janek-007 03.10.07, 03:13 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
nie_jestem_tofik boso ale w ostrogach 03.10.07, 07:54 nie wazne czy w rekawiczkach czy bez, mozna w dzokejce, kitlu czy stroju pletwonurka, jak ktos lubi moze uzyc akcesoriow drug queen, ale najwazniejsze: CHODŹMY GŁOSOWAĆ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
c.ezar A w stroju Santa Claus też będzie można iść? 03.10.07, 09:38 Jeśli tak, to się na to piszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: A w stroju Santa Claus też będzie można iść? 03.10.07, 11:09 A ja chcę głosować przez INTERNET Odpowiedz Link Zgłoś
cspostrzegawczy Jak nie masz pewności na kogo to nie głosuj!!! 03.10.07, 14:10 Bardzo łatwo, opierając sie na zasłyszanych jednym uchem informacjach podejmować decyzję ważną dla kraju. Jeśli nie jesteś pewien, że twój kandydat jest pewny, dobry itd to NIE GŁOSUJ. Ludzie zupełnie nie interesujący sie polityką nie powinni głosować. By uniknać łatwej manipulacji należy oprzeć się w podejmowaniu tej decyzji "na owocach". Słynne biblijne: "po owocach ich poznacie" Najlepiej na liczbach i wskaźnikach, bo te najmniej podlegają propagandowemu wypaczeniu i modom. Najlepiej jeśli te "owoce" dotyczą konkretnie Twojej sytuacji, Odpowiedz czy Ci sie żyje lepiej niż 2 lata temu czy gożej, jak powiększył sie Twój majątek - to są miarodajne czynniki. Wymaga to pewnego zaangażowania i racjonalnej oceny faktów. Najlepiej by głosowali Ci ludzie świadomie, a nie tak jak koleżanka. Nie zgadzam się też z tezą, że im większa frekwencja to lepszy wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
danutadom Re: Jak nie masz pewności na kogo to nie głosuj!! 03.10.07, 14:30 Dużo gorzej, PiS obsadził wszystkie możliwe stanowiska w moim zakładzie pracy, zostawił tylko SLD’owców wszelkiej maści. Bez zmian nie mamy szans, my bezpartyjni. Pójdę i zagłosuję, choć chyba jednak w rękawiczkach. Odpowiedz Link Zgłoś
janek-007 M.Horbulewicz przebija samego siebie... 03.10.07, 17:36 M.Horbulewicz przebija samego siebie. Następny bezmyślny wykształciuch który sam nic nie jest w stanie wymyślić czy zaproponować ale musi kopiować innych np. Francuzów. Wykształciuchy jesteście beznadziejne i infantylne w waszej głupocie, po prostu już nikt was nie przebije w waszej głupocie. Odpowiedz Link Zgłoś
rijselman12.0 Re: Jak nie masz pewności na kogo to nie głosuj!! 03.10.07, 20:58 Polubilem druga czesc zdania....NIE GLOSUJ !!! -Jestem pewny jednego;- Rzadzacy nami gangsterzy przestana nas traktowac jak owce,gdy zbojkotujemy wybory Odpowiedz Link Zgłoś
bolekzaja Re: A w stroju Santa Claus też będzie można iść? 03.10.07, 15:46 c.ezar napisał: > Jeśli tak, to się na to piszę ;) > chłopcze prztynajmniej raz potraktuj swoje życie poważnie - umyj się - wyczyść buty- włóz koszule i wygladaj jak europejczyk - waciak w którym chodzisz na codzien i walonki zostaw - one zawsze śwmiedzą Odpowiedz Link Zgłoś
chaberek Re: boso ale w ostrogach 03.10.07, 15:08 Powtorze za p. Leszkiem Balcerowiczem: Po pierwsze: glosuj; po drugie: glosuj madrze... Odpowiedz Link Zgłoś
badacz2000 !!! Sondaże przedwyborcze !!! 04.10.07, 01:10 www.cbop.pl/sonda1_poparcie_dla_partii_politycznych.html Odpowiedz Link Zgłoś
news4us Re: Głosujmy przeciw PiS, głosujmy za normalności 03.10.07, 08:18 glosujemy za lapowkarzami z PO.....! Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Głosujmy przeciw PiS, głosujmy za normalności 03.10.07, 08:33 To Kaczmarek był z PO? A u pani Berer tez byli z PO, żeby jej za poparcie zapłacić stanowiskiem (to chyba jest łapówka, bo gdybym mojemu radnemu obiecała za poparcie mojej sprawy, np. w przetragu ale nie tylko, obiecała intratne stanowisko to chyba nikt by ni emiał wątpliwości, że go przekupuję, aby odnieść korzyści). Odpowiedz Link Zgłoś
lucusia3 Re: Głosujmy przeciw PiS, głosujmy za normalności 03.10.07, 08:33 Nie Berer, ale Beger, przepraszam za literówkę.:-) Odpowiedz Link Zgłoś
c.ezar Nie ma za co :) 03.10.07, 09:16 lucusia3 napisała: > Nie Berer, ale Beger, przepraszam za literówkę.:-) Errare humanum est :D Odpowiedz Link Zgłoś
wkp7 Tylko UPR przywróci normalnośc w naszym kraju 03.10.07, 13:47 Jest to jedyna partia, która za jeden ze swoich priorytetów stawia odebranie władzy urzędnikowi nad normalnym obywatelem. Jest również za prywatyzacją TVP, gdyż wiadomo pod jakim naciskom ulega ta telewizja (poniedziałkowy skandal w Forum). Dodatkowo w TVP pracuje na trzech programach prawie 7000 ludzi, a na trzech Polsatu niecałe 300. UPR popiera również zmniejszenie biurokracji, choć niestety Wspólnota Europejska jest najbardziej zbiurokratyzowaną strukturą na świecie. Popiera również zmniejszenie ilości posłów (o około połowę) i senatorów (ale przeciw likwidacji senatu, bo ktoś musi naprawiać ustawowe buble). Za dużo tam siedzi ludzi niepożytecznych, obniżających poziom Sejmu (np. Gadzinowski). Więcej znajdziesz na ich stronie internetowej. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
poglodzio Re: Tylko UPR przywróci normalnośc w naszym kraju 03.10.07, 15:35 zgadzam się :) Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Odbierzmy władzę tym, co ukradli 03.10.07, 11:10 Nie dopuśćmy do tego, żeby Polskę zawłaszczali ludzie, którzy chcą ją zamieniać w okopany grajdół ksenofobicznych kompleksów, w którym rządzi strach przed upolitycznioną prokuraturą i "odzyskanymi" służbami specjalnymi. W którym każdy, kto ma własne poglądy, odmienne od poglądów Prezesa, obrzucany jest nieusprawiodliwymi obelgami, od "wykształciuchów" po "łapówkarzy", a posłuszni Prezesowi mogą korzystać z nienależnych im przywilejów, bo partyjna prokuratura patrzy na to przez palce. W którym Fajtłapa może być jednym z najważniejszych ministrów, robiąc z Polski pośmiewisko narodów świata. Dość już mamy nieudolnych hipokrytów z PiS! Głosujmy! Niech PiS odpłynie w odmęty historii! Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Odbierzmy władzę tym, co ukradli 03.10.07, 15:09 Amen bracie! ;) nic dodac, nic ujac Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Odbierzmy władzę tym, co ukradli 03.10.07, 17:43 aha, oprócz głosowania, te rękawiczki przydadza ci sie nieco wczesniej do kradzieży dowodu babci Odpowiedz Link Zgłoś
loppe coś dla zakompleksionych 03.10.07, 12:51 No jest to jakiś koncept dla zakompleksionych - tych którym się wydaje że sa tak lepsi od polskiej demokracji że aż nie mogą głosować z tego powodu, a teraz mogą to zrobić w rękawiczkach nie tracąc swej cnoty he he Reasumując - rzygać:) Odpowiedz Link Zgłoś
