Dodaj do ulubionych

Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb...

08.09.07, 12:16
Niestety niemcy mają rację. Brudna kampania już się zaczęła...tylko wbrew
oczekiwaniom ze strony PO. Podczas gdy PiS wywiesza plakaty podkreślające
własne cechy....PO na swoich plakatach uskutecznia krytykanctwo i obrażanie
przeciwników politycznych oraz ich wyborców. Żeby było ciekawiej PO nie ma
odwagi żeby się podpisać pod swoimi czarnymi plakatami. Tchórze ??? To
żenujące pseudointeligencjo z PO.
Przemilczę zachowanie posłów PO podczas wczorajszej debaty. Takiego prostactwa
nie widziałem nawet ze strony samoobrony. Poziom panowie!!! Poziom!!!
Obserwuj wątek
    • janus-z333 Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb.. 08.09.07, 12:21
      Juz nic brudniejszego,od dotychczasowych zachowan,w przewazajacej czesci parti
      rzadzacej,nie powinno nas spotkac.Eskalacja tych zachowan,bylaby kataklizmem.
      • 333a3 Boże chroń nas przed Kaczyńskim 08.09.07, 12:27
        • oko46 Re: Boże chroń nas przed Kaczyńskim 08.09.07, 12:44
          Ciekawe kim jesteś że przeszkadza ci , że Kaczory pokazały na czym
          polega system oligarchiczny .
          • 12345ty Rozśmiesza mnie ta "TROSKA" Niemców o Polskę. 08.09.07, 13:37
            Trzymajcie mnie, bo spadnę z krzesła.
            Niemcy obawiają się..., Niemcy zaniepokojeni....,
            Niemcy prorokujący. Zaklinacze rzeczywistości.
            • dyskutant8 A moze czas na nowego lidera PO....,Kaczory precz 08.09.07, 15:10
              • her_tuske_piesek_gejrlina B_r_u_d_n_a__=_W_s_p_i_e_r_a_n_a_ _Przez_Hitlerland 08.09.07, 21:33
                Frankfurcer Rundshlag:
                Hitlerland może odetchnąć z ulgą -
                rząd Kaczyńskiego należy już do przeszłości....
                ................................................................................

Hola Hola !!! szwabskie ryje :)
                to są tylko wasze szwabskie urojenia :)

ps
                Paranoiczne szwabskie badziewie
                wpier...la się w nie swoje sprawy
                bredząc urojeniami o zwycięstwie ich
                wermahtowego agenta Donaldu Tusku :)
                • bronek_komora_mundrol B_r_u_d_n_a__=__W_e_r_m_a_h_t_o-_ T_u_s_k_o_w_a__:) 09.09.07, 11:16
                  > Frankfurcer Rundshlag:
                  > Hitlerland może odetchnąć z ulgą -
                  > rząd Kaczyńskiego należy już do przeszłości....
                  > ...............................................................................
                  > .
                  >
                  > Hola Hola !!! szwabskie ryje :)
                  > to są tylko wasze szwabskie urojenia :)
                  >
                  > ps
                  > Paranoiczne szwabskie badziewie
                  > wpier...la się w nie swoje sprawy
                  > bredząc urojeniami o zwycięstwie ich
                  > wermahtowego agenta Donaldu Tusku :)

Ciekawe ile razy spotka się
                  her Donaldu Tusku Wermahtescu
                  potajemnie ze szwabską kancelarką
                  w szwabskiej ambasadzie w Wa-wie
                  tak jak podczas wyborów 2005 ??

Ciekawe ile razy
                  her Donaldu Tusku Wermahtescu
                  będzie łączył się telefonicznie
                  z Angolą Magiel pytając ją o wytyczne ?;)

• alex1215 Katolicki glos w twoim domu.. 09.09.07, 12:14
                    bronek_komora_mundrol napisał:

:)))))))))
                    • alex1215 Re: Katolicki glos w twoim domu.. 09.09.07, 12:16
                      alex1215 napisał:

> bronek_komora_mundrol napisał:
                      >
                      > :)))))))))

wasz dziennik :)
            • zigzaur Re: Rozśmiesza mnie ta "TROSKA" Niemców o Polskę. 08.09.07, 21:07
              Każde państwo interesuje się tym, co się dzieje u sąsiada. Zresztą, Polska jest
              drugim co do wielkości, po Francji, sąsiadem Niemiec. Trudno, żeby Niemcy
              ignorowali wydarzenia polityczne w Polsce.
              • alex1215 Re: Rozśmiesza mnie ta "TROSKA" Polaków o Białoruś 09.09.07, 09:47
                skazał Aleksandr Łukaszenka
          • przytomny2 Re: Boże chroń nas przed Kaczyńskim 08.09.07, 17:36
            oko46 napisał:

> Ciekawe kim jesteś że przeszkadza ci , że Kaczory pokazały na czym
            > polega system oligarchiczny .

Klepiesz te tezy propagandowe jak katarynka,a ja zapytam,
            kiedy i w ktorym miejscu Kaczory "pokazaly" cokolwiek, jakies twarde fakty n/t
            domniemanego "systemu oligarchicznego":
            - czy wtedy gdy L. Kaczynski zadawal sie osobiscie z Krauzem???,
            - czy wtedy gdy przed kamerami wlekli przez pol Polski b ministra Wasacza ,zeby
            niczego nie stwierdzic na jego temat???
            - czy kiedy wlazili do B. Blidy dysponujac takim materialem dowodiowym ,ze nie
            mozna bylo jej literalnie NIC udowodnic i to do dzis,
            - czy kiedy wyprowadzali w kajdankach kardiochirurga,zeby go po miesiacu
            wypuscic i zeby on podal Ziobre do sadu upubliczniajac zarzuty,
            - czy kiedy zatrudniali Kaczmarka, Netzla et consortes czy wtedy kiedy ich
            zwalniali i , nieslusznie jak osie okazalo zamykali???
            - czy kiedy nagrywali "przypadkiem" opere sensacyjna w Marriottcie?

Oczekuje wskazesz palcem te tzw "uklady oligarchiczne" albo ,ze zamkniesz sie
            raz na zawsze ze swoja agitka. Oficjalny przekaz propagandowy PiS znam i
            twierdzre ,ze jest bezpodstawny i szyty gryubymi nicmi.

pracownik budzetowki
            -
        • varvar Polacy nie dadzą rady z SS i ziobrową prokuraturą 08.09.07, 16:26
          Totalitaryzm jest zawsze silniejszy od demokracji
      • olias Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 16:02
        możesz podać coś konkretnego?
    • ml_500 Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb.. 08.09.07, 12:27
      dla Niemców mam taka propozycje:
      zamiast zajmowac sie pouczaniem nas co do funkcjonowania demokracji,
      niech sie zajma realnym odradzaniem neofaszyzmu u siebie bo tego
      typu partie nie dosc ze maja coraz wieksze poparcie to juz calkiem
      dobrze funkcjonuja sobie w miejscowych parlamentach.
      My sobie sami poradzimy z naszym bagnem
      • wymiatator1 o Niemców się nie martw 08.09.07, 12:29
        U nich, w przeciwieństwie do Polski, faszyzm nie jest popierany przez 30%
        społeczeństwa.
        • ml_500 Re: o Niemców się nie martw 08.09.07, 12:42
          jakbys wiedzial co to jest faszyzm lub nazizm i co te partie tam
          propaguja to bys sie ze swoimi wynurzeniami nie objawial
        • ratm1978 a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 12:49
          ...30% Polaków popiera faszyzm?::::)
          • blue911 Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 13:19
            ratm1978 napisał:

> ...30% Polaków popiera faszyzm?::::)
            >
            Masz racje: ja bym to ocenil na jakies...55% ?
            Polacy wbrew deklaracjom sa raczej za dyktaturami i brakiem swobod.
            Tylko nieliczna elita jest bardziej swiatla.
            Przyklad: zamilowanie do kryminalizacji aborcji i popieranie kary
            smierci,ze nie wspomne o innych sprawach.
            • wymiatator1 Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 13:39
              Ja dodałbym jeszcze antysemityzm i nienawiść do wszystkich, którym się w życiu
              powiodło.
              • alex1215 Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 13:43
                wymiatator1 napisał:

> nienawiść do wszystkich, którym się w życiu powiodło.

a to jest zawsze aktualne i cieszy sie duzym powiedzeniem
                u gawiedzi, jak w tym dowcipie ze zlota rybka - " nie chce nic,
                tylko zeby sasiadowi zabrali dom / samochod etc.. "

samobojstwo i destrukcja na wlasna prosbe,
                a pozniej beda plakali, ze zarabiaja tylko 20$ miesiecznie..
                • alex1215 Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 13:45
                  > samobojstwo i destrukcja na wlasna prosbe,
                  > a pozniej beda plakali, ze zarabiaja tylko 20$ miesiecznie..

