pils1 05.09.07, 20:47 1/4 Polaków uważa, że Michnik szkodzi Polsce, no moje gratulacje Panie Adamie... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
szatanskipomiot Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 20:47 Obecnie J.Kaczynski szkodzi Polsce bardziej niz Giertych i Lepper razem wzieci gdyz Ci dwaj pomimo idiotycznych pogladow i pomyslow nie maja wystarczajacej wladzy by je samodzielnie wcielac w zycie. Jesli czesc z nich udalo im sie zrealizowac to tylko i wylacznie dlatego, ze Premier dal im na to przyzwolenie. A co do J.K. to niestety ma on obecnie wladze umozliwiajaca mu realizowanie jego paranoicznych pomyslow. Odpowiedz Link Zgłoś
polibius Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 20:55 Zgadzam się z Tobą w całej rozciągłości.Niestety, obawiam się, że jestesmy w mniejszości... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:00 Brawo Premier,tak trzymac . Skonczmy z tym czerwonym i POstkomunistycznym nasienem. Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:12 > Brawo Premier,tak trzymac . > Skonczmy z tym czerwonym i POstkomunistycznym nasienem. Chyba PISkomunistycznym, zauważ że na czołowych miejscach są ci, których Pan Premier zrobił ministrami i wicepremierami:P Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 znów Pacewicz oddzwonił red. GW,Polityki,TVN,POlsa 05.09.07, 21:28 tu i podliczył - 1 głosik za 100wyborców (bo to przecie wielkie "autorytety") Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Re: znów Pacewicz oddzwonił red. GW,Polityki,TVN, 05.09.07, 22:01 Dla Jarka takie badania są niestety niewiarygodne. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re: znów Pacewicz oddzwonił red. GW,Polityki,TVN, 05.09.07, 22:08 on je olewa, ma swoje i wygrywa wybory, he, he, he Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: znów Pacewicz oddzwonił red. GW,Polityki,TVN, 05.09.07, 22:58 pierot9 napisał: > on je olewa, ma swoje i wygrywa wybory, he, he, he 99 procentami, jak za dawnych lat bywało he he he Odpowiedz Link Zgłoś
poszeklu Premier powiedzial, ze szkodza Mihnik i Geremek 06.09.07, 17:08 Tak bylo wczoraj i nie tylko w GW, ale we wszystkich mediach. Dzis mihniki wsciekly sie i odkrecaja. Przypomnijmy wczorajsze wiadomosci: Premier:- Szkodzą Polsce w sposób straszny. Michnik szkodzi Polsce, Geremek szkodzi Polsce. Ci wszyscy, którzy opowiadają tę bajkę o państwie, w którym zagrożona jest demokracja - stwierdził premier w radiowych Sygnałach Dnia. Dodał, że jeżeli "w Polsce są jakieś elementy zagrożenia demokracji, no to ze strony właśnie tych panów". - Jeżeli Michnik wzywa do tego, żeby pewnych polityków eliminować z wyborów, to jest zagrożenie dla demokracji Zrodlo: wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4460764.html Odpowiedz Link Zgłoś
gazetajudasza Re: Premier powiedzial, ze szkodza Mihnik i Gerem 06.09.07, 17:47 Redaktor Stanislaw Michalkiewicz, napisal i powiedzial, ze Gazeta Wyborcza to "koszerna gazeta dla Polakow". www. michalkiewicz.pl poszeklu napisał: > Tak bylo wczoraj i nie tylko w GW, ale we wszystkich > mediach. > Dzis mihniki wsciekly sie i odkrecaja. > Przypomnijmy wczorajsze wiadomosci: > Premier:- Szkodzą Polsce w sposób straszny. Michnik szkodzi > Polsce, Geremek szkodzi Polsce. Ci wszyscy, którzy opowiadają > tę bajkę o państwie, w którym zagrożona jest demokracja - > stwierdził premier w radiowych Sygnałach Dnia. Dodał, że > jeżeli "w Polsce są jakieś elementy zagrożenia demokracji, > no to ze strony właśnie tych panów". - Jeżeli Michnik wzywa > do tego, żeby pewnych polityków eliminować z wyborów, to jest > zagrożenie dla demokracji > Zrodlo: > wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80271,4460764.htmla Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Premier powiedzial, ze szkodza Mihnik i Gerem 07.09.07, 14:49 Zastanawiam sie co Polakom padlo na mozg z tym antysemityzmem!!!! czy to wplyw chlania wody,czy sluchania RM czy tez polaczenie tych 2 elementow???Obrzydzenie mnie bierze kiedy czytam niektore wypowiedzi "forumowiczow"!!!Czuje sie jakbym czytal wypowiedzi czlonkow NSDAP z czasow III Rzeszy!!!!I WSTYDZE SIE,ZE JESTEM POLAKIEM!!!!!No i jeszcze takie male pytanie:KIEDY ZACZNIECIE ROBIC POGROMY?????Mam dla was nawet haslo"OJCZYZNA ZAGROZONA-PRZEZ RODZIMYCH IDIOTOW"Co za Ciemnogrod i skansen!!! Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Drodzy zwolennicy PiS czegoś nie rozumiecie? 05.09.07, 23:00 Wasi ulubieńcy grają na waszych uczuciach jak chcą, a wy im klaszczecie w ich rytm! Boicie się przestępców? PiS wprowadza karę śmierci Zazdrościcie milionerom? PiS organizuje w TV zatrzymania Chcecie żyć spokojnie i dostatnio? PiS opowiada bajeczkę o układzie co wam w tym ciągle przeszkadza Macie kompleksy? PiS mówi, że niepotrzebnie, bo to wszystko wina opozycji ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
qwertyuiop7890 ### Kto pracuje w niedziele, a swietuje w sobote? 05.09.07, 22:10 W GW pracuja w niedziele, a swietuja w sobote. Jak dla mnie wyglada to na cotygodniowy szabas. A potem sie wsciekaja, ze ktos ich ich podejrzewa o okreslone pochodzenie etniczne. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: ### Kto pracuje w niedziele, a swietuje w sob 05.09.07, 22:42 ta cała gazeta pl, to ...szabasowcy. kimać. . qwertyuiop7890 napisała: > W GW pracuja w niedziele, a swietuja w sobote. > Jak dla mnie wyglada to na cotygodniowy szabas. > A potem sie wsciekaja, ze ktos ich ich podejrzewa o okreslone pochodzenie > etniczne. ;-)) Odpowiedz Link Zgłoś
y.y Re: ### Kto pracuje w niedziele, a swietuje w sob 06.09.07, 00:34 relisys1 napisała: > ta cała gazeta pl, to ...szabasowcy. kimać. > . > > > qwertyuiop7890 napisała: > > > W GW pracuja w niedziele, a swietuja w sobote. > > Jak dla mnie wyglada to na cotygodniowy szabas. > > A potem sie wsciekaja, ze ktos ich ich podejrzewa o okreslone pochodzenie > > etniczne. ;-)) We wszystkich dziennikach tak się pracuje antyemicki debilu jeden z drugim. Won z forum rasistowskie szmaty Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Lubisz być manipulowany bo myślenie boli 05.09.07, 23:01 Gdybyś miał choć trochę oleju w głowie dowiedziałbyś się jak wyglądają zmiany w Agorze, ale po co dociekać skoro można ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
czarek62 Do IV w.Katolicy swietowali w sobote,tak jak Jezus 05.09.07, 23:31 dopiero na soborze w Konstantynopolu biskupi chrzescijanscy (to ten katolicki odlam) wyrazili zgode na swietowanie niedzieli, zeby nie popas w nielaski cesarza-to on postawil warumek - musi sie swietowac niedziele ku czci poganskiego boga Mitry. Odpowiedz Link Zgłoś
solveik Re: Do IV w.Katolicy swietowali w sobote,tak jak 06.09.07, 13:57 Kaczyński powinien na te wyniki zerknąć w końcu ludzie go "docenili", uzyskał aż 45%, cóż za wspaniały wynik. Odpowiedz Link Zgłoś
