeby wypowiadac to slowo. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 12:03 Endecja to najbardziej zdradziecka i antypolska formacja w historii. To nazistowscy i komunistyczni kolaboranci oraz zwolennicy zbliżenia z zawsze wrogą Polsce Rosją (de facto podporządkowania naszego kraju Moskwie). To sługusy czarnej mafii z Watykanu, które w sporze Państwa Polskiego z Kościołem Rzymskokatolickim zawsze stoją po stronie pedofili w czarnych sukienkach (tak jak ty, ćpunie, bronisz szui Rydzyka, który obraził Prezydenta RP). Program edeckich faszoli zamykając nas w piekle nacjonalizmu skazuje nas na rolę pariasa wśród cywilizowanych narodów. Najbardziej patriotyczną organizacją okazuje się lewica, bo to lewicowy rząd ostatecznie wprowadził nas do rodziny cywilizowanych narodów europejskich, dzięki czemu dostaliśmy niepowtarzalną w historii szansę wykonania gigantycznego skoku cywilizacyjnego. Odpowiedz Link Zgłoś
prawieemeryt Najpierw pokażcie ręce 24.08.07, 11:01 Panie redaktorze Szanowny! Ich ręce to Pan zobaczy kiedy będą Pana nimi wrzucać do mamra. W tej partii specjalistą od pokazywania ślicznych, czyściutkich rączek jest pański braciszek. Ja nie mam nic z tego powodu do Pana bo wiem, że wybierać to można sobie pezyjaciół a brat jaki się urodzi sk-yn takiego trzeba przyjąć. Ale fakty są fakty, to tak na marginesie. Odpowiedz Link Zgłoś
urtasa Fakty? 24.08.07, 11:44 Fakt jest taki, że PiS chciał rozwiązania Sejmu w 2006. Paranoicy z opozycji się temu sprzeciwili. To hańba dla opozycji. "Ich ręce to Pan zobaczy kiedy będą Pana nimi wrzucać do mamra." - ośmieszasz się tymi słowami. Twój problem. Odpowiedz Link Zgłoś
junkier Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 12:14 Antykoscielny lajdaku, pieklo cie pochlonie i nie przypuszczam zeby kogokolwiek to martwilo. Odpowiedz Link Zgłoś
klusujacy.hipopotam Re: Skonczyly sie czasy kiedy o przyszlosci Polsk 24.08.07, 12:20 Jakie piekło? Opowiastki o piekle, które serwuje nam pedofilska mafia z Watykanu, to tak naprawdę historyjki do straszenia półdzikich niepiśmiennych bliskowschodnich pastuchów sprzed 3000 lat. Trzeba mieć nieźle narąbane pod kopułą - albo po prostu być kleszą ścierą, jak każdy endek - żeby wierzyć w ten chłam. Odpowiedz Link Zgłoś
fkonop Stajnia Augiasza. 24.08.07, 13:53 Mam wrażenie, że pan redaktor nie rozumie związku frazeologicznego, którego użył. Stajnia Augiasza była bowiem niewątpliwym sukcesem Herkulesa, dokonanym metodą brutalną i zdecydowaną. W zestawieniu z poprzednimi zdaniami nie ma ten oneliner żadnego sensu, świadczy tylko o słabej znajomości mitologii, czy nieposiadaniu Kopalińskiego słownika w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
katczerwonychszmat Najpierw się zastrzelcie 26.08.07, 09:45 UBeckie psy ujadają czegoś się obawiają ta czerwona hołota widać że się miota czuje się zagrożona bo Polski nie pokona Odpowiedz Link Zgłoś