xabc123 Wilcze zęby Tuska 25.08.07, 15:45 Minęły dwa lata a Kaczki pi_erdolą dalej dokładnie to samo co wtedy. Mam wrażenie że stoimy w miejscu, ale tak naprawdę cofamy się do tyłu. Jak się obejrzy zjazd paryjny PiS, to przypomina się zjazd PZPR. xabc Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Wilcze zęby Tuska 25.08.07, 15:48 tow. Kaczynski uwaza swoich wyborcow za idiotow, co zreszta sie zgadza, ale wciska jednoczesnie jaki polski narod jest madry :) W ten sposob mamy ugruntowanie glupoty. xabc123 napisał: > Minęły dwa lata a Kaczki pi_erdolą dalej dokładnie to samo co wtedy. Mam > wrażenie że stoimy w miejscu, ale tak naprawdę cofamy się do tyłu. Jak się > obejrzy zjazd paryjny PiS, to przypomina się zjazd PZPR. > > xabc Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Wilcze zęby Tuska 25.08.07, 16:07 Tłumaczył to niedawno amerykański socjolog David Ost, autor książki o upadku „Solidarności”. „W systemie demokratycznym sztuka polityki polega na tym, że KTOŚ musi ludziom wyjaśnić, dlaczego jest im źle – tłumaczył Ost. – Jeżeli lewicowe i liberalne siły tego nie zrobią, to pozostawiają otwarte drzwi dla prawicy. Polska prawica zaczęła mówić robotnikom, że ich gniew jest słuszny, potwierdzała, że dzieje im się krzywda. Ale mówiła, że jest im źle tylko z powodu komunistów, ateistów, agentów – nie z powodu kapitalizmu! Prawica dokonała zamiany – wroga ekonomicznego, będącego rzeczywistą przyczyną pauperyzacji robotników, zastąpił wróg polityczny”. To wyjaśnia priorytety Kaczyńskich. Oni nie mają zamiaru poprawiać polskiego kapitalizmu, poprawiać kondycji warstw biedniejszych, budować Polski sprawiedliwszej. Oni uważają, że te warstwy nie potrzebują chleba, że wystarczy dać im igrzyska. A w roli chrześcijan, których egzekucja ma służyć uciesze tłumu, obsadzili swych politycznych przeciwników, których dobiera się w zależności od potrzeby. Dlatego tak kluczowy jest w państwie Kaczyńskich aparat ścigania. I monopol na ściganie i stawianie zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Wilcze zęby Tuska 25.08.07, 16:40 obawiam sie, ze pisanie takiej tresci na tym forum, gdzie 90% uzytkownikow ma podobne mniemanie jest zwykla strata czasu. Probuj moze wyrazic swoje "poparcie" na www.blizejludzi.pl :)) Bedzie wesolo, choc tam cenzura pracuje w pocie czola. Choc mi udalo sie przemycic "poparcie" takiej tresci: "Panie Premierze, Panie Prezydencie. Broncie Polski, bo obrona Polski to obrona Boga! NIE wszelkiej masci dewiantom, heteroseksualistom, pederastii, obcej i wewnetrznej agenturze. NIE korupcji, prywacie, nepotyzmowi, kapitalizmowi, wszechobecnemu laicacji, faszyzujacemu ekoterroryzmowi. NIE wciaz aktywnej ubecji, grupom nacisku, nierownomiernemu rozkladowi wygospodarowywanego bogactwa narodowego, zlodziejstwu, proletariatowi, dzikiemu liberalizmowi. NIE zagranicznemu kapitalowi, autarkii, bezmyslnej prywatyzacji, trwonieniu potencjalu Narodu, libertynizmowi, czerwonobrunatnorozowej hydrze trojglowej, podkopywaniu fundamentow wzrostu, atakowi na Kosciol i Polske Putamadre (06.08.2007) Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Przeciwieństwem liberalizmu nie jest solidarność, 25.08.07, 15:46 jak próbuje nam wmówić Nowe Wcielenie Geniusza Karpat, ale zamordyzm. Jeżeli solidarność ma polegać na wzajemnym inwigilowaniu się, podsłuchach i podglądach, śledzeniu i węszeniu, robieniu z Polski państwa policyjnego, to odpowiedż na pytanie "Polska solidarna czy liberalna" jest oczywista. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje I jeszcze jedno: system postkomunistyczny 25.08.07, 15:55 kontynuuje w Polsce PiS. "Czwarta RP" w wizjach jej proroków jawi się jako lustrzane odbicie PRL-u, jako PRL z przeciwnym znakiem. Ten sam biurokratyczny centralizm, ten sam prymat ideologii nad gospodarką, ten sam etatyzm, socjalizm, kolektywizm i zamordyzm, te same rządy biernych, miernych ale wiernych, ten sam zabobonny kult państwa, władzy państwowej, rządzącej partii i jej wodza - wszystko to samo, tylko podlane innym ideologicznym sosem. No ale, jak powiada klasyk myśli politycznej PiS-u, "ciemny lud to kupi". Niestety, ten nieświeży towar wciąż znajduje nabywców. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: I jeszcze jedno: system postkomunistyczny 25.08.07, 16:08 Tłumaczył to niedawno amerykański socjolog David Ost, autor książki o upadku „Solidarności”. „W systemie demokratycznym sztuka polityki polega na tym, że KTOŚ musi ludziom wyjaśnić, dlaczego jest im źle – tłumaczył Ost. – Jeżeli lewicowe i liberalne siły tego nie zrobią, to pozostawiają otwarte drzwi dla prawicy. Polska prawica zaczęła mówić robotnikom, że ich gniew jest słuszny, potwierdzała, że dzieje im się krzywda. Ale mówiła, że jest im źle tylko z powodu komunistów, ateistów, agentów – nie z powodu kapitalizmu! Prawica dokonała zamiany – wroga ekonomicznego, będącego rzeczywistą przyczyną pauperyzacji robotników, zastąpił wróg polityczny”. To wyjaśnia priorytety Kaczyńskich. Oni nie mają zamiaru poprawiać polskiego kapitalizmu, poprawiać kondycji warstw biedniejszych, budować Polski sprawiedliwszej. Oni uważają, że te warstwy nie potrzebują chleba, że wystarczy dać im igrzyska. A w roli chrześcijan, których egzekucja ma służyć uciesze tłumu, obsadzili swych politycznych przeciwników, których dobiera się w zależności od potrzeby. Dlatego tak kluczowy jest w państwie Kaczyńskich aparat ścigania. I monopol na ściganie i stawianie zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Re: I jeszcze jedno: system postkomunistyczny 25.08.07, 16:15 Tak, czytałem ten tekst. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
firmland Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 15:48 ja jestem za III rp chodz chciałbym zeby była bardzie uczciwa ale jestem stanowczo przeciwny IV RP Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 Kaczyński, zdeprawowany, bolszewicki łajdak ! 25.08.07, 15:53 osobnik bez moralności, dno ! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: firmland 25.08.07, 15:55 firmland napisał: > ja jestem za III rp chodz chciałbym zeby była bardzie uczciwa ale jestem stanow > czo przeciwny IV RP Niedouczony lewacki naiwniaczku!!! Raz zlodziej - zawsze zlodziej. Raz qrwa - zawsze qrwa. Raz klamca - zawsze klamca! PS - Zapamietaj to sobie do konca zycia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: firmland 25.08.07, 15:59 > Raz klamca - zawsze klamca! Do J. Kaczynskiego pasuje jak ulal. Do Ziobry rowniez. I do Dorna. I do ich ulubienca Leppera. Bardzo celnie to ujales, wet3. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: funia91 25.08.07, 16:09 funia81 napisała: > > Raz klamca - zawsze klamca! > > Do J. Kaczynskiego pasuje jak ulal. Do Ziobry rowniez. I do Dorna. I do ich > ulubienca Leppera. Bardzo celnie to ujales, wet3. Ty jak sie odezwiesz, to z gory mozna zalozyc, ze nie bedzie to mialo sensu!!! Moze mi rzeczowo wytlumaczysz i podasz przyklady zlodziejstwa i qrewstwa Kaczynskiego? Czekam, czerwona panienko z Millerowego, Tuskowego i Kwachowego okienka! Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: funia91 25.08.07, 16:29 > przyklady zlodziejstwa i qrewstwa Kaczynskiego? Pisalam o KLAMSTWACH Kaczynskiego, wiec od nich zaczne: Co mowil Kaczynski: "W żadnym wypadku nie zostanę premierem, jeśli mój brat Lech wygra wybory prezydenckie. Byłaby to sytuacja nie do zaakceptowania przez polskie społeczeństwo." J.K. 10.2005 === "Dla mnie raz dane słowo jest święte i sądzę, że dla koalicjantów także." powiedział Jarosław Kaczyński "Życie Warszawy", 10 lipca 2006 === "Władza Samoobrony w Polsce to będzie kryzys europejski, dużo większy niż ten austriacki." Jarosław Kaczyński, 2002.11.15, Trójka === W serwisie PAP-u z 2004.03.25, Jarosław Kaczyński potwierdził: "Cieszę się, że będę na pierwszej linii walki z Samoobroną. Uważam, że mam dowody na potwierdzenie moich słów i w odpowiednim momencie je przedstawię". === Jarosław Kaczyński, 2004.02.16, PR3: "My w kolejnej kompromitacji i w otwieraniu Samoobronie drogi do władzy w Polsce uczestniczyć nie będziemy, bo proszę zauważyć, że kolejne takie rządy w Polsce jak te, które mamy obecnie, albo te które były w poprzedniej kadencji i mamy do czyniena z Samoobroną przy władzy i naprawdę z nieszczęściem dla naszego kraju." === Jarosław Kaczyński, 22 marca 2004, Czat gazeta.pl "Ja jestem przeciwnikiem mówienia o koalicjach przed wynikiem wyborów. Mamy dwa wyraźne zakazy, które dziś obowiązują w samorządach, a będą też obowiązywać w nowym parlamencie - SLD i Samoobrona. A dziś powinno się powiedzieć odwrotnie - Samoobrona i SLD." === Marzec 2005 rok / antena RMF FM RMF FM: Czy w przyszłej kadencji Sejmu będzie możliwa sytuacja kiedy partia poprze ludzi mających kłopoty z prawem ? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. PIS jest partią ludzi praworządnych, którzy dążą do rozliczeń krzywd. Nie poprzemy nikogo z wyrokiem sądu lub przeciwko komu toczą się sprawy sądowe. To jest sprzeczne z ideałami PIS". RMF FM: Czyli poparcie dla takiego polityka jak na przykład Andrzej Lepper gdyby starał się o fotel marszałka jest niemożliwe? Lech Kaczyński: "Nie ma takiej możliwości. Najwyższe funkcje w państwie muszą sprawować ludzie czyści jak łza. Andrzej Lepper udowodnił, że ma za nic prawo i jest politycznym awanturnikiem. Poparcie PISu dla tego polityka w jakiejkolwiek sytuacji jest nierealne ----------------------- Zlodziejstwem ze strony Kaczynskiego jest obsadzanie swoimi ludzmi co bardziej intratnych posad w administracji panstwowej, do ktorych zwykle nie maja zadnych kwalifikacji - a biora za nie pieniadze z panstwowej kasy. A qurestwem w jego wykonaniu jest opluwanie wszystkich i wszystkiego, co mu sie nie podoba. Tyle w tym temacie. Milej lektury. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs To nic nie da 25.08.07, 17:10 wecik3 to taki antykomunista co nigdy komuny nie widział, u niego to jest zwykła paranoja. Tu nie trzeba argumentów tylko lekarstw. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: marcin_xcvs 25.08.07, 18:19 marcin_xcvs napisał: > wecik3 to taki antykomunista co nigdy komuny nie widział, u niego to jest zwykł > a > paranoja. Tu nie trzeba argumentów tylko lekarstw. Biedactwo! - Przezylem okupacje i komune. Powinno ci to wystarczyc. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: marcin_xcvs 25.08.07, 18:30 Nie odpowiedziales na moj post z 16.29. Nie lubisz merytorycznej dyskusji, prawda, frajerze? Argumentow ci brakuje. Zegnam oschle. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: marcin_xcvs 25.08.07, 19:02 funia81 napisała: > Nie odpowiedziales na moj post z 16.29. Nie lubisz merytorycznej dyskusji, > prawda, frajerze? Argumentow ci brakuje. > Zegnam oschle. Zostaw go, to debil z Jackowa czy innego Green Pointu. Sprzedał sie 20-30 lat temu za kilka dolarków, zosatł pachołkiem u obcych, jest tam smieciem i popychlem, wiec jest wściekły i sfrustrowany i za swój podły los wini teraz komunistów, Tuska, Wałesę itd. Powinien się leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin_xcvs Tak samo 25.08.07, 18:34 jak bitwę pod Grunwaldem i rozbiory. I po Wiedniem szarżowałeś na turków. Tak, tak ty pewnie nawet okrągłego stołu nie pamiętasz. Odpowiedz Link Zgłoś
swoboda_t Re: funia91 25.08.07, 16:37 A moż być przykład "raz kłamca - zawsz kłamca"?? "Ni bd prmirm, jśl mój brat zostani przydntm". Jarosław Kaczyński. "Marcinkiwicz to prmir na cztry lata". Jarosław Kaczyński. "Cisz si, z w koljnj kadncji PiS bdzi na fronci walki z Samoobroną. PiS obowiązują dwa zakazy koalicji w przyszłym parlamnci - z SLD i SO, przkłbym przd wsyzstkim, że z SO. Poparcie PiS dla Andrzeja Leppera jest w jakiejkolwiek sytuacji niemożliwe". Wymieniać można jeszcze wiele, wieeeeleee innych cytatów. To jest kłamstwo i kur.stwo. Złodziejstwo jest domeną dalszych szeregów PiS - różnych Lipców i Putrów. Oraz tysięcy działączy powsadzanych w całym kraju na niepotrzebne, często nowopowstałe stołki. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok weciu chcesz przykład? 25.08.07, 17:57 qrevstwa kaczorka-miauczynskiego? PROSZE BARDZO! Lepper kryminalista wciągnięty do władzy. Próba przekupstwa Begerowej. Naciągana akcja rolna. Naciągana akcja z Blidą. Ile tu qrevstw - ŁOooooooooooooooooooo rany Julek!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: weciu chcesz przykład? 25.08.07, 18:21 1410_tenrok napisał: > qrevstwa kaczorka-miauczynskiego? PROSZE BARDZO! > > Lepper kryminalista wciągnięty do władzy. Próba przekupstwa > Begerowej. Naciągana akcja rolna. Naciągana akcja z Blidą. > > Ile tu qrevstw - ŁOooooooooooooooooooo rany Julek!!!! Niezle masz zwidy. Ile sobie dzis wypiles? Odpowiedz Link Zgłoś
junkeer wet3.. dobrze okresliłes Kaczyńskiego,Ziobre.... 25.08.07, 16:11 i całe te bolszewickie gów.o... Zapamietaj to na całe zycie ! Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok weciu masz rację, dopisuję więc jeszcze jedno 25.08.07, 17:54 raz gay, zawsze gay. Jestem za wolnością małżenstw dla gayów i paradami równości, ale nie sądzę, aby dobrym rozwiązaniem dla Polski były dotychoczasowe dwuletnie rządy gaya przy mamusi, synalka marksistowskiego politruka Rajmunda K. oraz drugiego niepewnego moralnie bohatera przypowieści o ziobrze Adama. Odpowiedz Link Zgłoś
rakieter Słyszałem, jak krzyczeli "spieprzaj dziadu!", gdy 25.08.07, 15:53 mówił o Tusku. Kto jeszcze słyszał? Odpowiedz Link Zgłoś
