sekalek 16.10.07, 07:16 Ma śmierć w oczach a z pyska cuchnie mu padliną. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
opiniapollpressagency Bogate Stany przeklinaja Przemysl Sluzbe Zdrowia 16.10.07, 07:27 Bogate Stany przeklinaja plage cywilizacji Przemysl Sluzbe Zdrowia. Zgodnie z danymi health & Medical Industry w Stanach jest 424,000 lekarzy, 160,ooo dentystow, 12,000 szpitali, 12,000 Health Clubs i wiele innych ale ponad jedna trzecia ludzi ze "srodka" nie widziala ani razu lekarza w swoim zyciu. To wrecz niesamowite ale to smutna prawda. W Polsce udalo sie wielkim wysilkiem Rzadu Polskiego az do granic mozliwosci ekonomicznych panstwa " na doprobku" utrzymac Spoleczna Sluzbe Zdrowia. To ocalilo mniejsce pracy 60 - 80 % uczciwych pielegniarek i uczciwych lekarzy a takze jest woda zrodlana dla zycia i zdrowia rodzin, uczciwych kobiet i ludzi chleba powszedniego. Dziekujemy prakseologicznemu "dobrej roboty" Rzadowi Polskiemu. Odpowiedz Link Zgłoś
imie_jaszczomp Re: Bogate Stany przeklinaja Przemysl Sluzbe Zdro 16.10.07, 07:44 Ale dlaczego odwolujesz sie do przykladu Stanow? (czyzby dlatego, ze pp. Kaczynscy tkwia przed nimi na kolanach? Popatrz na przyklad na system ochrony zdrowia w Niemczech. Odpowiedz Link Zgłoś
kronopio77 PiS już nic nie pomoże, to ostatnie podrygi Populz 16.10.07, 07:56 Populzimu i Socjalizmu Odpowiedz Link Zgłoś
tora_tora religa okazał sie moralnym karłem 16.10.07, 07:48 tak religa, popatrz się w swoje zwierciadełko i powiedz sam do siebie, że jesteś uczciwym pisowskim pajacem. czym starczym tym głupszym Odpowiedz Link Zgłoś
1zorro "Pajecza siec" Ziobry i obozy koncentracyjne PISu. 16.10.07, 08:07 tak bedzie jak PIS dojdzie do wladzy. Taka moze byc odpowiedz reklamowki PO na PISowska bzdure.... Odpowiedz Link Zgłoś
albacor śmierć 16.10.07, 08:13 I bardzo dobrze , że ten narodowo-socjalistyczny PISdzielski pokurcz skona w mękach. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: śmierć 16.10.07, 08:24 PiS ? ja raczej widze smierc w oczach Michnika et consortes. tak sie staraja Polske "odzyskac". jakby to ich podworko bylo. a i pewnie trzesa portkami, bo jak Murdoch tu wkroczy to GW moze znow na pysk poleciec ... Odpowiedz Link Zgłoś
maaac Medialną "śmierć" Michnika już od dawna się 16.10.07, 09:58 tu wieszczy i jakośc nic z tych kasandrycznych przepowiedni. W dodatku okazuje się że Michnik jest tak wazny jak kiedyś za komuny, że nalezy o nim wspominać przy każdej okazji jako o "wrogu ludu". Odpowiedz Link Zgłoś
df-t Re: Medialną "śmierć" Michnika już od dawna się 16.10.07, 12:42 Czep się swojej rodziny! Nie potraficie żadnych konkretów pokazać w kampanii. PiS sypie tylko obłudnymi obietnicami, po czym zawija ogon i zabiera się za walkę polityczną - byleby się dobrać do władzy. Przerabialiśmy to już i 2 lata wystarczą. Odpowiedz Link Zgłoś
akkj Re: śmierć 17.10.07, 01:06 anka1 napisała: > PiS ? ja raczej widze smierc w oczach Michnika et consortes. tak sie > staraja Polske "odzyskac". jakby to ich podworko bylo. a i pewnie > trzesa portkami, bo jak Murdoch tu wkroczy to GW moze znow na pysk > poleciec ... Jak tak samo zmywasz jak piszesz, to długo nie popraucjesz u Murzyna.. Odpowiedz Link Zgłoś
twketman Pacjenci umierają w Państwowej "służbie zdrowia"! 16.10.07, 09:52 Proszę Państwa, Dziś w Państwowej Służbie Zdrowia umierają pacjenci ponieważ nie są leczeni przez lekarzy tylko przez Panów Urzędników z NFZ. Przykład (drastyczny): Pacjent, u którego lekarz pierwszego kontaktu podejrzewa chorobę nowotworową zostaje skierowany na specjalistyczne badanie. W ośrodku onkologicznym w okienku rejestracji dowiaduje się, że jego termin badania wypada za trzy miesiące. Po odstaniu w kolejce owych 90 dni badanie potwierdza chorobę oraz liczne przeżuty - których trzy miesiące wcześniej jeszcze nie było. Taka diagnoza to wyrok śmierci. Dlaczego ów pacjent nie został zbadany bez zbędnej (śmiertelnej) zwłoki? Tu się Państwo pewnie zdziwicie, ale nie został zbadany pomimo, że sprzęt i ludzie którzy mogli to od ręki zrobić są! Pacjentów nie bada się ponieważ NFZ ustala limity badań i nie płaci ani grosza za badania dodatkowe. Gdyby lekarze zbadali tego pacjenta musieli by za to badanie zapłacić z własnej kieszeni. Pan Religa niedawno został takim właśnie pacjentem - tyle tylko, że nie czekał w żadnej kolejce. Ale ON wie jak szybko biegnie czas w takim przypadku... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
andrzej369 Re: Pacjenci umierają w Państwowej "służbie zdrow 16.10.07, 10:54 Potwierdzam Twoja prawdziwa diagnoze. Dodac jeszcze chce, ze nie tylko dotyczy to chorob onkologicznych. Lekarze nie chca wydawac skierowan na podstawowe badania, tlumaczac, ze musza placic z wlasnej kieszeni. Na podstawie badan typu morfologia czy USG można wykryc wiele chorob w poczatkowej fazie. Miałem przypadek, ze zachorowalem i udalem sie do lekarza i porosilem o skierowanie na badanie. Lekarz stwierdzil, ze nie ma takiej potrzeby i leczyl i przepisal mi lekarstwa. Ja zrobilem badania prywatnie i okazalo sie, ze owy lekarz nie rozpoznal choroby wlasciwej. Moja faktyczna choroba rozwinela sie bardzo. Nastepnie dostalem skierowanie do szpitala. Szpital odmowil przyjecia z powodu braku procedury leczenia mojej choroby. Odmowe dostalem na pismie. To co opisuje to są fakty o sluzbie zdrowia i NFZ. Przezylem również zlosliwy nowotwor. Poznalem bardzo dobrze Polska sluzbe zdrowia i stwierdzam, ze w Polsce trzeba mieć "konskie" zdrowie aby podjac leczenie. Ja nie naleze do ludzi slabych psychicznie i tylko dlatego jeszcze zyje. Są ludzie o psychice slabszej i oni nie maja szans. Podobno PiS jest za slabszymi. PiS ma na sumieniu wiele ludzkiej smierci tych o slabej psychice. Zreformowac sluzbe zdrowia lub dokonac prywatyzacji. W przeciwnym wypadku smierci będziemy mieć wiecej. Nie wszyscy są tacy jak ja i nie musza być. Każdy ma prawo do leczenia w sposób wlasciwy, a nie polski. PiS nie tylko ma w oczach smierc ale ta smierc realizuje za posrednictwem sluzby zdrowia. Odpowiedz Link Zgłoś
df-t Re: Pacjenci umierają w Państwowej "służbie zdrow 16.10.07, 12:07 Ja płacę wszelkie składki zdrowotne mimo iż chodzę prywatnie do lekarza pierwszego kontaktu i specjalistów. Dlaczego? Nie licząc horrendalnych kolejek, niedyspozycji lekarzy, braku pieniędzy, etc. widzę chorobę drążącą polską służbę zdrowia i nie chcę zdechnąć przez ten system. Kiedy byłem przejazdem w Berlinie, bardzo źle się poczułem, a musiałem być na chodzie. Dosłownie pierwszy lepszy lekarz wyciągnął do mnie dłoń i mi pomógł. Byłem zaskoczony, bo w Polsce nie mógłbym liczyć na szybką i bezinteresowną pomoc (NFZ jednak uciska). Dziwię się, że te babcie, które tworzą tasiemcowe kolejki u lekarzy tego nie widzą. Same przecież narzekają, moja zawsze narzeka. Utrzymanie takiego stanu rzeczy jest patologiczne. Będziemy coraz więcej dokładać (jak ostatnio) do nic nie zmieniającego się stanu rzeczy. Lekarze uciekają z Polski w głównej mierze dlatego, że system jest chory. Nie dla pieniędzy. Oni też mają rodziny i byliby w stanie je utrzymać, ale w tym systemie się duszą. Nie da rady normalnie pracować! Do tego dochodzi wilka odpowiedzialność przed społeczeństwem. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 10:24 pana profesora Religę... respect... PO miała śmierć w oczach i straszyła, PiS straszy, obie prowadzą, widocznie Polacy lubią:) Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 10:25 bo ten zwrot jest substandardowy:Ministra zdrowia kardiochirurga Religę chcieliśmy zapytać Odpowiedz Link Zgłoś
iedsupo Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 10:32 loppe napisał: > bo ten zwrot jest substandardowy:Ministra zdrowia kardiochirurga > Religę chcieliśmy zapytać Człowieka, który badania robi bez kolejki. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 10:39 kto jak kto, ale GW jest wszak znana z lepszego, kulturalniejszego tonu i obrony szacunku dla wykształconych elit krajowych... Odpowiedz Link Zgłoś
df-t Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 12:14 loppe napisał: > bo ten zwrot jest substandardowy:Ministra zdrowia kardiochirurga > Religę chcieliśmy zapytać Ja nie widzę nieścisłości. Wszak jest kardiochirurgiem i min. zdrowia. Czy może coś mi się pomyliło? Sam chciałbym wiedzieć co ma Religa do powiedzenia w tej kwestii. Skoro PiS sam przejrzał na oczy i wyciął bulwersującą część, mimo wszystko dalej strasząc Polaków śmiercią, to ja widzę prawdziwą chorobę u działaczy PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
loppe Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 12:52 chodzi o maniery nie dzwonimy do Religi kardiochururga, tak samo jak nie dzwonimy do Geremka historyka dzwonimy do pana profesora Geremka i do pana profesora Religi... przynajmniej my inteligenci, bo może wykształciuchy .... Odpowiedz Link Zgłoś
danfryd PiS ma śmierć w oczach po ukazaniu się programu PO 16.10.07, 10:31 Oto tragment programu PO: "...Ważnym krokiem na drodze do jej zwiększenia jest prywatyzacja służby zdrowia. Dzięki niej zwiększy się również konkurencja na rynku usług medycznych - prywatne podmioty będą agresywniej walczyć o pacjenta. Będą starały się oferować jak najlepsze usługi po jak najniższej cenie. Kategorycznie sprzeciwiamy się wszelkim obserwowanym dziś działaniom, mającym na celu ograniczenie konkurencji, np. powo ływaniu sieci szpitali......" Odpowiedz Link Zgłoś
myszwkropki Re: PiS ma śmierć w oczach po ukazaniu się progra 16.10.07, 12:29 Nie róbcie ludziom wody z mózgu. Rzecz nie w tym, czyj jest szpital, tylko kto mu płaci. NFZ ma w tej chwili umowy z prywatnymi szpitalami tak samo jak z publicznymi i przyjmują one pacjentów na tych samych zasadach. Lepsze warunki zazwyczaj są w prywatnych. Straszenie prywatyzacją szpitali jako zagrożeniem życia jest perfidną sztuczką wyborczą, z tej serii, co pusta lodówka dwa lata temu. Jak wiadomo, PIS uważa, że ciemny lud to kupi. Niestety może mieć rację... Lud się przestraszy i poleci głosować na Ojców Narodu, co go własnom piersiom zasłoniom przed krwiopijcami. Odpowiedz Link Zgłoś
an1005 Nie ma jak prawda!!!! 16.10.07, 12:43 - Wygraliśmy proces z PO - oznajmił triumfalnie poseł PiS Tomasz Dudziński. - I nie zrezygnujemy z tej kampanii. > Ale PiS nie wygrał. Sąd w ogóle nie rozpatrzył, czy reklamówka > jest prawdą, czy kłamstwem....... > -To był pierwszy argument, jaki przyszedł nam do głowy, bo na > przygotowanie się mieliśmy półtorej godziny - mówi mec. Andrzej > Springer, pełnomocnik PiS. NIC DODAC NIC UJAC. Caly uczciwy, katolicki PiS. Dziekujemy panom prawdomownym. Odpowiedz Link Zgłoś
radek_sim Religa oddaj składki złodzieju.................... 16.10.07, 12:49 Jak na razie ze strony PiS doczekaliśmy się tylko podniesienia podatku (składek obowiązkowych). Prywatyzacja służby zdrowia taki jak i górnictwa to jedyny sposób na patologię Polski. Nie będzie wtedy łapówek ani pięciu etatów w ciągu jednej godziny na państwowej posadzie, jak również wcześniejszych emerytur górników, którzy później i tak pracują w firmach tzw. podwykonawców na kopalniach. Niech zrobią spis górników emerytów tam pracujących, okaże się że 80% pracuje nadal tylko pod szyldem podwykonawcy, szefa byłego nadsztygara lub dyrektora kopalni. Nie mam zamiaru iść do wyborów, chyba że znajdzie się taki co zagwarantuje (nie obieca) swoim majątkiem że doprowadzi do zmniejszenia podatków (faktycznie każdy z nas potrącane ma z pensji niecałe 30%, pracodawca płaci drugie tyle za pracownika (razem 60%) I prywatyzacji kopalń i służby zdrowia, zrównania i obniżenia wieku emerytalnego dla wszystkich grup zawodowych. Odpowiedz Link Zgłoś