katrina_bush Moher was beretami zakryje ! I tyle. 03.10.07, 16:40 Moher was beretami zakryje ! I tyle. A ja mam alergie na moher. Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Re: Moher was beretami zakryje ! I tyle. 03.10.07, 17:10 Kaczor dzisiaj na konferencji na Podlasiu pił do moherowych beretów! Moherowe berety nie przykryją "czapkami", bo założą chusty w razie deszczu!Może też przymrozi moherki? Odpowiedz Link Zgłoś
januszbn Dziękuję ..... 03.10.07, 08:11 Bardzo Panu dziękuję za te mądre słowa .... Niech trafią do wszystkich, którzy jeszcze się wahali czy głosować, gdzie postawić krzyżyk. Odpowiedz Link Zgłoś
vox.populi.vox.dei pipka 03.10.07, 08:27 jo, bede szedł na głosowanie w rękawiczkach że by sie na mnie patrzyli jak na cymbała. jak sie komuś nie podobają kandudaci to niech podpali komisje Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Ja tez zakladam gumowe rękawiczki zanim 03.10.07, 08:28 wezmę do ręki GW, lub dotknę klawaitury kompa gdy tu wchodzę na stonę GW. Ten dyskomfort psychiczny podejmuję po to, by wiedzieć jaki jest poziom zidiocenia czytaczy tego organu. To pozwala na podjęcie działań korygujących i zapobiegawczych również wśród ludzi, z którymi obcuję. Odpowiedz Link Zgłoś
gulcia77 Re: Ja tez zakladam gumowe rękawiczki zanim 03.10.07, 08:52 No to nie cierp więcej tylko znikaj z forum. Idea cierpiętnictwa, oprócz wielu innych, odstręcza mnie od religii, więc nie męczę samej siebie wizytami na stronach "Naszego Dziennika" czy innych rydzykowych bezeceństw. A swoją drogą, też uważam, że wybór jest generalnie mocno ograniczony. Ale tym razem trzeba głosować przeciw - przeciw skretyniałej pseudoprawicy, która w tym kraju dorwała się do władzy i niszczy wszystko to, co zwykłym Polakom udało się wypracować Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Re: Ja tez zakladam gumowe rękawiczki zanim 03.10.07, 09:14 Posłanka PO Beata Sawicka właśnie się napracowała :-))) A jakie blogi o IV RP pisała... Warto przeczytać, są w necie. I cała praca na nic... Łapówkę zabrali, gwiazdka w pierdlu zapewne. Ach, jakaż straszna jest nas ta IV RP !!! :-)))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Ciekawe rzeczy z tą posłanką a zwłaszcza z nieistn 03.10.07, 10:03 -iejącym przetargiem więc za co wzięła za wirtualny wymysł kaczorów;)) Odpowiedz Link Zgłoś
zbforjude Re: Ciekawe rzeczy z tą posłanką a zwłaszcza z ni 03.10.07, 10:16 To ohydna prowokacja grubymi nićmi szyta :-))) No nie... na waszą cianotę umysłową spowodowaną chyba tym, że mamusia w ciąży piła lub ćpała - nie ma lekarstwa. Spustoszenia w łebkach dopełnił mistrz nad mistrze Adaś Michnik. Zdejmuję rekawiczki i uciekam stąd. To jest gorsze niż brudna latryna. Odpowiedz Link Zgłoś
pionier630 A co zakładasz na ręce. 03.10.07, 08:55 gdy bierzesz do ręki Nasz Dziennik. Co zakładasz na uszy, gdy słuchasz RM. Co zakładasz na oczy gdy oglądasz TV Trwam? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Ja tez zakladam gumowe rękawiczki zanim 03.10.07, 10:15 Póki co najobrzydliwszy w okolicy jest Twój wpis. Odpowiedz Link Zgłoś
krisp_2007 Re: Ja tez zakladam gumowe rękawiczki zanim 03.10.07, 11:32 "zbforjude" - ciekawy nick. Mozesz rozwinąć i wyjaśnić ? Pytam, kierując się intuicją, a ta rzadko zawodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
leolibra Jestem za :) 03.10.07, 08:41 Mam ten sam problem. Pójdę do wyborów, ale tak na prawdę to nie zagłosuję "za" ale "przeciwko" obecnej sytuacji. Niestety dla mnie to głosowanie jest wyborem mniejszego zła. A szkoda. Pomysł z rękawiczkami jest świetny. Nie mamy na kogo głosować, to przynajmniej dajmy im do zrozumienia, co o nich myślimy. Szykuję rękawiczki :) Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Głosuj na małych !!!! 06.10.07, 10:49 Nie musisz głosować na żadną z reklamowanych hucznie list. Zagłosuj na taką, która ma odpowiadajacy Ci program. Tylko partia, która jest w mediach marginalizowana jest naprawdę groźna dla tego szemranego towarzystwa. Gdyby wszyscy, którym się nie podobają aktualne "elyty" zagłosowali na ugrupowania niereklamowane, to by tym "elytom" szczęki opadły. Różne PiSy i PO z kilkunastoprocentowym poparciem straciłyby może trochę arogancji i przestałyby ignorować interesy społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
feldkurat_katz Mam takie same przemyślenia -założę te rękawiczki. 03.10.07, 08:46 Czytałem blog. Sam bym lepiej nie opisał moich odczuć. Cieszę się że jest jeszcze ktoś kto myśli podobnie, bo ostatnio zacząłem zastanawiać się czy to świat zwariował czy ja. Teraz mam przynajmniej tą pewność że nawet jeśli moje przekonania są dalekie od normy (wyznaczanej przecież przez większość społeczną) to przynajmniej nie tkwię w nich sam. To wiele znaczy. Założę rękawiczki - bo wiem kto nie może wygrać tych wyborów. Bo sytuacja zmusza do wybrania mniejszego zła. Mniejszego nie wzrostem tylko uczynkami. W Biblii jest takie mądre zdanie: "Poznacie ich po ich owocach". Jeśli ktoś przez dwa lata nie dostrzegł jakie są te owoce - musi być ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
mikser73 Re: Mam takie same przemyślenia -założę te rękawi 03.10.07, 10:05 Zgadzam się z Szanownym Kolegą feldkurat_katz napisał: > Czytałem blog. Sam bym lepiej nie opisał moich odczuć. Cieszę się że jest > jeszcze ktoś kto myśli podobnie, bo ostatnio zacząłem zastanawiać się czy to > świat zwariował czy ja. Teraz mam przynajmniej tą pewność że nawet jeśli moje > przekonania są dalekie od normy (wyznaczanej przecież przez większość społeczną > ) > to przynajmniej nie tkwię w nich sam. To wiele znaczy. > Założę rękawiczki - bo wiem kto nie może wygrać tych wyborów. Bo sytuacja zmusz > a > do wybrania mniejszego zła. Mniejszego nie wzrostem tylko uczynkami. > W Biblii jest takie mądre zdanie: "Poznacie ich po ich owocach". Jeśli ktoś > przez dwa lata nie dostrzegł jakie są te owoce - musi być ślepy. Odpowiedz Link Zgłoś
nelly_w_skarpetach rekawiczki Nelly 03.10.07, 08:47 ja zawsze chodzę w rękawiczkach i pójde też do wyborów. to nic niezwykłego. Odpowiedz Link Zgłoś
c.ezar Re: rekawiczki Nelly 03.10.07, 09:20 nelly_w_skarpetach napisała: > ja zawsze chodzę w rękawiczkach i pójde też do wyborów. to nic > niezwykłego. A to pogratulować dobrego smaku ;)Czy skarpety też zostaną przywdziane na tę okazję, czy może zostanie to uczczone włożeniem pończoszek ? Odpowiedz Link Zgłoś
nelly_w_skarpetach Re: rekawiczki Nelly 03.10.07, 11:25 zaleznie od pogody zaloze szpilki i skarpety albo sandalki i podkolanowki. Odpowiedz Link Zgłoś