"sprawiedliwa" Polska nie dla ludzi bogatych, kak na Białorusi :)
                  • wymiatator1 dokładnie!!! 08.09.07, 13:49
                    ja ostatnio od mojego wujka ze wsi (niezmiennie wierzącego w PiS i żydowski
                    spisek przeciw Polsce) usłyszałem, ze mi się zbyt dobrze powodzi, bo mam ponad
                    tysiąc złotych stypendium na polibudzie.
                    • illogical Re: dokładnie!!! 08.09.07, 14:00
                      wymiatator1 napisał:

> ja ostatnio od mojego wujka ze wsi (niezmiennie wierzącego w PiS i żydowski
                      > spisek przeciw Polsce) usłyszałem, ze mi się zbyt dobrze powodzi, bo mam ponad
                      > tysiąc złotych stypendium na polibudzie.

A swistak siedzi i zawija je w te sreberka. Prymitywna prowokacja, nawet jak na
                      wyksztlaciucha, do ktorego miana aspirujesz.

Przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun nieuczciwie?
                      Na pseudotransformacji okraglostolowej skorzystalo wiele osob zwiaznaych z
                      systemem komunistycznym.
                      • wymiatator1 nie przepisuj tutaj broszurki PiS-u 08.09.07, 14:10
                        nikt normalny w to nie wierzy.
                        • illogical Re: nie przepisuj tutaj broszurki PiS-u 08.09.07, 14:19
                          wymiatator1 napisał:

> nikt normalny w to nie wierzy.

Byl taki czlowiek w Rosji (Chodorkowski), ktorego kariera przypominala krola
                          Midasa - cokolwiek wzial do reki, zamienialo sie w zloto. Blyskotliwa kariera,
                          szybki awans, az uwierzyl, ze jest poteznijeszy od Kremla. Wtedy Kreml pokazal
                          mu, kto wywindowal go na szczyt i jak latwo z niego spasc.

• zigzaur Re: nie przepisuj tutaj broszurki PiS-u 08.09.07, 21:11
                            No, akurat w Rosji nieraz błyskawicznie spadali ze szczytów nie tylko
                            oligarchowie gospodarczy ale osobnicy stojący znaaaaaaaaaacznie wyżej.
                      • alex1215 Re: dokładnie!!! 08.09.07, 14:16
                        illogical napisał:

> Przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun nieuczciwie?

a przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun uczciwie? ->
                        moj kolega jest wlascielem duzej firmy w branzy
                        budowalnej ( produkcja okien ) i wielokrotnym milionerem :))))
                        myslisz, ze gawiedz bedzie sie nad tym zastanawiała ??
                        "komuch", "liberał" i do ciupy z nim - to sie moze spodobac
                        w Dzienniku Telewizyjnym PiS

• illogical Re: dokładnie!!! 08.09.07, 14:22
                          alex1215 napisał:

> illogical napisał:
                          >
                          > > Przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun nieuczc
                          > iwie?
                          >
                          Przemysl (wyksztalciuchom niestety trzeba podawac wskazowki dotyczace analizy
                          stosunkowo prostych tekstow) znaczenie kwantyfikatora "niektorzy".

> a przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun uczciwie? -
                          > >

Tak, i nigdy w moich postach nie twierdzilem inaczej.

> moj kolega jest wlascielem duzej firmy w branzy
                          > budowalnej ( produkcja okien ) i wielokrotnym milionerem :))))
                          > myslisz, ze gawiedz bedzie sie nad tym zastanawiała ??
                          > "komuch", "liberał" i do ciupy z nim - to sie moze spodobac
                          > w Dzienniku Telewizyjnym PiS
                          >
                          >
                          • przytomny2 Re: dokładnie!!! 08.09.07, 17:59
                            illogical napisał:

> alex1215 napisał:
                            >
                            > > illogical napisał:
                            > >
                            > > > Przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun n
                            > ieuczc
                            > > iwie?
                            > >
                            > Przemysl (wyksztalciuchom niestety trzeba podawac wskazowki dotyczace analizy
                            > stosunkowo prostych tekstow) znaczenie kwantyfikatora "niektorzy".

A nie przyszlo ci do glowy, ze eksploatrujac politycznie domniemana
                            "nieuczciwosc niektorych" bez podania wynikow DOCHODZEN SADOWYCH jest celoym
                            dzialaniem mjacym doprowadzic maluczkich (wyborcoe PiS-u) do bezpodstawnej
                            histerii??? W koncu wszystkie 400 wnioskow do prokuratury jakie byly prez. W-wy
                            L. Kaczynski wyslal do prokuratury w/s tzw ukladu warszawskiego nie doczekaly
                            sie wdrozenia postepowania z powodu UCHYBIEN MERYTORYCZNYCH I TEGO; ZE BYLY
                            INSPIROWANE POLITYCZNIE a za to dowodowo mialkie. A nie oburza cie ,ze
                            lustracyjne procedury prawno-karne zostaly przez Kaczorow zastapione arbitralnym
                            procedurami administracyjnymi, nie gwarantujacymi prawa do obrony pomowionych.
                            Takie zmiany nie musialy mi przychodzic do glowy, one sa do zewryfikowania przy
                            lekturze Dziennika Ustaw. Nigdy mi nie przyszlo do glowym ze ludzie sa aniolami
                            ale tez zdecydowanie twierdze,ze sadzeniem korupcji powinny zajmowac sie SADY
                            POWSZECHNE z zastosowaniem procedur i merytorycznych wymogow a nie halasliwe
                            komitety wyborcze PiS-u w celu zbicia politycznegio kapitalu? Przy calym
                            kapitale psow gonczych jakimi Ziobro dysponowal przez dwa lata wynik tych
                            polowan jest gorzej niz zenujacy....
                            >
                            >
                            > > a przyszlo Ci kiedys na mysl, ze niektorzy mogli dorobic sie fortun uczci
                            > wie? -
                            > > >
                            >
                            > Tak, i nigdy w moich postach nie twierdzilem inaczej.

A nie przyszlo ci do glowy ,ze stawiajac na propagandowe tepienie blizej
                            niezdefiniowanych "oligarchow i bogaczy", poprzez celowe jezykowe uproszczenia
                            zbija sie kapital polityczny kosztem obecnych i przyszlych inwestycji, kosztem
                            rozwoju kraju i kosztem jego przyszlosci???
                            >
                            > > moj kolega jest wlascielem duzej firmy w branzy
                            > > budowalnej ( produkcja okien ) i wielokrotnym milionerem :))))
                            > > myslisz, ze gawiedz bedzie sie nad tym zastanawiała ??
                            > > "komuch", "liberał" i do ciupy z nim - to sie moze spodobac
                            > > w Dzienniku Telewizyjnym PiS
                            > >
                            > >
                    • toporowa Re: dokładnie!!! 08.09.07, 14:52
                      Jeden z internautów pisze tak:
                      >ja ostatnio od mojego wujka ze wsi (niezmiennie wierzącego w PiS i żydowski
                      spisek przeciw Polsce) usłyszałem, ze mi się zbyt dobrze powodzi, bo mam ponad
                      tysiąc złotych stypendium na polibudzie.<

