Dodaj do ulubionych

LPR pójdzie do wyborów z Prawicą Rzeczpospolite...

10.09.07, 15:37
No ci przynajmniej nie będą próbowali nas okradać! Jestem za!
Obserwuj wątek
    • qawsedrftg że też Korwinowi się chce... 10.09.07, 15:42
      znowu 1.5 % i słusznie, bo jemu rolę "dobrego liberała" przypisała
      IV RP, tak naprawdę też jest przeżarty paranoją układu, i odnalazł
      się w dobrym towarzystwie
      • highalt Re: że też Korwinowi się chce... 10.09.07, 16:17
        czym i co jest tym ukladem? odpowiedz na te pytania i wiele innych odnajdziecie
        tutaj.. www.ziopedia.org
        • navaira Liga Prawicy Realnej :D 10.09.07, 17:34
          Unia Prawicy Rodzin? Unia Polskich Rzeczypospolitych? Ale zabawa.
          • tetlian Oni nie pasują do siebie 10.09.07, 17:45
            Bardzo dziwne. Przecież Korwin Mikke i Giertych mają zupełnie inne poglądy. Jak
            słucham ich wypowiedzi, to naprawdę mało mają ze sobą wspólnego.
            • wkp7 UPR normalna prawica 10.09.07, 19:44
              • belus77 Romek powinien odpowiedziec za przekret w WBR! 11.09.07, 00:43
                Pytanie: kiedy?
                • augustow_germanicutasus_angula N_a_w_i_e_d_z_o_n_y__N_a__K_o_n_i _u_-_D_e_b_i_l_u_ 11.09.07, 01:17
                  LePeRa pójdzie do wyborów
                  wspólnie z Prawiczką Pospolitą Marka Jurka
                  oraz Unią Polemiki NieRealnej Janasza Kó..na Mikki ...
                  ..........................................

He he he !
                  Nawiedzony z wariatem na Koniu-Debilu :)
                  • belus77 Augustoskie lato! 11.09.07, 03:43
                    Sporo tam teraz Rosjanek pracuje ... placom podatki?
    • eryk2 Pierwsi ucziwi... od końca 10.09.07, 15:42
      elminek napisała:

> No ci przynajmniej nie będą próbowali nas okradać! Jestem za!

Masz na myśli posła Witolda Hatkę i jego kolegów elperaków z WBR-u?
      • elminek Re: Pierwsi ucziwi... od końca 10.09.07, 15:51
        No, chyba pomówienia to jeszcze nie dowód. Miałam raczej na myśli pomysł z
        podatkiem katastralnym, który uważam za jawny rozbój. Jakoś o tym cicho i
        wątpię czy wyborcy i entuzjaści PO i LiD wiedzą o planowanym zamachu na ich
        własność. SZCZERZE WĄTPIĘ.
      • realista1000 Janusz Korwin-Giertych, Roman Mikke i Jurek Marek? 10.09.07, 16:15
        LPR = Liga Polskich Rodzin
        LPR = Liga Prawicy Rzeczypospolitej
        LPR = Liga Polityki Realnej
        ...

LPR = Ledwo Powłóczący Rogami
        • belus77 Jurek i dzieciontko to jak jeden sznyt! 11.09.07, 03:45
          Alleluja!
    • gamon0 "Giertych Show" pozyskał nowe gwiazdy... :))) 10.09.07, 15:43
    • tege hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 15:43
      UPR i LPR razem? :D
      To jeszcze bardziej egzotyczne i nielogiczne niż Samoobrona z LPR ;].
      No cóż, współczuję wyborcom UPR, zawsze szczycili się tym, że ich partia odcina
      się od wszystkich pozostałych twierdząc, że wszystkie bez wyjątku są
      socjalistyczne. A tu taki psikus, z nacjonalistami zachciało im się flirtować ;]
      • plazzek Re: hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 16:25
        No cóż, life is brutal. Tylko socjaliści wchodzą do Sejmu, więc
        trzeba się zabrać z socjalistami, a potem się od nich odciąć :)

Po szczegóły odsyłam na blog JKM.
        • tege Re: hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 16:34
          Nie sądzisz chyba, że LPR'owcy na ten blog nie będą zaglądać, więc takie
          wyjawianie tych planów nie trzyma się kupy ;). Poza tym dlaczego akurat LPR? UPR
          pasuje do LPR jak świni siodło... ;]
          Przyznam, że chętnie widziałbym UPR w sejmie ale jako oddzielną partię, a nie
          element dziwadła LPR-UPR-PR.

Btw, jak wyglądać będą spoty? Już widzę jeden...
          pierwsze ujęcie:
          Giertych - Polska dla Polaków, w Polsce potrzebna jest renacjonalizacja
          przedsiębiorstw!
          drugie ujęcie:
          JKM - Zlikwidować ZUS, zlikwidować biurokrację, wszelkie agencje itp., zaniechać
          wszelkich prób sterowania gospodarką!

"Lepiej" się dobrać nie mogli... ;]
          • o_pene_d Wspolnie TYLKO do wyborow 10.09.07, 17:32
            Nie ma sie co martwic: chodzi tylko o zwiekszenie szans dostania sie do Sejmu. To NIE jest zadne zakladanie scislej wspolpracy, szczegolnie w dziedzinach, ktore te partie roznia.
          • navaira Re: hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 17:35
            > Poza tym dlaczego akurat LPR? UPR
            > pasuje do LPR jak świni siodło... ;]
            Po pierwsze, trudno mi sobie wyobrazić jakąkolwiek normalną partię, która
            chciałaby się bratać z UPR, więc Giertych i Korwin na swój perwersyjny sposób do
            siebie pasują. Po drugie, PR-LPR-UPR
        • koloratura1 Re: hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 17:12
          plazzek napisał:

> No cóż, life is brutal. Tylko socjaliści wchodzą do Sejmu, więc
          > trzeba się zabrać z socjalistami, a potem się od nich odciąć :)