twketman Re: Religa oddaj składki złodzieju............... 16.10.07, 14:24 "[...]> Nie mam zamiaru iść do wyborów, chyba że znajdzie się taki co > zagwarantuje (nie obieca) swoim majątkiem że doprowadzi do > zmniejszenia podatków[...]" W takim razie możesz iść i zagłosować na UPR. Problem w tym, że większość wyborców nawet nie wie że takie ugrupowanie istnieje... Odpowiedz Link Zgłoś
executioner PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 12:52 A to obłudne pokurcze... A cóż złego w prywatyzacji? Jak państwowa służba zdrowia funkcjonuje to widać jak na dłoni. Znam natomiast prywatne szpitale. Funkcjonują należycie, pracownicy ani myślą strajkować. Pacjenci nie płacą za świadczone usługi zdrowotne. Finanse bowiem płyną z NFZ, tak jak i do państwowych szpitali. Co więc przemawia na korzyść państwowej służby zdrowia? Odpowiedz Link Zgłoś
makabi PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 12:55 Reklamówka z kartą kredytowa i pogotowiem ratunkowym to uderzenie poniżej pasa. wystąpienie w niej zanengo skadinąd lekarza, który wielokrotnie deklarował swoje poparcie dla reformy służby zdrowia to skandal. Od dwóch lat rzadzi PiS, a pogotowie ratunkowe jest państwowe. Ile jednak jest ludzi, któzy nie wezwali pogotowia do potrzebująćego z obawy, ze bęą obciążeni kosztami przyajzdu karetki jeżeli ne beżie to wezwanie do umierająćego. Ta reklamówka pokazuje tylko, że dla pozoastania przy korycie PiS jest gotów na wszystko. Gdyby sojusz z Rosją Putina pozwolił pozostać przy włązyv tej partii na długie lata to by sie z nią sprzymierzyli a ludziom by sie nagadałó ze to wina PO. jakby niemcy mieli zagwarantować przywilej włązy to okazałóby sie, ze nie tylko Gdańsk nie jest polski, ale dolny słąsk to te mógłby r=wrócić do Prus. Ochydna pragmatyka. Ale jest wiele osób, którym taka klamliwa retoryka odpowiada i dajdzą sie nabrac na nią. Odpowiedz Link Zgłoś
jan_dreptak Re: PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 13:03 piss kłamie, gdzie tu news ??? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: pytanko do niektorych 16.10.07, 13:18 komu zawdzieczamy istnienie NFZ i calego tego syfu w "sluzbie zdrowia" ??? komu ? Odpowiedz Link Zgłoś
tierralatina PiS ma śmierć w oczach 16.10.07, 13:23 PiS zatracil juz chyba poczucie rzeczywistosci. Tak klamali i klamia, ze juz nie widza granicy miedzy prawda i falszem. Niedobrze sie robi... Odpowiedz Link Zgłoś
cioswnos karetki pogotowia do kręcenia lodów 16.10.07, 16:54 No to wyszło Platformerskie szydło z worka W tym porąbanym kraju w którym mieszkają durnie doprowadzić publiczne ZOZy do upadku a potem przejąć za bezcen i zgarnąć kasę tak aby do podziału między swoich było forsy jak lodu. Karetki pogotowia przeznaczyć do kręcenia lodów a jak kto nie będzie miał kasy na leczenie to do lodu go. A jak kto niezadowolony to może platformersom co najwyżej loda zrobić. Odpowiedz Link Zgłoś
blust niestety nie przesadzaja 16.10.07, 17:17 Nie jestem fanem PiSu, ale mieszkam w USA i niestety moge powiedziec ze te reklamowki nie sa ani troche przesadzone - tu ludzie umieraja bo nie przyjmie ich dany szpital, to 'normalne'. Cena zycia 'w najbogatszym i najlepszym kraju na swiecie', he he. PiS pewnie naciaga oskarzajac PO o niecne zamiary, ale sama smutna rzeczywistosc sprywatyzowanej sluzby zdrowia jest niestety oddana poprawnie... Odpowiedz Link Zgłoś
super.wyborca PiS ma śmierć w oczach 17.10.07, 01:42 Na szczęście są ludzie którzy wiedzą w jaki sposób zreformować służbę zdrowia tak, zeby była dla wszystkich dostępna. Jednym z takich ludzi jest w Krakowie prof. Andrzej Wysocki, chirurg, który kandyduje do senatu. Szczerze zachęcam do głosowania na niego Odpowiedz Link Zgłoś