Twoj wujek na wsi ma rację.
                      W latach 60-tych udało mi się wyjechać do Francji gdzie podjęłam studia w Paryzu.
                      Aby studiować i utrzymać się wstawałam o 4.00 rano i sprzątałam biura, a dopiero
                      po tej pracy pędziłam na zajęcia.
                      O tym żeby mi ktoś płacił stypendium abym mogła studiować nie mogłam nawet marzyć.
                      • dzikowy Re: dokładnie!!! 08.09.07, 15:00
                        I to jest głupia polska zawiść. Powinnaś przyklasnąć rodakowi, któremu udało się
                        zdobyć stypendium, a nie narzekać, że jemu za dobrze. Nigdy nie jest za dobrze.
                        Osoby, które chcą więcej i lepiej wyciągają całą ludzkość do przodu. Ale widać
                        aspiracje i dążenie do nich jest nad Wisłą grzechem. Kościół ciągle wygrywa.
                        • wymiatator1 Re: dokładnie!!! 08.09.07, 16:29
                          Na szczęście nad Tamizą takie nastawienie do życia doceniają.
                        • toporowa Re: dokładnie!!! 08.09.07, 16:38
                          dzikowy napisał:

> I to jest głupia polska zawiść. Powinnaś przyklasnąć rodakowi, któremu udało
                          się zdobyć stypendium, a nie narzekać, że jemu za dobrze. Nigdy nie jest za dobrze.<

Nie wim czy w mojej wypowiedzi jest głupia polska zawiść, czy może raczej ty nie
                          zrozumiałeś co napisalam.
                          A napisałam, że ktoś, komu placą stypendium z tego powodu, ze studiuje nie
                          powinien narzekać, bo ogromna większość osób (w tym także i ja) studiowała i
                          studiuje za własne, zarobione przez siebie pieniądze.

• przytomny2 Re: dokładnie!!! 08.09.07, 18:26
                          dzikowy napisał:

> I to jest głupia polska zawiść. Powinnaś przyklasnąć rodakowi, któremu udało si
                          > ę
                          > zdobyć stypendium, a nie narzekać, że jemu za dobrze. Nigdy nie jest za dobrze.
                          > Osoby, które chcą więcej i lepiej wyciągają całą ludzkość do przodu. Ale widać
                          > aspiracje i dążenie do nich jest nad Wisłą grzechem. Kościół ciągle wygrywa.

Kolejna antykoscielna frustratka wygrywa swoje fobie a nie potrafi przecztac
                          trzech linijek z magisterium Kosciola czy Biblii. Od kiedy to gromadzenie w
                          uczciwy i racjonalny sposob majatku jest grzechem??? I w ktorym miejscu jest tak
                          powiedziane??? O czym bredzisz???
                          Wedlug przekazu ewangelicznego ludzie powinni byc ubodzy duchem (czyli
                          nieprzywiazywac sie mentalnie do dobr doczesnych) a niekoniecznie ubodzy w
                          sensie majatkowym. Na osiedlu na kotrym mieszkam najbardziej zamozny mieszkaniec
                          - przedsiebiorca jest gleboko wierzacym katolikiem a dla tzw "rozwoju ludzkosci"
                          robi wiecej niz taka jak ty smedzaca przy witrynie. Juz nie mowie o tym,ze
                          proboszcz nigdy nie mial mu za zle statusu majatkowego, choc nie domaga sie
                          zadnych wielkich datkow ponad to co inni daja na tace. W mojej rodzinie
                          najbardziej przedsiebiorczy i rozwijajcy sie jest mocno wierzacy szwagier,
                          natomiast zadeklarowny ateista (moj kuzyn) okazal sie zyciowym wrakiem (wpadl W
                          ALKOHOLIZM).
                          W moim miejscu pracy najlepsi merytorycznie pracownicy sa praktykujacymu
                          katolikami (sa to inzynierowie, informatycy i fizycy) a jedyny w tym gronie
                          ostentacyjny ateusz chrakteryzowal sie od lat srednimi osiagnieciami za to bez
                          przerwy eksponowal swoja "postepowosc". Tak jakby paraliz tez nie byl "postepowy".

Zanim zaczniesz swoje dyletanckie wynurzenia siadz na chwile i popracuj uszkami,
                          antykoscielne fobie nie zastapia szarych komorek.
                • olias Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 16:13
                  taaa, koncepcja złotej rybki wyjaśniałaby świetnie pochodzenie wielu
                  majątków w PL.
              • 12345ty Re: "bezebzdura" ty jesteś prawdziwym wrogiem Pols 08.09.07, 13:44
                V kolumna będzie miała z ciebie pożytek.
                Michniczy synu, gadasz tubą Gazety Wyborczej.
                • wymiatator1 a ty jesteś nieudacznikiem bez przyszłości 08.09.07, 13:47
                  to ty będziesz głodować gdy to wszystko się rozp....oli. ja sobie poradzę zawsze.
                  • 12345ty Re: a ty jesteś z zespołem Downa, nie widać tego 08.09.07, 13:51
                    Nie widać tego na forum bez kamer, ale z tego co piszesz
                    łatwo dostrzec degenerację.
                    • wymiatator1 oczywiście jestem degeneratem, 08.09.07, 13:53
                      jestem w końcu studentem 4 roku politechniki pracującym w wakacje na 2 etaty. to
                      dla bezrobotnego kwintesencja zepsucia i degeneracji.
            • olias Re: a bezedura! podaj źrdło badań, w którym 08.09.07, 16:12
              zdefiniuj "elitę"
              tak między nami - zawsze tak było. Rewolucja francuska z krwawą
              łaźnią jakobinów została stworzona przez oszalałą elite Francji.
              Przez arystokrację która przestała być elitą, stała się chlającą
              wina, żrącą jak wieprze i parzącą się jak psy sferą. To samo
              powtórzyło się w Rosji. Zbyt duży ucisk zbyt duże rozwarstwienie
              między bogactwem i nędzą stworzyły bolszewizm.
              Czy sugerujesz że polskie elity dojrzały by pójść pod nóż?
        • olias Re: o Niemców się nie martw 08.09.07, 16:07
          pomijając ciebie i paru łysych nie widzę u nas faszystów. A na razie
          ani nie jesteś w polskim parlamencie, ani nie stanowisz 30%
          społeczeństwa. Faszyści dochodzą do władzy w niemieckich landach. W
          Polsce - nie.
      • olias Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 16:04
        co więcej u nas w systemie parlamentarnym NIE MA partii skrajnych w
        rozumieniu faszyści lub komuniści.
    • wymiatator1 Jeśli PiS wygra - ja wyjeżdżam. 08.09.07, 12:28
      Jeśli Polacy znowu wybiorą taki parlament jak ostatnio to ja to wszystko
      p....olę, zapiszę sie na kurs angielskiego, podszkolę się trochę, do końca
      studiów zdobędę doświadczenie w zawodzie i uciekam do Wielkiej Brytanii. Wrócę
      jak nasi wspaniali politycy się wybiją lub po prostu wymrą.
      • oko46 Re: Jeśli PiS wygra - ja wyjeżdżam. 08.09.07, 12:40
        Pa . Wyjeżdżaj najlepiej przed wyborami . Dzięki takim jak Ty nie
        dojdą do władzy tacy ludzie jak Tusk , Szanowny Bronisław ,
        Napierniczak Olejarski , Balcerowicz i inni Panowie z tego
        towarzystwa.
        • wymiatator1 kolejny debil 08.09.07, 12:46

• ratm1978 spadaj już teraz, bedzie przestronniej:) 08.09.07, 12:48

• r0b0l a kto utrzyma ten kraj??? 08.09.07, 13:36
              kto da, zorganizuje pracę i pomyśli za nieudaczników katolicko-
              narodowych?