I wylecieć z hukiem przy najbliższej wyborczej okazji.
      • reakcjonista1 Re: hehe, ciekawe co na to wyborcy UPR ;] 10.09.07, 18:36
        > UPR i LPR razem? :D
        > To jeszcze bardziej egzotyczne i nielogiczne niż Samoobrona z LPR ;].
        > No cóż, współczuję wyborcom UPR, zawsze szczycili się tym, że ich partia odcina
        > się od wszystkich pozostałych twierdząc, że wszystkie bez wyjątku są
        > socjalistyczne. A tu taki psikus, z nacjonalistami zachciało im się flirtować ;
        > ]

Sama do Sejmu nie wejdzie. A to porozumienie gwarantuje samodzielność i
        oddzielność programową. Po wyborach powstać może KP UPR, KP LPR, KPR PRP.
    • kelob3 z UPR-em???to jakies bzdury! 10.09.07, 15:47
      juz widze Korwina i giertycha razem,ha ha Strak to dowcipny facet
    • kobun Przecież ta nieprzemyslana decyzja to koniec UPR 10.09.07, 15:49
      I tak poparcie było sladowe, ale ja ceniłem ich za wyrazisty program. A teraz?
      ultraliberalizm ma iść razem z socjalistycznym programem LPR? To jest dopiero
      egzotyczne ............
      • poglodzio Re: Przecież ta nieprzemyslana decyzja to koniec 10.09.07, 16:12
        LPR nie ma socjalistycznego programu
        • kobun jasne ;) bycie anty-poskomuchem to jeszcze za mało 10.09.07, 16:19
          aby mówić o liberalnym programie gospodarczym
          • poglodzio Re: jasne ;) bycie anty-poskomuchem to jeszcze za 11.09.07, 16:28
            Przeciwnicy płacneia na OFE i ZUS ( przymusowego, zwolennicy niskich
            podatków itd. idealne dopełnienie z UPR
        • sokolasty Re: Przecież ta nieprzemyslana decyzja to koniec 10.09.07, 16:49
          poglodzio napisał:

> LPR nie ma socjalistycznego programu

Nie? A jaki? Może prawicowy?
          • poglodzio Re: Przecież ta nieprzemyslana decyzja to koniec 12.09.07, 16:04
            wolno rynkowy z polityką prorodzinną w tle, ja zreszta popieram UPR
            w sprawach gospodarki
      • o90 to bardzo przemyslana decyzja !!! 10.09.07, 18:28
        10 dni na zebranie podpisow !!!

slowienie dziesiec

nie tworzymy nowej partii, UPR w Sejmie bedzie dalej UPR
        start z LPR jest tylko sposobem na przejscie zabojczej dla UPR ordynacji

LPR i UPR laczy konserwatyzm

programy rynkowe sa inne
        lecz nikt nie zmusza zarowno jednych jak i drugich do ich wspierania

kazdy zachowa samodzielnosc

to bardzo przemyslana decyzja
        choc bardzo trudna
    • fanka_jarka LIS zdechł 10.09.07, 15:50
      a ja nie wróżę im sukcesów wyborczych
      powinni się podczepić pod PSL.

Marek Jurek jest człowiekiem ideii , ale obrażanie się i zabieranie zabawek z piaskownicy to nie jest zachowanie godne rasowego polityka.

• elminek Re: LIS zdechł 10.09.07, 15:54
        Jak mogą podczepić się pod PSL, kiedy PSL bliżej do pijanego kwaśniewskiego
        • tarura Re: LIS zdechł, bo zakrztusił się kaczką 10.09.07, 15:58
          ale przynajmniej kaczka napoczęta
          • realista1000 LiD też się zakrztusi,a inni POczują zgagę i bekną 10.09.07, 16:20
            kluskami (tuskami?) Kaczka wyjdzie im ... bokiem, he, he, he
    • marek123481 20 latkowie z LPR nabrali kredyty i chca do koryta 10.09.07, 15:53
      za wszelka cene.
      Obojetnie czy z Korwinem Mikke ,Jurkiem albo ze Stalinem ,gdyby zyl.
      • elminek Re: 20 latkowie z LPR nabrali kredyty i chca do k 10.09.07, 15:56
        Ty chyba mówisz o sobie. Każdy mierz własną miarą
    • tarura To logiczne, wszyscy mają PR w nazwie, PR.. koniu 10.09.07, 15:55
      PR, LPR, UPR, PRLPRUPR

Liga Prawicy Realnej?
    • twojalewareka LPR pójdzie do wyborów z Prawicą Rzeczpospolite.. 10.09.07, 16:00
      Boze ja glosowalem ostatnio na UPR. Teraz mi wstyd. Ten stwor nie ma szans bytu,
      nigdy wiecej UPR, co odbilo Korwinowi ?
      • qawsedrftg JKM i Jarek to paranoicy 10.09.07, 16:08
        JKM jest owszem inteligentniejszy ale Jarek znacznie bardziej
        skuteczny. I tyle.
        • realista1000 a DT, AK, WO to schizofrenicy 10.09.07, 16:11
      • plazzek Re: LPR pójdzie do wyborów z Prawicą Rzeczpospoli 10.09.07, 16:27
        Nie rozumiem tego wstydu :)
    • realista1000 pójdą,pójdą, ale gdzie zajdą? Na manowce pewnie 10.09.07, 16:09
      zejdą? Liberało-socjały ...narodowe
      • qawsedrftg najwiecej liberałów jest w PiSie 10.09.07, 16:14
        Gosiu - rozwodnik
        Ludwik - rozwodnik trzykrotny!!!
        Qchciński- były hippis
        Zero, Jarek - single egocentryki

• realista1000 a najwięcej oszołomów katolockich w PO? 10.09.07, 16:17
          Tusk - ślub kościelny 2 miesiące przed wyborami
          styka?
          • chirlider Re: a najwięcej "poszukujących" w PiS ? 10.09.07, 16:26
            fakt, robi nie mniejsze wrażenie niż nagły chrzest Dorna;))))

realista1000 napisała:

