rydzyk_fizyk 09.09.07, 13:28 i do tego narażono podatników na koszty: Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dzikowy Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 13:39 W demokracji pewnych rzeczy się nie robi nie dlatego, że nie wolno, ale dlatego, że nie wypada. Kaczory okazały się politycznymi i prawnymi chamami, którzy kultury w tej materii powinni się uczyć nawet od Leppera. To już nie psucie obyczajów - to potwarz dla obywateli. Odpowiedz Link Zgłoś
swistak336 Doszło do złamania konstytucji. Czy będzie kara? 09.09.07, 13:49 Złamanie konstytucji jest dość wyraźne: polega na zniweczeniu funkcji konktrolnej Sejmu w stosunku do Rady Ministrów. Tylko czy w psństwie polskim znajdą się osoby, które będą wytrwale dążyć do WYKONANIA PRAWA, tj. formalnego stwierdzenia naruszenia konstytucji i uniemożliwienia jej naruszania na przyszłość?! Czy też wygrywająca ekipa uzna, że fortel był sprytny i sama zacznie go z lubością (i szkodą dla Polski) używać?! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Ale to Sejm zrobił z sienbie ( i nas) "głupa" 09.09.07, 15:00 swistak336 napisał: > Złamanie konstytucji jest dość wyraźne: polega na zniweczeniu funkcji konktroln > ej Sejmu w stosunku do Rady Ministrów. > > Tylko czy w psństwie polskim znajdą się osoby, które będą wytrwale dążyć do WYK > ONANIA PRAWA, tj. formalnego stwierdzenia naruszenia konstytucji i uniemożliwie > nia jej naruszania na przyszłość?! > > Czy też wygrywająca ekipa uzna, że fortel był sprytny i sama zacznie go z luboś > cią (i szkodą dla Polski) używać?! Konstytucja ważna rzecz. Ale jest jeszcze troska o państwo i zwykła przyzwlitość wobec obywateli Polski. Wniosek o odwolanie 15 ministrów bez konstruktywnego wotum nieufności to zwyczajne pieniactwo oraz robienie "głupa" z siebie i Polaka-szaraka. Niech mi ktoś mądry odpowie na pytanie: Jak rząd miałby rządzić po teoretycznym odwołaniu 15 ministrów ? Rozumiem jeden , dwa , no trzy wnioski. Ale 15? To po prostu drwina z wyborców i stwierdzenie: "mamy większość to dla jaj odwołamy wszystkich , Polaków -szaraków mamy w du.ie, po co im rząd" Odpowiedz Link Zgłoś
dyskutant8 Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie...?, 09.09.07, 15:10 wybierz kaczora, chlopie! Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Re: Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie.. 09.09.07, 15:23 dyskutant8 napisał: > wybierz kaczora, chlopie! Nie Kaczora tylko PiS. A Tobie (bez rymów) radzę zagłosować za III RP . Będziesz miał i mafię węglową i Rywina i Ałganowa i pijanego Kwacha na grobach polskich żolnierzy i 16 lat udawania ,ze się "sądzi" morderców z Wujka.Ot taki prosty system wartości. No i jeszcze korupcje i 7 instytucji państwowych przeciwko przedsiębiorcy ( Kluska) , który nie chce płacić haraczu "władzy i otoczeniu" (tzw układom) I będziesz miał swoich "guru" , którzy potrafia jedynie skarzyc się na swoje nieudacznictwo w innych krajach ( bo w Polsce juz nikt ich nie słucha) Odpowiedz Link Zgłoś
m1o2i3 Re: Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie.. 09.09.07, 15:46 Ten pijany Kwach ma więcej poparcia niż premier,prezydent,i cała ta popie..na PiS razem wzięte.Dla jasności jestem antykomunistą,ale w odróżnieniu od Ciebie cel nie uświęca środków. Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie.. 09.09.07, 15:55 remik.bz napisał: > dyskutant8 napisał: > > > wybierz kaczora, chlopie! > > Nie Kaczora tylko PiS. > A Tobie (bez rymów) radzę zagłosować za III RP . Będziesz miał i mafię węglową > i > Rywina i Ałganowa i pijanego Kwacha na grobach polskich żolnierzy i 16 lat > udawania ,ze się "sądzi" morderców z Wujka.Ot taki prosty system wartości. > No i jeszcze korupcje i 7 instytucji państwowych przeciwko przedsiębiorcy ( > Kluska) , który nie chce płacić haraczu "władzy i otoczeniu" (tzw układom) > I będziesz miał swoich "guru" , którzy potrafia jedynie skarzyc się na swoje > nieudacznictwo w innych krajach ( bo w Polsce juz nikt ich nie słucha) za 10 lat "pisdzielcu" będą sądzić morderców z abw, cba i innego pomiotła kaczego. Jak dożyjesz to się przekonasz!