żeby się bić, kłócić, obrzucać rzadkim stolcem i wsadzać do więzień
              potrzeba kasy
              • 12345ty Re: PiS wygra - już możesz się pakować. Żegnaj. 08.09.07, 13:48
                Bezczelne antypolskie gówna rozzuchwalone na tym forum.
                • wymiatator1 nie antypolskie gówna tylko inteligencja 08.09.07, 13:50
                  ty jesteś chamem, na którego idą moje podatki, więc stul pysk.
                  • illogical Re: nie antypolskie gówna tylko inteligencja 08.09.07, 14:05
                    wymiatator1 napisał:

> ty jesteś chamem, na którego idą moje podatki, więc stul pysk.

sadzac po stylu - gratuluje! Mimo ze jestes studentem 4 roku (musisz byc wiec b.
                    madry) - przynajmnije tak utrzymujesz - egzamin na wyksztalciucha zdales z
                    wyroznieniem. Teraz pakuj manatki i za namowa Gazety sprzedawaj zdobyta za darmo
                    wiedze w Polsce Anglikom.
                    • wymiatator1 bardzo chętnie :P 08.09.07, 14:07
                      darmowe wykształcenie to jedyny prezent jaki od Polski dostałem. Wykorzystam je
                      bardzo dobrze. Uwierz mi.
                      • illogical Re: bardzo chętnie :P 08.09.07, 14:15
                        wymiatator1 napisał:

> darmowe wykształcenie to jedyny prezent jaki od Polski dostałem.

Nie wycieraj buciorow Polska, bo za wiele lat (zwroc uwage na gest dobrej woli z
                        moje strony - zakladam, ze istotnie jestes studentem 4 roku) zrozumiesz, ze
                        gdyby nie komuna (ktora doszczetnie zniszczyla Polske), ktorej bezwolnie i
                        bezmyslnie bronisz, bylibysmy dzis zamoznym krajem.

Wykorzystam je
                        > bardzo dobrze. Uwierz mi.

Nie wierze.
                        • led47 Re: bardzo chętnie :P 08.09.07, 16:24

> gdyby nie komuna (ktora doszczetnie zniszczyla Polske), ktorej
                          bezwolnie i
                          > bezmyslnie bronisz, bylibysmy dzis zamoznym krajem.
                          Twoj nick świadczy o twoim poziomie umyslowym. Gdyby nie komuna to
                          pasalbyś krowy razem z twoim starym do tej pory.
                          • 12345ty Re: "inteligentni inaczej" zaśmiecają forum GW. 08.09.07, 16:51
                            Mała poprawka. Gdyby nie żydokomuna.
                            Gdyby nie żydokomuna, Polska byłaby krajem dostatku.
                            Jest krajem nędzy.
                            Wierzę, że to się zmieni po przepędzeniu żydokomuny
                            z Polski.
                            Jeden już sam chce wyjechać, trzeba zachęcić resztę.
                            Drugi, Balcerowicz ma już bilet lotniczy w jedna strone
                            do Brazylii. Też wykształciuch, a ile szkód wyrządził.
                            Teraz będzie Pan Balcer w Brazylii.
                • alex1215 Re: PiS wygra - już możesz się pakować. Żegnaj 08.09.07, 13:50
                  12345ty napisał:

> Bezczelne antypolskie gówna rozzuchwalone na tym forum.

Aleksandr Łukaszenko tez walczy z anarchią w internecie

– Pora skończyć z anarchią w internecie – zapowiedział w czwartek prezydent
                  Białorusi Alaksandr Łukaszenko podczas wizyty w gazecie „Sowietskaja Biełorussija”.

• wymiatator1 a kto zarobi na ciebie?? 08.09.07, 13:45
              jak wszyscy wykształceni uciekną przed szerzącym się kaczyzmem?? Kto zarobi na
              twój zasiłek i emeryturkę gdy ZUS zbankrutuje (to już nieuniknione)??
          • oko46 Re: kolejny debil 08.09.07, 12:55
            Ty mi pachniesz intelektualistą ze wsi . Wyrwałeś się z wiochy ,
            przestałeś chodzić do kościoła , a teraz wydaje ci się , że jak
            wygra PO to oni dopuszczą cię do układu i będziesz miał kasę .
            Lepiej wyjedż już jutro .
            • sklis a ty skąd się wyrwałeś? 08.09.07, 13:15
            • sklis a ty skąd się wyrwałeś? 08.09.07, 13:19
              intelektualistą to cię na pewno nazwać nie można.
              Typowy wyborca PiS, któremu łatwo kit wcisnąć.

Przestań chrzanić o "układach", z których można mieć "kasę" - to bajka dla
              idiotów. Gdyby to była prawda, Polacy byliby bogaci ;)
            • wymiatator1 nie jełopie bez szkoły... 08.09.07, 13:41
              nigdy nie chodziłem do kościoła, nie popieram PO i nie ciągnie mnie do polityki.
              Po prostu napawają mnie obrzydzeniem "ludzie" głosujący na PiS itp. Jesteście
              gównem, które zalewa ten kraj.
              • 12345ty Re: "wymiotny-narrator1" pobudzasz nas do mdłości. 08.09.07, 14:08
                Nie trać czasu, tylko w podskokach pędź po bilet lotniczy
                w jedną stronę.
            • wymiatator1 Ty mi z kolei pachniesz burakiem ze wsi 08.09.07, 13:51

• 12345ty Re: PiS wygra - już możesz się pakować. Żegnaj. 08.09.07, 13:46
          Żegnaj i nie wracaj wiecej. Polska bez ciebie będzie lepsza.
          • wymiatator1 beze mnie i takich jak ja... 08.09.07, 13:59
            nie będzie Polski. Zostanie skansen bez elektryczności za to ze stosami do
            palenia niewiernych. to Inteligencja (tzw. wykształciuchy)sprawia że państwa
            istnieją!!
      • ak8131 Re: Wyjedz i zdechnij. 08.09.07, 13:15
        wymiatator1 napisał:

> Jeśli Polacy znowu wybiorą taki parlament jak ostatnio to ja to
        wszystko
        > p....olę, zapiszę sie na kurs angielskiego, podszkolę się trochę,
        do końca
        > studiów zdobędę doświadczenie w zawodzie i uciekam do Wielkiej
        Brytanii. Wrócę
        > jak nasi wspaniali politycy się wybiją lub po prostu wymrą.
        • wymiatator1 nie licz na to. 08.09.07, 13:42
          Ja poradzę sobie wszędzie dzięki inteligencji i uporowi. Siedzenie, narzekanie i
          czekanie na pomoc od państwa zostawiam nieukom twojego pokroju.
          • 12345ty Re: Ty jesteś "inteligentny inaczej", stąd głupoty 08.09.07, 13:59
            ...które wypisujesz na swoim forum GW.
            Cel masz jeden: poniżać Polaków, obrzucać ich błotem,
            i wprowadzać ich w błąd pisząc, że jesteś Polakiem.
            Ty nie chodzisz do kościoła, tylko do synagogi i nie jesteś
            Polakiem, tylko .... niewymawianą nacją.
            • wymiatator1 i już widać, że mamy do czynienia... 08.09.07, 14:06
              z ograniczonym nieudacznikiem-antysemitą co wszędzie Żydów widzi.
              • 12345ty Re: mamy do czynienia z pieskiem michniczej sfory. 08.09.07, 14:11
                Pisać go gazetowej głowy nie warto.
                • wymiatator1 jakim cudem starcza ci z zasiłku na internet? 08.09.07, 14:13
                  chyba powinni go obniżyć, żeby ci, którym się pracować nie chce na forum ie
                  wchodzili.
                  • 12345ty Re: do "wymiotny-narrator", łatwo cię było poznać. 08.09.07, 16:39
                    "Poznaj gościa". Pluje na Polskę i Polaków.
                    Czuje się bezpiecznie w swoim środowisku GW.
                    Atakuje zza węgła, bez nazwiska, bez adresu
                    "odwaga inaczej".
            • asadabas "Cel masz jeden: poniżać Polaków, obrzucać ich bł" 08.09.07, 15:28
              on takiego celu nie ma, ale ja tak, bo ja jestem jedynie
              polskojezyczny, dzieki bogu. obrzucac blotem was nie trzeba,nawiasem
              mowiac, bo sami to swietnie robicie, patrz twoj "dialog" powyzej. a
              ponizac tez nie trzeba, bo sami robiliscie to wystarczajaco czesto
              sami. w 18tym wieku daliscie sie wydymac bez niczego a jak po 200
              latach powrociliscie i w koncu starliscie sie z cala potega
              niemiecka (a nie tylko pojedynczych ksiastw jak to bylo wczesniej),
              to pekliscie jak zapalka, zapalu i woli panstwotworczej wystarczylo
              wam na pare lat. no a potem to co? komunizmu moze nie chcieliscie?
              wszyscy byliscie komunistami, jeden czerwonszy od drugiego, chlopi
              sie cieszyli ze dostali ziemie za darmo a robotnicy ze rzadza w
              fabrykach. tacy byliscie durnie, dokladnie WY, bo ci robotnicy i
              chlopi to byl polski pomiot, nie zydowski co to was niby "uwiezil"
              (zydem nie jestem). od 250 i wiecej lat nic nie zalezy od was, tylko
              od jakichs "mocy" a to mocarstw obcych, a to mocy boskiej. leniwe
              bydlo jestescie, nie potrafiace wziac spraw w swoje rece. teraz tez
              macie "moc", wszystko sie dzieje na mocy "ukladu", znowu nie WASZEJ
              tylko jakiegos UKLADU. jesli jeszcze nie spotrzegles, ze BARAN
              jestes razem ze znakomita reszta twoich wspolrodakow uksztaltowanych
              historia i terazniejszoscia, ktore sobie "malujesz" tak, zeby juz
              nie musiec myslec.. to BARAN jestes. niektore, nieliczne,
              troche "mniejsze" barany z twojej nacji opuszczaja ten kraj, ale to
              tylko troche mniejsze barany niz ta reszta co wcale nie gwarantuje,
              ze dadza sobie w tym innym swiecie rade bo i wyksztalcenie wcale nie
              najlepsze (bo za darmo) i poziom ogolny raczej marny. ci jednak
              najwybitniejsi POZOSTAJA jednak, co mnie zadziwia. sa jednak tacy,
              ktorzy jeszcze na cos licza, ze moze cos z was sie jeszcze da
              zrobic. to mnie zastanawia, ale oni to moze tylko tacy "ogrodnicy"
              szukajacy "nawozu" pod jakies dziwne "uprawy", bo jako nawoz to
              byscie sie swietnie nadali
              • 12345ty Re: "Cel masz jeden: poniżać Polaków, obrzucać ich 08.09.07, 16:43
                Co to? Zjazd V kolumny na forum GW?
                Tak, bo gdzie mają się spotykać antypolacy
                jak nie na swoim forum swojej Gazety Wyborczej.
                • asadabas co to,juz wam "uklad"nie wystarcza?? 08.09.07, 18:21
                  to jeszcze V kolumna? pierwsi schizole europy
    • ratm1978 niech sie nei nimecka prasa tak o nas nei martwi:) 08.09.07, 12:44