> Tusk - ślub kościelny 2 miesiące przed wyborami
            > styka?
            • realista1000 Re: a najwięcej "poszukujących" w PiS ? 10.09.07, 16:29
              a "ślub" Geremka i Mazowieckiego ("boc)haterów" Solidarności) z "małym
              krętaczem" robi wrażenie?
              • chirlider Re: a najwięcej "poszukujących" w PiS ? 10.09.07, 16:36
                nie mniejszy niż sejmowy mariaż chama z warchołem.

przypomnijmy tylko, że tylko dzięki dzięki przekazaniu przez
                warchoła po I turze wyborów swojego poparcia bratu chama tenże mógł
                zasiąść na stolcu (sic!).

realista1000 napisała:

> a "ślub" Geremka i Mazowieckiego ("boc)haterów" Solidarności)
                z "małym
                > krętaczem" robi wrażenie?
                • realista1000 Re: a najwięcej "poszukujących" w PiS ? 10.09.07, 16:54
                  a Donaldowi "Nieudacznemu" nawet poparcie Wałęsy i Kwacha nic nie dało, he, he,
                  he - ciuć, ciuś, liberalne postkomuchy
                  • 1410_tenrok kolego realisto, spokojnie 10.09.07, 17:28
                    co powiesz na to, że Polska rządzona jest przez parę gejów? Czy to
                    jest w Twoim guście?
                    To jedyny taki przypadek w Europie, nawet na "zgniłym zapadje" takie
                    numerki nie przechodzą. A tu prosze! I jeszcze te dwa słodyszki
                    widnokrężnych gonią.....
                    • realista1000 kolego? nie spoufalaj się ze mną, germanofilu 10.09.07, 18:14
                      ksenofobie zapyziały, czemu opowiadasz bzdury? Bist du ... Arschloch?
                      • qawsedrftg Ich liebe dich :) 10.09.07, 18:21
                        Zwei katschoren
                        und Polen
                        ist verloren!

Es liebe der Fuhrer Jaroslaw von Ente!
    • poglodzio Re: LPR pójdzie do wyborów z Prawicą Rzeczpospoli 10.09.07, 16:11
      Nareszcie prawica się jednoczy
      • chirlider dwie kanapy. 10.09.07, 16:21
        problem w tym że UPR wyborców nie posiada.
        LPR walczy żeby uzyskać 2%
        Partia Jurka oscyluje w okolicach Krasnoludków i Gamoni.

w wyniku "zjednoczenia prawicy" będą musieli dokupić jedną kanapę.
        do tej pory mieszczą się na jednej.

poglodzio napisał:

> Nareszcie prawica się jednoczy
        • plazzek Re: dwie kanapy. 10.09.07, 16:29
          chirlider napisał:

> problem w tym że UPR wyborców nie posiada.

O, przepraszam. W moim obwodzie głosowania posiada 13 wyborców.
          • chirlider Re: dwie kanapy. 10.09.07, 16:32
            14-tego wyborcę UPR widziano w okolicach Mławy na stacji benzynowej
            ale informacja nie jest potwierdzona.

plazzek napisał:

> O, przepraszam. W moim obwodzie głosowania posiada 13 wyborców.
            >
            • ready4freddy Re: dwie kanapy. 10.09.07, 17:09
              tak, tez o tym slyszalem. jak zwykle wykrzykiwal "lapy precz od moich podatkow" ;)
        • o_pene_d I najwyzsza pora to zmienic! 10.09.07, 17:35
          Czy naprawde az tak malo ludzi zauwaza, ze debilne myslenie "partia kanapowa", "i tak nie wejda", "zmarnowany glos" prowadzi do wybierania poslednich (zeby to delikatnie ujac) partii?
    • klusujacy.hipopotam LPR pójdzie do wyborów z Prawicą Rzeczpospolite.. 10.09.07, 16:19
      Czy jest jeszcze ktoś, kto nie uważa, że Korwin jest po prostu ekscentrycznym idiotą?
      • tokida Świat jest podły, a wszyscy ludzie są be..! 10.09.07, 16:33
        Polityk, który chce zdobyć władzę nie po to, żeby kraść, oszukiwać czy nakarmić
        wybujałe Ego to musi rzeczywiście być eksentryk i idiota. Współczuję Ci, że tak
        postrzegasz świat. Mama chyba nie przytulała Cię dostatecznie często?
        • klusujacy.hipopotam Re: Świat jest podły, a wszyscy ludzie są be..! 10.09.07, 16:48
          Buachahahaha!!! ROTFL!!! Korwin nie ma wybujałego ego! Gostek, który wszystkich wokół wyzywa od idiotów, a sam uważa się za najmądrzejszego na świecie (choć nawet nie potrafi się poprawnie wysłowić) nie ma wybujałego ego! No ja nie mogę... Thanks, punk, you've made my day :D
          Choć w zasadzie bardziej śmiać mi się chce z twojego frajerstwa. Biedaku, naprawdę uwierzyłeś, że Korwin u władzy będzie uczciwy? Przecież on właśnie skumał się się z nazistami z Ligi Pozbawionych Rozumu? Narodowymi SOCJALISTAMI czyli czymś, czego rzekomo nienawidzi najbardziej na świecie. Do tego te jego prymitywne recepty na uzdrowienie wszystkiego, od gospodarki począwszy, na relacjach damsko-męskich skończywszy. To jest zwykły megaloman i do tego idiota, pomimo fakultetu czy tam doktoratu z filozofii.
          • tokida Re: Świat jest podły, a wszyscy ludzie są be..! 10.09.07, 17:09
            Ego Korwina w zestawieniu z tymi innych polityków to mały pikuś. Każdy człowiek,
            kto pcha się na afisz musi mieć dobrze podbudowane własne Ja i Korwin je ma, ale
            ja rozróżniam coś takiego od zakompleksionych Kaczorków, bezwstydnych prymitywów
            Lepperów, czy bufonów typu Kwaśniewski. Korwin jest kontrowersyjny, ale tylko
            dla tych, których socjalizm odzwyczaił od samodzielnego myślenia i wmówił im, że
            tak jak jest już byc musi po wsze czasy.

