skin.polskii 01.09.07, 11:36 to wewnetrzna wojenka domowa PiSu nic nam do niej tylko po kiego licha absorbuje ona wszystkcich..co hałąsem wokół kaczmarka chce sie ta naprawdę przykryc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
skin.polskii Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc... 01.09.07, 11:37 pic na wode fotomontaż...ale z tej hucpy wynika jedno.. wszyscy jestesmy podsłuchiwani i podgladani..wielki brat czuwa (a raczej wielcy bracia czuwają) Odpowiedz Link Zgłoś
wyar Z Twojego postu wynika jedno... 01.09.07, 13:00 Wielki Stwórca ominał Cię szerokim łukiem przy rozdawaniu rozumu - a nienawiśc do PiS-u przysłania Ci świat tak bardzo, że jakby teraz złapali złodzieja na gorącym uczynku, to dalej zgdonym chórem z nim i częścią podobnych Tobie wołałbyś, że to nie złodzieja ręka... Swoją drogą w politycznej wojence środowisk "GW" z PiS-em widać, czyje "komentarze" są podane jako te "w sprawie"...Ani jednego komentarza stwierdzającego, że Kaczmarek łże jak pies... Bo przecież o PiS-ie "na pewno" mówi prawdę ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo PiS pod sąd !!! 01.09.07, 13:08 Opozycja musi przeczekać jeszcze miesiąc PiSdackich paroksyzmów, kiedy Zero i reszta menażerii będą się miotać jak małpy po pustym cyrku żeby zatuszować swoje nadużycia i machloje. W tym czasie należy się spodziewać jeszcze wielu równie "porażających" co wczarajszy występów. Potem zmienia się regulamin Sejmu i uzurpator Dorn nie będzie już mógł dłużej blokować dochodzeń. Wtedy zostaną powołane komisje i mam nadzieję że poznay CAŁĄ prawdę odnośnie wydarzeń które teraz jednostronnie i wycinkowo usiłuje przedstawić prokuratura. Odpowiedz Link Zgłoś
wyar Jednostronnnie i wycinkowo ? 01.09.07, 13:10 To wobec tego prokuratura działa zupełnie jak Ty...Co można przeczytać w Twoim poście - przeciez Ty już Wiesz, że Ziobro jest winny, prawda ? Oto kraj matołków...I to jest najbardziej porażające - inteligenci spod znaku "GW" - normalne jaja... :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Jednostronnnie i wycinkowo ? 01.09.07, 14:00 A Ty wiesz, że Kaczmarek winny. Tylko czego? O przecieku ani słowa Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll to JA zrobiłem ten przeciek!! 01.09.07, 15:33 w Krakowie w Stalowych Magnoliach pan minister się tak nawalił, że jak się poszedł odlać, to kiwając się nad urynałem mamrotał do siebie cały plan utopienia Leppera - no to ja bęc za komórę i dzwonię do kumpla, który robi w utylizacji odpadów, bo pomyślałem, że on na pewno zna Leppera - i faktycznie, się udało Lepcia uratować :) a minister mnie wk.rwił, bo puszczał bąki Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Re: to JA zrobiłem ten przeciek!! 01.09.07, 16:52 fnoll napisał: > a minister mnie wk.rwił, bo puszczał bąki M: mam nadzieje, ze Kaczmarkowi dieta wiezienna bedzie slurzyc bo wypuszczajac go na wolnosc dano mu sie teraz wyszczekac (kiedy mial zeznaweac pod przysiega to zaniemowil) naprowadzic CBA na swoje kontakty i kompletnie skompromitowac UKLAD. I na to wszystkie PO0- lsaty, PO-lityki, G.Wna, Newspeaki nie pomoga. Widac jak ciezko bylo zyc przez ostatnie dwa lata aferzystom UBekistanu. Powstanie Sejmowej Komiscji Ratowania Przestepcow mialo dac nadzieje dla mafiozow UBekistanu, ze poznaja zasoby wiedzy prokuratorskiej i dzieki lze-mediow beda mogli skonfabulowac najefektywniejsze KLAMSTWA. No ale zanim naucza sie klamac beda WYBORY !!!! Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Ziobro jest równie wiarygodny co Kaczmarek 01.09.07, 14:06 Ja chcę, żeby CAŁA prawda o działaniach obecnej grupy trzymającej władzę została ujawniona. Ktoś, komu wystarcza tylko wersja Ziobry prezentuje ograniczenie umysłowe charakterystyczne dla ludzi zaślepionych przez zoologiczną nienawiść. Te wszystki naciągane interpertacje i przemilczenia ze strony prokuratury wskazują na ogromną desperację Ziobry, który stara się za wszelką cenę zdyskredytować Kaczmarka. Jeżeli tego nie widzisz, to znaczy, że zostałeś przez magistra sprawiedliwości skutecznie zahipnotyzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Zaklinanie prawdy nic ci nie pomoze 01.09.07, 16:57 iedsupo napisał: > Ja chcę, żeby CAŁA prawda o działaniach obecnej grupy trzymającej władzę została ujawniona. Ktoś, komu wystarcza tylko wersja Ziobry prezentuje ograniczenie umysłowe charakterystyczne dla ludzi zaślepionych przez zoologiczną nienawiść. M: czy masz na mylsi nienawisc Tuska, Niesiolowskiego i gloryfikujacych ich wulgaryzmy PO-lityki, PO-lsatu, G.Wna, Newspeaka czy TVN-WSI ? Na ekranie widzielismy NAGA PRADE nagrana kamerami Hotelu Mariott. To, ze potrzeba ci lgarstw Giertycha i Leppera ktorzy stali sie teraz ulubiencami Platformusow, by uzasadnic swoja nienawisc do Polskich patriotow to jest twoja sprawa i twojego lekarza. > Te wszystki naciągane interpertacje i przemilczenia ze strony prokuratury > wskazują na ogromną desperację Ziobry, który stara się za wszelką cenę > zdyskredytować Kaczmarka. Jeżeli tego nie widzisz, to znaczy, że zostałeś przez > magistra sprawiedliwości skutecznie zahipnotyzowany. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz WYAR - przeczytaj to i obudź się !!! 01.09.07, 16:11 To PiS najpierw wprowadził do rządu gdański układ a teraz z nim walczy. Podobnie z Samoobroną: najpierw wprowadza ich do władzy, a później ściga i to do tego BEZ POWODZENIA. Popierasz ludzi którzy NIC poza PR nie robią. Powinni się zająć reżyserowaniem mydlanych oper. Gdyby nie UE to chyba byłby koniec z Polską: najpierw Polacy wybrali złodziei z lewa a teraz psycholi z prawa !!! A może chociaż raz wybierzemy normalnych ludzi ? Tak dla zabawy ? Odpowiedz Link Zgłoś