• p.o.magistra Turyngisze Landescajtung też jest zaniepokojona.. 08.09.07, 12:55
      zagrożeniami dla polskiej demokracji po ,,dniu ziem ojczystych,,.
      • oko46 Re: Turyngisze Landescajtung też jest zaniepokojo 08.09.07, 12:59
        Powinien sobie Tusk napisać na plakacie , że wszystkie cajtungi są
        za nim .
    • alex1215 trzeba ludziom powtarzac jakie.. 08.09.07, 13:00
      sa rzeczywiste cele PiS :
      izolacja, marginalizacja, wasalizacja Polski
      a w konsekwencji rozbicie/podzial i kolejne rozbiory.
      • oko46 Re: trzeba ludziom powtarzac jakie.. 08.09.07, 13:03
        Miałeś zawsze Pana i dalej chcesz mieć Pana głosuj na PO będziesz go
        miał .
      • illogical Re: trzeba ludziom powtarzac jakie.. 08.09.07, 13:05
        alex1215 napisał:

> sa rzeczywiste cele PiS :
        > izolacja, marginalizacja, wasalizacja Polski
        > a w konsekwencji rozbicie/podzial i kolejne rozbiory.

Chyba sie przejezyczyles i chciales napisac PO zamista PIS. Wybaczam Ci to, bo
        jestes tylko miernym wymozdzonym wyksztalciuchem.
        • sklis Nie, do tego właśnie zmierza PiS 08.09.07, 13:26
          tylko są aż tak głupi, że nie zdają sobie sprawy, do czego w konsekwencji doprowadzą
          • illogical Re: Nie, do tego właśnie zmierza PiS 08.09.07, 13:37
            sklis napisał:

> tylko są aż tak głupi, że nie zdają sobie sprawy, do czego w konsekwencji dopro
            > wadzą

Moze do tego, ze w Polsce zapanuje choc namiastka prawa i sprawiedliwosci? Kazde
            dziecko w Polsce, ze panstwo nasze jest zbudowane (spuscizna komuny) na ukladach
            - czy knajackie kolesiostwo powodujace, ze ten kto zasluguje na posade/podwyzke
            zostaje na lodzie, a kretyn - pociotek prezesa/kierownika awansuje, albo tez
            nepotyzm. Wszytskich ukladow w Polsce nie mozna zniszczyc - tu potrzeba setek
            lat i zmiany mentalnosci polactwa (tzn. glownie wyksztalciuchow); mozna jednak
            skutecznie rozbic pajeczyne, ktora najbardziej szkodzi Polsce.
            • dzikowy Re: Nie, do tego właśnie zmierza PiS 08.09.07, 15:05
              Zaczynasz bredzić. Każdy wie, że rządzi "Układ", bo taką propagandę słyszymy od,
              bez mała, dwóch lat.

W każdym normalnym kraju poleganie na znajomych, korzystanie ze wsparcia tych,
              którym ufamy jest normalną procedurą społeczną. Tylko w Polsce jest to korupcja.
              Mianowanie ludzi, których w ogóle się nie zna to głupota i beztroska, która
              powinna być karalna.

Jak będziesz potrzebował majstra, to wywiesisz ogłoszenie, czy spytasz znajomych
              o sprawdzonego przez nich specjalistę?? Tak samo działa owa zasada w każdej
              specjalności. Dureń lub hipokryta tego nie dostrzega. Wybieraj.
              • illogical Re: Nie, do tego właśnie zmierza PiS 09.09.07, 06:20
                dzikowy napisał:

> W każdym normalnym kraju poleganie na znajomych, korzystanie ze wsparcia tych,
                > którym ufamy jest normalną procedurą społeczną.

Prostacka bolszewicka propaganda i przeinaczanie. Mialem na mysli stanowiska, na
                ktore rozpisywane sa konkursy.
            • petronelka_net Re: Nie, do tego właśnie zmierza PiS 08.09.07, 15:32
              Piszesz o zmianie myślenia "wykształciuchów"? Człowieku, pojedź na
              wieś,zanim zaczniesz obrażać lepiej wykształconych od siebie,tam na
              pewno nie znajdziesz "wykształciuchów" i popatrz sobie dokładnie,w
              jaki sposób się wszystko "załatwia".
    • illogical Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 13:04
      GW, wiadomosc z godz. 13:

"Kampania wyborcza będzie brudna" - zstwierdza na zakończenie dziennikarka
      "Berliner Zeitung".

Jetsem podobnie zmuszony ZSTWIERDZIC, ze GW nie dokonala nawet najprostszej
      korekty tekstu przed umiesczeniem go na portalu - tam bardzo im spieszno, aby
      dokopac tym "faszystom" Kaczorom.
    • sklis PiS kłamie! 08.09.07, 13:13
      PiS zdobyło władzę dzięki kłamstwom wyborczym (takie przestępstwo powinno być
      ścigane z urzędu) - lodówce ze znikającą zawartością, znikającym zabawkom,
      "dziadkowi z Wehrmachtu" - to wszystko były bezwstydne, chamskie kłamstwa w żywe
      oczy. Zadziałały, jak to określił poseł PiS Jacek Kurski, "ciemny lud to kupił".
      Jak wytłumaczyć 30% Polaków, że Kaczyńscy robią ich w konia?
      • alex1215 Re: PiS kłamie! 08.09.07, 13:18
        sklis napisał:

> PiS zdobyło władzę dzięki kłamstwom wyborczym (takie przestępstwo powinno być
        > ścigane z urzędu) - lodówce ze znikającą zawartością, znikającym zabawkom,
        > "dziadkowi z Wehrmachtu" - to wszystko były bezwstydne, chamskie kłamstwa w
        żyweoczy. Zadziałały, jak to określił poseł PiS Jacek Kurski, "ciemny lud to kupił"
        > .
        > Jak wytłumaczyć 30% Polaków, że Kaczyńscy robią ich w konia?