Nie popieram UPR-u i jego programu bezkrytycznie, wystarczy mi, że to JEDNA
            JEDYNA partia, która jasno i wyraźnie mówi - NIE BĘDĘ CIĘ OKRADAĆ Z TWOICH
            CIĘŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY BANDYCKIMI PODATKAMI. TO TWOJE PIENIĄDZE I TYLKO TY
            MOŻESZ ZADECYDOWAĆ JAK JE SPOŻYTKOWAĆ.

Minimalne podatki, minimalne zadania dla administracji państwowej, minimalna
            korupcja nie poprzez jej zwalczanie, ale poprzez likwidowanie jej przyczyn -
            biurokracji.

To mało?? Wierzę, że UPR ucywilizuje choć trochę LPR. Może to wiara nieco na
            wyrost, ale patrząc na sondaże i mordy cynicznego Kwaśniewskiego, triumfującego
            Kaczyńskiego, czy "ponurego" Tuska ("ponury" to jego ulubione słowo) o Lepperze
            przez litośc nie wspominając nic mi innego nie pozostało.

To ja wolę już Giertycha. Dopatrzyłem się w nim ostatnio czegoś, czego w życiu
            bym się nie spodziewał - odrobiny wdzięku, uroku osobistego, a nawet
            specyficznego poczucia humoru. Na początek dobre i to, jego oponenci nie mają
            nawet tego...
            • klusujacy.hipopotam Re: Świat jest podły, a wszyscy ludzie są be..! 10.09.07, 17:45
              > Nie popieram UPR-u i jego programu bezkrytycznie, wystarczy mi, że
              > to JEDNA JEDYNA partia, która jasno i wyraźnie mówi - NIE BĘDĘ CIĘ
              > OKRADAĆ Z TWOICH CIĘŻKO ZAROBIONYCH PIENIĘDZY BANDYCKIMI
              > PODATKAMI. TO TWOJE PIENIĄDZE I TYLKO TY MOŻESZ ZADECYDOWAĆ JAK JE
              > SPOŻYTKOWAĆ.

To jest skrajny kretynizm. Nikt nie zarabia pieniędzy tylko dzięki swoim zdolnościom, pracowitości i talentowi, ale również dzięki otoczeniu, w jakim przyszło mu funkcjonować, dzięki temu, że państwo i system społeczny zapewnia stabilność, bezpieczeństwo, ochronę prawną etc. Skoro zastem system stwarza komuś warunki do bogacenia się, to powinien on ponosić odpowiednie ciężary na rzecz jego utrzymania. A jak nie, to zapraszamy do Somalii, Iraku, Afganistanu.

> Minimalne podatki, minimalne zadania dla administracji państwowej,
              > minimalna korupcja

Wszystko fajnie, tylko taki program minimum NIGDZIE nie zadziałał. Ludzie oczekują od swojego państwa więcej i to jest po prostu fakt.
              Ogólnie ustrój proponowany przez Korwina można zaprowadzić wyłącznie w warunkach zamordyzmu, ale Korwin jest idiotą nawet nie dlatego, że głosi takie tezy, tylko dlatego, że ignoruje dwa podstawowe fakty:
              1. Ludzie oczekują bezpieczeństwa, nawet za cenę mniejszej ilości kasy do dyspozycji. To nie jest opinia, to jest fakt. Bezpieczeństwo jest w piramidzie potrzeb Maslowa znacznie niżej (czyli jest znacznie bardziej podstawową potrzebą) niż rozwój i samorealizacja. Jednostki przedsiębiorcze to mniejszość, a tylko takie miałyby szanse przetrwania wg modelu społecznego proponowanego przez Korwina.
              2. Ludzie nie podejmują racjonalnych decyzji. Jakiś gość, nazwiska nie pomnę, dostał nawet za prace o nieracjonalnych zachowaniach uczestników gry rynkowej Nagrodę Nobla (tak, wiem, lewacki szajs). A tylko jednostki podejmujące racjonalne decyzje miałyby szanse przetrwania wg modelu społecznego proponowanego przez Korwina.

> To mało?? Wierzę, że UPR ucywilizuje choć trochę LPR.

Proszę cię... Mnie to w sumie zwisa, kto komu co zrobi, bo jedni i drudzy nie zasługują na miano "cywilizowanych". Natomiast sam fakt skumania się liberalnej (rzekomo) partii UPR, z nazistami i skinheadami z LPR wystawia jak najgorsze świadectwo uczciwości tej partii. Zresztą Korwin nie ukrywa, że jest wrogiem demokracji i najchętniej wprowadziłby monarchię (a tak naprawdę zwyczajny zamordyzm), a ja się na to absolutnie nie godzę. Jak mu nie pasuje demokracja i welfare state, to niech wypier.dala do Chin, tam ma i zamordyzm, i skrajnie liberalną gospodarkę.
              • tokida Stare jak świat lewicowe dyrdymały... 10.09.07, 18:03
                Znam ten lewicowy bełkot. OK, każdy bogacz bogaci sie dzięki społeczeństwu więc
                musi na jego rzecz ponosić daniny. SUPER. Gdzie jest granica? 50% zarobków, 70%,
                95%? Nie jestem bezkrytycznym fanem Korwina i jego poglądów - np. monarchie
                niemal wszędzie na świecie upadły, albo funkcjonują na zasadach jak na półwyspie
                arabskim, albo krajach komunistycznych. Dla mnie to żaden wzór.

Tyle, że nasz system społeczny raczej niweczy sznse na bogacenie się niż je
                daje. Ci którym się udaje osiągnąć coś więcej niz przeciętna robią to w ogromnej
                większości wbrew systemowi niż dzięki niemu. Obecny system jest zły i skrajnie
                niesprawiedliwy - karze za pracowitość i nagradza lenistwo.