junkeer Zjazd bolszewików KC PIS... i Lenin! 25.08.07, 15:57 Kaczyński chce dorównać Leninowi i Stalinowi ! Nie zdoła...Dostanie kopa od Polaków ! Odpowiedz Link Zgłoś
adam.2x Re: Zjazd bolszewików KC PIS... i Lenin! 25.08.07, 16:01 Niestety duża część Polaków żyje z mentalnością którą wytworzyli w nich na pokolenia Lenin i Stalin. To oni są ostoją PiSu. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Słyszałem, jak krzyczeli "spieprzaj dziadu!", 25.08.07, 16:09 Tłumaczył to niedawno amerykański socjolog David Ost, autor książki o upadku „Solidarności”. „W systemie demokratycznym sztuka polityki polega na tym, że KTOŚ musi ludziom wyjaśnić, dlaczego jest im źle – tłumaczył Ost. – Jeżeli lewicowe i liberalne siły tego nie zrobią, to pozostawiają otwarte drzwi dla prawicy. Polska prawica zaczęła mówić robotnikom, że ich gniew jest słuszny, potwierdzała, że dzieje im się krzywda. Ale mówiła, że jest im źle tylko z powodu komunistów, ateistów, agentów – nie z powodu kapitalizmu! Prawica dokonała zamiany – wroga ekonomicznego, będącego rzeczywistą przyczyną pauperyzacji robotników, zastąpił wróg polityczny”. To wyjaśnia priorytety Kaczyńskich. Oni nie mają zamiaru poprawiać polskiego kapitalizmu, poprawiać kondycji warstw biedniejszych, budować Polski sprawiedliwszej. Oni uważają, że te warstwy nie potrzebują chleba, że wystarczy dać im igrzyska. A w roli chrześcijan, których egzekucja ma służyć uciesze tłumu, obsadzili swych politycznych przeciwników, których dobiera się w zależności od potrzeby. Dlatego tak kluczowy jest w państwie Kaczyńskich aparat ścigania. I monopol na ściganie i stawianie zarzutów. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:01 Brawo panie Premierze. Cała moja rodzina wierzy panu i w pana. Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:03 > Spokojnie głosujemy na PiS !!! To wy jestescie z tych mniej myslacych, prawda? Wystarczy, ze wodz za was mysli. Przeciez on wie lepiej. Moje gratulacje. Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:10 funia81 napisała: > > Spokojnie głosujemy na PiS !!! > > To wy jestescie z tych mniej myslacych, prawda? Wystarczy, ze wodz za was mysli > . > Przeciez on wie lepiej. > > Moje gratulacje. Może i z mniej ale nie z mniej od Ciebie.Tkich pewnie niema no moze w PO. Premier reprezentuje swoich wyborców i robi to czego wyborcy oczekuja od niego.To my-wyborcy, nadajemy trędy polityki PiS-u,Premier je tylko realizuje. Skad zresztą mozesz wiedziec o takich sprawach wielbicielko milera i kwacha? Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:28 premier i towarzysze reprezentuja, owszem, pokazna czesc spoleczenstwa. Taka o nastawieniu rewizjonistycznym, roszczeniowym, popierajaca rownosc, biedote, glupote. Sam nie mam ale innym zabiore, wiec bede zadowolony. A poza tym - nadajecie trędy to chyba jestescie... TRĘDI? :) Chyba ze chodzilo jednak o rozprzestrzenianie trądu > Może i z mniej ale nie z mniej od Ciebie.Tkich pewnie niema no moze w PO. > Premier reprezentuje swoich wyborców i robi to czego wyborcy oczekuja od > niego.To my-wyborcy, nadajemy trędy polityki PiS-u,Premier je tylko realizuje. > Skad zresztą mozesz wiedziec o takich sprawach wielbicielko milera i kwacha? Odpowiedz Link Zgłoś
funia81 Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:52 > Premier reprezentuje swoich wyborców i robi to czego wyborcy oczekuja > od niego. Majac, podobnie jak jego wyborcy, w d... takie abstrakcje, jak dobro kraju i innych Polakow (nie glosowali na niego, wiec sami sa sobie winni) czy racja stanu. To widac. Po dwoch latach nie mozna miec cienia watpliwosci: Kaczynski to zadny wladzy slugus (ale i zakladnik) zawistnych nieudacznikow i klasycznych psow ogrodnika. Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika Kaczynski mistrzem gry w 3 lusterka 25.08.07, 16:12 tylko, czemu policja to toleruje? I skad tylu frajerow? Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Kaczynski mistrzem gry w 3 lusterka 25.08.07, 16:26 wpadnij tutaj i przekonaj sie sam. warto, ja juz dawno sie tak nie ubawilem. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:12 Mieczysław Ryba w tekście "Polska czy partia", zamieszczonym w "Naszym Dzienniku" z 9 sierpnia br. wyjaśnia, że obecny kryzys w koalicji rządowej w sposób jednoznaczny sprowokował Jarosław Kaczyński. Większość obserwatorów, nawet tych bardzo przychylnych braciom Kaczyńskim, widzi w działaniach premiera kolejny etap realizacji celu budowaniem jednej, wielkiej partii na prawicy. Zły był premier, "gnojący" patriotów z koalicji: "Taśmy Renaty Beger" w doskonały sposób zilustrowały, jakie intencje miało PiS w stosunku do koalicjanta. Chodziło po prostu o rozbicie partii będącej dla partii Kaczyńskich największą konkurencją. Podobne działania wykonywano w odniesieniu do LPR. Odpowiedz Link Zgłoś
