realista1000 10.10.07, 22:02 Trele-morele te sondaże "dmuchane" przez media z układu - wybory pokażą Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pies_na_lewizne Tak zmanipulowanych sondazow juz dawno nie bylo___ 10.10.07, 22:05 PiS przesciga Platforme CO NAJMNIEJ o 15-20% ! Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Jak to jest? 10.10.07, 22:18 Cytuję: "PO przyciąga osoby najlepiej wykształcone. Wśród osób ze średnim wykształceniem 43 proc. oddałoby głos właśnie na tę partię. Jeszcze większe poparcie PO ma wśród osób, które ukończyły studia, aż 51 proc." Jak to jest, że w Polsce poziom wyrobienia intelektualnego i politycznego jest odwrotnie proporcjonalny do wykształcenia (oczywiście statystycznie). Może to jest przyczynek do dyskusji o jakości kształcenia w Polsce? A może to jest tak, jak w tej dobrze opisującej rzeczywistość anegdocie o prostym chłopie, co potrafi wymyślić, to czego nie mógł wymyślić profesor - bo profesor poruszał się w wyrobionych koleinach myślowych, a prosty chłop nie znał różnych wyuczonych ograniczeń i podszedł do sprawy kreatywnie. Pisze to jako osoba z wyższym i podyplomowym wykształceniem, z miasta powyżej 500 tys. mieszkańców (gwoli GW-nego sondażowego zaszufladkowania). Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Tak to jest! 10.10.07, 22:23 > A może to jest tak, jak w tej dobrze opisującej rzeczywistość > anegdocie o prostym chłopie, co potrafi wymyślić, to czego nie mógł > wymyślić profesor - bo profesor poruszał się w wyrobionych koleinach To jest tak: swój swego zawsze znajdzie. Nawet jeśli masz tytuł, jesteś tak naprawdę prostakiem, chłopem, małorolnym w dodatku. > (oczywiście statystycznie). Może to jest przyczynek do dyskusji o > jakości kształcenia w Polsce? Właśnie. Ciekawe jaki był chociażby temat twojej pracy magisterskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Pisałem pracę nt. anten stacji mikrofalowych. 10.10.07, 22:46 Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Przepraszam, errata, bo mi część wcięło. 10.10.07, 22:48 A więc pisałem na temat anten mikrofalowych używanych w stacjach bazowych telefonii komórkowej. Tematu pracy ci nie zdradzę - za dużo chciałbyś wiedzieć agenciochu. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: Przepraszam, errata, bo mi część wcięło. 10.10.07, 22:54 > bazowych telefonii komórkowej. Tematu pracy ci nie zdradzę - za dużo > chciałbyś wiedzieć agenciochu. "Różnice pomiędzy kuchenką mikrofalową a anteną GSM"? To za agenciocha:) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ale rozumu ani kultury nie nabyłeś 10.10.07, 22:58 ten "agencioch" o tym świadczy! Cobyś mnie zaś nie nazwał agenciochem, uprzedzam: jestem więźniem PRL z marca 1968 r. i mogę z jasnym czołem wykazywać się moim patriotyzmem! niestaly_czytelnik napisał: > A więc pisałem na temat anten mikrofalowych używanych w stacjach > bazowych telefonii komórkowej. Tematu pracy ci nie zdradzę - za dużo > chciałbyś wiedzieć agenciochu. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Re: Ale rozumu ani kultury nie nabyłeś 10.10.07, 23:02 pantanal napisał: > uprzedzam: jestem więźniem PRL z marca 1968 r. O cholera! Czy tam gdzie teraz mieszkasz rosną oliwki? Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik I czy ten patriotyzm to polski, czy "oliwkowy"? 10.10.07, 23:03 Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Ja do ciebie "koń", a ty mi na to "krowa". 10.10.07, 23:09 Czy ta przewrotność jest charakterystyczna dla mieszkańców krajów tropikalnych? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Re: Ja do ciebie "koń", a ty mi na to "krowa". 10.10.07, 23:13 Jeśli uważasz, że Kraków, to tropiki, twoja sprawa. A gdy chodzi o ścisłość, nie należę do narodu, o który ci chodzi. Natomiast twoje przypuszczenia są bardzo podobne do tych pytań, które zadawali mi esbecy. Jesteś ich pojętnym uczniem. Jesteś na liście Wildsteina? A może twój tatuś? ,Przypuszczam, że tak... Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Ale rozumu ani kultury nie nabyłeś 10.10.07, 23:20 ten zakuty leb to masz spod "Grunwaldu"? srodkowym palcem cie pozdrawiam z kraju, gdzie rosna oliwki. najlepsze na swiecie. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Pisałem pracę nt. anten stacji mikrofalowych. 10.10.07, 23:06 Nie kłam!!!! Sam jestem elektronikiem i wśród elektroników nie znam żadnego zadeklarowanego pisuaro-komucha. Odpowiedz Link Zgłoś
agatka0202 Re: Jak to jest? 11.10.07, 10:35 Bo takie są niestety media. Wszyscy moi znajomi, przyjaciele, to ludzie z więcej niż wyzszym wykształceniem. Ogromna rzesza, miasto jedno z trzech w Polsce pod wzgledem wielkości, wszyscy jesteśmy zwolennikami PiS. Kiedyś pan Tusk nazwał nas "moherowymi beretami". Teraz wyciąga rękę do koscioła ( to samo środowisko, które opluwał) z prosba o poparcie. Ma facet gest. Ps. Jak sie to ma do krzykaczy, którzy twierdzą, że media są skorumpowane przez PiS??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Kpisz, czy o drogę pytasz? 10.10.07, 22:40 pies_na_lewizne napisał: > PiS przesciga Platforme CO NAJMNIEJ o 15-20% ! Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:07 dość opluwania elektoratu PiSu. Przez kolejne 4 lata rządów Polska będzie się nadal szybko rozwijać. Odpowiedz Link Zgłoś