Piszesz, że niskie podatki i mała biurokracja nie działają? A Tajwan, USA sprzed
                kilkudziesięciu lat, Irlandia, Wielka Brytania? Wszystkie te kraje osiągnęły
                obecny poziom dzięki skrajnemu liberalnej gospodarce na pewnym etapie ich
                rozwoju. Polska musi przejść tę drogę, żeby kiedyś mogła stać się "sprawiedliwa
                społecznie". Proponujesz system równania w dół. Nie wchodzę w to. Demagogię w
                stylu Somalii, Afganistanu czy Chin odpuść sobie, bo niby w jaki sposób poglądy
                Korwina mają się do sytuacji w tych krajach, które toczy korupcja i bezprawie ?

Silne Państwo nie musi utrzymywać milionów bezużytecznych, szkodliwych
                biurokratów, żeby było sprawne, skuteczne i dawało poczucie bezpieczeństwa.

Piszesz o ekonomicznym bezpieczeństwie , którego każdy pragnie. Jasne to
                naturalna potrzeba człowieka, ale obiecywanie, że Państwo tak biedne jak Polska
                jest wstanie je zapewnic nawet w minimalnym zakresie to okrutne kłamstwo.
                Rozpowszechnianie go to zamach na uczciwość i zdrowy rozsądek. Jeśli na starcie
                zarzyna się klasę średnią, która ma utrzymywać wiejską i górniczą chołotę to
                nigdy, przenigdy nie wzbogacimy się.

I postawmy sprawę jasno - Państwo nie jest od zapewniania mi bezpieczeństwa
                ekonomicznego, bo i tak tego nie robi, ale mamiąc mnie, że to robi okrada mnie
                nawet z tych marnych groszy, które posiadam.

Jesteś idealistą ja realistą. I to różni wyborców UPR-u od innych.
                • klusujacy.hipopotam Re: Stare jak świat lewicowe dyrdymały... 10.09.07, 18:42
                  1. Nie wiem, gdzie jest granica, być może podatki faktycznie są zbyt wysokie - choć podobno obciążenia podatkowe i tak należą do niższych w Europie. Natomiast Korwin przegina w drugą stronę. Co można sfinansować za stówę od łebka rocznie?

2. Cieszę się, że zgadzamy się przynajmniej co do ustroju politycznego.

3. Ja nie dyskutuję o propozycjach Korwina w polskich warunkach, tylko o propozycjach Korwina w ogóle. W Polsce faktycznie przydałoby się trochę liberalizmu i to zarówno gospodarczego, jak i światopoglądowego (a z tym u Korwina kruchutko, gość głosi tezy wzięte żywcem z XIX wieku), ale w żadnym wypadku w takim stopniu, jak proponuje to UPR.

4. Wielka Brytania owszem, przeszła przez fazę liberalizmu, ale obecnie to welfare state jakich mało. Somalia i Afganistan to z kolei nie żadna demagogia, tylko propozycja dla krzyczących "niech państwo odpier.doli się od moich pieniędzy", by spróbowali swoich sił w warunkach, gdy państwa faktycznie nie ma.

5. Zgadzam się co do tego, że Polski nie stać na utrzymywanie górników i chłopów z pieniędzy płaconych przez resztę podatników. Ale żeby dojść do takich wniosków nie trzeba być Korwinem, ani nawet liberałem.

6. Państwo jest od tego, żeby stworzyć ci warunki do zapewnienia sobie samemu ekonomicznego bezpieczeństwa. Niestety postulowane przez Korwina państwo-minimum większości obywateli takich warunków nie zapewnia. Natychmiast bowiem powstałoby ogromne rozwarstwienie majątkowe i ukształtowałaby się warstwa oligarchii, co nieuchronnie prowadziłoby do napięć społecznych o trudnych do przewidzenia konsekwencjach.

7. Realizm vs. idealizm... Korwiniści nawet w nazwie dali sobie Realną Politykę. Tylko jakoś dziwnym trafem ze swoimi poglądami ciągle są bytem raczej mocno wirtualnym.
              • darr.darek ... OOO !!! jaki ty głupi jesteś ... 10.09.07, 23:36
                klusujacy.hipopotam napisał:
                >To jest skrajny kretynizm. Nikt nie zarabia pieniędzy tylko dzięki
                >swoim zdolno
                >ściom, pracowitości i talentowi, ale również dzięki otoczeniu, w
                >jakim przyszło
                >mu funkcjonować, dzięki temu, że państwo i system społeczny
                >zapewnia stabilność
                >bezpieczeństwo, ochronę prawną etc. Skoro zastem system stwarza
                >komuś warunk
                >i do bogacenia się, to powinien on ponosić odpowiednie ciężary na
                >rzecz jego

i w twojej małej główce narodziła się "myśl", że Czewrwona Hołota
                nastawiona na grabienie maksymalnych podatków (np. w celu
                utrzymywania z podatków pół-rozwiniętych wyborców-roboli z kilofami
                rozwalającymi bramy sejmowe), że owa Czerwona Hołota zapewnia
                stabilnośc gospodarce, ... bezpieczeństwo (sic) i ... ochronę prawną
                (sic). ty od urodzenia byłeś tak głupi, czy dopiero po przeczytaniu
                tysiąca broszurek lewicowych ?

Ochronę prawną dla obywateli zapewnia Czerwona Hołota, która uważa,
                że nie wolno uszkodzić ciała złodzieja i bandyty włamującego się
                nocą do domu !!!?
                Ochronę prawną dla obywateli zapewnia Czerwona Hołota, która uważa,
                że najwyższym dobrem jest ochrona żywota i dobrego samopoczucia
                zbrodniarzy. W tym celu Czerwona Hołota ustanawia np. dzien
                przeciwko karze śmierci dla zbrodniarzy i potrafi wytoczyć proces
                sądowy rodzicom zabitej dziewczyny, że śmieli nazwać zbrodniarza,
                mordercę ich córki - "zwierzęciem".

P.S. To lewactwo ogłupiło swych członków (jak inaczej ich nazwać?)
                do tego stopnia, że oni nie zdają sobie sprawy ze swej ułomności
                umysłowej.