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Chcesz troche pobabrac w zachodniej Europie.. 09.09.07, 16:00 remik.bz napisał: > dyskutant8 napisał: > > > wybierz kaczora, chlopie! > > Nie Kaczora tylko PiS. > A Tobie (bez rymów) radzę zagłosować za III RP . Będziesz miał i mafię węglową > i > Rywina i Ałganowa i pijanego Kwacha na grobach polskich żolnierzy i 16 lat > udawania ,ze się "sądzi" morderców z Wujka. ********************************** Mamy za to aferę Kalaty i Sochy, Łyżwińskiego i Leppera; niedorozwinięty premier i prezydent ośmieszają Polskę, gdzie tylko mogą, a zbrodniarz komunistyczny Kryże tworzy prawo. To jest pozytywna zmiana? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Ale to Sejm zrobił z sienbie ( i nas) "głupa" 09.09.07, 15:20 > Ale jest jeszcze troska o państwo i zwykła przyzwlitość wobec > obywateli Polski. Przyzwoitość wymaga aby nie robić farsy z Konstytucji. PiS po raz kolejny pokazał, że Konstytucja Konstytucją, ale to PiS ma władzę. > Wniosek o odwolanie 15 ministrów bez konstruktywnego wotum > nieufności to zwyczajne pieniactwo oraz robienie "głupa" z siebie i > Polaka-szaraka. A odwołanie i powołanie ministrów przed głosowaniem uważasz za poważne traktowanie Polaka-szaraka? > Niech mi ktoś mądry odpowie na pytanie: Jak rząd miałby rządzić po > teoretycznym odwołaniu 15 ministrów ? Tak jakby rządził po dymisji tych 15 ministrów, różnica jest tylko w procedurze. > To po prostu drwina z wyborców Tak, zachowanie PiS to drwina. Ale oni drwią przez 2 lata i dalej zamierzają bo szykuje im się kolejna kadencja. > stwierdzenie: "mamy większość to dla jaj odwołamy wszystkich , > Polaków -szaraków mamy w du.ie, po co im rząd" To raczej stwierdzenie 'mamy w dupie parlament, Jarek jest premierem i on decyduje'. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wyborcy ocenią 09.09.07, 15:35 Przekopiuje Ci mój post "z dołu" To własciwa odpowiedź na Twoje uwagi Wybory lada moment. I tą zadymę z odwołaniem 15 ministrów ocenia wyborcy. I sami zadecyduja czy to "konstytucyjna konieczność , czy robienie sobie jaj z Polaków -szaraków" Wg mnie "robienie sobie jaj". I dla tego nie zagłosuje na żartownisiów. Rząd to poważna sprawa. Jako Polak-szarak naprawdę nie widzę żadnych logicznych argumentów za koniecznościa tworzenia nowego rządu na 7 tygodni przed wyborami. I to jeszcze bez konstruktywnego wotum nieufności. To po prostu absurd( teoretycznie) a kpina z Narodu (praktycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wyborcy ocenią 09.09.07, 16:04 remik.bz napisał: > I sami zadecyduja czy to "konstytucyjna konieczność , czy robienie sobie jaj z > Polaków -szaraków" ************************************ Właśnie Kaczyńscy dali przykład, że mają w dupie wszystkich Polaków, a jedyne, co ich interesuje, to władza. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Wyborcy ocenią 09.09.07, 19:30 > I sami zadecyduja czy to "konstytucyjna konieczność , czy robienie > sobie jaj z Polaków -szaraków" Sądzę, że spora część wyborców zagłosowałaby na PiS nawet wtedy gdyby minister w okularach publicznie zastrzelił Kowalskiego a potem przedstawił dowody na to, że Kowalski był w układzie. Czy naprawdę wolą wyborców można usankcjonować każde, najgorsze nawet świństwo? > Wg mnie "robienie sobie jaj". I dla tego nie zagłosuje na > żartownisiów. Żartownisiem w tym przypadku jest Brat Mniejszy. Zażartował sobie, że konstytucja może zakładać odpowiedzialność przed parlamentem, ale on ma Konstytucję głęboko gdzieś. Na cholerę nam w takim razie Konstytucja jeśli Prezes RM robi sobie z niej jaja i pozostawia wszystko wyborcom? A przy okazji, po co durnowate przepisy o zakazie kandydowania dla przestępców? Przecież wyborcy sami by zadecydowali czy chcą przestępcę w parlamencie, czy nie. To jak to jest? Pewne rzeczy ustala się z pominięciem wyborców, a pewne rzeczy im się pozostawia? > Jako Polak-szarak naprawdę nie widzę żadnych logicznych argumentów za > koniecznościa tworzenia nowego rządu na 7 tygodni przed wyborami. Rząd byłby ten sam tylko z innymi ludźmi. A jeśli czepiać się szczegółów, to powstał nowy rząd, ale z tymi samymi ludźmi. I to jest wg Ciebie logiczne? Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wytłumacz jeszcze jedno 09.09.07, 15:40 mr_pope napisał: Niech mi ktoś mądry odpowie na pytanie: Jak rząd miałby rządzić po > > teoretycznym odwołaniu 15 ministrów ? > > Tak jakby rządził po dymisji tych 15 ministrów, różnica jest tylko w procedurze Wytłumacz prosze jak może rządzić rząd bez 15 ministrów. Mnie nie obchodzą żadne procedury. Dla mnie szaraka odwołanie ministrów oznacza ,ze ich "nie ma". I nie obchodzą mnie jacyś "zastępcy czy p.o." Odpowiedz Link Zgłoś
maruda.r Re: Wytłumacz jeszcze jedno 09.09.07, 16:03 remik.bz napisał: > Wytłumacz prosze jak może rządzić rząd bez 15 ministrów. ************************************ Najwyraźniej Kaczyński uznał, że może, skoro odwołał 15 ministrów, a powołał 15 podsekretarzy stanu. "Ministrowie" Kaczyńskiego nie mają władzy, a Ziobro nie jest już prokuratorem generalnym. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz Wine za ten cyrk ponosi wyłącznie PO ( i Sejm) 09.09.07, 16:16 maruda.r napisał: Najwyraźniej Kaczyński uznał, że może, skoro odwołał 15 ministrów, a powołał 15 > podsekretarzy stanu. "Ministrowie" Kaczyńskiego nie mają władzy, a Ziobro nie > jest już prokuratorem generalnym. To jest cyrk. Zgoda. Tyle tylko ,że odpowiedzialność za ten cyrk spada na PO i Sejm. a nie na Kaczora. On jako premier nie mógł dopuscic , aby w Polsce przez 7 tygodni "nie był rządu" jak chciała PO i Sejm. Kaczor po prostu zrobil to co musiał w odpowiedzi na pieniactwo PO i Sejmu. Brawo Kaczor. PS a co do "prokuratora generalnego ", to myslę ,że Kaczor tez sobie poradzi na tym stanowisku - moze i lepiej od Ziobry. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Wine za ten cyrk ponosi wyłącznie PO ( i Sejm 09.09.07, 19:35 > On jako premier nie mógł dopuscic , aby w Polsce przez 7 tygodni "nie > był rządu" jak chciała PO i Sejm. Jeśli tak chciał Sejm to psim obowiązkiem Brata Mniejszego było uszanowanie woli Sejmu. Raz, że tak stanowi Konstytucja, dwa, że to Sejm ma mandat społeczny a nie rząd. Głupcy kupią zachowanie Brata Mniejszego jako sprytne posunięcie podczas gdy było to cyniczne zagranie. W normalnym kraju, gdzie wyborcy nie są w 15% sterowani radiem, Brat Mniejszy już by miał gorąco koło tyłka. Ale tutaj wciąż znajdują się ludzie, którzy będą bili brawo jawnemu zakłamaniu i brakiem poszanowania dla jakichkolwiek wartości. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Wytłumacz jeszcze jedno 09.09.07, 19:31 > Wytłumacz prosze jak może rządzić rząd bez 15 ministrów. Znasz kompetencje rządu? Zapoznałeś się z odpowiednim rozdziałem w Konstytucji? > Mnie nie obchodzą żadne procedury. Najwyraźniej Ciebie prawo w ogóle nie obchodzi. Dla mnie szaraka odwołanie ministrów oznacza > ,ze ich "nie ma". I nie obchodzą mnie jacyś "zastępcy czy p.o." No i??? Odpowiedz Link Zgłoś
2kotunia1 Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 15:51 Czy na tych kurdupli naprawdę nie ma siły?Czy ten Naród sie opamięta i wyciągnie wnioski z ostatnich dwóch lat? Obawiam się,że nie. "Ojciec dyrektor" (cholera wie dlaczego 0jciec)już szykuje wytyczne dla mocherów i znowu będzie "po obiedzie". Jedyna możliwość "zakopania" to dotarcie do świadomości społecznej i namówienie jej do gremialnego uczestnictwa w wyborach. Tylko frekwencja w granicach 80% ? może pokazać faktyczne poparcie i pozbawić uzurpatorów złudzeń, że 18% to poparcie społeczne. Narodzie obudź się! "Panie Wołodyjowski! Larum grają...!" Odpowiedz Link Zgłoś