msygula zdziwiony 03.10.07, 08:54 to wszystko racja tylko zastanawia mnie jedna rzecz dlaczego takie opinie pojawiaja sie akurat teraz i dopiero teraz, tak jakby przez pozostale kilkanascie lat mielismy jakis dobry wybor. A teraz GW dopuszcza glosy jak powyzszy czy tez ludzi nie chcacych glosowac ( ostatni duzy format). a tu prosze coraz wiecej ludzi chce glosowac na PIS a Gw przypadkowo zaczyna promowac postawy antywyborcze ps. nie biore udzialu w szopkach wyborczych od 1993 roku Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: zdziwiony 03.10.07, 10:18 msygula napisał: > A teraz GW dopuszcza glosy jak powyzszy czy tez ludzi > nie chcacych glosowac (ostatni duzy format). a tu prosze > coraz wiecej ludzi chce glosowac na PIS a Gw przypadkowo > zaczyna promowac postawy antywyborcze Antywyborcze? Zrozumiałeś komentowany artykuł? On z całą mocą namawia do tego aby głosować przecież! > ps. nie biore udzialu w szopkach wyborczych od 1993 roku To się nie wypowiadaj najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Wybierajmy..ludzi dobrej woli..bez rękawiczek..... 03.10.07, 09:00 jak powiedział Premier Pawlak w radiu ZET...... I miał świętą rację....nawet wśród tych oszołomów znajdują się ludzie ,którzy potrafią znaleźć porozumienie ponad podziałami i wspólnie rozpocząć prawdziwe rządzenie krajem....bez kłótni,wzajemnych oskarżeń i pomówień.... Wszyscy mamy dość tego co przez dwa lata zaserwowali nam HACZYŃSCY... A póki co..... __________________________________ WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO, LUMPENINTELIGENCIE, DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM....... 21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały Świat zobaczy jak można w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty jakim jest PiS z KACZORAMI na czele..... BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........ _____________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
athandavan Re: Wybierajmy..ludzi dobrej woli..bez rękawiczek 03.10.07, 09:23 milo_1 zgadzam sie w 100%. mimo to zaloze rekawiczki. nie dlatego by uczynic z wyborow szopke. lecz wlasnie by pokazac ze nie ma realnego wyboru, a raczej chodzi o obrone demokracji jako takiej. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.... 03.10.07, 10:02 wiele osób będzie na nich głosować, choćby z przekory - na przekór zmasowanej kampani opluwania PiS-u, na zlość kolejnemu kaczorowi - Tuskowi tak na złość elytom, które każdego kto głosuje na PiS od razu uważają za zidiociałego mohera z niepełnym średnim... skoro jesteście takimi tolerancyjnymi demokratami to czemu aż tak was boli że ogromna rzesza zwykłych normalnych ludzi głosuje na PiS??? nie łudźmy się, samych "moherów" nie starczyłoby nawet na przekroczenie progu wyborczego... wyborcy PiS sa wśród was tylko zrażeni nietolerancją rzekomych demokratów wolą się wprost nie przyznawać że popierają "totalitaryzm" - ale nad urną, gdy nikt nie będzie zaglądał w kartkę - wtedy sobie odbiją i pokażą wam wszystkim panikarzom i frustratom fucka na całą Polskę :)))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 10:25 zbig76 napisał: > wiele osób będzie na nich głosować, choćby z przekory > - na przekór zmasowanej kampani opluwania PiS-u Ciekawe, że ta przekora nie zaskakuje jak PiS opluwa wszystko dookoła. > wyborcy PiS sa wśród was tylko zrażeni > nietolerancją rzekomych demokratów Zwolennik PiSu narzekający na nietolerancję... dobry kawał. To PiS jest kwintesencją nietolerancji na obecnej scenie politycznej. To PiS właśnie żywi się zasadami kto nie z nami ten przeciwko nam, kto nas nie popiera ten ma nieuczciwe intencje, kto z nami się nie zgadza ten źle życzy Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 11:44 xtrin napisała: > Zwolennik PiSu narzekający na nietolerancję... dobry kawał. > To PiS jest kwintesencją nietolerancji na obecnej scenie politycznej. To PiS > właśnie żywi się zasadami kto nie z nami ten przeciwko nam, kto nas nie popiera > ten ma nieuczciwe intencje, kto z nami się nie zgadza ten źle życzy Polsce. patrzysz przez pryzmat tego co widzisz w TV - tam wszyscy się opluwają ale zdradzę ci sekret - jak wyłączają kamery to nagle jest zgoda i wszyscy razem idą na wódeczkę :))) ja pisałem o nietolerancji zwykłych ludzi - wystarczy napisać na tym forum że się będzie głosowało na PiS i zaraz spada stos inwektyw... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 13:00 zbig76 napisał: > patrzysz przez pryzmat tego co widzisz w TV Patrzysz przez pryzmat tego co słyszysz w RM... Daruj sobie takie teksty z łaski swojej. > ja pisałem o nietolerancji zwykłych ludzi - wystarczy > napisać na tym forum że się będzie głosowało na PiS > i zaraz spada stos inwektyw... Jeżeli już chcesz oceniać po tym forum to otwórz też oczęta na ilość jadu jaką z siebie wypluwają zwolennicy PiSu. Prymitywy są po każdej stronie, nie ma co po nich oceniać. Natomiast to, jak partia stara się zdobywać głosy - to jest ważnym elementem jej oceny. Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 11:10 zbig76 napisał: > wiele osób będzie na nich głosować, choćby z przekory - na przekór > zmasowanej kampani opluwania PiS-u, na zlość kolejnemu kaczorowi - > Tuskowi tak na złość elytom, które każdego kto głosuje na PiS od > razu uważają za zidiociałego mohera z niepełnym średnim... > > skoro jesteście takimi tolerancyjnymi demokratami to czemu aż tak > was boli że ogromna rzesza zwykłych normalnych ludzi głosuje na > PiS??? nie łudźmy się, samych "moherów" nie starczyłoby nawet na > przekroczenie progu wyborczego... > > wyborcy PiS sa wśród was tylko zrażeni nietolerancją rzekomych > demokratów wolą się wprost nie przyznawać że > popierają "totalitaryzm" - ale nad urną, gdy nikt nie będzie > zaglądał w kartkę - wtedy sobie odbiją i pokażą wam wszystkim > panikarzom i frustratom fucka na całą Polskę :)))))))))) _____________________________________ I tu jesteś w błędzie....... Dwa lata temu PiSuary zastosowały socjotechniczną sztuczkę dając nadzieję na przyszłą powyborczą koalicję PO-PiS i "ciemny lud" to łyknął oddając swoje głosy według Twego obecnego rozumowania. Ale teraz TAK NIE BĘDZIE......"ciemny lud " otworzył oczy i został oświecony ....dwa lata despotyzmu Haczyńskich i ich kliki wystarczyło aby każdy zobaczył co go może czekać gdy zrobi powtórnie ten sam błąd...... A więc...... ________________________________ "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO, LUMPENINTELIGENCIE, DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM....... 21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały Świat zobaczy jak można w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty jakim jest PiS z KACZORAMI na czele..... BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........ ___________________________________ A wy...PiSowskie TKM-y ,pamiętajcie...co powiedział SENEKA..... ...