• klusujacy.hipopotam Re: ... OOO !!! jaki ty głupi jesteś ... 11.09.07, 01:02
                  > że owa Czerwona Hołota zapewnia stabilnośc gospodarce, ...
                  > bezpieczeństwo (sic) i ... ochronę prawną (sic)

Ooo, odezwało się typowe prawicowe gów.no, co to nawet nie zna zasad
                  ortografii i interpunkcji, ale mądrzy się, że ho-ho! Rację miał
                  pewien zacny gość, który stwierdził, że prawicowego przygłupa
                  najłatwiej poznać po tym, że w szkole nie nauczył się nawet
                  poprawnie pisać, bo był na to zbyt głupi i dlatego teraz uważa
                  najbardziej prymitywne hasełka rodem z dupy za mądrości objawione.
                  Otóż mój drogi prymitywny niedouczony prawicowy przyjacielu, nie
                  wiem co to jest ta "Czerwona Hołota", którą zaplułeś się po samego
                  fiu.ta, wiem natomiast, że społeczeństwa Europy Zachodniej, które
                  twój półdebilny idol Korwin uważa za przeżarte socjalizmem do szpiku
                  kości, mają najstabilniejsze gospodarki oraz gwarantują swoim
                  obywatelom największe bezpieczeństwo oraz poszanowanie ich praw i to
                  już od kilkudziesięciu lat, co jest wydarzeniem bez precedensu.
                  Innymi słowy w Unii Europejskiej, pogardliwie określanej przez
                  prawicowych nieuków i przygłupów mianem Eurokołchozu, ludzie żyją
                  dłużej, bezpieczniej, wygodniej i dostatniej niż kiedykolwiek w
                  historii. Zaprzeczysz? I to pomimo, że już nikt tam w majestacie
                  prawa nikogo nie zabija. Za to w ziemi obiecanej prawicowych
                  poje.bów czyli USA odsetek zabójstw na 100 tys. mieszkańców jest
                  zdecydowanie wyższy niż w którymkolwiek z krajów "Eurokołchozu",
                  chociaż karę śmierci wykonuje się tam masowo. Takie są fakty. Ale wy
                  prawiczki jesteście na fakty wyjątkowo uodpornieni, więc mam dla
                  ciebie prostą radę, która powinna dotrzeć do takiego prymitywa.
                  Brzmi ona: nie podoba ci się życie w cywilizowanym społeczeństwie,
                  to spier.dalaj. Jako miejsce docelowe polecam ci - jako miłośnikowi
                  kary śmierci - Arabię Saudyjską, ewentualnie Chiny. Będziesz się
                  czuł jak w raju.
            • klusujacy.hipopotam Re: Świat jest podły, a wszyscy ludzie są be..! 10.09.07, 17:53
              > JEDNA JEDYNA partia, która jasno i wyraźnie mówi

Ach, i jeszcze jedno. Uwierzyłeś w to co mówi jakaś partia. Biedny frajerze. Naprawdę uważasz, że UPR u władzy byłaby znacząco nową jakością w porównaniu do takiego PiS? Być może Korwin jest osobiście uczciwy, ale żeby rządzić, potrzeba mieć ludzi. A jak taka banda freaków i outsiderów dorwałaby się do władzy, to nie ma takiej opcji, żeby im sodówa nie odpier.doliła. I byłoby jeszcze gorzej.

Aczkolwiek przyznam jedno: chciałbym i Giertycha i Korwina widzieć w Sejmie. Tacy kolesie nawet jeśli wygadują totalne głupoty, to przynajmniej są barwni, sprawiają, że coś się dzieje, czasem zmuszą do myślenia, albo chociaż rozbawią. Jeśli tylko byliby tam jedynymi przedstawicielami swoich środowisk politycznych, to byłoby super.
            • constance7 a jednak można.... 10.09.07, 19:49
              jeśli tak trzy różne osobowości potrafiły się połączyć to jest to
              dobry znak... przeczuwam że wyjdzie im to na dobre :)
    • darr.darek zakładam, że jako jeden komitet wyborczy ... 10.09.07, 16:26
      ... będą mieli do pokonania próg 5% a nie 8%.

• tokida Za to LiD nie jest egzotyczny.. 10.09.07, 16:29
      .. i to jest smutne. Korwin postąpił sensownie. Ile można być opozycją
      pozaparlamentarną? Teraz chociaż jego partię widac w sondażach. Zdziwicie się
      wielbiciele kontuzjowanego w goleń Olka i zagubionego Frasyniuka, zafrasowanego
      Mazowieckiego i przymulonego młodziana Olejniczaka, że blok LPRowsko UPRowski
      nie jest wcale taki egzotyczny na jaki wygląda na pierwszy rzut oka.

Bo niby z kim UPR miałaby się bratać? Z PO? Tym wielkim, bezbarwnym, bezideowym
      czymś? Myślę, że z tego mariażu może wyjść bardzo ciekawa alternatywa dla
      skompromitowanej na wszelkie sposoby wielkiej sondażowej trójki. Giertych
      przeżywa właśnie swoje wielkie medialne chwile, a alians z Korwinem może go
      uwiarygodnić w oczach ludzi, których mierziły wybryki jego ojczulka ze smokiem
      Wawelskim na czele.

Byłem i jestem zwolennikiem UPR-u jeśli zbliżenie wyborcze z LPRem ma zwiększyc
      szanse na wyborczy sukces partii Korwina popieram to czterema kopytami. Będę
      głosował tak czy owak na ludzi UPR na wspólnych listach, czy to znaczy, że
      popieram tym samym LPR? Jeśli nie ma innego wyjścia...?

Obie formacje mogą sobie wiele zaoferować. Zwolennicy UPR-u moze zacząć już czas
      pomyśleć zgodnie z nazwą naszej ulubionej partii - REALNIE?!
      • achodorowski Re: Za to LiD nie jest egzotyczny.. 10.09.07, 16:32
        Koniec Świat !! LPR-PRp i UPR razem ?? To już z nimi jest aż tak źle ?? Koszmar
        w kratkę.
      • realista1000 Korwin jest niezrozumiały w mowie- beknie kluchami 10.09.07, 16:32
        dosłownie i w przenośni, trajkoce jak ... ruska przekupka
      • plazzek Re: Za to LiD nie jest egzotyczny.. 10.09.07, 16:34
        LiD nie jest egzotyczny, ponieważ jednoczy po latach okrągły stół.