junkeer yvesi... wszyscy jestescie bolszewickimi swiniami? 25.08.07, 16:09 jak PISkomuna? Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Re: yvesi... wszyscy jestescie bolszewickimi swin 25.08.07, 16:12 junkeer napisał: > jak PISkomuna? junkier sam żes bolszewicka scierwo - to nie przenoś tego na innych komunistyczny łachu. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 yvesi.. ty bolszewicki szmondaku... 25.08.07, 16:18 pomiocie esbeckich swin.. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Spokojnie głosujemy na PiS !!! 25.08.07, 16:10 - Głosowanie jest wyznaczone na 7 września. Taka była umowa - pacta sunt servanda. 7 września, jeśli tylko SLD poprze ten wniosek, Sejm zostanie rozwiązany. Jeżeli PO nie chce awantury, lecz wyborów, to nawet przy sprzeciwie SLD ten parlament można rozwiązać przy pomocy tzw. trzech kroków. To jest wyłącznie decyzja PO. Donald Tusk za to odpowiada - oświadczył premier. -Premier zdementował doniesienia o tym, że ma się spotkać z Donaldem Tuskiem. - Wiem, że pewne sprawy zostały załatwione na poziomie wyższym niż partyjnym, czyli z prezydentem. Sądzę, że to wystarczy. Czytałem, że są jakieś tajne pakty. Nie ma żadnych tajnych paktów. To wszystko jest nieprawdą - mówił. Widać, że premier nie wie co mówi. Mataczy i łże, a ciemny pisowski ludek słucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
szpetny_joe Panie Jarosławie, 25.08.07, 16:01 dlaczego, do kurdwy nędzy, przez dwa lata nie zrobione zostało nic w kwestii reformy finansów publicznych i absorpcji unijnych środków? Pewnie znowu miną dwa lata (być może cztery nawet), a po latach dwóch (a być może czterech nawet), kiedy Pan się zesra w gacie, i z okazji nowych wyborów opowie o priorytetach następnej kadencji... czyli o reformie finansów publicznych i... Wielkie gó.. w IV RP. ---------------------------------- Znajdzie się kij na Jarosława ryj! Odpowiedz Link Zgłoś
szpetny_joe Panie Jarosławie, 25.08.07, 16:03 dlaczego, do kurdwy nędzy, przez dwa lata nie zrobione zostało nic w kwestii reformy finansów publicznych i absorpcji unijnych środków? Pewnie znowu miną dwa lata (być może cztery nawet), a po latach dwóch (a być może czterech nawet), kiedy Pan się zesra w gacie, i z okazji nowych wyborów opowie o priorytetach następnej kadencji... czyli o reformie finansów publicznych i... Wielkie gó.. w IV RP. ---------------------------------- Znajdzie się kij na Jarosława ryj! Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 numerki, numerki... 25.08.07, 16:05 jaki normalny człowiek jest się jeszcze w stanie w tym wszystkim połapać ? ja osobiście nie żyję w pojęciowym Matrixie Pana Perezesa i wcale nie mam ochoty się wgłębiać w te różne 'semantyczne' niuanse Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: numerki, numerki... 25.08.07, 16:11 -Kaczyści siedzieli w jednym worku, dzisiaj się pożarli i są współodpowiedzialni za to, co się w Polsce działo przez ostatnie dwa lata. Janusz Kaczmarek jako były prokurator krajowy, do niedawna szef MSWiA, jeden z najbardziej zaufanych ludzi prezydenta i premiera, dzisiaj oskarża władzę, że działania prokuratury i służb specjalnych były motywowane politycznie. Uważam, że może on odegrać rolę świadka koronnego w tej sprawie. Przecież takimi świadkami niekoniecznie są ludzie o świetlanej przeszłości i super sympatyczni. Kaczmarek nie jest bohaterem mojej bajki, ale może być bardzo przydatnym świadkiem ujawniającym podłości kaczyzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
ffamousffatman Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospolita 25.08.07, 16:08 a co to jest ta czwarta RP? ze niby kazdy moze, np. niemy (nagle od wyboru) Skrzypek od betonu w enbepie, partyjnym slupem na urzedzie? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:15 -To, że były członek ekipy rządowej w efekcie bardzo określonej sytuacji powodującej jego izolację obciąża polityków PiS, nie dziwi. Wszak w poprzedniej kadencji był minister Kaczmarek o imieniu Wiesław, który także przekazywał informacje obciążające rząd. Środowiska opozycyjne uznały je wtedy za bardzo istotne i na ich bazie powołały komisję śledczą ds. PKN Orlen. Nikt wtedy nie dywagował, czy bezprawne działanie rządu jest etyczne, czy też nie. Powstał po prostu pewien standard w Sejmie. Nic dziwnego, że w świecie polityki tak bywa. Byli decydenci obciążają swoich byłych kolegów. Widać tu ścisłe analogie do tego, czego doświadczaliśmy po 1989 roku, czego jeden przykład już podałem. Jest tu też cały szereg analogii do tego, co dzieje się w polityce światowej. Polityka - jak uczył Jarosław Kaczyński swoich podwładnych - posiada parametry skuteczności. To Jarosław Kaczyński użył kiedyś sformułowania, że w polityce - tu cytuję - "trzeba walczyć na noże". Rozgrywa się więc na naszych oczach taka walka na noże. Cierpi na tym państwo i coraz bardziej bulwersuje to Naród. Janusz Kaczmarek obciąża, ale kaczyści nie chcą powołania komisji. Odpowiedz Link Zgłoś
wojtek2784 Pytanie najważniejsze,kiedy jeden z braci odejdzie 25.08.07, 16:10 To pomylka ten tandem "premier-prezydent" . To okazalo sie nieporozumieniem , czy wrecz zagozeniem dla demokracji. Dowidzenia dla jednego z tych "wodzow" musi powiedziec wyborca w nadchodzacych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: 3RP czy 2PRL? 25.08.07, 16:17 Komisja odsłoni podłości kaczyzmu!!! Gdy Wiesław Kaczmarek nagadał na rząd SLD, sensacja była ogromna. Choć w jego opowieści o kulisach aresztowania byłego szefa Orlenu wiele rzeczy mu się pokićkało, co w czasie przesłuchania przed sejmową komisją śledczą potwierdził i sprostował, media ani przez moment nie wątpiły w jego wiarygodność. Oburzenie było powszechne i bardzo serio. Gdy Janusz Kaczmarek mówi, jakie są kulisy rządów PiSu (a właściwie nierządów), żartom i żarcikom nie ma końca, a jego wiarygodność poddawana jest w wątpliwość. Ci sami publicyści, którzy przy tamtym Kaczmarku nie mieli żadnych wątpliwości, teraz zastanawiają się, dlaczego ten Kaczmarek nie ujawnił skandali, gdy był u boku Kaczyńskich. Tamten Kaczmarek też powiedział „prawdę“, gdy już w rządzie nie był. To Kaczmarek i to Kaczmarek, a jaka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Najważniejsze pytanie premiera - prosta odpowiedz 25.08.07, 16:10 Panie Premierze, odpowiedz na panskie proste pytanie jest prosta jak drut po wyjsciu z malcarki: 1. Nie wybierzemy panskiego ugrupowania bo jest ono dla nas ucielesnieniem postkomunizmu. I nie chodzi tu o przynaleznosc organizacyjna lecz o sposob myslenia. Przemalowany PZPRowiec przekonany do gospodarki rynkowej i zdecydowany respektowac zasady demokracji jest mniej postkomunistyczny niz czarny bolszewik z zacieciem klerykalnym, kultem ubostwa i metodami prosto z glebi stalinizmu. 2. Wybierzemy - miejmy nadzieje - Polske liberalna. Bo chcemy byc solidarni w wolnosci i zamoznosci a nie w ucisku, podejrzliwosci i biedzie. Solidarnosc jest wspaniala rzecza pod warunkiem ze ma sie srodki aby ja praktykowac. Proste? Chociaz udzielona Panu przez faqu odpowiedz tez ma swoje zalety. Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 myślisz... 25.08.07, 16:15 że jest sens odwoływać się do tych sztucznych i doraźnych podziałów ? to już jest pewien sukces tych, którzy powołali je do życia Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: myślisz... 25.08.07, 16:25 stoik1 napisał: > że jest sens odwoływać się do tych sztucznych i doraźnych > podziałów ? > to już jest pewien sukces tych, którzy powołali je do życia nie mysle. ale czy mam inne wyjscie gdy mam do czynienia z idiota usilujacym postawic mnie przed wyborem pomiedzy tym czego sam nie rozumie i tym co reprezentuje? Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie premiera - prosta odpow 25.08.07, 16:16 Gdy Wiesław Kaczmarek nagadał na rząd SLD, sensacja była ogromna. Choć w jego opowieści o kulisach aresztowania byłego szefa Orlenu wiele rzeczy mu się pokićkało, co w czasie przesłuchania przed sejmową komisją śledczą potwierdził i sprostował, media ani przez moment nie wątpiły w jego wiarygodność. Oburzenie było powszechne i bardzo serio. Gdy Janusz Kaczmarek mówi, jakie są kulisy rządów PiSu (a właściwie nierządów), żartom i żarcikom nie ma końca, a jego wiarygodność poddawana jest w wątpliwość. Ci sami publicyści, którzy przy tamtym Kaczmarku nie mieli żadnych wątpliwości, teraz zastanawiają się, dlaczego ten Kaczmarek nie ujawnił skandali, gdy był u boku Kaczyńskich. Tamten Kaczmarek też powiedział „prawdę“, gdy już w rządzie nie był. To Kaczmarek i to Kaczmarek, a jaka różnica. Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 abhaod.. tylko jeden kartofel na ksieżyc, a drugi? 25.08.07, 16:17 kartofle chodza parami.. Kaczyńscy... Ziobro i Kryże.. Wasserman i wanna... Szczygło i Łopiński.. itd... Odpowiedz Link Zgłoś