mirmat1 Mafia sie wkreci wszedzie, PiS ja tepi, PO holubi 01.09.07, 17:09 gmsaxz napisał: > To PiS najpierw wprowadził do rządu gdański układ a teraz z nim walczy. M: kiedy PiS wyrzucal POstKomunistow w 2005 to wy bolszewicy podnosiliscie wrzask, ze usuwa sie "fachowcow". No coz paru "fachowcow" nie wyrzucono w czasie by uniknac waszej propagandy nienawisci. TO BYL BLAD ! > Podobnie z Samoobroną: najpierw wprowadza ich do władzy, a później ściga i to do tego BEZPOWODZENIA. Popierasz ludzi którzy NIC poza PR nie robią. Powinni się zająć reżyserowaniem mydlanych oper. M: Od 2005 mielismy na ekranach bolszewickich mediow fikcyjny dramat 'wprowadzania' "Totalitaryzmu" (czy jak jakajaca sie milosniczka Giertycha stwoerdzila "totalizatora") > Gdyby nie UE to chyba byłby koniec z Polską: > najpierw Polacy wybrali złodziei z lewa a teraz psycholi z prawa !!! A może chociaż raz wybierzemy normalnych ludzi ? Tak dla zabawy ? M: Kiedy psycholami nazywa sie Patriotow tepiacych mafie UBekistanu to alternatywa dla "rzadu prokuratorow" jak powiedzial Kuntz jest rzad przestepcow jak mu podpowiedzial mu profesor Andrzej Zybertowicz Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: skin.polskii 02.09.07, 00:21 skin.polskii napisał: > pic na wode fotomontaż...ale z tej hucpy wynika jedno.. wszyscy > jestesmy podsłuchiwani i podgladani..wielki brat czuwa (a raczej > wielcy bracia czuwają) Jak to milo poczytac co czerwony klon pisze! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 13:03 W nawiązaniu do rewelacji przedstawionych przez prokuraturę. Nie usłyszałem odpowiedzi na podstawowe pytanie! Czy odpowiednie służby miały zgodę na podsłuchy? Jeśli nie to nie jest dla mnie porażający fakt, kto, o której i w jakim pokoju się spotkał i czy kłamał w tej sprawie (te fakty mogą jedynie sprawić, że utraci zaufanie, nie będzie sprawował funkcji zaufania publicznego i poniesie karę za składanie fałszywych zeznań). Ale fakt, że funkcjonuje nielegalna inwigilacja, której zakres jest nieznany. Jeśli podsłuchuje się urzędującego ministra, szefa Policji i czołowego biznesmena, to stawiam pytanie, kogo jeszcze? I czemu służą te podsłuchy, kto może z nich korzystać, ile osób nad tym pracuje? Swoją drogą wcale bym się nie zdziwił, jeśli by to była tym razem prowokacja ministra Kaczmarka potwierdzająca stawianą przez niego tezę o masowej inwigilacji społeczeństwa przez obecny rząd. Jeśli chodzi o podsłuchiwanie i podglądanie mnie to chociaż jest to nieco krępujące mogę powiedzmy to tolerować, ale dlazego mam za to płacić ze swoich podatków? Odpowiedz Link Zgłoś
wyar I tak i nie... 01.09.07, 13:13 Zgoda - kraj podsłuchów to niemiła perpektywa. Ale całkiem możliwe jest to, że już wtedy miano tych ludzi za podejrzanych - czy w związku z tym powinno się ich odwoływać, czy nie ? Ja sądzę, że powinno się próbować ich złapać na gorącym uczynku - i możliwe, że tak było... Mnie jednak poraża jeden fakt - że interesuje Cię bardziej kto pozwolił na podsłuch, a nie kwestia ujawniania przerażających - mnie jako obywatela- powiązań polityczno-biznesowych. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: I tak i nie... 01.09.07, 13:24 Ja również zgadzam się, że konieczna jest walka z korupcją, bezprawiem, patologiami. Ale w państwie prawa, a zwłaszcza w wykonaniu Prawa i Sprawiedliwości powinno się to odbywać zgodnie "Z ZASADAMI" prawa i sprawiedliwości. Jeśli się przedstawia dowody, powinno się poinformować, czy zostały zgromadzone zgodnie z prawem, są wiarygodne itp. Bolszewicy też działali w imię walki z kontrrewolucją, PRL zwalczał wrogów klasowych itp. Czy należy brać z nich przykład? Odpowiedz Link Zgłoś
yvesl Ale eksperci GW szok,może zapytac Zyrinowskiego? 01.09.07, 13:23 GW ma ekspertów , ale blamaż. Moze jutro będą drukować wypowiedzi Zyrinowskiego ? Szmata nie gazeta. Odpowiedz Link Zgłoś
obserwa-tor666 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 13:29 te wczorajsze zatrzymania to jedna wielka hucpa,dla zakrycia nieudolnosci tego rzadu!!! przeciez zaczeło sie od rzekomej lapowki,ktora mail wziac lepper, a wczoraj NIC o lepperze nie było,zadnych oskarzen. Kaczuchom nie udało sie wrobic leppera to wkrecili kaczmarka,kornatowskiego i netzla!!! Wkrecili ich bo mieli ich nagrania z najprawdopodobniej nielegalnych podsluchow.Kosztem tych panow chcieli udowodnic istniene "ukladu". Ciekawe ze njpierw sami ich do swego rzadu wzieli. Ludzie nie sa tacy glupi i nie nabiora sie na ten labedzi krzyk kaczek. Bo pis nic dobrego dla kraju nie zrobił.gdie te autostrady,nasza gospodarka pomimo dobrych wynikow jest w tyle bo nic jej nie reformuja. nawet taka szanse jak euro zaprzepaszca bo jedyne co robia to sie kłóca!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konfere 01.09.07, 13:51 Ja również mam mieszane uczucia w związku z tą sprawą. Uważam, że wszelkie jej aspekty powinny zostać wyjaśnione. Jeśli dowody zebrane przez prokuraturę są dostatecznie mocne więc dlaczego są obawy przed powołaniem Komisji Śledczej. Ja jako wyborca chcę wiedzieć kto jest winny i na czym polega jego wina! Uważam, że jest możliwość obiektywnego wyjaśnienia, właśnie przez Komisję Śledczą i to teraz. Nie chcę przez kolejne lata żyć w przekonaniu, że dokonałem błędnego wyboru. Obecnie zarówno rząd jak i opozycja będzie zainteresowana udowodnieniem swojej racji. Będzie to na pewno sprzyjać wyjaśnieniu. Sytuacja zmieni się po wyborach, ponieważ bez względu kto wygra będzie preferowana tylko jedna prawda, prawda rządzącego. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konfere 01.09.07, 13:58 Dlatego jeśli nie będzie możliwości powołania Komisji Śledczej podczas funkcjonowania tego rządu opozycja powinna jak najszybciej powołań nowy rząd którego zadaniem byłoby załatwienie pilnych terminowych spraw, umożliwienie powołania Komisji Śledczej ujawnieniu całej prawdy i wówczas doprowadzenie do samorozwiązania Sejmu i przedterminowych wyborów. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 13:54 Dobrze,że robią porządki z kłamcami.To co wczoraj usłyszałam,te ich telefoniczne rozmowy,brzmiały jak rozmowy mafii.Tak się robi w Polsce dochodowy biznes,kłamstwem,łapówkami.Pan Ziobro i Panowie Kaczyńscy są pierwszymi od wielu lat politykami,których celem nie jest bogacenie się.Reszta to tylko jak się ustawić myśli i gdzie co ukraść,co wykombinować.Takie np.SLD,albo burżuazja PO...Gdzieś mają Polskę,tylko jest im potrzebna żeby mnożyć majątek i znaleźć pracę całej rodzinie.Jeszcze z Lepperem porządek zrobić należy.To jest człowiek chory,zdolny do każdego kłamstwa.Giertych może nie jest tak upaprany jak Lepper,ale niech przyjmie porażkę godnie.Najlepiej jakby wraz z tatusiem ksenofobem zeszli już z piedestału,bo to wstyd dla prawników. Popieram Ziobro,że robi chce zrobić porządek z sędziami,lekarzami i adwokatami.To najgorsze grupy.Lekarze biorą na porządku dziennym.Sędziowie w co istotniejszych sprawach też.Adwokaci to banda łakoma na kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
fajka2 Re: Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 13:58 "Brawo Panie ziobro". Pamiętasz może jak Twój idol kilka dni temu opowiadał, że nic nie mówił Kaczmarkowi, a dziś mówi, że go poinformował, bo to jego obowiązek. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 szukasz dziury w całym 01.09.07, 14:43 Tak własnie jak Ty działa wiekszośc polskich polityków.Zamiast przyznać się i odpowiedzieć za swe błedy szukają czyjejś winy. Wierzę Ziobrze a nie szmatławym gangom mafijnym. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz Czy do tych pisowskich łepetyn kiedyś dotrze, że.. 01.09.07, 16:02 Czy do tych Waszych pisowskich łepetyn kiedyś dotrze, że to PiS najpierw wprowadził do rządu gdański układ a teraz z nim walczy ??? Podobnie z Samoobroną: najpierw wprowadza ich do władzy, a później ściga i to do tego BEZ POWODZENIA !!! PiS to nieudacznicy i krętacze !!! Taka jest prawda którą dostrzeżecie, jeśli tylko zaczniecie na czarne mówić w końcu czarne a na białe białe !!! Do licha, głosujecie na ludzi którzy NIC poza PR nie robią ! Może zaczniecie głosować na Magdę M. i resztę ? Co za ludzie są z Was ??? Kiedy w końcu przestaniecie resztę Polaków dręczyć tymi Waszymi 'politykami' ??? To są hucpiarze i bolszewicy, NIC więcej, niestety Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Re: Czy do tych pisowskich łepetyn kiedyś dotrze, 01.09.07, 16:24 bolszewik to Ty jesteś bo pewnie czerwony,a jak PO to hucpa gwarantowana. widocznie popierasz złodziei,pewnie chętnie byś się do nich dołączył. Odpowiedz Link Zgłoś
gmsaxz No i proszę, mamy pisiaka: olega1 01.09.07, 16:43 No i proszę, mamy typowego pisiaka: olega1. Czystokrwisty pisiak widząc, że argumantów brak, zaczyna od ubliżania od komunistów, następnie od złodziei, PO to dla pisiaka oczywiście hucpa. Po prostu sporej części tego narodu odbiło, pomieszała im się rzeczywistość z filmami i beletrystyką. Ja nie wiem, może powinniśmy zainwestować w wykształcenie większej liczby lekarzy zajmujących się takimi przypadkami, może problem faktycznie tkwi w służbie zdrowia ??? Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 chora mentalności,czarne jest niby białe 01.09.07, 16:51 Problem tkwi w Twojej skrzywionej mentalności. Popierasz złodzeji,widocznie się z nimi utożsamiasz.Ja popieram Polskę prawa,a nie tylko jej rozkradanie, jak to robiły wszystkie poprzednie ekipy Milery,Kwachy itd.Układziki,rączka rączka myje itd.To jest Twój świat,za którym tęsknisz.To tylko znasz i rozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
gburiaifuria Re: Czy do tych pisowskich łepetyn kiedyś dotrze, 01.09.07, 22:48 olega1 napisała: > bolszewik to Ty jesteś bo pewnie czerwony,a jak PO to hucpa gwarantowana. > widocznie popierasz złodziei,pewnie chętnie byś się do nich dołączył. posluchaj, przedstawicielu ciemnego ludu, z tak niskim IQ pasujesz jak ulal do "Waszego Dziennika", czy radyja, wiec zwin sie tam i nie czestuj nas swoimi- pozal sie Boze- "przemysleniami" ktore dowodza, ze myslec nie potrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Re: Czy do tych pisowskich łepetyn kiedyś dotrze, 01.09.07, 23:45 Twoje myślenie jest niezwykle proste i ograniczone. Jestem ateistą,mądralo.Hehe Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 14:11 Jeśli Ziobro niema nic do ukrycia dlacego obawia się Komisji Śledczej. Przed Komisją miałby mozliwość przedstawienia tych porażających informacji :-)) Nie jestem pewien, czy facek bładzący po korytarzu hotelu to cały czas Kacmarek. Niemam pewności jakie rozmowy odbywały się i pomiędzy jakimi osobami. O tym dowiedziałem się z komentarza prokuratury, która była zainteresowana udowodnieniem przyjętej tezy. Może okaać się, że prawda obiektywna jest zupełnie inna. I np ktoś manipulował przy nagraniach. Ktoś pomylił osoby i ten w krawacie to ktoś inny, a bez krawata to ktoś inny. A rozmowa telefoniczna dotyczyła np. wspólnie spędzonej nocy i stąd te jęki i westchnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 14:21 A może to jak pisałem wcześniej prowokacja ministra Kaczmarka mająca na celu udowodnienie że jest powszechna inwigilacja, że ochrona obiektów jest tylko pretekstem do prowadzenia pełnej inwigilacji i w Polsce nigdzie nie można czuć się bezpiecznie. Może być to sygnał np. dla biznesmenów, którzy w różnych miejscach przeprowadzają rozmowy, w których są odkrywane tajemnice handlowe. Skąd mają mieć pewność, że te ich tajemnice nie zostaną sprzedane konkurencji? Biorąc pod uwagę liczbę przecieków ze służb specjalnych nie jest to nawet prawdopodobne, ale pewne. Jeśli jest powszechna inwigilacja to nie tylko wpłynie to na wizerunek Polski, ale i na kontakty handlowe. Może "odpłynąć" wiele firm, a zapewne poufne rozmowy będą prowadzone poza granicami Kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
