kroliklesny 06.09.07, 18:49 RIP! Grazie, mille grazie MAESTRO! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
2560a Odszedł wielki showman opery 06.09.07, 21:45 Kim sa ludzie zabierajacy glos na tym forum? Jak ktos rzuci gownem na kogos to w ciagu godziny jest setka wpisow. Intelektualna burza na forum!!!Ktos komus dal dupy za prace... Forum peka w szwach! Drodzy forumowicze , w swojej wiekszosci jestescie zwyczajna grupa prostakow, ktorych stopy ogrzewa sloma w waszych butach kiedy zasiadacie do wirtualnej "dyskusji". Umarl WIELKI artysta i na forum znalazl sie JEDEN, ktory cos chcial napisac!!??? Nie znacie nazwiska wielkiego tenora? Nie kumacie czym sie zajmowal??? Odpowiedz Link Zgłoś
pampkini Re: Odszedł wielki showman opery 07.09.07, 11:27 A może na tym polega jego wielkość- każdy zgadza się z tym, co napisano! Odpowiedz Link Zgłoś
koham.mihnika a ja po prostu bardzo zaluje i razem 07.09.07, 13:04 z zona puscilismy sobie dyski Lutka. Czasami lepiej milczec, zwlaszcza wobec nieuchronnosci smierci. Ja nie czuje sie w obowiazku z oglaszaniem narodowej zaloby. Ja ciesze sie z Jego wielkiej umiejetnosci, ciesze sie jego spiewem. To po Nim zostanie. Non omnis moriar. 2560a napisał: > Kim sa ludzie zabierajacy glos na tym forum? Jak ktos rzuci gownem > na kogos to w ciagu godziny jest setka wpisow. Intelektualna burza > na forum!!!Ktos komus dal dupy za prace... Forum peka w szwach! > Drodzy forumowicze , w swojej wiekszosci jestescie zwyczajna grupa > prostakow, ktorych stopy ogrzewa sloma w waszych butach kiedy > zasiadacie do wirtualnej "dyskusji". > Umarl WIELKI artysta i na forum znalazl sie JEDEN, ktory cos chcial > napisac!!??? Nie znacie nazwiska wielkiego tenora? Nie kumacie czym > sie zajmowal??? Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Odszedł wielki showman opery 07.09.07, 09:09 Uwielbiałam słuchać śpiewu tego człowieka i choć już nigdy nie będę mogła usłyszeć GO na żywo, zostawił po sobie wielką spuściznę, która w postaci płyt zostanie ze mną do końca mego życia. Dziękuję za to, że był i za to jakim był człowiekiem. D Z I Ę K U J Ę Odpowiedz Link Zgłoś
l_e_a1966 Nie wiemy, jakim był człowiekiem. Znamy tylko .... 07.09.07, 11:49 Nie wiemy, jakim był człowiekiem. Znamy jedynie jego głos. I to możemy wychwalać. Ale gloryfikujmy. Bałowochwalczo. Został obdarowany cudownym darem, który wykorzystał w życiu. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Nie wiemy, jakim był człowiekiem. Znamy tylko 07.09.07, 12:05 Wiemy jakim był człowiekiem. Wesoły, prostolinijny, o wielkim sercu. Nikomu nie udało się zaśpiewać do tak wielkiej liczby osób jaka się zebrała w parku centralnym w Nowym Yorku. Potrafił zafascynować swoim głosem nawet muzyków rockowych, z którymi urządzał wspólne koncerty. Odpowiedz Link Zgłoś
kiviwa Re: Nie wiemy, jakim był człowiekiem. Znamy tylko 07.09.07, 13:38 Właśnie, że wiemy!!!! Żaden z muzyków operowych nie zrobił tyle dla rozsławienia tego rodzaju muzyki, co właśnie Pawarotti:) Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Odszedł wielki showman opery 07.09.07, 11:58 Luciano Pavarotti uwarzał o sobie, iż jest człowiekiem którego Bóg pocałował struny głosowe. Swoim głosem udało mu się podbić cały świat . Był niepowtarzalny , i jak powiedział Karajan największym tenorem po Enrico Caruso. Świat stał się bez niego smutniejszy, jednak jego głos zostanie niezapomniany. members.chello.at/auto_glanz/Luciano_Pavarotti[1].jpg Odpowiedz Link Zgłoś
janieznany Odszedł wielki showman opery 07.09.07, 17:27 Nie nazwalbym go showmanem bo to przystoi taniemy hauturszczykowi. To byl mistrz jakiegio nie bylo i chyba nie bedzie i ktory wyszedl do ludu zamiast pozostac odizolowanym w operach do uzytku nadeciochow w krawatach i kapeluszach. Chwala mu za to. Niech jego pamiec nigdy nie zaginie. Odpowiedz Link Zgłoś
siostra_pelagia Odszedł wielki showman opery 07.09.07, 21:08 Szkoda, ze w radio nie było żadnych audycji wspomnieniowych. Nawet moja dwójka mnie zawiodła. To z mężem wyciągnęłam nasze płyty i sobie tak drugi dzień słuchamy mistrza. Ogromna strata. Odpowiedz Link Zgłoś
anakonda47 Odszedł wielki showman opery 08.09.07, 20:45 Jest mi smutno, że żadna z wielu stacji telewizyjnych nie pokazała programu wspomnieniowego o tym największym tenorze operowym, uważanym za następcę legendarnego Caruso. Radował serca wielu śpiewając swoim cudownym, wspaniałym głosem arie operowe na niezliczonych koncertach. Piątkowy wieczór telewizyjny został zdominowany kolejną awanturą w sejmie. O Caruso pamięta się do dziś, mimo, że od jego śmierci upłynęło ponad 85 lat. Czy znajdzie się ktoś kto po takim czasie będzie pamiętał kto, co i kiedy powiedział w polskim sejmie we wrześniu 2007? A Pavarotti przejdzie do historii i legendy jako największy i legendarny głos przełomu XX i XXI wieku. Pozostaje mi tylko słuchanie tego niezapomnianego i legendarnego już głosu z posiadanych nagrań. Żegnaj mistrzu! Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Odszedł wielki showman opery 08.09.07, 21:41 Farinello, Caruso, Luciano . Czy jest już ktoś na horyzoncie co ich zastąpi ? Odpowiedz Link Zgłoś
kurasza Re: Odszedł wielki showman opery 16.09.07, 11:35 Jasne!Jest jeszcze Andrea Bocelli^^ Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Odszedł wielki showman opery 16.09.07, 12:11 ddyzma5 napisał: > Farinello, Caruso, Luciano . > Czy jest już ktoś na horyzoncie co ich zastąpi ? > Zgadza się , Andrea Bocelli ma również cudowny głos. Szkoda tylko, iż jego możliwości występowania w operze są ograniczone. On nie jest w stanie oddać mimiką tego co śpiewa. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: Odszedł wielki showman opery 08.09.07, 21:55 Na stacji TV 3 Sta leci właśnie Rigoletto Odpowiedz Link Zgłoś
dyrman Re: Odszedł wielki showman opery 08.09.07, 22:53 Dla mnie Luciano Pavarotti to niezaprzeczalny symbol Włoch. Człowiek legenda. To, że jest mało opinii świadczy o tym, że ci, którzy chcieliby się kłócić i obrażać, omijają ten temat szerokim łukiem. Bo jak tu coś złego napisać o Lucku? No jak? Dziękuję Ci - Luciano - za to, że byłeś['] Odpowiedz Link Zgłoś