arius5 kto szkodzi ? kosciol i zdrajcy Kaczory 05.09.07, 21:59 Polsce potrzebny jest silny i rozwazny rzad, a tego nie ma. Kaczynski umocnil tylko kosciol, a ten rozkrada powoli nasz kraj tak jak komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś
morszuk Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 23:26 Raczej z tym czarnym nasieniem nacjonalistycznokatolickim... To ropiejący watykański wrzód na każdym normalnym społeczeństwie. Precz z czarną zarazą, chodzącą w sukienkach i z katopedofilskim zacięciem, czego przykładem jest katoprącie w stanie erekcji niejakiego "zbawcy" odbytów młodych kleryków... "rzymskiego katola" pedofilskiego pederasty Paetza.... Amen & o'kay - niechaj kasa będzie z klerem..... Odpowiedz Link Zgłoś
caius1 Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:11 > Obecnie J.Kaczynski szkodzi Polsce bardziej niz Giertych i Lepper > razem wzieci gdyz Ci dwaj pomimo idiotycznych pogladow i pomyslow nie Mądrze powiedziane. Problemem Polski jest obecnie Jarosław Kaczyński a nie głupie cioły spod znaku lisij kity. Czarno widzę przynajmniej najbliższą przyszłość kraju bo NIE WIERZĘ w tzw. zbiorową mądrość żadnego narodu w ogóle a polskiego w szczególności. Aż sam się nasuwa wiersz o skumbriach w tomacie. NiePis Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: naprawdę to szkodzi Polsce Michnik i jego ... 05.09.07, 21:55 ...i wyznawcy Michnika. Odpowiedz Link Zgłoś
inquisition Jeśli potrafisz myśleć to uargumentuj 05.09.07, 23:07 bo jak na razie wyglądasz jak jedno z moherowych zombie co robi wszystko co Grzybica mu karze ___ Następnym razem: wszyscy.na.wybory.patrz.pl/ ! Odpowiedz Link Zgłoś
trasat Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 22:09 Z czwórki osób szkodzących Polsce naważniesi dzisiaj to Kaczyński i Rydzyk.Koalicja czterech po wewnętrznej kłotni zmieniła się w koalicję dwóch.Chciaż może Kaczyński specjalnie wysłał Giertycha i Lepera do opozycji, aby kompromitowali opozycję. To oczywiście żart, ale w stylu "układów" i "spisków" PISu. Odpowiedz Link Zgłoś
badjuk Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:50 Oj... gdyby isc daleju tym torem doszlibyśmy do wniosku, ze caly 'naród' sobie szkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 20:50 > 1/4 Polaków uważa, że Michnik szkodzi Polsce, no moje gratulacje Panie Adamie.. > . Aż 1/4, czy tylko 1/4? Zwłaszcza jak się to porówna do wyników członków byłej koalicji rządzącej i ich duchowego patrona? Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 kaczka szkodzi najbardziej, 3 pierwszych to kumple 05.09.07, 20:55 kaczki:) zatem ktos kto popiera az 3 osoby najbardziej szkodzące, co wiecej wyniósł je do władzy i kasy musi być najwiekszym szkodnikiem tak tak kaczko, tam w lustrze to niestety ty:) hehe Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 no to mamy nowy tabloid na rynku prasy-witaj GW 05.09.07, 21:29 a cenę obniż do 50 gr jak Trybuna i Głos Robotniczy w PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: no to mamy nowy tabloid na rynku prasy-witaj 05.09.07, 22:44 I ...PRAWDA jop jego mać. . pierot9 napisał: > a cenę obniż do 50 gr jak Trybuna i Głos Robotniczy w PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Przepraszam, Prawda kosztowała 30gr 05.09.07, 22:45 relisys1 napisała: > I ...PRAWDA jop jego mać. > . > > pierot9 napisał: > > > a cenę obniż do 50 gr jak Trybuna i Głos Robotniczy w PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 A jej objętość wystrczyła na tygodniowe podcierani 05.09.07, 22:46 relisys1 napisała: > relisys1 napisała: podcieranie dupy. . > > > I ...PRAWDA jop jego mać. > > . > > > > pierot9 napisał: > > > > > a cenę obniż do 50 gr jak Trybuna i Głos Robotniczy w PRLu Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 20:58 Wyniki musza byc sfałszowane bo Michnik z Gieremem z pewnoscia zajmuja pierwsze dwa miejsca. Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger kto po wsi chodzi sam sobie szkodzi 05.09.07, 22:13 Rydzyk to samo zło! Odpowiedz Link Zgłoś
tingri Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:01 te 26 % pewnie zblizone jest do liczby antysemitow w polsce. a kaczor mowi ze antysemita nie jest...mhh. ciekawe czy taki wildsztain,ktory michnika nie cierpi tez uwaza ze michnik szkodzi polsce?mysle raczej ze nie Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Po co sondaż? Przecież ma być, że szkodzą Kaczory. 05.09.07, 21:08 Branie udziału w sondażach manipulanckiej Gazety Wyborczej jesty pozbawione sensu. Ja się nie dam nabrać na sondaż w GW. Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Po co sondaż? Przecież ma być, że szkodzą Kac 05.09.07, 21:12 Ale boicie się prawdy, bo skąd brałby się ten stały dyżur hipokrytów na naszym forum? A może tylko doskwiera wam brak wolności wypowiedzi w mediach katolickich? Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Ale 55% nie uważa że JKaczyński szkodzi? 05.09.07, 23:44 Oj, na miejscu przeciwników JK chyba bym się zaczęła martwić... Odpowiedz Link Zgłoś
lumpior Re: Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:13 Pierwsza czworke + Ziobro -zamknac w klasztorze/scislym/ i po pro- blemie,znaja sie,modlitwa,paciorek.Polityka nie byla najlepsza. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe nie znaleźc sie na niej to niemal dyshonor 05.09.07, 22:34 znaczy że ktos się nie liczy Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Adam M... 05.09.07, 21:10 ...i jego brat ukrywający się w Szwecji, a skazujący Polaków na karę śmierci w latach stalinizmu nie mogą szkodzić Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
babaqba Re: Adam M... 05.09.07, 21:16 Już bardziej JPII odpowiada za Torquemadę niż A. Michnik za brata. Zresztą rewelacje o skazywaniu na śmierć padające z ust "narodowców" należy zawsze podzielić przez dziesięć. Są tak krzykliwi, bo muszą ukryć swoje zbrodnie przeciwko Polsce. A katalog jest przeogromny. Już raz kraj poddaliście carycy Katarzynie, co chcecie "osiągnąć" tym razem? Wiem, wiem. Rokita już rozpoczął okres władzy kościoła przez podpisanie nieprawnie haniebnego konkordatu. Odpowiedz Link Zgłoś
