remekk 18.09.07, 15:02 ...nie udaja "demokratów" -akcja "roszczenia" wkracza w decydująca fazę ... . forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=69209147&a=69209147 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 15:59 Z jednej strony mafia katolicka Opus Dei, z drugiej żydowska loża masońska, czyli "żydomasoneria". W postępowej Europie to wszystko powinno zostać zdelegalizowane... Gdzie my żyjemy? Niech "Wyborcza" w imię postępu zacznie walczyć również z stowarzyszeniami masońskimi, nie tylko z radiomaryjnym katolicyzmem. Masoneria jest tym samym rodzajem sekty. "Prezydentem loży B'nai B'rith w Warszawie został dr Andrzej Friedman, a sekretarzem generalnym Malka Kafka. Po uroczystości nastąpiło spotkanie ambasadora USA w Warszawie, Victor Ashe z szefami B'nai B'rith. W krótkim komunikacie Ambasady Stanów Zjednoczonych w Warszawie, zamieszczonym na stronie internetowej Ambasady, stwierdzono, iż: "9 września przy okazji otwarcia nowej loży B’nai B’rith w Warszawie ambasador Victor Ashe spotkał się z działaczami tej organizacji – prezesem Moishem Smithem i wiceprezesem Danem Mariaschinem. Omówiono m.in. sprawę ustawodawstwa dotyczącego zwrotu mienia oraz kwestie związane z Radiem Maryja i Telewizją Trwam. Otwarcie warszawskiej loży B’nai B’rith oznacza odrodzenie się tej organizacji żydowskiej w Polsce po niemal 70 latach nieobecności." Organizacja B'nai B'rith jest żydowską, nacjonalistyczną, syjonistyczną i masońską, a ze swej natury i celów całkowicie antychrześcijańską organizacją, której źródło stanowi mieszanina masońskiego rytu York i Odd Fellows. Założona została w 1848 roku w Nowym Jorku i przyjęła wzór wolnomularski, symbole masońskie, rytuały, stopnie oraz sposób prowadzenia działalności. Jak wskazuje na to wiele autorów, w tym ks. prof. Michał Poradowski, celem organizacji jest jednoczenie środowiska żydowskiego i tworzenie warunków do politycznej, gospodarczej i religijnej dominacja nad światem w ramach budowania tzw. Nowego Światowego Porządku. Tak jak wiele oficjalnie działających organizacji masońskich, tak i B'nai B'rith uczestniczy w spektakularnych akcjach charytatywnych mających stanowić rodzaj medialnej zasłony dymnej." www.bibula.com/new/display.php?textid=01190 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:08 Możesz wytłumaczyć co ci przeszkadaz w Opus Dei i w żydowskiej loży masońskiej? Jakie są podstawy prawne do ich delegalizacji? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk nalezy im sie ocena za plugawe kłamstwa ! 18.09.07, 16:10 "Messanger" - pismo żydomasońskiej elitarnejorganizacji syjonistycznej - B-nai- B-rith, donosiło: "Polacy wymordowali większość Żydów." Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: nalezy im sie ocena za plugawe kłamstwa ! 18.09.07, 16:24 Fohman - dyrektor B-nai-B-rith, w 1993 roku wydał broszurę poświęconą ratowaniu Żydów duńskich, gdzie świat dowiedział się: "Tam gdzie się urodziłem, w Polsce, Żydzi nie mieli tyle szczęścia. Pięćdziesiąt lat temu polski rząd nie powstrzymał metodycznej likwidacji żydowskiej społeczności w Polsce." Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:21 Kapitan czy Pułkownik Maaac na posterunku ? Wszystko to mi przeszkadza: na wpół-tajność Opus Dei, a zwłaszcza Lóż Masońskich, niejasne powiązania finansowe i zakres wpływów tych organizacji, powiązania z polityką i wolnym rynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:33 Pytałem się o prawne czynniki. 1. Czy tajność zawsze przeszkadza? Co powiesz o tajności umów handlowych? A tajemnica wojskowa? Czy tajemnica spowiedzi? Tajemnica lekarska? A tajemnica dotycząca finansów Kościoła Katolickiego jako całości? Przecież nie publikują sprawozdań finansowych? Ok zgodze się że przynalezność członkowska do jakiejkolwiek organizacji nie powinna być tajna dla odpowiednich organów państwowtych - ale dla innych ludzi? Jak tak lubią? 2. Niejasne powiązania finansowe? To może raczej apelowac o większą jasność wszelkich finansowych powiązań - kogokolwiek by to nie tyczyło? Tu bym się w pełni zgodził. 3. Powiązania z polityką? Nie moga mieć? Niby dla czego? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:42 W waszym przypadku panie maca - tajnosć a juz szczególnie tchórzliwie chowanie się za plecami innych nacji nie przynosi nic dobrego ... . Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:43 Ojej! Ja widzę, że Pan jest masonem. To, ile Pan o nich wie...i jak ich Pan broni... Pana tajemnica już jest rozwiązana :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:46 Pudło. Dziś jestem Rosjaninem no i ch***. Prosze zajrzeć na wątek o Katyniu. :) A o masonach to Pani wie więcej o de mnie. Ja tylko zadaje pytania, a kto inny rzuca cytatami, linkami... No i to nie chodzenie do koscioła. Pani moon5 - wyklną Panią. :) Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:39 Zlikwidowali ich w 1938. Teraz się odrodzili. Nie chcę w moim kraju żadnych archaicznych, sekciarskich organizacji! Do kościoła też nie chodzę. Wystarczy przeczytać cele i dążenia Loży Warszawskiej. Jest to w linkach powyżej i poniżej. To jest gorsze od Radia Maryja. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:43 Ok rozumiem. Można być samemu ateistą i nie chodzić do kościoła. Tylko dla czego zabraniać tego komuś innemu? Jak im to sprawia przyjemność (jezeli nie potrafi zrozumieć Pani kwestii wiary) to póki nie łamią prawa dla czego im tego zabraniac? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:49 Ja, mój drogi, wierzę w Boga, tylko do kościoła nie chodzę. Już pisałam o tym kiedyś. Nie toleruję żadnych na wpół-tajnych stowarzyszeń, czy to KK czy masoneria. W tym świecie dość jest tajemnic. Wszystkie powiązania i finanse powinny być jawne. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:56 Mogę się nie zgadzać z tym podejściem ale jedno mi się w nim podoba. Przynajmniej jest konsekwentne. Braku konsekwencji w poglądach czy działaniach najbardziej nie znoszę. :) A co do powiązań finansowych się zgadzam. Uważam że wszelkie pensje, umowy (już po zawarciu), prawa własności powinny być jawne. Z powiązaniami sprawa jest trudniejsza. Część z nich trudno określić, udowodnić opisac. Np. związki z naszymi kolegami z podstawówki. Niby części z tych osób nie widzieliśmy od lat, ale jaka by była reakcja gdyby któryś z dobrych kolegów/koleżanek zwrócił by się nagle o pomoc niezbyt mocno zobowiązujacą? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 17:23 To wcale nie jest takie wesołe...Tu nie chodzi o pomoc koledze z podstawówki, ale o to, co wyraził szanowny Moisze Smith: "nasza loża może działać jako ważny uczestnik w szerokiej gamie zagadnień, którymi zajmuje się B'nai B'rith oraz szerszymi planami żydowskimi." Jakie to są te "szersze plany żydowskie"??? Stany Zjednoczone zwróciły uwagę na te plany żydowskie dopiero w związku z kacem, jaki mają po wojnie w Iraku: wiadomosci.onet.pl/1435806,2678,1,kioskart.html Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 17:43 Czy nie jest oczywiste że żydowska organizacja będzie "jakoś" działała na rzecz żydowskich interesów? Byle te działania nie były sprzeczne z polskimi. A link to czysta bzdura - atak na Irak i Afganistan miał znaczne poparcie wśród Amerykanów BEZ względu na pochodzenie. Zresztą był odbierany przez Arabów jako działanie typu "krucjata" więc - walka Chrześcijan z Islamem. czy wojna tak naprawde jest w interesie Izraela? Zwycieska oczywiście - tak samo jak i w naszym (choć im bardziej bo sa bliżej). Wogóle jaka kolwiek? Nie sądze. BNastąpiło jeszcze większe zdestablizowanie sytuacji polityczne - trudno powiedzieć by Żydzi na tym coś naprawdę zyskiwali. No i odbieglismy od meritum czyli wzajemnych powiązań między ludzkich, które trudno opisać co miał muj przykład unaocznić. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk a ty maca jestes za realizacją roszczeń ... 18.09.07, 17:49 ...bardzo łatwo sprawdzic czy interesy polskie i zydowskie nie są przypadkiem sprzeczne .Powtsrzymam sie od komentarza samego faktu obrony lozy znanej z antypolskich wypowiedzi ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Jestem za realizacja wszelkich umotywowanych. 18.09.07, 18:03 Jestem za reprywatyzacją wszelkiego mienia i zwróceniem jego do prawowitych właścicieli. Z naciskiem na PRAWOWITYCH. Np. popieram panią Trawny, a sprawa tych z Katowic od Giszego mi śmierdzi. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinni 18.09.07, 18:09 ...teraz dostwać haracz od Poslki czy razcej pozywac tych ,kótrzy ich odszkodwania rozgrabili . Czy Polska wywołała wojne czy może jednak Niemcy ? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 18:15 ???? Jeszcze raz. Jestem za oddaniem majatków prawowitym właścielom lub ich prawnym spadkobiercom. Prawnym zgodnie z POLSKIM prawem. Nie rozumiem co ma do tego wojna? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 18:19 Jeśli właściciel kamiency, wkórej zmuszeni byli osiąść POlacy,kórym zniszczono ich domy dostał już odszkodowania do sparwców zamieszania - Niecmców to ma prawo robic interes po raz drugi . A jesli jacys "działcze"-jego rodacy ukradli jego odszkodowania - to kto za to odpowiada - kraj ,który poniósł największe staray podczas wojny i grosza odszkodowań nie dostał czy złodzieije - działacze ? Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 18:23 remekk napisał: > kraj ,który poniósł największe staray > podczas wojny Co ty tak Rosji adwokatujesz? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 18:35 proporcjoanlnie to my ponieślismy największe straty a do tego dochodza jeszcze długofalowe skutki wojny - okupacja sowiecka ... . Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 18:53 remekk napisał: > proporcjoanlnie to my ponieślismy największe straty Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 19:00 czy masz moze " w zanadrzu" jakis link ? Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 19:02 Nie. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 19:05 no to niestety - nie przekonałeś mnie ... . Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 19:11 Czy ty potrafisz udowodnić twoje twierdzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 20:09 nie - dlatego nie oczekuję abys bezkrytycznie mi wierzył . Szczególnie iż ten wątek nie jest zasadniczy dla kształtu cłąej dyskusji ... . Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 20:32 Nie ma powodów aby ci wierzyć. Bardzo łatwo stwierdzić, że mijasz się z prawdą. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 20:34 bardzo łatwo -tzn w jaki sposób ? Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 20:43 Nie mam zamiaru udzielać ci korepetycji z zakresu metodyki ustalania prawdziwości faktów historycznych. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 20:53 a nie wystarczy zwykła logika ? ZSRR w wyniku wojny zrealizował swe plany co od panowania and wieloma krajami (eksportu rewolucji) , wzmocnił swą pozycje międzynarodową . Polska - kraj w owym czasie (przed wojna)będący w lepszej sytuacji niz np Iralndia czy Hiszpania został wpechniety w zapaśc cywilizacyjną a "przy okajzi" poniósł matearialne starty proporcjonlanie - w/g mnie najwieksze ... . Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 18.09.07, 22:24 Jemu nie wystarczy. Obserwuje ten temat i czekam, az sie okaze, ze Polska najwieksze korzysci wyniosla z wojny, bo "Polacy zajeli 3 kamienice, ktore 100 lat temu nalezaly do Zydow" Po co dyskutowac z ludzmi, ktorych automatyczna reakacja na slowo "ZYD" jest "ANTYSEMITA!" Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Czy Zydzi,kótrzy dostali odszkodowania powinn 19.09.07, 02:03 el.es napisał: > Jemu nie wystarczy. Obserwuje ten temat i czekam, az sie okaze, ze Polska > najwieksze korzysci wyniosla z wojny, bo "Polacy zajeli 3 kamienice, ktore 100 > lat temu nalezaly do Zydow" > > Po co dyskutowac z ludzmi, ktorych automatyczna reakacja na slowo "ZYD" jest > "ANTYSEMITA!" Żeby ich poznać . "Dyskusja" z nimi dała mi więcej niz wiele - często opasłych tomów na ich temat ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Obrona złodziei przed sprawiedliwością. 19.09.07, 06:42 > Jemu nie wystarczy. Obserwuje ten temat i czekam, az sie okaze, ze > Polska najwieksze korzysci wyniosla z wojny, bo "Polacy zajeli 3 > kamienice, ktore 100 lat temu nalezaly do Zydow" - Nie 3, a znacznie więcej. - Nie 100lat temu, a przed wojną lub w jej trakcie, a przejmowano po wojnie czyli po kilku latach. - I nie Polska, a komunistyczny aparat urzędniczy i jego "prywatni sługusi". - I nie tylko do Żydów, ale do Polaków, obywateli Polski najrozmaitszych narodowości i wyznań. A dziś spadkobiercy tego wielkiego złodziejstwa bronią go rękami i nogami wykorzystując antyżydowskie i antyniemieckie fobie w Narodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk hieny znowu chca zorbic geszeft kosztem kraju najb 19.09.07, 07:33 ..ardziej poskzodowanego - wyłazi z was mentalnośc chciwej hieny dosyc szybko . Pan panie maca jest typowym przedstawicielem tej ohydnej mentalnosci . Zagarneliście odszkodowania za wojne - również te nalezne Polsce . Potem zrobiliście kilkukrotnie biznesik . Nawet PRL wypłacał rózne odszkodowania pod szantazem lichwiarzy (dzis pozyczkizaciagniete przez funkcjonariuszy systemu narzuconego nam w wyniku długofalowych skutków owjny - spłacac musimy - my wraz z lichwiarskimi odsetkami). Dziś pomimo tego iz przejmujecie mienie gmin i rok rocznie żebrzecie i wymuszacie haracze na wasze imprezki , muzeum , stowarzyszenia etc chcecie jeszcze kase za przekształcenia własnosciowe (Polacy zmuszeni byli osiąść w pożydowskich domach) wynikłe z winy Niemców (za co zgarneliscie odszkodowania - równeiz te nalezne Polsce) Aby ułatwic sobie zadanie opluwacie tych ,którym do piet nawet nie dorastacie w wyjatkowo (nawet jak na was) plugawy sposób . Taka jest wasz "wdizęcznośc" za nieopatrzne przyjecie was oraz za heroiczne ratowanie - kiedy sowi poganiali do gazu ... . Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Obrona złodziei przed sprawiedliwością. 19.09.07, 10:21 maaac napisał: > - Nie 3, a znacznie więcej. > > - Nie 100lat temu, a przed wojną lub w jej trakcie, a przejmowano po > wojnie czyli po kilku latach. > > - I nie Polska, a komunistyczny aparat urzędniczy i jego "prywatni > sługusi". > > - I nie tylko do Żydów, ale do Polaków, obywateli Polski > najrozmaitszych narodowości i wyznań. > > A dziś spadkobiercy tego wielkiego złodziejstwa bronią go rękami i > nogami wykorzystując antyżydowskie i antyniemieckie fobie w Narodzie. Propagandowy belkot. Jesli winien jest komunistyczny aparat urzedniczy, wiec chyba chyba nikt nie ponosi winy. Przeciez jestes najwiekszym, forumowym piewca idei wybaczenia komunistycznemu aparatowi i jego prywatnym slugusom. Co Ty na to, zeby zarzadac tego od nich. Pozwijmy ich wszystkich do sadow o odszkodowania dla Zydow i pamietajmy, "zeby nie przyspieszac sztucznie procederow procesowych". Taki scenariusz powinien odpowiadac akurat Tobie, prawda? Gruba kreska na winy komuchow, to i na zadoscuczynienia, prawda? Gruba kreska, to gruba kreska. Albo rozliczamy wszystkich. Sprawiedliwie. Nie tylko ofiary, ale rowniez ich katow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Obrona złodziei przed sprawiedliwością. 19.09.07, 14:31 Propagandowy bełkot? To odpowiedz mi na 3 pytania. 1. Czy RP jest prawnym spadkobiercą PRL i respektuje wszystkie czynności prawne dokonane w jego okresie, umowy handlowe, długi, roszczenia finansowe, wyroki sądowe itp.? 2. Jeżeli ukradnę tobie samochód i podaruje go Kwasniewskiemu czy Rydzykowi. Kto powinien oddac Ci twoją własność ja? Czy Rydzyk/Kwaśniewski? Kto za tą kradzież powinien pójśc do więzienia? 3. Dla czego zawężasz sprawę do Żydów? Mowa jest o wszelkim odebranym przez komunistów mieniu. Odebranym obywatelom polskim wszelkiej narodowości i wyznań, odebranych wszelkim instytucjom - np. z Kościołem Katolickim włącznie. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Obrona złodziei przed sprawiedliwością. 19.09.07, 22:42 maaac napisał: > Propagandowy bełkot? To odpowiedz mi na 3 pytania. > > 1. Czy RP jest prawnym spadkobiercą PRL i respektuje wszystkie > czynności prawne dokonane w jego okresie, umowy handlowe, długi, > roszczenia finansowe, wyroki sądowe itp.? No wlasnie. Wiec skoro Polska jest prawnym i pelnym spadkobierca PRL, to dlaczego Polska nie ma prawa ukarac przestepcow PRL? Mozesz mi to wyjasnic? Dlaczego lustracja "narusza godnosc" przestepcy, a wysiedlanie Polakow, zeby dac Zydom, nie narusza godnosci Polaka? Polska i Polacy maja tylko obowiazki, ale zadnych praw? Nie zapominasz sie troche? Nie mowie, ze Polska dla Polakow... ale Polacy maja w swoim prawo, ktore ma im sluzyc, a nie na ich niekorzysc, a bogacenie sie Izraelitow. > > 2. Jeżeli ukradnę tobie samochód i podaruje go Kwasniewskiemu czy > Rydzykowi. Kto powinien oddac Ci twoją własność ja? Czy > Rydzyk/Kwaśniewski? Kto za tą kradzież powinien pójśc do więzienia? Rydzokwas oddaje auto, a Ty idziesz do pierdla. Logiczne prawda? Ale Ty bys chcial, zeby Polska oddala cos, a sprawcow ukarac juz nie chcesz. A powiedz mi: jesli wynajalbys pokoj studentom (powiedzmy) izraelskim, przyjal ich serdecznie, ugoscil, wielokrotnie pomagal, opiekowal sie nimi. Nastepnie studenci zabiliby Ci ojca i matke i uciekli do Izraela. Po wielu latach dalbys swoim wnukom mieszkanie, w ktorym kiedys wynajmowales pokoje za sowite pieniadze. A tu nagle odzywaja sie wnuczeta izrealskich studentow i chca abys natychmiast oddal im pokoje, ktore wynajmowales ich dziadkom. Wywalilbys na zbity pysk wlasne wnuki, zeby dac pokoje wnukom mordercow swoich rodzicow? > > 3. Dla czego zawężasz sprawę do Żydów? Mowa jest o wszelkim > odebranym przez komunistów mieniu. Odebranym obywatelom polskim > wszelkiej narodowości i wyznań, odebranych wszelkim instytucjom - > np. z Kościołem Katolickim włącznie. Dlaczego Ty poszerzasz sprawe o Polakow? Dyskusja toczy sie Zydach, ktorym od Polski nic sie nie nalezy. Polakom- owszem. Na drodze sadowej. Ale odbierac Polakom, zeby dac wrogiej, antypolskiej nacji, za ktora i tak umieraja nadal Polacy na bliskim wschodzie? NIGDY! Odpowiedz Link Zgłoś
