pani.zemsta 09.10.07, 19:45 pozdrawaiam wszystkich fanów Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
leszekzi Polska jest potęgą w black metalu 09.10.07, 21:18 Taaa... szczególnie to sformułowanie "twarze Kaczyńskich wykrzywione złym grymasem" musi być jak balsam na uszy redaktorów Wyborczej... :-) Odpowiedz Link Zgłoś
krwawy.zenek Re: Polska jest potęgą w black metalu 09.10.07, 21:33 Tobie oglądanie tych twarzy pewnie sprawia wielką przyjemność? Odpowiedz Link Zgłoś
wujekmik Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:27 Nie znosze tej muzyki ale jeszcze bardziej nieznosze zacofania polaków Najwieksze gwiazdy na świeci są w polsce wyzywane Odpowiedz Link Zgłoś
tetlian Kiepski artykuł, skoro nic o wersji alternatywnej. 10.10.07, 18:28 Od ponad miesiąca w internecie króluje wersja z podłożonymi napisami jednego z utworów Behemotha: Decade of Therion. A w tym artykule ani słowa o tym. Wstyd. Dla niezorientowanych (a są tacy?) podaję linka: pl.youtube.com/watch?v=eIpysEyLfrk :D Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec Polska ziemia wydala Szopena i Behemotha 10.10.07, 18:46 Jak to dobrze, ze zaslynal nasz kraj nie tylko wybitnymi naukowcami, takimi jak... hm.. yy, ale tez Adamem Malyszem, ktory potrafi daleko skakac na nartach... z gory, ale tez wspanialymi artystami, takimi jak Behemoth, ktorzy wychodza na scene i spiewaja.. aarrghhhh! satan! I jeszcze takimi wspanialymi ludzmi jak Robert Kubica, ktory potrafi... jezdzic..samochodem, znaczy sie szybko jezdzic. Generalnie to jestesmy jednym z najlepszych kraji na swiecie. Pozdrawiam reszte przedstawicieli tego wspanialego srodkowoeuropejskiego kraju. Odpowiedz Link Zgłoś
zbychowiec zapomnialem napisac o klimacie 10.10.07, 18:46 ale to chyba kazdy wie Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos !!!noz kurw@ mać!!! 10.10.07, 22:12 a czemu wielce szacowna i tolerancyjna GW nie przedstawi artykulu w podobnym, przyjaznym klimacie o zespolach: Honor, Konkwista 88, Biala Armia. przeciez na ich koncerty tez przychodza cale rodziny i wychodza z usmiechem na twarzy. a ten co ingeruje w ich wspaniala tworczosc artystyczna to: ciemnogrod, zascianek i w ogole wszelkie uosobienie nietolerancji p.s. jesli jakis debil nie zrozumial: powyzsze stwierdzenie jest oczywiscie w tonacji sarkastycznej. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok taki artykuł na pewno ukaże się 10.10.07, 22:29 np. w naszym lub inszym dzienniku. Nie możesz wymagać od znienawidzonej przeze ciebie gazety, pisania o posthitlerowsko- rasistowskim tałatajstwie. Odpowiedz Link Zgłoś
augustuw_germanicutasus_angela K_o_m_u_c_h_o_-_S_a_t_a_n_i_ś_c_i __Do_Pierdla_!!!! 11.10.07, 00:51 ...Nie ma jednak co udawać - black metal to nie muzyka dla przedszkolaków. ........ w Norwegii doszło do kilkudziesięciu podpaleń obiektów sakralnych ... Paru skandynawskich muzyków blackmetalowych trafiło za kratki za morderstwa lub usiłowanie zabójstwa.... ........................................................ Im szybciej się policja i prokuratura weźmie za tę chołotę tym lepiej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
999s Re: K_o_m_u_c_h_o_-_k_a_t_o_l_i_c_t_w o __Do_Pierdl 11.10.07, 02:51 najpierw miech zajmą się takąhołotą ja ty Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo bo cholota to najgorsza jest 11.10.07, 10:15 i trzeba ich pozamykac, zeby wszyscy grali disco-polo albo Rote. Odpowiedz Link Zgłoś
linfan Re: K_o_m_u_c_h_o_-_S_a_t_a_n_i_ś_c_i __Do_Pierdl 11.10.07, 10:47 augustuw_germanicutasus_angela napisał: > Im szybciej się policja i prokuratura > weźmie za tę chołotę tym lepiej !!! pewnie codziennie slyszysz, ze jestes ograniczony umyslowo... i jakos nikogo to nie dziwi :) Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: !!!noz kurw@ mać!!! 10.10.07, 22:31 coz, jezeli te zespoly cieszylyby sie az TAKA popularnoscia jak behemoth, czy vader to pewnie tez by sie artykul o nich w gw pojawil - nic skomplikowanego, zaden spisek 'wielce szanownej i tolerancyjnej' gazety :) Odpowiedz Link Zgłoś
da_markos Re: !!!noz kurw@ mać!!! 10.10.07, 23:34 alez musza byc popularne... i to bardzo... przeciez GW non stop donosi o wszelkich i powrzechnych przejawach rasismu i nietolerancji w naszym kraju... ;] Odpowiedz Link Zgłoś
yourij Re: Polska ziemia wydala Szopena i Behemotha 11.10.07, 14:27 > Generalnie to jestesmy jednym z najlepszych kraji na swiecie. tak... ale następnym razem napisz poprawnie nie kraji ale krajów :) Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Kiepski artykuł, skoro nic o wersji alternaty 11.10.07, 11:56 Hehehe - CZAD:) Dzieki za tego linka:) 23 browary dla autora! Odpowiedz Link Zgłoś
belizarius1 Wszyscy fani też się eksportują 10.10.07, 16:53 Jak kaczki jeszcze trochę porządzą. I to nie tylko fanu black metalu, ale wszelkich cięższych brzmień. Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Kundle oszczekujace spod znaku Michnika 10.10.07, 00:19 gotowe sa zacytowac byle kogo, zeby tylko bylo zle o Kaczynskich. Tonacy Behemotha sie chwyta? Odpowiedz Link Zgłoś
onufry.zagloba Gorszych kundli niz spod znaku Kaczynskich 10.10.07, 00:31 to ja jeszcze nie widzialem - jestes naiwny jak dziecko, unleashed, i tylko zbyt dlugi pobyt w USA cie tu usprawiedliwia, bo toc to jedna i ta sama Magdalenka i okragly stoliczek. Tyle, ze Kaczynskim i spolce sie zdaje, ze im za malo z tego tortu przypadlo... Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed A podoba ci sie taki styl dziennikarstwa? 10.10.07, 02:25 Nie wierze, ze lubisz byc oklamywany lub/i manipulowany, a w tym przeciez celuje Wyborcza. Styl bedacy pomieszaniem jakas chorobliwa mutacja Trybuny Ludu i New York Post. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: A podoba ci sie taki styl dziennikarstwa? 10.10.07, 18:23 unleashed napisał: > Nie wierze, ze lubisz byc oklamywany lub/i manipulowany, a w tym przeciez celuj > e > Wyborcza. w tym to mistrzami sa kaczynsi i jego ekipa - zarowno POlityczna jak i dziennikarze nazywajacy sie niezaleznymi, a piszacy na zamowienie PiS Odpowiedz Link Zgłoś
unleashed Ostatnie 15 lat patrzyli na to, co robi GW 11.10.07, 02:26 radio Tok, Polityka czy tez TVP pod rzadami Kwiatkowskiego i wreszcie doszli do swojego "know how". Michnikowi z czasow jego swietnosci jednak, moim skromnym zdaniem, nie dorownuja. Odpowiedz Link Zgłoś
lokis1791 Re: Kundle oszczekujace spod znaku Michnika 10.10.07, 17:16 kogo nazywasz byle kim? Odpowiedz Link Zgłoś
kolargolo tyle zrozumiales z artykulu? 10.10.07, 22:05 artykul jest o sukcesie polskiej kapeli. A wrazenia jakie opisuje Nergal ma wiekszosc POlakow za granica. Wszyscy sie smieja z Polski rzadzonej przez blizniakow i Michnik nie ma nic do tego. Odpowiedz Link Zgłoś
varg Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 07:59 ale dwie rzeczy wymagają sprostowania: - Vader nie gra black metalu, tylko death metal. dla laika to pewnie jeden pies, ale różnica mimo wszystko jest dość zasadnicza :) - na zdjęciu jest nie Nergal, ale Orion, basista Behemoth i równocześnie wokalista zespołu Vesania. Odpowiedz Link Zgłoś
hasnethor Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 22:56 No proszę ktoś coś mówi nareszcie na rzeczy. Chciałem napisać trochę o moich zainteresowaniach metalem, jak niesamowity i mroczny klimat potrafi odstresować, strącić w otchłań ludzkich skrytych pragnień i pożądań aby wynieść głębokim brzmieniem na wyżyny możliwości gitarek elektrycznych... A tu taki off topic się robi... jak ktoś spojrzy 'z daleka' to zauważy, że wszyscy się kłócą o co? No właśnie o poglądy, o 'podoba mi się' itd. Naturalnym (przynajmniej dla mnie) wydaje sie stwierdzenie, że o gustach się nie dyskutuje, ale skoro wszyscy to ignorują to: Dla mnie cały ten polityczny syf jest wart tyle co ta słoma z butów wystająca populistycznym 'dziadom', którzy mają reprezentować masy. A w rzeczy samej babrają się bezwstydnie we własnych fekaliach, nie ważne czy PIS czy PO czy inne kalosze... Słoma tak wystaje, że wstyd się przyznać do tego, że ci 'ludzie' to Polacy. Pracując w międzynarodowej firmie człowiek bardziej sobie to uświadamia (to jeden z przypadków kiedy obcokrajowcy są w stanie śledzić wydarzenia w naszym kraju), że takiego rozluźnienia obyczajów (wierzcie, na usta ciśnie mi się inne słowo) nie da się pozostawić bez komentarza o całkowicie negatywnym zabarwieniu. Jaki wstyd człowieka ogarnia. Wstyd powiedzieć, że się z tego kraju pochodzi. Kraju gdzie patriotyzm nabiera negatywnego znaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 22:58 hmmm a w tym zdaniu to o jakim gatunku mowa w kontekscie vadera, co -> "Być może, bo o tę pozycje rywalizuje z nią pochodzący z Olsztyna deathmetalowy Vader, który na świecie ma pozycję klasyka gatunku." Odpowiedz Link Zgłoś
varg Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 09:21 nroht napisał: > hmmm a w tym zdaniu to o jakim gatunku mowa w kontekscie vadera, co > -> "Być może, bo o tę pozycje rywalizuje z nią pochodzący z Olsztyna > deathmetalowy Vader, który na świecie ma pozycję klasyka gatunku." widać ktoś z gazeta.pl (autor?) czyta komentarze i poprawił. kiedy pisałem posta, Vader zdaniem red. Sankowskiego był blackmetalowy :) Odpowiedz Link Zgłoś
varg Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 09:28 PS. o, i podpis pod zdjęciem też poprawili. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 09:46 ostatnio takie numery robią nagminnie. Odpowiedz Link Zgłoś
defendo Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 12:07 Ingerencja administracyjna w swobodę twórcy? Czy my już tego nie przerabialiśmy? Idee Mao wiecznie żywe... a podobno Polska leży w Europie? Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:53 Polska, koleznako, lezy w Azji, tak juz od kilku lat. I niestety nic nie wskazuje na to ze mialaby do Europy wrocic. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
xs550 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 13:10 Sam nie slucham death metalu ale ten gosc ma sto procent racji. W Polsce dokonuje sie zamachu na wolnosc probujac narzucic "jedynie sluszny" punkt widzenia. Jezeli ktos chce sluchac kapel o wydzwiekach satanistycznych to jest to tylko i wylacznie jego sprawa. Nikt nie odmawia ludziom prawa do klepania pacierza czy chodzenia do kosciola wiec ci sami ludzie powinni zamilknac w sprawie tego co robia inni. Ja sam nie jestem ani satanista ani chrzescijaninem, obie te sekty uwazam za rownie absurdalne, ale jest we mnie cos czego nie maja obecnie rzadzacy: tolerancja. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:59 xs550 napisał: > Jezeli ktos chce sluchac kapel o wydzwiekach satanistycznych to jest > to tylko i wylacznie jego sprawa. To samo powiesz o 'wydźwiękach faszystowskich' ?... > Nikt nie odmawia ludziom prawa do klepania > pacierza czy chodzenia do kosciola Tym porównaniem pokazujesz swoją głupotę... Odpowiedz Link Zgłoś
alatien Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 19:10 Jest roznica miedzy wydzwiekami satanistycznymi a faszystowskimi. Satanizm jest religia, i o ile wiem jest zarejestrowany w Polsce. Faszyzm natomiast jest zakazany przez prawo. > > Nikt nie odmawia ludziom prawa do klepania > > pacierza czy chodzenia do kosciola > > Tym porównaniem pokazujesz swoją głupotę... Nie masz zadnych argumentow aby oskarzac xs550 o glupote. W Polsce jest wolnosc wyznania, wiec tymsamym, kazdy ma "prawo do klepania pacierza czy chodzenia do kosciola". To co ty sobie o tym myslisz, nic nie zmienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 09:45 alatien napisał: > Jest roznica miedzy wydzwiekami satanistycznymi a faszystowskimi. Chyba na korzyść faszyzmu... >Satanizm jest > religia, i o ile wiem jest zarejestrowany w Polsce. Niestety, polskie prawo jest bardzo liberalne dla sekt, ale to nie znaczy, że owe sekty są czymś dobrym... > Nie masz zadnych argumentow aby oskarzac xs550 o glupote. Głupotą jest porównywanie praktyk katolickich z satanizmem. Odpowiedz Link Zgłoś
paniena Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 13:38 dlaczego glupota jest porownywac? to po prostu przeciwnosci - krancowe mozna nawet powiedziec. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 23:06 oooo i słomiany ludek się objawił. doskonaly przyklad tego o czym mowil nergal. Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 08:28 Tylko że faszyści, naziści i cała reszta najczęściej nawołuje do nienawiści. A satanizm niekoniecznie... Bardzo często przeciwnie, mówi o miłości, ale o tym oczywiście się nie mówi nagłaśniając tylko przypadki jakichś debili mordujących zwierzęta, lub co gorsze, ludzi... Debili, którzy z satanizmem nie mają nic wspólnego. Aleee... kto by sobie tam zaprzątał głowę głupotami... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 09:32 maciorra napisał: > Tylko że faszyści, naziści i cała reszta najczęściej nawołuje do nienawiści. Nie rozumiem, dlaczego wrzucasz tu 'nazizm'...Naziści, podobnie jak lider 'Behemota', odrzucili "garb kulturowy"... > A > satanizm niekoniecznie... Bardzo często przeciwnie, mówi o miłości, Taa...Czy Ty w ogóle czytałeś artykuł ?... Oczywiście Ty wiesz lepiej ,niż komitet d/s sekt... )) Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 11:01 > Taa...Czy Ty w ogóle czytałeś artykuł ?... > Oczywiście Ty wiesz lepiej ,niż komitet d/s sekt... )) Heh artykuł czytałem - dotyczył sukcesu polskich kapel na zachodzie, o satanizmie wspominał nader powierzchownie... Twój komentarz (i nie tylko Twój) świadczy o tym że mało kto wie czym jest satanizm, albo lepiej: czym są satanizmy... Jeśli poszukasz conieco po bibliotekach to znajdziesz wiele ciekawych materiałów które rzucą Ci nowe światło na tę kwestię. Co do komitetu - tak wiem lepiej:) Większość komitetów d/s sekt jest tworzonych pod auspicjami innej sekty co nadwątla conieco ich wiarygodność. Przedstawianie satanizmu jako prymitywnego wycia na scenie i składanie ofiar z kotków na zniszczonych grobach po koncercie oznacza ograniczenie umysłowe i tyle:) A satanizm jako ruch wielbiący wolność, niezależność i inteligencję (tak - wcale nie musi mieć konotacji religijnych) takie ograniczenie umysłowe napiętnuje. Żeby nie było - nie jestem satanistą - nie lubię tylko kiedy ktoś zamyka się w dogmatach zamiast otworzyć się na kotmaty i zamiast samodzielnie myśleć podpiera się jakimiś komitetami. Pzodrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 11:45 Zapomniałem dodać: Heil Eris! :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 12:14 maciorra napisał: > Heh artykuł czytałem - dotyczył sukcesu polskich kapel na zachodzie, o > satanizmie wspominał nader powierzchownie... Twój komentarz (i nie tylko Twój) > świadczy o tym że mało kto wie czym jest satanizm, Dobrze, ale artykuł nie dotyczy teorii satanizmu, ale 'satanizmu praktycznego' w wykonaniu muzyków satanistycznych i propagowanego przez ich muzykę - i do tego odnosi się komitet d/s sekt. Odpowiedz Link Zgłoś
sergiucha Re: Polska jest potęgą w black metalu 11.10.07, 21:37 Hej komitet do spraw sekt to kto prowadzi jakaś bezstronna organizacja ? chyba nie z tego co wiem www.effatha.org.pl/ krzyże, cytaty z JP2 hehe autorytety w sprawie innych wyznań sam jestem buddystą i mało mnie interesuje mitologia chrześcijan ale pamiętam jak dominikanka siostra Michaela (domini canes dosł. psy Pana źródło pl.wiktionary.org/wiki/Domini_canes ew. słownik łaciny :) zarzucała nam np. jedzenie dzieci ... cóż sataniści to małe piwko i te ich koty ;) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 PS: 11.10.07, 09:40 maciorra napisał: > Tylko że faszyści, naziści i cała reszta najczęściej nawołuje do nienawiści. Satanizm ,podobnie jak faszyzm, nie jest równoznaczny z nienawiścią, ale łatwo do niej prowadzi. Jest to niebezpieczne zwłaszcza wobec głównie młodych odbiorców, o nieukształtowanej osobowości. Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: PS: 11.10.07, 11:09 mg2005 napisał: > Satanizm ,podobnie jak faszyzm, nie jest równoznaczny z nienawiścią, > ale łatwo do niej prowadzi. Jest to niebezpieczne zwłaszcza wobec > głównie młodych odbiorców, o nieukształtowanej osobowości. Zgadzam się. Daltego nie satanizm nie jest dla osób niedojrzałych, niewykształconych i głupich:) Jeśli chodzi o faszyzm to dla mnie jednoznacznie związany jest z przemocą symboliczną albo fizyczną i jako taki przekreślony od razu:) Odpowiedz Link Zgłoś
janek884 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 16:47 I tak Iron Maiden jest najlepszy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
john_malkovitch Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 16:57 TYlko w czym???? Odpowiedz Link Zgłoś
kazio_rozlamowiec Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:06 mnie ten cały black metal i Behemoth śmieszy(a bardziej raczej ludzie którzy to kupują), i w sumie mógłby nawet się ucieszyć że ich się zakazuje, ale zdaje sobie sprawę ze nic mi do tego jakie gusta muzyczne mają inni i że mają takie samo prawo słuchać swej muzyki jak ja swojej...bo jak ktoś za kogoś na siłę decyduje co jest dobre a co fe to to już totalitaryzm...poza tym nikt nie może mi obecnie zagwarantować że po black metalu jakiemuś urzędasowi o odmiennych gustach nie przyjdzie ogłosić za jedynie słuszną muzykę-Disco-polo Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 16:59 nie ma się tu czym chwalić, nie wiem czy taki typ muzyki można nazwać muzyką, dla mnie to jeden wielki jazgot, chałas, i odstraszający głos wokalisty, przez który nie można zasnąć w nocy, bo straszy!!Ten typ muzyki nie działa dobrze na samopoczucie. Uważam, że może pobudzać agresję, nerwicę. Nie lubię jakiegokolwiek rodzaju metalu w ogóle i nie rozumiem jak można lubić słuchać takiej muzyki. Odpowiedz Link Zgłoś
proboszcz_z_tylawy Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 17:23 Na szczęście póki co jeszcze nie ma w Polsce obowiązku słuchania metalu więc możesz spokojnie nie słuchać. A chałas pisze się hałas. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.aniol Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 17:57 kasiagod1 napisała: >!Ten typ muzyki nie działa dobrze na samopoczucie. > Uważam, że może pobudzać agresję, nerwicę. Nie lubię jakiegokolwiek > rodzaju metalu w ogóle i nie rozumiem jak można lubić słuchać takiej > muzyki. Mi na sampopoczucie działa disco polo i cała szmira lansowana na vivie, MTV czy w radio Eska. Nie rozumiem jak tego można słuchać. Umpc, umpc, umpc tandeta bez wyrazu Odpowiedz Link Zgłoś
dziczku Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 18:20 To się podczepię pod Kasią, żeby odpowiedzieć Magdzie. Nie słucham tej muzyki na codzień, jednak właśnie strasznie się mylisz. Doskonale rozładowuje stres i agresję. A czy może powodować nerwicę? Moim zdaniem tu też nie masz racji. Wręcz odwrotnie. Jak sobie tak puszczę 5 minut na wieczór i podrę się wraz, usypiam natychmiast. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 18:34 dziczku napisał: > To się podczepię pod Kasią, żeby odpowiedzieć Magdzie. czyli rozumiem, ze piszesz o muzyc np. z radia eska? :) > Nie słucham > tej muzyki na codzień, jednak właśnie strasznie się mylisz. > Doskonale rozładowuje stres i agresję. a widzisz, u mnie jak i u magdy powoduje ona rowniez rozdraznienie, nerwowosc w skrajnych wypadkach czasami i agresje, zlosc. >A czy może powodować nerwicę? > Moim zdaniem tu też nie masz racji. hmm dla mnie takie postrzeganie rzeczywistosci: prawda - nieprawda, czarne - biale jest mylne. Bo zobacz na przykladzie dwoch ludzi to co dla jednych jest relaksujace, u innych moze wywolywac zupelnie odmienne reakcje. Ludzie rozni sa, dlatego tez roznie reaguja na smaki, zapachy, kolory, ale tez i muzyke. Dlatego tez nie przesadzalbym o tym, ze dana muzyka jest wylacznie relakcujaca, a druga wylacznie drazniaca... jedni lubia jazz, inni nie, tak samo jest tez z pendereckim, ale i z metalem czy popem. :) Odpowiedz Link Zgłoś
straszny_potfur Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 11.10.07, 11:58 Jak czytam takie wypowiedzi, to zaczynam wierzyć, że jednak są w tym kraju inteligentni ludzie Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 10.10.07, 20:39 > nazwać muzyką, dla mnie to jeden wielki jazgot, chałas To prawda że dla większości ludzi 'ciężka' muzyka wydaje się zbyt skomplikowana, ale też dla większości równanie całkowe to zbiór przypadkowych symboli ustawionych w linii. Dla niektórych nawet poprawne napisanie 'hałas' jest za trudne :) ---- Inteligentniejsi słuchają metalu: www.telegraph.co.uk/connected/main.jhtml?xml=/connected/2007/03/21/nmetal21.xml Odpowiedz Link Zgłoś
sergiucha Re: blackmetal to brutalna i agresywan muzyka 11.10.07, 21:51 hej jechałeś kiedy F1 ? bo jeśli do pracy śmigasz rowerkiem ta niech tak pozostanie ;)to taki przyład tylko nie jestem wcale złośliwy - nie dziw się tylko że przy takich prędkościach łapiesz stres ... Death Metal to extremum nawet dla fanów Metalu (np Iron Maiden) Osobiście lubię ostrą jazdę adrenalinę szybkość brutalne mroczne dźwięki chociaż słucham przed snem czasem np Diany Krall i też jest fajnie ;) Behemoth jest doceniany np w USA gdyż tam podchodzi się inaczej do zjawiska artystycznego jako takiego Odpowiedz Link Zgłoś
atari800xl bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 17:00 ale mo produkt eksportowy... Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 17:03 W black metalu ewidentnie rządzimy. Vader znany jest od USA po Japonię, Behemot podobnie. I niech ktoś dalej mówi że gwiazdami są Doda, Gosia Andrzejewicz czy inne "gwiazdy". Odpowiedz Link Zgłoś
n0rbi666 Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 17:28 No ba że Doda i Kalwi&Remi to gwiazdy ! Tyle koncertów za granicą, na które przychodzi kupa ludzi :P A przecież w katolickim kraju nie można zrobić gwiazdy z zespołu, który śpiewa "Chwała mordercom św Wojciecha" :> Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 20:54 > W black metalu ewidentnie rządzimy. No baaaaardzo odważne stwierdzenie. Imho Polski black to może z 1/10 tego co mają skandynawowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pynky Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 21:39 znajdź innego polskiego wokalliste któy ma 1/10 tego co vader i behemoth:) Odpowiedz Link Zgłoś
frozen_evil Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 11.10.07, 00:33 Decapitated:)) o nich też powinni wspomnieć w artykule, również zostali już uznani na świecie, mimo swojego młodego wieku.. byłam ostatnio na koncertach obydwu kapel wymienionych w tekście:] cudowne..;) Odpowiedz Link Zgłoś
katolickie_scierwo Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 11.10.07, 09:45 Krzysztof Krwawczyk :) Gdzie to on juz nie koncertowal.... ------------------------------------------- Ludzie opętani jakąkolwiek religią powinni być trzymani z daleka od dzieci. Na równi z pedofilami. Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: bo my tylko potrafimy sie drzec.... 10.10.07, 23:13 a jaki procent z tego przedstawia jakakolwiek wartosc?? poza tym porownujesz nieporownywalne sceny wiec argument nietrafiony. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 17:03 czasem mam wrazenie ze jak ktos kiepsko gra to musi grac glosno i najlepiej na ostro przesterowanej gitarze. w kolo macieju walkowane watki w tekstach piosenek nic dziwnego ze szczeniaki po koncertach dostaja kota do glowy i lataja po cmentarzach, pranie mozu robi swoje. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 17:04 o90 idź lepiej zjeść parę rybek to może coś ci wejdzie do głowy. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:02 jasne chlopie jasne popatrz na wlasny nick i sygnaturke diabel 666 itd żałosne Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:37 o90 napisał: > jasne chlopie jasne hehe mial chlop racje, odpowiedz na ten 'madry' post nie mogla byc inna ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 12:44 o90 napisał: > jasne chlopie jasne > > popatrz na wlasny nick i sygnaturke > > diabel 666 itd > > żałosne Tak samo zalosne jak twoj nick i brak sygnaturki jak i moj, nie zebym osobiscie lubial te klocki (black metal czy szatan), ale miej odrobine wyrozumialosci dla mlodych ktorzy maja twoje stereotypy gleboko w dupie, poczekaj dorosna, zmadrzeja, zaloza rodziny to i nicki zmmienia, a ty potrafisz jeszcze w sobie zmienic cos na lepsze ?;) Odpowiedz Link Zgłoś
stryj.pepin Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 17:09 > nic dziwnego ze szczeniaki po koncertach dostaja kota do glowy i lataja po > cmentarzach, pranie mozu robi swoje. Świat jest prostszy, kiedy się tak uważa? W każdym razie nie zazdroszczę.... Masz pozdrowienia od stryja. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:09 swiat jest prostszy kiedy nic sie nie ma do powiedzenia ? przeciez kazdy wie o korbie jaka niesie ze soba ta tzw muzyka . O korbie z odchylem na satanizm i inne pseudo religijne odchyly z odwroconym krzyzem w tle. ta durnota z wiekiem wychodzi z mody jak majty z klapa niemniej jednak moze sprobujesz znalezc taki zwiazek miedzy muzyka niemetalowa a korbia z odchylem na satanizm... Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:14 Wiesz o90 powiedz ty mi kogo się bardziej obawiasz? że banda satanistów porwię cię, zgwałci, a pod koniec wyrwie serce ku czci i mocy naszego pana szatana? czy tego że wracając z domu/pracy/itd łysy człowiek w dresie podejdzie do ciebie i zapyta się za kim jesteś? i co jest bardziej prawdopodobne? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 21:01 ani tego ani tego nie lubie jesynie kiedy jazgot nazywa sie muzyka a pseudo filozoficzne wypociny tekstem piosenki posluchaj Pink Floyd, Jethro Tull, Dire Straits i posluchaj jakiegokolwiek tzw metalu to pierwsze to muzyka to drugie to belkot ot cala roznica nie lubie mieszania pojec fani Dire Straits maja niezwykle niski % posrod tych zlapanych na niszczeniu grobow, dziwne co ? Odpowiedz Link Zgłoś
greg_k Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 16:03 "> posluchaj Pink Floyd, Jethro Tull, Dire Straits i posluchaj jakiegokolwiek tzw > metalu > " ... a jak chcesz kogoś zanudzić na smierć, to włącz mu dwupłytowy album dire straits Odpowiedz Link Zgłoś
stryj.pepin Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 20:45 > niemniej jednak moze sprobujesz znalezc taki zwiazek miedzy muzyka niemetalowa > a > korbia z odchylem na satanizm... niczego nie będę próbował, jeśli pozwolisz. i w ogóle - o co chodzi?... ... o pozdrowienia od stryja? znowu? Masz je! Odpowiedz Link Zgłoś
nroht Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 23:16 majty z klapa maja wiecej zawartosci niz twoj leb. Odpowiedz Link Zgłoś
kralik111 Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 12:48 o90 napisał: > swiat jest prostszy kiedy nic sie nie ma do powiedzenia ? > > przeciez kazdy wie o korbie jaka niesie ze soba ta tzw muzyka . O korbie z > odchylem na satanizm i inne pseudo religijne odchyly z odwroconym krzyzem w tle > . > > ta durnota z wiekiem wychodzi z mody jak majty z klapa > > niemniej jednak moze sprobujesz znalezc taki zwiazek miedzy muzyka niemetalowa > a > korbia z odchylem na satanizm... No ja nie bardzo wiem o tej korbie, co ty oniej wiesz, co to jest tak korba? ;DDDDDDDDDDDDDDDDDD Nie uwazasz, ze poslugujesz sie stareotypami, bo w rzeczywistosci co ty o tym wiesz ???: DDDDDDDDDDDD Odpowiedz Link Zgłoś
n0rbi666 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 17:15 > nic dziwnego ze szczeniaki po koncertach dostaja kota do glowy i lataja po > cmentarzach, pranie mozu robi swoje. Eeee może jakiś przykładzik ? Bo jakoś nie widziałem, żeby po koncercie Behemotha w Krakowie ktokolwiek wybierał się na cmentarz ;) Zresztą lepiej biegać po meczach z siekierami i zaczepiać przypadkowych ludzi, nieprawdaż? Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:12 tylko co ma piernik do wiatraka ? moze nie bezposrednio po i moze nie kazdy ale zwiazek jest i kazdy o tym wie to ze ktos slucha takiej rzezni i to lubi zupelnie mi nie przeszkadza przeszkadza mi natomiast zabawa na cmentarzach co jakis czas JEDNAK ZAWSZE laczana z zamilowaniem do owej tzw muzyki wszyscy wiedza o co chodzi nie ma co odwracac kota ogonem Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 18:17 A takie zamiłowanie do traktowania grobów może być zawsze, nie tylko związane z metalem. A bo to grób żydów, a bo potrzeba miejsca na cmentarzu itd. Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 19:16 odwracanie kota ogonem nic nie da wszyscy wiedza jak jest tzw muzyka metalowa ze wszystkimi swoimi odwolaniami do diabla 666 czaszek krwi smierci i innych satanistycznych pierdul w prost i jednoznacznie inspiruje matolkow do zabaw na cmentarzach klanai sie lektura policyjnych protokolow przesluchan ale Ty wiesz lepiej. spoko Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 20:46 > tzw muzyka metalowa ze wszystkimi swoimi odwolaniami do diabla 666 czaszek krwi > smierci i innych satanistycznych pierdul > w prost i jednoznacznie inspiruje matolkow do zabaw na cmentarzach Nie bardziej niż oglądanie wiadomości inspiruje do wypadków drogowych, a oglądanie filmów o średniowieczu do chlastania przechodniów mieczem. Zresztą poczytaj sobie hmmm... lekko kontrowersyjne fragmenty biblii: home.earthlink.net/~owl233/biblequotes.htm Odpowiedz Link Zgłoś
o90 Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 21:13 zapewniam Cie ze bardziej gdyby tak nie bylo w statystykach policyjnych nie byloby tylu wzmianek o fascynacji metalem u mlodocianych satanistow itd itd rozumiem ze to lubisz. ok ja wole muzyke Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 21:31 > zapewniam Cie ze bardziej > gdyby tak nie bylo > w statystykach policyjnych nie byloby tylu wzmianek o fascynacji metalem u > mlodocianych satanistow Wiesz co, myślę że na oczy nie widziałeś żadnych statystyk policyjnych tylko starasz się na siłę domyślić poparcie swoich tez. Oczywiście jeżeli nie mam racji, podaj linka do rzekomych 'statystyk'. Znam praktycznie wszystkich 'metali' na moim osiedlu. ŻADEN z nich nigdy nie był notowany na policji, a z dresiarni słuchającej dico-polo, techniaw i mandaryny pewnie co czwarty ma wyrok w zawieszeniu. Odpowiedz Link Zgłoś
andchud Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 04:04 Tak na marginesie pierdół przez "o z kreską" a wprost łącznie piszemy. Mam w związku z tym radę dla kolegi: zanim zaczniesz pisać "niezwykle mądre" tezy, naucz się najpierw pisać poprawnie w ogólności, a wtedy w szczególności możemy o muzyce dyskutować. Póki co z nieukiem nie będę w ogóle dyskutować. I nie pisać mi, że dysgrafia itp., bo jak ktoś nie umie np. matematyki to po prostu dostaje pałę w szkole i się ma nauczyć, a jak komuś się ortografii uczyć nie chce, to zaraz dyslektyk, dysgraf itp. Bzdura! Odpowiedz Link Zgłoś
takethisjobandshoveit Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 00:30 o90 napisał: > wszyscy wiedza o co chodzi nie ma co odwracac kota ogonem eee, ależ drogi o90, kota się nie odwraca ogonem tylko zarzyna - szczególnie przy dżwiękach "braders in arms" (a fuj, co za gejowski tytuł). A dopiero potem się idzie na cmentarz. Widzę że się kompletnie nie orientujesz w temacie a z lubością w nim głos zabierasz. nieładnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
nutapistolet Chybaś mocno zmęczony baranku nieboski... 11.10.07, 00:45 Rany, pierwszy raz ktoś mnie tak solidnie wpienił - koleś, o kim ku..w.a piszesz: "ale zwiazek jest i k a ż d y o tym wie"?? Niby kto? Twoja babcia? I jaki związek? Czyżby ten skompromitowany przyczynowo-skutkowy? In your head, baby... O ile orientuję się w temacie, to w ciągu ostatnich lat najczęstszymi przypadkami wandalizmu na polskich cmentarzach, były wymalowane tu i ówdzie krzyże celtyckie i swastyki, i na tej samej zasadzie mogę swobodnie generalizować, że zachodzi tu e w i d e n t n y związek między bieganiem po cmentarzach a słuchaniem określonego rodzaju muzyki. Koleś, puknij się w czaszkę, pootwieraj książki i przemyśl swoje podejście do dużego kwantyfikatora, ok? Wyjdzie Ci to tylko na zdrowie. Au revoir. Odpowiedz Link Zgłoś
katolickie_scierwo Re: glosne prymitywne nijakie 11.10.07, 09:50 no tak. kazdy o tym wie. to taka oczywista oczywistosc. wiesz, smiem twierdzic ze wiekszosc aktow wandalizmu na cmentarzach to dzielo chlopcow w oplywowych fryzurach wracajacych z impry po paru piwkach. przeciez kazdy o tym wie ;) ------------------------------------------- Ludzie opętani jakąkolwiek religią powinni być trzymani z daleka od dzieci. Na równi z pedofilami. Odpowiedz Link Zgłoś
hasnethor Re: glosne prymitywne nijakie 10.10.07, 23:04 COTY one chyba po dachach biegają =) Odpowiedz Link Zgłoś
slomek78 Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:10 Behemoth rzeczywiście zaczynał grając Black metal, ale od kilku ładnych lat dokładnie od płyty Satanica z 1999 roku przeszli w stronę Death Metalu, czyli gatunku metalu który reprezentuje od dawien dawna Vader. Behemoth najbardziej zasłaynął płytą Thelema 6 i od tego czasu jest jedną z najbardziej rozpoznawalnych kapel z Posli, ale kojarzoną z death. Z okresu Black Metalu pozostał chyba tylko wizerunek sceniczny i stare kawałki grane na koncertach. Pozdrawiam Wszystkich fanów Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:13 W sumie Death i Black metal jest śmieszny, ale niech sobie ludzie słuchają czego chcą. Jak ktoś zobaczy że jest zakazany to pomyśli "kurde, to musi być mocne" i tak posłucha. Odpowiedz Link Zgłoś
slomek78 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:20 serpentor666 napisał: > W sumie Death i Black metal jest śmieszny, ale niech sobie ludzie słuchają czeg > o > chcą. Czemu śmieszny? Ja w tej muzyce nie słyszę nic śmiesznego a wręcz przeciwnie. Czesto puruszane są tematy z którymi inne gatunki nie mają nic wspólnego jak np śmierć, gwałt (np Cannibal Corpse), masturbacja (Aborted), faszyzm (np Slayer), wojna (Bolt Thrower). Kocham tą muzykę i uważam, żę dobrze zagrany metal jest na rónim muzyce klasycznej, trzeba się nauczyć słuchać a sam odbór musi być na dobrym sprzęcie i w dobrej jakości. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:26 Bo wiesz slomek78 te ciagłę nawoływania do zabijania, palenia, oddawania czci szatanowi, teledyski zespołów typu Cradle of Filth czy Gorgoroth po pewnym czasie śmieszą. Nie przepadam zbytnio za tym, ale da się posłuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
slomek78 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:48 Zgadzam się choć nie do końca, czesto oczywiście jest jak napisałeś, ale sporo kapel jednak tworzy liryke na innym poziomie i nie tylko satanizm i zabijanie. Niestety charakter tej muzyki trochę się kojarzy a potęguje to często wizreunek wykonawców i okładki płyt, ale w tej muzyce najwazniejsze są instrumenty i własnie muzyka. Słuchajać death metal z growlującym wolaistą praktycznie nie jest możliowe skupienei się na tekscie ale na muzyce. Text jest ważny słuchajac Slayera, Death, Vader itp tam gdzie wokaliza nie jest śpiewana growlem Odpowiedz Link Zgłoś
bury_kot_jarka Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 18:13 Właśnie, muzyka muzyką ale te całe przebieranki, te "przerażające" teksty, te dziewice wiszące na krzyżach, wreszcie ten makijaż i "groźne miny" - to jest wiocha, tandetna szopka. Takie "kolorowe jarmarki" w lustrzanym odbiciu. Nie potrafię pojąć jak ktoś może mieć tak zranione poczucie estetyki, żeby się tym "szatanizmem" podniecać. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 18:16 Wiesz to taka sama podnieta jak to że doda ma nowego męża, że kwach się znów spił, że angelina Jolie przeżyła 50 operacji plastycznych i jest dziś ucieleśnieniem seksu. Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Amen..dobrze powiedziane 10.10.07, 18:41 Amen to tylko image.. dobrze powiedziane..Tylko muzyka na nieporównywalnie wyższym poziomie, niż te wszystki cukierokowe lale i gogusie śpiewające o dupie maryny w rytmie umcyk, umcyk :) Odpowiedz Link Zgłoś
andchud Re: Amen..dobrze powiedziane 11.10.07, 04:14 Poza tym trzeba zwrócić uwagę, że pewne elementy są konieczne. A co mają do takiej muzyki narysować w tle słoneczko, chmurki i ptaszki? Tu chodzi o stworzenie odpowiedniego klimatu, a tym samym uprzyjemnienie fanom odbioru i sobie grania muzyki. Poza tym to też jest dziedzina sztuki, ci goście to też artyści w swoim fachu, więc tzw. image jak to zostało już powiedziane jest konieczny. Odpowiedz Link Zgłoś
p_lar Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:19 Ale zmieniając styl nic nowego od czasów Morbid Angel chopaki nie wnieśli. Nie bardzo rozumiem skąd taka fascynacja Behemothem, chyba media majuą tu duży wpływ. W ogóle gatunek drepcze w miejscu od 10 co najmniej lat. Mię się już znudziło, a może dorosłem :) Odpowiedz Link Zgłoś
slomek78 Re: Jakiego Black Metalu? 10.10.07, 17:37 p_lar napisał: > Ale zmieniając styl nic nowego od czasów Morbid Angel chopaki nie wnieśli. Nie > bardzo rozumiem skąd taka fascynacja Behemothem, chyba media majuą tu duży wpły > w. > W ogóle gatunek drepcze w miejscu od 10 co najmniej lat. > Mię się już znudziło, a może dorosłem :) Chyba jednak nie dokońca się z Tobą zgadzam, gatunek Death ma się raczej dobrze i sporo się dzieje. Ogólnie to gatunek uległ podziałowi i w ramach niego wykształciły się takie nurty jak techniczny death metal, brytalny death metal itp. Zgadzam się, że kapele typu Cannibal Corpse zjadaja własny ogon, ale to już tak jest tacy giganci opanowali peną rzecz do perfekcji i wydają ją w kilku częsciach, które zawsze znajdują swoich odbiorców, ostatni album "Kill" jest idealnym przykładem, ale powstaje sporo kapel wnoszących dużą dawkę świerzości, przykładem może być np Panzerchrist czy grupa Horricane z albumem "The Lynch Lawyers", która stworzyła coś na kształt future death metal (trzeba posłuchać :)), częśc nowych kapel na nowo potrafi zachwycać tym co grali koledzy parę lat temu ale w nowym wydaniu, świerzym i jaoś tak młodzym w brzmieniu np Torture Killer. Można by tak mnożyć w nieskończonośc, ale chyba to Ty może znudziłeś się to muzyką niestety ;) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:15 NIE LUBIĘ METALU!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
2pier Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:26 Jeszcze tupnij noga moze ktos Cie w koncu uslyszy.... Prezentujesz zachowanie zmanierowanej wyglaskanej qry domowej;P Odpowiedz Link Zgłoś
goodwater Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 21:31 rozumiem, że dla Ciebie już Tokio Hotel byłby zbyt mocnym przeżyciem :) A ja zawsze wolałem gotyk ale już chyba wyrosłem i z tego... Odpowiedz Link Zgłoś
head-cancer Łyżwiarz wie, że kotek odkopał prezent! :D 10.10.07, 17:48 I z Korn Flakes'em był wichajster. Czipsy dwa. Ściągnij wianki i stań przed wyżellakiem! Biły go - bo nowym jest Panie... daj mi... "Wine"! Odpowiedz Link Zgłoś
josek4 ten artykuł jest dowodem jak skrajny jest ten kraj 10.10.07, 17:16 Ten artykuł jest dowodem w jakie skrajności popada ten kraj. Potrafimy tylko przechodzić na którąś ze stron. Czarną albo białą. Barw pośrednich i balansowania w środku, "żadnej przynależności" nie uznajemy. Nie mam nic przeciwko komukolwiek ale ten facet też jest zaszufladkowany i mówi o jakiejś tam wolnośći. Najłatwiej przypiąć sobie jakąś flagę i to demonstrować. Najtrudniej jest pozostać bez flagi czyli po prostu p....ć wszystko. Wtedy jest się narażonym na ataki z tych dwóch stron czarnej i białej "za brak przynależności". Dlatego ten kraj jest absolutnym zerem kulturowym. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: ten artykuł jest dowodem jak skrajny jest ten 10.10.07, 17:20 Ale o co ci Josek4 chodzi? jest to gadanie o Black metalu a ty tu z jakimiś pierdołami o przynależności kulturowej. Odpowiedz Link Zgłoś
deviria Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:23 "wybiórcza" jak zwykle na czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:24 Znam pewnego księdz, który nie dopuścił żeby pewien tzw. towar eksportowy i znany zespół metalowy na całym świecie nie wystąpił w jednym z domów kultury i oczywiście udało mu się to, bo ten ów znany zespół nie wystąpił. Uznał on, że na ów koncert przyszłoby wielu młodych ludzi, a zespół gra muzykę agresywną, dziwnie mroczną, straszną. Chciał tych młodych uratować przed popadnięciem w nicość!! Za co mu CHWAŁA I DZIĘKUJĘ MU Z CAŁEGO SERCA!! NIE LUBIĘ METALU, BO DZIWNA MUZYKA. WOLĘ SŁUCHAĆ CZEGOŚ SPOKOJNIESZEGO, MUZYKI KLASYCZNEJ JUŻ NAWET DISCO POLO NIŻ JAKIEGOŚ JAZGOTU, CHAŁASU I WYCIA. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 PAni wychowana na Dodzie ? 10.10.07, 17:28 Sądząc po tym jak pisze "hałas" ??? Odpowiedz Link Zgłoś
komar_ferrari Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:36 Ok ok Kasiu, idź na swoje disko, techniawkę, umcy umcy i nie zawracaj kontrafałdy. Życzę czerpania z wyżej wymienionych niewymiernych wartości :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:49 kasiagod1 napisała: > Znam pewnego księdz, który nie dopuścił żeby pewien tzw. towar > eksportowy i znany zespół metalowy na całym świecie nie wystąpił w > jednym z domów kultury i oczywiście udało mu się to, bo ten ów znany > zespół nie wystąpił. Uznał on, że na ów koncert przyszłoby wielu > młodych ludzi, a zespół gra muzykę agresywną, dziwnie mroczną, > straszną. Chciał tych młodych uratować przed popadnięciem w nicość!! Obawiam się, że działanie księdza przyniosło skutki odmienne od zamierzonych - pewnie sporo ludzi, którzy na koncert by się nawet nie wybrali po informacji, że zespół został zakazany żywnie zainteresowało się jego muzyką. > NIE LUBIĘ METALU, BO DZIWNA MUZYKA. Po pierwsze - nie krzycz, bo się upodabniasz do metalowej wokalistki :). Po drugie - no to sobie nie lub, nikt Ci nie nakazuje tego słuchać. Ale nie zabraniaj innym! Po drugie - dobrze, że dziwna. Gdyby wszystko było takie samo byłoby piekielnie nudno. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:54 black metal jest w równym stopniu niebezpieczny jak hip hop z namawianiem do bicia, techno do palenia trawki. Jakoś metal nigdy mnie nie zaczepił, a paru dresków się trafiło. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:49 serpentor666 napisał: > black metal jest w równym stopniu niebezpieczny jak hip hop z namawianiem do > bicia no i nie zapominaj jeszcze, ze do pier***enia policji :D Czemu ci wszyscy ludzie, ktorzy krzycza o zakazywaniu koncertow metalowych, bo niby wszyscy sluchacze chodza pozniej po cmenatrzach i je demoluja, nie protestuja przeciwko zespolom i muzyce Hop Hip, ktorej sluchacze pozniej biegaja na mecze i bija (ba, nawet czasem zamorduja) ludzi i demoluja miasta? :P Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 21:03 Wg. jedynego nieomylnego źródła informacji (Biblii) Szatan zabił 10 osób a Bóg ponad 2 miliony. Nie wspominając o milionach które zginęły w wojnach religijnych, pogromach, inkwizycji etc ... To chrześcijańskie koncerty a nie satanistyczne powinny być zakazane. www.cs.helsinki.fi/u/hprajani/phun/god-v-satan.png Odpowiedz Link Zgłoś
hasnethor Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 23:16 A tak na prawdę należysz to tego tłumu Pań w beretach (z sławnego z Torunia materiału) tak cichutko skandujących przed drzwiami koncertowych sal: "beeeeheeeemot, beeeeheeemot" Hehehe ...L::O::T::S::::O::F::::L::A::U::G::H::S... Mentalnie nasz naród jest 100 lat za... no nie wiem - czymkolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 W ten sposób odpędza się fanów Mandaryny 10.10.07, 17:38 i Gosi Andrzejewicz Odpowiedz Link Zgłoś
josek4 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:35 Chodzi mi o to, że Black metal to ekstremum muzyki dalej już dojść się nie da. To jest skraj wydawania dźwięków i postrzegania świata. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiagod1 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:36 nie na Dodzie, bo Doda jest młodsza ode mnie. Nie tylko Doda w Polsce jest piosenkarką nie? Ale muzyka ma zdaje się łagodzić obyczaje a metal raczej do tego typu nie należy. Jakby nakzali słuchania obowiązkowo tego jazgotu, ale się tak napewno nie stanie, chyba, że rządzić będą metalowcy, to ja wyjadę na bezludną wyspę, żeby tego nie słuchać. Ci faceci wyglądają strasznie, co oni próbują zamenifestować chyba to co straszne, mroczne. Mnie to nie odpowiada, bo coś za dużo tego wisielczego nastroju, agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Słucham metalu od 30 lat 10.10.07, 17:41 i uważam się za dość radosnego człowieka. Natomiast niektóre podobno "radośnie" śpiewające gwiazdki potrafią mi humor popsuć. Nie sądź wszystkich według siebie i księdza proboszcza, co? Odpowiedz Link Zgłoś
slomek78 Re: Słucham metalu od 30 lat 10.10.07, 17:53 Może 30 lat nie słucham bo nawet do 30tki brakuje mi roku :), ale zgadzm się z Tobą. Mi muzyka metalowa rozładowuje napięcie i jak jadę samochodem to przy tych "hitach" z radia szlag mnie trafia, momaga zawsze płyta Testamentu, kapeli którą słucham wyłącznie w podróży :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Słucham metalu od 30 lat 10.10.07, 18:04 slomek78 napisał: > Mi muzyka metalowa rozładowuje napięcie i jak jadę samochodem > to przy tych "hitach" z radia szlag mnie trafia, momaga zawsze płyta > Testamentu, kapeli którą słucham wyłącznie w podróży :) Mam podobnie. Nic mnie tak nie wkurza jak te plastikowe hity taśmowej produkcji. To rzeczywiście wywołuje agresję i nienawiść. Akurat za death metalem nie przepadam specjalnie, ale lubię muzykę ostrą, mroczną i dziwną. Odpowiedz Link Zgłoś
eexmd2 Re: Słucham metalu od 30 lat 10.10.07, 20:39 testament pierwszy i ostatni rzadza (tj the legacy i the gathering) low i demonic tez niezle przedostani virgin snatch byl dosc blisko klasy the gathering Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 17:53 kasiagod1 napisała: > Jakby nakzali słuchania obowiązkowo tego jazgotu, > ale się tak napewno nie stanie, chyba, że rządzić będą metalowcy, > to ja wyjadę na bezludną wyspę, żeby tego nie słuchać. A kto na bogów chce czegoś takiego nakazywać, hę? To wielbiony przez Ciebie ksiądz ma takie zapędy, a nie metalowcy. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Znów katofobia ?... 10.10.07, 18:03 xtrin napisała: > To wielbiony przez Ciebie ksiądz ma takie zapędy, A który ksiądz konkretnie ?... :) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 18:09 mg2005 napisał: > A który ksiądz konkretnie ?... :) Zerknij kilka postów wyżej. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 18:34 xtrin napisała: > Zerknij kilka postów wyżej. Zerknąłem :). Reakcja księdza - zrozumiała i naturalna. Nie wynika z niej, że ów ksiądz chciał cokolwiek nakazywać... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 19:08 mg2005 napisał: > Zerknąłem :). Gdzie więc przeprosiny? > Reakcja księdza - zrozumiała i naturalna. > Nie wynika z niej, że ów ksiądz chciał cokolwiek nakazywać... Ależ skąd, oczywiście... On po prostu przekonał zespół, że nie powinno grać swojej muzyki i od tego czasu grają tylko covery Arki Noego... Zdobyłbyś się choć raz na odrobinę obiektywizmu. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 21:18 xtrin napisała: > Gdzie więc przeprosiny? ?? Za co ?... To już zapytać nie wolno ?... :) > On po prostu przekonał zespół, że nie powinno grać > swojej muzyki Nadinterpretujesz... Zapewne uznał, że dom kultury nie powinien demoralizować młodzieży. Ty uważasz inaczej ?... Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie, umiejętność czytania. 11.10.07, 00:57 mg2005 napisał: > ?? Za co ?... To już zapytać nie wolno ?... :) Spokojnie. I tak ich po Tobie nie oczekiwałam, nie ten poziom. > Nadinterpretujesz... Zapewne uznał, że dom kultury nie powinien > demoralizować młodzieży. Ty uważasz inaczej ?... Innymi słowy narzucił swoją subiektywną wizję "demoralizacji" siłą. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie, umiejętność czytania. 11.10.07, 10:02 xtrin napisała: > Spokojnie. Ależ jestem spokojny :) A ty spokojnie odpowiedz na pytanie... >I tak ich po Tobie nie oczekiwałam, nie ten poziom. Żałosna jesteś... > Innymi słowy narzucił swoją subiektywną wizję "demoralizacji" siłą. "Narzucił siłą" ?... Tzn ?... Na czym opierasz swoją "obiektywną" wizję ,że koncerty satanistyczne nie są źródłem demoralizacji młodocianych odbiorców ? Zanim odpowiesz - uważnie przeczytaj artykuł... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 18:56 xtrin napisała: > Zerknij kilka postów wyżej. nie ma sensu, pan mg2005 jest powszechnie znany z tego, ze ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem oraz logicznym mysleniem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 19:05 cerambyx napisał: > nie ma sensu, pan mg2005 jest powszechnie znany z tego, ze ma > problemy z czytaniem ze zrozumieniem oraz logicznym mysleniem ;) Oj, ja doskonale znam pana mg2005 i jego słabości, a jego problemy z logiką są mi szczególnie dobrze znane :). Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Nie, umiejętność czytania. 10.10.07, 21:20 xtrin napisała: > Oj, ja doskonale znam pana mg2005 i jego słabości, a jego problemy z logiką są > mi szczególnie dobrze znane :). xtrin, proszę, akurat ty nie wypowiadaj sie na temat logiki... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
xtrin Re: Nie, umiejętność czytania. 11.10.07, 00:58 mg2005 napisał: > xtrin, proszę, akurat ty nie wypowiadaj sie na temat logiki... :)) Ależ nie mam zamiaru Ci o logice opowiadać. I tak nie zrozumiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
magda.aniol Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:02 kasiagod1 napisała: > nie na Dodzie, bo Doda jest młodsza ode mnie. Nie tylko Doda w > Polsce jest piosenkarką nie? Ale muzyka ma zdaje się łagodzić > obyczaje a metal raczej do tego typu nie należy. Ci faceci wyglądają strasznie, co oni próbują > zamenifestować chyba to co straszne, mroczne. Mnie to nie odpowiada, > bo coś za dużo tego wisielczego nastroju, agresji. Kochana agresji jest znacznie więcej na zwyczajnych zabawach i dyskotekach niz na koncercie heavy metalowym. I mam poównanie. O sttokroć wolę nieszkodliwego długowłosego twardziela, od słuchających disco ślicznych chłopców w dresach. To dresiarze są agresywni. Odpowiedz Link Zgłoś
kasicus Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:18 kocham mrocznych facetów i wisielczy nastrój. i co? uderzysz mnie za to? ludzie to dziwni sa... Odpowiedz Link Zgłoś
lesteer Metal łagodzi obyczaje!! 10.10.07, 18:45 Ludzie naparzają się po dicso, tam dopiero jest brutal. Metale jak wracają z koncertu sa wykończeni pogowaniem, mało komu w glowie jakie zadymy. Zresztą ludzie w większości chodzą tam posluchać dobrej muzyki. Współczesna muzyka poważna też jest trudna i masy ludzkie tego nie trawią. Cukierkowa muzyka jest dla ludzi o słabym słuchu muzycznym.. :) kasiagod1 napisała: > nie na Dodzie, bo Doda jest młodsza ode mnie. Nie tylko Doda w > Polsce jest piosenkarką nie? Ale muzyka ma zdaje się łagodzić > obyczaje a metal raczej do tego typu nie należy. Jakby nakzali > słuchania obowiązkowo tego jazgotu, ale się tak napewno nie stanie, > chyba, że rządzić będą metalowcy, to ja wyjadę na bezludną wyspę, > żeby tego nie słuchać. Ci faceci wyglądają strasznie, co oni próbują > zamenifestować chyba to co straszne, mroczne. Mnie to nie odpowiada, > bo coś za dużo tego wisielczego nastroju, agresji. Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:53 kasiagod1 napisała: > chyba, że rządzić będą metalowcy, to ja wyjadę na bezludną wyspę, > żeby tego nie słuchać. nie pozwola Ci!!!! zamkna wczesniej granice, nie pozwola nikomu wyjechac i beda zmuszali kazdego do sluchania metalu codziennie po kilka godzin!!! hahaha ave szatan :D Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 17:57 - a co w zamian ?... Anarchia, nihilizm, satanizm ,egoizm ?... Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 18:02 Wielu moich znajomych to fani black metalu i metalu w ogóle i to normalni ludzie. Jak mówimy o satanizmie to częściej na jaja. Wielu wykonawców black metalu to zwykli ludzie jak ja czy ty. Osbourne też był kiedyś "satanistą" i wszyscy wiedzą jaki jest. Satanizm to doskonała reklama " patrzcie co oni śpiewają, satan mym panem itp". Co do anarchizmu, nihilizmu i egoizmu to więcej ich będzie wśród polityków, pisarzy niz wśród satanistów. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 18:26 serpentor666 napisał: > Wielu wykonawców black > metalu to zwykli ludzie jak ja czy ty. Osbourne też był kiedyś "satanistą" i > wszyscy wiedzą jaki jest. Z tego co wiem, to był nieciekawym człowiekiem. Skąd wiesz, że nie był satanistą ?... > Satanizm to doskonała reklama " patrzcie co oni > śpiewają, satan mym panem itp". Zapewne czasem jest to 'satanizm na pokaz', ale z punktu widzenia młodego odbiorcy nie ma to znaczenia - tak czy siak jest to propagowanie satanizmu. Pytam ponownie: jeśli nie "garb kulturowy" to co ?... Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 18:34 mg2005 napisał: > Pytam ponownie: jeśli nie "garb kulturowy" to co ?... Otwartość na świat i na "inność"? Wybór własnej życiowej drogi? Indywidualizm? Intelekt i odrzucenie schematów? Ciekwi mnie ile w Twoim życiu jest własnego wyboru, a ile wyborów "bo tak trzeba i już". Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 18:42 ravendom napisał: > Otwartość na świat i na "inność"? Wybór własnej życiowej drogi? > Indywidualizm? Czyli anarchia i nihilizm ? Naziści też odrzucili "garb kulturowy" - i to demokratycznie... >Intelekt i odrzucenie schematów? Ciekwi mnie ile w > Twoim życiu jest własnego wyboru, a ile wyborów "bo tak trzeba i > już". Nie wolno mi Ciebie okraść - "bo tak trzeba i już". A może potrafisz to udowodnić intelektualnie ?... Odpowiedz Link Zgłoś
cerambyx Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 19:00 mg2005 napisał: > > Otwartość na świat i na "inność"? Wybór własnej życiowej drogi? > > Indywidualizm? > > Czyli anarchia i nihilizm ? wlasnie pokazales jak bardzo jestes ograniczony, moze przeczytaj jeszcze raz to co jest wyzej napisane i zastanow sie nad tym... Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 21:10 cerambyx napisał: > wlasnie pokazales jak bardzo jestes ograniczony, moze przeczytaj jeszcze raz to > co jest wyzej napisane i zastanow sie nad tym... I owszem - zastanowiłem się zanim napisałem... Lepiej napisz - w czym konkretnie błądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 11.10.07, 12:36 mg2005 napisał: > Czyli anarchia i nihilizm ? I tak i nie:) > Naziści też odrzucili "garb kulturowy" - i to demokratycznie... Nie tak do końca odrzucili. To raz. A w miejsce tego co odrzucili od razu wrzucili dziesięć razy tyle swoich obciążeń. A jak sądzę Nergal nikogo do niczego zmuszać nie chce i swojej wizji świata buciorami do głowy wbijać nie będzie. Tyle, że ty nie dostrzegasz tej różnicy, prawda? Wyobraź sobie że są ludzie, którzy mają swoją wizję świata i wcale nie zamierzają jej nikomu narzucać... > Nie wolno mi Ciebie okraść - "bo tak trzeba i już". A może potrafisz > to udowodnić intelektualnie ?... A po co zaraz intelektualnie, nie wystarczy Ci stare ale zacne: "Nie czyń drugiemu co tobie nie miłe?" Mi wystarcza:) Strasznie poważna dyskusja się zrobiła - weź się cofnij do linka z alternatywną wersją piosenki Behemotha, może Ci się weselej zrobi:) Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
maciorra Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 11.10.07, 13:04 mg2005 napisał: > ravendom napisał: > > > Otwartość na świat i na "inność"? Wybór własnej życiowej drogi? > > Indywidualizm? > > Czyli anarchia i nihilizm ? Otwartość, indywidualizm, własny wybór to dla Ciebie anarhia i nihilizm? Gościu - brzmisz jak elegancko zsocjalizowany niewolnik, który bardzo lubi swoją celę, a bardzo nie lubi tego co może być na zewnątrz. Przewietrz sobie umysł bo gadasz jak potłuczony... Odpowiedz Link Zgłoś
ravendom Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 11.10.07, 18:45 mg2005 napisał: > ravendom napisał: > > > Otwartość na świat i na "inność"? Wybór własnej życiowej drogi? > > Indywidualizm? > > Czyli anarchia i nihilizm ? Jeżeli "nihilizmem" nazywasz obiektywne patrzenie na siebie i innych oraz zadawanie pytan "a czemu ma wbyć własnie tak jak jest?" to być może masz racje - nihilizm > >Intelekt i odrzucenie schematów? Ciekwi mnie ile w > > Twoim życiu jest własnego wyboru, a ile wyborów "bo tak trzeba i > > już". > > Nie wolno mi Ciebie okraść - "bo tak trzeba i już". A może potrafisz > to udowodnić intelektualnie ?... Jeżeli Twoją jedyną zasadą w życiu jest "Nie wolno mi Ciebie ukraść" to z jednej strony ciesze się, że to własnie TĘ zasadę przyjąłeś jako swoją jednyną w życiu, a z drugiej strony żal mi Ciebie bo to najpewniej oznacza, że musiano Cie całe życie okradać. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 A Ty znasz tylko takie skrajności? 10.10.07, 18:07 Współczuję? Kiedyś nie do pomyślenia było, żeby kobieta pokazała nogi powyżej kostek, albo rozpuściła włosy. Dziś dziewczyny chodzą w mini. To jest według Ciebie nihilizm, czy satanizm? Bo mnie się wydaje, że po prostu świat sie zmienia i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A Ty znasz tylko takie skrajności? 10.10.07, 18:18 amk64 napisał: > To jest według Ciebie nihilizm, czy satanizm? Mini to jeszcze nie jest "odrzucenie kulturowego garba "... Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: A Ty znasz tylko takie skrajności? 10.10.07, 22:37 > "odrzucenie kulturowego garba "... Jeżeli już, metal to nie odrzucenie kulturowego garba lecz POP-kulturowego, a to dwie zupełnie inne rzeczy :) Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 Re: A Ty znasz tylko takie skrajności? 11.10.07, 10:21 sklld napisał: > Jeżeli już, metal to nie odrzucenie kulturowego garba lecz POP- kulturowego, Pan "Nargal" mówił o 'garbie' tradycji i jedynie słusznej moralności. Tu nie chodziło o pop-kulturę. Odpowiedz Link Zgłoś
mg2005 PS: 11.10.07, 12:18 Nazizm i komunizm też odrzucał 'tradycyjną moralność'... Odpowiedz Link Zgłoś
greg_k Re: PS: 11.10.07, 16:27 "> Nazizm i komunizm też odrzucał 'tradycyjną moralność'..." ... 1)nazizm; 2)komunizm to są dwie inne rzeczy więc czemu piszesz w liczbie pojedyńczej? Odpowiedz Link Zgłoś
tukot sieczka. 10.10.07, 18:02 produkowana przez dorosłych facetów którzy nigdy nie wyrośli z dzieciństwa - okresu strachu/fascynacji smokami i kościotrupami. z tego się wyrasta. najdalej w wieku 20 lat. jak ktoś nie wyrósł to może czas poszukać pomocy specjalisty? nie można całe życie być dzieckiem. Odpowiedz Link Zgłoś
serpentor666 Re: Metalowy głupek odrzuca "garb kulturowy"... 10.10.07, 18:06 Tukot nie tobie oceniać kto jest dzieckiem. Dla mnie większym dzieckiem jest kwach który nie wie że po alkoholu jest się pijanym. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot ktoś ci już zadał pytanie co ma piernik 10.10.07, 18:21 do wiatraka? wiesz w jakim kontekście zadaje się to pytanie? Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis Re: sieczka. 10.10.07, 19:27 tukot napisał: > z tego się wyrasta. > najdalej w wieku 20 lat. > jak ktoś nie wyrósł to może czas poszukać pomocy specjalisty? > > nie można całe życie być dzieckiem. wyrazy wspolczucia koles, smutas z ciebie jakich mało ,nie lubisz? nie słuchaj- ale nie oceniaj w ten sposob. Ja mam 50 lat ale słucham i Kata i Vadera i oper Wagnera jak mam na to nastroj i ochote. Mam płytki w aucie z Metallica ,Morlinkiem Miensonem ale tez z Orfowska "carminą"...i niekoniecznie w wykonaniu Theriona. Luz...synek bo skapcaniejesz i pod 40 bedziesz zombie> Odpowiedz Link Zgłoś
tukot Re: sieczka. 10.10.07, 19:48 hehe, jak widzę, fani black metalu mają proste widzenia świata :D kto nie słucha ten skapcaniał. pozwolisz że wyrażę dużą wątpliwość na temat prawdziwości tego cóżeś napisał. każdy wiek ma swoje prawa. black sabbath-u słuchałem gdzieś od 2 klasy podstawówki, był wiek że ozzi i hard fascynował. dziś mozna się jesynie usmiechnąc na to z politowaniem. nie wiem skąd wam sie bierze to ciągłe kłapanie o powadze i smuceniu :D to zdaje się raczej wy macie powazne miny jak słuchacie takiej, jak załączona powyżej (pożal sie boże) "muzyka". ja, odtwarzając te klipy miałe na twarzy banana od ucha do ucha - uwierzcie, naprawde trudno zachowac powagę, jak się takie coś widzi. mnie to całkiem rozbawiło. trochę przypomniały mi się czasy dzieciństwa i wczesnej podstawówki - jak się wzajemnie z kolegami straszyliśmy. jak dla mnie, ta "muzyka", poza i zachowanie tych "muzyków" są przede wszystkim śmieszne (w znaczeniu: zabawne). Odpowiedz Link Zgłoś
sklld Re: sieczka. 10.10.07, 22:23 Częściowo masz rację. Zauważyłem że dzieciaki często szpanują metalem, tzn. obnoszą się z nim wśród znajomych jakiej to oni ciężkiej, silnej, agresywnej muzyki są w stanie słuchać, a w praktyce wielkimi koneserami gatunku raczej nie są. Oczywiście ta pseudo-fascynacja szybko mija kiedy dorastają. Reszta która słucha bo naprawdę lubi raczej nie przestaje z wiekiem, wiem z autopsji bo znam ludzi w wieku ~40 lat którzy słuchali Black Sabbath i Led Zeppelin jako nastolatkowie i słuchają teraz. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot Re: sieczka. 11.10.07, 07:48 też takich znam :) z tym że między BS, LZ a tą "muzą" powyżej jest mniej więcej taka różnica jak między człowiekiem uczciwym a kaczyńskim - czyli kosmiczna. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
blecku Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:03 Sama nie jestem wielką i zagorzałą fanką metalu, ale jestem żoną metalowca. Jest wspaniałym i kochającym mężem i ojcem. Metalu słucha od czasu podstawówki i jakoś mu to nie zaszkodziło. Osobiście wolę słuchac "jazgotu" niż pierdół które śpiewa Doda. Pozdrawiam... Odpowiedz Link Zgłoś
bestia81 Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:11 powtórzę to swojej narzeczonej :-) ona nie wytrzymuje w jednym pomieszczeniu z załączonym choćby Vaderem dłużej niż 3 minuty... poza tym jest super. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 "Tukot" - Ty musisz być strasznie poważny, prawda? 10.10.07, 18:12 Jeśli nie została Ci ani odrobina szaleństwa, to przykro mi. Odpowiedz Link Zgłoś
tukot spoks :] 10.10.07, 18:23 nie zakładasz chyba że jedyne szaleństwo w życiu to black metal? Odpowiedz Link Zgłoś
amk64 Nie ale czemu akurat ich wysyłasz do lekarza? 10.10.07, 18:37 A nie tych, co skaczą na bungee, albo bawią się w paintball, czy fotografują pociągi? Odpowiedz Link Zgłoś
tukot bo oni zdają się, to co robią, traktować bardzo 10.10.07, 19:50 poważnie. a to taki trochę poranek dla dzieci. no chyba że to wszystko, ten cały black metal, to jest tak z przymróżeniem oka - to OK - zwracam honor. nie muszą iść do lekarza :) Odpowiedz Link Zgłoś
smoova Re: Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:37 Moj maz tez gra w kapeli trash metalowej. I to w Norwegii. Nikt nie pali kosciolow, a bog i szatan nam nie w glowie bo jestesmy buddystami ;) Nie przeszkadza to jednak zrobic fajnego show. Jak chlopcy grali support przed Entombed, jeden z chlopakow cala trase "When i Sodom" zrobil razem z zona i dziecmi w bussie :) Odpowiedz Link Zgłoś
piotrus79 Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:28 Hmm zawsze myślałem że potęgą w blackmetalu są skandynawowie, no cóż... niech żyje IV Rzeczpospolita Blackmetalowa! lol Odpowiedz Link Zgłoś
hontar Polska jest potęgą w black metalu 10.10.07, 18:43 Nie ulega wątpliwości, że Behemot i Vader, to prawdziwe gwiazdy polskiej muzyki! Do dziś pamiętam jak zobaczyłem "the darkest age" Vadera na MTV! Jakie podniecenie, jaka radocha z tego, że polski band leci w MTV (tyle lat temu)! Poza tym obie kapele grają ... po prostu grają i to jak! Tak na marginesie "behemotów" nie znam (a szkoda) ale "vaderów" miałem okazję poznać i co ... hehe i ekstra! Gwiazdy ale nie z zachowania! Dobre Miasto pozdrawia Behemota i Vadera!!! Odpowiedz Link Zgłoś
men190 No nie ma w GW artykulu, zeby nie dowalic Kaczkom 10.10.07, 18:53 Czy oni w tej gazetce juz kompletnie zdurnieli od tej kampanii wyborczej??? I jeszcze taki maly apel do wszystkich forumowiczow. Mnie doswiadczenie nauczylo, zeby olewac cieplym moczem to co maja do powiedzenia tzw. artysci w sprawach polityki. Oni sa przewaznie naiwni i glupi jak dzieci. Otoz zajmuja sie estetyczna strona polityki, co jest kompletnym nieporozumieniem. Otoz polityka byla zawsze bajorem - sto lat temu, piecset, tysiac. Juz Bismarck mawial, ze ludzie nie powinni wiedziec dwoch rzeczy: jak sie robi parowki i Odpowiedz Link Zgłoś