marcin1122331 Re: Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 14:31 W Niemczech podsluchy to juz normalna rzecz,teraz chca i przegladac zawartosc komputerow bez wiedzy wlasciciela,a wszystko pod plaszczykiem walki z terroryzmem,co tyczy sie korupcji to Niemcy wyprzedzili juz Wlochy, Jürgen Roth pisze:jezeli Berluskoni potrzebuje korepetycji to winien przyjechac do Niemiec, Siemens na czarnych kontach 3mld euro, trzy miliardy euro-nie trzy miliony, a co siedzi ktos w wiezieniu? Kto ma go posadzic? Niemcy nie maja Pana Ziobry i rzadu jaki ma teraz Polska Niemcy sa juz tylko zarzadzane przez Pania Merkel.Rzadu w Niemczech juz niema. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Odwracasz kota ogonem 01.09.07, 14:40 Odwracasz kota ogonem tak jak np.SLD w sprawie Blidy.Zamiast racjonalnie pomyśleć,że kobita widocznie miała powód samobójstwa,wiedziała,że jej to udowodnia,to robią z niej męczennice. Ze zwykłej kryminalistki,a jej mąż,również oszust,jeszcze chce kasę na tym zbić. Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Odwracasz kota ogonem 01.09.07, 15:16 To Ty odwracasz kota ogonem. Blide chciano wyprowadzić z pompą w kajdankach i zastosować wobec niej areszt wydobywczy jedynie na podstawie wymuszonych zeznań jednej osoby bynajmniej nie nieposzlakowanej uczciwości, czyli praktycznie bezpodstawnie. Prawdopodobnie tylko dlatego, że była z SLD, któremu na siłę chciano przypisać udział w aferze węglowej. Możliwe, że wiedziano o ciężkiej chorobie Blidy i chciano fakt tej choroby wykorzystać do zmuszenia jej do składania zeznań pod dyktando, a przynajmniej mogła się tego obawiać. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Re: Odwracasz kota ogonem 01.09.07, 16:21 Biedna, chora, uciskana...złodziejka. Popełniła samobójstwo,bo wiedziała,że jej każą zeznawać kłamstwa,bo jest chora. Bzdura. Nie rób z PiSu dyktatury Rzeszy i takich metod,bo to bzdura! Jak ktoś jest czysty,to się nie zabija jak mafioso przyłapany na gorącym uczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
jankowski.j Re: Odwracasz kota ogonem 01.09.07, 22:44 I tu się mylisz! W momencie wkroczenia Policji lub służb specjalnych do domu do czasu opuszczenia ponoszą pełną odpowiedzialność za wszystko co się stanie. Za potłuczoną szklankę, rozwalony telewizor, wypróżnioną lodówkę i śmierć lokatora. Takie jest prawo. Jeśli B. Blida była winna i zasługiwała na karę śmierci powinna zostać skazana, a wyrok wykonany. Jeśli popełniła samobujstwo to winę ponoszą służby, ponieważ powinny temu zapobiec. A tak nawiasem mówiąc ciekawe jakby zareagowała większość uczciwych ludzi do których o godz. 6,15 wkroczyliby uzbrojeni faceci w kominarkach? Ja niemam pewności czy nie wyskoczyłbym z 10 piętra :( Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Gadasz bzdury 01.09.07, 23:43 Nie gadaj bzdur.Jakby do Ciebie przyszli po cywilu urzędnicy o 6:15 i powiedzieli,że są z ABW i że "musi Pan z nimi iść,proszę się ubrać",to chyba tylko psychol poszedłby do łazienki i przemycił tam broń by się zastrzelić!Nikt Blidzie nie rozbijał szyb,nikt nie wskakiwał z ckm-em przez balkon! Przesadzasz,naginasz,manipulujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Wewnetrzna wojna kosztem Polski... 01.09.07, 14:43 Ten rzad dziala lamiac prawo.Nielegalne podsluchy,prowokacja uknuta przez premiera i ministrow sa na to wystarczajacymi dowodami. Pokazanie mechanizmow przestepczej dzialalnosci rzadu o ktorych dowiadujemy sie z zeznan Kaczmarka zadna miara nie moze byc karalne. Oczywiscie rzad posiadajac wszystkie srodki przymusu(mini Ziobro,prokurature,policje itd)jest w stanie pokazac swoja sile mszczac sie na zbuntowanych czlonkach. Czy Kaczmarek klamal czy nie to nie ma znaczenia.Najwazniejsze,ze spoleczenstwo wreszcie dowiedzialo sie jak ten mafijny rzad dziala. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Re: Wewnetrzna wojna kosztem Polski... 01.09.07, 16:54 Właśnie,że to że Kaczmarek kłamie ma znaczenie priorytetowe.Przyznajcie to w końcu,a nie zmieniajcie temat. Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Re: Brawo Panie Ziobro! 01.09.07, 16:28 olega1 napisała: > Dobrze,że robią porządki z kłamcami. a moze to nie o to chodzi? Bo jest pare innych pytan: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=68368327 Odpowiedz Link Zgłoś
realista1000 usunęli pierwsze forum z wpisami i dali drugie-now 01.09.07, 14:25 e, cwaniaczki z GW. Robią z ludzi głupów? Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: usunęli pierwsze forum z wpisami i dali drugi 01.09.07, 14:28 realista1000 napisała: > e, cwaniaczki z GW. > Robią z ludzi głupów? Z ciebie głupca robić nie trzeba. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 kiedyś przejrzysz i ty na oczy :) 02.09.07, 01:54 i zobaczysz jak można w białych rękawiczkach manipulować informacją Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 15:06 Tak sie robi ludziom wode z mozgu. Tematy zastepcze w ktorych glownym haslem jest KLAMSTWO. Rzad gra nieczysto urzadzajac prowokacje uknute przez premiera i ministrow a potem nazywa kalmcami tych ktorzy w tej grze nie chcieli brac udzialu albo zostali od tej gry odsunieci. Takie Prawo jaka Sprawiedliwosc. Odpowiedz Link Zgłoś