abhaod Re: abhaod.. tylko jeden kartofel na ksieżyc, a d 25.08.07, 16:20 barnaba444 napisała: > kartofle chodza parami.. > Kaczyńscy... > Ziobro i Kryże.. > Wasserman i wanna... > Szczygło i Łopiński.. > itd... drugiego wyslac na slonce...:) Odpowiedz Link Zgłoś
mer13 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:14 Bodajże Łysiak, zanim mu sie kompletnie na mózg rzuciło, a kiedy już miał fioła na punkcie UW, zarzucał im, ze najchętniej wymieniliby społeczeństwo. PiS to samo dobro, jego władze też, tylko to #%%#$%$# społeczeństwo nie chce tego zrozumieć, wiec trzeba im to wtoczyć do głów najlepiej o 6 rano przy pomocy CBA. Pogadajcie z tymi co pamiętają dobrze przemówienia Gomółki, ta sama nowomowa, ten sam bełkot. A jeśli wszystko co w PRL i III RP to oddajecie Kaczorki tytuły (niezasłużone bo podstaw prawa nie znacie). A to ze ledwo co mgr prawa w postaci min. Ziobro III RP nie lubi (choć ona nadal istnieje)to zrozumiałe, a ni Kraków ani Katowice na doktorat go nie kciały, historię aplikacji znają wszyscy, a jak był "kochany" i "ceniony" przez kolegów z roku i aplikacji, przez litość nie wspomnę. W takich chwilach, dokładając do tego mec. Giertycha, wstyd mi, ze jestem prawnikiem. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:18 Kaczyński prosi Ziobrę Premier przyznał, że miało miejsce spotkanie w jego gabinecie (plus minus 10 dni przed zdarzeniem), na którym rozpatrywano aresztowanie Barbary Blidy, na którym on „prosił, żeby nie kajdankować Barbarę Blidę, bo jest kobietą“. Widzę, jak premier Jarosław Kaczyński na kolanach prosi oto ministra Ziobrę. Do tej pory było o tym fakcie sza, a pan Ziobro wmawiał nam publicznie, że całe to tragiczne wydarzenie działo się poza jego plecami. Dopiero relacje Janusza Kaczmarka sprawiły, że sprawa wypełzła na powierzchnię. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:15 Pytanie o numer jest najważniejsze dla ludzi bujających w obłokach, lub paranoików. Dla ludzi normalnych dużo ważniejsze są pytania dotyczące ich życia: kiedy będą autostrady, kiedy lekarze i pielęgniarki przestaną uciekać za granicę i nie będzie kolejek w przychodniach, i w szpitalach do zabiegów (w tym przeszczepów), kiedy będzie bezpieczniej w kraju (ostatnio nastąpił wzrost najcięższych przestępstw, w tym zabójstw i gwałtów). Numer ten czy inny, etykieta, naprawdę nie są ważne. Odpowiedz Link Zgłoś
donald_2005 Inne ważniejsze pytanie 25.08.07, 16:19 I jeszcze: kiedy prawo w kraju będzie jednakowe dla wszystkich, nie będzie świętych krów w rodzaju Rydzyka; kiedy władza przestanie judzić jednych ludzi przeciwko drugim? Kiedy Polska przestanie rozbijać Unię Europejską, hamować jej integrację. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospolita 25.08.07, 16:17 Postkomunisci to ci, ktorzy stosuja komunistyczne metody. A taki jest PIS. Polacy wybiora Rzeczpospolita, zostawiajac rzymskie literki koniom i ich wspoltowarzyszom w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:19 -Populizm uprawiany przez ministra Ziobrę umacnia ludzi w przekonaniu, że jak się wprowadzi surowe kary, to przestępczość zniknie. To jedna z największych bzdur, jakie słyszałem, teza wielokrotnie obalana przez specjalistów. Zresztą nawet ogłoszone kilka dni temu dane policji pokazują, że mimo prowadzonej od dwóch lat surowej polityki karania przez ministra Ziobrę, przestępczość wzrasta, zwłaszcza w zakresie przestępczości przeciwko życiu i zdrowiu, czyli zabójstwa, gwałty. Widać, że polityka Ziobry jest nieskuteczna. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:26 czyzyk331 napisał: > (...) Widać, że polityka Ziobry jest nieskuteczna. Sam piszesz, ze to populizm. A wiec cynizm - on pewnie wie, ze to jest nieskuteczne ale lud chce tych igrzysk... Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 Już niedługo wykopki, kartofle ! 25.08.07, 16:20 przerobimy was na frytki i bimber...sprzedamy ruskom. Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Już niedługo wykopki, kartofle ! 25.08.07, 16:27 barnaba444 napisała: > przerobimy was na frytki i bimber...sprzedamy ruskom. Oni juz dawno kupieni przez ruskich ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