to co zadzialalo w czasie kampanii prezydenckiej 2005 - niebywala
        polaryzacja wzdluz granicy II RP pewnie zostanie powtórzone - "prawdziwi" Polacy
        vs. Kaszubi, Slązacy, "Niemcy".
        • 1zorro Re: PiS kłamie! 08.09.07, 13:23
          jak PIS ponownie wygra to znaczy, ze duza czesc Polakow jest tepa,
          glupia i zasciankowa.
          • 12345ty Re: kłamie! No fakt. Ale Tusk i PO kłamią bardziej 08.09.07, 14:02
            Platforma kłamie na potęgę. To znaczy, że jeśli PiS skłamie
            4 razy, to PO skłamie 16 razy.
      • illogical Re: PiS kłamie! 08.09.07, 13:25
        sklis napisał:

> PiS zdobyło władzę dzięki kłamstwom wyborczym (takie przestępstwo powinno być
        > ścigane z urzędu)

Czyzbys zapomnial, ze mieszkanie dla kazdego mlodego malzenstwa obiecywal
        onegdaj Maly Kretacz (w 1995)? Wykazesz sie podobna gorliwoscia i napiszesz, ze
        powienien na swiat spogladac zza krat?

- lodówce ze znikającą zawartością, znikającym zabawkom,
        > "dziadkowi z Wehrmachtu" - to wszystko były bezwstydne, chamskie kłamstwa w żyw
        > e
        > oczy. Zadziałały, jak to określił poseł PiS Jacek Kurski, "ciemny lud to kupił"
        > .
        > Jak wytłumaczyć 30% Polaków, że Kaczyńscy robią ich w konia?
        • sklis Re: PiS kłamie! 08.09.07, 13:35
          Jest drobna różnica - obiecują wszyscy (np. trzy miliony mieszkań), ale nie
          wszyscy oczerniają cudze rodziny, nie wszyscy kłamią na temat cudzych obietnic
          wyborczych. A s...syny z PiS-u nie cofają się przed najbrudniejszymi chwytami. A
          dorwawszy się do władzy niszczą Polskę, obsadzają wszelkie możliwe stanowiska
          swoimi niekompetentnymi zwolennikami (bo tylko głupcy mogą być zwolennikami PiS)
          i ograniczają swobody obywatelskie, o które walczyliśmy przeciwko reżimowi PZPR.
          Czyli de facto przywracają pezetpeerowski ucisk. Dlatego nie przestanę przeciwko
          nim walczyć, tak jak walczyliśmy przeciw PZPR.
          • illogical Re: PiS kłamie! 08.09.07, 13:54
            sklis napisał:

> Jest drobna różnica - obiecują wszyscy (np. trzy miliony mieszkań), ale nie
            > wszyscy oczerniają cudze rodziny, nie wszyscy kłamią na temat cudzych obietnic
            > wyborczych.

Sporna kwestia, czy podawanie prawdy mozna uznac za oczernianie. Mimo wssystko,
            lepiej oczernic rodzine polityka, niz bezustannie szkalowac Polske na
            miedzynarodowym forum (i zaslaniac sie wolnoscia wypowiedzi) - tu goruje
            Profesor Bronislaw (ktorego rozprawa hab. dotyczyla sredniowiecznych paryskich
            kurtyzan (moj ulubiony rodzynek)), czy Maly Kretacz, ktore swoje komusze
            banialuki wylewa nawet na lamach Vanity Fair.

A s...syny z PiS-u

Wyszedl z Ciebie jednka kawal wyksztlaciucha (albo - jak kto woli - jezyk godny
            bolka)

nie cofają się przed najbrudniejszymi chwytami.
            > A
            > dorwawszy się do władzy niszczą Polskę, obsadzają wszelkie możliwe stanowiska
            > swoimi niekompetentnymi zwolennikami

Przypomnij mi, czy dobrze pamietam: na prosbe premiera z Zyrardowa Kwiatkowski
            wstrzymal emisje zdjec dowodzacych pijanstwa Malego Kretacza w Charkowie.

(bo tylko głupcy mogą być zwolennikami PiS
            > )

tu sie mylisz; PO to bedzie kontynuacja sluzalczo-korupcyjnych ("przekrety szly"
            "Polske rozkradly kosmopolityczne gangi") rzadow milosnika Rolexow

> i ograniczają swobody obywatelskie, o które walczyliśmy przeciwko reżimowi PZPR
            > .

Totalny permisywizm to min. dzieciaki prowokujace nauczycieli czy kolegow ze
            szkolenej lawy (min. Torun, Gdansk) i nagrywajace to na komorke - tak bardzo cie
            sie podoba ta wizja?

> Czyli de facto przywracają pezetpeerowski ucisk. Dlatego nie przestanę przeciwk
            > o
            > nim walczyć, tak jak walczyliśmy przeciw PZPR.
    • ak8131 Folksdojcz jak Kwasniewski niech trzyma sie z dala 08.09.07, 13:14
      lub z Polski wypi.rdala.
      • 1zorro Re: Folksdojcz jak Kwasniewski niech trzyma sie z 08.09.07, 13:21
        twoj "wspanialy jezyk i poziom" sugeruje pochodzenie od Rydzyka....
        • mentorlevicy lepiej od foxtrota? 08.09.07, 13:24
          ?
          • 12345ty Polacy nie będą płakać, tylko PiS ponownie wybiorą 08.09.07, 13:39
        • pies.na.prawiznie Re: Folksdojcz jak Kwasniewski wzywa do targowicy: 08.09.07, 14:44
      • pies.na.prawiznie Re: Folksdojcz jak Kwasniewski niech trzyma sie z 08.09.07, 14:43
    • dziedzicznacytadelafinansjery Jurgieltnicy zbierają żniwo... 08.09.07, 13:42
      ...swej wytężonej pracy. Wstyd i hańba!
    • bergman1 w katolickim kraju tak nie wypada ! 08.09.07, 13:49
      odprawy po 30tyś,a biedni dalej są biedni.
      • 12345ty Re: a kto te odprawy uchwalił, czy nie SLD ? 08.09.07, 14:05
    • wilhelm4 Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb.. 08.09.07, 14:21
      Poniewaz jest to ciekawa, wazna, wrazliwa i drazliwa materia
      (mam na mysli korespondentow z Niemiec i artykuly o Polsce),
      to prosilbym jednak bardzo Autora o nazwisko.

Co to jest za jakis tam "czeko" ?

Ciekawe, ze taki Wielinski Bartosz nie musi sie ukrywac za
      inicjalami. Facet zna sie na rzeczy i pisze (przewaznie) fachowo
      i objektywnie.

A tu ktos, jakis czekista:), produkuje masowe nastroje w Polsce
      i udaje, ze tylko zestawil cytaty z prasy niemieckiej.

Nazwisko "zestawiacza" ?!
      • pies.na.prawiznie Re: brukowa i terrorystyczna prasa szwabska chyba: 08.09.07, 14:47
        > zle pisze opolsce albo polscy volksdeuches:)
    • marek287 Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb.. 08.09.07, 15:09
      Towarzysze z GW powinni posłuchać swojego idola Kwaśniewskiego,
      który radził niemieckim gazetom co trzeba zrobić. No i proszę raz
      dwa i się zaczęło. Ciekawe co na to prasa na Jamajce ?
      • barbara444 Niemcom i Adasiowi trzeba oprzypomniec o czystosci 08.09.07, 15:36
        polityki Hitlerow Kwachow i rzeszty Michnikow.