pgig Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:13 krakus24a napisał: > dość opluwania elektoratu PiSu. Przez kolejne 4 lata rządów Polska > będzie się nadal szybko rozwijać. jak papier toaletowy Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:15 krakus24a napisał: > dość opluwania elektoratu PiSu. Przez kolejne 4 lata rządów Polska > będzie się nadal szybko rozwijać. A Ty ukończysz pierwszy rok studiów. Z pomocą niebios. Odpowiedz Link Zgłoś
krakus24a Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:19 akurat już sie obroniłem zazdrośniku, teraz podyplomowe robie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:22 krakus24a napisał: > akurat już sie obroniłem zazdrośniku, teraz podyplomowe robie. To nie jest możliwe. Zmyślasz. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Przynajmniej się nie ujawniaj z taką zazdrością 10.10.07, 22:54 bo się kompromitujesz. Sam zostań magistrem, zamiast marnować czas na forum. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Przynajmniej się nie ujawniaj z taką zazdrośc 10.10.07, 23:00 niestaly_czytelnik napisał: > bo się kompromitujesz. Sam zostań magistrem, zamiast marnować czas > na forum. Świetny pomysł. Tylko widzisz, ja nie zazdroszczę, tylko wątpię aby człowiek piszący takie posty (a przeczytałem ich dzisiaj kilkanaście) mógł być absolwentem jakiejś uczelni. Oprócz Akademii w Klewkach. BTW - czym się kompromituję? Napisz, bo się bardzo zmartwiłem. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Przynajmniej się nie ujawniaj z taką zazdrośc 10.10.07, 23:13 niestaly_czytelnik napisał: > . Sam zostań magistrem, zamiast marnować czas > na forum. Magisterium robiłeś tak jak twój idol z Lenina???? Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 23:00 też się obroniłem + podyplomowe, ale tak mi się po tym nie poprzestawiało, musi co byc jakiś kretyński kierunek kończyłeś, chyba coś związanego z mediamia, czy aby nie woj kujawsko-pomorskim? Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:29 krakus24a napisał: > dość opluwania elektoratu PiSu. Przez kolejne 4 lata rządów Polska > będzie się nadal szybko rozwijać. Jak to jest być błędem statystycznym? Zresztą, z tego co pamiętam, trafiały się nawet na uczelniach, mówię o pracownikach, osoby za SO. Coponiektórzy nawet szybko awansowali ("kop w górę"). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 22:39 stado_pedzacych_dyplomatolkow napisał: > krakus24a napisał: > > > dość opluwania elektoratu PiSu. Przez kolejne 4 lata rządów Polska > > będzie się nadal szybko rozwijać. > > Jak to jest być błędem statystycznym? Zresztą, z tego co pamiętam, trafiały się > nawet na uczelniach, mówię o pracownikach, osoby za SO. Coponiektórzy nawet > szybko awansowali ("kop w górę"). W artykule jest ,że ludzie zmieniają zdanie w miarę doświadczenia . P0 to takie UW ,bezsensu na to głosować ,to jak powrót do przeszłości . Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Coś w tym jest! 10.10.07, 23:00 mariuszdd napisał: > W artykule jest ,że ludzie zmieniają zdanie w miarę doświadczenia . Rzeczywiście! Młodzi i b. młodzi (niedoświadczeni życiowo) są za P0- LiD, a w miarę życiowego krzepnięcia stają się zwolennikami PiS. To zadziwiające, że dopiero między wierszami GW można wyczytać prawdę! Bo na tym poziomie nie potrafią tej prawdy już ukryć. Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik Czytaj uważnie! 10.10.07, 23:08 Już kolejnemu dzisiaj tłumaczę, że nie piszę gruzińskimi znaczkami, żeby nie można było tego zrozumieć. W artykule jest, że w klasach wiekowych powyżej 24 r.ż. rośnie poparcie dla PiS. Tacy nie cierpią chyba na demencję? Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: Czytaj uważnie! 10.10.07, 23:18 I kto tu ma czytać uważnie. Podpowiedź: jak zależy poparcie od wykształcenia? Z innych artykułów: od rejonu Polski? od wielkości miasta/wsi? I najlepsze: od jakości moherowej wełny, z której jest zrobiony beret? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: Czytaj uważnie! 10.10.07, 23:21 ciezka sprawa, zglupiec w tak mlodm wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: Jestem studentem i glosuje na PiS 10.10.07, 23:11 krakus24a napisał: > dość opluwania elektoratu PiSu. 4 lata rządów Polska > będzie się nadal szybko rozwijać. Oczywiście w stronę standardów białoruskich. Tylko cicha rada: Nie przyznawaj się do swoich pisuarowskich ciągot kolegom na studiach bo zaśmieją cię i będziesz miał przechlapane. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS 10.10.07, 22:12 no i warto dodac w takim razie, to wynika z danych, że o ile PO to partia ludzi młodych, to PiS to partia ludzi doświadczonych życiowo: wygrywaja z Po w każdej grupie wiekowej od 35-44 w górę:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe włącznie 10.10.07, 22:13 tj. już w grupie 35-44 lat PO ma mniejsze poparcie niż PiS Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: włącznie 10.10.07, 22:17 Tylko zapomniałeś dodać, że ta przewaga ogranicza się do wyborców z wykształceniem podstawowym albo zasadniczym zawodowym. Ludzie, którzy potrafią czytać ze zrozumieniem, bardzo rzadko głosują na PiS. Pracuję na uniwersytecie i w mojej Radzie Wydziału (nauk ścisłych!) jest może 5-10 zwolenników PiS na 80 profesorów i doktorów habilitowanych. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: włącznie 10.10.07, 22:20 no na pewno, choc wolno sądzić że tych profesorów z Twej uczelni ktorzy zagłosują na PiS jest nieco więcej - ukrywają swoje poglady nie chcąc sie narazić na ostracyzm miażdżacej i dośc agresywnej większości:) Odpowiedz Link Zgłoś