darek1704 Cenzura wybiórczej 01.09.07, 16:13 Zdejmują posty - szkoda pisać. Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferencji prokuratury - brak obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 16:22 bolszewik to Ty jesteś bo pewnie czerwony,a jak PO to hucpa gwarantowana. widocznie popierasz złodziei,pewnie chętnie byś się do nich dołączył. Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 Re: Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konfere 01.09.07, 16:46 ty popierasz samoobrone więc napisz czy to prawda ze doradcami Leppera sa starzy wojskowi z sovieckimi kontaktami? Odpowiedz Link Zgłoś
punkoirarerecirding Re: Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konfere 01.09.07, 21:46 www.youtube.com/watch?v=eKGCTafc7uM do wgladu Odpowiedz Link Zgłoś
markow44 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 22:21 Kupuję Gazetę od początku i niestety zauważyłem,że schodzi na psy.Gdzie Wasz pierwotny obiektywizm?.Skandalem jest, że Minister kłamie, a w hotelu czeka na biznesmena jak uczniak.Czy nikt tego nie widzi?, gdzie my żyjemy. Podtekst polityczny w takim wypadku jest obojętny.Wszyscy narzekają na prokuraturę, ale która partia - włącznie z PO a wcześniej Unia Wolności - zrobiła coś, aby ten organ był niezależny. Każdej z nich zależna prokuratura jes potrzebna, a poźniej wstydzą się jej jak nie przymierzając prostytutki Odpowiedz Link Zgłoś
orla2 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 01.09.07, 22:53 do mirmat1 i jemu podobnych - ta wczorajsza konferencja, to była , jak widać z waszych wypowiedzi bardzo udana kampania wyborcza dla takich bezmózgowców. Czy mowiąc, że ten rząd wreszcie się wziął za prawdziwych aferzystów możecie podać chociaz jeden przykład skazania aferzysty wciągu dwóch lat rządzenia tych nieudaczników? Nieudaczników to za mało powiedziane, to są psychopaci, którzy jeśli nie wrócą po wyborach (czego nie można być pewnym)do władzy wylądują w psychiatrykach i też nie odpowiedzą za zmarnowane dla Polski dwa lata. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: orla2 02.09.07, 00:23 orla2 napisała: > do mirmat1 i jemu podobnych - ta wczorajsza konferencja, to była , jak widać z > waszych wypowiedzi bardzo udana kampania wyborcza dla takich bezmózgowców. Czy > mowiąc, że ten rząd wreszcie się wziął za prawdziwych aferzystów możecie podać > chociaz jeden przykład skazania aferzysty wciągu dwóch lat rządzenia tych > nieudaczników? Nieudaczników to za mało powiedziane, to są psychopaci, którzy > jeśli nie wrócą po wyborach (czego nie można być pewnym)do władzy wylądują w > psychiatrykach i też nie odpowiedzą za zmarnowane dla Polski dwa lata. Oto jak wyglada czerwony belkot miesiaca!!! Odpowiedz Link Zgłoś
xame3 Proste pytania do panów prokuratorów? 01.09.07, 23:27 Jak było widac na prezentacji prokuratury, telefony wszystkich panów tzw.figurantów były na podsłuchu. Dlaczego więc nie ma śladów rozmów między Kaczmarkiem a Krauze w celu umówienia godziny spotkania w hotelu ? Skąd Kaczmarek mógł wiedzieć, że o określonej godzinie do hotelu wpadnie Krauze? Dlaczego nie przedstawiono bilingów ? To samo pytanie dotyczy posła Woszczerowicza. Dlaczego po otrzymaniu rzekomego przecieku od Krauzego, nie szukał on kontaktu z Lepperem, a spotkał go dopiero rano w ministerstwie? Jeśli poseł dbał o konspirację, i dlatego nie korzystał z telefonu, bo bał się podsłuchu, to dlaczego rozmawiał z Lepperem w jego gabinecie? Przecież mógł się domyślać, po uzyskaniu informacji o akcji CBA od Krauzego, że jego gabinet jest na podsłuchu. Media podały, że CBA założyło Lepperowi podsłuch. Gdzie są więc nagrania z rozmowy Woszczerowicza z Lepperem w jego gabinecie? Dlaczego nie przedstawiono jej treści, a jedynie domysły? Pozostaje ponadto pytanie zasadnicze. Jakie motywy kierowały Kaczmarkiem oraz Krauze, że zdecydowali sie ostrzec Leppera ? Czy Kaczmarek, który nie raz widział materiały śledcze z podsłuchów i kamer hotelowych oraz znał dokładnie sprawę Starachowicką, nie zdawał sobie sprawy z ryzyka, jakie mu grozi w Mariocie? Przecież każdy prokurator wie, że pokoje w takich hotelach mogą posiadać nie tylko podsłuch, ale i podgląd. Gdyby chciał świadomie dokonać przecieku, to jestem przekonany, iż znalazłby lepsze, mniej ryzykowne rozwiązanie. Dlaczego do tej pory nie zostali przesłuchani w sprawie przecieku panowie Kornatowski i Marzec? Czyżby prokuratura obawiała sie ich zeznań? Nie chcę być złym prorokiem, ale po zmianie rządu,na co bardzo liczę, prokuratorzy prowadzący będą następnymi "figurantami" na przesłuchania. Trzeba będzie bowiem wyjaśnić, czy nie mataczyli w postępowaniu, ulegając naciskom politycznym ze strony swych przełożonych. Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Bedzie zamach stanu!!!!!! 02.09.07, 00:09 Kaczynski wzorem Pilsudzkiego zrobi zamach stanu bo juz kiedys chawalil marszalka za ten wyczyn i mowil ze on postapilby tak samo. Wiec nie ludzcie sie ze poznacie mafijne tajemnice tego rzadu.Juz teraz widac jakie to bagno. Co dopiero bedzie kiedy powstanie komisja sejmnowa i ministerstwie sprawiedliwosci zabraknie mini Ziobry. Ale tak sie nie stanie. W stanie wyjatkowym pozamyka sie wszystkich przeciwnikow,zamknie sie gazety i niezalezne telewizje a wszytko po to zeby ustrzec sie ukladu.Oczywiscie Gazeta zostanie zamknieta pierwsza tak jak to sie marzy wielu forowiczom ktorzy Wborcza uznaja za siedlisko ukladu. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Podaj GW do sądu - wywołala u Ciebie paranoję. 02.09.07, 01:47 Jak Kaczyński ma robić zamach stanu ? Przecież on rządzi.. Ty chyba naprawdę wymagasz leczenia z tą obawą zamknięcia Wyborczej zwłaszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Pierwszy raz się z tak ciekawym przypadkiem spotyk 02.09.07, 01:48 am :) Odpowiedz Link Zgłoś