madryt3 Re: Adam M... 05.09.07, 21:29 babaqba napisała: > Już bardziej JPII odpowiada za Torquemadę niż A. Michnik za brata. > Zresztą rewelacje o skazywaniu na śmierć padające z ust "narodowców" > należy zawsze podzielić przez dziesięć. Są tak krzykliwi, bo muszą > ukryć swoje zbrodnie przeciwko Polsce. A katalog jest przeogromny. Już > raz kraj poddaliście carycy Katarzynie, co chcecie "osiągnąć" tym > razem? Wiem, wiem. Rokita już rozpoczął okres władzy kościoła przez > podpisanie nieprawnie haniebnego konkordatu. Kobieco-lewacka logika = bełkot. To, że brat Adama wydał na śmierć patriotów w latach stalinizmu to FAKTY. Ale zawsze fakty mozna przykryć inwektywą. Nie wstydź się, nie hamuj - napisz - FASZYSTA. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Adam M... 06.09.07, 02:16 madryt3 napisał: > babaqba napisała: > > > Już bardziej JPII odpowiada za Torquemadę niż A. Michnik za brata. > > Zresztą rewelacje o skazywaniu na śmierć padające z > ust "narodowców" > > należy zawsze podzielić przez dziesięć. Są tak krzykliwi, bo muszą > > ukryć swoje zbrodnie przeciwko Polsce. A katalog jest przeogromny. > Już > > raz kraj poddaliście carycy Katarzynie, co chcecie "osiągnąć" tym > > razem? Wiem, wiem. Rokita już rozpoczął okres władzy kościoła > przez > > podpisanie nieprawnie haniebnego konkordatu. > > Kobieco-lewacka logika = bełkot. To, że brat Adama wydał na śmierć > patriotów w latach stalinizmu to FAKTY. Ale zawsze fakty mozna > przykryć inwektywą. Nie wstydź się, nie hamuj - napisz - FASZYSTA. Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Adam M... 06.09.07, 02:16 babaqba napisała: > Już bardziej JPII odpowiada za Torquemadę niż A. Michnik za brata. > Zresztą rewelacje o skazywaniu na śmierć padające z ust "narodowców" > należy zawsze podzielić przez dziesięć. Są tak krzykliwi, bo muszą > ukryć swoje zbrodnie przeciwko Polsce. A katalog jest przeogromny. Już > raz kraj poddaliście carycy Katarzynie, co chcecie "osiągnąć" tym > razem? Wiem, wiem. Rokita już rozpoczął okres władzy kościoła przez > podpisanie nieprawnie haniebnego konkordatu. Odpowiedz Link Zgłoś
pumex3 Re: Adam M... 05.09.07, 21:17 michnik, michnik, michnik - po trzykroć michnik Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Adam M... 06.09.07, 02:16 pumex3 napisał: > michnik, michnik, michnik - po trzykroć michnik Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Adam M... 05.09.07, 21:36 madryt3 napisał: > ...i jego brat ukrywający się w Szwecji, a skazujący Polaków na karę > śmierci w latach stalinizmu nie mogą szkodzić Polsce! tnij.org/stefan_michnik A kto jest jego synem? Roman? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Adam M... 06.09.07, 02:17 bwwald napisał: > madryt3 napisał: > > > ...i jego brat ukrywający się w Szwecji, a skazujący Polaków na karę > > śmierci w latach stalinizmu nie mogą szkodzić Polsce! > > tnij.org/stefan_michnik > A kto jest jego synem? Roman? Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Adam M... 06.09.07, 02:15 madryt3 napisał: > ...i jego brat ukrywający się w Szwecji, a skazujący Polaków na karę > śmierci w latach stalinizmu nie mogą szkodzić Polsce! Odpowiedz Link Zgłoś
mister1 Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:16 Rydzyk razem z Jarkiem Kaczka Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf a 99% Polaków popiera PZPR 05.09.07, 21:16 sondaże GW są warte funta kłaków Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re:To i tak więcej,niż wyborca posiurców czerwonyc 05.09.07, 21:25 ty jesteś kanalia wyjątkowa, bo kryptoubecka Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: a 99% Polaków popiera PZPR 06.09.07, 02:17 herr_wolf napisał: > sondaże GW są warte funta kłaków Odpowiedz Link Zgłoś
potworek80 To jest oznaka nadchodzacego bankructwa GW 05.09.07, 21:18 Coraz wiecej artykułów opatrzonych jest dopiskiem "dowiedz sie w jutrzejszej gazecie" co oznacza: "ludzie kupujcie bo sprzedaz nam leci w dol na leb na szyje!!!!" Nic mnie bardziej nie cieszy niż bankructwo GW! Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: To jest oznaka nadchodzacego bankructwa GW 05.09.07, 21:53 Mój sąsiad, sprzedający GW na ulicy, kończy pracę wieczorem z coraz większyn naręczem zwrotu na makulaturę. I w szmaty, i na makulature, własciwe przeznaczenie tej gazety-szmaty. Odpowiedz Link Zgłoś
r.maszkowski Re: To jest oznaka nadchodzacego bankructwa GW 05.09.07, 23:22 12345ja napisał: > Mój sąsiad, sprzedający GW na ulicy, kończy pracę wieczorem z coraz większyn > naręczem zwrotu na makulaturę. I w szmaty, i na makulature, własciwe > przeznaczenie tej gazety-szmaty. Zajrzyj czasem do kiosków. "GW" zawsze się tam kończy pierwsza. Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: To jest oznaka nadchodzacego bankructwa GW 06.09.07, 00:07 r.maszkowski napisał: > > Zajrzyj czasem do kiosków. "GW" zawsze się tam kończy pierwsza Ale zajrzyj do wszystkich kiosków w kraju. Bo ja na wakacjach to GW przez 2 tygodnie na oczy nie oglądałam. Bynajmniej nie dlatego, że się 1-sza skończyła. Nie przywozili, bo i tak nikt nie chce kupować. Odpowiedz Link Zgłoś
pacal2 Z ciekawości zerknąłem do danych ZKDP 06.09.07, 01:43 Są one powszechnie dostępne. Fluktuacje sprzedaży GW odpowiadają fluktuacjom sprzedaży wszystkich gazet, procent zwrotów jest jednym z najniższych wśród czołowych gazet, ilość sprzedanych egzemplarzy regularnie daje GW za Faktem (cieszysz się z takiego lidera?), z dużą przewagą nad kolejnymi. Summa summarum - parafrazując Twaina - "pogłoski o śmierci GW są mocno przesadzone". Pytam więc: w którym płacie twojego mózgu powstały te rewelacje? Bo że nie w czołowym to pewne. Wygłaszając tezy, które stoją w jawnej sprzeczności z faktami robisz z siebie niezłą idiotkę. A idiotów nikt nie traktuje poważnie. > Ale zajrzyj do wszystkich kiosków w kraju. Po co? Jakie znaczenie ma fakt, że w Mszanie Górnej nie kupuje się gazety X a w Mszanie Dolnej gazety Y? Jakiekolwiek sensowne wnioski można wyciągać dopiero po zsyntetyzowaniu szczegółów. > Ale zajrzyj do wszystkich kiosków w kraju. > Bo ja na wakacjach to GW przez 2 tygodnie na oczy nie oglądałam. W którym kraju? Bo na wakacjach za granicą ciężko o polskie gazety:) A na poważnie: Ja na wakacjach programowo nie kupuję ŻADNYCH gazet bo nie chcę psuć sobie humoru codziennym oglądaniem mord naszych pożal się boże polityków. > Bynajmniej nie dlatego, że się 1-sza skończyła. > Nie przywozili, bo i tak nikt nie chce kupować. Aha, jasne, robiłaś wywiad z kioskarzem. I inne gazety dla odmiany rozchodziły się masowo. W polskich miastach i miasteczkach GW raczej jest wszędzie, nie wiem jak to bywa na wsi. Tylko - znając poziom umysłowy naszej wsi - czy to, że na wsiach nie czytuje się masowo GW, ma niby o niej źle świadczyć? Dla odmiany ja na przykład nie znam bliżej nikogo, kto kupowałby "Nasz Dziennik". Ale mam koleżankę pracującą w kiosku i siedząc u niej przez godzinkę widziałem jednego takiego cudaka. I, w przeciwieństwie do ciebie, nie będę bredził, że ponieważ mój krąg towarzyski nie czytuje "Naszego Dziennika", to musi mieć on 100% zwrotów i przynosi bilionowe straty. Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Audiatur et altera parse... 06.09.07, 10:06 twierdzili starożytni i dobrze na tym wychodzili. Ty na tym tylko zyskujesz tylko pewność że masz rację... Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Też słyszałem już o tym kończeniu się Gazety 06.09.07, 10:01 Tak więc potwierdzam... Odpowiedz Link Zgłoś
l005 Pierwsza czwórka to oczywiści liderzy szkody 05.09.07, 21:23 Pod tym na pewno może się podpisać zarówno zdecydowana większość Polaków jak i obcokrajowców którzy śledzą losy Polski. Natomiast pozycje Michnika i Geremka odzwierciedlają Radyjo-Maryjno-Kaczą mentalność cześci elektoratu, te 30% poparcia przez zakutków. W sumie sondaż wygląda na logiczny. Oby te opinie przyłożyły się również na wyniki wyborcze. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 GW,uszanuj chociaż swych czytelników,bo za głupoty 05.09.07, 21:24 które wypisujesz i naciągane śmieszne sondażyki, przestaną cię czytać, kupować i się na ciebie powoływać, bo będzie im wielki wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
c79 Re: GW,uszanuj chociaż swych czytelników,bo za gł 05.09.07, 21:30 Niestety to prawda. Jak można publikować wyniki zrobionej-na-kolanie sondy (bo przecież nie sondażu!) i jeszcze używać w nagłówku słowa "naprawdę", sugerującego, że oto pokazuje się (naukową) prawdę, podczas gdy nasi przeciwnicy ukazują same kłamstwa? To tani chwyt i obraza dla czytelników. Odpowiedz Link Zgłoś
lu_dmila Kto naprawdę szkodzi Polsce? 05.09.07, 21:25 Pierwsze cztery miejsca to czterej jeźdźcy Apokalipsy - Polacy nie martwcie się koniec nadejdzie wkrótce... (chichot historii) Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 A.Michnik......... 05.09.07, 21:26 Wrog wszystkiego co wartosciowe w Polsce... szkaluje Polske i Polakow we wszystkich lewackich mediach swiata... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: A.Michnik......... 05.09.07, 21:38 Nigdy nie rozumiałem i prawdopodobnie już nie zrozumiem, dlaczego, z jakich powodów nadal tkwi w znacznej rzeszy Polaków ten "gen sarmatyzmu", przywleczonego do nas ze wschodu. Wraz z powierzchownie spolonizowanymi mieszkańcami Rusi, ktrzy znaleźli się swego czasu w składzie Rzeczypospolitej ... Najwyraźniej ekspansja ta okazała się naszym największym nieszczęściem. Nasza - jeszcze w XVI, XVII wiekach - zdrowa tkanka duchowa, nasze obyczaje, mentalność, zostały skażone obcymi obyczajami, które przeniknęły do nas ze wschodu. Całe nieszczęście warholskiego, awanturniczego, kołtuńskiego, prostackiego sarmatyzmu, którego dzisiejszymi wcieleniami są osoby Rydzyka, Leppera, Giertycha i - po części - być może nawet i bracia Kaczyńscy. Dlaczego ten gen natrętnie się odradza? Dlaczego ostatecznie nie może wyginąć? Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
danz5 Re: A.Michnik......... 05.09.07, 21:56 Johny... Jestes najlepszym przykladem tego wlasnie ,co napisales... Odpowiedz Link Zgłoś
herr_wolf Szkodzą ci którzy plują w obcej prasie na Polskę 05.09.07, 21:28 Kwaśniewski,Geremek,Michnik i Wałęsa doborowe towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
lewy_kaczor bądż nadal dumny z Rydza...: 05.09.07, 22:03 Stoczniowy sekret Rydzyka Trwające kilka miesięcy śledztwo dziennikarskie doprowadziło do odkrycia nowych faktów w sprawie zbiórki pieniędzy na ratowanie Stoczni Gdańskiej. „Toruńskie media” podkreślają, że wszystko zostało już dawno wyjaśnione, jednak materiały, do których dotarliśmy, przeczą tym zapewnieniom. Sprawa pieniędzy ze zbiórki na ratowanie Stoczni Gdańskiej wciąż pozostaje jednym z największych sekretów dyrektora Radia Maryja, ojca Tadeusza Rydzyka. Pieniądze zniknęły. W numerze „Gazety Polskiej” z 11 lipca 2007 r., opublikowaliśmy listy przewodniczącego komitetu ratowania stoczni, kapitana Żeglugi Wielkiej Bolesława Hutyry, skierowane do dyrektora Radia Maryja. Hutyra domaga się w nich od ojca Rydzyka i osób związanych z Radiem Maryja, m.in. b. Edwarda Frankowskiego i ojca prof. Alberta Krąpca, wyjaśnienia niejastej sytuacji funduszy zebranych na ratowanie stoczni. W odpowiedzi spotkał go brutalny atak, przeprowadzony przez otoczenie ojca dyrektora. „Jestem zmuszony prosić o pomoc w uzyskaniu szczerej rozmowy z O. Dyrektorem Radia Maryja, gdyż od maja 1997 r. takiej możliwości nie miałem.” – czytamy w jednym z listów. –„Napotkałem jednak kategoryczny sprzeciw i nieszczerość oraz fałszywe pomówienia mojej osoby…”. - Ojciec nawet po atakach ze strony ludzi Radia Maryja, usiłował sprawę wyjaśnić wewnątrz środowiska, troszczył się o radio – mówi Tomasz Hutyra, syn Bolesława – Ludzie Rydzyka potraktowali go niesprawiedliwie i brutalnie. To było dla nas piekło. - dodaje. Według dokumentów, którymi dysponujemy, Feliks B. Pieczka oraz Zbigniew Sulatycki oskarżali Hutyrę o współpracę z SB oraz WSI, co doprowadziło do utraty zaufania potrzebnego do sprawowania prez niego funkcji Przewodniczącego Społecznego Komitetu Stoczni Gdańskiej. W „Gazecie Polskiej” z 18 lipca 2007 r., zamieściliśmy listy, które bronią Hutyrę przed niesprawiedliwymi atakami. Ich autorami są: duszpasterz ludzi morza, o. Józef Krok, a także przyjaciel rodziny, Andrzej Bugajski, który w 2005 r. zginął w wypadku razem z Hutyrą. - Ojciec wspólnie z dwoma osobami jechał na spotkanie z ministrem skarbu. Spotkanie miało dotyczyć sytuacji Stoczni Gdańskiej. Wszyscy zginęli – mówi T. Hutyra – Nie chcę nikogo winić, faktem jest jednak, że szczegóły wypadku byłby bardzo dziwne, a przez śmierć ojca stracona została Stocznia Gdańska, a także szasna na wyjaśnienie tajemnicy zbiórki. Pozostałe osoby, które mają wiedzę na ten temat, to ludzie z najblizszego otoczenia ojca dyrektora. Nabrały one wody w usta – dodaje. Publikujemy listy Bolesława Hutyry do ojca Tadeusza Rydzyka, prywatny akt oskarżenia skierowany przeciwko Bronisławowi Pieczce i Zbigniewowi Sulatyckiemu wraz z odpisem protokołu sprawy pojednawczej. Ponadto zamieszczamy oświadczenia dotyczące posądzenia Bolesława Hutyry o współpracę z SB i WSI. W najbliższych dniach będziemy także przedstawiać kolejne dokumenty i fakty w sprawie Radia Maryja i przemysłu stoczniowego. Przemysław Harczuk Piotr Łuczuk Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Szkodzą ci którzy plują w obcej prasie na Pol 06.09.07, 02:18 herr_wolf napisał: > Kwaśniewski,Geremek,Michnik i Wałęsa > > doborowe towarzystwo Odpowiedz Link Zgłoś
szerb Rydzyk i Michnik to najwieksze szkodniki Polski 05.09.07, 21:29 Najbardziej szkodza Polsce ci, ktorych nikt nie wybral, ci, ktorzy z przyczyn ideologicznych, osobistych wzieli sobie za cel demonizowac Polske, polskie spoleczenstwo i jej wybranych przedstawicieli. Rydzyk przdstawiciel religijnej ciemnoty i fanatyzmu i Michnik manipulator, propagandzista i obronca zlodziejsko przestepczego ukladu rodem z PRL, PZPR-SLD i kon trojanski sporej czesci polskich wyksztalciuchow Giertych i Lepper nie powinni nigdy przekroczyc 5% i wtedy nie byloby kompromitacji PiS, ktora stworzyla koalicje z tymi betonami i nie byloby kompromitacji Michnika, ktory cytuje Giertycha i Leppera codziennie 'ad nauseum' w brudnej wojnie propagandowej przeciwko obecemu rzadowi Nalezaloby tez wspomniec bohatera ziomkostwa i honorowego rycerza teutonskiego: Geremka, ale poniewaz jest mowa o polskich politykach, to sorry ale Geremek sie nie lapie W skrocie: Niech zyja wolne wybory precz z ciemnota, fantyzmem Rydzyka i precz z propaganda, obluda i zaklamaniem Michnika Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Polacy szkodzą sobie sami 05.09.07, 21:34 To już jest lekka przesada. Pierwsze trzy miejsca obsadzone są przez osoby wybrane podczas wolnych wyborów. Wychodzi więc na to, że Polacy sami sobie najbardziej szkodzą. Odpowiedz Link Zgłoś