niestaly_czytelnik To i tak dobrze. 10.10.07, 23:17 Ja do "chrisa", ale się dopisuję do Ciebie, żeby było bliżej jego postu. Cytat: "Pracuję na uniwersytecie i w mojej Radzie Wydziału (nauk ścisłych!) jest może 5-10 zwolenników PiS na 80 profesorów i doktorów habilitowanych." To i tak dobrze, bo np. w zakładach karnych statystycznie co 30 głosuje na PiS - reszta prawie w całości na PO. Zamieszczam ministatystykę wyborów 2005: Wrocław, Kleczkowska: ---------------------------------------- Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: To i tak dobrze. 10.10.07, 23:22 czemu nie podales wynikow z zakladow leczenia zamknietego, specjalnosc: psychiatria? tam PiS wygrywa w cuglach, chociaz moze nie, jest tuz za Bublem. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok podobają mi sie twoje wpisy, 10.10.07, 23:53 a wiesz dlaczego? Jestes jak czerwoni khmerowie. To ci od killing fields. Oni też uważali, że chłop jest mądrzejszy od profesora albo lekarza. Ty też uczyłeś sie u Pol Pota? Odpowiedz Link Zgłoś
loppe i jeszcze jedno 10.10.07, 22:25 Z sondażu wynika, że PO to partia ludzi młodych. Chce ją poprzeć 58 proc. ankietowanych w wieku od 18 do 24 lat Powiedzmy sobie szczerze że elektorat w wieku 18-24 lat, a więc z tej grupy w ktorej PO króluje jak w żadnej innej: - najmniej wie o życiu i polityce oraz pracy zawodowej i rodzinie - nie ma nawet wyższego wykształcenia (poza 24-latkami:) Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:31 Po prostu mlodziez nie jest swiadoma, kim sa ludzie z PO i z LiD, jaka jest ich przeszlosc, co robili w latach 90-tych, a PRL-u nie wspominajac... Mlodziez glosuje na PO, bo dokopanie "PiS-iorom" jest cool. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:01 > glosuje na PO, bo dokopanie "PiS-iorom" jest cool. Powiem Ci co jest naprawdę cool dla wykształconej młodzieży w wieku 18-24 lat. A więc jest cool dla młodego człowieka że: -dostał 3.5 na lektoracie z angielskiego chociaż znał język daleko lepiej niż minister spraw zagranicznych. -po obronie magisterki nie przyjęli go do firmy bo brakowalo mu "2 lat doświadczenia", tymaczasem zauważył że już w wieku 16lat miał lepsze wykształcenie niż wicepremier IVRP. -ledwo się dostał na upatrzony kierunek studiów bo na egzaminie pomylił się o cyferkę, tymczasem w min. edukacji twierdzą że nie ma ewolucji. -po maturze wyprowadził się od mamy do innego miasta gdzie pracuje, studiuje, zrobił prawo jazdy i ma konto w banku (kojarzysz?:) -na roku jest kumpel, z którym nikt nie chce pić, bo KŁAMIE -...mam PiSać dalej? Z całym szacunkiem, ale gdy masz 50-70 lat i działasz w przestrzeni miedzy polem, lasem a parafią to nie jesteś gorszy jako człowiek, ale masz mniejsze szanse na skojarzenie powyższych punktów. Może z wyjątkiem ostatniego. cóż jednak, gdy Ksiądz powie że jest inaczej. A te wasze/nasze wypieszczone 'lata 90' i 'pzpr' młodzi mają gdzieś. I bardzo słusznie! "Wyjdź z diupli i przejrzyj" Odpowiedz Link Zgłoś
kiks11 Re: ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:06 nic dodać, nic ująć, mimo, że mam 50 na karku zgadzam się. No tylko, że jestem troszkę kształcony. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:09 nie, nie - ale to jest dziecinada, nawet nie wiesz jeszcze jak mało liczy sie wiedza w porownaniu z innymi elementami zaletami człowieka (hint: wielki sukces Lecha Wałęsy i wielu innych, np. G. Busha:))) Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: ...i jeszcze drugie 11.10.07, 00:08 wiem co to są "miękkie umiejętności". acz nie dostrzegam, by premier i jego koledzy mieli zdolność "organizacji i efektywnego wykorzystania zdolności wspołpracowników przy jednoczesnym rozstrzyganiu konfliktów w zespole":) facet miał wybór: zaprosić i pozyskać większość lub wygrywać jednych przeciw drugim. zdecydował się na opcję 2, a ta przynależy drobnym cwaniaczkom, nie mężom stanu, i to od zawsze. ugra co jego, a potem pójdzie do piachu jak podobni przed nim. a szkoda, bo możnaby cos zrobić... Odpowiedz Link Zgłoś
m.e.n Re: ...i jeszcze drugie 11.10.07, 04:52 I to jest clou całej układanki. Dobrze, że nie wszyscy są zaślepieni samouwielbieniem prezia. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:10 > Powiem Ci co jest naprawdę cool dla wykształconej młodzieży w wieku 18-24 lat. Hmmm... wyksztalcony 24-latek to nieco naciagane, nieprawdaz? Najwyzej swiezo upieczony absolwent, ktory ma zadatki na wyksztalconego fachowca. O doswiadczeniu zyciowym nie wspominam - a doswiadczenie to pozwala oceniac ludzi nie po tym, co mowia, ale po tym, co robili. > Z całym szacunkiem, ale gdy masz 50-70 lat i działasz w przestrzeni miedzy pole > m, lasem a parafią to nie jesteś gorszy jako człowiek, ale masz mniejsze szanse > na skojarzenie powyższych punktów. Ech... dla Twojej ciekawosci: dobiegam dopiero 30-tki (ale wiedze zyciowa czerpie od starszych i madrzejszych, ktorzy pamietaja PRL). Edukacje na razie zakonczylem na doktoracie (nauki techniczne), pracuje w zawodzie w prywatnej firmie. I powiem tyle, ze np. jesli chodzi o przetargi, to od czasu dojscia PiS do wladzy sa duze zmiany na lepsze. Im mniej postkomuny i pseudoautoryteow pseudopatriotycznych - tym lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