asia_25 PiS jak zwykle bez elementarnego poczucia honoru 09.09.07, 13:45 ale czego sie spodziewać po ludziach pewnego "formatu"... ale życie ich wypunktuje jak Giertych Kurskiego w sejmie a my bedziemy głośno krzyczeć Kłamcy, Kłamcy !! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 to jest dobrze czy zle? codziennie inna piosenka:) 09.09.07, 13:47 a ile dostali nieroby-poslowie z po/sld , inne Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: to jest dobrze czy zle? codziennie inna piose 09.09.07, 13:56 Ta, jasne, "a u was bija murzynów". Coś kiepsko z rzeczowymi argumentami skoro się łapiecie chwytów w stylu Urbana. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: to jest dobrze czy zle? codziennie inna piose 09.09.07, 14:00 > nigdy nie sluchalam tego scierwa i nie znam jego chwytow, i nie chce o nim slyszec!:) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: to jest dobrze czy zle? codziennie inna piose 09.09.07, 15:21 Jeśli nigdy nie słuchałeś to skąd wiesz, że ścierwo? Z plotek? Odpowiedz Link Zgłoś
wiedmak Pomyslono plec ministra? 09.09.07, 13:47 Zaloze sie ze chodzi o ministra Zero. Swoja droga bedzie mial powodzenie jak juz go zamkna. Odpowiedz Link Zgłoś
dziedzicznacytadelafinansjery Chciałem tylko zauważyć... 09.09.07, 13:47 Że właściwą z punktu widzenia konstytucji drogą odwołania wszystkich ministrów rządu przez Sejm jest złożenie wniosku o tzw. konstruktywne wotum nieufności. Można więc zadać Platformie Obywatelskiej pytanie dlaczego postanowiła obejść konstytucję. Czym się rózni odwołanie całego rządu kilkunastoma wnioskami o wotum nieufności wobec ministrów zamiast dokonania tego wotum nieufności od tego, co zrobił prezydent? Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Chciałem tylko zauważyć... 09.09.07, 14:02 Partyjna sofistyka - jeżeli Platforma łamie konstytucję , to prezydent też ją może złamać. Wspaniale. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_avalanche Re: Chciałem tylko zauważyć... 09.09.07, 14:05 Właśnie czytam konstytucję i może mi napiszesz w którym jej punkcie jest mowa o tym co zarzucasz PO? Odpowiedz Link Zgłoś
intel-e-gent W przypadku Kaczyńskich nic już mnie nie zdziwi 09.09.07, 13:50 Nawet SKOTy na ulicach... Co prawda z pełną krytyką poczekałbym na wypowiedź jakiegoś speca od konstytucji, ale argumenty opozycji brzmią zasadnie i logicznie. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re;ale po kwasie tak, he:) 09.09.07, 13:58 . ..maly kretacz, ma polske w dupie, namawia do targowicy, i owi ze jest z lewicy z przed 1989 r. cha, cha, cha, :) Odpowiedz Link Zgłoś
weather2 Re: Re;ale po kwasie tak, he:) 09.09.07, 14:07 Następny sofista - jeśli Kwach był krętaczem, to Kaczyński może być jescze większym. Jescze lepiej. Na takiej glebie braku poszanowania dla prawa i konstytucji rośnie przyzwolenie dla ich łamania. Kto powstrzyma kolejnego , który będzie bardziej bezwzględny niż Kaczyński? Użyje tych samych argumentów - skoro poprzednicy mogli, to ja też mogę. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: Re;ale po kwasie tak, he:) 09.09.07, 14:21 .> za wczesnie na to balamucenie, Kaczynski ma tez swoich ekspertow, a czy sa gorsi od prawnikow z sld/po, to jest pytanie.:) Odpowiedz Link Zgłoś
paralela1 PO zastosowało nowe liberum Veto 09.09.07, 14:03 PO dokonało Zdrady Stanu pozbawiajac państwo rządu w momencie gdy wiedziało że Sejm ulegnie rozwiazaniu, warcholstwo, destabilizowanie a także pozostawienie kraju w zupełnej anarchii bo bez jakiegokolwiek rządu w imię partyjnych interesów, zasługuje na potępienie. To nowa forma Liberum Veto, to co zrobiło PO. Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l PO ale rękami premiera. Winna PO ;))) 09.09.07, 14:09 przeicież jaruś sam odwołał i powołał pokazując wała wszystkim. Wnioski opozycji nie mają nic do rzeczy, co najwyżej były podpuchą dla genialnego stratega ktory nie przewidział jednego: że jeszcze jest Konstytucja i póki co Demokracja. Jak już zmieni jedno i drugie to będzie mógł robić co mu sie spodoba a teraz nawet czolgi mu nie pomogą. Niech spróbuje... Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l można powiedzieć że z Disnejlandu ;))) 09.09.07, 14:42 aż za dobrze pamiętam PRL, jego zakłamanie i podłe sztuczki. Przekrętów z konstytucją było wiele ale wówczas demokracja była.. ludowa, oparta o lufy i bagnety. W normalnym państwie tego typu numery nie przechodzą, chyba że raz Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: można powiedzieć że z Disnejlandu ;))) 09.09.07, 14:46 ... pitolisz, zeby pitolic rozumiem.:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l Re: można powiedzieć że z Disnejlandu ;))) 09.09.07, 15:16 dokształć sie z historii PRL, może zauwazysz podobieństwa 4 Rp i jej wodzów z tym co było Odpowiedz Link Zgłoś