olega1 Re: Bedzie zamach stanu!!!!!! 02.09.07, 15:58 No właśnie.Z wiedzą u Ciebie na bakier.Piłsudski w wyniku zamachu stanu przejął władze.Kaczyńscy mają już władze. Zamach to najwyżej takie mądrale zrobią jak Ty,jak uwierzą w to co im wpajają inne polityczne mądrale,że zamach ma być (Giertych,Lepper) Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Prościutkie odpowiedzi. 02.09.07, 01:45 >Dlaczego więc nie ma śladów rozmów między Kaczmarkiem a Krauze w >celu umówienia godziny spotkania w hotelu ? Podsłuch założono po nieudanej akcji CBA dopiero. 5 lipca ich nie było. Są już na pewno 13 lipca założone. Billingi niewiele dowiodą bo jak sam widzisz podejrzani często korzystali z wolnych numerków. >Skąd Kaczmarek mógł wiedzieć, że o określonej godzinie do >hotelu wpadnie Krauze? Dlaczego nie przedstawiono bilingów ? Logiczna wydaje się taka hipoteza (może prokuratury): Kaczmarek umówił się że wpadnie po spotkaniu z prezydentem do Krauzego. Ten już wcześniej wiedział że jest coś ważnego do przekazania Woszczerowiczowi. Dowodziłaby tego bardzo krótka rozmowa telefoniczna obu panów po spotkaniu Kaczmarka. To był tylko sygnał że już może przyjść. >To samo pytanie dotyczy posła Woszczerowicza. Dlaczego po otrzymaniu >rzekomego przecieku od Krauzego, nie szukał on kontaktu z Lepperem, >a spotkał go dopiero rano w ministerstwie? To co się dowiedział było tak ryzykowne że wolał przekazać to osobiście by być pewnym że nikt nie podsłuchuje. I wiedział że zdąży jeśli załatwi to wcześnie rano. Zauważ jak szybko się spotkał z Lepperem i jak mu na tym spotkaniu zależało. >Przecież mógł się domyślać, po uzyskaniu informacji o akcji CBA od >Krauzego, że jego gabinet jest na podsłuchu. Media podały, że CBA >założyło Lepperowi podsłuch. To nie znaczy że taki podsłuch musiał być w gabinecie Leppera. Lepper jeśli był w to zamieszany mógł go świadomie usunąć zlecając sprawdzeni biura swoim zaufanym ludziom. Poza tym zawsze można rozmawiać w toalecie albo przy głośnym odbiorniku radiowym. Zwłaszcza gdy sytuacja tego wymaga. >Gdzie są więc nagrania z rozmowy Woszczerowicza z Lepperem w jego >gabinecie? Dlaczego nie przedstawiono jej treści, a jedynie >domysły? Takiej rozmowy może nie być ale może też być. (Mogli włączyć głośno radio i ine takie albo dać sobie jakieś sekretne znaki nawet na piśmie bojąc się podsłuchu. W końcu wiedzieli że może być.) Jeśli zapis jest to prokuratura nie ma potrzeby jego ujawniania bo wczoraj przedstawiała dowody na składanie fałszywych zeznań całej "trójki z Gdańska". >Pozostaje ponadto pytanie zasadnicze. Jakie motywy kierowały >Kaczmarkiem oraz Krauze, że zdecydowali sie ostrzec Leppera ? Czy >Kaczmarek, który nie raz widział materiały śledcze z podsłuchów i >kamer hotelowych oraz znał dokładnie sprawę Starachowicką, nie >zdawał sobie sprawy z ryzyka, jakie mu grozi w Mariocie? A myślisz że Krauze nie "wyczyścił sobie apartamentu" ?? Pomyśl chwilkę :) Poza tym Kaczmarek dowiedział się o tym późno. Miał umówione spotkanie z prezydentem, musiał tam być... > Gdyby chciał świadomie dokonać przecieku, to jestem przekonany, iż > znalazłby lepsze, mniej ryzykowne rozwiązanie. Dlaczego do tej pory > nie zostali przesłuchani w sprawie przecieku panowie Kornatowski i > Marzec? Czyżby prokuratura obawiała sie ich zeznań? > Nie chcę być złym prorokiem, ale po zmianie rządu,na co bardzo > liczę, prokuratorzy prowadzący będą następnymi "figurantami" na > przesłuchania. Trzeba będzie bowiem wyjaśnić, czy nie mataczyli w > postępowaniu, ulegając naciskom politycznym ze strony swych > przełożonych Gdzie tu widzisz matactwo ? Przecież masz gołe rozmowy mataczących podejrzanych i nagrania kamer. Szkoda, że bardzo liczysz na zmianę rządu bo tak sprawnie działających prokuratorów długo nie znajdziesz. Kto miałby rządzić ? SLD ze swoimi leniwymi umarzającymi co się da prokuratorami czy Platforma ze swoimi naiwniakami w stylu Grasia z komisji śledczej ?? Odpowiedz Link Zgłoś
sam16 Re: Prościutkie odpowiedzi. 02.09.07, 05:09 Nie jestem paranoikiem.To prezydent z premierem i cala reszta sa paranoidalnie po....ni.Ten rzad ciagle lamie prawo nielegalnie uzywajac sluzby panstwowe do walki z opozycja.Zobaczysz jak jak sprwnie dzialaja ci prokuratorzy kiedy przyjda po ciebie o szostej rano. Jesli myslisz ze ciebie to nie spotka to jestes w bledzie. Kaczamrek i inni niedawno temu byl filarem tego rzadu i zaufanym Ziobry i prezydenta a dzis.... Prokuratorzy ktorzy sprawnie dzialaja pod dyktandoo ministra to bardzo zla wrozba dla przecietnego obywatela.Ten minister juz wydawal wyroki bez sadu i na ciebie tez moze wydac jesli to bedzie dla niego wygodne i dla jego partii. W panstwie prawa,prawo powinno bronic obywatela.Jesli panstwo stosuje takie srodki jak teraz Ziobro to jest to objaw totalitaryzmu.To sa metody komunistyczne czego przykladem sa sady 24 godzinne,mozliwosc odebrania prokuratorowi prawa do wykonywania zawodu przez decyzje administracyja.Takie same metody stosowali stalinowcy i PiS je powiela. Glownym problemem w Polsce jest lamanie prawa przez ten rzad a nie to czy Kaczmarek klamal czy nie. Jesli rzad lamie prawo a jego czlonek nie chce brac w tym udzialu to jest przestepca? Jesli twierdzisz ze prokuratorzy tak sprawnie dzialaja to dlaczego nie sa w stanie postawic aktu oskarzenia Kaczmarkowi i reszcie? Ludzie pdniecaja sie klamstwem Kaczmarka ktore to kalmstwo jeszcze nie zostalo mu przez sad udowodnione. W tym samy czasie lamanie prawa przez rzad jest jakby niezauwazalne. Taka sytuacja to jest dopiero paranoja. Odpowiedz Link Zgłoś
xame3 Re: Prościutkie odpowiedzi. 02.09.07, 11:25 W swej odpowiedzi użyłeś nieprawdziwych założeń. Nie jest bowiem prawdą, iż włączone, nawet głośno rano, jest w stanie przeszkodzić w nagraniu rozmów w pomieszczeniu i ich dokładnym odtworzeniu. Nie jest również prawdą, iz korzystanie z tzw. wolnych numerków pozwala prowadzić rozmowy bez podsłuchu. Owszem, bez podsłuchu amatorów, hakerów i detektywów. O zaangażowaniu politycznym prokuratury świadczą już nie tylko relacje w mediach, ale tez materialne dowody, dostępne chociażby w komisji ds służb specjalnych w Sejmie. Prokuratorzy nie wyjaśili, dlaczego zatrzymania wezwanych świadków odbyły się w przeddzień obrad komisji ds służb specjalnych. Dlateo ocenia, że ta sprawa to kolejna hucpa propagandowa, tak jak poprzednio np rozwiązanie WSI. Teraz okazuje się, że w Afganistanie i w Iraku służą wyłącznie byli oficrowie WSI. A gdzie są ludzie z nowych służb Macierewicza? Nadają się tylko do przewracania papierków w W-wie? Oto przykład głębokiej demoralizacji ludzi, głoszących o sobie, że są patriotami i walczą ze złym układem. Odpowiedz Link Zgłoś
xame3 Re: Prościutkie odpowiedzi. 02.09.07, 11:30 Tekst poprawiony. W swej odpowiedzi użyłeś nieprawdziwych założeń. Nie jest bowiem prawdą, iż włączone, nawet głośno radio, jest w stanie przeszkodzić w nagraniu rozmów w pomieszczeniu i ich dokładnym odtworzeniu. Nie jest również prawdą, iz korzystanie z tzw. wolnych numerków pozwala prowadzić rozmowy bez podsłuchu. Owszem, bez podsłuchu amatorów, hakerów i detektywów. O zaangażowaniu politycznym prokuratury świadczą już nie tylko relacje w mediach, ale też materialne dowody, dostępne chociażby w komisji ds służb specjalnych w Sejmie. Prokuratorzy nie wyjaśili, dlaczego zatrzymania wezwanych świadków odbyły się w przeddzień obrad komisji ds służb specjalnych. Dlatego oceniam, że ta sprawa to kolejna hucpa propagandowa, tak jak poprzednio np. było rozwiązanie WSI. Teraz okazuje się, że w Afganistanie i w Iraku służą wyłącznie byli oficerowie WSI. Poinformował o tym poseł Zemke, po swej wizycie w Afganistamnie. A gdzie są ludzie z nowych służb Macierewicza? Nadają się li tylko do przewracania papierków w W-wie? Oto kolejny przykład głębokiej demoralizacji ludzi, głoszących o sobie, że są patriotami i walczą ze złym układem. Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Zauważ, że nie ma nagrań wolnych numerków. 03.09.07, 03:09 Ja pokazałem Ci kilka możliwych wyjaśnień. A jeśli telefon jest bezpieczny i numerek wolny i doszłoby do podsłuchu to wtedy rzeczywiście mógłbyś mówić, że w tym kraju podsłuchów się dokonuje nielegalnie i podsłuchuje się wszystkich. Z tego co wiem to prokuratura nie przedstawiła żadnego podsłuchu z "wolnego numerka". Zatem prokuratura działa w procesie dowodowym w ramach prawa. Jakie materialne dowody ? Czy przeszkadza Ci polityczne zaangażowanie prokuratury ? Polityczne zaangażowanie to frazes, który oznacza tylko tyle: prokuratura prowadzi intensywne śledztwa w pewnych sprawach związanych z politykami. Czy oznacza to że inne śledztwa umarza ? Dla kontrastu powiedzmy sobie co to jest "polityczne niezaangażowanie" prokuratury - jest to działalność polegająca na umarzaniu i opóźnianiu śledztw na podstawie klucza politycznego. Z tego co wiem to taka sytuacja za PiSu zdarzyła się raz w Białymstoku. Pamiętasz jak było za poprzednich rządów ?? Odpowiedz Link Zgłoś
centaur1 Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 02.09.07, 08:19 no to nie udała się czerwowo-różowej mafii kolejna próba obalenia rządu za po-mocą uśpionych agentów. Nie wyszło z nieposłuszeństwem obywatelskim, marszami "protestu" w Warszawie, taśmami Beger, seks-aferą, strajkami sł. zdrowia, protestami głupich, zindokrynowanych i wypuszczonych pielęgniarek . Teraz wyłożył się Kaczmarek i sp. - ciekawe co jeszcze zaufani GW wymyślą q autorytety moralne poprą. Żałosne. Walka służb specjalnych trwa i inni szatani sa nadal czynni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogardzamwyksztalciuchami Piosenka o czerwowo-różowej mafii 02.09.07, 08:32 Czerwone sku..syny cały czas kłamali czerwone sku..syny patriotów udawali czerwone sku..syny Polskę rozkradali czerwone sku..syny nie głosuj na nich centaur1 napisał: > no to nie udała się czerwowo-różowej mafii kolejna próba obalenia > rządu za po-mocą uśpionych agentów. > Nie wyszło z nieposłuszeństwem obywatelskim, marszami "protestu" w > Warszawie, taśmami Beger, seks-aferą, strajkami sł. zdrowia, > protestami głupich, zindokrynowanych i wypuszczonych pielęgniarek . > Teraz wyłożył się Kaczmarek i sp. - ciekawe co jeszcze zaufani GW > wymyślą q autorytety moralne poprą. Żałosne. Walka służb specjalnych > trwa i inni szatani sa nadal czynni !!! Odpowiedz Link Zgłoś
pogardzamwyksztalciuchami PiS musi zaatakować 02.09.07, 08:26 Jedyna szansa dla PiS to uderzyć w ten przegniły, rozkładający się system. Tylko w ten sposób udowodni szerszemu gronu wyborców, że jest w stanie coś zrobić. Likwidacja WSI to mimo wszystko sprawa dla elity politycznej, obniżenie poziomu korupcji trudno zmierzyć i pokazać w TV. Polepszenie gospodarcze postępuje z konieczności stosunkowo wolno. Przeciętny Polak, żeby zorientować się w ogólnej sytuacji otwiera telewizor lub radioodbiornik - a w nich widzi i słyszy tych samych politycznych ludzi "salonu" i wygniecione divy, co zawsze. I jak ma uwierzyć, że "ci Kaczyńscy" coś mogą? Zwłaszcza na prowincji, gdzie za wychylenie się można stracić nie tylko pracę, ale i być odpowiednio potraktowanym przez ludzi lokalnego władyki z peerelowskich układów? Rezygnacji i apatii można nauczyć jak odruchów warunkowych i komuniści - dzisiaj byli - są w tym mistrzami. Jeśli jest to wzmocnione przez rodzinę, to rezultat jest taki, jaki przerażająco często można zobaczyć, przynajmniej w stolicy: 19-latek, który podświadomą rozpacz pokrywa rezygnacją 90-latka i wyuczonym cynizmem. Nie wierzmy, że Polacy są genetycznie odporni na duchową rusyfikację nazywaną też sowietyzmem; przykład naszych "jelit" wskazuje, że bynajmniej, co zresztą udowodnili już targowiczanie. Jeżeli ktoś potrzebował jeszcze przykładów, to właśnie dostarczyła go Rada Wydziału Filologiczno-Historycznego Uniwersytetu Gdańskiego, która stosunkiem głosów 99:1 postanowiła, że jej dziekanem pozostanie tajny współpracownik służb PRL. Jeśli młodzi ujrzą, że można ruszyć wyhodowane na Rakowieckiej "autorytety", jeśli zobaczą, że złodzieje i agenci poprzebierani w togi i birety nie są bezkarni, jeśli najzdolniejsi przekonają się, że można zostać na uczelni i nie skazywać siebie i rodziny na upokarzającą wegetację - PiS nie tylko wygra przyszłe wybory, ale nawet ma szanse na większość konstytucyjną. Natomiast jeśli przez następne dwa lata czeka nas cotygodniowa szarpanina, z jazgotem "dziennikarzy" w tle i wylewającym się z ekranu prezesem Urbańskim bijącym pokłony przed panią zootechnik - ludzie po prostu nie pójdą do wyborów. Lub zagłosują na PO, bo ona kojarzyć się będzie z łaskawym chlebem, jaki Unia obieca nam rzucić. Niezbędna jest rezurekcja dumy narodowej Pokrewnym, stosunkowo prostym do wykonania posunięciem, jest tak potrzebna niepewnym siebie, pod maską buńczuczności, młodym ludziom rezurekcja dumy narodowej. Obejmować ona musi radykalną zmianę w stosunku do zagranicy, przede wszystkim prasy europejskiej i rządu Izraela. Twarda reakcja na przejawy antypolonizmu zmusi ich przynajmniej do zajęcia się tematem: z tego, co wiadomo bowiem, 99 proc. z nich to skutek totalnej ignorancji i zarazem poczucia, że Polacy są niemym chłopcem do bicia, którego można bezkarnie obrzucać błotem. Najważniejsza jest siła idei Przywołane "prawo Kropotkina" mówi, że wszelkich przełomów dokonuje grupa elitarna, zdecydowana na walkę do końca. W naszej sytuacji muszą to być ludzie, którzy są w stanie opanować instytucję wyższej edukacji - skoro media publiczne są poza zasięgiem "kontrrewolucjonistów" w obecnym rządzie. Czy jednak na pół ogłuszony bokser zdecyduje się na atak? Czy sekundanci nie rzucą ręcznika na ring? Czy nie przekonają go, że trzeba poczekać, aż poprawi się gospodarka... a potem, że Gowin i Rokita już-już chcą się odciąć od Tuska i nie trzeba ich płoszyć... a potem, że to zły moment, bo Polska pogorszy swoje stosunki z Europą i prof. Staniszkis... a potem - że już i tak na wszystko za późno? "Reguła Kropotkina" to także termometr, który pokaże moment, gdy zacznie pękać lodowa skorupa. Ktoś bardziej cyniczny niż książę-idealista powiedziałby, że chodzi o zwrot bezwładnego środka: oportunistów, którzy kierują się tam, gdzie widzą silniejszego. Ale może nie ma tu sprzeczności? W końcu nie trzeba cynizmu, by dostrzec, że dom, w którym mieszkaliśmy - czy raczej przebywaliśmy - zaczyna się walić. Tyle że siłę - a przynajmniej jej podstawę, jaką jest zdecydowanie - trzeba zademonstrować. Gdyby sądzić po buncie "układu", zasadniczy przełom wydaje się tak odległy, że czasem zadaję sobie pytanie czy jeśli go dożyję, będzie mnie to jeszcze obchodziło. Ale być może gorzkie doświadczenia czynią mnie przesadnym pesymistą. Teoria dwóch fizyków, Davida Bohma i Ruperta Sheldrake'a, utrzymuje, że istnieje tzw. pole morfogenetyczne, dzięki któremu wzory nowych zachowań rozszerzają się w przyrodzie skokowo. Podają wiele przykładów, na prezentację których nie ma tu miejsca - w każdym razie odnosi się ona także do ludzi. Kto wie: może zadziała i w Polsce? Spróbujmy zatem zdobyć się w tej ponurej rzeczywistości mimo wszystko na trochę optymizmu. Zacząłem od cytatu z jednego z autorów Deklaracji Praw Człowieka, walczącego równocześnie z tyranią króla i rewolucjonistów, hr. Mirabeu, którego przedwczesna śmierć, poprzedzona zawiścią kolegów, była jedną z przyczyn, że rewolucja wypadła z szyn. Przypomnijmy więc na koniec sławny cytat z jego rówieśnika, jednego z Ojców Założycieli Stanów Zjednoczonych, herolda Rewolucji Amerykańskiej Thomasa Paine: Nie ma większej potęgi niż siła idei, której czas nadszedł. Piotr Skórzyński Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Buhaha! Bolszewiki z PiSuaru do konca sie 03.09.07, 03:14 odslaniaja, powolujac sie na PATENTOWANYCH KOMUNARDOW. I kandydatow na ministrow edukacji pierwszego LENINOWSKIEGO rzadu:))) Odpowiedz Link Zgłoś
ruffinia Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konferenc.. 02.09.07, 11:17 Panie Kaczmarek jest pan dla mnie wzorem i moim osobistym idolem nie wierze w te bajki puszczane w telewizji. Szanuje ludzi którzy powiedzą może niewiele ale z sensem. Odpowiedz Link Zgłoś
jola135 Re: Komentarze dla "Gazety" po wieczornej konfere 02.09.07, 13:30 ruffinia,ty jesteś taki durny od urodzenia ,czy od czasu fascynacji idolem,osobistym zresztą Odpowiedz Link Zgłoś
adam_l27 Co najmniej 3 kłamstwa Janusza K. 03.09.07, 03:13 Bo już tyle razy go przyłapano na kłamstwie... 1. W jego własnych aktach. 2. Publiczne (i w prokuraturze) w sprawie spotkania z Netzelem i nie spotkania z Krauze. 3. Przed komisją ds Służb Specjalnych w sprawie inwigilacji dziennikarzy. Odpowiedz Link Zgłoś