tymon99 Re: Wyniki wyborów 23.10.07, 20:25 loppe napisał: > Niesamowite: 15,000,000 dorosłych ludzi nie wzięło udziału jeszcze bardziej niesamowite: jedenaście milionów dorosłych ludzi pokazało dwóm karłom wyciągnięte w górę palce środkowe - to był zaprawdę piękny widok! Odpowiedz Link Zgłoś
appfunds Wyniki wyborów 23.10.07, 20:29 Czy ktoś może mi podać linka do listy posłów ? Dzięki z góry. Odpowiedz Link Zgłoś
milutki823 Wyniki wyborów 23.10.07, 20:37 Cholerne PLATFORMERSY.Wygrały dlatego,ze przez dwa lata najeżdżały na PIS.Jak to wmawiali ludziom,ze w Polsce dzieje się żle.Mówicie,że naród chce spokoju.A przez kogo on nie był?Przez was. Odpowiedz Link Zgłoś
rock73 Wyniki wyborów 23.10.07, 21:15 To wielki dzień i wielkie zwycięstwo. Porównywalne do 4 czerwca 1989 roku. Ten kraj jest nasz. Odpowiedz Link Zgłoś
te_rence Wyniki wyborów 23.10.07, 22:29 Smuci mnie jedno... że na PiS głosowało więcej niż w poprzednich wyborach. Teraz mają chyba więcej osłów niż przedtem. Dobrze że na nic im to... Off the pigs! Odpowiedz Link Zgłoś
mamgotamgo czarna niedziela 23.10.07, 22:48 wanna w mojej łazience przepełniona jest moimi łzami. "Czarna niedziela" dla Polski jak to powiedziała słuchaczka RM. Ja też tak nie uważam. Odpowiedz Link Zgłoś
muzyczka4 Wstyd 23.10.07, 22:55 wygrala partia oszustow cwaniakow kretaczy nio zobaczymy co bedzie za 4 lata, nio i niezly elektorat glupia mlodziez wiezniowie i pomywaki w londynie Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus dla Ciebie większość Polaków to glupia mlodziez... 23.10.07, 22:59 ...wiezniowie i pomywaki w londynie (chyba "Londynie"). Brawo, oto godność PiSuaru, nie umieją przegrywać ;-)) > wygrala partia oszustow cwaniakow kretaczy nio zobaczymy co bedzie > za 4 lata, nio i niezly elektorat glupia mlodziez wiezniowie i > pomywaki w londynie Odpowiedz Link Zgłoś
pantanal Ja nie jestem młodym pomywakiem w Londynie 24.10.07, 00:11 lecz 65-letnim pracownikiem państwowym na dobrym stanowisku, odchodzącym na emeryturę. Nie komuchem, lecz więźniem bezpieki w 1968 r., a w 1980 przewodniczącym KZ "Solidarności" w moim zakładzie. Głosowałem na PO, bo tam jest najwięcej ludzi, którzy odnowili nam Polskę w 1989 r. W przeciwieństwie do wielu osób czytałem programy PO i PiS, skupiając się na sprawach polityki zdrowotnej. Bardzo interesujący jest tu program PO i dziwię się, że Tusk nie powołał się na te punkty w dyskusji z Kwaśniewskim. W takim samym zakresie program PiS żongluje ogólnikami i odwołuje się do przygotowanych jakoby ustaw, których nie udało się uchwalić, bo Sejm przerwał swój żywot. DOPRAWDY, RĘCE OPADAJĄ! I oni śmieli zarzucać PO prywatę w zakresie służby zdrowia! Normalni kłamcy! Na dowód powyższego sądu odwołam się do własnych doświadczeń. Mam zoperować przepuklinę. U nas w Krakowie najlepsza chirurgia jest w prywatnym szpitalu Bonifratrów. Myślę sobie: prywatny szpital, ale cóż, jeszcze mnie stać na opłacenie prostego zabiegu. Idę więc tam do informacji i dowiaduję się, że mogę oczywiście zrobić sobie zabieg odpłatnie, ale mogę też dostać skierowanie z NFZ na zabieg bezpłatny, poczynając od mojego lekarza domowego. Tyle, że dłużej się czeka. Dzisiaj dzwoni do mnie mieszkająca w Zakopanem kuzynka. Ma poważną cukrzycę, odkleja się jej siatkówka w oku. Musi zrobić specjalistyczne badania, najlepiej w szpitalu. Bardzo zależy jej na czasie, boi się stracić wzrok, gotowa jest na badanie odpłatne. Radzę jej Bonifratrów. Już dzwoniła, ale tam takich badań nie robią. a inne szpitale robią tylko na podstawie skierowania z NFZ, po wielomiesięcznym oczekiwaniu. Nie wolno im prywatnie. No więc jak mam wierzyć PiSowskim kłamcom??? To jedno. Po drugie, mój przedmówca nie chce wyraźnie zrozumieć, co to jest demokracja. Jeśli wybór jest nie po jego myśli, obraża 6 mln z górą współobywateli. Nie wiem, czy Tuskowi uda się zrealizować jego program, na pewno weto prezydenta nie ułatwi mu tego. Ale to będzie ze szkodą dla Polski. Rządowi PiS nikt nie przeszkadzał w ustawodawstwie, owszem, PO poparła szereg ustaw, nawet tych kontrowersyjnych. Ale widzę, że w PiS i u jego zwolenników kwitnie partyjniactwo a la PZPR. Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 pantal krecisz lody zwyczajnie *} 24.10.07, 04:27 * jaki to z ciebie urzednik ,i to w Uk ze nie jestes w stanie sie zoperowac u wybitnych fachowcow, noblowcow w UK, tylko ciagniesz do bonifratow? masz ubezpieczenie w UK? czy na czarno ? ale radze ci na badania udac sie z ciocia np. do gabinetu prywatnego polskiego specjalisty-okulisty np. w Lublinie/ nie aresztowali wszystkich/ a dalej poliklinicznie pozwolic sie cioci z operowac,kolejki do okulisty sa wszedzie, zreszta jak straci wzrok to niech sie odwola do trybunalu w strasburgu, polska zaplaci za zwloke, albo wez ciocie za granice moze ? Odpowiedz Link Zgłoś
papa_s Wyniki wyborów - najważniejsz, że przerżnąeło 23.10.07, 22:56 LiD. Czy wygrała PO czy PiS? Jest mało istotne. (Wygrały obie z tym, że PO znaczniej) Tak czy inaczej w Sejmie są dwie partie (z mało szczęśliwymi nazwami) z niewielkimi oszołomowatymi dodatkami. Senat z jednym rodzynkiem poza tym DWIE partie. Platforma niedoszły przyjaciel PiS postawiła va banque bo zdaje się myślała, że będzie rządzić sama (co z całego serca życzył jej PiS). Nie udało się bo marnie zorganizowała wybory drugi raz. Nie zorganizowali lokalnych liderów ala-Ziobro. W znaczącej części ludzie podejmują na kogo głosować na pięć minut przed oddaniem głosu. Mając głęboko w nosie (delikatnie mówiąc:)) z jakiej partii pochodzi kandydat. Byle był znany, swój i nie zrobił czegoś znacząco "pożytecznego". Złym niestety kapitałem PO są dzisiejsi 18-22 lat. Za cztery lata będą mieli 22-26 lat i sperma ze łba im wywietrzeje. Oni już niestety nie pójdą na wybory. Następni 18-22-latkowie też będą chcieli coś zrobić przeciw aktualnej władzy (pamiętać będą starszych kolegów) i zagłosują przeciw. Może jednak nie tak licznie. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: papa_s 23.10.07, 23:27 papa_s napisal: > Czy wygrala PO czy PiS? Jest malo istotne ... Mylisz sie. Wygrana PO oznacza powrot do PRL-bis! Przeciez POpaprancy podtrzymywali PRL-bis z calych sil. Bedzie im troche trudniej za wzgledu na opozycje PiS, ale mimo to PRL-bis odzyje cala sila. Odpowiedz Link Zgłoś
eptesicus przecież to PiS ma w swoich szeregach... 23.10.07, 23:38 ...komunistycznych kolaborantow, np. Ryszarda Bendera (przeniósł się tam z LPR), członka PRON za Jaruzelskiego. Wspierają ją również liczni publicyści-oportuniści, którzy - gdy był czas próby - nigdy nie działali w opozycji, w "Solidarności", np. Ziemkiewicz. W III RP, która w 1989 roku uwolniła się spod komunistycznego jarzma, szacunkiem otaczani byli bohaterowie "S", zaś oportuniści byli pogardzani. Ludzie woleli już jawnych komuchów (vide zwycięstwa SLD) niż takich cieniasów, którzy aż tryskali jadem przeciwko bohaterom dawnej opozycji ("jak się wymądrzają, na pewno coś podpisali"). W końcu propaganda zrobiła swoje - dla wielu PiSuarów poseł Bender to "antykomunista" (współpracownik Jaruzelskiego! może dlatego że siedział na przeciwko ("anty") generała w jego saloniku) zaś Michnik, Kuroń i Mazowiecki to komuniści (pewnie dlatego, że siedzieli w komunistycznych więzieniach za działalność opozycyjną). Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: epitesicus 24.10.07, 03:00 Przyjrzyj sie dokladnie jak to Tusk i jego koledzy najpierw w KLD, potem w UW, a na koncu w PO budowali pracowicie PRL-bis. Nie zapomnij jez o roli Tuska w nocnej zmianie! Oczywiscie, ze w szeregach PiS jest troche czlonkow bylej PZPR, ale jak przyjrzysz sie bilzej ich zachowaniom podczas istnienia PRL-bis to powinienes zauwazyc, ze jej nie budowali i zachowywali sie w miare przyzwoicie. Odpowiedz Link Zgłoś