idefix3 Re: Polacy szkodzą sobie sami 05.09.07, 21:39 idefix3 napisał: > To już jest lekka przesada. Pierwsze trzy miejsca obsadzone są przez > osoby wybrane podczas wolnych wyborów. Wychodzi więc na to, że > Polacy sami sobie najbardziej szkodzą. Oczywiście Rydzyk jest szkodliwy, bo nie został wybrany i posługuje się nieswoim dorobkiem - religią. Odpowiedz Link Zgłoś
nowytor.nowytor8 Zobaczcie co ta kanalia Michnik o Polsce wypisuje 05.09.07, 21:35 Nawet Gazownia bała się to wydrukować "VIEW: Poland’s schizophrenia —Adam Michnik For the losers of Poland’s revolution of 1989, freedom is a great uncertainty. The Solidarity workers at giant enterprises have become victims of the freedoms they won. In the prison world of communism, a person was the property of the state, but the state took care of one’s existence. In the world of freedom, nobody provides care Recently, the European Parliament condemned the Polish government’s attempt to strip Bronislaw Geremek of his parliamentary mandate. A leader of Solidarity, a former political prisoner, and the foreign minister responsible for Poland’s accession to NATO, Geremek refused to sign yet another declaration that he had not been a communist secret police agent. The EU parliamentarians called the Polish government’s actions a witch-hunt, and Geremek declared Poland’s “lustration” law a threat to civil liberties. In response, Polish prime minister, Jaroslaw Kaczynski, accused Geremek of “damaging his fatherland” and “provoking an anti-Polish affair”. The same phrases were used by Communists when Geremek criticised their misrule. What is happening in Poland, the country where communism’s downfall began? Every revolution has two phases. First comes a struggle for freedom, then a struggle for power. The first makes the human spirit soar and brings out the best in people. The second unleashes the worst: envy, intrigue, greed, suspicion, and the urge for revenge. The Polish Solidarity revolution followed an unusual course. Solidarity, pushed underground when martial law was declared in December 1981, survived seven years of repression and then returned in 1989 on the wave of Gorbachov’s “perestroika”. During the Round Table negotiations that brought about the end of communist rule, a compromise was reached between the reform wing of the communist government and Solidarity. This cleared a path to the peaceful dismantling of communist dictatorship throughout the entire Soviet bloc. Solidarity adopted a philosophy of compromise rather than revenge, and embraced the idea of a Poland for everyone rather than a state divided between omnipotent winners and oppressed losers. Since 1989, governments changed, but the state remained stable; even the post-communists approved the rules of parliamentary democracy and a market economy. But not everyone accepted this path. Today, Poland is ruled by a coalition of post-Solidarity revanchists, post-communist provincial trouble-makers, the heirs of pre-WWII chauvinists, xenophobic, and anti-Semitic groups, and the milieu of Radio Maryja, the spokesmen for ethno-clerical fundamentalism. Worrying signs are everywhere: the authority of the courts is undermined, the independence of the Constitutional Tribunal is attacked, the civil service corrupted, and prosecutors are politicised. Everyday social life is being repressively regulated. Why is this happening? Every successful revolution creates winners and losers. Poland’s revolution brought civil rights along with increased criminality, a market economy along with failed enterprises and high unemployment, and the formation of a dynamic middle class along with increased income inequality. It opened Poland to Europe, but also brought a fear of foreigners and an invasion of Western mass culture. For the losers of Poland’s revolution of 1989, freedom is a great uncertainty. The Solidarity workers at giant enterprises have become victims of the freedoms they won. In the prison world of communism, a person was the property of the state, but the state took care of one’s existence. In the world of freedom, nobody provides care. It is in this anxious atmosphere that the current coalition rules, combining George W Bush’s conservative nostrums with the centralising practices of Vladimir Putin. Solidarity veterans believed that the dictatorship’s demise would be followed by their own reign. But guilty communists were not punished, and virtuous Solidarity activists were not rewarded. So feelings of injustice gave rise to resentment, envy, and a destructive energy focused on revenge against former enemies and old friends who seemed successful. The losers refused to admit that the achievement of freedom was Poland’s greatest success in 300 years. For them, Poland remained a country ruled by the communist security apparatus. Such a Poland required a moral revolution in which crimes would be punished, virtue rewarded, and injustice redeemed. The means chosen by these losers’ parties after they won the general election in 2005 was a great purge. Lustration, according to early estimates, is expected to affect 700,000 people and take 17 years to complete. A list of names found in the reports of the Security Services is to be prepared and made public. Moreover, it is now the duty of every one of the 700,000 people subjected to lustration to declare that he or she did not collaborate with the security services. Those who refuse or file a false declaration are to be fired and banned from working in their profession for ten years. Cardinal Dziwisz of Cracow reminds us that there can be no place “for retribution, revenge, lack of respect for human dignity, and reckless accusations”. Never since the fall of communism has a Catholic Cardinal used such strong words of condemnation. Should lustration have taken place at the beginning of Poland’s transformation? The goal of the peaceful revolution was freedom, sovereignty, and economic reform, not a hunt for suspected or real secret police agents. If a hunt for agents had been organised in 1990, neither Leszek Balcerowicz’s economic reforms nor the establishment of a state governed by law would have been possible. Poland would not be in NATO