jerzy.k1 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:18 faqu napisał: > idiota! i tu się mylisz,Donek poszedł też na całego w swoim przemówieniu skutek? PO przegra z PIS te wybory,gdyby to był real to bez wachania stawiam pobory w zakładzie,powiem więcej istnieje obawa czy czasem LiD nie wyprzedzi PO.Tusk to facet,który ma talent do przegrywania i ma fatalnych doradców,zupełnie nie czują nastrojów społeczeństwa Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:22 Kaczyński; - Głosowanie jest wyznaczone na 7 września. Taka była umowa - pacta sunt servanda. 7 września, jeśli tylko SLD poprze ten wniosek, Sejm zostanie rozwiązany. Jeżeli PO nie chce awantury, lecz wyborów, to nawet przy sprzeciwie SLD ten parlament można rozwiązać przy pomocy tzw. trzech kroków. To jest wyłącznie decyzja PO. Donald Tusk za to odpowiada - oświadczył. -Premier zdementował doniesienia o tym, że ma się spotkać z Donaldem Tuskiem. - Wiem, że pewne sprawy zostały załatwione na poziomie wyższym niż partyjnym, czyli z prezydentem. Sądzę, że to wystarczy. Czytałem, że są jakieś tajne pakty. Nie ma żadnych tajnych paktów. To wszystko jest nieprawdą - mówił. Widać, że premier nie wie co mówi. Mataczy i łże, a ciemny pisowski ludek słucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
majster_g Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:24 jerzy.k1 napisał: > PO.Tusk to facet,który ma talent do przegrywania i ma fatalnych > doradców,zupełnie nie czują nastrojów społeczeństwa Tak samo bylo z UW/UD. Tez przegrali. Mysle, ze PO przegra glownie z powodu braku charakteru. To taki PIS dla bezzebnych... czyli zalosc zupelna. LID tez wykastrownane. Naprawde nie ma na kogo glosowac. Tylko jedno jest pewne: nie mozna glosowac na PIS. To juz wiadomo, reszta to enigma. Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospolita 25.08.07, 16:20 Ten czlowiek jest jednak chory na paranoje!!! Odpowiedz Link Zgłoś
czyzyk331 Re: Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospo 25.08.07, 16:22 - Głosowanie jest wyznaczone na 7 września. Taka była umowa - pacta sunt servanda. 7 września, jeśli tylko SLD poprze ten wniosek, Sejm zostanie rozwiązany. Jeżeli PO nie chce awantury, lecz wyborów, to nawet przy sprzeciwie SLD ten parlament można rozwiązać przy pomocy tzw. trzech kroków. To jest wyłącznie decyzja PO. Donald Tusk za to odpowiada - oświadczył premier. -Premier zdementował doniesienia o tym, że ma się spotkać z Donaldem Tuskiem. - Wiem, że pewne sprawy zostały załatwione na poziomie wyższym niż partyjnym, czyli z prezydentem. Sądzę, że to wystarczy. Czytałem, że są jakieś tajne pakty. Nie ma żadnych tajnych paktów. To wszystko jest nieprawdą - mówił. Widać, że premier nie wie co mówi. Mataczy i łże, a ciemny pisowski ludek słucha!!! Odpowiedz Link Zgłoś
metastasis Najważniejsze pytanie - III czy IV Rzeczpospolita 25.08.07, 16:23 TRZECIAAA!!!! bo czwarta to porażka Odpowiedz Link Zgłoś
barnaba444 J.Kaczyński.. to chory psychopata.. bez nadziei na 25.08.07, 16:27 wyleczenie! Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 "jarek" wykończyłeś PiS idioto więc siedz cicho!!! 25.08.07, 16:26 Zabawne wysłuchiwać brednie tego Wielkiego/małego/ polskiego Napoleona, przekręcającego bezczelnie ' kota ogonem'. Kaczorek jest ODPOWIEDZIALNY za wszystkie ostatnie PROWOKACJE DESTABILIZACJĘ, KAMSTWA etc. Przeliczył się ten " Wielki Polityczny Strateg" próbując wykończyć Leppera. Okazuje się , że nawet tak prostą sprawę ten dureń potrafił SPIEPRZYĆ!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
swan_ganz ja ci grzbiet kijem porachuję a nie do parlamentu 25.08.07, 16:28 poprę psychopatyczny dziadu. Społeczeństwo to dla ciebie zbieranina idiotów, że masz czelność po tym co wyprawiasz przez ostatnie dwa lata upominać się o ponowny wybór? Odpowiedz Link Zgłoś
armagon Re: ja ci grzbiet kijem porachuję a nie do parlam 25.08.07, 18:33 Dobrze powiedziane :) Odpowiedz Link Zgłoś
olejowy.bogacz Re: postkomuna ostrzy nikotynowe zebiska 25.08.07, 16:34 Najlepszy byl w tych szaradach wasz Lesio W. jako prezio. Ten byl pomrocznie mocny. Takich lubi kreml i berlinka. Odpowiedz Link Zgłoś
wuetend Re: postkomuna ostrzy nikotynowe zebiska 25.08.07, 16:47 ok, to teraz szczerze: kto za granica lubi waszych karlow wspartych fatyga? Oprocz polonii zagranicznej, ofkors olejowy.bogacz napisał: > Najlepszy byl w tych szaradach wasz Lesio W. jako prezio. Ten byl > pomrocznie mocny. Takich lubi kreml i berlinka. Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 bo ty lubisz być robiony w konia przez "sitwę" 25.08.07, 19:08 i "małego krętacza" - pewnie z tego samego czerwonego środowiska, co? Odpowiedz Link Zgłoś