Podobne (w pewnym sensie) role odegrali ci "czysci" w stosunku do wlasnych ludzi
        choc w roznych sytuacjach.
      • petronelka_net Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 15:39
        Rozumiem,że nasz ogólny polski syf ci nie przeszkadza,protestujesz
        tylko,gdy inni nam go wytykają? Cóż za porażający szczyt hipokryzji!
      • asadabas a ja ci powiem, co nastepuje: 08.09.07, 15:55
        bo ja jestem jedynie polskojezyczny, dzieki bogu. zadne rady wam nie
        pomoga. obrzucac blotem was nie trzeba, bo sami to swietnie robicie,
        patrz "dialogi" powyzej. a ponizac tez nie trzeba, bo sami
        robiliscie to wystarczajaco czesto sami. w 18tym wieku daliscie sie
        wydymac bez niczego a jak po 200 latach powrociliscie i w koncu
        starliscie sie z cala potega niemiecka (a nie tylko pojedynczych
        ksiastw jak to bylo wczesniej), to pekliscie jak zapalka, zapalu i
        woli panstwotworczej wystarczylo wam na pare lat. no a potem to co?
        komunizmu moze nie chcieliscie? wszyscy byliscie komunistami, jeden
        czerwonszy od drugiego, chlopi sie cieszyli ze dostali ziemie za
        darmo a robotnicy ze rzadza w fabrykach. tacy byliscie durnie,
        dokladnie WY, bo ci robotnicy i chlopi to byl polski pomiot, nie
        zydowski co to was niby "uwiezil" (zydem nie jestem). od 250 i
        wiecej lat nic nie zalezy od was, tylko od jakichs "mocy" a to
        mocarstw obcych, a to mocy boskiej. leniwe bydlo jestescie, nie
        potrafiace wziac spraw w swoje rece. teraz tez macie "moc", wszystko
        sie dzieje na mocy "ukladu", znowu nie WASZEJ tylko jakiegos UKLADU.
        jesli jeszcze nie spotrzegles, ze BARAN jestes razem ze znakomita
        reszta twoich wspolrodakow uksztaltowanych historia i
        terazniejszoscia, ktore sobie "malujesz" tak, zeby juz nie musiec
        myslec.. to BARAN jestes. niektore, nieliczne, troche "mniejsze"
        barany z twojej nacji opuszczaja ten kraj, ale to tylko troche
        mniejsze barany niz ta reszta co wcale nie gwarantuje, ze dadza
        sobie w tym innym swiecie rade bo i wyksztalcenie wcale nie
        najlepsze (bo za darmo) i poziom ogolny raczej marny. ci jednak
        najwybitniejsi POZOSTAJA jednak, co mnie zadziwia. sa jednak tacy,
        ktorzy jeszcze na cos licza, ze moze cos z was sie jeszcze da
        zrobic. to mnie zastanawia, ale oni to moze tylko tacy "ogrodnicy"
        szukajacy "nawozu" pod jakies dziwne "uprawy", bo jako nawoz to
        byscie sie swietnie nadali
    • olias Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki wyb.. 08.09.07, 15:59
      czy intelektualiści polscy już napisali list z prośbą o bratnią
      pomoc?
      przyznam że jestem pod wrażeniem wystąpienia niejakiego
      Kwaśniewskiego. Gratulacje dla jego elektoratu ... wezwanie byłego
      prezydenta do sąsiadów by ostro z jego ojczyzną postępowali ... robi
      wrażenie.
      • wet3 Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 16:10
        Nastepna odzywka niemieckiego lewactwa wykonana na zamowienie
        tonacego lewactwa polskiego!
        • monster1972 zamilcz, PiSdowaty katobolszewiku 08.09.07, 16:53
          nie męcz normalnych ludzi swoimi wypierdzinami

:)

Polak-ateista
      • asadabas tak,kolejny przyklad wrodzonej polskiej glupoty 08.09.07, 16:11
        jeden, taki facecik troche mniejszy, wyobraza sobie ze niemcy
        przyjda i mu odbiora jako odszkodowanie jego "prastare ziemie" a
        drugi z kolei, ze przyjda i zalatwia sprawy w jego panstwie, bo nie
        maja nic lepszego do roboty. zaden nie jest w stanie wyobrazic
        sobie, ze to innym zwisa i polata, czy polacy w gnoju zyc beda czy
        nie. no, jak za pare generacji juz nic z tego narodu nie zostanie
        poza odrastajacym moherem, to wtedy mozna sie bedzie ostroznie
        zastanowic nad osadnictwem, moze sie znajda jacys "byli" polacy z GB
        albo z beneluxu na przyklad,ktorzy sobie przypomna skad pochodza i
        zechca wrocic. ale kto by sobie chcial takie okropienstwo
        przypominac, ciary lataja po plecach...
        • wet3 Re: asadabas 08.09.07, 16:23
          asadabas napisał: ta,kolejny przyklad wreodzopnej polskiej glupoty

> jeden, taki facecik troche mniejszy, wyobraza sobie ze niemcy
          > przyjda i mu odbiora jako odszkodowanie jego "prastare ziemie" a
          > drugi z kolei, ze przyjda i zalatwia sprawy w jego panstwie, bo
          nie
          > maja nic lepszego do roboty. zaden nie jest w stanie wyobrazic
          > sobie, ze to innym zwisa i polata, czy polacy w gnoju zyc beda czy
          > nie. no, jak za pare generacji juz nic z tego narodu nie zostanie
          > poza odrastajacym moherem, to wtedy mozna sie bedzie ostroznie
          > zastanowic nad osadnictwem, moze sie znajda jacys "byli" polacy z
          GB
          > albo z beneluxu na przyklad,ktorzy sobie przypomna skad pochodza i
          > zechca wrocic. ale kto by sobie chcial takie okropienstwo
          > przypominac, ciary lataja po plecach...

... A bezmozgowiec szwabofil i urodzony polonofob to napisal...
          • asadabas zaden "fil" ani zaden "fob" 08.09.07, 16:27
            a bezmozgowiec to jestes ty. a co do polonofobii, to jak sie was
            bac, to juz baardzo odlegle czasy, kiedy bliscie wojownikami i
            zdobywcami. dzisiaj jestescie pieniaczami i zlodziejami zaledwie. na
            pieniactwo wystarczy przestac sluchac a na zlodziejstwo - policja.
            • 12345ty Re: 60 lat władzy żydokomuny w Polsce to szkody 08.09.07, 16:59
              ...wyrządzone polskiemu społeczeństwu.
              Ale ja bardzo liczę na tą część społeczeństwa, które
              żydokomuniści przezywają moherami.
              • monster1972 mohery to głąby, oni dopiero szkód narobią! 08.09.07, 17:04
                sama wiara w "pambuka" nie wystarczy, by być kompetentnym;)

leżenie krzyżem przed rydzem to wciaz za mało, by zasługiwać na
                mandat

:)

szkoda, ze tego nie kumasz, katobolszewiku

Polak-ateista
              • asadabas Re: 60 lat władzy żydokomuny w Polsce to szkody 08.09.07, 17:16
                ja bym na to nie liczyl jezeli masz na mysli tz. prostych ludzi.
                troche ogladam polska telewizje, przepelnione wiezienia, wasz
                minister sprawiedliwosci ostatnio zaostrzyl kodeks karny i to w tych
                najprostszych sprawach. ktos mnie tu nazwal polakofobem, ale ja to,
                jacy jestescie wiem od was samych. to u was wyprowadzaja lekarzy w
                kajdankach i uwazaja za pomocne w wychowywaniu spolecznistwa pokazac
                to w telewizji, to wy mowicie, ze ci ktorzy sa bogaci zdobyli to
                nielegalnie okradajac narod. nawet wasza duma "solidarnosc" zostala
                stworzona i byla kontrolowana przez sb, tak twierdza jej byli
                dzialacze, a wasz premier mowi, ze okragly stol to byla zdrada (czy
                cos w tym rodzaju). wasza inteligencja to "wyksztalciuchy". to w
                polsce ciagle slysze "kasa kasa kasa" powtarzane przez
                najzwyklejszych ludzi na ulicy, i po tym oceniam, ze jestescie
                bezdusznymi materialistami. i to wszystko plynie od was. to nie wy w
                tym kraju rzadziliscie tylko zydzi, ruski, niemcy, komunisci, ktorzy
                nie byli wami. to kim wy wlasciwie jestescie?? a te szkody z powodu
                wladzy zydokomuny to, przepraszam, ciebie to nie dotknelo? a
                premiera tez nie? ja sie calkiem z toba zgadzam co do tych szkod i
                widze to na kazdym kroku, np. rowniez w twoich tekstach. tak was te
                rzady zydokomuny uposledzily, ze jestescie.. uposledzeni i dokladnie
                o tym mowicie. przyznalbym ci racje do konca, tylko ze ja nie jestem
                tego tak az tak pewien, ze to sie wlasnie za zydokomuny zaczelo. a
                ty i znakomita wiekszosc twoich wspolrodakow jetescie tego
                przykladem. tylko zanim cos odpowiesz rusz mozgiem i przypomnij
                sobie co napisalem wyzej: to wiem od ciebie i od najznamienitszych
                polakow dzisiejszych czasow. ja o polsce wczesniej nic nie
                wiedzialem, dopoki nie posluchalem tego, co wy gadacie.
    • tepetoja zdjęcie tych dwóch burków wywołuje u mnie agresje 08.09.07, 16:09
    • monster1972 pis: partia ofiar, nierobów i katoli na socjalu... 08.09.07, 16:11
      nie od dziś wiadomo, ze w kazdym kraju najwiecej jest guana...