or the European Union. Today, two Polands confront each other. A Poland of suspicion, fear, and revenge is fighting a Poland of hope, courage, and dialogue. This second Poland — of openness and tolerance, of John Paul II and Czeslaw Milosz, of my friends from the underground and from prison — must prevail. I believe that Poles will once again defend their right to be treated with dignity. The second phase of the Polish revolution must not be permitted to consume either its father, the will to freedom, or its child, the democratic state. —DT-PS Adam Michnik, a former leader of Solidarity, is editor-in-chief of Gazeta Wyborcza" www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2007/05/11/story_11-5-2007_pg3_3 Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zobaczcie co ta kanalia Michnik o Polsce wypi 05.09.07, 21:50 Faktycznie, ten artykuł jest dziełemm schizofrenika. Nie przypuszczałem, że z Michnikiem jest aż tak źle. Wiem, ze zniknął, że chorował, ale żeby na nieuleczalną chorobę to nie wiedziałem. Odpowiedz Link Zgłoś
turtlezzz Uważaj, jest nas więcej... 06.09.07, 00:07 Schizofreników, z tymi samymi urojeniami ;) Lepiej oglądaj się przez ramię, chłopcze. Bo dni waszej "moralnej" rewolucji są policzone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Nie wyglądasz na takiego, co by umiał do tylu 06.09.07, 01:02 zliczyć > Bo dni waszej "moralnej" rewolucji są policzone ;) Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Zobaczcie co ta kanalia Michnik o Polsce wypi 06.09.07, 02:18 nowytor.nowytor8 napisał: > Nawet Gazownia bała się to wydrukować > > "VIEW: Poland’s schizophrenia —Adam Michnik > > For the losers of Poland’s revolution of 1989, freedom is a great uncerta > inty. > The Solidarity workers at giant enterprises have become victims of the freedoms > they won. In the prison world of communism, a person was the property of the > state, but the state took care of one’s existence. In the world of freedo > m, > nobody provides care > > Recently, the European Parliament condemned the Polish government’s attem > pt to > strip Bronislaw Geremek of his parliamentary mandate. A leader of Solidarity, a > former political prisoner, and the foreign minister responsible for Poland̵ > 7;s > accession to NATO, Geremek refused to sign yet another declaration that he had > not been a communist secret police agent. > > The EU parliamentarians called the Polish government’s actions a witch-hu > nt, and > Geremek declared Poland’s “lustration” law a threat to civil > liberties. In > response, Polish prime minister, Jaroslaw Kaczynski, accused Geremek of > “damaging his fatherland” and “provoking an anti-Polish affai > r”. The same > phrases were used by Communists when Geremek criticised their misrule. > > What is happening in Poland, the country where communism’s downfall began > ? Every > revolution has two phases. First comes a struggle for freedom, then a struggle > for power. The first makes the human spirit soar and brings out the best in > people. The second unleashes the worst: envy, intrigue, greed, suspicion, and > the urge for revenge. > > The Polish Solidarity revolution followed an unusual course. Solidarity, pushed > underground when martial law was declared in December 1981, survived seven year > s > of repression and then returned in 1989 on the wave of Gorbachov’s > “perestroika”. During the Round Table negotiations that brought abo > ut the end of > communist rule, a compromise was reached between the reform wing of the > communist government and Solidarity. This cleared a path to the peaceful > dismantling of communist dictatorship throughout the entire Soviet bloc. > > Solidarity adopted a philosophy of compromise rather than revenge, and embraced > the idea of a Poland for everyone rather than a state divided between omnipoten > t > winners and oppressed losers. Since 1989, governments changed, but the state > remained stable; even the post-communists approved the rules of parliamentary > democracy and a market economy. > > But not everyone accepted this path. Today, Poland is ruled by a coalition of > post-Solidarity revanchists, post-communist provincial trouble- makers, the heir > s > of pre-WWII chauvinists, xenophobic, and anti-Semitic groups, and the milieu of > Radio Maryja, the spokesmen for ethno-clerical fundamentalism. > > Worrying signs are everywhere: the authority of the courts is undermined, the > independence of the Constitutional Tribunal is attacked, the civil service > corrupted, and prosecutors are politicised. Everyday social life is being > repressively regulated. > > Why is this happening? Every successful revolution creates winners and losers. > Poland’s revolution brought civil rights along with increased criminality > , a > market economy along with failed enterprises and high unemployment, and the > formation of a dynamic middle class along with increased income inequality. It > opened Poland to Europe, but also brought a fear of foreigners and an invasion > of Western mass culture. > > For the losers of Poland’s revolution of 1989, freedom is a great uncerta > inty. > The Solidarity workers at giant enterprises have become victims of the freedoms > they won. In the prison world of communism, a person was the property of the > state, but the state took care of one’s existence. In the world of freedo > m, > nobody provides care. It is in this anxious atmosphere that the current > coalition rules, combining George W Bush’s conservative nostrums with the > centralising practices of Vladimir Putin. > > Solidarity veterans believed that the dictatorship’s demise would be foll > owed by > their own reign. But guilty communists were not punished, and virtuous > Solidarity activists were not rewarded. So feelings of injustice gave rise to > resentment, envy, and a destructive energy focused on revenge against former > enemies and old friends who seemed successful. > > The losers refused to admit that the achievement of freedom was Poland’s > greatest success in 300 years. For them, Poland remained a country ruled by the > communist security apparatus. Such a Poland required a moral revolution in whic > h > crimes would be punished, virtue rewarded, and injustice redeemed. > > The means chosen by these losers’ parties after they won the general elec > tion in > 2005 was a great purge. Lustration, according to early estimates, is expected t > o > affect 700,000 people and take 17 years to complete. A list of names found in > the reports of the Security Services is to be prepared and made public. > Moreover, it is now the duty of every one of the 700,000 people subjected to > lustration to declare that he or she did not collaborate with the security > services. Those who refuse or file a false declaration are