pe1 Re: PO zastosowało nowe liberum Veto 09.09.07, 14:31 paralela1 napisała: > PO dokonało Zdrady Stanu pozbawiajac państwo rządu w momencie gdy > wiedziało że Sejm ulegnie rozwiazaniu bredzisz matole opozycja ma pełne prawo korzystać z elementarnych mechanizmów demokratycznych. zdradą stanu jest łamanie konstytucji, czego dopuścił się PISS, a nie opieranie się wprost na jej zapisach, co zrobiła PO Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: PO zastosowało nowe liberum Veto 09.09.07, 15:23 Ty najwyraźniej nie masz pojęcia za co w Polsce odpowiada rząd. Odpowiedz Link Zgłoś
bokassa Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 14:35 Idioci ci politycy,idiota Rzepliński,nie zauważyli ,że Jarek gra z nimi w dupaka,że po raz enty zostali z ręka w nocniku,że taka to właśnie jest konstytucja ,która skonstruowali Kwach i Mazowiecki,po prostu knot i gniot.Cymbały nie dorastacie do kaczego kupra,w wyborach dostaniecie po ryju i pozostanie wam tylko kwik zarzynanych czerwonych i różowych świń. Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 15:23 Porozumienie Centrum też zgłaszało wnioski do tej Konstytucji, Kwach i Mazowiecki nie odpowiada za wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
qc Bezkarnosc rodzi arogancje 09.09.07, 14:37 dopoki Kartofel nie poczuje kija na plecach bedzie nas olewal. Karlowata-groteska ma swoja publike a ta uwielbia takie warcholstwo. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Rokita: premier i prezydent zgwalcili RP: 09.09.07, 14:49 ...kaczynscy zgwalcili cala Polske...wszystkich, wszystko i jeszcze wiecej.:) Odpowiedz Link Zgłoś
r0b0l taki się urodziłeś czy tyle płacą? 09.09.07, 14:56 jeszcze jedna możliwość: ktoś klasy wierzeja czy innego wiceministra od edukacji dopadł cię w przedszkolu czyli stosunkowo niedawno Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 Re: to wynik dyskusji dwoch madrych:) 09.09.07, 15:01 ...takie informacje podaja strony internetowe, poszperaj Odpowiedz Link Zgłoś
alex1215 Jarosław dazy do zamachu stanu.. 09.09.07, 14:53 stad te wszystkie zagrywki, to jawna kpina z obowiazujacego prawa. Odpowiedz Link Zgłoś
gamon0 Opozycja straciła twarz... :))) 09.09.07, 14:54 Opozycja zbłaźniła się i teraz histeryzuje... :))) Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 cha,cha,cha, na kolana PO, cha, cha, cha,:) 09.09.07, 15:03 ..zal mi ciebie, jesli taka wybujala i zarozumiala formacja ma pustke w szufladkach...:) Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 gamon0.. ty masz pewne!..zostaniesz gamoniem !!!! 09.09.07, 19:35 jak cała twoja rodzina... Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz wybory za kilka tygodni , wyborcy to ocenią 09.09.07, 15:30 Wybory lada moment. I tą zadymę z odwołaniem 15 ministrów ocenia wyborcy. I sami zadecyduja czy to "konstytucyjna konieczność , czy robienie sobie jaj z Polaków -szaraków" Wg mnie "robienie sobie jaj". I dla tego nie zagłosuje na żartownisiów. Rząd to poważna sprawa. Jako Polak-szarak naprawdę nie widzę żadnych logicznych argumentów za koniecznościa tworzenia nowego rządu na 7 tygodni przed wyborami. I to jeszcze bez konstruktywnego wotum nieufności. To po prostu absurd( teoretycznie) a kpina z Narodu (praktycznie) Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 To co - zlamali czy zgwalcili konstytucjeRP? 09.09.07, 15:58 ... bracia blizniacy, bo w koncu nie wiem kto jest tu najmadrzejszy. radio zet czy rokita i ten drugi mundral..:) Odpowiedz Link Zgłoś
qtastusk I tak zagłosuje na PiS 09.09.07, 18:46 szkoda twoich żydowskich podstępów. . remik.bz napisał: > Wybory lada moment. > I tą zadymę z odwołaniem 15 ministrów ocenia wyborcy. > I sami zadecyduja czy to "konstytucyjna konieczność , czy robienie sobie jaj z > Polaków -szaraków" > Wg mnie "robienie sobie jaj". I dla tego Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: I tak zagłosuje na PiS 09.09.07, 19:37 O proszę, jeden wyborca PiS nazywa drugiego wyborcę żydem. To już tak daleko zaszła nienawiść u pisowców? Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: I tak zagłosuje na PiS 09.09.07, 20:43 spadaj, parchu. . mr_pope napisał: > O proszę, jeden wyborca PiS nazywa drugiego wyborcę żydem. To już tak daleko > zaszła nienawiść u pisowców? Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: I tak zagłosuje na PiS 09.09.07, 20:45 Od kiedy nazwanie kogoś żydem jest obrazą. Czy już w waszym holokaustbusinesie sprawy zaszły tak daleko? ? mr_pope napisał: > O proszę, jeden wyborca PiS nazywa drugiego wyborcę żydem. To już tak daleko > zaszła nienawiść u pisowców? Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: I tak zagłosuje na PiS 09.09.07, 23:02 Od kiedy brunatny elektorat miłościwie nam panującej partii używa określenia 'Żyd' obok 'ubek', 'komuch' i licznych innych przekleństw. A nawiasem mówiąc, zdecydowałobyś się czy mam spadać, czy odpowiedzieć. Dwóch rzeczy równocześnie nie zrobię. Odpowiedz Link Zgłoś
remik.bz On pisało "żydowskich podstępach" 09.09.07, 21:09 mr_pope napisał: > O proszę, jeden wyborca PiS nazywa drugiego wyborcę żydem. To już tak daleko > zaszła nienawiść u pisowców? Aby być dokładnym , to nie zostałem nazwany "Zydem". On pisał o "żydowskich podstępach" "szkada Twoich żydowskich podstępów" - tak napisał. I mówiąc szczezrze nie bardzo wiem o co mu chodzi. Co rozumie przez te "żydowskie podstępy" ? czy jest to u Niego wartość "dodatnia" czy "ujemna". Mozna teoretycznie załozyc ,że te "żydowskie podstepy" to coś ( ale nie wiem co) godnego aprobaty , a ja po prostu tracę czas wykonując je na tym forum. Tyle ,że ja zadnych podstępów nie stosuję. Równie dobrze mógł po prostu wypić kilka piw( bardziej prawdopodobne) i nie za bardzo wie o czym i do kogo pisze. Zakładam ,że nie jest "cwaniaczkiem z PO" podszywającym sie pod PiS. Co by nie gadac o PO , to PO takich komuszych metod nie stosuje . Wybaczam mu, jeśli chciał mnie urazic-( tego nie wiem). W końcu miłosierdzie to ważna wartość katolicka ( a katolicyzm to z kolei wartość PiS-owska). Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re: On pisało "żydowskich podstępach" 09.09.07, 23:03 > W końcu miłosierdzie to ważna wartość katolicka ( a katolicyzm to z kolei > wartość PiS-owska). :)))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 16:01 ta cala holote ktora uwaza ze panstwo moze funkcjonowac bez ministrow nalezy w przyszlosci pozbawic jakiegokolwiek wplywu na Polskie zycie to sa osobnicy szkodzace Krajowi Odpowiedz Link Zgłoś
kap0 Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 16:02 ta cala holote ktora uwaza ze panstwo moze funkcjonowac bez ministrow nalezy w przyszlosci pozbawic jakiegokolwiek wplywu na Polskie zycie to sa osobnicy szkodzacy Krajowi Odpowiedz Link Zgłoś
monster1972 cymański, lizusie! to nie słuchacze decydują o zgo 09.09.07, 16:13 dności czegoś z konstytucją mozecie ogłupić tłum moherów i wmówić im wszystko, ale czy to oznacza, ze wszystko jest ok? gdyby bylo tak jak mowicie, to wszystko decydowałoby sie w "ocenie słuchaczy"... dobrze przez was ogłupionych to jedyne co pis umie, manipulować ciemniakami tylko, co to ma wspolnego z prawdą, prawem, sprawiedliwoscią i kontytucją? jak dla mnie nic Polak-ateista Odpowiedz Link Zgłoś
chojowaty Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 16:26 są trzy prawdy Platformy Obywatelskiej ;Tuska prawda, Rokity prawda i Gó.. prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
dzakarta Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 17:19 Tylko wyjatkowo durny narodek mógł wybrać sobie na prezydenta i premiera bliźniaków Kaczyńskich abstrahując od ich wątpliwych zresztą walorów intelektualnych, moralnych i mentalnych. Brakuje jeszcze, żeby wybrano mamusię na marszałka sejmu, żoneczkę na przwodniczącego episkopatu i Alika na senatora. Odpowiedz Link Zgłoś
ubique1 Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 17:59 szanowni forumowicze - a kto z was ogladał w latach 70-tych taki film pod znamiennym tytułem ZWYCZAJNY FASZYZM ? tam tez był taki kurdupel z wąsem ale bez kota i też tak pięknie pieprzył o równości , elitach, żydach i innym plugastwie.W swojej genialności wymyślił miejsca odosobnienia dla tych indywióów aby zaraza się nie roznosiła.Ten nasz mały pacan już nie musi nic wymyślać wydzierżawi ogrodzony teren w "oświęcimskiej obłasti" i pójdzie na gotowca Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 20:48 dlaczego nie wyniesiesz sie do (siebie) miast pierd...olić głupoty? < ubique1 napisał: > szanowni forumowicze - a kto z was ogladał w latach 70-tych taki film pod > znamiennym tytułem ZWYCZAJNY FASZYZM ? > tam tez był taki kurdupel z wąsem ale bez kota i też tak pięknie pieprzył o > równości , elitach, żydach i innym plugastwie.W swojej genialności wymyślił > miejsca odosobnienia dla tych indywióów aby zaraza się nie roznosiła.Ten nasz > mały pacan już nie musi nic wymyślać wydzierżawi ogrodzony teren w > "oświęcimskiej obłasti" i pójdzie na gotowca Odpowiedz Link Zgłoś
tychik1 Re:Teczowa koalicja "mysli" : ) 09.09.07, 18:14 Pytam PO jakiego wuja bylo wam teraz jakes jeszcze vota ufnosci glosowac, skoro caly parlament sie rozpierpaproszyl i lada chwila nowe wybory ? ! No chyba ze komus zalezy na rozgardiaszu , ze im gorzej tym lepiej? No przeciez to trzeba byc chorym na glowe ,zeby takimi pie..mi biurakratycznymi sie zajmowac miast tym co trzeba i czego ludzie oczekuja.Oj spodobalo sie wam rajcowanie w salonach ,ale przez to bardzo powoli i niewidocznie odskakujecie od rzeczywistosci. Widac tutaj wyraznie ze ten PiS ma jednak lepsze wyczucie opini publicznej bo prostymi drogami ida do celu, a nie zeby sie tu jeszcze gdzies szlajac PO jakis krzakach ! ? Szkoda tylko ze po samorozwiazaniu sejmu nie doszlo dodatkowo do uroczystego odwolywania wszystkich oslow(nie dotyczy poslow) pojedynczo,osobiscie oraz imiennie.A najlepij nad kazdym z nich bylo zrobic debate ,i POwolac komisje sledcze : ) Przy wystapieniu obiektywnych trudnosci to byscie tam siedzieli co najmniej bite dwa latka : ) A tu ci masz te wstretne Kaczory tak wam szyki pomieszaly ! Raz! trzas! i spier papier:) No naprawde jak mozna bylo Panie Premierze! , Panie Prezydencie! no przeciez ! to sie trzeba troche miarkowac!Same zacne i powazane no te posly tam siedzialy i mieli nam jeszcze duzo madrgo do powiedzenia ,wiec tu faktycznie dla narodu jest to niepowetowana strata ! ;( No to teraz trzeba ukarac taki wyczyn i tutaj posel Rokita juz podjol incjatywe ! Tylko ze jeszcze nie bardzo wie co ma robic wiec musi to DOPIERO przemyslec ! : ))))))) Cytat: "Rokita, pytany o dalsze kroki w tej sprawie odparł, że jest ona tak poważna, iż nie należy oczekiwać ciągu dalszego, który mógłby zostać uznany za wpisujący się w kampanię wyborczą. "Chcę najpierw pomyśleć, a potem zrobić" - powiedział" T: Biedactwo chyba jednak najpierw robi (a chocby szum) a dopiero POtem "mysli" co z tym fantem : ) ? No coz wypada juz wam tylko POdPOwiedziec: Tak Trzymac ! : ) Odpowiedz Link Zgłoś
mr_pope Re:Teczowa koalicja "mysli" : ) 09.09.07, 19:38 A PiS jak to PiS, z prawem ma tyle wspólnego co z członem nazwy. Odpowiedz Link Zgłoś
flyb52 Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów złama.. 09.09.07, 19:24 Do pierdla caly "rzadzacy sejm". Konczyc z ukladem braci K. Caly pisdojad do kicia. razem z z grzybica torunska. Odpowiedz Link Zgłoś
relisys1 Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 20:50 Wara ci parchu od Polski. .wara. flyb52 napisał: > Do pierdla caly "rzadzacy sejm". Konczyc z ukladem braci K. Caly > pisdojad do kicia. razem z z grzybica torunska. Odpowiedz Link Zgłoś
kroolis Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 22:02 Parch zas to juz niewatpliwie okreslenie negatywne, a wiec zamknij morde katopolackie scierwo szkoda ze nie moge ci tego powiedziec w ten kafel o kolorze kartofla przez pomylke zwany twarza. A do wszystkich innych uwazam ze wyborcze pospolite ruszenie anty pisuarowe jest konieczne bo inaczej w polsce kolejne lata zostana stracone na polowanie na czarownice i wydumane upiory z szaf, mam 30 lat i gleboko gdzies kto byl ubekiem, kto donosil, a kto jest w czyjej szafie, mam tez dosc grania z wyborcami w pici polo, naigrywania sie z wlasnego programu i arogancji jakiej jeszcze polska polityka po 89 tym nie widziala, chcialbym natomiast zobaczyc rzad fachowcow (a nie fotygi, ziobry, leppera i giertycha) ktory zajmie sie gospodarka i polityka zagraniczna ... i tylko tym . Nie moralnoscia obywateli, religia, sumieniem itd czy to takie nieslychane?? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: krooolis 09.09.07, 22:13 krooolis napisal: ... a wiec zamknij morde katopolackie sciero ... A ty to jakie scierwo? Pewnie koszerne ... Odpowiedz Link Zgłoś
kroolis Re: krooolis 09.09.07, 22:23 wet3 napisał: > krooolis napisal: ... a wiec zamknij morde katopolackie sciero ... > > A ty to jakie scierwo? Pewnie koszerne ... podziekowal bym za komplement ale niestety...co jest w polaczkach ze tak nienawidza zydow, ze jezusa? to dawno bylo, ze rewolucja?? moze, a moze to ze zydzi zawsze stanowili grupe lepiej zarabiajacych i wyksztalconych niz ogol (katoli) i jak to w polskim piekielku to tak wkurza, a na kogos trzeba zwalic swoje nieudane zycie, wiec zamiast spojrzec w lustro i powiedziec-zarabiam malo, jestem brzydki, to chociarz na skrzypcach za....biscie bede gral najlepiej na swiecie to mamy to staropolskie boze moge z glodu zdechnac ale niech sasiad zdechnie pierwszy.i tak to pis odkryl ze na tym koniu mozna wygrac wybory-moiac polakom ze nie to ze jestesmy biednym zacofanym krajem o slabej ekonomii ktory czeka duzo pracy i wyrzeczen (tak mowil np Pan Balcerowicz) nie ... kaczynski i jego wafel - brat wymyslili ze pokaza polaczkom ze to UKLAD ich ograbil, ze juz bysmy byli 3 potega bo tacy super jestesmy ale nam uklad i zydzi nie daja, i to nie twoja wina zuliku ze jestes biednym smieciem ale ukladu bo ty jestes szczere katolickie zloto-i to jest prawda bo dla rydzyka, jankowskiego i kaczorow im w polsce biedniej i gorzej tym koscioly pelniejsze a nagonke latwiej zrobic, bo glodnymi i ciemnymi latwiej rzadzic, to stare jak swiat, niebywale tylko ze wciaz to przechodzi w centrum europy Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: Politycy w Radiu Zet: Odwołując ministrów zła 09.09.07, 22:15 Politycy w Radiu Zet uprawiaja umyslowy onanizm. Odpowiedz Link Zgłoś
genyo Ciemny Lud 09.09.07, 22:59 Bulterier tak kiedys okreslil nasze spoleczenstwo potem sie z tego wycofywal ale fakt pozostaje chyba niezmienny. wszyscy przeszlo do porzadku dziennego nad prostym faktem, ze 2 najwazniejsze funkcje w Panstwie znalazly sie w rekach jedenj rodziny.B dwoch braci blizniakow. To samo w sobie jest nadzwyczaj niebezpieczne i powinno byc prawnie zabronione nawet jesli obydwoje wygrali wybory! tworza sie bowiem relacje mafijne, prawo ,Konstytucja przestaja grac zupelnie roli nie mowiac juz a jakiejkolwiek kontroli. Nie moze tak byc w Panstwie, ze maz jest prezydentem, a zona premierem, albo ze zona jest Prezydentem, maz Premierem i ich syn ministrem spraw zagranicznych. Takj dzieje sie w republikach bananowych! Obecnie mamy najgorsza ze wszystkich mozliwych kombinacji. Brat blizniak jest Prezydentem a drugi Premierem! To jest absolutnie nienormalne a zaakceptowanie tego przez spoleczenstwo w tym roznych specjalistow, ktorzy sie teraz tak madrze wypowiadaja mozna skwitowac jednym zdaniem Ciemny Lud! Odpowiedz Link Zgłoś
jan33 Rzad musi dzialc do wyborow 09.09.07, 23:22 sprawnie. To jest najwazniejsze. Cala opozycja natomiast nie dba o Polske, o nas, tylko chce wygrac swoje. Chce wojny treaz. To glupota jesli za miesiac PO wygra wybory ale i tak nie bedzie mogla rzadzic samodzielnie. Dlatego dziwia mnie wypowiedzi Pana Rokity lub utytulowanych konstytucjonalistow. A fe panowie. Odpowiedz Link Zgłoś