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek się zdarza komu innemu,może sie i tobie przydarzyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 11:39 hmm... 33% PiS 31% PO 13% LiD 7% PSL zapisz sobie tego maila :) "ciemny lud" doskonale umie liczyć i wie co mu się bardzej opłaca a swoją drogą doskonale określiłeś stosunek elit PO czy LiD do wyborców - "ciemny lud" o którego zabiega się tylko przed wyborami, a potem przywala podatek belki, skraca urlopy macierzyńskie, nie waloryzuje kwot wolnych od podatku itd. poprzednie ekipy nie zrobiły NIC dla portfeli "ciemnego ludu" a "ciemny lud" ma głęboko gdzieś takie rzeczy jak obraz polski za granicami, rzekomo zagrożoną demokrację, styl uprawiania polityki czy podszczypywanie wielkiego biznesu i inne tego typu ogólniki - "ciemny lud" patrzy na kasę i głosuje na tego, kto mu tej kasy więcej w portfelu zostawi... także nie miej złudzeń co do wyniku... Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: a zakładajcie co chcecie... i tak wygra PiS.. 03.10.07, 20:55 zbig76 napisał: > hmm... > > 33% PiS > > 31% PO > > 13% LiD > > 7% PSL > > zapisz sobie tego maila :) _____________________________________ OK, zapisałem ,tylko wytłumacz czy to są prognozy czy wyniki poprzednich wyborów ????? Bo jak sobie przypominam to takie liczby były dwa lata temu..... W przypadku PiSuarów , przy tak niskiej frekwencji wyborczej dało im żenujacy wynik wyborców głosujących na nich ... ok.3 mln....moherów...i innych zaliczonych później do "ciemnego ludu".... Ale ten "ciemny lód" topnieje :))))) i tak jak napisałeś nie starczy PiSuarom nawet do przekroczenia progu wyborczego..... Ten "twardy" ciemny lud PiSuarowy, śmiem twierdzić , nie umie liczyć, bo nie liczby i rzeczywiste korzyści są dla nich najważniejsze....oni mają wspólnego wroga z którym tak jak Haczyńscy z RYDZOLEM i antysemitą Kobylańskim muszą walczyć...tym odwiecznym wrogiem i całym nieszczęściem,które "nawiedza" polski naród jest Żyd,mason,liberał no i oczywiście UKŁAD....MORDO TY MOJA......:)))))) a o tym poczytasz na stronkach ...... www.polonica.net/KTO_jest_KIM.htm www.polonica.net/ ciekawa lektura, zwłaszcza dla nieoświeconych z tego "ciemnego ludu"...życzę trafnego wyboru i do "poczytania" po 21 X 2007.... Przekonamy się wtedy o swych racjach..... I jak zwykle aż do 21 października będę powtarzał..... ________________________________ "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO, LUMPENINTELIGENCIE, DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM....... 21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały Świat zobaczy jakmożna w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty jakim jest PiS zKACZORAMI na czele..... BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........ ___________________________________ A wy...PiSowskie "elity" ,pamiętajcie...co powiedział SENEKA..... ...Dość jednej chwili na to,by wprost z tronu znaleźć się na kolanach u cudzych stóp.Musisz pamiętać,że wszelki los jest zmienny i że cokolwiek się zdarza komu innemu,może sie i tobie przydarzyć...... Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Zagłosuję - może jednak PiS nie wygra. 03.10.07, 12:13 Patriotyczny obowiązek Polaków to w tej chwili odsunąć szkodników od władzy. Odpowiedz Link Zgłoś
babajaga60 czytelniku GW 03.10.07, 17:54 W Twojej wypowiedzi widać wyraźne wpływy tych , którzy kształtują Twój światopogląd. Człowieku masz swój jeden głos i to wszystko, to jest demokracja, a mówienie,że mohery źle wybiorą to tylko świadczy o Twoim ciasnym umyśle. Nikomu nie zaszkodził jeszcze szacunek do innych ludzi. A Ty chcesz tak - mohery nie maja głosu , poplecznicy PIS-u nie maja głosu, czarni też nie, niewykształceni też-czy nie uważasz ze to Twoja paranoja- to może wrócmy do PRL-u tam tylko jedna i słuszna była prawda . I mógłbyś ustawić świat jak chcesz pod warunkiem że byłbyś I Sekretarzem. A dla mnie te dwa lata były nareszcie demokratyczne wolne i pełne dumy z Polski no i co Ty na to czy obrzucisz mnie "błotem" . Oj Wy biedni z nienawiści do kaczorów żal mi Was. Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 09:18 Jeśli dobrze rozumiem analogię z Francją z 2002 roku to Kaczyński jest Chirackiem a Tusk z Olejniczakiem to Le Pen ? Czy może odwrotnie ? Troche to wszystko naciągane ale doskonale wpisuje sie w działania Wyborczej mające na celu obrzydzenie i ośmieszenie demokracji . Zabierz babci dowód , głosuj w rękawiczkach - cyrk a nie wybory . Proponuje Wyborczej nastepne "społecze" i "oddolne" akcje : 1.Chdźmy w pampersach ( s.ać mi się chce jak mam głosować) 2.załóżmy gumiaki ( wszędzie bagno ) 3. Nośmy nauszniki ( już nie moge ich słuchać ) a na koniec opaski na oczy ( nie chcę na to patrzeć ) . Płytkie i prymitywne ? Ale jakby Wyborcza zaproponowała to byście piali z zachwytu . Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 09:36 To co proponujesz to jest już niestety powielanie pomysłu. Wymyśl coś oryginalnego bo krytykować bez konstruktywnych propozycji jest najłatwiej :). No ale do tego trzeba być rozgarniętym, a u Ciebie widać że z tym nie najlepiej, bo jak piszesz nie bardzo możesz sie pokapować w tych wszystkich Kaczyńskich, Tuskach i Chirac'ach. Ale nie przejmuj się tym, my rozumiemy że nie wszyscy muszą mieć IQ powyżej 100. Pomimo to kochamy Cię i pomożemy Ci podjąć właściwą decyzję w najbliższych wyborach. Odpowiedz Link Zgłoś
c.ezar Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 09:42 kielecki_scyzoryk napisała: > To co proponujesz to jest już niestety powielanie pomysłu. Wymyśl coś > oryginalnego bo krytykować bez konstruktywnych propozycji jest najłatwiej :). N > o > ale do tego trzeba być rozgarniętym, a u Ciebie widać że z tym nie najlepiej, > bo jak piszesz nie bardzo możesz sie pokapować w tych wszystkich Kaczyńskich, > Tuskach i Chirac'ach. Ale nie przejmuj się tym, my rozumiemy że nie wszyscy > muszą mieć IQ powyżej 100. Pomimo to kochamy Cię i pomożemy Ci podjąć właściwą > decyzję w najbliższych wyborach. Właściwą, czyli...??? Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 09:59 No właśnie. Dobrze że podniosłeś ten temat. To smutne że dla jednych "właściwa" oznacza taką która przyniesie pożytek całemu społeczeństwu a dla innych "właściwa" to taka która przyniesie korzyść im samym (bez przejmowania się pozostałymi). Nie wykluczone że ktoś będzie rozumiał to jeszcze inaczej. To smutne. Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:08 ja jestem częścią społeczeństwa i jesli coś jest dobre dla mnie to i dla części społeczeństwa nie? ja państwu i społeczeństwu nic nie zawdzięczam wiec łosuje tak, jak jest dobrze dla mnie i mojej rodziny - reszta niech też dba sama o siebie, bo kierując się interesem wszystkich nie kierujemy się interesem nikogo... mam głosowac "w imneteresie państwa" a jak będzie chodziło o mój interes to państwo się na mnie wypnie jak zawsze - dziękuję, to już było, chcę żeby mnie było lepiej - TERAZ - nie po kolejnym etapie kolejnej reformy, nie po kolejnym zaciskaniu pasa, nie po kolejnych "zmianach i przekształceniach", nie moim dzieciom czy wnukom tylko mam zmianę na lepsze odczuć TERAZ... partia która nie może poprawić mojej sytuacji od razu tylko znowu każe mi czekać do usranej śmierci (jak wszystkie partie przez ostatnie 17 lat) nie dostanie mojego głosu... Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:23 Rozumiem Twoją frustrację ale taka droga "na samego siebie" to droga do nikąd. Żyjemy w społeczności, czy chcemy tego czy nie. Pojedynczo nie da się nic zrobić. Kto tego nie rozumie całe życie będzie musiał żyć tak jak o tym postanowią inni. Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 09:52 Powalony twoim gigantyczny IQ nie śmiem nawet prosić o wyjaśnienie o ile pomysł z rękawiczkami jest lepszy od tego z pampersami . Co do rozróżniania polityków to nie mam z tym najmniejszych problemów w przeciwieństwie do autora komentowanego tekstu , dla którego odraza do klasy politycznej jest tak głęboka że spoza smrodu który wydzielają nie dostrzega żadnych różnic . "...nie wszyscy muszą mieć IQ powyżej 100. Pomimo to kochamy Cię i pomożemy Ci podjąć właściwą decyzję w najbliższych wyborach." - już byli tacy co chcieli podejmować za "maluczkich" decyzje na kogo głosować , jak żyć , komu wierzyć . Nie ma po nich śladu . Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:07 A w poprzednim poście pisałeś że nie możesz chwycić czy chodzi o Kaczyńskiego czy o Tuska... No cóż, nie przejmuj się, dla wielu ludzi konsekwencja nie jest ich mocną stroną. I słusznie że nie prosisz o wyjaśnienie o co chodzi z tymi pomysłami, nie staraj się za dużo myśleć, to bardzo męczące, zdaj się na innych, zrobią za ciebie wszystko co konieczne. Odpowiedz Link Zgłoś
bobdywro Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:19 Naucz się czytać ze zrozumieniem i wysil te wszystkie trzy szare komórki żeby zrozumieć dygresje . Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:28 :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Sami do siebie listy piszą . 03.10.07, 10:41 bobdywro napisał: > Jeśli dobrze rozumiem analogię z Francją z 2002 roku > to Kaczyński jest Chirackiem a Tusk z Olejniczakiem > to Le Pen ? Czy może odwrotnie ? Bez znaczenia. > Troche to wszystko naciągane ale doskonale > wpisuje sie w działania Wyborczej mające > na celu obrzydzenie i ośmieszenie demokracji. Potrenuj czytanie tekstu ze zrozumieniem, bo póki co marnie to Ci wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
boberek1024 Jeśli się wahasz głosuj... 03.10.07, 09:24 ... nie za ale przeciw, by wykluczyć nieudaczników, którzy w polityce znaleźli ciepłe posadki i psują nasz kraj. Jasne jest że nie ma opcji, która niosła by coś realnego za czczym gadaniem, bo patrząc na sondaże to zdobycie większości związane będzie z kolejnym wymieszaniem tego politycznego motłochu, ale pokażmy że w Polsce nie ma tylko elektoratu RM i naiwniaków, którym wystarczy obiecać zmiany, a później bawić się w teatr za nasze podatki. Widzisz w PiS krętaczy głosuj na PO, widzisz w PO skorumpowane posłanki wybierz LID, widzisz w LIDzie nietrzeźwe tezy zdecyduj się na inne partie. Mniejsze zło będzie lepsze niż pozostawienie inny wybranie większego. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond zacheta do udziału w wyborach? 03.10.07, 09:26 rozumiem,że tego typu opowieści mają nas zachęcić do uczestnictwa w wyborach.. no, panowie. próbujcie dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
crp5 głosowanie, to nie obywatelski obowiazek, ale 03.10.07, 09:58 akceptacja obecnego bałaganu i bezprawia. Każdy kto szanuje Polskę ... w dniu wyborów zostanie w domu. Jeśli pójdzie głosować omamiony "obywatelskim obowiazkiem" lub "jeśli ja nie wybiorę to inni za mnie wybiorą", to po raz kolejny da argument politykom, że rządzą oni z "woli narodu", co jest bzdurą. Zresztą te hasła w cudzysłowie zostały wymyślone przez speców od "sterowania masami". Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: głosowanie, to nie obywatelski obowiazek, ale 03.10.07, 10:14 Tak, masz rację, ale problem w tym że jak nie pójdziesz do wyborów to rządzący i tak zostaną wybrani i będą mogli mówić że rządzą "z woli narodu". Jak nie idziesz na wybory nie masz najmniejszego wpływu w którą stronę "płynie statek". Jeśli pójdziesz możesz choć odrobinę "odchylić" jego kurs od bagna do którego płynie. A nóż inni zrobią to samo i kurs się zmieni? Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: głosowanie, to nie obywatelski obowiazek, ale 03.10.07, 10:44 crp5 napisał: > Każdy kto szanuje Polskę ... w dniu wyborów zostanie w domu. Bzdura. Ogromna, szkodliwa bzdura. Każdy komu zależy na tym kraju i każdy, kto choć odrobinę rozumie czym jest odpowiedzialność pójdzie do wyborów, choćby w rękawiczkach. A reszcie powinno się zakazać krytykowania. Nie chcą brać odpowiedzialności to morda w kubeł. > po raz kolejny da argument politykom, > że rządzą oni z "woli narodu", co jest bzdurą. Oni nie potrzebują w tym celu żadnego argumentu. Odpowiedz Link Zgłoś
crp5 jestes politykiem? 03.10.07, 18:32 a poza tym, czytajac wypowiedzi na forach Gazety, Onet itp nawet, gdyby wpisy tam byly po francusku, czy tybetansku, to i tak mozna poznac, ze Polak to pisal. Tyle jadu i nienawisci do siebie nawzajem ... Odpowiedz Link Zgłoś
macondowo kota można wykastrować...;P 03.10.07, 10:08 Tak więc porównanie troszkę chybione...;P Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm GW czas zacząć czytać w rękawiczkach........ 03.10.07, 10:12 .....zaz jej szeroko rozumianą "opiniotwórczość" :-))))))). Odpowiedz Link Zgłoś
tersta Re: GW czas zacząć czytać w rękawiczkach........ 03.10.07, 10:30 Nie dokazuj katoliku, bo skonczysz w ... kurniku, razem z posłem kuchcinskim, ktory ma urzą morde Odpowiedz Link Zgłoś
kbamm tersta, dziołcha wyluzuj, bo herszlaku dostanies ! 03.10.07, 10:43 Tak najczęściej odpowiada się tym, którym powiedzenie "PRAWDZIWA CNOTA KRYTYK SIE NIE BOI" jest obce. Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: tersta, dziołcha wyluzuj, bo herszlaku dostan 03.10.07, 11:01 W skromnych wdziękach pięknej Zyty pewien się zakochał krytyk. I tu morał jak byk stoi - krytyk cnoty się nie boi. Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 10:20 Nie jest winą ptactwa domowego, że kwacze i paskudzi na podwórku. Jest winą systemu, że umożliwia dojście do władzy tego typu osobnikom. Nie najinteligentniejszym, nie najmądrzejszym, nie najsilniejszym i najpiękniejszym - lecz tym którzy najlepiej kłamią, oszukują i kombinują, by przypodobać się masom. Demokracja jest poronionym pomysłem, zbiorowym obłędem ludzkości. Demokracja szkodzi i sztuce i nauce. Wyobraźcie sobie, w jakim stanie byłaby dziś nauka, gdyby do wiedzy dochodzono w demokratycznym procesie wyborczym. Odpowiedz Link Zgłoś
kielecki_scyzoryk Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 10:52 Zgadzam się z Tobą i nie zgadzam równocześnie :) Jak to możliwe? już tłumaczę. Problemem nie jest ustrój bo ustroje się zmieniają a problemy zostają. Problemem są raczej ludzie którzy mówiąc kolokwialnie (:modne ostatnio słowo:) "nie dorośli" do najlepiej nawet wymyślonego ustroju. Weźmy pierwszy z brzegu komunizm na tapetę. Komunizm był całkiem dobrze wymyśloną ideą. Jego przybliżeniem możliwym do zastosowania był socjalizm który funkcjonowałby całkiem dobrze gdyby ludzie chcieli przestrzegać jego zasad. Ale nie chcieli. Woleli je porzucić dla swoich prywatnych korzyści. Czym sie to skończyło - wiemy z autopsji. Demokracja - tu się z Tobą zgadzam. Czym jest demokracja w żywym organizmie (jakim bez wątpienia jest też społeczność ludzka), wtedy gdy jego komórki nie chcą robić tego do czego zostały przeznaczone tylko próbują wprowadzić swój własny "porządek"? Jest rakiem. I takim samym rakiem na zdrowym ciele społeczności jest prawdziwa demokracja. Na szczęście wielcy i znaczący tego świata już zaczęli sobie z tego zdawać sprawę i powoli z demokracji pozostawiają tylko "szyld", nazwę, etykietę, złudzenie dla mas, zaprowadzając w jej miejsce jedyny ustrój jaki jest w stanie funkcjonować trwale w przyrodzie. Jak byśmy nazwali taki ustrój? Jaki ustrój panuje wewnątrz naszego ciała? Najlepszą nazwą jaka mi się nasuwa jest: Rozumna Dyktatura. Jeśli chodzi o nasz organizm to tylko dzięki tej rozumnej dyktaturze w nim panującej nasz odbyt zajmuje się wydalaniem kału (nie skarżąc się że mu śmierdzi) a nie konsumpcją czekolady. Gdyby spróbował robić co innego system immunologiczny zadbałby o to aby wyłowić i zniszczyć prowodyrów "demokracji". Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 11:17 Możliwe jest zbudowanie ustroju, w którym będzie dobrze dla ludzi, takimi jakimi są. Wymaga to jednak odrzucenia ideologii i zastosowania metody naukowej: rozpoznania człowieka jako zwierzęcia zakotwiczonego w konkretnym ekosystemie; sięgnięcia do wiedzy z dziedzin antropologii i psychologii ewolucyjnej. Taką próbą była propozycja amerykańskiej technokracji z lat '30. Na stronie www.technocracy.org/ jest co nieco z ich pomysłów. Jeśli czytasz po angielsku, zapraszam do zapoznania się z tym. Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 12:14 ylemai napisał: Demokracja jest poronionym pomysłem, zbiorowym obłędem ludzkości. > Demokracja szkodzi i sztuce i nauce. Wybacz ale pieprzysz bez sensu . Bodajze sir Winston Churchil powiedział iz "demokracja to najgorszy z mozliwych systemów ale nie wymyslono do tej pory nic lepszego" i uczynił to jakby kpiac z siebie samego. Podaj mi przyklad lepszej formy sprawdzonego sprawowania rzadów w skali globalnej a przyznam Ci racje.Tylko prosze bez bełkotu sjentologicznego i trockistowsko-anarchistycznych bredni. Pozdro :) Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 15:20 Wielki autorytet... Winston Churchill? Geniusz filozofii politycznej, czy beneficjent pewnego systemu? Cofnij się do XV wieku. Podobni tobie mówiliby: podaj mi lepszą, sprawdzoną formę sprawowania rządów niż feudalizm, a przyznam ci rację. Cóż to w ogóle za argument? "demokracja parlamentarna" też kiedyś była systemem niesprawdzonym. Nie wiem co to jest bełkot "sjentologiczny". Jestem technokratą, w starym amerykańskim stylu. Jeśli masz konkretne zarzuty przeciwko otwartej meritokracji... cóż, powiedz w jaki sposób demokracja może promować władzę szlachetniejszych, a nie bardziej kłamliwych, bardziej włazid*pnych. Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 15:53 ylemai napisał: > Nie wiem co to jest bełkot "sjentologiczny". chodziło mi o scjentologie -sorry literówka a raczej zjedzenie 1 literki:) >w jaki sposób demokracja może promować władzę > szlachetniejszych, a nie bardziej kłamliwych, bardziejwłazid*pnych. to sa te minusy demokracji ze dorywaja sie w niej do głosu populisci i zwykle kanalie ,wiesz ..gó.. zawsze na wierzch wypływa.Ludzie uczciwi i szlachetni nie sa krzykaczami ,pieniaczami,nie pchaja sie na salony władzy. Trzeba ich odnaleźć i wypromowac na liderów a nie pozwalac szumowinom wszelkiego koloru na pranie mózgów społeczenstwom.To jest zadanie dla niezaleznych od gov. organizacji społecznych i społeczenstwa obywatelskiego -a takowe na dzien dzisiejszy w Polsce nie istnieje. Moze kiedys gdy staniemy sie krajem bogatszym materialnie i ludzie poza pogonia za pieniadzem zobacza ze sa jeszcze inne wartosci . A moze demokracja jak stare wino potrzebuje lat zeby nabrac bukietu i smaku a nie smierdziec bagnem i gnojowica???Nie mniej w skali makro nie widze dla niej alternatywy na dzien dzisiejszy . Odpowiedz Link Zgłoś
ylemai Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 16:09 Wiesz, technokracja nie ma nic wspólnego z religijnymi fantazjami LRona Hubbarda. To władza kompetentnych, która potrafi podejmować potrzebne decyzje, niekoniecznie najpopularniejsze. Czy tzw. społeczeństwo obywatelskie to możliwy projekt, nie wiem. Mieszkałem troszkę w Niemczech, i nawet w tym kraju dojrzałej demokracji, widać było że g*** do władzy się przede wszystkim pnie. Kolejny przykład - USA. Ich "demokracja" owocuje perełkami pokroju GW Bush. Problem tkwi w pieniądzach: zwolennicy kanalii zawsze będą mieli ich więcej, z konieczności zatem zakrzyczą polityków arystokratycznych (w starogreckim sensie tego słowa). Może rozwiązaniem byłby system ostracyzmu wobec najbogatszych, jak za Trzydziestu Tyranów w Atenach? Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Problemem ustrój, nie politycy 03.10.07, 17:22 ylemai napisał: > Kolejny przykład - USA. Ich "demokracja" owocuje perełkami pokroju GW Bush. eh...to było normalne odreagowanie na zasadzie wahadła na rzady demokratów i afery z udziałem chociazby Clintona i Moniki :PPP w sumie hameryka to kraj purytanski pod cienka wierzchnia warstwa "wykształciuchów" lol z wschodniego wybrzeza:))) > Problem tkwi w pieniądzach: zwolennicy kanalii zawsze będą mieli ich więcej, z > konieczności zatem zakrzyczą polityków arystokratycznych (w starogreckim sensie > tego słowa). no cuz nasi "arystokraci" z lat walki o wolna Polske albo odeszli od polityki,albo wymarli,wyemigrowali,sqwili sie ,sa w cieniu etc... Trzeba nowych liderów i twarzy. > Może rozwiązaniem byłby system ostracyzmu wobec najbogatszych, jak za > Trzydziestu Tyranów w Atenach? rzecz w tym ze w Polsce nie dorywaja sie do władzy bogacze a władza słuzy zrobieniu kapitału :P B. bym chciał aby prezydent był multimilionerem a nie dorabiał na kryptoreklamie mebli forte , jego żona nie kosiła z kasy bogaczy w swojej fundacji , a premier jednak posiadał konto osobiste....i nie musiał pozyczac na tace od swoich ministrów :D Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: Ludzie głosujcie, bo J.kaczynski=1:1 Putin. 03.10.07, 11:47 hmm... takie porównanie dla wielu ludzi może okazać się zachętą do głosowania na PiS :))) widzisz, wielu uważa że nam by się taki Putin przydał - przydałby się ktoś kto miałby jakiś cel i twardo z żelazną konsekwencją go realizował, ktoś kto nie kłaniałby sie w pas zagranicy i ktoś kto (obojętnie czy ze szlachetnych czy z czysto wyrachowanyc pobudek) poprawiłby byt zwykłych ludzi... wątpię czy mamy tu 1:1 - gdyby to Putin byłby na miejscu Kaczyńskiego, to Donalda już dawno oglądałabyś tylko w kreskówkach :) Odpowiedz Link Zgłoś
republikan Zagłosuję przeciw komunistom 03.10.07, 10:52 i to zarówno tym z LID jak i PO Odpowiedz Link Zgłoś
milo_1 Re: Zagłosuję przeciw komunistom 03.10.07, 11:18 republikan napisał: > i to zarówno tym z LID jak i PO _____________________________________ A ty moherze kim byłeś w latach tzw."komuny" wtedy pewnikiem nosiłeś czerwony sztandar na wiecach i pochodach a teraz zamieniłeś na sztandar kościelny..... Głosuj na kogo chcesz ale i tak zawsze ustawisz plecy z wiatrem historii..... A ja ci powiem..... _____________________ "CIEMNY LUDU", WYKSZTAŁCIUCHU, BURA SUKO, ŁŻE ELITO, LUMPENINTELIGENCIE, DZIADU, MAŁPO W CZERWONYM....... 21 października 2007 ruszcie dupska i jazda do URN aby zmieść demokratycznie....KACZY TOTALITARYZM ....niech Europa i cały Świat zobaczy jak można w sposób bezbolesny zlikwidować szatańską SEKTĘ RYDZOLA wspieranego przez antysemitę KOBYLAŃSKIEGO z politycznym zapleczem tej sekty jakim jest PiS zKACZORAMI na czele..... BO JAK NIE PÓJDZIESZ DO URNY ,TO WYBIERZE ZA CIEBIE MOHEROWY NARÓD DURNY........ ___________________________________ Odpowiedz Link Zgłoś
duckhunter Re: Zagłosuję przeciw komunistom 03.10.07, 12:17 republikan napisał: > i to zarówno tym z LID jak i PO Jezeli chcesz głosowac przeciwko komunistom to zonk ,musisz głosowac przeciwko pisowi jesli chcesz powstrzymac powrót neokomuny i neoubecji. Odpowiedz Link Zgłoś
polski_murzyn A w Polsce wogóle jest i była prawica ? 03.10.07, 12:45 Bo ja widzę tylko lewice w sejmie . Odpowiedz Link Zgłoś
piotrek20074 Będę głosował na PiS gołymi rękami. 03.10.07, 11:09 Będę głosował na PiS gołymi rękami. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Bedzie Ci jeszcze potrzebny długopis. 03.10.07, 12:22 Taki zwykły. Niekoniecznie długoPiS - od tego już nie zależy, ile jeszcze będą nami rządziły różne Fajtłapy. Odpowiedz Link Zgłoś
dr_benway a może tak ze szpadlem, albo w kombinezonie.... 03.10.07, 11:18 a może ze szpadlem jak do łajna, albo w kombinezonie p-ileś tam, strój klowna, w przebraniu wioskowego głupka: takie pomysły, jakie wybory:/ Odpowiedz Link Zgłoś
hi-polit1 Glosujmy choćby w rękawiczkach 03.10.07, 11:28 Mam 75 lat. Za komuny nie głosowałem.Ale jak już głosowałem, to wrzucałem albo pustą kartkę ,albo kartkę z nazwiskami wszystkich opozycjonistów zasłyszanych z Radia Wolna Europa. Dlatego błagam wszystkich młodych ludzi idźcie zagłosować, choćby w rękawiczkach. Babciom i dziadkom nie odbierajcie dowodów, tylko pokazujcie im zakłamanie rządów PiS-ciuchów, PiS-toletów, dyplomatołków pełne buty, arogancji w zawłaszczaniu Państwa dla swoich, zawłaszczeniu TVP, ataków na orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego na "niezależne" Sądy" i wiele innych ciężkich grzechów. Pokażcie tym babciom grozę jaką sieje Rydzyk - jaki to ojciec? - pełną nienawiści, skłócania i dzielenia społeczeństwa, usiłującego przemienić Polskę w Państwo wyznaniowe na zasadzie tam gdzie ZOMO i MY spod znaku PiS - tam jest Polska. Demokracja z braku innego racjonalnego systemu wymaga unikania dyktatu mniejszości nad większością. Obecny dyktat 20-sto procentowej mniejszości nad pozostałą większością społeczeństwa sprawia, że oddaliśmy władzę w ręce nieudaczników i aroganckich skorumpowanych polityków, serwilistycznych klakierów i pieniaczy oraz wiernopoddańczych "nowomówców".Zawarty przez PiS "Konkubinat" z ludźmi typu Lepper, Hojarska, Begier świadczy tylko o żądzy władzy nieudaczników politycznych kompromitujących Polskę w świecie. Polska pod rządami takich pseudo Napolenów jak Kaczyńscy oraz pod indoktrynacją moherowych beretów - oligarchów typu "Szambolana" spod ciemnogrodu - zmierza do pełzania na kolanach w celu ubezwłasnowolnienia zaślepionych "owieczek". Wcale nie jestem jakimś ateistą, ale katolikiem w pełni popierającym stanowisko nielicznych hierarchów kościelnych - podobnie myślących jak abp Pieronek i abp Gocłowski - , o zagrożeniu rozdwojenia społeczeństwa przez grożącą Kościołowi schizmą . Wrzućmy wię kartę wyborczą do urny choćby w rękawiczkach i zagłosujmy na ludzi gwarantujących nam zamiast Państwa policyjnego Państwa dobrobytu i światłej przyszłości.Odsuńmy PiS trwale od władzy! Wówczas spokojnie mogę umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
zbig76 Re: Glosujmy choćby w rękawiczkach 03.10.07, 11:52 Panie hi-policie... to wszystko o czym Pan napisał może i jest po części prawdą ale tak naprawdę dopóki to za rządów PiS-u będę miał materialnie dużo lepiej niż za wszystkich pozostałych to przeboleję i rydzka i sojusz z samoobroną i ostrą retorykę liderów i cba i fotygę... i mając 31 lat zagłosuję na PiS :) Odpowiedz Link Zgłoś
missb Re: Glosujmy choćby w rękawiczkach 03.10.07, 16:19 Za rządów PIS jak na razie to mam najgorszą sytuację materialną!!! P.S.Zgadzam się w 100% z Panem Hi-politem Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Glosujmy choćby w rękawiczkach 06.10.07, 11:19 Jako młody człowiek nie rozumiesz, do czego zmierzają rządy PiS-u. Ja mam dość lat, żeby rozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Glosujmy choćby w rękawiczkach 03.10.07, 16:13 hi-polit1 napisał: To dobra szkoła dla młodych! > Mam 75 lat. Za komuny nie głosowałem.Ale jak już głosowałem, to > wrzucałem albo pustą kartkę ,albo kartkę z nazwiskami wszystkich > opozycjonistów zasłyszanych z Radia Wolna Europa. Dlatego błagam > wszystkich młodych ludzi idźcie zagłosować, choćby w rękawiczkach. > Babciom i dziadkom nie odbierajcie dowodów, tylko pokazujcie im > zakłamanie rządów PiS-ciuchów, PiS-toletów, dyplomatołków pełne > buty, arogancji w zawłaszczaniu Państwa dla swoich, zawłaszczeniu > TVP, ataków na orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego na "niezależne" > Sądy" i wiele innych ciężkich grzechów. Pokażcie tym babciom grozę > jaką sieje Rydzyk - jaki to ojciec? - pełną nienawiści, skłócania i > dzielenia społeczeństwa, usiłującego przemienić Polskę w Państwo > wyznaniowe na zasadzie tam gdzie ZOMO i MY spod znaku PiS - tam jest > Polska. Demokracja z braku innego racjonalnego systemu wymaga > unikania dyktatu mniejszości nad większością. Obecny dyktat 20-sto > procentowej mniejszości nad pozostałą większością społeczeństwa > sprawia, że oddaliśmy władzę w ręce nieudaczników i aroganckich > skorumpowanych polityków, serwilistycznych klakierów i pieniaczy > oraz wiernopoddańczych "nowomówców".Zawarty przez PiS "Konkubinat" > z ludźmi typu Lepper, Hojarska, Begier świadczy tylko o żądzy władzy > nieudaczników politycznych kompromitujących Polskę w świecie. Polska > pod rządami takich pseudo Napolenów jak Kaczyńscy oraz pod > indoktrynacją moherowych beretów - oligarchów typu "Szambolana" spod > ciemnogrodu - zmierza do pełzania na kolanach w celu > ubezwłasnowolnienia zaślepionych "owieczek". Wcale nie jestem jakimś > ateistą, ale katolikiem w pełni popierającym stanowisko nielicznych > hierarchów kościelnych - podobnie myślących jak abp Pieronek i abp > Gocłowski - , o zagrożeniu rozdwojenia społeczeństwa przez grożącą > Kościołowi schizmą . Wrzućmy wię kartę wyborczą do urny choćby w > rękawiczkach i zagłosujmy na ludzi gwarantujących nam zamiast > Państwa policyjnego Państwa dobrobytu i światłej przyszłości.Odsuńmy > PiS trwale od władzy! Wówczas spokojnie mogę umierać! Odpowiedz Link Zgłoś
bsc1 Re: Glosujmy choćby w rękawiczkach 03.10.07, 16:18 hi-polit1 napisał: > Mam 75 lat. Za komuny nie głosowałem.Ale jak już głosowałem, to > wrzucałem albo pustą kartkę ,albo kartkę z nazwiskami wszystkich > opozycjonistów zasłyszanych z Radia Wolna Europa. Dlatego błagam > wszystkich młodych ludzi idźcie zagłosować, choćby w rękawiczkach. > Babciom i dziadkom nie odbierajcie dowodów, tylko pokazujcie im > zakłamanie rządów PiS-ciuchów, PiS-toletów, dyplomatołków pełne > buty, arogancji w zawłaszczaniu Państwa dla swoich, zawłaszczeniu > TVP, ataków na orzeczenia Trybunału Konstytucyjnego na "niezależne" > Sądy" i wiele innych ciężkich grzechów. Pokażcie tym babciom grozę > jaką sieje Rydzyk - jaki to ojciec? - pełną nienawiści, skłócania i > dzielenia społeczeństwa, usiłującego przemienić Polskę w Państwo > wyznaniowe na zasadzie tam gdzie ZOMO i MY spod znaku PiS - tam jest > Polska. Demokracja z braku innego racjonalnego systemu wymaga > unikania dyktatu mniejszości nad większością. Obecny dyktat 20-sto > procentowej mniejszości nad pozostałą większością społeczeństwa > sprawia, że oddaliśmy władzę w ręce nieudaczników i aroganckich > skorumpowanych polityków, serwilistycznych klakierów i pieniaczy > oraz wiernopoddańczych "nowomówców".Zawarty przez PiS "Konkubinat" > z ludźmi typu Lepper, Hojarska, Begier świadczy tylko o żądzy władzy > nieudaczników politycznych kompromitujących Polskę w świecie. Polska > pod rządami takich pseudo Napolenów jak Kaczyńscy oraz pod > indoktrynacją moherowych beretów - oligarchów typu "Szambolana" spod > ciemnogrodu - zmierza do pełzania na kolanach w celu > ubezwłasnowolnienia zaślepionych "owieczek". Wcale nie jestem jakimś > ateistą, ale katolikiem w pełni popierającym stanowisko nielicznych > hierarchów kościelnych - podobnie myślących jak abp Pieronek i abp > Gocłowski - , o zagrożeniu rozdwojenia społeczeństwa przez grożącą > Kościołowi schizmą . Wrzućmy wię kartę wyborczą do urny choćby w > rękawiczkach i zagłosujmy na ludzi gwarantujących nam zamiast > Państwa policyjnego Państwa dobrobytu i światłej przyszłości.Odsuńmy > PiS trwale od władzy! Wówczas spokojnie mogę umierać! Radzę dożyć do wyborów, to nie będzie trzeba umierać za PiS jak wygra PO! Odpowiedz Link Zgłoś
mln79 Co to da? 03.10.07, 11:46 To są nic nie znaczące gesty, które nic nie zmienią. Trzeba organizować się w partie, a nie być malkontentem. Nie masz na kogo głosować? Sam załóż komitet wyborczy, sformułuj program, zbierz podpisy i wystartuj. Albo zapisz się do którejś z istniejących i spróbuj zmienić jej oblicze. Teraz już za późno, ale może kolejne wybory już wkrótce? Bo po tych pewnie będzie pat w sejmie. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Co to da? 03.10.07, 15:15 napewno bedzie pat jak wszyscy beda takimi samymi idiotami jak ty nie masz pojecia o panstwie i spoleczenstwie obywatelskim organizowac sie w partie? smiechu warte, a potem bedzie 500 partyjek ktore nie osiagna nawet 0,5% poparica razem ;p tak juz bylo na poczatku lat 90. i dobrze ze sie wszystko samo uregulowalo - nie ma miejsca na male partie - tylko duze partie maja realne mozliwosci przeprowadzania zmian, i tylko duze partie mozna realnie ocenic i rozliczyc, male partie nic tylko nie robia jak lacza sie w jakies bloki, mieszaja sie, przetasowuja sie jezeli nie ma zadnej partii, ktora by odpowiadala tobie w 100% to coz, wybierz taka ktora uwazasz za najlepsza z dostepnych i nie pieprz ze to nic nie zmieni Odpowiedz Link Zgłoś
wdakra Re: Co to da? 06.10.07, 11:24 Najpierw sprawdź, czy nie ma takiej partii wśród tych, które startują w wyborach, ale nie sa reklamowane, bo nie pasują do tej atrapy demokracji. Odpowiedz Link Zgłoś
gdkj A po co iść na wybory? I tak nie ma na kogo 03.10.07, 11:56 Mam wybierać kogoś tylko dla tego ,że mniej obciachowy? Co to za wybór - szalony kaczor kontra banda zwykłych złodziei? Jeden narobi popeliny a drugi oczyści mi kieszenie. Posłanka PO przyłapana na zwykłym złodziejstwie, sldowców poznałem empirycznie - jak który usiądzie na stołku wymusza daniny naprawdę po chamsku a obecni włodarze to wszystko zrobili by państwowe żeby tylko cały naród na łańcuchu jak krowa za nimi łaził. W naszym pięknym kraju w obecnej sytuacji nie ma żadnego mniejszego zła.To czysta fikcja! Ja tam będę siedział sobie w domu a jak zrobi sie nie przyjemnie to sobie wyjadę. Szkoda Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
sklis Dlaczego na wybory? Ano, dlatego: 03.10.07, 12:30 > Mam wybierać kogoś tylko dlatego, że mniej obciachowy? Właśnie tak. Bo inaczej inni wybiorą za Ciebie tego "bardziej obciachowego". Co do złodziei, to każdej partii można postawić taki zarzut. Wystrczy popatrzeć, jak dziś rozdaje się stołki w rządzie i tworzy nowe stanowiska w administracji, żeby usadzić kolesiów na posadkach opłacanych z pieniędzy podatników. To jest dopiero okradanie narodu! A tak swoją drogą, uważam, że lepszy złodziej, niż wariat, przynajmniej wiadomo, czego się spodziewać. Złodziej najwyżej ukradnie Ci portfel, a wariat może się na Ciebie rzucić z brzytwą, bo mu się Twój dziadek nie podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
ciamej Re: Dlaczego na wybory? Ano, dlatego: 03.10.07, 15:30 >a wariat może się na Ciebie rzucić z brzytwą, bo mu się Twój dziadek nie podoba. no a potem i tak ci wezmie portfel! ;) Odpowiedz Link Zgłoś