to be fired and > banned from working in their profession for ten years. > > Cardinal Dziwisz of Cracow reminds us that there can be no place “for > retribution, revenge, lack of respect for human dignity, and reckless > accusations”. Never since the fall of communism has a Catholic Cardinal u > sed > such strong words of condemnation. > > Should lustration have taken place at the beginning of Poland’s transform > ation? > The goal of the peaceful revolution was freedom, sovereignty, and economic > reform, not a hunt for suspected or real secret police agents. If a hunt for > agents had been organised in 1990, neither Leszek Balcerowicz’s economic > reforms > nor the establishment of a state governed by law would have been possible. > Poland would not be in NATO or the European Union. > > Today, two Polands confront each other. A Poland of suspicion, fear, and reveng > e > is fighting a Poland of hope, courage, and dialogue. This second Poland — > of > openness and tolerance, of John Paul II and Czeslaw Milosz, of my friends from > the underground and from prison — must prevail. I believe that Poles will > once > again defend their right to be treated with dignity. The second phase of the > Polish revolution must not be permitted to consume either its father, the will > to freedom, or its child, the democratic state. —DT-PS > > Adam Michnik, a former leader of Solidarity, is editor-in-chief of Gazeta Wybor > cza" > www.dailytimes.com.pk/default.asp?page=2007/05/11/story_11-5-2007_pg3_3 Odpowiedz Link Zgłoś
jama314 Tak krawiec kraje jak materiał staje... 05.09.07, 21:36 Biorąc pod uwagę ilość ataków na o. T. Rydzyka (bywa i trzy dziennie) w Gazecie oraz patrząc na treść postów na Forum, to wynik wydaje mi się być mocno zmanipulowany i zaniżony. Podejrzewam że musiało to być grubo powyżej 90% głosów wskazujących na "szkodnictwo" o. T. Rydzyka. Najbardziej śmieszy ta ogólna troska Gazety o pion moralny w Kościele. Ludzie którzy utopiliby cały Kościół jednym ruchem gdyby tylko mogli (wraz z całą czeredą jego jawnych, prostackich nienawistników na Forum nie skrywających wcale swych uczuć) udają zatroskanych. Wręcz niewiarygodny wydaje się być fakt, że na te plewy daje się nabrać część hierarchów Kościoła basując Gazecie. To zastanawia i budzi moje najwyższe zdumienie... Odpowiedz Link Zgłoś
johnny-kalesony Re: Tak krawiec kraje jak materiał staje... 05.09.07, 21:42 Na przywódcę jednej z sekt - Davida Korresha - atak przypuściła jednostka szturmowa FBI z bronią w ręku, więc polskiej, li tylko prasowej krytyki nie można w żadnej mierze "atakiem" nazywać. A być może taki poważny atak na Rydzyka jednak by się przydał ... Dla dobra Rzeszypospolitej ... Pozdrawiam Keep Rockin' Odpowiedz Link Zgłoś
owix Najbardziej szkodzą dziennikarze i 05.09.07, 21:38 i pracownicy mediów. Brakuje informacji, przedstawiane są przede wszystkim opinie, dominuje koniunkturalizm, generalnie bicie piany. Odpowiedz Link Zgłoś
fnoll tłumaczę z kaczego na ludzki 05.09.07, 21:39 Jarosław K. mówiąc "najbardziej szkodzą Polsce" ma na myśli "najbardziej przeszkadzają mi w ulepieniu Polski na obraz i podobieństwo moich fobii i wizji" Odpowiedz Link Zgłoś
swam A gdzie Ziobro???? 05.09.07, 21:42 Uważam że to właśnie on najbardziej szkodzi naszemu krajowi, powinien być na liście na pierwszym miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: A gdzie Ziobro???? 05.09.07, 21:49 swam napisał: > Uważam że to właśnie on najbardziej szkodzi naszemu krajowi, powinien być na > liście na pierwszym miejscu. Dziewczynek Jarka z jedwabna cerą i pełnymi ustami(wargami?) nie brano pod uwagę IMHO ;) Odpowiedz Link Zgłoś
indianski Re: A gdzie Ziobro???? 05.09.07, 22:09 ani innych transwescytek z rzadu Odpowiedz Link Zgłoś
jakw Re: A gdzie Ziobro???? 05.09.07, 23:55 bwwald napisał: > > Dziewczynek Jarka z jedwabna cerą i pełnymi ustami(wargami?) nie brano pod uwag > ę Ale to byłaby niedopuszczalna homodyskryminacja!!!! Trzeba zgłosić do Trybunału w Strasburgu, europarlamentu i czegoś tam jeszcze. Niech nas napiętnują! Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: A gdzie Ziobro???? 06.09.07, 00:14 jakw napisała: > bwwald napisał: > > > > > Dziewczynek Jarka z jedwabna cerą i pełnymi ustami(wargami?) nie > brano pod uwag > > ę > Ale to byłaby niedopuszczalna homodyskryminacja!!!! _Uwaga_ nie zasługuje na jakąkolwiek dyskryminację lub "homołamaniepraw" pedalstwa. Odpowiedz Link Zgłoś
marecki1963 Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szkalowa 05.09.07, 21:50 Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szkalowanie Polski na arenie miedzynarodowej. Podburzanie innych narodów przeciw Polakom. Za podzeganie do waśni narodowych.Wystawi wam sie rachunek za tę targowicę. Pouczają nas ci co mają nieczyste sumienia. Czesi i Niemcy. Czesi niech przypomną sobie swoje hołdy dziękczynne na placa Wacława po zamachu na Heydricha. Ten las rąk wyciagnietych w hitlerowskim pozdrowieniu przy przejeżdżającej lawcecie ze zwłokami szefa RSHA. W podobnej sytuacji, po zamachu na Dowódce SS i policji na dystrykt warszawski Kutsherę - ulice Warszawy były puste. Nawet szalejacy terror hitlerowski nie mógł tego zmienic. Nie nas pouczać i nadzorować.O Niemcach nie ma co nawet pisać. To całe dziadostwo i nedza, która dotknęła po wojnie Polskę to efekt rozpętania wojny przez Hitlera bosko uwielbianego przez nie mniej niz 98 % szwabów. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Wielki Polak mi sie znalazl :) Morda frazesow 05.09.07, 21:55 pelna i durna polska zawisc do tych od niego lepszych:))) Natomiast w jednym masz racje - tacy jak ty nadaja sie wylacznie na MIESO ARMATNIE, do glupiego acz pieknego umierania przy spieprzonym na wlasna prosbe zamachu (cudem dokonanym, widac MB czuwala). Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Morda frazesów? To zupełnie jak ty! 05.09.07, 22:11 lepszych od niego? a w czym? w szalbierstwach, kłamstwach, oszustwach, matactwach itp. Polonofobie germanofilski Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba I widzisz, jaki ty durny? Jako Brytyjczyk 05.09.07, 22:24 Krauts tradycyjnie nie lubie:))) I nawet moge sobie nimi leciutko gardzic - w przeciwienstwie do zakompleksionych na ich punkcie Polakow. A gdzie ty te moje frazesy widzisz? O bledach, dziecinnych bledach zamachu na Kutchere (co skonczylo sie dla zamachowcow jatka), wiedza tylko co lepsi historycy II WW. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Brytyjczykiem to ty może jesteś w paszporcie, ale 05.09.07, 22:34 w gębie to ty jesteś polonofob. Jadowity w gębie jesteś, materialisto kosmopolityczny, w obozie koncentracyjnym za michę zupy zlikwidowałbyś pewnie paru słabszych od siebie, ale przed mocniejszymi kuliłbyś swój krótki ogonek, co? Masz dwie córeczki, ale głupi jesteś jak but - nie wiem czy są twoje, nieudaczniku brytyjski, opluwający Polaków Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Ty Pani Prezydentowo... 05.09.07, 22:54 pierot9 napisał: > w obozie koncentracyjny > m > za michę zupy zlikwidowałbyś pewnie paru słabszych od siebie, ale przed > mocniejszymi kuliłbyś swój krótki ogonek, co? "Ty czarownico, ty małpo w czerwonym" :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Pierot ty to dopiero jestes kulturalny i wychowany 05.09.07, 23:04 no bon ton de superlativeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Maorys i Brytan? 05.09.07, 22:27 Moze i placze. Ale ja jako Torys i Bryt sie tylko z tej polityczno-prawnej glupoty PiSuaru i polskiego ludu ciemnego smieje. Bo my mamy i gospadarke, i demokracje, i wiele miejsc pracy...dla Polakow:))) Autor: onufry.zagloba 31.08.07, 23:30 Głupi frant! Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Torys i Bryton to ciut lepiej nizli PiSdziak i 06.09.07, 00:13 bolszewik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szk 05.09.07, 21:55 marecki1963 napisał: > Czesi niech przypomną sobie swoje hołdy dziękczynne na > placa Wacława po zamachu na Heydricha. Ten las rąk wyciagnietych w > hitlerowskim pozdrowieniu przy przejeżdżającej lawcecie ze zwłokami > szefa RSHA. I jeszcze nas bezbronnych pozbawili Zaolzia ;), gdy Hitler na nas napadł przed i IX 1939 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba PS: Zwalanie wszystkiego na i9nnych to symptom 05.09.07, 21:56 PARANOI. Odpowiedz Link Zgłoś
enedue3 Najbardziej szkodzi Polsce MIchnik i Geremek! 05.09.07, 22:04 0jciec Tadeusz jedynie przeszkadza ich programowemu niszczeniu Polski. Oczywiście niszczeniu na arenie międzynarodowej przez lewackich oświecoproletariuszy; Adama i Bronisława. Lewacy, o. Tadeusza zaczeli już niszczyć przez sianie nieprawdy od pierwszych dni zaistnienia na antenie, wtedy gdy miał 1000 słuchaczy. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Taa..A szczegolnie niszczy go Lukaszenko 05.09.07, 22:11 Dajac za frajer maszty nadawcze:)))Ani chybi prawdziwy prawicowiec z niego. I dlatego lewactwo z tego gnijacego Zachodu pragnie go zniszczyc (i Lukaszke, i Rydzyka). Odpowiedz Link Zgłoś
age.kruger Re: Najbardziej szkodzi Polsce Rydzyk! 05.09.07, 22:19 Rydzyk to czyste zło. Odpowiedz Link Zgłoś
12345ja Re: Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szk 05.09.07, 22:05 marecki1963 napisał: > Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szkalowanie Polski > na arenie miedzynarodowej. Podburzanie innych narodów przeciw > Polakom. Za podzeganie do waśni narodowych. > Wystawi wam sie rachunek za tę targowicę. Pouczają nas ci co > mają nieczyste sumienia. Czesi i Niemcy. > Czesi niech przypomną sobie swoje hołdy dziękczynne na > placa Wacława po zamachu na Heydricha. Ten las rąk wyciagnietych > w hitlerowskim pozdrowieniu.... > ...O Niemcach nie ma co nawet pisać.To całe dziadostwo i nedza, > która dotknęła po wojnie Polskę to efekt rozpętania wojny > przez Hitlera bosko uwielbianego przez nie mniej niz 98 % szwabów. > Dziadostwo i nędzę teraz zawdzięczamy zmowie okrągłostołowej, Wałęsie, Mazowieckiemu, Suchockiej, Krzaklewskiemu z AWS. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba A Kaczynskich zapomniales - tez byli przy owym 05.09.07, 22:13 Okraglym Stoliku. A Lech to nawet za szefa jakiejs podkomisji robil:))) Odpowiedz Link Zgłoś
bwwald Re: Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szk 05.09.07, 22:14 12345ja napisał: > Dziadostwo i nędzę teraz zawdzięczamy zmowie okrągłostołowej, > Wałęsie, Mazowieckiemu, Suchockiej, Krzaklewskiemu z AWS. Swoje dziadostwo i nędzę im zawdzięczasz? Ja nie narzekam i nie narzekałem od 1995 roku... PS. A u Prezydenta Wałęsy nie pracowali bracia K? A u Pana Krzaklewskiego nie pracował Pan Prezydent Lech K? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok najlepiej jak komuchy przyobierają szatki patriotó 05.09.07, 22:51 w. To jest doprawdy smieszne. Wtedy zatracają świadomość sensu swoich wypowiedzi. PS. Pisz już lepiej o zadaniach własnej organizacji partyjnej w związku z konferencją sprawozdawczo wyborczą przed plenum kcpzpr. To ci z pewnością lepiej wyjdzie. W tych niby patriotycznych wycieczkach jeses nieszczery. Odpowiedz Link Zgłoś
eurobiskup007 Re: Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szk 05.09.07, 22:05 Dokladnie o to chodzi. Wy Gowniani Wybiorczy kretacze siejecie zamet i antypolska propagande waszymi listami i ankietami. Manipulujucie czytelnikami swoimi znanymi kretaczymi metodami. Wasze listy sa tyle warte co paper toaletowy. Wnet bedziecie przepraszac niemcow za wojne i ich wypedzenie a propagowac na premiera nierobow i walkoni jak gieremek, mazowiecki i walesa. Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Nieroby to twoje Kaczki-gdyby nie polityka, 05.09.07, 22:14 to ciagle obaj by na garnuszku mamusi-emerytki siedzieli (no, na Lecha nadal by pracowala malzonka jak to w poczatkach pozycia bywalo). Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok ale cie powaliło, co bierzesz? 05.09.07, 22:21 amfe czy kraksa? PS. Twoj post jest z kategorii "sliszkom smieszno, sliszkom straszna". Ta może pisać tylko szaleniec. Odpowiedz Link Zgłoś
pierot9 Re: ale cie powaliło, co bierzesz? 05.09.07, 22:35 słuchaj, von Jungingen, szlachetczyno zagrodowa, miej szacunek dla innych. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok dla kogo? dla ropuch plujek? 05.09.07, 22:54 nigdy. Takich należy nabijac na pal. PS. wielokrotnie pisałem, że moj nick nie ma nic wspólnego z tą bitwą. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok i jeszcze jedno, 05.09.07, 22:57 sprawdziłem Twoje teksty pierot i mam takie otot zapytanie: a TY? Przyganiał kocioł garnkowi! Odpowiedz Link Zgłoś
pies.na.prawiznie Re: Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szk 06.09.07, 02:19 marecki1963 napisał: > Zapłacisz michnik z geremkiem i wałęsą za szkalowanie Polski na > arenie miedzynarodowej. Podburzanie innych narodów przeciw Polakom. > Za podzeganie do waśni narodowych.Wystawi wam sie rachunek za tę > targowicę. Pouczają nas ci co mają nieczyste sumienia. Czesi i > Niemcy. Czesi niech przypomną sobie swoje hołdy dziękczynne na > placa Wacława po zamachu na Heydricha. Ten las rąk wyciagnietych w > hitlerowskim pozdrowieniu przy przejeżdżającej lawcecie ze zwłokami > szefa RSHA. W podobnej sytuacji, po zamachu na Dowódce SS i policji > na dystrykt warszawski Kutsherę - ulice Warszawy były puste. Nawet > szalejacy terror hitlerowski nie mógł tego zmienic. Nie nas pouczać > i nadzorować.O Niemcach nie ma co nawet pisać. To całe dziadostwo i > nedza, która dotknęła po wojnie Polskę to efekt rozpętania wojny > przez Hitlera bosko uwielbianego przez nie mniej niz 98 % szwabów. > Odpowiedz Link Zgłoś