A co łączy LPR i UPR. Oczywiście, sprzeciw wobec UE jako
        superpaństwa. Tylko UPR i LPR deklarują swoją niechęć, reszta bierze
        wszystko jak leci bez czytania "konstytuty" (a właściwie nie bierze,
        tylko daje d..., przy czym PiS stara się przynajmniej o nieco
        wazeliny).
      • dc99 Korwin to może co najwyżej ośmieszyć 10.09.07, 17:02
        > a alians z Korwinem może go uwiarygodnić

Uhahahahaha. Alians z Korwinem - kabaretowym szefem kabaretowej partyjki, od lat
        zbierającej w wyborach mniej niż błąd statystyczny (co oznacza że więcej głosów
        przyparzają jej pacany które pomylą kratkę niż rzeczywiści zwolennicy) miałby
        kogokolwiek uwiarygodnić? ROTFL.
        • tokida Re: Korwin to może co najwyżej ośmieszyć 10.09.07, 17:38
          Śmieszność w oczach takiego pacana jak Ty to żadna dolegliwość. Na pewno nie dla
          Korwina i jego zwolenników. Byle przygłup potrafi głosować jak baran ze stada na
          jedną z głównych partii lansowanych przez zmanipulowane sondaże. Rozróżniam
          więcej niż dwa, trzy kolory polityczny daltonisto.

Zdaję się, że podstawową umiejętność obsługi komputera, może nawet liczenie do
          10-u opanowałeś, ale to chyba kres twoich możliwości. A na kogo Ty głosowałeś?
          Babcia podstawiła Ci pod nos odpowiednią kartkę? A może wcale nie głosowałeś? I
          pewnie jesteś z tego dumny? Zrozum karykaturo obywatela, że to nie UPR ma
          problem, że na niego nie głosowałeś tylko Ty i reszta durniów wierzących w
          garbate aniołki, powszechną szczęśliwość i tzw. równe szanse.

Pewnie żyjesz z socjalu, albo lenisz się na państwowek posadce. Rozumu do tego
          wielkiego nie trzeba, a może nawet takie coś jest zbędne. Ja sobie doskonale
          poradzę czy UPR dojdzie do władzy czy nie, ale śmiech mnie za to pusty ogrania,
          na te miliony bezmózgiej tłuszczy eksytującej się pojedynkiem PO, PIS i LID
          partii w zasadzie o bardzo zbliżonych programach, partii, których jedynym celem
          jest uwłaszczenie tysiecy swoich przydupasów na państwowych posadach.

Jestem dumny, że należę do wąskiej i roztropnej grupy, która nie daje robić z
          siebie wała przy każdych wyborach - to są wyborcy UPRu. Żeby do nich dołączyć
          potrzeba odrobiny rozumu i jaj. Niewielu ludzi spełnia te wydawałoby się proste
          kryteria. Trudno. Świata od razu nie zmienię, ale nie wolno mi przestać
          próbować. I próbuję - zawsze i niezmiennie głosując na UPR.
          • dc99 Jak widać UPR to sekta leninistów. ROTFL 10.09.07, 19:14
            > Zrozum karykaturo obywatela, że to nie UPR ma problem, że na niego nie
            > głosowałeś tylko Ty i reszta durniów wierzących w garbate aniołki, powszechną
            > szczęśliwość i tzw. równe szanse.

Uhahahahaha. Nie wiem czy wiesz, ale Twoje poglądy: "UPR uszczęśliwi bezmózgą
            tłuszczę, tylko tłuszcza jest za głupia żeby na to wpaść" to jest tzw. teoria
            fałszywej świadomości której autorem był niejaki ... Włodzimierz Ilicz Lenin.
            Czyżby Korwin miał w korytarzu popiersie (baczność!) WODZA (spocznij!)

> Jestem dumny, że należę do wąskiej i roztropnej grupy, która nie daje robić z
            > siebie wała przy każdych wyborach - to są wyborcy UPRu.

A co tam słychać z wstępowaniem do NAFTA? Wystrugaliście już wiosła żeby
            przeholować Polskę przez Atlantyk? Jak tam idzie pogłębianie Skagerraku?

> Żeby do nich dołączyć potrzeba odrobiny rozumu i jaj. Niewielu ludzi spełnia >
            te wydawałoby się proste kryteria. Trudno. Świata od razu nie zmienię, ale
            > nie wolno mi przestać próbować.

Tak, tak, wiemy, a poza tym na sądzie ostatecznym tylko wyborcy UPR zostaną
            zbawieni. Każda szanująca się sekta głosi takie pierdoły, im sekta bardziej
            głupkowata tym przekonanie o wyjątkowości i chęć nawracania świata większe.
    • danka2007 Prawica RP - to będzie czarny koń wyborów ? 10.09.07, 16:30
      Miejmy nadzieje , że wygra prawica RP i jej jasny pogląd
      dystansowania się od globalnych kombinatorów ?
      • realista1000 nie to będzie ...biały kucyk z Jurkiem na oklep 10.09.07, 16:33
      • janka2006 Re: Prawica RP - to będzie czarny koń wyborów ? 10.09.07, 16:35
        danka2007 napisała:

> Miejmy nadzieje , że wygra prawica RP i jej jasny pogląd
        > dystansowania się od globalnych kombinatorów ?

Danko, miej litość nad narodem, on ma już dosyć tego!! Dajmy szansę młodym,
        wykształconym z zasadami, a nie tym twarzom rodem z koszmaru.

Ja zagłosuję na PK, czyli Partię Kobiet i napewno sie rozczaruje się.
        • qawsedrftg zgadzam się rozczarujesz się :) 10.09.07, 16:37
          LPR i Partia Kobiet są od tego by dostać 1%
          od tego one są
          od tego są one
          od tego są
          • janka2006 Re: zgadzam się rozczarujesz się :) 10.09.07, 16:42
            qawsedrftg napisał:

> LPR i Partia Kobiet są od tego by dostać 1%
            > od tego one są
            > od tego są one
            > od tego są

Oj chyba sie mylisz, to jest początek, pierwsze sondaże i na dodatek
            telefoniczne, co innego jest zaznaczać na papierze w spokoju. W innych
            (nieoficjalnych) sondażach PK ma pow. 5% i co ty na to ?
            • qawsedrftg w moim nieoficjalmym sondażu PiS ma 99% 10.09.07, 16:45
              ale w oficjalnym Gretkowska ma 1% i to w
              Warszawie!

miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,4474108.html
              • ecot Re: w moim nieoficjalmym sondażu PiS ma 99% 10.09.07, 19:59
                Co się czepiasz kobiety?

napisała przecież że zagłosuje i "sie rozczaruje się":)

ach ten Zygmuś Freud:)
          • fluxxx Re: zgadzam się rozczarujesz się :) 10.09.07, 16:44
            qawsedrftg napisał:

> LPR i Partia Kobiet są od tego by dostać 1%
            > od tego one są
            > od tego są one
            > od tego są

Mistrzowska riposta ;)
    • dyszel2 Sensacyjny pojedynek Masłowska - Giertych !!! 10.09.07, 16:32
      LPR bierze na swoje listy wyborcze Unię Polityki Realnej i Prawicę
      RP. Roman Giertych namawia Marka Jurka, by startował z pierwszego
      miejsca w Warszawie a sam zawalczyłby o poselski mandat w Lublinie -
      informuje serwis tvn24.pl.

Jednak nieoficjalnie wiadomo, że działacze Prawicy RP intensywnie
      namawiają go do startu w Warszawie. Argumentują, że ich ugrupowanie
      nie jest w stanie samodzielnie dostać się do Sejmu i ponieść kosztów
      kampanii. Artur Zawisza dostał już od LPR "jedynkę" w okręgu
      podwarszawskim, Marian Piłka w Siedlcach a Dariusz Kłeczek na
      Podkarpaciu. Lider LPR Roman Giertych, który do tej pory startował z
      Warszawy, ma ubiegać się poselski mandat z Lublina. - Chcemy
      pokazać, że nie tylko stolica się liczy - mówi współpracownik
      Giertycha.

czyli szykuje się nam pojedynek dwóćh wielkich wrogów UE i euro

Gabrieli Masłowskiej (lista PiS)

Romana Giertycha (lista LPR)

• qawsedrftg przecież Roman nie jest wrogiem UE 10.09.07, 16:36
        tylko tak mówi dla ciemnego luda, ale brać kasę i zaszczyty (ojciec
        Romanowy) - czemu nie!
    • princealbert ale sie JKM zeszmacil, uuuu 10.09.07, 16:36
      a swoja droga - jak sie maja pomysly ekonomiczne Giertycha do tych
      proponowanych przez UPR?

zagadka
    • gm114 Szefem UPR jest p. prezes Popiela... 10.09.07, 16:38
      Pan Janusz Korwin-Mikke jest zwykłym członkiem tej partii z jakimś
      głosem doradczym /co jest zrozumiałe/. Decydują tam młodzi i
      przyznaję uczciwi ludzie o jasnych zasadach.

Napisanie zatem, UPR Janusza Korwin-Mikkego, jest nieporozumieniem...
      • o_pene_d Re: Szefem UPR jest p. prezes Popiela... 10.09.07, 17:38
        Zwyklym jak zwyklym - jest jej zalozycielem.
    • grabarz_pis koalicja rozpaczy ? 10.09.07, 16:42
      szkoda gadać, groch z kapustą
      • harnat Re: koalicja rozpaczy ? 10.09.07, 16:53
        Czy tak ciężko zrozumieć, iż jest to jedyna szansa na wejście do sejmu? Muszą startować razem, aby przekroczyć 5% i TYLKO TYLE. To nie jest żadna koalicja, a tylko start z jednej listy! Nic nie obliguje np. poparcia LPR-u przez UPR już w sejmie. Po wejściu, każdy idzie w inną stronę. Proste i logiczne. Wystarczy tylko pomyśleć.
        • dc99 Polska ruletka :) :) :) :) :) 10.09.07, 23:51
          > To nie jest żadna koalicja, a tylko start z jednej listy! Nic nie obliguje np.
          > poparcia LPR-u przez UPR już w sejmie. Po wejściu, każdy idzie w inną stronę.
          > Proste i logiczne. Wystarczy tylko pomyśleć.

Czyli wyborca głosując na taką listę nie będzie miał zielonego pojęcia za czym
          właściwie głosuje, tzn. jak potem w Sejmie głosowaliby jego wybrańcy. Ot, taka
          polska wersja rosyjskiej ruletki. Targetem takiej listy będą pewnie osoby
          uzależnione od gier hazardowych i bohaterowie niedawnych reklam MediaMarkt.

Lista powinna nazywać się "Utylizacja Partyjnych Resztek".
    • dc99 ROTFL 10.09.07, 16:54
      Uhahahahaha - ciekawe co na to powie dzieciarnia głosująca na UPR bo taka
      lyberalna :) :) :) :) :)

Talib z talibem zawsze znajdzie wspólny język, a to czy który jest
      fundamentalistą katolickim czy fundamentalistą rynkowym to już im wszystko jedno.
    • monster1972 ale sojusz:) hehe naziol+katol+psychol:) 10.09.07, 17:00
      ale juz takie cos wole niż udawane sojusze a'la ostatnia kur_wolicja

po Marku Jurku przynajmniej wiem, czego sie spodziewac

Polak-ateista

• pgig Samoeliminacja 10.09.07, 17:03
      jestem za :-)
      • doris.9914 LPR...Liga Przeciwko Rozumowi !!!!! 10.09.07, 17:05
    • koloratura1 Oj, naiwny, naiwny... 10.09.07, 17:09
      elminek napisała:

> No ci przynajmniej nie będą próbowali nas okradać!

Czyżby?
      A o takim jednym banku i LPRze słyszałeś?
      A o przekrętach z funduszami LPRu czytałeś?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka