remont8 30.08.07, 07:47 Gdyby Lech Wałęsa był młodszy o 27 lat i nie miał doświadczenia prezydenta, powiedziałby - zaczynamy jeszcze raz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
stern82 skandal!!! 30.08.07, 07:55 Za komuny też bili naszych,mam nadzieję że kaczorków wywiozą na taczce gnoju!!! Odpowiedz Link Zgłoś
gazaj Policja powinna pogonić strajkujących 30.08.07, 08:01 Pracownicy nie są właścicielami firmy i dlatego nie mają prawa okupować jej. Policja powinna chronić własność przed złodziejami, w tym przed załogą, która uzurpuje sobie prawa właściciela. Odpowiedz Link Zgłoś
leszlong Re: Policja powinna pogonić strajkujących 30.08.07, 08:58 Pytanie mam takie: Kto był stroną atakującą wpierw?? Kiedy odbito MPK? Jeśli ochroniarze, to dziwne bowiem ochrona jest po to aby bronić a nie atakować. To policja powinna interweniować, jeśli zostało złamane prawo. W przypadku legalnego strajku, nie ma złamania prawa. Irytacja prezydenta Kielc rośnie i jednocześnie rośnie zdolność jego do popełniania głupot. Odpowiedz Link Zgłoś
mal_art Re: Policja powinna pogonić strajkujących 30.08.07, 10:54 MPK nie jest firmą prywatną, w której właściciel wykłada pieniądze i (prawie) wszystko mu wolno... Nie wiem, czy odróżniasz strajk od kradzieży, ale jak dla mnie to dwie różne sprawy. A na działania prezydenta miasta i wynajętych ochroniarzy brak mi słów. Tam mogło stać się wszystko, ktoś mógł zostać poważnie ranny, a nawet zginąć... Na bezbronnych ludzi nasyłać coś w rodzaju prywatnej armii? Jakie są granice działania ochroniarzy? Od nielegalnych manifestacji (jeśli za takową uważał strajk prezydent miasta) jest policja, która ma jasno określone zasady postępowania, a nie jacyś panowie bawiący się w Rambo! I nich nikt mnie nie rozśmiesza, że ochroniarze musza przejść testy psychologiczne i przynieść zaświadczenie o niekaralności, więc są aniołami, nie nadużywającymi przemocy! Policjant przynajmniej wie, czego mu nie wolno... A strajkujący wie, czego może od niego zażądać policjant - jako funkcjonariusz państwowy! - zaś ochroniarz, nawet wynajety przez władze miasta, takim funkcjonariuszem nie jest i nie będzie! Odpowiedz Link Zgłoś
jurek_inw Zajazd kielecki 30.08.07, 11:48 Nie mozna stawiac w obronie kogos, kto okupuje czyjas wlasnosc, przeciez to chore, mozliwe tylko w Polsce. Mienie jest gminne i pisanie 'swoja zajezdnia' itp. to wielki blad. Na filmie z nocnego odbicia widac, ze to kierowcy zaatakowali, nie ochroniarze. Odpowiedz Link Zgłoś
z.prowincji Zajazd kielecki 30.08.07, 13:19 Ubolewam nad faktem,że obraz przedstawiony w artykule o strajkujących kierowcach w kieleckim MPK jest tak stronniczy i niesprawiedliwy. Strajkujący sami złamali warunki kontraktu odmawiając pracy. Zamiast wybierając łagodniejszą formę protestu w postaci weekendowego rozkladu jazdy w calym tygodniu postawili wszystko na jedna kartę. Czemu nie piszecie,ze przez decyzje włądz zakladowej Solidarności ucierpia wszyscy pracownicy, przedsiębiorstwo oraz mieszkancy Kielc? Kontrakt zerwany, dzień wypłaty blisko, pieniędzy nie będzie, bo za co? Za okupowanie zakładu i uniemożliwanie jego pracy? Dlaczego nie napisaliście o pobitych kierowcach taboru zastępczego? Moze i komunikacja zastepcza nie jest wygodna, ale podziwiam szybkość z jaką ją prezydent miasta zorganizował. Według mnie niesłuszne jest tak małoobiektywne stawianie się po stronie strajkujących, bo ci, jak widać, nie zawsze mają czyste ręce. Odpowiedz Link Zgłoś
bodziuvv1 Re: Chory kraj 30.08.07, 15:50 to kraj w ktorym powstaja jak grzyby po deszczu strzezone getta za plotami i tysiace mlodych zdrowych ludzi zasila tzw agencje ochroniarskie w momencie gdy brak rak do pracy np na budowach czy przy zbieraniu plodow rolnych. Trudno jest mowic co jest czyja wlasnoscia , bo przez lata wszystko bylo wlasnoscia spoleczna a dyrekcja sprawiala funkcje administratora. W jaki sposob zaloga ma walczyc o polepszenie warunkow pracy i zarobkow ?. Gdyby ochroniarze wyrzucili "za kolnierz" strajkujacych lekarzy ze szpitali, o sprawie tej mowiono by juz w mediach na calym swieci Odpowiedz Link Zgłoś
artek344 Re: Zajazd kielecki 30.08.07, 15:57 > pobitych kierowcach taboru zastępczego? Odpowiedz Link Zgłoś
kretowski Żadna praca nie hańbi? 30.08.07, 20:05 Niestety, ale "ochroniarzami" są najgorsze śmiecie i buraki. Odpowiedz Link Zgłoś
henr-yk Zajazd kielecki 30.08.07, 20:16 Pan prezydent? czy zero prezydent? roznica niewielka a jednak ten drugi! Odpowiedz Link Zgłoś