busio71 Re: ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:15 Jeśli chodzi o przetargi to nie ma na nie chętnych - albo wyjechali, albo niedoszacowane projekty (rosnące ceny materiałów), albo strach przed złapaniem na łapówce (to trzeba przyznać). Generalnie EURO 2012 pokaże czy uczciwsze przetargi czy po prostu ich brak. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: ...i jeszcze drugie 10.10.07, 23:53 > Hmmm... wyksztalcony 24-latek to nieco naciagane, nieprawdaz? Dlaczego? Taki ktos ma juz wszystko co potrzeba - umiejętność oceny informacji, którymi sie go karmi, na ogół pierwszą pracę, doświadczenie zawodowe, edukacyjne. świadomość, co się liczy. aplikacja tej wiedzy do postaci tworzących rząd RP daje nieuchronnie wynik sondażowy przytoczony w artykule. O tym 50-70 to byla uwaga ogolna, nie personalnie do Ciebie. Więc pardon, jesli tak zinterpretowałeś. Nadto mamy podobny wiek i profil wykształciuchowy;) Ja działam na styku uczelnia-przemysl i potwierdzam ze tam też z przetargami i rozliczaniem środków jest lepiej. ale to nie zasługa rządu, tylko unijnych audytorów i strachu przed nimi. wizje nauki, rozwoju (Komitet Badan Naukowych, tamtejsze granty i programy) to jakis smutny skansen. nic nie zrobiono. No nic, nie musimy sie wszak zgadzać we wszystkim. Napisze ci najkrocej jak umiem, co rozumiem przez pseudopatriotyzm. Poprzeczka wysoko, ale jesli ktos odpowiada za 40mln ludzi, inaczej nie bedzie. Porównaj 2 panów (wystarczy w zakresie gospodarki morskiej, reszta niewazna): pl.wikipedia.org/wiki/Eugeniusz_Kwiatkowski pl.wikipedia.org/wiki/Rafał_Wiechecki -nisko upadliśmy, prawda? Pozdrowienia:) Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: ...i jeszcze drugie 11.10.07, 00:20 > Nadto mamy (...) profil wykształciuchowy;) Zacytuje Boczka ze Swiata wg Kiepskich: "Nie obrazaj Pan, dobre? W morde jeza..." ;) hint: pl.wikipedia.org/wiki/Wykształciuch/ Wiechecki nie byl ministrem z PiS-u. A co do wyksztalciuchow - PO wlasnie zdaje sie "targetowac" w te grupe spoleczna. A ja nie chce miec z takimi ludzmi nic wspolnego. Brzydzi mnie ich wyrachowanie, konsumpcyjny styl zycia, materializm, pogarda dla ubogich itd. Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: ...i jeszcze drugie 11.10.07, 00:45 > Wiechecki nie byl ministrem z PiS-u. p.Premier byl laskaw go zaakceptowac. Musial? Wcale nie. Bylo wszak sporo mozliwosci. Ale na posiedzeniu rady min. siedzial obok Wiecheckiego i dawal rade. Zakladam ze wie, kto to Kwiatkowski. Wie, ale Wiechecki jest super, a Premier jest Patriotą, kocha swój kraj i dba o jego rozwój. Moze już dość tych absurdów? i ciekawie piszesz, naprawde. przyznajesz sie do dr, a jednoczesnie traktujesz wszystkich en masse i sie nimi/nami brzydzisz. ok, wolno. widzisz, dla Ciebie 'wrogiem' jest czlowiek ktory uczyl sie lata, potem mu zaproponowano 10tys/mies (wyrachowanie) zaplacono, a on to wydal (konsumpcjonizm) w dodatku statystycznie glosuje inaczej niz ubodzy (pogarda). no, pieknie. ciekaw jestem czy sądzisz, że lekarz, który mowi rolnikom, że smarowanie sie maścią do wymion dla krów (tania, zielona, leczy reumatyzm) jest idiotyzmem, pomiata nimi i gardzi. nie gardzi? bo co? bo lekarz przeszedl studia, ma 10 lat praktyki i mu wolno? to mi wolno stwierdzić, że głosowanie pod instrukcje księdza i bez wiedzy o funkcjonowaniu państwa to wdeptywanie go w błoto. i, posrednio, szkodzenie samemu sobie. w zamian nie wpieram rolnikowi, ze lepiej wiem kiedy siać lub doić. to nie pogarda. to inne kompetencje. kupiłeś propagandowe ciasteczko. nie chodzi o PO, tylko o to, co kto jest w stanie zrobić i jakie ma priorytety. a obecna władza to obywatele PiS a nie Rzeczpospolitej. nie mam żadnej gwarancji czy/kto bedzie lepszy. ale obecną wladze skreslam. Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: ...i jeszcze drugie 11.10.07, 01:17 > przyznajesz sie do dr, a jednoczesnie traktujesz wszystkich en masse i sie nimi > /nami brzydzisz. ok, wolno. widzisz, dla Ciebie 'wrogiem' jest czlowiek ktory u > czyl sie lata, potem mu zaproponowano 10tys/mies (wyrachowanie) zaplacono, a on > to wydal (konsumpcjonizm) w dodatku statystycznie glosuje inaczej niz ubodzy ( No nie udawaj, ze nie rozumiesz... Tu nie chodzi o to, ze zarobil i wydal, tylko o cala te atmosfere: pycha, lekcewazenie biedniejszych, izolacja, grodzone osiedla... To grupa wyksztalciuchow tak naprawde wprowadzila podzialy spoleczne po PRL-owskiej urawnilowce. Pewnie, ze roznice w spoleczenstwie musza byc, ale musi tez byc rownosc wobec prawa i szacunek nie tylko biednych dla bogatych, ale tez bogatych dla biednych, jako po prostu dla ludzi. Co to ma wspolnego z PO i PiS? Ma tyle, ze Tusk wprost szydzil np. ze srodowiska Radia Maryja, z ludzi starszych, chorych, zagubionych w chaosie transformacji ustrojowej. On ich uznal za ludzi drugiej kategorii, zbednych. Podobnie wyksztalciuchy szydza z mieszkancow wsi popegeerowkich, zamiast pomoc, probuja odebrac godnosc. To myslenie typowego wyksztalciucha. Sorry, ale to mnie wlasnie brzydzi. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok kolego z nad Bałtyku, ja wiem 11.10.07, 00:04 kto co robił w latach 90. Ba, byłem nawet członkiem PC! Wiem nawet, kto i co robił wcześniej. Jestem niestety wykształcony i z wyższej klasy wiekowej. A pmiętam też bolszewików, co prawda gomułkowskich, ale zawsze. I!!! Moje doświadcznie życiowe nakazuje mi nie głosować na tanie kopie Wyszynskiego, Berii i Stalina (oczywiście bez tych możliwości). Wolę spokój i partię zdrowego rozsądku. Ergo! Nie jestem więc prawidłowym zwolennikiem partii tworzącej nowy ład porządku publicznego. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:32 > Powiedzmy sobie szczerze że elektorat w wieku 18-24 lat, a więc z > tej grupy w ktorej PO króluje jak w żadnej innej: > > - najmniej wie o życiu i polityce oraz pracy zawodowej i rodzinie > - nie ma nawet wyższego wykształcenia (poza 24-latkami:) Ci młodzi są nieskażeni PRLem, dlatego język Kaczyńskiego po prostu ich odrzuca, to proste i oczywiste. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:42 loppe napisał: > by żyło sie lepiej, wszystkim:) :)) vs. "My robimy to, czego chcą ludzie." Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:47 loppe napisał: > no więc sam widzisz:) Nasi przeciwnicy obiecują wam gruszki na wierzbie. A my, do tych gruszek, dorzucamy ananasy i banany. Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:47 stado_pedzacych_dyplomatolkow napisał: > loppe napisał: > > > by żyło sie lepiej, wszystkim:) > :)) vs. "My robimy to, czego chcą ludzie." Robią, łapią,CBA jest. Dobry początek dnia ? - Tysiąc doktorków w więzieniu :) Łapówkarzy lekarzy i lekareczek miałem już potąd .===< Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 23:24 i slusznie, pozamykac tych konowalow. dali na przyklad towarzysze z PiS, bodaj z Otwocka, ze mozna leczyc ropa z Azerbejdzanu, i tez dobrze. na razie nikt od tego nie umarl, w kazdym razie. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostatniej! 10.10.07, 22:45 Wiesz, skąd to, Koteczku? loppe napisał: > by żyło sie lepiej, wszystkim:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostat 10.10.07, 22:48 Jak dla mnie hasło wyborcze PO ("by żyło sie lepiej, wszystkim") rownie dobrze mogłoby brzmieć "Ku chwale ojczyzny" - byłoby tak samo inteligentne:) Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: Aby Polska rosła w siłę, a ludzie żyli dostat 10.10.07, 22:52 loppe napisał: > > Jak dla mnie hasło wyborcze PO ("by żyło sie lepiej, wszystkim") > rownie dobrze mogłoby brzmieć "Ku chwale ojczyzny" > > - byłoby tak samo inteligentne:) Podejrzewam, że jesteś w grupie, do której adresowane są hasełka PiSu, jeżeli nie łapiesz różnicy. Nie te konotacje, brak możliwości identyfikacji i personalizacji interpretacji hasła, no prawie ... prawie robi wielką różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:32 Ale absolwenci szkół średnich mają jednak zwykle lepsze zrozumienie tekstów, niż ci po podstawówce, prawda? A dyskutujemy o tym, która partia wygrywa demagogią, a która argumentami. No i jak myślisz? A co do ostracyzmu "agresywnej większości", to jedyne informacje o poglądach mniejszości czerpię z ich agresywnych ataków na władze mojej uczelni za niechęć do lustrowania wbrew konstytucji. Naprawdę nikt ich za to nie skrzywdził... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:36 Co decyduje o wygrywaniu to jest pewna tajemnica. Jedno jest pewne - o rządach PiSu świadczy empiria a nie jakieś słowo pisane tylko, o rządach PO świadczą tylko słowa, o poziomie roboty opozycyjnej PO w ost. 2 latach znowu świadczy empiria a nie tylko słowa Co do jednego jestem spokojny - wygra lepszy Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:38 loppe napisał: > Co do jednego jestem spokojny - wygra lepszy Prawo Kopernika-Greshama. Krótko mówiąc, gorszy pieniądz wypiera lepszy. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:40 no ale chcesz przez to co powiedzieć? że w całym świecie i w całej historii? mowimy o prawie Kopernika-Greshama dla przypomnienia Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:41 loppe napisał: > no ale chcesz przez to co powiedzieć? że w całym świecie i w całej > historii? mowimy o prawie Kopernika-Greshama dla przypomnienia Obecnie. W polskiej polityce. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:41 sorry, albo to jest prawo albo wyjatek:)))) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:46 loppe napisał: > sorry, albo to jest prawo albo wyjatek:)))) W polskiej polityce działa prawo Kopernika - Greshama, z wielką szkodą dla jakości życia społeczeństwa. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:52 eee, nie jestesmy tacy źli - rzadzil u nas i Walęsa, i Balcerowicz, i Kwasniewski, i Grabski i tak dalej:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:55 loppe napisał: > eee, nie jestesmy tacy źli - rzadzil u nas i Walęsa, i Balcerowicz, > i Kwasniewski, i Grabski i tak dalej:) I Stefan Batory. Ale mnie jakoś interesuje tu, teraz i w przyszłości. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:39 > Co decyduje o wygrywaniu to jest pewna tajemnica. Hehehe. Populizm to wiedza tajemna? Od kiedy ?? Populiści jednak nigdy nie rządzą długo. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:46 Powtarzasz się. Populizm - współcześnie tym terminem najczęściej określa się zachowanie polityczne polegające na głoszeniu tych poglądów, które są aktualnie najbardziej popularne w danej grupie społecznej, w celu łatwego zdobycia popularności, bez analizowania sensu tych poglądów oraz zastanawiania się nad realnymi możliwościami i rzeczywistymi skutkami wprowadzenia głoszonych poglądów w czyn. Często populizm przybiera formę schlebiania masom poprzez krytykowanie ekipy rządzącej. Natomiast będąc u władzy populiści rządzą reagując na krótkotrwałe nastroje społeczne i nie czując się zobowiązanymi osiąganiu ponadrzędnych celów oraz realizacji programów politycznych. Tym samym odróżniają się od mężów stanu. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 22:50 czasem trzeba dla niektorych:) no jesli "zrobimy wszystkim dobrze" jest mniej populistyczne od "zrobimy niektorym dobrze a innym niedobrze" no to sorry... Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 23:01 polecam fragment "bez analizowania sensu tych poglądów..." post wyżej. Kaczyński mówi wprost, że zrobi to "czego chcą ludzie", a ciekawe, skąd on to będzie wiedział. "Oni słuchają salonów, a my to czego chcą ludzie" (niedokładny cytat) - to już lepiej sam się definiuje kaczorek, walka z "salonami", cokolwiek się przez to rozumie. vs. żeby sie żylo lepiej - wzrost gospodarczy, likwidacja biurokracji, co sobie człowiek zamarzy. Zamiast walki z wiatrakami... Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 23:03 no i ludzie rozsądzą 21 X, nie mamy sie co martwić Odpowiedz Link Zgłoś
starod Re: i jeszcze jedno 10.10.07, 23:30 Wszystkim dobrze nie zrobisz - jeżeli jesteś heteroseksualistą to z pewnościa nie zrobisz dobrze homoseksualiście, a tylko w takiej sferze pisiorki mogą komuś zrobić dobrze. W innych sferach są zbyt słabi w uszach. Odpowiedz Link Zgłoś
majajekukubzdziongvamajaje Odkąd w "Kropce nad i" Zyta potwierdziła pogłoski, 10.10.07, 22:13 jakoby Jarek był ciepły, PiSowi może trochę spaść. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 22:16 prawdopodobnie masz rację że więcej nieudaczników popiera PiS niz PO, ale cóż z tego - na pewno więcej kryminalistow popiera PO niż PiS ale nikt kulturalny nie powie przecież z tego powodu tak jak Ty że ...:) Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 22:19 Jestem wyborca PiS. Mozesz mi wyjasnic, o co jestem zawistny i w stosunku do kogo? Przyznam sie, mea culpa, jestem "nieudacznikiem"... Wolalem sie uczyc, zamiast handlowac na bazarze, wole zyc uczciwie, a nie kombinowac. Place podatki i na ZUS (jak sobie wlasnie obliczylem - lacznie z pracodawca jakies 30kPLN rocznie) i nie narzekam, ze panstwo mnie "okrada"... wiec kompletnie nie po drodze mi z PO i LiS - glosuje na PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 22:33 glosybaltyku napisał: > Jestem wyborca PiS. Mozesz mi wyjasnic, o co jestem zawistny i w > stosunku do kogo? Jesteś wyborcą a nie członkiem jedynej, prawdziwej, polskiej, katolickiej, słusznej parii. Czyli jesteś człowiekiem, który zbłądził. > Przyznam sie, mea culpa, jestem "nieudacznikiem"... Wolalem sie uczyc, > zamiast handlowac na bazarze, wole zyc uczciwie, a nie kombinowac. Mylisz pojęcia, tak jak wyznawcy PiS. Handel na bazarze nie jest niczym niewłaściwym.. Można być uczciwym człowiekim będąc woźnym w szkole i nieuczciwym będąc premierem. Tu nie ma znaku równości. Ze świecą musisz szukać w PiS człowieka, który coś potrafi a jednocześnie nie żyje z głową zwróconą do tyłu. Świetnie, że do nich nie należysz. A, że jest to wolny (jeszcze) kraj, możesz głosować na kogo tylko zechcesz. :-) Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 22:56 > Mylisz pojęcia, tak jak wyznawcy PiS. Handel na bazarze nie jest niczym > niewłaściwym.. Można być uczciwym człowiekim będąc woźnym w szkole i nieuczciwy > m Jest jeszcze szczegol - polskie popeerelowskie realia. Bazar byl oczywiscie przenosnia. Kto sie uwlaszczyl panstwowym majatkiem w latach 90-tych to wiadomo. Kto ochranial i glaskal po glowce tych ludzi - wiadomo. > Świetnie, że do nich nie należysz. Mam ciekawsze rzeczy to roboty. :) Ale wybieram PiS, bo oni jako jedyni proponuja rozliczenia aferzystow. Nie bedzie w Polsce zdrowej wolnorynkowej gospodarki bez zlikwidowania patologii III RP. Bo "kapitalizm polityczny" ma sie do kapitalizmu jak "socjalizm realny" do socjalizmu. PO zas twierdzi, ze wszystko bylo prawie OK. Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Oj naiwny, naiwny, naiwny! 10.10.07, 23:06 glosybaltyku napisał: > Bo "kapitalizm polityczny" ma sie > do kapitalizmu jak "socjalizm realny" do socjalizmu. PO zas twierdzi, ze > wszystko bylo prawie OK. A gdzież eś to widział inny socjalizm, niż ten realny? Chyba tylko w obietnicach PiS, eo ipso nierealny! Odpowiedz Link Zgłoś
glosybaltyku Re: Oj naiwny, naiwny, naiwny! 10.10.07, 23:14 Eeee... faktycznie zle dobrana gra slow. W kazdym razie gospodarka III RP niewiele miala wspolnego z wolnym rynkiem. Odpowiedz Link Zgłoś
stado_pedzacych_dyplomatolkow Re: Oj naiwny, naiwny, naiwny! 10.10.07, 23:35 > niewiele miala wspolnego z wolnym rynkiem. ?? Chodzi ci o to, że bereciki, które produkowałeś nie "zeszły"? Trzeba było rydzowi obciągnąć, to by ci zdradził sekret, matołku. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 23:07 glosybaltyku napisał: > Jest jeszcze szczegol - polskie popeerelowskie realia. Bazar byl oczywiscie > przenosnia. Kto sie uwlaszczyl panstwowym majatkiem w latach 90-tych to wiadomo. Śliski temat. Np. Telegraf. > Kto ochranial i glaskal po glowce tych ludzi - wiadomo. Gdzie procesy rzeczywiście winnych? > > Świetnie, że do nich nie należysz. > > Mam ciekawsze rzeczy to roboty. :) Ale wybieram PiS, bo oni jako jedyni > proponuja rozliczenia aferzystow. Nie bedzie w Polsce zdrowej wolnorynkowej > gospodarki bez zlikwidowania patologii III RP. Bo "kapitalizm polityczny" ma si > e > do kapitalizmu jak "socjalizm realny" do socjalizmu. PO zas twierdzi, ze > wszystko bylo prawie OK. Franz Fiszer perrorował kiedyś w "Ziemiańskiej". W Polsce nie będzie dobrze, dopóki nie rozstrzela się 300 000 łajdaków. A jeżeli tylu nie będzie - oponował któryś ze słuchaczy. Nie szkodzi, dobierze się z niewinnych. Jasnowidz, czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
langston dokladnie z tych wzorow czerpie PO 10.10.07, 23:16 dobrze ze przynajmniej sie nie kamuflujesz. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: dokladnie z tych wzorow czerpie PO 10.10.07, 23:27 langston napisał: > dobrze ze przynajmniej sie nie kamuflujesz. Jeżeli ten post był do mnie, to nie zrozumiałem. :-( Odpowiedz Link Zgłoś
sothis666 Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 23:19 > proponuja rozliczenia aferzystow. Nie bedzie w Polsce zdrowej wolnorynkowej > gospodarki bez zlikwidowania patologii III RP. Ci panowie rzadzili 2 lata. Bardzo Cie prosze, podaj mi przyklad jednego skutecznie rozliczonego aferzysty, odzyskania nielegalnie uwłaszczonego majatku. Pomiń proszę afery wykryte wśród członków własnego rządu. Słucham. Co, ta jedna pani, ktora siegnela po spluwe w toalecie? I kto jeszcze? Słusznie zauważyłeś. Oni PROPONUJĄ. Wymień przykłady ustaw upraszczających inwestycje infrastrukturalne, stymulujących budownictwo mieszkaniowe (3mln, pamietasz?) które były do załatwienia w pierwszym roku rządów (trza tylko chcieć i wiedzieć co sie robi), a po 2 można by sie już powoływać na ich efekty. 700m autostrady w 2007. Słowenia w tym roku oddała 48km, a przez ostatnie 8 lat zbudowali ponad 650km (wiecej niz mamy w sumie). 1,9mln mieszkańców, dochód na głowe wyzszy o 30% od naszego. Dla mnie TO sa patologie do likwidacji. Bo różnica czy beda sie przy koniaczku spotykać Kwasniewski z Rywinem czy Kaczynski z Krauzem (a potem tego zalowac) jest dla mnie zadna. Moj głos zdobywa sie przez robotę a nie plucie-szczucie. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 23:32 KARTA DO GŁOSOWANIA Czy nie masz nic przeciwko rządom Kaczyńskich przez następną kadencję? TAK, nie mam nic przeciwko. NIE, nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: PiS - partia zawistnych nieudaczników. 10.10.07, 23:34 > Jest jeszcze szczegol - polskie popeerelowskie realia. Bazar byl oczywiscie > przenosnia. Kto sie uwlaszczyl panstwowym majatkiem w latach 90-tych to wiadomo > . bardzo ostroznie z tym pokrzykiwaniem o uwlaszczeniu, bo kogos waznego obrazisz. dwoch takich, co sie uwlaszczylo (a kase dla niepoznaki kitraja u matki w materacu). Odpowiedz Link Zgłoś
mariuszdd Wygra P0 i popieracze wyemigrują :) ;) 10.10.07, 22:19 Powiedzą ,że nie mogą się rozwijać .Na zmywaku to sie rozwiną. Odpowiedz Link Zgłoś
mikemayday Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS 10.10.07, 22:29 Ach, gdyby tak każdy wierzył w te bzdury... GŁOSUJĘ NA Listę nr3! go go UPR! Odpowiedz Link Zgłoś
placebo99 Ten sondaż śmierdzi korupcją 10.10.07, 22:32 To ostatni bastion postkomuy opierający się sprawiedliwej ręce społeczeństwa - przyajmniej tej części, która troszczy się o los Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Ten sondaż śmierdzi korupcją 10.10.07, 22:35 placebo99 napisał: > To ostatni bastion postkomuy opierający się sprawiedliwej ręce > społeczeństwa - przyajmniej tej części, która troszczy się o los > Polski. Było sobie Prawo i Sprawiedliwość. Prawo poszło w las a sprawiedliwość musi być po naszej stronie. Odpowiedz Link Zgłoś
chris30 Re: Ten sondaż śmierdzi korupcją 10.10.07, 22:35 "Sprawiedliwa ręka społeczeństwa", cóż za piękny zwrot! Zupełnie, jakbym słyszał Gomułkę! Nawet się wzruszam, bo to czasy mojej pierwszej miłości, ale czy PiS nie mógłby wybrać lepszych wzorów? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Skad to trabienie o "odrabianiu strat" przez PO? 10.10.07, 22:33 Sondaze wcale na to nie wskazuja. Partie ida leb w leb. Odpowiedz Link Zgłoś
panzwarszawy Nie no - GW trzeba zamknąć. 10.10.07, 22:43 Tak tendencyjnie pisanych pod publiczkę ( głównie płatnych bojówek z PO ) artykułów nie ma w żadnej gazecie. Ciekaw jestem, co PO obiecało Agorze po wygranych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal A co PiS obiecał Wprostowi? 10.10.07, 22:52 panzwarszawy napisał: > Tak tendencyjnie pisanych pod publiczkę ( głównie płatnych bojówek z > PO ) artykułów nie ma w żadnej gazecie. > Ciekaw jestem, co PO obiecało Agorze po wygranych wyborach? Odpowiedz Link Zgłoś
ready4freddy Re: A co PiS obiecał Wprostowi? 10.10.07, 23:32 to akurat chyba proste - ze nie ujawnia, skad Wprostactwo dostaje materialy, i co robil tow. Krol przed 1989 rokiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok chyba jednak mniej od tego, co 10.10.07, 23:54 Piss obiecał Naszemu Dziennikowie po wygrnych wyborach..... Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis Re: Nie no - GW trzeba zamknąć. 10.10.07, 23:59 panzwarszawy napisał: > Tak tendencyjnie pisanych pod publiczkę ( głównie płatnych bojówek z > PO ) artykułów nie ma w żadnej gazecie. > Ciekaw jestem, co PO obiecało Agorze po wygranych wyborach? zamknac/???? ty ku.....tobie ryj zamkne z kalacha swinio .. komusza ku......smierc pisowi...spalic sqwysynow!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
jan3211 Sondaże faworyzują PSL, bo boja się prawicy ? 10.10.07, 22:45 PSL to uosobienie "spokoju" Pawlaka, który wygląda również na takiego magika którego poraził wirus z Filipin, jak byłego prezydenta A.Kwasniewskiego ? Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Mam doktorat, pracuje w zachodniej firmie 10.10.07, 22:51 duzo zarabiam, znam jezyki. I jakos nie potrafie polubic PO. Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Mam doktorat, pracuje w zachodniej firmie 10.10.07, 22:52 tadeusz1965 napisał: > duzo zarabiam, znam jezyki. I jakos nie potrafie polubic PO. I co z tego? Mało to jest ludzi z defektami? Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog Było sobie Prawo i Sprawiedliwość. Prawo poszło w 10.10.07, 23:14 Było sobie Prawo i Sprawiedliwość. Prawo poszło w las a sprawiedliwość musi być po naszej stronie )) Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Czy to Ola z Opola? 10.10.07, 22:54 ta co ma 170 IQ? tadeusz1965 napisał: > duzo zarabiam, znam jezyki. I jakos nie potrafie polubic PO. Odpowiedz Link Zgłoś
wildturkey Re: Mam doktorat, pracuje w zachodniej firmie 11.10.07, 02:31 Zachowaj sobie takie posty "doktorze", dla czytelnikow debil-Onetu. Odpowiedz Link Zgłoś
ak8131 Re:Tadeusz. Mysle podobnie jak Ty. Studia 11.10.07, 02:55 konczylem zagranica. Mam tylko master by research ale finansowo nie narzekam. Z Polski wyjechalem jako mlody chlopak. Malo mam wspolnego z polska polityka ale nienawidze (i pisze jasno NIENAWIDZE): Michnika, Lisa, Kwasniewskiego, LiD, Borowskiego i PO. Wiec dlaczego? Moja NIENWISC chyba wynika stad, ze w 89r pojechalem z rodzicami na 3 miesiace do Polski. To byl tzw.poczatek niepodleglosci Polski. Kupilem Gazete Wyborcza, jeden , drugi egzemplarz... czytalem.....zaczalem sie wstydzic. Ja zaczalem sie wstydzic, ze jestm Polakiem !!!!. Ja na tych ludzi otaczajcych mnie zaczalem patrzec inaczej.Ja na nich przestalem patrzec jak na moich braci. Ja na nich zaczalem patrzec jak na cos gorszego. Tego uczucia nigdy nie zapomne. Nienawidze kazdego kto kojarzy mi sie z komuchami, Michnikem i PO, wlaczajac do tego tych kilku czerwonych biskupow typu Pieronka, Goclowskiego czy Zycinskiego. Wg mnie ci ludzi prostytuuja Polske i Polakow. Odpowiedz Link Zgłoś
kelowna Tadeusz1965 you are a joke!!! Masz doktorat .... 11.10.07, 05:52 Akademia Rydzyka wyksztalcila ciebie i tobie podobnych. Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog realik, tylko 300% dla PIsuaru zadowoliłoby Twoich 10.10.07, 22:55 sponsorów :) Odpowiedz Link Zgłoś
busio71 Re: Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS 10.10.07, 23:10 Z kim nie porozmawiam to każdy głosuje na PO, jak w sondażach to po równo.... Nie wiem czy akurat takich ludzi spotykam czy ludzie się wstydzą przyznać? Ja tam głosuję na PO bo nie jest dobrze gdy jedna rodzina wszystkim rządzi, ale szanuję decyzje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
langston daniej "wypadalo" glosowac na UD teraz na PO:) 10.10.07, 23:18 ci sami ludzie dawniej byli "prorynkowcami z ludzka twarza" i glosowali na UD(UW) teraz stali sie"liberalami" i glosuja na PO:)) Jak Michnik zagra tak tancza durnie Odpowiedz Link Zgłoś
langston z wyzszym tylko 51% na PO? 10.10.07, 23:14 cieniutko, cieniutko... a jeszcze polowa z tego to bezmozgowe wyksztalciuchy, a nie inteligencja wiec cieniutko, cieniutko Odpowiedz Link Zgłoś
ambl Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS 10.10.07, 23:17 >Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS<Jasne!Jutro rano natomiast(wg.GWna) będzie 36% dla PO A 30 dla PIS Odpowiedz Link Zgłoś
otryt W zakładach karnych wygrywa wysoko PO. 10.10.07, 23:20 W roku 2005 w wyborach parlamentarnych w zamkniętych obwodach w aresztach i więzieniach wygrało wysoko wysoko PO w stosunku do PIS. Na PO głosowano 16 razy częściej niż na PiS. W II turze wyborów prezydenckich w 2005 roku przestępcy głosowali 20 razy częściej na Tuska niż na Kaczyńskiego. Bierzcie z nich przykład. Głosujcie na Platformę! Odpowiedz Link Zgłoś
stawonog jak to napisał ktorys PISuar? Doświadczeni głosują 10.10.07, 23:31 rozważniej, nie wierzą w gruszki na wierzbie :) Odpowiedz Link Zgłoś
gad0007 Sondaże są robione w dużych miastach... 10.10.07, 23:21 W miastach rządzi PO, a na wsi pis... będzie to samo co dwa lata temu tzn. PO prowadzi w sondażach, a wygrywa pis - przykre i prawdziwe. Odpowiedz Link Zgłoś
iq_ok Rezerwuar głupoty na wyczerpaniu więc PISowi spada 10.10.07, 23:38 Ostatecznie jak wielu moze być w społeczeństwie nienawistnych nieudaczników? O zwycięstwie PISu chyba na szczęście nie ma mowy, tym bardziej o utworzeniu rządu. Gra idzie już tylko o ilość mandatów. Gdyby mieli poniżej 180 to nareszcie koniec przygód FikiMiki:) Odpowiedz Link Zgłoś
remez2 Re: Taa i nic nas nie przekona, że białe jest bia 10.10.07, 23:52 KARTA DO GŁOSOWANIA Czy nie masz nic przeciwko rządom Kaczyńskich przez następną kadencję? TAK, nie mam nic przeciwko. NIE, nie mam nic przeciwko. Odpowiedz Link Zgłoś
kato28 Sondaż: 33 proc. dla PO i PIS 10.10.07, 23:52 No tak... Ciemny lud wszystko kupi. Widać ci bardziej rozgarnięci bardziej się stawiają. Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis pis-dy 10.10.07, 23:55 partia ramot geriatrycznych i cwierc inteligentów. do tego dochodza fundamentalisci xianscy i neokomuna + kryptoneoubecy i faszysci. na dodatek kaczynscy to żydzi z volksdojczowskiej mieszanej rodziny ,tatus pracujacy dla ube,a poxniej dla moczarowcow. No wspaniale qwa...pijany Kwachu przy tym to małe miki ....włos na głowie deba staje. Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis kaczynski pokaz ptaka!!!!!!!!! 10.10.07, 23:57 moze pan premier i prezio łaskawie powiedza nam czy sa obrzezani??? Odpowiedz Link Zgłoś
telefax POmroczność jasna sondażystów 11.10.07, 00:01 Jeszcze rano "wisiał: w gazecie sondaż o rosnącej przewadze PO, teraz znowu PIS. POmroczność jasna wśród wywiadowni, czy tylko to zalecenia i zlecenia ze strony zamawiających sondaże. A może taniej będzie zamówić je u babci klozetowej. Wynik pewnie podobny. Zero Odpowiedz Link Zgłoś