el.es ps. 19.09.07, 22:48 Jeżeli ukradnę tobie samochód i podaruje go Kwasniewskiemu czy > > Rydzykowi. Kto powinien oddac Ci twoją własność ja? Czy > > Rydzyk/Kwaśniewski? Kto za tą kradzież powinien pójśc do więzienia? Ty bys kazal Rydzokwasowi oddac moje auto, a sam oglosilbys dla siebie "gruba czarna kreske" i wykiwal sie od wiezienia, prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Obrona złodziei przed sprawiedliwością. 20.09.07, 05:31 1. A kto powiedział że Polska nie ma prawa ukarać przestępców PRL ZGODNIE z panującym w PRL/RP prawodawstwie? Ciągle wymyślasz sprawy których nie napisałem. Pisze jedynie że wszystkie ukradzione prawowitym właścicielom majątki powinny być zwrócone. Pisałem też zawsze, że nie wolno "karać" wbrew prawu. O jakiem "naruszaniu godności" przestępcy bredzisz? To co nazywano "lustracją" naruszało godność UCZCIWYCH ludzi bo traktowała ich jak przestępców. Dla czego niby Polska i POlacy mieli by mieć tylko obowiązki, znów coś bredzisz? 2. Kłamiesz. Chce by majątek oddano, a sprawcę ukarano o ile to jest możliwe. Ty zaś proponujesz co innego - sprawcę ukarać, a Rydzokwas niech dalej sobie jeździ autkiem bo zabieranie mu go "narusza jego godność". Sam to właśnie wcześniej napisałeś. A przykład? Jacy goście? Żydzi polscy, tak samo jak np polscy Tatarzy są normalną częścią Polski i Polaków. Tak samo jak Kaszubi, Ślązacy, Poznaniacy, Mazurzy, Warmiacy itd. Oni BYLI U SIEBIE. Tworzyli Polskę od tysiąca lat razem z innymi jej mieszkańcami. Następnie nieprawdą jest że mordowali. Wśród Żydów nie było ani większego ani mniejszego odsetku morderców jak w innych nacjach Polski. Więc możesz sobie go wsadzić do kosza. Naprawdę do udało ci się zająć mieszkanie sąsiadów którzy uciekli za granicę przed Niemcami razem z tysiącami innych Polaków. "Państwo" Ci je dało. A teraz gdy przyszli odebrać swoją własność nie dość, że im nie chcesz jej oddać to jeszcze żądasz zapłaty z pomoc, którą nie ty im udzielałeś ale inni sąsiedzi. 3. Ty zawężasz nie ja rozszerzam. Dzielisz obywateli Polski, Polaków - na Polaków "Prawdziwych" i Żydów. Jednym chcesz(?) oddać mienie innym nie. W dodatku na podstawie nie wiadomo jakich przesłanek twierdzisz, że są "wrogą antypolską nacją". Jasne - jak się jeździ kradzionym samochodem to jego prawowity właściciel zawsze będzie Twoim wrogiem. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Jestes komunistycznym betonem, Maaac. 20.09.07, 09:10 Tak, wiem, juz wielkrotnie Ci o tym mowilem, ale znowu przyszedl czas. To co Ty tu wypisujesz, potwierdza teze, ze wiekszosc fanow lewicy ma "usterki" w dziale logicznym i podaza na przod z czerwonymi klapkami na oczach. Ciagle wypisujesz jakies kosmiczne bzdury, ze jestes za ukaraniem kazdago przestepcy, ale jednoczesnie jestes za tym, zeby wcale nie dochodzic prawdy. Notorycznie powielasz najwiekszy chyba w cywilozowanej Europie propagandowy belkot o tym, jak to lustracja narusza godnosc uczciwych ludzi, nie mogac tej tezy od wielu miesiecy wyjasnic. Udajesz nawet, ze nie wiesz, ze reszta Europy po przewrocie sie lustrowala i nigdzie nie bylo oporu. Lykasz bezkrytycznie, jak mlody pelikan kazdy artykul GW i natychmiast przyjmujesz go jako swoja ideologie. Jak udowadnia Ci sie bledy logiczne, zaczynasz jak dziecko rzucac starymi cytatami. Podsumowujac i reasumujac: jestes przeciwny karaniu przestepcow. Przynajmniej 100 razy napisales to na forum. Jestes przeciwny nawet sciganiu najwiekszych zbrodni komunistycznych i korupcji. Jestes albo hipokryta, albo zwyczajnie nie Polakiem. Zydzi nie uciekali z Polski przed Niemcami, tylko do Polski uciekli. Dopiero pozniej uciekali przed wymiarem sprawiedliwosci za swoje przestepstwa komunistycdzne i setki mordow na Polakach. Izrael zbrodniarzy nie wydal, bo uznaje to za akt antysemityzmu, ale ich wnukom nakazuje oddac mienie, ktorego ich dziadkowie sie zrzekli dobrowolnie, opuszczajac Polske. Cala reszta, tych ktorzy poniesli szkody przez hitlerowski faszyzm, zostala sowicie odszkodowana i wynagrodzona przez Niemcy. Za te pieniadze mogli (a nawet powinni wowczas) przyjechac tutaj i odkupic swoje domy i mieszkania. Kase przehulali, a teraz chca ponownego odszkodowania od Polski. Nie ma tez najmniejszego powodu, zeby ta wiecznie konfabulujaca i falszywa nacje, ktora nas ma za zwierzeta, wpuszczac do Polski i pozwolic im sie ponownie bogacic kosztem Polakow. To lepiej juz wpuszczac uchodzcow Palestynskich, ktorzy od lat sa faszyzowani przez Izrael- najwiekszego agresora w najnowszej historii swiata. Dostali czego chcieli- swoje panstwo, wiec niech tam siedza. Polska na Izrael wydala juz miliardy, a slowa podziekowania nie uslyszala. W podziecie za to wychowali dwa pokolenia ludzi, ktorzy maja zakodowana nienawisc do Polakow. Nie zycze sobie w moim kraju bydla, ktore nie korzysta z toalety podczas zalatwiania potrzeb fizjologicznych. Zydom nie nalezy sie nic. Caly swiat zadoscuczynil im za ich krzywdy podczas wojny. Zreszta nadal to robimy. Placimy na szerzenie syjonizmu, ktory jest gorszy od kazdego terroru. Rabi Friedman ma racje. Antysemityzmowi sa winni sami zydzi. Swoja permanentna pasozytnicza i glosna postawa. Jak rowniez dzialanoscia na wzor Michnika, ktora zwalcza w Polsce Polskie obyczaje i Polski katolicyzm. Zwalcza w Polsce Polakow. Zaszkodzil tym Zydom. Powinien o tym wiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk To beton roszczeniowy jak większośc jego rodaków 21.09.07, 08:11 tchórzliwie ukrywa swą przynaleznośc cywilizacyjną ale jego geszefciarska "argumentacja" zdradza dosyć wyraziście ... . ZA wojnę wywołana przez Niemców oraz powstałe w jej wyniku (czy też w wyniku długofalowych jej skutków) przekształcenia własnosciowe chce kasy po raz kolejny - tym razem od kraju najbradziej poszkodowanego ,który nie dostał ani grosza odszkodowań . Godne najwyzszej pogardy oraz jednoznacznej oceny ... . Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 09:12 Rozumiem to Hitler jest winny temu że po wojnie komuniści odbierali prywatnym włascicielom majątki i dawali biednym, czyli państwu, czyli sobie? W porządku. Gdyby nie Hitler szansa dorwania się ich do władzy oscylowała koło zera. Jednak majątek nie Hitler ludziom zabrał ani komuniści sobie do kieszeni. Ten majątek dalej jest "państwowy" albo przez państwo ludziom za żywą gotówkę sprzedany. Obrona tej kradziezy jest obroną złodziejstwa i nic zwalanie na Hitlera i Niemców nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 09:22 Nawet do pana macy trafiło to iz okupacja sowiecka to jeden z długofalowych skutków wojny . A moze trafi do niego takze iz nie za bardzo w porządku byłoby gdyby za owe skutki płacili ci co byli najbardziej poszkodwani i nie dostali grosza odskzodowań a w zamierzeniach geszefciarzy płacic mieliby tym co robiąc na wojnie geszeft kilkukrontnie zagarneli odszkodowania nalezne Polsce ... . A moze przy okazji dowie się takze iz lichwiarze uzaleznili pozyczki od wypłaty odskzodowań tylko dla Zydów juz w czasach PRLu . Tak na marginesie - za ową lichwe w którą wpakował się nielegalny rząd komunistyczny (większośc tych pożyczek została zmarnotrawiona)- dzis my płacimy plus odsteki i odsetki od odsetek ... . Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 09:30 Zrozum wreszcie Maaac, ze jestes hipokryta do potegi. TY WYBACZYLES WINY KOMUNISTOM. Zyjesz gruba kreska. Nie ma winnych- nie ofiar. Jezeli Polska ma splacac dlugi za przestepstwa komunistow, to musi miec mozliwosc ukarania winnych. Nie zyczysz sobie, zeby zadoscuczynic ofiarom komunizmu w Polsce, bo jestes przeciwny obieraniu ogromnych rent komunistycznym przestepcom, a w zamian za to daniu tegoz dzialaczom solidarnosciowym, ktorzy do dzis zyja w nedzy, choc walczyli o wolna Polske. Dlaczego w takim razie wymagasz, zeby zadoscuczyniono ofiarom komunizmu w Izraelu? I Ty wmawiasz wszystkim, ze wypowiadasz sie tutaj z pozycji Polaka :-))) Zenujace... Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 10:50 remekk napisał: > chce kasy po raz kolejny - tym razem od kraju najbradziej > poszkodowanego Znowu mijasz się z prawdą. Nikt tym razem nie chce kasy od Rosji. Masz kłopot z weryfikacją faktów i krótką pamięć. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 11:00 Rosja zagarneła pół Europy , ze o Mandżurii , Kurylach , Sachalinie nie wspomnę , Rosji nie wycieto elit , Rosja i przed wojna miała dziadowski system . Ty kolezko na ryja masz jakis kłopot . A moze ze zwykłej głupoty próbujesz "rozmyć" temacik ... . A co do kasy - to hieny nie "żądają" nie tylk od od Ruskich ale takze od Ukrainy, Białorusi czy Litwy . To tak pod rozwage tych , którym wyadje się iz hieny sa tak potęzne ,ze lepiej siedziec cicho i obserwowac jak nas okradają i opluwaja ... . Odpowiedz Link Zgłoś
radionaryja Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 11:40 Otrzyj pianę z ust, bo już oczy i ewentualny mózg ci zalewa. Uważaj przy wysysaniu swoich bzdurnych tez. O nieszczęscie tak łatwo. Jeszcze go sobie odgryziesz i ludzie sobie pomyślą żeś, o zgrozo, obrzezany. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: To beton roszczeniowy jak większośc jego roda 21.09.07, 13:23 Cóz za "wyjatkowa" wizja . Czy ty na pewno Ruski czy raczej koszerny Ja "stawiam" na to drugie - takie "wybrane" wizje to bardziej pasuje do pejsaczy niz do Ruskich ... . Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:04 Natomiast społeczeństwa europejskie były przeciwne tej wojnie i postrzegały Izrael jako zagrożenie dla światowego pokoju. Niemcy, Francja i wiele innych państw europejskich, nie wysłały swych wojsk do Iraku. Wojna się nie kończy. Bin Laden straszy świat dalszymi atakami i mordami. To wszystko oduczyło mnie jakichkolwiek sentymentów do Izraela. Polscy Żydzi z Izraela niech wracają do Polski, innych Żydów nie chcę tu widzieć, nawet jako gości. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:09 Nie chcę w moim kraju ani Opus dei, ani Żydomasonerii, ani żadnych dziwnych zakonów. To nasz kraj, nie kolonia Watykanu, czy Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:13 > Nie chcę w moim kraju ani Opus dei, ani Żydomasonerii, ani żadnych > dziwnych zakonów. To nasz kraj, nie kolonia Watykanu, czy Izraela. Hmmm. Co powiesz o Czeczenach? Też won do domu? A tacy Wietnamczycy i Koreańczycy? Nikt tak naprawde nie wie co się dzieje w ich środowisku więc też won do domu? A Murzyni? A..... Czy to przypadkiem nie objaw ksenofobii czyli strachem przed obcymi? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:21 Nie widzi Pan, że ja nie mówię o narodach samych w sobie, ale o różnych sekciarskich organizacjach próbujących rozwijać wpływy obcych państw w naszej ojczyźnie? Gangami wietnamskimi, ukraińskimi i murzyńskimi zajmuje się policja, a dziwne loże i sekty działają w podobny sposób, jak "przestępcy w białych kołnierzykach". Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 06:34 Przepraszam pisała Pani o czyiś "koloniach". Dobra zmieńmy zagadnienie - rozumiem że jest zgoda na emigrantów ale nie ma zgody na ich stowarzyszanie się bo istnieje ryzyko że ich stowarzyszenie będzie działać na rzecz kraju ich pochodzenia? Zakładam dalej że nie łamią polskiego prawa bo wtedy sprawa jest jednoznaczna - każda organizacja łamiąca prawo ma być rozwiązana. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 15:38 Masoneria czy OD to nie są przecież organizacje emigrantów, coś Pan pomieszał... Celowo czy przypadkowo? Pisałam tylko, że nie życzę sobie archaicznych, podejrzanych sekt. Co do emigracji: Polacy w Izraelu (wypędzeni w 1968) to nasi rodacy. Mają pełne prawo powrotu. Ale jeśli ktoś wyjechał do Palestyny przed 1939, to niech tam siedzi, Polska nie jest jego ojczyzną; to samo tyczy się dobrowolnej emigracji do Izraela, Żydów z Ameryki i innych. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 15:56 > Masoneria czy OD to nie są przecież organizacje emigrantów, coś > Pan pomieszał... > Celowo czy przypadkowo? > Pisałam tylko, że nie życzę sobie archaicznych, podejrzanych sekt. Pisała Pani o powiązaniach tych organizacji z innymi krajami. (...)Nie chcę w moim kraju ani Opus dei, ani Żydomasonerii, ani żadnych dziwnych zakonów. To nasz kraj, nie kolonia Watykanu, czy Izraela. (...) i w odpowiedzi na moje stwierdzenie: (...)Czy nie jest oczywiste że żydowska organizacja będzie "jakoś" działała na rzecz żydowskich interesów? Byle te działania nie były sprzeczne z polskimi.(...) Więc wynikało wg. mnie wprost, że nie życzy sobie Pani związków osób mieszkających w Polsce z jakimikolwiek innymi krajami. Jezeli jest pani przeciwna "archaicznym, podejrzanym sektom" to zupełnie nie na miejscu była mowa o kolonii Watykanu czy Izraela. Teraz wyglada na to, że w inny sposób zrzeszania się Żydów w Polsce Pani nie przeszkadza, a za tym idące naturalne związki tych stowarzyszeń z Izraelem (tak jak naturalnym jest że zwiazek Polaków na Litwie "współpracuje" z polskim rządem). Miło było by Pani zdefiniowała co Pani rozumie przez "archaiczne, podejrzane sekty" > Co do emigracji: Polacy w Izraelu (wypędzeni w 1968) to nasi > rodacy. Mają pełne prawo powrotu. Ale jeśli ktoś wyjechał do > Palestyny przed 1939, to niech tam siedzi, Polska nie jest jego > ojczyzną; to samo tyczy się dobrowolnej emigracji > do Izraela, Żydów z Ameryki i innych. Ok czy z tego ma wynikać, że do Polski maja prawo przyjeżdżać na przykład w celu osiedlenia tylko osoby dla których "Polska jest ojczyzną"? Bo staje to w sprzeczności wobec braku Pani obiekcji dotyczących osiedlania się w Polsce innych emigrantów. czy zakaz ten dotyczy wyłącznie Żydów? A może miała Pani pisząc to cos innego na myśli? Np prawo do jakiś roszczeń prawnych względem Polski? Np odzyskania polskiego obywatelstwa? Tu bym się zgodził w pełni - wyjeżdżając z własnej woli dobrowolnie z niego zrezygnowali. Co do prawa spadkowego jednak uwazam że nalezy ich traktowac na równi z obywatelami innych państw, roszczącymi sobie prawo do spadku po krewnych żyjacych w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 17:55 Na marginesie: ile Pan ma kamienic do odzyskania :) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 05:34 Na marginesie. Ile ma Pani po żydowskich kamienic kupionych za grosze od komuchów? No i widze że wracamy do normalnych przepychanek słownych. Czyżby znów Pani zauważyła że zaczyna kiepsko wychodzić? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 16:02 Mam księgę wieczystą na swoje kamienice. Dlaczego miałabym teraz je komuś oddawać? W końcu za darmo ich nie dostałam. Zainwestowałam również w ich remont. Nikomu ich nie oddam. Chyba ze policja mnie wywlecze na ulecę. P.S. Nie wiem czemu miałabym "kiepsko wychodzić"? Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 16:48 > Mam księgę wieczystą na swoje kamienice. Dlaczego miałabym teraz > je komuś oddawać? W końcu za darmo ich nie dostałam. > Zainwestowałam również w ich remont. > Nikomu ich nie oddam. Chyba ze policja mnie wywlecze na ulecę. Czy wie Pani jak się nazywa osoba kupująca kradzione mienie? Czy przeprowadzenie remontu w ukradzionym samochodzie czyni Panią jego właścicielem? A tak poważniej. Jeżeli ktoś kupił w dobrej wierze kradziony przedmiot musi go zwrócić prawowitemu właścicielowi, ma jednak święte prawo rządać od złodzieja oddania mu zapłaconych pieniędzy w tym wypadku od Państwa (nie tylko pieniędzy zapłąconych, ale i wkładu na remont z odszkodowania za oszukanie). W takiej sytuacji jak jest obecnie faktycznie może dojść do ugody pomiędzy aktualnym właścicielem/złodziejem-państwem/prawowitym właścicielem. Trudno oczekiwać by osoby obecnie mające tytuł prawny do nieruchomości je oddawały - jest to jednak odstępstwo od reguły ze względu powiedzmy na "wyższe dobro". Problem tylko wg. jakiej wyceny powinien dostawać te odszkodowania. Tu jest problem - bo powinno to odpowiadać wartości nieruchomości z 1945 roku w przeliczeniu na obecne ceny. Jeśli dom był wtedy ruiną to powinien dostać pieniądze za ruinę - za zniszczenie wszakże nie Polska odpowiada. Jeśli był w doskonałym stanie, a popadł w ruinę przez niedbałość PRLowskich władz o "cudze" budynki, powinien dostać jak za dobry. Tylko kto dziś będzie dochodził jak w 1945 r. wygladała ta kamienica? Trzeba było by więc wymyśleć jakiś "średni" system. Pytanie jaki. Itd. itp. To było by wtedy naprawde realizacja sprawiedliwości. Możliwy byłby też drugi wariant - PRL ukradł, ale RP NIKOMU NIC nie zwraca. Może nie było by to sprawiedliwe względem ludzi ale łatwiejsze do przyjęcia bo przynajmniej było by poszanowaniem równości obywateli i osób prawnych. Tego jednak nie zrobiono i doszło do takiej paranoicznej sytuacji np w Łodzi (pisze z pamięci nie potrafie tego potwierdzić, a sprawa sprzed dobrych kilku lat) dwie rodziny fabrykantów Grohman i Scheibler jedna odzyskiwała coś bo żyła dobrze z obecną wtedy władzą, a drudzy nie "podlizujący się jej" nic nie dostawali. Jeśli to ma być "sprawiedliwość" to ja dziękuje. > P.S. > Nie wiem czemu miałabym "kiepsko wychodzić"? Też nie wiem dla czego Pani "kiepsko wychodzi". Ale najwyraźniej zabrakło Pani argumentów na bronienie swojej postawy bo zmieniła Pani temat. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 17:32 A co sie stało z ludźmi z kamienicy Grohmanna? Wyrzuceni? Płacą wysokie czynsze? Dostali wysokie odszkodowania? Czy kamienica była niezamieszkała? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 17:35 korekta: "niezamieszkana" Tamten temat będę kontynuować później, jeśli to panu nie przeszkadza. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 17:47 1. Wiem tylko, że jeden odzyskiwał drugi nie. Szczegółów co i jak niestety nie pamiętam. Nie było to dla mnie ważne. 2. Rozumiem Pani troskę o lokatorów. Właściciel kamienicy też - ze względów humanitarnych, chrześcijańskich czy jak je tam nazwać powinien troszczyć się o lokatorów. Jest jednak pewna granica tej troski. Właściciel NIE jest instytucją charytatywną z dużymi ekstra datkami z zewnątrz, pozwalającymi mu utrzymać nieruchomość w odpowiednim stanie technicznym, przy niskich czynszach. Jeżeli kamienica wymaga remontu to ktoś musi za ten remont zapłacić. Tym kimś jest ktoś kto z niej korzysta - czyli jakby tu nie patrzeć lokatorzy - czy będą płacić bezpośrednio jako wspólnota lokatorska - czyli "właściciela zbiorowego" czy przez właściciela nieważne. Oni muszą zapłacić bo tam mieszkają. 3. Jak kamienicznik ma twarde serce - bo nic go do łagodności nie zmusza poza sumieniem, problem lokatorów jest problemem Państwa. Jak zostali wyrzuceni, horendalnie podniesiono im czynsze, nie dostali odszkodowań za "paserstwo" czyli "wykup" "swojego" mieszkania od RP prawnego następcy państwa złodzieja PRL, to muszą to rozstrzygać sądownie z Państwem. Właściciel, który odzyskał swoją własność nie jest stroną w tym sporze. Nie on im sprzedawał, nie on im dawał mieszkania za czynsz poniżej kwoty potrzebnej na utrzymywanie budynku w odpowiednim stanie technicznym. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:11 Społeczeństwa europejskie były tez przeciwko wojnie z Niemcami hitlerowskimi. Proponuję przypomnieć sobie hasło z Monachium o "uratowaniu pokoju". Francja w dodatku ma zbyt silne powiazania z krajami arabskimi i spory "desant" arabów z islamistami włącznie w swoim kraju. Dodatkowo jeśli chodzi o Irak robili - zresztą Niemcy też z nimi rózne biznesy. Zresztą co ta wojna ma wspólnego z Izraelem jakoś nikt nie potrafi udowodnić, tak jak do tej pory szukam "ropociągu przez Afganistan". Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 18:29 Każda amerykańska wojna na Bliskim Wschodzie jest mniej lub bardziej w interesie Izraela. Jakikolwiek kraj osłabiony przez wojnę i podporządkowany USA, nie stanowi już zagrożenia dla Izraela. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 06:36 > Każda amerykańska wojna na Bliskim Wschodzie jest mniej lub bardziej w interesi > e > Izraela. Jakikolwiek kraj osłabiony przez wojnę i podporządkowany USA, nie > stanowi już zagrożenia dla Izraela. Nie stanowi również zagrożenia dla nas. Ale wojna jako taka będąca destabilizacją sytuacji politycznej nie jest w interesie ani Izraela, ani naszym, ani krajów UE które z tego powodu nie chciały się w nią angażować. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 18:16 Ale to Zydzi rozpetali przelew krwi na bliskim wschodzie. Rozpetaja tez wkrotce trzecia wojne swiatowa, w ktorej padna bomby atomowe. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 20:02 Ok wiem. Żydzi są wszystkiemu winni. Skąd to wynika? Ano z tego że są wszyskiemu winni. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 22:55 I co? Znowu zabraklo argumentow? Podawalem to juz na forum, ale prosze bardzo. Oto co spotyka w Ameryce ludzi, ktorzy odwaza sie werbalnie podniesc reke na Zydow: wiadomosci.onet.pl/1435806,2678,1,1,kioskart.html Druga sprawa, to oczywiscie polecam zaakceptowanie faktow. Czy masz zamiar zaprzeczyc tokowi wydarzen na bliskim wschodzie? Jak Ameryka rzuci sie na Iran, to chyba juz nikt na swiecie nie bedzie mial watpliwosci co do tego, kto za tym stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 22:57 Lekture tego watku rowniez polecam: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=69299448 Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 21.09.07, 09:07 Jak zaatakują Korę Płn czy Chaveza to też nie będzie wątpliwości? Po prostu stwierdziłem, że pewne osoby są pozbawione możliwości wątpienia w co kolwiek (przy najmniej w zakresie określonego tematu jak sobie coś do głowy wbiją) i od pewnego momentu dyskusja z takim osobnikiem wydaje się bezcelowa. Zwłaszcza jak ten ktoś sięga po argumenty, że to prawda "bo ktoś to powiedział". Równie dobrze mogę uprcie twierdzić, że ziemia jest płaska i dac linka do wypowiedzi kogoś kto tak samo twierdzi jako dowód że mam racje. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 21.09.07, 09:35 Nie osmieszaj sie :-))) Korea nie jest zagrozeniem dla Izraela, wiec nie bedzie zaatakowana. Po co te nedzne gierki slowne. Dobrze wiesz, ze suche fakty (bez otoczki wielu prawd) potwierdzaja to co mowie- Izrael jest agresorem i faszysta bliskiego wschodu. To ciekawe, ze nie jest Ci glupio zaprzeczyc istnieniu lobby zydowskiego w Ameryce. Przeciez tam istnieje oficjalnie i legalnie takie lobby. No ale przeciez nie bebe podawal linkow z dowodami, bo "kazdy mogl tak napisac" :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 21.09.07, 10:09 A Afganistan był zagrożeniem dla Izraela? A może Serbia? A Grenada, Panama, Mogadisz? A sięgając dalej w głąb historii Korea i Wietnam? Skąd więc pomysł że wyłącznie lobby żydowskie kieruje polityką USA? Oczywiście że ono istnieje, nie da się temu zaprzeczyć tak samo jak jego wpływom, tyle że co niektórzy mają tendencję do demonizowania tych wpływów, tak samo jak inni wpływów lobby producentów broni czy też producentów ropy naftowej. Trzeba też dodać że prócz lobby żydowskiego istnieją tez lobby innych narodowości z polskim włącznie dzięki aktywności, którego miedzy innymi udało się nam uzyskać członkowstwo w NATO. > Dobrze wiesz, ze suche fakty (bez otoczki wielu prawd) > potwierdzaja to co mowie- Izrael jest agresorem i faszysta > bliskiego wschodu. Suche fakty jedynie potwierdzają że Izrael jest najabrdziej demokratycznym z państw tego regionu, faktycznie do władzy czasami tam dochodzą ludzie o skłonnościach faszyzujacych, ataki są obustronne z tym że to nie Izrael głosi program zniszczenia państw Arabskich, a jest wręcz na opak. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 22.09.07, 11:40 Oczywiscie, ze nie wszystko bez reszty co robi USA jest sprawka Zydow. Bez przesady. Jestem zdrowy na umysle i takie teorie odrzucilbym nawet, gdyby trabil o tym sam Izrael. Wplyw Zydow jest jednak duzo wiekszy niz innych lobby, bo maja chore ambicje, ktore kieruja bezposrednio w polityke krajow, w ktorych zyja. To samo robia w Polsce. To zupelnie inny rodzaj lobbowania niz reszty mniejszosci. Skrytozercza konfabulacja i knowania w kazdej dziedzinie u samych szczytow. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 22.09.07, 15:31 > Oczywiscie, ze nie wszystko bez reszty co robi USA jest sprawka > Zydow. Bez przesady. Jestem zdrowy na umysle i takie teorie > odrzucilbym nawet, gdyby trabil o tym sam Izrael. Cieszę się, że co do tego możemy się zgodzić. Sprawa jak zwykle rozbija się o szczegóły. Zamiast uczciwie powiedzieć że na daną decyzję wpłynęło dużo różnych czynników w tym tez oczywiście potencjalny czynnik lobby żydowskiego sporo osób jak się im jakaś decyzja nie podoba to mówi -> "to Żydzi ich do tego zmusili". Niestety brak w tym momencie zwykle klucza na jakiej podstawie tak sądzą. O ile dla ciebie może nonsensownym się wydawać, że za atakiem na Serbię stało przysłowiowe "lobby żydowskie", Serb "którego Żydzi nie lubią", bo tak się chyba według "prawicawej" "poprawności politycznej" nazywa antysemitę, powie że to wina pejsatych. > Wplyw Zydow jest jednak duzo wiekszy niz innych lobby, bo maja > chore ambicje, ktore kieruja bezposrednio w polityke krajow, w > ktorych zyja. > To samo robia w Polsce. > To zupelnie inny rodzaj lobbowania niz reszty mniejszosci. > Skrytozercza konfabulacja i knowania w kazdej dziedzinie u samych > szczytow. No i tu poszalałeś jak zwykle. Ciekawe jakie masz na to dowody? Nie prościej uznać że Żydzi faktycznie mogą silniej lobbować bo są zwykle bardziej jednomyślni (nie to co Polacy - gdzie ich dwóch to trzy opinie) i mają dobre zaplecze finansowe. Prościej, oczywiściej i bez dorabiania im niewiedomo jakich potwornych cech charakteru. Czy ty wogole w życiu jakiegoś Żyda poznałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 24.09.07, 11:18 Ku.. Maaac, dajze juz spokoj z ukrytymi zarzutami o bezmozgi, slepy antysemityzm! Musisz utrzymywac swoje posty w takim tonie? Oczywiscie, ze znam Zyda. Kilku. Rozmawiam rowniez z nimi na temat polityki Izraela. Pisalem juz tu na forum, ze moj wujek (Polak) chajtnal sie z Zydowka. Ich malzenstwo lekkie nie bylo, bo on nie przyjal judaizmu, a jej rodzice wiele lat byli szykanowani za to, ze wydali corke za niezyda i nie uznali jej za martwa i nie urzadzili jej po tym pogrzebu. Bo takie sa obrzadki nawet dla mniej religijnych Zydow. Wracajac do meritum- nie rob ze mnie zydozercy. Nigdy nie skrzywdzilbym bym Zyda, ani nie pozwolilbym zeby ktos to zrobil w mojej obecnosci. Nigdy nie obrazilbym Zyda ze wzgledu na jego pochodzenie, ani nie pozwolilbym obrazac go w moim towarzystwie. Nie jestem zwolennikiem zmiecenia Izraela z mapy swiata. Nie sympatyzuje z faszyzmem. Staram sie nawet nie robic przykrosci Zydom rozmawiajac o ich polityce. Polityka. O tym caly czas dyskutujemy na forum. Zrozum, ze nie nienawidze Zydow. Mam powazne objekcje co do ich Izraelskiej i syjonistycznej polityki poza granicami Izraela. Czy to wystarczy, abys przestal robic aluzje? Czy jednak jest to konieczne, zeby przeciwnika polityki Izraela okrzykiwac antysemita? Czytasz to co pisze? Konkretne zarzuty? Moze dla odmiany poczytaj sobie Dane: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=902&w=69477275 Kompletnie oderwana od rzeczywistosci kobieta. Albo nie ma pojecia o dzialaniach swojego panstwa, albo udaje. Nawet nie zaczynam z nia dyskusji, bo boje sie, ze w nerwach cos palne i zrobie jej przykrosc. A to nie do niej mam pretensje. Jest zwyklym obywatelem Izraela. Powiem wiecej- jesli mieszka w Izraelu, to martwie sie o nia w przypadku jesli mialby okazac sie prawda przepowiadany atak Iranu na Izrael. Tak samo martwie sie o nia, jak i martwilbym sie o Iranczykow, Polakow, Czechow czy Czeczenow. Mimo wszystko, obstaje przy tym wszystkim co napisalem wczesniej na forum na temat syjonskiego politykowania. Nic nie zmieni mojego zdania na temat dzialalnosci Michnika w Polsce. Jego bezczelnego zwalczania Polskosci. Ku.. nerwy mi siadaja jak robi sie ze mnie rasiste. Musze chyba znowu odpoczac od dyskusji z Toba. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Zapomnialem dodac 24.09.07, 12:16 Tylko i wylacznie lobby Zydowskie zawsze siega do najwyzszych organow w panstwach, ktore zamieszkuje. Zadne inne lobby nie maja nawet takich ambicji. Zydzi siegaja po najwyzsza wladze. Najgorsze chyba jest to, ze zginelo juz setki tysiecy ludzi na wojnach prowadzonych w imie Izraela. Ameryka zrobila to swoim rodakom. Nie chce tego w Polsce. Niech sobie tu zyja tak jak wszystkie inne mniejszosci i oby ich nic przykrego w Polsce nie spotkalo. Nie zycze sobie jedynie, zeby wladze na moim krajem sprawowala mniejszosc. W dodatku mniejszosc narodowa- jak sam mowisz- tak zgrana i zzyta ze swoja ojczyzna. Nie,nie z Polska- z Izraelem. Wskaz mi kraj w Europie, ktory pozwolilby na cos takiego. Nie jestem katolikiem, mimo to nie zycze sobie, zeby w moim kraju, gdzie 90 % ludnosci to katolicy- ktos ich zwalczal ze wzgledu na ich wiare. (vide Michnikowe gadziny typu "mamo, pojde do piekla jak nie dostane szostki z religii?" (czy jak to tam szlo) i inne potworki antykatolickie) Tu pytanie- skad u Ciebie takie szerokopojete zrozumienie dla judaizmu, a taka niechec do katolicyzmu? Albo jest sie za wolnoscia wyznaniowa, albo wcale. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Zapomnialem dodac 24.09.07, 15:31 Masz rację w tym, że Żydzi w Polsce często zwalczają katolików. Ale pisałeś, że zameldowany jesteś w Niemczech, pochodzenie masz w połowie niemieckie, a więc Polska nie jest, tak jakby, Twoim krajem. Czemu Cię to obchodzi? Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Zapomnialem dodac 25.09.07, 10:35 moon5 napisała: > Masz rację w tym, że Żydzi w Polsce często zwalczają katolików. Ale pisałeś, że > zameldowany jesteś w Niemczech, pochodzenie masz w połowie niemieckie, a więc > Polska nie jest, tak jakby, Twoim krajem. Czemu Cię to obchodzi? Moon :-) Bo kocham Polske :-) Przeciez pisalem juz niejednokrotnie, ze czuje sie Polakiem. Wieszosc dziecinstwa spedzilem tutaj i Polska zawsze bedzie moja ojczyzna. Moje cale zycie to wieczne przeprowadzki Polska-Niemcy. Nawet teraz. Praca zawodowa rowniez zmiazana jest z Polska, wiec rowniez z czestymi przyjazdami tutaj. Nie wykluczamy tez, z malzonka, ze na starosc osiadziemy w Polsce. Dlatego martwia mnie losy Polski, a i ciesza jej postepy. Nawet tak drobne jak naprawa kazdego metra drogi :-) Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zapomnialem dodac 24.09.07, 16:13 Ok poprzedni post mi sie podobał. W tym znów wracasz do tej samej tonacji. > Tylko i wylacznie lobby Zydowskie zawsze siega do najwyzszych > organow w panstwach, ktore zamieszkuje. Zadne inne lobby nie maja > nawet takich ambicji. Zydzi siegaja po najwyzsza wladze. A niby skąd takie wnioski? Czy przedstawiciel innej mniejszości narodowej/wyznaniowej nie był nigdy członkiem rządu innego kraju niż swój teoretycznie "ojczysty"? Dla czego tak "wyróżniasz" akurat Żydów? > Najgorsze chyba jest to, ze zginelo juz setki tysiecy ludzi na > wojnach prowadzonych w imie Izraela. Ameryka zrobila to swoim > rodakom. Wydawało mi się, że już ustalilismy, że nie są one prowadzone "w imię Izraela". Może i Izrael ma swój interes w ich prowadzeniu ale żeby można było tak jak Ty twierdzić musiałbyś udowodnić, że wyłacznie, albo w conajmniej przeważającej mierze zostały one rozpoczęte w interesie tego kraju. > Nie chce tego w Polsce. Niech sobie tu zyja tak jak wszystkie inne > mniejszosci i oby ich nic przykrego w Polsce nie spotkalo. Nie > zycze sobie jedynie, zeby wladze na moim krajem sprawowala > mniejszosc. W dodatku mniejszosc narodowa- jak sam mowisz- tak > zgrana i zzyta ze swoja ojczyzna. Nie,nie z Polska- z Izraelem. A niby dla czego nie? Zwłaszcza że bynajmnniej nie chodzi o "przejęcie władzy" tylko współuczestnictwo w niej? Czy narodowość/wyznanie powinno być decydującym kryterium czy jednak tym kryterium nie powinno być wyłącznie kompetencja i praca dla dobra kraju? Pamietasz Narutowicza dla czego zginął? > Wskaz mi kraj w Europie, ktory pozwolilby na cos takiego. Kim jest prezydent Francji? Kto był jego przodkami? Stanowi to jakiś problem? A były prezydent słowacji Rudolf Schuster? > Nie jestem katolikiem, mimo to nie zycze sobie, zeby w moim kraju, > gdzie 90 % ludnosci to katolicy- ktos ich zwalczal ze wzgledu na > ich wiare. (vide Michnikowe gadziny typu "mamo, pojde do piekla > jak nie dostane szostki z religii?" (czy jak to tam szlo) i inne > potworki antykatolickie) Nie rozumiem dla czego krytyka klerykalizmu, który ma niewiele wspólnego z katolicyzmem, a jest jedynie jego deformacją uważasz za krytyke Kościoła? Czy pisanie o jednym ksiedzu pedofilu i 10 pobożnie pracujacych dla dobra swojej parafii to tez antykatolicyzm? Czy to wina GW że jej przeciwnicy widza tylko te artykuły w których pietnuje wypaczenia? Może nie jest to proporcja 1:10 może pisze się więcej o tych "złych", ale tak samo się pisze i o zwykłych ludziach. > Tu pytanie- skad u Ciebie takie szerokopojete zrozumienie dla > judaizmu, a taka niechec do katolicyzmu? Albo jest sie za > wolnoscia wyznaniowa, albo wcale. A skąd taki pomysł? Nie mam nic przeciwko jakiemukolwiek wyznaniu o ile nie chce wymuszać na mnie swoich zachowań. Faktycznie nie podoba mi się religia w szkole. Jednak dokładnie tak samo protestowałbym przeciwko religii judaistycznej, muzułmańskiej, hinduistycznej, mormońskiej itd. itp. gdy by moje dziecko było zmuszane na nie uczęszczać wbrew mojej i swojej woli. Jednak żyjemy w Polsce i to ludzie mieniący się Katolikami (ze względu na to że stanowią 90% populacji), stanowią problem dla mniejszości. W Szwecji bym pewnie głównie narzekał na Luteran, w Szwajcarii na Kalwinistów, w Albanii na Muzułman, w Grecji na Prawosławnych. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Zapomnialem dodac 25.09.07, 10:55 maaac napisał: > > Tylko i wylacznie lobby Zydowskie zawsze siega do najwyzszych > > organow w panstwach, ktore zamieszkuje. Zadne inne lobby nie maja > > nawet takich ambicji. Zydzi siegaja po najwyzsza wladze. > A niby skąd takie wnioski? Czy przedstawiciel innej mniejszości > narodowej/wyznaniowej nie był nigdy członkiem rządu innego kraju niż > swój teoretycznie "ojczysty"? Dla czego tak "wyróżniasz" akurat > Żydów? Wielokrotnie o tym pisalem. Dlatego, ze probuja na sile dopasowac kraje do swoich potrzeb i upodoban. Nie integruja sie jak inne mniejszosci, ale siegaja po wladze po to, zeby prowadzic proizraelska polityke. Inne mniejszosci dbaja o swoje interesy zdecydowanie mniej agresywnie i z szacunkiem dla kraju, w ktorym przebywaja. > > > Najgorsze chyba jest to, ze zginelo juz setki tysiecy ludzi na > > wojnach prowadzonych w imie Izraela. Ameryka zrobila to swoim > > rodakom. > Wydawało mi się, że już ustalilismy, że nie są one prowadzone "w > imię Izraela". Może i Izrael ma swój interes w ich prowadzeniu ale > żeby można było tak jak Ty twierdzić musiałbyś udowodnić, że > wyłacznie, albo w conajmniej przeważającej mierze zostały one > rozpoczęte w interesie tego kraju. Nie przypominam sobie, abysmy cos takiego ustalali. Nie zgodziles sie z moja opinia- ot co. Udowadniac tez nie mam zamiaru, ani Cie przekonywac. Rownie dobrze moglbym probowac postawic na nowo nur berlinski- skutek dzialania bylby identyczny. Istnieje taka teoria i ja sie z nia zgadzam. Bez wzgledu na to, czy napisal to jakis autorytet moralny w popularnym czasopismie, czy 7-latek kreda na szkolnym podworku w Mozambiku. > > > Nie chce tego w Polsce. Niech sobie tu zyja tak jak wszystkie inne > > mniejszosci i oby ich nic przykrego w Polsce nie spotkalo. Nie > > zycze sobie jedynie, zeby wladze na moim krajem sprawowala > > mniejszosc. W dodatku mniejszosc narodowa- jak sam mowisz- tak > > zgrana i zzyta ze swoja ojczyzna. Nie,nie z Polska- z Izraelem. > A niby dla czego nie? Zwłaszcza że bynajmnniej nie chodzi > o "przejęcie władzy" tylko współuczestnictwo w niej? Czy > narodowość/wyznanie powinno być decydującym kryterium czy jednak tym > kryterium nie powinno być wyłącznie kompetencja i praca dla dobra > kraju? Pamietasz Narutowicza dla czego zginął? Niby dlaczego nie? Dlatego, ze krajem powinni rzadzic ludzie, ktorzy beda dbac o jego dobro i interesy, a nie o interesy kraju, z ktorym sa uczuciowo zwiazani. I bynajmniej nie chodzi tu o czlonkowstwo w rzadzie jako przedstawiciela mniejszosci, ale o panowanie i wladze w kraju. > > > Wskaz mi kraj w Europie, ktory pozwolilby na cos takiego. > Kim jest prezydent Francji? Kto był jego przodkami? Stanowi to jakiś > problem? A były prezydent słowacji Rudolf Schuster? Sarkozy jest zwiazany z Izraelem albo Judaizmem? Nie. Uwaza sie i czuje francuzem. O tym juz dyskutowalismy. Rasowe korzenie nie sa tym samym, co poczucie przynaleznosci o narodowosci. Schuster jest po czesci korzennym Niemcem. Co potwierdza tylko moja teze, ze inne mniejszosci sie integruja. Dokladnie o tym jest troche wyzej w tym samy poscie. > > > Nie jestem katolikiem, mimo to nie zycze sobie, zeby w moim kraju, > > gdzie 90 % ludnosci to katolicy- ktos ich zwalczal ze wzgledu na > > ich wiare. (vide Michnikowe gadziny typu "mamo, pojde do piekla > > jak nie dostane szostki z religii?" (czy jak to tam szlo) i inne > > potworki antykatolickie) > Nie rozumiem dla czego krytyka klerykalizmu, który ma niewiele > wspólnego z katolicyzmem, a jest jedynie jego deformacją uważasz za > krytyke Kościoła? Czy pisanie o jednym ksiedzu pedofilu i 10 > pobożnie pracujacych dla dobra swojej parafii to tez antykatolicyzm? > Czy to wina GW że jej przeciwnicy widza tylko te artykuły w których > pietnuje wypaczenia? Może nie jest to proporcja 1:10 może pisze się > więcej o tych "złych", ale tak samo się pisze i o zwykłych ludziach. > > > Tu pytanie- skad u Ciebie takie szerokopojete zrozumienie dla > > judaizmu, a taka niechec do katolicyzmu? Albo jest sie za > > wolnoscia wyznaniowa, albo wcale. > A skąd taki pomysł? Nie mam nic przeciwko jakiemukolwiek wyznaniu o > ile nie chce wymuszać na mnie swoich zachowań. Faktycznie nie podoba > mi się religia w szkole. Jednak dokładnie tak samo protestowałbym > przeciwko religii judaistycznej, muzułmańskiej, hinduistycznej, > mormońskiej itd. itp. gdy by moje dziecko było zmuszane na nie > uczęszczać wbrew mojej i swojej woli. Jednak żyjemy w Polsce i to > ludzie mieniący się Katolikami (ze względu na to że stanowią 90% > populacji), stanowią problem dla mniejszości. W Szwecji bym pewnie > głównie narzekał na Luteran, w Szwajcarii na Kalwinistów, w Albanii > na Muzułman, w Grecji na Prawosławnych. Niepotrzebnie to wszystko napisales. Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, ze Michnik jest prominentnym Polskim Zydem i to on zabiera sie za zwalczanie wiary Polakow. O ciemnogrodzie jakim bez watpienia jest judaizm w porownaniu z katolicyzmem nie wspomina. Natepny prominentny Polski Zyd- Geremek- permanentnie szkaluje Polske za granicami. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Re: Zapomnialem dodac 25.09.07, 11:45 > Wielokrotnie o tym pisalem. Dlatego, ze probuja na sile dopasowac > kraje do swoich potrzeb i upodoban. Nie integruja sie jak inne > mniejszosci, ale siegaja po wladze po to, zeby prowadzic > proizraelska polityke. Inne mniejszosci dbaja o swoje interesy > zdecydowanie mniej agresywnie i z szacunkiem dla kraju, w ktorym > przebywaja. Tak pisałeś. I ani razu nie potrafiłeś podac na to jakiś konkretnych dowodów. > Nie przypominam sobie, abysmy cos takiego ustalali. Nie zgodziles > sie z moja opinia- ot co. > Udowadniac tez nie mam zamiaru, ani Cie przekonywac. Rownie dobrze > moglbym probowac postawic na nowo nur berlinski- skutek dzialania > bylby identyczny. Istnieje taka teoria i ja sie z nia zgadzam. Bez > wzgledu na to, czy napisal to jakis autorytet moralny w popularnym > czasopismie, czy 7-latek kreda na szkolnym podworku w Mozambiku. Tyle że każda teoria powinna sie opierac na jakiś podstawach. Ta jest wyrazem tylko twojej głębokiej wiary niczego innego. Faktycznie z czymś takim trudno dyskutowac musze to po prostu przyjąć do wiadomości - Ty w to wierzysz. > Niby dlaczego nie? Dlatego, ze krajem powinni rzadzic ludzie, > ktorzy beda dbac o jego dobro i interesy, a nie o interesy kraju, > z ktorym sa uczuciowo zwiazani. I bynajmniej nie chodzi tu o > czlonkowstwo w rzadzie jako przedstawiciela > mniejszosci, ale o panowanie i wladze w kraju. Tyle że nie potrafisz udowodnić ani tego że dbają bardziej o "swój" kraj niż przybraną ojczyznę, ani tego że ktoś jakos panuje nad krajem. Rozumiem że to następna kwestia wiary, z która nie mam co polemizowac? > Sarkozy jest zwiazany z Izraelem albo Judaizmem? Nie. Uwaza sie i > czuje francuzem. O tym juz dyskutowalismy. Rasowe korzenie nie sa > tym samym, co poczucie przynaleznosci o narodowosci. > Schuster jest po czesci korzennym Niemcem. > Co potwierdza tylko moja teze, ze inne mniejszosci sie integruja. > Dokladnie o tym jest troche wyzej w tym samy poscie Ok oni nie a już taki Geremek czy Michnik tak? Co prawda nigdy o tym nie pisali ale ty wiesz lepiej? Też kwestia wiary? I dla czego Sarkozy jednak potrafił się według Ciebie zintegrować skoro twierdzisz, że Żydzi się nie integruja? W dodatku twierdziłeś w poście poprzednim że mniejszości nie powinny "rządzić" w innym kraju. Okazuje się teraz że wystarczy by mieli odpowiednie dla Ciebie poglądy polityczne i już rządzić mogą? Czyli ich "mniejszościowość" jednak nie jest problemem? > Niepotrzebnie to wszystko napisales. Nie w tym rzecz. Rzecz w tym, > ze Michnik jest prominentnym Polskim Zydem i to on zabiera sie za > zwalczanie wiary Polakow. > O ciemnogrodzie jakim bez watpienia jest judaizm w porownaniu z > katolicyzmem nie wspomina. > Natepny prominentny Polski Zyd- Geremek- permanentnie szkaluje > Polske za granicami. Fajnie. Tyle że próbowałem Cię przekonać że twoja teza o szkalowaniu przez Michnika polskich katolików to kłamstwo. Miałem nadzieje że albo ze mną się zgodzisz albo powiesz dla czego się nie zgadzasz. Podasz przykłady. Co napisałeś za to? Znów wyraz głębokiego przekonania że jest tak jak Ty sądzisz. I jak z Tobą polemizować skoro wogóle nie chcesz się odnosić do argumentów ani podawać swoich? Ja zaś uważam że Geremek robi dobra robotę, a Kaczyński (a ostanio tez Kwaśniewski) nas ośmieszają. No i co? Ocena zalezy więc od oceny politycznej, a nie jakiś obiektywnych standardów. Więc cała sprawa niczego nie dowodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
el.es Re: Zapomnialem dodac 25.09.07, 12:16 Odnosze wrazenie, ze najwiekszy problem sprawia Ci przyjecie do wiadomosci tego, ze w cos wierze. Przeciez nie licze na to, ze Cie przekonam, ani Ty ze przekonasz mnie. Ty masz swoje autorytety- ja swoje. Nie musisz wierzyc w to co ja, ale zaakceptowac, ze ja w to wierze. To nie jest kwestia udowadniania, ale wymiany swiatopogladow. Znowu nikomu z nas nie udalo sie przekonac do swoich racji, wiec dyskusje uwazam za zamknieta. W przeciwnym razie musialbym powtarzac to, co pisalem na poczatku. Odpowiedz Link Zgłoś
maaac EOT 27.09.07, 05:54 Ok. Tyle że ja omawiane sprawy, raczej klasyfikuję do spraw wiedzy niż wiary. Tam gdzie jest wiedza można pokazywać fakty i dyskutować o różnych wnioskach, tam gdzie jest wiara nie ma miejsca na dyskusję i nawet bym nie śmiał jej podejmować, bo to bez sensu. Ja ci wierzę, że Ty wierzysz. To mi nie sprawia najmniejszej trudności. Trudność sprawiło jedynie odkrycie, że chodzi o sprawy kategorii wiary nie wiedzy. Mam prośbę - na przyszłość uprzedzaj ludzi gdy jakaś sprawa, o której się wypowiadasz, prócz standardowo powiązanych z religią (bo tu jest oczywistość, że to kwestia wiary nie wiedzy) jest przyjmowana przez ciebie na wiarę i nie podlega dyskusji. Będzie prościej i dla Ciebie, i dla innych. Dziękuje za to szczere wyznanie. Też sprawę uważam za zakończoną. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
elan13 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 22:59 moon5 napisała: > To wcale nie jest takie wesołe...Tu nie chodzi o pomoc koledze z podstawówki, > ale o to, co wyraził szanowny Moisze Smith: > > "nasza loża może działać jako ważny uczestnik w szerokiej gamie zagadnień, > którymi zajmuje się B'nai B'rith oraz szerszymi planami żydowskimi." > > Jakie to są te "szersze plany żydowskie"??? Oni tworzą "szersze plany żydowskie", co sprawi, że inni opracują "totalne rozwiazanie kwestii". III zasada dynamiki Newtona jest w tej materii jak najbardziej aktualna. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 23:43 Zapomniałam co mówiła ta zasada dynamiki. Będzie trzeba poszukać. W oryginale było: "and broader Jewish agenda", więc może nie jest to najlepsze tłumaczenie tam na stronie bibula.com, ale Ty chyba znasz lepiej angielski i jak byś to przetłumaczył: plan działań? rzeczy do wykonania? Ja też miałam tu wczoraj napisać, że znowu może się to źle skończyć. Do wielu to jednak nie dociera. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 23:52 A może "szersze sprawy żydowskie" ? Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 16:13 Loża Warszawska bnaibrith.org/pubs/pr/2007-09-12_warsaw-lodge.cfm Odpowiedz Link Zgłoś
remekk kolejny watek na "oslej " - cenzor szaleje ... . 18.09.07, 17:34 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=69219159 Odpowiedz Link Zgłoś
strzelec51 Co sie dziwic... 18.09.07, 17:50 ...ze wykosili? Jezeli ktos pyta: "mamy im zapłacić (Zydom), że żyli w naszym kraju?", w sprawie zwrotu/odszkodowania za utracone mienie prywatne - to ja bym tez to wykosil. Ile razy mozna w kolko te same brednie? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk nawet to wywalili - cenzor oszalał ... 18.09.07, 18:03 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=396&w=69220802 Odpowiedz Link Zgłoś
remekk kolejny wykoszony wątek 18.09.07, 18:40 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=654&w=69221432 Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 18.09.07, 22:46 remekk napisał: > ...nie udaja "demokratów" -akcja "roszczenia" wkracza w decydująca > fazę ... . > Psychopata, którego jedynym celem życia jest nienawiść do Żydów, w akcji. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 08:21 brak zgody na ohydny geszeft - to ma byc "psychopatyczna nienawisc do Zydów" - "logika" godna rodaka ohydnych geszefciarzy ... . Odpowiedz Link Zgłoś
kongreszydowski Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 19.09.07, 12:49 Drogi Rebbek! Ogromnie cieszymy się z tak znacznej poprawy stanu twojego zdrowia, pozwalającej ci na podjęcie intensywnej działalności na forum. Otrzymaliśmy wiele listów od twoich wiernych czytelników zaniepokojonych twoją nieobecnością. Z kliniki dr Wiesenthala poinformowano nas o tym, że udało się zachamować rozwój twojego nieuleczalnego syfylisa, co daje duże nadzieje na powstrzymanie dalszych uszkodzeń mózgu. Gratulujemy i radujemy się razem z tobą. Wracając do twojej forumowej działalności prosimy o szybkie sprostowanie informacji dotyczących roszczeń. Mowa o ich decydującej fazie sugeruje istnienie jakiegoś końcowego etapu roszczeń. Proszę podkreślić wyraźnie i stanowczo, że nic nie może być bardziej błędne niż taki pogląd. Nasze roszczenia mają charakter ciągły i nieskończony. Po ostatniej spłacie sumiennie dokonanej przez obecny rząd, oby zniósł wybory i panował 120 lat, stan naszych roszczeń na dzień dzisiejszy wynosi 73 873 872 623 euro i 99 centów. W sumę tą nie wliczona jest wartość 256733 kamienic, 7982 ulic, 98723 fabryk i 198 283 762 szynków. Czy forumowicz es.es to twój człowiek? Sprawia bardzo sympatyczne wrażenie. Interesujący intelekt o dużej mocy syntezy myśli. Proszę zaproponować współpracę oraz miesięczny kurs w naszym ośrodku w Haiffie. Normalna pensja początkowa, tzn 30 tabletek LSD-silver light. kongreszydowski PS. Ciocia Rebecca prosi o natychmiastowy zwrot nadmuchiwanej Barbary, którą ukradłeś w czasie twojego pobytu w jej pensjonacie. Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: stan naszych rosczeń w Izraelu wynosi 1000000 21.09.07, 14:56 "Polani" zawsze wypisuje takie zabawne rzeczy. Kiedyś na forum Świat napisał, że w Izraelu trzeba zlikwidować resztki "chrześcijańskiego smrodu". Odpowiedz Link Zgłoś
moon5 Re: stan naszych rosczeń w Izraelu wynosi 1000000 21.09.07, 14:59 Poza tym, że Polacy bardzo cieszyli się z Hitlera, który był ich rodakiem, miał babkę Polkę, bo dzięki niemu mogli przejąć żydowskie majątki. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: stan naszych rosczeń w Izraelu wynosi 1000000 21.09.07, 15:08 napasliiwe żądaja aby sie odcianc i potepiac "antysemitów" - w wypadku poalniego czy zagłoby mieli okazję aby sami dac przykłąd - ale jakos im się nie spieszyło ... . Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 17:35 remekk napisał: > ...nie udaja "demokratów" -akcja "roszczenia" wkracza w decydująca > fazę ... . > Lecz sie psychicznie chory żydożerco. Roszczenia ulęgły się w kilku takich chorych łbach jak twój. I wynocha z tego forum, bo odnoszę wrażenie że cofnąłem się o 70 lat i czytam "Der Sturmer". Odpowiedz Link Zgłoś
michnischerbeobachter Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 20.09.07, 19:16 akkj napisał: > remekk napisał: > > > ...nie udaja "demokratów" -akcja "roszczenia" wkracza w decydująca > > fazę ... . > > > Lecz sie psychicznie chory żydożerco. Roszczenia ulęgły się w kilku > takich chorych łbach jak twój. I wynocha z tego forum, bo odnoszę > wrażenie że cofnąłem się o 70 lat i czytam "Der Sturmer". No proszę, a to by się oburzyli panowie z WJC, JCC etc na takie antysemickie stwierdzenia stawiające ich w jednym rzedzie z Julisem Streicherem. Cały ich mozolny wysiłek poparty pracą kancelarii prawniczych zredukowany do choroby psychicznej. Jaki ten świat banalnie prosty i łatwy do zdeszyfrowania. :)))) Swoja drogą strasznie nudne te wątki o żydach, z jednej strony fakty z drugiej filosemicki beton w końskich okularach Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: michnischerbeobachter 21.09.07, 00:47 michnischerbeobachter napisał: > akkj napisał: > > > remekk napisał: > > > > > ...nie udaja "demokratów" -akcja "roszczenia" wkracza w > decydująca > > > fazę ... . > > > > > Lecz sie psychicznie chory żydożerco. Roszczenia ulęgły się w > kilku > > takich chorych łbach jak twój. I wynocha z tego forum, bo odnoszę > > wrażenie że cofnąłem się o 70 lat i czytam "Der Sturmer". > > No proszę, a to by się oburzyli panowie z WJC, JCC etc na takie > antysemickie stwierdzenia stawiające ich w jednym rzedzie z Julisem > Streicherem. Cały ich mozolny wysiłek poparty pracą kancelarii > prawniczych zredukowany do choroby psychicznej. Jaki ten świat > banalnie prosty i łatwy do zdeszyfrowania. :)))) > Swoja drogą strasznie nudne te wątki o żydach, z jednej strony fakty > z drugiej filosemicki beton w końskich okularach Nie wiem czy to takie nudne, ale wydaje mi sie, ze tez bedzie wykoszone. PS - Bardzo lubie czytac wypociny filosemitow. Przynajmniej moge sie posmiac! Odpowiedz Link Zgłoś
webaholic POolonofobie a ty czego szuaksz an polskim forum? 21.09.07, 11:15 dlaczego hańbisz polska mowe posługując sie nią? Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: webaholic 26.09.07, 16:21 webaholic napisał: > Polonofobie a ty czego szukasz na polskim forum > dlaczego hańbisz polska mowe posługując sie nią? W wiekszosci przypadkow odnosze wrazenie, ze bardzo duzo uczestnikow forum GW pisze z Izraela. Wyglada mi to na bardzo dobrze zorganizowana akcje V kolumny. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk już chyba tylko radyjko jest ostatnia przeszkodą 21.09.07, 22:38 ...przed narzuceniem odpowiedniego klimatu dla relaizacji ohydnego geszeftu . Nic dziwnego iż tak rozpzcliwie staraja sie je zniszczyć Odpowiedz Link Zgłoś
seym Re: już chyba tylko radyjko jest ostatnia przeszk 21.09.07, 23:12 No i co ty nieszczęśniku zrobisz, gdy ta ostatnia przeszkoda upadnie? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: już chyba tylko radyjko jest ostatnia przeszk 22.09.07, 02:14 Licze na to iz nieszczęsne hieny pokłócą sie o łup . A co do radyjka to pomimo wsciekłych wrzasków hien działa , ma się dobrze , nagonki przyciagaja słuchaczy a "wokół" radyja powstaja nowe inicjatywy ... . Odpowiedz Link Zgłoś
seym Re: już chyba tylko radyjko jest ostatnia przeszk 22.09.07, 13:05 Liczysz na to ... . Liczyłeś poprzednio na wiele innych rzeczy i przeliczyłeś się. Hieny załatwiły cię. Twoja ostania nadzieja to radyjko. I popatrz, szefowi nie dadzą pieniędzy na szkółkę. Potem wezmą się za radyjko. A ty nieszczęśliwcu, co z tobą? Czy masz już wizę do Iranu? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: już chyba tylko radyjko jest ostatnia przeszk 24.09.07, 11:40 Kombinujecie jak by tu zniszczyc radyjko i NIC . Gonia was co jakis czas a tak jak teraz naprzeginaliscie wróży wam gorzej niz oprezdnio . Czy masz juz iwze na Madagaskar ? Odpowiedz Link Zgłoś
lamignatt Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 22.09.07, 11:57 czegoz innego mozna sie spodziewac po takich kolesiach?... www.bangitout.com/uploads/28jews_jaws.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: seym i lamignat 22.09.07, 16:37 Odstawiacie sztuke dla sztuki, czyli pitolenie dla pitolenia. Pomimo czerwonuych i lewackich politycznie poprawnych rykow, kwikow i wyssanych z palca klamstw RM nic sie nie stanie dopoki bedzie zyc o.Rydzyk. Jest zbyt madrym i zbyt dobrym organizatorem. Duzo wody w Wisle uplynie i jeszcze bardzo wiele prawdy dowiemy sie o czerwonych i lewackich geszefciarzach i zlodziejach oraz o machlojkach narodu wybranego. Odpowiedz Link Zgłoś
remekk Re: Na forum kraj wykosili watek o roszczeniach-j 24.09.07, 07:30 Większe wrażenie robia zdjecia dzieci libańskich spalonych zywcem przy pomocy pocisków fosforowych . Zostały - pewnie przez nich usunięte . Jesli ktos zna nowy adres , pod kórym mozna je obejrzec to proszę o podanie linku ... . Odpowiedz Link Zgłoś