wszelkiej masci leserzy, nieroby, ofiary po PGRach,
      gornicy, ktorzy dostali wielkie odprawy i je przepili, a pozniej
      poszli z cegłami na Warszawe,
      chlopi, ktorzy nabrali kredytów na miliony, nie zastanawiając sie,
      jak je spłacą

itp

wlasnie do takich nieudaczników kieruje swoje "przesłanie" kaczorenko
      bo o czym on moze pogadac z młodymi, wykształconymi ludzmi?

on nawet po polsku ledwo mowi (a ma doktorat) a co dopiero w innych
      jezykach:) hehe

mlaskacz cholerny

i ten ostatni atak na "bogaczy", no przeciez to normalnie jak za
      lenina.. wtedy tez wzywano do walki z burżujami!

ludzie z PISdy, czy wy nie widzicie, ze ten wasz cały pis to zwykła
      bolszewicka partyjka? zarządzana przez kmiota otaczanego niemal
      stalinowskim kultem jednostki? te fanfary olimpijskie.. itp.. załosć

jak mozna tego nie widziec?

Polak-ateista
      • pogromca_lewakow SLD partia przekretaso, nierobów i zlodziei 08.09.07, 16:35
        • monster1972 tak:) SLD to taka partia, ale czemu mi to piszesz? 08.09.07, 16:54
      • ratm1978 dlaczego prowokujesz? monster? 08.09.07, 17:56
        obrażasz
        • monster1972 opisuję rzeczywistość, obraża Cie to? sorry 08.09.07, 18:06
          pis to partia ofiar po komunie, ludzi, ktorym ani wiedzy, ani
          talentu nie wystarczyło

a teraz oczekują, ze pis zabierze takim gudzowatym, kulczykom,
          krauzym i innym.. oraz rozda narodowi

pis to zwykła katobolszewia...

bolszewicka partyjka z katolską schizą małego wodzusia

niestety, bo jest tam wielu dobrych ludzi... widac, zagubili sie,
          albo sprzedali rydzolowi

Polak-ateista
          • asadabas jasne, ze obrazasz i dobrze o tym wiesz 08.09.07, 18:28
            "katobolszewia", jaka swiadomosc moze przyjac takie slowo. tacy jak
            ty dorzucaja kamyczkow do mojej ukladanki, tylko z drugiej strony.
            przeczytaj inne moje posty tutaj, a dowiesz sie jak ukladanka sie
            komponuje a moze tez zrozumiesz dlaczego jest w niej rowniez
            kamyczek od ciebie.
            • monster1972 pomieszkaj troche w Polsce i dopiero gadaj 08.09.07, 18:59
              zza granicy łatwo "pouczac"

a to ja sie tu musze męczyc za zasciankowym, pseudoprawicowym i
              katobolszewickim rzadem...

niestety

Polak-ateista
              • asadabas Re: pomieszkaj troche w Polsce i dopiero gadaj 08.09.07, 20:24
                pomieszkuje w polsce. te mohery to sa ci, o ktorych powinienes
                walczyc, jesli jestes aktywny politycznie. jest tak, i to wcale nie
                niestety, ze wszystko jedno, czy ten ktos jest wedlug mnie idiota
                czy nie, sila jego glosu jest dokladnie taka sama. specjalnoscia
                polska jest wyrzucanie "poza nawias", takie degradowanie
                i "obrzydzanie" tych "innych", by juz potem mozna ich bylo ze
                spokojnym sumieniem wylac do kibla. to robia pisory i im podobni
                z "zydokomuna", to robia po-wcy i im podobni z "moherami". jesli
                czytales moje inne posty, to juz wiesz, dalczego one tak wygladaja,
                i dlaczego twoj kamyczek w tej ukladance jest (o ile wyrazilem sie
                wystarczajaco jasno, jasniej nie potrafie, przepraszam jesli jednak
                nie do konca jasno). ci katobolszewicy to tez polacy a dokladniej to
                tez kawalek polskiej historii. i ten sam kawalek historii dotyczy
                tez ciebie, ty tez jestes po trosze "katobolszewikiem". brzmi to
                paradoksalnie, przyznaje, ale inaczej sie nie da.
    • the.bill1 Wierzymy w Kwaśniewskiego.... 08.09.07, 16:46
      Wierzymy w Kwaśniewskiego:

images23.fotosik.pl/77/aae74eedb6b0870f.jpg
      • 12345ty Re: Wierzyć w małego krętacza Olusia ? 08.09.07, 16:55
        • monster1972 wierzyć małemu kłamcy, kaczusiowi? 08.09.07, 16:56
    • poglodzio Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 17:16
      czy kaczka i donald są narodowo-konserwatywni lub liberalni ?? - nie
    • przytomny2 Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 17:26
      Mize zamiast belkotac n/t "poziomu" wyartykuluj swoje zarzuty, podaj przyklady,
      bo ja nie widze, zeby akurat wystapienia Tuska czy Komorowskiego w sejmie az tak
      obnizaly ten "poziom", ktory reprezentowal J. Kurski - czolowy klamczuszek za
      ostatanie 2 lata a ponadto sejmowy blazenek. Najwiecej konkretow rzucil Giertych
      - lepiej pozno niz wcale.
      • wet3 Re: Prasa niemiecka spodziewa się brudnej walki w 08.09.07, 18:33
        Prasa niemiecka pilnie wykonuje prosby polskiego lewactwa - wasali
        Rzeszy z Tuskiem na czele!
        • monster1972 co ty pier.. lisz, głupcze? 08.09.07, 19:00
          jakich wasali? jakich Niemiec?

kto ci tak nasrał do tego pustego łba?

rydzyk? kaczynski? nowak?

kto?

Polak-ateista
          • wet3 Re: monster1972 08.09.07, 20:39
            monster1972 napisał: > co ty pier..lisz, glupcze?

> jakich wasali? jakich Niemiec?
            >
            > kto ci tak nasrał do tego pustego łba?
            >
            > rydzyk? kaczynski? nowak?
            >
            > kto?
            >
            >
            >
            > Polak-ateista

Ateuszku, umyslowy leniuszku. Przeciez to jest pisane wyeaznie na
            zamowienie. Wyskoczyli juz z tym jak filip z konopi wloscy lewacy i
            Havel. Mysl. Myslenie ma przyszlosc!
          • asadabas Re: co ty pier.. lisz, głupcze? 08.09.07, 21:05
            on sobie tak sam zrobil kuku. ale jeszcze bardzie zrobila mu kuku
            jego polska, zaklamana historia. no i taki juz jest. to jest tez
            polak jak ty, a nie polskojezyczny jak ja. to twoj kumpel, z jednego
            drzewa sie wzieliscie. ty i on to tylko dwa warianty tego samego
            niezrozumienia skad sie wzieliscie. musze to napisac, chociaz raczej
            sympatyzuje z toba niz z nim.. ale to tak w szczegolach, bo
            generalnie.. to samo drzewo
    • presentation1 000Jezeli Niemcy i Rosja........... 09.09.07, 08:26
      sa przeciwni Kaczynskim w Polsce znaczy to nie mniej, nie wiecej-Kaczynscy maja racje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka