heyoan Kaczyński-skuteczny polityk-- tusk MieRNOTa 13.10.07, 00:24 Celowo nazwisko lidera PO napisałem małą literą -niestety ten człowiek jest MIERNOTĄ jeśli chodzi zespół systemu wartościowania potrzebnych Polsce zmian.Moim zdaniem zupełnie sprzeniewierzył się przysiędze w służbie dla nas wszystkich Polaków. Lider tak poważnego ugrupowania ,w ewolucji politycznej doprowadził do olbrzymich podziałów dużych grup Polaków ,przy pomocy i nagonce komercyjnych ośrodków medialnych(prasa ,radio ,telewizja),powoduje odwrócenie uwagi od niezwykle ważnych długoterminowych i strategicznych zmian które obecny rząd zapoczątkował. Nie tylko zmienia wartość i jakość tych zmian ,ale także podważa ich cel-trzeba zastanowić się KOGO? I W CZYIM INTERESIE ? TO ROB. Wielkim cudem jest ,że duża część Polskiego społeczeństwa nie odeszła od popierania "kaczorów" ,ale wygląda na to ,że powoli zaczynamy dojrzewać ,jesteśmy coraz bardziej czynnymi odbiorcami zmian ,które powolutku zaczynają pojawiać się w naszym codziennym życiu.Zaczynamy rozumieć ,że zasługujemy na godne i normalne życie w silnym państwie prawa , gdzie aparat państwowy ma za zadanie SŁUŻYĆ WSZYSTKIM POLAKOM ,a nie tylko pewnej grupie różnych powiązań polityczno biznesowych. Nasz w/w bohater nie jest MIERNOTĄ UMYSŁOWĄ ,w upadku ewolucyjnego rozwoju tzw.człowieczeństwa został marionetką ,ludzi którzy nie mają nic wspólnego z POLSKĄ RACJĄ STANU ( można tutaj przytoczyć ogromnie dużo przykładów z życia naszego kochającego ojczyznę Polaka i jego mocodawców ), lecz aby nie używać wyświechtanych hasełek należy porównać wypowiedzi , i milczenie w sprawach tak potężnych ciosów dla Polski i Polaków w historii jego "ewolucji" ,oraz środowisk z którymi nas okładał ,a od których nie potrafi do tej pory się odciąć. Zmiany w prawie Polskim ,szczególnie społeczno gospodarczym ,+ Polska Konstytucja ,która nadała nigdzie nie notowane w prawie Konstytucyjnym władzę wolnemu rynkowi ,a nie zabezpieczyła podstawowego prawa do obrony strategicznych interesów kraju i jego obywateli ,w którym ona obowiązuje,doprowadziła do nieprawdopodobnego rozwoju rozwarstwienia ekonomicznego i zapoczątkowała podziały. Pustosłowie ,hasełka ,i brak szczerych deklaracji co do Polski i ucieczka od rozumienia prostego pytania Z KIM ? JAK ? odsłania sztuczną maskę za jaką kryje się ten człowiek. "Kaczor skuteczny" taki pseudonim podnoszący humor ,na spotkaniach zwolenników i przeciwników powinien być wymawiany ,określający tego niewielkiego polityka i Polaka. Wojowniczy ,mało medialny ,ale skuteczny ,nie jest to cud ,ani medialny marketing ,że ten człowiek i jego ekipa tak świetnie sobie radzi (mimo tylu kryzysów , małych zamachów stanu,upiornie trudnej koalicji, przeciwników w świecie mediów , opozycji, ustępujących ze stanowisk ludzi z starego skorumpowanego układu , WSI ,....można by jeszcze powymieniać jego "zwolenników"). Przeciwnicy jeszcze nie dostrzegają tego fenomenu , i trudno od nich tego zresztą wymagać , fenomen kryje się w tym ,że polityk i jego ekipa dostrzega i rozumie słowo SŁUŻBA DLA KRAJU I LUDZI ,którzy powierzyli swoje nadzieje i głosy. W słowie SŁUŻBA kryje ogromnie dużo wartości ,które to dają powinny być podstawą do rozwoju każdej istoty ludzkiej ,a co za tym i idzie i kraju . Definicja z portalu dla Gimnazjum SŁUŻBA I PATRIOTYZM - szacunek i umiłowanie ojczyzny, gotowość do poświęcenia się dla niej i narodu, stawianie dobra własnego kraju ponad interesy osobiste. Poczucie silnej więzi emocjonalnej i społecznej z narodem, jego kulturą i tradycją. Biorąc pod uwagę wyżej wymienione wartości ,uważam i podtrzymuje, że lider partii opozycyjnej jest tylko MIERNOTĄ i cofającą się w rozwoju istotą ludzką . Odpowiedz Link Zgłoś
preservation1 pitu, pitu 13.10.07, 00:30 moherkowe majaki: heyoan napisał: coikolwiek Odpowiedz Link Zgłoś
kriss.s Re: Kaczyński-skuteczny polityk-- tusk MieRNOTa 13.10.07, 07:53 > Lider tak poważnego ugrupowania ,w ewolucji politycznej doprowadził do > olbrzymich podziałów dużych grup Polaków , nie wiem, ty albo pomyliles dwie osoby z tej debaty, albo zachowujesz sie tak jak kaczynski > Celowo nazwisko lidera PO napisałem małą literą (a ja lidera pis) to przeciez pis szuka wszedzie wrogow. takich podzialow jak przez ostatnie lata to w polsce jeszcze nie bylo. po umowie z PO przed poprzednimi wyborami, ze nie bedzie miedzy nimi kampanii negatywnej to przeciez pis podzielil polske na solidarna i liberalna, obrazali wszystkich ustami kundla(czy jakos inaczej go nazwali, ale to byla jakas rasa psa) pis - Kurskiego. a po wyborach????? "lze elity", "wyksztalciuchy", "oni stoja teraz tam gdzie ZOMO" a lista macierewicza? te wszystkie uklady (a ich uklad ze Srebrna w srodku, to jest cacy) duuzo mozna jeszcze wymieniac NO TO TERAZ TY NAPISZ JAKIE PODZIALY WPROWADZIL TUSK??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ameros Obym się mylił ale przegrał... 13.10.07, 00:34 Obym się mylił, ale mam wrażenie, że przegrał jedynie LiD... Można liczyć na punkty, który zadał więcej ciosów, który był lepszy merytorycznie czy medialnie, i że we wszystkim tym górował Tusk. Obawiam się jednak, że z tego PISowi głosów nie ubędzie. Dorobili się betonowego elektoratu jak swego czasu SLD. Nieprzypadkowo bo taki jest zazwyczaj elektorat "socjalistyczny". Mnie jednak ciekawią opinie tych niezdecydowanych. Co to nie chcą głosować na PIS ani na LID (i może nawet na PO). Czy została przeciągnięta lina na którąś ze stron (?) Paradoksalnie chyba jednak tylko LiD może stracić. (a może zyska PSL - w końcu de facto mają najlepsze hasło - "porozumienia służą ludziom") I pewnie stopnieje LiDowi, a przybędzie PO. I tylko tyle. Dla osłody pozostaje mi wciąż fakt, że Tusk świetnie przygotowany, może odeprzeć ataki o nijakość. Wybronił siebie chyba, swoją pozycję w partii. Patrzę teraz na niego z większymi nadziejami. Oby nie zaprzepaścił kapitału, który zbił na tej debacie. Odpowiedz Link Zgłoś
delete_pis Re: Obym się mylił ale przegrał... 13.10.07, 00:44 ameros napisał: > Obym się mylił, ale mam wrażenie, że przegrał jedynie LiD... > człowieku...alez ja sie bardzo bede cieszył jak P.O wygra.:))) zycze tego im z całego mojego czarnego serca zwyrodniałego sqwysyna i kondotiera:PPP Dopingowałem Tuska cała debate i trzymalismy szampana na lodzie:))) My nie przegramy bo mamy swoje 15-16% i oki by istniec w parlamencie . Jak nie czaisz ze wolimy liberałow od faszystów to ubolewac tylko. A teraz wybacz ale sie pakuje na jutrzejsze smiganie na desce i koncze moją aktywnosc na forum do poniedziałku. Takie tam komuszo-wsw zabawy-deska-grill-chlanie i dupy :PPPP Odpowiedz Link Zgłoś
jarojaro89 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 00:35 olaf.salon24.pl/38802,index.html rotfl Odpowiedz Link Zgłoś
kingaf3 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 00:38 Z dwojga złego wolę KACZOGRÓD niż DISNEYLAND ... Odpowiedz Link Zgłoś
ryskoc No J.K. trochę przesadził 13.10.07, 00:41 300.000.000 m2 przeznaczono na budowę mieszkań = (300 km2) czyli około 1/10 powierzchni kraju przeznaczona pod budowę mieszkań ? buhahahaha Odpowiedz Link Zgłoś
krynkasto zmanipulowany skrót debaty 13.10.07, 01:17 Te urywki pokazane powyzej sa manipulacja gazety by omamic tych którzy nie słuchali debaty . Wypowiedzi sa atentyczne , z tym ze wypowiedzi Jarka absolutnie nie były wypowiedziane w takim kontekscie w jakim gazeta tu przedstawia. Pomija wiele dla własnych interesów. Sens tu sie całkowicie zmienił, wiadomo z korzyscia dla Tuska. Coz :"O taką Polskie walczymy "? Tak o taką jaka była wsród publiczności A sondaze a zwłaszcza na internecie sa dla mnie nic nie wazne. Odpowiedz Link Zgłoś
meganka.2 Oczy zwierciadłem duszy??? Tusk duszy nie ma !!! 13.10.07, 01:18 Mój profil: 32 lata, wykształcenie wyższe z nawiązką, wierząca acz niepraktykująca, beretów nie noszę. Drodzy Państwo. Jeśli stare porzekadło o oczach i duszy jest słuszne, a także idąc za wieszczem, Mickiewiczem Adamem, o posiadaniu serca i patrzeniu w nie, ja z całą stanowczością stoję za PIS. Nie mogę patrzeć w oczy pana Tuska. Zieje z nich nieszczerością, butą, tanim cwaniactwem i jeszcze tańszą „marketingową dyplomacją”. Moim skromnym zdaniem jest on niemerytoryczny, walczący o władzę dla władzy i spełnienia swych personalnych zakusów. Bije to z niego tak bardzo, że zastanawiam się, dlaczego to innych ludzi opowiadających się za nim, nie zastanawia. Jedno z wielu moich pytań: Dlaczego pan Tusk z PO nie weszli do koalicji z PISem, jeśli tak zależy im na naszym kraju? Aaaaa bo nie dostali tego czego chcieli, najważniejszych resortów władzy, które słusznie należały się wygrany czyli PISowi. Nie dostali, obrazili się na współrządzenie i uczestniczenie w kreowaniu zmian w państwie. PISowi zarzuca się marną dyplomację. Uważam, że takie partie jak PO, LID (pachną bardzo podobnie) miałyby może swoich, jakże mądrych i elokwentnych dyplomatów z ich wielkim, światowym savoir-vivrem, klepaniem po pleckach, ściskaniem dłoni z wymuszonym uśmiechem – wszystko na pokaz, acz niekoniecznie mądrze i w interesie dla Polski. Kaczyńscy, jacy by nie byli, mają nad głowami wypisane „Bóg, HONOR, Ojczyzna”, są dumni Polską i dumnie chcą nią rządzić. Zdaję sobie sprawę z tego, że nie wszystko co zrobili jest do końca w porządku, ale jedno wiem, oni chcą CZEGOŚ, chcą COŚ zrobić dla tego kraju, mają jakiś pomysł. Nie są jedynie grafomanami, cedzącymi wybujałe obietnice bez pokrycia, wytykającymi czyjeś błędy – bo to jest najprostsze. PIS ma ideę rządzenia a owa idea zawsze może być optymalizowana. I jeszcze jedno: nigdy do władzy komunistów! Na czele z Kwaśniewskim. Toż to dopiero pośmiewisko z naszego kraju robi ten pan! I proszę mnie nie obrażać mówieniem o chorobach i lekach. To żenada. Pan K. ma chyba tę chorobę wyrywkowo, tzn. są dni, kiedy choroba jest, są dni, kiedy jej nie ma. Albo leki na tę dziwną chorobę bierze się nieregularnie. Panie K., naprawdę, w Polsce nie mieszkają ostatni idioci. Czasy otumanionych władzą już minęły. Brzydzę się pańskimi próbkami tłumaczenia się z ewidentnych osobistych problemów. Niech pan pomyśli o emeryturze. W abstynencji. Na koniec. Mam przeświadczenie, że Tusk, gdyby tylko mógł, rządziłby z LIDem. I znów biznes i polityka najważniejszymi celami do zdobywania...hmmm... Polska??? A o co chodzi??? Odpowiedz Link Zgłoś
pierot6 meganka.2.. Już po "rekolekcjach" u Rydzyka ? 13.10.07, 01:30 wykształcenie wyższe?.. Chodziłaś na 'tajne komplety", na 10 pietro i dlatego wyższe?!..Osoba, która pieprzy bzdury, jak przysłowiowy "zero" Ziobro, to osoba może ze swiadectwem, nawet z dyplomem, lecz to nie znaczy ,że jest WYKSZTAłCONA ! Odpowiedz Link Zgłoś
krystin3 Re: Oczy zwierciadłem duszy??? Tusk duszy nie ma 13.10.07, 02:33 Zgadzam się z panią całkowicie. Też widzę w oczach i zachowaniu coś co mnie zdecydowanie odpycha i nie pozwala wierzyć. A intuicja nigdy mnie nie myliła. Takie przeczucia miałam też w stosunku do naszego pierwszego prezydenta, mimo że mój mąż był jego zagorzałym wielbicielem i członkiem Komitetu Obywatelskiego przy... Ale ja nigdy zdania nie zmieniłam i miałam rację. Często wracam do internetowego filmu ze spotkania W. z żydami amerykańskimi, gdzie głośno krzyczy po polsku (bo innego języka nie zna), że NA GŁUPICH POLAKACH MOŻNA ZROBIĆ ŚWIETNE INTERESY ! lub drugiego, gdzie swoich rodaków określa mianem "PACHOŁKÓW". I wciąż nie wiem, co musi się zdarzyć, by w Nas Polakach odezwał się rozum i instynkt samozachowawczy zamiast nieustannej wiary w cuda. Odpowiedz Link Zgłoś
zibi1212 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 01:29 przegrana Premiera to tylko pozory.Donald po raz koleiny dał się wmanewrować,a z tego co można usłyszeć i przeczytać po debacie to nie tylko Donald. Jarosław jest świetnym politykiem,Donald przy nim jest żółtodziobem.Od początku kampanii premier rozdaje karty,w debacie pozwolił Donaldowi się wystrzelać z"amunicji"teraz Kwaśniewski ma wygraną w kieszeni,a przecież jasne jest że punkty dla lidu to strata platformy Odpowiedz Link Zgłoś
jama.314 J.Kaczyński miał "wytrysk" intelektu... 13.10.07, 01:33 pierdnął, beknął,troche nakłamał, pomówił...i dobrze ,że nie zaśpiewał Hymnu !!!! Tego by nikt nie zdzerżył ... Odpowiedz Link Zgłoś
annatis Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 03:52 w elegancki spokojny sposób Tusk zmasakrował Kaczyńskiego,ciekawe jaki to będzie miało wpływ na wybory,mam nadzieję,że zasadniczy!!!!! Szczerze mówiąc jestem zachwycona, chociaż wątpiłam czy tak będzie.CUDOWNIE, po prostu ZNAKOMICIE!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
puzon.1 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 03:53 Nareszcie ktoś odstrzelił zadufaną,arogancką kaczkę!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marxx Brawo Donald! 13.10.07, 04:04 Za pokazanie charakteru , za bycie merytorycznie przygotowanym, za wypunktowanie na calego Kaczynskiego z jego ogolnikami. Odpowiedz Link Zgłoś
niesiolek_matolek_rynsztok B_r_a_w_o___D_e_n_a_c_i_e__T_ł_u_ k_u___:))))) 13.10.07, 04:17 > Premier był zdecydowanie > lepszy merytorycznie ! > Celniejszy i konkretniejszy > w wypowiedziach !!!! > > Fircyk Wermaht ratował się > nieustannym werbalnym przygadywaniem > co wykształciuchowy plebs odebrał > jako przewagę :))) > > Bulgoczący her Thuske powtarzał jak papuga > na pamięć wkute obraźliwe, pouczające inwektywy > ( ukradzione Kwachowi: Pana czas się skończył itd.) > > nie odnosząc się zupełnie > do merytum sprawy :((( TO BYŁ POJEDYNEK POLAKA-PATRIOTY, KTÓRY BARDZO DOBRZE WIE JAK NAPRAWIĆ OJCZYZNĘ I JEST ZDETERMINOWANY TO UCZYNIĆ Z WYTRESOWNYM W OPLUWANIU JAK ZŁOSLIWA MAŁPA PERFIDNYM FIRCYKIEM O SZWABSKICH KORZENIACH CHCĄCYM DOSTAĆ SIĘ WSZELKIMI METODAMI DO KORYTA ! ---------------------------- Złosliwa małpa (her Thusk) choć głupia i ma niewiele do powiedzenia jest bardziej medialna dla wykształciuchowego plebsu :) Odpowiedz Link Zgłoś
hr.kalashnikoff Kasta dziadowska, dziadowska kasta 13.10.07, 04:43 Salon Warszawski [Mlody sPISkowiec, polski patriota, przy drzwiach:] Partia Oligarchow, Oligarchow Partia, Boje sie, ze dla Partii malo jestem wart ja. Konta w banku nie mam, pieniedzmi nie szastam, Partia Oligarchow to nie moja kasta. [Chor oligarchow, dobrych platnikow, cieniasow-przydupasow, i oszolomionych wyksztalciuchow przy pelnych stolach:] Okradamy Polske, Polske Okradamy Wiedza jak jesc bezy nasze dumne damy Oligarchija zawsze swobod jest podpora, Niech Panstwo przyklad z Wielkiej Brytaniji biora. A szacunek EUropy mozem sobie kupic Kiedy Polakow z Mazur uda sie nam zlupic Ta kraina nam wisi, robima co chcema Mozecie nam skoczyc - na nas rady nie ma. Jeszcze nie zginela! (kolezenska sitwa) I nikt jej nie obali, choc ostry jak brzytwa. [Mlody sPISkowiec, polski patriota, przy drzwiach:] Partia Oligarchow, Oligarchow Partia, Chcecie troche “spokoju”? slyszalem ten zart ja. Austryjackie gadanie w glowe mi nie wrasta, Przeczekam PO-LIDa, nie uciekne z miasta. Odpor dam, bo nie jade na tym samym wozku, Co magistru Kwachu i Donaldu Tusku. [Chor oligarchow, dobrych platnikow, cieniasow-przydupasow, i oszolomionych wyksztalciuchow przy pelnych stolach:] O zesz ty faszysto!... Osz ty Ciemnogrodzie! My ciebie zniszczymy!!.... Bo z nami jest mlodziez! Z nami geje, lekarze, oraz graficiarze, Z nami dziennikarze! (bo tak sie im kaze) A jak bedziesz sie stawial, dorzucimy i to, Zes homofobem, katolem, antysodomita. Poskarzymy na ciebie do samej Angeli! Ty inaczej zaspiewasz jak ci Szkop przypierdzieli! Porzuc beret z moheru, zapal skreta chlopie Poddajze sie radosnej, kolchoznej Europie. Auch die Toten sollen leben! Brueder, trinkt und stimmet ein, Allen Suendern soll vergeben, Und die Hoelle nicht mehr sein! [Mlody sPISkowiec, polski patriota, przy drzwiach:] Poezja Oszolomow, Oszolomow Poezja, Z nimi na pewno nie bede jadl bez ja Niechaj szczeka do rana wasza zgraja wsciekla Za wasze przekrety pojdziecie do piekla! Bo o szostej rano, za dzien albo dwa, Ktos zapuka do drzwi. Kto tam? C-B-A!! Naprzod, karawano – PiSie dokoncz dziela - Poki Wy jestescie – Polska nie zginela!! Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 tusk powinien zostac komediantem *] 13.10.07, 04:59 *> a nie politykiem, widac ze czyta tylko i wylacznie satyre *} Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 05:53 dobre to wszystko. Tylko brakowało mi w tej debacie o. Rydzyka i jego pomocników. Może prałat Jankowski jeszcze by się przydał. Tak tylko myślę. Odpowiedz Link Zgłoś
aruba11 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 05:56 ...a ja myslę,że Tusk to maly facet, mniejszy znacznie od Kaczora. Cyniczno-sarkastyczny zaczepny ton,ale sam nic soba nie prezentuje. Kolejny KUMPLUS.Zero polityczne,nie dajmy sie zwariowac.Tusk to dno polityczne, intelektualne i dno czlowieczeństwa. Złodziej i kumplus,będzie zacieral slady po zlodziejach... Odpowiedz Link Zgłoś
tango9 Kaczyński-Tusk: debata minuta po minucie 13.10.07, 06:09 Pomijam wzrost bo to nie jego wina. Ale dlaczego Kaczyński ma taki wyraz twarzy, jakby za chwilę miał problem z rozwolnieniem żołądka. Czyżby to było rodzinne? Odpowiedz Link Zgłoś
remekk "wygrywali" - "sozdaze" -przegrali wybory - 13.10.07, 07:31 -wydaje im sie iz tania erstyka w połaczeniu ze zwykłym chamstwem dała im zwyciestwo w debacie - znowu wybory pzrerzną z kretesem ... . Odpowiedz Link Zgłoś
qc Tusk wygral na siedzaco 13.10.07, 08:56 i na obcym terenie. Nie ma jednak podstaw do chwaly. Przeciwnik byl z innej, nizszej ligi, do tego inwalida psychiczny jezeli nie 100% psychol i intelektualna czarna dziura. Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki Kibole Tuska zamierzają w ten właśnie sposób rząd 13.10.07, 09:07 jak to wczoraj pokazano Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki wynik tego sondażu na waszej stronie 13.10.07, 09:08 przypomina mi czasy PRL - 99 % ludności popiera jedyną słuszną sprawę Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki Ci kibole na widnowni będą Tuska słono kosztować 13.10.07, 09:09 NSDAP też tak wygrała wybory 1933 r. Bartoszewski powinien sie teraz wstydzić, że popiera Brunatne Koszule PO, bojówkim niczym kibole na stadione ze sztachetami będą walczyć o głosy wyborców Odpowiedz Link Zgłoś
grzegorzlowicki kilka pytan do Tuska 13.10.07, 09:10 mam pytanie : Jak Tusk chce zmniejszyć ceny żywności ? Jak chce zwiększyć wynagrodzenie budżetówce ? Jak zamierza obniżyć ceny mieszkań i autostrad ? NIJAK - to właśnie usłyszeliśmy s ust Tuska popieranego przez kiboli na widowni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
www.parlament2007.pl Wrzuć głos do intenetowej urny wyborczej. 13.10.07, 09:17 Wrzuć głos do intenetowej urny wyborczej : www.parlament2007.pl Odpowiedz Link Zgłoś