cierpliwy Wyniki wyborów 23.10.07, 23:38 Nastał czas sprawiedliwości dziejowej. Jeszcze tylko jeden krok i los LPR oraz Samoobrony spotka PiS. To będzie znak,że w naszej Ojczyźnie idzie ku normalnemu. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: cierpliwy 24.10.07, 03:07 cierpliwy napisał: > Nastał czas sprawiedliwości dziejowej. Jeszcze tylko jeden krok i los LPR oraz > Samoobrony spotka PiS. To będzie znak,że w naszej Ojczyźnie idzie ku normalnemu. Jestes naiwny. Wkrotce przekonasz sie jak nardzo sie pomyliles. Moge cie zapewnic. Rok czasu - o ile potrafisz niezaleznie myslec, powinien wystarczyc aby oczy ci sie otworzyly. Jestem przekonany, ze Tusk nie spelni ani jednej ze swoich obietnic! Masz juz nieprzyjemne wiadomosci z gieldy oraz zwolnienie gospodarki - symptomy, ktore nie zwiastuja nic anic dobrego. Odpowiedz Link Zgłoś
wicary Wyniki wyborów 24.10.07, 00:09 Wprawdzie nie od razu Polska dogoni w rozwoju gospodarczym Irlandię Ale jedno jest pewne NIKT NIE BĘDZIE DZIELIŁ POLAKÓW i ubliżał nam za nasze walory intelektualne nazywając obelżywie „ wykształciuchami” Nikt nie zostanie o 6 rano wywalony z łóżka przez osiłków z zakwefionymi ryjami i z alfabetem na plecach, z sugestią OBYWATELU POMÓŻ CBA i ZASTRZEL SIĘ SAM ,zaś porzucona – spragniona uczucia kobieta nie zostanie przez alfonsa z partyjnej policji kuszona (skutecznie ) do złamania zasad moralnych. Dyktator Rydzyk nie będzie rządził Polską z tylnego siedzenia swojego Maybaha. Wizja totalitarnego państwa jak z powieści Orwela „Rok 1984” , które szykował nam min Ziobro odeszła na zawsze i nasza Ojczyzna nie stanie się wielkim obozem ,pracy dla tych ,którzy nie kochają PiS i nie będą budowali rozlicznych więzień zamiast autostrad. Nie będzie rodzinnej spółki braci K. pod nazwą IV RP. Będzie NAJJAŚNIEJSZA RZECZPOSPOLITA OJCZYZNA WSZYSTKICH POLAKÓW. Odpowiedz Link Zgłoś
lijko PiS nadal przy władzy! 24.10.07, 00:35 Uzyskując ponad 1/3 mandatów PiS uzyskał możliwość podtrzymania w Sejmie każdego veta Prezydenta. Ma więc możliwość selekcji ustaw do uchwalenia,a tym samym będzie sterował państwem z tylnego siedzenia. Cały skutek takiej władzy weźmie na siebie PO i jej koalicjant. Odpowiedz Link Zgłoś
pogromca_gamonia Ale ten cholernik jest paskudny. Jak moszna Tatara 24.10.07, 01:15 Odpowiedz Link Zgłoś
dyletant5 tuskie od PO dolaczy do salonu pieknej Eriki S.*} 24.10.07, 04:14 *> mysle , ze mackba to za wysokie progi, no ale populizm w Po to ideologia powszechna *} Odpowiedz Link Zgłoś
antonioni1 to było do przewidzenia 24.10.07, 02:54 Kaczyńscy nie dorośli nie ze względu na wzrost ale inteligencję polityczną do władzy. Lech Kaczyński ma swoje problemy rodzinne i zdrowotne, co widać i słychać choćby w wywiadach dla RM. Nie da się tego ukryć. Prawica przegrała z prawicą. Fenomen w skali światowej. Za chwilę dowiemy się, że PiS stanie się najbardziej lewicową partią i prześcignie prawicową LiD. Osobiście cieszę się, że z ekranu znikną babcie klozetowe. Chociaż być dzisiaj babcią klozetową to niezły i dochodowy interes. Ale te, które widuję w ekranie to chyba interesu nie mają. Może tylko cewkę moczową. Odpowiedz Link Zgłoś